EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Μέτρα για την αποπληρωμή του χρέους, ευχολόγια για την ανάπτυξη

Η ευρωπαϊκή τραγωδία έχει ένα και μόνο χαρακτηριστικό. Προτάσσει τις ευρωπαϊκές ουτοπίες και τις ευχές σε σχέση με τον ρεαλισμό που επιβάλλεται από την οικονομία. Χαρακτηριστική περίπτωση η ελληνική οικονομία όπου το ζητούμενο παραμένει η ανάπτυξη. Η λύση για το χρέος περιορίστηκε ουσιαστικά σε μέτρα που αφορούν την εξυπηρέτηση του χρέους, αφήνοντας το συνολικό όγκο του χρέους ανεπηρέαστο.

Εν μέσω πανηγυρισμών και διαβεβαιώσεων ότι τώρα ήρθε η ώρα της ανάπτυξης εφόσον λύθηκε το θέμα του χρέους, η ΕΕ έδωσε στην δημοσιότητα τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με αυτή την ανακοίνωση επιβεβαίωσε τα σενάρια που θέλουν την ελληνική οικονομία παγιδευμένη σε ρυθμούς αναιμικής ανάπτυξης τουλάχιστον μέχρι το 2030. Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνει ούτε με μεταρρυθμίσεις ούτε μέτρα δημοσιονομικής περιστολής.

Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι υπάρχει μία αδυναμία ουσιαστικών μέτρων πολιτικής και αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα μπορέσουν να βγάλουν την οικονομία από την μακροχρόνια χρήση και την αναιμική ανάπτυξη του -+1%. Συγκεκριμένα τα βασικά στοιχεία που θα μπορέσουν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη φαίνεται να παραμένουν καθηλωμένα.

Για τα επόμενα χρόνια δεν προβλέπεται αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, αύξηση των επενδύσεων, ιδιωτικών και δημοσίων, αύξηση της ρευστότητας. Ταυτόχρονα, τα μέτρα της δημοσιονομικής περιστολής και των ιδιωτικοποιήσεων προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και υλοποιούνται ακόμα και με πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου, ενώ τα αναπτυξιακά μέτρα έχουν μπει σε φάση αναμονής.

Τα στοιχεία στης ΕΛΣΤΑΤ είναι διαφωτιστικά. Η αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3% το πρώτο τρίμηνο του 2018 προκλήθηκε αποκλειστικά με την βελτίωση του εξωτερικού ισοζυγίου, αφού είχαμε μια αύξηση των εξαγωγών κατά 7,6%. Αντίθετα οι επενδύσεις υποχώρησαν κατά 10%, καθώς επίσης και η κατανάλωση των νοικοκυριών κατά -0,4%, ενώ σταθερή ήταν η δημόσια κατανάλωση.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται να μην απασχολούν τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι συνεχίζουν να θέτουν στο τραπέζι ευρωπαϊκές ουτοπίες, αντί για μια ρεαλιστική οικονομική πολιτική. Φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε με μεταρρυθμίσεις ούτε με ευχές ούτε με ξόρκια. Με τον τρόπο αυτό δίνουν επιχειρήματα σε όσους υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά αποκλειστικά η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα τέσσερα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει ο Τσίπρας

Παρά τα επιφαινόμενα, το πολιτικό παιγνίδι παραμένει ανοιχτό σε σχέση με το ποια θα είναι η κυβέρνηση του τόπου μετά τις εκλογές του 2019. Η δημοσκόπηση-γίγας σε δείγμα 10.000 πολιτών της Κάπα Research για το «Έθνος» περιόρισε το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5% (23,3% έναντι 17,8%), ενώ στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Voxpop Analysis για το Documento η ψαλίδα έκλεισε το 4,6%. Στο poll of polls, δηλαδή στο μέσο όρο των 5 τελευταίων δημοσκοπήσεων (Alco, Pulse, Metron Analysis, MRB, Marc), η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου διευρύνθηκε κατά 3% σε σχέση με τον Ιανουάριο υπέρ της ΝΔ.

Όμως, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι κολλημένη στο 29,06% που είναι ο μέσος όρος των 5 δημοσκοπήσεων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχει κερδίσει μόλις 1% σε σχέση με το 28,09% που πήρε τον Σεπτέμβριο του 2015 και το οποίο είναι ένα τίποτα σε σχέση με την διατυμπαζόμενη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε υψηλά ποσοστά γύρω στο 12,5%, ενώ τα «άλλα κόμματα» κινούνται περί το 10%.

Συνεπώς, τα περί νίκης και πιθανής αυτοδυναμίας της ΝΔ είναι προσδοκίες και μόνο…
Το ίδιο ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και στην περίπτωση που εξασφαλίσουν τον Οκτώβριο τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων και του αφορολόγητου, θα έχουν ακόμη τέσσερα υψηλά εμπόδια να υπερπηδήσουν.

1. Οι αγορές είναι το πρώτο. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει το momentum της εξόδου από το μνημόνιο στις 21 Αυγούστου. Ήδη θα έχουν παρέλθει δύο μήνες από το ιστορικό Eurogroup της 4ης αξιολόγησης και της ρύθμισης του χρέους. Ακολούθησαν οι βελτιώσεις στο αξιόχρεο από τους οίκους αξιολόγησης που είναι επίσης κρίσιμες, αλλά οι αγορές δεν λειτουργούν στον πολιτικό χρόνο όπως ενδεχομένως να τον αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση. Η ιταλική αλλαγή προκάλεσε ένα σοκ στις αγορές που δεν ξέρουμε πότε και γιατί μπορεί να επαναληφθεί.

Υπάρχει και ο εμπορικός πόλεμος και δεκάδες άλλοι διεθνείς αστάθμητοι παράγοντες. Συνεπώς, είναι σκόπιμο η κυβέρνηση να μην επαναπαυτεί στις πολιτικές υποσχέσεις των φίλων και συμμάχων και να ενισχύσει το momentum του Αυγούστου με δυο-τρεις θεαματικές κινήσεις που δεν θα αφήσουν αδιάφορες τις αγορές, όπως μία κίνηση ολκής για το Ελληνικό, μια απρόσμενη σημαντική ιδιωτικοποίηση, μια πρόσκληση για ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ…

Χρέος και Μακεδονικό
2. Τα πρόσωπα και ο κομματισμός είναι το δεύτερο μεγάλο εμπόδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας που διεκδικεί τα μεσαία στρώματα και τη λεγόμενη δημοκρατική παράταξη πρέπεινα αποβάλει τις κομματικές του φοβίες. Η παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή στάθηκε η κορυφαία μιας σειράς παραιτήσεων που ερμηνεύτηκαν ως επιβολή του κομματισμού και αποκάλυψαν τη φοβία που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα της εξουσίας του σε πρόσωπα μη ελεγχόμενα και αυτόφωτα.

Πρόκειται για μια κρίσιμη παράμετρο για την οποία δεν υπάρχει άπειρος χρόνος για την ανατροπή της, καθώς αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται το χρόνο τους για να εμπεδωθούν. Αν κάνει ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας μετά την έξοδο για να σηματοδοτήσει ένα photo finish, ίσως να μπορέσει να κάνει το άνοιγμα σε προσωπικότητες του ευρύτερου κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας. Αν καταφέρει να πείσει, μετά το κακό record που έχει θα είναι πολύ σημαντικό. Αλλά και πάλι δεν επαρκεί, πρέπει να ανοίξει ουσιαστικά το κόμμα και τις οργανώσεις του που είναι σε χειμερία νάρκη σε νέες κοινωνικές δυνάμεις με όρους ισοτιμίας.

3. Το ιδιωτικό χρέος είναι το μεγάλο βαρίδι της οικονομίας και της εγχώριας ζήτησης που είναι και η βάση της ανάπτυξης. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι τα κόκκινα 100 δισ. ευρώ, αλλά τα 100 δισ. ευρώ των ρυθμισμένων πορτοκαλί που εξουθενώνουν μαζί με τους φόρους τα μεσαία στρώματα. Εκεί χρειάζεται μια ριζοσπαστική εικονοκλαστική παρέμβαση που θα απεγκλωβίσει τις περιουσίες, τους εγγυητές και τις τράπεζες, αλλά και τα δημόσια ταμεία. Διότι το δίλημμα «τι να πληρώσω; Την τράπεζα ή τον φόρο;» είναι υπαρκτό και βαθύτατα πολιτικό.

4. Η συμφωνία για το Μακεδονικό για την οποία ένα 58% της κοινής γνώμης είναι αντίθετο χρειάζεται νέους πολιτικούς χειρισμούς. Η συμμετοχή στην Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών είναι κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο μεταστροφής της κοινής γνώμης.

Προφανώς υπάρχουν και άλλα εμπόδια που θα συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές. Στο μιντιακό παιγνίδι όπου δεν έχει υπεροπλία έχει μεγάλες απώλειες επιρροής και παρά την πύκνωση του πολιτικού χρόνου, δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ώτα των μεσαίων στρωμάτων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΙΚΗ! ΕΒΑΛΑΝ και υπογραφή… πεθαμένου στο κείμενο για τις Πρέσπες οι γελοίοι

Λέγαμε για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τις ΠΛΑΣΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ με τους 
ΘΟΛΟΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ που συμφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών ότι παλι καλά που δεν εβαλαν και ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ να υπογραψουν!

ΑΜ ΔΕ!!!!

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ πριν από 10 χρόνια!

ΠΛΕΟΝ Η ΣΧΟΛΗ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Θαύμα-θαύμα.

Ανάμεσα στους 320 υπέγραψε ΧΘΕΣ κι ο ηθοποιός Χρ, Ευθυμίου που πέθανε το 2008
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι διανοούμενες και καλλιτεχνικές πόρνες του καθεστώτος

Οι υπογραφές διανοουμένων και καλλιτεχνών, υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν εκπλήσσουν... 


Σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι διανοούμενοι και καλλιτέχνες έχουν μεταλλαχτεί σε πόρνες του καθεστώτος, όπως και το δημοσιογραφικό ιερατείο. 

Προφανώς γι αυτό τα «αριστερά» ανδρείκελα του 4ου Ράιχ «κατασκεύασαν», δίχως να ρωτήσουν, την πλαστογραφημένη λίστα των υπογραφών. 


Κρατικοδίαιτα μικροσκοπικά καλλιτεχνικά μορμολύκεια ήταν οι περισσότεροι, πλήρως ενσωματωμένοι στις «αξίες» της Παγκοσμιοποίησης, δίχως ραχοκοκαλιά και Ιδέες… 

Βεβαίως, ο φασιστικός οίστρος των συριζαίων πίστεψε ότι μέσα σ’ αυτό το χώρο που σέρνεται, σαν σκουλήκι, γύρω από το χρήμα και την εξουσία, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αντίσταση… 


 

Πάντα, όμως, η ισοπέδωση του ολοκληρωτισμού δεν μπορεί να διακρίνει ότι και μέσα στη σαπίλα γεννιούνται ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ… 

Από αυτή την άποψη
 η τόλμη όσων διαφοροποιήθηκαν από το μακάβριο της πλαστογραφίας του ΣΥΡΙΖΑ αποκτά ιδιαίτερη επαναστατική αξία: Σηματοδοτεί μια τάση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και σ’ αυτούς τους παρακμιακούς χώρους… 

Ταυτόχρονα, καταγράφει ΟΧΙ μόνο την «κατασκευή» της πλαστογραφημένης Λίστας των υπογραφών, αλλά και το υποτακτικό πνεύμα της «κάστας» των διανοουμένων και καλλιτεχνών… 

Διότι ΟΥΔΕΙΣ, πλέον, αμφιβάλει ότι οι πλαστογραφίες είναι πάρα πολλές… 

Και ουδείς επίσης αμφιβάλει ότι και η δειλία των θυμάτων που σιωπούν και αποδέχονται τον εξευτελισμό τους είναι πολύ μεγάλη… 


Τα ιερατεία του πνεύματος: Οι «προφήτες» του δωσιλογισμού και της υποταγής 

 

Το τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις 
Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια, 
Ένα προς ένα τα υπάρχοντάς σας ξεπουλώντας 
Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια 
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά 
Ν’ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε. 
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;
 

Μανόλης Αναγνωστάκης 

Έχουμε αναλύσει, πολλές φορές, ότι οι κάτοχοι των μορφωτικών προνομίων (τα ιερατεία του πνεύματος) αποτελούν τον «οργανικό διανοούμενο» της καθεστηκυίας τάξεως, διεθνούς και εγχώριας: Είναι αυτοί, δηλαδή, που παράγουν και αναπαράγουν το τσιμέντο της κρατούσας ιδεολογίας και ηθικής. 

Επισημαίναμε σε πρόσφατο αναδημοσιευμένο άρθρο μας: 

«ΟΤΑΝ σήμερα το πνεύμα δεν εξεγείρεται μπροστά σε πράξεις που αναβιώνουν το σκοταδισμό και ανανεώνουν το συντηρητικό και αντιδραστικό συσσίτιο του πνεύματος τότε πράγματι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση νοσηρή και άκρως ανησυχητική: Στην αναβίωση των πιο μοχθηρών και βάρβαρων μορφών αντίδρασης. Γιατί όμως ο πνευματικός κόσμος όχι μόνο σιωπά μπροστά στα εγκλήματα της εξουσίας, αλλά και τα εξωραΐζει;». 

Το γιατί το αναλύουμε ΕΔΩ: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9075.html 

Σε αυτό το κείμενο θα κάνουμε κάποια ζητήματα πιο συγκεκριμένα. 

Το ιδεολογικό τσιμέντο όλων αυτών των πνευματικών «προφητών», διατυπωμένο από όλα τα χρώματα της Ίριδας, είναι: «Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»! 

Αυτό κηρύσσουν σε ποικίλες παραλλαγές: «να γίνουμε πιο ολιγαρκείς», «πρέπει να φτωχύνουμε για να μην πτωχεύσουμε» και πολλά άλλα παρόμοια… 

Όλα αυτά, βεβαίως, τα συνοδεύουν με κοινωνιολογούσες μελοδραματικές κραυγές για το «τέρας του καταναλωτισμού», τη «χυδαία βουλιμία» μας, την «κραιπάλη της σπατάλης», την αλλοτρίωσή μας, τον παρασιτισμό κ.λπ: Το δόγμα Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε», σε πιο καλοδουλεμένες φόρμες και «πνευματικές» συσκευασίες… 
Με αυτά τα δόλια τεχνάσματα, αυτοί οι μακιγιαρισμένοι Ιάγοι του πνευματικού κόσμου, ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ τους θύτες με τα θύματα, τους ληστές, τους δήμιους και το δικό τους κανιβαλικό παρασιτισμό, με τους εργαζόμενους και το λαό γενικά. 

Σύνθετη ΑΠΑΤΗ: 

α). Επικαλύπτουν και εξαφανίζουν τις πηγές (τις πρωτογενείς ΑΙΤΙΕΣ), της κρίσης, της χρεοκοπίας των κοινωνιών, της σήψης και της διαφθοράς: Το αδηφάγο τέρας του καπιταλισμού. 

β). Επικαλύπτουν και αφανίζουν και τα στρατηγικά επακόλουθα αυτών των πρωτογενών αιτιών: Το πολυεθνικό πλέγμα της ληστείας και κακουργίας, τις πλανητικές ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις και συγκροτήσεις (ΗΠΑ, ΕΕ, ευρώ, ΔΝΤ και λοιπά όργανα της πλανητικής χούντας) που ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ, με κτηνώδη βουλιμία, τις κοινωνίες και τους λαούς, ΠΟΥ βυθίζουν την ανθρωπότητα στη χρεοκοπία, στην εξαθλίωση, στη βαρβαρότητα, στο θάνατο… 

Έτσι, με το εξισωτικό τέχνασμα του επιμερισμού των ευθυνών («μαζί τα φάγαμε») εξωραΐζουν και αθωώνουν τα οικονομικά και πολιτικά υποκείμενα αυτού του αδηφάγου τέρατος: Τις διεθνείς οικονομικές ελίτ εξουσίας, τις χρηματιστηριακές και τραπεζικές μαφίες του χρήματος, τους εγχώριους «νταβάδες», το πολυεδρικό πλέγμα των μηχανισμών του, καθώς και το καθεστώς των ανδρεικέλων και των παρασίτων τους… 
γ). Η απάτη ολοκληρώνεται με τις «κατηγορικές προσταγές» του δωσιλογισμού, της υποταγής και της σκλαβιάς: «καθίστε στα αυγά σας για να σωθείτε», «αποδεχτείτε τη λεηλασία σας για να αποφύγετε την πτώχευση(!), «αποδεχτείτε το θάνατό σας για να ζήσετε!!!... 

Αυτά τα αξιώματα παράγουν, αναπαράγουν και κυκλοφορούν οι «προφήτες» της καθεστωτικής πολυχρωμίας, τα ποικίλα μαντεία των πνευματικών και δημοσιογραφικών ιερατείων: Τα ακριβοπληρωμένα παράσιτα των «οργανικών διανοούμενων» (των «μπράβων») του καθεστώτος. 

Αξιώματα που ταυτίζουν τη σωτηρία των μαφιών του χρήματος με το ΘΑΝΑΤΟ των λαών. Αυτό σημαίνει, αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι: «Να αποδεχτούμε την πτώχευσή μας για να μην πτωχεύσουμε» και το «θάνατό μας για να επιζήσουμε»…

Γι αυτό η όραση, όλων αυτών των πνευματικών παρασίτων, η ακοή τους και η «ευαισθησία» τους «κλειδώνονται» μπροστά στα τόσο θηριώδη και κραυγαλέα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των αφεντικών τους.
 

Μερικά μόνο παραδείγματα: 

α). Δεν βλέπουν τις πιο κτηνώδεις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ λεηλασίες και κλοπές που γίνονται από τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα για τις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων… 

β). Δεν βλέπουν ότι η ΕΕ και το ευρώ κατασπάραξαν την ελληνική κοινωνία και τη μετέτρεψαν σε αποικία της Γερμανίας και των διεθνών αρπακτικών… 

γ). Δεν διακρίνουν ούτε τα εκατομμύρια ανέργους. Στη χώρα μας ήδη το 2011 έχουν επίσημα καταγραφεί πάνω από 3.5 εκατομμύρια. Για το 2012 η κατάσταση είναι πιο εφιαλτική. 

δ). Φυσικά αδυνατούν, όλα αυτά τα καλοαναθρεμμένα παράσιτα των πνευματικών ιερατείων, να διακρίνουν τα μαζικά λουκέτα σε επιχειρήσεις, το γενικό ξεκλήρισμα των «μεσαίων στρωμάτων», το ξεπούλημα του Δημοσίου, την ολοκληρωτική ΠΤΩΧΕΥΣΗ του ελληνικού λαού… 

Το δωσίλογο θράσος τους δεν έχει όρια και αναστολές: Καλούνε τους πτωχευμένους και κατεστραμμένους να …φτωχύνουν για να μην πτωχεύσουμε!!!... 

ε). Δεν βλέπουν ακόμα τα δισεκατομμύρια ευρώ που πηγαίνουν στο ΝΑΤΟ. Τόσα που θα είχαν αποφευχθεί όλα τα βάρβαρα μέτρα λεηλασίας και τα χαράτσια… 
Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=30510#30510 

Εδώ η διατεταγμένη μυωπία τους είναι πολυεδρική, ακριβώς διότι δεν βλέπουν την πολυεδρικότητα της λεηλασίας του ελληνικού, την πολυσύνθετη κτηνωδία της διεθνούς μαφίας του χρήματος: Λεηλασία για τη χρηματοδότηση του πλανητικού τρομοκράτη και σφαγέα (ΝΑΤΟ) και πολλαπλές ληστείες για τις τσέπες του κεφαλαίου και των τοκογλύφων… 

Τόσο πουλημένα τομάρια είναι…
 

στ). Φυσικά η «όρασή» τους και η «δημοκρατική ευαισθησία» τους έχει απολεστεί τελείως και μπροστά στην πραξικοπηματική κακουργία των κυβερνητικών ανδρεικέλων: Ούτε τα κοινοβουλευτικά πραξικόπημα βλέπουν, ούτε τις πράξεις των «νομοθετικών διαταγμάτων», ούτε τα μακάβρια παιχνίδια της σκηνοθετημένης «τρομοκρατίας», ούτε ακόμα τους στρατιωτικούς νόμους εναντίον των απεργιών και των λαϊκών κινητοποιήσεων. ΤΙΠΟΤΑ δεν βλέπει αυτή η παρασιτική πνευματική «αλητεία»… 
Φυσικά όταν το καθεστώς τους προστάζει τότε «ξεκλειδώνουν» την όρασή τους, την ακοή τους και την «ευαισθησία» τους. 

Το 1989, π.χ. υπέγραφαν όλοι αυτοί οι «ευαίσθητη» προεκλογικά μανιφέστα για τον αυταρχισμό του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ… 

Όταν ο Σημίτης, σαν κοινός ρουφιάνος, παρέδιδε τον Οτσαλάν στους δημίους του, τότε αυτή η «διανόηση» έσπευσε με μελοδραματικές κραυγές να στηρίξει το καθεστώς!!! 

Το ίδιο μελοδραματικά εξωράισε και τις θηριωδίες του ΝΑΤΟ στη Σερβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ κ.λπ… 

Για να μη μιλήσουμε για το Σχέδιο Ανάν που χόρευε, σαν μαϊμού, στους ρυθμούς των δημίων της Κύπρου… 

Σήμερα κατασκευάζει, αυτός ο πνευματικός κόσμος, τα ιδεολογικά υλικά του «γύψου» της ελληνικής κοινωνίας, τις πνευματικές αλυσίδες της νέας αποικιοκρατίας: Τρισάθλιοι «οργανικοί διανοούμενοι» της νεοταξικής βαρβαρότητας και της ΚΑΤΟΧΗΣ μας… 

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι πλαστογράφοι του «αριστερού» ονείδους…

Η «αριστερή» κυβέρνηση του 4ου Ράιχ, θα περάσει στην ιστορία ΟΧΙ μόνο ως μοχθηρή δωσίλογη αλητεία που ξεπούλησε τα πάντα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε αποικία των μαφιόζων του χρήματος και προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ, αλλά και ως μια κυβέρνηση του κοινού Ποινικού Δικαίου, ως μια κυβέρνηση κυνικών πλαστογράφων… Οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν τις «παραδόσεις» τις μεγάλης Σταλινικής Σχολής Πλαστογραφίας…

Βεβαίως, όταν έρχεσαι σε κατάφωρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και την κοχλάζουσα λαϊκή ΟΡΓΗ δεν αποκαλύπτεται μόνο η εγκληματική και δωσίλογη φύση σου, αλλά και η γελοιότητά σου. 

Εδώ, όλη η Ελλάδα διαδηλώνει, σε καθημερινή βάση, εναντίον της ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ συμφωνίας των Πρεσπών και τα καταγέλαστα «αριστερά» ανδρείκελα «κατασκεύασαν» γύρω στις 320 υπογραφές καλλιτεχνών και διανοουμένων ΥΠΕΡ της συμφωνίας!!! 

Αντιπαραθέτουν, οι πανικόβλητοι πολιτικοί απατεώνες, 320 υπογραφές(!!!) στα εκατομμύρια των Ελλήνων που καθημερινά αστράπτουν και βροντούν εναντίον της προδοτικής συμφωνίας… 

Τόσο καταγέλαστοι γίνονται. Όπως και με την απέλαση των ρώσων διπλωματών!!! 

Επειδή δεν μπορούν να «απελάσουν» τον ελληνικό λαό που διαφωνεί οργισμένα εναντίον της προδοτικής συμφωνίας εκτέλεσαν τις εντολές του ΝΑΤΟ εναντίον των ρώσων διπλωματών: Τέτοια αυτό-γελοιοποίηση… 

Αλλά ο δωσίλογος κατήφορος δεν έχει πάτο… 

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε «κατασκευές» («ενόχων») ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ και πλαστογραφίες ασύλληπτης φασιστικής αυθάδειας.
 

Οι ξεδιάντροποι πλαστογράφησαν και υπογραφές στην καταγέλαστη κατασκευαστική τους λίστα… 

Οι πρώτες καταγγελίες ήδη άρχισαν… 

Νένα Βενετσάνου, ένα από τα θύματα της πλαστογραφίας καταγγέλλει: 

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο!». 
Το ίδιο και ο Κυριάκος Κατζουράκης καταγγέλλει την «υποκλοπή» της υπογραφής του… 

Και η ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ καταγγέλλει πλαστογράφηση της υπογραφής της… 

Διαβάστε την ανάρτηση της κυρίας Βενετσάνου: 

Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι' αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές. 

Η πολιτική αλητεία της «αριστεράς» του 4ου Ράιχ είναι αδίστακτη, αχαλίνωτα αλαζονική και σε μορφές ιστορικής φρενοβλάβειας…

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγγνώμη που διαβάζουμε τα e-mail σουΓια όσους διατηρούν ακόμα αμφιβολίες, το νέο σκάνδαλο της Google λύνει όλες τις απορίες...
«Συγγνώμη, λάθος». Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η αντίδραση της Google όταν έγινε γνωστό ότι, για άλλη μια φορά, μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις ίδιες της τις δεσμεύσεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των υπηρεσιών της και επέτρεψε σε τρίτους να χώσουν τη μύτη τους στα e-mail τους.
Το Gmail είναι σήμερα η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και η Google έχει πλειστάκις δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν θα χρησιμοποιεί τις δυνατότητές της για να διαβάζει τα e-mail των χρηστών του Gmail. Ωστόσο, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε, άλλες εταιρείες τεχνολογίας έκαναν ακριβώς αυτό το πράγμα, εν γνώσει της Google, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Συνδεδεμένοι «κατάσκοποι»

Ο τρόπος με τον οποίο οι τρίτες αυτές εταιρείες αποκτούν πρόσβαση στα e-mail των χρηστών του Gmail είναι απλός: για να συνδεθεί κάποιος με τις υπηρεσίες μιας εφαρμογής, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του στο Gmail. Μόλις γίνει αυτό, η εταιρεία που παρέχει την εφαρμογή εισβάλλει στο mailbox και αρχίζει να διαβάζει τα mail, με στόχο να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία ώστε στη συνέχεια να τα (μοσχο)πουλήσει σε άλλες εταιρείες πώλησης διαφημίσεων (και όχι μόνο...), οι οποίες θα τα αξιοποιήσουν στέλνοντας στους χρήστες στοχευμένες διαφημίσεις με βάση λέξεις-κλειδιά, τις προτιμήσεις τους, τις αναζητήσεις τους και πάει λέγοντας.
Παράλληλα, οι εταιρείες αυτές σκανάρουν μετά μανίας τα mail των χρηστών του Gmail προκειμένου να βελτιώσουν το software τους ή τους αλγόριθμούς τους. Όπως αποκάλυψε η «Wall Street Journal», δύο εταιρείες παραδέχθηκαν ότι ακολουθούσαν ακριβώς αυτή την πρακτική, χωρίς μάλιστα να έχουν ζητήσει ειδική άδεια από τους χρήστες που να τους επιτρέπει να διαβάσουν το Gmail τους, επειδή θεωρούσαν ότι η πρακτική αυτή είχε ήδη τη συγκατάθεση των χρηστών ή ότι οι χρήστες είχαν διαβάσει τα... νομικέζικα στους Όρους Χρήσης όταν άρχιζαν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές των εταιρειών αυτών.

Απίστευτες δικαιολογίες
Το δημοσίευμα της «WSJ» προκάλεσε μεγάλο σούσουρο, τόσο που η Google υποχρεώθηκε να δώσει εξηγήσεις, αν και δεν φάνηκαν να πείθουν και πολύ κόσμο. Μέσες άκρες, η Google είπε ότι, ναι, όντως, όταν μια εφαρμογή συνδέεται με το Gmail, πιθανόν η εταιρεία που την παρέχει να αποκτά πρόσβαση στο περιεχόμενο του mailbox και πιθανόν να διαβάζει τα e-mail των χρηστών, όμως:
α) Ελέγχει με προσοχή αυτές τις εταιρείες.

β) Τους θέτει κανόνες ως προς τις εφαρμογές τους: οι εφαρμογές δεν πρέπει να διαστρεβλώνουν την ταυτότητά τους, αλλά να είναι ξεκάθαρες ως προς το πώς χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών. Δεν πρέπει, επίσης, να εμφανίζονται ως κάτι συγκεκριμένο, ενώ κάνουν κάτι άλλο. Είναι ακόμη απαραίτητο να προσφέρουν σαφείς και εμφανείς πληροφορίες σχετικά με την προστασία του απορρήτου των χρηστών και πρέπει να ζητούν μόνο τα δεδομένα που χρειάζονται για τη συγκεκριμένη λειτουργία τους και να μην αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το πώς τα χρησιμοποιούν.
Παράλληλα, καλεί τους χρήστες να ελέγξουν τι δικαιώματα έχουν δώσει στην κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιούν και, αν δουν κάτι ύποπτο ή ανησυχητικό, να ανακαλέσουν τα δικαιώματα αυτά. Μάλιστα, η εταιρεία τόνισε ότι η διασφάλιση του προσωπικού απορρήτου στο Gmail αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Google, η οποία φροντίζει να προστατεύει τους χρήστες από κακόβουλες ή παραπλανητικές εφαρμογές.

Στρουθοκαμηλισμός
Φυσικά, ουδείς φάνηκε να πείθεται. Για την ακρίβεια, δεκάδες μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ αποφάσισαν να καλέσουν την Google για εξηγήσεις μετά τις αποκαλύψεις της «WSJ», υπενθυμίζοντας ότι πριν από έναν χρόνο η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι θα σταματήσει να διαβάζει τα e-mail των χρηστών του Gmail για να τους στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις. Για την ώρα έστειλαν ένα μακρύ ερωτηματολόγιο στον CEO της μητρικής εταιρείας της Google, της Alphabet, Λάρι Πέιτζ, ωστόσο δεν αποκλείουν και κλήση για εξηγήσεις αυτοπροσώπως. Μάλιστα, πηγαίνουν τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να μάθουν τι είδους προσωπικά δεδομένα συνεχίζει να συλλέγει η Google, πώς τα αξιοποιεί, πώς διασφαλίζει το απόρρητο και την ανωνυμία τους κ.λπ.

Το αστείο, φυσικά, είναι ότι όλα αυτά είναι στρουθοκαμηλισμός: το ίδιο το επιχειρηματικό μοντέλο που αναπτύσσεται στο Διαδίκτυο από εταιρείες όπως η Google, το Facebook, το Twitter και άλλες, λιγότερο γνωστές, έχει ως εκ των ων ουκ άνευ συστατικό του τη συλλογή και επεξεργασία τεράστιων όγκων δεδομένων των χρηστών τους. Χωρίς αυτά, καμία από αυτές τις επιχειρήσεις δεν θα μπορούσε να πουλά διαφημίσεις, που είναι και το βασικό τους – αν όχι το μοναδικό – έσοδο. Έτσι, οποιοσδήποτε φραγμός επιχειρηθεί να μπει, αργά ή γρήγορα θα ανατραπεί, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έχουν τα έσοδα που έχουν οι επιχειρήσεις αυτές. Για όσους πίστευαν ότι η Google παρέχει δωρεάν υπηρεσίες που αρχίζουν από απλή διαδικτυακή αναζήτηση και φθάνουν ως εξειδικευμένες σουίτες γραφείου και αποθήκευση σε υπολογιστικό «νέφος» για την... καλή της την καρδιά, μάλλον πέφτουν από τα σύννεφα.

Δεδομένου ότι το μοντέλο αυτό στηρίζεται σε τεράστιους όγκους χρηστών, αυτόματα οι συνδρομητικές υπηρεσίες, ακόμα και σε χαμηλή τιμή, σχεδόν αποκλείονται, οπότε αυτό που μένει είναι η συγκέντρωση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών είτε για διαφημιστικούς σκοπούς είτε – όπως απέδειξε το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica – για πιο σκοτεινούς στόχους, όπως αποκαλύφθηκε για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ή ακόμα και το Brexit.

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εφορία: Πώς θα πληρώσετε όλους τους φόρους σε δόσεις - Αναλυτικός οδηγός

Τέσσερις στους δέκα φορολογουμένους πήραν την κρυάδα βλέποντας στο εκκαθαριστικό της φορολογικής τους δήλωσης το ποσό του φόρου που θα πρέπει να πληρώσουν για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017.

Με βάση τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, ο μέσος φόρος πλησιάζει τα 1.100 ευρώ, ποσό καθόλου αμελητέο για τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται κάθε μήνα να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα, για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά το ραβασάκι της Εφορίας είναι ιδιαίτερα βαρύ καθώς το ποσό του φόρου εισοδήματος υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το εκκαθαριστικό γράφει ότι η πρώτη δόση από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Με δεδομένο ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει και η «λυπητερή» του ΕΝΦΙΑ και στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας, οι φορολογούμενοι μπορούν από τώρα να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να μοιράσουν τα φορολογικά βάρη σε περισσότερες δόσεις που μπορεί να φθάσουν και τις 12.

Όλα σε δόσεις

Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις (έως 31 Ιουλίου, 28 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου).

Κάθε δόση μπορεί να εξοφληθεί:
Μέσω e-banking, phone banking ή ΑΤΜ.
Στο ταμείο της τράπεζας με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού.

Η εν λόγω συναλλαγή βαρύνεται με προμήθεια η οποία καθορίζεται από την τράπεζα εκτός εάν είστε:

α) άνω των 70 ετών,
β) σε δικαστική συμπαράσταση,
γ) με βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω,
δ) κάτοικοι μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικοι μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων που δεν βαρύνονται με προμήθεια.

Σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του εφετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτόν οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

Με κάρτα απευθείας μέσω του Taxisnet, αλλά χωρίς τη δυνατότητα άτοκων δόσεων.
Η πληρωμή γίνεται μέσω του ιστότοπου www.aade.gr, εφόσον προηγουμένως οι φορολογούμενοι συνδεθούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής που εμφανίζονται στην οθόνη της προσωποποιημένης πληροφόρησης για κάθε Ανοιχτή Οφειλή μπορείτε να δείτε τα στοιχεία δόσεων πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα». Σε περίπτωση πληρωμής με έκπτωση απαιτείται η εξόφληση του συνολικού ποσού της οφειλής μέχρι την ημερομηνία ισχύος της έκπτωσης (τα ποσά εμφανίζονται χωρίς τη μείωση λόγω έκπτωσης). Για να εμφανίσετε την ταυτότητα οφειλής και στη συνέχεια να εκτυπώσετε το Σημείωμα για Πληρωμή πατήστε το κουμπί «Ταυτότητα Οφειλής».

Μέρος της οφειλής

Μπορείτε να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες πληρωμών. Για να πληρώσετε μέρος της οφειλής, εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε να πληρώσετε στο σχετικό πεδίο της στήλης «Ποσό για πληρωμή με κάρτα», αφού πρώτα επιλέξετε την οφειλή, πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα».

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» για να εξοφλήσετε την οφειλή επιλέγετε το πλήκτρο (push button) «Εξόφληση». Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα. Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία οφειλές. Μετά το τέλος των επιλογών σας πατώντας το πλήκτρο «Ελεγχος και Πληρωμή» οδηγείστε στην επόμενη οθόνη «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης - Πληρωμή». Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία της κάρτας πληρωμών και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής πραγματοποιείται άμεσα η πίστωση των οφειλών σας.

Πληρωμή οφειλής σε έως 12 μηνιαίες δόσεις αλλά με «καπέλο» 5%. Η Εφορία δίνει τη δυνατότητα σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό του φόρου εισοδήματος σε τρεις ίσες μηνιαίες δόσεις να τον σπάσουν σε 12 δόσεις.

Η λύση δεν είναι άλλη από το να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Μάλιστα για να υπαχθούν στη ρύθμιση δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δηλαδή μετά την 31η Ιουλίου. Μπορούν από τώρα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση και να αρχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις της ρύθμισης.

Οταν μάλιστα λάβουν και τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ θα έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στη ρύθμιση και τις δόσεις του φόρου για τα ακίνητά τους.

Hλεκτρονική αίτηση βήμα-βήμα

Οι φορολογούμενοι που θέλουν από τώρα να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση και να τακτοποιήσουν σε δόσεις τις οφειλές τους που δεν έγιναν ακόμη ληξιπρόθεσμες θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1. Εισέρχεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Κάνετε κλικ στον «Λογαριασμό μου» εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.
2. Κλικάρετε την επιλογή «Εφαρμογές» και εντοπίζετε την εφαρμογή που αφορά τη «Ρύθμιση Οφειλών» (βρίσκεται χαμηλά στη σελίδα).
3. Επιλέξτε τη ρύθμιση Ρ2 «Αίτηση πάγιας ρύθμισης οφειλών ν. 4152/2013».
4. Στη συνέχεια, κάνετε κλικ στην «Υποβολή Νέας».
5. Αμέσως εμφανίζεται η σχετική σελίδα της ρύθμισης με τα ατομικά στοιχεία του φορολογουμένου, την επιλογή της ρύθμισης (12 ή 24 δόσεις), τα ποσά υπό ρύθμιση. Εφόσον όλα είναι εντάξει, προχωρείτε στην επόμενη σελίδα.
6. Στην επόμενη σελίδα θα πρέπει να εισαχθούν τα εξής στοιχεία:
α) Ο αριθμός των δόσεων που επιθυμείτε, στοιχείο το οποίο θα καθορίσει τόσο το ποσό της δόσης όσο και το τελικό ποσό πληρωμής εξαιτίας των επιβαρύνσεων.
β) Το μηνιαίο καθαρό εισόδημα.
γ) Οι πάγιες μηνιαίες υποχρεώσεις και
δ) Οποιοδήποτε αναμενόμενο μελλοντικό εισόδημα.

Εφόσον συμπληρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, θα εμφανισθούν τόσο το πληρωτέο ποσό στο τέλος των 12 δόσεων όσο και το ποσό της κάθε δόσης της ρύθμισης.

7. Στην επόμενη τελευταία σελίδα εμφανίζεται η σχετική υπεύθυνη δήλωση της οικονομικής κατάστασης. Στη δήλωσή αυτή θα πρέπει να τσεκαριστεί στο πεδίο 3 αν ο δηλών έχει υποβληθεί ή όχι σε διαδικασία πτώχευσης. Στο πεδίο 4 τσεκάρετε αν έχετε:
α) Ακίνητη περιουσία και συγκεκριμένα αν έχετε δηλώσει εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα στο Ε9 ή αν υπάρχουν δικαιώματα μη δηλωμένα,

β) Πλωτά και εναέρια μεταφορικά μέσα, καθώς και τα κάθε χρήσης οχήματα. Κάντε κλικ αν έχετε μεταφορικά μέσα και οχήματα για τα οποία δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης στο Ε1, πρόσφατα αποκτηθέντα κ.τ.λ. Είδος, αριθμός νηολογίου/κυκλοφορίας, ποσοστό κ.τ.λ.
γ) Λοιπά περιουσιακά στοιχεία: Δηλώστε αν έχετε
Ομόλογα, μετοχές, ομολογίες, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα, άλλες περιπτώσεις.
Συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις.
Κινητά αξίας (π.χ. έργα τέχνης, συλλογές).
δ) Λογαριασμούς σε τράπεζες, ταμιευτήρια, ΕΛΤΑ και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα (ΙΒΑΝ).
Τέλος, στο πεδίο (ε) συμπληρώστε τα στοιχεία της πάγιας εντολής με το σχετικό ΙΒΑΝ, ώστε να χρεώνεται η δόση της ρύθμισης απευθείας από τον λογαριασμό αυτόν στην τράπεζα.

8. Στο τέλος κάνετε κλικ στην ένδειξη «Υποβολή» και η αίτηση της ρύθμισης θα υποβληθεί για έγκριση στο Taxisnet.

Αποκλειστικά χειρόγραφα στην Εφορία οι δηλώσεις των αποβιωσάντων

Προθεσμία έως το τέλος του χρόνου έχουν οι κληρονόμοι προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογουμένου που απεβίωσε εντός του 2017.Η φορολογική δήλωση υποβάλλεται χειρόγραφα και θα πρέπει να προσκομίζονται και να συνυποβάλλονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα εισοδήματα που απέκτησε ο φορολογούμενος που απεβίωσε μέχρι την ημερομηνία θανάτου ή τις δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει. Ειδικά, οι κληρονόμοι θα πρέπει να συνυποβάλουν βεβαιώσεις για αποδοχές ή συντάξεις, για τόκους καταθέσεων, αποδείξεις που εξασφαλίζουν το αφορολόγητο όριο εισοδήματος.

Μετά την υποβολή της δήλωσης η Εφορία θα προχωρήσει στην εκκαθάρισή της και θα αποστείλει το εκκαθαριστικό σημείωμα στη διεύθυνση του κληρονόμου.

Ενέργειες των κληρονόμων πριν από την υποβολή της δήλωσης. Πριν από την υποβολή της δήλωσης οι κληρονόμοι πρέπει να δηλώσουν τον θάνατο στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ. Ενέργεια που είναι απαραίτητη για την απενεργοποίηση του ΑΦΜ.

Σε περίπτωση θανάτου φυσικού προσώπου μη επιτηδευματία η δήλωση μεταβολής στο τμήμα μητρώου υποβάλλεται από έναν τουλάχιστον εκ των κληρονόμων ή των εγγυτέρων συγγενών συνυποβάλλοντας:

1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου.
2. Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.
3. Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης Πρωτοδικείου.
4. Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης Ειρηνοδικείου.
5. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου του θανόντα και των νόμιμων κληρονόμων.
6. Δήλωση αλλαγής στοιχείων (έντυπο Μ1) στην οποία θα συμπληρώσετε τα στοιχεία του θανόντος.
7. Δήλωση σχέσεων φορολογουμένων (έντυπο Μ7) την οποία θα συμπληρώσετε με τα στοιχεία σας.
8. Εξουσιοδότηση από κάθε νόμιμο κληρονόμο την οποία θα συμπληρώσετε με τα στοιχεία σας και θα επικυρώσετε στο ΚΕΠ ή στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
Η δήλωση του θανάτου υποβάλλεται έως τη λήξη προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Πώς μπορούν να χωρίσουν την οφειλή ή την επιστροφή φόρου

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που οι σύζυγοι υποβάλλουν υποχρεωτικά κοινή φορολογική δήλωση. Από το επόμενο έτος αυτό αλλάζει. Θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θέλουν να υποβάλουν δήλωση μαζί ή χωριστά προκειμένου να εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα ξεχωριστά για κάθε σύζυγο. Ομως και φέτος οι σύζυγοι που υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίσουν τις οφειλές τους.Πιο συγκεκριμένα, στις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων ισχύουν τα εξής:

1. Υπολογισμός φόρου: Κατά την εκκαθάριση της κοινής φορολογικής δήλωσης ο φόρος, τα τέλη και οι εισφορές υπολογίζονται χωριστά στο εισόδημα κάθε συζύγου ενώ τυχόν ζημίες του εισοδήματος του ενός συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης δεν συμψηφίζονται με τα εισοδήματα του άλλου συζύγου ή του άλλου μέρους συμφώνου συμβίωσης.
2. Βεβαίωση φόρου: Ο φόρος εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση βεβαιώνεται στο όνομα του συζύγου αφού έχει προηγηθεί η εκκαθάριση κατά την οποία συμψηφίζονται οι φόροι μεταξύ των συζύγων. Για παράδειγμα, για τον σύζυγο προκύπτει φόρος για πληρωμή ενώ για τη σύζυγο επιστροφή φόρου. Τα δυο ποσά συμψηφίζονται και προκύπτει το τελικό ποσό της εκκαθάρισης της δήλωσης.
3. Χωριστά οι οφειλές: Αν οι σύζυγοι θέλουν να χωρίσουν τις οφειλές τους μπορούν να το κάνουν υποβάλλοντας αίτηση στην Εφορία. Πιο συγκεκριμένα, με αίτηση του ενός συζύγου μπορεί να ζητηθεί ο χωρισμός των οφειλόμενων ποσών σε δύο ξεχωριστές πράξεις ώστε οι οφειλόμενες δόσεις να αφορούν τα εισοδήματα εκάστου συζύγου και να μην καταβάλλονται από κοινού περιοδικά στον ίδιο κωδικό.
4. Επιστροφή φόρου: Με την υποβολή αίτησης στη ΔΟΥ δίνεται η δυνατότητα η επιστροφή φόρου που δικαιούται ο ένας εκ των συζύγων να μη συμψηφιστεί με τις οφειλές του άλλου συζύγου.
5. Σύζυγοι με διαφορετική φορολογική κατοικία: Σε περίπτωση που ο ένας σύζυγος δεν είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος στην Ελλάδα, γιατί δεν έχει τη φορολογική κατοικία του στη χώρα μας, δεν υποχρεούται να υποβάλει κοινή δήλωση φόρου εισοδήματος με το έτερον ήμισυ, εφόσον εκείνο πληροί κριτήρια φορολογικού κατοίκου Ελλάδας.

Η ακτινογραφία των δηλώσεων
Φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί: 5.155.149 σε σύνολο 6,24 εκατ.1. Φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό: 2.014.336 ή το 39,07%
Σύνολο φόρου 2,147 δισ. ευρώ
Μέσος φόρος: 1.066 ευρώ
Φορολογούμενοι με επιστροφή φόρου: 666.123 ή 12,92%
Σύνολο επιστροφής φόρου: 263,5 εκατ. ευρώ
Μέση επιστροφή φόρου: 395 ευρώ
Φορολογούμενοι με μηδενικό εκκαθαριστικό: 2.474.690 ή το 48%
Πηγή: Εφημερίδα Τα ΝέαΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!