EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Τα μνημόσυνα της υποκρισίας 44 χρόνια μετά

Κάθε χρόνο, η καθιερωμένη συνεδρίαση της Βουλής για την «καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής». Τρισάγια στους τάφους, αφού προηγηθούν μνημόσυνα σε εκκλησίες. Μια επαναλαμβανόμενη εικόνα τέσσερις και πλέον δεκαετίες. Οι διακηρύξεις, οι εξαγγελίες και τα βαρύγδουπα λόγια της πεπατημένης έχουν γίνει κλισέ.  Αυτές οι εκδηλώσεις, οι τελετές, γίνονται ημερολογιακά, μοιάζουν με «κουραστικές επαναλήψεις» και κάποιες ομιλίες/ δηλώσεις αντιγραφή από τα προηγούμενα χρόνια, copy paste.

Στη Βουλή, οι πολιτικοί εκφραστές της ακροδεξιάς, το ΕΛΑΜ, δεν χάθηκε στη μετάφραση. Οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, δεν καταδικάζουν το πραξικόπημα, καθώς υποστηρίζουν την πράξη, την ενέργεια, τους στόχους. Δεν το λένε ευθέως. Το λένε αποφεύγοντας να το καταδικάσουν, χωρίς να αναφερθούν σε πραξικόπημα. Μπήκαν στο λούκι του πολιτικού τακτικισμού που επιστρατεύει ενίοτε την εποικοδομητική ασάφεια.

Αυτό, όμως, δεν τους απαλλάσσει ποσώς από το γεγονός ότι εκφράζουν την ιδεολογία των πραξικοπηματιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό δεν τους απαλλάσσει καθώς το πραξικόπημα ήταν μέρος του σχεδίου για ανατροπή του Μακάριου και διά αυτής της πράξης να ανάψει το πράσινο φως για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Το πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ -κι αυτό επιβεβαιώνεται πλέον από πολλά έγγραφα- ήταν πακέτο με την εισβολή. Έγινε για να εισβάλει η Τουρκία. Κανένα άλλο στόχο και επιδίωξη δεν είχαν οι πραξικοπηματίες. Το πραξικόπημα δεν ήταν η κορύφωση του διχασμού. Ήταν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού και όσοι συνεργάστηκαν, συμμετείχαν και στηρίζουν, έχουν συμβάλει προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσής του, με την εισβολή και κατάληψη τμήματος της Κύπρου από τους Τούρκους.

Το 1974 υπήρξε προδοσία εκ των έσω και έξωθεν συνωμοσία. Υπήρξε συνεννόηση των εντός με τους εκτός. Και όσοι παρασύρθηκαν, μετάνιωσαν και στάθηκαν στη συνέχεια απέναντι από την προδοτική ενέργεια, οφείλουν να γνωρίζουν ακόμη ένα στοιχείο: Ότι ήταν πολλά τα λεφτά! Και τα ταμεία γεμάτα (για κάποιους επίλεκτους).

Επιπτώσεις της προδοσίας

Ως αποτέλεσμα του πραξικοπήματος, βιώνουμε μέχρι σήμερα τις επιπτώσεις εκείνης της προδοσίας με τη συνεχιζόμενη κατοχή από την Τουρκία εδάφους της χώρας μας. Η επιδερμική αντιμετώπιση της ιστορικής αλήθειας και η ανοχή που επέδειξαν κυβερνήσεις και κοινωνία οδήγησαν σε μια πλαδαρή προσέγγιση.

Κάποιοι «αλληθωρίζουν» κρατώντας αποστάσεις, επικαλούμενοι δήθεν την ενότητα (που δεν τους ενδιαφέρει καθώς είναι διχαστικοί στο λόγο και την πράξη τους). Κάποιοι «αλληθωρίζουν» και κρατούν διπλοπόρτι, συμμετέχοντας σε δυο παράλληλα μνημόσυνα. Πολιτικές κουτοπονηριές της κυβερνώσας και μη Δεξιάς.

Το πραξικόπημα και η προδοσία κατονομάζονται χωρίς υπεκφυγές και γενικολογίες. Όπως και η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή. Όπως οι έποικοι, τα Κατεχόμενα. Καταστράφηκε η πατρίδα μας και δεν νομιμοποιείται κανένας να παραχαράσσει την ιστορία, να αλλάζει την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Το πραξικόπημα αποτελεί έγκλημα χωρίς τιμωρία. Αυτή η Πολιτεία, το κράτος, άφησε το έγκλημα ατιμώρητο. Γι’ αυτό και κάποιοι, οχυρωμένοι πίσω από την ανοχή, επιχείρησαν να φτιάξουν δικές τους εκδοχές για την ιστορία, ώστε να συγκαλυφθεί το έγκλημά (τους) και η προδοσία. Έφταιγε ο διχασμός, ο εμφύλιος, ο Μακάριος που τους φυλάκιζε! Έφταιγε ο Μακάριος που μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ τα πλοία προσέγγιζαν τις βόρειες ακτές της Κύπρου! Ούτε τη διαφορά της ώρας δεν υπολόγισαν όταν διατύπωναν τις ηλιθιότητές τους.

Όταν, λοιπόν, οι καταστροφείς έμειναν ατιμώρητοι απέκτησαν θράσος και -φευ- θεωρείται «λογικό», να αναζητείται λύση με βάση τα κατοχικά δεδομένα και τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης κατοχής. Κοντολογίς, να ολοκληρωθεί το έγκλημα.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αχτσιόγλου: Η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια - Έρχεται η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων

Τις προτεραιότητες που θέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέλυσε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.

Όπως είπε, ο πρώτος πυλώνας είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, ήδη, οι ενεργές κλαδικές συμβάσεις αριθμούν σε 25, ενώ τόνισε ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις θα αρχίσουν να επεκτείνονται και να υπερισχύουν των επιχειρησιακών. «

Από την πλευρά του κράτους έχει κλείσει αυτό το ζήτημα και τώρα είναι στα χέρια των κοινωνικών εταίρων να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις, με τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να πετυχαίνουν καλύτερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας σε όλη την κλίμακα» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο δεύτερος πυλώνας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Ανέφερε δε ότι ο στόχος είναι να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων. «Στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα προχωρήσουμε και θα λάβουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα» διευκρίνισε.


Σχετική εικόναΤέλος, είπε ότι ο τρίτος πυλώνας είναι η καταπολέμηση της παραβατικότητας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

«Ολοκληρώνουμε σε λίγο χρονικό διάστημα τη διαδικασία ενίσχυσης του ΣΕΠΕ με 200 άτομα προσωπικό μέσα από μετακινήσεις και νέες προσλήψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι 200 θέσεις είχε καταργήσει η Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το υπουργείο προέβη και σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θωρακίζουν δικαιώματα που υπήρχαν ήδη, ενώ μπήκαν κανόνες και στις εργολαβίες.
Για το θέμα της ανεργίας, δήλωσε ότι η μείωση της ανεργίας είναι πραγματική.

«Με τον ίδιο τρόπο που μετρούσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) την ανεργία, πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο την μετράει και σήμερα» σχολίασε.

Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όταν ολοκληρωθεί η τετραετία. «Η κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όταν εξελέγη- ότι θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια -υλοποιείται και οργανώνει με πιο σαφή τρόπο την πολιτική για την αμέσως επόμενη ημέρα» υποστήριξε.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!