EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Προσφυγές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον τερματισμό της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Προσφυγές σε πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια καθώς και σε ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές
με στόχο να σταματήσει η διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ ανήγγειλε σήμερα η ΓΕΝΟΠ. Οι συνδικαλιστές δήλωσαν παράλληλα αντίθετοι στο ενδεχόμενο κατάργησης της έκπτωσης 15% στα τιμολόγια ρεύματος για τους συνεπείς πελάτες και εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ότι θα σταλούν εξώδικα προς τους υποψήφιους επενδυτές ενώ θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδιστεί η πρόσβαση των εκπροσώπων τους στις υπό πώληση μονάδες.

Ο νομικός σύμβουλος της ΓΕΝΟΠ Κων/νος Τοκατλίδης ανήγγειλε προσφυγές στη ΡΑΕ, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ υποστήριξε ότι η διαδικασία που εφαρμόζεται δεν παρέχει εχέγγυα για επίτευξη υψηλού τιμήματος, δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των μετόχων, των εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών ενώ δεν προβλέπει δικαίωμα ματαίωσης της διαδικασίας αν το τίμημα είναι υπερβολικά χαμηλό.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο αναζήτησης ευθυνών ενώ ο κ. Αδαμίδης ανέφερε σχετικά ότι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είναι σήμερα κατηγορούμενοι για ανάλογες υποθέσεις.

Αναφερόμενος στην έκθεση της Mckinsey για την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ και τις αναφορές για τα τιμολόγια και την εθελουσία έξοδο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε αντίθετος στο ενδεχόμενο κατάργησης της έκπτωσης συνέπειας, κάτι που όπως είπε θα οδηγήσει σε διαρροή καλών πελατών, σε πρόβλημα ρευστότητας για την επιχείρηση και σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν φθάσει όπως είπε στα 3 δισ. Ευρώ.

Τόνισε ακόμη ότι με τις φυσιολογικές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα μειωθούν κατά 5.000 μέχρι το 2022, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί εθελουσία έξοδος. Από πλευράς ΓΕΝΟΠ τέθηκε ακόμη το ζήτημα του έγκαιρου εκσυγχρονισμού της εξασφάλισης παράτασης λειτουργίας των μονάδων της Καρδιάς προκειμένου να διασφαλιστεί η τηλεθέρμανση της περιοχής, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίζουν να λειτουργούν μονάδες χωρίς άδεια καθώς εγκυμονούνται νομικοί κίνδυνοι για τους εργαζόμενους και τα στελέχη.

Κατά της πώλησης των μονάδων τάχθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος των ενεργειακών δήμων Σάββας Ζαμανίδης και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος. Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι η συμφωνία βελτιώνει τα πράγματα σε πολλούς τομείς αλλά αφήνει σκιές για τη γλώσσα και την υπηκοότητα ενώ στάθηκε στην ανάγκη να μην γίνει το εθνικό θέμα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και έκανε λόγο για έλλειψη διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών. Ο κ. Ζαμανίδης αναφέρθηκε από την πλευρά του για μαζική αντίθεση στην συμφωνία.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η δοκιμασία για τους Έλληνες το επόμενο επτάμηνο

Φόρους ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν μέσα στο επόμενο επτάμηνο φορολογούμενοι και επιχειρήσεις για τα ακίνητα που διαθέτουν, τα αυτοκίνητα, τον φόρο εισοδήματος, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης και τα τέλη κυκλοφορίας. Οι περισσότεροι εκ των φόρων αυτών θα καταβληθούν εντός του καλοκαιριού. Εάν συνυπολογισθούν και οι έμμεσοι φόροι, τα ποσά που θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις στο κράτος ανέρχονται σε περίπου 24 δισ. ευρώ.

Ωστόσο και τα φετινά εκκαθαριστικά είναι «τσουχτερά» για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 35.000, οι οποίοι κατά μέσον όρο θα καταβάλουν 40% υψηλότερο φόρο συγκριτικά με τα εκκαθαριστικά του 2016. Εάν συνυπολογιστούν και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, το ποσοστό των επιβαρύνσεων προσεγγίζει το 50%-60%. Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστική για τα ταμεία του Δημοσίου καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό ένα μεγάλο ποσοστό των φόρων να οδηγηθεί στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Το χρονοδιάγραμμα

Από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα πρέπει στο τέλος κάθε μήνα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο τους ανωτέρω φόρους. Εάν οι φορολογούμενοι ξεκινούσαν την πληρωμή των φόρων που τους αναλογούν από τον Φεβρουάριο εκάστου έτους, ο επιμερισμός τους θα ήταν σωστότερος, ενώ οι υπόχρεοι θα είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους. Ειδικότερα, οι φόροι ύψους 10 δισ. που θα καταβληθούν το δεύτερο εξάμηνο το έτους κατανέμονται ως εξής:

1. Φόρος εισοδήματος. Στα τέλη του μήνα θα καταβληθεί η η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Συνολικά 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 3,5 δισ. σε τρεις δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων υπολογίζεται σε περισσότερο από 1,1 δισ. (αρκετοί πληρώνουν εφάπαξ το ποσόν). Από τη μέχρι στιγμής εκκαθάριση των δηλώσεων προκύπτουν τα εξής:

• Ενας στους τρεις φορολογουμένους θα πληρώσει φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2017, ο οποίος κατά μέσον όρο ανέρχεται σε 1.066 ευρώ. Συγκεκριμένα, για 2.014.336 δηλώσεις, το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσόν του φόρου να ανέρχεται σε 2,147 δισ.
Εξόφληση σε 3 δόσεις

Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα καλούνται να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος, στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος, κατά περίπτωση.

• Το 48% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Σε σύνολο 5.155.149 φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί, οι 2.474.690 είναι μηδενικές.

• Για το 12,92% των φορολογουμένων ή, διαφορετικά, για 666.123 φορολογουμένους, προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 396 ευρώ. Συνολικά, το ποσόν που θα επιστρέψει ή θα συμψηφίσει το Δημόσιο με άλλες οφειλές των φορολογούμενων ανέρχεται σε 263,5 εκατ. ευρώ.

2. ΕΝΦΙΑ. Τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο στα τέλη Αυγούστου. Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου. Το ποσόν που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. Ωστόσο, από το ανωτέρω ποσόν, μόνο τα 2,65 δισ. εισέρχονται στον κρατικό κορβανά, εξαιτίας της αδυναμίας κάποιων φορολογουμένων να πληρώσουν τους φόρους τους.

3. Στο δύσκολο επτάμηνο οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πληρώνουν ταυτόχρονα με όλα τα ανωτέρω και τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνολικά, μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται να καταβληθούν περισσότερα από 800 εκατ.

4. Επίσης, τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβληθεί ποσό ύψους 1,2 δισ. για τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, «οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους στο α΄ πεντάμηνο του 2018 ανέρχονται σε περίπου 4,8 δισ. Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι η υπερφορολόγηση δεν “σκοτώνει” μόνο την οικονομία, αλλά και τους ίδιους τους φόρους».
ΠΗΓΗ: ΚαθημερινήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζεϊμπέκ: O βουλευτής Ξάνθης που ψέλνει μόνο τουρκικούς ύμνους!

Το ποιος είναι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είναι λίγο πολύ γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Μια περίπτωση πολιτευτή απολύτως ταυτισμένου με την τουρκική πολιτική στη Θράκη και μάλιστα με όλες τις φανατικές τοπικές εκφάνσεις. Μακράν ο «προξενικότερος» όλων των σημερινών ομόθρησκων συναδέλφων του στη γειτονική Ροδόπη (Ιλχάν Αχμέτ, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά). Το τουρκικό φρόνημά του πιστοποιείται με σαφήνεια από την δραστηριότητα και τα λεγόμενά του, κάμποσα χρόνια τώρα.

Μιλάει για την «τουρκική μειονότητα» της Θράκης (TRT 4-5-2012, twitter 9/1/2017…). Αποδοκιμάζει κάθε ελληνική πρωτοβουλία που μπορεί να ενισχύσει τα συμφέροντά μας στη Θράκη (συμβασιούχοι ιεροδιδάσκαλοι, επένδυση Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ). Επιχαίρει δημοσίως για την «ισχυροποίηση της Τουρκίας» που η μειονότητα «την χρειάζεται», αφού μαζί της είναι «σαν το κρέας με το νύχι» και πάει λέγοντας.Σε προκλογική εκδήλωση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλοτε νομιμοποιεί, με την βουλευτική του παρουσία, τους παρανόμως λειτουργούντες συλλόγους, όπως με τις ομιλίες από βήματος στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και δίνοντας το παρόν στην «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής». Άλλοτε μετέχει σε ποικίλες αποστολές και συναντήσεις στην Τουρκία, σε επιχειρηματικά(;) φόρουμ, σε σχολικές γιορτές και σε φιέστες αλυτρωτικών-παρακρατικών σωματείων.


Στο «Χίλια» με τον Τούρκο πρόξενο

Άλλοτε εμφανίζεται απλώς ως συνοδός του Αχμέτ Μετέ, του φερόμενου ως «εκλεγμένου» μουφτή Ξάνθης, δηλαδή του εκλεκτού της Άγκυρας για τη θέση αυτή. Η σχέση μάλιστα των δύο ανδρών είναι τόσο στενή που με μικρή δόση υπερβολής θα λέγαμε ότι δύσκολα βρίσκεις φωτογραφία σε δημόσιο χώρο του ενός χωρίς τον άλλον! Σε κάθε θρησκευτική τελετή του τουρκόφρονα «μουφτή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα του, κατά κανόνα μεταξύ αυτού και του Τούρκου προξένου Κομοτηνής, ώστε να μην μένει σε κανέναν αμφιβολία για ποια συμφέροντα εργάζεται.Στις 8-4-2018 στην Γ.Σ. της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ΤΕΞ) ομιλία του Ζεϊμπέκ.

Να αληθεύει άραγε κι αυτό που γράφτηκε, πως τα ρουσφέτια του Μετέ (μεταθέσεις φαντάρων κτλ) ο Ζεϊμπέκ τα διεκπεραιώνει; Εξάλλου και ο ίδιος ο νόμιμος μουφτής Ξάνθης, Μεχμέτ Σινίκογλου, όταν προ ημερών, στις 2 Ιουλίου 2018, κλήθηκε από τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού και τον υπουργό Παιδείας να παραιτηθεί, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «το χατήρι του Ζεϊμπέκ» δεν θα το κάνει, αποδίδοντας την πρωτοβουλία για το εξωπέταγμά του στον τοπικό βουλευτή. Βεβαίως δεν είναι δύσκολο να δει κανείς ποιας χώρας τα συμφέροντα θα εξυπηρετούσε μια κένωση της μουφτείας στην Ξάνθη (και στην Κομοτηνή).
Φυγόστρατος βουλευτής

Με όλα τούτα δεδομένα, θα περίμενε κανείς ο βουλευτής Ζεϊμπέκ να μην έχει καμμία σχέση με τον επίσημο μουφτή Σινίκογλου. Κι όμως, να που υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη και μακρόχρονη σχέση μεταξύ των δύο, που μάλλον εγείρει ερωτηματικά για τον πρώτο: ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ το 1996 είχε διοριστεί ως μουεζίνης, δηλαδή ψάλτης, στο τέμενος της οδού Σκρα από τον μουφτή Ξάνθης. Αυτό δεν πρέπει να ήταν δύσκολο, γιατί τόσο ο πατέρας τού Χουσεΐν όσο και ο θείος του Τζελάλ (που είχε κάνει και βουλευτής) ήταν ιμάμηδες πιστοί στον Σινίκογλου.
Το διοριστήριο

Ο προφανής λόγος εκείνου του διορισμού ήταν για να αποφύγει ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ την στράτευση στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως «ιερωμένος» της μωαμεθανικής θρησκείας. Αυτό έγινε βέβαια πριν πάρει αναβολή για το πανεπιστήμιο κι όταν μετά ήρθε από την Τουρκία ως φαρμακοποιός στην Ξάνθη και ζήτησε να παραιτηθεί από …ψάλτης, έμαθε ότι θα έπρεπε να υπηρετήσει στον ελληνικό Στρατό, οπότε μετάνιωσε. Παραιτήθηκε πολύ αργότερα κι αφού για πολλά χρόνια τον αναπλήρωνε στο τέμενος άλλος μουεζίνης.Μνημόσυνο για τους γενοκτόνους της Μικρασίας

Το «ευχαριστώ» λοιπόν του (κακώς!) ευεργετηθέντος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα. Nα μετέχει ως βουλευτής σε μισελληνικά «μεβλίτ» (προσευχές) του Μετέ, δίπλα στον Τούρκο υποπρόξενο Κομοτηνής, ανήμερα της Μικρασιατικής Μνήμης (9/9/2016) για τους Τούρκους “μάρτυρες”!

Να κάνει δηλαδή μνημόσυνο όσων λυντσάρισαν τον Χρυσόστομο Σμύρνης και κατέσφαξαν τον Ελληνισμό της Ιωνίας. Χαρακτηριστική, ίσως, είναι η φωτογραφία του Ζεϊμπέκ στο εκτουρκισμένο πανηγύρι του «Χίλια» στον Έβρο (18-8-2013) όπου κατέβηκε χωρίς τσίπα από το γαλάζιο βανάκι του προξενείου Κομοτηνής και εμφανίστηκε πίσω από τον τότε πρόξενο Ιλχάν Σενέρ, χαιρετώντας τον κόσμο. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου!


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα διαβάζεις αυτά, Αλέξη; Σαν και σένα; Ούτε κατά διάνοια!

Κολίντα Γκραμπαρ- Κιταρίκοβιτς.Προεδρος της Κροατιας.

Πολλοί (μαζί κι εγώ) την χλευάσαμε για τις αγκαλιές και τα φιλιά αλλά με ενημέρωσε φίλη Σερβιδα ότι είναι πραγματικά πάντα πολύ διαχυτική και αληθινή που πολλές φόρες παρεξηγείται.

Σταυρούλα Παπαγεωργίου


Διαβάστε τι έκανε η μαντάμ.

1. Πούλησε το προεδρικό αεροπλάνο και πάντα ταξιδεύει σε οικονομική θέση με πτήση γραμμής.

2.Το διάστημα που πήγαινε στην Ρωσία στο μουντιάλ δεν πληρώθηκε τις ημέρες που έλειπε κι όλα τα έξοδα διαμονής ήταν προσωπικά της.

3. Πούλησε 35 αυτ/τα πολυτελείας που ανατέθηκαν σε υπουργούς και πήγαν τα χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

4. Μείωσε τον μισθό του προέδρου και των υπουργόν της στο ήμισυ.

5. Μείωσε τα έξοδα και τους μισθούς των πρεσβευτών και των πρόξενων στο 60% των αποδοχών τους.

6. Αύξησε τον ελάχιστο μισθό για τον ιδιωτικό τομέα.

7. Εξομάλυνση του μισθού για δημοσίους υπαλλήλους με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.

8. Μιλάει απταίστως 7 ξένες γλώσσες και δεν θεωρεί οτι κατέχει υψηλότερα αξιώματα απο έναν εργαζόμενο.

Και εμείς………οι «προοδευτικοί» «ψαγμένοι» «ξερόλες» την χλευάσαμε.

thesecretrealtruth


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκτακτο – EΟΦ: Ανάκληση παρτίδας γνωστού εμβολίου που χορηγείται και σε παιδιά

Ανακαλούνται παρτίδες πολύ γνωστού εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας, με εντολή του ΕΟΦ.

Την ανάκληση της παρτίδας Μ16104 του φαρμακευτικού προϊόντος «MENVEO P.SO.IN.SO 0,5ML», (συζευγμένο εμβόλιο έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδων A, C, W135 και Υ), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης του Κατόχου της ‘Αδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) για ασυνήθιστη εμφάνιση -προσομοιάζουσα σε γέλη- ενός εκ των λυοφιλοποιημένων συστατικών του εμβολίου και συγκεκριμένα του «Men A» (ολιγοσακχαρίτης του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδων Α).

Το συγκεκριμένο πρόβλημα διαπιστώθηκε κατόπιν σχετικών αναφορών από την ελληνική αγορά και αποδίδεται στο χειρισμό του προϊόντος μετά τον αυτοματοποιημένο έλεγχο των φιαλιδίων. Αναγνωρίζεται εύκολα κατά τον οπτικό έλεγχο του προϊόντος από τους επαγγελματίες υγείας.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΚΑΚ, αναφέρει ο ΕΟΦ και προσθέτει ότι η εταιρεία GlaxoSmithKline A.E.B.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ορότυπος C είναι υπεύθυνος στον αναπτυγµένο κόσµο για επιδηµικές εξάρσεις της νόσου σε κλειστούς χώρους συγκέντρωσης εφήβων και νεαρών ενηλίκων, όπως σχολεία, πανεπιστήµια και στρατόπεδα. Ο ορότυπος Υ απαντάται µε αυξηµένη συχνότητα στους πάσχοντες από ανεπάρκεια των τελικών κλασµάτων του συµπληρώµατος.
dikaiologitika.gr
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μαϊμουδιά της «είδησης» για την ανακοίνωση των παικτών της Κροατίας…

Όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση των παικτών της Κροατίας, μέσω της οποίας οι παίκτες κτυπούσαν το καθεστώς τους, την πολιτική εκμετάλλευση της επιτυχίας τους και ότι δωρίζουν το πριμ στους φτωχούς της χώρας τους, προς στιγμήν «κλονιστήκαμε»… 


Κάτι όμως …βρώμαγε… 

Οι ίδιοι αυτοί παίκτες αφήσανε τον πολιτικό υπόκοσμο της χώρας τους και ιδιαίτερα την Πρόεδρο, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, να κερδοσκοπήσει υστερικά πάνω στην επιτυχία τους, σε ζωντανή και απευθείας τελετουργική μετάδοση σε όλον τον κόσμο!!!

Εάν ήσαν τόσο επαναστάτες και γενναίοι θα κατέγραφαν και αυτοί ζωντανά κάποια δυσαρέσκεια… 

Επίσης, παίκτες σταρ των εκατομμυρίων,
 προϊόντα του καθεστώτος (προτεκτοράτο) και προπαγανδιστικό "υλικό" ΥΠΕΡ του προτεκτοράτου της Κροατίας, ήταν ποτέ δυνατόν να στραφούν, τόσο κραυγαλέα, εναντίον των ανδρεικέλων της χώρας τους… 

Και μάλιστα όταν κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιήθηκαν ΑΝΟΙΚΤΑ ΥΠΕΡ της προπαγάνδας του 4ου Ράιχ και ενάντια στη Ρωσία (Ουκρανία), καθώς και ενάντια στους Σέρβους: «Να καεί η Σερβία»,αναφωνούσε ο Βίντα… 

Ήταν, λοιπόν, τόσο συνειδητοποιημένοι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ 
οι φίρμες των εκατομμυρίων για να κτυπήσουν «ευθέως» το καθεστώς που μέχρι τώρα υπηρέτησαν πιστά και χωρίς καμιά τριβή, καθώς και τα μεγάλα αφεντικά του προτεκτοράτο τους;;; 

Τους «κτύπησε» κάποιο ραβδάκι της Κίρκης
 και από πειθήνια όργανα της δυτικής προπαγάνδας μεταλλάχτηκαν σε αμείλικτους εχθρούς του καθεστώτος και των νέων αποικιοκρατών;;; 

Ανεξήγητα πράγματα… 

Μέχρι που «έσκασε» η βόμβα της πλαστής είδησης:
 Το συνηθισμένο φαινόμενο της παραπλανητικής προπαγανδιστικής δημοσιογραφίας… 

Οι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν και εδώ για κάποιες προπαγανδιστικές σκοπιμότητες των πλανητικών κέντρων παραπληροφόρησης… 

Ίσως,
 διότι η πολιτική εκμετάλλευση της επιτυχίας των Κροατών από την Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς να ξεπέρασε τα όρια και να προκάλεσε σε τέτοιο βαθμό που υπονόμευε τον ποδοσφαιρικό μύθο που θέλει το Ποδόσφαιρο ΕΞΩ από την Πολιτική… 

Τέτοιες συμπεριφορές σαν και αυτές του πολιτικού υπόκοσμου απαξιώνουν το ποδοσφαιρικό θέαμα και το απονευρώνουν από τον στρατηγικό του στόχο: Αυτόν της χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων… 


ΠΟΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΡΕΖΙΛΙ! FAKE η «είδηση» για τους παίκτες της Κροατίας...
 
Γιάννης Σιάτρας γεμίσαμε φέικ νιους... 

FAKE NEWS! Πέσαμε θύματα των φέικ νιους βρε σεις! 
Μούφα η καταγγελία των παικτών της Εθνικής Κροατίας κατά του πολιτικού συστήματος της χώρας τους (χθες είχα αναπαράγει σχετική είδηση)! Μούφα και η δωρεά προς τα ιδρύματα για παιδιά. Κρίμα. Και μας άρεσε σαν είδηση. Ήταν όμως πολύ καλή για να είναι αληθινή... 😥 

Λυπάμαι αν, άθελά μου, σας ξεγέλασα. Με ξεγέλασε το ...άτιμο το Protothema. Το οποίο, πιστό στις αρχές που πρεσβεύει, απλά εξαφάνισε την είδηση, χωρίς καν να μπει στον κόπο να ζητήσει μία συγνώμη. Θαυμάστε το! 😮 

(Θα μου πείτε, κατηγορείς κάτι που διαβάζεις και από το οποίο συχνά αναπαράγεις ειδήσεις; Όμως, από σήμερα, κομμένο το protothema. Κομμένες και οι αναδημοσιεύσεις απ' αυτό. Δεν το αξίζει.) 

Νίκος Αλεξανδρής 

Η ταχύτητα με την οποία μεταδόθηκε στην Ελλάδα η fake «είδηση» ότι οι παίκτες της Κροατίας δωρίζουν το πριμ του Μουντιάλ, καταγγέλοντας παράλληλα την φτώχεια στη χώρα τους, πρέπει να μας κάνει λίγο πιο προσεκτικούς και υποψιασμένους.... καταρχήν θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως το παιχνίδι της ενημέρωσης είναι γεμάτο παγίδες και δεν είναι όλα τόσο αθώα.... ούτε καν οι δημοσιογράφοι (θύματα ή θύτες της παραπληροφόρησης).... παράλληλα και εμείς θα πρέπει να αντιληφθούμε πως είμαστε πρόθυμοι (εκόντες - άκοντες) να εξαπατηθούμε και να πιστέψουμε τα πάντα, ειδικά αν τίθεται και θέμα ιδεολογίας και το ψέμα είναι βολικό.... ιδία αυτή την εποχή... ακόμα και σε εθνικό επίπεδο....

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αλήθεια για το ευρώ

Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το στραγγαλισμό της με τα πρωτογενή πλεονάσματα στο διηνεκές και με τις εξευτελιστικές ιδιωτικοποιήσεις – όπως δεν το έκανε η Πορτογαλία, μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από μία έντιμη καινούργια που δεν ήταν υποχείριο των Γερμανών.


Επικαιρότητα

Η μακροοικονομία που ασχολείται με μία χώρα, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη μικροοικονομία που αφορά τις επιχειρήσεις, ούτε βέβαια με τη λογιστική – όπως δεν έχει σχέση στην ιατρική, εκτός από τις γενικές γνώσεις, ένας παθολόγος, με έναν οδοντίατρο ή με έναν ψυχίατρο. Για παράδειγμα, όταν μία επιχείρηση έχει ζημίες, είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις αμοιβές των εργαζομένων της, τις επενδύσεις, τα δάνεια που κοστίζουν τόκους και γενικότερα τα έξοδα της – κάτι που εάν το κάνει το κράτος, οδηγείται στο φαύλο κύκλο της ύφεσης που καταλήγει συνήθως στη χρεοκοπία.

Ανεξάρτητα τώρα από τα παραπάνω οφείλει ένας υπουργός οικονομικών να γνωρίζει το σύστημα, εντός του οποίου η χώρα του δραστηριοποιείται – εν προκειμένω την Ευρωζώνη. Ειδικότερα (πηγή: Flasbeck), υπήρξαν πολλές αθετήσεις πληρωμών κρατικών ομολόγων στο παρελθόν, όπως στο παράδειγμα της Αργεντινής – τα οποία, για τις τράπεζες και τους υπόλοιπους επενδυτές, ήταν εκπεφρασμένα σε ξένο συνάλλαγμα. Εκτός αυτού υπήρξαν αρκετές νομισματικές κρίσεις που ολοκληρώνονταν με την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της αντίστοιχης χώρας – οπότε με ζημίες εκείνων που είχαν επενδύσει στο συγκεκριμένο νόμισμα και στα ομόλογα της.

Πρόκειται όμως για φυσιολογικά συναλλαγματικά ρίσκα – τα οποία οφείλουν να λαμβάνουν και συνήθως λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτοί που αγοράζουν ένα ομόλογο μίας χώρας που έχει το δικό της αυτόνομο εθνικό νόμισμα. Έτσι ερμηνεύονται επίσης οι αυξήσεις των επιτοκίων των ομολόγων που συμβαίνουν σε εποχές κρίσης – επειδή πολλοί επενδυτές μαζί πουλούν τα ομόλογα αυτά, φοβούμενοι μία υποτίμηση του νομίσματος, στο οποίο έχουν εκδοθεί.

Εάν όμως μία τράπεζα δραστηριοποιείται σε μία νομισματική ζώνη, διαθέτοντας κρατικά ομόλογα από αυτή τη ζώνη, τότε δεν έχει κανένα συναλλαγματικό ρίσκο – επειδή τα ομόλογα είναι 100% ασφαλή, αφού το κράτος έχει πάντοτε την κυριαρχία επί του νομισματικού συστήματος. Επομένως φροντίζει να εξυπηρετεί (=να πληρώνει) αυτά τα ομόλογα – εν ανάγκη τυπώνοντας απλά «φρέσκα» χρήματα. Ως εκ τούτου, οι τράπεζες που επικεντρώνονται στην αγορά ομολόγων στο δικό τους νόμισμα, λειτουργούν απολύτως σωστά – ενώ δεν έχουν κανέναν κίνδυνο.

Κάτι τέτοιο ισχύει πολύ περισσότερο για μεγάλους και οικονομικά ισχυρούς νομισματικούς χώρους – επειδή η υποτίμηση του νομίσματος τους δεν θεωρείται απειλή ούτε από τις διεθνείς τράπεζες και τους αντίστοιχους επενδυτές. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να απαιτήσει κανένας τη χρεοκοπία των Η.Π.Α., λόγω της αδυναμίας του δολαρίου – αφού απλά θα γελοιοποιούταν.

Εν τούτοις, όσον αφορά την Ευρωζώνη, φαίνεται πως δεν ισχύουν τα παραπάνω, επειδή όλες οι χώρες έχουν μεν το ίδιο νόμισμα, αλλά καμία δεν έχει το δικό της εθνικό νόμισμα – σύμφωνα με τις απόψεις ορισμένων γερμανών και γάλλων οικονομολόγων (πηγή). Επομένως είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν σαν να διαθέτουν μόνο ένα ξένο νόμισμα – γεγονός που θα σήμαινε ότι, το νομισματικό σύστημα θα είχε αποκρατικοποιηθεί, τα κράτη θα έπρεπε να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους ακριβώς όπως οι επιχειρήσεις παρά το ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, ενώ στην κορυφή τους θα καθόταν ένας μεγάλος, τεχνοκρατικός και υδροκέφαλος οργανισμός με το όνομα ΕΚΤ (ή το γερμανικό ESM με τη μορφή του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου).

Ο οργανισμός αυτός θα φρόντιζε για την κατάργηση της Δημοκρατίας στο διηνεκές – αφού όλα τα κράτη, «άπαξ και δια παντός», θα έπρεπε να υποτάσσονται σταθερά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ανεξάρτητα από το τι θα ψήφιζαν οι Πολίτες τους. Σε μία τέτοια περίπτωση βέβαια θα έπρεπε να ερωτηθούν ξανά όλες εκείνες οι χώρες, οι οποίες είναι ήδη μέλη της Ευρωζώνης, εάν θα ήθελαν πραγματικά να συμμετέχουν σε ένα σύστημα, στο οποίο δεν θα παρέδιδαν μόνο το προηγούμενο εθνικό τους νόμισμα αλλά, επί πλέον, το νέο – γενικότερα δηλαδή το νόμισμα, με το οποίο συναλλάσσονται επίσημα και το οποίο δεν θα ανήκε σε κανένα.

Επειδή τώρα χωρίς καμία αμφιβολία όλες οι χώρες θα απαντούσαν πως υιοθετώντας το ευρώ ήθελαν να ανταλλάξουν το δικό τους εθνικό νόμισμα με ένα δικό τους ευρωπαϊκό νόμισμα, τότε θα έπρεπε να συμπεράνει κανείς υποχρεωτικά πως όλα τα κράτη έκαναν ένα «αντικειμενικό σφάλμα» – ή ότι υπέπεσαν σε μία «πλάνη επί των πραγμάτων», όπως θα το έλεγε κανείς νομικά. Ως εκ τούτου, οι ευρωπαϊκές συμφωνίες θα ήταν από την αρχή άκυρες – αφού θα αναγνωρίζονταν ως προϊόν πλάνης.

Συνεχίζοντας, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ιστορία που με χρέη αποκλειστικά και μόνο στο δικό της νόμισμα χρεοκόπησε – υπογράφοντας το εγκληματικό PSI. Το γεγονός αυτό οφείλεται αφενός μεν στην ηλιθιότητα των κυβερνήσεων της, αφετέρου στους Ευρωπαίους και Γερμανούς υπευθύνους – οι οποίοι τότε μάλλον δεν κατάλαβαν καθόλου (ή δεν ήθελαν να καταλάβουν) τι ακριβώς σημαίνει μία ένωση κρατών με ένα ενιαίο νόμισμα.

Μόνο μετά την τραγωδία του PSI και την εκτόξευση των επιτοκίων των ομολόγων των κρατών της Ευρωζώνης στα ύψη, κατάλαβε η ΕΚΤ τι σημαίνει να αποτελεί την κεντρική τράπεζα του κάθε κράτους-μέλους, δηλώνοντας πως θα κάνει ότι πρέπει για να στηρίξει το ευρώ – αν και οι μετέπειτα εκβιασμοί της, ιδίως οι τελευταίοι στην Ιταλία, αφήνουν κάποιες αμφιβολίες.

Συμπερασματικά λοιπόν η ΕΚΤ, ως η κεντρική τράπεζα κάθε κράτους της Ευρωζώνης, δεν είναι σε θέση να αφήσει κανένα μέλος της νομισματικής ένωσης να χρεοκοπήσει – ενώ είναι υποχρεωμένη να εξισορροπεί τις αποκλίσεις των επιτοκίων, όπου και όταν αυτές εμφανίζονται. Εάν δεν το κάνει, τότε η νομισματική ένωση θα διαλυθεί – οπότε η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψει το δανεισμό της από τις αγορές με μη βιώσιμα επιτόκια μετά τον Αύγουστο του 2018, αφού η ΕΚΤ είναι υποχρεωμένη να της τα εξασφαλίζει πάντοτε. Επομένως δεν είναι ούτε υποχρεωμένη να σεβαστεί το στραγγαλισμό της με τα πρωτογενή πλεονάσματα και με τις εξευτελιστικές ιδιωτικοποιήσεις – όπως δεν το έκανε η Πορτογαλία, μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από μία νέα που δεν ήταν υποχείριο των Γερμανών (ανάλυση). Ας μην ξεχνάμε εδώ πως τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ή περί τα 6,5 δις € σημαίνουν πως θα εκρέει αυτό το ποσόν ετήσια από την Ελλάδα, χωρίς καμία προοπτική αναπλήρωσης του από ξένες επενδύσεις – οπότε η χώρα μας θα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην παγίδα ρευστότητας, αδυνατώντας να επενδύσει και να αναπτυχθεί.

Όσον αφορά την Ιταλία, η κυβέρνηση της οποίας δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβεί στη μεγαλοπρεπή κυβίστηση της Ελλάδας, τηρώντας τις προεκλογικές της υποσχέσεις, η Ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να της επιβάλλει τίποτα – αφού, εάν αφήσει η ΕΚΤ τα επιτόκια της να υπερβούν τα όρια, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα επιστρέψει δριμύτερη, κοστίζοντας πανάκριβα σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη, καθώς επίσης οδηγώντας στη διάλυση της νομισματικής ένωσης και σε μία πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση. Αρκεί βέβαια να μη δειλιάσει η κυβέρνηση της, σκύβοντας το κεφάλι – ούτε φυσικά να υιοθετήσει μέτρα που θα ήταν υπερβολικά, προκαλώντας όλους τους άλλους.

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, ο σημερινός πρωθυπουργός μας το 2015 έκανε ένα τερατώδες σφάλμα, αφού δεν αποδεχόμαστε τις κατηγορίες εναντίον του για προδοσία. Ειδικότερα, είχε στη διάθεση του στις αρχές του 2015, τότε και μόνο τότε, δύο επιλογές: (α) τη σύγκρουση με την Τρόικα, χωρίς να χάσει χρόνο και προτού αποδεχθεί ο υπουργός οικονομικών του την «ιδιοκτησία» όλου του χρέους στις 20 Φεβρουαρίου και (β) την τήρηση των μνημονίων βασιλικότερα του βασιλιά, αφού προηγουμένως όμως εξασφάλιζε ανταλλάγματα.

Αφού τώρα επέλεξε την πρώτη λύση, δημιουργώντας εύλογα εχθρούς και χάνοντας εντελώς την εμπιστοσύνη των δανειστών, άλλαξε στη συνέχεια και έχασε άπαξ και δια παντός το «παιχνίδι» της διαπραγμάτευσης – ενώ αργότερα έδινε και δίνει πάντοτε ανταλλάγματα, προτού εξασφαλίσει κάποιες παραχωρήσεις. Ως εκ τούτου, μετά από μία σειρά θηριωδών σφαλμάτων, έφτασε ακόμη και στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας – κάτι που δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε πως δεν είναι προδοτικό, με την πραγματική ερμηνεία της λέξης.

Στα πλαίσια αυτά, όσο περισσότερο παραμένει στη θέση του και στην ίδια πολιτική, τόσο χειρότερα θα πηγαίνει η Ελλάδα – ενώ το γεγονός πως ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάποιο δικό της σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, επαφιόμενη στα μνημόνια και στο σκύψιμο του κεφαλιού απέναντι στη Γερμανία, τεκμηριώνει πως η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε μία παγίδα, από την οποία πολύ δύσκολα θα ξεφύγει εάν δεν υπάρξουν άλλες πολιτικές επιλογές.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βούλγαρος έβαζε φωτιές κοντά στο οχυρό Ρούπελ και συνελήφθη

Στα χέρια της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται ένας ξένος υπήκοος, ο οποίος φέρεται να έβαζε φωτιές κοντά στο οχυρό του Ρούπελ στις Σέρρες, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9», ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Τσολάκης.

Όπως, στο μεταξύ, έγινε γνωστό από την προανάκριση της πυροσβεστικής, ο συλληφθείς δηλώνει υπήκοος Βουλγαρίας, κάτοικος Σόφιας.

Μιλώντας νωρίτερα στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ. Τσολάκης σημείωσε:«Περίπου στις 7 το πρωί σήμερα, ειδοποιηθήκαμε από το στρατό ότι υπάρχει καπνός κοντά στο οχυρό του Ρούπελ. Την ώρα που επιχειρούσε στο σημείο η πυροσβεστική και έθεσε υπό έλεγχο την εστία, εμφανίστηκε και άλλος καπνός λίγο πιο πάνω και εντοπίστηκε κάποιο άτομο να βάζει πυρκαγιές».

«Έγινε άμεση κινητοποίηση, ζητήσαμε τη συνδρομή της αστυνομίας από τις Σέρρες, ενώ είχαμε και κινητοποίηση από ομάδα του στρατού. Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα άτομο, είναι αλλοδαπός και έβαζε πυρκαγιές σε ελληνικό έδαφος με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Τσολάκης.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος: Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά.

«Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο», είπε με νόημα, χωρίς να το τοποθετεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Όπως είπε «από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις», αλλά ξεκαθάρισε ότι, δεν πρόκειται να προβούν «σε καμία ενέργεια σύγκρουσης με κανέναν», εννοώντας του Ευρωπαίους εταίρους.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίθετη γνώμη, σε κάτι που είναι τόσο δίκαιο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε.

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος».

Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε με κάθε τρόπο».

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι», ανέφερε.

«Εμείς θεωρούμε την Ρωσία μια φιλική χώρα, αλλά, για να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται δυο», σχολίασε ο Γιώργος Κατροούγκαλος το θέμα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!