EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Μεταμοντέρνα Αριστερά - Κυβερνώσα Ελίτ - Από την χυδαιοποίηση της Πολιτικής στον γλωσσικό εκχυδαϊσμό και την θηλυκοποίηση της Κυβέρνησης

Του Ηλία Παπαναστασίου

Νέες εξελίξεις, προβλέψιμες αλλά ενδιαφέρουσες μας φέρνει ο νέος ανασχηματισμός της «Αριστερής» Κυβέρνησης - κατ ευφημισμό - και ουσιαστικά της πλέον συνεπούς και υποταγμένης Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς που κυβέρνησε ποτέ και μάλιστα με «Αριστερό» πρόσημο. 
Ακούμε και βλέπουμε «νέα» πρόσωπα στην ηλικία με μυαλά και νοοτροπία ηλικιωμένου, ξεκινώντας από τα τριάντα και φθάνοντας το πολύ τα σαράντα και κάτι σε ηλικία.


Είδαμε αρκετές γυναίκες στην Κυβέρνηση η οποία πιστεύει – συνεπής στα δόγματα του Neoliberal Feminism – πως «Όσο πιο Γυναικεία» μια Κυβέρνηση τόσο πιο «Προοδευτική» και γιατί όχι, τόσο πιο «Αριστερή»…
 

 
Οι συμφορές (σημιτισμός) πάντα 
φοράνε τις μάσκες της θηλυκής 
σαγήνης… 
Και ο «αριστερός» θατσερισμός 
είναι από τους πλέον μοχθηρούς…
 

Επίσης, η Κυβέρνηση που θα «έσκιζε τα Μνημόνια»,συνεχίζοντας να αντιστρέφει συστηματικά και με απίστευτα ανήθικο τρόπο την πραγματικότητα, προωθεί «γλωσσολογικά» το New Speak της Αντιστροφής της Πραγματικότητας δηλαδή της Συνειδητής Απάτης και Ψευδολογίας με αποκλειστικό στόχο την πλήρη χειραγώγηση των μεγάλων μαζών του ελληνικού λαού. 

Η πλουσιότατη και ιστορικότατη ελληνική γλώσσα στα χέρια των πολυμήχανων μεταπρατών της Πραγματικότητας και Μαστροπών της Ιστορίας αλλοιώθηκε, μεταλλάχθηκε στο αντίθετο και μετατράπηκε στο «Ευκταίον της Αντιστροφής». Δηλαδή, κάθε λέξη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Κυβερνητών θα πρέπει να μεταφράζεται στο εντελώς αντίθετο της. 

Η «Έξοδος» από τα Μνημόνια σε «Νέο Τέταρτο Μνημόνιο», η «Ανάπτυξη που έρχεται» σε διαιώνιση της Οικονομικής Αθλιότητας και φτωχοποίησης, η «Μείωση της Ανεργίας» - όπως αυτάρεσκα δηλώνει η μεγάλη Πασιονάρια του Ελληνικού Προλεταριάτου, Εύη Αχτσιόγλου - σε περαιτέρω εξαθλίωση μισθών και ημερομίσθιων και η «Καθιέρωση Συλλογικών Συμβάσεων» σε παραμύθι για Ιθαγενείς που εργάζονται σαν είλωτες και θα συνεχίζουν για πολύ καιρό… 

Η μετάλλαξη της Ελληνικής Γλώσσας 
από ένα εκπληκτικό εργαστήρι εννοιών και λεξιπλασίας σε ένα καμβά καθημερινής γλωσσικής αντιστροφής όπου η εξαπάτηση συναντά την κουτοπονηριά και η γλωσσική μεταστροφή των νοημάτων που προηγείται, του μαζικού πολιτικού κρετινισμού και αποεγκεφαλοποίησης είναι γεγονός, καθημερινό και διαρκές. 

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημιουργεί απλώς τεράστια σύγχυση στις μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού, δεν αντιστρέφει μόνο την πραγματικότητα μέσω της ωραιοποίησης, ούτε βέβαια καταφέρνει μέσω της - χωρίς ίχνος παραμικρής ενοχής και αιδούς - συνειδητής προσπάθειας μαζικού φενακισμού και κρετινοποίησης των λαϊκών μαζών να «παραμένει στα πράγματα». 

Καταφέρνει κάτι πολύ βασικότερο και ουσιαστικότερο.Βαφτίζοντας την Φτωχοποίηση και διαρκή Μιζέρια «Ανάπτυξη» προσπαθεί εναγωνίως να ενσωματώσει τις μεγάλες λαϊκές και εργαζόμενες μάζες του ελληνικού λαού στο Νεοφιλελευθερο μοντέλο της «Κοινωνικής Μηχανικής» δηλαδή της καταστροφής του Ελληνικού Κοινωνικού Σχηματισμού όπως τον ξέραμε. 

Καταστροφή της Μικρής και Μεσαίας Ιδιοκτησίας,
φτωχοποίηση και εξαθλίωση - και όχι απλώς προλεταριοποίηση - μισθολογικά των μεγάλων εργαζόμενων μαζών, ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και οικονομική καταστροφή των 700.000- 800.000 περίπου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών που αποτελούν τεράστιο ποσοστό στη χώρα μας συγκριτικά με τις περισσότερο ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες του Καπιταλισμού. 

Αυτό το αγκάθι που λέγεται Μικρή και Μεσαία Ιδιοκτησία και που στέκεται σαν κόμπος στον λαιμό των Δυτικών Δανειστών πρέπει να φύγει από την μέση γιατί εμποδίζει την «Κανονικότητα» δηλαδή την βίαιη «Δυτικοποίηση» του – υποτιθέμενου…- Υποανάπτυκτου Ελληνικού Κοινωνικού Σχηματισμού. 

Έτσι, όσα δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν δεκαετίες τώρα Συντηρητικές και Δεξιές ή «Εκσυγχρονιστικές» Ψευδο-Σοσιαλιστικές Κυβερνήσεις, αναλαμβάνει να το υλοποιήσει ο Καλύτερος και Ικανότερος Εργολάβος των Δυτικών Κεφαλαιοκρατών, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και μάλιστα με ευλαβικά υπάκουο και προσεκτικό τρόπο ενσωμάτωσης των Κοινωνικών Διαμαρτυριών που είναι επόμενο να δημιουργηθούν και θα δημιουργούνται στο διηνεκές. 

Η παρούσα Κυβέρνηση δεν εφάρμοσε απλώς τα Μνημόνια, συνεχίζοντας μετά το 3ο που έληξε στις 21 Αυγούστου και στο 4ο που θα συνεχίζεται τουλάχιστον έως το 2060, χωρίς μεγάλες αντιστάσεις, ουσιαστικά δηλαδή χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι». Κατάφερε και κάτι παραπάνω, σημαντικότερο και τραγικά μακροπρόθεσμο. 

Αποδόμησε την έννοια «Αριστερός» και «Αριστερά» με τραγικές συνέπειες. Ποδοπάτησε έννοιες, εξευτέλισε ηθικές και στάσεις ζωής, απαξίωσε μεγάλους Διανοητές και Κοσμοθεωρίες. Δεν άφησε τίποτε όρθιο η μεγάλη Κίρκη των Μαζών και Εκπορνευτής της Πολιτικής που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πέρασμα του, λειτουργώντας σαν ολετήρας όλου του Ιστορικού Αποθέματος της Αριστεράς. Ενός αποθέματος και κεκτημένου που διατήρησε στα πέτρινα χρόνια ψηλά το φρόνιμα μεγάλων λαϊκών μαζών και το οποίο σήμερα δεν φυλλοροεί απλώς κάτω από το βάρος της απογοήτευσης, ιδιώτευσης και ατομικής λύσης των προβλημάτων αλλά - ακόμη χειρότερα- περιορίζει και στενεύει κάθε αριστερή προοπτική και για πολλά χρόνια. 

Ο ελληνικός λαός δεν απογοητεύθηκε απλώς από την «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά - όπως φαίνεται, τουλάχιστον δημοσκοπικά- από οποιαδήποτε Αριστερά. 


Αυτό κατάφερε ο κύριος εκπρόσωπος του Ολιστικού Εκφυλισμού και Ηθικοπολιτικής Εκπόρνευσης στην Ελλάδα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ προς μεγάλη ικανοποίηση της Δεξιάς όλων των αποχρώσεων και του Βαθέως Κατεστημένου. Δεν είναι απλώς καταϋποχρεωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ευγνώμονες εσαεί… 

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε όλα τα παραπάνω με τους Opinion Makers των Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και τη βοήθεια - και αδελφική συνεργασία…- της Κρατικοδίαιτης «Αριστερής» Διανόησης, Πανεπιστημιακών και ανώτατων κρατικο-κομματικών στελεχών. Αυτής της βαθιά οπορτουνιστικής και απίστευτα καιροσκοπικής Ψευδό- Διανόησης του πρώην ΚΚΕ εσωτερικού, κατά πρώτο λόγο. 

Διανόησης εκφυλισμένης ψυχολογικά και ανερμάτιστης ηθικά, οι (Δήθεν) Οργανικοί Διανοούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, 
συμβουλέψαν την Γλωσσική Αντιστροφή που προαναφέραμε σαν προοίμιο Προπαγανδιστικής Πολιτικής και που πάντοτε προηγείται της μαζικής και άνευ προηγουμένου προσπάθειας εξαπάτησης των πλατειών λαϊκών στρωμάτων από μέρους των Διευθυνουσών Ελίτ της Δύσης της Παρακμής και ειδικότερα της Αριστεράς της Παρακμής που εκπροσωπεί επάξια ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας. 

Επανειλημμένα αναφερθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα που εκπροσωπεί τους Λούμπεν σε μαζικό επίπεδο και τους Άνω-Μεσαίους Κρατικούς-Κομματικούς Γραφειοκράτες. Δηλαδή την Προνομιούχα Άνω και Μεσαία Κάστα του Ελληνικού Κρατικού Μανδαρινάτου. Μια Κάστα προνομιούχων που ζουν πολυτελώς, με παχυλότατους μισθούς και υπερ-άνετη προσωπική ζωή λησμονώντας πάντα την καταγωγή της και ευγνωμονώντας τον Καταπέλτη Κοινωνικής Ανόδου που είναι το Κομματικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Σύστημα που δεν θυμίζει Εργατικό παραδοσιακό Κόμμα με Βιομηχανικά Συνδικάτα και ιστορική παράδοση όπως τα Κόμματα της Β’ και Γ ΄Διεθνούς. 

Άλλωστε, ουδεμιά σχέση είχε, έχει και θα έχει με τις Εργαζόμενες Τάξεις ο Αχταρμάς των Λούμπεν και Λούμπεν Μικροαστών του ΣΥΡΙΖΑ…
 Αντίθετα, αντιπροσωπεύει μια προνομιούχα Κάστα Καλοβολεμένων Κολάκων και Πραιτοριανών που αναδεικνύονται με το σύστημα της παρέας του Ηγεμόνα. Προωθούνται οι «στενοί του Περιβάλλοντος Τσίπρα» ασχέτως προσόντων και εργασιακής, επαγγελματικής πείρας ή άλλων πολυτελών αξιώσεων… 

Το «Σύστημα Τσίπρα» κυρίως – και όχι απλά «Σύστημα ΣΥΡΙΖΑ»- προωθεί μετριότητες, αυλοκόλακες και Πραιτοριανούς που είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για τον Ηγέτη που τους έκανε ανθρώπους και τους ταΐζει παντεσπάνι και όχι ψωμάκι απλώς… 

Αυτή λοιπόν η Κάστα είναι η μόνη προνομιούχα της Ελληνικής Κοινωνίας μαζί με την Παραδοσιακή Μεγαλοαστική Τάξη της χώρας και την οποία κανακεύει με πρωτοφανή συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Οικονομική Ελίτ της Haute Bourgeoisie λοιπόν και Ανώτατη-Ανώτερη Κομματική Ελίτ αποτελούν τους δυο σύμμαχους Πυλώνες του σημερινού συστήματος εξουσίας. 

Είναι οι Αργόσχολες (Leisure) και Περιττές (Superfluous) Tάξεις για τις οποίες έγραφε ο Engels τον 19ο Αιώνα. 
Όμως, όπως όλες οι Ελίτ που έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ωκεανό φτωχοποιημένων Μεσαίων και Μικρομεσαίων συν τις αμέτρητες στρατιές των τελείως εξαθλιωμένων, η μοναξιά τους είναι εμφανής, πλήρης και πολύ – μα πολύ …- επικίνδυνη. Δεν μπορείς μακροπρόθεσμα να επιβιώσεις σε μια χώρα φτωποιημένων και διαρκώς φτωχοποιούμενων ζώντας άνετα σε έναν χρυσελεφάντινο Πύργο, σε μια γυάλα της Ελίτ κτισμένη από εύθραυστο υλικό. Είναι αδύνατο, Tragic όπως έλεγε παλαιότερη διαφήμιση… 

Έτσι (η Ελίτ), μην έχοντας ποιοτική και μεγάλη πρόσβαση στα Παραγωγικά στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας - Εργαζόμενη Τάξη Ιδιωτικού Τομέα, Μικρομεσαίους, ελευθέρους επαγγελματίες, αγρότες- απευθύνεται στο θυμικό και στο λογικό μιας Λούμπεν Εξαθλιωμένης Μάζας και χρησιμοποιώντας στο έπακρο μια απίστευτη Προπαγάνδα Πλύσης Εγκεφάλου και Αντιστροφής της Πραγματικότητας. Μόνο σε στρώματα πλήρως εξαθλιωμένα και με Ψυχολογία Επαίτη και Προθύμου Δούλου μπορούν πλέον να απευθυνθούν και να σαγηνέψουν την δύστυχη ύπαρξη τους με θλιβερά ταξίματα και απίθανες υποσχέσεις για ένα μέλλον δήθεν καλύτερο, έχοντας ταυτόχρονα υπογράψει Μνημονιακές Υποχρεώσεις έως το 2060. 

Γκαιμπελικής Έμπνευσης σχέδιο που δείχνει νοοτροπία Αφέντη που δελεάζει τον αόμματο ζητιάνο ή τον τελείως απελπισμένο και εξαθλιωμένο του Κοινωνικού Επιδόματος των 200 ευρώ…
 

Από εκεί πηγάζει η Νέα Γλώσσα,
 το Νew Speak της Αντιστροφής της Πραγματικότητας και η υιοθέτηση όλων των Trends της Πολιτικής Μόδας των Media. Πολύ νέοι στην Κυβέρνηση - όλοι ορεξάτοι για Πολύ καλή θεσούλα και Υποταγή στον Ηγέτη - πλασάροντας τον μύθο των Νέων, λες και δεν έχουν Κοινωνική Διαστρωμάτωση οι Νέοι. Λες και δεν υπάρχουν Νέοι με μυαλά ογδοντάρη και εβδομηντάρηδες με μυαλά εφήβου. Λες και δεν έχουν συντηρητισμό και αντιδραστικότητα οι νέοι ανάλογα με το περιβάλλον διαμόρφωσης τους… 

Από εκεί και όλη η μπαρουφολογία του αστικού Φεμινισμού της Παγκόσμιας Ελίτ που προσπαθεί να περάσει όλα τα Αντιδραστικά Μέτρα με Γυναικείο Πρόσωπο. 

 

Από εκεί και όλη η ασύστολη κενολογία περί «Γυναικείου Προσώπου» στην Πολιτική και άλλες παρόμοιες ανοησίες του Νεοφιλελεύθερου Φεμινισμού και τον οποίο υιοθέτησαν άρδην οι ξελιγωμένες ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ του Δημοσίου Τομέα, ευγνωμονούσες τον Μεγάλο Ηγέτη που τις ανέδειξε, αναγνωρίζοντας το μεγάλο ταλέντο τους… Άλλωστε όλες τους ανέβηκαν Κοινωνικά με τον Κοινωνικό Καταπέλτη που προαναφέραμε. Δηλαδή το Κράτος μέσω Κυβερνητικού Διορισμού. Ξεχνιούνται τέτοιες χάρες;;; 

Αν τώρα πούμε στις Νεόπλουτες Φεμινίστριες του Δημοσίου πως Γυναίκες όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, η ‘Ανγκελα Μέρκελ και η Φεντερίκα Μογκερίνι εκπροσωπούν ό,τι πιο αντιδραστικό από μεριάς Παγκόσμιας Ελίτ – εννοείται με «Προοδευτικό και Δημοκρατικό» Προφίλ - πιθανότατα να απευθυνόμασταν σε Αυτιστικές η Κωφάλαλες… 

Πώς όμως να βρει πρόσφορο έδαφος ο λόγος σου σε γυναίκες που το μπλαζέ ύφος συναγωνίζεται την υπερχειλίζουσα κενότητα της ματαιοδοξίας τους και η αμηχανία του Νεόπλουτου που βρέθηκε στα Μεγάλα Σαλόνια το ύφος Μαρίας Αντουανέττας που βγαίνει αβίαστα;;; 

Το πομπώδες ύφος που συνοδεύει – μαθηματικά δεδομένο.. - την μεγαλόστομη μπαρουφολογία και τις πομφόλυγες της (δήθεν) επιχειρηματολογίας τους;;; 

Πώς να μην γελοιοποιείται η Τραγική Πραγματικότητα με τα Προβλήματά της όταν σχολιάζεται από Κυρίες ή Δεσποινίδες Υπουργούς ή βουλευτίνες που το ύφος και το στυλ τους εξαλείφει την ουσία γιατί απλούστατα δεν υπάρχει;;; 

Βέβαια, η χαρά είναι μεγάλη όταν από το πουθενά 
μπαίνεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανταμείβεσαι δίκαια – «Ήταν Δίκαιο και Έγινε Πράξη» όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ- για το Θεάρεστο και Γιγάντιο Έργο που επιτέλεσε… 

Αλλά και πώς να επιτελέσεις την «Τέχνη του Συνδιαλέγεσθε» με τους εκπροσώπους των 30ρηδων και 35ρηδων που πύκνωσαν το Υπουργικό Συμβούλιο;;; Αφού έκαναν την Επανάστασή τους στα Εφηβικά Χρόνια – εννοείται με τα λεφτά του μπαμπά - οι εκπρόσωποι των Νέων Αρσενικών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβιώσουν με το Νεοφιλελεύθερο Φεμινιστικό Λόμπι των Κυβερνητικών και μάλιστα σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναγάγει τα νάματα της Πολιτικής Ορθότητας του Νεοφιλελεύθερου Φεμινισμού σε Τρόπο Ζωής. Να ανέχονται τον επιθετικό τους Λόγο - κίνδυνος/ θάνατος να κατηγορηθούν «Σεξιστές» - όπως και να θαυμάζουν τις ικανότητές τους, περισσότερο τις ανύπαρκτες από τις πιθανά υπαρκτές, και εννοείται να είναι υποταγμένοι και πιστοί μέχρι τέλους στα κελεύσματα του Ηγέτη. 

Όμως με τέτοιες προδιαγραφές δεν πλάθεις χαρακτήρα αλλά χαρακτήρες από πλαστελίνη.
 Γιατί Άνδρας δεν σημαίνει γλοιώδη συμπεριφορά ανταποκρινόμενη στην (πιθανώς) εντυπωσιακή εμφάνιση της Γυναίκας - Καθαρός Σεξισμός από πλευράς της απέναντι στο Ανδρικό Φύλο, να το τονίζουμε… – αλλά Ανεξαρτησία Γνώμης και Χαρακτήρα. Οι Κυβερνήσεις δεν επιτυγχάνουν ποτέ με Ανθρωπάκια και Υπαλλήλους που χαϊδεύουν μανιωδώς τον «Ηγέτη» για να προωθήσουν την καριέρα τους. Όπως και Γυναίκα - αληθινή προφανώς…- δεν σημαίνει μόνο Μανεκέν Οίκου Μόδας βγαλμένη από το πλησιέστερο Κομμωτήριο αλλά πρόσωπο με Χαρακτήρα και συντροφική αντίληψη για τον Άνδρα. 

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για την Ιστορική Αριστερά που έπλαθε χαρακτήρες και συντροφικότητα μεταξύ των δυο φύλων αλλά όχι για το σημερινό Τσίρκο που αυτοαποκαλείται Αριστερά και Κυβέρνηση της Αριστεράς... 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε απλώς να εφαρμόσει τον Απόλυτο, Par Excellence Νεοφιλελευθερισμο. Προχώρησε στην καταστροφή της έννοιας του Χαρακτήρα προωθώντας την εκμηδένισή του μέσω της Ψυχολογικής Υποταγής και της Αποθέωσης του Γλοιώδους Γραικύλου. 

Όμως έκανε και κάτι χειρότερο. Υποβίβασε την Αριστερά από το βάθρο της Ηθικής στην Απόλυτη Γελοιοποίηση. 

Και επειδή το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά κοινωνικό, οικονομικό ή πολιτικό αλλά και αισθητικό προξενώντας μας καθημερινούς εμετούς με τα κατορθώματα του, η Κάθαρση της Αρχαίας Τραγωδίας έρχεται μόνο μέσα από την εκλογική του συντριβή. Απλά.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταστροφή στην Ινδία: Κατέρρευσε γέφυρα – Πέντε νεκροί και πάνω από 15 άτομα παγιδευμένα στα οχήματά τους (Photos)Μια γέφυρα κατέρρευσε το απόγευμα της Τρίτης στην Καλκούτα της Ινδίας, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ατόμων, ενώ άφησε παγιδευμένα στα οχήματά τους 15 άτομα, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι πολλά αυτοκίνητα συνθλίβονται κάτω από τη γέφυρα Majherhat, η οποία υποτίθεται ότι είχε επισκευαστεί τον περασμένο μήνα, μέσα σε τρεις ημέρες.

Οκτώ τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Καλκούτας και εννέα στο κοντινό ιατρικό κολλέγιο SSKM και νοσοκομείο.
Ο Derek O'Brien, νομοθέτης του κυβερνώντος Κογκρέσου, δήλωσε: «Οι γερανοί έχουν ήδη τεθεί σε δράση».

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ήδη σκάλες.

Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τέσσερις γερανοί και σχεδόν 500 διασώστες έσπευσαν στο σημείο.
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργοδότες ανέβαζαν σε ομάδα στο facebook τα ονόματα εργαζομένων που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους - Για να μην ξαναπροσληφθούν!

Μυστικές ομάδες στα social media όπου εργοδότες «ανέβαζαν» τα ονόματα εργαζομένων που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους ώστε να μην προσληφθούν από άλλες επιχειρήσεις, «εκτόξευση» των παραβάσεων της εργασιακής νομοθεσίας, οικοδόμους από τη Ξάνθη στο… Κατάρ και πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανεργίας στη δυτική Μακεδονία, συνθέτουν το σκηνικό στον αγορά εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

"Κυνηγημένοι" ...εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης, αποκάλυψε ότι εργοδότες της περιοχής του έφτιαξαν έναν κλειστό λογαριασμό σε social media με τίτλο "Κυνηγημένοι" όπου αναφέρουν ονόματα εργαζομένων που τους έχουν κάνει καταγγελία προκειμένου να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους για να μην τους προσλάβουν! «Αναλογιστείτε» προσέθεσε, «ότι για τους περίπου 17.000 που αποτελούν το εργατικό δυναμικό του νομού Ημαθίας, αντιστοιχούν μόλις δύο επιθεωρητές εργασίας οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες».

Στην ανάγκη για περισσότερους ελέγχους αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Δέσποινα Κωνσταντίνου, τονίζοντας ότι υπάρχει αύξηση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης αλλά στην ουσία, οι εργαζόμενοι απασχολούνται 10ωρα. «Είναι ενδεικτικό ότι στους πολλούς ελέγχους που κάναμε σε εργασιακούς χώρους, υπήρξε μόλις μία περίπτωση εργοδότη που δεν είχε σχετική παράβαση», είπε. Η κ. Κωνσταντίνου, μίλησε και για την προσφυγή εργαζόμενου της περιοχής για την αμοιβή που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για άτομα κάτω των 25 χρόνων και η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική και κάλεσε το κράτος να εφαρμόσει την απόφαση. Εκτίμησε, τέλος, ότι η ανεργία στην Κατερίνη ξεπερνάει το 25%, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός μακροχρόνια ανέργων που δεν δηλώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για υποστελεχωμένες επιθεωρήσεις εργασίες και μεγάλο αριθμό αδήλωτης εργασίας μίλησε και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πέλλας Θεανώ Ζουρνατζίδου, σημειώνοντας ότι από τα 13.000 άτομα που απαρτίζουν το εργατικό δυναμικό της περιοχής, τα 7.400 είναι εγγεγραμμένα ως άνεργα.

Οι οικοδόμοι της Ξάνθης στο Κατάρ

Για την ελληνική κοινότητα οικοδόμων του ... Κατάρ, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης, διευκρινίζοντας ότι στο εμιράτο βρίσκονται για εργασία περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι από την Ξάνθη! «Απασχολούνται σε οικοδομικές εργασίες σε εγκαταστάσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, αλλά τώρα επιστρέφουν σιγά- σιγά και θα προστεθούν στους υπόλοιπους ανέργους της περιοχής, μεγαλώνοντας έτσι το ποσοστό ανεργίας που πέρσι ξεπερνούσε το 45%», σημείωσε.

Ως την μεγαλύτερη μετανάστευση που έγινε μετά το 1960, σκιαγράφησε την εργασιακή κατάσταση στις Σέρρες, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άλκης Απιδόπουλος, ανεβάζοντας το ποσοστό ανεργίας στο 31%, ενώ την έντονη ανησυχία του για μεγάλη αύξηση της ανεργία εξέφρασε και ο αντίστοιχος συνδικαλιστής στην Κοζάνη, Άρης Κουρκούτας. «Η ανεργία είναι στο 35% αλλά σε νέους κάτω των 25 χρόνων, φτάνει το 65%» είπε.

Πρωταθλήτρια στην ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα πρωτεία στην ανεργία στην ΕΕ κατέχει η Δυτική Μακεδονία, με το νομό Φλώρινας να βρίσκεται στην κορυφή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κωνσταντίνο Σιάκο. «Στους νέους η ανεργία ξεπερνάει το 78%, με το brain drain να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και να τείνουμε να γίνουμε μια περιοχή δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων» είπε χαρακτηριστικά. Για τον κ. Σιάκο, σημαντικό ρόλο παίζει και η εμπορική "αιμορραγία" λόγω της γειτνίασης με την Μπίτολα (Μοναστήρι) στην ΠΓΔΜ που βρίσκεται στα 20 μόλις χιλιόμετρα από την περιοχή της Φλώρινας. «Το ισοζύγιο των συναλλαγών είναι 90 προς 10, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχουν κλείσει 2.500 επιχειρήσεις». «Πλέον», συνέχισε ο κ. Σιάκος, «είναι ποινή να ζεις στα σύνορα κι όχι τιμή».

Για συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και στην Πτολεμαΐδα μίλησε και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Τάσος Τσιφλίδης. «Ο λιγνίτης σιγά- σιγά σβήνει, κάποτε έβγαινε το 70% της ενέργειας στην περιοχή μου οπότε υπήρχαν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας, σήμερα το μόνιμο προσωπικό είναι γύρω στις 2.000 και προβλέπεται να μειωθεί, όπως και στον ιδιωτικό τομέα που δούλευε στην εξόρυξη του λιγνίτη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από 4-5 χρόνια είχαμε 2.500 ιδιωτικά φορτηγά και σήμερα έχουμε 500».

Εποχιακές δουλειές ... υπάρχουν

Μία διαφορετική διάσταση έδωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Κώστας Ποδάρας, λέγοντας ότι ναι μεν υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά οι ντόπιοι αρνούνται να δουλέψουν σε εποχιακές θέσεις. «Υπάρχουν εποχιακές δουλειές για εργάτες γης και για τα συσκευαστήρια αλλά οι ντόπιοι δεν τις προτιμούν με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται ξένοι. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Νέστου υπάρχουν 2.000 εποχιακές θέσεις και στον Δήμο Παγγαίου 1.500». Σύμφωνα με τον κ. Ποδάρα, η επίσημη ανεργία φτάνει στο 22%, αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη η υποαπασχόληση και η "μαύρη" εργασία που εκτοξεύουν, όπως είπε, το ποσοστό αυτό στο 35%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΣτΕ ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί

Την ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί γνωστοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 1734 της 3-9-2018, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει, από τις αρχές του 2016, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μαζί με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και ένας μικρός οινοπαραγωγός από τις Σέρρες (Δ. Παγωνάς), ζητώντας την άμεση ακύρωση του ΕΦΚ στο κρασί.

«Εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας και πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον διευθυντή μας και έγκριτο νομικό, Θεόδωρο Γεωργόπουλο, που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μία τόσο κρίσιμη υπόθεση».

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ραγδαίες εξελίξεις: «Πλαστογράφησα το πιστοποιητικό Φλώρου αλλά δεν πήρα χρήματα» λέει ο γιατρός του Ευαγγελισμού

Τις επόμενες κινήσεις τους προετοιμάζουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν το θέμα της «αποφυλάκισης Φλώρου» βάζοντας στο στόχαστρό τους την αξιολόγηση των ενεργειών γιατρών μελών του ΚΕΠΑ, αλλά και δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση . Δεν αποκλείουν μάλιστα, η συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελέσει έναυσμα για επέκταση της έρευνας και για άλλες περιπτώσεις που ενδέχεται να αποδειχθούν αντίστοιχες με αυτήν του επιχειρηματία.

Η έρευνα για τον κ. Φλώρο προχωρά ταχύτατα μετά την κατάσχεση ολόκληρου του ιατρικού φακέλου του επιχειρηματία, αλλά και την χθεσινή ανωμοτί κατάθεση του γιατρού, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε το πιστοποιητικό που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον άλλοτε επικεφαλής της Energa.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εφετείο, ο γιατρός που ενεπλάκη στην έκδοση της βεβαίωσης για την υπνική άπνοια του Άρη Φλώρου, ο οποίος κατέθεσε χθες το απόγευμα με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελικούς λειτουργούς, φέρεται να ομολόγησε πως πλαστογράφησε το επίμαχο έγγραφο ώστε να εμφανιστεί σοβαρότερο το πρόβλημα του κρατούμενου επιχειρηματία. Ωστόσο, ο γιατρός φέρεται να αρνείται πως οι πράξεις του είχαν οποιοδήποτε οικονομικό κίνητρο.

Η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ήδη ζητήσει από όλα τα νοσοκομεία που ενεπλάκησαν στην δόμηση του ποσοστού αναπηρίας του Άρη Φλώρου - μεταξύ δε αυτών και το νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού - κάθε σχετικό έγγραφο. Παράλληλα με την αξιολόγηση των στοιχείων από τα νοσοκομεία, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση του καταδικασμένου σε 21 ετών κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power. Παράλληλα, η έρευνα θα κατευθυνθεί και στην αξιολόγηση των δικηγόρων που υπέβαλαν, ή ασχολήθηκαν με το αίτημα αποφυλάκισης, ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Η μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων πάντως, δημιουργεί σοβαρότατες υπόνοιες για τον τρόπο που αρκετοί κρατούμενοι, συνεπικουρούμενοι από γιατρούς και δικηγόρους, πέτυχαν να αποφυλακιστούν με ανάλογες μεθοδεύσεις. Έτσι όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανόν η εισαγγελία Διαφθοράς να επεκτείνει την έρευνά της και σε άλλες περιπτώσεις πλην του κ. Φλώρου, όπου κρατούμενοι εμφάνισαν εκ των υστέρων - μετά δηλαδή την καταδίκη τους σε εγκλεισμό - ποσοστά αναπηρίας άνω του 67%.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν στόχο να έχουν ολοκληρώσει εντός του μήνα την έρευνα τους για τον επιχειρηματία.

ΑΠΕ


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!