EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Προκλητικές δικαστικές αποφάσεις για επώνυμους με ναρκωτικά και μίζες!

Ενας δήμαρχος είναι κατηγορούμενος για μίζα. Πιάστηκε με τα χρήματα στο χέρι ή στον λογαριασμό. Το ίδιο η σύζυγος ενός πολιτικού.
Οδηγούνται στο εδώλιο.

Ενας που έχει ισχύ και πρόσβαση στον δικαστή του ζητά να πέσουν στα μαλακά ή να αθωωθούν αυτοί οι κατηγορούμενοι. Ο α δικαστής τους βάζει κάτι λίγα χρόνια ώστε να βγουν γρήγορα ή τους αθωώνει.

Μικρογραφία

Είναι αυτός ο δικαστής ανεξέλεγκτος γιατί η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη η πρέπει να φύγει πυξ λαξ απο τη Δικαιοσύνη;

Τα γράφουμε με αφορμή προκλητικές συγκαλύψεις τέτοιων περιπτώσεων από την πολιτική και φυσική ιεραρχία της Δικαιοσύνης με την αόριστη διατύπωση στις αντίστοιχες καταγγελίες ότι " το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία των δικαστών και ουδείς μπορεί να παρέμβει στο έργο τους".

Αρα κάποιοι δικαστές αγνοούν τους λογαριασμούς, τη μίζα με τα χρήματα στο χέρι, ενώ είναι όχι πειθαρχικό, αλλά και ποινικό αδίκημα αυτό.

Στην πραγματικότητα ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης θα ήταν ο δικαστής να πεί "άντε χάσου" σε αυτόν που παρενέβη, να μην ξεχάσει τη δικογραφία στο συρτάρι και να βάλει την ποινή που αντιστοιχεί στις αποδείξεις αυτές.

Γιατί τα θυμηθήκαμε;
Πλείστες η αφρομές.
Η πιο πρόσφατη:

Μικρογραφία

Ανακαλέστε στη μνήμη την πομπώδη ανακοίνωση στα ΜΜΕ ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε χρόνια ναρκωτικά και στην "παρτίδα" που πιάστηκε ήταν 1,5 τόνους κάνναβη αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Μας έλεγαν πόσο κινδύνευσαν να σκοτωθούν οι λιμενικοί όταν καταδίωκαν τα μέλη της σπείρας ανοιχτά στα κύματα στο θαλασσοταραγμένο ακρωτήριο Ταίναρο. Μας περιέγραφαν την φοβερή οργάνωση που είχαν με τα σκάφη να τα κρύβουν στη στεριά, να τα μεταφέρουν με φορτηγά κρυμμένα και να τα ρίχνουν στη θάλασσα ξαφνικά και με αλλαγές χωμάτων, ονομάτων ή εταιρειών, ώστε να ξεφεύγουν από την παρακολούθηση στα πήγαινε -ελα μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας, Ιταλίας-Αφρικής κλπ.

Ανάμεσά τους γόνοι εφοπλιστικής οικογένειας, μεγαλοδικηγόρος του Πειραιά, Αλβανοί απλωμένοι ως μόνιμοι τσιλιαδόροι και διακινητές σε όλη την ακτογραμμή από την Αλβανία, ως το Ταίναρο και τις ιταλικές ακτές.

Έγινε η  δίκη προχθές και τελείωσε.

Ποινές χάδια. Μέχρι 14 χρόνια  και μάλιστα για να αποφευχθούν τα ισόβια αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (!!!) αν και η πρόεδρος του δικαστηρίου διαφώνησε...Αν πέσουν και λίγο στο Εφετείο θα μείνουν φυλακή 2-4 χρόνια.

Με εκατομμύρια κέρδη γιατί να μην ρισκάρουν;

Μικρογραφία

Ενας γαλάζιος Δήμαρχος της Χαλκιδικής πήγε κατηγορούμενος για σοβαρότατο αδίκημα που δεν γλίτωνε την ποινή και την καταδίκη.

Η δίκη έγινε επτά ημέρες  μετά την συμπλήρωση της παραγραφής και δεν τιμωρήθηκε καθόλου.
Ο γαλάζιος πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου πιάστηκε να διακινεί με ιδιωτικό ....αεροσκάφος Ιρακινούς λαθρομετανάστες μα κέρδος σε εκείνη την παρτίδα 30 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 300 φορές μικρότερο από τα κέρδη της σπείρας με εκείνη την παρτίδα ναρκωτικών. Έφαγε ποινή διπλάσια αυτών με τα ναρκωτικά, αλλά κι αυτός και πάλι θα βγει σε λίγα χρόνια, αν ποτέ εκτίσει την ποινή γιατί ήταν και πρώην ανώτατος αξιωματικός!!!

Μια κυρία του σκοινιού και του παλουκιού σε παιχνίδια με σκάφη καταγγέλλει έναν εφοριακό σε συνεννόηση με επίορκους συναδέλφους του εφοριακού και απο την καταγγελία έχει κέρδος τεράστιο οικονομικά.

Στα χέρια ή στο λογαριασμό εφοριακού δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ.

Ο εφοριακός καταδικάστηκε από Εφετείο της Αθήνας σε 10 χρόνια κάθειρξη και τον έδιωξαν από το σώμα πριν καταδικαστεί τελεσίδικα!

Μια καθαρίστρια σε νηπιαγωγείο πιάστηκε να έχει καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και έτσι είχα τα "προσόντα" να προσληφθεί.

Καταδικάστηκε σε ...18 χρόνια κάθειρξη στο πρωτοβάθμιο της Λάρισας.

Τρεις υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών καταδικάστηκαν σε 15 -20 χρόνια κάθειρξη γιατί κατέθεσαν πλαστά πτυχία και πήραν καλύτερες θέσεις στο Δημόσιο.

Μικρογραφία

Μια σύμβουλος πρωθυπουργού καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή γιατί γέμισε τα δικαστήρια με βεβαιώσεις και πλαστά αντίγραφα πτυχίων, διαφημίζοντας παράλληλα τα τεράστια κέρδη της απο την επιστήμη της. Ταυτόχρονα κοσμεί λίστες εκατομμυριούχων!!!

Ο Ακης με τον Σμπώκο "πλακώθηκαν", όπως προέκυψε απο το ημερολόγιο του Ακη γιατί ο Ακης θεωρούσε οτι ο Σμπώκος, πρώην δεξί του χέρι στο Υπουργείο Αμυνας του χρωστούσε  80 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Ακη και τη Βίκυ μπορείτε να τους βρείτε στο σαλόνι κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου...

Ο Γιάννος και η ...Γιάννενα είχαν ένα τεράστιο ποσό στη λίστα Λαγκάρντ

Η δίκη δεν έχει γίνει ακόμα...

Τα παραδείγματα για σύγκριση δεν έχουν τελειωμό και θα επανερχόμαστε συχνά-πυκνά για μπορείτε να κρίνετε την ...ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Πάλι καλά που μόλις πριν ένα μήνα ο Υπουργός Δικαιοσύνης έγραψε στη Βουλή ότι οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται.

Αλλά αν κρίνονται χωρίς να έχουν συνέπειες οι δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις, όπως οι προαναφερόμενες κάποιος μας δουλεύει....


Μικρογραφία

Στο φαγοπότι της Ολυμπιακής Αεροπορίας και στα οικονομικά κακουργήματα που διαπιστώθηκαν εκεί τιμωρήθηκε κανείς;

Ο Μαρινόπουλος κατέρρευσε λέει οικονομικά και τον έσωσε με την στήριξη του κράτους ο Σκλαβενίτης.

Ο Μαρινόπουλος βρέθηκε ζάμπλουτος όχι μόνο σε βίλες στις ΗΠΑ, αλλά και στη λίστα Λανγκάρντ. Ποιός τον ενόχλησε;

Πόσες δεκαετίες κάθειρξης έριξαν δικαστήρια των ΗΠΑ σε  ιδιοκτήτες τύπου Μαρινόπουλου στις ΗΠΑ;

Πόσες φορές διαπιστώθηκαν παραδικαστικά κυκλώματα και σαπίλα στη Δικαιοσύνη;

Πόσες φορές υποσχέθηκαν πάταξη;

Πόσες φορές τηρήθηκαν οι υποσχέσεις;

Κρίμα γιατί υπάρχει τεράστιος αριθμός δικαστών που πεθαίνουν έντιμα κάθε μέρα...Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βαριά καμπάνα» για γιατρό νοσοκομείου, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διακινούσε ναρκωτικά σκευάσματα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Κέρκυρας,
μετά την απολογία τους, τρεις εκ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Κέρκυρα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και 53χρονος φαρμακοποιός, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή, ενώ το πέμπτο μέλος της ομάδας διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της ομάδας, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση την επαγγελματική τους ιδιότητα, δραστηριοποιούνταν συστηματικά, από την αρχή του τρέχοντος έτους, στην παράνομη προμήθεια και διάθεση σε χρήστες ναρκωτικών στην Κέρκυρα, μεγάλου αριθμού οπιούχων επιθεμάτων, καθώς και ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων σε χάπια.

Συγκεκριμένα, η 57χρονη γιατρός του νοσοκομείου, φέρεται να συνταγογραφούσε παράνομα, σε χειρόγραφα στελέχη συνταγών, συνταγές για οπιούχα επιθέματα και ναρκωτικά χάπια, ο 53χρονος φαρμακοποιός να εκτελεί τις συνταγές και ένας 62χρονος με τους δύο γιούς του (έναν 37χρονο που συνελήφθη και έναν 35χρονο που διαφεύγει της σύλληψης) να τα διακινούν στο νησί.

Τα τρία άτομα βαρύνονται με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ όλοι βαρύνονται για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διακίνηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία καθώς και στον επαγγελματικό χώρο της 57χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι στελέχη ειδικής συνταγής ναρκωτικών, κενά εγγραφών, στο όνομα μελών της ομάδας, μια σφραγίδα καθώς και κενά στελέχη ειδικών συνταγών ναρκωτικών.

Για την εξάρθρωση της δράσης της ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας, ταυτοποιήθηκαν τα πέντε βασικά μέλη της, ο ρόλος καθώς και ο τρόπος λειτουργίας τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η παράνομη επικερδής δραστηριότητα τους.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με διαδικασίες εξπρές θα κατάσχει η Εφορία

Με τον αριθμό των οφειλετών του Δημοσίου να υπερβαίνει τα 1,7 εκατ. άτομα και την κυβέρνηση να μη θέλει την παρέκκλιση στα δημόσια οικονομικά, η ΑΑΔΕ επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος.

Αμέσως μόλις μια οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη, το σύστημα θα ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για τη δέσμευση και την κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, ώστε το Δημόσιο να μην χάνει καθόλου χρόνο στη διεκδίκηση των οφειλών.

Οι διαδικασίες θα δρομολογούνται και για απλήρωτα χρέη άνω των 500 ευρώ για τα οποία επιτρέπονται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων. Ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια του κατάλληλου λογισμικού, ενώ με απόφαση που υπογράφει ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής συγκροτείται 12μελής Συντονιστική Επιτροπή για τη διοίκηση, τη διαχείριση, τον συντονισμό, την καθοδήγηση και την παρακολούθηση της εξέλιξης υλοποίησης του προγράμματος «Κεντρικοποίηση της Είσπραξης» στην Α.Α.Δ.Ε, σε θέματα είσπραξης φορολογικών και τελωνειακών οφειλών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποζημίωση στη Νέα Οδό για την μη λειτουργία διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και Χαλκίδα

Αποζημίωση που υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ λόγω της μη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά και των μετωπικών στη Χαλκίδα, κατέβαλε το υπουργείο Υποδομών στη Νέα Οδό, την εταιρεία που διαχειρίζεται την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Η αποζημίωση καλύπτει χρονική περίοδο εννέα μηνών, από την πρώτη Απριλίου του 2017 έως το τέλος του έτους, και αφορά σε απώλεια εσόδων του παραχωρησιούχου.

Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, το υπουργείο Υποδομών έδωσε έγκριση στον έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι προσωρινοί μειοδότες για πέντε από τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

Για τα πρώτα τρία τμήματα, που έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα με εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 50%, η επιτροπή του διαγωνισμού θα καλέσει την εταιρεία με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες Καλογρίτσα.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τμήμα, στο οποίο έχει επίσης μειοδοτήσει η εταιρεία Τοξότης, συμφερόντων Καλογρίτσα, δεν αναμένονται εξελίξεις προς το παρόν δεδομένου πως το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΜΕΔΕ) ανανέωσε την εγγυητική επιστολή συμμετοχής που έδωσε στον όμιλο Καλογρίτσα, έπειτα από αίτημα του υπουργείου υποδομών.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό και για το τέταρτο τμήμα να κληθεί ο δεύτερος μειοδότης. Η διαδικασία οριστικοποίησης των αναδόχων, που έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταστέλοντας και γελοιοποιώντας τα συλλαλητήρια

Δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία της ονομασία των γειτονικών Σκοπίων. Μικρότερος αριθμός από τις προηγούμενα συλλαλητήρια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο πλην όμως δηλωτικός της αντίθεσης μεγάλου τμήματος της ελλαδικής κοινωνίας –πλειοψηφικός σύμφωνα με δημοσκοπήσεις– στην υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση έχει κάνει χρήση πλείστων εργαλείων προς αντιμετώπιση των αντιφρονούντων. Επιχειρείται η αποτροπή συμμετοχής στα συλλαλητήρια, αφ’ ενός με τη χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας, αφ’ ετέρου με την επιβολή τέτοιων περιορισμών στον χώρο των συγκεντρώσεων, ώστε να αποτρέπονται οι συμμετέχοντες να συγκεντρωθούν σε ενιαίο σώμα.

Χαρακτηριστική η βιαιότητα των κατασταλτικών δυνάμεων το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και η αλόγιστη χρήση δακρυγόνων στους συγκεντρωμένους παρουσία χιλιάδων ηλικιωμένων και αρκετών παιδιών. Το κυβερνητικό σχήμα επιχαίρει για τη σφοδρότητα καταστολής των συγκεντρωμένων, αντλώντας, ίσως, ικανοποίηση από το γεγονός ότι ελέγχοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας μπορεί ελεύθερα πλέον να χτυπάει τον «εθνικισμό», την «αντίδραση», ή οτιδήποτε άλλο υπαγορεύει η ιδεοληψία του.

Όσοι δε προσήχθησαν και συνελήφθησαν την ίδια ημέρα δεν θα τύχουν της συμπαράστασης βουλευτών, όπως κατηγορούμενοι ακόμα και για τρομοκρατία, ούτε υπουργοί της κυβέρνησης θα αναφέρονται σε αυτούς με τα μικρά τους ονόματα, όπως στην περίπτωση της Ηριάνας και του Περικλή. Ούτε φυσικά θα έχουν τη συμπαράσταση πολυεθνικών και πρεσβειών ξένων κρατών, όπως οι συμμετέχοντες στο Pride των Αθηνών. Τίποτα από όλα αυτά.

Η διαφύλαξη της εικόνας

Έγινε λόγος, εκ μέρους της Κυβέρνησης, για την ανάγκη διαφύλαξης της εικόνας της χώρας και την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Όλα αυτά από ένα πολιτικό σχηματισμό, τα μέλη και οι βουλευτές του οποίου είχαν επιδείξει ανοχή σε συμμορίες αναρχικών που για δεκαετίες καταστρέφουν το κέντρο των Αθηνών.

Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστεί μια ψευδής εικόνα αναφορικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Τα συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις αρχές του έτους, παρουσιάστηκαν ως εκδηλώσεις λίγων δεκάδων χιλιάδων.

Σε σχέση με το τελευταίο της 8ης Σεπτεμβρίου, έγινε φιλότιμη προσπάθεια από τον δημοσιογράφο της Αυγής κ. Πετρόπουλο να πείσει, στην εκπομπή Ακραίως της 9ης Σεπτεμβρίου στον ΣΚΑΙ, πως οι τηλεοπτικές εικόνες από τη συγκεκριμένη συγκέντρωση ήταν fake news και πως οι συγκεντρωμένοι ήταν «με το ζόρι» 3000. Ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για μοντάζ, και κατασκευασμένη εικόνα.

Ακόμα, όμως, και αν η γελοία αυτή εκτίμηση ισχύει (συντηρητικές εκτιμήσεις προσδιόριζαν τον αριθμό των συγκεντρωμένων άνω των 60.000), ο αριθμός αυτός παραμένει πολλαπλάσιος των αναγνωστών του κομματικού οργάνου της κυβέρνησης, της Αυγής. Τα λεωφορεία αποβίβαζαν τον κόσμο σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο συγκέντρωσης. Έπρεπε να διασχίσουν αυτή την απόσταση με τα πόδια για να φτάσουν εκεί. Η γρήγορη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων δεν επέτρεψε στο σύνολο των συγκεντρωμένων να πλησιάσουν τον πυρήνα της εκδήλωσης.

Η γελοιοποίηση της συγκέντρωσης

Το παρόν έδωσε φυσικά και το συνοθύλευμα των αναρχικών, πολύτιμος συμπαραστάτης, με φανατισμό προσήλυτου, στον αγώνα εναντίον οτιδήποτε έχει να κάνει με την ταυτότητα και την ιστορία αυτού του λαού. Η υποτίμηση του μεγέθους των εκδηλώσεων συνοδεύεται πάντα από την γελοιοποίηση και κατασυκοφάντηση των συμμετεχόντων μέσω του εντοπισμού μεμονωμένων ατόμων (ιερωμένοι, ηλικιωμένοι, άνδρες με στολή μακεδονομάχου). Μέσω του εκάστοτε μεμονωμένου προσώπου ομαδοποιούνται όλοι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο.

Ακολουθεί η στοχοποίηση τους και η απονομιμοποίηση των αιτημάτων τους με τη μονότονη ταύτιση όλων με το φασισμό, τον ολοκληρωτισμό και με οτιδήποτε άλλο ακυρώνει την παρουσία τους στον δημόσιο διάλογο. Γνωστή διαχρονική τακτική ναζιστών και σταλινιστών κατά το παρελθόν που όπως φαίνεται επιβιώνει μέχρι τις ημέρες μας. «Είναι λίγοι; Τότε είναι γραφικοί. Είναι πολλοί: συμμετέχουν χρυσαυγίτες». Η κυβέρνηση υποτιμά και γελοιοποεί τους συγκεντρωμένους, την «πλατεία», λησμονώντας πως ο κόσμος των διαδηλώσεων την έφερε στην εξουσία.

Αγαπημένος δε στόχος η Εκκλησία όπου η εγχώρια αριστερή διανόηση θεωρεί τις επιθέσεις εναντίον της αποδεικτικά προοδευτικής νομιμοφροσύνης. Αγανακτισμένος ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας για τη συγκέντρωση της 8ης Σεπτεμβρίου, σημείωσε πως «κάτι καλόγριες έβλεπα». Η εμφάνιση του σταυρού σκανδαλίζει. Το δε ιερατικό σχήμα έγινε ανάθεμα για μια σύγχρονη προοδευτική κοινωνία του 21ου αιώνα!

Ιδεοληπτική αντίληψη

Συνάγεται το συμπέρασμα πως, στο όνομα της προόδου και της δημοκρατίας, μια κατηγορία Ελλήνων πολιτών δεν πρέπει να εμφανίζεται δημοσίως σε λαϊκές συγκεντρώσεις. Διαχρονική η ιδεοληπτική αντίληψη της ελληνικής Αριστεράς, της ταύτισης των θρησκευόμενων με τον σκοταδισμό και την άγνοια. Τι και αν μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως θεμελιώθηκαν από τις χριστιανικές Εκκλησίες ανά τον κόσμο και κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ έχουν ομολογήσει την πίστη τους; Η ελληνική Αριστερά γνωρίζει καλύτερα.

Κλείνοντας και συμπληρωματικά με τα παραπάνω, αξίζει να σχολιαστεί η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εύης Καρακώστα. Ανέφερε σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων: «Ακόμα δεν ελέγχουμε τα πάντα στις συνήθειες των σωμάτων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», προσθέτοντας πως οι «νοοτροπίες των ανθρώπων δεν αλλάζουν από τη μια ημέρα στην άλλη…». Αν ισχύει αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ανίκανη να επιβάλλει το πλαίσιο δράσης των σωμάτων ασφαλείας.

Συμπληρωματικά μια τέτοια ερμηνεία συντηρεί το μύθο της Αριστεράς-θύμα που μάχεται έναντι υπέρτερων αντιπάλων, σκοτεινών κέντρων. Η μη εκπλήρωση των υποσχέσεων της μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι ναι μεν κατέλαβε την εξουσία, αλλά δεν έχει θέσει υπό τον έλεγχο τον κρατικό μηχανισμό, την αστική τάξη, τις τράπεζες και οτιδήποτε άλλο φανταστεί κάποιος για να δικαιολογήσει την αναντιστοιχία μεταξύ υποσχέσεων και πραγματικότητας.

Αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, πως η κυβερνητική παράταξη θα νιώσει ασφαλής μόνον όταν καταφέρει να ελέγξει πλήρως κάθε τι στην κοινωνική ζωή του τόπου, μαρτυρώντας την σταλινική της καταβολή. Κάθε αποτυχία μέχρι τότε, θα δικαιολογείται στη βάση του ότι «είμαστε μεν κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε την εξουσία». Ο έλεγχος των πάντων καθίσταται προϋπόθεση επιτυχίας.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΕ, ο Όρμπαν και οι ευρωπαϊκές αξίες

Η μακροχρόνια οργή της ΕΕ εναντίον του Ούγγρου ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν βρήκε διέξοδο στις 12 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο, με αφορμή έκθεση της Ολλανδής βουλευτού Τζούντιθ Σαργκεντίνι. Με βάση το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης, που κατηγορούσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό για παραβίαση των ευρωπαϊκών αξιών (με επίκεντρο την αντι-μεταναστευτική του συμπεριφορά), επιστρατεύτηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της ΕΕ το άρθρο 7 (η πρώτη ήταν το 2017 εναντίον της Πολωνίας), προς το παρόν για να τον επιπλήξει. Η πρόταση συγκέντρωσε 448 ψήφους εναντίον του Όρμπαν και 197 υπέρ του.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Να υπενθυμίσω ότι ο Όρμπαν εκλέχτηκε θριαμβευτικά στις 8 Απριλίου του 2018, για τέταρτη φορά στην Ουγγαρία (βρίσκεται στην εξουσία από το 1998-2002), με 134 έδρες από τις 199 και με συμμετοχή 70%. Την ημέρα των εκλογών ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), τοποθέτησε παρατηρητές στην Ουγγαρία, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι «γενικώς υπήρξε σεβασμός στις ελευθερίες και στα ατομικά δικαιώματα» και ακόμη ότι «η οργάνωση, την ημέρα των εκλογών ήταν διαυγής και επαγγελματική«.

Ένα σημαντικό τμήμα του ευρωπαϊκού πληθυσμού, δηλώνει, από κοινού με τον Ούγγρο ηγέτη ότι δεν εκλαμβάνει το πολίτευμα της «φιλελεύθερης δημοκρατίας» ως μοναδικό, αλλά ούτε και ως αδιαφιλονίκητα άριστο σχήμα διακυβέρνησης των σύγχρονων οικονομιών της υφηλίου.

Με επικεφαλής τον Όρμπαν, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Πολωνία και η Ρουμανία αμφισβητούν ανοικτά την επιλογή του δυτικού μοντέλου που επιβάλλει, μεταξύ άλλων, τη χωρίς όρους, διάνοιξη των εθνικών συνόρων σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Εντελώς πρόσφατα στις παραπάνω αυτές τάσεις προστίθεται και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Γιάνεζ Γιάνσα στη Σλοβενία, με τη στήριξη και την πλήρη αποδοχή του Όρμπαν.

Άνοδος των αντισυστημικών

Επιχειρηματίες της Ουγγαρίας, λόγω της αυξημένης επιρροής του Όρμπαν στην περιοχή, επιδιώκουν να κτίσουν μια αυτοκρατορία ΜΜΕ με επίκεντρο την Ουγγαρία, μέσω της οποίας να δημιουργήσουν μια νέα ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Αυτή πια δεν θα έχει ως βάση το πολίτευμα της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Πρόκειται για τη Nova 24TV, το Scandal 24, την FPO TV.

Η πλατφόρμα αυτή, ανάμεσα σε άλλα, αποβλέπει στην εξάπλωση της επιρροής του Όρμπαν στην ευρύτερη περιοχή. Εντός της Ευρώπης, πάντοτε, τμήματα πληθυσμών στρέφονται χωρίς ενδοιασμό εναντίον της ευρωπαϊκής πολιτικής καθεστηκυίας τάξης. Αυτοί οι πολίτες εκφράζονται από πολιτικά κόμματα, όπως της Εναλλακτικής  για τη Γερμανία, των ακροδεξιών στην Αυστρία και πρόσφατα στη Σουηδία, του Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία και του Γκερτ Βίλντερς στην Ολλανδία.

Αποτελεί, ήδη, πραγματικότητα για την Ευρώπη η ταχύρρυθμη και σημαντικών διαστάσεων υποχώρηση των παραδοσιακών δεξιών και κεντροαριστερών πολιτικών κομμάτων. Σταδιακά, παραχωρούν τη θέση τους σε νέα, τα οποία είναι περισσότερο ή λιγότερο αντιευρωπαϊκά και υπέρ της επαναφοράς του κράτους-έθνους στο κέντρο της σκηνής. Η ισχύς αυτών των αντισυστημικών κομμάτων σταθερά διευρύνεται. Πράγματι, στη Γαλλία, σε πείσμα της επικράτησης του Εμμανουέλ Μακρόν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, τα παραδοσιακά κόμματα δεξιάς και αριστερής κατεύθυνσης ήρθαν τρίτο και πέμπτο αντίστοιχα.

Καμία αυτοκριτική

Στη δε Γερμανία, και σε πείσμα της επικράτησης της Άνγκελα Μέρκελ, τα δύο παραδοσιακά πολιτικά κόμματα από 67% το 2013, δεν μετρούσαν πια παρά 53% τον Οκτώβριο του 2017. Και το πιο απειλητικό χτύπημα για την Ευρώπη ήρθε με τον καταποντισμό στις εκλογές της Ιταλίας των δύο παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων.

Η ΕΕ παρακολουθεί με δυσαρέσκεια, αλλά και πανικό, την ταχύτατη εξάπλωση των «λαϊκιστών» στο έδαφός της, χωρίς ωστόσο να έχει, προς το παρόν, επιδοθεί σε αυτοκριτική, για το πώς και για το γιατί οι βασικές της κατευθύνσεις εγκαταλείπονται από ολοένα μεγαλύτερο αριθμό πολιτών της. Οι Ευρωπαίοι αυτοί πολίτες, που αποκαλούνται συλλήβδην και περιφρονητικά «λαϊκιστές», έχουν διαχωρίσει τις επιλογές τους από αυτές, που αναγνωρίζονται ως ορθόδοξες στους κόλπους της ΕΕ και που υπάγονται στον ευρύ χώρο της «φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Οι Ευρωπαίοι «λαϊκιστές» έχουν πειστεί ότι η ΕΕ βρίσκεται σε βαθιά σύγχυση, όταν εφαρμόζει πολιτικές, που είναι σίγουρο ότι θα την καταστρέψουν, όπως αυτές της αποδοχής της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, της απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας, του πατριωτισμού, της ιστορίας και των εθνικών παραδόσεων. Της απεμπόλησης, δηλαδή, της εθνικής ταυτότητας των εθνικών κρατών.

Το κύμα αυτό της διεκδίκησης και διάσωσης της εθνικής ταυτότητας, με πολλές ασφαλώς παραλλαγές στις λεπτομέρειές του, έχει ουσιαστικά κατακλύσει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και την υφήλιο. Είναι η Αμερική του Τραμπ, η Ρωσία του Πούτιν, η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ, αλλά και παράλληλα πολιτεύματα της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. Σε παγκόσμια, λοιπόν, βάση έχει συντελεστεί διχοτόμηση, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, με βάση τον τρόπο διακυβέρνησης.

Το σπίτι της φιλελεύθερης δημοκρατίας

Η Δύση υποστηρίζει ότι το δικό της μοντέλο της φιλελεύθερης δημοκρατίας είναι αιώνιο, ανυπέρβλητο και μοναδικό. Ωστόσο, αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ότι είναι, ήδη, ξεπερασμένο και ότι η εμβέλειά του υποχωρεί, και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς. Εκτοπίζεται από αυτό που θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως «ανατολικό» και που καλπάζει ακάθεκτο σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, συμπαρασύροντας τα πάντα στο διάβα του. Έτσι, είναι αρκετά τρομακτική η απάντηση στο ερώτημα: «τι χώρος της υφηλίου αποτελεί ακόμη το σπίτι της φιλελεύθερης δημοκρατίας«;

Χαρακτηριστική αυτής της υποχώρησης της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ως «ασύγκριτο και μοναδικό πολίτευμα», είναι η αντιμετώπισή της από τους πολίτες. Συγκεκριμένα, άτομα πάνω από 65 χρονών θεωρούν πολύ σημαντικό το να ζουν σε δημοκρατική χώρα, ενώ αντιθέτως, ποσοστό μικρότερο από το 1/3 πολιτών κάτω των 35 ετών αποδίδουν σημασία στη διαβίωσή τους σε καθεστώς φιλελεύθερης δημοκρατίας. Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι από τις 15 οικονομίες της υφηλίου που τώρα επιτυγχάνουν τους ταχύτερους αναπτυξιακούς ρυθμούς, τα 2/3 έχουν αυταρχικά καθεστώτα, ή οπωσδήποτε μη φιλελεύθερη δημοκρατική διακυβέρνηση.

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο, ότι επιβάλλεται ειλικρινής και αντικειμενικός προβληματισμός, αναφορικά με το δυτικό πρότυπο διακυβέρνησης. Όχι, βέβαια, με τις αξίες του, που σαφώς υπερέχουν οποιουδήποτε άλλου σχήματος, αλλά με το πως αυτές εφαρμόστηκαν, και τι συνέπειες είχαν μέχρι σήμερα. Και, βέβαια, προβληματισμός, για το ποσοστό της ευθύνης που αναλογεί στην ΕΕ.

Απογοητευτική ΕΕ

Επανέρχομαι, μετά από την ανάλυση που προηγήθηκε, στην απόφαση της ΕΕ να τιμωρηθεί ο Ούγγρος ηγέτης, επειδή δεν σέβεται τις «ευρωπαϊκές αξίες» (παρότι, ο ίδιος ευθαρσώς, δηλώνει ότι αντιτίθεται σε αυτές και προσπαθεί να τις αντικαταστήσει). Η ΕΕ, παρά ταύτα δείχνει να ελπίζει ότι το πρόβλημα της Ευρώπης (και όχι μόνο) επικεντρώνεται στη μη αποδεκτή από την ίδια συμπεριφορά του Όρμπαν και συνεπώς θα μπορούσε ίσως να λυθεί χάρη στην έναρξη διαλόγου μαζί του.

Αναμφισβήτητα, πρώτιστο καθήκον της ΕΕ (και όχι μόνο) είναι να προστατεύει και να επιβάλλει τις αξίες της δημοκρατίας. Το πράττει, όμως; Η απάντηση είναι, δυστυχώς, αρνητική, αφού η ίδια αλύπητα και ανενδοίαστα τις καταπατεί. Αρκεί, να επιλέξω, για του λόγου μου το αληθές, ανάμεσα βέβαια και σε πλήθος άλλων, ένα και μοναδικό τρανταχτά αποδεικτικό γεγονός, που όλοι έχουμε πρόσφατα βιώσει, στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και την υφήλιο. Στη βίαιη, δηλαδή, και αντιδημοκρατική αλλοίωση του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, κατά το δημοψήφισμα του 2015, που περιφρόνησε με τόσο αυταρχικό τρόπο την καθαρά εκφρασμένη βούληση του 62% του ελληνικού λαού.

Με την ευκαιρία, συνεπώς, της απόφασης της ΕΕ να τιμωρήσει τον Όρμπαν, «επειδή δεν εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές αξίες«, αμείλικτα προβάλλει το ερώτημα: κατά πόσο η ΕΕ νομιμοποιείται να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή, όταν και η ίδια έχει, αδίστακτα, διαπράξει την έσχατης μορφής καταστρατήγηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Και να προσθέσω, σχετικά, ότι όπως έγινε ευρέως γνωστό, και όπως επιβεβαιώνεται και με σχετικό video, οι επικεφαλής της ΕΕ εκείνη την τραγική νύκτα για την Ελλάδα και το μέλλον της όχι μόνο δεν της υπέδειξαν να ακολουθήσει τη συνταγματική ομαλότητα, αλλά επιπλέον την ενθάρρυναν να καταπνίξει τη θέληση της συντριπτικής πλειονοψηφίας του ελληνικού λαού.

Παρότι ουδόλως υπερασπίζομαι τις όποιες θέσεις του Όρμπαν, η αντιμετώπισή του, ωστόσο, από την ΕΕ, σε συνδυασμό και με το φιάσκο του ελληνικού δημοψηφίσματος, αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της εφαρμογής των «ευρωπαϊκών αξιών», με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν έτσι έχει η κατάσταση, τότε η ΕΕ σύντομα θα είναι παρελθόν.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ὑπερόπλο γιά λαϊκή κυριαρχία ἡ λευκή ψῆφος τῶν πολιτῶν

Τέτοια σπέκουλα καί τέτοια κοροϊδία τοῦ λαοῦ μέ τίς συντάξεις δέν ἒχει συμβεῖ ποτέ ἂλλοτε καί ποτέ ἀλλοῦ στήν νεώτερη πολιτική ἱστορία τοῦ πλανήτη. Δύο πολιτικές σειρῆνες (διότι δύο ἦσαν οἱ Σειρῆνες τοῦ Ὁμήρου), ἡ μία πού μᾶς κυβερνᾶ καί εἶναι συνονθύλευμα ἰδεολογικῶν <πολιτικῶν νεοπλασιῶν> ἀπό τό κλεπτοΠΑΣΟΚ, τήν ἀριστερά καί τήν δεξιά, μέ βαρύ ἱστορικό ἀμοραλισμοῦ, διαπλοκῆς, διαφθορᾶς καί καταστροφῆς τοῦ κοινωνικοῦ ἱστοῦ, καί ἡ ἂλλη σειρῆνα, ἐν δυνάμει κυβέρνηση, μολυσμένη κι αὐτή μέ τίς

ἲδιες πολιτικές δυσπλασίες, βάλθηκαν νά ἐξαπατήσουν γιά ἂλλη μία φορά τόν Ἑλληνικό λαό γιά νά ὑφαρπάσουν καί πάλι τήν ψῆφο του, γιά νά τόν ἐξαθλιώσουν καί νά τόν μεταβάλλουν σέ ἀνδράποδο τῶν ξένων συμφερόντων καί σέ θῦμα τῆς λαθρομετανάστευσης.

Ὁ Ἑλληνικός λαός πρέπει νά εἶναι πολύ προσεκτικός στίς νέες ἐπιθέσεις παροχολογίας, ἐν ὂψει τῆς κάλπης. Δέν πρέπει νά ἐξαπατηθεῖ ἀκόμη μία φορά, διότι πιθανῶς θά εἶναι καί ἡ τελευταία. Πρέπει νά συνειδητοποιήσει τό κατάντημα, στό ὁποῖο τόν ὁδήγησαν ὃλες οἱ μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, μέ ἀποκορύφωμα τήν καταστροφική συγκυβέρνηση τῶν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δέν χρειάζεται νά ὑπενθυμίσουμε τό πολυεπίπεδο δρᾶμα πού βιώνει τά τελευταῖα χρόνια ὁ Ἑλληνικός λαός ἀπό τούς αὐτοαποκαλλουμένους καί ἀλληλοκατηγορουμένους ὡς πολιτικούς ἀπατεῶνες μέσα στήν ἲδια τήν Βουλή.

Ἀς σταθοῦμε λίγο στό θέμα τῶν συντάξεων, πού θυμίζει τό γνωστό ἀνέκδοτο μέ τόν Ναστρεντίν Χότζα, ὁ ὁποῖος συνέστησε στόν φτωχό νά βάλει μέσα στό ὑπνοδωμάτιό του, ἐκτός τοῦ ἰδίου, τῆς γυναίκας του, τῶν παιδιῶν του καί τῆς πεθερᾶς του, τό γουρούνι, τήν ἀγελάδα, τόν γάϊδαρο, καί στήν συνέχεια νά βγάζει ἓνα ἓνα τά ζῶα γιά νά καταλάβει τήν…βελτίωση τῆς ζωῆς του. Κανείς ἀπό τούς ξένους δανειστές δέν τούς εἶπε νά περικόψουν μέχρι στραγγαλισμοῦ τίς κύριες καί τίς ἐπικουρικές συντάξεις.

Οἱ ἲδιοι ὑπέγραψαν τίς δεσμεύσεις τους, πιέζοντας ὃπως πάντα κάνουν, τό μόνιμο ὑποζύγιο πού πληρώνει τούς φόρους του. Τό νά ἀναβάλλουν τήν περικοπή τῶν συντάξεων ἢ νά ἀκυρώσουν τόν ἀπάνθρωπο καί ἐκτρωματικό νόμο Κατρούγκαλου, δέν τούς δίνει συγχωροχάρτι. Ὁ Ἑλληνικός λαός, ἂν ὂντως θέλει νά λέγεται καί νά εἶναι κυρίαρχος, πρέπει νά συνειδητοποιήσει ὃτι οἱ πολιτικοί παλαιοτέρας καί νεωτέρα κοπῆς, τόν <δουλεύει>, τόν ἐξαπατᾶ, τόν χειραγωγεῖ καί τόν ὑποχρεώνει νά ψηφίζει πάντα τούς ἲδιους καί τούς ἲδιους.

Οἱ Ἓλληνες πρέπει νά καταλάβουν ἐπί τέλους, ὃτι ἐπί 70 χρόνια τούς κυβερνοῦν τρεῖς οἰκογένειες: Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης. Ἀκούς γιά παράδειγμα διαφορετικά ὀνόματα γιά τούς Γάλλους προέδρους τῆς Δημοκρατίας ἀπό τό 1958 καί δῶθε: Σάρλ ντέ Γκώλ, Ζόρζ Πομπιντού, Φρανσουά Μιτεράν, Ζισκάρ ντ᾽ Ἐσταίν, Ζάκ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί, Φρανσουά Ὀλάντ, Ἐμμανουέλ Μακρόν. Ὃλα διαφορετικά ὀνόματα. Τό ἲδιο συμβαίνει καί μέ τούς Ἂγγλους πρωθυπουργούς: Οὐΐνστον Τσώρτσιλ, Κλέμεντ Ἂτλι, Μάργκαρετ Θάτσερ, Τζέϊμς Κάλαχαν, Χάρολντ Μακμίλλαν, Γκόρντον Μπράουν, Χάρολντ Οὐΐλσων, Τόνι Μπλέρ, Ντάγκλας Χιούμ, Ντέϊβιντ Κάμερον, Τερέζα Μέϊ. Στήν Ἑλλάδα ἐναλλάσσονται στήν ἐξουσία οἱ ἲδιοι καί οἱ ἲδιοι, μέ κάποιους παρέμβλητους (Σημίτη, Σαμαρᾶ) γιά νά μή κουρασθεῖ τό ἐκλογικό σῶμα.

Καί ἰδοῦ τά στοιχεῖα τῆς οἰκογενειοκρατίας: Διετέλεσαν πρωθυπουργοί τῆς Ἑλλάδος οἱ:

Γ. Παπανδρέου, ἀπό 24/5/1944 ἓως 18/10/1944.

Γ. Παπανδρέου, ἀπό 18/10/1944 ἓως 3/1/1945.

Κων. Καραμανλής, ἀπό 6/10/1955 ἓως 4/10/1956.

Κων. Καραμανλής, ἀπό 29/2/1956 ἓως 5/3/1958.

Κων. Καραμανλής, ἀπό17/5/1958 ἓως 20/10/1971.

Κων. Καραμανλής, ἀπό 4/11/1961 ἓως 19/6/1963.

Γ. Παπανδρέου, ἀπό 18/11/1963 ἓως 18/2/1963.

Γ. Παπανδρέου, ἀπό 18/2/1964 ἓως 15/6/1965.

Κων. Καραμανλής, ἀπό 24/6/1964 ἓως 21/11/1964.

Α. Παπανδρέου, ἀπό 21/10/1981 ἓως 5/6/1985.

Κων. Μητσοτάκης, ἀπό 11/4/1990 ἓως 13/10/1993.

Α. Παπανδρέου, ἀπό 13/10/1993 ἓως 17/1/1996.

Κώστας Καραμανλής, ἀπό 10/3/2004 ἓως 19/11/2007.

Γιῶργος Παπανδρέου, ἀπό 6/10/2009 ἓως 11/11/2011.

Καί ἓπεται συνέχεια μέ τούς ἐπιγόνους, πού μπαίνουν μέ πολιτική προῖκα τους τό ὂνομα τῶν προγόνων τους καί καταλαμβάνουν βουλευτικές καί ὑπουργικές θέσεις. Ἐπί θύραις στήν πρωθυπουργία βρίσκεται ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης, καί πιθανῶς ἀργότερα ἡ ἀδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, ὁ γιός της καί ἡ κόρη της Ἀλεξία, ὁ Κώστας Καραμανλής γιός τοῦ Ἀχιλλέα κ,ἂ. Αὐτή ἡ κατάσταση δέν προβληματίζει τόν Ἑλληνικό λαό; Δέν τόν ἐνοχλεῖ; Δέν καταλαβαίνει ὃτι πρέπει ἐπί τέλους νά δείξει τήν δύναμή του; Ἀλλά πῶς; Ψηφίζοντας πατριωτικά κόμματα; Καί ποιά εἶναι αὐτά; Πόσο ἀξιόπιστα εἶναι; Μήπως ἡ πληθύς τῶν κομμάτων καί κομματιδίων ὁδηγεῖ σέ κατακερματισμό τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος, καθώς μαγειρεύεται ἡ ἁπλῆ ἀναλογική; Ὁ λαός ἒχει δικαίωμα μόνο νά ἐκλέγει; Δέν ἒχει δικαίωμα νά ἀπορρίπτει;

Ὑπάρχει λύση. Καί αὐτή εἶναι ἡ λευκή ψῆφος, πού ἀποτελεῖ ψῆφο ὑψίστης δυσαρέσκειας καί ἀποδοκιμασίας τοῦ πολιτικοῦ συστήματος. Εἶναι μεγάλο λάθος νά διαδίδεται ὃτι τάχα ἡ λευκή ψῆφος πηγαίνει στό πρῶτο κόμμα. Ὁ νόμος Παυλόπουλου 3434)2006 καθορίζει σαφῶς ὃτι ἡ λευκή ψῆφος δέν προσμετρᾶται στό ἐκλογικό ἀποτέλεσμα, ὃπως ἐπίσης καί τά ἂκυρα ψηφοδέλτια.

Κατά συνέπεια, ἂν οἱ λευκές ψῆφοι ὑπερβοῦν τό 50+1, τότε ἡ ψῆφος αὐτή εἶναι κυρίαρχη, μολονότι δέν ἒχει πολιτικό ἀρχηγό καί πολιτικό φορέα. Ὁ μεγάλος νικητής εἶναι ὁ Ἑλληνικός λαός καί μία τέτοια πλειοψηφία τοῦ λευκοῦ ἒχει μορφή δημοψηφίσματος, ὁπότε ὁ πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας ἀντιμετωπίζει πρόβλημα ἀντιπροσώπευσης καί ἒκφρασης τοῦ κυριάρχου λαοῦ ἀπό τούς ὑπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς καί ὀφείλει, μέ βάση τήν ἀρχή τῆς δεδηλωμένης, δηλαδή τήν βούληση τοῦ λαοῦ καί μέ βάση τήν ἀρχή τῆς ἰσότητας τῆς ψήφου, νά διαλύσει τούς ὑπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, νά ὁρίσει ὑπηρεσιακή κυβέρνηση καί νά δώσει ἐντολή δημιουργίας νέων πολιτικῶν σχηματισμῶν, προκειμένου νά ἐκφρασθεῖ ἡ λαϊκή βούληση. Βέβαια, ὁ μαγικός ἀριθμός τοῦ 50+1 εἶναι δύσκολο νά ἐπιτευχθεῖ.

Ὡστόσο δέν παύει νά ἀποτελεῖ τό <χρυσό βέλος> στήν φαρέτρα τοῦ δημοκρατικοῦ καθεστῶτος, ὃταν ὁ Ἑλληνικός λαός ἐξαπατᾶται κατ ἐξακολούθηση ἀπό τούς πολιτικούς. Διότι, ὃπως εἶπε καί ὁ νομπελίστας Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάνγκου (<Δοκίμιο περί Διαυγείας>), <ἡ λευκή ψῆφος ἰσοδυναμεῖ μέ βόμβα γιά τό δημακρατικό σύστημα, ὂχι γιά νά τό καταστρέψουμε, ἀλλά γιά νά τό ἀναμορφώσουμε καί νά τό ἀνανεώσουμε>.
ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η εξήγηση του φρουρού για Ρουβίκωνα: «Δεν πρόλαβα να φορέσω τη στολή και τους είδα ξαφνικά μπροστά μου»

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, διενεργείται με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη, για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές, στην πρεσβεία του Ιράν το πρωί, που αιφνιδίασε τον αστυνομικό φρουρό.

Η ΕΔΕ, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, θα διερευνήσει την ανταπόκριση του φρουρού και γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του, την ώρα που τα μέλη της συλλογικότητας τον έβγαλαν από το κουβούκλιο και έσπασαν τα τζάμια, ενώ αυτός φoρούσε μόνο ένα λευκό μπλουζάκι και είχε στον ώμο του το αυτόματο όπλο.

Όπως είπε ο αστυνομικός, μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, (επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από την μέση και πάνω για να μην δίνουν στόχο), όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα.

 Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου οι δράστες, ένας από αυτούς είπε στον αστυνομικό να βγει έξω για να μην τραυματιστεί από τα τζάμια που θα έσπαζαν και αυτός υπάκουσε... κλειδώνοντας πίσω του την πόρτα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, η ΕΔΕ θα διερευνήσει γιατί δεν έπραξε ο αστυνομικός τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό, ή τουλάχιστον να πατήσει το κουμπί του ασυρμάτου για να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση, αλλά ταυτόχρονα θα εξεταστεί αν είχαν δοθεί από τους προϊσταμένους του οι σχετικές οδηγίες και εντολές σχετικά με τα καθήκοντα του.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συλλογικότητας που διέπραξαν την επίθεση ήταν δέκα άτομα με πέντε δίκυκλα. Μετά την ενέργεια, στήθηκαν μπλόκα παντού στην περιοχή και έγιναν πολλοί έλεγχοι, αλλά δεν εντοπίστηκε κάποιος.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι συντάξεις «βγάζουν» κάλπες

Το θέμα της περικοπής των συντάξεων είναι το πρώτο θέμα πολιτικής συζήτησης μεταξύ των κομμάτων με την κοινωνία να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση τοποθετεί το θέμα στην κορυφή της ατζέντας, έχοντας θέσει το αίτημα στους δανειστές, καθότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της και δεν «υπάρχει λόγος για νέα δημοσιονομικά μέτρα».

Οι προσδοκίες για επιτυχία στις διαπραγματεύσεις από την κυβέρνηση είναι έντονες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει σήμερα Δευτέρα πως η κυβέρνηση «είναι κοντά στη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων». Παράλληλα ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο μονομερής ενέργειας στο θέμα των συντάξεων. «Δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές. Όταν θα βγουν τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, ο Τσακαλώτος θα τους πει «έχουμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μέτρο δεν χρειάζεται να ληφθεί», είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος.

Είναι γνωστό, ότι η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα στους δανειστές προς συζήτηση, ωστόσο δεν έχει ακουστεί το πολυπόθητο «Ναι». Οι θεσμοί έχουν ακούσει  τη θέση της κυβέρνησης δια στόματος Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός Οικονομικών, ζήτησε συμβιβαστική λύση με σταδιακή εφαρμογή των αντιμέτρων ως το 2022 για να μην κοπούν μια κι έξω οι συντάξεις το 2019.

Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως επειδή έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες πως η κυβέρνηση θα πείσει τους δανειστές για την ακύρωση των περικοπών, αν αυτό τελικά δεν γίνει, τότε οι εκλογές είναι μονόδρομος για τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση εφόσον γίνουν εκλογές με τις συντάξεις κομμένες. Αν πάλι η κυβέρνηση τα καταφέρει και αποσπάσει το «ΟΚ» των δανειστών, τότε επανέρχεται το σενάριο των τριών καλπών τον Μάιο.

Σε  περίπτωση προσφυγής σε τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019 (εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) είναι πολύ πιθανό να διοχετευτεί η δυσαρέσκεια στην ευρωκάλπη. Παραμένοντας «καθαρή» η άλλη, η εθνική. Πρόκειται για πρακτική η οποία, κατά το παρελθόν έχει επιβεβαιωθεί.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπουλντόζες στην Ανάβυσσο -Κατεδαφίζουν αυθαίρετα ξενοδοχείου στην παραλία (Photos)Το είχε προαναγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και σήμερα το πρωί συνεργεία ξεκίνησαν την επιχείρηση κατεδάφισης κτισμάτων πάνω στο κύμα.

Από το πρωί απομακρύνονται οι ξαπλώστρες έτσι ώστε να γκρεμιστούν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις ξενοδοχείου στην παραλία Αναβύσσου.

Πρόκειται για 4 αυθαίρετα κτίσματα και κιόσκια γύρω στα 100 τ.μ.

Σημειώνεται ότι στην πλαζ υπήρχαν λουόμενοι οι οποίοι απορημένοι έβλεπαν τους αστυνομικούς και τα μηχανήματα να τους πλησιάζουν και λίγο αργότερα ενημερώθηκαν για τις κατεδαφίσεις.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διακοπή στα δρομολόγια του μετρό - Ζωντανή απεγκλωβίστηκε η νεαρή γυναίκα που έπεσε στις γραμμές

Νεαρή γυναίκα έπεσε το πρωί της Δευτέρας στις γραμμές του Μετρό στον σταθμό Συγρού - Φιξ.

Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε ζωντανή από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. Σημειώνεται, ότι στην επιχείρηση απεγκλωβισμού της συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στη γραμμή 2 του Μετρό Ανθούπολη - Ελληνικό.

Τα δρομολόγια που εκτελούνται αυτή τη στιγμή είναι από Ανθούπολη μέχρι Σύνταγμα και από Νέο Κόσμο προς Ελληνικό.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!