EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μετρητά τέλος! Υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα οι συναλλαγές άνω των 200 ευρώ

Επιχείρηση «πλαστικό χρήμα παντού» – Μέχρι αύριο η υπουργική απόφαση

Σε εφαρμογή τίθεται τις αμέσως επόμενες ημέρες το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη γενικευμένη εφαρμογή του πλαστικού χρήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι δύο βασικές κατευθύνσεις αυτού του σχεδίου είναι η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού των ελάχιστων απαιτούμενων ηλεκτρονικών πληρωμών για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου και η μείωση του ορίου πληρωμών με μετρητά στα 200 ευρώ.

Μέσα από αυτές τις δύο κινήσεις εκτιμάται ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, καθώς θα αυξηθούν οι ηλεκτρονικές πληρωμές, θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή ενώ παράλληλα θα επιστρέψουν στο τραπεζικό σύστημα μετρητά που βρίσκονται ακόμα κρυμμένα στα… μπαούλα.

Στην υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα Τετάρτη (25/09) ή αύριο και θα αφορά την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων και την ουσιαστική κατάργηση των capital controls μετά από τρία χρόνια, θα περιέχεται και διάταξη με την οποία θα μειώνεται στα 200 ευρώ από 500 ευρώ σήμερα το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο θα είναι υποχρεωτική ή χρήση πλαστικού χρήματος.

Κύκλοι των τραπεζών θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις συναλλαγές των πολιτών, καθώς το όριο των αγορών (200 ευρώ) θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλο. Επίσης τονίζουν ότι όλοι σχεδόν οι πολίτες έχουν κάρτες πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές κ.λπ.), ενώ όλοι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί πληρώνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών και οι πολίτες είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη χρήση καρτών.

Δηλαδή το «πλαστικό χρήμα» είναι ευρέως διαδεδομένο και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι απαραίτητες οι πληρωμές με μετρητά, συναλλαγών, με σχετικά μεγάλα ποσά. Άλλωστε, από τον Ιούνιο του 2017 και όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, πληρώνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών, οπότε το ηλεκτρονικό χρήμα είναι διαδεδομένο και δεν εμποδίζεται κανείς να πληρώνει με κάρτες.
newsbomb.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που έστησαν την κομπίνα με το σύστημα δημιουργίας bitcoin στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η καταγγελία των ηλεκτρολόγων στο εργαστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Βάρη που αφορούσε στην τοποθέτηση ειδικών υπολογιστών στο μηχανοστάσιο για τον εντοπισμό bitcoin, ήταν πρωτοφανής. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στα υπόγεια ενός κτιρίου που ανήκει σε δημόσιο φορέα, κάποιοι και σε καθημερινή βάση επιδίδονταν σε ένα αληθινό κυνήγι θησαυρού εις βάρος των Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, οι συγκεκριμένοι υπολογιστές στην προσπάθεια τους να φτιάξουν bitcoin τρέχουν αλγορίθμους και λύνουν μαθηματικά προβλήματα ενώ απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ με αποτέλεσμα να καταναλώνουν πολύ ρεύμα και να εκλύουν μεγάλες ποσότητες θερμότητας.

Με απλά λόγια οι επιτήδιοι έκλεβαν ρεύμα απο το κτίριο της Βάρης προκειμένου να δουλέψουν τα μηχανήματα δημιουργίας bitcoin. Και θα έκλεβαν ρεύμα για πολύ καιρό ακόμη εάν δεν γίνονταν αντιληπτοί απο τους ηλεκτρολόγους του κτιρίου, όταν εκείνοι διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά στο μηχανοστάσιο…

Βλέπετε, ο θόρυβος απο την λειτουργία των μηχανημάτων ήταν εκκωφαντικός ενώ εξέπεμπαν μεγάλη ποσότητα θερμότητας θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Κεντρικού Εργαστηριου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), όπως κατήγγειλε η ομάδα των ηλεκτρολόγων.

Μετά την αποκάλυψη του Θέματος, συνεκλήθη Δ.Σ από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ,ενώ σήμερα νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις δραστηριότητες των προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο αγγελίας που αλιεύσαμε στον ιστότοπο Car.gr, ο δημιουργός της, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που έστησε τα μηχανήματα δημιουργίας bitcoin στο ΚΕΔΥ, υπόσχεται σε ενδιαφερόμενους μεγάλες αποδόσεις σε ετήσια βάση απο τη στιγμή που αποφασίσουν να επενδύσουν σε funds του εξωτερικού, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποια.

Στην αγγελία, στην οποία αναγράφεται ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου καθώς και το όνομα του, υπόσχεται “εγγυημένη απόδοση 30% το χρόνο” και “δυνατότητα καταβολής μηνιαίων δόσεων υπό μορφή μερίσματος ανά μήνα”.

Μάλιστα για να κάνει πιο δελεαστική την προσφορά του, υπόσχεται αφορολόγητα κέρδη μέχρι τις 100 χιλιάδες ευρώ.

“Οι επενδύσεις ξεκινούν από 1000 ευρώ – τιμή 1000 ευρώ” συμπληρώνεται στην αγγελία.

Στο ΔΣ που συνεκλήθη χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Κεελπνο στο Μαρούσι υπό τον πρόεδρο Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ ακούστηκαν απίστευτα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ φέρεται να κατηγόρησε τους ηλεκτρολόγους, ότι εκείνοι ήταν που τοποθέτησαν τα μηχανήματα δημιουργίας bitcoin “ για να σπιλώσουν την φήμη του φορέα”, ζητώντας να μάθει πως διέρρευσε το βιντεοσκοπημένο υλικό και η έγγραφη καταγγελία στο Πρώτο Θέμα.

“Δεν εντοπίσατε εγκαίρως τα μηχανήματα” κατηγόρησε ο πρόεδρος τους ηλεκτρολόγους, αναφέροντας ότι έχει ζητηθεί απο τον ίδιο η παρέμβαση του εισαγγελέα για να διαλευκανθεί η υπόθεση.
protothema.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εν μία νυχτί… τα μισά Γιάννινα στο υπερταμείο!

Εν μία νυχτί η…. μισή πόλη πέρασε στο υπερταμείο! Η λίστα με τους Κωδικούς που εδώ και μέρες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την χώρα, τελικά έκρυβε μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις και για τα Γιάννινα. Χώροι που αποτελούν κομμάτια της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημόσια κτίρια, και το στρατόπεδο Βελισσαρίου, πέρασαν στο υπερταμείο. Η εξέλιξη αυτή εγείρει πλέον σοβαρά ερωτήματα και για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, ύψους πολλών εκατομμυρίων!

Η ταυτοποίηση των ακινήτων έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και η πρώτη εκτίμηση αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος.

Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης βδομάδας, στον Δήμο γνώριζαν ότι μνημεία του Κάστρου που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης για την δημιουργία «Πάρκου Πολιτισμού» πέρασαν στο υπερταμείο με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Βαρύ ήταν και στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Ενδεικτικό το γεγονός ότι δεν έγιναν δηλώσεις, παρά αποφασίστηκε επανάληψη της σύσκεψης παρουσία και των βουλευτών, την ερχόμενη Παρασκευή.

Τι πέρασε στο υπερταμείο;

Μέσω των μοναδικών βιβλίων του Κάρλος Καστανέντα εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο έχουν απολαύσει τις απίστευτες διδασκαλίες του δον Χουάν Μάτους -του θρυλικού σαμάνου Γιακί του Βορείου Μεξικού. Ωστόσο, κοινός προβληματισμός όλων ήταν το πώς θα μπορούσαν να τις εφαρμόσουν στην πράξη, ξεχωρίζοντας τις σημαντικότερες ασκήσεις -που παραθέτει ο Καστανέντα- μέσα από έναν αληθινό κυκεώνα αφηγήσεων και περιστατικών.

Οικόπεδα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αγροτεμάχια στην Ανατολή, οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, το οικόπεδο όπου βρίσκεται το κτίριο της Αποκεντρωμένης, το οικόπεδο και το Αρχοντικό Μίσιου, το Αστυνομικό Μέγαρο, η Οθωμανική Βιβλιοθήκη στο Κάστρο, το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχέ Τζαμί, το κτίριο της Πυροσβεστικής, εκτάσεις κάτω από τα Λιθαρίτσια, τα κτίρια του Μεντρεσέ και της Εθνικής Αντίστασης στο Πνευματικό Κέντρο, το Τζαμί Καλούτσιανης, οικόπεδα σε διάφορα σημεία της πόλης, ο παιδικός σταθμός Βοτανικού, η παιδική χαρά στην Ναπολέοντος Ζέρβα, οι εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής, το στρατόπεδο Βελισσαρίου, το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά και άλλα.
epiruspost.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΡΕ την κυρά-Περιστέρα…(Από την Κ.Ν.Ε. στήν «αγκαλίτσα¨των …Ρότσιλντς;)

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ…
ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…
ΣΧΕΔΟΝ…

Η σιδηρά κυρία της ‘Rothschild’ Anne Laure Kiechel έχει – όπως μεταφέρει στην στήλη έγκυρη πηγή, αναπτύξει στενή φιλική σχέση με την κ.Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η κ. Kiechel βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία της πασίγνωστης επενδυτικής τράπεζας Rothschild και έχει αναλάβει να « λ ο υ σ τ ρ ά ρ ε ι »… το προφίλ τόσο των ελληνικών ομολόγων όσο και του Αλέξη Τσίπρα… 


Οι δύο κυρίες ανταλλάσσουν, όπως μας λέει η ίδια πηγή, απόψεις – παρά το ιδεολογικό χάσμα που προφανώς τις χωρίζει (??)– επί παντός επιστητού. Από την πολιτική μέχρι τη… μόδα. Εξάλλου, τον τελευταίο χρόνο η αλλαγή της Περιστέρας – σε στιλιστικό επίπεδο – είναι εμφανής…
Η ίδια έχει πλούσια εμπειρία ως στέλεχος τραπεζών και σύμβουλος επιχειρήσεων. Στη Rothschild βρέθηκε πριν από εννέα χρόνια. Προηγουμένως εργαζόταν για τη Lehman Brothers, ενώ η ίδια έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 διαδικασίες αξιολόγησης επιχειρήσεων αλλά και κρατών.

Τα βραβεία και τα dinners

Η Anne-Laure Kiechel σύμφωνα με την Figaro.fr. φέρεται να οργάνωσε, τον Νοέμβριο του 2017, τη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα από το αμφιλεγόμενο περιοδικό «Politique Internationale» και από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού. Τότε ο κ. Τσίπρας είχε παραλάβει το (sic) Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale. Επίσης την ίδια ημέρα ο δικηγορικός Σύλλογος Παρισίων (Barreau de Paris) τον είχε τιμήσει με το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix d’engagement européen)!!!
Η κυρία Anne-Laure Kiechel είναι εδώ και καιρό πίσω απ’ όλες τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το χρέος. Ακόμη και τις στιγμές που ο κ. Τσίπρας συνομιλεί με την Christine Lagarde.
Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος των Rothschild.
Η δουλειά τους.
Και οι αμοιβές τους επίσης είναι ιδιαίτερα μεγάλες…Η Anne-Laure είναι μία πολύ δραστήρια γυναίκα. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που οργάνωσε σπίτι της έφερε σε επαφή τον Έλληνα πρωθυπουργό με executives των γαλλικών media – όχι από τους κορυφαίους πάντως.
Σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον -και αντίστοιχο των καλοπληρωμένων υπηρεσιών της- ήταν ένα γεύμα, εκεί όπου η «κόουτς» του Αλέξη Τσίπρα τον έφερε σε επαφή με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρηματικών κολοσσών.
Ανάμεσά τους, εκτός από τον Jean Paul Agon της L’ Oreal ήταν επίσης εκπρόσωπος του κατασκευαστικού κολοσσού Vinci. Παρών ήταν και ο Jean-Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος της πασίγνωστης Suez, που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμάτων και έχει ως θυγατρικές την Chobani των γιαουρτιών και γενικότερα των γαλακτοκομικών.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ενός διεθνούς fund που ονομάζεται Meridian, της Opera που κατασκευάζει μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα για συνταξιούχους, κ.ά.
Πάντως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τραπέζια αυτά που οργάνωσε η Anne-Laure Kiechel δεν είχαν συγκεκριμένη ατζέντα. Ήταν περισσότερο διερευνητικές συναντήσεις γνωριμίας, όπου οι συζητήσεις ήταν περί ανέμων και υδάτων. Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν τότε (και προφανώς δεν είναι ούτε τώρα) έμπειρος σε τέτοιου είδους συναντήσεις κορυφής.

Anne-Laure Kiechel, Rothschild

‘mononews.gr’


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόβουν το ρεύμα υπό την συνοδεία ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας

Συνοδεία ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιούν τα συνεργεία της ΔΕΗ τις διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κρήτη καταγγέλλει το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών της Κρήτης.

Συνοδεία ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιούν τα συνεργεία της ΔΕΗ τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολίτες στην Κρήτη, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του σωματείου.
«Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε «διακοπή» του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών» καταγγέλλει συγκεκριμένα το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών της Κρήτης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ένας νέος τρόπος αστυνόμευσης έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο:

»Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε ‘’διακοπή’’ του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών. Είναι αδιανόητο το πως οι ειδικές δυνάμεις που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενο τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε.

»Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η σουπερμαντολίνη και το Κόλπο του δρ. Χριστόφορου.

Συγκλονιστικό! Μέσα από το υπόγειο του Μαξίμου γίνεται διακίνηση παράνομης σουπερμαντολίνης με την οποία ντοπάρονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακατεμένος και υπουργός στο κύκλωμα

Η φασιστική ψευτο-βία των επικοινωνιολόγων θα μείνει ατιμώρητη;

Ο επικοινωνιολόγος του Μαξίμου σχεδίασε μια ειδική καμπάνια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του

Κοινού και κανόνισε μια συνάντηση του Αλιέκσι με «θύμα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς» .


Ο Αλιέκσι, στις 22 Σεπτεμβρίου υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που «δάρθηκε» και μέσω Twitter έστειλε το μήνυμά του δρ. Χριστόφορου «Σήμερα συνάντησα τον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, που έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα νεοναζί στο Πέραμα. Ας το γνωρίζουν οι ένοχοι, ότι σύντομα θα βρεθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η φασιστική βία δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Την επομένη ο πρώην διαιτητής και νυν βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, είπε ότι δέχτηκε άγρια επίθεση στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, και περιέγραψε στην ΕΡΤ, την «άγρια επίθεση» που δέχθηκε από 30 άτομα, αλλά, επειδή είχε πάρει διπλή δόση σουπερμαντολίνης πλακώθηκε με 30 άτομα και βγήκε ατσαλάκωτος.

Ο επικοινωνιολόγος στη συνέχεια έβγαλε το πολιτικό συμπέρασμα:

«Εδώ δεν έχουμε πλέον ούτε μεμονωμένα περιστατικά, ούτε κάποιους ακραίους κύκλους, οι οποίοι δρουν εν βρασμώ ψυχής, εδώ έχουμε ένα συντονισμένο σχέδιο, που βεβαίως πατάει και στο γεγονός ότι ιδεολογίες και στάσεις ζωής κατά κάποιον τρόπο εντάσσονται πια στην λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, όπως είναι η περίπτωση του Κωστόπουλου, αυτό το αποτρόπαιο θέαμα της περασμένης Παρασκευής. Έχουμε δηλαδή δύο εκδοχές, τη συνειδητή δράση μιας εγκληματικής συμμορίας και έχουμε βεβαίως και τη στάση ζωής ορισμένων πολιτών, οι οποίοι θεωρούν ότι όλα αυτά κατά κάποιον τρόπο είναι φυσιολογικά», είπε ο δρ. Χριστόφορος, που σχεδίασε τις επιθέσεις στον σ. Πέτρο και τον σ. Βαγγέλη και του ήρθε γάντι ο θάνατος του Ζακ.

Οπότε ανέθεσε στον Ρουβίκωνα και τους συντρόφους της ΕΡΤ να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τις «φασιστικές» συμμορίες που δρουν ανενόχλητες.

Παράλληλα οι συνάδελφοι του δόκτορος από το ΜΙ6 ετοιμάζουν προεκλογική εξαφάνιση του Νταβόρ Ντραγκίσεβιτς, του εβραιοκροάτη πατρός του Νταβίντ , που τον κλαίει το ΜΙ6, όπως κλαίνε το Ζακ, ο Γρηγόρης και η Έλενα.
Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι επικίνδυνο το Wi-Fi για την υγεία; Τι πρέπει να ξέρετε – Τι στοιχεία υπάρχουν

Στο σπίτι και στην δουλειά, δεκάδες ασύρματα δίκτυα μεταδίδουν αόρατα ραδιοκύματα μέσα από το χώρο και το σώμα σας. Το ίδιο κάνουν και τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές, οι συσκευές με ενεργό Bluetooth και άλλες συσκευές που συνδέονται με αυτές. Είναι λογικό να αναρωτιέστε -και να ανησυχείτε- για το τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η ασύρματη ενέργεια στην υγεία σας.

Μπορεί να νομίζετε ότι τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi είναι ένα σύγχρονο και σχετικά νέο φαινόμενο των τελευταίων μόνο δύο δεκαετιών. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το είδος της ακτινοβολίας που παράγουν έχει αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής εξέτασης για πολλές περισσότερες δεκαετίες. Αυτό λέει ο John Moulder, επίτιμος καθηγητής ογκολογίας και ακτινοβολίας στο Medical College του Wisconsin.

Τι έχουν δείξει οι έρευνες για την ακτινοβολία των ραδιοκυμάτων
Το 2013, ο Moulder ήταν επικεφαλής συγγραφέας μιας ανασκόπησης της υπάρχουσας έρευνας για το Wi-Fi. Ήθελε να βρει το πώς μπορεί να επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου. Όπως το κινητό σας τηλέφωνο, οι δρομολογητές (router) Wi-Fi στέλνουν και λαμβάνουν πληροφορίες χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα. Αυτά είναι μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Η έρευνα σχετικά με τα ραδιοκύματα και την ανθρώπινη υγεία ξεκίνησε περίπου τη δεκαετία του 1950. Αφορμή ήταν οι τότε ανησυχίες ότι οι στρατιωτικοί του Ναυτικού εκτίθεντο σε ισχυρή ακτινοβολία από τα ραντάρ στα πλοία. «Έχουμε 50 ή 60 χρόνια έρευνας για το είδος της ακτινοβολίας που σχετίζεται με το Wi-Fi», λέει ο Moulder.

Όλη αυτή η έρευνα μας έχει διδάξει, ότι, στις υψηλές συχνότητες, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη όγκων και καρκίνου. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και οι σύνδεσμοι τους με τον καρκίνο του δέρματος είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ακόμη και σε χαμηλότερες συχνότητες, τα πολύ υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μπορεί να σας βλάψουν. «Αλλά μιλάμε για εγκαύματα στο δέρμα, όχι για καρκίνο ή όγκους», λέει ο Kenneth Foster, καθηγητής βιοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.

Ο Foster ήταν συνεργάτης συγγραφέας του Moulder στην επιστημονική αναθεώρηση που έκανε ο τελευταίος επάνω στις επιπτώσεις του Wi-Fi στην υγεία του ανθρώπου το 2013. Λέει ότι με βάση την τρέχουσα κατανόηση των δυνατοτήτων και των κινδύνων των ραδιοκυμάτων, οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές έχουν ορίσει πρότυπα ασφαλείας για όλες τις συσκευές και τις συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αυτές ισχύουν από τα τηλέφωνα και τον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι το ασύρματο κλειδί του αυτοκινήτου σας. «Η έκθεση που λαμβάνετε από το Wi-Fi router είναι πολύ-πολύ μικρότερου μεγέθους ακόμα και από αυτά τα όρια ασφαλείας», εξηγεί.

Πώς λειτουργεί το Wi-Fi

Ερωτηθείς για τις λεπτομέρειες, ο Foster λέει ότι είναι χρήσιμο να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το Wi-Fi. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι το ασύρματο router στέλνει και λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες. Ο Foster λέει ότι αυτές οι συσκευές μεταδίδουν δεδομένα μόνο το 0,1% του χρόνου. «Ίσως να ανεβαίνει αυτό κάπως αν κάνετε streaming σε κάποιο βίντεο, αλλά τις περισσότερες φορές ο δρομολογητής σας (router) απλώς κάθεται αδρανώς περιμένοντας κάτι να συμβεί».

Επίσης, με το κάθε εκατοστό απόστασης μεταξύ του εαυτού σας και του Wi-Fi router μειώνετε σημαντικά τη δύναμη της ακτινοβολίας που συναντά το σώμα σας. «Σκεφτείτε το κάπως έτσι… κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, το κινητό σας τηλέφωνο μεταδίδει σταθερά σε ισχύ ίσως 100 φορές πιο μεγάλη από το Wi-Fi και εσείς κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο ακριβώς δίπλα στο κεφάλι σας και εξακολουθούμε να μην βρίσκουμε προβλήματα υγείας με αυτό το επίπεδο έκθεσης».

Τι ανησυχίες υπάρχουν

Αυτό μπορεί να ισχύει σήμερα. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί έχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τους τύπους ακτινοβολίας χαμηλής έντασης που παράγουν οι ασύρματες συσκευές μας. «Έχουμε μελέτες σε ζώα που υποδηλώνουν ότι ακόμη και οι χαμηλού επιπέδου εκθέσεις στο είδος ακτινοβολίας ραδιοκυμάτων που σχετίζονται με το Wi-Fi θα μπορούσαν να έχουν διάφορες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία». Αυτό λέει ο Joel Moskowitz, διευθυντής του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Berkley της Καλιφόρνια.

Αναφέρει προβλήματα νευροαναπτυξιακής φύσης, καρκίνο και αναπαραγωγική βλάβη -τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες- ως μερικές από αυτές τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, ειδικά για τις εγκύους και τα μικρά παιδιά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο έχουν κατηγοριοποιήσει τα κινητά τηλέφωνα ως «πιθανώς καρκινογόνα». Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος αρκετή έρευνα για να πει κανείς με βεβαιότητα αν προκαλούν καρκίνο ή όχι.

Έρευνα του 2016 επάνω σε ποντίκια έδειξε ότι η μεγάλη έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων αυξάνει τον κίνδυνο για ορισμένους όγκους του εγκεφάλου και της καρδιάς. Άλλη έρευνα έχει συνδέσει τα υψηλά επίπεδα έκθεσης σε ακτινοβολία Wi-Fi και κινητών τηλεφώνων με ορμονικές ανισορροπίες και οξειδωτικό στρες. Αυτές οι παθήσεις θα μπορούσαν δυνητικά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκίνου, ή εγκεφαλικών προβλημάτων.

Τι συμπέρασμα κρατάμε

Αλλά πολλές από αυτές τις μελέτες σε ζώα δεν είναι επιστημονικά «ακλόνητες» από την άποψη της ποιότητας του σχεδιασμού τους, λέει ο Foster. Η έρευνα σε ζώα συχνά δεν ισχύει στον άνθρωπο. Επίσης, πολλά από τα πιο ανησυχητικά πειράματα αφορούσαν τρωκτικά που είχαν εκτεθεί σε επίπεδα ακτινοβολίας πολύ μεγαλύτερα από αυτά που συναντούν οι χρήστες όταν χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή ασύρματα δίκτυα Wi-Fi.

Ο Moskowitz δεν διαφωνεί με τον Moulder. Αλλά λέει ότι η ποσότητα της ακτινοβολίας στην οποία εκτίθενται σήμερα οι άνθρωποι -και ιδιαίτερα τα παιδιά- είναι διαφορετική και αυτό εγείρει νέες ανησυχίες. Όταν αναλογιζόμαστε την μακροπρόθεσμη, αθροιστική μας έκθεση σε όλα τα ασύρματα δίκτυα και τα gadget μας, «επί της ουσίας βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά», με την ερευνητική έννοια.

Φυσικά, η προσπάθεια αποφυγής της έκθεσης σε ραδιοκύματα είναι λίγο-πολύ αδύνατη αν ζείτε στη σύγχρονη κοινωνία. Ο Moskowitz συμβουλεύει τη διατήρηση ασύρματων συσκευών μακριά από το σώμα σας και την απενεργοποίηση των ασύρματων δικτύων, όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται. Αν και οι κίνδυνοι για την υγεία από το Wi-Fi και τα άλλα ασύρματα δίκτυα εξακολουθούν να είναι θεωρητικοί, «πιστεύω ότι η προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση είναι η καλύτερη συμβουλή σε αυτό το σημείο», κατέληξε ο Moskowitz.
Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οδηγοί προσοχή: Ο «Ξενοφών» λυσσομανάει στον Κορινθιακό - Άνεμοι 8 μποφόρ «μαστιγώνουν» τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Photos)

Με ισχυρούς ανέμους και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες «χτύπησε» και τη δυτική Ελλάδα ο «Ξενοφών».

Λόγω του βαρομετρικού χαμηλού στον δυτικό κορινθιακό πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η πορθμειακή γραμμή των φέρι-μποτ.

Ωστόσο και οι οδηγοί που κινούνται στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι άνεμοι που «μαστιγώνουν» το θαύμα της μηχανικής ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα.


Ισχυροί άνεμοι στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης" το πρωινό της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου.
Ισχυροί οι άνεμοι στο στενό Ρίου - Αντιρρίου - Χωρίς περιορισμό η κυκλοφορία στη Γέφυρα - ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

φωτογραφίες: Thebest.gr


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Μέσα στο 2018 ολοκληρώνεται η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου


Εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών, εκτιμά ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ 'Αρης Ξενόφος, επισημαίνοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής, το Ταμείο θα είναι σε θέση, στις αρχές του 2019, να προχωρήσει στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 30% της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τους λόγους που οδήγησαν στη διεύρυνση του τιμήματος για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών- από τα 600 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) στο 1,38 δισ. ευρώ- εξήγησε ότι η αρχική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης συμφωνήθηκε αρχές του 2017 και υπογράφηκε προς το τέλος του ίδιου έτους, με τις διαπραγματεύσεις να είχαν ξεκινήσει το 2016 και με βάση παραδοχής τα οικονομικά στοιχεία του ΔΑΑ για το 2015.

Αναφέρθηκε δε στις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν από τρία χρόνια, καθώς η χώρα το 2015 ήταν στη περίοδο επιβολής των capital controls, το ρίσκο ήταν πάρα πολύ μεγάλο, οι αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα κ.λπ., ενώ και τα οικονομικά μεγέθη του ΔΑΑ ήταν διαφορετικά. «Η κίνηση του αεροδρομίου, ο αερολιμένας ως περιουσιακό στοιχείο, είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Από μονοψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης έφτασε πέρυσι και εφέτος σε διψήφιους, άρα η καθυστέρηση τελικά φάνηκε να μας κάνει καλό, διπλασιάζοντας το τίμημα προς όφελος και του ελληνικού δημοσίου αλλά και της προσπάθειας που κάνουμε να δημιουργηθεί ουσιαστικά ένα καλό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ, ο οποίος έχει μπει στη β' φάση, ο κ. Ξενόφος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο έτος το Ταμείο θα έχει λάβει δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Αναφορικά με την Εγνατία Οδό, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά και ολοκληρώνονται τον επόμενο μήνα το σύνολο των επισκέψεων από την πλευρά των επενδυτικών σχημάτων, με στόχο να υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές στο τέλος του έτους.

Τέλος, εκτίμησε ότι έως το τέλος του έτους θα μπορούν να έχουν εκκινήσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις υποπαραχωρήσεις στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!