EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Το μυθιστόρημα των υδρογονανθράκων – Μόνη εξαίρεση ο Μανιάτης

Το 2009, διαδέχεται την κυβέρνηση της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Και εδώ, όπως επί ΝΔ, συμβαίνουν τα εξής συνταρακτικά γεγονότα. Τοποθετείται υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η εξωκοινοβουλευτική Ντίνα Μπιρμπίλη με φιλοσοφία Οικολόγου Πράσινου, δηλαδή ενάντια στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Υφυπουργός στο υπουργείο ανέλαβε ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος αντίθετα είναι υπέρμαχος της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Η Μπιρμπίλη, μαζί με την Ιταλίδα ομόλογό της, στέλνουν πύρινα γράμματα στις Βρυξέλλες εναντίον της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε όλη την λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Ενώ οι Βρυξέλλες δεν έδωσαν σημασία στις θέσεις των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Ιταλίας, ο υφυπουργός Μανιάτης βγάζει σε διαγωνισμό για έρευνα προς εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων τον Ιούνιο του 2011 220.000 τετρ. χλμ σε Ιόνιο και Κρήτη.

Την παρότρυνση για τις έρευνες κάτω από την Κρήτη την έδωσε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2011, ο τότε πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιένς Στόλτενμπεργκ, νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Είπε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων κάτω από την Κρήτη για να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας.

Θυμίζουμε την εμμονή των επιστημόνων της TGS-NOPEC να δουν τον Σιούφα διότι κάτω από την Κρήτη υπάρχουν τεράστια αποθέματα βιογενούς φυσικού αερίου. Στην πρόσκληση του υφυπουργού καθηγητή Μανιάτης για γεωφυσικές έρευνες που θα πραγματοποιούσαν εταιρείες με δικές τους δαπάνες στο Ιόνιο και Κρήτη, ανταποκρίθηκαν οκτώ εταιρείες. Από αυτές, το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης επιλέγει τη νορβηγική PGS. To 2012 γίνονται εκλογές και αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Για ένα μικρό διάστημα τοποθετείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με υφυπουργό πάλι τον καθηγητή Μανιάτη. Ο Παπακωνσταντίνου προωθεί τα φωτοβολταϊκά, τα οποία θέλει να τα εγκαταστήσει στην Πτολεμαϊδα, από όπου κατάγεται. Τον κ. Παπακωνσταντίνου αντικαθιστά, πάλι για εννέα μήνες, ο καθηγητής Λιβιεράτος με υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας τον κ. Παπαγεωργίου. Έτσι οι γεωφυσικές έρευνες των υδρογονανθράκων πέφτουν σε χειμερία νάρκη για εννέα μήνες.

Τεράστια επιτυχία

Τον Οκτώβριο επανέρχεται ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο καθηγητής Μανιάτης και τότε, τον Νοέμβριο του 2013, άρχισαν οι γεωφυσικές έρευνες, οι οποίες κράτησαν περίπου τέσσερις μήνες έναντι των δύο που είχαν συμφωνηθεί. Αιτία η αίτηση της TOTAL να γίνουν συμπληρωματικές γεωφυσικές έρευνες στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καταβάλλοντας άλλα $ 30 εκατ. εκτός των $ 70 εκατ. που ήδη είχαν δαπανηθεί. Ήταν η περιοχή δυτικά της Κρήτης που η ΔΕΠ-ΕΚΥ το 1990 μαζί με άλλα ινστιτούτα ερευνούσε. Ήταν το πρόγραμμα IMERSE.

Επιπροσθέτως, ο καθηγητής Μανιάτης έδωσε στην PGS και όλα τα γεωφυσικά στοιχεία/μελέτες που είχε κάνει η ΔΕΠ-ΕΚΥ στο Ιόνιο από το 1990, για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους στόχους και τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Ελλάδας. Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2014 τελειώνουν οι έρευνες και τον Απρίλιο του 2014 ανακοινώνεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η τεράστια επιτυχία της ύπαρξης υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη.

Το πρώτο κβαντικό άλμα είχε γίνει. Αμέσως μετά ο καθηγητής Μανιάτης παίρνει ως συμβούλους του τη γαλλική εταιρεία BEICIP/FRANLAB που ανήκει στο IFP (Institute Francais du Petrol) και προχωρούν στην οικοπεδοποίηση των θαλασσίων περιοχών, 20 θαλάσσια οικόπεδα. Ταυτοχρόνως, δίδονται προς έρευνα και εκμετάλλευση άλλα έξι χερσαία οικόπεδα στη Δυτική Ελλάδα. Έρχεται η οικονομική ανάσταση; Όχι βέβαια.

Η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 σχηματίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο κ. Λαφαζάνης, ρωσόφιλος και επιφυλακτικός όσον αφορά την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων. Ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει το σχέδιο να διοχετευθεί το ρωσικό φυσικό αέριο που παράγεται στην δυτική Σιβηρία, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, στην ευρωπαϊκή αγορά. Εκεί που προοπτικά θα πάει το ελληνικό φυσικό αέριο. Η Ελλάδα θα έπαιρνε από τους Ρώσους 6 δισ. ευρώ και προοπτικά το ελληνικό δημόσιο ίσως να έχανε από την εκμετάλλευση του δικού μας ενεργειακού πλούτου περίπου 800 δισ. ευρώ. Οι Ρώσοι, βεβαίως, είχαν θέσεις εργασίας, αλλά όχι οι Έλληνες.

Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ρωσία θέλει να στείλει φυσικό αέριο από τη δυτική Σιβηρία, 15 δισ. Μ3 ετησίως, στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Ποιο θα ήταν το όφελος της Ελλάδας; Ο κ. Λαφαζάνης αντικαταστάθηκε από τον κ. Σκουρλέτη που είχε καλύτερη ιδέα: Να φέρουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη από αλλού, από το Ιράν. Και αυτός εναντίον της εκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισότητα προς…τα κάτω: Σε πλήρη εξέλιξη η φτωχοποίηση των ανθρώπινων κοινωνιών παγκοσμίως

Σχεδόν ένα παιδί στα επτά στα κράτη-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ζει στη φτώχεια και η παιδική φτώχεια αυξήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στα δύο τρίτα των χωρών αυτών, επισήμανε ο ΟΟΣΑ χθες.

Κατά μέσον όρο, το ποσοστό των φτωχών παιδιών ανερχόταν την περίοδο 2015-2016 στο 13,4% στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, δηλαδή η ανέχεια έπληττε ένα παιδί στα επτά, έναντι ποσοστού ένδειας 11,8% στον γενικό πληθυσμό, υπογράμμισε ο οργανισμός σε σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας.

Οι δείκτες παιδικής φτώχειας είναι ιδιαίτερα υψηλοί στη Χιλή, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ και στην Τουρκία, όπου πάνω από το ένα παιδί στα επτά ζει σε κατάσταση ένδειας, ποσοστό σχεδόν επταπλάσιο από εκείνο που καταγράφεται στη Δανία ή στη Φινλανδία.

Κατά το σημείωμα, στο οποίο ως έτος αναφοράς χρησιμοποιείται το 2007, η παιδική φτώχεια αυξήθηκε σχεδόν στα δύο τρίτα των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ μέσα σε μια δεκαετία.

«Η Σλοβακία γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2007, ένα 5,4%», όμως «χώρες όπως η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Σουηδία» είδαν επίσης το ποσοστό της παιδικής φτώχειας «να αυξάνεται κατά δύο μονάδες ή περισσότερο», τονίζεται.

Το 2014, ο πατέρας του ενός φτωχού παιδιού στα δύο δεν είχε πλήρη απασχόληση όλη τη χρονιά — και η μητέρα των οκτώ στα δέκα βρισκόταν στην ίδια κατάσταση.

«Αν όλοι οι γονείς των φτωχών οικογενειών διέθεταν θέσεις απασχόλησης και λάμβαναν μισθούς, το ποσοστό της φτώχειας των προσώπων που είναι μέλη οικογενειών με παιδιά θα μειωνόταν από το 11% σε λιγότερο από το 6% κατά μέσον όρο», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ολιβιέ Τεβενόν, οικονομολόγος του ΟΟΣΑ και συντάκτης του σημειώματος, ενώ υπογράμμισε επίσης πως για να τονωθεί η απασχόληση, πρέπει να γίνουν «μαζικές επενδύσεις» στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών αντιπροσωπεύουν μεγάλη μερίδα εκείνων που ζουν στη φτώχεια: αποτελούσαν το 39% κατά μέσον όρο το 2014 στις χώρες του ΟΟΣΑ, ποσοστό αυξημένο κατά 4 μονάδες εν συγκρίσει με το 2007.

Αν καταβληθούν προσπάθειες να καταπολεμηθεί η ανεργία των μελών αυτών των οικογενειών, στις οποίες προστάτιδα είναι στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων η μητέρα, το ποσοστό της φτώχειας στις τάξεις τους θα μειωθεί από το 33% στο 22%, κατά τους υπολογισμούς του ΟΟΣΑ.

Για να μειωθεί η παιδική φτώχεια, ο οργανισμός εισηγείται να γίνει «καλύτερη στόχευση» ως προς τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων και των επιδομάτων στέγης, ιδίως να αλλάξει το κέντρο βάρους των κριτηρίων για την καταβολή τους, ώστε να επικεντρωθούν στις φτωχότερες οικογένειες, που δεν καλύπτονται επαρκώς, κατέληξε ο Τεβενόν.el.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκλονίζει το γράμμα ενός άνεργου πατέρα τεσσάρων παιδιών: Είμαστε σε απόγνωση και αρχίζω να καταρρέω

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το γράμμα ενός άνεργου 50χρονου από το Ηράκλειο της Κρήτης που αναζητά εργασία για να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά του.

Σε μία από τις προσπάθειες του να βρει δουλειά, ο 50χρονος άφησε ένα... γράμμα σε μία επιχείρηση στο Ηράκλειο με την ελπίδα να τον προσλάβουν. Όπως ο ίδιος αναφέρει έμεινε άνεργος όταν η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν από 22 ετών έκλεισε.

“Έχουμε φτάσει σε δύσκολο σημείο, υπάρχουν πολλά θέματα, αλλά πιστεύω με μία δουλειά όλα ξανά θα πάρουν το δρόμο τους. Δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω να ζητήσω το οτιδήποτε, έφτασα στα όρια μου, μόνο δουλειά τίποτα άλλο. Ίσως τα καταφέρω, ίσως και όχι, αλλά θα έχω ψηλά το κεφάλι. Για εμένα δεν με νοιάζει μόνο για τα παιδιά... Είμαστε σε απόγνωση και αρχίζω να καταρρέω”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο γράμμα του ο άνεργος πατέρας.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: cretapost.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάτι: Επιστολή κατοίκων σε Σπίρτζη. Τρεις μήνες δεν έγινε τίποτα!

Η υλοτόμηση και η συλλογή αμιάντου έχουν παγώσει και δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο σύμφωνα με επιστολή –διαμαρτυρία τους προς τον Χρήστο Σπίρτζη. 

Κανένα βήμα προς την κατεύθυνση της επισκευής των κατεστραμμένων σπιτιών στο Μάτι, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, 3 μήνες μετά τον πύρινο εφιάλτη που σκόρπισε το θάνατο και την καταστροφή, όπως καταγγέλλει η συντονιστική επιτροπή κατοίκων.

«Οι τελευταίες βροχές έφεραν νέες ζημιές αφού πολλά σπίτια πλημμύρισαν γιατί μπήκαν νερά από κατεστραμμένες στέγες και ρωγμές που δεν έχουν επισκευαστεί» λέει στο iefimerida ο Τάσος Μπομπόνης, μέλος της επιτροπής και προσθέτει: 
«Για να ξεκινήσουν οι επισκευές αναμένουμε τους δασικούς χάρτες αλλά ακούμε συνέχεια υποσχέσεις. Επίσης η διαδικασία συλλογής αμιάντου έχει σταματήσει όπως και η υλοτόμηση. Επιπλέον δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή και βρισκόμαστε στο κατώφλι του χειμώνα» ,τονίζει ο κ. Μπομπόνης. 

Η επιστολή 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι πυρόπληκτοι σκέφτονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας ότι το κράτος τους εγκατέλειψε στη μοίρα τους παρά το …τσουνάμι υποσχέσεων ότι οι Υπουργοί θα βρίσκονται συνέχεια στην κατεστραμμένη περιοχή. Με επιστολή που έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη κάνει λόγο για καθυστέρηση στις υποσχέσεις και ζητεί εκ νέου απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα . Αρχικά ζητεί να εκδοθεί άμεσα η κοινή υπουργική απόφαση για τις αδειοδοτήσεις στα καμένα σπίτια : «Να προχωρήσει, άμεσα η έκδοση της ΚΥΑ, που θα περιέχει: 

1α. συμπλήρωση του τιμολογίου εργασιών για τον υπολογισμό της στεγαστικής συνδρομής ώστε να συμπεριληφθούν οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών από τη φωτιά οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στο υφιστάμενο τιμολόγιο, 

1β. ενοποίηση των ανώτατων ορίων στεγαστικής συνδρομής για ζημιές σε φέροντα και μη φέροντα στοιχεία (250+300) με παράλληλη αύξηση του ανώτατου ορίου αποζημίωσης από 550 στα 750 € ανά τ.μ., 

1γ. απαλοιφή της απαίτησης προσκόμισης του δικαιολογητικού, ‘Βεβαίωση Δασαρχείου’ για την υποβολή αίτησης άδειας επισκευής και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής, δεδομένης της αδυναμίας έκδοσης του εν λόγω δικαιολογητικού. Μας έχετε ενημερώσει, για επικείμενη ανάρτηση των δασικών χαρτών, που θα ξεπεράσει το σκόπελο της Βεβαίωσης του Δασαρχείου, όπως φαίνεται όμως η διαδικασία αυτή έχει ήδη καθυστερήσει από την υπόσχεσή σας για ανάρτηση έως την 30η-9-2018, 

1δ. κατάργηση της απαίτησης τοπογραφικού διαγράμματος Ε.Γ.Σ.Α, αλλά να είναι αρκετή η προσκόμιση των Κτηματολογικών φύλλων και διαγραμμάτων από το 
Υποθηκοφυλακείο Σπάτων, ώστε οι πυρόπληκτοι ιδιοκτήτες να μην υποβάλλονται σε νέα δαπάνη για την έκδοσή του 

1ε. Στην κοινή υπουργική απόφαση να περιληφθούν εργασίες αποκατάστασης των ημιτελών κτιρίων που βρίσκονταν σε στάδιο οικοδομής σε ανέγερση, όπως είχατε δεσμευτεί ότι θα εξετάσετε στις συγκεντρώσεις των κατοίκων της περιοχής, 

1ζ. Να συμπεριληφθεί στην ΚΥΑ το ύψος της συνδρομής και η διαδικασία χορήγησής της για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Π.Ν.Π. 

Τέλος θα πρέπει να απλοποιηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης άδειας επισκευής, ιδίως λόγω του χειμώνα.» 

Τα αντιπλημμυρικά 

Στην ίδια επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών 
τίθεται το μείζον θέμα των αντιπλημμυρικών έργων για τα οποία όπως αναφέρεται έχουν προαναγγελθεί μεγάλα κονδύλια αλλά προς το παρόν βρίσκονται στο σημείο μηδέν. 

«Να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή τους οι μελέτες (εφόσον έχουν γίνει), για τις οποίες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα διέθετε 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με δέσμευση της Κυβέρνησης, θα διατεθούν επιπλέον 1.750.000ευρώ για κορμοδέματα και κορμοφράγματα και τα αντιπλημμυρικά θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους. Για τα αντιπλημμυρικά έργα και η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι διαθέτει κονδύλια 3,5εκ ευρώ. Πρόκειται για το ίδιο ποσό; Πότε θα υλοποιηθούν τα έργα αυτά και σε ποιες περιοχές αφορούν, αφού έως σήμερα, δεν έχει αρχίσει ΚΑΜΙΑ εργασία για αντιπλημμυρικά έργα, ούτε μέσα στις πυρόπληκτες περιοχές, ούτε «πάνω» από το Ν. Βουτζά όπως είχε ανακοινώσει ο Δασάρχης κ. Ρέππας, στις 14/9/18», αναφέρει η επιτροπή και προσθέτει: «Επιπλέον, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, εάν το Υπουργείο Υποδομών (Δ/νση Δ7 κος Κοτσιώνης), έχει λάβει από την Περιφέρεια, την πρόταση που παραδώσαμε στην Περιφέρεια (κος Ασπρουλάκης),πριν από δύο εβδομάδες, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής; Είναι χρήσιμο επίσης να σας αναφέρουμε ότι επείγουν οι μελέτες για τα αντιδιαβρωτικά έργα των ακτών. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής τους; Σας ενημερώνουμε, ότι από τις τελευταίες νεροποντές έχει αρχίσει, ήδη, η διάβρωση, σε αρκετά σημεία, λόγω και της υλοτόμησης των καμένων δένδρων. Εξετάζετε την περίπτωση να προχωρήσετε σε FAST TRACK, διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα;» 

Η υλοτόμηση 

Η επιτροπή ζητεί επίσης να συνεχιστεί η υλοτόμηση οποία όπως αναφέρει «έχει σχεδόν διακοπεί, στις πυρόπληκτες περιοχές (Ν. Βουτζάς, Μάτι, Προβάλινθος , Αμπελούπολη) καθώς και η συλλογή αμιάντου . «Να αρχίσει άμεσα η περισυλλογή του αμίαντου από τις πυρόπληκτες περιοχές, η οποία έχει διακοπεί. Παρακαλούμε να ενημερωθούμε για το λόγο της διακοπής και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, εάν και εφόσον έχει γίνει η καταγραφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιτροπή. 

Ακόμα περιμένουν επιδόματα 
Τέλος οι πυρόπληκτοι τονίζουν στον Υπουργό ότι ορισμένοι πυροπαθείς περιμένουν ακόμα για την είσπραξη των επιδομάτων που είχαν εξαγγελθεί .«Τα επιδόματα των 5.000+1.200 ευρώ, υπάρχουν νοικοκυριά (ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ), που δεν τα πήραν ακόμη και σε κάποιους είπαν ότι δεν θα τα πάρουν ΟΛΟΙ, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος» 

Στο επίδομα απλών επισκευαστικών εργασιών και οικοσκευής των (έως) 5.869 ευρώ να βελτιωθεί ο μειωτικός συντελεστής (πχ μελών οικογένειας κλπ.) για τα κίτρινα και κόκκινα κτίρια. Να γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ Π2/οικ 2673/2001 (συντελεστής 0,8 αντί 0,5 για 1 άτομο, 0,9 αντί για 0,6 για 2 άτομα και 1 για 3 άτομα και άνω αντί για 6 άτομα που ισχύει σήμερα). Δεν είναι νοητό κατεστραμμένα νοικοκυριά, ή, ακατοίκητα σπίτια, ειδικά ηλικιωμένων, με ένα, ή, δύο άτομα, να τιμωρούνται, παίρνοντας λιγότερα χρήματα. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το εάν έχει δοθεί έστω και ένα επίδομα των 5.869€. Να δοθεί και το επίδομα των 586,9 ευρώ των Δήμων που καθυστερεί. Παρακαλούμε για την συντονιστική σας παρέμβαση σε ΥΠΕΣ και Δήμους. 

Απαλλαγή από τα διόδια 

Η επιτροπή κατοίκων επισημαίνει επίσης ότι εκκρεμούν εργασίες στη λεωφόρο Μαραθώνος αλλά και ότι υπόσχεση πως οι πυρόπληκτοι δεν θα πληρώνουν διόδια έμεινε στα λόγια. «Να υλοποιήσετε την υπόσχεσή σας, για την αντικατάσταση 10 περίπου κατεστραμμένων στεγάστρων στις στάσεις, επί της λεωφόρου Μαραθώνος, ενόψει και του Διεθνούς Μαραθωνίου στις αρχές Νοεμβρίου. Να υλοποιήσετε επίσης την υπόσχεσή σας να παραταθεί ως το τέλος του έτους η απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων στην Αττική οδό, για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Να αποκατασταθούν τα οδοστρώματα των οδών στις πυρόπληκτες περιοχές, τα οποία έχουν (από)καταστραφεί μετά την πυρκαγιά. 

Τέλος η επιτροπή κατοίκων ζητεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ένταξη του Ματιού στο Σχέδιο Πόλης.
 

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αϊτή: Δεκάδες τραυματίες κι ένας νεκρός σε διαδηλώσεις

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων χιλιάδων ανθρώπων στην Αϊτή την Τετάρτη, με αφορμή ένα σκάνδαλο διαφθοράς, με την πλειονότητά τους να απαιτεί την παραίτηση του προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ.

Έκθεση της Γερουσίας της Αϊτής κατηγορεί πρώην κυβερνητικά στελέχη για διασπάθιση χρημάτων, κατάχρηση εξουσίας και πλαστογραφία στην υπόθεση, που αφορά το πρόγραμμα Petrocaribe — για την αγορά πετρελαίου με δανεισμό και προνομιακά επιτόκια — και εκτυλίχθηκε επί των ημερών των κυβερνήσεων των πρώην προέδρων Ρενέ Πρεβάλ και Μισέλ Μαρτελί (2008-2016).

Ο Μοΐζ δεσμεύθηκε ότι η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και ότι θα εξακριβωθεί τι έχει συμβεί με τα χρήματα του προγράμματος Πετροκαρίμπε. "Όταν κλέβεις χρήματα του δημοσίου, είτε ανήκεις στην κυβέρνηση, είτε ανήκεις στην αντιπολίτευση, είτε είσαι απλός πολίτης, πρέπει να λογοδοτείς", τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, που αποδοκιμάστηκε από διαδηλωτές.

Η αντιπολίτευση της Αϊτής δεν θεωρεί πως είναι εφικτό να αποδοθεί δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή όσο βρίσκεται στην εξουσία ο Μοΐζ, ο οποίος συνδέεται στενά με τον Μαρτελί.

Το πρόγραμμα Petrocaribe είναι μια συμμαχία χωρών της Καραϊβικής με τη Βενεζουέλα για την αγορά καυσίμων με δάνεια που έχουν χαμηλά επιτόκια και ευνοϊκούς όρους.

Διαδηλωτές που κατήγγειλαν τους πολιτικούς για την κατάχρηση πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε τον πρόεδρο Μοΐζ αποδοκιμάζοντάς τον καθώς κατέθετε στεφάνι κι εκφωνούσε ομιλία στην τελετή για την επέτειο της δολοφονίας ενός από τους πατέρες του έθνους στο Πορτ-ο-Πρενς.

Η Αϊτή παραμένει η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, με σχεδόν το 60% των 10 εκατομμυρίων πολιτών της να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, κατά στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η αϊτινή αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στην πρωτεύουσα για να απωθήσει διαδηλωτές. Κάποιοι από αυτούς ύψωσαν οδοφράγματα από ελαστικά αυτοκινήτων και σκουπίδια βάζοντάς τους φωτιά.

Δεκάδες άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αναπτύχθηκαν εξάλλου για να φρουρούν διάφορες επιχειρήσεις και καταστήματα στην πλούσια συνοικία Πετιόν-Βιλ της πρωτεύουσας.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε στα επεισόδια στο Πορτ-ο-Πρενς και δεκάδες τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις, ανάμεσά τους 10 αστυνομικοί, ενημέρωσαν οι αρχές, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για το πώς έχασε τη ζωή του ο διαδηλωτής.

Εδώ και εβδομάδες, η οργή των πολιτών δεν σταματά να εντείνεται στην Αϊτή, με τις διαδηλώσεις να πολλαπλασιάζονται στις μεγάλες πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απραξία της κυβέρνησης μπροστά στη διαφθορά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι είναι τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και πώς ξοδεύονται;

Πολύ μεγάλη συζήτηση γιατί το τι είναι ακριβώς τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, έχει γίνει μετά και τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου προς τον Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση.

Τι είναι όμως τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών;

Τα μυστικά κονδύλια λοιπόν, είναι χρήματα που τον πρώτο λόγο για την διαχείρισή τους έχουν, οι Υπουργοί Εξωτερικών. Χρήματα τα οποία μπορούν να τα ξοδεύουν όπως θέλουν , όπου θέλουν, χωρίς να καταθέτουν αποδείξεις και χωρίς να υπάρχουν σχετικά έγγραφα.

Ο λογαριασμός βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδας και τα χρήματα προορίζονται για την προώθηση των εθνικών θεμάτων. Απ’ αυτά τα κονδύλια, χρηματοδοτούνται φορείς που μπορούν να τα αξιοποιήσουν σε ξένες χώρες για να συλλέξουν πληροφορίες, σε δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, σε διάφορες πρωτοβουλίες χωρίς να υπάρχει επίσημο στοιχείο.

Το που πηγαίνουν τα χρήματα το γνωρίζουν εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών και οι στενοί τους συνεργάτες οι οποίοι αναλαμβάνουν να κάνουν και τις σχετικές επαφές.

Όλη η συζήτηση για την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του Νικήτα Κακλαμάνη ότι η αφορμή για την ένταση ανάμεσα στους δύο υπουργούς ήταν η κατηγορία του Πάνου Καμμένου προς τον κ. Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1, «στη συνέχεια το κλίμα πήρε τροπή προσωπικής αντιπαράθεσης» μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μετά τις κατηγορίες Καμμένου, πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε με τη σειρά του τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για προσπάθεια άσκησης εξωτερικής πολιτικής με σκοπό να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρήμα της ΕΕ μέσω ΜΚΟ στους αναρχικούς για να ρίξουν τον επόμενο

Με προεδρικό διάταγμα του 2016, οι απόφοιτοι των σχολών της αστυνομίας δεν μπορούν πια να τοποθετηθούν στα ΜΑΤ - ούτε στο Μεταγωγών. Ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπευε με τον τρόπο αυτό να ελέγξει απόλυτα αυτές τις διευθύνσεις της ΕΛΑΣ - κάθε μια νευραλγική για το δικό της λόγο. Όσον αφορά στα ΜΑΤ, το αποτέλεσμα στην πράξη ήταν να κοπεί τελείως η στελέχωση με νέο δυναμικό. Από 2500, οι άνδρες της ΥΑΤ, πλέον, και της ΥΜΕΤ δεν υπερβαίνουν σήμερα τους 1600. Όποιος φεύγει απλά δεν αντικαθίσταται. Πολλές διμοιρίες των τριάντα τώρα δεν έχουν ούτε δεκαπέντε. Αυτό συμβαίνει για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Η κυβέρνηση έχει πάρει μια συνειδητή απόφαση: Να παραδώσει περιοχές αστικού ιστού και διάσπαρτα δημόσια κτήρια στην αναρχία και την άκρα αριστερά ως κομμάτι μιας ευρύτερης πολιτικής στρατηγικής. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο γιατί η υπηρεσία που θα έπρεπε να βάζει φρένο στα «παιδιά» και να καθαρίζει τις σχολές έχει αφεθεί στο μαρασμό. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο ότι η κυβέρνηση δεν σταματά τη δράση του «χώρου». Κυρίως, αφορά στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει την αναρχία - εντελώς κυριολεκτικά και εν μέρει μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων που η χώρα λαμβάνει για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν μοιραστεί σε κάθε καρυδιάς καρύδι.

Οι ΜΚΟ αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους στα Εξάρχεια. Εξάδελφος πρώην υπουργού έχει μοιράσει πολύ «χαρτί» με τη συνεργασία πρωθυπουργικού συμβούλου, εμβριθούς μαρξιστή και οπαδού των κινημάτων, που μπήκε στο Μαξίμου από την πρώτη μέρα - και μάλιστα εκείνη την πρώτη μέρα προσήλθε συνοδευόμενος από τη σύντροφο μακαρίτη τρομοκράτη. ΜΚΟ έχουν σήμερα κάθε λογής αναρχικοί, αντεξουσιαστές και αλληλέγγυοι, αλλά και πρώην κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες. Δουλειά κάνει και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - στο πρόσφατο φεστιβάλ της μοίρασε μαύρο χρήμα σε όλους – με πρώτους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος. Η μπίζνα ανθεί και το κίνημα ενισχύεται, με «επενδυτές» και από το εξωτερικό, όπως τη γερμανική ΜΚΟ που διαχειρίζεται κατάληψη στο κέντρο της πόλης.

Αν αυτή τη στιγμή οι αναρχικοί, οι αντεξουσιαστές και οι ακροαριστεροί κάθε φράξιας, κολεκτίβας, συνέλευσης, γκρούπας, νεολαίας και ομάδας κατέβαιναν στο δρόμο, θα μαζεύονταν πέντε χιλιάδες άνθρωποι τουλάχιστον. Το κίνημα είναι, θεωρητικά έστω, πιο δυνατό από ποτέ. Γιατί δεν εκδηλώνεται με καίρια χτυπήματα και με γενικευμένη βία, όπως μας είχε συνηθίσει τόσα χρόνια; Η απάντηση είναι απλή και ανθρώπινη. Γιατί να δαγκώσεις το χέρι που σε ταΐζει; Η επανάσταση μπορεί να περιμένει έως ότου έρθει ο επόμενος. Τότε θα υπάρξουν επαρκείς αφορμές για χάος. Ένα χάος, που, συνδυασμένο με μη έξοδο στις αγορές και τράπεζες υπό κατάρρευση, ρίχνει κυβέρνηση και στήνει κάλπη με απλή αναλογική.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έξοδος για Κοτζιά, σιωπητήριο για τους υπόλοιπους

Ο «τυφώνας» που έπληξε το τρίγωνο Καμμένου - Τσίπρα - Κοτζιά την τελευταία εβδομάδα έφερε ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον τέως πια υπουργό Εξωτερικών, οδηγώντας τον δεύτερο στη χθεσινή επεισοδιακή και κατόπιν καρφιών παραίτηση.

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι εκ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έθεταν το θέμα της συγκρότησης προοδευτικής πλειοψηφίας με το Ποτάμι, «δείχνοντας» στην κατεύθυνση της αλλαγής κυβερνητικού εταίρου, προφανώς αποτελεί μεγάλη ανατροπή η χθεσινή εξέλιξη. Ακόμη και για εκείνους που στήριξαν τον Πάνο Καμμένο απέναντι στις εσωκομματικές επιθέσεις.

Η αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά και η συνέχιση της συγκατοίκησης με τον «ανεπιθύμητο» σε μερίδα του κόμματος κυβερνητικό εταίρο, ενδεχομένως να τροφοδοτήσει αντιπαραθέσεις και συζητήσεις εντός κι εκτός του κόμματος τις επόμενες μέρες και μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη, αν και ο Τσίπρας έστειλε μήνυμα για γενικό σιωπητήριο στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε λίγο ακόμη για να δούμε αν αυτή η κυβερνητική κρίση βαίνει προς οριστική εκτόνωση με τη «θυσία» Κοτζιά. Κι αυτό γιατί η πορεία των πραγμάτων στη συνέχεια θα επηρεαστεί κομβικά και από την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια. Αν ο Ζόραν Ζάεφ βρει ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας τους βουλευτές που χρειάζεται για να περάσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη συμφωνία, κάτι που θα συνεχίσει να πιέζει τον κυβερνητικό εταίρο και να αποτελεί σημείο τριβής με τους ΑΝΕΛΛ, που βρίσκονται στη γραμμή Καμμένου. Η εικόνα αυτή αναμένεται να ξεκαθαρίσει ώς αύριο.

Αν τελικώς δεν περάσει η Συνταγματική Αναθεώρηση, εκ πρώτης όψεως φεύγει από τη μέση ένα βασικό εμπόδιο στις σχέσεις των δύο εταίρων και τυπικώς ομαλοποιείται η κυβερνητική πορεία μέχρι τις εκλογές, αν δεν προκύψουν άλλα παρατράγουδα. Αν και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται ενδεχομένως πιο ουσιαστική αποκατάσταση των σχέσεων των δύο εταίρων, καθώς η «έντιμη συνεργασία» έχει δοκιμαστεί σοβαρά.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνησή του να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών θέλησε να προστατέψει ώς το τέλος τη διαδικασία στη γείτονα από τις εντυπώσεις και τις εκτιμήσεις ότι η παραίτηση Κοτζιά ενδεχομένως αποκαλύπτει και την προσωπική εκτίμηση του τέως ΥΠΕΞ ότι η συμφωνία δεν προχωρά.

Ο ίδιος χθες δήλωσε ρητά και ξεκάθαρα ότι η απόφασή του να δεχτεί την παραίτηση Κοτζιά και να αναλάβει το ΥΠΕΞ στέλνει πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας, στην κυβέρνηση και στο εξωτερικό, τα οποία και ανέλυσε.

Πρώτον και σε σχέση με την κυβέρνηση, η ενέργειά του σηματοδοτεί την απόφασή του, όπως είπε, να μην ανεχτεί στο εξής «καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας» και ταυτόχρονα να μην ανεχτεί από κανέναν, «συνειδητά ή ασυνείδητα, εν προκειμένω ασυνείδητα, να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση, την οριστική έξοδο από τα μνημόνια που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Δεύτερον και σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι η επιλογή του σηματοδοτεί:

• Την αποφασιστικότητα να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλίσει «την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών που αναβαθμίζει τον διεθνή ρόλο της χώρας».

• Την ενθάρρυνση προς τους γείτονες στα Σκόπια πως είναι η «τελευταία ευκαιρία»: «Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και με θάρρος, διότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα, θέλω να το δηλώσω για άλλη μία φορά, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό που η ίδια συμμετέχει, εν προκειμένω στην Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ, με συνταγματική ονομασία που θα λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ενδεχομένως να αποτελεί μήνυμα και σε όσους εκ των συμμάχων της χώρας απεργάζονται εναλλακτικά σχέδια, κάτι που ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως δεν είπε.

Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στο ποια θα είναι η επόμενη κίνηση Κοτζιά, ο οποίος χθες εκδήλωσε την πικρία του με «φαρμακερό» tweet λίγο μετά την επισημοποίηση της παραίτησης: «Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό Υ.Σ. τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κοτζιάς είναι και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πολιτική του οργάνωση «Πράττω» έχει ακόμη μία βουλευτή στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τη Γεωργία Γεννιά. Στην κίνηση αυτή ανήκε και ο βουλευτής της Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό. Η κίνηση «Πράττω» συνεδριάζει σήμερα για να λάβει τις αποφάσεις της στον απόηχο των εξελίξεων, ωστόσο – σύμφωνα με δημοσιεύματα – το περιβάλλον του τέως υπουργού σε πρώτη φάση χθες καθησύχαζε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία. Βέβαια, ακόμη και αν οριστικοποιηθεί η απόφαση αυτή, το πιθανότερο είναι ότι οι τριβές δεν θα λείψουν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου: Στάση εργασίας στο Μετρό

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 από την έναρξη της κυκλοφορίας ως 9:00 π.μ. και από τις 23:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. (Το Μετρό θα κυκλοφορεί μεταξύ 9:00 π.μ. – 23:00).

Την προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών το οποίο μεταξύ άλλων διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και προσωπικό και τις ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Η γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός) και τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

Επανερχόμαστε με προειδοποιητικέςκινητοποιήσεις και στάση εργασίας την Παρασκευή 19/10/18 από την έναρξη λειτουργιάς έως 09:00 το πρωί και από 23:00 έως την λήξη της λειτουργιάς μιας και τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν επιλύονται.

  • Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά συντήρησης συρμών και εγκαταστάσεων.
  • Έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.
  • Ταλαιπωρία επιβατικού κοινού με τεράστιες ουρές και αναμονές.
  • Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που έχει απομείνει.
  • Αυθαιρεσία της διοίκησης στην διαδικασία εξέλιξης προσωπικού, καταστρατηγώντας, κάθε έννοια του κανονισμού εργασίας.
  • Γενική απαξίωση του φορέα.
  • Στοχοποίηση εργαζομένων με μονομερείς βλαπτικές μεταβολές.
Για το ∆Σ
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γ. Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                                              Θανάσης ΤζίνηςΠηγή


Ένα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!