EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Η νέα μεγάλη αλλαγή στο Facebook που φέρνει τα πάνω - κάτω σε όσα ξέραμε

Είναι γεγονός! Το Facebook Messenger άλλαξε, έκανε ένα redesign στο app και κάπως έτσι έγινε πολύ πιο απλό. Η εταιρία έσβησε 9 tabs και διάφορες επιλογές που μπορεί να είχες, κατά την είσοδό σου στο app. Και όλα αυτά τα αντικατέστησε με μόλις 3 tabs.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι διέγραψε κάποια χαρακτηριστικά αλλά είναι πλέον πιο εύκολο να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να «ψάχνεσαι», να χάνεις πολύτιμο χρόνο και τελικά να εκνευρίζεσαι.

Και μαζί με τον επανασχεδιασμό, έχουμε και νέα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι να μπορείς να μετατρέπεις την οθόνη μαύρη, ώστε να μπορείς να διαβάζεις καλύτερα τα μηνύματά σου στο app.

Παράλληλα, μπορείς να βάλεις παρατσούκλια, emoji, χρώματα. Ακριβώς όπως και πριν, απλώς τώρα η εφαρμογή έγινε ακόμα πιο απλή.

Ποια είναι τα τρία tabs που έχει;

Συνομιλία, άνθρωποι και αναζήτηση.

Το app ανοίγει κατευθείαν στις συνομιλίες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα μηνύματα που έχεις στείλει στους φίλους σου. Στο tab Άνθρωποι, εμφανίζονται οι φίλοι σου, τα stories και μια λίστα με τους ανθρώπους που είναι «ενεργοί τώρα» και στην αναζήτηση θα έχει όλα τα υπόλοιπα , όπως παιχνίδια, πώς μπορείς να παρακολουθείς τα νέα, επαγγελματικοί λογαριασμοί κλπ.

Το dark mode το περιμένουμε στο προσεχές μέλλον, ενώ το Facebook ανακοίνωσε πως έρχονται και νέα χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στο Facebook Messenger από υπολογιστή, αντίθετα με το κινητό πρέπει να μπεις μέσω της ιστοσελίδας του Facebook, δεν θα σημειωθούν αλλαγές, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το νέο design του Messenger θα είναι διαθέσιμο σταδιακά σε όλους τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Και το «Messenger 4» θα βγει σε…φάσεις. Κι εμείς ανυπομονούμε!

Πηγή: athensmagazine
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση Jumbo - Κινέζων - Εθνικής

«Ο μικρομέτοχος, τέως αναπληρωτής Αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ήταν μόνον αγορανομικός υπεύθυνος της εταιρείας και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές της με τις δημόσιες υπηρεσίες, αρχές, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρείες παροχής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, ύδατος κλπ. Δεν είχε απολύτως κανένα δικαίωμα εντολής ή υπογραφής σε θέματα εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας της εταιρείας και δεν έχει χρησιμοποιήσει μέσα πληρωμών της εταιρείας για τις προσωπικές επιχειρηματικές του δραστηριότητες», επαναλαμβάνει η διοίκηση της εταιρείας Jumbo σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων του Τύπου κι ενώ η υπόθεση πωλήσεων ακινήτων σε κινέζους επενδυτές με την εμπλοκή του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εξάλλου, η διοίκηση της Jumbo με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, διάψευσε ρητά και κατηγορηματικά, ως «αναληθή και αβάσιμα, δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου».

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Jumbo επισημαίνει ότι ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου σε όσες ελάχιστες περιπτώσεις έχει εκπροσωπήσει την εταιρεία, πάντοτε είχε λάβει από το Διοικητικό Συμβούλιο ειδική εξουσιοδότηση με συγκεκριμένη εντολή. «Ακριβώς λόγω της ιδιότητας του ως αγορανομικώς υπευθύνου της εταιρείας τα τελευταία χρόνια δεν ταξίδευε στην Κίνα», προσθέτει η εταιρεία.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει, « δεν είχε γνώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κ. Παπαευαγγέλου και μελών της οικογενείας του στο real estate μέσω εταιρειών του. Τα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας αναφέρονταν σε προσωπικές αγορές ακινήτων όχι σε επιχειρηματική δραστηριότητα ή εταιρείες συμφερόντων του. Πολύ περισσότερο δεν υπήρχε καμία μομφή ή υπόνοια παράτυπης -πολλώ δε μάλλον- παράνομης δραστηριότητας.

Στις 29/10/2018 όταν τέθηκε υπόψη μας δημοσίευμα περί ενδεχόμενης εμπλοκής του σε παράτυπη ή παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα ζητήθηκε άμεσα η παραίτησή του για λόγους ηθικής τάξεως και υποβλήθηκε αυθημερόν, ενώ έγινε τυπικά δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας την 31/10/2018 με την επιστροφή του Προέδρου αυτού από το εξωτερικό.

Η JUMBO AEE δεν έχει συνεργαστεί με την B.W. Binswager Evaluation Services Ltd. καθώς και με καμία άλλη εταιρεία από όσες εμφανίζονται σε σημερινά δημοσιεύματα ως εταιρείες συμφερόντων του κ. Παπαευαγγέλου και μελών της οικογενείας του.

Περαιτέρω διευκρινίζουμε ότι η εταιρεία με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα θεωρεί ως εύλογη αξία των ακινήτων της την τιμή κτήσης τους και δεν έχει ζητήσει εκτιμήσεις αυτών.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων της JUMBO AEE ελέγχεται από την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας Grant Thornton αποκλείοντας οποιαδήποτε πιθανότητα διενέργειας μη νόμιμων συναλλαγών.»

Νωρίτερα, η εταιρεία Destiny Επενδυτική, συμφερόντων του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητές του με Κινέζους επενδυτές. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι «τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται μέσω διαφόρων ΜΜΕ από σωρεία αναληθών πληροφοριών και εμπαθών σχολίων για τα οποία ειρήσθω εν παρόδω θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη. Πέραν της άγνοιας του αντικειμένου, προφανής στόχος για ορισμένους, είναι αφενός η δημιουργία σύγχυσης στην κοινή γνώμη και αφετέρου να πληγεί το κύρος της Destiny Επενδυτική, των εργαζομένων της και του ιδιοκτήτη της κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου».

Η Destiny Επενδυτική επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση ότι «έχει τηρήσει και τηρεί όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της, σύμφωνα με το σκοπό σύστασης και χορήγησης Golden Visa σε υπηκόους τρίτων χωρών, όπως περιγράφεται στο σχετικό νόμο του υπουργείου Εξωτερικών».

Επίσης, επισημαίνεται ότι συνεργάζεται από την πρώτη ημέρα σύστασης της με δυο επίσημα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σεβόμενη πλήρως τους κανονισμούς λειτουργίας τους και έχοντας πάντα εξασφαλίσει έγγραφες εγκρίσεις χρήσης χρηματοπιστωτικών εργαλείων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. «Ειδικότερα, η χρήση των POS ήταν καθ΄ όλα νόμιμη και η κάθε συναλλαγή μέσω αυτών ήταν για νόμιμη αιτία και τελούσε υπό πλήρη διαφάνεια και έγκριση».

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η Destiny Επενδυτική «αποτελεί ανεξάρτητη επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και ουδόλως σχετίζεται με την εταιρεία Jumbo -της οποίας υπήρξε αντιπρόεδρος επί σειρά ετών- πολλώ δε μάλλον υπήρξε συναλλαγή μέσω αυτής ή για λογαριασμό της».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με έρευνα των κινεζικών αρχών, ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS (τραπεζικές κάρτες).

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας. Το πρόγραμμα αυτό, παρέχει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς, εφόσον αγοράσουν ακίνητο (δηλαδή πραγματοποιήσουν επένδυση στην Ελλάδα) αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, να κατοχυρώσουν το δικαίωμα για μόνιμη άδεια παραμονής, αλλά και ιθαγένεια.

Ακόμα, έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπάρχει και φιλότιμο στην Ιορδανία - Γιατί παραιτήθηκαν δύο υπουργοί

Οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού της Ιορδανίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο μια κυβερνητική πηγή, μία εβδομάδα μετά το φονικό δυστύχημα με ένα σχολικό λεωφορείο, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κατακλυσμιαίων βροχών και πλημμυρών κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, όπου τα παιδιά είχαν πάει σχολική εκδρομή.

«Ο υπουργός Παιδείας Άζμι Μαχάφζαχ και η υπουργός Τουρισμού Λίνα Ανάμπ υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Ομάρ Ραζάζ» ανέφερε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ανάμπ επιβεβαίωσε την απόφασή της στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπέβαλε την παραίτησή της λόγω του «γενικότερου πολιτικού κλίματος και της οδυνηρής περιόδου» που διανύει η Ιορδανία.

Οι δύο υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας όπου πολλοί βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των δύο υπουργών διότι έδωσαν άδεια για τη σχολική εκδρομή παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Είκοσι ένας άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές, σκοτώθηκαν την 25η Οκτωβρίου σε απόσταση 50 χλμ δυτικά του Αμάν, στο δυστύχημα με το λεωφορείο, κατά τη διάρκεια σφοδρής βροχόπτωσης. Χείμαρροι λάσπης παρέσυραν τους μαθητές, που είχαν αποβιβαστεί από το λεωφορείο.

Τριάντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κτηνωδία: Πέταξε το μωρό του σε γκρεμό επειδή ήταν κορίτσι

Σοκ προκαλεί η ιστορία ενός νεογέννητου βρέφους, το οποίο πέταξε στον γκρεμό, με σκοπό να σκοτωθεί, ο ίδιος του ο πατέρας! Μόνο που η τύχη …αποφάσισε διαφορετικά και το παιδί επιβίωσε.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, το βρέφος, αφού το πέταξε ο πατέρας του από την κορυφή του γκρεμού, διέγραψε πορεία εβδομήντα μέτρων στον αέρα, πριν να καταλήξει στην φυλλωσιά του δέντρου, σε ύψος τριάντα μέτρων από το έδαφος.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ξεκίνησε όταν το προσωπικό του νοσοκομείου διαπίστωσε ότι το νεογέννητο είχε εξαφανιστεί και ειδοποίησε κατευθείαν τις Αρχές. Οι υποψίες στράφηκαν αμέσως στον πατέρα, ο οποίος μέσα σε λίγη ώρα ομολόγησε ότι πήρε κρυφά το μωρό από το νοσοκομείο και το μετέφερε έως την κορυφή του γκρεμού, το έβαλε σε μια πλαστική τσάντα και το πέταξε.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Οι διασώστες βρήκαν το μωρό στη μία τη νύχτα, δέκα ώρες αφότου ο πατέρα τους το είχε πετάξει στο γκρεμό. Το μωρό βρισκόταν επάνω στην πυκνή φυλλωσιά ενός δέντρου, σε ύψος τριάντα μέτρων από το έδαφος, στον «πάτο» του γκρεμού.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας, είπε πως σε ότι αφορά την προσπάθεια προσέγγισης του μωρού ότι «το βασικό πρόβλημα ήταν πως ο γκρεμός ήταν πολύ απότομος και με πυκνή βλάστηση». Ευτυχώς, το μωρό δεν είχε τραυματιστεί και μετά από μία νύχτα στο νοσοκομείο γύρισε με την μητέρα του, στο σπίτι τους.

Σχετικά με τα κίνητρα της πράξης του, ο πατέρας δήλωσε ότι δεν ήθελε άλλο κορίτσι, καθώς είχε ήδη δυο, ενώ σύμφωνα με τις πηγές το ζευγάρι έχει και έναν γιο.

Πηγή: ΑΝΤ1


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψηφίστηκε τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για τα έργα στο Ελληνικό

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών ΓΑΙΟΣΕ, Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές και της Γκόλνταιρ Κάργκο, για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Επίσης, στις διατάξεις του νομοσχεδίου εντάχθηκε, μετά την ψήφισή της, και η τροπολογία για την «απρόσκοπτη εκτέλεση των οικοδομικών αδειών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά».

Συγκεκριμένα, με την υπόψη τροπολογία, τροποποιούνται - συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 4062/2012 σχετικά με το καθεστώς οικοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησης που διέπει την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

*Εγκρίνονται με τις οριζόμενες κ.υ.α. και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου και προβλέπεται η σχετική διαδικασία,

*αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού, εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, όπου απαιτείται, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!