EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Απίστευτες μπίζνες στα ΤΑΧΙ με πολυεθνικές που στοχεύουν στο..Περού και στη Χιλή

Πριν μερικές ημέρες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αφιέρωσε μια σελίδα με ένα δημοσίευμα για τις επιδόσεις της εταιρείας UBER (εφαρμογή για ταξί κλπ) κάθε άλλο παρα κολακευτικό.
Tο δημοσίευμα, που αναδημοσιεύει ρεπορτάζ απο το εξωτερικό αναφέρεται στις μεγάλες ζημιές που έχει η εταιρεία και στον αγώνα που κάνει να προλάβει μια άλλη εταιρεία στο να πάρει μια δουλειά, γιατί μόνο όποια την πάρει σώζεται οικονομικά.

Εύλογο το συμπέρασμα ότι είναι μπίζνες σκέτες και όποιος χάνει, χάνεται.
Ανάλογη, προφανώς, και η φήμη των εταιρειών αυτών.

Στην Ελλάδα έγινε σήμερα η δίκη μιας εταιρείας ακριβώς ίδιας, της TAXIBEAT, η οποία έκανε αγωγή και ζητεί αποζημίωση -μαμμούθ απο τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, πρόεδρο των ΤΑΧΙ, ο οποίος με σειρά άρθρων του είχε θέσει ερωτήματα για την εταιρεία, η οποία μέχρι σήμερα έχει ζημιές και όχι κέρδη, όπως δήλωσε επίσημα στη Βουλή ο διευθυντής του ...Υποκαταστήματος στην Αθήνα Δρανδάκης.

Η εταιρεία του υπέβαλε αγωγή για ...συκοφαντική δυσφήμηση ζητώντας 260 χιλιάδες ευρώ και ισχυρίζεται ότι είναι προσωπική υπόθεση του Λυμπερόπουλου, ο οποίος ακόμα δεν της υπέβαλε αγωγή καθώς, κατά τη νομική μας γνώμη, το να ισχυρίζεται μια κερδοσκοπική εταιρεία, ότι ο αγώνας του προέδρου του κλάδου είναι προσωπική του υπόθεση είναι καραμπινάτη συκοφαντία...

Ο εν λόγω Δρανδάκης είχε παρουσιαστεί, ως τεράστιο μυαλό από τον ίδιο τον Κυρ.Μητσοτάκη, κάτι που κάνει την υπόθεση εντελώς πολιτική και άρα και πολιτική την αντίδραση του προέδρου των ΤΑΧΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για σουπερ καινοτομία στη χώρα και κατά τρόπο που δημιουργεί, ενόψει και των ζημιών της UBER τεράστια ερωτηματικά, η ΤΑΧΙΒΕΑΤ εξαγοράστηκε απο την γερμανική Ντέμπλερ με τεράστια ποσά. Κατά την οικονομική μας λογική η εξαγορά είναι τόσο παράλογη, ωστε να μας δημιουργεί σκέψεις για κάποιους είδους ξέπλυμα, απο πλευράς Ντέμπλερ, παράδειγμα που είχαμε βιώσει στην Ελλάδα με την περίπτωση της γερμανικής ΑΛΝΤΙ στα σουπερ μάρκετ...

Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς η ΤΑΧΙΒΕΑΤ παρουσιάζεται στην αγωγή της ως φημισμένη πολυεθνική με έδρα το Λονδίνο.

Σε ρεπορτάζ μας, όταν βρεθήκαμε στο Λονδίνο, βρήκαμε την έδρα σε ένα δρομάκι πενήντα μέτρων, σε ένα κτήριο χωρίς την πινακίδα της στα κουδούνια και την εκπροσωπούσε ένα...δικηγορικό γραφείο.

Δυο μελαμψές νεαρές μας είπαν, ότι μπορούμε να αφήσουμε ό,τι θέλουμε, για όποια απο τις εταιρείες που εκπροσωπεί αυτό το γραφείο στις ίδιες...Αρα και στην ΤΑΧΙΒΕΑΤ. Και σακουλάκι με ...καρύδια απο την Ελλάδα να αφήναμε θα τα έπαιρναν.

Αφήσαμε ένα ερωτηματολόγιο για το πως δημιουργήθηκαν, πως γνώρισαν (ενημέρωσαν;) τον κ.Μητσοτάκη και τους έκανε τέτοιο ύμνο κλπ.

Ολα γραπτά.

Ακόοοοομα,μήνες τώρα, περιμένουμε μια τόση δα απαντησούλα, απο μια εταιρεία...πολυεθνική με τόσο καλή φήμη.

Ιδού τι δήλωσε χθες, ενόψει της δίκης ο εν λόγω Δρανδάκης, διευθυντής του Υποκαταστήματος στην Αθήνα:

«Ένα χρόνο πριν - και με αφορμή το υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές - ο κ. Λυμπερόπουλος, με σειρά δηλώσεών του στον Τύπο και συστηματική αρθρογραφία, έχει προχωρήσει σε χαρακτηρισμούς που πλήττουν το κύρος, την αξιοπιστία και τη φήμη της BEAT, καταλογίζοντας στην εταιρία παρανομίες που απλά δεν ισχύουν, καθώς τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν ότι είναι ανυπόστατες και άρα εκ του πονηρού. Η ΒΕΑΤ για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας ηθική δικαίωση."

Οπως αναφέρει στην αγωγή της η εταιρεία με την τόση φήμη και τα μηδενικά κέρδη θα επεκταθεί και στη...Χιλή και στο Περού, χώρες όχι γνωστές για τα μεγάλα...πορτοφόλια.
Πως θα κερδίσει σε αυτές, αφού και στην Ελλάδα,ως τώρα κέρδη δεν έχει;
Μάρτυρες υπερ του προέδρου των ΤΑΧΙ θα καταθέσουν στο δικαστήριο ο Υπουργός Μεταφορών κ.Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός Γραμματέας κ.Βούρδας.

Αυτό είναι αρκετό για να αξιολογήσει κανείς τη...φήμη και την αξιοπιστία της εταιρείας,για την οποία κόπτεται στη δήλωσή της,αλλά και να αξιολογήσει ότι πολιτικά ,εδώ κάτι κρύβεται...

Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να εξηγήσει την σπάνια πρωτοβουλία των Μητσοτάκη-Γεννηματά να κάνουν ευθεία παρέμβαση υπέρ μια κερδοσκοπικής εταιρείας με έδρα (αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία) στο Λονδίνο, μηδέν κέρδη, μηδέν υπαλλήλους στο Λονδίνο και μελλοντικό επενδυτή στη Χιλή και στο Περού με κέρδη που θα πηγαίνουν, λόγω εξαγοράς στη Γερμανία...


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Τσίπρας η Εκκλησία, ο Πολάκης και η συναίνεση

«Αλλάζουν πολλά» με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, πρόκειται για ένα «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών», από τη δεκαετία του ’20, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Με τη συμφωνία, είπε ο Αλ. Τσίπρας δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που έχουμε ανάγκη.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά», είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι στην ιστορία θα μείνουν τα βήματα μπροστά και όχι οι φωνές.

Άμεσα, εντός του 2019 θα γίνει η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων για να καλύπτονται από το 2020 και μετά, είπε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι κατοχυρώνεται η ρήτρα 1:1 στις προσλήψεις «και έχουμε και 10.000 επιπλέον». Ο πρωθυπουργός μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία και για την Εκκλησία και για το κράτος, που θα έχει πολλαπλά οφέλη και οικονομικά.

«Παρά την καταστροφολογία που μας καταλογίζανε, εμείς φέραμε αντίμετρα χωρίς μέτρα», «δίνουμε όχι όσα είπα στη ΔΕΘ, αλλά παραπάνω», είπε ο Αλ. Τσίπρας. «Ακόμα κι αν κάποιος είναι άθρησκος, στα θαύματα της βούλησης μπορεί να πιστεύει. Εδώ είχαμε το θαύμα μιας κοινής βούλησης και πολύ καλής θέλησης», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για τον «ουσιαστικό και επίμονο» διάλογο του ίδιου με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και Πολιτείας-Εκκλησίας γενικότερα.

Σχολίασε πως όταν μετά από 79 χρόνια επιλύεται μια εκκρεμότητα, που κανείς άλλος δεν κατάφερε να επιλύσει, τότε πρόκειται για ένα «θαύμα». Αποκάλυψε ότι για να γίνει αυτό χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια προεργασίας και συζητήσεων. «Στόχος μας είναι να “εκβιάσουμε” τη συναίνεση», είπε ο Αλ. Τσίπας αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκλογή ΠτΔ.

«Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον ΠτΔ, δεν είναι ώριμο, θέλουμε να μείνουμε στο μοντέλο της προεδρευόμενης δημοκρατίας, όπου οι εξουσίες είναι στο Κοινοβούλιο. Βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του ΠτΔ από την κοινοβουλευτική περίοδο».

«Απαιτούνται συγκλίσεις στο σημερινό πολιτικό σύστημα»

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων στο σημερινό πολιτικό σύστημα, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται συγκλίσεις, ποτέ δεν μπορούν να γίνουν μεταξύ όλων.

«Ποτέ στον πολιτικό βίο δεν υπήρξε περίοδος που να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις και δύο πόλοι, σήμερα είναι Αριστερά-Δεξιά». «Πολιτική ανωμαλία θα ήταν αν οι δύο πόλοι τα έβρισκαν ξαφνικά για να φτιάξουν μια επίπλαστη συναίνεση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε μία φορά, στην περίοδο των μνημονίων, «για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους».

«Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι κανείς από δω και στο εξής δεν θα έχει τη δυνατότητα να στερεί δημόσιους πόρους από τους πολίτες. Λαϊκή απαίτηση μετά την ύβρι να υπάρχει και η νέμεσις», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για σκάνδαλα.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά Πολάκη, είπε πως αυτό που είπε ο υπουργός απομονώθηκε και πως αποτύπωσε το κοινό αίσθημα ότι πέρα από την οικονομική ανάκαμψη ο κόσμος θέλει να δει και τη δικαιοσύνη να λειτουργεί. Οι κυβερνήσεις δεν βάζουν κανέναν φυλακή, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουν και το κάνει η δική μας είναι να διαμορφώνει κλίμα ελευθερίας στους δικαστικούς προκειμένου να πράξουν το καθήκον τους, είπε.

«Αν το ‘δόγμα Πολάκη’ είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε εγώ προσχωρώ σε αυτό το δόγμα. Αν το δόγμα της άλλης πλευράς είναι η ατιμωρησία, τότε ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό», σημείωσε. Τόνισε ότι αυτό που θα λέει ο ίδιος και θα προσπαθεί, είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αφεθεί ελεύθερη η δικαιοσύνη να το κάνει.

Σημείωσε ότι η πολιτική ευθύνη έχει αποδοθεί για πολλά σκάνδαλα και πως γι’ αυτό είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης και «θα μείνουν για πολύ ακόμα», «πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι κανείς από δω και στο εξής δεν θα έχει τη δυνατότητα να στερεί δημόσιους πόρους από τους πολίτες. Αντί να κάτσουν ήρεμα και ήσυχα και να πουν μπράβο, τα καταφέρατε, κάνουν και κριτική»

«Αντί να κάτσουν ήρεμα και ήσυχα και να πουν μπράβο, τα καταφέρατε, κάνουν και κριτική», είπε ο Αλ. Τσίπρας αναφορικά με την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης για την επιστροφή των αναδρομικών. Η κριτική της αντιπολίτευσης στο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών θυμίζει τον εμπρηστή που βάζει φωτιά στο δάσος και μετά βγαίνει στα κανάλια και κατηγορεί την Πυροσβεστική ότι άργησε να σβήσει τη φωτιά, είπε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ματώνει όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει τους αδύναμους και να αποκαταστήσει αδικίες, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η μόνη περίπτωση να μην δικαιωθούν οι συνταξιούχοι είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης».

Η μόνη περίπτωση να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ, επισήμανε.

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές.

«Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό επιθυμώ και θα το πετύχω», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη η δημοσκοπική πρωτιά της Ν.Δ. όταν θα διαπιστώσει μετά τις ευρωεκλογές ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή

Τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η Συμφωνία θα περάσει για έναν λόγο. Γιατί και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, αυτή η Συμφωνία ωφελεί τη χώρα και ιδίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε.

Πρώτα η ενημέρωση και μετά η ψηφοφορία για επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης
Η ανακοίνωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης έγινε με «άτσαλο τρόπο» στη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα τα κόμματα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως αλλάζει την τακτική, όχι τη στρατηγική, γι αυτό θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων και δεν θα γίνει η επέκταση με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά με ψηφοφορία στη Βουλή και τα κόμματα θα κληθούν να πάρουν θέση.

Δεν θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης

«Ο κ. Καμμένος θα κληθεί να πάρει μια κρίσιμη, δεν ξέρω αν θα φύγει ή δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ομαλή πορεία της χώρας προς την κανονικότητα», απάντησε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας όταν έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Καμμένος έχει δηλώσεις πως δεν πρόκειται να στηρίξει πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν και δεν απειλείται από κανέναν», το μήνυμα στον Ερντογάν
«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν και δεν απειλείται από κανέναν», είναι το μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά δεν θα απεμπολήσουμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα μας», τόνισε και είπε πως προετοιμάζεται η επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από πρόσκληση του κ. Ερντογάν, αλλά δεν έχει κλειστεί ακόμα η ημερομηνία.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βόμβα» Μητρόπουλου: Η τροπολογία για τα αναδρομικά, βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις συνταξιούχων

Για τροπολογία -εμπαιγμό κάνει λόγο ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος σχολιάζοντας την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επιστροφή αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστές, πανεπιστημιακούς και γιατρούς ΕΣΥ.

Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε «Δούρρειο Ίππο» και «πλυντήριο» του νόμου Κατρούγκαλου την τροπολογία για τα αναδρομικά.

«Η κυβέρνηση δίνει ένα τμήμα αναδρομικών στους ένστολους αποφλοιωμένα από τα δώρα, ενώ αυτό είναι το κυρίαρχο αίτημα. Είναι μια τροπολογία-εμπαιγμός. Είναι ντροπή και όνειδος για την αναιμική μας δημοκρατία και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Xfm 9,43) και κάλεσε τα κόμματα να την καταψηφίσουν.

Οπως εξήγησε, η κυβέρνηση «βρίσκει ως πρόσχημα την ικανοποίηση τμήματος των αναδρομικών για να βάλει ταφόπλακα στα δώρα όλων των συνταξιούχων» και προειδοποίησε: «Αν ψηφιστεί αυτή η τροπολογία θα μπει τέλος σε όλα τα αναδρομικά δώρα συνταξιούχων και μισθωτών».

Οπως εξήγησε η τροπολογία-«δούρειος ίππος», εκτός από την επιστροφή τμήματος μόνο των αναδρομικών μετά από επιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων που έχουν καταδικάσει αμετακλήτως όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των μισθωτών και συνταξιούχων της πατρίδας μας αφού :

α. παρεμβαίνει βάναυσα στη λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ακυρώνοντας αμετάκλητες αποφάσεις της για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα τρία επιδόματα-Δώρα,

β. έρχεται προς ψήφιση λίγες μέρες πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ επί προσφυγών κατά διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου που συζητήθηκαν στις 4-10-2017,

γ. επαναφέρει προς επαναψήφιση τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016 και τον ν. 4472/2017, με τον οποίο ψηφίστηκαν δραστικές περικοπές για όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Οπως εξήγησε, πέρα από τη ρύθμιση για επιστροφή των αναδρομικών σε υλοποίηση αμετακλήτων δικαστικών αποφάσεων Ανωτάτων Δικαστηρίων, επιχειρείται από την κυβέρνηση:

Η επιστροφή τμήματος μόνον των αναδρομικών στους ενστόλους και τους υπαγομένους στα ειδικά μισθολόγια, εξαιρώντας τα τρία Δώρα-επιδόματα για τα οποία η κυβέρνηση έχει καταδικαστεί να τα δίνει εφ’ όρου ζωής στους συνταξιούχους και καθ’όλο τον εργασιακό βίο στους μισθωτούς,

Η ακύρωση αμετακλήτων αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων επιχειρώντας βάναυση θεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην ανεξάρτητη λειτουργία της δικαστικής,

Η επαναφορά προς επαναψήφιση του ν. 4387/2016, οι περισσότερες διατάξεις του οποίου έχουν προσβληθεί στα Ανώτατα Δικαστήρια και αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων τις επόμενες ημέρες.

Η επαναφορά προς επαναψήφιση του ν. 4472/2017 που προνομοθέτησε μεγάλες μισθολογικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το άρθρο 155 του οποίου έχουν προσβάλλει οι ένστολοι, όλοι οι μισθωτοί του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενώπιον των Δικαστηρίων και επίκειται η έκδοση αποφάσεων,

Τέλος, η προσπάθεια ολικής «επανα-νομιμοποίησης» από το Κοινοβούλιο να αναγορευθεί ο ν. 4387/2016 σε νόμο-«πλυντήριο» για το «ξέπλυμα» όλων των προηγούμενων μνημονιακών περικοπών και την κατάργηση πολυετών δικαιωμάτων μισθωτών και συνταξιούχων.

Ο κ. Μητρόπουλος απαντώντας στο ερώτημα για το πού θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση χρήματα για την επιστροφή δώρων και επιδομάτων στους συνταξιούχους εάν δικαιωθούν δικαστικά απάντησε: «Μπορεί σε βάθος χρόνου να γίνει ένας συμψηφισμός, αφού οι μεν συνταξιούχοι έχουν υποχρεώσεις και οφειλές προς την κυβέρνηση και εκείνη οφειλές στους συνταξιούχους».

Οι δανειστές θέλουν να μπει στο Υπερταμείο η περιουσία της Εκκλησίας

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας (τους 8.000 κληρικούς δηλαδή) άσκησε δριμύτατη κριτική στην συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας.

«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να παίξει παιχνίδια σε βάρος του κατώτατου κλήρου. Σε κανένα σημείο του πλανήτη δεν έχουν καταργηθεί 10.000 θέσεις εργασίας» τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι στον αέρα η συμφωνία καθώς υπάρχουν ανοικτά θέματα. Ποιος θα είναι ο εργοδότης των κληρικών; Ο Μητροπολίτης; Πού θα απευθύνονται; Ποιος θα τους επιβάλλει ποινές, ποιος θα τους πληρώνει;».

Εκανε λόγο για «παιδιαρίσματα που έχει φτιάξει η μνημονιακή πολιτική» και χαρακτήρισε ως «ανακοινωθέν προχειρότητας» τα όσα συμφώνησαν Τσίπρας-Ιερώνυμος.

Ο κ. Μητρόπουλος προειδοποίησε ότι αυτή την εβδομάδα θα πάρει αποφάσεις ο κλήρος, και πως «θα αντιδράσουμε σθεναρά στο να καταργηθεί ο κλάδος».

Τέλος, ο γνωστός εργατολόγος αποκάλυψε ότι «είναι παλιά απαίτηση των δανειστών να μπει η εκκλησιαστική περιουσία στο υπερταμείο. Απώτερος στόχος είναι να απαλλοτριωθεί και να πάει στο υπερταμείο».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξύπνα καημένε μου ραγιά …

Κατά τον τρόπο που εξελίσσονται τα γεγονότα από το 2009 έως και σήμερα το μόνο που μπορούμε κάποιοι να αντιληφθούμε είναι ότι τα παγκόσμια γεγονότα – αλλαγές επισπεύδονται.

Όσο εναλλάσσονται οι καταστάσεις κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν το δέντρο ενώ οι λαθροϋλοτόμοι κατακρεουργούν το δάσος. Σύμφωνα με γνωστό δόγμα επιφανή πεφωτισμένου ως ατίθασος λαός πρέπει να μας χτυπήσουν την παράδοση, την θρησκεία και την οικογένεια το οποίο εκτελείται κατά γράμμα. Κάποια στιγμή στην ιστορία βγήκαν κάποια περιβόητα πρωτόκολλα που όλος τυχαίως εκτελούνται κατά γράμμα.

Παράλληλα στην ιστορία μέσα ο ελληνισμός και ότι αυτό πρεσβεύει κατατρέχεται, συνάμα ένα πρόσωπο στην ιστορία δέχεται επικρίσεις και χλευάζεται αυτό του ΧΡΙΣΤΟΥ, όλα γίνονται γύρω σου εν τω μεταξύ και εσύ απλά περιμένεις είτε να διοριστείς είτε να φύγεις στο εξωτερικό και ως άλλος γενίτσαρος να κατακρίνεις αυτούς που δεν σε διόρισαν και μένουν πίσω αυτοί που ακόμα επιμένουν να επιβιώνουν χωρίς να νοιάζονται πλέον για εαυτό, άσχετα αν τους λένε υπερβολικούς και συνομοσιολόγους μένουν και προσπαθούν να σε ξυπνήσουν.

Οι αλλαγές στην οικονομία και η εξομοίωση σου σε βαλκανικές συνθήκες οικονομίας είναι σχέδιο ετών με σκοπό να σου πάρει ότι πλούτο έχεις στο υπέδαφος, (σου ανήκει μόνο 2Χ2 και εκείνο υπό προϋποθέσεις) ζηλεύουν ότι έχεις, κοιτούν να το καπηλευτούν γιατί εσύ απλά τα αγνοούσες και τα διαχειριζόσουν λάθος. Αν και ήταν και εις βάρος μου ακόμα και τώρα προσπαθώ να σε στηρίξω να σε βοηθήσω και έχεις φάει τόση πλύση εγκεφάλου τόση προπαγάνδα που αρνείσαι ένα ζευγάρι αυγά ή μια κότα και επιθυμείς χαιρέκακα να πάθω τα χειρότερα για να με βεβηλώσεις.

Πόσες αποδείξεις θες ακόμα για να καταλάβεις πως σημασία έχει η ψυχή σου και το χώμα σου, τι πρέπει ακόμα να συμβεί για να ξυπνήσεις από τον ύπνο σου και να δεις τι γίνεται γύρω σου. Δούλευες μια ζωή για μια σύνταξη και τελικά σου λένε ότι δεν την άξιζες πάρε μια πρώτη μείωση. Έρχεται ο νέος χρόνος και φέρνει 20% μείωση συν το νέο αφορολόγητο που από 8500€ πάει στα 5600€ από 12 μισθούς θα πάρεις 10 τι θα προλάβεις να πληρώσεις για αναρωτήσου … ασχέτως με το αν χρωστούσες ή όχι ο σκοπός είναι να χρωστάς μόνιμα για να σου πάρουν και το τελευταίο τούβλο ρε μπετόβλακα που ακόμα συνεχίζεις να με δείχνεις με το δάχτυλο και πόσο μάλιστα να μου το κουνάς και να μην κοιτάζεσαι στο καθρέπτη.

Ο πρώτος φορολογικός νόμος που ίσχυε στην Ελλάδα έλεγε να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του ατόμου – φυσικού προσώπου το ξέρες ;;; σήμερα το θέμα είναι να μην θίγεται η τσέπη σου και ο τόκος από το ξεροκόμματο που νομίζεις ότι σου ανήκει. Το σύστημα είναι ίδιο ο τρόπος που θα σου το πάρει αλλάζει γιατί απλά δεν θες να δεις και να μάθεις την αλήθεια. Παρακάτω σου παραθέτω ολίγες γραμμές από ένα πόνημα μου με θέμα την παγκοσμιοποίηση και τις νέες αρχές της οικονομίας τότε που εσύ την έβλεπες ως την καλύτερη κονόμα ενώ αυτή γνώριζε πώς να στον ακουμπήσει ποικιλοτρόπως …

Η σύγχρονη καπιταλιστική οικονομία, που έχει σε μεγάλο βαθμό, πολιτισμική βάση, άρχισε να αναπτύσσεται το 16ο αιώνα. Μέχρι τότε η οικονομία ήταν κυρίως, αγροτική και η κοινωνία φεουδαρχική, το δε περιορισμένο τοπικό εμπόριο ή το εμπόριο μεταξύ περιοχών, είχε συμπληρωματικό και όχι ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Όμως, με την επέκταση των ορίων του γνωστού κόσμου, τις υπερπόντιες κτήσεις και την βαθμιαία μεταβολή της πολιτισμικής αντίληψης, άρχισε να αναπτύσσεται ο εμπορικός καπιταλισμός.

Οι αλλαγές αυτές οδήγησαν στην βιομηχανική επανάσταση που συντελέσθηκε τον 18ο αιώνα και είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική μεταβολή της μορφής του κόσμου και της ζωής των ανθρώπων, η μετατόπιση του κέντρου βάρους της οικονομικής και πολιτικής ισχύος, την δημιουργία του σύγχρονου κράτους και την διαμόρφωση της καπιταλιστικής οικονομίας.

Στα μέσα του 20ου αιώνα με την βαθμιαία ανάπτυξη της αλληλεξάρτησης, το εθνοκεντρικό πλαίσιο της οικονομίας άρχισε να μεταβάλλεται, η δε παγκοσμιοποίηση, που αναπτύχθηκε ως κυρίαρχη πραγματικότητα στην συνέχεια, οδήγησε στην ουσιαστική υπέρβασή του. Η παγκοσμιοποίηση, η αντίληψη, δηλαδή, του κόσμου ως ενιαίου και η λειτουργική ενοποίησή του, οδηγεί σήμερα, σε κατάργηση της λειτουργικής ιδιαιτερότητας, σε ανάπτυξη μιας παγκόσμιας λειτουργικής αλληλεπίδρασης, σε ενοποίηση των αγορών, σε βαθμιαία εξάλειψη των ορίων μεταξύ εθνικής και παγκόσμιας οικονομίας και ανάδειξη νέων, παγκόσμιων, οικονομικών υποκειμένων.

Όπως το έθεσε ο Marx στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο «οι αδιάκοπτες διαταράξεις όλων των κοινωνικών συνθηκών, η ατελείωτη ανασφάλεια και οι ανησυχίες κάνουν την εποχή της μπουρζουαζίας να ξεχωρίζει από όλες τις προηγούμενες εποχές… όλα τα σταθερά σημεία εξαϋλώνονται, όλα τα άγια βεβηλώνονται και ο άνθρωπος υποχρεώνεται, τελικά να αντιμετωπίσει με νηφάλιες αισθήσεις τις πραγματικές συνθήκες της ζωής του και τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του».

Η «παγκοσμιοποίηση» δεν είναι αφηρημένη γενικά κίνηση υπεράνω του ταξικού χαρακτήρα των κρατών, του τρόπου παραγωγής που κυριαρχεί σε αυτά. Πολύ περισσότερο δεν είναι κάτι που διαμορφώνεται υπεράνω και καθ’ υπέρβαση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής. Αντιθέτως, αποτελεί συστατικό στοιχείο ανάπτυξης της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής. Στην ανάλυση του Μαρξ για την κεφαλαιοκρατική παραγωγή δεν υπάρχει μόνο η πρόβλεψη αλλά και η ανάλυση για την παγκόσμια αγορά και το παγκόσμιο εμπόριο.

Περαστικά και με ένα πόνο …

Το μεν αληθές εν, το δε ψεύδος πολυσχιδές. Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός 327-390 μ.Χ.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπάρχει ελπίδα; Παιδιά από πολλά σχολεία στην Κατερίνη κάνουν κατάληψη για την τιμωρία μαθητών λόγω του «Μακεδονία ξακουστή» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το τόλμησαν και μπράβο τους!

Υπό κατάληψη βρίσκονται από σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου αρκετά λύκεια στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες στο 1ο ΓΕΛ, στο 3ο ΓΕΛ, στο 4ο ΓΕΛ, στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, τη συμφωνία των Πρεσπών  και την ονομασία των Σκοπίων αλλά και για την αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή». Σχετικά πανό έχουν αναρτηθεί στις εισόδους των σχολείων.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση με το 1ο Γενικό Λύκειο Γέρακα απασχολεί εδώ και μέρες το πανελλήνιο, με κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν λόγο ακόμη και για «διακλαδωμένη πανελλαδική συνεννόηση να παίζει το εμβατήριο για την Μακεδονία στις παρελάσεις».

Δείτε εικόνες και πλάνα από τις κινητοποιήσεις των παιδιών στην Κατερίνη όπως μας τις μεταφέρει το τοπικό odelalis.gr.

Άραγε θα τους πουν και αυτούς ακραίους;el.gr
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η δικαστική συντεχνία δουλεύει άριστα.

Δέκα χρόνια κάθειρξη στην καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού !!!

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον προ διετίας όταν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη, με την αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση να της διατηρεί την ελευθερία. Χθες κρίθηκε ένοχη μόνο για την απάτη (η πλαστογραφία παραγράφηκε) αλλά η ποινή έφτασε στα... 10 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο και έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια των δύο δικαστηρίων η 53χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε’ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτή την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση» τόνισε η 53χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια της απολογίας της χθες, «Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο και είπε πως ο διορισμός της πίστευε πως θα της έδινε μια λύση. Ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία», κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε.


Χανιά: Αθωώθηκε δικαστική υπάλληλος για πλαστογραφία πτυχίου διότι... «το έκανε επειδή ένιωθε μειονεκτικά» !!!

Αθώα κρίθηκε στις 26/9) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά, η δικαστική υπάλληλος που κατηγoρούνταν για πλαστογραφία πτυχίου και απάτη, καθώς το πτυχίο νομικής σχολής που είχε καταθέσει, ήταν πλαστό.
Το Δικαστήριο, έκρινε πως η πλαστογραφία δεν είχε αιτιώδη σχέση με την ανάληψη καθηκόντων προϊσταμένης από την κατηγορούμενη, αφού η τοποθέτησή της στην συγκεκριμένη θέση το 2015, είχε γίνει με απόφαση της προέδρου πρωτοδικών και όχι μέσω υπηρεσιακού συμβουλίου και δεν απαιτούσε πτυχίο. Ακόμα, προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι η ίδια, “προσέφερε ποιοτική και πραγματική εργασία” ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της θέσης, συνεπώς δεν υπήρξε ζημία για το δημόσιο. Άλλωστε, το επίδομα θέσης ευθύνης που ελάμβανε σε μηνιαία βάση, έχει ήδη επιστραφεί στο Δημόσιο.

Ένιωθα μειονεκτικά . Το έκανα από αλαζονεία”

“Δεν έκανα απάτη για χρήματα. Καλύτερα σκοτώστε με απ’ το να μου το καταλογίσετε αυτό” υποστήριξε η ίδια, στην απολογία της, εξηγώντας πως είναι οικονομικά ευκατάστατη.
“Τα έκανα όλα λόγω εγωισμού, από την αλαζονεία μου. Ένιωθα μειονεκτικά. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά έβλεπα να έρχονται άλλοι με πτυχία και να με ρωτάνε για όλα . Μόνο τώρα καταλαβαίνω τη ζημιά έχω κάνει. Συγνώμη που έφερα σε τέτοια θέση το Δικαστήριό σας”.Σημειώνεται ότι το πλαστό έγγραφο είχε προστεθεί στον φάκελό της το 2003 ενώ η ίδια υπηρετούσε στην υπηρεσία από το 1995, όταν μπήκε με τον πρώτο διαγωνισμό ΑΣΕΠ ως προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εισαγγελέας: Εξεπλάγην όταν έμαθα το συμβάν

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας παραδέχτηκε πως και ο ίδιος εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε το συμβάν, υποστηρίζοντας πως δεν έχει πειστεί για το ότι οι πράξεις της πλαστογραφίας και της απάτης έχουν γίνει σε βαθμό κακουργήματος και προτείνοντας για τη μεν πλαστογραφία να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να παραγραφεί για τη δε απάτη, να μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Το Δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή της από τις κατηγορίες, ουσιαστικά παραπέποντας τη διερεύνηση της υπόθεσης στα… βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν διαχωριστηκε Εκκλησια με Κρατος , δεθηκαν πιο πολυ στις νεες μπιζνες κολπο γκροσο του NEW AGE !

Βαριέμαι να εξηγώ τι ανακοίνωσαν , να κάτσετε να ακούσετε μονοί σας τι σκοπεύουν να κάνουν … !

Στην εποχή που ξεπουλιούνται τα πάντα στους ξένους , στην εποχή που η εφορία σου είναι ..μια αρχή άγνωστη ..εταιρία που δεν δίνει αναφορά … στην εποχή που έρχεται ο “λογαριασμός” της κομπίνας και εσύ δεν θα έχεις σύντομα να φας ένα μαρούλι …Πρώτον έπρεπε να “προστατευτεί” το μπαγιοκο της Εκκλησιάς που αποκτήθηκε μόνο από σένα τον ΜΑΛΑΚΑ …και δεύτερον έπρεπε νομικά να γίνει ένα ΤΑΜΕΙΟ εκμετάλλευσης αυτής της περιουσίας …οπού αυτό το ταμείο εύκολα μεταφράζεται σε μια επιτροπή ….σε ελέγχω με ελέγχεις στην μπιζνα να μην ρίξουμε ο ένας τον άλλο!

Τώρα από που έχει περιουσία η εκκλησιά και τις ανήκει δικαιωματικά και δεν ανήκει σε όλους μας είναι πάλι ένα δύσκολο νοηματικά εργακι …που άπλα σε μερικές κόλες χαρτί υπάρχει ..η νομοθέτηση του …το γραμμα του νόμου και όχι το πνεύμα η ηθική του νόμου !!

Αντί οι γεροτράγοι να πληρώνονται με το μήνα θα πληρώνονται με ετήσια χρηματοδότηση…!Χμμμμμμ! Και αυτό είναι μια αλλαγή …που μέσα μπορεί να έχει κάποιες πονηρές μελλοντικές βλέψεις …αλλά δεν γ@μιεται εκεί θα κολλήσουμε !!

Ο μπίζνες μαν Υπάλληλος Τσιπ Ραςς … ανακοίνωσε ότι είναι γελοιότητες τα θέματα που μιλούν για αφαίρεση συμβόλων , σταυρού κοκ….!!Χμμμμ!

Ο μαυραγορίτης είπε ότι η εκκλησιά είναι μύθος ότι έχει μεγάλη περιουσία και η αλήθεια είναι ότι έχει προβλήματα οικονομικά μεγάλα ..αλλά επί της ουσίας ..το μόνο που έγινε αν ακούσετε ξανά την κοινή ανακοίνωση τους ..το μόνο που ουσιαστικά έγινε οικονομικά …είναι να πουν ότι τώρα μπορούμε μαζί ..(για να μην τσακωνόμαστε για την κουτάλα με τα ζουμιά) να κάνουμε ένα ταμείο που θα συμμετέχουμε αμφότεροι στο τι αξιοποίηση θα έχει αυτή η περιουσία …ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΠΟΣΗ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ…Που εν ολιγεις ακούγετε κάτι σαν αυτό…Πόσα φιλέτα θα δώσουμε στα αφεντικά μας …ποσά πράγματα που μέχρι χτες δεν μπορούσε να πάρει ο θείος ροθ θα μπορεί αύριο να πάρει …ΠΟΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ….!!!!!

Γιατί τι είναι ένας οικονομικός πόλεμος φιλαράκο μου ;…είναι ο τρόπος να στερείς τα κυριαρχικά δικαιώματα από μια χώρα με όπλο σου το χρήμα …!!

Και σε ρωτάω γαμώ τα καντήλια τους μέσα…σε ρωτάω τόσα χρόνια ….σε έναν οικονομικό πόλεμο με θύματα χιλιάδες , μετανάστες-πρόσφυγες εκατοντάδες χιλιάδες …τι αντίμετρο πόλεμου έπραξε έστω και ένας πούστης ΗΓΕΤΗΣ σου !

Δεν αμύνεται αυτή η χώρα; … δεν θα έπρεπε να αμυνθεί αυτή η χώρα ;… Τότε γιατί όλοι αυτοί οι σπιούνοι αποφασίζουν τώρα που είσαι στην εντατική να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις ιστορικών χρόνων και δεν τις έκαναν όταν ήμασταν υγιείς ;

Γιατί τώρα “διαχωρίζεις” την εκκλησία …μήπως γιατί αύριο θα διεκδικήσω εγώ το τι μου ανήκει από την περιουσία της Ελλάδας ;..Μήπως γιατί αύριο στην μεγάλη φτώχεια θα διεκδικήσω χωράφι να φάει η οικογένεια μου; …

Μήπως γιατί ο λαός κάποια στιγμή σύντομα θα ζητήσει λογαριασμό και θες με τα νομικά κωλόχαρτα σου να κρύψετε την σαπίλα σας ;

Είπες Τσιπ ραςς ότι δεν θα κάνεις κακό στα σύμβολα …στον σταυρό .. άλλα ήδη απαγορεύεται να σηκώσουμε τον σταυρό ψηλά … ήδη σκοτώνουν ελληνόπουλα την ώρα που εσύ κάνεις μπίζνες με την χονδρή αδερφή μαυροφορούσα … έχεις σκεφτεί αν ο Ελληνας πολίτης αποφασίσει ότι αν δεν μπορώ εγώ να σηκώσω την σημαία μου ..τότε καμιά σημαία δεν θα κυματίζει στην Ελλάδα … ότι τότε θα έχει ξεκινήσει το τέλος σας ;

Ναι το έχετε σκεφτεί και τρέχετε να παραδώσετε στον θείο την πληρωμή του !!

Σας ανήκει εσάς κάποια περιουσία Ελληνική ; Ανήκει σε κάποιον “μακαριότατο” ελληνική περιουσία η είστε απλά οι εντολοδόχοι του ελληνικού έθνους ;… υπάλληλοι για λίγο …!

Θα περάσει το 15% αυτής της δημοκρατίας όλα αυτά και νομίζετε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα φύγετε από την υπηρεσία σας και θα συνεχίσετε την ζωούλα σας έτσι απλά ; …

Πραγματικά θέλω να δω τι νομίζετε ότι έχετε σκαρφιστεί για να σας βγει …και εσείς να συνεχίσετε να υπάρχετε …!

Μέχρι τότε δηλώνω σήμερα ότι διεκδικώ το μερίδιο μου από την Ελληνική και εκκλησιαστική περιουσία … και θα πράξω ανάλογα των καταστάσεων ενός οικονομικού πολέμου και ανάλογα με άρθρο που μου διατάζει το σύνταγμα μου ..!

(Τι ακριβώς κάνετε οι Άξιοι που φοράτε τα μαύρα ;..Που είστε ακριβώς αυτή την στιγμή )


Stranger..Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταρρέουν τα …αντισυνωμοσιολογικά φράγματα!

Αυτοί που έκαναν όχι απλώς χρήση, αλλά κατάχρηση της «συνωμοσιολογίας», προκειμένου να αφορίσουν και να στιγματίσουν τον αντικαθεστωτικό και αντινεοταξικό Λόγο, σήμερα είναι οι ίδιοι που συμβάλλουν στην παταγώδη κατάρρευση αυτού του «αντισυνωμοσιολογικού» θεωρήματος… 

Η πραγματικότητα πάντα εκδικείται τους κατασκευαστές των τρομοκρατικών κλισέ, κονιορτοποιώντας τα ταμπού των ιδεολογικών τους εφευρέσεων…

Όπως ήδη γράψαμε, παλιότερα, κάθε αναφορά στο Σόρος στιγματιζόταν …οργισμένα σαν «συνωμοσιολογία»! 

Σήμερα το «ταμπού» αυτό κατέρρευσε:
 Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη αλληλοκατηγορούνται για «αρπαχτές» από το Σόρος!!! 

Ο Σόρος, πλέον, επελαύνει και συνωμοσιολογία είναι να επικαλύπτεις την επέλασή του… 

Ένα άλλο παλιό «συνωμοσιολογικό» ταμπού υπήρξε στον τομέα των εμπρησμών. Όποιος μιλούσε, παλιότερα, ότι πίσω από τις φωτιές ήταν εμπρηστές και μυστικές υπηρεσίες, χαρακτηριζόταν, αυτόματα: «Συνωμοσιολόγος»!!! 

Σήμερα έχει καταρρεύσει και αυτός ο «αντισυνωμοσιολογικός» μύθος. Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι φωτιές αποτελούν έργο εμπρηστών και «σκοτεινών» δυνάμεων. Το ομολογούν πλέον και οι πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες του συστήματος… 

Ένας άλλος, πολύ διαδεδομένος, «αντισυνωμοσιολογικός» μύθος αφορούσε την «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Την κατασκευασμένη και σκηνοθετημένη «τρομοκρατία» του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών… 

Όποιος τολμούσε να υπαινιχτεί αυτήν την κατασκευή «τρομοκρατίας», αυτόματα τα ιδεολογικά σκυλιά του καθεστώτος, κυρίως τα σκυλιά της «αριστερής» λύσσας, τον κατασπάραζαν σαν «συνωμοσιολόγο»!!! 

Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας,
 εκτός από κάποιους αλλοτριωμένους «αριστερούς» φωνακλάδες, που να πιστεύει ότι η «τρομοκρατία» δεν είναι κατασκευασμένη και καθοδηγούμενη από το κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες. 

Ακόμα και ο πρώην υπουργός ο Νίκος Κοτζιάς μιλάει για τις μίζες του Σόρος, καταγγέλλει το παρακράτος και τις μυστικές υπηρεσίες «επίσημες και ανεπίσημες»: Γκρεμίζει πολλά «αντισυνωμοσιολογικά» ταμπού!!! 

Διαβάστε εδώ 


Αφήσαμε στο τέλος τον «Ρουβίκωνα»: Αυτός έδωσε τις χαριστικές βολές!!! 

Καραμπινάτη παρακρατική κατασκευή που δρα όχι μόνο ανενόχλητα, αλλά έχει και «Γραφεία» και «Διεύθυνση». 

Σε λίγο θα πραγματοποιεί και «νόμιμες» δημόσιες εμφανίσεις, ίσως κατεβεί και στις εκλογές!!! 

Οργανώνει και ανοικτά γλέντια στη Φιλοσοφική!!! 


Διαβάστε εδώ
 

Πλέον «συνωμοσιολογία» είναι να ισχυρίζεσαι ότι ο «Ρουβίκωνας» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παρακράτος…
 

Η πραγματικότητα
 της κατασκευασμένης «τρομοκρατίας» από τις μυστικές υπηρεσίες και η πολύχρονη και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ δράση αυτής της τρομοκρατικής κατασκευής οδήγησε, μοιραία, σαν κάτι το αυτονόητο, στην επισημοποίηση και «νομιμοποίηση» αυτής της κατασκευής: Να εμφανίζεται, δηλαδή, μια τρομοκρατική κατασκευή («Ρουβίκωνας»), δημόσια και νόμιμα, αλλά και με ιδιαίτερη προκλητικότητα, σαν «τιμωρός» της αδικίας κ.λπ… 

Βρε που φτάσαμε με τα ανδρείκελα της «αριστερής» φρενοβλάβειας… 

Το μόνο θετικό. Η κατάρρευση πολλών μύθων: 
Του «αντιεθνικισμού», του «αντιρατσισμού», της «αντισυνωμοσιολογίας» και πολλών άλλων…
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γέρακας: Εμετικά συνθήματα μίσους κατά των μαθητών που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» – Απειλούν τη ζωή τους

Ευθείες απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας αλλά και της ίδιας της ζωής αντιμετωπίζουν οι μαθητές  του 1ου ΓΕΛ στο Γέρακα  που παρέλασαν στην πρόσφατη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή»,
Οι απειλές αυτές διατυπώθηκαν μέσω ανορθόγραφων συνθημάτων τα οποία γράφτηκαν στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και σόκαραν τους πάντες παρά

το γεγονός – και ευτυχώς – ότι το σχολείο σήμερα Τετάρτη δεν λειτούργησε, όπως και όλα τα σχολεία της χώρας, εξαιτίας των εκλογών των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλιά τους.

Τα συνθήματα που αναγράφηκαν κινούνται στην γνωστή επωδό του «φασίστα» (κολλάει σχεδόν με τα πάντα) και αφορούν απειλές κατά της ζωής των μαθητών που έκαναν απλώς το αυτονόητο: Τραγούδησαν ένα πατριωτικό τραγούδι.

Τα συνθήματα που αναγράφηκαν είναι:

«ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ», «ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ», «ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ», «ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΟΧΙ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΕΘΝΟΙΔΕΟΛΟΓΙΑ» και «ΠΑΝΤΑ ANTIFA».

Όλα τα συνθήματα φέρουν ως υπογραφή το γνωστό «Α» του αναρχικού χώρου, μέσα σε κύκλο.

Από στόμα σε στόμα το… νέο διαδόθηκε σε όλο τον Γέρακα με τα παιδιά και τους γονείς τους να είναι ήδη ιδιαίτερα θορυβημένοι και τους καθηγητές να έχουν αναστατωθεί επίσης.

Σημειωτέον ότι ειδοποιήθηκε ο δήμος και αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί συνεργείο του να έχει σβήσει τα απαράδεκτα αυτά συνθήματα, ενώ πολλοί γονείς προσανατολίζονται να καταθέσουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μήνυση κατά αγνώστων, ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα των απειλών κατά ανηλίκων από τις αστυνομικές αρχές.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση σήμερα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο όπου μιλάμε για ευθεία επίθεση εναντίον οποιουδήποτε και οπουδήποτε θελήσει να διατρανώσει την αγάπη του για την πατρίδα.

Ο φασισμός του «σου απαγορεύω να μιλάς γιατί με ενοχλούν αυτά που λες» απλώνεται σαν πανούκλα.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τον ειλικρινή διάλογο που είχαν οι καθηγητές με εκπροσώπους των μαθητών του σχολείου παρουσία και εκπροσώπων των γονέων και στη διάρκεια του οποίου η κρίση που είχε δημιουργηθεί φάνηκε να εκτονώνεται.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το  notioanatolika.gr από τα συνθήματα που ανέγραψαν κάποιοι στους εξωτερικούς τίτλους του 1ου ΓΕΛ Γέρακα.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας - Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί

 Ζήτημα μερικών ημερών είναι η ανάρτηση στο taxisnet των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας. Στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πραγματοποιούν τις τελευταίες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπολογισμού και ανάρτησης των τελών και οι φορολογούμενοι υποχρεώνονται έως το τέλος του έτους να εξοφλήσουν τα τέλη που αναλογούν στο όχημά τους.

Σε σχέση με όσα πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, καθώς όλα τα σενάρια που εξέτασε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου τα τέλη να γίνουν "πιο δίκαια και πιο αναλογικά" οδηγούσαν σε απώλεια φορολογικών εσόδων. Με δεδομένο ότι από το υπερπλεόνασμα που υπάρχει δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ λόγω της διανομής τους σε ένστολους, ειδικά μισθολόγια και ελεύθερους επαγγελματίες μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ελήφθη η απόφαση να μην γίνει καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας ούτε φέτος.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω τραπεζικού συστήματος, είτε σε φυσικό κατάστημα (αλλά με προμήθεια υπέρ της τράπεζας) είτε στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, όπως είναι το web banking και τα ΑΤΜ.

Τα τέλη πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους και εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Πηγή: capital.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας για την υπόθεση των υποβρυχίων

Στην τελική ευθεία η δίκη 32 κατηγορουμένων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για παράνομες αμοιβές που δόθηκαν για τη σύμβαση κατασκευής 4 υποβρυχίων το 2000

Στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης εισέρχεται η δίκη για την υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» που διακινήθηκαν για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων από την γερμανική HDW -Ferrostaal στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κόστους άνω του 1 δισ. ευρώ, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μετά από διαδικασία πολλών μηνών, υπέβαλε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την πρόταση της για τους 32 κατηγορούμενους η εισαγγελέας Έδρας Ελευθερία Παντελάκη, η οποία ζήτησε ενοχή για τους θεωρούμενους ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης για τα αδικήματα - κατά περίπτωση- της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της δωροδοκίας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι είτε σύμφωνα με το κατηγορητήριο είτε για ορισμένες από τις πράξεις που τους αποδίδονται, είναι ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, το τότε στέλεχος του υπουργείου Άμυνας Αντώνης Κάντας , ο συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου Ιωάννης Μπέλτσιος, οι τραπεζικοί Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς κ.α

Αντίθετα η εισαγγελική εκτίμηση για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων ήταν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής τους. Έτσι η κ. Παντελάκη ζήτησε μεταξύ άλλων, την απαλλαγή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και των στελεχών της εταιρίας του, SUNLIGHT, που κάθονται στο εδώλιο για το σκέλος που αφορά αντισταθμιστικά οφέλη από τη σύμβαση. Κατά την εισαγγελέα η εταιρία υλοποίησε τις υποχρεώσεις της, που σχετίζονταν με εξαγωγή συσσωρευτών, «προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία». Αντίστοιχα απαλλακτική ήταν η εισήγηση της και για τον, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Σπύρο Τραυλό ο οποίος το 2003 τροποποίησε την αρχική σύμβαση ΑΩ ( αντισταθμιστικών ωφελημάτων) αντικαθιστώντας το πρόγραμμα κατασκευής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δύο super fast πλοίων, με άλλο πρόγραμμα το οποίο αφορούσε την εταιρία του Πάνου Γερμανού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την υπόθεση των υποβρυχίων διακινήθηκαν παράνομα ποσά που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!