EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

Wikileaks: Απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ – Πώς έθεσαν σταδιακά την Ελλάδα υπό τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται απόρρητο τηλεγράφημα “σοκ και δέος” που δημοσιεύουν τα Wikileaks και αφορούν τα αιτήματα των ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Η Ουάσινγκτον ζητούσε από την Αθήνα να δώσει “γη και ύδωρ” στην Τουρκία ενώ αξιοσημείωτο είναι πως πολλά από αυτά δυστυχώς βλέπουμε να έχουν υλοποιηθεί πχ ανταλλάγματα στη Θράκη.

Είναι φανερό πως οι ΗΠΑ αργά και σταθερά ωθούσαν την Ελλάδα προς τoν πλήρη έλεγχο της Αγκυρας ικανοποιώντας σταδιακά ένα – ένα τα πάγια αιτήματα των Τούρκων.

Φυσικά πρόκειται για την πάγια αμερικανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, κάτι που πρόκειται να δούμε ξανά μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία “πακέτο” μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ “βαφτίζουν” αυτά που θα διαβάσετε ως “ΜΟΕ” που το κόστος …”πληρώνει” μόνο η Ελλάδα. Επί της ουσίας πρόκειται για “παράδοση άνευ όρων” στις ορέξεις της Αγκυρας!

Στο τηλεγράφημα του από την Αθήνα προς το Στειτ Ντιπάρτμεντ και κοινοποίηση στην Πρεσβεία στην Άγκυρα και στην Αμερικανική Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ, ο τότε πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρντ προτείνει τα εξής:

Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 17 Ιουλίου 2009 έχει τίτλο «Θέματα Αιγαίου:

Σκέψεις για ΜΟΕ, προετοιμασία τουρκικής διοίκησης στο CAOC»:

«ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 17 Ιουλίου 2009, (001265)

Από: Πρεσβεία Αθήνας

Προς RUEHC/SECSTATE WASHDC

INFO RUEHAC /AMEMBASSY ANKARA

RUEHNO/USMISSION USNATO

RUEHTH/AMEMBASSY ATHENS

«Θέματα Αιγαίου: Σκέψεις για ΜΟΕ, προετοιμασία τουρκικής διοίκησης στο CAOC»

«Η Πρεσβεία στην Αθήνα καλωσορίζει την δια-υπηρεσιακή επικέντρωση στα ζητήματα του Αιγαίου… Αναγνωρίζουμε ότι θα είναι σημαντικό για την Ελλάδα να συμβάλει στην βελτίωση της ατμόσφαιρας στο Αιγαίο, που μπορεί να μειώσει την ένταση και να δημιουργήσει την ευκαιρία για πιο εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων.

Παρουσιάζουμε τις ακόλουθες σκέψεις για πιθανά ΜΟΕ που θα πρέπει να ενθαρρυνθούν οι Έλληνες να εξετάσουν ως μέρος της συντονισμένης προσπάθειας με την Τουρκία για την μείωση της έντασης.

Θεωρούμε ότι υλοποιώντας αυτές τις προτάσεις μπορεί να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα που θα επιτρέψει στο Ελληνικό και Τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο, ειδικά των Αεροπορικών δυνάμεων, να εμπλακούν σε εποικοδομητικές συνομιλίες για την αεροπορική ασφάλεια αλλά και κυρίως με την προσοχή στραμμένη στην δυνατότητα των δυο κυβερνήσεων να διευθετήσουν τις διαφορές στο Αιγαίο….

Πιθανά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης:

Τα ακόλουθα πιθανά ΜΟΕ θα πρέπει να ενθαρρυνθούν οι Έλληνες να αποδεχθούν με αντίστοιχες ανταποδοτικές κινήσεις από την Τουρκία για την μείωση της έντασης στο Αιγαίο:

Έμμεσα, αλλά υποβοηθητικά της ατμόσφαιρας:

-Αναγνώριση των εκλεγμένων Μουφτήδων της Θράκης

-Το Υπουργείο Άμυνας να προσφέρει την έκταση που προτείνεται από την κυβέρνηση για το Μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα.

-Η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει δημόσια τις υπερπτήσεις ως «ενοχλητικές» και όχι ως «απειλή της κυριαρχίας».

Στρατιωτικά ΜΟΕ

-Να μην στοχοποιούνται ως εχθρικά τα τουρκικά αεροσκάφη που πετούν στο FIR Αθηνών

-Ανταλλαγή επισκέψεων των Αρχηγών ΓΕΑ των δυο χωρών

-Τα ελληνικά μαχητικά να μην πετούν πάνω από τα αποστρατικοποιημένα σύμφωνα με τις Συνθήκες νησιά, με διακριτικά του ΝΑΤΟ…

’Άλλα Στρατιωτικά ΜΟΕ

-Η ελληνική κυβέρνηση να αποφεύγει τον σχεδιασμό νατοϊκών ασκήσεων πάνω από αποστρατιωτικοποιημένα βάσει Συνθηκών ή αμφισβητούμενα νησιά.

-Διατήρηση 3 λεπτών από την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών για τις υπάρχουσες ROE

-Συμφωνία για πτήσεις αόπλων μαχητικών

-Η Ελληνικη κυβέρνηση να αποφύγει σκληρές αντιδράσεις όπως η ανάπτυξη φρεγατών στα νερά γύρω από το Αγαθονήσι.

-Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει αθόρυβα κάθε νομικό αίτημα έκδοσης προς την Ιντερπολ για την περίπτωση του πιλότου που κατηγορείται για τον θάνατο σε ατύχημα του Έλληνα πιλότου (σ.σ. εννοεί τον Κώστα Ηλιάκη).

Speckhard»

pronews.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το αυθεντικό ντοκουμέντο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (video ντοκιμαντέρ) του αεικίνητου δημιουργού Κ. Ζυρίνη

Το αυθεντικό ντοκουμέντο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (video ντοκιμαντέρ) του αεικίνητου δημιουργού Κ. Ζυρίνη.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΡΙΖΑ: Κοροϊδία και εμπαιγμός χωρίς όρια και αναστολές…

Ακραίος είναι ο πολιτικός αμοραλισμός των «αριστερών» ανδρεικέλων: Αμοραλισμός φασιστικής φρενοβλάβειας… 

Όταν χλευάζεις, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο βάναυσα, την πραγματικότητα, όταν δολοφονείς (όσο ο ΣΥΡΙΖΑ), τόσο κυνικά, τις έννοιες των πραγμάτων και ανυψώνεις τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε κεντρική πολιτική, αυτά είναι φασιστική φρενοβλάβεια…

Διαβάστε τον καινούργιο «άθλο» αυτής της «αριστερής» αλητείας: 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποτέ τους δεν λυγίζουν οι… κομμουνιστές»! 

Αν η γελοιότητα και ο χαμαιλεοντισμός έχουν και τα όριά τους, αυτά ξεπεράστηκαν κατά πολύ από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και την φαρσοκωμωδία των συνθημάτων του. 

Να σκεφθείτε ότι ο «διαδηλωτές» του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εξ αυτών, αν όχι οι περισσότεροι, με μετατάξεις και μετακλητοί σε βουλευτές, υπουργούς, δημόσιες υπηρεσίες και διορισμένοι συμβασιούχοι κλπ., έφτασαν σε τέτοιο σημείο προκλητικότητας, ώστε να φωνάζουν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, χωρίς αιδώ και χωρίς καμία συναίσθηση το σύνθημα «Ποτέ τους δεν λυγίζουνε οι κομμουνιστές». 

Προσπάθησαν να ξεφτιλίσουν κάθε ίχνος νοήματος της Αριστεράς, βάλθηκαν τώρα να διασύρουν και την έννοια του κομμουνιστή, προκαλώντας ασφαλώς δικαιολογημένες σφοδρές αντιδράσεις από τους πολίτες και τους διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. 

Η μετάλλαξη και το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματάνε πουθενά!!!
 

Το διαβάσαμε εδω 
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Δεν έχετε εισιτήριο, θα σας κόψουμε το λεωφορείο»: Καταγγελία επιβάτιδα που δεν είχε εισιτήριο για απαράδεκτη συμπεριφορά ελεγκτή του ΟΑΣΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :  Να επισημάνουμε ότι και η καταγγελθείσα επίσης δεν είχε εισιτήριο και μπορούμε να υποθέσουμε ότι το κάνει συνέχεια αυτό άλλα η καταγγελία καταγγελία .

Ένα περιστατικό πρωτοφανούς αυθαιρεσίας από ελεγκτή του ΟΑΣΑ καταγγέλλει επιβάτιδα με επιστολή στο www.topontiki.gr.

Στο κείμενό της που τιτλοφορείται «όχι άλλη τρομοκρατία», η Άννα Βακόντιου χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του ελεγκτή, κάνοντας λόγο για ειρωνικά και προσβλητικά σχόλια προς τους επιβάτες.

Αναλυτικά η καταγγελία:

"Όχι άλλη τρομοκρατία!

Την Τρίτη 13/11 το μεσημέρι βρισκόμουν στο λεωφορείο 755, το οποίο εκτελεί τη διαδρομή Κάτω Πατήσια – Αχαρνές, με κατεύθυνση προς τον Κόκκινο Μύλο. Λίγο μετά την Πλατεία Πατριάρχου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και ώρα 16.02 ακριβώς, ο οδηγός του λεωφορείου συναντάται με ένα άλλο λεωφορείο που βρισκόταν στην αντίθετη κατεύθυνση, κι αφού συνομιλήσει με τον άλλο οδηγό, σταματάει, ανοίγει τη μπροστινή πόρτα – κάτι που δεν επιτρέπεται, εφόσον δεν είναι σε στάση - και μπαίνουν μέσα δυο κύριοι, οι οποίοι ήταν πριν στο άλλο λεωφορείο. Ελεγκτές!

Κι ενώ η παρουσία ελεγκτών στα ΜΜΜ είναι κάτι λογικό, το σκηνικό που ακολούθησε αγγίζει το παράλογο. Ο ένας ελεγκτής ήταν σιωπηλός, αλλά ο άλλος υπήρξε λαλίστατος! Άρχισε να φωνάζει στον κόσμο να έρθει μπροστά για να τους ελέγξει τα εισιτήρια «Ελάτε μπροστά να ελέγξουμε τα εισιτήριά σας, εμείς δεν ερχόμαστε πίσω!», είπε χαρακτηριστικά. Ένας επιβάτης στις μπροστινές θέσεις δεν είχε εισιτήριο και ο αγαπητός ελεγκτής θεώρησε απαραίτητο να μην περιοριστεί στην δουλειά του, αλλά να κάνει κι ένα κοινωνικό σχόλιο του τύπου «μα καλά δεν έχεις εισιτήριο και κάθεσαι στις μπροστινές θέσεις, συνήθως όσοι δεν έχουν εισιτήριο κρύβονται πίσω!» και γέλασε πολύ με αυτό που είπε, του φάνηκε πολύ αστείο. Στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει ότι το πρόστιμο είναι 84 ευρώ και να συμμορφωθούμε κι όταν διαπίστωσε ότι οι μισοί επιβάτες ήταν χωρίς εισιτήριο φώναξε «μπαίνετε χωρίς εισιτήριο και παραπονιέστε για τα λεωφορεία στο Μενίδι, που αργούν και είναι χάλια, να ξέρετε θα σας το κόψουμε και αυτό το λεωφορείο!»

Να τονίσω ότι το 755 είναι «υπόδειγμα» λεωφορείου, έρχεται κάθε μισή ώρα, είναι εστία μικροβίων και μολύνσεων, ενώ είναι το μοναδικό λεωφορείο που πηγαίνει στον Κόκκινο Μύλο. Ένα λεωφορείο εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή! Όσους δεν είχαν εισιτήριο τους κατέβασε στην επόμενη στάση με τεράστια, ως φαίνεται, ευγένεια, ενώ επαναλάμβανε διαρκώς το πρόστιμο των 84 ευρώ, και ρωτούσε κάθε επιβάτη που δεν είχε εισιτήριο, γιατί δεν είχε! Ένα παλικάρι χαρακτηριστικά του είπε ότι πήρε το λεωφορείο για μια στάση, γι’ αυτό δεν πήρε εισιτήριο και η απάντηση του ελεγκτικού οργάνου ήταν «Άμα είναι για μια στάση, πάρτο με τα πόδια, έλα κατέβα τώρα», και το παλικάρι του είπε «Ναι, έχετε δίκιο, συγγνώμη»! Ω ναι!...

Εγώ δεν είχα εισιτήριο, κι ενώ είχα προετοιμαστεί να ακούσω κι εγώ το κήρυγμά μου και στεκόμουν μάλιστα σε πολύ εμφανές σημείο, ο ελεγκτής δεν πρόσεξε καν ότι ποτέ δεν επέδειξα εισιτήριο. Μπροστά σε όλον αυτόν τον ζήλο που επεδείκνυε μου έκανε εντύπωση το πόσο εύκολα του ξέφυγε άλλος ένας «λαθραίος» επιβάτης. Και μπροστά σε όλο αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό δεν αντέδρασε κανείς. Ούτε κι εγώ! Υποκύψαμε χωρίς αντίσταση στην τρομοκρατία του ελεγκτή, ακόμα κι εκείνοι που είχαν εισιτήριο! Έτρεξαν όλοι για να ελέγξει τα εισιτήριά τους και όσοι δεν είχαν απλώς κατέβηκαν, δεχόμενοι κριτική και υποχρεούμενοι να περιμένουν για άλλη μισή ώρα το εξυπηρετικότατο 755!

Βέβαια και ο συγκεκριμένος ελεγκτής ήξερε που να πουλήσει τον τσαμπουκά του, σε πιτσιρικάδες, μεγάλες κυρίες και σε μια μάνα με δυο παιδιά, ενώ δυο στάσεις μετά κατέβηκε. Πριν πιάσει δηλαδή την περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Γιατί οι περιοχές αυτές είναι ξεχασμένες απ’ το κράτος και το Θεό και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κανέναν ελεγκτή ότι θα βγει όρθιος από το συγκεκριμένο λεωφορείο σε αυτές τις περιοχές. Όταν κατέβηκα απ’ το λεωφορείο είχα ήδη πολλές απορίες, και έχω ακόμα…

Καταρχήν, αν δεν είναι αυτό τρομοκρατία, τότε τι είναι; Και άραγε, αυτού του είδους την εκπαίδευση παρέχει το Υπουργείο Μεταφορών στους ελεγκτές; Και κυρίως, γιατί δεν αντιδράσαμε απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή επίδειξη εξουσίας, την τρομοκρατία, το πατρονάρισμα και δεν τον πετάξαμε έξω; Και τέλος γνωρίζουμε, ποια είναι τα δικαιώματά μας σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου, για να είμαστε σε θέση να τα διεκδικήσουμε;"Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρέχουν οι φορολογούμενοι για μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω φορολογικών αυξήσεων

Ρεκόρ δεκαετίας καταγράφεται στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Οι δωρεές, μεταβιβάσεις και γονικές παροχές πέφτουν «βροχή» στα συμβολαιογραφεία από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τρέχουν να προλάβουν τις αυξήσεις στους φόρους που έρχονται από τις αρχές του 2019. Σύμφωνα με μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία, το τελευταίο δίμηνο οι πράξεις έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Άλλωστε από την 1η Ιανουαρίου 2019, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τίθενται σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που εφαρμόστηκαν ήδη για τον υπολογισμό του φετινού ΕΝΦΙΑ και οι οποίες αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε αυξήσεις περίπου 20 φόρων που βαρύνουν τα ακίνητα, με αποτέλεσμα από την Πρωτοχρονιά οι κατοικίες να κοστίζουν έως 50% ακριβότερα.

Για παράδειγμα, στην ακριβότερη περιοχή του Κολωνακίου, για διαμέρισμα 120 τ.μ. 2ου ορόφου ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος ήταν το 2017 4.228,89 ευρώ, ενώ το 2018 έφτασε στα 5.688,89 ευρώ. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πληρώνει περισσότερα 1.460 ευρώ ή 34,5%.

Στα συμβολαιογραφεία όλης της χώρας σπεύδουν φορολογούμενοι από τον Μάιο, όταν έγινε γνωστό ότι σε χιλιάδες περιοχές της επικράτειας επρόκειτο να αυξηθούν – όπως κι έγινε τον Ιούνιο – οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, άρα και οι φόροι που προκύπτουν για τις μεταβιβάσεις τους.

Τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές με στόχο να προχωρήσουν φέτος στην ολοκλήρωση των μεταβιβάσεων των ακινήτων τους ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν από τις αρχές του χρόνου αυξημένους φόρους, και μάλιστα με το δεδομένο ότι θα υπάρξουν άλλοι δύο γύροι αυξήσεων το 2019 και 2020.

Οι αναπροσαρμογές

Υπενθυμίζεται ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές στην αγορά ακινήτων έφερε αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε σύνολο 10.216 ζωνών, ως εξής:

● Σε 3.792 αυξήθηκαν και κατά κύριο λόγο οι εν λόγω αυξήσεις αφορούν παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν γνωρίσει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, ενώ αυξημένες τιμές ορίστηκαν και σε μεσαίες αλλά αναβαθμισμένες περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων.

● Σε 2.122 μειώθηκαν και αφορούν κατά κύριο λόγο περιοχές της βόρειας Ελλάδας που τα τελευταία χρόνια έχουν χτυπηθεί έντονα από την ύφεση καθώς και στις «φθηνές» περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων. Επισημαίνεται ότι σε αυτές μόνο τις περιοχές συμφέρει τους φορολογούμενους να περιμένουν το νέο έτος προκειμένου να πραγματοποιήσουν μεταβιβάσεις, δωρεές και γονικές παροχές.

● Σε 4.302 έμειναν σταθερές.

Με βάση τα ανωτέρω προκύπτει ότι σε γονικές παροχές, δωρεές, ακόμη και αγορές στις περιοχές όπου αυξάνονται οι αντικειμενικές συμφέρει τους φορολογούμενους να προχωρήσουν μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να αποφευχθούν οι επικείμενες αυξήσεις φόρων.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί εδώ ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους θεσμούς τη μικρή μείωση του ΕΝΦΙΑ (μεσοσταθμικά κατά 10%) για όσους έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ το 2019 και την επέκταση των μειώσεων σε υψηλότερες περιουσίες, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Στην πράξη η μείωση θα είναι μερικές δεκάδες ευρώ για όσους έχουν απλώς μια κατοικία μικρής επιφάνειας σε περιοχή με χαμηλή τιμή ζώνης (π.χ. έως 1.200 ευρώ).

Για τις περιοχές πάντως όπου ήδη έχουν αυξηθεί οι αντικειμενικές τους αξίες καταγράφεται μεγάλη προσέλευση στους συμβολαιογράφους για μεταβιβάσεις. Στην Αττική ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Α' διαμέρισμα Αθηνών (Κολωνάκι, Λυκαβηττός), τα Λιόσια, το Γραμματικό, τη Ν. Ερυθραία, το Ν. Ψυχικό, το Κερατσίνι, το Πέραμα και αλλού. Όσον αφορά την περιφέρεια, μεγάλη κίνηση παρατηρείται στην Κέρκυρα, τη Ναύπακτο, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Μύκονο, την Τήνο και αλλού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι μόνο στον Δήμο Αθηναίων από τις αρχές του χρόνου έχουν γίνει 3.000 μεταβιβάσεις, όταν πέρυσι ο αριθμός τους το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν μόλις 1.600.

Απογείωση εσόδων

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η τελευταία έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία αποτυπώνει αυτή την τάση στην κτηματαγορά και σημειώνει ότι τα έσοδα από το κεφάλαιο (ακίνητα), λόγω των αυξημένων μεταβιβάσεων, απογειώθηκαν.

Τον περασμένο Ιούλιο, έναν μόλις μήνα μετά τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι εισπράξεις των εφοριών από φόρους μεταβίβασης έφτασαν τα 24,59 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 16,3 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο Ιούλιο του 2017, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 50,5%.

«Η αύξηση των εσόδων», σημειώνει σε έκθεσή της η ΑΑΔΕ, «οφείλεται στη μεταβολή των αντικειμενικών αξιών, που οδηγεί πλήθος υποψηφίων αγοραστών ακινήτων στην ταχύτερη ολοκλήρωσή τους πριν από την εφαρμογή των νέων τιμών ζώνης από 1.1.2019».

Οι περισσότερες μεταβιβάσεις αφορούν ακίνητα στα οποία επήλθαν μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές τους τιμές, άρα και ο φόρος μεταβίβασης με συντελεστή 3%, που θα κληθούν να καταβάλλουν από 1.1.2019, εάν δεν προλάβουν να συνάψουν συμβόλαια εντός του 2018, θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.


Ποιοι φόροι αυξάνονται

Αναλυτικότερα, οι 20 φόροι που θα επηρεάσουν άμεσα από την 1η Ιανουαρίου 2019 την τσέπη των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας είναι οι εξής:

1. Ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων θα ακολουθήσει τη νέα τιμή ζώνης αφού υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί των αντικειμενικών αξιών και επιβαρύνει τους αγοραστές.

2. Ο φόρος χρησικτησίας θα ακολουθήσει και αυτός τις νέες αντικειμενικές, ενώ υπολογίζεται επίσης με 3% επί των αντικειμενικών αξιών.

3. Ο φόρος ανταλλαγής συνένωσης οικοπέδων υπολογίζεται με συντελεστή 1,5% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

4. Ο φόρος διανομής, ο οποίος αφορά συνένωση περιουσίας από έναν συνιδιοκτήτη ακινήτου και επιβάλλεται με συντελεστή 0,75% επί της αντικειμενικής αξίας.

5. Ο ΦΠΑ 24% που επιβάλλεται σε αγοραπωλησίες ακινήτων πάνω στην αντικειμενική αξία των ακινήτων.

6. Ο δημοτικός φόρος μεταβίβασης ακινήτων που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις ακινήτων υπολογίζεται με ποσοστό επί του φόρου μεταβίβασης.

7. Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, αποδίδεται στους δήμους και υπολογίζεται με συντελεστή από 0,25‰ - 0,35‰ (ανάλογα με τις αποφάσεις του κάθε δήμου) επί των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων.

8. Το τεκμαρτό εισόδημα κατοικίας. Οι νέες τιμές ζώνης θα επηρεάσουν άμεσα το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει με βάση την επιφάνεια της κατοικίας όπου διαμένει ο φορολογούμενος. Τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης για τα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι κλιμακώνονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των συγκεκριμένων ακινήτων. Ειδικότερα, τα τεκμήρια προσαυξάνονται κατά 40% για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενική τιμή ζώνης πάνω από 2.800 ευρώ και έως 4.999 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Έτσι, σε όσες περιοχές οι αντικειμενικές αξίες μετά τις μειώσεις «πέσουν» από το όριο των 2.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο θα μειωθούν αντίστοιχα και τα τεκμήρια που διαμορφώνονται από την αξία της ακίνητης περιουσίας, από την άλλη πλευρά όμως θα αυξηθούν όπου οι αντικειμενικές ανέβουν.

9. Το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα από μισθώματα το οποίο προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου με συντελεστή 3%.

10. Τα τέλη υπέρ του Ταμείου Νομικών που επιβαρύνουν τα μεταβιβαστικά συμβόλαια και υπολογίζονται ως ποσοστά επί των αντικειμενικών αξιών των μεταβιβαζόμενων ακινήτων.

11. Το τέλος μεταγραφής συμβολαίων.

12. Ο φόρος κληρονομιάς ακινήτου.

13. Ο φόρος γονικής παροχής ακινήτου.

14. Ο φόρος δωρεάς ακινήτου.

15. Το τέλος εγγραφής ακινήτων στο Κτηματολόγιο.

16. Τα πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτου.

17. Τα πρόστιμα νέων αυθαιρέτων τα οποία συνδέονται επίσης με τις αντικειμενικές αξίες.

18. Ο ειδικός φόρος ακινήτων 15% επί της αντικειμενικής αξίας που επιβάλλεται στα ακίνητα που ανήκουν σε εξωχώριες (off shore) εταιρείες.

19. Η εισφορά σε γη και χρήμα κατά την ένταξη στο σχέδιο πόλης.

20. Και φυσικά ο συμπληρωματικός φόρος επί συνόλου περιουσίας.


Τα αφορολόγητα όρια

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας με γονική παροχή (ή κληρονομιά) εφαρμόζονται σήμερα συγκεκριμένα αφορολόγητα όρια, τα οποία, εάν δεν αλλάξουν κατά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, θα καταστήσουν απαγορευτικές τις όποιες μεταβιβάσεις.

Συγκεκριμένα η απαλλαγή παρέχεται για αξία κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ για κάθε ανήλικο ή άγαμο και μέχρι 250.000 ευρώ για έγγαμο, η οποία προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα ανήλικα τέκνα, των οποίων την επιμέλεια έχει ο δικαιούχος.


Κύμα αυξήσεων απειλεί τους προϋπολογισμούς των οικογενειών

Ποια είδη πρώτης ανάγκης επηρεάζονται από τα καύσιμα


Αυξήσεις έως και 22% σε είδη πρώτης ανάγκης βάζουν φωτιά στο ελληνικό νοικοκυριό...

Πρωταγωνιστές στις ανατιμήσεις θα είναι το ψωμί καθώς επίσης και τα προϊόντα άρτου εξαιτίας της «εκτόξευσης» των διεθνών τιμών στα σιτηρά. Σύμφωνα μάλιστα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), οι τιμές του το προηγούμενο διάστημα ήταν περίπου 8% υψηλότερες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω των χαμηλότερων προσδοκιών παραγωγής διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αυστραλίας.

Είναι ενδεικτικό ότι τα αποθέματα σιταριού έπεσαν περίπου 5% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα – ρεκόρ, προκαλώντας αύξηση τιμών στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Σήμερα τα συμβόλαια του αμερικανικού σιταριού διαπραγματεύονταν σε επίπεδα 19,05% υψηλότερα από πέρσι.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές βιομηχανίες του κλάδου που προμηθεύουν τα σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει αυξήσεις τιμών από 4% - 6,5% στα προϊόντα άρτου και 7% - 10% στο αλεύρι, οι οποίες θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και τις αρχές του επόμενου έτους.

Μεγάλες αυξήσεις όμως καταγράφει η Στατιστική Υπηρεσία και σε βασικά είδη διατροφής, με συνέπεια – αν συνυπολογίσει κανείς το αυξημένο κόστος για μετακινήσεις και θέρμανση λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου – να γίνεται πανάκριβο το καλάθι της νοικοκυράς.

Ειδικότερα, οι αυξήσεις που καταγράφηκαν σύμφωνα τη Στατιστική Υπηρεσία τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο είναι οι εξής:

● Αρνί και κατσίκι 2,3%.

● Ελαιόλαδο 3,4%.

● Λαχανικά 5,4%.

● Πατάτες 3,4%.

● Γιαούρτι 3%.

Η σύγκριση με τον περσινό Οκτώβριο αποτυπώνει σαφέστερα το κύμα των ανατιμήσεων:

● Πουλερικά 1,8%.

● Λαχανικά 13,2.

● Πατάτες 38,8%.

● Φρούτα 4,4%.

● Γαλακτοκομικά 1,9%.

● Ζυμαρικά 3,8%.

● Ψάρια 2,4%.

● Τηλεφωνικές υπηρεσίες 4,6%.

Οι τιμές των καυσίμων είναι μια κατηγορία μόνες τους:

● Φυσικό αέριο 15,7%.

● Πετρέλαιο θέρμανσης 21,8%.

● Βενζίνη 10,1%.

● Πετρέλαιο κίνησης 15,4%.

Οι αυξήσεις αυτές, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν βάλει φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ εκτόξευσαν στα υψηλότερα επίπεδα των 6,5 τελευταίων ετών τον δείκτη τιμών καταναλωτή.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίος και πολιτεία του αρχιβασανιστή Θεοφιλογιαννάκου - Έβαζε πυρωμένες βελόνες στις ουρήθρες των θυμάτων του

«Είμαι Λάκων, υιός διδασκάλου, έχω ανατροφή ελληνοχριστιανική και είχα την τιμή να συμμετάσχω ενεργώς στην επανάσταση της 21ης Απριλίου. Στη Σπάρτη έμαθα ότι ένας είναι ο εχθρός, ο κομμουνισμός και οι συνοδοιπόροι του. Ο κομμουνιστής είναι ένα τομάρι που δεν σκέπτεται την πατρίδα».

Απολογία του αρχιβασανιστή, απότακτου αξιωματικού Θεόδωρου Θεοφιλογιαννάκου κατά τη «Δίκη της Χούντας»

Βασ. Σοφίας, Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας. 20 Αυγούστου 1968

Στον μακρύ διάδρομο υπήρχαν δεξιά και αριστερά σιδερένιες πόρτες με ένα μικρό μόνο παραθυράκι. Η κάθε πόρτα οδηγούσε σε ένα παγωμένο, ανήλιο, γεμάτο υγρασία, αίματα και περιττώματα, κελί. Σε μια άκρη υπήρχε ένα βρόμικο πολυκαιρισμένο στρώμα. Ο νεαρός άνδρας είχε χάσει κάθε αίσθηση του χρόνου. Καθόταν κατάχαμα και κοίταζε το κενό στον απέναντι τοίχο: «Άλλη μια μέρα, πρέπει να αντέξω άλλη μια μέρα» σκέφτηκε. Το σώμα του ήταν όλο μια πληγή. Πονούσε φρικτά. Εκεί που οι σάρκες δεν είχαν ανοίξει ακόμη, το δέρμα είχε πάρει ένα μπλαβί, μαύρο χρώμα. Κάθε κίνηση που έκανε του έφερνε ζαλάδα.

Η πόρτα άνοιξε ξαφνικά και με θόρυβο. Τρεις άνδρες μπήκαν μέσα στο κελί. Φορούσαν χακί παντελόνι και αρβύλες. Δεν μίλησαν. Έβγαλαν τα πουκάμισά τους, τα δίπλωσαν σχεδόν με τελετουργικές κινήσεις και ετοιμάστηκαν. Μαζί τους ετοιμάστηκε και ο κρατούμενος. Ήξερε τι τον περίμενε. 
«Τα πεθαμένα σου, ρε αλήτη» είπε ξαφνικά ο πιο ψηλός και του έριξε μια κλοτσιά στο πρόσωπο όπως ήταν καθισμένος επάνω στο στρώμα. Οι άλλοι δύο τον σήκωσαν όρθιο. Ο άνδρας, αν και δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του από το ισχυρό χτύπημα, ένιωθε σαν να έβλεπε από ψηλά τα όσα διαδραματίζονταν στο κελί. Σαν να μην ήταν εκείνος, αλλά κάποιος άλλος. Οι γροθιές του ψηλού άνδρα έπεφταν σαν έμβολα στο πρόσωπο και το στομάχι του. «Πρέπει τώρα να χάσω τις αισθήσεις μου, τώρα, σε παρακαλώ» ικέτευσε σιωπηλά γιατί γνώριζε τι θα ακολουθούσε. Ο ψηλός κάποια στιγμή κουράστηκε. Πόνεσαν και τα κόκαλα των χεριών του από τις μπουνιές. «Κοίτα ο κερατάς, μάτωσε και με λέρωσε. Την Παναγία σου μέσα, σκατόπαιδο» ούρλιαξε. 
Είχε έρθει η σειρά του επόμενου βασανιστή. Εκείνου με τις μεγάλες πλάτες και την κτηνώδη δύναμη, που στο χωριό του, όταν ήταν μικρός, τα άλλα παιδάκια τον κορόιδευαν πίσω από την πλάτη του και τον φώναζαν «μπουνταλά». Πήρε φόρα στο στενό κελί και σαν ποδοσφαιριστής άρχισε να κλοτσάει τον κρατούμενο μέχρι να λαχανιάσει. Στο στομάχι, στην κοιλιά, στα καλάμια, στα γεννητικά όργανα. «Βρομιάρη, δολοφόνε» φώναζε. Λίγο πριν ο μαυρομάλλης άνδρας, που βρισκόταν στη μέση, χάσει τις αισθήσεις του, πρόσεξε τα βρόμικα κατακίτρινα δόντια του βασανιστή του. Ύστερα έγειρε το κεφάλι και καυτά ούρα έφυγαν από μέσα του λεκιάζοντας το ήδη βρόμικο και σκισμένο παντελόνι του...
Βαριά βήματα ακούστηκαν από τον διάδρομο. Στην πόρτα πρόβαλε ένας τέταρτος άνδρας. Οι βασανιστές, ιδρωμένοι και ματωμένοι από τα αίματα του θύματός τους, ίσιωσαν το κορμί τους. «Ηλίθιοι, σας είπα να μου τον ζεστάνετε, όχι να τον αφήσετε αναίσθητο. Ξεντύστε τον και συνεφέρτε τον». Ο λοχαγός Πεζικού και υποδιοικητής του ΕΑΤ - ΕΣΑ Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, από τη Λακωνία, χάζευε ηδονιζόμενος τα «παλικάρια» του που ξέντυναν με κοφτές κινήσεις τον ανυπεράσπιστο άνδρα. «Άλλο ένα τσογλάνι. Ποιητής σου λέει. Γαμώ τη μόρφωσή τους». 
Ο άνδρας στάθηκε με δυσκολία στα πόδια του. Ήταν ολόγυμνος. Ο Θεοφιλογιαννάκος, με αργά βήματα, έκανε έναν γύρο από τον σακατεμένο νέο που τον υποβάσταζαν οι δυο από τους τρεις ΕΣΑτζήδες. Άναψε τσιγάρο. Πήρε μια βαθιά τζούρα. Η καύτρα έγινε βαθιά πορτοκαλί. Έφερε το τσιγάρο στο στήθος του άνδρα. Τον κοίταζε σαδιστικά στα μάτια. Ακούμπησε τη δεξιά του ρώγα. Το θύμα ούρλιαξε. Κάποιος του έπιασε τα μαύρα του μαλλιά και του σήκωσε το κεφάλι. Ο βασανιστής συνέχιζε να τον κοιτάζει προκλητικά. Δεν πίεσε το τσιγάρο έστω για να σβήσει. Απλά το ακουμπούσε στη ρώγα του θύματός του. Η μυρωδιά της καμένης σάρκας γέμισε το δωμάτιο.

«Μην τον αφήσετε να λιποθυμήσει, κακομοίρηδες, εσείς θα την πληρώσετε» διέταξε τους τρεις βοηθούς του ο υποδιοικητής. Έφερε το πρόσωπό του κοντά στο πληγιασμένο και πρησμένο πρόσωπο του άνδρα. «Θα μιλήσεις, σκύλας γιε;» τον ρώτησε με φωνή που ακουγόταν ελάχιστα. Ταυτόχρονα με το δεξί του χέρι έπιασε τους όρχεις του βασανιζόμενου και με δύναμη τους έστριψε. Και όλο τους έστριβε. Ο πόνος ήταν αφόρητος. «Δεν θα μιλήσεις;». Ο τέταρτος βασανιστής της «παρέας», που για λίγο είχε βγει από το δωμάτιο, επέστρεψε με ένα καμινέτο μικρό, σαν αυτό που ψήνουν τους τούρκικους καφέδες. Για ώρα δεν συμμετείχε. Η δουλειά του ήταν άλλη. Άναψε το καμινέτο και στη φλόγα του έφερε για πολλή ώρα μικρά σύρματα και μακρόστενες μυτερές βελόνες.

Φορούσε γάντια για να μην καεί. Όταν οι βελόνες πύρωσαν, με ένα σαδιστικό χαμόγελο ο Θεοφιλογιαννάκος φόρεσε κι εκείνος ένα γάντι κι έπιασε μια βελόνα που είχε γίνει κατακόκκινη. «Βαστάτε τον καλά να μην κουνιέται». Με σταθερό χέρι, σαν χειρουργού, έπιασε το πέος του θύματος και με το άλλο έσπρωξε αργά την πυρωμένη βελόνα μέσα στην ουρήθρα. Ίσως είναι από τους πόνους που κανείς μα κανείς δεν μπορεί να περιγράψει. Το θύμα σφάδαζε, τα μάτια του γύρισαν. Τα πνευμόνια του δεν μπορούσαν να πάρουν αέρα μέσα τους για να ουρλιάξει. Μούγκριζε. Ο αρχιβασανιστής ηδονιζόταν, το ανυπεράσπιστο θύμα του έσβηνε.
Ο βασανισμένος νέος ένιωσε το στομάχι του να φτάνει στον λαιμό του. Έκανε εμετό. Μια πράσινη χολή έσταξε επάνω στο γυμνό κορμί του. Κούνησε το κεφάλι του με δυσκολία πάνω-κάτω. Ο λοχαγός σαν να χάρηκε. Τράβηξε αργά τη ματωμένη βελόνα που πλέον είχε παγώσει και πλησίασε. Τότε ο Αλέκος Παναγούλης τον έφτυσε στο πρόσωπο προκλητικά με όση δύναμη είχε μέσα του.

Ο αποτυχημένος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, που δεν περίμενε τέτοια αντίδραση, ούρλιαξε. «Θα τον σκοτώσω τον πούστη. Αφήστε τον. Το τελευταίο του κομμάτι δεν θα το γνωρίσει η σκύλα που τον γέννησε». Ως διά μαγείας το ένα του χέρι βρέθηκε να βαστάει ένα συρμάτινο βούρδουλα. Άρχισε να χτυπάει στα τυφλά επάνω στις πληγές σαν μαινόμενος ταύρος και να βρίζει. Ένα ειρωνικό χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη του Παναγούλη και όλα γύρω του μαύρισαν.

Διόνυσος Αττικής, στρατόπεδο 505 Τάγματος Πεζοναυτών.
Τέλη Μαΐου 1973
Το υπηρεσιακό τηλέφωνο του ταγματάρχη Θεόδωρου Θεοφιλογιαννάκου, διοικητή του στρατοπέδου, χτυπούσε σαν τρελό. Εκείνος καθόταν στο γραφείο του, το άκουγε, αλλά δεν απαντούσε. Με το μικρό του δάχτυλο έξυνε τη μύτη του και σκεφτόταν όλο μίσος, χρόνια πριν, «που τα κομμούνια τον έδιωξαν από την αεροπορία ως αποτυχημένο». Στο μυαλό του ήρθε και η δίκη του ΑΣΠΙΔΑ, όπου είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας. Το τηλέφωνο συνέχιζε να χτυπάει, αλλά το μυαλό του ήταν αλλού. Ένιωθε υπερήφανος για εκείνη τη δίκη, όπου τα «κομμούνια οι άλλοι αξιωματικοί» είχαν το θράσος να διαβάζουν την εφημερίδα «Τα Νέα» και το πλήρωσαν. 
Ξαφνικά η διάθεση του χάλασε. Σκέφτηκε την εξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης, κάποιο κομμούνι και εκείνος, με το όνομα Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
«Ωραία του τα είπα, τον αποστόμωσα τον συμμορίτη: “Οι λοχαγοί είναι λεβέντες και πολεμάνε” του είπα». «“Οι ψεύδορκοι όμως λοχαγοί σαν κι εσένα δεν είναι λεβέντες και πάνε φυλακή” είχε το θράσος να μου απαντήσει. Και μετά με τι κορμοστασιά και χάρη είχα γυρίσει στην έδρα και είχα πει: “Διαμαρτύρομαι, κύριε πρόεδρε, διότι υβρίζομαι ως ψεύδορκος. Παρακαλώ να σημειωθεί η ύβρις εις τα πρακτικά, διά να υποβάλω μήνυσιν. Δεν μπορώ να ανέχομαι να με συκοφαντούν”».

Τελικά το τηλέφωνο τον επανέφερε στην πραγματικότητα. Απάντησε, ενώ το χέρι του δεν είχε σταματήσει να σκαλίζει τη μύτη του. «Θεοφιλογιαννάκος» είπε κοφτά και από την άλλη άκρη άκουσε τον υφιστάμενό του στην ΕΣΑ Νίκο Χατζηζήση: «Κύριε διοικητά, μας φέρανε τον Μουστακλή...». Σιωπή. Ο άκαπνος βασανιστής Χατζηζήσης περίμενε από τον άκαπνο προϊστάμενό του μια απάντηση. Τι συμβουλή να έδινε όμως για τον Σπύρο Μουστακλή; Πολέμησε τρία χρόνια στο πλευρό του Ζέρβα, έλαβε μέρος στον εμφύλιο, πήγε στην Κορέα... Ένας στρατιώτης γεμάτος ανδραγαθήματα. Αλλά τώρα άλλαξε. Έγινε και εκείνος κομμούνι και θέλει να ρίξει την «εθνοσωτήριον επανάστασιν». Πήρε μέρος και στο Κίνημα του Ναυτικού, ο άθλιος. 
«Τα προβλεπόμενα» απάντησε στον υφιστάμενό του κι εκείνος κατάλαβε. «Αααα και πού ’σαι; Πριν τον φάλαγγα συμβούλεψέ τον, τάχα μου φιλικά, να μην βγάλει τα παπούτσια του, γιατί έτσι θα αντέξει περισσότερο και δεν θα πονάει από τα χτυπήματα» είπε. Έκλεισε το τηλέφωνο κι άρχισε να γελάει δυνατά. Ήξερε πως το χειρότερο στο συγκεκριμένο βασανιστήριο ήταν ο βασανιζόμενος να φοράει παπούτσια. Στην αρχή δεν θα πονούσε, αλλά μετά τα πόδια του θα πρήζονταν και οι σάρκες θα ξεχείλωναν τόσο πολύ από το πόδι, που θα έβγαιναν έξω από το κλειστό παπούτσι.

Ο Θεοφιλογιαννάκος σηκώθηκε, κοίταξε το «γεμάτο» πρόγραμμα ανακρίσεων και μετά ευχαριστημένος κατευθύνθηκε προς τα κελιά. Στο στρατόπεδό τους είχαν φέρει και νέο όργανο βασανισμού, το περίφημο «στεφάνι». Κάτι σαν το αγκάθινο στεφάνι του Ιησού, αλλά από σίδερο και με ελάσματα για να ανοιγοκλείνει. Ήταν χαρούμενος. 
Εκείνος, ένας ταγματάρχης, είχε καταφέρει να παίρνει μισθό σχεδόν πρωθυπουργού. «Να μας ζήσεις, Παπαδόπουλε». Σκέφτηκε. «Και καθαρίζουμε τα κομμούνια, και μπορούμε και κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα. Ζήτω η επανάστασις». Και αμέσως μετά έκανε τους υπολογισμούς για τον μισθό που έπαιρνε τον μήνα: «Ο βασικός και για κάθε ανάκριση 450 δραχμές επιπλέον. Συν τα επιδόματα. Συν τα... ανθυγιεινά, συν το επίδομα θέσης. Μα ποιος είμαι; Κάθε μήνα 1.200 δολάρια στην τσεπούλα».

Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, Αύγουστος 1975
Η δίκη της χούντας βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Οι πρωταίτιοι, αμετανόητοι και προκλητικοί, έπαιζαν με τα νεύρα ενός ολόκληρου λαού. Πολλοί από αυτούς που διέλυσαν την πατρίδα και παρουσιάστηκαν σαν «σωτήρες» είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Άνθρωποι αμόρφωτοι, μιλούσαν σε «βλαχοκαθαρεύουσα», ένα μείγμα αρχαίων ελληνικών, καθαρεύουσας και δημοτικής, και προκαλούσαν αηδία.

Οι πρωταίτιοι δεν δικάστηκαν για τα αμέτρητα οικονομικά τους σκάνδαλα που διέλυσαν τη χώρα και γέμισαν τις τσέπες τους (και ας λένε οι σημερινοί νοσταλγοί τους ότι «πέθαναν στην ψάθα»). Ούτε δικάστηκαν για τον πνευματικό μεσαίωνα στον οποίο έριξαν την Ελλάδα. (Με διάταγμά τους απαγορεύτηκε η κυκλοφορία 1.046 έργων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος, ο Αριστοτέλης, ο Αριστοφάνης, ο Σαρτρ, ο Μαν, ο Καμύ, ο Γκόρκι, ο Βάρναλης, ο Λόρκα, ο Παλαμάς, ο Κάφκα, ο Καζαντζάκης ήταν όλοι απαγορευμένοι επειδή «διέφθειραν τις ψυχές των Ελλήνων χριστιανών». Το πνευματικό επίπεδο του Παπαδόπουλου, του Παττακού και της υπόλοιπης «παρεούλας» ξεκινούσε και σταματούσε στις ταινίες «μελό» και τις ψευδοπατριωτικές πολεμικές ταινίες του Τζέιμς Πάρις).
Οι πρωταίτιοι ήταν εγκληματίες και γι’ αυτό δικάστηκαν. 
Ο Αλέκος Παναγούλης κατέθεσε: «Η ανάκριση άρχισε κλιμακούμενη από της περιοχής των γρονθοκοπημάτων, των εγκαυμάτων, της φάλαγγος και των ραβδισμάτων μέχρι και της περιοχής των σεξουαλικών βασανιστηρίων. Ο Θεοφιλογιαννάκος, ο ίδιος προσωπικά, με χτύπησε με ένα καλώδιο κατ’ επανάληψη σε όλο μου το σώμα. Υπάρχουν ακόμη στην περιοχή των ώμων μου σημάδια γιατί το άκρο του καλωδίου ήταν δεμένο με σύρμα και δημιούργησε μεγαλύτερη πληγή. Και στη μια πλευρά και στην άλλη». Και στη συνέχεια, δίχως να κοιτάξει τον άνθρωπο στο εδώλιο για να μην του δώσει αξία, συνέχισε: «Μια ημέρα με κρατούσαν τα πρωτοπαλίκαρά του κι εκείνος μου είχε φράξει τις αναπνευστικές οδούς. Μύτη και στόμα. Τον δάγκωσα με όλη μου τη δύναμη. Στα επόμενα βασανιστήρια ο άνδρας αυτός, φοβούμενος, έκανε το ίδιο, αλλά χρησιμοποιούσε μαξιλάρια».

Ο στρατοδίκης Μιχάλης Ζούβελος ανέφερε για τον Θεοφιλογιαννάκο: «Οργάνωσε κατά ζηλευτόν τρόπον ένα πλήρες δίκτυο παρακολουθήσεως, συλλήψεων, εκφοβισμού. Διαπνεόμενος από τυφλόν αντικομμουνισμόν, είμαι βέβαιος ότι, αν συνέβαινε ένας ισχυρός καταστρεπτικός σεισμός, ο μόνος εν Ελλάδι που θα τον απέδιδε στους κομμουνιστάς είναι ο –ταγματάρχης τότε– Θεοφιλογιαννάκος».
Ο Θεοφιλογιαννάκος μέχρι το τέλος του παρέμεινε αμετανόητος. Καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά χρόνια μετά κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ τα καλοκαίρια απολάμβανε τζάμπα διακοπές μαζί με τον Παττακό σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Αναβύσσου.

Ο Χατζηζήσης μέσα στη φυλακή κάθε πρωί συνέχισε να δίνει αναφορές στον Παπαδόπουλο σαν να ήταν στον στρατό. Κάποια στιγμή θεώρησε ότι οι Αμερικανοί θέλουν να τον σκοτώσουν. Ότι του διοχετεύουν ειδικά ραδιοκύματα στον εγκέφαλο για να τον τρελάνουν. Σταμάτησε να κοιμάται σε οποιοδήποτε κρεβάτι ήταν μεταλλικό για να μην τον πιάνουν τα ραδιοκύματα. 
Ο Αλέξανδρος Παναγούλης, λίγες ημέρες προτού δημοσιεύσει προσωπική του έρευνα για τα όργανα και τους βασανιστές τις χούντας, χάνει τη ζωή του στα 36 του χρόνια σε ένα περίεργο τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η αποκάλυψη των φακέλων, που δεν έλαβε χώρα ποτέ, λέγεται ότι περιείχε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις εις βάρος ορισμένων πολιτικών που συνεργάστηκαν με τη χούντα.
Ο Σπύρος Μουστακλής, λίγες ημέρες μετά το τηλεφώνημα Θεοφιλογιαννάκου - Χατζηζήση, μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝΑ, όπου εισήλθε με το ψευδώνυμο «Μιχαηλίδης» και αιτιολογία εισαγωγής «τρακάρισμα στον Ιππόδρομο συνεπεία εγκεφαλικού». Η πραγματικότητα ήταν φυσικά άλλη. Επί 47 ημέρες βασανίστηκε απάνθρωπα. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα του προκάλεσε εγκεφαλικό. Ο Σπύρος Μουστακλής για τρία χρόνια δεν μπορούσε να περπατήσει. Δεν ξαναμίλησε ποτέ φυσιολογικά μέχρι να πεθάνει. 
Ο Στέλιος Παττακός, ο «διασκεδαστής» της άθλιας τριανδρίας και ο κατά γενική ομολογία γκαφατζής της «παρέας», παρέμεινε προκλητικά αμετανόητος. Για τον ήρωα Μουστακλή, με τους τόσους πολέμους στο ενεργητικό του, ο «πλακατζής» Παττακός είχε δηλώσει κυνικά: «Καλά του κάναμε. Να ησυχάσουμε. Η δύναμις επιβάλλεται δια παντός τρόπου. Ό,τι δε λύνεται, κόβεται. Σπαθί».

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προπηλακισμοί σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία (Video)

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έπαιρναν μέρος στην πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αντιμέτωπα με την οργή των διαδηλωτών βρέθηκαν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου με το μπλοκ του κυβερνώντος κόμματος.

Αρχικά οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς εκσφενδονίσθηκαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και ακολούθησαν σπρωξίματα και διαγκωνισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες την οργή των διαδηλωτών αντιμετώπισαν οι Ν.Παππάς, Π. Σκουρλέτης, Αννέτα Καββαδία, Π.Ρήγας και Γ.Βίτσας.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολυτεχνείο: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια με φωτιές, μολότοφ και χημικά - 19 συλλήψεις (Photo/Video)

Στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η αστυνομία.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Επεισόδια μετά την πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Νωρίτερα ρίψεις νερού πραγματοποίησε το ειδικό όχημα της αστυνομίας που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων, προς την πλευρά του Πολυτεχνείου, όπου ήταν συγκεντρωμένα νεαρά άτομα. Οι νεαροί εξακολουθούν να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Άνοιξαν οι δρόμοι της Αθήνας πλην του τμήματος της Πατησίων από Ομόνοια μέχρι Λ. Αλεξάνδρας

Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

Οκτώ προσαγωγές για τα επεισόδια στην Λεωφ. Αλεξάνδρας

Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν τα οκτώ άτομα.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!