EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Στο πλευρό του ευρωιερατείου και όχι της Ρώμης ο Τσίπρας

Το 2015, μια από τις δικαιολογίες του Έλληνα πρωθυπουργού για την άτακτη υποχώρησή του και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ήταν η έλλειψη συμμάχων στην ΕΕ. Σήμερα το άλλοθι αυτό δεν ισχύει. Η Ιταλία, μια από τις ισχυρότερες χώρες της ΕΕ αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, για το θέμα του προϋπολογισμού της, δηλαδή για μια ελάχιστη παρέκκλιση από το δημοσιονομικό ζουρλομανδύα της Ευρωζώνης.

Η Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να συνταχθεί με την ιταλική κυβέρνηση, επί του συγκεκριμένου ζητήματος, προκειμένου να διεκδικήσει την έστω σχετική χαλάρωση των αιματηρών δημοσιονομικών κανόνων, που υφίσταται και η ίδια. Παρόλα αυτά, με απόλυτο κυνισμό και με εμμονική προσήλωση στο «Μερκελισμό»- σε αυτό το μείγμα γερμανικού εθνικισμού και προσωπικής λατρείας της καγκελαρίου- εις βάρος των συμφερόντων της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται με τη γερμανική και με τη γαλλική κυβέρνηση, εναντίον όχι του ακροδεξιού Σαλβίνι- άλλωστε αν τους ενοχλεί η ακροδεξιά θα τους αφορούσε και η κυβέρνηση της Αυστρίας, της Ουκρανίας έξω από την ΕΕ και πάει λέγοντας- αλλά εναντίον του ιταλικού λαού.


Αυτή η συμπεριφορά είναι ενδεικτική και χαρακτηριστική της κακοδαιμονίας της ΕΕ: εθελοτυφλία μπροστά στον ελέφαντα στο δωμάτιο- τον ασφυκτικό δημοσιονομισμό και τον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό- εθελοδουλία στη Γερμανία και στον εθνικισμό της, παντελής έλλειψη αλληλεγγύης προς τους λαούς, πλήρης ανελαστικότητα ακόμα και στις πιο μετριοπαθείς διεκδικήσεις, αν δεν έχεις δώσει πρώτα γη και ύδωρ στη Γερμανία.

Μια τέτοια, απωθητική ΕΕ βρίσκεται σε προφανές σπιράλ θανάτου. Απέχει μεν πολύ από τη διάλυση, αλλά έχει ήδη εισέλθει σε φάση συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης διεθνώς. Οι μεγαλομανείς ρητορείες του δημοσκοπικά καταρρέοντος Μακρόν και η μονότονη επίδειξη δύναμης προς το εσωτερικό της ΕΕ, της αποχωρούσης Μέρκελ είναι δηλωτικές της στρατηγικής αμηχανίας και της δυσθυμίας της Ένωσης.

Ο αδύναμος κρίκος
Αυτή τη στιγμή, η ΕΕ είναι ο αδύναμος κρίκος του παγκόσμιου καπιταλισμού. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά επιπλέον γιατί το ενωσιακό πείραμα ολοένα φθίνει. Όσο δε, αυτό συμβαίνει, τόσο ο οικονομικός εθνικισμός της Γερμανίας φουντώνει, τροφοδοτώντας μεταξύ άλλων και την ακροδεξιά, στη Γερμανία αλλά και πανευρωπαϊκά. Η ΕΕ πληγώθηκε μακροπρόθεσμα από τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.


Μπορεί το μικρό μέγεθος της ελληνικής οικονομίας να έδωσε στην ΕΕ, στον αμιγώς οικονομικό τομέα, περιθώριο στυγνής επιβολής, χάρη στις υποκτακτικές ελληνικές κυβερνήσεις, ωστόσο απώλεσε πολλά ως προς την πολιτική της εικόνα και ουσία σε βάθος χρόνου. «Νικώντας» την ελληνική κυβέρνηση- αλλά όχι τον ελληνικό λαό- η ΕΕ κατήγαγε μια πύρρειο νίκη.

Με την Ιταλία όμως, τα περιθώρια είναι μικρότερα. Εδώ δεν υπάρχει «εύκολος» δρόμος οικονομικής επιβολής, γιατί η Ιταλία είναι “too big to fail” αλλά και “too big to be rescued”. Η ιταλική κυβέρνηση- αν δεν ανατραπεί μέσα από πραξικοπηματικές συμπεριφορές του ελεγχόμενου από τις Βρυξέλλες προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας- μπορεί να απειλήσει το Ευρώ με καταστροφή, απλά και μόνο δια της απειθαρχίας της. Η ευρωπαϊκή ιστορία άλλωστε του τελευταίου αιώνα μας έχει δείξει πώς η Γερμανία είναι ειδήμων στο να κερδίζει μάχες και να χάνει πολέμους. Και για αυτό το λόγο, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προσέξει, για να μη βρεθεί στη λάθος πλευρά της ιστορίας, προσχωρώντας σε τιμωρητικές πρακτικές και σε τελεσίγραφα, του Βερολίνου και των συμμάχων του.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα γίνει η Ιταλία παράδειγμα προς μίμηση, η αποφυγή;

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεικνύεται αυτή η “αλληλεγγύη κι ομοφωνία” όλων των Γερμανικών χωρών - μελών της ευρωζώνης απέναντι σε μία και μοναδική χώρα. Τα 18 από τα 19 κράτη της ευρωζώνης, δηλαδή με επίσημο νόμισμα το ευρώ (€), σε ένα ενωμένο Μέτωπο εναντίον της Ιταλίας με την δήθεν δικαιολογία περί φασιστικού κινδύνου από την άνοδο της ακροδεξιάς. Όποιος δεν συμφωνεί με τους γκαουλαϊτερ της Γερμανίας στις Βρυξέλλες  είναι ακροδεξιός και φασίστας.

Ομόφωνα λοιπόν οι 18 χώρες της ευρωζώνης, με επικεφαλής τη Μέρκελ και το τσιράκι της τον  Μακρόν, στήθηκαν απέναντι στην "ακροδεξιά" ιταλική κυβέρνηση που επέλεξε ο ιταλικός λαός και την καλούν ακολουθήσει τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ν' αποσύρει τον προϋπολογισμό της (με έλλειμμα 2,4%), να υποταχθεί, ν' ακολουθήσει "τη σοφή απόφαση της Ελλάδας και του κυρίου Τσίπρα" επισείοντας την απειλή "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!

Κυβερνήσεις "αριστεράς", δεξιάς, συγκυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατών και δεξιάς, αλλά κι από κυβερνήσεις της "καλής και συνετής ακροδεξιάς", όπως αυτή της Αυστρίας, για να υπερασπιστούν τη δημοκρατική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το δώρο στους λαούς από την "ελεύθερη αγορά": το ευρώ (€).

Η Επιτροπή με σύμφωνη κι ομόφωνη γνώμη όλων των Γερμανοκρατούμενων κρατών της ευρωζώνης καλούν την Ιταλία να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της. Ένας τοίχος εναντίον ενός άλλου τοίχους. Από τη μία πλευρά οι υπερασπιστές της δήθεν δημοκρατικής πορείας της Ε.Ε. Γιούνκερ και Μοσκοβισί κι από την άλλη η "άτακτοι" κι ανυπάκουοι: ο καθηγητής Κόντε με τους Ντι Μάιο και Σαλβίνι.

Η ιταλική κυβέρνηση δεν συνάντησε τη συμπαράσταση καμίας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που συνθέτουν την ευρωζώνη. Ούτε καν ψιθύρους απλής κατανόησης: “απόκλιση λένε από τους όρους και περιορισμούς στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα ήταν αδικαιολόγητη κι επικίνδυνη”.

Το 2018 δεν υπάρχει καμία χώρα να διακινδυνεύσει την δήθεν αντιφασιστική ευρωπαϊκή προοπτική, ούτε καν οι χώρες που πολλοί θεωρούν φιλικά προσκείμενες απέναντι στην "εθνικοκυριαρχική" ιταλική κυβέρνηση, όπως η Αυστρία του Σεμπάστιαν Κουρτς, η Ολλανδία του Μαρκ Ρούτε και φυσικά εναντίον της Ιταλίας -μάλιστα στην πρώτη γραμμή- όλες εκείνες οι χώρες που υποτάχθηκαν στην Επιτροπή, όπως Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ισπανία, στον γαλλογερμανικό άξονα. 

Η ιταλική κυβέρνηση, για πρώτη φορά στην Ιταλία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια κοινοβουλευτική και εκλογική απόλυτη πλειοψηφία, βρίσκεται μπροστά σε μάχες. 

Το δίλημμα αυτού του πολέμου είναι: "να το κάνουν όπως ο Τσίπρας" ή να ακολουθήσουν το "εθνικοκυριαρχικό" τους, τον "λαϊκιστικό" δρόμο για ν' αποδώσουν στους Ιταλούς ανέργους κι απολυμένους, στον ιταλικό λαό όσα παραδόθηκαν στις τράπεζες;

Και... τον παράγοντα Ματαρέλα -του δεξιού προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας που προτάθηκε κι εκλέχθηκε από την αριστερά, δηλαδή ένα πραξικόπημα με την άρνηση υπογραφής του Νόμου για τον προϋπολογισμό. Μια αντισυνταγματική πράξη που όμως μπορεί να δικαιολογηθεί ως υπεράσπιση της Ενωμένης Ευρώπης, του "Ευρωπαϊκού Πατριωτισμού" και την προστασία του λαού από μια κατάρρευση του "ευρώ".

Μπορεί ο ιταλικός λαός να αντισταθεί στην επέλαση του υπερεθνικού κεφαλαίου;

Σήμερα ο ιταλικός λαός κι η "ακροδεξιά" κυβέρνησή του επιλέγουν υποχρεωτικά για ν' αντιμετωπίσουν την επέλαση του 4ου Ράιχ που «αγαπά» η αριστερά, οι δυνάμεις της προόδου, της εργασίας και του σοσιαλισμού, όσο κι αν αυτό φαντάζει "περίεργο" κι ανατρέπει όσα μέχρι σήμερα διαδίδουν τα ΜΜΕ για την κατάσταση στην Ιταλία:

Oταν η πράξη των ηγετών της ευρώ-χούντας, με επικεφαλής Την Μέρκελ και τον Μακρόν στρέφεται εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης, τότε δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να καταλάβεις το τι είναι ΕΕ και ποιοι οι δικτάτορες της Ευρώπης, οι σύγχρονοι φασίστες…

Και όταν αυτό το ΜΕΤΩΠΟ εναντίον της Ιταλίας συγκροτείται πάνω στα κλισέ της «δημοκρατίας» και του «αντιφασισμού», τότε αντιλαμβάνεσαι και την ιδεολογική και πολιτική δολιότητα των δυνάμεων του 4ου Ράιχ…

Δολιότητα που συνίσταται στο «ξέπλυμα» του δικού τους σύγχρονου φασισμού με τον αφορισμό του παλιού…

Το 4ο Ράιχ «ξεπλένεται» με το 3ο Ράιχ και ταυτόχρονα αφορίζει και στιγματίζει κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, και την πλέον υποτυπώδη, εναντίον του, σαν «απειλή της δημοκρατίας» και «φασισμό»…
Σε αυτό το παιχνίδι της σύγχρονης ΑΠΑΤΗΣ  το άλλοθι το δίνουν οι ενσωματωμένες και μεταλλαγμένες «αριστερές» δυνάμεις, οι οποίες σέρνουν, με ιδιαίτερο υστερικό πάθος, το χορό του «αντιφασιστικού» ΜΕΤΩΠΟΥ του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

Η Ιταλία σήμερα ξεσκεπάζει τις ΠΡΑΞΕΙΣ και τη ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ των σύγχρονων δυνάμεων του 4ου Ράιχ και ιδιαίτερα των δυνάμεων της νεοταξικής «αριστεράς».
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλά δεν πήρατε είδηση ότι πάμε για βαθύ κούρεμα καταθέσεων;

Σε κατάσταση πανικού είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς ο γενικός δείκτης παρουσιάζει πτώση 2,95% με τον γενικό δείκτη να είναι στις 598,95 μονάδες.. Ο τζίρος ανέρχεται στα 22,14 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες κατά 5,50%, σε μια εβδομάδα έχει καταγράψει απώλειες 11,71% ενώ σε 6 μήνες οι απώλειες ανέρχονται σε 50,51%. Το ελληνικό Τραπεζικό σύστημα παρουσιάζεται ως αναξιόπιστο με αυτές τις προτάσεις που κατατίθενται, εμφανίζονται ότι δεν θα τα καταφέρουν προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στους επενδυτές που αποσύρονται.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Alpha Bank (-7,66%) και ακολουθούν η τράπεζα Πειραιώς -3,76%, η Eurobank -3,62%, η Εθνική -2,87% και η Attica -1,32%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,4% και διαμορφώνεται στο 4,67% , στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η εκτόξευση της απόδοσης του 5ετούς ελληνικού ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο 3,605% με άνοδο 3,2% και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συναινετική ΟΜΟΦΩΝΙΑ του 4ου Ράιχ εναντίον της Ιταλίας…

Λυδία Λίθος των ιδεών είναι η ΠΡΑΞΗ… 


Και όταν η πράξη των ηγετών της ευρώ-χούντας, με επικεφαλής Την Μέρκελ και τον Μακρόν (οι σκληροί και οι αδιάλλακτοι του σύγχρονου φασισμού) στρέφεται εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης, τότε δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να καταλάβεις το τι είναι ΕΕ και ποιοι οι δικτάτορες της Ευρώπης, οι σύγχρονοι φασίστες… 


Και όταν αυτό το ΜΕΤΩΠΟ


εναντίον της Ιταλίας συγκροτείται πάνω στα αταξικά κλισέ της «δημοκρατίας» και του «αντιφασισμού», τότε αντιλαμβάνεσαι και την ιδεολογική και πολιτική δολιότητα των δυνάμεων του 4ου Ράιχ… 

Δολιότητα που συνίσταται στο «ξέπλυμα» του δικού τους σύγχρονου φασισμού με τον αφορισμό του παλιού… 

Το 4ο Ράιχ «ξεπλένεται» με το 3ο Ράιχ και ταυτόχρονα αφορίζει και στιγματίζει κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, και την πλέον υποτυπώδη, εναντίον του, σαν «απειλή της δημοκρατίας» και «φασισμό»… 

Και σ’ αυτό το παιχνίδι της σύγχρονης ΑΠΑΤΗΣ 
και μοχθηρής δολιότητας το άλλοθι το δίνουν οι ενσωματωμένες και μεταλλαγμένες «αριστερές» δυνάμεις, οι οποίες σέρνουν, με ιδιαίτερο υστερικό πάθος, το χορό του «αντιφασιστικού» ΜΕΤΩΠΟΥ του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ… 

Η Ιταλία σήμερα ξεσκεπάζει τις ΠΡΑΞΕΙΣ και τη ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ των σύγχρονων δυνάμεων του 4ου Ράιχ και ιδιαίτερα των δυνάμεων της νεοταξικής «αριστεράς». 
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμπόριο παιδικών οργάνων (μια άλλη, φρικώδη, διάσταση του "προσφυγικού")

Προσοχή: Το κείμενο που ακολουθεί είναι εξαιρετικά σκληρό αν και πέρα για πέρα αληθινό.
Αυστυρώς ακατάλληλο για ανηλίκους.


Με τον συγκεκριμένο τίτλο εννοούμε ακριβώς αυτό: Εμπόριο παιδικών οργάνων.

Κυρίως νεφρά, αλλά που και που μάτια κι ότι άλλο χρειαστεί.


Σάλος ξέσπασε λοιπόν όταν ο μέχρι και πρόσφατα υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι έστειλε στον εισαγγελέα 92 Έλληνες διπλωμάτες, αρκετοί από αυτούς από την πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης επειδή έδιναν βίζα σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και ανήλικους μετανάστες.
«Ξέρετε τι σημαίνει βίζα σ’ ασυνόδευτα; Εμπόριο οργάνων» είπε ο Κος Κοτζιάς.

Κι ακριβώς έτσι είναι: Τα παιδιά αυτά στέλνονται «συστημένα» σε αποδέκτες και αποσυναρμολογούνται.

Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν μονάδες απόσπασης οργάνων στο Λίβανο.

Από την αποκάλυψη του κου Κοτζιά φαίνεται πως υπάρχουν και στην Ευρώπη, πιθανότατα και στην Ελλάδα που έχει πλούσιες ανθρωποσοδειές.

Ποιος ο λόγος να περιμένεις στη λίστα για να βρεις έναν συμβατό δότη;

Η ελεύθερη αγορά οργάνων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.


Το είχαμε αναφέρει και παλαιότερα πως σε 10000 εκτιμά η Europoll τον αριθμό των ασυνόδευτων παιδιών που χαθήκαν. Από αυτά τα περισσότερα γίνονται σεξουαλικοί σκλάβοι. Αρκετά από αυτά γίνονται όργανα.

Είναι περιζήτητα τα όργανα και κυρίως τα παιδικά, τα φρέσκα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Κι όχι, δεν έγινε σάλος.

Γιατί αυτοί που σήμερα κυβερνούν κρύβουν τις ανθρωπιστικές φρίκες κάτω από το χαλάκι.

Η μετανάστευση είναι μια βιομηχανία, βαριά βιομηχανία με δισεκατομμύρια τζίρο.
Στην Ελλάδα έχουμε δει κυκλώματα που περιλαμβάνουν και κρατικούς αξιωματούχους να προωθούν μετανάστες και την μετανάστευση. Έχουμε δει αδρά χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Είναι μια βαριά και απάνθρωπη ανθρωπιστική βιομηχανία.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την μετανάστευση είναι καθάρματα. Αρκετοί είναι όμως. Και αυτό θα έπρεπε να είναι υπεραρκετό.

Σήμερα, αντί για μια Αμυγδαλέζα υπάρχουν δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης τις άθλιες συνθήκες των οποίων θα ζήλευαν και οι Ναζί. Θεέ μου, αυτοί οι απίθανοι τύποι κρύβουν ολόκληρα νησιά κάτω από το χαλάκι.


Πρέπει να τονιστεί κάτι για το εμπόριο των οργάνων: Απαιτεί χειρουργείο.

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από κρατικούς αξιωματούχους και λαθρέμπορους εμπλέκονται και δεκάδες αν όχι εκατοντάδες γιατροί με εξειδικευμένο προσωπικό.

Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για τα λεφτά!

Πίσω από τις ανθρωπιστικές κορώνες κρύβονται κάποιες από τις χειρότερες μορφές εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπου.

Είναι μια βαριά βιομηχανία. Είναι και πολιτικό υπερόπλο.
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανθρωπιστική μεταναστευτική πολιτική αν δεν εντοπιστούν και δεν εξαρθρωθούν τα απάνθρωπα κυκλώματα εκμετάλλευσης της.

Α, και μην ξεγελιέστε. Σε αυτά τα κυκλώματα δεν θα βρείτε μόνο ανθρωπισταράδες που μέρα νύχτα πολεμούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώντας τα. Θα βρείτε κι ακροδεξιούς που σας λένε να πετάξουμε όλους τους μετανάστες στη θάλασσα.

Ο χρυσός τους φέρνει πιο κοντά.

Για να πάρουμε μια ιδέα το ποιοι εμπλέκονται σε αυτά τα κυκλώματα και πόσο ψηλά βρίσκονται αυτοί, αναδημοσιεύουμε σχετικό δημοσίευμα από το Off theRecord του Χρίστου Μελίδη, μια αναπάντεχη δημοσιογραφική έκπληξη που δεν έχει βρει ακόμη την αποδοχή και ανταπόκριση που της πρέπει. Κρατήστε τα στομάχια σας παρακαλώ:

«Το εμπόριο οργάνων Σύριων παιδιών και προσφύγων και ο σύνδεσμοςΤουρκία-Ισραήλ-Κόσοβο

Κανείς δε μιλάει γι’ αυτό. Κανείς δε γνωρίζει ποτέ λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει. Είναι τόσο ανατριχιαστικό που οι περισσότεροι δεν θέλουν να ξέρουν καν την ύπαρξή του.
Όμως το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων υπάρχει, και είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση.
Τα τελευταία χρόνια με την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, η επιχείρηση αυτή βρήκε καινούρια θύματα...

...Οι εξαφανίσεις Σύριων παιδιών και παιδιών προσφύγων είναι κάτι που απασχόλησε τις Ευρωπαϊκές Αρχές. Πέρυσι η Europol είχε δηλώσει ότι περίπου 10.000 ανήλικοι έχουν χαθεί από τότε που πέρασαν στην Ε.Ε. και το αμερικανικό Newsweek αναμετέδωσε ρεπορτάζ για τους Σύριους πρόσφυγες στην Τουρκία και το Λίβανο που πουλάνε τα νεφρά τους, ενώ ήδη από το 2014 αναφέρθηκε στον ΟΗΕ ότι 18.000 παιδιά έχουν πέσει θύματα διακίνησης οργάνων.

Οι Σύριοι βέβαια δεν είναι οι μοναδικοί. Πέρυσι, οι 9 πρώτοι Σομαλοί, ανάμεσα στους οποίους και μια μητέρα με δυο παιδιά, βρέθηκαν στις ακτές της Αιγύπτου με τα όργανα τους να έχουν αφαιρεθεί.


Κάποια άγνωστα στο ελληνικό κοινό δεδομένα

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Tουρκική Hurriyet μετέδωσε ότι ο Ισραηλινός διακινητής οργάνων Boris Walker συνελήφθη από την αστυνομία της Ιντερπόλ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Μετά από σαράντα μέρες υπό τουρκική κράτηση, εκδόθηκε πίσω στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες. Ο διακινητής οργάνων έκανε διευθετήσεις για την αξιοποίηση του μεγάλου πληθυσμού Σύριων προσφύγων στην Τουρκία για να συντονίσει παράνομες χειρουργικές επεμβάσεις οργάνων με τοπικούς γιατρούς σε μικρά ιδιωτικά νοσοκομεία.

Στην Τουρκο-Ισραηλινή σύνδεση για τη συγκομιδή και διακίνηση οργάνων, ίσως οι δύο πιο διαβόητοι γκάνγκστερ είναι ένας εξειδικευμένος Τούρκος χειρουργός που ονομάζεται Ysef Somnez και ο Ισραηλινός μεσάζων Moshe Harel με εθνοτικούς τουρκικούς δεσμούς υπεύθυνος για το ταίριασμα των οργάνων από τους δότες με τους δικαιούχους και τις ηλεκτρονικές μεταφορές εκατομμυρίων δολαρίων.

Και οι δύο αυτοί εγκληματίες είχαν κάτι κοινό στις εκτεταμένες επιχειρήσεις λαθρεμπορίου οργάνων: Το Κόσοβο.


Εμπλοκή του ιδρυτή των Γιατρών του Κόσμου

Τον Ιανουάριο του 2011 μια έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ ”Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου” (UCK), με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο Χασίμ Θάτσι, λειτουργούσε μια μαφιόζικη επιχείρηση με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, και ανθρώπινα όργανα Σέρβων, που διοχέτευε στην Ευρώπη για κέρδος από τη δεκαετία του 1990.

Την εποχή που συνέβαινε αυτό επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο κατεχόμενο Κόσοβο ήταν ο ιδρυτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και κατόπιν των Γιατρών του Κόσμου, πρώην υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας (2007-2010) Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος διορίστηκε στο Κόσοβο το 1999 και ήταν φυσικά υπέρ μιας «ανθρωπιστικής επέμβασης» του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει χαρακτηριστεί από την Jerusalem Post ως ο 15ος εβραίος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Ο Μπερνάρ Κουσνέρ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνώριζε οτιδήποτε για διακίνηση οργάνων στο Κόσοβο υπό την εποπτεία του, αποκαλώντας μάλιστα έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε ”άρρωστο”. Το 2011 όμως απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι ο ΟΗΕ γνώριζε για το εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο. Αξιωματούχοι της διεθνούς αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κόσοβο κατά τη διάρκεια της θητείας του Κουσνέρ, ισχυρίζονται ότι ο επικεφαλής της UNMIK πρέπει να γνώριζε για το λαθρεμπόριο οργάνων.

Από τότε, η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται από τις Αρχές, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ αποκαλούν τον Μπερνάρ Κουσνέρ ”ανθρωπιστή χωρίς σύνορα” και τα Σέρβικα ”αφεντικό του εγκλήματος”.
Κατακλείδα

Επιστρέφοντας στο εμπόριο οργάνων Σύριων προσφύγων, οφείλουμε να κάνουμε έκκληση στον κάθε έναν που σέβεται την ανθρώπινη ζωή να συμβάλλει στην πάταξη αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος, τη στιγμή ιδίως που χιλιάδες Σύρια παιδιά βρίσκονται ασυνόδευτα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Με κάθε τρόπο, το θέρισμα ψυχών, ιδίως αν πρόκειται για παιδικές ψυχές, πρέπει να σταματήσει.»


Υποσημείωση: Ήταν το 2001 όταν έγραψα το μυθιστόρημα «Τα άγρια Ζώα της πόλης», μια πολιτική αλληγορία τρόμου. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος πέρα από τη λογοτεχνία για να αποδοθεί η υποβόσκουσα φρίκη που ελόχευε μέσα σε αυτό που θεωρούσαμε κανονικότητα. Σήμερα, με τόση φρίκη να χει ξαμοληθεί, Τα άγρια Ζώα πρέπει πλέον να καταταχθούν στη Ρομαντική Λογοτεχνία.


Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 21/11/2018.

πηγη


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέφτει μαύρο στο Messenger του Facebook

H εφαρμογή για τα μηνύματα στη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλάζει και…φοράει μαύρα!

Για την ακρίβεια, ετοιμάζεται να μπει dark mode στη συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέροντας μια άλλη προοπτική στους χρήστες της.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ με αυτή την εξέλιξη αντιγράφει την Apple που προσφέρει και την πιο σκοτεινή της εκδοχή, με την υποσημείωση ότι το dark background μειώνει τη χρήση της μπαταρίας αλλά ταυτόχρονα βοηθάει περισσότερο στο διάβασμα.


Πάντως είναι θέμα χρόνου το messenger να ντυθεί στα…μαύρα σε μία κίνηση που σίγουρα δεν θα αφήσει αδιάφορους όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή αυτή.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου: Στάσεις εργασίας στα Λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία του ΟΑΣΑ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των Λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δρομολόγια Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων Αεροδρομίου.

Αναμένονται αποφάσεις για το πως θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Mην είδατε τον Παναή Όσβαλντ......λόγω Black Friday .

Έσπασε το βραχιολάκι εντοπισμού του ο Γάλλος και κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens Ζαν Κλoντ Όσβαλντ, μετά την επιστροφή του από την δίκη στο Εφετείο.

Ο Όσβαλντ βγήκε εκτός φυλακής, με τον περιοριστικό όρο να φοράει βραχιολάκι, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών από τον Νοέμβριο του 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Οσβαλντ, αν και επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μία ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 13:56 κατάστρεψε τον ιμάντα της συσκευής.

«Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο Όσβαλντ ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου στην υπόθεση των μιζών που δόθηκαν από την εταιρεία AXON για την επιλογή από την Πολεμική Αεροπορία των αεροσκαφών-εναέριων ραντάρ EMP-145 Erieye και ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση αλλά με... αναστολή!

Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που ήταν πρόσωπο-κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens είχε συλληφθεί στις 6/4/2015.

Εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι, όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Οσβαλντ έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, ο εισαγγελέας εκδόσεων κ. Αγγελής σε συνεργασία και με άλλους δικαστές κατάφερε να τον συλλάβει σε περιοχή τράνζιτ στο Αμπού Ντάμπι.

Ο γαλλο-ελβετός Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, κατηγορείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens αλλά και σε ακόμη δύο δικογραφίες εξοπλιστικών. Ο Όσβαλντ αντιμετωπίζει την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην μίζες των μαύρων ταμείων, αλλά και στις μίζες των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και στην προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοπάνες με ….δικαιολογητικό την βλάκ.. Friday;

Αυτό ακριβώς προβλέπει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πως θα συμβεί την Παρασκευή (23/11) που σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα θρανία των αιθουσών θα είναι άδεια λόγω της κοσμοσυρροής στα μαγαζιά λόγω Black Friday.

Σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή της η Γ' Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης εξαπολύει τα βέλη της κόντρα στη... «Μαύρη Παρασκευή» καθώς και στον «καταναλωτικό κανιβαλισμό» και τα ακραία περιστατικά βίας που έχουν προκαλέσει μέχρι και θανάτους!


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πάλι απουσίες με ….δικαιολογητικό την βλάκ.. Friday;

Tα 2 προηγούμενα χρόνια κάποια Παρασκευή του Νοέμβρη παρατηρήσαμε αυξημένο αριθμό απουσιών των μαθητών στα σχολεία μας. Ο λόγος πρωτοφανής! Η black Friday (Mαύρη Παρασκευή) είχε έρθει και στην Ελλάδα. Μετά την «επιτυχία» που σημείωσε επαναλαμβάνεται και φέτος.

Είναι ορατό το ενδεχόμενο να αδειάσουν πάλι τα σχολεία. Οι μαθητές/τριες να εγκαταλείψουν τα μαθήματα …λόγου και τέχνης προκειμένου να αποκτήσουν «πιο φθηνά», γεγονός που ελέγχεται, τα νέα προϊόντα της… τεχνολογίας. Να περιγελάσουν ένα πρόγραμμα για την «ασφαλή χρήση του διαδικτύου» ευελπιστώντας να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι στην οθόνη του πιο εξελιγμένου iphone Χ. Nα χλευάσουν μια ομαδική εργασία με στόχο να μπουν σε πολύωρη και εξουθενωτική μάχη, πιθανόν με τους συμμαθητές τους, ώστε να προσεγγίσουν πρώτοι το διεκδικούμενο προϊόν!

Μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων με ηχηρή διαφημιστική καμπάνια εγκαινίασε τον προερχόμενο εξ Αμερικής θεσμό με “μοναδικές προσφορές για λίγες ώρες”. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες βρήκε μιμητές και μεγάλο μέρος της αγοράς λειτούργησε με συνθήκες εργασιακής και καταναλωτικής ζούγκλας. Το project αναμένεται φέτος να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αυτό που διαφημίστηκε και προβλήθηκε από τα μεγάλα ΜΜΕ ως πρωτοποριακή κίνηση συνιστά μια μεγάλη δοκιμασία για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα ενώ διαμορφώνει νέες καταναλωτικές συνήθειες. Στην πατρίδα του θεσμού, στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο δημιουργούνται χαοτικές καταστάσεις μέσα στα καταστήματα ενώ έχουν σημειωθεί ακόμα και θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί σε περιστατικά ακραίας βίας, ποδοπατημάτων, ασφυξίας, εμφραγμάτων ακόμα και πυροβολισμών. 7 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 98 τραυματίστηκαν σε τέτοια επεισόδια στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Οι καταναλωτές, που μπορεί να περιμένουν και ώρες έξω από τα μαγαζιά για να προλάβουν τις προσφορές, καταλήγουν να ποδοπατιούνται και να πλακώνονται κυριολεκτικά μεταξύ τους. Οι εργαζόμενοι πέρα από τον υψηλό και εντατικοποιημένο φόρτο εργασίας που τους επιβάλλεται στο πλαίσιο της “black Friday”, έχουν να εξυπηρετήσουν-αντιμετωπίσουν τους λυσσασμένους καταναλωτές. Μάλιστα, το 2008 ένας 34χρονος υπάλληλος της αλυσίδας super market Wal-Mart έχασε τη ζωή του, όταν ποδοπατήθηκε κυριολεκτικά από 200 περίπου καταναλωτές.

Αυτός είναι λοιπόν ο «θεσμός» που με τόση περηφάνια παρουσίασαν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Προφανώς, αυτό το κρούσμα εργοδοτικής ασυδοσίας δεν αποτελεί μια εξαίρεση. Είναι μια πτυχή -και μάλιστα πιο «μαύρη»- της συνολικής επίθεσης των εργοδοτών απέναντι στα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά των εμποροϋπαλλήλων. Πολλοί μάλιστα από αυτούς ενδέχεται να απολυθούν την επόμενη Παρασκευή (*πολύ black για αυτούς μόνο) γιατί οι πωλήσεις συμπιέσθηκαν χρονικά και δεν χρειάζονται πλέον.

Έρχεται να συμπληρώσει την όλη δυσχερή κατάσταση που βιώνουν, με τους μισθούς-ψίχουλα ή και τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τις απολύσεις και την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, τις ατομικές συμβάσεις, την εντατικοποίηση, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δουλειά τις Κυριακές, την ορθοστασία. Συνθήκες που άλλωστε αναμένεται να βιώσουν στο «μαύρο» μέλλον οι σημερινοί μαθητές μας.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φωτιά σε σταθμό λεωφορείων στο Λονδίνο

Φωτιά ξέσπασε σήμερα σε σταθμό λεωφορείων στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την Πυροσβεστική.

Οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με τουλάχιστον 60 πυροσβέστες συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης στον σταθμό Farnborough Hill του Orpington, καταφέρνοντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά έντεκα λεωφορεία.

Στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική δεν αναφέρει τίποτα περί τυχόν τραυματιών ενώ τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.

sofokleous10.gr
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η ζωή της καθαρίστριας από τον Βόλο που φυλακίστηκε για πλαστό πτυχίο

Στον Άρειο Πάγο, αναμένεται να φτάσει η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο που καταδικάστηκε γιατί εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» της Λάρισας από τον δικηγόρο της κατατέθηκε, αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η υπόθεση.

Την τύχη της αποφυλάκισής της, αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ενδεχομένως πριν τη λήξη του έτους.

Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε παραχαράξει το απολυτήριο δημοτικού ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη. Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η ίδια είναι σε κακή κατάσταση καθώς δεν είχε ποτέ απασχολήσει την Δικαιοσύνη και ξαφνικά βρέθηκε στη φυλακή.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Νομού Μαγνησίας:

«Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας», σημειώνουν και ζητούν:

«Να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού. Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει «ερμητικά κλειστά τα μάτια» μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν».Η ζωή της καθαρίστριας που βρέθηκε στη φυλακή

Η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, μίλησε και στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 για την καθαρίστρια. «Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε το έκανε ΣΤ. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10».

Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας” λέει η κυρία Καρυδάκη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού τη διόρισαν από το μακρινό 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Έκανε αυτήν την πράξη όπως τονίστηκε για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.Πηγή: ethnos.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη δίκη του C4I καλούνται ως μάρτυρες Πολύδωρας-Μαρκογιαννάκης

Να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα στη δίκη για την υπόθεση παραλαβής του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I θα κληθούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, οι οποίοι, πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν παρόντες κατά την πρώτη ημέρα της δίκης στις 10 του περασμένου Οκτωβρίου.

Οι δύο πρώην υπουργοί έχουν περιληφθεί στον κατάλογο των 62 μαρτύρων της υπόθεσης, μετά από αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά της αμερικανικής SAIC στην Εισαγγελία. Ο κ. Πολύδωρας και ο κ. Μαρκογιαννάκης θα κληθούν από το δικαστήριο να καταθέσουν στις επόμενες συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην εισαγγελική πρόταση που εμπεριέχεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση, το 2017, δεν θα καταθέσει, λόγω αξιώματος, ενώ σύμφωνα με το πινάκιο, η δίκη για την υπόθεση θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!