EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου Απεργίες: Το Μετρό γραμμές 1 , 2 και 3, τα Τρόλεϊ 24ωρη απεργία - Τα Λεωφορεία στάση εργασίας

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Το Μετρό -γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3, δεν θα λειτουργεί όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργείας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ.

Τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των Λεωφορείων  θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Τα Τρόλεϊ δεν θα λειτουργεί όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ . 

Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δρομολόγια Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων Αεροδρομίου.


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εργαζόμενων ΗΛΠΑΠ :

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η καταδίκη της καθαρίστριας και οι δεκάδες περιπτώσεις πλαστών πτυχίων που είχαν διαφορετική τύχη στα δικαστήρια

Σε μία χώρα που μεγάλωσε γενιές και γενιές με το όνειρο του Δημοσίου το οποίο δόμησε για χρόνια πάνω στις πελατειακές κυρίως σχέσεις, μοιάζει τουλάχιστον οξύμωρο να εξαντλεί η Δικαιοσύνη την αυστηρότητά της σε εκείνες τις περιπτώσεις των πολιτών που αποτελούν πάντα τους πιο «αδύναμους» κρίκους της κοινωνίας μας.

Κύμα συμπαράστασης

Η καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο κατάφερε να δημιουργήσει γύρω της ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης από πολίτες που είδαν σε βάρος της μία εξοντωτική απόφαση η οποία την οδήγησε κατευθείαν στις φυλακές της Θήβας. Και ξαφνικά το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε η 53χρονη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, φάνηκε να είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στο αποκρουστικό πρόσωπο μιας Δικαιοσύνης που χάνει την ανθρωπιά της.

« Είχα ανάγκη για δουλειά»

Η 53χρονη καθαρίστρια η οποία τιμωρήθηκε …παραδειγματικά σε κάθειρξη 10 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας κρίθηκε ένοχη για το πλαστό απολυτήριο του Δημοτικού με το οποίο κατάφερε, πριν από 18 χρόνια να προσληφθεί σε παιδικό σταθμό. Όπως η ίδια είπε στο δικαστήριο, λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας στην οποία είχε περιέλθει, το 1996 παραποίησε το έγγραφο που είχε πάρει, τελειώνοντας την Ε’ Τάξη για να βεβαιώνεται ότι τελείωσε το Δημοτικό. Η ανάγκη για δουλειά, φέρεται να λέει, ήταν επιβεβλημένη λόγω των προβλημάτων υγείας του συζύγου της που την υποχρέωναν να βρει τρόπο να συντηρήσει μόνη τα παιδιά της.

Με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου

Απάτη και πλαστογραφία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου οι κατηγορίες σε βάρος της 53χρονης καθαρίστριας οι οποίες πρωτόδικα την έφεραν αντιμέτωπη με κάθειρξη 15 ετών με αναστολή, ενώ σε δεύτερο βαθμό μείωσαν μεν κατά πέντε χρόνια την ποινή της αλλά την έστειλαν στη φυλακή.

Βαριές κατηγορίες για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και των φαινομένων διαφθοράς που επιστρατεύονται από το 2014 και στις περιπτώσεις των πλαστών πτυχίων στο δημόσιο. Μόνο που τα δικαστήρια συνήθως κρίνουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, τις εκατοντάδες υποθέσεις πλαστών απολυτήριων Δημοτικού ή Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίων ή ξένης γλώσσας κλπ που έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί.

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τα πλαστά πτυχία

Κι οι περιπτώσεις είναι πολλές. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε:


-Γιατρός χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου με πλαστό πτυχίο Ιατρικής Χειρουργικής. Εργάστηκε συνολικά 21 μήνες εισπράττοντας αποδοχές ύψους 57.054,40 ευρώ. Ουδέποτε προσκόμισε το πρωτότυπο του πτυχίου της, ισχυριζόμενη ότι της το είχε κλέψει ο πρώην σύζυγός της για να την εκδικηθεί και η ίδια δεν είχε χρήματα για να ταξιδέψει στην Αρμενία και να το πάρει. Αντ’ αυτού, στο ΔΙΚΑΤΣΑ είχε καταθέσει για αναγνώριση ένα πτυχίο της Παιδαγωγικής με το επώνυμο του συζύγου της και το πτυχίο της Ιατρικής με το επώνυμο του πατέρα της. Το 2014, το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας την καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών, με αναστολή.

-Νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας φέρεται ότι παραποίησε το πτυχίο της από τη Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή Γενικού Νοσοκομείο, αλλάζοντας το βαθμό σε 19.8. Υποστήριξε πως δε γνώριζε ότι είχε παραποιηθεί το πτυχίο της. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

-Νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετέτρεψε το βαθμό του πτυχίου της σε 20. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ, ημερησίως.

-55χρονη συνταξιούχος με πλαστό απολυτήριο είχε διοριστεί στο δημόσιο, εισπράττοντας επί 11 χρόνια το δημόσιο με 176.000 ευρώ. «Είχα ανάγκη τα χρήματα» , είπε στην απολογία της με τον εισαγγελέα να της απαντά: «Άνθρωποι με πτυχία τυλίγουν σουβλάκια». Τελικά καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, ενώ το δικαστήριο την απάλλαξε από την επιβαρυντική διάταξη για τους καταχραστές του Δημοσίου, ενώ της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η 55 χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη αφού η απόφαση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

-Με πλαστό πτυχίο διορίστηκε υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή.

Αθώα η δικαστική υπάλληλος με το πλαστό πτυχίο της Νομικής

Δικαστική υπάλληλος στα Χανιά ομολόγησε πως πλαστογράφησε το πτυχίο της Νομικής το οποίο της επέτρεψε να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένης. « Ένοιωθα μειονεκτικά. Έβλεπα να έρχονται άλλοι με πτυχία και να με ρωτάνε για όλα. Δεν έκανα απάτη για χρήματα. Καλύτερα να με σκοτώσετε από το να μου καταλογίσετε αυτό» . «Εξεπλάγην όταν έμαθα το συμβάν» είπε, στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας Τελικά, το δικαστήριο απάλλαξε τη δικαστική υπάλληλο από τις κατηγορίες.

Απάνθρωπη η απόφαση για την 53χρονη

Σε όλες αυτές τις υποθέσεις και σε πολλές άλλες, τα δικαστήρια, εφαρμόζοντας μεν το νόμο αποφεύγουν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, να επιβάλλουν ποινές στις οποίες η φυλακή είναι μονόδρομος. Στην περίπτωση όμως της 53χρονης, η απόφαση χαρακτηρίστηκε από πολλούς άδικη ενώ αρκετοί διέκριναν σ’ αυτήν ταξικό «πρόσημο». Η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου μίλησε για «τερατώδη» ποινή η οποία « δεν είναι απλώς απάνθρωπη αλλά είναι και ένα ακόμα κρούσμα, πολύ ενδεικτικό, μιας μόνιμης παθογένειας της ποινικής δικαιοσύνης»

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου


Αυτή την ενδεχόμενη «παθογένεια» επιδιώκει να εξαλείψει η κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ζητήσει το φάκελο της δικογραφίας της 53χρονης προκειμένου να τη μελετήσει ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης που έχει, ήδη, ζητήσει με προσφυγή του ο συνήγορος της ο οποίος τη Δευτέρα προτίθεται να καταθέσει αίτηση ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Εφετείου. Η σχετική αίτηση, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης , ώστε να κριθεί το αίτημα για την αποφυλάκισης της γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως η κ. Δημητρίου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της επίμαχης απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που την εξέδωσαν.
Πηγή: dikastiko.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρίχνει κυβερνήσεις στην Ευρώπη το μεταναστευτικό

Μακραίνει ο κατάλογος των χωρών που απορρίπτουν το Σύμφωνο του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό που είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί σε σύνοδο του Οργανισμού στο Μαρακές, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Άλλες δύο χώρες, η Αυστραλία και η Ελβετία προστέθηκαν στους αντιρρησίες, ενώ το θέμα προκαλεί εντάσεις στο Βέλγιο με ορατό τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας ξεκαθάρισε ότι αναβάλει την λήψη απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί ο κοινοβουλευτικός διάλογος για το θέμα. Το γεγονός ωστόσο ότι δεν εξασφαλίζεται η υποστήριξή της αποτελεί πλήγμα για την διαδικασία επικύρωσης, καθώς ο ένας  από τους δύο βασικούς διαπραγματευτές του Συμφώνου ήταν ο Ελβετός πρέσβης στον ΟΗΕ, Γιουργκ Λάουμπερ.

Οι πολέμιοι της συμφωνίας στην Ελβετία, ανάμεσά τους το Λαϊκό Κόμμα, που είναι και το μεγαλύτερο στην χώρα, αλλά και κεντροδεξιά και φιλελεύθερα κόμματα, υποστηρίζουν ότι οι πολιτικοί στόχοι που διατυπώνονται στο κείμενο, παρότι δεν είναι δεσμευτικοί, θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να εξελιχθούν σε νομικά δεσμευτικές διατάξεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα σαφείς αποστάσεις από το Σύμφωνο έπαιρνε και η κυβέρνηση της Αυστραλίας, μιας χώρας που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από διεθνείς Οργανισμούς, επειδή απαγορεύει σε πρόσφυγες και μετανάστες να προσεγγίσουν τις ακτές της. Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον τόνισε ότι το Σύμφωνο του ΟΗΕ μπορεί «να ενθαρρύνει την παράνομη είσοδο στην Αυστραλία», καθώς δεν διαχωρίζει επαρκώς τους νόμιμους από τους παράνομους μετανάστες.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Ισραήλ, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να ανακοινώνει ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να μην υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ. Ο Νετανιάχου σημείωσε μάλιστα ότι «το Ισραήλ έχει δεσμευθεί να επιτηρεί τα σύνορά του εναντίον της άφιξης παράτυπων μεταναστών».

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση συναντά αντίσταση και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, όπου ήδη η Πολωνία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Εσθονία έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα το υπογράψουν. Το Σύμφωνο εγκρίθηκε τον Ιούλιο από τις 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ, εκτός των ΗΠΑ, το τελευταίο διάστημα ωστόσο οι διαρροές από αυτό έχουν πάρει χαρακτήρα επιδημίας.

Γιατί φεύγουν

Το κείμενο του Συμφώνου του ΟΗΕ απαριθμεί μια σειρά βασικών αρχών, όπως η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των παιδιών και περιλαμβάνει έναν κατάλογο μέτρων παροχής βοήθειας σε χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεταναστεύσεις. Ανάμεσα στα προβλεπόμενα μέτρα είναι η βελτίωση της ενημέρωσης, η κοινωνική ένταξη των μεταναστών στις χώρες εισόδου και η ανταλλαγή ειδικών γνώσεων.

Οι υποστηρικτές του επισημαίνουν ότι θα βελτιώσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ό,τι αφορά την διαχείριση των διεθνών μεταναστευτικών ροών και θα συμβάλλει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι επικριτές του, από την άλλη, αντιδρούν κυρίως στο ό,τι αντιμετωπίζει την μετανάστευση για οικονομικούς λόγους ως ανθρώπινο δικαίωμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι οι ίδιοι οι αριθμοί. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός των μεταναστών, παγκοσμίως, υπολογίζεται σε 258 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου το 3,4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα, τόνισε πάντως, ότι κατανοεί το γεγονός πως κάποιες χώρες δεν  είναι «έτοιμες» να κυρώσουν το Σύμφωνο, αν και εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξουν γνώμη. Η ίδια ανέφερε ότι η μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο που η αντιμετώπισή του αποτελεί «πολυμερή συνεργασία» και σημείωσε ότι το Σύμφωνο αποτελεί ένα «ευέλικτο πλαίσιο» που συμβάλλει στην κατανομή βαρών.

Η δήλωσή της ωστόσο, ότι η Συμφωνία χρειάζεται για να εξασφαλιστεί ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών θα προστατεύονται και ότι θα προωθήσουμε την ομαλή και τακτική μετανάστευση σε όλο τον κόσμο», το πιθανότερο είναι να προκαλέσει και άλλες διαρροές.

Το ζαλίζει το Βέλγιο

Από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη ταχθεί κατά του Συμφώνου, εκείνη που επικρίθηκε περισσότερο είναι η Αυστρία. Αυτό συνέβη όχι μόνον γιατί οι υπόλοιπες ανήκουν στην ομάδα του Βίζεγκραντ  και εφαρμόζουν ήδη αντιμεταναστευτικές πολιτικές, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι η Βιέννη έλαβε την απόφαση, ενώ έχει την προεδρία της ΕΕ.

Αντιθέτως, στο Βέλγιο, η δημόσια συζήτηση για το θέμα επικεντρώνεται καιρό τώρα στις παλινωδίες του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ σχετικά με την υπογραφή ή μη του Συμφώνου. Ο Μισέλ, αν και αρχικά ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Συμφώνου, άρχισε να μεταστρέφεται προκειμένου να σώσει την κυβερνητική συνεργασία με τους Φλαμανδούς εθνικιστές.

Μερίδα μάλιστα του βελγικού Τύπου κατηγορούσε, προ ημερών, τον πρωθυπουργό ότι σύρεται κυριολεκτικά πίσω από τις ψηφοθηρικές επιλογές του φλαμανδικού εθνικιστικού κόμματος N-VA. Σήμερα ωστόσο, σύσσωμος ο Τύπος της χώρας διαπιστώνει την ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ του φιλελεύθερου Σαρλ Μισέλ και των Φλαμανδών εθνικιστών. Παραλλήλως διαπιστώνει όμως και τον ορατό, πλέον, κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση, εξαιτίας της έντασης που προκαλεί στο εσωτερικό της το Σύμφωνο για την μετανάστευση.

Το κλίμα που επικρατεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπερτονίζει ότι το μεταναστευτικό παραμένει, παρά την μείωση των ροών σε σχέση με το 2015, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Είναι άλλωστε εκείνο, που μαζί με τις πολιτικές λιτότητας, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για τις επιλογές των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο τέλος θα φάτε και τα αρ@χίδια μας ρε π@ύστηδες..

Η καριολο-Περιστέρα δεν μπορεί χωρίς καπνιστή πέστροφα και σολομό φιλέτο . Με αυτά μεγάλωσε η χωριάτα. Η δε Καριολοβασίλη ψοφά για γαροδομακαρονάδα. Την τρώει από μωρό.

Τι λέει, λοιπόν, η τελευταία απόφαση (26 Οκτωβρίου) του διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης, υποπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, για την παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας στα αεροσκάφη VIP; Οτι το μενού θα συμπληρωθεί με λουκούλλεια γεύματα.

Εξάστερο πρωινό

Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα σερβίρονται πλέον 4 τύποι πρωινού: α) ομελέτα και μανιτάρια ψητά, β) ομελέτα με τυρί, λουκάνικο και πατάτες, γ) ομελέτα με ζαμπόν, τυρί και πατάτες, δ) αυγά scrabble (έτσι αναφέρονται στο μενού, εννοούν τα scrambled αυγά) με ζαμπόν και πατάτες. Φυσικά προσφέρονται επίσης γάλα, βουτήματα, κρουασάν βουτύρου, ψωμί μπριός λευκό και πολύσπορο, βούτυρο, μέλι και μαρμελάδα.

Κρέας ή ψάρι; 

Ο κατάλογος των ζεστών γευμάτων περιλαμβάνει 15 πιάτα, παρακαλώ, για να καλύπτουν κάθε γούστο και όρεξη. Στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα υπάρχει απαραίτητα επιλογή μεταξύ κρέατος και ψαριού, ενώ στο μενού κάθε πτήσης περιλαμβάνονται και πιάτα ζυμαρικών, καθώς και προτεινόμενα γεύματα για χορτοφάγους «ώστε να καλύπτουν τυχόν ιδιαίτερες επιθυμίες και πιθανές αλλεργίες», όπως αναφέρεται στη σύμβαση.

Βοδινό φιλέτο και κοτόπουλο στήθος φιλέτο στη σχάρα, με σάλτσα, πατάτες καρέ και ψητά λαχανικά αποτελούν τη βασική πρόταση κρέατος. Σολομός, φιλέτο σχάρας και πέρκα φιλέτο φούρνου αλά σπετσιώτα συνοδευόμενα με ρύζι και ψητά λαχανικά, γαριδομακαρονάδα και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι οι επιλογές ψαριών και θαλασσινών. Φυσικά μουσακάς και παραδοσιακά πιάτα λαδερών (γεμιστά, αγκινάρες αλά πολίτα, φασολάκια πράσινα με κόκκινη σάλτσα και πατάτες) είναι στον κατάλογο. Ο,τι τραβά η ψυχή των κυβερνώντων.

Και ζυμαρικά έχουμε 

Οι πένες με λαχανικά και τα μακαρόνια σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα συνθέτουν τα πιάτα πλούσια σε υδατάνθρακες, ενώ οι λάτρεις των χάμπουργκερ μπορούν να τα απολαύσουν είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι είτε με μπιφτέκι κοτόπουλου, συνοδεύοντάς τα με μαριναρισμένες πατάτες με φλοιό.
Από σαλάτες το κατάστημα (ουπς, το αεροσκάφος) διαθέτει του Καίσαρα, Romana, χωριάτικη, αγγουροντομάτα και πράσινη με tomatοes cherry και κρουτόν.

Και νηστίσιμα

Υπάρχει και ο νηστίσιμος δίσκος με κύριο θαλασσινά (γαρίδες, χταπόδι), ορντέβρ μελιτζανοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλατζί, αγγουροντομάτα και γλυκό. Επίσης, club sandwiches θαλασσινών, αλλαντικών-τυριών αλλά και νηστίσιμα club sandwiches με ψητά λαχανικά, καθώς και σάντουιτς με μπαγκέτες και τοστ με ζαμπόν-τυρί, σολομό καπνιστό, τονοσαλάτα και ψητά λαχανικά.

Οι γλυκατζήδες δεν έχουν παράπονο: σοκολατίνα, μιλφέιγ, προφιτερόλ, τιραμισού, σοκολατάκια, χαλβάς είναι μερικές από τις επιλογές.

Επειδή κάποιος μπορεί και δικαίως να σκεφτεί αν υπάρχει καφές (είναι χωνευτικός, να τα λέμε και αυτά), η απάντηση είναι… βεβαίως. Και όχι μόνο καφές. Αλλά και αναψυκτικά, χυμοί και διάφορα snaks.

Και κρύα πιάτα.

Αν πάλι κάποιος δεν θέλει να φάει κανονικά, αλλά προτιμά πιο ελαφριά, κρύα πιάτα, υπάρχει λύση. Το μενού των VIP πτήσεων της κυβέρνησης περιλαμβάνει και κρύες ποικιλίες, με πολλές επιλογές, όλες μερακλίδικες: α) δίσκος με κρύα αλλαντικά: ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι αέρος, προσούτο, γαρνιτούρα, β) δίσκος με κρύα θαλασσινά: σολομός καπνιστός, πέστροφα καπνιστή, γαρίδες, χταπόδι, γαρνιτούρα, γ) δίσκος με τυριά: γραβιέρα, γκούντα, ροκφόρ, μπρι, φέτα, καμαμπέρ, γαρνιτούρα, δ) δίσκος με φρούτα εποχής: πεπόνι, πορτοκάλι, μήλο, ακτινίδιο, σταφύλι, φράουλα, ανανάς, μπανάνα, αχλάδι, ε) δίσκος με διάφορα φρούτα εποχής άκοπα: πορτοκάλι, αχλάδι, μήλο, ακτινίδιο, μπανάνα.


Ο λογαριασμός, λοιπόν, είναι 60.000 ευρώ τον χρόνο επί τέσσερα χρόνια που διαρκεί η σύμβαση (με την εταιρεία Καταρράκτης Σαλαπατάρας Catering), την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση, μας κάνουν 240.000. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι υπηρεσίες, ώστε να ικανοποιηθεί κάπως και η Περιστέρα, που είναι μέσα στο παράπονο: «Πήραμε την κυβέρνηση, όχι όμως την εξουσία». Ε, πώς! Με τέτοιες πολυτέλειες, όσο να ’ναι μια γεύση εξουσίας την έχεις..Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πατριώτες η Πατρίδα χάνεται, η οικονομία βουλιάζει, οι Τούρκοι έφτασαν έξω απ’ τις πόρτες μας και οι πολιτικοί μας ‘’ηγέτες’’ περί άλλων τιτιβίζουν!

Αν και θα πρέπει να το διασταυρώσουμε, δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι, κάποιοι απ’ αυτούς εντοπίστηκαν στην Ερμού να ψωνίζουν στριγκάκια, ακόμα το ψάχνουμε, αν μάθουμε ονόματα θα σας τα πούμε σε επόμενο άρθρο μας!

Φίλες και φίλοι μου λυπάμαι γι αυτό, αλλά κανείς τους δεν έχει ούμπαλα, όλοι τους είναι ανδρείκελα και τσάμπα μάγκες. Δείτε μόνο τι γίνεται στο Αιγαίο, όπως κι αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο. Η πατρίδα μας θα πάθει μεγάλο κακό και μαζί με μας θα πάθουν και τα αδέλφια μας στη Κύπρο! Δυστυχώς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, εμείς τους κάναμε κυβέρνηση και κάποιοι από μας τους διατηρούν έως σήμερα στην εξουσία!

Τέτοια εθνική κατάντια, ανεπάρκεια και αθλιότητα πολιτικών προσώπων, δεν έχει υπάρξει ποτέ στη πατρίδα μας! Πέρα από κόμματα και ιδεοληψίες, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας αποτελεί ντροπή και όνειδος για κάθε Έλληνα. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σ’ αυτά τα άθλια μιάσματα να μας εκπροσωπούν!

Κατάντια και διασυρμό, ενδοτικότητα,προδοσία και ντροπή, είναι τα μόνα που πρόσφεραν στη πατρίδα τους!

Μιλάμε για αυτοχριζόμενους πολιτικούς της δεκάρας, ανυπόληπτους, δόλιους και πατριδοκάπηλους, άχρηστους, γελοίους έως και αναρχικούς, άτομα μονίμως χλευάζοντα τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα – έστω κι αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν – κάτι που αποτελεί εθνικό έγκλημα, γιατί είναι αυτοί που τους διατηρούν ακόμα στην εξουσία!

Ακόμα και στην επέτειο του Πολυτεχνείου κατέβηκαν τα μιάσματα και δη υπουργοί, να αμαυρώσουν για άλλη μια φορά με την παρουσία τους την πορεία εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας – θα μας τρελάνουν οι άθλιοι – προσβάλλοντας τη μνήμη των νεκρών και τους αγώνες τους, όταν έχουν κατεβάσει τα βρακιά τους και μονίμως είναι στα τέσσερα!

Αυτός κι αν δεν είναι εμπαιγμός και ασέβεια προς τους νεκρούς!

Ωστόσο, ας αφήσουμε τα εθνικά μας θέματα κι ας πάμε στα οικονομικά! Συγγνώμη, αλλά τι είναι αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ως λαός; Μια απλή πράξη είναι: 4.750.000×2=9.500.000 πολίτες!

Είναι το σύνολο του πληθυσμού της χώρας που αδυνατεί να πληρώσει την εφορία του και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Και μη ψάχνετε να βρείτε το 2-3 % που υπολείπεται, γιατί είναι οι έχοντες και όλοι οι άλλοι διαπλεκόμενοι πολιτικοί και τραπεζίτες με τους υποτακτικούς τους, τις οικογένειες τους και τα λαμόγια, αυτοί που πήραν μέσα από τις τσέπες μας τα λεφτά μας, τρώγοντας έως και σήμερα ότι απέμεινε από τις σάρκες μας, κλέβοντας τώρα τα σπίτια μας και τις ζωές μας μέσω των κατασχέσεων και των Η\Π!!!
Τελικά όλη η Ελλάδα στο καναβάτσο, με πολίτες καταληστευμένους και υπο χρεωκοπία, πραγματικούς πένητες κι ανήμπορους να αποπληρώσουν τις ως άνω οφειλές τους και φυσικά τα δάνεια τους! Ποιος να περίμενε αυτή τη προδοσία!!!

Πατριώτες ανοίξτε τα μάτια σας, γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η τελευταία πράξη του έργου τους! Οι δανειστές ως σκηνοθέτες έστησαν σωστά το κλασικό τους μονόπρακτο βάζοντας μπροστά τους μηχανισμούς τους, εξαγοράζοντας συνειδήσεις και πολιτικούς, μεταλλάσοντας τους σε υποτακτικούς και εκτελεστικά τους όργανα!

Φυσικά, πήραν ότι ήθελαν σε ανταλλάγματα και μεταξύ αυτών αρχικά τις τράπεζες, τις επί τρεις φορές σωσμένες ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 9.500.000 ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ως δώρο στο 1% της αξίας τους, ιδιοποιούμενοι έτσι μέσω των τραπεζών και όλα τα δάνεια του λαού, βάζοντας ως δικλείδα ασφαλείας ταυτόχρονα το Δημόσιο -αν είναι δυνατόν- να κατασχέτει τις περιουσίες του λαού για χρέη άνω των 500€!!!

Ταυτόχρονα καταργούν τον νόμο Κατσέλη και αρνούνται την ρύθμιση των 120 δόσεων για Ταμεία και Δημόσιο, υποσχόμενοι ότι θα ψηφίσουν κάτι άλλο που θα διαφυλάττει τις πρώτες κατοικίες, αποσιωπώντας οι άθλιοι δολοπλόκοι και λεηλάτες, ότι οι αστερίσκοι που θα μπουν θα αποκλείουν τη συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών και οφειλετών του Δημοσίου καταδικάζοντας τη Μεσαία τάξη!

Σε ποιους απευθύνεστε σιχάματα, ο λαός σας ζει τόσο χρόνια, σας έμαθε πλέον!

Αν θέλατε άθλιοι πραγματικά να σώσετε τον λαό, την οικονομία και τις τράπεζες και όχι ως εντεταλμένα όργανα των μέντορων σας να κλέψετε τις περιουσίες του λαού συμμετέχοντες και εσείς σε κάποια σχήματα, μπορούσατε να ψηφήσετε ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΝΟΜΟ (αυτό που σας λέμε χρόνια τώρα να κάνετε), να προηγούνται οι δανειολήπτες της εξαγοράς των δανείων τους με τους ίδιους όρους των Funds και όχι να τα δίνετε στους λεηλάτες της πατρίδας σας με 3 και 7% επικαλούμενοι τάχα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές!
Αυτή η γελοιότητα μάθετε, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!!!!

Πατριώτες και Πατριώτισσες, αυτή είναι η μόνη αλήθεια και καμία άλλη! Ωστόσο, αν βαστά η καρδιά σας να παραδοθούμε ως Γραικοί και προσκυνημένοι σε κάθε δολοπλόκο πολιτικό και τραπεζίτη, σε κάθε προδότη και ανθέλληνα που επέλεξε να φτιάξει τη ζωή του διαλύοντας τη δική μας ζωή και τις οικογένειες μας γκρεμίζοντας και τη πατρίδα του, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας!!!

Αν όχι, τότε πρέπει 9.500.000 πολίτες να βγούμε στους δρόμους, κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο, τότε στείλτε αυτό το άρθρο και κάθε επόμενο άρθρο μας σε όλη τη χώρα και σ’ όλη τη γη όπου κι αν είναι Έλληνες, είναι ο μόνος τρόπος να σώσουμε όλοι μαζί το Έθνος, τη Πατρίδα μας και τον Λαό μας!!!!!!

Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ήθελε και τι... πήρε η Μέι

Σχεδόν δυόμισι χρόνια από το δημοψήφισμα για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι Βρετανοί πρόκειται πια να ανακαλύψουν τι ακριβώς σημαίνει το Brexit και τι ακριβώς ψήφισαν.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι παρουσίασε το 585 σελίδων κείμενο του διαζυγίου υπό πρωτοφανή καταιγισμό πυρών από το ίδιο της το κόμμα και την αντιπολίτευση. Το τελικό ντιλ προκάλεσε κύμα υπουργικών παραιτήσεων. Τα μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου έχουν να ζυγίσουν τις ευθύνες τους απέναντι στο κόμμα τους, τους ψηφοφόρους τους και τα προσωπικά τους πιστεύω, τρία πράγματα που σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη αλλάξει από το δημοψήφισμα και μετά.

Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να ληφθεί η σημαντικότερη απόφαση που κλήθηκε να πάρει η Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Οι περισσότεροι σκληροπυρηνικοί Leavers (τασσόμενοι υπέρ της εξόδου) και Remainers (υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.) έχουν ήδη απορρίψει τη συμφωνία πριν καν τη διαβάσουν.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί στην περίπτωση που η συμφωνία καταψηφιστεί από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

● Περαιτέρω διαπραγματεύσεις – προοπτική που η Ευρώπη απέκλεισε;

● Ένα δεύτερο δημοψήφισμα;

● Μια χαοτική αποχώρηση της χώρας χωρίς συμφωνία;

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Παράδοση του ελέγχου

Οι τασσόμενοι υπέρ της παραμονής βλέπουν στη συμφωνία τη δικαίωση της θέσης τους: οι όροι που θα διέπουν το στάτους της μετα-Brexit εποχής είναι ξεκάθαρα χειρότεροι από την παρούσα κατάσταση. Η καμπάνια υπέρ του Brexit, από την άλλη, δεν παρουσίασε ποτέ ξεκάθαρες θέσεις ή ένα επίσημο μανιφέστο. Υπήρχε μόνο μια βασική ιδέα - σύνθημα, η ανάκτηση του ελέγχου (σ.σ.: «Take back control»).

Υπό κάποια έννοια η συμφωνία όντως δίνει πίσω τον έλεγχο στη Βρετανία, όπως στο θέμα της μετανάστευσης, όπου το Λονδίνο θα δικαιούται να περιορίσει τη μετανάστευση από την Ευρώπη. Όμως για να το κάνει αυτό η Βρετανία θα παραδώσει τον έλεγχο σε άλλα ζητήματα. Είναι αναγκασμένη να παραμείνει εναρμονισμένη με τους περισσότερους σημερινούς και μελλοντικούς κανόνες της ενιαίας αγοράς, αν θέλει να μην εκδιωχθεί από την ευρωπαϊκή αγορά και να κρατήσει τα σύνορα με την Ιρλανδία ανοιχτά. Η Ε.Ε. το έχει θέσει ως προϋπόθεση για την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας.

Εφόσον, όμως, βγει η Βρετανία από την Ε.Ε., θα πάψει να έχει οποιονδήποτε λόγο στον ορισμό αυτών των κανόνων, στους οποίους θα πρέπει να συμμορφώνεται. Τη διαιτησία σε αυτά τα ζητήματα θα συνεχίσουν να κάνουν Ευρωπαίοι δικαστές και νομοθέτες, τους οποίους η Βρετανία δεν θα μπορεί πια να διορίζει ή να ψηφίζει.

Αυτό δεν είναι «ανάκτηση του ελέγχου». Εκτιμάται ως παράδοση του ελέγχου.

Επιπρόσθετα όσο η Βρετανία παραμένει σε μια τελωνειακή ένωση δεν θα μπορεί να υπογράφει εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες, κάτι στο οποίο είχαν στηρίξει μεγάλο μέρος της καμπάνιας τους οι υποστηρικτές του Brexit.

Οι περισσότεροι από τους πρωτεργάτες του Brexit έχουν «εξαφανιστεί». Οι υποσχέσεις τους αποδείχθηκαν ψεύτικες και η ρητορική τους γενικόλογη και ουτοπική. Ο Μπόρις Τζόνσον, πριν από δυόμισι χρόνια, προέτρεπε τον κόσμο να ψηφίσει για Brexit και θα διαπραγματευόταν ένα ευνοϊκό ντιλ μέσα σε μια εβδομάδα!

Στρίμωγμα και μετά την έξοδο

Η συμφωνία που τελικώς παρουσιάστηκε αποτελείται από δύο μέρη:

● Το πρώτο είναι ένα σχέδιο συμφωνίας 585 σελίδων, που περιλαμβάνει και ένα πρωτόκολλο για τη Β. Ιρλανδία.

● Το δεύτερο είναι μια πολιτική διακήρυξη επτά σελίδων σχετικά με τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε.

Το πρώτο κομμάτι, αν τελικώς ψηφιστεί, θα αποτελέσει μια νομικά δεσμευτική συνθήκη που θα καλύπτει θέματα όπως τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών και τον τελικό λογαριασμό εξόδου που πρέπει να πληρώσει η Βρετανία στην Ε.Ε. Θα ορίζει ακόμη μια μεταβατική περίοδο που θα ισχύσει από την ημερομηνία του Brexit, στις 29 Μαρτίου 2019, μέχρι τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2020.

Το δεύτερο έγγραφο θα είναι ο οδηγός για τις μελλοντικές συνομιλίες, αλλά θα χρησιμεύσει μόνο ως γενική ιδέα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ήλπιζαν πως το ντιλ που παρουσίασε η Μέι είναι το τέλος της διαδικασίας έκαναν λάθος. Στην πραγματικότητα οι διαπραγματεύσεις σε όλα σχεδόν τα ζητήματα της μελλοντικής σχέσης, από το εμπόριο μέχρι την ασφάλεια, θα ξεκινήσουν μόνο αφού φύγει η Βρετανία από την Ε.Ε. τον Μάρτιο. Δηλαδή η Ευρώπη θα μπορεί στην πορεία να στριμώξει τη Βρετανία περαιτέρω, και μάλιστα αφού έχει προχωρήσει στην έξοδο.

Ο σοβαρότερος λόγος που άργησε τόσο πολύ να έρθει σε μια συμφωνία η Μέι με τις Βρυξέλλες αποδείχθηκε η Β. Ιρλανδία. Και οι τρεις πλευρές – Βρετανία, Ε.Ε., Ιρλανδία – ήταν εξ αρχής αποφασισμένες να αποφευχθεί ένα κανονικό σύνορο με την Ιρλανδία πάση θυσία. Όμως, οι διχογνωμίες για το στάτους που θα διέπει εμπορικά τη Β. Ιρλανδία κράτησαν από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα.

Πάντως, ως γενική παρατήρηση προκύπτει ότι, αν η Ιρλανδία δεν είναι χαρούμενη, τότε ούτε η Ευρώπη θα είναι χαρούμενη. Η Ιρλανδία, δηλαδή, χρησιμεύει ως βαρόμετρο για το αν η Ε.Ε. περνάει τις θέσεις της περισσότερο στη συμφωνία.

Απογοητευμένοι Brexiteers

Ο βασικός λόγος που οι υποστηρικτές του Brexit απεχθάνονται την τελωνειακή ένωση είναι ότι αποκλείει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες. Αποτελούσε βασική τους υπόσχεση ότι μετά το Brexit το εμπόριο της χώρας όχι μόνο δεν θα κινδύνευε, αλλά θα εκτινασσόταν, αφού θα μπορούσαν και να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά και εμπορικές συμφωνίες με όποιες άλλες χώρες ήθελαν, μάλιστα ορίζοντας αυτοί τους κανόνες σε κάθε περίπτωση.

Αποδείχθηκε παιδιάστικα ανεδαφικό. Οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. επέβαλαν όρους και δεσμεύσεις στη Βρετανία όχι μόνο να τηρεί σχεδόν κάθε κανόνα της ενιαίας αγοράς, αλλά και όλα τα ευρωπαϊκά εργασιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα.

Ο φόβος των 27 κρατών της Ευρώπης ήταν ότι η Βρετανία θα επιχειρούσε όχι μόνο να επωφεληθεί από το ανεμπόδιστο εμπόριο στην τελωνειακή ένωση, αλλά και να υποσκάπτει τους ανταγωνιστές από την Ευρώπη προσφέροντας χαλαρότερο κανονιστικό πλαίσιο. Έτσι η Ε.Ε. φρόντισε να διασφαλίσει ότι η μετα-Brexit Βρετανία θα είναι ένα κράτος που θα συμμορφώνεται με τους κανόνες, όχι ένα κράτος που θα μπορεί να τους θέτει.

Η ηθελημένη αμφισημία του δεύτερου κειμένου της συμφωνίας της πολιτικής διακήρυξης αφήνει το περιθώριο για μια μελλοντική εμπορική σχέση Βρετανίας - Ε.Ε., που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Δηλαδή να ακολουθήσει το μοντέλο είτε της Νορβηγίας είτε του Καναδά ή της Ελβετίας. Η μελλοντική σχέση μένει να αποφασιστεί, όμως αυτοί που θα έχουν τον έλεγχο θα είναι οι 27 της Ευρώπης με τη Βρετανία να μην διαθέτει παρά λίγα σημεία πίεσης. Και η διαδικασία όχι μόνο θα είναι δύσκολη, αλλά πρακτικά χρονοβόρα.

Ενδεικτικά η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου του Καναδά με την Ε.Ε. πήρε εννέα χρόνια να ολοκληρωθεί, ενώ τα δυο πακέτα διμερών συμφωνιών με την Ελβετία 13 χρόνια. Σαφώς περισσότερο από τη μια εβδομάδα που διαφήμιζε ο Μπόρις Τζόνσον...

Από τη σκοπιά των υποστηρικτών της εξόδου η Μέι απέτυχε να πραγματοποιήσει τους στόχους του Brexit. Ο Τζέικομπ Ρις - Μογκ, επικεφαλής της ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας των Συντηρητικών, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα μετατρέψει τη Βρετανία σε ένα «κράτος - σκλάβο». Το πρόβλημα είναι ότι οι οπαδοί του Brexit ακόμη δεν λένε ξεκάθαρα τι θέλουν. Κέρδισαν το δημοψήφισμα υποσχόμενοι να τερματίσουν κάθε είδους δέσμευση της Βρετανίας στους κανόνες της Ε.Ε., διατηρώντας παράλληλα όλα τα προνόμια μιας απρόσκοπτης πρόσβασης στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παρανομίες στην καμπάνια

Το τελευταίο διάστημα φουντώνει η άποψη στη Βρετανία ότι η καμπάνια του Brexit ήταν ηθελημένα παραπλανητική και με στοιχεία σοβαρών παρανομιών. Όπως η αποκάλυψη ότι ο Άαρον Μπανκς, ένας από τους πρωτεργάτες της εξόδου, έλαβε 8 εκατομμύρια λίρες από άγνωστη πηγή του εξωτερικού, τα οποία «δώρισε» στην καμπάνια υπέρ του Brexit. Αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πολιτική «δωρεά» στην ιστορία της Βρετανίας.

Το «αίνιγμα» των Εργατικών

Με τις πτέρυγες υπέρ του Brexit αλλά και κατά του Brexit εντός των Συντηρητικών να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν (η μία γιατί το θεωρεί προδοσία, η άλλη γιατί θέλει δεύτερο δημοψήφισμα), η μόνη πηγή πιθανών ψήφων είναι η επίσημη αντιπολίτευση, δηλαδή οι Εργατικοί.

Το μπέρδεμα επιδεινώνεται όμως από το γεγονός ότι η στάση των Εργατικών απέναντι στο Brexit ήταν συνεπής μόνο στην αμφισημία της, αφού ποτέ δεν τήρησαν ξεκάθαρη στάση αν ήταν υπέρ ή κατά της εξόδου. Ο ηγέτης τους Τζέρεμι Κόρμπιν ήταν πάντοτε ευρωσκεπτικιστής. Δηλώνει αντίθετος σε κάθε συμφωνία που δεν πληροί «έξι τεστ», όπως τα ονομάζει, τα οποία όμως έχουν χαρακτηριστεί ανεδαφικά.

Η επίσημη στάση του είναι ότι, αν η συμφωνία δεν υπερψηφιστεί, τότε θα ζητήσει γενικές εκλογές. Παράλληλα οι Εργατικοί δηλώνουν «ανοιχτοί» και σε άλλες επιλογές, όπως ένα δεύτερο δημοψήφισμα, που θα περιλαμβάνει την επιλογή της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Παρά ταύτα, ο Κόρμπιν δήλωσε πρόσφατα ότι το Brexit δεν μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, για να διορθώσει έπειτα τη δήλωσή του το ίδιο του το κόμμα.

Εκτιμάται ότι η προοπτική να προκαλέσουν εκλογές και να κερδίσουν θα ωθήσει τους περισσότερους Εργατικούς να ψηφίσουν «όχι» στη συμφωνία.

Η Μέι θα παλέψει μέχρις εσχάτων για να περάσει τη συμφωνία της. Στους σκληροπυρηνικούς Brexiteers του κόμματός της θα πει ότι τυχόν ήττα μπορεί να σημάνει αντιστροφή του Brexit. Στους υπόλοιπους ότι χωρίς συμφωνία η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε μια χαοτική έξοδο. Κανείς πάντως δεν επιθυμεί να ρισκάρει πρόωρες εκλογές που μπορεί να δώσουν την εξουσία στον Κόρμπιν. Πάντως οι ίδιοι οι Συντηρητικοί δίνουν 50-50 πιθανότητες να περάσει τελικά η συμφωνία.

Δεύτερο δημοψήφισμα;

Ουσιαστικά το χρονικό του Brexit έφτασε στο σημείο που ήρθε αντιμέτωπο με τη λογική. Οι οπαδοί του υποσχέθηκαν το ανέφικτο και ουτοπικό: όλα τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στην Ε.Ε. χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα και τις δεσμεύσεις.

Ήταν αναπόφευκτο ότι θα ακολουθούσε η απογοήτευση της πραγματικότητας. Προφανώς γι’ αυτό στη Βρετανία κερδίζει έδαφος η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα και επί τη βάσει του ότι το πρώτο ήταν παραπλανητικό από την πλευρά των Brexiteers. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το εκκρεμές μετακινήθηκε κι ότι η πλειονότητα επιθυμεί την παραμονή στην Ε.Ε.

Αυτή η πλειονότητα εκτιμάται ότι ίσως είναι πολύ μεγαλύτερη αν οι ψηφοφόροι κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην τωρινή κατάσταση (εντός Ε.Ε.) και μιας συμφωνίας που θα αναγκάζει τη Βρετανία να συμμορφώνεται με τους περισσότερους κανόνες της Ε.Ε. χωρίς όμως να έχει κανέναν λόγο σε αυτούς.

Τι ζητούσε η Βρετανία, τι (δεν) έδωσε η Ε.Ε.

1. Εμπόριο

● Τι ήθελε: Μια ανεξάρτητη εμπορική πολιτική που θα επέτρεπε στη Βρετανία να συνάπτει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

● Τι πήρε: Μια τελωνειακή ένωση θα σημαίνει καμία εμπορική συμφωνία μέχρι το 2021 το λιγότερο.

2. Νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

● Τι ήθελε: Καμία δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Βρετανία.

● Τι πήρε: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα να ερμηνεύει και να καθορίζει τους κανόνες της κοινής αγοράς.

3. Χρήματα

● Τι ήθελε: Να μην προβαίνει πια η Βρετανία σε μεγάλες ετήσιες συνεισφορές στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

● Τι πήρε: Η Βρετανία βαρύνεται με έναν «λογαριασμό εξόδου» περί τα 50 δισ. λίρες καθώς και κάποιες μελλοντικές πληρωμές.

4. Σύνορα και μετανάστευση

● Τι ήθελε: Πλήρη τερματισμό στην ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών.

● Τι πήρε: Τέλος στην ελεύθερη διακίνηση, αλλά οι πολίτες της Ε.Ε. θα έχουν ειδικά προνόμια και δικαιώματα.

5. Βόρεια Ιρλανδία

● Τι ήθελε: Κανένα σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία ή ελέγχους στην ιρλανδική θάλασσα.

● Τι πήρε: Δεν θα υπάρξει σκληρό σύνορο, αλλά θα γίνονται έλεγχοι στην ιρλανδική θάλασσα.

6. Μελλοντική σχέση

● Τι ήθελε: Μία εκτεταμένη και λεπτομερή συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Ε.Ε. να έχει επιτευχθεί ώς τον Μάρτιο του 2019.

● Τι πήρε: Μια πολιτική διακήρυξη που υπόσχεται ότι θα υπάρξει μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου «στο μέλλον».
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών - Καταψήφισε το ΚΚΕ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις ασφαλιστικές μειώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε και η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεκαπέντε χρόνια φυλακή σε οδηγό του ΕΚΑΒ που δήλωσε ότι τέλειωσε την Γ’ αντί την Α΄ Γυμνασίου!

Νέα υπόθεση εξάντλησης της αυστηρότητας δικαστηρίου σε σκληρά εργαζόμενο λόγω ήσσονος σημασίας πλαστογραφίας σε επίσημο έγγραφο ήρθε στην επιφάνεια.

Πρόκειται για οδηγό του ΕΚΑΒ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών επειδή δήλωσε ψευδώς ότι είναι απόφοιτος Γυμνασίου, ενώ στην πραγματικότητα είχε τελειώσει μόνο την Α’ Γυμνασίου και όχι την Γ΄.

Στη σχετική αποκάλυψη προέβη ο Παύλος Τσίμας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την απάνθρωπη απόφαση δεκαετούς φυλάκισης σε καθαρίστρια που δήλωσε ψευδώς ότι τελείωσε την ΣΤ’ Δημοτικού αντί για την Ε’.

«Έχω στα χέρια μου τουλάχιστον δέκα αντίστοιχες περιπτώσεις», ανέφερε ο Παύλος Τσίμας, σημειώνοντας ότι, όσον αφορά την περίπτωση του οδηγού του ΕΚΑΒ, τόσο οι συνάδελφοι όσο και οι προϊστάμενοί του κατέθεσαν στο δικαστήριο υπέρ του εργαζομένου, δηλώνοντας ότι εκτελούσε με άρτιο τρόπο τα καθήκοντά του, κάτι που όμως δεν άλλαξε την σκληρή στάση των δικαστών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!