EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

Ποια επιδόματα θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού, που αναμένεται τον Ιανουάριο του 2019, θα αυξηθούν και μια σειρά επιδομάτων καθώς και οι αμοιβές των απασχολούμενων με μερική απασχόληση, που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους

Από τους 400.000 εργαζόμενους, που εκτιμάται ότι θα δουν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του 2019 αυξήσεις των αποδοχών τους λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, περίπου 200.000 αµείβονται µε µισθούς 500 ευρώ έως 600 ευρώ, ενώ οι άλλοι 200.000 εργάζονται µε µερική απασχόληση και οι αποδοχές του εξαρτώνται από τον κατώτατο.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο μισθός και αυτών των 200.000 εργαζομένων μερικής απασχόλησης.

Ποια επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συµπαρασύρει και το επίδοµα ανεργίας του ΟΑΕ∆ που συνδέεται με αυτόν, καθώς και µια σειρά από άλλα επιδόµατα και βοηθήµατα του Οργανισµού.

Ο κατώτατος µισθός λειτουργεί ως ελάχιστο «κατώφλι» για τις µηνιαίες αποδοχές των µισθωτών αλλά και τα ηµεροµίσθια των εργατών στον ιδιωτικό τοµέα.

Υπενθυµίζεται ότι επί του ποσού του µισθού υπολογίζονται τα «παγωµένα» επιδόµατα προϋπηρεσίας, όπως και το επίδοµα γάµου 10% λόγω υπαγωγής στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύµβασης Εργασίας.

Τι ισχύει μέχρι σήμερα

Με ρήτρα του 2012 έχει ανασταλεί η προσαύξηση του µισθού για προϋπηρεσία που συµπληρώνεται µετά τις 14 Φεβρουαρίου 2012, έως ότου η ανεργία πέσει κάτω από 10%.

Όσοι ωστόσο είχαν έως το 2012 συµπληρώσει πάνω από µία τριετία προϋπηρεσίας δικαιούνται προσαύξηση 10% για κάθε τριετία και έως τρεις τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία ­9 ετών και άνω.

Με αντίστοιχο τρόπο το κατώτατο ηµεροµίσθιο των εργατοτεχνιτών προσαυξάνεται 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας έως τον Φεβρουάριο του 2012 και έως έξι τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω.

Πόσο προσαυξάνεται το ποσό των 586,08 ευρώ που ισχύει σήμερα

Η αύξηση του κατώτατου µισθού, που σήµερα είναι 586,08 ευρώ µεικτά για άγαµο, νεοπροσλαµβανόµενο, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, δεν αποκλείεται να «κλειδώσει» κοντά στην περιοχή των 50 ευρώ, γεγονός που σηµαίνει ποσοστιαία αύξηση κοντά στο 8% και εντός της περιοχής 6%- 10%.

Στην πράξη αυτό σηµαίνει πως ο νέος κατώτατος, που θα ισχύει από τον ερχόµενο Φεβρουάριο για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, αναµένεται να διαµορφωθεί κοντά στην περιοχή των 630 ευρώ.

Ο νέος, αυξηµένος κατώτατος µισθός θα ισχύει και για τους νέους έως 25 ετών, οι οποίοι σήµερα εµπίπτουν στην περιοχή του υποκατώτατου των 510 ευρώ µεικτά.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι νέοι να έχουν τη µεγαλύτερη αύξηση από όλους τους µισθωτούς, καθώς θα οδηγηθούν κατευθείαν στον νέο αυξηµένο µισθό, καταγράφοντας βελτίωση των εισοδηµάτων τους άνω του 15%-20%.

Τι ισχύει για τους part timers

Από την αύξηση του κατώτατου θα επηρεαστούν και αποδοχές µισθωτών που εργάζονται µε µερική απασχόληση, εκτός κι αν εµπίπτουν σε κλαδική σύµβαση που ορίζει υψηλότερους µισθούς.Έθνος


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μαύρα» Χριστούγεννα: Kαταρρέουν χρηματιστήρια & επενδυτικά καταφύγια -Στοιχεία σοκ για ΗΠΑ φέρνει ο «πόλεμος» Τραμπ-Fed

Η… «σφαγή» στις αγορές μόλις ξεκίνησε, προειδοποιούν οι κορυφαίοι αναλυτές και συστήνουν στους επενδυτές να μείνουν… μακριά. Η είσοδος τόσο του S&P 500 όσο και του Nasdaq σε bear market ήταν αρκετή για να επαναφέρει τους φόβους για ένα γενικευμένο κραχ όχι μόνο στη Wall Street αλλά στο σύνολο των διεθνών αγορών.

Χτες 25/12 καταγράφηκαν μαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 1.010,45 μονάδες (–5,01%), στις 19.155,74 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017 ενώ ηπιότερες ήταν οι απώλειες στην Κίνα με τον δείκτη Shanghai Composite να υποχωρεί κατά – 0,88% στις 2.505,44 μονάδες και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί κατά -0,81% στις 1.285,21 μονάδες.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiwan Weighted υποχώρησε κατά -1,17%.

Πέραν της ελεύθερης πτώσης των τριών βασικών δεικτών της Wall Street, ένα ακόμη από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά των αγορών είναι η εξαιρετικά έντονη μεταβλητότητα, με τον δείκτη VIX να ενισχύεται 268% από την αρχή του έτους, αποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές δεν αισθάνονται καθόλου σίγουροι για το μέλλον των αγορών.

Και οι τρεις μεγάλοι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έχασαν πάνω από 2% την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο S&P 500 έχει χάσει περίπου 19,8 ποσοστιαίες μονάδες από τις 20 Σεπτεμβρίου, ελάχιστα κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% που τον εισάγει στην φάση του «bear market».

Το γεγονός, δε, ότι και οι 11 κλαδικοί δείκτες του S&P 500, του δείκτη – βαρόμετρο της αμερικανικής βιομηχανίας, έχουν εισέλθει σε bear market, δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό, με δεδομένο ότι εντός του 2019 δεν θα υπάρχουν παράγοντες που θα μπορούν να στηρίξουν τις αγορές, όπως για παράδειγμα το δημοσιονομικό πακέτο και οι μειώσεις φόρων στις ΗΠΑ.

Μέχρι και οι τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street και το χρηματιστήριο του Τόκιο εισήλθαν σε «bear market» (όταν ένας κλάδος ή μία αγορά υποχωρεί άνω του 20% σε σύγκριση με τα πρόσφατα υψηλά της) λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αποδεικνύοντας ότι οι ευκαιρίες που είχαν οι επενδυτές για να βγουν κερδισμένοι στο σύνολο του 2018 ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.

Η «πτώση» των μετοχών FANG (Facebook, Apple, Netflix, Google), οι οποίες πρωταγωνίστησαν στην αδιάλειπτη άνοδο από το 2009 μέχρι σήμερα, χάνουν όλες πάνω από 20% από τα πρόσφατα υψηλά τους λόγω των ανησυχιών για την κερδοφορία τους και της «παράκρουσης» που προκαλεί στις ΗΠΑ η κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με την Fed για τα επιτόκια.

Πόλεμος Τραμπ-Fed

Την ίδια ώρα ο ανοιχτός πόλεμος που συνεχίζεται μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ και της Fed, με τον Τραμπ να επιτίθεται σχεδόν καθημερινά στην Κεντρική Τράπεζα και μάλιστα σε μία τελευταία ανάρτησή του στο Twitter ουσιαστικά να την κατηγορεί για ανικανότητα, επιτείνουν το αρνητικό κλίμα, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και την αποπομπή του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, έστω και εάν ο Τραμπ ήταν αυτός που τον επέλεξε.

Ο Πρόεδρος Τραμπ επαναδιατύπωσε τις αιχμές του κατά της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας ενώ προσπάθησε να κάνει ένεση εμπιστοσύνης λέγοντας ότι «οι αμερικανικές εταιρίες είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο» και ότι «παρουσιάζουν τεράστιες αγοραστικές ευκαιρίες για τους επενδυτές».

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις εταιρίες μας. Έχουμε εταιρίες, τις μεγαλύτερες στον κόσμο και τα πηγαίνουν πραγματικά καλά», είπε ο Τραμπ που τη Δευτέρα επιτέθηκε στην FED, λέγοντας ότι αυτή συνιστά το μόνο πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας.

Το αμερικανικό σημείωσε απότομη πτώση τις τελευταίες εβδομάδες στον απόηχο των ανησυχιών για ασθενέστερη ανάπτυξη, με τον Τραμπ να ασκεί δημοσίως κριτική στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, τον οποίο ο ίδιος διόρισε.

Πληροφορίες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας θέλουν τον Τραμπ να συζητά ακόμη και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Πάουελ για τον οποίο έχει δηλώσει ότι «δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένος μαζί του».

Τέλος, η επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Στέφεν Μνούχιν με τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας για τις Χρηματαγορές, επέτεινε παρά τις καθησύχασε τις ανησυχίες των αγορών.

Επιβαρυντικές του κλίματος ήταν και οι δηλώσεις Τραμπ, για την προοπτική αναστολής λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών (shutdown), σημειώνοντας ότι αυτή θα διαρκέσει μέχρι να ικανοποιηθεί η απαίτησή του για την ψήφιση των δαπανών για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

«Δεν μπορώ να σάς πω πότε θα ξανανοίξει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Τραμπ έπειτα από επικοινωνία του μέσω βίντεο για τα Χριστούγεννα με Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό.

«Μπορώ να σάς πω ότι δεν θα ξανανοίξει μέχρι να έχουμε έναν τοίχο, έναν φράκτη, πείτε το όπως θέλετε. Θα το ονομάσω όπως θέλουν, αλλά το ίδιο κάνει. Είναι ένα φράγμα για τους ανθρώπους που συρρέουν στην χώρα, για τα ναρκωτικά».

Και πρόσθεσε: «Αν δεν το έχουμε αυτό (το τείχος), δεν ξανανοίγουμε».

Η χρηματοδότηση του ενός τετάρτου των ομοσπονδιακών προγραμμάτων, που αφορούν τα υπουργεία Εσωτερικής Ασφαλείας, Δικαιοσύνης και Γεωργίας, έληξε τα μεσάνυκτα της Παρασκευής. Χωρίς συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου, η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα παραταθεί μέχρι το νέο έτος.

Η κατασκευή του τείχους είναι μία από τις πιο συχνές υποσχέσεις του Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά οι Δημοκρατικοί είναι κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στο σχέδιο.

Deutsche Bank: Η Wall Street θα αργήσει αρκετά να ανακάμψει – Τα ιστορικά δεδομένα

Η υποχώρηση της Wall Street η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2018 έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή σε όλες τις αγορές.

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει 12% από τον Οκτώβριο, ενώ ακολούθησε μία περίοδο έντονων διακυμάνσεων, με την απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων να έχει υποχωρήσει κατά 35 μονάδες βάσης.

Η τιμή πετρελαίου έχει αποδυναμωθεί 35%, ενώ το δολάριο συνεχίζει να σημειώνει ράλι, με άνοδο 8% σε σύγκριση με τα χαμηλά επίπεδα που είχε αγγίξει τον Φεβρουάριο του 2018.
Ως εκ τούτου είναι απόλυτα φυσικό οι επενδυτές να αναρωτιούνται πότε θα υπάρξει ανάκαμψη των αγορών και κυρίως της Wall Street.

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι η κατακόρυφη θέση τοποθετήσεων στα futures της Wall Street, όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο Parag Thatte αναλυτής της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τον αναλυτή οι τοποθετήσεις αυτές έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που βρίσκονταν είτε κατά τη διάρκεια της κρίσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη του 2011.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των αγορών είναι η έντονη μεταβλητότητα, ή το «σοκ μεταβλητότητας» όπως το χαρακτηρίζει ο αναλυτής της Deutsche Bank.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στα μέχρι σήμερα ανάλογα περιστατικά έντονης μεταβλητότητας, χρειάζονται είτε επτά εβδομάδες είτε 11 εβδομάδες από την έναρξη της πτώσης προκειμένου να ανακάμψει μία αγορά.

Αυτή τη στιγμή η Wall Street διανύει την 10η εβδομάδα υποχώρησης, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η τελευταία εβδομάδα του έτους μπορεί να αποδειχθεί θετική.

Πάντως όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν μόνο εάν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να ακολουθεί θετική πορεία, καθώς εάν επαληθευθούν όσοι προβλέπουν διολίσθησή της σε ύφεση το 2019, τότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το εύρος της αντίδρασης των αγορών, αλλά σαφώς δεν θα είναι θετική.

Οι επενδυτές πρέπει να μείνουν εκτός αγορών

Κάθε φορά που οι αγορές υποχωρούν, αρκετοί αναλυτές σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι τότε είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου οι επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών, μιας και οι αποτιμήσεις έχουν υποχωρήσει.

Όμως, όπως αποκαλύπτει ο Ronnie Shah, ειδικός στις τεχνικές αναλύσεις για λογαριασμό της Deutsche Bank υπάρχει ένας δείκτης που έχει δημιουργήσει η τράπεζα και υποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Πρόκειται για τον δείκτη Variance Risk Premium (VRP), ο οποίος «μετρά» το εκτιμώμενο ρίσκο μίας αγοράς (όπως αυτό αποτυπώνεται σε δείκτες όπως ο VIX) και το πραγματικό ρίσκο.
Όταν ο δείκτης VRP βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αυτό σημαίνει ότι έχουν εμφανιστεί αγοραστικές ευκαιρίες στις αγορές και φυσικά ισχύει το αντίθετο όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, αυτή τη στιγμή ο εν λόγω δείκτης διαμορφώνεται στο 3 δηλαδή πολύ πιο χαμηλά από τον ιστορικό μέσο όρο του που φθάνει στο 12.
Ως εκ τούτου καλό θα ήταν οι επενδυτές να… φύγουν από τις αγορές

Alhambra Investment: Τα futures των αμερικανικών ομολόγων δείχνουν κατάρρευση

Στο τρέχον περιβάλλον των αγορών που τα «σημάδια»-προπομποί ενός επικείμενου «κραχ» πληθαίνουν, η Alhambra Investment Partners εστιάζει ειδικότερα σε ένα περιουσιακό στοιχείο.

Αφού επισημάνει πως το πετρέλαιο, η απόκλιση από τα πρόσφατα υψηλά (άνω του 10% για τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες) όπως και η καμπύλη αποδόσεων βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου κόστους δανεισμού για τις Ηνωμένες Πολιτείες, φανερώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για μία κατάρρευση της Wall Street ή μία ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, η εταιρεία εστιάζει στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) των Treasuries.

Όπως σημειώνει, η αγορά των futures στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ χρησιμεύει ως αντιστάθμισμα σε έναν κίνδυνο.

Από τις 27 Νοεμβρίου 2018, λοιπόν, τα εν λόγω συμβόλαια ξεπέρασαν τα 1,1 εκατομμύρια, για πρώτη αφορά από το 1998.

Το ψυχολογικό όριο που δείχνει αυξημένη αβεβαιότητα στις αγορές, σύμφωνα με την Alhambra Investment Partners, είναι το ένα (1) εκατομμύριο συμβόλαια futures -στο οποίο βρίσκεται τώρα κοντά η αγορά.

Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε «πολυκοσμία» στην αγορά των futures Treasuries, ήταν το 2008, όταν επήλθε και η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.

pronews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ! Εξαγριωμένοι Κεφαλονίτες την... έπεσαν στην βουλευτή Αφρ. Θεοπεφτάτου

Έξω από το γραφείο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου συγκεντρώθηκαν χθες Σάββατο το πρωί εξαγριωμένοι πολίτες στην Κεφαλονιά.

Μεταξύ άλλων, οι πολίτες αντιδρούν στη μεταφορά των χωριών της Θηνιάς στο νέο δήμο Παλικής. Μάλιστα για το λόγο αυτό μάζεψαν 447 υπογραφές (δηλαδή το 99% του συνολικού πληθυσμού των χωριών). Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, φανερά αμήχανη, δήλωσε ότι θα μεταφέρει το αίτημα των κατοίκων στο υπουργείο, όμως δεν δεσμεύτηκε ότι θα το υποστηρίξει.Οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρόεδρο της κοινότητας Σπύρο Βανδώρο, απευθυνόμενο στη βουλευτή, να της φωνάζει ότι τους εμπαίζει. Από τη πλευρά της η βουλευτής υποστήριξε ότι περιμένει συνάντηση με τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση ώστε να ξεκαθαρίσουν τα νέα διοικητικά όρια των νέων δήμων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ekefalonia.gr η συζήτηση μεταφέρθηκε στο θέμα των Σκοπίων και οι κάτοικοι της φώναξαν: «Τον λαό τον ρωτήσατε για τη Μακεδονία; Ή θα κάνετε πάλι δημοψήφισμα μετά, και θα κάνετε το Όχι.... ΝΑΙ; Είστε προδότες. Παλιοπροδότες. Τον ελληνικό λαό τον ρωτήσατε;».
 Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλά ΧριστούγενναΚαλά Χριστούγεννα εύχομαι στην οικογένειά σας
και των αγγέλων οι ψαλμοί τραγούδια στην καρδιά σας.
Ο νέος χρόνος που έρχεται υγεία να σας χαρίσει
με γέλιο, αγάπη και χαρά, το σπίτι να γεμίσει.epiosy


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά», ο Χριστός, οι πρόσφυγες και οι φασίστες!

Ιστορικά το θρησκευτικό λαϊκό αίσθημα – καθώς ενσωματώνεται με τη πάροδο των χρόνων με βασικές αξίες των λαϊκών στρωμάτων – χρησιμοποιούνταν ως προπαγανδιστικό εργαλείο από τις εκάστοτε ελίτ, για να περνούν τα αντιλαϊκά τους μηνύματα που εξυπηρετούσαν κάθε φορά τα συμφέροντα των καταπιεστών, ιδιαίτερα όταν η θρησκεία έστρεφε τους πιστούς στην ενασχόληση μόνο με τη βασιλεία των ουρανών.


Στη σημερινή εποχή της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) που διαχειρίζεται τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, όπου οι δίαυλοι πληροφόρησης ελέγχονται – και δημιουργούνται – σχεδόν καθολικά από την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) και τις κατά τόπους ελίτ, η διασπορά της ελεγχόμενης πληροφόρησης και η διαστρέβλωση της ιστορίας και της πραγματικότητας παίρνει τη μορφή «χιονοστιβάδας». 

Αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή αφού πλέον στον συστημικό προπαγανδιστικό μηχανισμό δεν περιλαμβάνονται μόνο τα παραδοσιακά ΜΜΕ, αλλά και οι ελεγχόμενοι δίαυλοι του ίντερνετ που μπαίνουν σε κάθε σπίτι και η παγκοσμιοποιητική «αριστερά» που έχει κυρίαρχο ρόλο στη διασπορά της συστημικής προπαγάνδας.

Ο λόγος για το πρόσφατο – εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς – συστημικό «τρολάρισμα» που ανέλαβε να το μεταδώσει καταρχήν ο σημερινός Πάπας Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο λέγοντας ότι ο Ιησούς και η οικογένειά του ήταν πρόσφυγες. 

Λέμε «καταρχήν» γιατί ο σημερινός Πάπας  αποτελεί τον υψηλότερο στην καθολική ιεραρχία του θρησκεύματος φερέφωνο των θέσεων της Υπερεθνικής Ελίτ, δηλαδή της ιδεολογίας της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, αν και δεν έχουμε αμφιβολία ότι τα ιδια θα υποστηρίζει και ο γνωστός για τον ρόλο του στη στήριξη του φασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας που επέβαλε η Υπερεθνική Ελίτ μετά από αιματηρή δήθεν εξέγερση, Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Είναι γνωστό ότι η πεμπτουσία της παγκοσμιοποίησης είναι οι ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές, όπου η μία εξ αυτών και εξίσου σημαντική για την αναπαραγωγή της ΝΔΤ είναι η ελευθερία στη διακίνηση «ανθρώπων»/ εργατικού δυναμικού, η οποία εχει διττό στόχο: την τροφοδότηση των Πολυεθνικών εταιρειών με φτηνά εργατικά χέρια αλλά και την αντικατάσταση της πολιτισμικής ταυτότητας, που αποτελεί το θεμέλιο της εθνικής κυριαρχίας, με το κατασκευασμένο καταναλωτικό πρότυπο τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε ιστορικές καταβολές και αξίες της κοινωνίας.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος προώθησης των «ανοιχτών συνόρων» που επιβάλλει η ΝΔΤ από το να περιβάλλονται οι αντιδραστικοί της στόχοι με θρησκευτικά και φιλάνθρωπα περιτυλίγματα βασιζόμενα και σε ανιστόρητα μυθεύματα.

Από κει και πέρα αναλαμβάνουν οι κατά τόπους «φυτευτοί» αρχιεπίσκοποι και αριστερο-δεξιοί που αποτελούν τα «καλά παιδιά» του συστήματος για να αναμεταδώσουν τα μηνύματα της Υ/Ε σε όλο το φάσμα των λαϊκών στρωμάτων, όπως έγινε και αυτές τις μέρες εδώ, με «αριστερούς» τύπου Παπαδημούλη και Μπογιόπουλου να αναμεταδίδουν το σύνθημα του έμμεσα συνεργού στη σφαγή του Αργεντίνικου λαού σημερινού Πάπα Μπεργκόλιο, βρίζοντας τον ελληνικό λαό ως «ρατσιστή» και «φασίστα» εάν τολμήσει να αντιταχθεί στα σχέδια της Υ/Ε για το πλήρες άνοιγμα των συνόρων στα εκατομμύρια προσφύγων που δημιούργησε βέβαια το ίδιο το παγκοσμιοποιητικό σύστημα και τα κατά τόπους εκτελεστικά του όργανα, τύπου ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς εδώ στους λόγους που οδήγησαν σε πορεία εκφυλισμού των αξιών της παραδοσιακής Αριστεράς – ρεφορμιστικής και αντισυστημικής – αν και είναι πασιφανές πια ότι η απουσία ανάλυσης για το τι είναι και πως λειτουργεί η διεθνοποιημένη καπιταλιστική οικονομία της αγοράς (παγκοσμιοποίηση) αποτελεί τον πρωταρχικό λόγο της ενσωμάτωσης σύσσωμης της αριστεράς στην ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και τη ΝΔΤ, πράγμα που οδηγεί παντού τα λαϊκά στρώματα – θύματα της παγκοσμιοποίησης σε εγκατάλειψη της «Αριστεράς» αυτής και τη στήριξη των κινημάτων για την εθνική κυριαρχία, σαν προϋπόθεση για οποιαδήποτε ριζική κοινωνική αλλαγή (κίνημα για το Brexit, Κίτρινα Γιλέκα κλπ).
Ωστόσο τρία σημεία θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

  1. Ο τραγελαφικός χαρακτηρισμός ότι ο «Ιησούς και η οικογένειά του ήταν πρόσφυγες» είναι ανιστόρητος και έτσι σημαντικά ζητήματα που έχουν και ιστορικό ενδιαφέρον πασάρονται από τους νεροκουβαλητές της ΝΔΤ και διαχέονται στα ΜΜΕ ως τσιτάτα και συνθήματα χωρίς ίχνος ιστορικής τεκμηρίωσης και ανάλυσης για σύνδεση με τη σημερινή εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
  2. Τότε δεν υπήρχαν βέβαια κράτη-έθνη (που σήμερα είναι φυσικά υπό διάλυση) για να τίθεται θέμα μεταναστών/προσφύγων όπως σήμερα. Οι Εβραίοι τόσο στην Παλαιστίνη όσο και στην Αίγυπτο δεν είχαν βέβαια τα δικαιώματα των Ρωμαίων πολιτών και ήταν σε τελική ανάλυση οι Ρωμαϊκές διοικήσεις που αποφάσιζαν (μέσω των τοπικών άρχων) ποιοι μπορούσαν να εγκατασταθούν στην κάθε επαρχία και φυσικά συνήθως δεν είχαν κανένα λόγο να απαγορεύσουν σε κάποιους Εβραίους να πάνε από τη μια επαρχία στην άλλη (άλλο αν οι ίδιοι οι Εβραίοι για θρησκευτικούς η άλλους λόγους είχαν αντιρρήσεις). Με άλλα λόγια η Ρωμαϊκή αυτοκρατορια, όπως και αυτή του Μ. Αλεξάνδρου, ήταν εξ ορισμού ‘διεθνιστικές’, όχι βέβαια με την έννοια της παγκοσμιοποίησης όπως λένε άσχετες αναλύσεις τύπου Αρβελέρ κλπ (δηλαδή με την έννοια του ανοίγματος των αγορών κλπ.), αλλά με την έννοια της πολιτικής διεθνοποίησης στα όρια της κάθε αυτοκρατορίας —όπως έγινε μετά και με τη Βρετανική αυτοκρατορία.
  3. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε απλά το σύστημα των μετοίκων για αυτούς που μετακόμιζαν από άλλη πόλη. Και πολύ σωστά η Αθηναϊκή δημοκρατία δεν έδινε πολιτικά δικαιώματα στους μετοίκους, ειδάλλως θα έφθανε και αυτή στο σημερινό ανέκδοτο όπου οι πιο φανατικοί κατά της εθνικής κυριαρχίας να είναι οι μετανάστες και τα παιδιά μεταναστών, όπως γίνεται σήμερα με το Brexit στη Βρετανία, όπου συνδιαμορφώνουν την κρίσιμη απόφαση εάν θα εξακολουθήσει να υπάρχει Βρετανικό κράτος-έθνος οι…Ινδοί και οι Πακιστανοί, όταν συγχρόνως οι Σκωτσέζοι δεν θέλουν να υπάγονται στη Βρετανία παρόλο που οι πολιτιστικές κλπ διαφορές τους από τους υπόλοιπους Βρετανούς δεν συγκρίνονται βέβαια με αυτές με τους Ασιάτες κλπ. Φανταζόμαστε τι θα είχε γίνει η Αθηναϊκή δημοκρατία αν ψήφιζαν και οι μέτοικοι από άλλες περιοχές, ακόμη και από τη Σπάρτη, για να μην πούμε από Περσία κλπ; Σήμερα δηλαδή η μετανάστευση είναι βασικό όπλο στην κατάργηση των κρατών-εθνών, όπως ρητά τόνιζε ο Πίτερ Σάδερλαντ (υπεύθυνος για τα δικαιώματα προσφύγων στον ΟΗΕ πριν μερικά χρόνια πριν πεθάνει — βλ. σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο εδώ) ότι πρέπει όλοι να ζούμε σε πολυεθνικές σούπες όπως η Αμερική, ο Καναδάς και η Αυστραλία και επέκρινε τους Ευρωπαϊκούς λαούς γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα έτσι…
ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 25/12/2018

πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπογιόπουλος: Θα ξεπεράσει και τον Παύλο Τσίμα;

Ο Νίκος Μπογιόπουλος, με αλματώδεις ρυθμούς, ακολουθεί τα αχνάρια του Παύλου Τσίμα… 


Έχει εξελιχτεί σε υστερικό φερέφωνο των «Μεγάλων Ιδεών και Αξιών» της Παγκοσμιοποίησης, με «κομμουνιστικά» μακιγιάζ… 

Σήμερα οι πιο χρήσιμοι ιδεολόγοι του 4ου Ράιχ είναι οι σταρ της «κομμουνιστικής» και «αριστερής» κοπής, οι πολύχρωμες ποικιλίες των μεταλλαγμένων αριστερών…

Ο Μπογιόπουλος σε ΟΛΑ τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, αυτά που έχουν γεννηθεί από το νέο ΦΑΣΙΣΜΟ του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου (4ο Ράιχ), αποτελεί το φερέφωνο της Νέας Τάξης: των Ιδεών και Αξιών αυτού του πλανητικού ιμπεριαλισμού… 

Ένα φερέφωνο
 με τον ξύλινο «κομμουνιστικό λόγο», με προσωπείο «αντικαπιταλιστικό», «αντιφασιστικό» και «ταξικών» πυροτεχνημάτων… 

Ιδιαίτερα προσηλωμένος (ο Μπογιόπουλος) είναι στο ξέπλυμα του σύγχρονου πλανητικού φασισμού (4ο Ράιχ) με τα «κλούβια αυγά» του παλιού φασισμού (3ο Ράιχ)!!! 

Εδώ η Ευρώπη στενάζει κάτω από την μπότα των υπερεθνικών μαφιών του χρήματος (4ο Ράιχ) και ο Μπογιόπουλος …οργίζεται και εκτοξεύει υστερικά αναθέματα εναντίον κάθε λαϊκής εκδήλωσης που στρέφεται εναντίον της πλανητικής ελίτ και υπερασπίζεται την ΕΘΝΙΚΗ υπόσταση και ανεξαρτησία των λαών. 
Το χειρότερο: Ταυτίζει κάθε λαϊκή εκδήλωση (κινηματική ή κοινοβουλευτική) η οποία έχει εθνικό πρόσημο, ΜΕ τα απομεινάρια του 3ου Ράιχ, απομεινάρια που αποτελούν παρακρατικούς και προβοκατόρικους μηχανισμούς του 4ου Ράιχ… 

Με αυτήν την ταχυδακτυλουργία (δόλιο εφεύρημα του πλανητικού φασισμού) αποτελεί ο Μπογιόπουλος τον σταρ της «κομμουνιστικής» δημοσιογραφίας («πορνείας») που συμβάλλει και μάλιστα υστερικά, στο αναποδογύρισμα της πραγματικότητας: Να εμφανίζονται σαν «δημοκράτες» και «αριστεροί» οι σύγχρονες φασιστικές δυνάμεις (και οι κατοχικές κυβερνήσεις του προτεκτοράτου-ΕΛΛΑΣ) και σαν φασίστες οι λαοί που αντιστέκονται στη Νέα Τάξη… 

Σημείωση: Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Μπογιόπουλος σιωπά, σκανδαλωδώς, πάνω στο γαλλικό, εκρηκτικό και μαζικό λαϊκό Κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων. Φλυαρεί για τόσα ανούσια πράγματα και εδώ δεν παίρνει θέση για να μην ξεγυμνωθεί τελείως: η αθλιότητα του καιροσκοπισμού… 

Το δόλιο αυτό στρατήγημα της πλανητικής ιμπεριαλιστικής εξουσίας εναντίον των λαϊκών εκδηλώσεων, ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΕΙ, αλλά και συμπυκνώνει την πραγματική στρατηγική του 4ου Ράιχ: Τα «Ανοικτά Σύνορα», για την εδραίωση και επιβολή της ΝΕΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, καθώς και για τη διάλυση των εθνικών κρατών και κάθε συνεκτικού κοινωνικού ιστού συλλογικότητας… 

Τα «όπλα» αυτής της δολοφονικής στρατηγικής αποτελούν οι μαζικές, μεθοδευμένες και οργανωμένες εισροές «προσφύγων» και λαθροεποίκων… 

Ανάλογα και τα νέα «ανθρωπιστικά» ιδεολογήματα και οι νέοι τρομοκρατικοί αφορισμοί: «Εθνικισμός», «ρατσισμός» και CIA… 

Διαβάστε ενδεικτικά δύο σχετικά κείμενα: 

α). «Προσφυγικό»: Η τρομοκρατία των «ανθρωπιστικών» δακρύων... 
http://resaltomag.blogspot.com/2016/02/blog-post_27.html 

β). «Προσφυγικό»: Ένας από τους πυλώνες της νέας δουλείας 
http://resaltomag.blogspot.com/2016/10/blog-post_3.html
 

Ο Μπογιόπουλος εδώ έχει ξεπεράσει, σε ιδεολογικό ζήλο και πολιτικό φανατισμό, ακόμα και τα μεγάλα αφεντικά του 4ου Ράιχ. Αναπαράγει, με υστερικούς αλαλαγμούς, όλα τα δόλια ιδεολογήματα της Παγκοσμιοποίησης… 

Ακόμα και την «ατάκα» του Πάπα …κυκλοφόρησε: «ο Ιησούς και η οικογένειά του ήταν πρόσφυγες»!!! 

Διαβάστε εδώ: 
https://www.imerodromos.gr/fasista-ki-o-christos-prosfygas-itan/
 

Η απάντηση που δίνεται από το «Μέτωπο για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση», είναι καταλυτική. Εδώ: 
http://resaltomag.blogspot.com/2018/12/blog-post_26.html 

Εμείς θα επισημαίναμε, απλώς, στο «μαρξιστή» Μπογιόπουλο τούτο: Ότι οι έννοιες (όπως «πρόσφυγας», «έποικος» ή «λαθρομετανάστης») δεν είναι αδειανοί φάκελοι, αλλά γεμίζουν με τις ταξικές σχέσεις της κάθε εποχής και με το «υλικό περιεχόμενο» της κάθε χώρας. 

Σημείωση: Παραφράσαμε το «τσιτάτο» της Ρόζας Λούξεμπουργκ: 

«Το εθνικό ζήτημα και ο εθνικισμός είναι αδειανοί φάκελοι 
μέσα στους οποίους κάθε εποχή και οι ταξικές σχέσεις σε κάθε 
χώρα βάζουν το ιδιαίτερο υλικό τους περιεχόμενο».
 

Ο «μαρξιστής» Μπογιόπουλος, ο οποίος ωρύεται «ταξικά, ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ την ταξική ΟΠΤΙΚΗ και τις ΕΠΟΧΕΣ , δηλαδή τις ΤΑΞΙΚΕΣ σχέσεις κάθε εποχής… 

Μια ταχυδακτυλουργία για να ευθυγραμμιστεί με τις στρατηγικές της Νέας Τάξης και να στηρίξει τα ιδεολογήματα της Παγκοσμιοποίησης… 

Οι σταρ της «κομμουνιστικής» δημοσιογραφίας ακολουθούν τα βήματα, με άλματα, του Παύλου Τσίμα…
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λειτουργούν ξανά Pirate Bay, Gamato και tainies.online

Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας  να περιορίσει την εκτεταμένη πειρατεία της ψυχαγωγίας που έχει αναπτυχθεί στο διαδίκτυο και να κλείσει τα sites που διαμοιράζουν σειρές και ταινίες, δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν όσα επιδίωκαν.

Όπως αναφέρει το ''Εθνος΄', τα εν λόγω sites απλώς μεταφέρθηκαν σε άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση και μέσα σε λίγες μέρες ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Για να επιχειρήσουν και πάλι την εκ νέου διακοπή της λειτουργίας τους πρέπει να υπάρξει σχετική καταγγελία, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Επίσης, δεν υπάρχει και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Ιταλίας, για να μπορέσουν να περιορίσουν τη δράση των πειρατών, ακόμη και μετά την αλλαγή διεύθυνσης των servers.

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου έπεσαν «μαύρο» στο δημοφιλές The Pirate Bay και άλλες 37 ιστοσελίδες με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο παράνομης αναπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και άλλων οπτικοακουστικών έργων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ζήτησε από τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names.

Η Επιτροπή έθεσε διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφαση (που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου), απειλώντας με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Το σφράγισμα στις εισόδους των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών πυλών επιβάλλουν οι τρεις πρώτες αποφάσεις της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν πρόσφατα.

Οι 38 ιστοσελίδες στις οποίες είχε διακοπεί η πρόσβαση:

1. https://xrysoi.online
2. xrysoi.se
3. xrysoi.eu
4. http://gamatotv.me
5. thegmtv.org,
6. gamatotv.to
7. httρs://onlinemoviestar.xyz
8. onlinemoviestar.com
9. tainies.online
10. tenies.online
11. https://tenies-online.com
12. teniesonline.ucoz.com
13. https://oipeirates.οnline
14. oipeirates.eu
15. oipeirates.se
16. http://tainio-mania.com
17. tainiomania.ucoz.com
18. https://liomenoi.com
19. moviecinema.gr
20. moviecinematv.online
21. http://tainiesonline.tv
22. https://magico.info
23. http://www.subs4free.com
24. small-industry.com
25. rnedium-industry.com
26. https://subztv.club
27. http://www.greeksubtitles.info
28. httρ://www.subtitles.gr
29. https://thepiratebay.org
30. thepiratebay.se
31. thepiratebay.me
32. thepiratebay3.org
33. https://yts.am
34. httρs://www.1337x.tο
35. 1337x.st
36. 1337x.ws
37. 1337x.eu
38. 1337x.se
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!