EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία και οι συνέπειες για την Ελλάδα.

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία, που ανακοινώθηκε από τον Ντόλαντ Τράμπ, θα δώσει την ευκαιρία στο Ισλαμικό Κράτος να ανασυνταχθεί. Δήλωσε ο συνασπισμός Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (αραβο-κουρδικός, συνασπισμός υπό την διοίκηση των ΗΠΑ). 

Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α 


Η Μόσχα εκτιμά ότι απόφαση αποχώρησης των ΗΠΑ δημιουργεί καλές προοπτικές για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Συρία.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν στην περιοχή και να «θάψουν στα χαρακώματα» τους Κούρδους της περιοχής ανατολικά του Ευφράτη, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. 

Με την αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή δεν υπάρχει εμπόδιο για το Ιράν να ανοίξει διάδρομο, με τον οποίο μέσω Ιράκ-Συρίας- Λίβανο, να φτάσει στη Μεσόγειο. 

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει στη γειτονική Συρία να εξελιχτεί σε προγεφύρωμα της Τεχεράνης. 

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή και το ενδεχόμενο αμερικανοτουρκικής σύγκλησης ανησυχούν Ελλάδα και Κύπρο, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώσει «έχουμε μια ανησυχία… για τις εξελίξεις στη Συρία». 

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις της Λευκωσίας. 

Στην Ελλάδα επικρατεί μέγας προβληματισμός καθόσον η κυβέρνηση υπολόγιζε πολύ στις ΗΠΑ για τον περιορισμό της Τουρκικής επιθετικότητας. 

Η Real politick διαψεύδει την ύπαρξη ηθικής στις διεθνείς σχέσεις. Συμφέροντα και μόνο υπάρχουν. 

Ο πολιτικός αμοραλισμός τόσο των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας είναι εμφανέστατος στο ξεπούλημα του κουρδικού λαού. 

Ο φόβος της εγκατάλειψης του ελληνισμού (Κύπρος και Ελλάδα), στις ορέξεις των Τούρκων τόσο από τις ΗΠΑ, αλλά και από την Ρωσία, είναι εμφανείς. 

Ήδη η λαλίστατη Μόσχα σχετικά με την επιθετικότητα των τούρκων στο Αιγαίο και ειδικά τα Χριστούγεννα, αυτή την φορά σιώπησε. 

Η Ελλάδα με τις ενέργειές της 
(ματαίωση της συμφωνίας TOMA BMP-3, απέλαση ρώσων διπλωματών, ματαίωση του South Stream, κλπ), έχει κατορθώσει να έρθει αντιμέτωπη με την Ρωσία, που ήταν διαχρονικά ένα καλός σύμμαχος των ελληνικών συμφερόντων στην Μεσόγειο – Αιγαίο. 

Από την άλλη μεριά, λειτουργώντας ως «υπάκουος σύμμαχος» των ΗΠΑ, ακόμη και σε βάρος των συμφερόντων της, αποδείχθηκε ότι η Αμερική θεωρεί δεδομένη την Ελλάδα… με ότι αυτό σημαίνει. 

Συμπερασματικά αλλά και εκ του τρόπου δράσεως της Τουρκίας διαχρονικά, εύκολα δύναται να εξαχθεί το συμπέρασμα: ότι μόλις η Τουρκία κλείσει το μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, θα στραφεί προς δυσμάς (Αιγαίο-Μεσόγειοο), αναβαθμισμένη γεωπολιτικά και εμπειροπόλεμη στρατιωτικά. 

Οι μετριότητες και ανθυπομετριότητες που απαρτίζουν το πολιτικό σκηνικό αδυνατούν να διαχειρισθούν προβλήματα τέτοιου γεωστρατηγικού μεγέθους και ενδεχομένως πολύ σύντομα να βρεθούμε προ αδιεξόδου, αλλά ακόμη και ενώπιον εθνικού ακρωτηριασμού.
 

Κοζάνη 27/12/18Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς αλλάζουν μισθοί, συντάξεις και εισφορές από το 2019 – Οι δέκα αλλαγές

Δέκα αλλαγές έρχονται από το 2019 σε μισθούς, συντάξεις και εισφορές. Η νέα χρονιά διαμορφώνει νέο τοπίο σε ασφαλιστικό και εργασιακά και οι αλλαγές αγγίζουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

1. Αύξηση κατώτατου μισθού

Το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου περνάει από το υπουργικό συμβούλιο η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα οδηγήσει στην κατάργηση του υποκατώτατου, ενώ θα συμπαρασύρει και μια σειρά  από επιδόματα και αμοιβές διαμορφώνοντας νέο τοπίο στις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα. Η αύξηση του κατώτατου μισθού που σήμερα είναι 586,08 ευρώ μικτά για άγαμο, νεοπροσλαμβανόμενο χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, αναμένεται να κλειδώσει κοντά στην περιοχή των 50 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ποσοστιαία αύξηση κοντά στο 8% – 10%. Οι νέοι έως 25 ετών θα έχουν την μεγαλύτερη αύξηση, καθώς θα οδηγηθούν κατευθείαν στον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό, καταγράφοντας βελτίωση των εισοδημάτων τους άνω του 15% – 20%.

Η αύξηση θα συμπαρασύρει και τις αποδοχές όσων λαμβάνουν τα “παγωμένα” επιδόματα προϋπηρεσίας όπως επίσης και το επίδομα γάμου 10% λόγω υπαγωγής στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας. Από την αύξηση θα επηρεαστούν σε σημαντικό βαθμό και οι αποδοχές όσων εργάζονται με μερική απασχόληση, εκτός κι αν εμπίπτουν σε κλαδική σύμβαση που ορίζει υψηλότερους μισθούς. Η αύξηση θα αγγίξει το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, όπως και μια σειρά από άλλα επιδόματα και βοηθήματα του Οργανισμού, ενώ αναμένεται να συμπαρασύρει και τον μέσο μισθό, με θετική επίπτωση στη μείωση της μισθολογικής ανισότητας και στα ποσοστά φτώχειας.

2. Eπανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων χωρίς περικοπές. Τέλος στην προσωπική διαφορά για καινούριους συνταξιούχους

Η εφαρμογή του επανυπολογισμού από το 2019 για δυο εκατομμύρια συνταξιούχους δημιουργεί στα χαρτιά νέο ποσό σύνταξης, το οποίο για την μεγάλη πλειοψηφία συμπληρώνεται με “επιπλέον ποσό”. Η κατάργηση των περικοπών, διασώζει τις αποδοχές για 1,4 εκατ. συνταξιούχους και προστατεύει τα ποσά που εισπράττουν σήμερα οι εν λόγω δικαιούχοι από κύριες συντάξεις, επικουρικές και συγκαταβαλόμενα οικογενειακά επιδόματα. Όλοι κινδύνευαν με μειώσεις έως και 18% επειδή η σύνταξή τους βγαίνει με τον νέο τρόπο υπολογισμού μικρότερη από αυτή που εισπράττουν σήμερα. Από την άλλη 620.000 συνταξιούχοι θα δουν σταδιακές αυξήσεις στις αποδοχές τους από το 2019, επειδή η νέα τους σύνταξη βγαίνει υψηλότερη από αυτή που εισπράττουν σήμερα. Αυτοί θα λάβουν την αύξηση που δικαιούνται σε 5 ετήσιες δόσεις, δηλαδή από το 2019 μέχρι και το 2023. Εκτός αναπροσαρμογής βρίσκονται εξαρχής οι 600.000 συνταξιούχοι του πρ. ΟΓΑ.

Επίσης, οι νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν από 13 Μαίου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2018 δικαιούνται τμήμα προσωπικής διαφοράς, το οποίο και διατηρούν για πάντα. Όσοι συνταξιοδοτούνται από 1/1/2019 και μετά δεν δικαιούνται προσωπική διαφορά αλλά μόνο την σύνταξή τους όπως αυτή υπολογίζεται με τον ν. Κατρούγκαλου.

3. Μείωση έως 33,3% των εισφορών για 250.000 ελευθέρους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Καινούριος είναι και ο χάρτης των εισφορών από το 2019:

• Βάση υπολογισμού είναι το 100% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος συν τις καταβλητέες εισφορές του προηγούμενου έτους. Καταργείται δηλαδή η έκπτωση 15% που ίσχυε το 2018 στην βάση υπολογισμού.

• Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα καταβάλλουν για κύρια σύνταξη το 13,33% έναντι του 20% του εισοδήματός τους. Αυτό σημαίνει πως το ετήσιο όφελος κυμαίνεται από 200 έως 4.690 ευρώ για όσους δηλώνουν εισόδημα από 7.500 ευρώ και πάνω.

• Διατηρείται η γενική ελάχιστη εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ στο σημερινό ύψος, δηλαδή στο 20% του κατώτατου μισθού για ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους άνω 5ετίας και 20% επί του 70% του κατώτατου μισθού για αγρότες.

• Νέοι επιστήμονες που έχουν έως 5 έτη δραστηριότητας, θα έχουν ασφάλιστρο 13,33% αλλά διατηρούν την “υποκατώτατη” βάση υπολογισμού, δηλαδή το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα στο 70% του κατώτατου μισθού.

• Για τους αγρότες το ποσοστό υπολογισμού της εισφοράς για κύρια σύνταξη ορίζεται το 2019 στο 12%, έναντι 18% που θα ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς και διαμορφώνεται μεταβατική περίοδος ως εξής: το 2020 στο 12,66%, το 2021 στο 13% και το 2022 στο 13,3%. Το ετήσιο όφελος ξεκινά από τα 195,96 ευρώ και φτάνει έως και τα 4.200 ευρώ.

• Το ποσοστό υπολογισμού της εισφοράς για υγεία παραμένει στο 6,95% ως ισχύει για όλους.

• Οι εκπτώσεις 5% – 50% συνεχίζουν να εφαρμόζονται για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ έως το 2021 αλλά στο άθροισμα εισφοράς κύριας σύνταξης και υγείας (εξαιρούνται οι εισφορές επικούρισης και εφάπαξ που δεν υπολογίζονται πλέον με βάση το εισόδημα).

• Ισχύουν αναδρομικά νέες μειωμένες εισφορές επικούρισης και εφάπαξ για 200.000 αυτοαπασχολούμενους – επιστήμονες. Η εισφορά για επικουρική υπολογίζεται στο 7% του νέου βασικού μισθού για όλους. Με βάση το σημερινό κατώτατο η εισφορά διαμορφώνεται στα 41,02 € . Αντίστοιχα η εισφορά για πρόνοια (εφάπαξ) ορίζεται σταθερή στο 4% του νέου βασικού μισθού για όλους. Με βάση το σημερινό κατώτατο διαμορφώνεται στα 23,44€. Οι 200.000 αυτοαπασχολούμενοι θα χρεωθούν αναδρομικά από 1/1/2017. Η εξόφληση θα γίνει σε 36 μηνιαίες δόσεις.

4. Νέο ασφαλιστικό καθεστώς για τους τίτλους κτήσης

Εισφορά 13,33% υπέρ ΕΦΚΑ αντί του 20% κλειδώνει και για τους τίτλους κτήσης. Η επίμαχη υπουργική απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του 2019, ώστε να κλείσει κάθε “τρύπα” εισφοροαποφυγής. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, στους τίτλους κτήσης θα επιβάλλονται εισφορές 13,33% υπέρ ΕΦΚΑ και 6,95% υπέρ ΕΟΠΥΥ. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα οι τίτλοι κτήσης δεν εισφοροδοτούνται με το νέο σύστημα, καθώς για να ισχύσει η νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2017 πρέπει να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

5. Αλλαγές στο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ανατροπές στο κόστος των πλασματικών ετών ασφάλισης φέρνει το 2019. Ειδικότερα το κόστος αυξάνεται για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ μειώνεται για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Αναλυτικά, από 1/1/2019 συνεχίζεται η μεταβατική περίοδος αύξησης των ασφαλίστρων που πληρώνει το Δημόσιο στον ΕΦΚΑ για τους υπαλλήλους. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνεται το 2019 στο 10% η εργοδοτική εισφορά ενώ η εργατική είναι στο 6,67%. Αυτό σημαίνει πως από 1/1/2019 το κόστος εξαγοράς επιβαρύνεται με συνέπεια να απαιτείται η καταβολή του 16,67% επί των συντάξιμων αποδοχών του υπαλλήλου ανά μήνα εξαγοράς. Το 2018 το κόστος είχε διαμορφωθεί στο 13,33% επί των συντάξιμων αποδοχών του υπαλλήλου το μήνα υποβολής της εξαγοράς. Η επιβάρυνση δηλαδή φτάνει στις 3,34 ποσοστιαίες μονάδες. Προσοχή, η εν λόγω αλλαγή στο κόστος δεν αφορά υπαλλήλους που ήδη έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση εξαγοράς.

Νέο τοπίο διαμορφώνεται και στην εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης για 1,5 εκατομμύριο μη μισθωτούς, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες (πρ. ΟΑΕΕ), αυτοαπασχολούμενους – επιστήμονες (πρ. ΕΤΑΑ) και αγρότες (πρ. ΟΓΑ). Η μείωση του βασικού ασφαλίστρου για σύνταξη υπέρ ΕΦΚΑ από το 20% στο 13,33% παρασύρει και το κόστος των πλασματικών ετών ασφάλισης που μπορούν να εξαγοράσουν οι επιτηδευματίες προκειμένου να βγουν νωρίτερα στην σύνταξη. Αυτό σημαίνει πως εντός της 5ετίας 2019 – 2023 τουλάχιστον 100.000 μη μισθωτοί μπορούν να συνταξιοδοτηθούν έως και επτά χρόνια νωρίτερα από το γενικό όριο ηλικίας, κερδίζοντας από 360 ευρώ έως και 4.691 ευρώ για κάθε πλήρες πλασματικό έτος (12 μήνες) που αναγνωρίζουν.

6. Αλλαγές στα όρια ηλικίας από 1-1-2019.

Αύξηση των ορίων ηλικίας χιλιάδων ασφαλισμένων σε όλους τους φορείς κύριας ασφάλισης και το Δημόσιο έρχονται από 1η Ιανουαρίου 2019 στο πλαίσιο της μεγάλης μεταβατικής περιόδου που ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώνεται το 2022. Ανεπηρέαστοι από την νέα αύξηση των ορίων ηλικίας μένουν όσοι είχαν συμπληρώσει την 19η Αυγούστου 2015 και τις δύο αθροιστικά προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δηλαδή το όριο ηλικίας και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης. Μόνο αυτοί εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής της αίτησής τους οποτεδήποτε. Αντίθετα, η νέα αύξηση ορίων που έρχεται από 1/1/2019 επηρεάζει την ηλικία συνταξιοδότησης για όλους όσοι έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα σύνταξης με τα παλαιά όρια και μπορούν να αποχωρήσουν νωρίτερα από τα 62 ή τα 67 μέχρι και 31/12/2022. Ειδικότερα, τα νέα όρια αφορούν κυρίως συνταξιοδοτούμενους με 35ετία και 37ετία, γονείς στο δημόσιο ή το ΙΚΑ, υπάλληλοι με 33 έτη κ.α. Η αύξηση κυμαίνεται από 3 μήνες για τις 35ετίες, μέχρι και 1,6 έτη για τις μητέρες ανηλίκων με κατοχυρωμένο δικαίωμα το 2011 ή το 2012. Ειδικότερα :

Παράδειγμα 1

Δημόσιος υπάλληλος συμπληρώνει εντός του 2019 τα 35 χρόνια ασφάλισης και έχει γεννηθεί τον 2/1958. Καθώς συμπληρώνει το 2019 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης το όριο ηλικίας για την περίπτωση του είναι το 60ο και 6 μήνες και μπορέι να αποχωρήσει μέσα στο 2019.

Παράδειγμα 2

Έμπορος κλείνει την επιχείρησή του τον Φεβρουάριο του 2019 και με εξαγορά πλασματικών ετών συμπλήρωσε 35ετία το 2012 ενώ έχει γεννηθεί τον 2/1957. Με συμπλήρωση των προϋποθέσεων επομένως το 2019 θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία 61 ετών και 3 μηνών που έχει ήδη συμπληρώσει.

Παράδειγμα 3
Άνδρας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, γίνεται 58 ετών το 2019, συμπλήρωσε με εξαγορές 10.500 ημέρες ασφάλισης το 2011. Πλέον θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί αντί για τα 58 στα 60 και 6 μήνες με πλήρη σύνταξη που τα συμπληρώνει το 2020.

7. Συντάξεις χηρείας:

Διορθώσεις στις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας έχουν προαναγγείλει για το 2019 αξιωματούχοι του υπουργείου Εργασίας. Υπενθυμίζεται πως το νέο καθεστώς προβλέπει όριο ηλικίας 55 ετών για την δικαίωση συντάξεων χηρείας δια βίου. Όσες χήρες είναι μικρότερες από 55 ετών και δεν έχουν ανήλικα παιδιά λαμβάνουν την σύνταξη χηρείας για μια 3ετία και μετά θα πρέπει να την χάσουν. Όσες είναι 52-55 ετών την στιγμή του θανάτου, δικαιούνται να λάβουν ξανά την σύνταξη όταν γίνουν 67. Δεδομένου ότι η ρύθμιση τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά τον Μάιο του 2016, το πρώτο «ψαλίδι» για δικαιούχους που είναι μικρότεροι από 55 και χωρίς ανήλικα παιδιά πρέπει να μπει σε εφαρμογή τον Μάιο του 2019. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, στελέχη του υπουργείου Εργασίας έχουν εκφράσει την επιθυμία να επανεξετάσουν το ισχύον καθεστώς.

Στο τραπέζι έχει βρεθεί σενάριο για αναστολή της περικοπής των συντάξεων χηρείας με “ρήτρα” ανεργίας. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε, για παράδειγμα, να υπάρξει ρύθμιση η οποία θα αναστέλλει υπό προϋποθέσεις το μέτρο της περικοπής της σύνταξης λόγω ηλικιακού ορίου, έως ότου το ποσοστό της ανεργίας διαμορφωθεί κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο. Στο επίκεντρο της νέας ρύθμισης βρίσκονται δυνητικά χιλιάδες δικαιούχοι που ήταν 52-55 ετών την στιγμή του θανάτου και δεν έχουν ανήλικα παιδιά ή παιδιά σπουδαστές.

8. Περικοπή και κατάργηση ΕΚΑΣ

Το 2019 είναι η τελευταία χρονιά κατά την οποία χορηγείται ΕΚΑΣ στο ύψος των 12 ευρώ το μήνα. Οι προυποθέσεις είναι ακριβώς ίδιες με το 2018 συνεπώς οι δικαιούχοι παραμένουν οι ίδιοι εκτός κι εάν έχει μεταβληθεί το εισόδημά τους. Το ΕΚΑΣ του 2019 λαμβάνουν όσοι έχουν συμπληρώσει τα 65, έχουν συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα έως 7.720 ευρώ, έχουν επίσης ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 11.000 ευρώ και άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης τον Ιούνιο του 2018 έως 643 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως :

α) σε περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που στερούνται πλήρως την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ 2019 που έχει απωλεσθεί.

β) σε περιπτώσεις συζύγων-συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα, ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ 2019 που έχει απωλεσθεί.

γ) απαλλάσσονται πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όλοι όσοι, στερούνται την παροχή ΕΚΑΣ μέχρι την τελική κατάργησή του. Το δικαιούμενο ποσό ΕΚΑΣ ισούται με τα 2/3 του πλήρες ποσού για τους συνταξιούχους:

9. Επιδότηση των εισφορών των νέων έως 24 ετών.

Πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους μισθωτούς έως 25 ετών έρχεται από την 1/1/2019. Η επιδότηση θα φτάνει στο 6,66% επί των μεικτών αποδοχών του εργαζομένου και θα καλύπτει έτσι το 50% της εργοδοτικής εισφοράς για κύρια σύνταξη υπέρ ΕΦΚΑ, η οποία στο σύνολό της είναι 13,33%. Η επιδότηση αφορά τους μισθωτούς που εισπράττουν τον υποκατώτατο μισθό των 510 ευρώ και από τον Γενάρη αναμένεται να μεταβούν απευθείας στον νέο αυξημένο κατώτατο. Συνεπώς, η εν λόγω επιδότηση θα απορροφήσει ένα μέρος του μη μισθολογικού κόστους για μια ομάδα μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που θα έχουν την μεγαλύτερη αύξηση, άνω του 15%. Η επιδότηση δεν επεκτείνεται στις συνεισπρατόμενες εισφορές (δηλαδή στο 7% για επικουρική, στο 7,10% για υγεία – ΕΟΠΥΥ και στο 6,96% για ΟΑΕΔ-ΟΕΕ-ΟΕΚ. Το πρόγραμμα κοστολογείται για το 2019 στα 51 εκ. ευρώ.

10. Επίδομα Στέγασης

Το νέο προνοιακό πρόγραμμα που μπαίνει σε εφαρμογή το 2019 απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαµένουν σε ενοικιαζόµενη κατοικία ή επιβαρύνονται με δάνειο πρώτης κατοικίας. Προβλέπεται να καλύψει πάνω από 300.000 νοικοκυριά. Τα εισοδηµατικά κριτήρια ένταξης αναµένεται να εκκινούν από την περιοχή των 7.000 ευρώ για µονοπρόσωπο νοικοκυριό και να κλιµακώνονται έως τα 21.000 ευρώ. Θα ισχύουν επίσης περιουσιακά κριτήρια (ακίνητη περιουσία και καταθέσεις), κριτήρια διαµονής στην επικράτεια, πολυτελούς διαβίωσης, ασφαλιστικής κάλυψης και οικογενειακής κατάστασης. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προυπολογισμό 400 εκ. ευρώ.

Το επίδομα θα χορηγείται μετά από αίτηση του δανειολήπτη ή ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύσσεται γι αυτό τον σκοπό. Η πλατφόρμα θα “πατάει” πάνω στο επιτυχημένο μοντέλο του Κοινωνικού Μερίσματος και του ΚΕΑ. Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συνεργασία με κλιμάκια από τις τράπεζες για τις τεχνικές λεπτομέρειες των διασταυρώσεων που απαιτούνται στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στην περίπτωση του δανειολήπτη άλλωστε, το ποσό του επιδόματος θα πιστώνεται στον λογαριασμό που συνδέεται με το δάνειο πρώτης κατοικίας. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet. Οι κλειδάριθμοι του Taxisnet θα είναι και το βασικό “κλειδί” για την είσοδο στην αίτηση, η οποία θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, όπως συμβαίνει και με το ΚΕΑ.

Το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και χορηγείται με βάση το εισόδημα που δηλώνεται στην εφορία κατ αρχήν για 12 μήνες. Μετά το πρώτο 12μηνο ο δικαιούχος μπορεί να επανυποβάλει αίτηση. Η τελική μορφή του προγράμματος, θα “πατήσει” πάνω στην σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως το Επίδομα Στέγασης είναι ένα από τα λεγόμενα “αντίμετρα” του 2017, το οποίο θα υλοποιηθεί – όπως συμβαίνει και με το Επίδομα Παιδιού ήδη από το 2018 – παρά την κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων.

Τα ποσά του επιδόματος θα κυμαίνονται από 70 -210 ευρώ, όπως είχαν διαμορφωθεί αρχικά. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ενήλικας, με προφανή στόχο να προωθηθεί και η γεννητικότητα :

– Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ το μήνα
– Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενήλικο ή ανήλικο προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ το μήνα.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, αφού για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

Πηγή  pronews.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατασχέσεις... άδειων λογαριασμών

Ούτε ...ευρώ δεν υπάρχει σε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και ασφαλιστικοί φορείς αποστέλλουν κατασχετήρια στις τράπεζες λόγω οφειλών προς το δημόσιο.

Όπως σημειώνουν τραπεζικές πηγές στο Economistas.gr, ένας στους τρεις για τους οποίους εκδόθηκαν κατασχετήρια δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αναλυτικότερα, το 2018 οι τράπεζες έλαβαν από την ΑΑΔΕ και το ΙΚΑ εντολές για κατασχέσεις, λόγω οφειλών προς το δημόσιο, για 170.000 πολίτες και επιχειρήσεις εκ των οποίων στους λογαριασμούς των 55.000 δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα καθώς το υπόλοιπό τους ήταν μηδενικό!

Οι άδειοι λογαριασμοί δεν προκαλούν εντύπωση καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια, πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, «τρώνε» από τα έτοιμα τα οποία χρόνο με το χρόνο μειώνονται.

Πάντως, την εφετινή χρονιά σημειώθηκε σημαντική μείωση του αριθμού κατασχέσεων καθώς τα σχετικά αιτήματα από 20.000, ανά μήνα, που ήταν το 2017 μειώθηκαν σε περίπου 14.000.

Τριπλασιασμός κατασχέσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνήγορου του Πολίτη, από το τέλος του 2015 οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών στις οποίες έχει προχωρήσει η ΑΑΔΕ έχουν τριπλασιαστεί. Το 2015 η ΑΑΔΕ προχώρησε σε περίπου 650.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το 2016 ο αριθμός των κατασχέσεων διπλασιάστηκε, ενώ το 2017 οι κατασχέσεις υπερέβησαν το 1,7 εκατ., καισύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έως τον Μάιο του 2018 οι συντελεσθείσες κατασχέσεις είχαν αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα από το ΚΕΑΟ σε ό,τι αφορά κατασχέσεις λογαριασμών για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Μάλιστα η αυτοματοποίηση και η διασύνδεση με τα τραπεζικά ιδρύματα επιτρέπουν πλέον τη διαρκή αύξηση των δυνατοτήτων του συστήματος για βεβαίωση οφειλών και επιβολή κατασχέσεων.


Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί υπέρμετρη χρήση καταδιωκτικών μέτρων, κυρίως σε βάρος των οικονομικά αλλά και κοινωνικά πλέον ευάλωτων ομάδων, των οποίων η οικονομική αντοχή έχει εξαντληθεί από την μακρόχρονη οικονομική κρίση, παρά το γεγονός ότι η τακτική αυτή δεν πρόκειται να επιλύσει ουσιαστικά την χαμηλή εισπραξιμότητα των δημοσίων εσόδων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον λαβύρινθο της αβεβαιότητας εισέρχονται οι διεθνείς αγορές – Επικίνδυνα ασταθής πολιτικά η Ελλάδα, ακραία μη επενδύσιμες οι τράπεζες

Η Ελλάδα εισέρχεται σε επικίνδυνα ασταθή πολιτική περίοδο όπου θα απονευρωθούν τα πάντα καθώς θα αναμένουν τις εκλογές.

Στον λαβύρινθο της αβεβαιότητας έχουν εγκλωβιστεί οι διεθνείς αγορές μετά το ισχυρό sell off που μαίνεται παγκοσμίως, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο, το περιβάλλον είναι επικίνδυνα ασταθές, η αγορά έχει απονεκρωθεί και σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση μετράει αντίστροφα για το πότε θα παραιτηθεί ο Καμμένος και οι υπόλοιποι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Εδώ και πολύ καιρό είχε προβλεφθεί ότι ο μακροχρόνιος ανοδικός κύκλος που έχει κρατήσει σχεδόν 10 χρόνια διεθνώς και στις ΗΠΑ θα πλησιάσει στο τέλος του.

Ωσάν αυτοεκπληρούμενη προφητεία το μοιραίο –καθυστέρησε μεν αλλά συνέβη – και ο S&P 500 από τα υψηλά στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 υποχωρεί 16%.

Αν και το rebalancing από pension funds δίνει κάποιες πνοές στην Wall Street αρχικά ράλι +5% και ακολούθως επαναφορά από -2,5% σε κέρδη +1% η πραγματικότητα είναι ότι η Wall αλλά και οι διεθνείς αγορές έχουν εγκλωβιστεί στο καθοδικό σπιράλ της bear market.

Τα συνταξιοδοτικά Ταμεία – pension funds – στις ΗΠΑ πουλάνε λόγω τέλους 2018 περί τα 53 δισεκ. δολάρια σε ομόλογα και αγοράζουν περίπου 64 δισεκ. δολάρια σε μετοχές.

Ταυτόχρονα ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ ενεργοποίησε το Plunge Protection Team (PPT) δηλαδή την ομάδα έκτακτης ανάγκης που αποτελείται από μέλη της κυβέρνησης και τραπεζίτες ώστε να δράσουν στο πλαίσιο της συστημικής ευστάθειας.

Ταυτόχρονα μπορεί ο Trump ο αμερικανός πρόεδρος να βάλλει κατά της FED ή μπορεί το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών να δανείζεται για 7 χρόνια ποσά ρεκόρ και με ελκυστικά επιτόκια αλλά ήδη πολλές μετοχές στην Wall έχουν διορθώσει σημαντικά από τα υψηλά του Σεπτεμβρίου 2018.

Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των διεθνών επενδυτικών οίκων υποστηρίζει ότι το α΄ 4μηνο του 2019 θα είναι πολύ δύσκολο ενώ η FED θα αρχίσει να αποσύρει ρευστότητα αρχές 2019.

Διεθνώς και παρά την προσπάθεια των μακροπρόθεσμων επενδυτών να κρατήσουν τα ηνία της αγοράς το πλήρωμα του χρόνου και του τέλους της ανόδου πλησιάζει.

Ήδη η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε φάση επιβράδυνσης όπως αναγνωρίζει και η ΕΚΤ ενώ στην Ευρώπη ο DAX στην Γερμανία έχει χάσει σχεδόν 19% με 20% από τα υψηλά του απόδειξη ότι και στην Ευρώπη η διόρθωση έχει ξεκινήσει.

Και ενώ το 2019 προμηνύεται δυσοίωνο, στην Ελλάδα συμβαίνουν τα εξής παράδοξα.
Οι τράπεζες παραμένουν μη επενδύσιμες και αυτό αποδεικνύεται ότι σχεδόν όλες οι μετοχές πλησιάζουν ιστορικά χαμηλά ή τα έχουν διασπάσει ενώ σε πολιτικό επίπεδο η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες για οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαμορφώνεται ένα περιβάλλον όπου οι τράπεζες ο κεντρικός πυλώνας της οικονομίας και του χρηματιστηρίου παραμένουν μη επενδύσιμες και ταυτόχρονα η Ελλάδα εισέρχεται σε καθεστώς ομηρίας και αστάθειας.

Πως θα πορευθεί η κυβέρνηση όταν μετά τον Ιανουάριο 2019 που θα έρθει προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση;

Μπορεί να καταψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας εάν κατατεθεί αλλά για πόσο καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πορεύεται έχοντας ουσιαστικά χάσει την δεδηλωμένη;

Μέχρι πόσο καιρό οι ΑΝΕΛ θα στηρίζουν…από έξω την κυβέρνηση;

Οι πρόωρες εκλογές θα καταστούν μονόδρομος και θα δώσουν διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο αλλά ο Τσίπρας θα επιλέξει αυτό τον δρόμο;

Η Ελλάδα εισέρχεται σε επικίνδυνα ασταθή πολιτική περίοδο όπου θα απονευρωθούν τα πάντα καθώς θα αναμένουν τις εκλογές.Πηγή   bankingnewsΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καρέ-καρέ η έκρηξη σε κατάστημα στο Λέστερ: Πέντε νεκροί (Photos-Video)

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την τρομακτική στιγμή της έκρηξης σε κατάστημα στο Λέστερ της Μ. Βρετανίας, κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε άτομα.

Το βίντεο δείχνει την έκρηξη στο πολωνικό σούπερ μάρκετ Zabka τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η 46χρονη Μέρι Ράγκουμπιρ και οι δύο γιοι της, ο 18χρονος Σέιν και ο 17χρονος Ζιν, καθώς και η 18χρονη κοπέλα του Σέιν, Λία Ρικ, σκοτώθηκαν στην έκρηξη μαζί με την εργαζόμενη του καταστήματος Βικτόρια Ιέβλεβα.
Την Παρασκευή, ο 34χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος Αράμ Κουρντ, ο 37χρονος Άρκαν Άλι και ο 33χρονος Χόκαρ Χασάν κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία, καθώς πήγε στραβά η απάτη που έστησαν στην ασφαλιστική εταιρεία με την οποία είχαν κάνει συμβόλαιο για το κατάστημα. Οι τρεις τους ήλπιζαν ότι θα πάρουν στις τσέπες τους το ποσό των 300.000 λιρών (περίπου 332.000 ευρώ), υποστηρίζοντας ότι η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις και οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Ανακαλείται γνωστό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Photo)

Παρτίδα από αλεύρι των μύλων Αγίου Γεωργίου ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, λόγω μη επισήμανσης της ύπαρξης αλλεργιογόνου ουσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο του προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για το έτος 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών – Τμήμα Β΄ του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος αλευριού σίτου, στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (σόγιας), η

οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν "ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αλεύρι για όλες τις χρήσεις", σε συσκευασία του 1Κg, με ημερομηνία λήξης 30/06/2019 και αριθμό παρτίδας 17582426418, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ με έδρα στη Σούρπη Μαγνησίας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη σόγια και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει για όσους αμείβονται με απόδειξη δαπάνης - Τι προβλέπεται για ΕΦΚΑ και εισφορές

Την υπουργική απόφαση για την καταβολή, από την 1η Ιανουαρίου 2019, ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ για τους αμειβόμενους με παραστατικά παρεχόμενων υπηρεσιών (τίτλοι κτήσης–πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης), σε εφαρμογή του άρθρου 55 του Ν. 4509/2017, υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η υπουργική απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, βάζει τέλος στην πολυνομία, στις αμφισβητήσεις και στη "γκρίζα ζώνη" του παρελθόντος σχετικά με την ασφάλιση των προσώπων που αμείβονται με παραστατικά παρεχόμενων υπηρεσιών, προβλέποντας διαδικασία απογραφής και ασφάλισής τους στον ΕΦΚΑ».

Με βάση την υπουργική απόφαση:

* Οι αμειβόμενοι με παραστατικά παρεχόμενων υπηρεσιών–πωλήσεων απογράφονται στον ΕΦΚΑ, πριν από την έκδοση του παραστατικού.

* Η ασφαλιστική εισφορά καθορίζεται στο 13,33% για κύρια σύνταξη και 6,95% για υγειονομική περίθαλψη επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου και άλλων επιβαρύνσεων. Οι εισφορές βαρύνουν τον αμειβόμενο με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών και αποδίδονται στον ΕΦΚΑ από τον εκδότη, μέχρι το τέλος της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του επόμενου μήνα της έκδοσης του παραστατικού.

Ο χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, αν δεν υπάρχει σύμβαση εργασίας, υπολογίζεται με βάση το πηλίκο της καθαρής αξίας του παραστατικού δια του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.

Στην περίπτωση που υπάρχει σύμβαση εργασίας με καθορισμένο αριθμό ημέρας ή ημερών απασχόλησης μέχρι έναν πλήρη μήνα ή 25 ημέρες ασφάλισης, ως χρόνος ασφάλισης λαμβάνεται η ημέρα ή οι ημέρες που ορίζονται στη σύμβαση, ανεξαρτήτως της διάρκειας της ημερήσιας απασχόλησης.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Η VOLVO Ελλάδας ανακαλεί δεκάδες οχήματα - Πρόβλημα σε σωλήνα καυσίμου

Η γενική γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία VOLVO CARS HELLASΑ.Ε. εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων VOLVO μοντέλα V40, V40CC, S60, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 και XC90.

Η ανάκληση αφορά σε 571 οχήματα, μοντέλα ετών 2015 - 2016 με κινητήρες πετρελαίου. Μετά από έρευνες της Volvo Cars, έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένα αυτοκίνητα μπορεί να παρουσιάσουν μικρές ρωγμές στο εσωτερικό ενός από τους σωλήνες καυσίμου, στο χώρο του κινητήρα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πίεση του καυσίμου μέσα στο σωλήνα, μπορεί, με το χρόνο, να οδηγήσει σε διαρροή καυσίμου στο χώρο του κινητήρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω email/επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων VOLVO σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του σωλήνα καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας VOLVO CARS HELLAS στο τηλέφωνο 210-5794900.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης - Ποιοι το δικαιούνται

Στα 16 λεπτά το λίτρο αυξάνεται τη φετινή χειμερινή περίοδο από 12,5 λεπτά πέρυσι, το ποσό της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, με βάση την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, ενώ διευρύνονται τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους. Παράλληλα, οι δήμοι που χαρακτηρίστηκαν ως «ορεινοί» με τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνης και δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Ειδικότερα, το φετινό ποσό της επιδότησης αυξάνεται σε σχέση με αυτό που δόθηκε πέρυσι: Από 0,125 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, το φετινό ποσό αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.


Επιπλέον, τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους αυξάνονται από 100.000 ευρώ σε 130.000 ευρώ για τους άγαμους και από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τέλος, μετά τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, νέοι δήμοι χαρακτηρίστηκαν ως «ορεινοί», με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση:

1. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:

Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000Euro για άγαμο, 20.000Euro για έγγαμο και 22.000Euro για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000Euro για κάθε τέκνο.
Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000Euro για τους άγαμους και το ποσό των 250.000Euro για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

2. Κλιματικές ζώνες:ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
ΝΟΜΟΙ
ΖΩΝΗ Α
Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας
ΖΩΝΗ Β
Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής
ΖΩΝΗ Γ
Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου
ΖΩΝΗ Δ
Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων

Σημειώνεται ότι όσοι δήμοι χαρακτηρίζονται ως ορεινοί εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη από αυτήν του νομού στον οποίον βρίσκονται.


ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό.
Ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία που ανήκει σε
Άγαμο
Έγγαμο / Μ.Σ.Σ. ή Μονογονεϊκή Οικογένεια
Α' ΖΩΝΗ
25
2.000
2.500
Β' ΖΩΝΗ
15
1.200
1.500
Γ' ΖΩΝΗ
8
640
800
Δ' ΖΩΝΗ
5
400
5003. Ανεξαρτήτως ζώνης, για κάθε κατοικία χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και σε έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες για τα πρώτα 100 τετραγωνικά μέτρα.

4. Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος θα αφορά στις αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 30 Απριλίου 2019, ύστερα από σχετική αίτηση που υποβάλλεται έως την 31η Μαΐου 2019.

5. Η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο TAXISNET. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15.01.2019, η πληρωμή θα γίνει έως 15.02.2019. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16.1.2019 έως 31.5.2019, η πληρωμή θα γίνει έως 28.6.2019.

6. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, παρέχεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης μέχρι 15.7.2019 και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, τότε το επίδομα καταβάλλεται έως 11.10.2019.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η στιγμή της έκρηξης στο Κολωνάκι - Βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Τη στιγμή της έκρηξης του αυτοσχέδιου μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι καταγράφει βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε παρακείμενη πολυκατοικία.

Καταγράφεται μια πολύ δυνατή λάμψη και έναν άνθρωπο που τρέχει. Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!