EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Ετοιμάστηκε ακόμη ένα «εργαλείο» για το παγκόσμιο κράτος που οραματίζεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων (BINTEO)

Που αλλού; Στην Κίνα!

Το Σεπτέμβριο, άνοιξε στο Πεκίνο ένα διαδικτυακό δικαστήριο, μια καινοτομία της Κίνας, η οποία έχει…ξεφύγει όσον αφορά τη δημιουργία ενός απόλυτα «οργουελικού» μοντέλου κοινωνίας.

Φυσικά οι συμμετέχοντες, έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια σχετικά με την εξοικονόμηση χρόνου και την αποτελεσματικότητα του. Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Σε αντίθεση με τις περισσότερες από τις δίκες που η Λίου Σουχάν έλαβε μέρος στο παρελθόν, οι οποίες απαιτούσαν μεγάλες ποσότητες χρόνου και ενέργειας, δικαστής στο Πεκίνο ολοκλήρωσε «με συνοπτικές διαδικασίες» μια υπόθεση μέσα σε μόλις 40 λεπτά τον προηγούμενο μήνα, και οι διάδικοι (όλοι όσοι λαμβάνουν μέρος σε μια δική πλην των δικαστών) δεν χρειάστηκε καν να εμφανιστούν στο δικαστήριο, αφού όλα έγιναν μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση αφορούσε απλά μια διαμάχη σχετικά με μια ηλεκτρονική αγορά και ο ενάγων ( αυτός που οδηγεί κάποιον στο δικαστήριο, που καταθέτει αγωγή, μήνυση) και ο κατηγορούμενος, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο μέσω ηλεκτρονικών οθονών.

Η καινοτόμος δίκη διεξήχθη στο μοναδικό διαδικτυακό δικαστήριο του Πεκίνου, όπου όλες οι διαδικασίες – συμπεριλαμβανομένης της υποβολής υποθέσεων, ανταλλαγής αποδεικτικών στοιχείων, ακροάσεων και παράδοσης δικαστικών αποφάσεων – διεξάγονται διαδικτυακά.

«Χάρη στον νέο τρόπο διεξαγωγής ακροάσεων, μπορώ να χειριστώ περίπου 50 υποθέσεις το μήνα.» Ο διπλάσιος αριθμός από όσες μπορούσαν πριν», είπε η Λίου.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η επίλυση των υποθέσεων μέσω διαδικτύου μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και έξοδα για τους διαδίκους (καθώς δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν στο δικαστήριο), βελτιώνοντας παράλληλα τη δικαστική αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια».

Το διαδικτυακό αυτό δικαστήριο, έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα των αμέτρητων υποθέσεων που έχουν στην κυριολεξία φράξει τα κινεζικά δικαστήρια σχετικά με ηλεκτρονικές αγορές ή διαδικτυακές επιθέσεις παντός τύπου. Να σημειώσουμε πως στην Κίνα υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότεροι από 800 εκατομμύρια χρήστες συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Μια πρόσφατη κατευθυντήρια γραμμή από το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο, κορυφαίο δικαστικό σώμα της χώρας, ορίζει πως τα διαδικτυακά δικαστήρια θα είναι (αρχικά) αρμόδια για την εκδίκαση υποθέσεων σχετικά με το Διαδίκτυο, όπως αυτές που αφορούν διαδικτυακά δάνεια, συμβάσεις αγοράς, όπως και ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με υποθέσεις που αφορούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το Φεβρουάριο, το ανώτατο δικαστήριο εξέδωσε το σχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το έγγραφο ανέφερε ότι η η νέα καινοτομία των διαδικτυακών δικαστηρίων, θα επεκταθεί σε περισσότερα δικαστήρια για εξοικονόμηση χρόνου μεταξύ των υποθέσεων.

O Μα Γίντε, ένας καθηγητής ο οποίος ειδικεύεται σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Ζονγκναν, εξέφρασε την ανησυχία του, λέγοντας ότι το η επέκταση της καινοτομίας των διαδικτυακών δικαστηρίων δεν θα έπρεπε να προχωρήσει τόσο γρήγορα. Θα πρέπει όπως λέει κάτι τέτοιο να γίνει με σύνεση ώστε να αποφευχθεί η «ισοπέδωση» των δεδομένων κάθε υπόθεσης, καθώς και η βεβιασμένη απόφαση εκ μέρους των δικαστών
πηγή φώτο: China Daily

Υπηρεσίες όλο το εικοσιτετράωρο

Μετά την προσχώρηση της Λίου στο διαδικτυακό δικαστήριο του Πεκίνου, που βρίσκεται σε μια ζώνη υψηλής τεχνολογίας στην επαρχία Φενγκτάϊ της πρωτεύουσας, διαπίστωσε πως είχε περισσότερο χρόνο να εξηγεί τις αποφάσεις στους διαδίκους αντί να ασχολείται με τα διαδικαστικά που έχει μια κανονική δίκη σε αίθουσα δικαστηρίου, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Τα στατιστικά δείχνουν πως από τον Σεπτέμβριο που τέθηκε σε λειτουργία το διαδικτυακό δικαστήριο, έχουν «κλείσει» 3.040 υποθέσεις. Όλες κατατέθηκαν μέσω διαδικτύου και στο 99% αυτών η ακρόαση έγινε ηλεκτρονικά.

Βιομετρικό φακέλωμα για το…καλό μας

Όποιος θέλει να υποβάλλει μια υπόθεση στο διαδικτυακό δικαστήριο, πρώτα πρέπει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό χρησιμοποιώντας την κάρτα-ταυτότητα του και ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Αφού ταυτοποιηθούν τα βιομετρικά στοιχεία και τα στοιχεία της ταυτότητας του, με αυτά στην βάση δεδομένων της Εθνικής ασφάλειας της Κίνας, μπορεί να υποβάλλει τις πληροφορίες επικοινωνίας, στοιχεία, και οποιοδήποτε υλικό σχετίζεται με την υπόθεση.

Κατόπιν, οι δικαστικοί υπάλληλοι στέλνουν μήνυμα στο κινητό εκείνου που έκανε την αίτηση, ενημερώνοντάς τον για την ημερομηνία και την ώρα της ακρόασης λέει η Λίου. Εκτός διαδικτύου ακρόαση, θα γίνεται μόνο
εάν κάποιος δικαστής έχει λόγο να αμφιβάλει για την πραγματική ταυτότητα κάποιου.

Πριν παρευρεθούν στη δίκη, οι διάδικοι, καλούνται να κατεβάσουν στα κινητά τους μια εφαρμογή, ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Στις 30 Οκτωβρίου, ο Γιάνγκ Χέπινγκ, ένας δικηγόρος από το Πεκίνο, παρευρέθηκε σε μια δίκη εξ αποστάσεως για λογαριασμό του «Ντούγιν», ένα δημοφιλές online πάροχο βίντεο μικρού μήκους, χρησιμοποιώντας μόνο το λάπτοπ του, καθώς βρισκόταν στο γραφείο της εταιρείας (Ντούγιν).

Η υπόθεση είχε να κάνει με το ότι μια άλλη πλατφόρμα, είχε κατεβάσει και αναπαράγει ένα από τα βίντεο του Ντούγιν, χωρίς άδεια, ως εκ τούτου παρενέβη το νόμο περι Copyrights.

Κανείς όμως εκ των δυο εκπροσώπων, των δυο εταιρειών, δεν βρέθηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης. Χρησιμοποίησαν την διαδικτυακή πλατφόρμα του δικαστηρίου για να λάβουν μέρος σε αυτή.

Η ηλεκτρονική επίλυση διαφορών είναι πολύ βολική, επειδή δεν υπάρχουν περιορισμοί χώρου και χρόνου είπε ο Γιάνγκ.

Η Λίου πρόσθεσε πως οι διάδικοι μπορούν να στείλουν μηνύματα σε οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας ή ακόμη και όταν κάποιος είναι…διακοπές!

Ο φόρτος εργασίας μειώθηκε

Ο Ζάο Ξανγκίν, ένας άλλος δικαστής σε διαδικτυακό δικαστήριο του Πεκίνου, δήλωσε ότι εκτός από της διευκόλυνσης των διαδίκων, το διαδικτυακό δικαστήριο μειώνει το φόρτο εργασίας για το δικαστικό σύστημα.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν μπορούν να συναγωνιστούν το διαδίκτυο , δήλωσε ο Ζάο.

Δικλείδες ασφαλείας

Είναι αναγκαίο να βελτιώσουμε τη συνεργασία με άλλες πόλεις της Κίνας, ώστε να τους πείσουμε να αποδεχτούν τη χρήση των διαδικτυακών δικαστηρίων.

Πρέπει επίσης, οι διαδικτυακοί κανόνες να έχουν την ίδια δύναμη με τους φυσικούς κανόνες.

Η Λίου, παραδέχτηκε πως την προβληματίζει η 24ωρη παροχή νομικών υπηρεσιών στο διαδικτυο, ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένου των Σαββατοκύριακων και των αργιών.

Ο Γκάο, δικηγόρος από το Πεκίνο, καλοδέχτηκε την μεγαλύτερη διαφάνεια που δίνει το διαδικτυακό δικαστήριο, όμως όπως ανέφερε, η ραγδαία υιοθέτηση τέτοιων τεχνολογιών και συστημάτων για δικαστική
χρήση, μπορεί να κρύβει κινδύνους σχετικά με την ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Ζάο, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις που σχετίζονται με το διαδίκτυο κατάλληλες για διαδικτυακή ακρόαση.

Θα ήταν καλύτερο να έχουμε φυσικές δίκες σε υποθέσεις που αφορούν σοβαρές συγκρούσεις ώστε να αποτρέψουμε τους συμμετέχοντες από το να μπλοκάρουν το διαδίκτυο ή να «ρίχνουν» το σαιτ πάνω στο οποίο στηρίζεται η εν λόγω πλατφόρμα, κατά τη διάρκεια εκδίκασης σημαντικών υποθέσεων

Ο Μα, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ζόνγκαν, λέει πως πρέπει να υπάρξει μια ισσοροπία μεταξύ τεχνολογίας και δικαιοσύνης. Πρέπει να είμαστε συνετοί, καθώς επεκτείνουμε τα διαδικτυακά δικαστήρια ανά τη χώρα, εξάλλου το βασικό σημείο διευθέτησης μιας διαμάχης, είναι η δικαιοσύνη, όχι το διαδίκτυο, είπε.

Βλέπουμε πως στο νέο αυτό σύστημα, κυριαρχεί η λέξη «διαφάνεια». Λέξη- κλειδί για τα όσα ετοιμάζει η Νέα Τάξη των Πραγμάτων παγκόσμια. Αρχικά χρησιμοποιείται μόνο για διαδικτυακές υποθέσεις, αργότερα όμως, αναπόφευκτα θα εδραιωθεί παντού αφού όλοι θα προτιμήσουν ένα σύστημα εύκολο και γρήγορο σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους. Επίσης όπως οι Κινέζοι καθηγητές είπαν, υπάρχουν σαφώς μεγάλοι κίνδυνοι
ασφάλειας αφού ένα τέτοιο σύστημα «μπάζει» από πολλές πλευρές.

Σκεφτείτε όμως και το επόμενο βήμα: Όπως σας έχουμε γράψει πολλές φορές στο El.gr, το σχέδιο της Νέας Τάξης προβλέπει, όπως έχει γράψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος εδώ και χρόνια, τον ερχομό του τέλους της
κυριαρχίας των ανθρώπων και την αντικατάστασή τους από ρομπότ.

Έτσι, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, μια δίκη που θα λαμβάνει χώρα εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου ή ακόμη και μεσω VR (VIRTUAL REALITY=Εικονική πραγματικότητα) στην οποία θα σε δικάζει κάποιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βασισμένο στα PATTERNS (μοτίβα-προεπιλογές) με τα οποία θα έχει προγραμματιστεί.

Ένα από αυτά τα μοτίβα, θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα, να καταδικάζει αυτόματα όποιον δηλώνει ο Χριστιανός ή όποιον αποδέχεται ορισμένες «θεωρίες συνωμοσίας». Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και θα σκεφτείτε πολλά παρόμοια σενάρια.

Το σίγουρο είναι, πως το κράτος του απόλυτου ελέγχου που οραματίζεται η Νέα Τάξη, ολοένα και προχωράει και τα περισσότερα «εργαλεία» ετοιμάζονται στην Κίνα, που όπως είχε πει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη από όταν έχασε τις ΗΠΑ από τον Εθνικοδεξιό Ντόναλντ Τράμπ πριν μερικά χρόνια.

Πηγή   el.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!