EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019

Κίνα: Έτσι τιμωρούνται όσοι παρεκκλίνουν από τους…κανόνες της επιστημονικής κοινότητας

Πρακτικές παγκόσμιας χούντας στους «αναρχικούς» επιστήμονες της Κίνας.

Οι ασυνήθιστες αυτές κοινωνικές τιμωρίες, που ξεφεύγουν τελείως από τις καθαρά ακαδημαϊκές ποινές που εφαρμόζονται στον υπόλοιπο κόσμο (απώλεια ακαδημαϊκής θέσης εργασίας, αφαίρεση ερευνητικής χρηματοδότησης κ.α.), αποτελούν προέκταση του φιλόδοξου «συστήματος κοινωνικής πίστωσης», που έχει αρχίσει να εφαρμόζει η κινεζική κυβέρνηση και το οποίο διαρκώς επεκτείνεται σε νέους τομείς. Κάτι σαν τον ελληνικό «Τειρεσία», αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Με βάση τη νέα πολιτική, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, δεκάδες κρατικοί οργανισμοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να τιμωρούν όσους κάνουν επιστημονικές «παρασπονδίες» (παραποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, βιογραφικού κ.α.), κάτι που έως τώρα μπορούσε να κάνει μόνο το υπουργείο επιστήμης και τα πανεπιστήμια.

«Σχεδόν όλες οι πτυχές της καθημερινής ζωής των ένοχων επιστημόνων θα μπορούν πια να επηρεασθούν», δήλωσε ο Τσεν Μπικούν του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νανκίνγκ, σύμφωνα με το «Nature». «Είναι ένα σαφές μήνυμα ότι ο περιορισμός των παραπτωμάτων πρέπει να πηγαίνει πέρα από την ακαδημαϊκή κοινότητα ή την ατομική ηθική», συμπλήρωσε ο Λι Τανγκ του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης.

«Δεν έχω δει ποτέ ένα τόσο εκτεταμένο κατάλογο τιμωριών ερευνητών για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά οπουδήποτε αλλού στον κόσμο», σχολίασε ο Τσιεν Τσου του Πανεπιστημίου Τσιάο Τουνγκ της Ταϊβάν, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι «χωρίς αμφιβολία η νέα πολιτική θα είναι αποτελεσματική».

Σύστημα «πόιντ-σίστεμ» για όλη την κοινωνία

Το «σύστημα κοινωνικής πίστωσης», που άρχισε να εφαρμόζεται σταδιακά από το 2014, ήδη έχει μεγάλο αντίκτυπο στην Κίνα. Για την κινεζική κυβέρνηση είναι ένας κοινωνικά δίκαιος τρόπος, ώστε η κινεζική κοινωνία να γίνει πιο δίκαιη και πιο σταθερή, απομονώνοντας τους απατεώνες, τους λουφαδόρους και εν γένει τα αντικοινωνικά στοιχεία. Για τους επικριτές του συστήματος, η Κίνα έχει μπει για τα καλά στον αυταρχικό και ολοκληρωτικό δρόμο του οργουελιανού κράτους «Μεγάλου Αδελφού».

Κάθε Κινέζος πολίτης βαθμολογείται πια ολοένα συχνότερα αν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στην κοινωνία, π.χ. πληρώνει έγκαιρα τους λογαριασμούς του, δεν ρυπαίνει, εξοικονομεί ενέργεια, κάνει εθελοντικό και φιλανθρωπικό έργο, δεν πουλάει σάπια προϊόντα, οδηγεί προσεκτικά στο δρόμο και βέβαια ψηφίζει το Κομμουνιστικό κόμμα.

Αν τα κάνει όλα αυτά, κερδίζει «πόντους» (πίστωση) και το «σκορ» του ανεβαίνει. Αν όχι, τότε χάνει «πόντους» και μαύρο φίδι που τον έφαγε…

Αν, για παράδειγμα, κάποιος δεν πληρώσει τα δάνειά του στην τράπεζα, στην εφορία ή όπου αλλού, ή αν δεν πληρώσει την κλήση της τροχαίας ή όποιο άλλο πρόστιμο του έχει επιβληθεί για κάποια παράβαση, τότε το όνομά του αναρτάται σε μια ειδική ιστοσελίδα όπου όλοι μπορούν να το δουν (κάτι σαν κοινωνικό «ξεφωνητό», που παραπέμπει σε σχετικά συμβάντα στην Πολιτιστική επανάσταση κατά των «εχθρών του λαού»).

Το ακόμη χειρότερο όμως είναι ότι θα έχει πολύ πρακτικές και οδυνηρές επιπτώσεις στη ζωή του, καθώς είναι δυνατό να του αρνηθούν πλέον όχι μόνο την έκδοση πιστωτικής κάρτας (κάτι που μπορεί να συμβεί και στη Δύση), αλλά επίσης του εισιτηρίου για το αεροπλάνο ή το τρένο υψηλής ταχύτητας. Πάνω από 11 εκατομμύρια είναι οι περιπτώσεις άρνησης έκδοσης αεροπορικού εισιτηρίου και 4,2 εκατομμύρια οι περιπτώσεις άρνησης για εισιτήριο τρένου σε Κινέζους που έχουν κακή βαθμολογία στο σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

Αν έχασες την εμπιστοσύνη (της κυβέρνησης), χάθηκες…

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Σι σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, «αν χάσεις την εμπιστοσύνη σε μια περιοχή, θα αντιμετωπίσεις περιορισμούς παντού». Και οι περιορισμοί μπορούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή ενός πολίτη.

Το σύστημα «πιάνει» ασφαλώς. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πολίτες, ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με τέτοιους περιορισμούς, έσπευσαν να πληρώσουν τα χρέη ή τα πρόστιμα τους.

Τα χωριά και οι πόλεις όπου έχει εφαρμοστεί το σύστημα κοινωνικής πίστωσης/τιμωρίας, είναι πια πολύ πιο καθαρά και πολιτισμένα (αλλά επίσης με λιγότερους αντιφρονούντες…).

Άλλες χώρες, ιδίως της Ασίας, έχουν αρχίσει να παίρνουν ιδέες και φαίνονται πρόθυμες να δοκιμάσουν και αυτές συστήματα κοινωνικών τιμωριών, ώστε να ενισχύσουν την υπευθυνότητα μεταξύ των επιστημόνων και γενικότερα των πολιτών.

Έχοντας ήδη κάνει δοκιμές σε χωριά, πόλεις και επαγγελματικούς τομείς, η Κίνα φιλοδοξεί να διασυνδέσει τις έως τώρα επιμέρους προσπάθειες και να θέσει σε ισχύ ένα ενοποιημένο εθνικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης/τιμωρίας έως το 2020, συλλέγοντας και αξιοποιώντας δεδομένα -με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και των περίπου 176 εκατομμυρίων καμερών- για όλο τον πληθυσμό των 1,4 δισεκατομμυρίων, καθώς επίσης για τις περίπου 30 εκατομμύρια επιχειρήσεις και τους κάθε είδους κοινωνικούς φορείς και ομάδες (ιδίως των αντιφρονούντων), σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου».

Ο δηλωμένος -ασφαλώς θεμιτός- στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι μια πιο ηθική, σταθερή, παραγωγική και λειτουργική κοινωνία. Αλλά είναι γνωστό από την ιστορία ότι συχνά ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.el.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

O Soros άνθρωπος της χρονιάς – Μια ντροπιαστική εξέλιξη για την ανθρωπότητα

Ο Soros δεν έλαβε καμία πολιτική εντολή από τους ευρωπαίους ψηφοφόρους, ωστόσο χρηματοδοτώντας με 18 δισεκ. δολάρια το ίδρυμα του την Ανοικτή Κοινωνία έχει δημιουργήσει μια από τις ισχυρότερες MKO στον κόσμο.

O Soros άνθρωπος της χρονιάς, αυτό αποτελεί μια ντροπιαστική εξέλιξη για την ανθρωπότητα αναφέρει ο Robert Bridge, op-ed μέσω του RT.com.

Από το 2015, οι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού neoliberalism προωθούν τα σχέδιά τους για τα
ανοιχτά σύνορα και την παγκοσμιοποιημένη ατζέντα χωρίς τη συναίνεση του λαού.

Τις τελευταίες 365 μέρες είδαν την καταστροφική ατζέντα τους να αμφισβητείται.

Υπό το πρίσμα των επικών γεγονότων που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας το 2018, φαίνεται ότι τα κίτρινα γιλέκα – οι χιλιάδες Γάλλοι πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για την λιτότητα και την αύξηση της ανισότητας – θα ήταν ωραία επιλογή για το βραβείο των Financial Times για το «πρόσωπο της χρονιάς».

Αντ ‘αυτού, ο τίτλος αυτός απονεμήθηκε στον δισεκατομμυριούχο υπέρμαχο της παγκοσμιοποίησης George Soro ο οποίος αναμφισβήτητα έκανε τις περισσότερες εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών από ότι οποιοδήποτε άλλο άτομο στον πλανήτη.

Ίσως στόχος των FT ήταν μια προσπάθεια για να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού σε μια εποχή που ο λαϊκισμός και ο εκκολαπτόμενος εθνικισμός σαρώνουν τον πλανήτη. Πράγματι, οι συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται από τη Γαλλία παρέχουν μια ζοφερή αφυπνιστική διάθεση ως προς το πού μπορούμε να κατευθυνθεί ο κόσμος εάν οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης συνεχίσουν να υπονομεύουν τη δύναμη του εθνικού κράτους.

Δεν είναι μυστικό ότι ο νεοφιλελευθερισμός επιδιώκει αδιάκοπα έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο χωρίς σύνορα, όπου το εργατικό δυναμικό, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες υπακούουν στο κρυμμένο χέρι της ελεύθερης αγοράς.

Το σύστημα ασχολείται πολύ περισσότερο με την προώθηση της ευημερίας των εταιρειών και των καουμπόι καπιταλιστών παρά να βοηθήσει τον μέσο άνθρωπο.
Πράγματι, πολλές από τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου σήμερα έχουν μεταλλαχθεί και κάνουν ότι θέλουν ενώ οι καταναλωτές αναγκάζονται να υπομείνουν τα ασυμβίβαστα μέτρα λιτότητας, εν μέσω της μείωσης του βιοτικού επιπέδου.

Το έτος 2018 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το σημείο καμπής.
Από το 2015, όταν η γερμανίδα καγκελάριος Merkel επέτρεψε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα να εισέλθουν στην Γερμανία και την ΕΕ, η εχθρότητα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξάνεται.

Πολύ απλά, πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται από το επιχείρημα των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης ότι η Ευρώπη χρειάζεται μετανάστες για να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Πράγματι, εάν ο George Soros θέλει να δανείσει το άγχος του βασιλεία Μίδα για να βελτιώσει την κατάσταση των μεταναστών, γιατί πιστεύει ότι η μεταφορά τους στις ευρωπαϊκές χώρες είναι η λύση;
Γιατί ο Soros δεν βοηθάει τους ανθρώπους αυτούς να παραμείνουν στις χώρες τους και να τους στηρίξει οικονομικά;

Όπως γίνεται όλο και πιο εμφανές σε μέρη όπως η Σουηδία και η Γαλλία, οι προσπάθειες αφομοίωσης ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και περιβάλλοντα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Μια συνέπεια της εποχής των ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης ήταν η άνοδος των ακροδεξιών πολιτικών κινημάτων.

Στην πραγματικότητα, ορισμένες από τις σκληρότερες επικρίσεις του «σχεδίου Μέρκελ» προήλθαν από την Ουγγαρία, όπου ο εύστοχος πρόεδρός της, Orban, ελπίζει να οικοδομήσει «μια χριστιανική δημοκρατία που έχει τις ρίζες της στις ευρωπαϊκές παραδόσεις».

Ο Orban ανταποκρίνεται απλώς στην δημοκρατική θέληση του λαού του, οι οποίοι είναι έντονα συντηρητικοί, αλλά το κοινοβούλιο της ΕΕ επιχείρησε να τον τιμωρήσει.

Οι Βρυξέλλες, δεν διέπονται από δημοκρατικές αρχές, ενώ φαίνεται ότι έχουν πολύ λίγα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς που δημιούργησαν οι δικές τους παραπλανητικές πολιτικές.

Ο Soros δεν έλαβε καμία πολιτική εντολή από τους ευρωπαίους ψηφοφόρους, ωστόσο χρηματοδοτώντας με 18 δισεκ. δολάρια το ίδρυμα του την Ανοικτή Κοινωνία έχει δημιουργήσει μια από τις ισχυρότερες MKO στον κόσμο.

Ο Soros καταδίκασε τις χώρες της ΕΕ – δηλαδή την πατρίδα του την Ουγγαρία – που προσπαθεί να προστατεύσει τα εδάφη της κατασκευάζοντας σύνορα και φράκτες, ενώ πιστεύει ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών (σπάνια ο φιλάνθρωπος Soros έχει μιλήσει για «τα ανθρώπινα δικαιώματα» των ευρωπαίων πολιτών.

Ο Soros έχει αναφέρει ότι η οικοδόμηση συνοριακών περιφράξεων, όχι μόνο θα κατακερματίσουν περαιτέρω την ένωση αλλά θα βλάπτουν σοβαρά τις ευρωπαϊκές οικονομίες και θα υπονομεύουν τα παγκόσμια πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Soros λέει ότι η ΕΕ θα πρέπει να δαπανήσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ για να φιλοξενήσει «τουλάχιστον 300.000 πρόσφυγες κάθε χρόνο.»
Πώς θα πληρώσει η ΕΕ για την επανεγκατάσταση των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή;

Ο Soros χει και αυτή μια απάντηση…αύξηση της χρηματοδότησης.
Ποιος θα πληρώσει;

Ο ευρωπαίος φορολογούμενος.

Οι ήδη βαριά φορολογούμενοι άνθρωποι της Ευρώπης θα αναγκαστούν να αναλάβουν αυτό το βαρύ φορτίο.

«Για να το χρηματοδοτήσουμε, θα χρειαστούν αργότερα νέοι ευρωπαϊκοί φόροι», παραδέχεται ο Soros.

Την ώρα που τα κίτρινα γιλέκα διαμαρτύρονται ο Soros μιλάει για νέους φόρους στην Ευρώπη.

Γιατί οι μετανάστες πηγαίνουν στην Ευρώπη;

Ένα μεγάλο μέρος της απάντησης πηγάζει από τις παράνομες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στα κυρίαρχα κράτη.

Από το 2003, το 29μελές στρατιωτικό μπλοκ, υπό την άμεση διοίκηση των ΗΠΑ, διεξήγαγε παράνομες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας.

Αυτές οι στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας σε παγκόσμιες μάστιγες, συμπεριλαμβανομένου του λιμού, της τρομοκρατίας και της φτώχειας.
Είναι αυτό που εννοούν οι δυτικές κοινωνίες με τον όρο «ανθρωπιστικό ακτιβισμό»;
Εάν οι μεγάλες χώρες της ΕΕ επιθυμούν πραγματικά να προσφέρουν θα πρέπει να ζητήσουν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η οποία δημιούργησε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες για εκατομμύρια αθώους ανθρώπους.

Ο 32χρονος Kurz κέρδισε τους Αυστριακούς, υποσχόμενος να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Στη Σουηδία, η οποία δέχτηκε περισσότερους μετανάστες κατά κεφαλήν από οποιοδήποτε άλλο κράτος της ΕΕ, το αντι-μεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών συγκέντρωσε το 17,6% των ψήφων στις εκλογές από 12,9% στις προηγούμενες εκλογές.

Ακόμα και η Angela Merkel, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η de facto ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολουθεί το πολιτικό αστέρι της και καταρρέει κυρίως λόγω της κατάχρησης της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Merkel θα αποχωρήσει το 2021.

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Προέδρου Trump έχει σταματήσει να λειτουργεί καθώς οι Δημοκρατικοί αρνούνται να χορηγήσουν στον Αμερικανό ηγέτη τα κεφάλαια για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Είναι δύσκολο πολιτικό κόμμα που δεν υποστηρίζει τα ισχυρά σύνορα θα μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζεται από τους ψηφοφόρους.

Το μάθημα που οι δυτικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να έχουν μάθει κατά το 2018 από αυτές τις εξελίξεις είναι ότι υπάρχει μια σαφής κόκκινη γραμμή για τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης.

Τελικά οι άνθρωποι θα ζητήσουν λύσεις στα προβλήματά τους, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν από απερίσκεπτα νεοφιλελεύθερα προγράμματα και μέτρα λιτότητας.

Αυτή η συλλογική αίσθηση της απελπισίας μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε οποιοδήποτε αριθμό ακροδεξιών κομμάτων….

Πλησιάζει καταιγίδα…
Πηγή  www.bankingnews.gr

triklopodia.gr
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διεθνιστές ή πατριώτες;

Πατριωτισμός και διεθνισμός δυο έννοιες αξεχώριστες μεταξύ τους, πάνε να τεθούν σε αντιπαράθεση και στην πράξη σε αλληλοαποκλεισμό.

Γράφει: Ο Θανάσης Κουτεριανός
Και μιλάω για αξεχώριστες έννοιες, γιατί κάθε γνήσιος πατριώτης, που αγαπά πραγματικά την πατρίδα του και τον λαό της, που υπερασπίζεται με όλες του τις δυνάμεις την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία, την διακριτή ταυτότητά της, τον πολιτισμό της, τα σύνορα και τα νόμιμα συμφέροντα της και μαζί τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, δεν μπορεί παρά να είναι ταυτόχρονα και διεθνιστής, γιατί ξέρει ότι και οι άλλοι γνήσιοι πατριώτες των άλλων χωρών μοιράζονται μαζί του τις ίδιες αρχές και αξίες αγάπης και αφοσίωσης στην πατρίδα τους και ότι ο σεβασμός απέναντι τους γίνεται όρος και προϋπόθεση για την ειρήνη και την ισότιμη συνεργασία, για την κοινή πρόοδο και την κοινή ευημερία.

Αντίστροφα, δεν μπορεί, επίσης, να είναι κάποιος διεθνιστής, αν και εφ’ όσον δεν υπερασπίζεται, μαζί με τα εθνικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δίκαια των άλλων χωρών και λαών, με το ίδιο, τουλάχιστον, πάθος και τα δίκαια της χώρας του, όπως αυτά ορίζονται από τους διεθνείς κανόνες, το διεθνές δίκαιο αλλά και τις ανάγκες ισότιμης συνεργασίας και συν ανάπτυξης.


Ο πατριωτισμός είναι προφανέστατο ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και την καλλιέργεια μίσους προς τρίτους, όπως και ο διεθνισμός δεν μπορεί να οδηγεί στον εθνομηδενισμό και σε έναν κοσμοπολιτισμό που καταλήγει, συχνά άθελα, σε υποταγή και σε υπαλληλοποίηση απέναντι στα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα του πλανήτη.


Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου η ιστορικά και βαθιά εξαρτημένη Ελλάδα έχει περιπέσει υπό καθεστώς αποικιακής μνημονιοκρατίας και ιδιόμορφης αμερικανογερμανοκρατίας, ενώ γνωρίζει άμεσες και βαθιές εθνικές απειλές σε βάρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της ίδιας της ακεραιότητας της, κυρίως από Ανατολάς, ο πατριωτισμός για τον αριστερό – προοδευτικό δημοκρατικό χώρο αποκτά μια κρίσιμης σημασίας προτεραιότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και ένα μεταβατικό πρόγραμμα επαναθεμελίωσης και ανασυγκρότησης, με ορίζοντα έναν καινούργιο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, μακριά από τα ανά τον κόσμο τελικά αποτυχημένα και στην πορεία αντιδημοκρατικά «σοσιαλιστικά» εγχειρήματα του παρελθόντος.


Αυτός ο πατριωτισμός, με τον βαθιά κοινωνικο ταξικό προσανατολισμό του, είναι, άλλωστε, βιωμένος, πολύ γνώριμος και ποτισμένος με αίμα στην Ελλάδα από την απαράμιλλη εθνικοαπελευθρωτική, αντικατοχική, αντιιμπεριαλιστική καικοινωνική μήτρα του ΕΑΜ και τον αγώνα κατά της «ξένης ακρίδας» και του «μοναρχοφασισμού» στην μεταπολεμική Ελλάδα.


Είναι αυτού του είδους ο πατριωτισμός, που και σήμερα αποτελεί τον μύχιο και απόκρυφο προσανατολισμό του ελληνικού λαού και την ελπίδα και την προσμονή του να εκφρασθεί πολιτικά στις μέρες μας με σύγχρονους κοινωνικούς και ταξικούς όρους και ένακαινούργιο όραμα.


Σήμερα όσο ποτέ αποτελεί όρο εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης της πατρίδας μας και συνιστά μια μείζονα πράξη διεθνισμού και διεθνιστικής προσφοράς στην ειρήνη και στους λαούς της Βαλκανικής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, η συγκρότηση ενός μεγάλου και γρήγορα νικηφόρου εθνικοαπελευθερωτικού και κοινωνικοταξικού μετώπου στην χώρας μας, με άμεσο στόχο να βγούμε από την κρίση με μια αντιιμπεριαλισιτκή προοδευτική, ανεξάρτητη, δημοκρατική καικοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.


Τίποτα πιο μεγάλο, τίποτα πιο ηθικό, τίποτα πιο αναγκαίο, τίποτα πιο ώριμο και δίκαιο δεν υπάρχει ετούτη την ώρα για να αφιερωθούμε ολόψυχα, με την μέγιστη δυνατή ανιδιοτέλεια, παραμερίζοντας όλες τις άλλες διαφορές, από ένα τέτοιο ενωτικό μετωπικό στόχο εθνικής και κοινωνικοταξικής απελευθέρωσης, αφού από την επιτυχία του εξαρτάται στην κυριολεξία η ύπαρξη και η προοπτική της πατρίδας μας, ίσως, και όλης της περιοχής μας, πριν μας τυλίξουν πλήρως οι θύελλες της αγριότητας και οι ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις και πριν εμφανισθούν για τα καλά γύρω μας οι φονικές διαδρομές των πυραύλων και των υπερηχητικών.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα 0,09 λεπτά του ευρώ από σήμερα η πλαστική σακούλα – 85% μείωση της χρήσης το 2018

Κατά 80-85% περιορίστηκε η διάθεση της πλαστικής σακούλας στην αγορά το 2018, με την επιβολή του περιβαλλοντικού κόστους.

Το οικονομικό όφελος που αποδόθηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης αγγίζει τα 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του 2019 η Ελλάδα θα πρέπει να πιάσει τον ευρωπαϊκό στόχο για μείωση της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας, έως 90 πλαστικές σακούλες ανά άτομο, την ώρα που το 2017 η αντίστοιχη αναλογία ήταν 300 με 400 πλαστικές σακούλες ανά άτομο. Στόχος είναι η κατανάλωσή της μέχρι το 2025 να φθάσει στις 40 σακούλες ανά άτομο ετησίως.

Από σήμερα, 1 Ιανουαρίου 2019, η τιμή της πλαστικής σακούλας αυξάνεται από τα 0,04 στα 0,09 λεπτά του ευρώ

Όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη μείωση της κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας. Όμως ακόμα είμαστε σε έναν ρυθμό που -τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε εμείς από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες και τη λιανική πώληση- δείχνει ότι έχουμε μια εκτίμηση κατανάλωσης περίπου γύρω στις 620 με 650 εκατ. σακούλες το χρόνο. Αν συνυπολογίσετε και τα περίπτερα, τη λαϊκή αγορά και τα μικρά μαγαζιά που δεν έχουμε ακόμη πλήρη καταγραφή, περνάμε το στάνταρ που έχουμε βάλει, που είναι 90 λεπτές πλαστικές σακούλες ο κάτοικος το χρόνο, που είναι η ευρωπαϊκή οδηγία».

Για τα επόμενα βήματα του υπουργείου στο θέμα της μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας, ο κ Φάμελλος επεσήμανε ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο που είχε αποφασιστεί εδώ και 1,5 χρόνο και προβλέπει την αύξηση του περιβαλλοντικού τέλους της λεπτής πλαστικής σακούλας. «Το σύνολο αυτού του πόρου θα επιστραφεί στους πολίτες. Ήδη υπάρχει μια πρώτη πιλοτική ενέργεια όπου 50.000 λεπτές πλαστικές τσάντες, 11.000 πάνινες και 2.500 καροτσάκια θα αποδοθούν σε πολίτες σε τέσσερις δήμους της χώρας. Ελπίζουμε να γίνει αυτό εντός του Ιανουαρίου και προσπαθούμε να έχουμε κι έναν δήμο του νομού Θεσσαλονίκης σε αυτό το πιλοτικό έργο» σχολίασε.

Τι ισχύει σε χώρες της Ευρώπης

Εκτός από την Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιβληθεί ανάλογα περιβαλλοντικά τέλη για τη μείωση της πλαστικής σακούλας. Ειδικότερα, σε Αγγλία και Πορτογαλία, το κόστος χρέωσης είναι 0,10 ευρώ, ενώ στη Βουλγαρία 0,05 ευρώ. Στην Πολωνία, η χρέωση θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2019. Ωστόσο η Ιταλία τις έχει απαγορεύσει από το 2011.

Ενδεικτικά, το κόστος της πλαστικής σακούλας στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι:

Βουλγαρία: 0,05 ευρώ/σακούλα

Ολλανδία: 0,25 ευρώ/σακούλα

Πολωνία: 0,30 ευρώ/σακούλα (ξεκινά από 1η Ιανουαρίου)

Ιρλανδία: 0,36 ευρώ/σακούλα

Αγγλία: 0,10 ευρώ/σακούλα

Πορτογαλία: 0,10 ευρώ/σακούλα

Ισπανία: 0,05 ευρώ/σακούλα οι πολύ μικρές πλαστικές και με 0,15 οι συνηθισμένες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ,kathimerini.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγγραφέας προειδοποιεί: Το 2019 θα έλθει το τέλος του κόσμου

Μέχρι στιγμής, όλοι όσοι έχουν προβλέψει ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, έχουν πέσει έξω, καθώς η Γη συνεχίζει να υπάρχει και η ανθρωπότητα συνεχίζει το δρόμο της.

Ωστόσο, ένας συγγραφέας έρχεται και δίνει μια -κατά τον ίδιο- ακριβή πρόβλεψη για το πότε θα τελειώσει ο κόσμος και μάλιστα τοποθετεί αυτό το τέλος μέσα στο 2019.

Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Μοντέιν, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «Το Τέλος και το 2019: Το τέλος του ημερολογίου των Μάγια για η αντίστροφη μέτρηση για την Ημέρα της Κρίσης».

Τόσο στο βιβλίο του όσο και στο σάιτ του, ο Μοντέιν κάνει βιβλικές αναφορές για το τέλος του κόσμο το οποίο προσδιορίζει κατά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις προβλέψεις του:

-Στις 21/12/2019 ολοκληρώνεται η Περίοδος των Επτά Ετών και αρχίζει η εβδομάδα του Ουράνιου Γάμου.

-Στις 26/12/2019 η Νύφη λαμβάνει το δαχτυλίδι από τον Γαμπρό

-Στις 28/12/2019 ο Γάμος τελειώνει με τον ερχομό της Ημέρας της Κρίσης.

Ο Μοντέιν ισχυρίζεται ότι το τέλος για τη Γη θα έλθει με την αναστροφή των πόλων της και ότι στη συνέχεια θα γεννηθεί ένας νέος κόσμος.

Πάντως, η αξιοπιστία του συγγραφέα τίθεται υπό κρίση, καθώς έχει ήδη υποστηρίξει ότι ο αντίχριστος θα γεννιόταν στις 6/6/2016 και ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο Εωσφόρος...

Πηγή: Mirror


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018 (Photos)

Πλούσιο σε γεγονότα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ήταν το 2018. Γεγονότα που σημάδεψαν τη καθημερινότητα μας, που μας έθλιψαν, που μας εντυπωσίασαν, που μας προβλημάτισαν, που μας δημιούργησαν ερωτηματικά. 


Γεγονότα συγκλονιστικά ή λιγότερο συγκλονιστικά σε ένα πλανήτη ταραγμένο, χωρίς πυξίδα, χωρίς προσανατολισμό. Το pontiki.gr παρουσιάζει τα σημαντικότερα απο αυτά όπως τα ζήσαμε, με χρονολογική σειρά.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη ΜακεδονίαΣτις 4 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στη Πλατεία Συντάγματος με βασικό αίτημα των διαδηλωτών την μη αποδοχή του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔM. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε ακολουθώντας την επιτυχία του αντίστοιχου της Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος έκανε λόγο για «εθνομηδενιστές» και «αριστερόστροφο φασισμό», αποδίδοντας τους χαρακτηρισμούς στην πολιτική ηγεσία που χειρίστηκε το ζήτημα της ονομασίας. Η παρουσία του στην εκδήλωση έγινε θερμά δεκτή από τον κόσμο που είχε προσέλθει στο συλλαλητήριο. Εκθειάστηκε από το χώρο της Άκρας Δεξιάς, ενώ αντίθετα, κατακρίθηκε από την Αριστερά, τα κυβερνητικά κομμάτα και στελέχη.

Μητρετώδης και Κούκλατζης φυλακισμένοι στην ΤουρκίαΣτην Ελλάδα επέστρεψαν μετά από 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και πολλές προσπάθειες αποφυλάκισης, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης.

Στις 2 Μαρτίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είχε προχωρήσει στη εξής δήλωση: «Αυτό το οποίο έγινε είναι ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι δύο Έλληνες βγήκαν από το δρομολόγιό τους και βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές»

Η τουρκική Δικαιοσύνη με «πολιτικές οδηγίες» κράτησε για σχεδόν έξι μήνες τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη φυλακισμένους παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις αποφυλάκισης των δικηγόρων, τις ενέργειας της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και παρά τις πιέσεις από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Εφυγε» ο Στίβεν ΧόκινγκΉταν ο άνθρωπος που εκλογίκευσε το Σύμπαν και εκλαϊκευσε την επιστήμη της κοσμολογίας. Που διέψευσε τους επιστήμονες και εξύψωσε την Επιστήμη. Ο Στίβεν Χόκινγκ, κοσμολόγος, μαθηματικός, συγγραφέας αλλά, κυρίως, ένας επίμονος οραματιστής, ένα ελεύθερο πνεύμα «φυλακισμένο» σε ένα καθηλωμένο σώμα, έφυγε από τη ζωή στις 17 Μαρτίου σε ηλικία 76 χρόνων – μισό και πλέον αιώνα μετά απ’ ό,τι είχαν προβλέψει κάποτε οι γιατροί.

Όταν ο Χάρι παντρεύτηκε τη ΜέγκανΟ γάμος του «άτακτου» πρίγκιπα Χάρι και της Αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου προκάλεσε τόσες… αναταράξεις στη Βρετανία όσες σχεδόν η ερωτική ένωση του Εδουάρδου με την Ουόλις Σίμπσον. Ο Χάρι και η Μέγκαν, δούκας και δούκισσα του Εσεξ πλέον, που θα αποκτήσουν σε λίγο καιρό το πρώτο τους παιδί, έφεραν αναγκαστικά αυτό που στους παλαιούς αριστοκρατικούς κύκλους της Μεγάλης Βρετανίας θεωρείτο σχεδόν ανάρμοστο, τη μεγάλη αλλαγή!

Συμφωνία των Πρεσπών με αναταράξειςΗ συμφωνία των Πρεσπών είναι μία συμφωνία που συνομολογήθηκε ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της δεύτερης. Υπογράφηκε στο χωριό Ψαράδες της περιοχής των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου. Η συμφωνία προέβλεπε την έγκρισή της από το κοινοβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και από το λαό της χώρας με δημοψήφισμα, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018. Η προβλεπόμενη αναθεώρηση διατάξεων του συντάγματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχει ξεκινήσει και βρίσκεται εν εξελίξει. Στην Ελλάδα προκάλεσε πολιτικούς κραδασμούς αφού ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος έχει απειλήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση εάν η Συμφωνία έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή

Τραγωδία στο ΜάτιΣτις 23 Ιουλίου και ώρα 12:03 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, στην περιοχή των Γερανείων Ορέων, κοντά στην Κινέτα όπου κατέκαψε μεγάλη έκταση, μεταξύ της οποίας και οικισμούς. Στις 16:41 το απόγευμα της ίδιας μέρας, ξέσπασε δεύτερη φωτιά στην Ανατολική Αττική, όπου ξεκίνησε από την ανατολική πλευρά της Πεντέλης και κατευθύνθηκε προς τους οικισμούς Νέος Βουτζάς, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι η οποία επεκτάθηκε με γρήγορο ρυθμό λόγω των ισχυρών τοπικών ανέμων, έχοντας ως αποτέλεσμα -εκτός των φυσικών και υλικών καταστροφών- δεκάδες θύματα στο Μάτι. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός αναφέρεται σε 100 νεκρούς, ενώ αναφέρθηκαν και 164 τραυματίες, εκ των οποίων οι 23 παιδιά

Εγκλημα στη σκιά της …ΑκρόποληςΔεν πρόκειται για μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή. Το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου ο Νίκος Μουστάκας, ένας φοιτητής από τη Γλασκόβη που έχει έρθει για διακοπές στη χώρα μας, βρίσκεται στο Λόφο Φιλοπάππου μαζί με μία φίλη του. Αλλοδαποί δράστες προσπαθούν να τους ληστέψουν και σπρώχνουν τον άτυχο Νίκο στο κενό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., επιθεωρεί το σημείο και διατάσσει να εκπονηθεί νέο σχέδιο για τη φύλαξη της περιοχής της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου σε μια προσπάθεια μείωσης των ληστειών. Σχεδόν δέκα μέρες αργότερα η Αστυνομία συλλαμβάνει τρία άτομα για τη δολοφονία του άτυχου φοιτητή.

Φονικός κυκλώνας στην Ελλάδα

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, ένας μεσογειακός κυκλώνας, δημιουργηθηκε στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.Το βαρομετρικό χαμηλό παρουσίασε «τροπικά χαρακτηριστικά», που σημαίνει ότι θα φέρει ανέμους έντασης 12 μποφόρ, ισχυρές βροχοπτώσεις και σχηματισμό του αποκαλούμενου «ματιού». Οι μεσογειακοί κυκλώνες, γνωστοί με το όνομα Medicanes – από την σύνθεση των αγγλικών λέξεων «Mediterranean» και «hurricanes» είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο και εμφανίζονται μια ή δύο φορές στην Μεσόγειο.

Ο θάνατος του Ζακ σε δημόσια θέαΤο μεσημέρι της 23ης Σεπτεμβρίου ο Ζακ Κωστόπουλος αφήνει την τελευταία του πνοή στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από ένα κοσμηματοπωλείο. Είχε προηγηθεί η εισβολή του στο κατάστημα και ο άγριος, απάνθρωπος ξυλοδαρμός του από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και έναν φίλο του. Ενα δεύτερο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα δείχνει ότι και αστυνομικοί μετείχαν στο λιντσάρισμα του άτυχου νέου.

Aποστολή στον ΆρηΈπειτα από ένα διαπλανητικό ταξίδι διάρκειας σχεδόν επτά μηνών, το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσεδαφίστηκε στις 26 Noεμβρίουστον Άρη, έχοντας διασχίσει με επιτυχία την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε η ΝASA από το κέντρο της στην Πασαντίνα στην Καλιφόρνια, όπου οι εργαζόμενοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Το InSight έστειλε μάλιστα την πρώτη του φωτογραφία από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη το βράδυ της Δευτέρας.

«Προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι, με αποτέλεσμα μηχανικοί και επιστήμονες της NASA να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς. Σκοπός του InSight είναι να μελετήσει το εσωτερικό του και τους σεισμούς του Άρη.

Η άγρια δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο
Δυο αγόρια, ούτε 20 ετών, χτύπησαν, βασάνισαν, βίασαν και τελικά αποφάσισαν «να ξεμπερδέψουν» με την φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, ενώ ήταν ζωντανή επειδή αρνήθηκε να κάνει έρωτα μαζί τους. Το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στις 27 Νοεμβρίου στη Ρόδο συγκλονίζει μέχρι και σήμερα την κοινή γνώμη. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τη φρικαλεότητα και την ευκολία δύο νέων να δολοφονήσουν μια κοπέλα και στη συνέχεια να πέσουν για ύπνο ελπίζοντας πως τα κύματα της Ρόδου θα ξεπλύνουν μακριά το πτώμα της και τα σύνεργά τους..

Η… οδύσσεια μιας καθαρίστριαςΕμεινε στην ίδια πτέρυγα μαζί με γυναίκες που έχουν δολοφονήσει, ληστέψει και διαπράξει οικονομικές απάτες για 23 ημέρες. Πήρε όσες περισσότερες βαλίτσες μπορούσε μαζί της γιατί πίστευε ότι θα εκτίσει και τα 10 χρόνια κάθειρξης. Και όλα αυτά γιατί παραχάραξε το ενδεικτικό της Ε’ Δημοτικού σε ΣΤ’ για να μη χάσει την επιμέλεια των παιδιών της από την Πρόνοια, λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας. Αποφυλακίστηκε στις 28 Νοεμβρίου

Τα «κίτρινα γιλέκα» στους δρόμους των ΠαρισίωνΗ κινητοποίηση των Γάλλων, τα Κίτρινα Γιλέκα, ξεσήκωσε μεγάλο κύμα συζητήσεων και αντιπαραθέσεων. Τα βασικά χαρακτηριστικά του κινήματος αυτού είναι δυσδιάκριτα και οι διαδηλώσεις του απαρτίζονται από διαφορετικές ομάδες, κινήματα και μεμονωμένους πολίτες. .Η λιτότητα, η ανεργία, η μείωση της αγοραστικής δύναμης, η υψηλοτάτη φορολογία και οι διευρυνόμενες ανισότητες είναι κάποιες από τις αιτίες του «ξεσπάσματος» των Γάλλων. Κι όλα αυτά στη Γαλλία, μια χώρα η οποία δεν ανήκει στον πολύπαθο ευρωπαϊκό Νότο και που πρόσφατα εξέλεξε έναν «πολλά υποσχόμενο» Πρόεδρο, τον κ. Μακρόν.

Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, λένε οι ΗΠΑ
Ανησυχητικά ήταν τα συμπεράσματα από την σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που έγινε στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, στις 2 Δεκεμβρίου στην οποία όχι απλά «χτύπησαν καμπανάκια» για μια επερχόμενη κλιματική καταστροφή, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοινώθηκε με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση πως αυτή η καταστροφή είναι ήδη προ των πυλών. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ, ακόμα και η αύξηση κατά 1,5 βαθμό της θερμοκρασίας του πλανήτη, θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τις πόλεις και το οικοσύστημα, μεταξυ των οποίων αυξημένες πλημμύρες, έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο, καταστροφή έως και 90% των κοραλλιογενών υφάλων, μαζικές εξαφανίσεις ειδών ζώων και έλλειψη τροφίμων από ξηρασίες.Μια πρόσφατη αξιολόγηση των κλιματικών αλλαγών των ΗΠΑ (ο Πρόεδρος των οποίων αποχώρησε από την συμφωνία στην οποία συμμετέχουν σχεδόν 200 χώρες και η οποία πάρθηκε στο Παρίσι το 2015, και στοχεύει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα) επιβεβαίωσε τα ευρήματα και τους επικείμενους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Brexit, σήριαλ χωρίς τέλοςΡαγδαίες ήταν οι εξελίξεις στο Βrexit και αυτή τη χρονιά. Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι βαλλόμενη τόσο από το Λονδίνο όσο και από τις Βρυξέλλες κατέφερε να κερδίσει πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον της οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι στις 12 Δεκεμβρίου. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει εάν η συμφωνία τελικά υπερψηφιστεί από το βρετανικό κοινοβούλιο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με ποιόν τρόπο θα αποχωρήσει, εάν αποχωρήσει, το ΗΒ από την ΕΕ.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό ήταν το πρώτο πλοίο που μπήκε στον Πειραιά το 2019

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής Υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, υποδέχτηκαν το 2019 στο 1ο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 1ου Τμήματος και ευχήθηκε υγεία και ευτυχία στα στελέχη του Λιμενικού που έκαναν βάρδια στο Τμήμα, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατέπλευσε στον Πειραιά το "Blue Star Δήλος", το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι για το 2019, και οι κ.κ. Κουβέλης και Σαντορινιός, συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία του Λ.Σ. ανέβηκαν στο πλοίο και αντάλλαξαν ευχές με τον πλοίαρχο, το πλήρωμα, και τους επιβάτες.

«Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και όλους, το 2019 να είναι ευτυχές, δημιουργικό, γεμάτο προκοπή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλους τους πολίτες της Ελλάδας. Εύχομαι στους ναυτικούς μας άνδρες και γυναίκες να έχουν καλές θάλασσες και να φροντίζουν πάντοτε αυτό που έχουν αποφασίσει να υπηρετούν, την ελληνική ναυσιπλοΐα, την ελληνική ναυτοσύνη. Τους εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί. Εύχομαι σε όλους τους νησιώτες, κάθε καλό, τους εύχομαι προκοπή, τους εύχομαι να μετέχουν σε αυτό που χαράσσεται στη νέα περίοδο της πατρίδας μας, στην ανάπτυξη, στην ομόνοια, στη συνεννόηση, στην προκοπή. Χρόνια Πολλά σε όλους, ευτυχισμένο το 2019» δήλωσε κ. Κουβέλης.

Ο κ. Σαντορινιός, από την μεριά του, ευχήθηκε «υγεία και πρόοδο σε όλους τους Έλληνες Ναυτικούς, καλά ταξίδια, και καλή επιστροφή στην πατρίδα». «Στόχος μας είναι το 2019 να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο τις πολιτικές που ξεκινήσαμε, αλλά κυρίως να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα μέλλον που θα χαράξουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία, σε μια Ευρώπη με Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη», τόνισε.

Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος μετέβησαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ. -ΕΛΛ. ΑΚΤ. όπου χαιρέτησαν όλο το προσωπικό που είχε βάρδια και μίλησαν με πληρώματα έξι ελληνικών εμπορικών πλοίων, που εκείνη την ώρα έπλεαν στη νότια Σινική θάλασσα, στην Αραβική θάλασσα, στον Ατλαντικό ωκεανό, στον κόλπο του Άντεν, στον ανατολικό Ινδικό ωκεανό και στη θάλασσα της νότιας Κίνας.
Πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξελιξεις στην υπόθεση του προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis

Αναπάντεχες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση της Novartis καθώς σημειώθηκε ποινική εμπλοκή προσώπου που είχε διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, οι οποίοι επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για τη ίδια υπόθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω σύμβουλος φέρεται να ήταν ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες, ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες από την έρευνα που διεξάγεται προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία για εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis.


Έτσι, τα νέα δεδομένα οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Δικαστικοί κύκλοι πάντως διατυπώνουν ερωτηματικά σχετικά με την υπόθεση αυτή. Το πρόσωπο που συνελήφθη φέρεται να είχε είχε διατελέσει σύμβουλος τριών πρώην υπουργών Υγείας που επίσης βρίσκονται στο στόχαστο των εισαγγελικών αρχών για τη ίδια υπόθεση, και είχε καταθέσει δυο φορές με ψευδώνυμο για χρηματισμούς υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Είχε καταθέσει επίσης , προφανώς για λόγους αυτοπροστασίας και με το όνομά του στις αρχές. Πρόκειται μάλιστα για πανεπιστημιακό, τον οποίο εξ αρχής το FBI είχε εμφανίσει ως πρόσωπο με υψηλή εμπλοκή στην υπόθεση.

«Από τότε πέρασε πάνω από ένας χρόνος και το μόνο που είχε γίνει ήταν μια (άτυπη) κουβέντα του συγκεκριμένου με τους Αμερικανούς. Οι ελληνικές αρχές τον πίεζαν να δώσει ονόματα πολιτικών, να αναλάβει δηλαδή την ευθύνη της «μεταφοράς μιζών» σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα των οποίων υπήρξε σύμβουλος . Ο ίδιος αρνήθηκε . Οι πιέσεις εντάθηκαν και μάλιστα λέγεται πως υπήρξε και συνάντηση σε ευρωπαϊκό έδαφος μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων και Αμερικανών του FBI με αντικείμενο το συγκεκριμένο πρόσωπο προ 20 ημερών» αναφέρει το site dikastiko.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές το πρόσωπο αυτό, επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα προχθές το βράδυ, μετακομίζοντας εν κρυπτώ μαζί με όλη του την οικογένεια.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

Μάλιστα φέρεται να κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων μέχρι να ασκηθεί χθες το πρωί η δίωξη εναντίον του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου που προβλέπει έως και ισόβια κάθειρξη.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαρούμενο, δημιουργικό, γεμάτο όνειρα, μηνύματα, προκλήσεις 2019 με όμορφες και ξεχωριστές στιγμές!Τους μεγαλύτερους στόχους τους βάζει η ψυχή.
Τα καλύτερα όνειρα τα δημιουργεί το μυαλό.
Τις καλύτερες ευχές τις στέλνει η καρδιά.
Καλή χρονιά, λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου!


Epiosy......

Source: https://www.click-me.gr/psyxagogia-m/stixakia-m/2354-stixakia-efxes-gia-tin-protoxronia.html
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!