01/03/19
Χρονιά αναμονής (για τους επιβάτες) και αδράνειας (για τις συγκοινωνίες) ήταν το 2018. Αν και για ακόμη μία φορά ακούσαμε μεγάλα λόγια από τους υπεύθυνους, είδαμε ελάχιστες πράξεις να γίνονται πραγματικότητα.

Ακόμα και όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η λειτουργία του οποίου υποτίθεται πως θα γινόταν χωρίς προβλήματα μέσα στη χρονιά ενώ η εξυπηρέτηση των επιβατών θα ομαλοποιούνταν, η κατάσταση συνεχίζει να είναι απογοητευτική. Σταθμοί του ΗΣΑΠ παραμένουν μέχρι και σήμερα με ανοικτές τις πύλες, η προμήθεια νέων αυτόματων μηχανημάτων αναμένεται ακόμα, ενώ μέχρι και το πιο απλό και αυτονόητο, η απλοποίηση της λειτουργίας των μηχανημάτων ώστε να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής σε αυτά, δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα.

Καμία εξέλιξη δεν είχαμε και όσον αφορά την υλοποίηση ενός αναλογικού συστήματος εισιτηρίου (χρέωση ανάλογα με την απόσταση) και την διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής (μείωση τιμής εισιτηρίων για περισσότερους), αν και ο υπουργός είχε προαναγγείλει πως αυτά θα γίνουν περίπου ένα εξάμηνο μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Τώρα μάλιστα, ο ΟΑΣΑ πληρώνει για να μάθει τι εισιτήρια χρησιμοποιούν οι επιβάτες μέσω έρευνας αν και υποτίθεται ότι αυτά τα στοιχεία έπρεπε να είναι άμεσα και με ακρίβεια διαθέσιμα μέσω του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με βήματα χελώνας συνεχίζονται και οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην προμήθεια νέων λεωφορείων για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Ο διαγωνισμός που περιμένουμε από το 2017 δεν ξεκίνησε ούτε φέτος καθώς η διαδικασία συγγραφής των τεχνικών προδιαγραφών των νέων οχημάτων (από ιδιώτη) βρίσκονταν σε εξέλιξη για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς.

Την ίδια στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε καμία νέα πρόσληψη στις συγκοινωνίες τη στιγμή που οι αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδοτήσεων ή μετατάξεων σε άλλους φορείς του δημοσίου συνεχίζονται αμείωτες.

Όσες ελπίδες είχαμε και για βελτίωση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών με τη συμβολή του υπερταμείου διαψεύστηκαν, αφού η Ε.Ε.ΣΥ.Π. δεν έχει ακόμα ενεργό ρόλο σε αυτές με τις (κομματικές) διοικήσεις να παραμένουν μέχρι και σήμερα στη θέση τους.

Ακόμα και στον ιδιωτικό Προαστιακό, σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με το δημόσιο τη στιγμή που οι επιβάτες του μέσου συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται.

Έτσι, μόνο περίεργο δεν πρέπει να φαίνεται που η πλειοψηφία των επιβατών θεωρεί πως η κατάσταση στις συγκοινωνίες της Αθήνας χειροτέρεψε μέσα στη χρονιά, ενώ και οι βαθμολογίες που έδωσαν σε όλα τα μέσα μειώθηκαν και αυτές όπως έδειξε η φετινή μεγάλη έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Αν και διακινδυνευμένο να κάνουμε προβλέψεις, (οι περυσινές μας προσδοκίες διαψεύστηκαν πανηγυρικά), ετοιμάσαμε και φέτος μία λίστα με τις 10 σημαντικότερες εξελίξεις που περιμένουμε στις συγκοινωνίες της Αθήνας μέσα στο 2019:

1.  Διαγωνισμός/οί για αγορά νέων λεωφορείων

Μετά από μήνες προετοιμασίας, έφτασε η ώρα του διαγωνισμού για την απόκτηση νέων λεωφορείων για τις συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 3 διαγωνισμοί για την απόκτηση 92 λεωφορείων για τον ΟΑΣΑ (τα 12 από αυτά ηλεκτρικά) με χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής. Στην αναμονή βρίσκονται και άλλοι διαγωνισμοί για αγορά 400 επιπλέον λεωφορείων για την Αθήνα. Η προκήρυξη αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2019, ωστόσο, όπως είναι φυσιολογικό, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες με τα πρώτα νέα οχήματα να φτάνουν στην Αθήνα, στην καλύτερη περίπτωση, μέσα στο 2020.

2.  Παράδοση 3 νέων σταθμών του Μετρό

Η Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 παραμένει η ημερομηνία – στόχος για την παράδοση των τριών πρώτων σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 προς τον Πειραιά. Η κατασκευή των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ενώ στις αρχές του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει και η ανάπλαση των επιφανειακών χώρων και για αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις με τους δήμους. Αν και η λογική λέει πως θα είναι δύσκολο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, οι πιθανότητες οι σταθμοί να παραδοθούν όντως μέσα στο 2019 είναι μεγάλες.

3.  Παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά

Σε στάδιο ολοκλήρωσης, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις, βρίσκονται και οι εργασίες για την επέκταση του Τραμ στο κέντρο του Πειραιά. Επισήμως, η γραμμή θα παραδοθεί «την άνοιξη» αλλά για να φτάσουμε στο σημείο αυτό θα πρέπει να προηγηθούν αρκετές εβδομάδες δοκιμών. Επίσης, η ΣΤΑΣΥ θα πρέπει να λάβει απόφαση για τη διαμόρφωση των νέων δρομολογίων ώστε να μην καταλήξουμε με κάποιο δρομολόγιο – παρωδία τύπου Σύνταγμα Κασομούλη – Πειραιάς.

4.  Ομαλοποίηση λειτουργίας ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Η πονεμένη υπόθεση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τους επιβάτες των συγκοινωνιών της Αθήνας και το 2019. Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, είναι πολύ πιθανό να δούμε συγκεκριμένες κινήσεις για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος. Μεταξύ αυτών: διαγωνισμό για αγορά νέων εκδοτικών μηχανημάτων, απλοποίηση του μενού των μηχανημάτων, κλείσιμο των πυλών σε όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, επιτήρηση των πυλών από υπαλλήλους σεκιούριτι και επίλυση τυχών προβλημάτων με τις χρεώσεις σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

5.  Νέες αφετηρίες και τιμές εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Αττικής

Μέσα στο 2019 αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες -χαμηλότερες- τιμές εισιτηρίων των ΚΤΕΛ Αττικής, με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του ΟΑΣΑ να γίνονται δεκτά μέσα σε αυτά. Καθώς όμως τα ΚΤΕΛ δεν θα φτάνουν ως το κέντρο της Αθήνας, οι επιβάτες τους θα είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το Μετρό, τον ηλεκτρικό και τον Προαστιακό.

6. Έναρξη έργων υπογειοποίησης στα Σεπόλια

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στα Σεπόλια, ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια και την αναβάθμιση της περιοχής. Η σύμβαση υπεγράφη το Νοέμβριο και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται ως το 2023.

7. Διαγωνισμός για β’ φάση έργων στο σταθμό Λαρίσης

Εδώ και πολλούς μήνες η ΕΡΓΟΣΕ εμφανίζεται έτοιμη για την προκήρυξη του διαγωνισμού για της β’ φάση των έργων στο σταθμό Λαρίσης. Με την ολοκλήρωση των έργων ο σταθμός θα σταματήσει να θυμίζει εργοτάξιο ενώ θα συνδέεται υπογείως με τον ομώνυμο σταθμό του Μετρό (έπειτα από 20 και πλέον χρόνια αναμονής). Ίσως ό,τι πιο κοντινό σε κανονικό σιδηροδρομικό σταθμό έχει δει η Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες. 

8.  Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση του Προαστιακού προς Λαύριο

«Στις αρχές του 2019» πρόκειται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το έργο της επέκτασης του Προαστιακού της Αθήνας από το Κορωπί ως το Λαύριο, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη. Το έργο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει πριν από την επέκταση της Αττικής Οδού ως το Λαύριο και ανεξάρτητα από αυτή αν και τους προηγούμενους μήνες τα σενάρια ήθελαν την κατασκευή της επέκτασης να δίνεται ως αντάλλαγμα για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. Αν πρόκειται για ψέμα του υπουργού ή για πραγματικότητα, θα το διαπιστώσουμε τους επόμενους μήνες. 

9. Έναρξη εργασιών για επαναλειτουργία τμημάτων του Προαστιακού

Το 2018 ακούσαμε λόγια, το 2019 περιμένουμε έργα. Η Motor Oil έχει αναλάβει με δικά τις έξοδα τις μελέτες και τα έργα για την ανάταξη του τμήματος της παλιάς μετρικής γραμμής από τους Αγίους Θεοδώρους ως τον Ισθμό ενώ η (υπό ιδιωτικοποίηση) Ελληνικά Πετρέλαια έχει αναλάβει τις μελέτες για τα έργα στο τμήμα ΣΚΑ – Ελευσίνα της ίδιας γραμμής. Τα έργα στο τμήμα αυτό θα τα αναλάβει η ΕΡΓΟΣΕ επομένως δεν πρόκειται να δούμε δρομολόγια εκεί στο άμεσο μέλλον.

10.  Βελτίωση λειτουργίας και υποδομών του Προαστιακού

Πάντα περιλαμβάνουμε και κάτι που δεν είναι τόσο ρεαλιστικό αλλά περισσότερο δική μας προσδοκία. Όπως έχει η κατάσταση σήμερα, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ βρίσκονται σε πόλεμο και δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Προαστιακού της Αθήνας. Όσα εξαρτώνται μόνο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (βελτιστοποίηση των δρομολογίων, επέκταση του ωραρίου λειτουργίας) είναι πιο πιθανά, ενώ όσα έχουν να κάνουν με τον ΟΣΕ (επιδιόρθωση βλαβών σε σταθμούς, ηχητικές ανακοινώσεις κλπ.) μάλλον θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα.


Τα υπόλοιπα: εκτός της λίστας έμειναν άλλες εξελίξεις που πολύ δύσκολα θα δούμε να πραγματοποιούνται μέσα στο 2019. Μεταξύ αυτών, οι διαγωνισμοί για την υπογειοποίηση της γραμμής του ΗΣΑΠ στο Φάληρο, για τις επεκτάσεις της γραμμής 4 του Μετρό και για την επέκταση του Τραμ προς το Κερατσίνι, το έργο του σταθμού των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα και η μείωση των ελλειμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες.

Μαζί με τις ευχές για υγεία και καλή τύχη σε όλους εσάς, ας ευχηθούμε το 2019 να φέρει περισσότερες καλές ειδήσεις για τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Για τα πραγματικά και όχι τα επίσημα – εικονικά δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ θα μπορούν να ενημερώνονται σύντομα, μέσω της τηλεματικής, οι επιβάτες των συγκοινωνιών της Αθήνας.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο ΟΑΣΑ υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό παράρτημα της εταιρείας INTRASOFT INTERNATIONAL S.A. η οποία έχει ως έδρα το Λουξεμβούργο, για την παροχή υπηρεσιών «ανάπτυξης λογισμικού για την παρουσίαση του ημερήσιου προγραμματισμού στις εφαρμογές πληροφόρησης κοινού». Η ισχύς της σύμβασης θα είναι 50 μέρες, δηλαδή ως τα μέσα Φεβρουαρίου και η αμοιβή της εταιρείας θα ανέλθει σε 20.000 ευρώ πλέον του νόμιμου ΦΠΑ (συνολικά 24.800 ευρώ). Σημειώνεται πως η κοινοπραξία Intrasoft – Intrakat έχει αναλάβει τη δημιουργία και λειτουργία της τηλεματικής για 12 χρόνια.

Μέσω του νέου λογισμικού, θα επέλθει η μεγαλύτερη βελτίωση στη λειτουργία του συστήματος της τηλεματικής, το οποίο λειτουργεί χωρίς καμία σημαντική αναβάθμιση από τον Οκτώβριο του 2014.

Θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση σε ζωντανό χρόνο της εφαρμογής σε κινητά και στο διαδίκτυο σχετικά με αλλαγές δρομολογίων είτε από το αμαξοστάσιο είτε από τους διαχειριστές στο κέντρο διαχείρισης οχημάτων του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες, θα έχουν τη δυνατότητα της λήψης ενημερωμένων πληροφοριών εφόσον οι συσκευές που χρησιμοποιούν θα έχουν ενεργή πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη στιγμή της αναζήτησης και λήψης της πληροφορίας.

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και του ΟΑΣΑ, το έργο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις:

Φάση 1: (5 εργάσιμες ημέρες) Μετά την αποδοχή της προσφοράς και την κατάρτιση και ενεργοποίηση της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την οριστικοποίηση των απαιτήσεων και του σχεδιασμού η οποία θα περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των οθονών με τη νέα λειτουργικότητα και των διαδικασιών για την τροφοδότηση της πληροφορίας. Αυτό θα αφορά τόσο την ιστοσελίδα όσο και τις εφαρμογές έξυπνων συσκευών με λειτουργικό σύστημα android και iOS.

Φάση 2: (20 εργάσιμες ημέρες) Με βάση τα καταγεγραμμένα αποτελέσματα της συνάντησης θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταβολές στις εμπλεκόμενες βάσεις δεδομένων και θα αναπτυχθούν νέες διαδικασίες για αυτές. Θα υλοποιηθούν οι κατάλληλες υπηρεσίες web για την παρουσίαση των υπόψη δεδομένων στην ιστοσελίδα ενώ θα ληφθεί μέριμνα ώστε να διατηρηθεί η απόκρισή της. Ο ΟΑΣΑ από την πλευρά του θα φροντίσει να έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση των επικοινωνιακών ευκολιών που ήδη διαθέτει για παρόμοιο σκοπό. Θα πραγματοποιηθούν εσωτερικές δοκιμές της νέας λειτουργικότητας της ιστοσελίδας. Αντίστοιχες δραστηριότητες θα γίνουν και για τις εφαρμογές έξυπνων συσκευών με λειτουργικό σύστημα android και iOS. Με την ολοκλήρωση της φάσης θα αποσταλεί ειδοποίηση παράδοσης (Παράδοση της Υλοποίησης του Έργου).

Φάση 3: (10 εργάσιμες ημέρες) Οι Υπηρεσίες θα θεωρείται ότι έχουν παραληφθεί οριστικά και ανεπιφύλακτα εφόσον εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την παράδοσή τους (ημερομηνία πρωτοκόλλου υποβολής στον ΟΑΣΑ ή ημερομηνία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), δεν υποβληθούν εγγράφως από τον ΟΑΣΑ παρατηρήσεις ή σχόλια που σχετίζονται με τον οριστικοποιημένο σχεδιασμό.

Με το νέο λογισμικό αναμένεται να δοθεί λύση στο μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες με το σύστημα της τηλεματικής: την απουσία ζωντανής ενημέρωση σχετικά με τα πραγματικά δρομολόγια. Όπως γράψαμε τον περασμένο Νοέμβριο, οι οδηγοί των λεωφορείων ήδη ενημερώνονται για τα πραγματικά δρομολόγια μέσω της τηλεματικής, τη στιγμή που οι επιβάτες βλέπουν μόνο τα επίσημα δρομολόγια τα οποία μεταβάλλονται καθημερινά στην πλειοψηφία των γραμμών, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε οχήματα και οδηγούς.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Στόχος είναι η δημιουργία μιας τεράστιας βάσης δεδομένων από 8,5 εκατ. πολίτες που θα περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα. Σπίτια, οικόπερα, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, χρήματα σε …στρώματα, καταθέσεις, ομόλογα, γραμμάτια, χρυσό κλπ.

Με την πλήρη λειτουργία του περιουσιολογίου και την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου, η εφορία θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα κάθε φορολογουμένου με βάση όλα τα έσοδα και τα έξοδά του, τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τις καταθέσεις του στις τράπεζες.

Με την ολοκλήρωσή του, τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει το Περιουσιολόγιο, θα είναι τα εξής:

– Χρήστες του συστήματος θα είναι όλοι οι φορολογούμενοι (εξωτερικοί χρήστες), καθώς και στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης (εσωτερικοί χρήστες).

– Το σύστημα θα υποστηρίζει την υποδοχή και ενσωμάτωση δεδομένων περιουσίας από άλλα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ ή και άλλων φορέων, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία αυτά δεν τηρούνται μηχανογραφικά.

– Θα δίνεται η δυνατότητα στους εξωτερικούς χρήστες να εισάγουν πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα διασταυρώνονται με την αρμόδια αρχή.

– Θα δίνεται η δυνατότητα προβολής και εκτύπωσης του συνόλου ή μέρους των περιουσιακών στοιχείων ενός φορολογούμενου από τον ίδιο ή τους εσωτερικούς χρήστες της Φορολογικής Διοίκησης.

– Θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης λανθασμένων πληροφοριών από το φορολογούμενο.

– Θα υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποκαλύπτονται μετά από έλεγχο ο οποίος έχει καταστεί οριστικός.

– Θα γίνεται αναλυτική ή και συγκεντρωτική επεξεργασία των δεδομένων του συστήματος για την παραγωγή στατιστικών, αναφορών και ενημερωτικών εκθέσεων.

– Θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας – αξιολόγησης των δεδομένων των φορολογουμένων για τον εντοπισμό πιθανής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης.

– Θα υπάρχει δυνατότητα συσχέτισης περιουσιακών στοιχείων μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και ταυτόχρονη παρακολούθηση αυτών ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης των δεδομένων.

Πηγή   dikaiologitika.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Το μήνυμα του 2019! "πολίτης ή ζητιάνος"; 

Ηλίας Παπαναστασίου

Με βροχή «παροχών» άρχισε την προεκλογική της περίοδο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά με διανομή φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης στα λαϊκά, πληβειακά και μικροαστικά στρώματα. 

Πότε με «Κοινωνικά Μερίσματα» των αιματηρών πλεονασμάτων και πότε με παντός είδους μικροπαροχές μπαλώματα, δηλαδή τα social patchworks των αστικών Ελίτ και των Κυβερνήσεών τους.

Θέλοντας να αποσοβήσει κάθε μαζική διαμαρτυρία των λαϊκών στρωμάτων προσπαθεί με κάθε τρόπο να τετραγωνίσει τον κύκλο δίνοντας «Οικονομικά Ψίχουλα» στις μάζες και παρουσιάζοντας Φιλανθρωπικό Προσωπείο στον Ολιβερ Τουίστ των Πληβείων. Αποτελεί μια συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης και πολιτικής-κοινωνικής ενσωμάτωσης των λαϊκών στρωμάτων στο Κοινωνικό Μπλοκ Εξουσίας της Ελίτ και το οποίο αποφάσισε εδώ και τέσσερα χρόνια να πορευτεί – εννοείται…– νεοφιλελεύθερα αλλά με «αριστερό προφίλ» και Πολιτική Κοινωνικής Ελεημοσύνης και Διανομής Φτώχειας την οποία βάφτισε «Ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους». 

Πρόκειται όμως για ιδεολογική Φενάκη και καθαρή Δημαγωγία Απάτης και αποπροσανατολισμού γιατί: 

Το Μεταπολεμικό Κοινωνικό Κράτος στην Ευρώπη 
αναπτύχτηκε –κύρια– από τα μαζικά Σοσιαλδημοκρατικά-Εργατικά Κόμματα προέλευσης Β’ Διεθνούς με στόχους ρεφορμιστικούς και «ειρηνικής αλλαγής» του Καπιταλισμού (στην καλύτερη των περιπτώσεων…). 

Όμως τα Σοσιαλδημοκρατικά Κόμματα ήταν Κόμματα της Βιομηχανικής Εργατικής Τάξης, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κόμμα της Lumpen Τάξης συσπειρώνοντας Λούμπεν ανέργους, μισοπρολετάριους και μικροαστούς την δε Εργατική Τάξη την βλέπει – ο ΣΥΡΙΖΑ…– με το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου. 

Η Φορολογία μέσω της οποίας επιδοτούνταν οι παροχές του Κοινωνικού Κράτους δεν αφορούσαν κύρια τις λαϊκές και μικροαστικές τάξεις αλλά την Μεγαλοαστική Τάξη δηλαδή την Κυρίαρχη Ελίτ. 

Επί Πρωθυπουργίας Ολαφ Πάλμε στην Σουηδία η Φορολογία των Υψηλότερων Εισοδημάτων έφτανε το 87% με τεράστιες παροχές για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, γεγονός που σήμερα δεν συμβαίνει λόγω της Κρίσης του Κοινωνικού Κράτους και στην Σουηδία. 

Αντίθετα, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ η Μεγαλοαστική Τάξη έχει αληθινό πάρτυ ασυλίας και φοροαπαλλαγών, ο δε ΣΥΡΙΖΑ αποτελώντας κόμμα της Lumpen Τάξης και του Άνω Μανδαρινάτου δηλαδή του Ανώτερου/Ανώτατου Στρώματος της Παρασιτικής Γραφειοκρατίας του Δημοσίου, φροντίζει ταυτόχρονα με την καλοπέραση της Haute Bourgeoisie και την δική του καλοζωία, αυξάνοντας του μισθούς – του εαυτού του…– κατά 17,5% σε τρία χρόνια και ζώντας «ζωή χαρισάμενη» σαν γνήσιος λιγούρης νεόπλουτος, πίνοντας στην υγεία των κορόιδων και των Πραιτοριανών του Μανδαρινάτου που ελέγχει. 

Παλλακίδες και Μαρίες Αντουαννέτες, Γραικύλοι και ερμαφρόδιτοι οσφυοκάμπτες, παντός είδους παράσιτα και σαπρόφυτα που ξεκινάν από ταπεινοί σερβιτόροι για να «αναβαθμιστούν» στην υψηλή κατηγορία του «μεσάζοντα», ταπεινές και συμπλεγματικές επαρχιωτοπούλες που παριστάνουν τις «σκληρές φεμινίστριες» με τα λεφτά των Υπουργείων τους και την εύνοια – παντός είδους– του «Ηγέτη» και της συμβίας του, γλειψιματίες και σκυψηματίες πολλαπλών καθηκόντων σε ρόλο κλόουν και γελωτοποιού του «Μεγάλου Ηγεμόνα» του Μεγάρου Μαξίμου, αποκρουστικοί και αηδιαστικοί «υμνητές» του τηλεοπτικού Γραφείου Ειδήσεων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλέον η ΕΡΤ και χυδαίοι συριζο–τρολιστές εσχάτης κατηγορίας και βοθρώδους υποστάθμης, συναγελάζονται με Υπουργούς (ψευτο)μάγκικης εκδοχής που μαγαρίζουν και εξευτελίζουν καθημερινά τις έννοιες «Αριστερά» και «Αριστερός». 

Τα περί «Κοινωνικού Κράτους» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια των τελευταίων δεκαετιών. 

Αληθινό Κοινωνικό Κράτος δημιούργησε ή τουλάχιστον έβαλε τις βάσεις του το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1981–1989 και το οποίο παρ’ όλες τις παλινωδίες του και ασυνέπειες αποτέλεσε την πρώτη – και τελευταία…– Αριστερή Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεχόμενη τεράστιες και λυσσαλέες επιθέσεις από την μεριά της Δεξιάς και των Οικονομικών της Σύμμαχων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το ακατόρθωτο μετατρέποντας τον εργαζόμενο πολίτη σε ζήτουλα ή ζητιάνο, τον εγωπαθή αλλά τουλάχιστον αξιοπρεπή Μικροαστό της Ιδιοκτησίας σε γονυπετή ικέτη ρύθμισης χρεών και οφειλών και τον νέο πτυχιούχο ΑΕΙ σε Πελάτη η Πελατειακό «Πολίτη» των Βουλευτικών Γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εξευτελίζοντας τους πάντες και αυτοεξευτελιζόμενος διαρκώς ο ίδιος σαν Κυβέρνηση και κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, το συνονθύλευμα και Λούμπεν μικροαστικός αχταρμάς που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ άθελα του θέτει στον ελληνικό λαό το απλό δίλλημα: 

Θέλεις να είσαι, να παραμείνεις εσαεί Ζητιάνος και Ζήτουλας ή θέλεις να ξαναγίνεις Πολίτης με όλα τα εργασιακά και οικονομικά σου δικαιώματα; 

Θέλεις να εξευτελίζεσαι και άλλο σερνόμενος και γλείφοντας τις σόλες των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Λούμπεν απατεώνων ή θέλεις να ξαναγίνεις «Συμμέτοχος της Πολιτείας» δηλαδή Πολίτης με όλα του τα Δικαιώματα; 

Η απόφαση είναι δικιά σου και τα αποτελέσματα των πράξεων σου αποκλειστικά δικά σου. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μήνυμα του 2019, μιας χρονιάς σημαδιακής που – πιθανότατα…– να αποδειχτεί και ιστορική. 

Πολίτης η Ζητιάνος και η επιλογή δική μας. Απλά, πολύ απλά.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Την οριστική ρύθμιση του συνόλου του ιδιωτικού χρέους έως και σε 120 δόσεις, συμπεριλαμβάνοντας και τις οφειλές του 2018, διαπραγματεύονται τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με το news247.gr στις διαβουλεύσεις με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση, που θα ξεκινήσει από απόσταση μετά τις εορτές και θα συνεχιστεί απευθείας από τα τέλη του μήνα στην Αθήνα, θα τεθούν δύο θέματα.

Το πρώτο θα αφορά την αυτοματοποιημένη διαδικασία ρυθμίσεων όσων μισθωτών συνταξιούχων κατ' επάγγελμα αγροτών αλλά και ανέργων που χρωστούν στην εφορία σε περισσότερες από τις 12 δόσεις που προβλέπει η σημερινή «πάγια» ρύθμιση.

Στην περίπτωση αυτή το υπουργείο Οικονομίας που διαχειρίζεται την πλατφόρμα του εξωδικαστικού και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, θα διαπραγματευτούν μια νέα ρύθμιση τουλάχιστον 36 δόσεων (οι οποίες θα αυξάνονται στις 48 για έκτακτες υποχρεώσεις όπως πρόστιμα ή φόρο κληρονομιάς) για όλους τους μισθωτούς συνταξιούχους κατ' επάγγελμα αγρότες και ανέργους με οφειλές στην εφορία.

Τούτο με δεδομένο ότι πλέον οι οφειλές στις εφορία έχουν ξεπεράσει τα 104 δισ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα από τα περίπου 4 εκατομμύρια των φορολογούμενων που έχουν οφειλές στην εφορία τα 3.364.459 οφείλουν από ένα ως και 3000 ευρώ με το σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής να φτάνει το 1,7 δισ. ευρώ. ενώ 2.201 .810 από 1 έως και 500 ευρώ δηλαδή βρίσκονται κοντά στο όριο της οφειλής για την λήψη αναγκαστικών μέτρων (δηλαδή κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών) και είναι δεδομένο ότι θα το ξεπεράσουν αν υπάρξουν προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Ο στόχος είναι να ρυθμιστεί το χρέος των μικροοφειλετών και όσων με μεγαλύτερη οφειλή δουν τις περισσότερες ρυθμίσεις ως λύση ώστε οι φορολογικές υπηρεσίες να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους σε αυτούς που χρωστούν περισσότερα και αδιαφορούν.

Οι προκαταρτικές συζητήσεις που έχουν γίνει συναντούν αρκετές ενστάσεις από τους δανειστές οι οποίοι αντιστέκονται σε μια διατήρηση της «κουλτούρας» των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις αυτές τα συναρμόδια υπουργεία θα δεσμευτούν ότι θα υπάρχουν αυστηρά εισοδηματικά και - κυρίως - περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη στην ρύθμιση που θα περνούν και από την άρση του τραπεζικού απορρήτου ώστε να μην εκμεταλλευτούν την ρύθμιση στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Ρύθμιση και για τις οφειλές του 2018

Το δεύτερο θέμα που θα μπει διαπραγμάτευση είναι μετά την επέκταση της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης σε ρύθμιση οφειλών που γεννήθηκαν μέσα στο 2018. Το αίτημα αυτό έχει τεθεί από τον Νοέμβριο αλλά για λόγους τακτικής θα συζητηθεί περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες αν και δεν αναμένεται να συναντήσει σοβαρές αντιρρήσεις από τους δανειστές.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει βαθιά ανάσα σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις οι οποίοι τον προηγούμενο χρόνο προσπαθούσαν να μπουν στο εξωδικαστικό (ο οποίο προέβλεπε ρυθμίσεις χρεών ως 31/7/2017) αλλά αποκλείστηκαν αφού υπό το βάρος παλιών οφειλών δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους και για το 2018.

Μόλις επιβεβαιωθεί η έγκριση για ένταξη σε ρύθμιση και για τις οφειλές μέχρι 31/12/2018 θα πρέπει όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, στην περίπτωση που επιθυμούν να εντάξουν και οφειλές του 2018, θα πρέπει να την ακυρώσουν και να την κάνουν μια καινούργια για το σύνολο των οφειλών που θα ισχύει εφεξής.


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα ο Ελληνας πρόξενος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατος του 55χρονου έμπειρου διπλωμάτη Άγγελου Χαρίτου προκλήθηκε από παθολογικά αίτια.

Οι αρχές, ωστόσο, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

«Ο διπλωμάτης πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα λόγω καρδιακής προσβολής», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος Darvinson Rojas, ωστόσο, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.En habitación del Hotel Altamira Suites encontraron muerto a cónsul gral de Embajada de Grecia, Aggelos Haritos (55).

Según dos mujeres que lo acompañaban, luego de ingerir licor se fue a dormir porque tenía dolor en el pecho. Falleció por edema cerebral por infarto reciente.
522 people are talking about this
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Ο Νίκος Μανιδάκης ήταν πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis.

Ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία σε συνέντευξη στο «protothema» ισχυρίστηκε ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, (27 και 28 Δεκεμβρίου), εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!