EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

Μεγάλος Αδερφός: Gigapixel - Βρίσκοντας πρόσωπα από απόσταση χιλιομέτρων

Αν νομίζετε πως οι 40MP κάμερες κινητών τηλεφώνων είναι μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα, τότε πρέπει να δείτε τις 195-gigapixel φωτογραφίες που δημιούργησε η ομάδα BigPixel.

Πρόκειται για μια ομάδα που ασχολείται με τη δημιουργική φωτογραφία και την επεξεργασία δεδομένων. Οι φωτογραφίες που δημιούργησε αποτελούνται από καρέ 24,9 δισεκατομμυρίων pixel. Έτσι, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε μια εναέρια και μια λεπτομερή απεικόνιση μεγάλων αστικών τοπίων και προορισμών, με σούπερ ζουμάρισμα ακόμη και σε πρόσωπα περαστικών.
Για να καταλάβει κανείς για τι μιλάμε, αρκεί να αναλογιστεί πως μια κάμερα 12 megapixels μπορεί να παράγει εικόνες με 12 εκατομμύρια συνολικά pixels. Ένα gigapixel αντιστοιχεί σε ένα δισεκατομμύριο pixels:
H ομάδα που δημιούργησε τα καρέ αποτελείτο από πέντε άτομα που χρησιμοποίησαν μια μηχανή Canon 70D DSLR με φακό Canon EF 400mm f/2.8 IS II, και έναν Canon Extender 2X III σε ρομποτική βάση.

Στην πραγματικότητα, κάθε μεγάλη εικόνα πανοραμικών pixel αποτελείται από χιλιάδες εικόνες. Οι πολλαπλές φωτογραφίες καταγράφησαν σε διάστημα 35 ωρών μέσα σε 15 ημέρες και χρησιμοποιήθηκαν 46 terabytes αποθηκευτικού χώρου.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι 2.000 φορές πιο "ακριβές" σε σχέση με τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τις παραδοσιακές κάμερες που γνωρίζουμε σήμερα. Επιπλέον, η χωρητικότητα των δεδομένων μπορεί να φτάσει σε εκατοντάδες GB, τα οποία μπορούν να απεικονίσουν κάθε λεπτομέρεια μιας πόλης ή ενός τουριστικού θέρετρου.

Η αρχή έγινε το 2015 με μια "360 μοιρών big pixel panorama image" της Σαγκάης. Η φωτογραφία με ανάλυση 195 gigapixels, έχει τραβηχτεί από το Oriental Pearl Tower στη Σανγκάη και δείχνει την πόλη με ασύλληπτες λεπτομέρειες.

Εδώ μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες από τη Βόρεια Κορέα, όπως έχουν απεικονιστεί από την "απέναντι όχθη", της Κίνας.


Και εδώ μπορείτε να μπείτε "μέσα" στο Χονγκ Κονγκ.

Ενδιαφέρον επίτευγμα αλλά και ανησυχητικό μαζί μιας και όπως εύλογα παρατήρησαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου, η λεπτομέρεια είναι ανατριχιαστική και εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πού οδεύει η διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων. Ακόμη κι αν το εν λόγω αποτέλεσμα είναι "σκηνοθετημένο", το εργαλείο που χρησιμοποιείται δείχνει το πώς θα μπορούσε κανείς να καταγράφεται ακόμη και τις ώρες των ιδιωτικών στιγμών του σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια δρομολόγια στην Ελλάδα ακυρώνει η Ryanair

Το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν είναι το μοναδικό που θα ακυρώσει η Ryanair καθώς η ιρλανδική εταιρεία δε θα προχωρήσει στην ανανέωση και άλλων αεροπορικών συνδέσεων στην Ελλάδα.

Εκτός του δρομολογίου Αθήνα — Θεσσαλονίκη που η Ryanair ακυρώνει από την 1η Απριλίου 2019, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η ιρλανδική εταιρεία δε θα ανανεώσει και άλλα δρομολόγια εντός της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Ryanair δε θα ανανεώσει το 2019 τα δρομολόγια Αθήνα — Χανιά, Αθήνα — Ρόδος και Αθήνα — Μύκονος, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Αναφορικά με το δρομολόγιο Αθήνα — Θεσσαλονίκη, η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί από τη συμπρωτεύουσα προς την Αθήνα την 31η Μαρτίου 2019, με ώρα αναχώρησης 20:05 και αριθμό πτήσης FR8969.

«Το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας για το 2019, όπως έχει ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο», δήλωσε ο Marketing Manager της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο, Νικόλας Λάρδης, μιλώντας στο ΑΠΕ.
Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση δε σχετίζεται με την αποβίβαση επιβατών στην Τιμισοάρα λόγω της κακοκαιρίας που καθιστούσε επικίνδυνη την προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά λόγω της αλλαγής στρατηγικής που έχει χαράξει η εταιρεία.

Ο κ. Λάρδης επισήμανε ότι η Ryanair ενισχύει πάνω από 130 δρομολόγια από και προς Ελλάδα με περισσότερες από 390 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Τα δρομολόγια εσωτερικού που διατηρούνται τη θερινή περίοδο είναι τα Αθήνα — Σαντορίνη και Χανιά — Θεσσαλονίκη.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με…ευκαιριακά προγράμματα του ΟΑΕΔ προσπαθούν να «ξεγελάσουν» την εφιαλτική πραγματικότητα της ανεργίας

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν συνολικά σε 16.000 ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN Greece, τις επόμενες εβδομάδες – το πιθανότερο εντός του Ιανουαρίου – είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε 3.000 νέους πτυχιούχους θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης, ηλικίας 24 έως 29 ετών.

Το εν λόγω πρόγραμμα εστιάζει στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων στα αντικείμενα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού.Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθμισης της οικονομίας καθώς και του παραγωγικού μετασχηματισμού της. Επισημαίνεται πως ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει τα 40,2 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού αφορά παρέμβαση επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Ωφελούμενοι της δράσης, η οποία – όπως όλα δείχνουν – αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο, θα είναι συνολικά 10.000 εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 29 ετών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας ή και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι ενδεικτικό πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση, πρακτική αλλά και πιστοποίηση των συμμετεχόντων στους τομείς της μεταποίησης, της κυκλικής οικονομίας και της αγροδιατροφής.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δράσης, βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, που εμφανίζουν σημαντικές επιδόσεις, σε εξωστρέφεια και προοπτικές ανάπτυξης.

Παράλληλα, όμως, η κατάρτιση και πιστοποίηση νέων σε ηλικία ανέργων σε αυτούς τους τομείς δίνει τη δυνατότητα της κλαδικής διασύνδεσης της ελληνικής οικονομίας ανάμεσα σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι για τη χώρα ο τουρισμός και η αγροδιατροφή.

Το πιθανότερο τον Μάρτιο αναμένεται να βγει στον… αέρα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο επίσης αφορά στοχευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση. Βάσει του σχεδιασμού, και αυτή η δράση απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους, ηλικίας 22 έως 29 ετών, οι οποίοι είναι απόφοιτοι σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης και θα καταρτιστούν σε κλάδους αιχμής. Ο αριθμός των ωφελουμένων του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης θα ανέλθει, όπως έχει ανακοινώσει και το υπουργείο Εργασίας, σε συνολικά 3.000.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία νέων επαγγελματικών διεξόδων σε άνεργους πτυχιούχους θεωρητικών σπουδών. Μάλιστα, ανάμεσα στις ειδικότητες, στις οποίες πρόκειται να καταρτιστούν αλλά και να πιστοποιηθούν οι ωφελούμενοι είναι η διαχείριση κοινωνικών δικτύων, η διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών, το marketing πολιτιστικών οργανισμών, η συμβουλευτική σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας καθώς και το ευαίσθητο θέμα της αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολιτικό τσίρκο η Ελλάς: Κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία μέχρι και την τελευταία μέρα – Οι συγκρίσεις που «σπάνε κόκκαλα»

«Πολιτικό τσίρκο» λοιπόν η Ελλάδα. Τίτλος σίγουρα βαρύγδουπος, αλλά πέρα για πέρα αληθινός.

Εκεί όπου σήμερα, εν έτει 2019, επιστρατεύουν κάθε είδους ραδιουργία και «κρυφό μηχανισμό» του πολιτεύματος, με απώτερο στόχο την παραμονή στην εξουσία.

Μετά και τις εξελίξεις που προκάλεσε το…στημένο (όπως όλα δείχνουν) διαζύγιο ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, στον ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγουν σε μεθόδους που κάποτε , όχι πολύ παλιά, κατήγγειλαν.

Τότε που έβγαιναν σε πορείες στους δρόμους και έδιναν ομιλίες στις πλατείες, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική ανωριμότητα του ελληνικού λαού.

Οι συγκρίσεις ανάμεσα στο χθες και το σήμερα για τους πρώην…επαναστάτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αναπόφευκτες και αποτελούν το καλύτερο μάθημα στον «σοφό» ελληνικό λαό.

Ας δούμε ένα πολύ απλό παράδειγμα, τότε που ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τις κυβερνήσεις που ζητούσαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης.

Σήμερα πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ μετρούν 1 προς 1 τους βουλευτές, εντός και εκτός κυβέρνησης, που θα δώσουν έστω και μία παραπάνω ψήφο για να κρατήσει στις καρέκλες τους τους κυβερνώντες.

Προφανώς για τον Έλληνα πρωθυπουργό αυτή την φορά η γνώμη του ελληνικού λαού δεν είναι και τόσο….σημαντική.

Πριν ακριβώς 4 χρόνια όμως την επικαλούνταν συνεχώς, με σκοπό φυσικά να ρίξει την τότε κυβέρνηση της ΝΔ.

Τότε για τον ίδιο και το κόμμα του ο ελληνικός λαός ΕΠΡΕΠΕ να δώσει την απάντησή του μέσω των εκλογών.

Σήμερα που διακυβεύεται το εθνικό ζήτημα του Σκοπιανού, όλα θα κριθούν σε μερικές μόνο ψήφους στο ελληνικό Κοινοβούλιο:


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βολεύτηκαν οι πάντες: Όσα δεν σας είπαν τα ΜΜΕ με απλά λόγια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «λευκό» διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου αφήνει ικανοποιημένους και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους και φυσικά και τους παγκοσμιοποιητές, οι οποίοι επιθυμούν την δημιουργία «μακεδονικού κράτους» στα Βαλκάνια, μέσω της αναγνώρισης ‘μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας’ που προσφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως έχουμε υπογραμμίσει στο el.gr , η επίσκεψη Μέρκελ ήρθε για να δώσει «πολιτικό
κύρος» στον Α.Τσίπρα, ο οποίος αμέσως μετά προέβη στις ανακοινώσεις που όλοι παρακολουθήσαμε χτες.

Δείτε το «μαγείρεμα» που «βολεύει» τους πάντες με απλά λόγια:

ΑΝΕΛ:

Ο Καμμένος «δίνει» 4 βουλευτές για να φτάσει ο Τσίπρας τους 151 στην ψήφο εμπιστοσύνης.
Παράλληλα, δεν θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για 2. Ως εκ τούτου δεν διαλύεται η κοινοβουλευτική του ομάδα αφού θα αριθμεί πέντε βουλευτές.
Ο Π. Καμμένος κερδίζει χρόνο, σηκώνει δήθεν το «λάβαρο» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και ξεκινά ουσιαστικά, από τώρα, προεκλογικό αγώνα για να σώσει το ποσοστά του κόμματός του.

ΣΥΡΙΖΑ:

Εξασφαλίζει τουλάχιστον 151 ψήφους εμπιστοσύνης, προκειμένου να συνεχίζει αμέριμνος το έργο του (145 οι δικοί του βουλευτές μαζι μέ: Παπακώστα, Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Κόκκαλη, Δανέλλη).

Εξασφαλίζει λογικά και 151 ψήφους για την Συμφωνία των Πρεσπών, μιας και οι τρεις του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) δείχνουν τελικά πως θα την στηρίξουν, ρίχνοντας νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα: Μία πλειοψηφία για την παραμονή στην εξουσία και μία πλειοψηφία για την παράδοση της Μακεδονίας.

Η Κουμουνδούρου κερδίζει χρόνο και ξεκινά και εκείνη προεκλογικό αγώνα στο δημοσιουπαλληλίστικο και διεθνοαριστερό κοινό της.

Καταγγέλλει δε, την ύπαρξη σχεδίων αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, θεώρημα που δεν αποκλείεται να του δώσει ακόμα περισσότερες εξουσίες ή έστω «πολιτικό αέρα», θυμίζοντας πρακτικές άλλων εποχών.

Ο Α.Τσίπρας παρουσιάζεται, παρά τις όποιες απώλειες, παντοδύναμος και βάζει σε σκέψη αρκετούς πολιτικούς του αντιπάλους. Με την στήριξη των παγκοσμιοποιητικών δυνάμεων ζήτησε,
σε χθεσινή εκδήλωση με τίτλο «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών», την δημιουργία ενός αριστερόστροφου «προοδευτικού» μετώπου, το οποίο θα συνεχίσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την πολιτική που εφαρμόζεται, αυτή την στιγμή. Άλλωστε το «παρών», μαζί με διεθνιστές καθηγητές, έδωσαν ΕΚΕΙ πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τα οποία διαφωνούν με την στάση της Φώφης Γεννηματά, να καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.
Παγκοσμιοποιητές:


Ο Αλέξης Τσίπρας τους καθησύχασε κάνοντας λόγο για «στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν θα κάνει πίσω», ενώ χαρακτήρισε όσους αντιδρούν ως «ακροδεξιούς» και «παραθρησκευτικούς». Επιπλέον, αποκάλεσε την Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική, πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη».

Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν την Μακεδονία, οι κυβερνώντες την «καρέκλα». Βολεύτηκαν οι πάντες!

ΦΩΤΟ:eurokinissiΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ – ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ – Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 20/1/2019 Σύνταγμα

Η ύψιστης εθνικής σημασίας προδοτική συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες στις 17/6/2018 για την παράδοση του Ονόματος της Μακεδονίας μας, έγινε «ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ» τη Βουλή των Ελλήνων και επομένως καθίσταται ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΗ, διότι συνιστά προσβολή του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος και αποτελεί «Πολιτειακή Ανωμαλία» όπως την έχουν προβλέψει Άγιοι Γέροντες της Ορθοδοξίας μας.
Η ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ

ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΔΗ ΔΙΑΠΕΠΡΑΓΜΕΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΦΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Πάνω από 50 συλλαλητήρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Ενδεικτική χρονολογική ταξινόμηση ανά πόλη:
Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αίγιο, Στουτγάρδη, Τορόντο, Νυρεμβέργη, Ντίσελντορφ, Μόναχο, Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Πύργος Ηλείας, Τρίκαλα, Λάρισα, Έδεσσα, Ιωάννινα, Χανιά Κρήτης, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Σπάρτη, Λαμία, Γρεβενά, Κομοτηνή, Κιλκίς, Βόλος, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Βεργίνα, Θήβα, Κατερίνη, Λεπτοκαρυά και σε πολλές άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό..!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ…!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ – ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ.! – ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ» ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.!

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΘΡΟ-1:
– Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
– Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΘΡΟ-120 (π.4):
– H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ.!

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.!

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ.!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ.

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΟΗΘΟ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ: «ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ»Βίντεο Ορθοδοξίας

πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σκάνδαλο των ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ

Οι εξαθλιωμένοι από την απάτη των μνημονίων Έλληνες Πολίτες έχουν δοθεί ως λάφυρο στις επιχειρήσεις της εγχώριας και διεθνούς ελίτ για να τους απομυζούν – στηρίζοντας προφανώς τη χώρα που δημιούργησε και τους προσέφερε αυτήν την πελατεία: τη Γερμανία.

Για να γίνει κανείς μέλος μίας εγκληματικής συμμορίας, όπως για παράδειγμα η Μαφία, θα πρέπει προηγουμένως να σκοτώσει κάποιον – έτσι ώστε να μην μπορεί ποτέ να την


εγκαταλείψει προδίδοντας τους άλλους που τους δίνει αυτόματα το δικαίωμα του εκβιασμού. Τον κανόνα αυτό τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα από όλους εμάς οι φίλοι μας οι Γερμανοί – η επιτυχία των οποίων, είτε οικονομική σήμερα, είτε στρατιωτική στο παρελθόν, στηριζόταν ανέκαθεν στη διαφθορά, στις προδοσίες, στις ύπουλες πολιτικές όπως το μισθολογικό dumping ενάντια στους κανόνες της Ευρωζώνης και φυσικά στους προδότες.

Ούτε στην ποιότητα των προϊόντων τους, ούτε στην ισχύ της βιομηχανίας τους, ούτε σε θεμιτά μέσα – αλλά σε αθέμιτα, ενώ έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές πως πρόκειται για την πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη, στην οποία οι κάθε είδους απάτες αποτελούν την καθημερινότητα της, ενώ η μεγαλύτερη της τράπεζα, η Deutsche Bank, αποκαλείται από την ίδια την αστυνομία ως εγκληματική συμμορία.

Εκτός αυτού θεωρείται ως η βασίλισσα της διαφθοράς, ενώ χρησιμοποιείται από την ιταλική μαφία ως ο ιδανικός τόπος ξεπλύματος μαύρου χρήματος – οπότε εύλογα υποθέτει κανείς πως η χώρα δεν θα έκανε κάτι διαφορετικό στην περίπτωση της Μακεδονίας. Ελπίζουμε μόνο να μην παρασύρονται οι Έλληνες από την κυβερνητική οπερέτα της παραίτησης του κ. Καμένου ή/και της ψήφου εμπιστοσύνης – η οποία λειτουργεί ως ένα προπέτασμα καπνού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Περαιτέρω είναι γνωστό πως η Γερμανία, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της μετατροπής της Ελλάδας σε προτεκτοράτο της, έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο τη ΔΕΗ – μία επιχείρηση που εκτός του ότι έχει πρόσβαση σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κυρίως της ελληνικής βιομηχανίας, επειδή από το κόστος της ενέργειας εξαρτάται η ανταγωνιστικότητα της.

Λόγω του ότι τώρα η Γερμανία είναι αχόρταγη, θέλει να αποκτήσει τη ΔΕΗ σε μία εξευτελιστική τιμή, οπότε πρέπει να απαξιωθεί προηγουμένως – μία διαδικασία που ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφού σήμερα η επιχείρηση κοστίζει μόλις 316 εκ. €, όταν διαθέτει πάγια περιουσιακά στοιχεία κόστους περί τα 16 δις € και τζίρο της τάξης των 5 δις €.

Εύλογα τώρα αναρωτιέται κανείς πώς συνδέονται τα παραπάνω με την κοινοπραξία FINACITY Corporation – στην οποία συμμετέχουν ένα κυβερνητικό μεγάλο δικηγορικό γραφείο (με πελάτες μεταξύ άλλων τον κ. Ι. Σαββίδη ή τον κ. Κοπελούζο της Prometheus Gas), η IMB Hellas, η Deutsche Bank, η ESTRIA Business, η Deloitte, η KPMG, η ΚΑΠΑ Research των δημοσκοπήσεων και η QUALCO του εξαδέλφου του υπουργού οικονομικών μας, του κ. Ορέστη Τσακαλώτου.

Το όνομα βέβαια της Deutsche Bank είναι αρκετό για τη δημιουργία συνειρμών που τα συνδέουν όλα μεταξύ τους – πόσο μάλλον το γεγονός ότι, η κοινοπραξία FINACITY με επικεφαλής την QUALCO, έχει αναλάβει τη διαχείριση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ (πηγή), εκτός από τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών που είναι αναμφίβολα ένας πολύ προσοδοφόρος τομέας για εταιρείες αυτού του είδους (πηγή).

Αντικείμενο όλων αυτών είναι οι εξαθλιωμένοι από την απάτη των μνημονίων Έλληνες Πολίτες – οι οποίοι έχουν δοθεί ως λάφυρο στις επιχειρήσεις της εγχώριας και διεθνούς ελίτ για να τους απομυζούν, στηρίζοντας προφανώς τη χώρα που δημιούργησε και τους προσέφερε αυτήν την πελατεία: τη Γερμανία.

Πώς αλήθεια διογκώθηκαν οι απαιτήσεις της ΔΕΗ στα 3,5 δις €, στα οποία οφείλονται κυρίως η απαξίωση της και τα οικονομικά της προβλήματα; Με την «φιλόπτωχη» πολιτική της κυβέρνησης, μέσω της οποίας απαγορεύθηκε στη ΔΕΗ η διακοπή της ηλεκτροδότησης όταν οι οφειλές των πελατών της ήταν κάτω των 1.000 € – η οποία λογικά λειτούργησε ως κίνητρο, για να οφείλουν όλοι ένα αντίστοιχο ποσόν, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως με τις καθυστερήσεις, τους τόκους και τις επιβαρύνσεις, σχεδόν διπλασιάζονται. Η ίδια παγίδα του χρέους και των τόκων δηλαδή, όπως αυτή που οδηγήθηκε το κράτος πριν το 2009 – για να χρεοκοπήσει και να υποθηκεύσει τα πάντα.

Η QUALCO τώρα του κ. Ο. Τσακαλώτου έχει καταφέρει να εισπράξει περί τα 100 εκ. €, με στόχο τα 550 εκ. € έως το Μάρτιο του 2019, για να αμειφθεί με bonus 6 εκ. € εκτός από τα υπόλοιπα – οπότε είναι λογικό να στέλνει χιλιάδες εξώδικα και να ασκεί πιέσεις στους δυστυχείς οφειλέτες της ΔΕΗ που δεν μπορούν να προστατευθούν από κανέναν. Τεράστια ευκαιρία πλουτισμού λοιπόν για την QUALCO, αλλά και για τα δικηγορικά γραφεία, με τα οποία συνεργάζεται – ενώ ταυτόχρονα η ΔΕΗ απαξιώνεται, για να δοθεί δώρο στους Γερμανούς.

Ολοκληρώνοντας, με το ίδιο τρόπο που αφελληνίσθηκαν οι ελληνικές τράπεζες (αφού προηγουμένως όλοι εμείς πληρώσαμε το λογαριασμό, τα 40 δις € των τριών κεφαλαιοποιήσεων τους με τη συμμετοχή του δημοσίου, των 17 δις € των αναβαλλομένων φόρων που θα επιβαρύνουν εμάς και των 150 δις € των προβλέψεων που θα κληθούμε ξανά εμείς να συμπληρώσουμε με την πληρωμή μεγαλύτερων φόρων), με τα κόκκινα δάνεια δηλαδή που προκάλεσε η απάτη των μνημονίων, θα αφελληνισθεί και η ΔΕΗ – εις υγεία των κορόιδων που αντί να εξεγείρονται απέναντι σε όλα αυτά τα εγκλήματα, παρακολουθούν σαν ανόητοι από τους καναπέδες τους τις οπερέτες που οργανώνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Τα θεάματα χωρίς άρτο δηλαδή, έτσι ώστε να πεινούν και να λεηλατούνται μεν, αλλά να έχουν θέματα για να συζητούν μεταξύ τους, χωρίς καν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους – όπου οι συνεργαζόμενες με τους Γερμανούς εγχώριες ελίτ κάνουν κυριολεκτικά πάρτι και πλουτίζουν όσο ποτέ μέχρι σήμερα, αδιαφορώντας εντελώς για οτιδήποτε άλλο.

Σημείωση αναγνώστη (πηγή): Στο άρθρο σας δεν αναφέρετε ότι, δύο από τους λόγους για τους οποίους η ΔΕΗ έχει οδηγηθεί σε αυτό τον οικονομικό στραγγαλισμό και οι ιδιώτες καταναλωτές σε αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών τους, είναι τα υπέρογκα χαράτσια υπέρ των δήθεν ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) των εγχωρίων ελίτ και λοιπών αρπακτικών, δήθεν επενδυτών. Με εξαναγκασμό δυστυχώς των ανίσχυρων καταναλωτών να τους χρηματοδοτούν – προκειμένου να ξεφορτώνονται οι Γερμανοί τις ανεμογεννήτριες τους. Επίσης τη σκανδαλώδη επιβολή παράλληλων προμηθευτών που αγοράζοντας ρεύμα κάτω του κόστους από τη ΔΕΗ, προσελκύουν καταναλωτές – εις βάρος της ίδιας της ΔΕΗ και της παραγωγικής της ικανότητας προοπτικά.
Πηγή   analyst.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυστριακή εταιρία δρομολογεί επιβατικό τρένο στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Μία πολύ μεγάλη είδηση έκρυβε η τελετή κοπή πίτας που διοργάνωσε η ΡΑΣ την Παρασκευή που μας πέρασε. Όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rail Cargo Logistics Goldair Ζακ Κισέογλου, η εταιρεία κατέθεσε τα χαρτιά της στη ΡΑΣ για να πάρει άδεια επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Αυτό σημαίνει ότι ο σιδηρόδρομος στη χώρα μας θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του και ένα δεύτερο παίκτη στις επιβατικές μεταφορές και ο ανταγωνισμός είναι πλέον προ των πυλών με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για ένα κλάδο που τώρα δημιουργείται.

Όπως αναφέρει το site ypodomes στόχος της Goldair είναι να αποκτήσει την άδεια μέσα στο 2019 και με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και συστημάτων (τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση ETCS) να δρομολογήσει ένα τρένο στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη το οποίο θα κάνει καθημερινά δρομολόγια.

Μάλιστα όπως είπε αργότερα αρχικά θα έρθει ένα τρένο από την Αυστρία, από την οικογένεια RailJet, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι δεκαετίας.

Η δρομολόγηση του τρένου σε χρόνους που θα πλησιάζουν τις 3 ώρες και 30 λεπτά θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τη σιδηροδρομική οικογένεια και θα φέρει μεγάλες αλλαγές στις μεταφορές της χώρας.

Ένας δεύτερος στόχος της Goldair είναι η δρομολόγηση μετά από πολλές δεκαετίες ενός διεθνούς δρομολογίου που θα συνδέει την Αθήνα με την Κεντρική Ευρώπη και κατά πάσα πιθανότητα με προορισμό τη Βιέννη.

Να θυμίσουμε ότι οι διεθνείς επιβατικές μεταφορές έχουν απελευθερωθεί ήδη από το 2016 με τον νόμο απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η είδηση είναι ακόμα πιο σημαντική αν σκεφτούμε ότι συνεταίρος της Goldair στην Ελλάδα είναι η Αυστριακή ΟΒΒ, μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες εταιρείες στην Ευρώπη και η κίνηση καθόδου στις ελληνικές επιβατικές μεταφορές μπορεί να μεταφραστεί και ως κίνηση εμπιστοσύνης στον εξελισσόμενο σιδηρόδρομο της χώρας και τις δυνατότητες του.

Άλλωστε και το τρένο που θα έρθει στη χώρα θα είναι από την ΟΒΒ και η χρονολογία κατασκευής τους είναι από το 2006.

Από την πλευρά της η Rail Cargo Logistics Goldair, η δεύτερη εταιρεία μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει πάρει άδεια για εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές, έχει δώσει το βάρος της στη Βόρεια Ελλάδα και τη σύνδεση με Βουλγαρία και Σκόπια και επόμενος στόχος είναι με την ολοκλήρωση των έργων να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στη μεταφορά πετρελαίου με νέες συνεργασίες και στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes, η - δημόσια - ΣΤΑΣΥ είναι μία από τις εταιρείες που επίσης ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές και μάλιστα όχι μόνο στο υπεραστικό αλλά και στο προαστιακό δίκτυο.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι νέες υπηρεσίες και αλλαγές φέρνει το «Ψηφιακό ΚΕΠ»

Ο φορέας του δημόσιου τομέα, που τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τους συναλλασσόμενους αναβαθμίζεται και μεταβαίνει σε νέα εποχή.

Τα ΚΕΠ προχωρούν, εντός του έτους, στην πλήρη ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, με στόχο η εξυπηρέτηση του πολίτη να γίνεται ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και με τη μικρότερη δυνατή φυσική του παρουσία.

Το λεγόμενο «Ψηφιακό ΚΕΠ» περιλαμβάνει βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και πληροφοριακών συστημάτων των υφιστάμενων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και δράσεις αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για την ηλεκτρονική αυτεπάγγελτη αναζήτηση των δικαιολογητικών.

Για «εμβληματικό έργο» στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και απλοποίησης των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης έκανε λόγο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Όπως εξήγησε, σήμερα η παροχή διοικητικών πληροφοριών και η διεκπεραίωση των τουλάχιστον 1.000 υποθέσεων των πολιτών απαιτεί τη φυσική τους παρουσία σε ένα από τα συνολικά 1.064 Κέντρα σε όλη τη χώρα, την υποβολή του αιτήματος, την προσκόμιση από άλλες υπηρεσίες των απαιτούμενων κατά περίπτωση δικαιολογητικών και μετά από μέρες την επιστροφή στο φυσικό κατάστημα για την παραλαβή της «απάντησης».

Οι πιο πληροφοριακά εγγράμματοι μπορούν και σήμερα να αποφύγουν το πηγαινέλα στα ΚΕΠ, καθώς περίπου 50 διαδικασίες μπορούν να διεκπεραιωθούν και διαδικτυακά (online) μέσω και της Εθνικής Πύλης «Ερμής», ωστόσο, αφορούν κυρίως απλές πράξεις όπως έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, που δεν απαιτούν την ταυτόχρονη υποβολή ενδιάμεσων δικαιολογητικών, όπως π.χ. η έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Το 2017 στο σύνολο των 8.519.381 υποθέσεων που διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ της χώρας, οι περισσότερες από τις μισές, (4.940.205), διεκπεραιώθηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «η αναβάθμιση της υποδομής των ΚΕΠ θα επιτρέψει στο σύνολο των πολιτών να διακινούν ηλεκτρονικά τις πράξεις της δημόσιας διοίκησης και όλα τους τα έγγραφα γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια χωρίς την ανάγκη εκτύπωσης ή τη δημιουργία αντιγράφων.

Ο εκσυγχρονισμός των εφαρμογών και των υποδομών θα επιτρέψει την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών υψηλού βαθμού ολοκλήρωσης από όλα τα ΚΕΠ, συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των πολιτών και στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

Με τα ψηφιακά ΚΕΠ περνάμε στη λογική της αρχής «μόνον άπαξ» (once only), που σημαίνει ότι πληροφορίες και στοιχεία που έχουν προσκομισθεί σε δημόσιες αρχές δεν απαιτείται να υποβληθούν ξανά. Δηλαδή, δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο μια φορά και από εκεί και πέρα η Δημόσια Διοίκηση είναι υποχρεωμένη από μόνη της να τα αναζητά και να τα παρέχει όταν αυτά ζητούνται».

Για παράδειγμα σήμερα για έκδοση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ο αιτών απαιτείται να αναζητήσει δεκάδες δικαιολογητικά από υπηρεσία σε υπηρεσία, στη συνέχεια να τα προσκομίσει στο τοπικό ΚΕΠ και να περιμένει τη διεκπεραίωση του αιτήματός του μετά από αρκετές μέρες.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, η υπηρεσία έχει περιθώριο 10 ημερών να απαντήσει σε αίτημα για έκδοση απλού πιστοποιητικού και για σύνθετη διαδικασία, όπως η παραπάνω, έως και 50 μέρες.

Με τα ψηφιακά ΚΕΠ, αρκεί η υποβολή του αιτήματος (online ή με φυσική παρουσία) και άμεσα θα λαμβάνει την απάντηση «έλα να πάρεις την άδειά σου» ή «δεν μπορείς να πάρεις την άδειά σου για τους Χ λόγους».

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων (όπως είναι π.χ. το taxisnet και το Μητρώο Πολιτών) από τις δημόσιες υπηρεσίες, για την αυτεπάγγελτη και με ηλεκτρονικό τρόπο αναζήτησης των δικαιολογητικών.

Εντός του Μαρτίου, αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, αναμένεται η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» και θα ακολουθήσουν η προκήρυξη και η ανάδειξη του αναδόχου.

Η λειτουργία του έργου υπολογίζεται σταδιακά από τα τέλη του 2019, με απώτερο στόχο να διεκπεραιώνονται άμεσα και online το σύνολο των περίπου 1.000 διαδικασιών και όποιων άλλων προκύπτουν μελλοντικά.

Η πλήρης λειτουργία των ΚΕΠ της νέας εποχής δεν απειλεί την ύπαρξη των φυσικών Κέντρων, ούτε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας σε αυτά, καθησυχάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αντίθετα ο θεσμός θα ενισχυθεί με 150 προσλήψεις υπαλλήλων κλάδου ΔΥΠ (Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών), καλύπτοντας τα οργανικά κενά στα Κέντρα όλης της χώρας, καθώς ο αριθμός των 3.500 υπαλλήλων (2.500 ΔΥΠ και περίπου 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι) κρίνεται ανεπαρκής για τον όγκο των παρεχόμενων υπηρεσιών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σφαγή» στις τράπεζες - Στην πόρτα της εξόδου 10.000 υπάλληλοι

Το 2019 θα σηµατοδοτήσει δραµατικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το δίκτυο καταστηµάτων και τον αριθµό προσωπικού των τραπεζών. Θα δροµολογηθούν 5.000 αποχωρήσεις, ενώ σύντοµα ο αριθµός αυτός θα διπλασιαστεί.

Στα µέσα του 2020 θα προσεγγίσει τα 7.000 άτοµα και το 2021 θα φτάσει και ενδεχοµένως θα ξεπεράσει τις 10.000 αποµακρύνσεις. Οι τράπεζες αναδιαρθρώνουν τα δίκτυα καταστηµάτων τους, τα οποία συρρικνώνεται χρόνο µε τον χρόνο.

Εξάλλου, ο ψηφιακός µετασχηµατισµός διαµορφώνει νέες συνθήκες εξυπηρέτησης. Η τεχνολογία έρχεται να αντικαταστήσει τον υπάλληλο. Την επόµενη τριετία (2019-2021) τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα της χώρας θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα από 1 δισ. εκατ. ευρώ στον µετασχηµατισµό τους.

Αυτό σηµαίνει πως χιλιάδες εργαζόµενοι οδηγούνται στην έξοδο, µε ευνοϊκούς -προς το παρόν- όρους.

Τα προγράµµατα εθελούσιας εξόδου που ενεργοποιούνται ανά τακτά διαστήµατα αποτελούν διέξοδο, αλλά όχι για πολύ ακόµα. Πρόσφατα µεγάλη συστηµική τράπεζα, µε εσωτερική «οδηγία», κάλεσε όσους είναι κοντά στη σύνταξη να φύγουν µέχρι το τέλος του χρόνου.

∆ιαφορετικά, µε τη νέα χρονιά έρχεται «ψαλίδι» 30% στο πρόγραµµα εθελουσίας και από το καλοκαίρι κόβονται τα µπόνους.

Σύµφωνα µε τραπεζικά στελέχη, είναι πλέον «κοινό µυστικό ότι µπροστά µας έχουµε απολύσεις». Και µάλιστα σε έναν κλάδο που µέχρι τώρα η λέξη «απόλυση» ήταν απαγορευµένη.

Το επόµενο διάστηµα θα είναι σαρωτικό, αφού µεγάλο κοµµάτι των υπηρεσιών διεκπεραιώνεται µέσω ∆ιαδικτύου. Τους επόµενους 24 µήνες το νέο πλάνο θα έχει τεθεί σε πλήρη εφαρµογή και το δίκτυο κάθε συστηµικής τράπεζας θα «παίζει» στα 250 µε 300 καταστήµατα.

Με δεδοµένο ότι στο τέλος του 2017 -σύµφωνα µε τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών- οι τέσσερις συστηµικές τράπεζες είχαν δίκτυο 1.972 καταστηµάτων, το συµπέρασµα είναι ότι θα µπει «λουκέτο» σε περισσότερα από 800 καταστήµατα και ο αριθµός των τραπεζοϋπαλλήλων που θα δει την έξοδο θα είναι πολλαπλάσιος.

Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι στο τέλος του 2017, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Ενωσης Τραπεζών, η Πειραιώς είχε 12.848 εργαζόµενους και 622 καταστήµατα, η Εθνική 9.970 εργαζόµενους και 485 καταστήµατα, η Alpha 8.341 εργαζόµενους και 469 καταστήµατα και η Eurobank 8.026 εργαζόµενους και 396 καταστήµατα.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για τη συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου και τις αποχωρήσεις.

Το 2011, προτού ξεκινήσει ο κύκλος των συγχωνεύσεων, οι τράπεζες-άµεσα µέλη της ΕΕΤ ήταν 19, µε 56.042 εργαζόµενους και 3.565 καταστήµατα. Στο τέλος του 2017, στην αγορά είχαν µείνει οι τέσσερις συστηµικές τράπεζες -Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank- η Attica και η HSBC.

Ο αριθµός των τραπεζοϋπαλλήλων είχε µειωθεί στις 40.317 άτοµα και το δίκτυο αριθµούσε 2.042 καταστήµατα. Το 2016 τα αντίστοιχα µεγέθη ήταν 41.119 άτοµα και 2.206 καταστήµατα.

Το τραπεζικό τοπίο αλλάζει καθώς οι τράπεζες περνάνε σταδιακά στη νέα ψηφιακή εποχή. Και όλα αλλάζουν, οι προσφερόµενες υπηρεσίες –ήδη έχουν λανσαριστεί «ψηφιακά» δάνεια-, όπως και οι απαιτήσεις της πελατείας.

Οι συναλλαγές πλέον γίνονται από το κινητό τηλέφωνο και από τον υπολογιστή. Σε αυτό το σκηνικό όσοι εργαζόµενοι είναι κοντά στη σύνταξη, περιµένουν το πρόγραµµα εθελουσίας που «κουµπώνει» στην περίπτωση τους, ώστε να πάρουν το µπόνους. Για εκείνους, όµως, που απέχουν από το να βγουν στη σύνταξη, το µέλλον είναι µάλλον ζοφερό...
Πηγή: Εθνος


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκότωσαν παιδοκτόνο μέσα στο κελί του στη φυλακή – Το θύμα του, ένα κοριτσάκι, δεν βρέθηκε ποτέΟ άγραφός νόμος της φυλακής είναι απαράβατος για όσους δολοφόνησαν ή κακοποίησαν σεξουαλικά παιδάκια. Ένας δολοφόνος 13χρονου κοριτσιού βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του από τους δεσμοφύλακες και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν εκείνος εξέπνευσε.

Πρόκειται για τον Τζόζεφ Πάλμα ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στις φυλακές της Οκλαχόμα και οι αρχές εικάζουν ότι τον σκότωσαν άλλοι συγκρατούμενοι του επειδή ο Πάλμα είχε κριθεί ένοχος για τη δολοφονία και την εξαφάνιση ενός 13χρονου κοριτσιού.
Ο Πάλμα βρισκόταν μέσα στη φυλακή για 13 μήνες, αμέσως μετά την καταδίκη του από δικαστήριο στις ΗΠΑ. Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να τον σκότωσε κάποιος κρατούμενος ο οποίος είχε συγγενικές σχέσεις με το θύμα.

Το κοριτσάκι ονομαζόταν Κρίστεν ήταν 13χρονών και έχει εξαφανιστεί. Ίχνη από το DNA του βρέθηκαν στο σπίτι του Πάλμα, ενώ το εσώρουχο της βρέθηκε θαμμένο στον κήπο του.
Ο Πάλμα στο δικαστήριο είχε δηλώσει αθώος, αλλά δεν είχε πείσει τους ενόρκους για την αθωότητα του αυτή.
Στη φυλακή τον περίμενε ο «άγραφος νόμος» των κρατουμένων, οι οποίοι από την πρώτη μέρα που μπήκε δεν τον υποδέχτηκαν και με τις καλύτερες προθέσεις.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Τετάρτη το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση

Την Τετάρτη το βράδυ θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχίζει αύριο στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της έκτακτης Διάσκεψης των Προέδρων.

Να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με δύο απανωτά tweet διέγραψε Κουντουρά - Κόκκαλη ο Πάνος Καμμένος

Την απομάκρυνση και του Βασίλη Κόκκαλη από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, λίγο μετά τη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά.

Με δύο απανωτά tweet ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ έκανε πράξη την δέσμευσή του, ότι δηλαδή θα διαγράψει τους βουλευτές του σε περίπτωση που στηρίζουν την κυβέρνηση με την ψήφο τους.

Με δήλωσή της στο ΑΠΕ η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είπε: «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Από τη μεριά του ο Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως στηρίζει την κυβέρνηση γιατί «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της».

Το tweet της διαγραφής της Έλενας Κουντουρά


 
Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
159 people are talking about this

Το tweet της διαγραφής του Βασίλη Κόκκαλη 


Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
44 people are talking about thisΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!