EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Αδιάσπαστη η διαλεκτική σχέση «Εθνικού» - «Κοινωνικού»

Οι «αριστεροί» της Παγκοσμιοποίησης, έχουν δολοφονήσει το αλφάβητο της Επαναστατικής Σκέψης (ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ), προκειμένου να προσαρμόσουν την πραγματικότητα, στα νέα κλισέ Σκέψης που έχουν ασπαστεί ενθέρμως: Στα τυπικά κλισέ της Τυπικής Λογικής, στα κλισέ της ισοπεδωτικής κυρίαρχης Σκέψης της Παγκοσμιοποίησης… 

Έτσι δεν μπορούν να διακρίνουν ΠΟΤΕ τη διαλεκτική σχέση του «Εθνικού» με το «Κοινωνικό», ούτε φυσικά τη διαλεκτική σχέση του «Εθνικού» με το «Διεθνικό».

Συνακόλουθα, δεν μπορούν να διακρίνουν τις μοριακές διεργασίες που συντελούνται στα σπλάχνα μιας κοινωνίας, όταν αυτή η κοινωνία κοχλάζει από ΟΡΓΗ και κινητοποιείται με αιχμή το «Εθνικό»… 

Έτσι, σε κάθε «εθνικό αναβρασμό» αποκόβουν τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ του «Κοινωνικού» που εκφράζει και στιγματίζουν, αυτοί οι δήθεν εραστές της διαλεκτικής, το λαϊκό «εθνικό αναβρασμό», σαν «εθνικισμό», «ακροδεξιά απειλή» και CIA… 

Η στάση τους απέναντι στα Συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό»αποδεικνύει ότι έχουν απολέσει κάθε ίχνος Αριστερής Σκέψης ΚΑΙ, δολοφονώντας βάναυσα τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, αποτελούν τα πιο χρήσιμα στηρίγματα του καθεστώτος: Την «αριστερή» πορνεία της Νέας Τάξης… 

Αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό απόσπασμα από το άρθρο μας: 
«Μακεδονικό»: Όταν δεν διακρίνεις την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ δυναμική του, γίνεσαι «τσόντα» του καθεστώτος… 


«Ανεξάρτητα, συνεπώς, από το στενό «εθνικό» πλαίσιο των οργανωτών και ομιλητών του Συλλαλητηρίου, η ΔΥΝΑΜΙΚΗ του, καθώς και η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των λαϊκών ζυμώσεων και της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, δεν ξεπερνούν, απλώς, τα ασφυκτικά καλούπια κάθε «οργανωτικής» χειραγώγησής του, αλλά ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΑ με τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ (του ολέθρου και της καταστροφής), ΚΑΙ με όλο το μωσαϊκό των δωσίλογων ΥΠΗΡΕΤΩΝ τους: Από την κυβέρνηση και τα κόμματα, μέχρι τους ιδεολογικούς και πολιτικούς «μπράβους» (ΜΜΕ, ακαδημαϊκούς, καθώς και τις επίλεκτες και ποικίλες ομάδες του «αντιεθνικισμού»- χρήσιμης, «αριστερής» ηλιθιότητας και επιδοτούμενες…). 
Με πιο απλά λόγια για να καταλάβουν και οι «αριστεροί» υβριστές και χλευαστές του Συλλαλητηρίου: Με αιχμή το «ΕΘΝΙΚΟ» συσπειρώνεται το ΟΛΟΝ της ελληνικής κοινωνίας ΕΝΑΝΤΙΟΝ των διεθνών ληστών και δημίων ΚΑΙ εναντίον των πολιτικών ανδρεικέλων τους, κάθε κοπής και χρώματος… 
Φυσικά και ΕΝΑΝΤΙΟΝ κάθε σέχτας που ενώ δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε κάποιες δεκάδες άτομα χλευάζει ένα εκατομμύριο λαού που ξεχύνεται στο δρόμο ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ και κυρίαρχα εναντίον της «αριστερής» κυβέρνησης των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ…»
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ! ΠΗΡΑΝ και 3 καπάκια λεκάνης για τουαλέτα με 558 ευρώ…

Χτες από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη των Γεροβασίλη – Παπακώστα, είδαμε αγορά 4 ομπρελών με κόστος κοντά 500 ευρώ.

Σήμερα βλέπουμε αγορά 3 καπακιών λεκάνης τουαλέτας, κόστους 558 ευρώ, πάλι από την ίδια εταιρία.

ΑΙΣΧΟΣ απατεώνισσες!

550€ τρία καπάκια τουαλέτας…

Λογικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα χέζουν σε χρυσές χέστρες και χρειάζονται και ανάλογα καπάκια.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΕΔ: Τέσσερα προγράμματα για 26.933 ανέργους που θα προκηρυχθούν τον Φεβρουάριο

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα προκηρυχθούν τέσσερα νέα προγράμματα για 26.933 ωφελουμενους, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr.

Ειδικότερα λογω της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου τα προγράμματα θα προκηρυχθούν μετα την ανακοίνωση του καθώς επηρεάζονται σημαντικά οι αποδοχές των ωφελουμένων.

Το νέο πρόγραµµα δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας αφορά σε 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούµενους, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονοµικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν µια νέα επιχειρηµατική δραστηριότητα µόνοι ή µαζί µε άλλους.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα µήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαµήνου οι δικαιούχοι δεσµεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις µήνες.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του διαστήµατος επιχορήγησης για δώδεκα επιπλέον µήνες. Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται ως εξής:

έως 12.000 ευρώ για ατοµικούς επιχειρηµατίες/επιτηδευµατίες (ατοµικές επιχειρήσεις) και µέλη νοµικών οντοτήτων µε ποσοστό συµµετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 51% (και έως 8.000 ευρώ για τους 12 µήνες επέκτασης του προγράµµατος),

έως 9.000 ευρώ/ανά µέλος νοµικών οντοτήτων, που συµµετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2, έκαστος (και έως 5.000 ευρώ για τους 12 µήνες επέκτασης του προγράµµατος),

έως 8.000 ευρώ/ανά µέλος νοµικών οντοτήτων, που συµµετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3, έκαστος (και έως 4.000 ευρώ για τους 12 µήνες επέκτασης του προγράµµατος).

Δυνατότητα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχουν και σε όσοι δεν προχώρησαν έως τώρα σε διακανονισμό των οφειλών τους με τον ΕΦΚΑ. Θα υπάρξει συμψηφισμός μέχρι το 25% του ποσού της επιχορήγησης, που θα δίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ, για να καλυφθούν οι οφειλές. Έτσι δεν θα έχουν πρόβλημα για ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου αναµένεται να ξεκινήσει το πρώτο πρόγραµµα κοινωφελούς εργασίας του έτους από τον ΟΑΕ∆, το οποίο αφορά στην πρόσληψη8.933 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε 51 δήµους, 5 περιφέρειες και σε Κέντρα Πρόνοιας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ή προκηρυξη βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται στην συνέχεια να εγκριθεί από το ΑΣΕΠ. Η δράση στοχεύει αφενός στην άµεση αντιµετώπιση της ανεργίας πληθυσµιακών οµάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθµιση των προσόντων των συµµετεχόντων, µε κατάρτιση και παροχή συµβουλευτικών υπηρεσιών.

∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν οι εγγεγραµµένοι στο µητρώο ανέργων του ΟΑΕ∆ που ανήκουν σε οικογένειες στις οποίες δεν εργάζεται κανένα µέλος ή είναι άνεργοι που αποτελούν µέλη µονογονεϊκών οικογενειών όπου επίσης δεν εργάζεται κανένας, ή είναι µακροχρόνια άνεργοι, ή είναι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ή ανήκουν στην κατηγορία των ΑµεΑ, ή είναι άνεργοι άνω των 29 ετών, ή είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήµατος

Αρχες Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει και το Πρόγραµµα νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονοµικής κατεύθυνσης για 3.000 ανέργους ηλικίας 24-29. Αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), µε έµφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται µε την ανάπτυξη λογισµικού.

Στόχος είναι να γίνει ένα ουσιαστικό βήµα στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθµισης και του παραγωγικού µετασχηµατισµού της οικονοµίας. Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. Ευρώ.

Μέσα στο πρώτο 15νθημερο θα προκηρυχθεί πρόγραµµα που αφορά σε «Παρέµβαση επαγγελµατικής ενδυνάµωσης για 10.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετών»,απόφοιτους ∆ευτεροβάθµιας και Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης.

Προβλέπεται επένδυση σε ανθρώπινο δυναµικό σε κλάδους αιχµής της ελληνικής οικονοµίας, που εµφανίζουν σηµαντικές επιδόσεις, σε εξωστρέφεια και προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυση της κλαδικής διασύνδεσης της ελληνικής οικονοµίας – γέφυρες ανάµεσα σε κρίσιµους τοµείς όπως ο τουρισµός µε την αγροδιατροφή.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην τελική ευθεία η Συμφωνία με «κλειδωμένο» το 151- Δεν κατέθεσε πρόταση μομφής η ΝΔ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα η Συμφωνία των Πρεσπών με τη διαδικασία της ψήφισης να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα, δεδομένου του ότι η ΝΔ δεν θα καταθέσει τελικώς πρόταση μομφής, σε αντίθεση με το κλίμα που είχε καλλιεργήσει τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στο παρασκήνιο και μέσω δημοσιευμάτων.


Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση της Βουλής:
Από την κυβέρνηση είχαν σπεύσει να προκαταλάβουν τις εντυπώσεις καθώς σε διαρροή του Μαξίμου προχθές όταν άρχιζαν να φουντώνουν οι φήμες για την πρόταση μομφής, υποδέχτηκαν σε πανηγυρικό κλίμα το ενδεχόμενο, έτσι ώστε σε περίπτωση ματαίωσης να περάσει το μήνυμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβήθηκε την αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό και την ήττα - την 3η όπως λένε μέσα σε λίγες μέρες μαζί με την ψήφο εμπιστοσύνης και την κύρωση της Συμφωνίας- κι έκανε πίσω.

Ειδικότερα, σχόλιο συνεργάτη του πρωθυπουργού ανέφερε τα εξής: «Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δε μπορούσαμε να το φανταστούμε.

Μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Ανυπομονούμε».

Στη σημερινή τελική μάχη που περιλαμβάνει τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών από την κυβέρνηση θα επιχειρηθεί αφενός να αναδειχθεί το οπλοστάσιο επιχειρημάτων - πολιτικών και τεχνικών - που έχει παρουσιαστεί τους τελευταίους μήνες προκειμένου να υποστηριχθεί η συμφωνία και αφετέρου θα επιχειρηθεί σφυροκόπημα στη ΝΔ με στόχο να καταδειχθεί η αλλαγή της επίσημης θέσης της για λόγους αντιπολιτευτικούς αλλά και διασφάλισης της κομματικής συνοχής.

Στο κόκκινο η κόντρα για τη σύνθετη ονομασία

Η αντιπαράθεση θα κλιμακωθεί γύρω και από το θέμα της σύνθετης ονομασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αμφισβητεί ότι η συμφωνία κινείται στην εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, την ώρα που η κυβέρνηση καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι για μικροπολιτικούς λόγους δεν ψηφίζει τη συμφωνία, η οποία κινείται ακριβώς επί της γραμμής του Βουκουρεστίου.

Χθες το Μαξίμου εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι τις προηγούμενες μέρες «χάιδευε» τα συλλαλητήρια υπέρ της «μίας και ελληνικής Μακεδονίας» αποκρύπτοντας ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, τώρα – ανέφερε το σχόλιο του Μαξίμου – «πήγε την κοροϊδία ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενος ότι δήθεν θα κάνει το παν για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και εν συνεχεία ο ίδιος θα την επαναδιαπραγματευθεί με την ΠΓΔΜ».

Προκειμένου να καταρρίψουν αυτούς τους ισχυρισμούς παρέπεμψαν στις (δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς στο ΑΠΕ(χθες), όπου, μεταξύ άλλων προειδοποιήσεων για τις «βαθιές» και «επικίνδυνες» συνέπειες που θα υπάρξουν αν δεν περάσει η συμφωνία, ο ειδικός διαμεσολαβητής επισήμανε ότι τυχόν νέα διαπραγμάτευση θα πάρει χρόνια, καθώς και πως όλα τα ζητήματα – άρα και το ergaomnes που «κέρδισε» η κυβέρνηση για πρώτη φορά – θα ξανασυζητηθούν από την αρχή.

Η τελική αριθμητική

Όσον αφορά την ψηφοφορία, τα πράγματα ουσιαστικά έχουν αποκρυσταλλωθεί και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση διαθέτει τον «μαγικό αριθμό» 151+ που επιζητεί.

Το τοπίο ουσιαστικά ξεκαθαρίζει από τη στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης (και ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς) μετά την ταλάντευση των τελευταίων ημερών εμφανίζονται να στηρίζουν τη συμφωνία, έστω και αν αυτό τους ωθεί, προκειμένου να διαχωριστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν και την πρόταση μομφής της Ν.Δ. με αιχμή τη συμφωνία που κατά τα λοιπά… υπερψηφίζουν.

Από το τέλος της περασμένης εβδομάδας ο Σπύρος Λυκούδης είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει λέγοντας ότι δεν θα κάνει ό,τι του πει το (διαλυμένο ούτως ή άλλως κοινοβουλευτικά) Ποτάμι.

Επομένως, τη συμφωνία αναμένεται να υπερψηφίσουν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς. Ταλαντευόμενη εμφανίζεται να είναι η συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπακώστα (βασικά λόγω του χώρου από τον οποίο προέρχεται και στον οποίο πολιτικά απευθύνεται), ωστόσο εκτιμάται ότι πιθανότατα θα είναι η 153η ψήφος.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμφωνία των Πρεσπών: Aστυνομικοί, κλούβες drone και ελικόπτερα - «Φρούριο» η Βουλή

«Ελπίζω να μην ξαναγίνει ό,τι και την Κυριακή», είπε μιλώντας στην Ολομέλεια την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τα επεισόδια στο πρόσφατο συλλαλητήριο, σημειώνοντας ότι «από πέντε σημεία υπήρξε προσπάθεια για να υπάρξει χτύπημα του κοινοβουλίου, κάτι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».

«Φρούριο», εξάλλου, θα θυμίζει η Βουλή σήμερα Πέμπτη, που ψηφίζεται η συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ θα επιστρατευτούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί υπό τον φόβο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί για το απόγευμα της Πέμπτης, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.
Αστυνομικά τείχη με έξι φραγμούς από αστυνομικές κλούβες και συνολικά 300 αστυνομικούς αποτελούν τα αναχώματα ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία από το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας - Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!