01/26/19
Αγώνα ταχύτητας μέχρι τις εκλογές με παροχές και «θετικά μέτρα» ξεκινάει πλέον η κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνει ότι τα πολιτικά οφέλη από τους «μποναμάδες» και τα μερίσματα που διένειμε τα Χριστούγεννα εξανεμίστηκαν ήδη, πριν κλείσει καν μήνας από την χορήγησή τους. Την επόμενη εβδομάδα θέλει να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ την μεθεπόμενη θέλει να παρουσιάσει και νέα ρύθμιση για χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ωστόσο οι συναντήσεις με την Τρόικα και η έκθεση του ΔΝΤ, προσγειώνουν απότομα το Μέγαρο Μαξίμου στην σκληρή πραγματικότητα της Οικονομίας. Όπως προκύπτει από το τετραήμερο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στην Αθήνα:

1. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για αποφάσεις:

Η κυβέρνηση έχει μόλις ένα μήναν διορία για να κλείσει τουλάχιστον τα ζητήματα που αφορούν στις τράπεζες. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου πρέπει να έχει δώσει λύσεις για τα «κόκκινα δάνεια», τον νέο «Νόμο Κατσέλη» και το στεγαστικό επίδομα.

2. Κινδυνεύουν τα σπίτια:

Και τα τρία αυτά ζητήματα συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με τις ρυθμίσεις χρεών και τις 120 δόσεις προς το δημόσιο. Συνδέονται όμως άμεσα και με το «κεραμίδι» του Έλληνα, δηλαδή τα σπίτια των οφειλετών που κινδυνεύουν να τα χάσουν λόγω χρεών. Αν δεν λειτουργήσουν όλα το γρηγορότερο δυνατόν, δεν θα υπάρχει κανένα μέσο άμυνας για τους οφειλέτες. Σε ένα μήνα από τώρα θα κλείσει η «ομπρέλα προστασίας» που είχαν εδώ και 8,5 χρόνια οι δανειολήπτες. Το επιχείρημα ότι «η κρίση πέρασε» και χρειάζεται άλλο σύστημα προστασίας «μετά την κρίση» δεν αρκεί, αλλά η κυβέρνηση χρειάζεται να εξηγήσει πώς θα λειτουργεί ένα πολύπλοκο καινούργιο σύστημα προστασίας, το οποίο όμως δεν γνωρίζει καν η ίδια η κυβέρνηση αφού ακόμα εξετάζει πώς μπορεί να στηθεί.

3. Κινδυνεύει η επιστροφή της χώρας στις αγορές:

Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θέλει να δώσει νέα παράταση στον «νόμο Κατσέλη», όχι γιατί θα ενοχληθούν οι Θεσμοί, αλλά κυρίως γιατί ξέρει ότι όσο απομακρύνεται η λύση στα ζητήματα των τραπεζών, τόσο και οι ξένοι επενδυτές δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα κεφάλαιά τους στα ελληνικά ομόλογα. Η κατρακύλα κατά 98% της χρηματιστηριακής αξίας των ελληνικών τραπεζών στην 4ετία ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ακριβώς στην κυβέρνηση ότι οι επενδυτές θέλουν έναν «καθαρό διάδρομο» για το οικονομικό πλαίσιο της χώρας στην οποία θα εμπιστευτούν τα κεφάλαιά τους. Ούτε αυτός υπάρχει, ούτε η οριστικά άρση στα capital controls θα έρχεται, εάν παραμένει η οικονομική -και πολιτική- αβεβαιότητα.

4. Χάνονται δουλειές:

Η κυβέρνηση θέλει να τα ξεπεράσει όλα αυτά, ανακοινώνοντας αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Σκιαμαχεί με τους θεσμούς και θέλει να επιβάλει μονομερώς μία αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 8%-10% αντί για 6%-7% που θα αποδέχονταν οι «θεσμοί». Ωστόσο η διαφορά στον (μικτό μισθό) ανέμσα στα δύο σενάρια δεν ξεπερνά τα 23 ευρώ το πολύ τον μήνα (με 6% η αύξηση είναι 35 ευρώ ενώ με 10% προκύπτει αύξηση 58 ευρώ το πολύ). Προφανώς με 15-20 ευρώ μικτά παραπάνω στον μισθό τους, δεν λύνεται το πρόβλημα της πλειοψηφίας των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ούτε όμως και το πρόβλημα της Οικονομίας. Αντιθέτως από την αύξηση επωφελούνται πρωτίστως τα ασφαλιστικά Ταμεία (δηλαδή το Κράτος για να εμφανίζει πλεονάσματα) καθώς θα έχουν αύξηση εισφορών, που θα την πληρώνουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι. Για τον λόγο αυτόν το ΔΝΤ ζητάει ακόμα πιο ελαστικές μορφές απασχόλησης, για να μην κλείσουν επιχειρήσεις, χαθούν θέσεις απασχόλησης και αυξηθεί ξανά η ανεργία.

5. «Ψαλίδι» στο στεγαστικό επίδομα

Για να εμφανίσει όμως ως θετικά όλα τα μέτρα που έχει υποσχεθεί, η κυβέρνηση καταφεύγει τελικά σε ημίμετρα. Η ρύθμιση που υπόσχεται για τα χρέη στην εφορία (όπου εστιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων και νοικοκυριών) έχει ουσιαστικά «σκαλώσει», ενώ μέχρι να βρει πώς θα μοιράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ της επιδότησης για το νέο σύστημα προστασίας των δανειοληπτών (μετά τον ν.Κατσέλη) έχει «σακατέψει» το στεγαστικό επίδομα που έχει ήδη ψηφίσει και το περιμένουν χιλιάδες δικαιούχοι. Η επιδότηση ΄των 70-210 ευρώ στην οποία υπολόγιζαν από το καλοκαίρι πέρυσι έχει ουσιαστικά «παγώσει» και θα αλλάξει επί τα χείρω, αφήνοντας πολλούς εκτός νυμφώνος. Και αυτό γιατί το κονδύλι μειώθηκε (από 600 εκατ. που ήταν να δοθούν σε 400 εκατ. ευρώ), ενώ προστέθηκαν ως δικαιούχοι και οι δανειολήπτες. Ταυτόχρονα η επιδότηση πρέπει να προσαρμοστεί και στο σύστημα επιδότησης των «κόκκινων δανειοληπτών», αφού δεν μπορεί το ένα επίδομα να είναι πολύ διαφορετικό από το άλλο, για λόγους ισότητας αλλά και για να μην επωφεληθούν επιτήδειοι που θα προτιμήσουν να επιλέξουν το έναν αντί το άλλο ως συμφερότερο.

Σε κάθε περίπτωση, η «χρυσή τομή» σε όλα αυτά πρέπει να βρεθεί και να ανακοινωθεί μέσα στον επόμενο ένα μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι αν το συνολικό «πακέτο» αποδειχθεί κατώτερο των προσδοκιών και των αναγκών, μπορεί και να αποδειχθεί μπούμερανγκ εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Ιδιαίτερα μάλιστα, εάν διαψευστούν και οι προσδοκίες επιστροφής των αναδρομικών που επιδικάζουν τα δικαστήρια, καθώς η κυβέρνηση φροντίζει εδώ και 3,5 χρόνια να τα κρύβει "κάτω από το χαλί", δημιουργώντας μία δημοσιονομική "βόμβα" ισχύος πολλών δισ. ευρώ.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Η Γερμανία και οι χώρες που την ακολουθούν, καλυπτόμενες πίσω από δήθεν διαφορετικές οικονομικές αντιλήψεις, αποτρέπουν «οποιαδήποτε πραγματική πρόοδο με όρους μακροοικονομικής σταθεροποίησης, θεωρώντας ότι αυτού του είδους τα μέτρα μειώνουν την αίσθηση εθνικής ευθύνης και υποσκάπτουν την αρχή της μη διάσωσης (bail-out). Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό οποιαδήποτε τυχόν προοδευτική μεταρρύθμιση να συνοδεύεται από αυστηρή αιρεσιμότητα και σημαντικούς περιορισμούς και προϋποθέσεις ως προς την ασκούμενη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική, καθιστώντας τη με αυτόν τον τρόπο αναποτελεσματική. Με αυτήν την έννοια, η τρέχουσα συζήτηση για τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση δεν αναμένεται να έχει σημαντικό αποτέλεσμα».

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το «Υπόμνημα των Ευρωπαίων Οικονομολόγων 2019», το οποίο βασίζεται στις συζητήσεις και τις μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 24ο Εργαστήριο για την Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη. Το 24ο Εργαστήριο διοργανώθηκε από το EuroMemo Group, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ελσίνκι.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αφού αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν που βίωσε την απόρριψη των προτάσεών του για τον εκδημοκρατισμό της Ευρωζώνης από το Βερολίνο, προχωρεί τώρα σε μια δήθεν επικαιροποίηση της ιστορικής Συνθήκης των Ηλυσίων. Μια Συνθήκη που υπεγράφη πριν από 56 χρόνια στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι και που αυτή τη φορά θα υπογραφεί στο Άαχεν (Aix la Chapelle), προφανώς για να μην την εμποδίσουν τα «κίτρινα γιλέκα».

Δύο εξηγήσεις μπορεί να δοθούν: Είτε ο Μακρόν που αντιμετωπίζει δομική πίεση από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» προσπαθεί έτσι να εξασφαλίσει την ανοχή του Βερολίνου, είτε Μακρόν και Μέρκελ σίγουροι για τη λαίλαπα που έρχεται στις ευρωεκλογές επιχειρούν να κλειδώσουν τον γαλλο-γερμανικό άξονα και μέσω αυτού τις μοιραίες αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Η νέα συμφωνία αποβλέπει ενίσχυση του ευρωπαϊκού project με έμφαση στην εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς ευρωπαϊκής, αμυντικής, εξωτερικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Επίσης, προβλέπει πέρα από τις κοινές συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών και «κοινοβουλευτική συνέλευση» με πενήντα βουλευτές από κάθε κοινοβούλιο δύο φορές το χρόνο. Οι δύο πλευρές επιδιώκουν λύσεις στην αποτυχία της τραπεζικής ένωσης εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών και αδυνατούν να αφουγκραστούν την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη.

Τα κοινωνικά κριτήρια των οικονομολόγων

Οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι στο υπόμνημά τους προτείνουν τρία κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, ώστε να είναι αποτελεσματικές και κοινωνικά δίκαιες, δεδομένου ότι απαιτούνται μακροχρόνιες αλλαγές θεμελιακού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα προτείνουν:

Πρώτον, την προστασία των κρατικών ομολόγων από την πίεση των αγορών ομολόγων, μειώνοντας τον κίνδυνο για τη χρεοκοπία χωρών, αντί της υπαγωγής τους στον έλεγχο της κερδοσκοπίας των αγορών (π.χ. ευρωομόλογα, Ασφαλές Ομόλογο Ευρωζώνης, έναν μηχανισμό σταθερότητας ή διάσωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο).

Δεύτερον, την αναβάθμιση της δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός μηχανισμός στην Ευρωζώνη για συμμετρικές διαταραχές και στο εθνικό επίπεδο για μη συμμετρικές διαταραχές. Με αυτον τον τρόπο επιτυγχάνονται ταυτόχρονα σημαντικές και σταθερές δημόσιες επενδύσεις σε (οικολογικές) υποδομές, καθώς και στην έρευνα και τεχνολογία (επανερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, Χρυσό Κανόνα για τις δημόσιες επενδύσεις, ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων, δημοσιονομική ικανότητα, οποιοδήποτε είδος σταθεροποιητή σε ευρωπαϊκό επίπεδο).

Τρίτον, τη μείωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών μεταξύ των χωρών-μελών, καθώς και μεταξύ της ΕΕ και του υπόλοιπου κόσμου μέσω ενός καλύτερου μακροοικονομικού συντονισμού, περιφερειακών και βιομηχανικών πολιτικών και μεταβιβάσεων από το κέντρο προς την περιφέρεια.

Δεν γνωρίζουμε εάν η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία έχουν άποψη για όλα αυτά λόγω του επαρχιώτικου συνδρόμου που ταλανίζει αμφότερους. Ωστόσο, θα είναι καλό, προσερχόμενοι στην προεκλογική μάχη των ευρωεκλογών να έχουν και μια-δυο θέσεις για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πλέον νόμο του ελληνικού κράτους. Εάν σε λίγο κυρωθεί και το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, δρόμος διαφυγής δεν θα υφίσταται πλέον. Από τη στιγμή που η Συμφωνία ετέθη σε ισχύ καταργήθηκε η Ενδιάμεση Συμφωνία της δεκαετίας του 1990. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν η Ελλάδα καταγγείλει τις «Πρέσπες», τα Σκόπια θα έχουν δικαίωμα να αλλάξουν το Σύνταγμά τους να επαναφέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Για την ακρίβεια, να το επαναφέρουν στο εσωτερικό τους και ταυτοχρόνως να ζητήσουν και να επιτύχουν χωρίς δυσκολία να αναγνωρισθούν από όλους τους διεθνείς οργανισμούς σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι σαν FYROM, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Μετά την κύρωση της Συμφωνίας, το FYROM έχει πάψει να υφίσταται και δεν μπορεί να επανέλθει. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η Βόρεια Μακεδονία θα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η Αθήνα δεν θα έχει αποτελεσματικό μοχλό πίεση για να την πιέσει προς την κατεύθυνση μίας νέας συμφωνίας.

Είναι αληθές ότι η Αθήνα διαθέτει τη δυνατότητα με άσκηση βέτο να εμποδίσει την πορεία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ. Αυτό, ωστόσο, είναι μακρινή προοπτική και ως εκ τούτου δύσκολα τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια μπορεί να λειτουργήσει ως αποτελεσματικός μοχλός πίεσης. Με άλλα λόγια, με την κύρωση, η Ελλάδα έδεσε τα χέρια της όσον αφορά τη δυνατότητα να επιτύχει μία καλύτερη συμφωνία.

Αυτό, ωστόσο, είναι πρόβλημα μόνο για όσους πολίτες (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις περίπου 70%) θεωρούν τις «Πρέσπες» επιβλαβή συμφωνία. Οι υπόλοιποι που την θεωρούν ή έναν καλό συμβιβασμό ή και διπλωματικό θρίαμβο είναι ικανοποιημένοι. Υπάρχουν, όμως, λόγοι που θα έπρεπε κι αυτοί να είναι τουλάχιστον δυσαρεστημένοι και να κατηγορούν την κυβέρνηση Τσίπρα για ασυνέπεια.

Ένα πρώτο επίπεδο είναι εάν κάποιος θεωρεί καλή ή κακή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ένα δεύτερο επίπεδο είναι, όμως, το εάν τα Σκόπια εφάρμοσαν ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό το δεύτερο θα έπρεπε να απασχολεί και όσους υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη Συμφωνία κι όχι γενικά κι αφηρημένα είναι οπαδοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χειροκροτούν ό,τι κι αν κάνει.

Πως παραβιάσθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι: Θεμελιώδης διάταξη της Συμφωνίας των Πρεσπών (άρθρο 1.12) είναι το γειτονικό κράτος να ονομαστεί για κάθε χρήση και σε όλες τις περιπτώσεις Βόρεια Μακεδονία. Ως εξ αυτού, στο τροποποιημένο Σύνταγμα δεν θα έπρεπε να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία», «μακεδονικό κράτος» και οτιδήποτε σχετικό. Κι όμως υπάρχουν τέτοιες αναφορές, γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της Συμφωνίας.

Πρώτον, στο άρθρο 36 του τροποποιημένου Συντάγματος υπάρχει αναφορά σε «Μακεδονία». Η δικαιολογία που πρόβαλε προφορικά ο Ζάεφ είναι ότι πρόκειται για ιστορική αναφορά. Φρόντισε, όμως, στη ρηματική διακοίνωση να μην αναφέρει τη δικαιολογία αυτή, ώστε να εγγράψει υποθήκη, την οποία ενδεχομένως μία επόμενη κυβέρνηση να μπορεί να την επικαλεσθεί.

Η Συμφωνία, ωστόσο, δεν προβλέπει εξαιρέσεις για ιστορικές ή άλλες αναφορές. Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχθηκε αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση; Κι αν η κυβέρνηση Τσίπρα την αποδέχθηκε, γιατί δεν διαμαρτύρονται οι υποστηρικτές της Συμφωνίας; Τουλάχιστον όσοι δεν είναι χειροκροτητές, αλλά πολίτες, οι οποίοι μέτρησαν και αξιολόγησαν θετικά τις «Πρέσπες» ως διεθνή συμφωνία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση Τσίπρα σκίζει τα ιμάτιά της ότι με τη Συμφωνία δεν αναγνώρισε «μακεδονική» εθνότητα κι ότι ο όρος «Μακεδόνες» αφορά την ιθαγένεια. Γιατί τότε στο τροποποιημένο Σύνταγμα υπάρχουν αναφορές σε «μακεδονικό λαό» και η φράση «μακεδονικοί εθνικοί απελευθερωτικοί πόλεμοι»;

Τρίτον, η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ρητά ότι τα Σκόπια θα τροποποιήσουν το Προοίμιο του Συντάγματος και τα άρθρα 3 και 49. Τροποποίησαν, άραγε, το Προοίμιο; Όλα δείχνουν πως όχι. Εάν επιβεβαιωθεί και επισήμως αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο νέο τροποποιημένο Σύνταγμα θα αναφέρεται ακόμα πέντε φορές το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και δύο φορές το όνομα «Μακεδονία».

Παιχνίδια παραπλάνησης

Θα αναρωτηθεί δικαιολογημένα κάποιος: Μα είναι δυνατόν να μιλάμε με έστω και αποχρώσες ενδείξεις για το εάν άλλαξε ή όχι το Προοίμιο; Δεν θα έπρεπε αυτό να είναι σαφές, να έχουν δημοσιοποιηθεί όλες οι τροποποιήσεις; Προφανώς και θα έπρεπε σε χώρες που έστω και στοιχειωδώς σέβονται τον εαυτό τους. Εδώ, όμως, είναι Βαλκάνια και οι κυβερνήσεις θεωρούν πως και μπορούν χωρίς πολιτικό κόστος να δημιουργούν τετελεσμένα, παίζοντας παιχνίδια παραπλάνησης.

Υπάρχει, ωστόσο, μία ειδοποιός διαφορά. Η κυβέρνηση Ζάεφ έχει συμφέρον να αποκρύπτει, επειδή είναι αυτή που παραβιάζει τη Συμφωνία. Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί συμμετέχει σ’ αυτό το παιχνίδι η κυβέρνηση Τσίπρα. Μήπως η κυβέρνηση Ζάεφ δεν έχει κοινοποιήσει στην Αθήνα τα ακριβή κείμενα των συνταγματικών τροποποιήσεων που ψήφισε η Βουλή των Σκοπίων; Δηλαδή, μήπως η περιβόητη ρηματική διακοίνωση δεν είναι πλήρης;

Σε αυτή την περίπτωση -όπως άλλωστε προβλέπει ξεκάθαρα η Συμφωνία- θα έπρεπε η διαδικασία κύρωσης να παγώσει μέχρι τα επίσημα έγγραφα με όλες τις τροποποιήσεις να διαβιβασθούν στην Αθήνα και θα ελεγχθούν από το υπουργείο Εξωτερικών ότι πράγματι εκπληρώνουν τις προβλέψεις των «Πρεσπών». Αυτό, όμως, που συνέβη είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δρομολόγησε με διαδικασίες fast truck την κύρωση.

Η υπεκφυγή του Κατρούγκαλου

Η συμπεριφορά του Μαξίμου καταδεικνύει ότι από τη ρηματική διακοίνωση έχει πλήρη και καθαρή εικόνα για τις συνταγματικές τροποποιήσεις που ψήφισε η Βουλή των Σκοπίων. Απλώς, τις απέκρυψε από τους βουλευτές, επειδή προφανώς η κυβέρνηση Ζάεφ δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές δεσμεύσεις της, έτσι όπως αυτές προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι αληθές ότι μετά από πίεση ο Κατρούγκαλος έδωσε ένα κείμενο στους βουλευτές πριν την ψηφοφορία. Αυτό το κείμενο, όμως, δεν περιέχει την τροποποίηση του Προοιμίου. Ή λοιπόν το κείμενο ήταν ελλιπές, ή το Προοίμιο δεν έχει τροποποιηθεί, πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα συμβαίνει. Δεν είναι, όμως, παραβίαση του δημοκρατικού ήθους και των κοινοβουλευτικών κανόνων ο αρμόδιος υπουργός να υπεκφεύγει με αυτόν τον τρόπο, δημιουργώντας σύγχυση για να παραπλανήσει τη Βουλή;

Ο πρωθυπουργός και το κόμμα του δηλώνουν πως οι «Πρέσπες» εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Αυτό είναι θεμιτό παρότι στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Έλληνες διαφωνούν μαζί του. Αυτό που είναι αθέμιτο είναι η παραπλάνηση της Βουλής και των πολιτών. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν οι Κοτζιάς και Τσίπρας είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους πριν πέσουν οι υπογραφές.

Επιπολαιότητα που σκοτώνει

Ας αφήσουμε στην άκρη την κριτική για τον πυρήνα των «Πρεσπών» που είναι «σύνθετη κρατική ονομασία με αντάλλαγμα την αναγνώριση ‘μακεδονικής’ ταυτότητας». Ήταν στοιχειώδες οι Κοτζιάς και Τσίπρας να είχαν φροντίσει σε παράρτημα της Συμφωνίας να αναφέρονται συγκεκριμένα όλα τα εδάφια του Συντάγματος των Σκοπίων που θα αλλάξουν και τις ακριβείς διατυπώσεις που θα τα αντικαταστήσουν. Με τον τρόπο αυτό δεν θα άφηναν στον Ζάεφ κανένα περιθώριο παρασπονδίας.

Αντί γι’ αυτό, όμως, με επιπολαιότητα που σκοτώνει του άφησαν ελεύθερο το έδαφος με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα. Αυτό θα είχαν κάνει εάν επρόκειτο για προσωπική υπόθεσή τους που αφορούσε π.χ. συμφωνία για περιουσιακά στοιχεία. Και όσοι σπεύσουν να πουν ότι αυτά δεν γίνονται κι ότι δεν μπορείς να επιβάλεις στην άλλη πλευρά κάτι τέτοιο, τους πληροφορώ ότι το έπραξε πριν 20 χρόνια η Βρετανία στη συμφωνία που συνήψε με την Ιρλανδία. Η εν λόγω συμφωνία έχει παράρτημα με τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών αλλαγών. Εκτός αυτού, οι Ζάεφ-Ντιμιτρόφ φρόντισαν ό,τι ενδιαφέρει τη δική τους πλευρά να περιγράφεται αναλυτικότατα στη Συμφωνία, ώστε η Αθήνα να μην έχει κανένα περιθώριο ερμηνείας.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμισθεί και μία ακόμα παραβίαση της Συμφωνίας από τα Σκόπια. Οι «Πρέσπες» προβλέπουν ρητά ότι πρώτα θα ετίθεντο σε ισχύ οι τροποποιήσεις του Συντάγματος και μετά η Συμφωνία θα ερχόταν προς κύρωση στην ελληνική Βουλή. Τα Σκόπια, όμως, αποφάσισαν μονομερώς ότι οι τροποποιήσεις του Συντάγματός τους θα τεθούν σε ισχύ μετά την κύρωση από την ελληνική Βουλή και της Συμφωνίας και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Να γιατί, λοιπόν, ένας σοβαρός πολίτης που έχει αξιολογήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών σαν καλό συμβιβασμό θα έπρεπε σήμερα να διαμαρτύρεται. Εκτός του ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε την εθνικά επιβλαβή αυτή Συμφωνία (τουλάχιστον για το 70% των Ελλήνων),  αποδείχθηκε και ανίκανη να επιβάλει την ακριβή τήρησή της από την άλλη πλευρά. Όταν πριν η Ελλάδα κυρώσει τη Συμφωνία τα Σκόπια την παραβίασαν τόσο ωμά, χωρίς η κυβέρνηση Τσίπρα να αντιδράσει ως όφειλε, μπορούμε βασίμως να εκτιμήσουμε τι θα συμβεί από εδώ και πέρα…Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, με βάση το ποσοστό της αύξησης, θα φτάσει τα 633 ευρώ από τα 586 που είναι σήμερα.

Η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες καθώς πρόκειται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια την υπουργό Εργασίας. Ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Το 2012, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό υπέστησαν μείωση της τάξεως του 22% καθώς είδαν το μισθό τους από 751 ευρώ να περικόπτεται και να φτάνει στα 586 ευρώ, ενώ για τους νέους έως 25 ετών ο μισθός μειώθηκε από τα 751 ευρώ στα 510 ευρώ, δημιουργώντας έτσι «τον υποκατώτατο μισθό» και θέτοντας ηλικιακές διακρίσεις ανάμεσα στους εργαζομένους.

Οι επιπτώσεις της μείωσης αυτής επηρέασαν δραματικά τις εισοδηματικές κατανομές, καθώς το ποσοστό των χαμηλόμισθων αυξήθηκε και το φαινόμενο της εργασιακής φτώχειας οδηγήθηκε σε έξαρση.

Όπως έχει δηλώσει κι η ίδια η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβουλίου και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την ίδια, ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα τεθεί πλέον σε εφαρμογή.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Τα «κίτρινα γιλέκα», που εμφανίζονται διαιρεμένα απέναντι στην προοπτική να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, ετοιμάζονται για την 11η πράξη της κινητοποίησής τους με επιμονή και πείσμα απέναντι σε μια κυβέρνηση που ανακτά δημοτικότητα, δέκα ημέρες μετά την έναρξη ενός μεγάλου εθνικού διαλόγου που έχει σκοπό ακριβώς να επιλύσει αυτή την πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση.

Να παραμείνουν ορατοί και να ακούγονται στους δρόμους, αυτή είναι η πρόκληση για τα «κίτρινα γιλέκα», την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και δέκα ημέρες να δώσει διέξοδο στην οργή με συναντήσεις διαλόγου με τους πολίτες, περισσότεροι από 1.500 από τους οποίους είχαν καταγραφεί την Παρασκευή (χθες) στον ιστότοπο granddebat.fr.

Την ώρα που πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια αύξηση της δημοτικότητας του Εμανουέλ Μακρόν, στις γραμμές των «κίτρινων γιλέκων» σημειώνονται νέες διαφωνίες, μετά τη ρήξη ανάμεσα στους δύο ιστορικούς ηγέτες τους, τον Ερίκ Ντρουέ και την Πρισιλιά Λουντοσκί.

Έτσι, η ανακοίνωση την Τετάρτη της δημιουργίας από τα «κίτρινα γιλέκα» Ινγκρίντ Λεβαβασέρ και Χαΐκ Σαχινιάν ενός ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές του Μαΐου υπό την επωνυμία “Rassemblement d’ initiative citoyenne” (Συγκέντρωση πρωτοβουλίας των πολιτών) έσπειρε τη διχόνοια.

«Ο σκοπός δεν είναι να πάμε στις Βρυξέλλες για να πάμε στις Βρυξέλλες, ο σκοπός είναι η ενσωμάτωση στην πολιτική ως γενικό κανόνα (…) η ενσωμάτωση στο σύστημα με αφετηρία τις πρώτες εκλογές», εκτίμησε την Παρασκευή η Λεβαβασέρ.

«Αν το κίνημα των ‘κίτρινων γιλέκων’ αμφισβητεί το σύστημα, ιδίως εκείνο που εφαρμόστηκε από την Ευρώπη, δεν είναι για να γίνει μέρος του», υπογραμμίζει το «κίτρινο γιλέκο» από τη Λιόν Γιασίν Μπουλαϊκί.

Με 84.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τις αρχές, τα δύο τελευταία Σάββατα, η αμφισβήτηση μοιάζει να βρίσκει μια νέα πνοή μετά την «εκεχειρία» των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές θα χωριστούν σε τέσσερις πορείες, από τις οποίες οι τρεις θα καταλήξουν στη Βαστίλλη, ξεκινώντας από τα Ηλύσια Πεδία, την πλας ντε λα Νασιόν και το δημαρχείο της πόλης Ιβρί-σιρ-Σεν (Βαλ-ντε-Μανρ).

Τα «κίτρινα γιλέκα» καλούνται στη συνέχεια να συμμετάσχουν από τις 17:00 έως τις 22:00 σε μια «κίτρινη νύχτα», στην πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, όπου είχαν πραγματοποιηθεί οι συγκεντρώσεις του κινήματος Nuit debout («Άγρυπνη Νύχτα») το 2016.

Πολλές νυχτερινές πορείες, ανάμεσά τους μία που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δουνκέρκη (βόρεια) προβλέπεται να πραγματοποιηθούν σε επαρχιακές πόλεις, όπως στο Μονπελιέ ή στο Ολορόν Σεντ-Μαρί. Σχέδια για ανθρώπινες αλυσίδες εμφανίστηκαν επίσης στο Facebook, από τις οποίες πολλές στις Βερσαλλίες την Κυριακή, κυρίως από την Αντάι και τη Σατλέν.

Η συλλογικότητα “La France en colère” (Η Γαλλία οργισμένη) της Πρισιλιά Λουντοσκί διοργανώνει «πορεία αλληλεγγύης στα κίτρινα γιλέκα των απομακρυσμένων περιοχών» σήμερα το απόγευμα, ανάμεσα στο υπουργείο Υπερπόντιων Εδαφών και την παρισινή έδρα του Facebook.

Την επομένη της 11ης πράξης, τα «κόκκινα φουλάρα» θα διαδηλώσουν την Κυριακή στο Παρίσι στη διάρκεια μιας «δημοκρατικής πορείας για τις ελευθερίες» ώστε να ακουστεί «η σιωπηλή πλειοψηφία» για την προάσπιση «της δημοκρατίας και των θεσμών».

Στην άκρα αριστερά, απευθύνθηκε κάλεσμα για τη δημιουργία ενός «μαύρου μπλοκ» και μιας “cortège de tête” (φαινόμενο που έχει εμφανιστεί πρόσφατα στη Γαλλία – ο όρος σημαίνει ότι υπάρχει μια ομάδα που μπαίνει στην κεφαλή της πορείας και αρνείται να ακολουθήσει τους κανόνες που βάζει η περιφρούρηση ή οι αρχές), σημείο συνάντησης αντικαπιταλιστών, αντιφασιστών, αυτόνομων και αναρχικών κατά τις διαδηλώσεις κατά του νόμου για την εργασία.

Από το Μπορντό μέχρι την Τουλόυζη, ισχυρούς τόπους της κινητοποίησης, οι αρχές φοβούνται επεισόδια έπειτα από τη βία που σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αναμένουμε ότι θα έχουμε και πάλι βία από τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να εισδύσουν όπως κάθε φορά στις περισσότερες πορείες, με ένα ταυτόσημο επίπεδο βίας», δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ.

Για πρώτη φορά σήμερα, οι δυνάμεις της τάξης, που χρησιμοποιούν τους αμφιλεγόμενους εκτοξευτήρες αμυντικών σφαιρών (LBD), θα φέρουν μικρές φορητές κάμερες, αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος υποσχέθηκε μεγαλύτερη «διαφάνεια» στη χρήση αυτού του μη φονικού όπλου που έχει κατηγορηθεί ότι τύφλωσε πολλούς διαδηλωτές.

Το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού, στο οποίο προσέφυγαν η CGT και ο Σύνδεσμος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH), επικαλέστηκε αυτό τον πειραματισμό προκειμένου να αρνηθεί την Παρασκευή να αναστείλει τη χρήση των LBD.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Όταν έχουμε ζωηρές ελπίδες και φόβους, η αβεβαιότητα είναι επώδυνη. Θα πρέπει όμως να την υπομένουμε, αν δεν θέλουμε να βασιζόμαστε σε γλυκά παραμυθάκια.

Μπέρτραντ Ράσελ


Λοιπόν Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη, περίπου 50 χρόνια πριν, χάσαμε την Κύπρο. Την χάσαμε με αίμα και μικρή αντίσταση από μια χούφτα ήρωες. Την χάσαμε από εισβολή και κατοχή Νατοϊκού στρατού. Την χάνουμε ολόκληρη και οριστικά, εφόσον για να την πάρουμε πίσω διαπραγματευόμαστε. Ένας κομμουνιστής πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπερήφανος συνομιλητής των Αμερικανών, είχε την εποχή της παντοδυναμίας του αναρωτηθεί μεγαλόφωνα «τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να διαπραγματευόμαστε;». Και μπορεί ο ολίγιστος αυτός, αλλά και άλλοι σε ανάλογες θέσεις, να είναι ειλικρινείς. Να πιστεύουν πράγματι στα παραμύθια (στην ανάκτηση με διαπραγματεύσεις εκείνου που χάθηκε με πόλεμο). Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς πράκτορας της CIA για να κάνει ό,τι θέλουν οι Αμερικανοί. Υπάρχουν και χειρότερα από το πρακτοριλίκι: η ματαιοδοξία, η πλεονεξία, η ηλιθιότητα και η δειλία. Ωστόσο η ουσία είναι άλλη: η απώλεια του νησιού ήταν ένας φόρος που έπρεπε να πληρώσει ο Ελληνισμός στον αυτοκράτορα ΝΑΤΟ για να του παρέχει «ασφάλεια». Εξωφρενικό ασφαλώς να σου αποσπούν δια της ωμής βίας κομμάτι της γης σου, για να σου εγγυηθούν την ασφάλεια της γης σου… Στον υπόκοσμο οι εγγυήσεις αυτές λέγονται αλλιώς.

Τώρα χάνουμε τη Μακεδονία. Χωρίς αίμα, χωρίς αντίσταση. Με υπογραφές χαρτογιακάδων σε χαρτιά. Και πάλι με διαπραγματεύσεις. Και πάλι με δικαιολογία «τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;».

Κάθε διαπραγμάτευση και ήττα, κάθε διαπραγμάτευση και απώλεια. Τετελεσμένα, διαπραγμάτευση, απώλεια. Τετελεσμένα, διαπραγμάτευση, απώλεια κοκ. Αυτή είναι η σύγχρονη Ιστορία μας. Αυτή τη φορά πρόκειται για προίκα. Ενός γάμου με το στανιό. Την απαίτησε το γραφείο συνοικεσίων. Την απαίτησε το ΝΑΤΟ για την «ασφάλεια» και η ΕΕ για την «ευημερία». Εξοργιστικό ασφαλώς να σου αποσπούν δια της ψυχολογικής βίας κομμάτι της υπόστασής σου, για να σου εγγυηθούν την ακεραιότητα της υπόστασής σου… Στο πεζοδρόμιο οι εγγυήσεις αυτές έχουν άλλο όνομα.

Έλληνα πατριώτη και Δημοκράτη, σε κοιμίζουν με παραμύθια.
Και δεν υπάρχει πιο μεγάλο παραμύθι απ’ αυτό της ασφάλειας. Της σταθερότητας. Της ειρήνης. Της φιλίας και συνεργασίας. Διαρκεί νύχτες πολλές, χρόνια, αιώνες. Κοιμάσαι «ασφαλής» και κάθε πρωί που ξυπνάς σου λείπει και κάτι.

Η ΕΕ σου τάζει δουλειά, μισθό, περιουσία, δανεικά όμως, τα οποία σου στερεί με χαρακτηριστική άνεση όταν οι τραπεζίτες της το κρίνουν σκόπιμο. Σε ταΐζει κοινωνικό κράτος, παροχές και επιδόματα, επίσης δανεικά, τα οποία αναιρεί αμέσως μόλις τα γκόλντεν μπόιζ της το παρακάνουν στις αρπαχτές.
Το ΝΑΤΟ υπόσχεται «προστασία». Ομπρέλες και ασπίδες. Έναντι ποιου; Ποιος απειλεί την Ελλάδα; Τουρκία-Αλβανία-Σκόπια. Και οι τρεις χώρες του ΝΑΤΟ. Κανείς άλλος παγκοσμίως, παρά μόνο χώρες του ΝΑΤΟ! Σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία της χώρας μας έχει έτοιμη την απάντηση: «δεν παρεμβαίνουμε σε διμερείς διαφορές, βρείτε τα μόνοι σας!»

Κατάλαβέ το, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Δεν υπάρχει προστασία. Δεν υπάρχει ασφάλεια.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σκέτα σκατά σε πολύχρωμες σκατοσακούλες. Είναι φίδια κολοβά. Είναι εχθροί μεταμφιεσμένοι σε φίλους, εταίρους και συμμάχους.

Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη όλα τα νεοφιλελεύθερα κόμματα, δεξιά και αριστερά, είναι στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι αρχηγοί και οι κομματόσκυλοί τους είναι εξορισμού προσκυνημένοι. Τα «αδελφά» τους κόμματα στην Ευρώπη είναι φωλιές φασιστών και μισελλήνων. Καμάρωσε εδώ το «Χριστιανοδημοκρατικό» κόμμα της Γερμανίας, σε συστάσεις προς το μικρό αδελφάκι, τη Ν.Δ της Ελλάδας. Ευρωπαίοι Δεξιοί «Χριστιανοί» και «Δημοκράτες» εναντίον Μακεδονίας.

Ειδικά οι δεξιοί προς τους οποίους προσανατολίζονται οι περισσότεροι σαν κι εσένα, είναι όλοι πουλημένοι. Κι εσύ ετοιμάζεσαι πάλι να πας να τους ψηφίσεις. Να τιμωρήσεις τους «άλλους». Για την συρρίκνωση του Ελληνισμού. Τον εξοβελισμό της Ορθοδοξίας. Την απώλεια της Μακεδονίας. Όλα αυτά όμως είναι έργα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τη Μακεδονία σού την πήρε το ΝΑΤΟ. Όπως και την Κύπρο. Όπως θα πάρει και την Ήπειρο (Το επόμενο στη σειρά «ζήτημα» της ατζέντας τους είναι το «Τσάμικο»). Κι εσύ ετοιμάζεσαι να ψηφίσεις Μητσοτάκη. Βελόπουλο. Μπαλτάκο. Νικολόπουλο. Καρατζαφέρη. Κρανιδιώτη. Καμμένο! Μιχαλολιάκο.

Ανόητο και ακατανόητο. Όλοι αυτοί οι «εθνικόφρονες» και «Χριστιανοί» δεν είναι απλώς υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ και η ίδια η ΕΕ. Για να διαμαρτυρηθείς για τη Συμφωνία που επέβαλε το ΝΑΤΟ θα ψηφίσεις το ΝΑΤΟ;

Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη τα Ευρωατλαντικά καθάρματα και τα εγχώρια τσιράκια τους σου πουλάνε παραμύθι: «Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη και πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια». Αναλογίσου. Έτσι είναι οι ηγέτιδες δυνάμεις και οι πυλώνες; Εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα; Υποθηκεύουν τα μνημεία; Δίνουν γη και ύδωρ;

Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη. Οι θεσμοί και οι δομές του Ευρωπαϊκού-Νατοϊκού κράτους που λέγεται Ελλάς, είναι πιόνια των καθαρμάτων. Δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη. Ο Πατριάρχης πριμοδοτεί σχισματικούς Ουκρανούς Ναζίδες, οι δικαστές αθωώνουν τα λαμόγια του χρηματιστηρίου και της SIEMENS και ο Νατοϊκός Ελληνικός Στρατός συνεργεί στη διάλυση της Συρίας του Μ. Αλεξάνδρου και των Σελευκιδών. Αναλογίσου. Ο Ελληνικός Στρατός διευκολύνει την καταστροφή ιερής γης των αρχαίων Μακεδόνων…

Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ελλάδας και τα Σώματα Ασφαλείας βρίσκονται στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και όχι του λαού. Αν βρέθηκες στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, σίγουρα το γνωρίζεις από πρώτο χέρι.

Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη, εκμεταλλεύονται τις προφητείες και τους θρύλους, την αρχαιοελληνική σοφία, τις θυσίες των ηρώων και τις επιτυχίες αθλητών και επιστημόνων για να σε κοιμίσουν. Σκαρώνουν κίβδηλα ρητά, σκηνοθετούν θαύματα και εφευρίσκουν ανύπαρκτα επιτεύγματα της φυλής. Αμαυρώνουν μνήμες, δυσφημίζουν συγκεντρώσεις, διαλύουν συλλαλητήρια. Ποιοι; Οι ψευτοπατριώτες. Οι νοσταλγοί του Τρίτου Ράιχ που καταδίκασε ένα εκατομμύριο Ελλήνων σε θάνατο από πείνα. Οι απόγονοι των χουντικών στρατοκρατών (με τη βούλα του ΝΑΤΟ) που πρόδωσαν την Κύπρο. Οι γλείφτες των παλατιών και των γαλαζοαίματων. Τα κωλόπαιδα των τζακιών. Οι πνευματικοί πατέρες του Καλαμπόκα, των τσεκουριών, των Κενταύρων και των Ρέιντζερς. Οι τηλεβιβλιοπώλες. Οι συνδαιτήμονες του Αμερικανού πρέσβη. Οι τηλεπερσόνες με μόνιμο στασίδι στα media κεφαλαιοκρατών με αμέτρητες μπίζνες με Αμερική και Ευρώπη. Οι μιζαδόροι και οι οφσορίτες.

Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη, μην συνεργείς. Κλείσε τ’ αυτιά σου στις σειρήνες των πατριδοκάπηλων. Δεν θα σώσουν την Ελλάδα από τους εθνομηδενιστές διότι είναι το ίδιο πράγμα μ’ αυτούς: πράκτορες ή εν δυνάμει πράκτορες Αμερικανών και Γερμανών.

Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη μούτζωσε συλλήβδην τη Δεξιά και φυσικά «σοσιαλιστές», «σοσιαλδημοκράτες», «κεντροαριστερούς» και άλλα ξενόδουλα φιντάνια. Αυτοί σχεδίασαν και δρομολόγησαν την παράδοση της Μακεδονίας. Μέχρι την τελευταία στιγμή μπορούσαν να την αποτρέψουν, αλλά δεν το έκαναν. Μόνο πύρινους λόγους έβγαλαν, κούφιους και υποκριτικούς. Επικαλέστηκαν το Σύνταγμα και τους νόμους που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των διεθνών φονιάδων και που οι ίδιοι κουρελιάζουν καθημερινά. Κάλεσαν, τάχα, τους ασυνείδητους «άλλους» να ρωτήσουν τη συνείδησή τους, τους ανεύθυνους «άλλους» να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τους ανιστόρητους «άλλους» να κλείσουν ραντεβού με την Ιστορία. Για να παραστήσουν τους μαχόμενους υπέρ πατρίδος. Για να υποδυθούν τους φύλακες που έχουν γνώση. Τους προστάτες βωμών και εστιών. Ποιοι; Οι απόγονοι του «ανήκομεν εις την Δύσιν» και του «στρατηγέ ιδού ο στρατός σας». Την ίδια ώρα, ορισμένοι «παλιοκομμουνιστές» και «τρελοί» ματαίωναν πλειστηριασμούς και επανασυνέδεαν το κομμένο ρεύμα του φτωχού. Με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και ίσως της ίδιας της ζωής τους.

Κατάλαβέ το, δεν υπάρχει ασφάλεια. Αν δεν αναγνωρίζεις τους εχθρούς, θα γνωρίζεις μόνο ήττες. Οι εχθροί σου είναι ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Καλό θα δεις μόνο όταν θα μάθεις να διακινδυνεύεις. Να ρισκάρεις. Όταν θα τους τρίψεις την «ασφάλεια» στα μούτρα.

Έως πότε θα 'σαι έρμαιο της ΕυρωΑτλαντικής λαίλαπας; Έως πότε «ασφαλής» και προδομένος;


Υ.Γ Συγγνώμη Έλληνα πατριώτη και δημοκράτη, τα λέω σε εσένα να τ’ ακούω κι εγώ. Μην αρχίζεις τώρα τα περί «αποφράδας» ημέρας. Είναι απλώς η πρώτη ημέρα της υπόλοιπης ζωής. Και ο πόλεμος συνεχίζεται.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Τα καταπίνουν και τα ξεχνούν ΟΛΑ. Ο Τσίπρας θα ρίξει μερικά φράγκα στην πιάτσα και πάλι θα τον βγάλουν γιατί θα τα ξεχάσουν ΟΛΑ, όπως ξέχασαν το μεγάλο φαγοπότι των δις από τον δημόσιο κορβανά. Όποιος είχε εξουσία τα τελευταία τριάντα χρόνια έπρεπε να είχε εκτελεσθεί διότι καταλήστεψε το κράτος.

Καταστροφική αλλά κυρίως ανησυχητική για τη Δημοκρατία χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό το έγκυρο περιοδικό TIME.
«Η συμφωνία για αλλαγή ονόματος της Μακεδονίας είναι ένας θρίαμβος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ανησυχητική για τη Δημοκρατία», είναι ο τίτλος του άρθρου του TIME για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το αμερικανικό περιοδικό αποδομεί με επιχειρήματα τη Συμφωνία των Πρεσπών και προειδοποιεί παράλληλα για τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργεί η επικύρωσή της.
Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό (με κυκλοφορία 2.500.000 αντιτύπων διεθνώς) επισημαίνει ότι μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας πήρε το όνομα «Μακεδονία», αλλά η Αθήνα αρνήθηκε να το αναγνωρίσει, λέγοντας ότι νομιμοποιεί τις εδαφικές διεκδικήσεις στη βόρεια ελληνική επαρχία της Μακεδονίας.
«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνεχίζει λίγο πιο κάτω η ανάλυση, «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ταυτόχρονα μια γεωπολιτική νίκη και μια δικαίωση του οράματος της για το πώς πρέπει να λειτουργεί η διεθνής πολιτική».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, υπάρχουν τρία προβλήματα με το αφήγημα αυτό.
Το πρώτο, σύμφωνα με το TIME, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «διάλεξε να αγνοήσει προβληματικές πτυχές μιας διαδικασίας επικύρωσης που αμφισβήτησε τους συνταγματικούς κανόνες και τις αρχές του κράτους δικαίου τόσο στη Μακεδονία όσο και στην Ελλάδα».
Όπως εξηγεί, για να περάσει η συμφωνία και στα δύο κοινοβούλια «χρειάστηκε πολιτικό παζάρι που έφτασε στα όρια της νομιμότητας».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο Ζόραν Ζάεφ για να περάσει τη συμφωνία από το δικό του κοινοβούλιο χρησιμοποίησε απειλές για δικαστικές διώξεις, αλλά και έναν αμφιλεγόμενο νόμο για πολιτική αμνηστία, ενώ ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις και από ξένες κυβερνήσεις.


Για τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι για να περάσει τη συμφωνία στηρίχθηκε σε βουλευτές που ήταν αντίθετοι σε αυτή, αλλά «δελεάστηκαν με την υπόσχεση κυβερνητικών θέσεων», ενώ αναφέρει και τις καταγγελίες εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ότι «ανακατεύεται με το δικαστικό σώμα, τα Μέσα Ενημέρωσης και το στρατό».
Το δεύτερο πρόβλημα που αναδεικνύει το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό είναι ότι «και οι δύο κυβερνήσεις περνάνε τη Συμφωνία των Πρεσπών ενάντια στη βούληση μεγάλου μέρους της χώρας τους».
Θυμίζει δε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα «δείχνουν ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία ενάντια στη συμφωνία», ενώ υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει ξανά να εμφανίζεται ως μια γραφειοκρατία που προτιμά να αγνοεί τις λαϊκές αντιδράσεις και την κυριαρχία των πιο αδύναμων κρατών».
Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι «ακόμα και ο γεωπολιτικός στόχος της σταθεροποίησης της περιοχής κινδυνεύει από τη συμφωνία, ακριβώς επειδή το πολιτικό μείγμα στην Ελλάδα και τη Μακεδονία είναι τόσο ασταθές».
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι στη γειτονική μας χώρα η αλλαγή ονόματος «υποστηρίζεται από ένα συνασπισμό μιας μειοψηφία της κυρίαρχης σλαβομακεδονικής εθνοτικής ομάδας και την εθνοτική Αλβανική μειονότητα, ενώ είναι αντίθετη η πλειοψηφία των Σλαβομακεδόνων.
Με άλλα λόγια, η Συμφωνία βάζει ένα συνασπισμό μειονοτήτων απέναντι στην πλειοψηφία της πλειοψηφίας. Ένα τέτοιο σκηνικό θα ανάψει και πάλι τις εθνοτικές εντάσεις και θα αυξήσει την πολιτική πόλωση στη Μακεδονία».
Το TIME ολοκληρώνει την αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως εξής: «Σε μια περίοδο με σοβαρά προβλήματα στο κράτος δικαίου σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαϊκές αναταραχές σε άλλα, μια τέτοια προσέγγιση στα προβλήματα της Ευρώπης είναι κοντόφθαλμη και αυτοκαταστροφική».


Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Εμφανώς ικανοποιημένος για την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών ο μεγάλως της σκατό πολιτικής ποταμίσιος Θεοδωράκης εμείς θα του κάνουμε μια απλή ερώτηση αν λέμε αν βρεθεί ένας τρελός Περιφεριάρχης και ξεκινήσει την ενοποίηση της Ελληνικής Μακεδονίας με την Βόρια Μακεδονία τότε τα σύνορα της Ελλάδας μέχρι που θα φτάσουν αποτυχημένε ;;;;;;;;;;;;; 

Για να πάμε Αλεξανδρούπολη μάλλον θα περνάμε σύνορα αν δεν κάνουμε λάθος άλλα ίσος τότε θα αποφασίσετε να ξεπουλήσετε και την Θράκη .......

Εμφανώς ικανοποιημένος για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε δήλωσή του μετά την κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «σήμερα, η Βουλή πήρε μία απόφαση που υπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων και ενισχύει την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Το Ποτάμι έχοντας ως οδηγό την εθνική και όχι την κομματική πυξίδα στήριξε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που σπάει τη μονοπώληση του ονόματος της "Μακεδονίας" από τη γειτονική μας χώρα. Η ελληνική Μακεδονία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αντιθέτως είναι στο χέρι μας να παραμείνει η πρωτεύουσα δύναμη στην οικονομία, στην παραγωγή, στον πολιτισμό».

«Η γεωπολιτικά ευαίσθητη γειτονιά μας έχει ανάγκη από εμπιστοσύνη και συνεργασία. Να ενισχύουμε διαρκώς όσα μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Αυτό ήταν και παραμένει το μεγάλο στοίχημα στα Βαλκάνια. Πρέπει να το κερδίσουμε» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!