EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Υπόγραψε και στο βιβλίο προσφερομένων ;

Μια άγνωστη μέχρι τώρα συνάντηση αποκάλυψε ο Γιάννης Πρετεντέρης, μέσα από τη στήλη του «Εμπιστευτικά» στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Πρετεντέρης κάνει λόγο για ένα… ραντεβουδάκι μεταξύ του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και του Σταύρου Θεοδωράκη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.

Σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ και τα σχόλια δικά σας:

Υποθέτω πως στη συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή Πάιατ λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Τσίπρας δρομολογήσει την επιχείρηση «διπλή πλειοψηφία», ο Σταύρος Θεοδωράκης μετέφερε στον συνομιλητή του μερικές απορίες.

Η πρώτη απορία είναι για ποιον λόγο μια χώρα που ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία» κατοικείται από «Μακεδόνες» και όχι από «Βορειομακεδόνες».

Θα μπορούσε να θυμίσει στον πρεσβευτή ότι οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας ονομάζονται «Νεοζηλανδοί» κι όχι «Ζηλανδοί».

Ακριβώς όπως οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής ονομάζονται «Νοτιοαφρικανοί» και όχι «Αφρικανοί».
Αν ο πρεσβευτής τα μπέρδευε με υπηκοότητες, ιθαγένειες και εθνικότητες (όπως ο Κοτζιάς και ο Κατρούγκαλος), θα μπορούσε να του αντιτάξει ότι και οι πολίτες της χώρας που εκπροσωπεί φέρουν τη «US Citizenship», δηλαδή την «υπηκοότητα των Ηνωμένων Πολιτειών». Και αρκεί.
Μια δεύτερη απορία που θα μπορούσε να διατυπωθεί στον πρεσβευτή είναι για ποιον λόγο μια διεθνής διακρατική συμφωνία αναφέρει ποια γλώσσα ομιλείται σε ένα από τα δύο κράτη.

Υπάρχει καμία αντίστοιχη συμφωνία των ΗΠΑ που να προσδιορίζει τι γλώσσα μιλούν στο Μεξικό, στον Ισημερινό ή στην Παπούα Νέα Γουινέα;

Κι αν κανείς άλλος δεν συνομολογεί τη γλώσσα του διπλανού, τότε για ποιον λόγο καλείται η
Ελλάδα να συνομολογήσει ότι η γλώσσα που ομιλείται βορείως των Ευζώνων είναι η «μακεδονική»;
Φυσικά ο πρεσβευτής θα μπορούσε να καταθέσει το επιχείρημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «ουδέποτε τέθηκε ζήτημα περιορισμού χρήσης του όρου «Μακεδονία» ως προς την Ελλάδα, η οποία το διατηρεί στο ακέραιο (π.χ. αεροδρόμιο Μακεδονία)» (ανακοίνωση ΥΠΕΞ, 21/1).

Οτι φθηνά τη γλιτώσαμε, δηλαδή.

Η βασική ιδέα της κυβέρνησης αλλά και διαφόρων «Πρεσπαδόρων» είναι ότι η Ελλάδα έχει αδικήσει μια μικρή χώρα, ότι έκανε λάθος, ότι φταίει και οφείλει να επανορθώσει το άδικο που διέπραξε.
Ακόμη και στη συμφωνία η ελληνική Μακεδονία αναφέρεται ντροπαλά ως «βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους».

Αλλά πρώτη φορά ακούω χώρα να προσέρχεται σε διαπραγμάτευση με μεταμέλεια.

Διότι μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της διαπραγματεύεται μεταμελημένη και με ενοχές μόνο αν έχει χάσει πόλεμο ή ύστερα από εθνική καταστροφή. Δεν νομίζω να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω τι απάντησε σε αυτές τις απορίες ο πρεσβευτής. Ούτε αν ρωτήθηκε.

Άλλωστε σκασίλα του. Τι τον νοιάζει; Εκείνος θέλει να κλείσει το θέμα χωρίς πολλές κουβέντες, διότι κάτι τέτοιο συμφέρει τη χώρα του και αυτό προφανώς υπερασπίζεται σε αντίθεση με τους «έλληνες» βουλευτές. Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις των οδηγών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων».

Πέραν των ρυθμίσεων για τις εξετάσεις, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών και παράταση της ισχύος αυτής για μεταβατική περίοδο που ισχύει από τη δημοσίευση του νέου νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμπλοκή στη Βουλή: Με ονομαστική ψηφοφορία το ν/σ για το ΑΣΕΠ

Στην πρώτη κοινοβουλευτική αρρυθμία προσέκρουσε η προγραμματισμένη, για σήμερα, ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον στρατηγικό προγραμματισμό των προσλήψεων και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Προ της εκπεφρασμένης βούλησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να μην ψηφίσουν τρία άρθρα του νομοσχεδίου, που αφορούν στο γνωμοδοτικό Συμβούλιο για τη διοικητική ανασυγκρότηση, στο Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης και στην Υποστήριξη Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προεδρείο πρότεινε απόψε στην Ολομέλεια ονομαστική ψηφοφορία.

Η ονομαστική ψηφοφορία προτάθηκε, με βάση το άρθρο 70 του Κανονισμού της Βουλής, που δίνει αυτή τη δυνατότητα στον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής, αν το κρίνει αναγκαίο. Γιατί; Διότι πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται από 145 βουλευτές αλλά δεν είναι πάντα δεδομένη η ψήφος των ανεξάρτητων βουλευτών που τη στήριξαν στην πρόταση εμπιστοσύνης.

Μολονότι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, η ονομαστική ψηφοφορία κρίθηκε επιβεβλημένη από το προεδρείο, για τα τρία άρθρα που οι ΑΝΕΛ δεν δίνουν θετική ψήφο. Στόχος να τοποθετηθούν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που εκείνη την ώρα έλειπαν από την αίθουσα και να διαπιστωθεί αν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Βαρεμένου προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ που υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να γίνει άμεσα η ψηφοφορία, όχι ονομαστική, αλλά δι΄εκφωνήσεως, με τους εισηγητές των κομμάτων από τους οποίους τεκμαίρεται και η πλειοψηφία που λαμβάνει ή δεν λαμβάνει ένα νομοθέτημα. Το προεδρείο επέμεινε όμως και έτσι η ψηφοφορία του νομοσχεδίου μεταφέρεται για αύριο Τετάρτη.

Με δεδομένο το κοινοβουλευτικό τοπίο που διαμόρφωσε η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εφεξής το ίδιο το προεδρείο της Βουλής θα ζητάει ονομαστικές ψηφοφορίες για να διαπιστώνεται πότε υπάρχει ή δεν υπάρχει πλειοψηφία.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που πιθανολογείται ότι θα επαναληφθεί σε επόμενες ψηφοφορίες, είναι οι διάλογοι απόψε στην Ολομέλεια.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος κήρυξε περαιωμένη τη συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία δι' εκφωνήσεως.

Ο κ. Βαραμένος επικαλέστηκε το άρθρο 72 του Κανονισμού σύμφωνα με το οποίο, αν ο πρόεδρος της Βουλής το κρίνει αναγκαίο, μπορεί να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία.

"Σύμφωνα με την πάγια πρακτική που ακολουθούμε στις ψηφοφορίες, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ψηφίζουν διά των εισηγητών τους. Σε αυτή τη διαδικασία δεν εκφράζονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι πλέον αριθμούν τους δεκαέξι (16). Επομένως, σε όσα άρθρα δεν διαφαίνεται, να διαμορφώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία, από τις ψήφους των εισηγητών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί των συγκεκριμένων άρθρων, ώστε να εκφραστούν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν εκπροσωπούνται από καμία ΚΟ", είναι ο τρόπος με τον οποίο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε αρχικά ότι ξεκινά ονομαστική ψηφοφορία.

Την ώρα όμως που ο κ. Βαρεμένος εκκινούσε την ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής του νομοσχεδίου, παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

"Εάν δεν διαμορφώνεται πλειοψηφία, γιατί θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία"; είπε ο Μάκης Βορίδης.

"Επειδή υπάρχει το φαινόμενο των ανεξαρτήτων βουλευτών, που είναι περισσότεροι από μια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μη δημιουργείτε ζήτημα τώρα κύριε Βορίδη για θόρυβο", απάντησε ο Γιώργος Βαρεμένος.

"Δεν έχω διάθεση για θόρυβο. Έχω διάθεση να αντιληφθώ με ποιες διατάξεις προχωράτε", είπε ο Μάκης Βορίδης και δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει ονομαστική ψηφοφορία για άρθρα που δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία αλλά να ανακοινωθεί από το προεδρείο ότι απορρίπτονται.

"Είναι ένα πρωτοφανές μεταπολιτευτικό φαινόμενο. Και προχωράμε σε ονομαστική ψηφοφορία", είπε ο Γιώργος Βαρεμένος.

"Είναι πρωτοφανές διότι δεν έχετε την πλειοψηφία", είπε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Βουλής: "Δηλαδή, εσείς ο ίδιος θα διαπιστώνετε ότι είστε μειοψηφία και αφού διαπιστώνετε ότι είστε μειοψηφία, και αντί να πείτε ότι απορρίφθηκε κάποια διάταξη, θα κρίνετε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ονομαστική; Η Βουλή ψηφίζει. Όταν ψηφίζει αποφασίζει κιόλας. Ψήφισε η Βουλή και αποφάσισε. Εσείς έρχεστε και λέτε 'ας ψηφίσουμε και αν δεν μ΄αρέσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θα κάνουμε ονομαστική'! Αυτό λέτε!", είπε ο Μάκης Βορίδης.

"Αφήστε τις δολιχοδρομίες. Θα διαπιστώσετε με ακρίβεια ποια πλειοψηφία υπάρχει με τον τρόπο που ανακοίνωσα (σ.σ. ονομαστική ψηφοφορία)" είπε ο Γιώργος Βαρεμένος.

"Καταργείτε την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου! Επειδή δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, λέτε θα ξαναμετρήσετε! Πρέπει στην παρούσα συνεδρίαση να διαπιστώσετε αν υπάρχει πλειοψηφία ή δεν υπάρχει", είπε ο Μάκης Βορίδης.

"Το νόημα μιας ψηφοφορίας είναι να βρούμε αν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Μέχρι τώρα εφόσον επιτυγχάνετο πλειοψηφία ενός ή αθροιστικά και δύο κομμάτων, προχωρούσαμε τεκμαίροντες ότι η όλη η κοινοβουλευτική δύναμη κάθε κόμματος αθροίζεται και έτσι δημιουργείται η απαιτούμενη πλειοψηφία. Τώρα έχουμε μια ειδική περίπτωση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Όμως επ ουδενί δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη την εκφρασμένη βούληση και την ψήφο όλων των βουλευτών, είτε ανήκουν σε κοινοβουλευτική ομάδα είτε είναι ανεξάρτητοι. Για το λόγο αυτό αν δεν συγκεντρώνεται η πλειοψηφία από τα κόμματα, θα πρέπει να ερωτηθούν ένας καθ΄όλα μη ευκαταφρόνητος αριθμός βουλευτών που είναι ανεξάρτητοι", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας.

Έτσι ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι λύεται η συνεδρίαση για αύριο στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ …Οι ίδιοι στιγματίστηκαν…!

Είναι αλήθεια ότι μέσα στην Ιστορία καίριες αποφάσεις της εκάστοτε ηγεσίας του Ελληνικού Λαού έχουν κοστίσει στο Έθνος κυρίως όταν τις έχει προσυπογράψει ο Ελληνικός Λαός ή υπάρχουν έκτακτα συγκλονιστικά γεγονότα, όπως πολεμικές συρράξεις.

Αυτά βέβαια δεν τα γράφουμε για να ωραιοποιούμε την τραγική κατάσταση όπως την διαμόρφωσε μια ισχνή κοινοβουλευτική μειοψηφία, η οποία είναι απολύτως βέβαιο, ακόμα και μέσα από τις σφυγμομετρήσεις, ότι δεν απολαμβάνει ούτε καν την ανοχή της συντριπτικότατης πλειοψηφίας του   Ελληνικού Λαού.
 Γι‘αυτό και πιστεύουμε απόλυτα ότι μια άξια ηγεσία την οποία προσδοκούμε και περιμένουμε με άσβεστη ελπίδα, θα τα αλλάξει αυτά, προς το συμφέρον και την πρόοδο του λαού μας. 


Αλίμονο όμως σ’αυτούς οι οποίοι υποκύπτοντας στις πιέσεις ανθελληνικών κέντρων και πιστεύοντας στις φρούδες υποσχέσεις τους, για διασφάλιση των εξουσιαστικών τους “οραμάτων”, μειοδοτούν με καταφανέστατο τρόπο πραγματοποιώντας τα όνειρα των εχθρών του Έθνους και του Λαού μας. 

 
Αλίμονο στον κύριο Τσίπρα και στους ευτελείς συνοδοιπόρους του, γι’αυτά που ψήφισαν και αποφάσισαν εις βάρος του Λαού μας, όταν μάλιστα ιστορικά η Μακεδονία μας ανήκει ΜΟΝΟ (!!!) στους Έλληνες οι οποίοι με το αίμα τους πολλές φορές την προστάτευσαν, μέσα στην ιστορία των 5.000 τουλάχιστον χρόνων υπάρξεως αυτού του Έθνους. 


Και το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι κύριοι Κατρούγκαλοι και Αχτσιόγλου «πριν αλέκτωρ φωνήσει» θα ξεχαστούν και δεν θα τους θυμάται ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους… Αλλά είναι σίγουρο ότι τον κύριο Αλέξη Τσίπρα θα τον στιγματίσει η ίδια η Ιστορία… Και πολύ πιθανόν, αν όχι βέβαιο, θα ζήσει για να βιώσει τα αποτελέσματα των τραγικών επιλογών του για τις οποίες άφρονα επαίρεται, γιατί είναι νέος άνθρωπος και έχει προοπτική αρκετών χρόνων μπροστά του… 

Όσον αφορά για το ποιά θα είναι αυτά τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε διαχρονικά και οι πρωταγωνιστές τους καταγράφονται με κατάμαυρα γράμματα από την αδέκαστη Ιστορία. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τον Εφιάλτη από παλιά και τον Πήλιο Γούση από τα νεώτερα χρόνια. Και εάν αυτοί στιγματίστηκαν με τον τρόπο που γνωρίζουμε, για σκεφτείτε κύριε Τσίπρα εσείς που μέσα από τις συγκυρίες αναδειχθήκατε ως ο πρωθυπουργός της ελπίδας γι’αυτούς που σας ψήφισαν… Που θα καταλήξετε; Τουλάχιστον, δεν σκέφτεστε το άμεσο αύριο, επειδή τα ανθρώπινα πολύ εύκολα ανατρέπονται άρδην;;; Δεν μιλάμε βέβαια για την υστεροφημία σας γιατί αυτή προ πολλού την έχετε θάψει με δημοψηφίσματα που καταπατήσατε αν και εσείς ο ίδιος τα προκαλέσατε ή με νομοθετήματα που προσπάθησαν να κλονίσουν τις ιερές παραδόσεις και τα ηθικά ερείσματα αυτού του Λαού… Μην λησμονείτε, ότι δεν είμαστε κάποια νεοσύστατη σέκτα, αλλά αποτελούμε ένα ιστορικό Έθνος που μέσα στις χιλιετίες έχει σφραγίσει όλο το γήινο κόσμο και αναγνωρίζεται η προσφορά του σε Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο! 
Τέλος, έστω και τώρα κύριε Αλέξη Τσίπρα θυμηθείτε ότι το ένδοξο αυτό Έθνος ανέδειξε Μεγαλέξανδρους και Βασιλείους Βουλγαροκτόνους και Κολοκοτρώνηδες και Παύλους Μελάδες, που αποτελούν τα ουσιαστικά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η προοπτική και το μέλλον μας. Κι αν δεν μπορείτε να τα “μαζέψετε” δηλαδή να τα διορθώσετε, αφήστε έστω την καρέκλα της εξουσίας για κάποιους ικανότερους… 
 Αν τελικά επιμείνετε σε αυτή την επαίσχυντη “συμφωνία” μην ξεχνάτε ότι υπάρχει η ΝΕΜΕΣΙΣ για τους προδότες του Ελληνικού Λαού, όπως διδάσκει η Ιστορία της Πατρίδας μας.

Για τον πονεμένο και μυριοβασανισμένο και προδομένο Ελληνορθόδοξο λαό μας “έσσετ’ ήμαρ” Ζώρζος Μιχαήλ

Δάσκαλος Γενικής και Ειδικής Αγωγής

Ρούσσος Δημήτριος

Μηχανικός ΤηλεπικοινωνιώνΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έλενα Κουντουρά: «Κόκκινη» και στο δάνειο της Eurobank

Η Έλενα Κουντουρά χρωστάει άλλα 321.000 ευρώ στην Eurobank που, μαζί με τους τόκους, φτάνουν τις 800.000 ευρώ, εκτός από τα ρυθμισμένα χρέη ύψους 854.000 ευρώ στην Εθνική – Τι απαντά η υπουργός Τουρισμού σε «ευχαριστήρια» επιστολή της

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί η κυρία Ελενα Κουντουρά έπειτα από αγωγή που κατέθεσε εναντίον της η Eurobank. Η τράπεζα κατηγορεί την υπουργό Τουρισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για εικονική μεταβίβαση προσωπικών περιουσιακών της στοιχείων προκειμένου να γλιτώσει χρέος   εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο από το 2004.

Η τράπεζα ζητά από την κυρία Κουντουρά μέσω της αγωγής που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να καταβάλει 321.258,89 ευρώ, πλέον συμβατικών τόκων υπερημερίας και κεφαλαιοποιημένων τόκων ανατοκιζόμενων ανά εξάμηνο, με το συνολικό ύψος της οφειλής να αγγίζει κατ’ εκτίμηση τις 800.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά από τη στιγμή που η ίδια εμφανίζεται να έχει στην πλάτη της, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή, τρία ακόμη δάνεια από την Εθνική Τράπεζα, με το υπόλοιπο των οφειλών της να ανέρχεται στα 854.775 ευρώ, έχοντας ωστόσο καταφέρει να εξασφαλίσει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση πληρώνοντας μηνιαία δόση μόλις 620 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% των ετήσιων τόκων των δανείων της.

Ωστόσο, απ’ όσα προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα, ενώ φρόντισε να τακτοποιήσει τα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας, δεν έκανε το ίδιο και με το δάνειο που είχε πάρει η εκδοτική εταιρεία που είχε με τον σύζυγό της, για τη λήψη του οποίου είχαν υπογράψει μαζί ως εγγυητές.

Η αγωγή της Eurobank στρέφεται εναντίον της υπουργού Τουρισμού, αλλά και των δύο γιων της, στους οποίους, σύμφωνα με την τράπεζα, μεταβίβασε τα περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της για το δάνειο που είχε πάρει η εκδοτική εταιρεία Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες, που ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της Σαράντη Παπαχριστόπουλο.

Συγκεκριμένα, στην αγωγή αναφέρεται ότι η κυρία Κουντουρά μεταβίβασε στα ανήλικα τότε παιδιά της ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο-φιλέτο στην Κουρούτα του Νομού Ηλείας, η αντικειμενική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 202.835,18 ευρώ, καθώς και ένα αγροτεμάχιο στον Παρνασσό με αντικειμενική αξία 65.938,18 ευρώ, για το οποίο, σύμφωνα με μεσιτικούς κύκλους, πριν από έξι μήνες είχε βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, όμως λόγω της εμπλοκής με την τράπεζα η αγοραπωλησία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η τράπεζα αναφέρει στην πολυσέλιδη αγωγή της ότι η κυρία Κουντουρά και οι δύο ενήλικοι σήμερα γιοι της υποχρεούνται να καταβάλουν το ποσό των 321.258,89 ευρώ μαζί με τους τόκους, τα έξοδα και τις λοιπές επιβαρύνσεις, συνολικού εκτιμώμενου ύψους περίπου 800.000 ευρώ, καθώς όταν εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής το 2015 κατά της εκδοτικής εταιρείας Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες για μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από το 2010, η υπουργός φρόντισε «κατά τον ύποπτο χρόνο», δηλαδή όσο καιρό δεν εξυπηρετούνταν το δάνειο, να μεταβιβάσει στα ανήλικα τότε παιδιά της τα περιουσιακά της στοιχεία.

Το δάνειο είχε ληφθεί από την εταιρεία στις 29/6/2004 ως κεφάλαιο κίνησης και εγγυητές ήταν η κυρία Κουντουρά και ο σύζυγός της. Η εκδοτική εταιρεία Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες είχε συσταθεί τρία χρόνια νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 26/7/2001. Η κυρία Κουντουρά ήταν μέλος στο Δ.Σ. από το 2001 έως το 2004 και ο σύζυγός της πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Η κυρία Κουντουρά αποχώρησε από το Δ.Σ. της εκδοτικής εταιρείας το 2004 εν όψει των βουλευτικών εκλογών στις οποίες ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 έγινε γνωστή η είδηση ότι το ζεύγος Παπαχριστόπουλου – Κουντουρά τα μαζεύει και φεύγει από την Ελλάδα μαζί με τα παιδιά τους. Σενάρια που κυκλοφορούσαν στην αγορά ανάφεραν ότι το ζεύγος εγκαταλείπει τη χώρα διότι πιέζεται αφόρητα από πιστωτές. Τα έντυπα που είχαν εκδώσει και διαχειρίζονταν σημείωναν πτώση στις πωλήσεις τους, ενώ λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας είχαν μειωθεί σημαντικά και τα διαφημιστικά έσοδα.

Επειτα από λίγο καιρό η Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες Α.Ε. μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης, οι περισσότεροι υπάλληλοι απολύθηκαν μέσω Skype, ενώ μέρα με τη μέρα τα χρέη γίνονταν ακόμη πιο δυσβάσταχτα. Ετσι λοιπόν ήρθε και η στιγμή που η εταιρεία του ζεύγους Παπαχριστόπουλου – Κουντουρά συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τις εταιρείες που δεν απέδωσαν ΦΠΑ, με το συνολικό χρέος να φτάνει στις 468.240,57 ευρώ.

Τότε οι νομικοί εκπρόσωποι της Eurobank, όπως έκαναν και σε δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις που ανέλαβαν να χειριστούν για λογαριασμό της τράπεζας, προχώρησαν σε νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από το ζεύγος Παπαχριστόπουλου – Κουντουρά, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν υφίστατο πλέον έχοντας διακόψει κάθε δραστηριότητα, αν και υπήρχαν υποψίες ότι οι εκδοτικές δραστηριότητές της συνεχίζονταν μέσω μιας άλλης εταιρείας.

Η εν λόγω εταιρεία είχε συσταθεί με εταίρους δύο πρώην εργαζομένους στον όμιλο, μέχρις ότου πέρασε στα χέρια άλλου επιχειρηματία και συνέχισε να εκδίδει κανονικά τα ίδια περιοδικά με το ίδιο προσωπικό και το όνομα της κυρίας Κουντουρά στην ταυτότητα αρκετών εντύπων όπως το «Marketing Week» και το «Business Today» ως εκδότρια ή editor in chief.

Παράλληλα, είχαν δημιουργηθεί και κάποιες άλλες μικρές ΕΠΕ στις οποίες είχαν συμπεριληφθεί τα έντυπα κοινωνικής κριτικής προκειμένου το συγκεκριμένο είδος των εντύπων να μην επηρεάζει το προφίλ της κυρίας Κουντουρά και του συζύγου της.

Να σημειωθεί ότι η Eurobank είχε στραφεί νομικά κατά της κυρίας Κουντουρά και των δύο ανήλικων τότε παιδιών της από το 2015 καταθέτοντας αγωγή διάρρηξης και ζητώντας να αναγνωριστεί η ακυρότητα της μεταβίβασης των περιουσιακών της στοιχείων ως καταδολιευτική υπέρ της τράπεζας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η έκδοση της δικαστικής απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Τραπεζικά στελέχη μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» σχολίασαν πώς είναι δυνατόν η υπουργός Τουρισμού η οποία συνεχίζει να λαμβάνει τη βουλευτική της αποζημίωση ύψους 5.135 ευρώ, συν αποζημιώσεις από δαπάνες και έξοδα κίνησης, και βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια να μην έχει φροντίσει να κάνει μερική αποπληρωμή του δανείου ή έστω διακανονισμό των οφειλών της, όπως έχουν πράξει χιλιάδες πολίτες και ψηφοφόροι της που βρίσκονται στην ίδια δυσμενή θέση, οι οποίοι παλεύουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ζήτησε ραντεβού από τον πρωθυπουργό

Ωστόσο δεν είναι μόνο το κόκκινο δάνειο στη Eurobank με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η κυρία Κουντουρά, αλλά και τα τρία ακόμη δάνεια συνολικού ύψους 870.000 ευρώ, τα οποία φρόντισε να είναι ενήμερα καταβάλλοντας δόση 620 ευρώ μηνιαίως. Η υπουργός Τουρισμού πήρε από την Εθνική Τράπεζα τον Ιούνιο του 2009 δάνειο 302.500 ευρώ. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους πήρε από την ίδια τράπεζα ένα ακόμη δάνειο 420.000 ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι ο συνολικός της δανεισμός έφτανε τις 722.500 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα της ενέκρινε ένα ακόμη δάνειο, 76.197 ευρώ, αυξάνοντας το σύνολο των δανείων της στις 798.697 ευρώ. Στο τέλος του οικονομικού έτους 2015, το υπόλοιπο των οφειλών της και στα τρία δάνεια της Εθνικής ανερχόταν πλέον στα 854.675 ευρώ. Αν προσθέσουμε σε αυτό το ποσό και τις συνολικές οφειλές της από το δάνειο της Eurobank, τότε οι συνολικές της οφειλές εκτιμώνται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ. Το βέβαιο είναι ότι μετά την επιστροφή της από την εξωτική Σανγκάη η κυρία Κουντουρά εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη. Ειδικά μετά την ερώτηση του κ. Πάνου Καμμένου στη Βουλή, μέσω της οποίας ζητά τον έλεγχο των δαπανών στο υπουργείο Τουρισμού, κίνηση που σημαίνει ότι εξανεμίστηκαν όποιες πιθανότητες υπήρχαν για επιστροφή της στους ΑΝ.ΕΛ. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η κυρία Κουντουρά ζητούσε επίμονα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για το πολιτικό της μέλλον, δηλαδή για την είσοδό της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που εδώ και ημέρες δεν αποτελούσε πλέον καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους.

Τι απαντά η υπουργός Τουρισμού με «ευχαριστήρια» επιστολή της

Επιστολή στο «Πρώτο Θέμα», με αφορμή την «αποτύπωση» από την εφημερίδα «της πραγματικότητας» και το τέλος που ετέθη «στις συκοφαντίες» εναντίον της «περί ανταλλαγμάτων» απέστειλε η υπουργός Τουρισμού.

Στην επιστολή της, η κυρία Κουντουρά «ευχαριστεί» την εφημερίδα για συνεχόμενα πολυσέλιδα αφιερώματα στο πρόσωπό της, καθώς «η αναδρομή στην προσωπική, την επαγγελματική και την πολιτική ζωή μου, θύμισε στο αναγνωστικό κοινό τις επιτυχίες μου ως πρωταθλήτριας Ελλάδας στο στίβο, την παγκόσμια καριέρα μου στο χώρο της βιομηχανίας της μόδας, το μεγάλο εθελοντικό έργο μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον καρκίνο του μαστού, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στην επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού, από το 2015 μέχρι σήμερα, του οποίου το χαρτοφυλάκιο έχω στην ευθύνη μου».

Σημειώνει ωστόσο ότι «επειδή όμως το σημαντικό μας έργο για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού δεν αναδείχθηκε στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, είμαι στη διάθεσή σας να συνεργαστούμε, ώστε σε ένα επόμενο πολυσέλιδο αφιέρωμα, να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για τη θεαματική αύξηση του τουρισμού τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Πώς η κυβέρνησή μας, οι συνεργάτες μου και εγώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε συνεχόμενα ιστορικά ρεκόρ στις αφίξεις και στα έσοδα, ώστε να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, με έκρηξη τουριστικών επενδύσεων και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, και να συμπαρασύρει ο τουρισμός στην ανάπτυξη και όλους τους υπόλοιπους τομείς, όπως το εμπόριο, η εστίαση, οι μεταφορές, η κτηματαγορά, οι κατασκευές».

Για την κυρία Κουντουρά πάντως, το πιο σημαντικό είναι ότι «με πρωτοβουλία σας στην κυριακάτικη έκδοση της 27-ης Ιανουαρίου, κάνατε γνωστή την πραγματικότητα για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου. Αποδομήσατε με αυτόν τον τρόπο τα ψεύδη για το πρόσωπό μου περί υπαινισσόμενων συναλλαγών, χρηματισμού και ανταλλαγμάτων. Κλείσατε τα στόματα των πολιτικών μου αντιπάλων που με συκοφαντίες προσπάθησαν να με τσαλακώσουν πολιτικά και να προκαλέσουν την κοινή γνώμη εναντίον μου. Και όλων εκείνων που επιχείρησαν να απαξιώσουν το γεγονός ότι πάνω από το κομματικό όφελος βάζω πάντα το εθνικό συμφέρον και ότι δεν διαπραγματεύομαι το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση».

Στη συνέχεια, η κυρία Κουντουρά ευχαριστεί «μέσα από την καρδιά» της «διότι ξεκαθαρίσατε ότι είμαι μία Ελληνίδα πολίτης, γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη, αυτοδημιούργητη, που δεν βρήκα τίποτα έτοιμο. Όπως εκατομμύρια συμπολίτες μας, έτσι κι εγώ και η οικογένειά μου βιώσαμε την οικονομική κρίση. Και ενώ συρρικνώθηκαν τα εισοδήματά μου δραστικά, αγωνίζομαι να ανταπεξέλθω στις οικονομικές μου υποχρεώσεις και είμαι απόλυτα συνεπής στην αποπληρωμή του στεγαστικού μου δανείου».

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού λέει: «Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της οικογένειάς μου και των παιδιών μου, διότι παρόλο που είναι δυσάρεστη η δημοσιοποίηση των οικονομικών μας στοιχείων, δώσατε τέλος σε αυτές τις αθλιότητες που έχουν γραφτεί και αναπαράγονται με μόνο στόχο να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Σε συνδυασμό με τις απειλές και τον εκφοβισμό που δεχθήκαμε από ακραία στοιχεία, μετά τις προσωπικές επιθέσεις και τη στοχοποίησή μου από πολιτικούς μου αντιπάλους, η οικογένειά μου και τα παιδιά μου βιώνουν μία δύσκολη καθημερινότητα».

Πηγή   protothema.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την κατασκευή 216 νέων αεροδρομίων σχεδιάζει η Κίνα έως το 2035

Η Κίνα σκοπεύει να προσθέσει 216 νέα αεροδρόμια μέχρι το 2035 καθώς και να αναπτύξει νέους περιφερειακούς κόμβους μεταφορών, ανέφερε στην εφημερίδα China Daily, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC).

Είναι αξιοσημείωτο ότι στα τέλη Οκτωβρίου, η Κίνα διέθετε 234 πολιτικά αεροδρόμια, αριθμός που σχεδιάζεται να φτάσει περίπου τα 450 έως το 2035, σύμφωνα με την κατευθυντήρια γραμμή ανάπτυξης της κινεζικής ΥΠΑ, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η ζήτηση για αεροπορικές επιβατικές μεταφορές στην Κίνα θα αντιπροσωπεύει το 1/4 του συνόλου στον κόσμο μέχρι το 2035, υπερβαίνοντας το αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών και καθιστώντας την ασιατική χώρα, τη μεγαλύτερη αεροπορική παγκοσμίως.

Ανέφερε επίσης ότι διεθνή αεροδρόμια παγκόσμιας κλάσης θα κατασκευαστούν στην περιοχή του δέλτα του ποταμού Γιανκτσέ, στην περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι, Γκουαγντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο και στο σύμπλεγμα των πόλεων Τσονγκκίνγκ και Τσενγκντού.

«Η εξυπηρέτηση έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά τα υφιστάμενα αεροδρόμια δεν είναι επαρκή ενώ είναι και άνισα κατανεμημένα σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε στέλεχος του Τμήματος ανάπτυξης και σχεδιασμού της Υπηρεσίας.

Το 2017, στα αεροδρόμια της Κίνας πραγματοποιήθηκαν 552 εκατομμύρια πτήσεις, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 720 εκατομμύρια έως το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ.
Πηγή    ypodomes.com
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολοένα και περισσότερα φαρμακεία λειτουργούν στην Ελλάδα και ας μειώνεται ο τζίρος τους

Η μερική απελευθέρωση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων είχε επιπτώσεις καθώς φαίνεται στον συνολικό αριθμό των φαρμακείων στην Ελλάδα. Από την άλλη, πάντως, οι πωλήσεις τους από τα φάρμακα υποχώρησαν, με την πλειονότητα των φαρμακείων να τις αντισταθμίζει εν μέρει με την προώθηση και διάθεση παραφαρμάκων –κυρίως συμπληρωμάτων διατροφής– και καλλυντικών, προϊόντα με αρκετά σημαντικό περιθώριο κέρδους. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν μεταξύ άλλων από την κλαδική μελέτη για τα φαρμακεία που διενήργησε η ICAP.

Ειδικότερα, την περίοδο 2004-2014 ο αριθμός των φαρμακείων εμφάνισε αύξηση και έτσι από 9.182 το 2004 έφτασαν τα 10.506 το 2014. Η συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και τα έντονα προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε αναστολή της λειτουργίας αρκετών φαρμακείων.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο αριθμός των φαρμακείων ενισχύεται ελαφρώς την τελευταία τριετία, καθώς αυτά εκτιμώνται σε 10.432 το 2017 από 10.386 το 2016 και 10.362 το 2015.

Η λειτουργία 10.432 φαρμακείων στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα κάθε φαρμακείο να αντιστοιχεί κατά μέσον όρο σε 1.032 κατοίκους και ως εκ τούτου, το ελληνικό δίκτυο φαρμακείων να θεωρείται το πυκνότερο και πλέον ομοιόμορφα κατανεμημένο δίκτυο φαρμακείων ανά κατοίκους στην Ευρώπη.

Πολύ πιο δραστική ήταν η πτώση των συνολικών πωλήσεων φαρμάκων από τα φαρμακεία.

Ετσι, από 6,99 δισ. ευρώ το 2009 έφτασαν τα 3,97 δισ. ευρώ το 2017, ενώ για το 2018 υπολογίζεται ότι υποχώρησαν περαιτέρω, στα 3,92 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη της ICAP τα έσοδα από τα φάρμακα καλύπτουν περίπου το 84% των πωλήσεων των φαρμακείων, ακολουθούν τα παραφαρμακευτικά προϊόντα (βιταμίνες, σιρόπια, αντιαλλεργικά, παιδικές τροφές, συμπληρώματα κ.ά.) με 11% και τα καλλυντικά με 5%.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εκτιμάται ότι κάλυψαν ποσοστό περίπου 70% της αξίας των συνολικών πωλήσεων των φαρμακείων και ακολούθησαν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα φάρμακα υψηλού κόστους, το μερίδιο των οποίων εκτιμάται σε 9% και 5% αντιστοίχως.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Γάλλοι διαδηλώνουν με το σύνθημα: «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε!»

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΣΣΣΣΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ» ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΜΕΜΦΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ

Με το σύνθημα «δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε» έχουν βγει και σήμερα στους δρόμους οι Γάλλοι για να διαμαρτυρηθούν για τις εργασιακές αλλαγές που προωθεί ο Γάλλος πρέοδρος Φ.Ολάντ οι οποίες θα επαναφέρουν τον εργασιακό «Μεσαίωνα» όπως ήταν τον καιρό της Φεουδαρχίας.

Κατά εκατοντάδες χιλιάδες,απ’άκρη σ’άκρη της Γαλλικής επικράτειας και ιδίως στις μεγάλες πόλεις,οι πολίτες της χώρας διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στα εργασιακά που προωθούν οι Βρυξέλλες.

Οι Γάλλοι πολίτες μάχονται εδώ και ενάμιση μήνα στους δρόμους με τεράστιες συγκεντρώσεις.

Ένα από τα πολλά συνθήματα που έχουν οι Γάλλοι είναι ότι “δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε” προσπαθώντας να κάνουν και άλλους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους.

Δεν είναι πάντως ο πρώτος λαός που μέμφεται τον ελληνικό για την παθητική του στάση όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων.

Πριν από έξι χρόνια ένα πανό των Indignados στη Μαδρίτη έγραφε «Σσσσσ, οι Έλληνες κοιμούνται» και ήταν αρκετό για την έκρηξη των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος.

Αυτή τη φορά το μήνυμα έρχεται από τη Γαλλία. Η αλήθεια είναι ότι ότι συμβεί στην Γαλλία θα συμβεί και εδώ. Συνεπώς αφορά άπαντες.

Από το 2000, το όριο στα ωράρια εργασίας στη Γαλλία βρίσκεται στις 35 ώρες την εβδομάδα. Εάν οι εργαζόμενοι χρειαστεί να ξεπεράσουν αυτό το ωράριο, τότε θα πληρωθούν υπερωρίες.

Πρόκειται ίσως για το χαμηλότερο όριο στην Ευρώπη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι στη χώρα μας το όριο βρίσκεται στις 40 ώρες (για το πενταήμερο σύστημα απασχόλησης) και στις 48 (για το εξάωρο). Ακόμα, ανάμεσα σε κάθε βάρδια, θα πρέπει να μεσολαβούν 11 ώρες ξεκούρασης, ενώ μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο σε μια κερδοφόρα εταιρεία ή επιχείριση που απέλυσε εργαζομένους της. Αυτό, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση και τους υπέρμαχους του νομοσχεδίου, αυξάνει την ανεργία, καθώς παρεμποδίζονται οι προσλήψεις.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το BBC, οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται 37,5 ώρες την εβδομάδα -σύμφωνα με στοιχεία του 2014-, τη στιγμή που στη Γερμανία, όπου το όριο στα ωράρια εργασίας βρίσκεται στις 40 ώρες την εβδομάδα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται 35,3 ώρες την εβδομάδα.

Μπορεί οι Γάλλοι να πληρώνονται υπερωρίες για τις παραπάνω ώρες εργασίας τους, παρόλα αυτά, ο μέσος ετήσιος μισθός τους το 2014 υπολογιζόταν στα 42.848 ευρώ, τη στιγμή που στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσό βρίσκεται στα 43.379 ευρώ. Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς ότι οι Γάλλοι δεν ανήκουν στους «τεμπέληδες» της Ευρώπης, όπως έχουν γράψει πολλά ξένα δημοσιεύματα και για την Ελλάδα.

Εξάλλου, η παραγωγικότητα στη Γαλλία είναι υψηλότερη από εκείνη στη Γερμανία. Η διαφορά βρίσκεται στα ποσοστά ανεργίας: 10,5% στη Γαλλία, τη στιγμή που στην ΕΕ των 28 βρίσκεται στο 8,9%. Τι αλλαγές έρχονται με το νέο νομοσχέδιο και ποιος ο λόγος εφαρμογής τους;

Η γαλλική κυβέρνηση τονίζει ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο τη μείωση της ανεργίας, καθώς, μέσω της χαλάρωσης της νομοθεσίας, οι εργοδότες θα προχωρούν ευκολότερα σε νέες προσλήψεις.

Στη Γαλλία πλέον οι εργοδότες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν έως και 46 ώρες την εβδομάδα -σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και 60- χωρίς να αμείβονται με βάση το σύστημα των υπερωριών. Ακόμα, θα είναι ακόμα ευκολότερο για τους εργοδότες να προχωρούν σε προσλήψεις ή απολύσεις.

Στην Ελλάδα πάντως όλοι ήδη ξέρουν τι γίνεται. Ο Έλληνας είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος της Ευρώπης. Απλά τώρα οι άλλοι λαοί συνειδητοποίησαν ότι τα «κόλπα» των Βρυξελλών δεν απευθύνονταν μόνο για τον γείτονα-θύμα τους που είναι η Ελλάδα αλλά και στους ίδιους. Στην ίδια «χύτρα» είμαστε.

Πηγή  pronews.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλαστική σακούλα: H αλήθεια για τις αυξήσεις - Πέτυχε ή όχι το περιβαλλοντικό μέτρο;

Ένα χρόνο μετά την επιβολή του ανταποδοτικού περιβαλλοντικού τέλους των 0,04 ευρώ ανά τεμάχιο στη λεπτή πλαστική σακούλα με πάχος 15 έως 50 χιλιοστά, η χρήση της πλαστικής σακούλας σε όλη την Ελλάδα έχει μειωθεί σε τεμάχια κατά περίπου 54% και σε ποσότητα πλαστικού κατά περίπου 42%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα κενά που λειτουργούν εις βάρος τόσο των καταναλωτών όσο και του περιβάλλοντος.

Αυτό προκύπτει από έναν αναλυτικό απολογισμό για το μέτρο, στον οποίο προχώρησαν η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η Greenpeace και το WWF Ελλάς.

Σύμφωνα με αυτόν, η εκτιμώμενη μείωση θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν δεν είχαν εξαιρεθεί από το ανταποδοτικό τέλος τα περίπτερα και οι υπαίθριες αγορές, εάν είχε υλοποιηθεί σε όλο το 2018 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και εάν άρχιζε από τις αρχές του 2018 η διανομή δωρεάν τσαντών και μέσων πολλών χρήσεων στους πολίτες.

Ωστόσο, δεν υπάρχει πλήρης ανταποδοτικότητα του περιβαλλοντικού τέλους.

Όπως αναφέρει η efsyn.gr στην ισχύουσα νομοθεσία, το χρηματικό ποσό που θα συλλεγόταν από τους πολίτες μέσω του ανταποδοτικού περιβαλλοντικού τέλους θα επέστρεφε ολόκληρο στον πολίτη, με δωρεάν διανομή τσαντών πολλαπλών χρήσεων και με διάφορες άλλες δράσεις, στην πραγματικότητα πάνω από το 35% του ανταποδοτικού τέλους δεν θα επιστραφεί τελικά, λόγω παρακράτησης ΦΠΑ και επιπλέον 20% κρατήσεων από το υπουργείο Οικονομικών.

Η κοινωνία είναι αυτή που καλύπτει το κενό της ανταποδοτικότητας, δεδομένου ότι οι πολίτες, σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν ήδη προμηθευτεί από μόνοι τους επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και άλλα μέσα μεταφοράς για τα ψώνια τους. Ομως, μία πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών δεν είναι εξοικειωμένη ακόμα με τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

Επιπλέον, αυξήθηκε η χρήση της πολύ λεπτής πλαστικής σακούλας με πάχος μικρότερο από 15 χιλιοστά (για συσκευασία νωπών φρούτων και λαχανικών), που δεν υπόκειται σε ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος και η οποία άρχισε να χρησιμοποιείται πλέον και ως σακούλα μεταφοράς.

Επίσης, λόγω της εξαίρεσης των υπαίθριων αγορών και περιπτέρων από το ανταποδοτικό τέλος, η κατανάλωση πλαστικής σακούλας δεν έχει μειωθεί σημαντικά στα σημεία αυτά.

Από όλο και περισσότερους πολίτες διαπιστώνεται ότι, σε πολλές κατηγορίες καταστημάτων, το ανταποδοτικό τέλος της πλαστικής σακούλας δεν αναγράφεται ακόμα στην απόδειξη και δεν εισπράττεται σε μεγάλο βαθμό.

Εξάλλου, στο λιανεμπόριο υπάρχει προσφορά για πλαστικές σακούλες πάχους άνω των 50 χιλιοστών, που δεν έχουν υποχρέωση για ανταποδοτικό τέλος.
Άρα, από 1/1/2019, που το ανταποδοτικό τέλος της κλασικής πλαστικής σακούλας ανέβηκε στα 0,09 ευρώ το τεμάχιο, εκτιμάται ότι οι καταναλωτές θα επιλέγουν φυσικά τις μεγαλύτερες και ανθεκτικότερες πλαστικές σακούλες των 52 χιλιοστών που κοστίζουν και λιγότερο και, άρα, το ανταποδοτικό τέλος του 2019 σχεδόν θα μηδενιστεί.

Συχνά, το λιανεμπόριο προβάλλει στα ταμεία πρώτα την επιλογή της πλαστικής σακούλας πάχους 52 χιλιοστών ως «επαναχρησιμοποιήσιμης» τσάντας και μετά την επιλογή της κλασσικής λεπτής πλαστικής σακούλας, η οποία περιέχει και το ανταποδοτικό τέλος.

Εάν δεν αλλάξουν τα παραπάνω δεδομένα, εκτιμάται για το 2019 ότι εάν η συνολική μείωση σε όλη τη χώρα των τεμαχίων πλαστικής σακούλας φθάσει ακόμη και το 65-70%, δεν φαίνεται ότι θα επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός ετήσιος στόχος των 90 τεμαχίων ανά κάτοικο, αφού η ετήσια κατά κεφαλή χρήση θα κυμαίνεται από 120-175 τεμάχια ανά κάτοικο.

Και ακόμη, ότι θα είναι πολύ πιθανή η αύξηση της ποσότητας πλαστικού στις πλαστικές σακούλες, αφού οι λιγότερες πλαστικές σακούλες θα είναι πολύ βαρύτερες.

Για να αποτραπούν αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προτείνουν να αρθεί η εξαίρεση επιβολής του ανταποδοτικού τέλους στις υπαίθριες αγορές και τα περίπτερα, να επιβληθεί το ανταποδοτικό τέλος και στις πλαστικές σακούλες με πάχος 50 έως 70 χιλιοστών, να διατεθεί το ανταποδοτικό τέλος του 2018, κυρίως, σε εκστρατείες ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των πολιτών και πολύ λιγότερο σε επιπλέον διανομή τσαντών μεταφοράς πολλών χρήσεων και να ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα απαγόρευσης της χρήσης πλαστικής σακούλας μέχρι το τέλος του 2019.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άνδρας αποδοκίμασε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση (Video)

Την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη αποδοκίμασε άγνωστος άνδρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας μόνο άνδρας από τους παριστάμενους διέκοψε την βουλευτή και φώναζε «Το Μακεδονικό. Αυτά που ξέρετε να τα ξεχάσετε. Είμαστε Μακεδόνες».

Η Χ. Καφαντάρη, διατήρησε την ψυχραιμία της και περίμενε αρκετή ώρα ώστε να εκτονωθεί η ένταση. Στη συνέχει αποχώρησε.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Τετάρτη η ψηφοφορία στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής, θα αποφασίσει με ψηφοφορία, επί όλων συνολικά των συνταγματικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από κόμματα και βουλευτές και έχουν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 υπογραφών.

Χθες, τα κόμματα τοποθετήθηκαν επί των 7 συμπληρωματικών προτάσεων που κατατέθηκαν, μία από τη ΝΔ, και έξι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είχαν συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι το κόμμα του αποδέχεται την πρόσθετη πρόταση της ΝΔ να κατοχυρωθεί συνταγματικά η πλήρης εξομοίωση των στρατιωτικών δικαστηρίων με τα τακτικά δικαστήρια.

Αντίθετα, από την πλευρά του ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, απέρριψε όλες τις συμπληρωματικές προτάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με το αιτιολογικό ότι είναι περιττές, είτε γιατί καλύπτονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είτε γιατί μπορούν να ενισχυθούν από τον κοινό νομοθέτη.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αποδεχτούμε την πρόταση της ΝΔ, διότι διευρύνει τα όρια ελευθερίας και ενισχύει τη θεσμική λειτουργία των δικαστικών στρατιωτικών λειτουργών. Θα ήθελα όμως και μεγαλύτερη μεγαλοθυμία από την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν είναι περιττές οι δικές μας προτάσεις», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των προτάσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη είτε συνταγματικής αποσαφήνισης είτε συνταγματικής ενίσχυσης και κατοχύρωσης για θέματα που αφορούν ατομικά, συλλογικά ή κοινωνικά δικαιώματα.
Οι προτάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα προβλέπουν:

Αποσαφήνιση της έννοιας επιείκειας, ώστε η δικαιοσύνη να γίνει πιο εύκαμπτη πιο ανθρώπινη και πιο δίκαια.

Προσθήκη, ώστε στις κατηγορίες απαγόρευσης διακρίσεων να συμπεριληφθούν ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου.

Ειδική διάταξη για την κατοχύρωση της προστασίας των ζώων.

Υποχρέωση της εκτελεστικής εξουσίας για την προστασία, την ενίσχυση και την ανάπτυξη των νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Αποσαφήνιση του άρθρου 22 για τους όρους εργασίας, ώστε να προστατεύονται και να κατοχυρώνονται οι εργαζόμενοι.

Συνταγματική κατοχύρωση της αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι την πρόταση για τεχνικού τύπου αλλαγές στο άρθρο 108, για την επαναλειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 27 βουλευτές, ενώ γίνεται προσπάθεια μέχρι την Ολομέλεια να συγκεντρωθούν και οι υπόλοιπες υπογραφές.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξάνονται οι άδειες στο Δημόσιο - Εως έξτρα πέντε ημέρες, ποιους αφορά

Αυξάνονται οι μέρες άδειας που παίρνουν οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι όταν τα παιδιά τους ασθενούν.

Πρόκειται για γονείς με τρία ή περισσότερα παιδιά ή για μονογονεϊκές οικογένειες.

Η αύξηση των ημερών αδείας για τρίτεκνους, πολύτεκνους και μονογονεϊκές γίνεται με σκοπό τη διευκόλυνση των υπαλλήλων-γονέων, τόσο εκείνων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) όσο και των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. α' βαθμού, στο πλαίσιο προστασίας και στήριξης της οικογένειας και με γνώμονα την εναρμόνιση μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενδυνάμωση ΑΣΕΠ, ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» προβλέπει ότι σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους:

Οι τρίτεκνοι υπάλληλοι θα παίρνουν ετησίως 7 εργάσιμες ημέρες άδειας με αποδοχές, αντί για 5 που ισχύει σήμερα.

Οι μονογενείς θα παίρνουν ετησίως 8 εργάσιμες ημέρες αντί για 6 που ισχύει σήμερα.

Οι πολύτεκνοι θα παίρνουν ετησίως 10 ημέρες αντί για πέντε που ισχύει σήμερα.

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

Η παρ. 8 του άρθρου 53 του ν.3528/2007 (Α' 26) και η παρ. 8 του άρθρου 6ο του ν·35δ4/2θθ7(Α' 143) αντικαθίστανται ως εξής:

«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι η ως άνω άδεια ανέρχεται σε επτά (7) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος και για τους υπαλλήλους που είναι πολύτεκνοι σε δέκα (10) ημέρες. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος».
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαλλία: Μετά τα «κίτρινα γιλέκα» στους δρόμους τα «κόκκινα φουλάρια»

Για «να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τους θεσμούς» απέναντι στη βία που σημάδεψε τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» τις τελευταίες εβδομάδες

Μερικές χιλιάδες «κόκκινα φουλάρια» συγκεντρώθηκαν σήμερα, υπό βροχή, την Πλας ντε λα Νασιόν στο Παρίσι για «να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τους θεσμούς» απέναντι στη βία που σημάδεψε τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι οργανωτές αυτής της κινητοποίησης εκτιμούσαν ότι «τουλάχιστον 10.000» άνθρωποι θα συμμετείχαν, καθώς μέχρι σήμερα το πρωί τόσοι είχαν δηλώσει μέσω του Facebook την πρόθεσή τους να κατέβουν στους δρόμους.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ναι στη δημοκρατία, όχι στην επανάσταση», κρατούσαν γαλλικές και λιγοστές ευρωπαϊκές σημαίες. Κάποιοι φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα όπως «Αγαπώ τη δημοκρατία μου» και «Σταματήστε τις βιαιοπραγίες».
Οι συμμετέχοντες αναποκρίθηκαν σε «ένα κάλεσμα προς τη σιωπηλή πλειοψηφία που έμεινε κλεισμένη στο σπίτι της εδώ και δέκα εβδομάδες».

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση αυτή ανήκε σε έναν μηχανικό από την Τουλούζη, τον Λοράν Σουλιέ, ο οποίος έριξε την ιδέα μέσω του Facebook στα μέσα Δεκεμβρίου. Την πρότασή του υιοθέτησε η συλλογικότητα «κόκκινα φουλάρια», η οποία δημιουργήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αποκλεισμούς των δρόμων. Μοναδική προϋπόθεσή της να μην οργανωθεί μια διαδήλωση υπέρ του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αλλά, ευρύτερα, υπέρ της Δημοκρατίας.
«Δεν θέλω να δω τη χώρα μου να οδηγείται προς τη δικτατορία» δήλωσε χαρακτηριστικά μια συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος, η 63χρονη Κριστίν από το Βιλπαριζί. «Όλοι οι ακραίοι δίνουν πολύωρες συνεντεύξεις και βλέπουμε την άνοδο του εξτρεμισμού παντού στην Ευρώπη, με ηγέτες κρατών όπως ο (πρόεδρος των ΗΠΑ) Τραμπ που θέλουν να δουν την Ευρώπη να διαλύεται», σχολίασε.Πολλά «κόκκινα φουλάρια» δηλώνουν ότι συμμερίζονται ορισμένα από τα αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων», όμως απορρίπτουν τη βία «εναντίον των θεσμών», όπως είπε χαρακτηριστικά μια 62χρονη νοσοκόμα σε δημόσιο νοσοκομείο, η Μαρί-Λιν.

«Δεν πρόκειται για μια διαδήλωση εναντίον των κίτρινων γιλέκων. Είναι μια διαδήλωση για να τους πούμε: έχετε αιτήματα, τα ακούμε, όμως ο ο δρόμος δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να συζητήσουμε, δεν γίνεται να μπλοκάρουμε τη χώρα και την οικονομία επειδή θεωρούμε ότι ο πρόεδρος έχει χάσει τη νομιμοποίησή του», σημείωσε εξάλλου ο γερουσιαστής του LREM Φρανσουά Πατριά.


Les foulards bourges marchent pour la liberté et contre la violence mais ils giflent une femme scandant Macron démission!? C’est beau la liberté et la non violence chez les macronnards!
429 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόΠηγή   in.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι δεν καταλάβατε; Συγκεντρώνουν ονόματα για την «μαύρη» λίστα των αυριανών αντιρρησιών – Γίνεται παγκόσμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Και μαντέψτε: Εντελώς εθελούσια!

του Άρη Δημόπουλου

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας λογαριασμός στο Facebook (ή οπουδήποτε αλλού στα social media) και ένα ενεργό προφίλ.

Με τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις, η Νέα Τάξη έχει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να προβεί σε ένα εύκολο, σχετικά ανέξοδο και συνάμα πάρα πολύ επικίνδυνο φακέλωμα όλων των ενεργών χρηστών του  Facebook.

Όπως μεταδίδουν τα μεγαλύτερα ξένα πρακτορεία, το Facebook προτίθεται να δημιουργήσει δύο νέα πρωτοποριακά κέντρα για την παρακολούθηση της «ακεραιότητας των εκλογών».

Ένα κέντρο θα έχει έδρα στην Ευρώπη (Δουβλίνο) και άλλο ένα στην Ασία (Σιγκαπούρη).

 Προσοχή!

Κύρια αρμοδιότητα αυτών των παγκόσμιων κέντρων θα είναι η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ που θα κρίνονται (μέσω ειδικών αλγορίθμων) ως «ρατσιστικά», φορείς ψεύτικων ειδήσεων ή ακόμη και υποκινητές ρητορικής μίσους!

Επί παραδείγματι, ένας χρήστης Facebook στην Αμερική, την Ευρώπη ή την Αυστραλία θα μπορούσε να τιμωρηθεί ακόμη και για υποκίνηση βίας από ένα κέντρο συγκέντρωσης δεδομένων που θα βρίσκεται στην άλλη άκρη του πλανήτη!

Για όσους μάλιστα εξακολουθούν να πιστεύουν πως αυτά συνέβαιναν μέχρι και σήμερα, να σημειώσουμε εδώ πως πριν από το 2016 και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, η έννοια και μόνο των Fake News ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Έκτοτε έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από τη Νέα Τάξη προκειμένου να «ελεγχθούν» οι «μη πολιτικά ορθές» φωνές στο διαδίκτυο.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, είναι πρόθυμο αυτή τη φορά να διευκολύνει στο έπακρο το μελλοντικό παγκόσμιο κράτος, δημιουργώντας επί της ουσίας την πρώτη «μαύρη λίστα» από ….αντιρρησίες.

Οι τιμωρίες θα….ποικίλουν, ανάλογα βεβαίως και με την συχνότητα κατά την οποία ένας χρήστης εντοπίζεται να έχει «μη προβλεπόμενη συμπεριφορά».

Δείτε τι συνέβη δοκιμαστικά στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, όταν εκατομμύρια λογαριασμοί ξαφνικά σβήστηκαν.

Οι χρήστες τους κατηγορήθηκαν για υποκίνηση «πολιτικής προπαγάνδας και ρητορική μίσους», σε μία από τις μεγαλύτερες «επιδρομές» στην ιστορία των social media:Πηγή  el.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!