EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Η αλήθεια για τη Βενεζουέλα

Οι πιέσεις που ασκούνται στον Maduro θεωρούνται ως ένα πραξικόπημα του αμερικανικού βαθέως κράτους – το οποίο στην προκειμένη περίπτωση υπερίσχυσε του προέδρου Trump, αναγκάζοντας τον να ευθυγραμμιστεί  μαζί του, με στόχο την καταστροφή της Λεκάνης της Καραϊβικής.

Άρθρο  Αλέξης Ζακυνθινός

Η Γερμανία, μαζί με ορισμένες άλλες χώρες της Ευρώπης, αναγνώρισε τον Juan Guaidó που προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας – οπότε θεώρησε τον εαυτό της συνυπεύθυνο για την υπερψήφιση ή καταψήφιση κυβερνήσεων σε μία ξένη χώρα. Ο ισχυρισμός δε, σύμφωνα με τον οποίο ολόκληρη η Ευρώπη στηρίζει το «μεταβατικό πρόεδρο», είναι ανυπόστατος – αφού η Ιταλία έθεσε βέτο, η Ελλάδα είναι αντίθετη, ενώ αρκετές άλλες χώρες, ιδίως οι φιλικές προς τη Ρωσία, δεν έχουν πάρει θέση.
Η άνευ προηγουμένου αυτή αλαζονεία της Γερμανίας αποτελεί μέρος ενός σεναρίου των Η.Π.Α., στο οποίο συμμετέχει η χώρα – με στόχο τον περιορισμό της επιρροής της Ρωσίας εν πρώτοις και της Κίνας κατά δεύτερο λόγο στη Λατινική Αμερική. Μίας επιρροής που, σύμφωνα με τις Η.Π.Α., αφορά κυρίως τη Βενεζουέλα, την Κούβα και τη Νικαράγουα – όπου η υπερδύναμη σχεδιάζει την ανατροπή των κυβερνήσεων των δύο άλλων χωρών, αφού όμως προηγουμένως ο Maduro αντικατασταθεί από τον Guaidó.
Η παρούσα προσπάθεια ανατροπής του Maduro είναι το αποτέλεσμα ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος εκ μέρους των Η.Π.Α. – ενώ οι σύμμαχοι τους στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική προσπαθούν να διασώσουν την παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης, υιοθετώντας ξανά τις αποικιακές τους μεθόδους (πηγή).
Μπορεί λοιπόν να είναι πράγματι ένας δικτάτορας ο Maduro, έχοντας εφαρμόσει μία εντελώς αποτυχημένη οικονομική πολιτική που κατέστρεψε τη χώρα του, όπως έχουμε αναλύσει (πηγή), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να στηρίζει κανείς αυτές τις μεθοδεύσεις – τις οποίες άλλωστε βιώνουμε στην Ελλάδα, η οποία έχει μετατραπεί σε στρατιωτική αποικία των Η.Π.Α. και σε οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας. Δύο κρατών που δεν δίστασαν να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει τη Μακεδονία – αποτελώντας το μεγάλο χαμένο της συμφωνίας των Σκοπίων.
Από την άλλη πλευρά, οι πιέσεις που ασκούνται στη Βενεζουέλα θεωρούνται ως ένα πραξικόπημα του αμερικανικού «βαθέως κράτους» – το οποίο στην προκειμένη περίπτωση υπερίσχυσε του προέδρου Trump. Όπως γράφεται, «τελικά ο πρόεδρος ευθυγραμμίστηκε με τις φιλοδοξίες του αμερικανικού βαθέως κράτους, για τη καταστροφή της Λεκάνης της Καραϊβικής» – ενώ στήριξε τον αντιπρόεδρο M. Pens και τον γερουσιαστή M. Rubio στην αποσταθεροποιητική τους επιχείρηση στη Βενεζουέλα. Λέγεται πάντως πως μπορεί επίσης να υποστηρίξει τους ίδιους δύο άνδρες, στα σχέδιά τους για το Ισραήλ και τη Συρία.
Η ανακοίνωση τώρα του προέδρου Trump πως αναγνωρίζει τον Juan Guaidó ως νόμιμο πρόεδρο της της Βενεζουέλας, προετοιμάστηκε από ένα υπόγειο πυρήνα στο Κογκρέσο και στον Λευκό Οίκο – όπως περιέγραψαν με λεπτομέρειες οι Times της Νέας Υόρκης στις 26 Ιανουαρίου. Κύριος χειριστής ο γερουσιαστής της Florida M. Rubio, οιονεί υπουργός των Εξωτερικών για την Λατινική Αμερική, ο οποίος διευθύνει και εκφράζει την αμερικανική πολιτική στην περιοχή – σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ M. Pens, και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας J. Bolton.
Ειδικότερα, στις 22 Ιανουαρίου, στον Λευκό Οίκο, οι τρεις τους παρουσίασαν το σχέδιό τους στον πρόεδρο, που το αποδέχτηκε. Αμέσως μετά, όπως αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης, «ο κ. Pens κάλεσε τον Guaidó στο τηλέφωνο και του είπε ότι οι ΗΠΑ θα τον στήριζαν, αν διεκδικούσε την προεδρία
Ο αντιπρόεδρος Pens μετέδωσε στην συνέχεια ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην Βενεζουέλα, με το οποίο καλούσε τους διαδηλωτές «να κάνουν να ακουστεί αύριο η φωνή τους» – διαβεβαιώνοντάς τους εξ ονόματος του προέδρου Trump και του αμερικανικού λαού με τα εξής: «Είμαστε μαζί σας όσο δεν έχει αποκατασταθεί η Δημοκρατία, ενώ ο Maduro είναι ένας δικτάτορας, που ποτέ δεν κέρδισε την προεδρία με ελεύθερες εκλογές».
Το συγκεκριμένο παρασκήνιο αποκαλύπτει ότι, οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις ελήφθησαν στις ΗΠΑ εξ αρχής από το «Βαθύ Κράτος» – από το υποχθόνιο κέντρο δηλαδή της πραγματικής εξουσίας των οικονομικών, των χρηματοπιστωτικών και των στρατιωτικών ολιγαρχιών. Αυτές αποφάσισαν να ανατρέψουν πραξικοπηματικά τον πρόεδρο της Βενεζουέλας – μίας χώρας που διαθέτει, εκτός από μεγάλα αποθέματα πολύτιμων ορυκτών, τον μεγαλύτερο στον κόσμο πετρελαϊκό πλούτο, ίσο με 300 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ή έξι φορές μεγαλύτερα από των ΗΠΑ.
Θυμίζουμε πως για να απελευθερωθεί από την παγίδα των κυρώσεων η Βενεζουέλα, οι οποίες φθάνουν στο σημείο να την εμποδίζουν να εισπράττει το αντίτιμο του πετρελαίου που πουλάει στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση της αποφάσισε να τιμολογεί τις πωλήσεις του πετρελαίου της όχι πλέον σε δολάρια, αλλά σε κινεζικά γουάν. Ως εκ τούτου αποτελούσε κίνδυνο για τα πετροδολάρια, όπως ο Σαντάμ στο Ιράκ  – χωρίς τα οποία η οικονομία των Η.Π.Α. θα καταρρεύσει.
Λογικά λοιπόν οι Η.Π.Α. αποφάσισαν να επισπεύσουν την ανατροπή του Maduro, αφού προηγουμένως εξασφάλισαν τη συνεργασία του Guaidó – κάτι ανάλογο δηλαδή με το πραξικόπημα που δρομολόγησαν στη Βραζιλία (ανάλυση). Όσον αφορά τον πετρελαϊκό πλούτο της Βενεζουέλας, τους είναι άμεσα απαραίτητος όχι ως δική τους πηγή ενέργειας, αλλά σαν στρατηγικό εργαλείο ελέγχου της διεθνούς αγοράς – με βασικούς αντιπάλους τη Ρωσία και την Κίνα (ενώ η μάχη της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζεται).
Προηγουμένως, με τη βοήθεια των κυρώσεων (όπως το 2014 εναντίον της Ρωσίας) και του σαμποτάζ, επιδείνωσαν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας – ειδικά όσον αφορά τις εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης, από τα οποία είναι εξαρτημένη η χώρα λόγω των λαθών των κυβερνήσεων της, ενώ η έλλειψη τους είναι αυτή που πυροδοτεί την κοινωνική δυσφορία, η οποία καταλήγει σε εσωτερικές αναταραχές και εξεγέρσεις.
Εκτός αυτού οι Η.Π.Α. διείσδυσαν με τις γνωστές ΜΚΟ που δραστηριοποιήθηκαν επίσης στην Ουκρανία – οι οποίες χρηματοδότησαν μέσα σε ένα χρόνο στη Βενεζουέλα σαράντα προγράμματα για «την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας!», με δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το κάθε ένα. Επί πλέον η Μ. Βρετανία μπλοκάρισε το χρυσό της Βενεζουέλας, ενώ το Βέλγιο κεφάλαια ύψους 1,2 δις $ – με την υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ να απευθύνει τελεσίγραφο στον Maduro για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, όταν η ίδια ένα χρόνο πριν είχε αρνηθεί την πρόσκληση του να εποπτεύσει τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα (πηγή).
Αυτή είναι η αλήθεια, με βάση τις πηγές που έχουμε παραθέσει, καθώς επίσης την κοινή λογική – χωρίς σε καμία περίπτωση να δικαιολογούμε το Maduro για την απολυταρχική πολιτική και τα οικονομικά του λάθη, τα οποία τον οδήγησαν στην παγίδα των Η.Π.Α.

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γρίπη: Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για να μην εξαπλωθεί στα σχολεία!

Επείγουσες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία για την γρίπη. Τι πρέπει να κάνουν οι διευθυντές για να μην υπάρξει εξάπλωση της γρίπης. Όλη η εγκύκλιος για την γρίπη.
Εγκύκλιο προς τα σχολεία για την γρίπη έστειλε το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρει, με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της.

Όπως αναφέρει στις οδηγίες για την μη εξάπλωση της γρίπης το υπουργείο Παιδείας:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων. Στην ανακοίνωση ζητείται από τους Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).


Πηγή   newsit.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκθεση σοκ από το Investire Oggi: «Η Ελλάδα βαδίζει εκτός ευρώ – Μέχρι το 2040 θα κρατήσει η κρίση»

«Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι το ευρώ ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα και ο κίνδυνος διάλυσης παραμένει υψηλός» τιτλοφορείται άρθρο με την υπογραφή του G. Timpone για την ιταλική ιστοσελίδα  ανάλυσης αγορών και οικονομίας Investire Oggi που κάνει λόγο για ανησυχία του Euroworking group για καθυστερήσεις σε 16 απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στους κινδύνους που απορρέουν από την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, κατά το άρθρο, επιδιώκει να ανακτήσει εκλογική ισχύ με ένα μέτρο  ισχυρής συμβολικής αξίας ως δείγμα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.

Η Ελλάδα, σημειώνεται, αποδεικνύει ότι δεν έχει αντιληφθεί την έκταση της «εποχής» της κρίσης, με την κυβέρνηση να μην αντιλαμβάνεται την ασυμβατότητα του οικονομικού μοντέλου που ακολουθεί με εκείνο που ακολουθεί η ζώνη του ευρώ.

Ως απόρροια η εκτίμηση της HIS Markit, είναι ότι  η Ελλάδα θα ανακτήσει τα επίπεδα «πλούτου» που έχει χαθεί το 2040 όταν το  ΑΕΠ θα επιστρέψει στα επίπεδα στα επίπεδα του 2007!

Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ αργός ώστε να ακυρωθούν οι συνέπειες της κρίσης, εκτιμά ο συντάκτης, που ισχυρίζεται ότι η ελληνική οικονομία δεν πληρούσε ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις για ένταξη στη ζώνη του  ευρώ.

Ελληνική οικονομία: Εξαρτημένη από τις εισαγωγές

Η ελληνική οικονομία δεν έχει αποκατασταθεί, παρ΄όλους τους ισολογισμένους προϋπολογισμούς, ενώ είναι εξαρτημένη από τις εισαγωγές, αδυνατώντας να ικανοποιήσει την εσωτερική ζήτηση σε ανταγωνιστικές τιμές και η νοοτροπία των πολιτικών δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Σύμφωνα με αυτή η λιτότητα θεωρείται απλώς «ένα παροδικό φαινόμενο που θα ακολουθήσει η επιστροφή στις προ κρίσης δαπάνες».

Ακόμη και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί δεν μπορούν να εντυπωσιάσουν αν σκεφτεί κανείς ότι από το 2023 θα πρέπει να αποπληρωθούν τα επιτόκια του χρέους στους πιστωτές και για την προηγούμενη δεκαετία, ξεκινώντας από το 2012, γεγονός που θα επιβραδύνει την οικονομία, ενώ οι προθεσμίες των αγορών θα πρέπει να γίνουν σεβαστές, κατά το άρθρο.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού γίνεται χωρίς οι ελληνικές επιχειρήσεις να μπορούν να σηκώσουν το βάρος, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει άνω του 18%. Ο συντάκτης εικάζει ότι σύντομα η κυβέρνηση θα ζητήσει αναπροσαρμογή των συντάξεων και χαλάρωση των κανόνων για συνταξιοδότηση.

Η Ελλάδα, συμπεραίνει, όχι μόνο δεν έχει εξέλθει της κρίσης αλλά θα παραμείνει σε κρίση για ακόμη δύο δεκαετίες, ενώ σύντομα ακόμη και η κοινή γνώμη θα αρχίσει να αμφισβητεί αν η ευημερία και η άμυνα της χώρας οφείλεται στην είσοδο στην πρώην ΕΟΚ και αν η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, όταν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της χώρας μιλούν για μια πραγματικότητα με ανισορροπίες ασυμβίβαστες με τα δυτικά πρότυπα.

Και το χρέος; Ανεξέλεγκτο χωρίς «ταβάνι»

Η απορία βέβαια είναι γιατί ο Τσίπρας πανηγυρίζει λέγοντας ότι πλέον η χώρα έχει «πρόσωπο», και μπορεί να βγει στις αγορές και ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Το 2009 όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Γ. Παπανδρέου και μας οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο αμέσως μετά το δημόσιο χρέος ανέρχονταν στα 301 δισ. ευρώ. Στο τέλος του 2017 παρά τις απομειώσεις και το κούρεμα, που είχε κάνει ο Βενιζέλος το χρέος ήταν 328,7 δισ. Στο τέλος του 2018, το ΥΠΟΙΚ μας ενημερώνει ότι το χρέος έχει φτάσει στα 358,98 δισ. ευρώ, μια αύξηση κατά 30,2 δισ. ευρώ.

Αν μέχρι τώρα χρειάστηκαν 4 μνημόνια που ξεκίνησαν με τα 301 δισ. τώρα με τα 358,98 πόσα άραγε θα χρειαστούν;

Πηγή   pronews.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κανόνι» Germania: Χάνουν τα λεφτά τους οι επιβάτες, «στον αέρα» οι εργαζόμενοι

Αίτηση πτώχευσης σε Ειρηνοδικείο του Βερολίνου κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας η μικρή γερμανική αεροπορική εταιρία Germania. Προηγουμένως είχαν καταρρεύσει όλες οι προσπάθειες διάσωσης της εταιρίας, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Μπάλκε. Η Germania αποδίδει το οικονομικό αδιέξοδο στην αύξηση της τιμής της κηροζίνης αλλά και σε έναν «ιδιαίτερα υψηλό αριθμό υπηρεσιών σέρβις στα αεροσκάφη της εταιρίας».

Αναλυτές ωστόσο κάνουν λόγο για άλλο ένα θύμα της αδυσώπητης μάχης των αιθέρων. Ο ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας Γκέραλντ Βίσελ αποδίδει τους λόγους της χρεοκοπίας στην «ανελέητη», όπως τη χαρακτηρίζει μάχη προσφορών μεταξύ των αεροπορικών. «Οι τιμές βρίσκονται στο ναδίρ και οι μικρές εταιρίες δεν μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό». Επιθετική τιμολογιακή πολιτική δεν ασκούν όμως μόνον οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου, όπως η Ryanair και η Easyjet. Δεκάδες μικρότερες εταιρίες τσάρτερ από την νοτιοανατολική Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική πιέζουν επίσης τις τιμές προς τα κάτω στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Η αδυσώπητη αυτή μάχη όμως οδηγεί πολλές εταιρίες στα όριά τους όπως φάνηκε και από τα παραδείγματα των Air Berlin και Germania.

Αγωνία για 1.700 εργαζόμενους

Άλλοι ειδικοί αποδίδουν την πτώχευση της μικρής αεροπορικής εταιρίας και σε λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης. Μόλις προ τριετίας, στα μέσα του 2016 και ενόσω η εταιρία κατέγραφε απώλειες, η εταιρία προχώρησε στην παραγγελία 25 νέων Airbus A320neo συνολικής αξίας 2,6 δις δολαρίων. Η μετάβαση σε έναν αμιγή στόλο Airbus που ξεκίνησε το 2018 οδήγησε άμεσα σε κλυδωνισμούς, με συνέπεια στα τέλη της χρονιάς η Germania να μην μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Η Germania απασχολεί περίπου 1.700 εργαζόμενους. Οι μισθοί τους είναι διασφαλισμένοι για τους επόμενους τρεις μήνες. Ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, κυρίως το προσωπικό καμπίνας, αναμένεται να «απορροφηθεί» από άλλες αεροπορικές.

SOS από μικρά αεροδρόμια

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα εισιτήρια των 60.000 περίπου επιβατών που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την Germania τις επόμενες δυο εβδομάδες. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην τους επιστραφούν τα χρήματα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όσους θα ταξίδευαν με την εταιρία στο πλαίσιο ενός πακέτου διακοπών και οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι για τέτοιες περιπτώσεις μέσω του ταξιδιωτικού τους πράκτορα.

Μετά τον όμιλο Lufthansa, την Condor και την Tuifly η Germania είναι η τέταρτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία της Γερμανίας. Μετέφερε ετησίως περί τα τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες σε περισσότερους από 60 εγχώριους αλλά και διεθνείς προορισμούς, μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Κύριες βάσεις της τα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Νυρεμβέργης, της Βρέμης, του Ντίσελντορφ και της Δρέσδης. Πετούσε όμως και από μικρότερα αεροδρόμια, στα οποία δημιουργείται τώρα ένα τεράστιο και προς το παρόν δυσαναπλήρωτο κενό. Η εταιρία πραγματοποιούσε, μεταξύ άλλων, τα 2/3 των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο της Ερφούρτης αλλά και το 50% των πτήσεων από και προς Ρόστοκ-Λάαγκε.
Πηγή: Deutsche Welle


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκλωβίστηκε τρένο στο Δομοκό - Άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης

Άγνωστοι έκοψαν εκατοντάδες μέτρα από καλώδια της ηλεκτροκίνησης των τρένων, κοντά στο σταθμό του Δομοκού, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί μία αμαξοστοιχία που είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Η αμαξοστοιχία παραμένει εκεί εγκλωβισμένοι για μιάμιση ώρα περίπου.

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 61 που πέρασε από το Δομοκό λίγο μετά τις 8 το βράδυ, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά ακινητοποιήθηκε όταν εντόπισε τα κομμένα καλώδια. Παράλληλα από τις 9 το βράδυ έχει ακινητοποιηθεί μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και η αμαξοστοιχία με αριθμό 60 και κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα για να μπορέσει να συνεχίσει ταξίδι προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη .

Από την πλευρά τους, τα στελεχών του ΟΣΕ, προς το παρόν, δεν μπορούν να προσδιορίσουν χρονο καθυστέρησης, διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλείνουν τις σήραγγες των Τεμπών οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, που προχωρούν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού στις σήραγγες των Τεμπών. Κλειστή για ένατη ημέρα η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας.

Με απώτερο σκοπό να αποκλείσουν (το Σάββατο) τις σήραγγες στα Τέμπη, στην εθνική οδό Αθηνών — Θεσσαλονίκης, κινούνται οι αγρότες. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μιλώντας στο ΑΠΕ, τόνισε ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

Εν τω μεταξύ, κλειστή παραμένει για ένατη ημέρα η εθνική οδός Αθηνών — Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους πραγματοποιώντας ένα ενιαίο κεντρικό θεσσαλικό μπλόκο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά παρατάχθηκαν στον κόμβο Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης — Καβάλας.

Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία: Στον κάθετο δρόμο στα Μάλγαρα, δίπλα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης — Βέροιας, στην Εθνική Οδό Βέροιας — Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας, στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου, στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης, στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης — Θεσσαλονίκης, στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Τις επόμενες ημέρες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΙΤΙΒΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ

Από ΠΑΤΑΡΙ

Στις 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς τηλεφώνησε σε κάποιον κύριο Γκουαϊντό και του έδωσε το πράσινο φως να αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος.
Σύμφωνα με το Associated Press, στα μέσα Δεκεμβρίου, είχε προηγηθεί η μυστική μετάβαση του ίδιου κυρίου στην Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε με τον Τζον Μπόλτον.
Είχε ξεκινήσει η προσπάθεια επιβολής ενός "βελούδινου" φαινομενικά πραξικοπήματος εναντίον του λαού της Βενεζουέλας, το οποίο όμως αν επικρατήσει τελικά, θα μοιράσει πολύ πόνο, και τόνους αίματος που κουβαλάει στις αποσκευές του.
Εδώ και αρκετά χρόνια, το παγκόσμιο ιερατείο της νέας τάξης με πρώτο βιολί φυσικά τις ΗΠΑ, είχε βάλει στο στόχαστρο την Βενεζουέλα.

Όταν ο Τσάβες το 1998 ανέβηκε στην εξουσία και εξήγγειλε την Μπολιβαριανή επανάστασή του, η Βενεζουέλα πρωτίστως για τους Αμερικάνους, έγινε ένα εύγεστο φρούτο (πετρέλαια) το οποίο είχαν χάσει μέσα από τα χέρια τους. Σύγκαιρα και ένα πυώδες σπυρί που απειλούσε να "μολύνει" ολόκληρη την Λ. Αμερική.

Η μαύρη προπαγάνδα που αναπτύχθηκε ενάντια στην χώρα από τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν κάτι το πρωτοφανές. Ιδιαίτερα μετά την άνοδο στην εξουσία του Μαδούρο, η πλύση εγκεφάλου η οποία εκ του ασφαλούς στόχευε τους πολίτες των άλλων χωρών, κυρίως της Ευρώπης, οι οποίοι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουν τί ακριβώς συνέβαινε στην Βενεζουέλα, ξεπέρασε ακόμα και τα όρια της παράνοιας. Μία αποκρουστική επιδημία κατευθυνόμενου ψέματος και κακοήθειας, που απλώθηκε σε όλη την υφήλιο.....

Υπήρξε πρόσφορο έδαφος για να αποκτήσει αληθοφάνεια όλη αυτή η τεράστια αντιδραστική προπαγάνδα; Οπωσδήποτε και υπήρξε. Ευθύνονταν γι' αυτό ο Τσάβες και πολύ περισσότερο ο Μαδούρο; Αναμφισβήτητα. Ωστόσο είναι άλλο πράγμα η αντικειμενική εξέταση των όποιων λαθών έγιναν κατά την διάρκεια της 20χρονης διαδρομής μιάς χώρας και ενός λαού ο οποίος προσπαθούσε να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, στα δικά του πόδια, και άλλο η κακεντρεχής και αφηνιασμένη αντίδραση των λυσσασμένων εκπροσώπων της μαύρης διεθνούς αλητείας του χρηματιστικού κεφαλαίου και των πολυεθνικών κανίβαλων..

Η σημερινή κρίση που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα εδράζεται πρώτα και κύρια φυσικά στην απελπιστική κατάσταση της οικονομίας της, με όλα τα συνακόλουθα αρνητικά φαινόμενα που αναδύονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Έξαρση της εγκληματικότητας, απογείωση της διαφθοράς, και άλλα πολλά.

Κι' όμως η περίοδος Τσάβες στην αρχή, είχε εμφανίσει τεράστιες επιτυχίες. Η φτώχεια (σε μέσο όρο) περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό, ενώ πενταπλασιάστηκε το ΑΕΠ της χώρας. Ήταν αυτές οι επιτυχίες άλλωστε που συνέτειναν μέσω και της αμέριστης συμπαράστασης του λαού, στην αποτυχία του αντιδραστικού στρατιωτικού πραξικοπήματος που επιχειρήθηκε εναντίον του το 2002.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Τσάβες (δεν ήθελε; δεν μπόρεσε  εξακολουθούσε να έχει το τραίνο πάνω στις αστικές ράγες, βασίζοντας την οικονομία του στα έσοδα που έρχονταν από τις εξαγωγές πετρελαίου, θέτοντας τους υπόλοιπους τομείς της παραγωγής, σε δεύτερη μοίρα.

Ο Μαδούρο, εκτός από το γεγονός ότι δεν ήταν....Τσάβες, είχε την ατυχία να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, την εποχή που οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να πέφτουν ραγδαία, από τα 100, στα 30 δολάρια το βαρέλι. Αυτό οφείλονταν φυσικά στην αξεδιάλυτη παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έριξε την ζήτηση.

Την ίδια στιγμή η εμμονή του στην συνέχεια του "καρφώματος" του εθνικού νομίσματος στο δολάριο, στάθηκε γι' αυτόν ολέθρια, καθώς αποδείχτηκε ότι δεν είχε πάρει κανένα μάθημα από το πάθημα της Αργεντινής στις αρχές του καινούργιου αιώνα.

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε 4 χρόνια, να συρρικνωθεί το ΑΕΠ γύρω στο 50%, και ο πληθωρισμός να ξεπεράσει το 1.000%!!..

Η χαριστική βολή εναντίον του λαού της Βενεζουέλας δόθηκε από τα αλλεπάλληλα εμπάργκο που έχει επιβάλει στην χώρα του η διεθνής μαφία. Οι εγκληματίες δεν δίστασαν τα τελευταία χρόνια να επιβάλουν απαγόρευση πωλήσεων στα τρόφιμα και τα φάρμακα. Ναι. Αυτοί που γεμίζουν τις οθόνες των τηλεοράσεων με κροκοδείλια δάκρυα για....τον λαό της Βενεζουέλας που πεινάει μέσα στο καθεστώς του Μαδούρο…...

Η Βενεζουέλα αυτή την στιγμή, είναι ένα κοινωνικό ηφαίστειο, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να ξερνάει τεράστιες φλόγες. Ο Μαδούρο, σαν από κεκτημένη ταχύτητα, λόγω της Τσαβικής παράδοσης, εξακολουθεί να στηρίζεται ακόμα από τα φτωχότερα στρώματα της χώρας.

Ωστόσο η παράδοση και μόνο, δηλαδή η "ανάμνηση των παλιότερων καλών ημερών", δεν αρκεί για να κρατήσει έναν λαό συνασπισμένο κάτω από μία σημαία. Οι παραδόσεις συνήθως ξεθωριάζουν, και στο τέλος σβήνουν εντελώς, εάν ο λαός δεν καταγάγει νίκες έως ότου γίνει απόλυτα κυρίαρχος στο σπίτι του σε όλους τους τομείς.

Έτσι έσβησε εντελώς από την μνήμη των Αργεντινών ο Περονισμός, χωρίς ν' αφήσει κανένα ίχνος. Όμως στην προκειμένη περίπτωση της Βενεζουέλας, η δύναμη της παράδοσης, είναι ακόμα ικανή για να αποκρούσει σε πρώτη φάση ένα γελοίο πραξικόπημα που σαν ηγέτη έχει ένα ακόμα ποιο γελοίο ανθρωπάκι, και ένοπλα αν χρειαστεί. Κι' ας έχει μαζί του αυτό το ανθρωπάκι τους κηδεμόνες του, δηλαδή τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους καραγκιόζηδες των Βρυξελών.

Γιατί κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αυταπάτη. Η χώρα βαδίζει με αστραπιαία ταχύτητα προς τον εμφύλιο πόλεμο, έχοντας σπασμένα τα φρένα της. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον της.....Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!