EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

ΤΣΙΡΚΟ ΑΝΕΛ Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο

Ούτε καλημέρα δεν είπαν Καμμένος-Παπαχριστόπουλος – Τι είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για Τσίπρα και Τέρενς Κουίκ – Συνεδρίαση express της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του έως το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου έδωσε ο Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράψει τον βουλευτή.

«Αν μέχρι αύριο το πρωί (σ.σ. εννοεί το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου) ο Θανάσης
Παπαχριστόπουλος δεν παραιτηθεί από βουλευτής, τότε θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ αμέσως μετά την ολιγόλεπτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συνεκλήθη με αποκλειστικό θέμα τον Θ. Παπαχριστόπουλο είπε πως «ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια του Πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (σ.σ. αρχίζει αύριο στις 10:00)» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο» για να υπογραμμίσει «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ να εκτελέσει την Μακεδονία».

Π. Καμμένος: Κυβέρνηση των αποστατών

Υπενθυμίζεται πως αν παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος η έδρα πηγαίνει στον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Για τον λόγο αυτό ο Πάνος Καμμένος ανέφερε «Να αναλάβει την ευθύνη ο πρωθυπουργός και ο Κουίκ για την ψήφιση του πρωτοκόλλου» και σε άλλο σημείο επισήμανε «Ο κ. Κουίκ να πάρει απόφαση αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών. Αν δηλαδή με προτροπή του Πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο Υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών κι αν ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει και με τον κ. Κουίκ αυτό που έκανε με την κυρία Κουντουρά».

Να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αντιμετωπίζεται σαν ξένο σώμα και μάλιστα όταν μπήκε στην αίθουσα δεν αντάλλαξε ούτε καλημέρα με τους υπόλοιπους.

Κάθισε απέναντι από τον Πάνο Καμμένο και κοίταζε συνεχώς το κινητό του, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει έτσι την έκδηλη αμηχανία.

Εν αναμονή της «ετυμηγορίας» της επιστημονικής υπηρεσίας

Πάντως σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως στο ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του Θ. Παπαχριστόπουλου ή του Τα Κουίκ το κόμμα θα μείνει με 4 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ και τον Αριστείδη Φωκά που έχει εκλεγεί με την Ενωση Κεντρώων. Όμως, 2η παράγραφος του άρθρου 15 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ως κατώτατο όριο διατήρησης ΚΟ τους 5 βουλευτές, αρκεί όμως αυτοί να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

«O ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης παρέπεμψε το ζήτημα στην επιστημονική υπηρεσία υπογραμμίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα την γνωμοδότησή της.

Πηγή   protothema.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ας πούμε, σήμερα, μερικές αλήθειες, απ΄αυτές που σκοπίμως κρύβουν τα διεφθαρμένα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ, για την Βενεζουέλα

Ας πούμε, σήμερα, μερικές αλήθειες, απ΄αυτές που σκοπίμως κρύβουν τα διεφθαρμένα παγκόσμια και εγχώρια ΜΜΕ, για την Βενεζουέλα.

Θα μας λυθούν, έτσι, πολλές απορίες και συγχύσεις, για την κατάσταση, που επικρατεί, σ΄αυτήν τη χώρα.

Ioanna Ypsilanti

Ακούω πολλούς, που απορούν, πώς μια τόσο πλούσια χώρα δεν μπορεί να ταϊσει τους πολίτες της; Τι σόι σοσιαλισμός είναι αυτός;

Η Βενεζουέλα είναι μια τεράστια χώρα 1.000.000 τμ., που το 90% του εδάφους της καλύπτεται, από απροσπέλαστη ζούγκλα. Το κλίμα της είναι τροπικό. Δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε αγροτική παραγωγή. Και πριν τον Τσάβες και μετά τον Τσάβες!

Βρίσκεται κοντά, στις ΗΠΑ και όλες οι εισαγωγές και εξαγωγές της γίνονταν με τις ΗΠΑ, για μικρότερο κόστος. Την δεκαετία του ΄30 εξήγαγε καφέ και εισήγαγε τρόφιμα. Μετά εξήγαγε πετρέλαιο και εισήγαγε πάλι τρόφιμα. Ποτέ δεν είχε δικά της τρόφιμα!

Το 1999 ήταν περίοδος ευημερίας, για το πετρέλαιο.

Το 2008, η τιμή του καταποντίστηκε, από τα 140 δολ. το βαρέλι, στα 35 δολ. Ηταν ο Τσάβες που το ανέβασε στα 100 δολ.

Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας έχει δύο τύπους. Το βαρύ, που δεν περνάει καν απ΄τους σωλήνες και το κανονικό, που όλοι γνωρίζουμε. Την πολύ ακριβή επεξεργασία του βαρέως πετρελαίου την παρέδωσε ο Τσάβες σε ιδιωτικές εταιρείες απ΄όλον τον κόσμο και η επεξεργασία του γινόταν στην Ινδία, λόγω του χαμηλού εργατικού κόστους. Το κράτος κράτησε τα ελαφρύ πετρέλαιο.

Με τα έσοδα του πετρελαίου, ο Τσάβες έχτισε σπίτια, με φως νερό και θέρμανση, στις φτωχογειτονειές της χώρας, εκεί που οι άνθρωποι ζούσαν σε χαρτόκουτα,, ενώ δίπλα τους οι πλούσιοι είχαν απομονώσει τις περιοχές τους με περιφρούρηση ιδιωτικής αστυνομίας.
Ιδρυσε λαϊκά μαγαζιά, όπου τα αναγκαία αγαθά, χρηματοδοτούνταν από το κράτος. Μαυραγορίτες αγόραζαν τα προϊόντα και τα πουλούσαν στην επόμενη γωνία σε πενταπλάσιες τιμές. Κανείς δεν μπορούσε να τους ελέγξει.

Το 2002, οι ΗΠΑ έκαναν πετρελαϊκή απεργία. Μία μόνο εταιρία διαχειριζόταν τα προγράμματα τροφοδοσίας και ήταν όλοι Αμερικανοί. Πήραν τους κωδικούς των κομπιούτερς και έφυγαν! Οι καταστροφές ήταν τεράστιες. Οι Βενεζουελάνοι αναγκάστηκαν να σπάσουν τα κομπιούτερς, για να βρούν τους κωδικούς των προγραμμάτων. Τότε στήθηκαν οι διαδηλώσεις των πλουσίων και οι αντι-διαδηλώσεις των φτωχών υποστηριχτών του Τσάβες. Αιματηρά επεισόδια. Στρατιωτικοί εκπαιδευμένοι στις ΗΠΑ συλλαμβάνουν τον Τσάβες και τον οδηγού, σε νησί της Βενεζουέλας. Του αφαιρούν την στρατιωτική του στολή και του βάζουν πολιτικά ρούχα, για να τον ταπεινώσουν. Του δίνουν χαρτί και στυλό και 10΄λεπτά προθεσμία για να γρ'αψει ότι δεν θέλει να εκπληρώσει τα καθήκοντα του, ως Πρόεδρος, καθώς και μια επιστολή, που να εξηγεί τους λόγους της "αυτοκτονίας" του.

Ενας απλός φαντάρος που τον υποστήριζε του δίνει το κινητό του τηλέφωνο. Ο Τσάβες τηλεφωνεί στην κόρη του. Εκείνη, στον Φινέλ Κάστρο και ο Κάστρο βγαίνει στον αέρα, λέγοντας ότι ο Τσάβες κρατείται και είναι ψέμα ότι παραιτείται και αυτοκτόνησε!

Ο λαός βγαίνει στους δρόμους. Εισβάλλει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ήδη, γινόταν η δεξίωση για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου. Του Προέδρου του ΣΕΒ, Πέδρο Καρμόν, που όρισαν οι ΗΠΑ.

Πριν προλάβει να φάει το επιδόρπιο, διέφυγε στην Κολομβία.

Η Βενεζουέλα έχει εξαγωγές 30 δις δολ. και εισαγωγές 20 δις δολ. Περισσεύουν 10 δις για να αγοράσει ότι θέλει!

Και όποιος είναι έξυπνος, ας αρχίσει να στέλνει αγροτικά προϊόντα!Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η βουλευτίνα με το πλούσιο μπούστο που προκαλεί αντιδράσεις με τις εμφανίσεις της στα έδρανα (Photos)

Οι πολιτικοί συνήθως διακρίνονται από το τι κάνουν και όχι από αυτά που φορούν. Η Anna Paulina Da Silva όμως, βουλευτίνα στη Βραζιλιάνικη βουλή, προερχόμενη από την περιοχή της Santa Catarina και γνωστή απλά ως Paulina, διακρίνεται και για το αποκαλυπτικό της ντύσιμο στη Βουλή. Ένα ντύσιμο το οποίο αφήνει να φαίνεται το κορμί της με το πλούσιο και στήθος της να ξεχωρίζει.

Ειδικά όταν φοράει ένα κόκκινο φουστάνι μέσα στο κοινοβούλιο, το οποίο είναι άκρως αποκαλυπτικό.
Η Paulina όμως δεν αστειεύεται. Δεν επιτρέπει σε κανένα να σχολιάζει την εμφάνιση της αλλά τα έργα που θα αφήσει από το πέρασμα της από τη βουλή: «Ήδη έχω κάνει μηνύσεις σε ανθρώπους που έγραψαν υποτιμητικά σχόλια για μένα και για την εμφάνιση μου. Θέλω να με κρίνουν από το τι θα αφήσω πίσω μου όχι να με κρίνουν επειδή είμαι γυναίκα και έχω ωραίο σώμα.» λέει η ίδια και συνεχίζει αφοπλιστικά: «Πάντα είχα μεγάλο στήθος. Τι να κάνω;»

Πολλοί είχαν γράψει ότι με την εμφάνιση της καλό θα ήταν να πάει σε κάποιο κλαμπ όχι στη βουλή, άλλοι σχολίαζαν το στήθος της και το κορμί της με σεξιστικά σχόλια και όλα αυτά εκνεύρισαν τη βουλευτίνα. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι όμως ήταν ένα σχόλιο που την αποκαλούσε «εκπρόσωπο των πορνών στο κοινοβούλιο».


Santa Catarina state lawmaker Paulinha was heavily attacked on social media due to the cleavage she wore when she took office last Friday. 6,300 comments were posted on Facebook, mostly misogynist. She stated she'll keep on wearing what she feels like.
21 people are talking about thisΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λουκέτο μετά από χρόνια στο Notos Home στην Πλατεία Κοτζιά

Το πρώτο πολυκατάστημα επίπλων και ειδών σπιτιού που λειτούργησε στην Ελλάδα, το Notos Home της πλατείας Κοτζιά, αποτελεί εδώ και λίγες ώρες παρελθόν.

Σε φάση μεταφοράς των τελευταίων εναπομείναντων αντικειμένων από το Notos Home της Πλατείας Κοτζιά στον 6ο και 7ο όροφο του πολυκαταστήματος Notos Galleries (πρώην Λαμπρόπουλος) στην Αιόλου βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Notos Com.

Η τελευταία κάτω από την πίεση των πιστωτριών τραπεζών ακολουθεί πρόγραμμα αναδιάρθωσης το οποίο συμπεριλαμβάνει μεταξύ των άλλων και κλείσιμο καταστημάτων.

Το Notos Home το οποίο ξεκίνησε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ως project της οικογένειας Λαμπρόπουλου (σ.σ. στόχος ήταν να λειτουργήσει ως Λαμπρόπουλος Home) υλοποιήθηκε τελικά από της Notos Com, συμφερόντων του Ομίλου Παπαέλληνα σε συνεργασία με τον άλλωτε ισχυρό όμιλο Κορασίδη.

Η αρχική μετοχική συμμετοχή ήταν 51% Notos Com, 49% Κορασίδης μέσω της Κλαουδάτος (σ.σ. το Notos Home δημιουργήθηκε στους ανακατασκευασμένους χώρους όπου λειτουργούσε τις προηγούμενες δεκαετίες το κεντρικό πολυκατάστημα της Κλαουδάτος).

Το πολυόροφο κατάστημα 17.000 τετραγωνικών άνοιξε τις πόρτες τους τα Χριστούγεννα του 2003 σε μια εποχή εμπορικής έξαρσης (έλευση της IKEA στην Αθήνα, κάθοδος της Fokas, δημιουργία Attica, άνοιγμα του πρώτου καταστήματος Habitat στο Σύνταγμα κ.α.) και γνώρισε ημέρες δόξας κυρίως με τις λίστες γάμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2006 από τους 20.000 γάμους που έγιναν στην Αττική, οι 10.000 είχαν λίστες γάμου από τις οποίες οι 2.820 ήταν στο Notos Home.

H οικονομική κρίση, η δημιουργία των malls, η απαξίωση της περιοχής γύρω από την Ομόνοια και η έλευση νέων παικτών στην αγορά των ειδών σπιτιού σε συνδιασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος της Notos Com, παρά την στήριξη από την οικογένεια Παπαέλληνα, οδήγησαν στο κλείσιμο του καταστήματος στην πλατεία Κοτζιά και της συστέγαση του Notos Home από τις 11 Φεβρουαρίου στο Notos Galleries στην συμβολή Σταδίου και Αιόλου.

Πληροφορίες θέλουν τον χώρο που φιλοξενούνταν το Notos Home να προορίζεται για την δημιουργία ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει αρκετά από τα καταστήματα που λειτουργούσε η Notos Galleries και συγκεκριμένα, στην Πάτρα, στην Λάρισα, στο εμπορικό κέντρο River West διατηρόντας πλέον παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, την Θεσσαλονίκη και την Καλαμάτα.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστρέφουν οι ελεγκτές στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Οι ελεγκτές εισιτηρίων επιστρέφουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς το κλείσιμο των θυρών στο μετρό δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τη λαθρεπιβίβαση.

Όπως αναφέρει το capital.gr που επικαλείται στοιχεία του ΟΑΣΑ, την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου έγιναν σχεδόν 10.000 έλεγχοι στη ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Τραμ) και 4.900 στην ΟΣΥ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ).


Έσοδα

Όσον αφορά τα έσοδα, στον οργανισμό εμφανίζονται ικανοποιημένοι, καθώς επιτεύχθηκε αύξηση το δίμηνο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 καταγράφηκε αύξηση εσόδων κατά 9,8% και 21%, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αντίστοιχα.

Για το σύνολο του 2018, ο κύκλος εργασιών εκτιμάται σε 200 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από το υπουργείο Εργασίας), έναντι 173,5 εκατ. το 2017. Το 2019 τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν άνω του 10%.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον την τριετία 2012-2014 οι πωλήσεις, σε ετήσια βάση, βρίσκονταν κοντά στα 250 εκατ. ευρώ. Είχαν, δηλαδή, διαμορφωθεί σε 247,1 εκατ. το 2012, 232,8 εκατ. το 2013 και 247,5 εκατ. ευρώ το 2014.

Ωστόσο, από το 2015 άρχισαν να μειώνονται σημαντικά. Την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο ομίλου, τα έσοδα υποχώρησαν σε 201,4 εκατ. ευρώ, μειώθηκαν περαιτέρω σε 182,4 εκατ. ευρώ το 2016 και βρέθηκαν το 2017 σε 173,5 εκατ. ευρώ.

Στον ΟΑΣΑ συσχετίζουν την σημαντική πτώση των εσόδων το διάστημα 2015-2017 και με αύξηση του ΦΠΑ και την έναρξη εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η απώλεια εσόδων δεκάδων εκατ. ευρώ είναι σε βάρος (και) του κρατικού προϋπολογισμού. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις, παρά τη σταδιακή βελτίωση, θα παραμείνουν και το 2019 στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων.

Τα μεγέθη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο αριθμός των προσωποποιημένων και απρόσωπων καρτών διαμορφώθηκε σε 1,10 εκατ. και 620.000, αντίστοιχα. Επίσης, 7 στους 10 επιβάτες χρησιμοποιούν εκπτωτικά εισιτήρια, με τις εκπτώσεις να φτάνουν έως τα 17 λεπτά το εισιτήριο.

Οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα έφτασαν στο 20% (1 στα 5 ευρώ προέρχεται, δηλαδή, από πιστωτική κάρτα), ενώ στα 293 Αυτόματα Μηχανήματα, πέραν όλων των εκδοτηρίων και 500 περιπτέρων που διαθέτουν POS, είναι δυνατή η χρήση πιστωτικής κάρτας.Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρύθμιση οφειλών για τα ασφαλιστικά ταμεία: Έρχεται «γενναίο κούρεμα» έως και 70%

Η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία «θα προβλέπει γενναίο κούρεμα έως 70% της συνολικής οφειλής», «περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85%», αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, η υπαγωγή σε αυτή θα γίνεται «με τρία βήματα, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ» και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Finance & Markets Voice».

Όπως μάλιστα εξήγησε «η κύρια οφειλή θα περικοπεί μέσω του επανυπολογισμού των οφειλόμενων με βάση τον ν. 4387/16», αφορά ενεργούς και μη ενεργούς και εξαιρούνται μόνο όσοι εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο «δυνητικά στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες» με συνολικές οφειλές 16 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτούς εντάσσονται, όπως διευκρίνισε, «και 80.000 πολίτες, που αν και έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω μεγάλων οφειλών». Ο στόχος είναι, είπε ο υφυπουργός, να δοθεί ανάσα και προοπτική σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, αλλά και ώθηση στην αγορά.

Κάνοντας σύντομο απολογισμό για τα δύο χρόνια λειτουργίας του ΕΦΚΑ, ο υφυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά «πέτυχε πλεονάσματα, που μας επέτρεψαν να σταματήσουμε τις περικοπές των συντάξεων. Να κάνουμε θετικές παρεμβάσεις για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Να θωρακίσουμε το σύστημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων».

Αναφερόμενος στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών και Ασφάλισης μίλησε για δύσκολο εγχείρημα, πρόσθεσε όμως πως θα προχωρήσει «με επαρκείς παροχές για όλους, ισότιμη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ και σεβασμό των όποιων ιδιαιτεροτήτων δικαιολογούνται λόγω της διαφορετικής φύσης της εργασίας».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αφού υπενθύμισε ότι «μετά από 10 χρόνια 660.000 εργαζόμενοι βλέπουν αυξήσεις» ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι «θα μοχλεύσει θετικά την οικονομία», «θα τονώσει την αγορά και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ προειδοποίησε «αν τολμήσουν κάποιοι να μεταβάλουν τους όρους εργασίας, θα είμαστε αμείλικτοι», θα υπάρξουν έλεγχοι με όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς, εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση «για την πρόταση των εργοδοτών να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος», ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί σχετικά.

Αναφορικά με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι θα ενισχυθεί με προσωπικό, ενώ θα υπάρξει «on line διασύνδεση με τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα του ΕΦΚΑ, το ΣΕΠΕ και την αστυνομία».

Ερωτηθείς για την πορεία της κυβέρνησης ως τις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις ο κ. Πετρόπουλος αφού τόνισε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπες», δήλωσε ότι «απέναντι στην ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση της Ν.Δ.,εφαρμόζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Δημιουργούμε όρους για την ανάπτυξη, επιτυγχάνουμε βελτίωση βασικών δεικτών της οικονομίας, ενισχύουμε την κοινωνία, λύνουμε προβλήματα του παρελθόντος, σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη θετική πορεία ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την ανακόψει.

Τέλος σε ερώτηση «για τις προσωπικές του προσδοκίες στην πολιτική σκηνή της χώρας» απάντησε «η δοκιμασία της αποδοχής ή της αποδοκιμασίας του έργου μας για την αποκατάσταση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και της αξιοπιστίας του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελεί δικαίωμα των πολιτών για να κρίνουν. Δεν δικαιούμαι να αποφύγω, ούτε θα αποφύγω, τον έλεγχο και την κρίση των πολιτών».
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γ.Δραγασάκης για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: «Τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος»

Σπέρνουν ανησυχία οι νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια
Περίεργη επιμονή με τον κίνδυνο να απαιτηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών επιδεικνύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο απο 10 ημέρες επισημαίνει στη Βουλή το ενδεχόμενο να κληθούν οι φορολογούμενοι να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε και πάλι το εκρηκτικό ζήτημα των κόκκινων δανείων και υποστήριξε ότι εάν δεν δοθεί στο πρόβλημα η σωστή λύση τότε οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφαλαία που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που προκάλεσε η πρώτη του δήλωση περί ανακεφαλαιοποίησης πριν από λίγες ημέρες είπε στην Ολομέλεια: «Ουδεμία ανησυχία προέκυψε από την προηγούμενη ομιλία μου στην επιτροπή. Κανείς δεν τρόμαξε ότι θέτω θέμα ανακεφαλαιοποίησης. Κανείς δεν αισθάνθηκε ότι θέτω τέτοιο θέμα» για να προσθέσει ωστόσο στην συνέχεια «είχα πει για τέσσερις αυτονόητες αλήθειες:

δεν πρέπει υποτιμήσουμε το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια την Ευρώπη. Διαφωνεί κανείς με αυτό; Ηταν 97 δισ. ευρώ το 2014 και από τότε αρχίζει η μείωση τους αλλά παραμένουν υψηλά και πρέπει να τα μειώσουμε

Δεν έχουμε λύσεις manual. Δεν είναι κάτι που με αυτόματο πιλότο ή μια απλή λύση λύνεται. Πρεπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη να δούμε διεθνείς πρακτικές. Για παράδειγμα έχουμε πρόταση απο την Τράπεζα της Ελλάδος και τον κ. Στουρνάρα και απο ΤΧΣ. Πρέπει κάθε λύση να τη συζητούμε και να βλέπουμε τα θετικά και τα αρνητικά

Και σημειώνω εναν 3ο κίνδυνο, μια 3η αλήθεια πως αν δεν προσέξουμε μπορεί να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια. Αυτο είναι μια νέα πραγματικότητα. Αυτο σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε καμία ρύθμιση; Όχι αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση που προτείνει π.χ. το ΤΧΣ και επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει εγγύηση δημοσίου  η 4η αυτονόητη αλήθεια είναι ότι δυστυχώς αυτά τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος. Αν υποθέσουμε πως μια τραπεζα έχει ανάγκη από κεφάλαια μπορεί να τα βρει εκ των ενόντων. Για παράδειγμα η Eurobank επεξεργάζεται σχεδιο ενσωματώνοντας μια θυγατρική της. Ειναι μια λύση. Άλλη λύση ειναι να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αν έχει. Αν δεν γίνεται μπορει να χρειαστεί ή να θελήσει το δημόσιο όπως παλιά να βάλει κεφάλαια».

Ο κ. Δραγασάκης συνέχισε λέγοντας πως «ειναι ένα πλαίσιο για να δούμε διάφορες ρυθμίσεις. Πρέπει η όποια λύση να βλέπει πρώτα τις κοινωνικές συνέπειες» και πρόσθεσε: «Επίσης πρέπει να δούμε τις δημοσιονομικής φύσης συνέπειες αν έχει επιβάρυνση για δημόσιο και η επιβάρυνση τραπεζών αν θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια και πώς θα τα βρούμε».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως «ειναι θετικό ότι ο κ. Στουρνάρας επισήμως είπε κάτι που έπρεπε ίσως να έχει λεχθεί προ πολλού, οτι τα δύσκολα για τις τραπεζες ανήκουν στο παρελθόν. Συμφωνώ σε αυτό».

Νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσα στον Φεβρουάριο

Την κατάθεση του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην Βουλή εντός του Φεβρουαρίου προανήγγειλε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου είπε πως «Μέσα στον μήνα θα έρθει το νέο σχέδιο νόμου και θα προσπαθήσουμε να υπάρξει πρόνοια και για όσους δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη με υπαιτιότητα των τραπεζών» για να προσθέσει «Δεν θέλουμε παράταση του νόμου Κατσέλη αλλά θέλουμε ένα νέο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η δόση που θα πληρώνουν οι δανειολήπτες θα είναι δραστικά μικρότερη ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των δανείων. Επίσης η προστασία θα επεκταθεί και σε κατηγορίες δανειοληπτών που σήμερα δεν περιλαμβάνονται σε ρύθμιση όπως είναι οι μικροέμποροι. Θα έχουμε ένα σύστημα με αρκετά θετικά στοιχεία που ια οδηγεί σε ουσιαστικές λύσεις γρήγορα».

Για την κατάσταση των τραπεζών ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε πως το 2018 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 15 δις ευρώ ενώ σημείωσε ότι οι επόμενοι στόχοι είναι η απεξάρτηση των τραπεζών από τον ELA και η επιστροφή τους στις αγορές με ρεαλιστικά επιτόκια.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «Παρά τη βελτίωση που παρουσιάζουν οι τράπεζες υπάρχει λόγω κόκκινων δανείων και άλλων προβλημάτων που προκλήθηκαν στην οικονομία, ένα χρηματοδοτικό κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί σήμερα από το τραπεζικό σύστημα» για να υπενθυμίσει ότι στο παρελθόν είχε επισημάνει την ανάγκη ενός παράλληλου χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Είχα μιλήσει για παράλληλο σήμερα θα το πω εναλλακτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που τώρα υλοποιείται με συμπληρωματικά μέσα πέραν των τραπεζών. Αναφέρομαι σε μια σειρά προγραμμάτων που γίνεται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που παρέχουν χρηματοδοτικά εργαλεία. Μια δέσμη από επενδυτικά ταμεία τα οποία ήδη λειτουργούν. Χθες το ΤΑΝΕΟ έκανε ανοικτή πρόσκληση που εξαγγέλλει σειρά από τέτοια εργαλεία.

Ενεργοποιούμε και ιδιωτικούς πόρους». Μεταξύ άλλων ο υπουργός είπε ότι θα «δοθεί δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εκδώσουν ομόλογα που θα αγοράσουν αυτά τα ταμεία τα οποία θα έχουν δημόσιους πόρους αλλά για να λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχοι ιδιωτικοί».

Τέλος, εξήγγειλε για μια ακόμα φορά την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναπτυξιακή τράπεζα.

πηγή: protothema.gr-φώτο: Eurokinissi


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργοδότες προσπαθούν να αποφύγουν την αύξηση του κατώτατου μισθού – Τα κόλπα που χρησιμοποιούν

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου πονοκέφαλο στους εργοδότες καθώς στο τέλος του μήνα θα κληθούν να καταβάλουν την νόμιμη αύξηση στους μισθούς των υπαλλήλων.

Οι εργοδότες προκειμένου να γλιτώσουν αυτό το επιπλέον κόστος έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν τρόπους προκειμένου να το αποφύγουν. Μεταξύ των τρόπων αυτών είναι και η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Μάλιστα, αρκετοί είναι οι εργοδότες που έχουν ζητήσει από τους υπαλλήλους τους να τους ασφαλίσουν για τετράωρο και τα υπόλοιπα χρήματα να τους τα δίνουν «μαύρα».

Όπως λένε οι εργοδότες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της αύξησης και προχωρούν σε αυτό το μέτρο με αποτέλεσμα να καταφεύγουν είτε σε «μαύρη εργασία» είτε σε μερική απασχόληση.

Την ίδια στιγμή, πολλές είναι οι καταγγελίες από πολλές περιοχές της χώρας ότι οι εργοδότες προσπαθούν με τροποποιήσεις συμβάσεων να αποφύγουν την εφαρμογή του νέου νόμου για τον κατώτατο μισθό.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN:

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Από την 1η Φεβρουαρίου, ισχύει ο νέος κατώτατος μισθός, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Παναγιώτης Κορφιάτης, ενώ υπενθύμισε ότι οι εργοδότες έχουν χρονικό περιθώριο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τις νέες αποδοχές.

«Έχουμε καταστρώσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να προσαρμοστούν με τον κατώτατο μισθό. Επομένως, έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε τους ελέγχους μας, αντίστοιχα» σημείωσε ο κ. Κορφιάτης.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους εργοδότες δεν εφαρμόζουν την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τον κ. Κορφιάτη, οι κυρώσεις μπορούν να ξεκινήσουν από 6.000 ευρώ και, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και μία σειρά από άλλους παράγοντες, να κλιμακωθούν.

«Σκοπεύουμε να δράσουμε στοχευμένα και προγραμματισμένα. Κάνουμε μία συνολική προσπάθεια και θεσμική και ελεγκτική, ώστε να ξαναστήσουμε την εργασία στα πόδια της. Ωστόσο, χρειάζεται και η συμβολή των εργαζομένων» υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ σημείωσε ότι η αδήλωτη εργασία στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 19%, το 2014, ενώ, το 2018, μειώθηκε στο 9% περίπου.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι θα συνέβαινε αν ο άνθρωπος εξαφανιζόταν από τη Γη

Πολλές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας έχουν αφιερώσει τις σελίδες τους στο μέλλον της ανθρωπότητας.

Φυσικές καταστροφές που θα εξαφάνιζαν το ανθρώπινο είδος έχουν απασχολήσει πολλούς συγγραφείς, τι θα συνέβαινε όμως αν αυτό γινόταν στην πραγματικότητα;
Την απάντηση δίνει το παραπάνω βίντεο.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η επόμενη απόφαση θα είναι... ΙΣΟΒΙΑ με...αναστολή.

"Καμπάνες" έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της  Αθήνας στον πρόεδρο Εφετών, Γιώργο  Ευσταθίου και στον πρώην βουλευτή  της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, που κρίθηκαν  ένοχοι για αδικήματα  σχετικά  με την υπόθεση του επονομαζόμενου "παραδικαστικου  κυκλώματος  Νο 2" .

Το δικαστήριο  μετά  από  μακρά  ακροαματική  διαδικασία επέβαλε κάθειρξη  13 ετών  και χρηματική  ποινή  50.000 ευρώ στον  κάθε  ένα  κρίνοντας  τους ενόχους για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων  απο εγκληματική  δραστηριότητα  (ξέπλυμα βρώμικου  χρήματος).

Επίσης  το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ  στον καθένα στους Ιάκωβο  Γιοσάκη και Σταύρο Γεωργιτσογιαννακο, που κρίθηκαν ένοχοι για διαμεσολάβηση σε δωροδοκία και για άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ένας ακόμη δικηγόρος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για διαμεσολάβηση σε δωροδοκία, ενώ του αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό.

Οι καταδικασθέντες  αφέθηκαν ελεύθεροι  μετά την δικαστική ετυμηγορία, καθώς οι δικαστές έδωσαν ανασταλτικό  χαρακτήρα στην έφεση τους - με τον περιοριστικό  όρο της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα. 

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, που ήταν παρών κατά  την εκφώνηση της απόφασης, δήλωσε "αθώος " και υποστήριξε πως θα ειναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί  σε δεύτερο βαθμό, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικων.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό ούτε στον Π.  Μαντούβαλο, ούτε στους υπόλοιπους τρεις.

Θα πρέπει  να σημειωθεί  ότι η απόφαση για την ενοχή επί του αδικήματος δωροδοκίας ήταν ομόφωνη και κατα πλειοψηφία για το ξέπλυμα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση έχει τις ρίζες της στις αρχές του 2005 όταν η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο φως της δημοσιότητας με φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα την ύπαρξη κυκλωμάτων που λυμαίνονταν το χώρο της Δικαιοσύνης. Από τις πολλές καταγγελίες που διερευνήθηκαν τότε ήταν και εκείνη που έφερε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Πέτρο Μαντούβαλο, να έχει δωροδοκήσει το 2000 με τριάντα εκατομμύρια δραχμές τον ανακριτή Ευάγγελο Καλούση, προκειμένου να μην προφυλακίσει τον φίλο του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, ο οποίος είχε συλληφθεί για αδικήματα κακουργηματικής μορφής. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι ποσόν 7 εκατομμυρίων δραχμών είχε κατατεθεί από συνεργάτη του Μαντούβαλου στον τραπεζικό λογαριασμό του ανακριτή.

Μετά το πέρας της έρευνας παραπέμφθηκαν όλοι τους σε δίκη με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας της ηθικής αυτουργίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πηγή   directnews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένας… Φρανκενστάιν 52 τρισ. δολ. στα θεμέλια του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος

Σε ένα σύνολο 382 τρισ. δολ. χρηματοπιστωτικών assets που αποτελούν το σύνολο των αξιών στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, υπάρχει ένα ποσό της τάξης των 52 τρις δολ, ήτοι το 14% του συνόλου, που αυξάνεται ταχύτατα και κινείται εκτός ελέγχου και εποπτείας του τραπεζικού και μη τραπεζικού χώρου.

Του Γ. Αγγέλη

Πρόκειται για assets τα οποία λειτουργούν στα όρια του αποκαλούμενου μέχρι πρόσφατα «shadow banking” ή με την τρέχουσα ονομασία του «μη τραπεζική χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση” και παραμένουν πέραν κάθε τραπεζικής ή μη τραπεζικής εποπτείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FSB που αφορούν μία αποτύπωση μέχρι και το τέλος του 2017, το κομμάτι αυτό του σκιώδους χρηματοπιστωτικού συστήματος, αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους (8,5%) από το «εποπτευόμενο” κομμάτι των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών τόσο του τραπεζικού όσο και του μη τραπεζικού τομέα (5,3%), μετά το 2011.

Συνολικά από τα 382 τρισ. δολ το κομμάτι της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης που δεν περνάει μέσα από τις κεντρικές τράπεζες, τις ιδιωτικές τράπεζες, τους κρατικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά ταμεία στα τέλη του 2017 ξεπερνούσε τα 116 τρισ. δολ. ήτοι αποτελεί το 30% του συνόλου.

Τα μεγέθη είναι πλέον τρομακτικά και εμφανίζονται ικανά να αμφισβητήσουν την παντοκρατορία των νομισματικών παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών εάν λειτουργήσουν για κάποιο λόγο «συντονισμένα”.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτός ο σκιώδης Φρανκενστάιν του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχει αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά το 2010, ήτοι μετά την ενεργοποίηση των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες. Και το μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητάς του προέρχεται από την ανεξέλεγκτη «μόχλευση” των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν από τις κεντρικές τράπεζες στα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ένα δεύτερο στοιχείο εξαιρετικά ενδιαφέρον από τον FSB είναι ότι η «λειτουργία” αυτού του σκιώδους συστήματος χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης εντοπίζεται στην Κίνα, τους φορολογικούς παραδείσους όπως τα νησιά Κεϊμάν, την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.

Με άλλα λόγια διατρέχει οριζόντια διαδρομές μέσα από τις διεθνείς χρηματαγορές…

Η σκιά της απειλής που αντιπροσωπεύει ο όγκος αυτών των κεφαλαίων – κάθε μορφής – συνδέεται με το γεγονός ότι η «πηγή” που αποτέλεσε την κύρια τροφοδοτική αρτηρία τους τα τελευταία 7 – 8 χρόνια, ήτοι τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών, σήμερα αφενός έχει αρχίσει να «στερεύει” με τη διακοπή των QE.

Πολύ περισσότερο όμως ο κίνδυνος συνδέεται με το γεγονός ότι αυτή η παροχή ρευστότητας έχει αρχίσει να αντιστρέφεται, όπως για παράδειγμα έχει αρχίσει να συμβαίνει με την Fed και κάποια στιγμή θα αρχίσει να συμβαίνει με την ΕΚΤ.

Ο τεράστιος όγκος αυτών των assets, που η FSB τα προσδιορίζει σε 52 τρισ. δολ και ο μη ελεγχόμενος/εποπτευόμενος τρόπος συναλλαγής μέσα από το shadow banking, αντιπροσωπεύει μια ωρολογιακή βόμβα της οποίας ούτε το μέγεθος ούτε ο τρόπος ύπαρξης μπορεί πλέον να ελεγχθεί…
Πηγή    capital.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!