EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Aυτά συμβαίνουν όταν ξεχνά να πάρει τα φάρμακα του.

Συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι έδωσε ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, προχωρώντας σε δηλώσεις που μόνο προβλήματα και σύγχυση μπορούν να δημιουργήσουν.
Ο «Έλληνας πρωθυπουργεύων», είπε πως οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας «μοιάζουμε πολύ» και πως «έχουμε κοινό πολιτισμό».

Τι εννοεί άραγε όταν λέει ότι έχουμε «κοινό πολιτισμό» με τους Τούρκους; Για ποιο πολιτισμό μιλάει; Μήπως για τον αρχαίο ελληνικό που διεκδικούν και καπηλεύονται οι Τούρκοι εδώ και χιλιάδες χρόνια;

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα την Χάλκη, όπου συνάντησα πολλούς Τούρκους που ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού.Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Έτσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας», είπε .

Για ποια ιστορία και ποιον πολιτισμό μιλάει ; Η ιστορία και ο πολιτισμός των Τούρκων κατακλύζεται από πολέμους, σφαγές, γενοκτονίες, διωγμούς και ανελέητη προπαγάνδα. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η ίδια η ιστορία. Το έλεγαν οι παππούδες μας που έφτασαν κυνηγημένοι από τον σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ. Το λένε οι Κύπριοι αδερφοί μας που μόλις πριν 44 χρόνια είδαν την πατρίδα τους να χάνεται από την εισβολή του Αττίλα.

Τι σχέση έχει λοιπόν ο ελληνικός πολιτισμός με τους Τούρκους, κύριε Τσίπρα; Πώς μοιάζουμε οι Έλληνες με τους Τούρκους; Σε ποιο «κοινό πολιτισμό» αναφέρεστε; Πώς μπορεί ένας Έλληνας πρωθυπουργός να κάνει λόγο για κοινό πολιτισμό με την Τουρκία, την στιγμή που η Άγκυρα διεκδικεί τη Θράκη μας και το μισό Αιγαίο;

Είναι προφανές πως οι δηλώσεις του  ανοίγουν το δρόμο για νέες προκλήσεις και διεκδικήσεις καζάν-καζάν από την Άγκυρα.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Facebook και Google γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα για σένα!

Γράφει ο Νικόδημος Καλλιντέρης*

«Όλοι είναι ένοχοι για κάτι ή κρύβουν κάτι. Αρκεί κάποιος να ψάξει αρκετά βαθιά για να βρει τί είναι αυτό» (Aleksandr Solzhenitsyn).

Αλήθεια, γνωρίζεις ότι στην χώρα μας βάσει στατιστικών ερευνών οι κάτοχοι λογαριασμού στην πλατφόρμα Facebook είναι άνω των πέντε (5) εκατομμυρίων; Αντιστοίχως, οι ενεργοί λογαριασμοί στην Google σαφώς είναι αρκετά πολυαριθμότεροι και με έντονα αυξητικούς ρυθμούς…

Έχεις άραγε συνειδητοποιήσει ότι η χρήση των εξαιρετικά χρήσιμων και εξυπηρετικών υπηρεσιών τους σου προσφέρεται χωρίς κανένα απολύτως αντίτιμο; Είναι εντελώς δωρεάν- ή μήπως όχι; Ε, λοιπόν, όχι! Οι συγκεκριμένες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως και πολλές άλλες, «τρέφονται» από τα δεδομένα σου τα οποία τους προσφέρεις κατά την χρήση τους. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίος ο χαρακτηρισμός των προσωπικών μας δεδομένων ως «το πετρέλαιο του 21ου αιώνα». Έχει, βέβαια, προηγηθεί η συγκατάθεσή σου για την παροχή τους αλλά, στ’ αλήθεια, κατά πόσο έχεις αίσθηση του όγκου των προσωπικών σου δεδομένων που αποθηκεύονται στους servers τους;

Ας δούμε πρώτα την περίπτωση του Facebook:

Ως υποκείμενο των προσωπικών σου δεδομένων έχεις το δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων) κατά το οποίο μπορείς να αιτηθείς και να λάβεις από την εταιρία (υπεύθυνος επεξεργασίας) όλα όσα έχει αποθηκεύσει για το πρόσωπό σου. Εν προκειμένω μπορείς να το ασκήσεις ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/help/1701730696756992

Αφού υποβάλλεις το αίτημα και αναμείνεις για τον απαιτούμενο χρόνο επεξεργασίας θα ειδοποιηθείς για την λήψη του φακέλου εντός του οποίου θα βρεις: κάθε προσωπικό γραπτό ή ηχητικό μήνυμα που έστειλες, τον χρόνο, το τόπο και την συσκευή με την οποία κάθε φορά συνδέθηκες στον λογαριασμό σου, τις εφαρμογές που χρησιμοποίησες, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σου και δεν έχει τελειωμό… Κι όλα αυτά από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του λογαριασμού σου μέχρι και σήμερα!

Κι ας πάμε τώρα στην Google:

Αν έχεις ενεργοποιημένο στο «έξυπνο» τηλέφωνο σου τον γεωεντοπιστή (GPS) η Google καταγράφει όλο το ιστορικό των τοποθεσιών στις οποίες έχεις βρεθεί σε συνδυασμό με το χρονικό διάστημα που έμεινες σε κάθε μια και τη διάρκεια της μετάβασης από την μια τοποθεσία στην άλλη! Θέλεις να το διαπιστώσεις και μόνος σου;

Ακολούθησε τον σύνδεσμο: https://www.google.com/maps/timeline?pb

Επίσης, με μεγάλη ευκολία θα βρεις όλο το ιστορικό των αναζητήσεών σου από οποιαδήποτε συσκευή κι αν το πραγματοποίησες ακόμη κι αν το διέγραψες (https://myactivity.google.com/myactivity) αλλά και το ιστορικό σου στην πλατφόρμα Youtube (https://www.youtube.com/feed/history/search_history).

Επιχείρησε τώρα να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου όλα τα αποθηκευμένα από την Google δεδομένα σου (https://takeout.google.com/settings/takeout). Μην εκπλαγείς από τον όγκο του φακέλου ο οποίος γι΄αυτό το λόγο μπορεί να χρειαστεί αρκετές ώρες για να σου σταλεί. Κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγέθους αρκετών gigabyte, αναλόγως πάντοτε με την συχνότητα και το είδος της χρήσης των υπηρεσιών. Στον φάκελο θα βρεις από τα διαγεγραμμένα ηλεκτρονικά σου μηνύματα μέχρι το με κάθε λεπτομέρεια ιστορικό πλοήγησής σου, το ημερολόγιό σου και τις εκδηλώσεις που παρακολούθησες, τις φωτογραφίες σου, τυχόν προϊόντα της Google που αγόρασες και πολλά άλλα…

Πέραν αυτών, αν συνδέεσαι σε διάφορες πλατφόρμες μέσω του λογαριασμού σου στην Google (log in with Google) καταγράφονται ακουσίως πολλές ευαίσθητες προσωπικές σου πληροφορίες όπως ο τόπος που ζεις, που σπουδάζεις ή εργάζεσαι, ο αριθμός των φίλων σου στο Google Plus, το φύλο σου, το ονοματεπώνυμό σου ή οι γλώσσες που μιλάς. Οποιαδήποτε κίνηση σου στο διαδίκτυο έχει αφήσει με τρόπο ευκρινή και ανεξίτηλο το ψηφιακό της αποτύπωμα παρόλο που σήμερα δεν είσαι σε θέση να την θυμάσαι!Η φωτογραφία δείχνει τα στοιχεία που έμαθε μία πλατφόρμα ηλεκτρονικών παραγγελιών για το Μάνο Μανδράκη, μέλος της Homo Digitalis, όταν συνδέθηκε σε αυτήν μέσω του λογαριασμού του στην Google.

Αφού έκανες τα ανωτέρω βήματα, μήπως νιώθεις πλέον κάπως μουδιασμένος ή και τρομοκρατημένος; Καθόλου περίεργο! Πρόκειται για την αίσθηση ότι είσαι «ψηφιακά γυμνός» και κάποια αόρατη εξουσία βγαλμένη από τις διηγήσεις του Jeremy Bentham καταγράφει τις κινήσεις σου για πάντα και μπορεί να συνάγει απ’ αυτές εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα. Εναντίον σου ή επ’ ωφελεία σου; Από τα κίνητρα του κατόχου των δεδομένων σου εξαρτάται… Πάντως, σίγουρα οι Facebook και Google κατέχουν πληροφορίες που δεν τις έχεις μοιραστεί ποτέ ούτε με την οικογένειά σου ή με τον κολλητό σου.

Γι΄αυτό το νου σου! Ο σύγχρονος ψηφιακός κόσμος της πληροφορίας σου προσφέρει απίθανες διευκολύνσεις αλλά και αμέτρητους κινδύνους. Μόνο εσύ ο ίδιος μπορείς να προτατεύσεις τον εαυτό σου! Κι αν επαναλάβεις το γνώριμο και επικίνδυνα αφελές «δεν έχω τίποτε να κρύψω» θα σε προτρέψω να εμβαθύνεις στο ρητό που βρίσκεται στο πάνω μέρος του άρθρου.

* O Νικόδημος Καλλιντέρης είναι νομικός με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο (ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ). Πεδία έρευνας και ενδιαφέροντος του αποτελούν το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) καθώς και οι τεχνολογίες Βig Data, Machine Learning και η Tεχνητή Nοημοσύνη.

homodigitalis.grΤο είδαμε ΕΔΩ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκαριστική καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Κρύβουν θύματα γρίπης

«Πλημμελής ενημέρωση για τη γρίπη από το υπουργείο Υγείας και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών (20% περίπου) που το υπουργείο το γνωρίζει και το κρύβει», καταγγέλλει μεταξύ άλλων σοκαριστικών η ΠΟΕΔΗΝ. Εξάλλου, όπως αναφέρει, είναι ψέμα ότι δεν έχει περάσει υγειονομικός από ΜΕΘ.

Διαβάστε τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ:

Νοσηλεύτρια από το Σύλλογο Αποκλειστικών νοσηλεύεται από γρίπη στη ΜΕΘ του Ευγενιδείου Νοσοκομείου. Υποτίμηση των θανάτων από Γρίπη. 60 διασωληνωμένοι ασθενείς σήμερα το πρωί στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Σας κοινοποιούμε στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής Γρίπης, για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας.

Τα Νοσοκομεία προμηθεύτηκαν εμβόλια της Γρίπης για το προσωπικό που φθάνουν στο 25% του αριθμού που υπηρετεί. Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα μας είναι προαιρετικός. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτικός (Μ.Βρετανία κλπ). Στην Αμερική δεν προσλαμβάνονται ή απολύονται οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη Γρίπη. Τα εμβόλια που διέθεσαν στην Δημόσια Υγεία όπως ανακοινώθηκε είναι 20.000. Το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί είναι 90.000.

Ως εκ τούτω ως στόχο το Υπουργείο Υγείας έθεσε την τρέχουσα περίοδο ο εμβολιασμός του προσωπικού να κινηθεί στα ίδια ποσοστά με την περίοδο 2017 – 2018 που ήταν 24,90% για τα Νοσοκομεία και 40,20% για τα Κέντρα Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας διαθέτει τον ακριβή αριθμό των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν και το κρύβει.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει συμπληρωμένη φόρμα από τα Νοσοκομεία κάθε μήνα για τον αριθμό των εργαζομένων που εμβολιάστηκαν και τον συνολικό αριθμό που υπηρετεί. Μάλιστα για να προτρέψει περισσότερο τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν έχει στείλει και φόρμα άρνησης η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται από τους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και τους λόγους που αρνούνται. Η φόρμα αυτή παραμένει στα αρχεία των Νοσοκομείων και το ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει τον αριθμό των υπαλλήλων που συμπλήρωσαν την φόρμα άρνησης.

Τα Νοσοκομεία ουδέποτε έδωσαν σημασία σε αυτή την φόρμα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει το ακριβές ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Γιατί το κρύβει; Να δώσει στη δημοσιότητα το ποσοστό καθώς επίσης και τις αιτίες της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Σας κοινοποιούμε σχετικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εμβολιασμό 2017-2018 των υγειονομικών ανά Νοσοκομείο και συνολικά. Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας να ενημερώσει για την ανάγκη εμβολιασμού σχετίζεται και με τον χαμηλό αριθμό εμβολίων που προμηθεύτηκαν.
ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΌ ΓΡΙΠΗ. ΚΡΥΒΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνεται από τα Νοσοκομεία κάθε ημέρα για τον αριθμό των θανάτων από Γρίπη που είναι διαπιστωμένα είτε από το quick test ανίχνευσης της Γρίπης, είτε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγματα που έχουν σταλεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και όμως μόνο για τις ΜΕΘ υπάρχει σαφή εικόνα.

Σε πολλούς Ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές Νοσοκομείων από επιπλοκές της Γρίπης δεν γίνονται τα quick test ή δεν αποστέλλονται δείγματα στην Ιατρική Σχολή. Άλλο το strep test που γίνεται για το στρεπτόκοκκο και άλλο τα quick test που είναι για τη γρίπη. Ως αιτίες θανάτου πολλών Ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της Γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η Γρίπη. Έτσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από επιπλοκές της Γρίπης.
ΜΕΘ Λίστα Αναμονής

Το πρωί σήμερα 60 διασωληνωμένοι Ασθενείς ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Το βράδυ υπερβαίνει η λίστα τους 65 Ασθενείς. Κάθε ημέρα εξυπηρετούνται 5 Ασθενείς. Οι ημέρες αναμονής στη λίστα είναι περί της μιας εβδομάδας (7 ημέρες).

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή   iatropedia.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο: Μετατρέπουν σε καταδότες, τους πολίτες. Καταργούν την ελευθερία του λόγου!

Ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει μέρα με την μέρα. Οι βασικές ελευθερίες του ανθρώπου, πλέον διατρέχουν κίνδυνο. Δεν είναι θέμα πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φαρμάκης

Το θέμα που θα διαβάστε παρακάτω, μας αφορά όλους

Στην Φινλανδία, το υπουργείο Δικαιοσύνης έβαλε ένα βίντεο στο κανάλι που διατηρεί στο youtube, το οποίο μόνο να μας ανησυχήσει μπορεί.

Σε αυτό, ένας πολίτης ζητάει από τους υπόλοιπους πολίτες, να καταδίδουν στην αστυνομία, αυτούς που δεν μιλούν πολιτικά ορθά. Δηλαδή αυτούς, που εκφέρουν μια άποψη διαφορετική από αυτή που θέλει το κατεστημένο.

Ονομάζουν ρητορική-μίσους, ότι δεν συμφέρει το Παγκόσμιο Κράτος. Δεν είναι δηλαδή, ότι κυνηγάνε τους Τζιχαντιστές που καλούν σε Ιερό Πόλεμο για παράδειγμα. Κυνηγάνε ακόμα και τους πολίτες, που δεν συμφωνούν με την Παγκοσμιοποίηση.


Δείτε το βίντεο (με αγγλικούς υπότιτλους):

Μιας που στο άρθρο διαβάσατε για την πολιτική ορθότητα, θα ήταν καλό να μάθετε τι ακριβώς είναι.
Υπάρχουν κάποιες λέξεις-κλειδιά, οι οποίες είναι αρεστές στο Παγκόσμιο οικονομικο-πολιτικό κατεστημένο.

Ας δούμε μερικές: Κλιματική αλλαγή, Παγκοσμιοποίηση, Ισότητα, Δικαιώματα, Αντιρατσισμός, Μετανάστευση κ.α.

Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στις όμορφες λέξεις. Το θέμα είναι τι υπάρχει κρυμμένο από πίσω. Για παράδειγμα, είναι ωραίο να είμαστε αντιρατσιστές. Ναι, αλλά γενικά δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και όχι να βάζουμε στις Δομές Φιλοξενίας μόνο μετανάστες και τους Έλληνες αστέγους, να τους αφήνουμε έξω στο κρύο. Αυτό δεν είναι αντιρατσισμός αλλά επιλεκτική ευαισθησία.

Βλέπουμε λοιπόν, πως παίζουν με τις λέξεις οι κύριοι που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση. Δηλαδή την Παγκόσμια Γκρίζα κοινωνία, που δεν έχει Έθνος, που έχει μια Θρησκεία, που έχει ένα πολιτικο-οικονομικό σύστημα και φυσικά έναν ανώτατο άρχοντα-βασιλιά ή δικτάτορα.
Πηγή Φωτογραφίας: Pexels.com

Πηγή    el.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη διπλωματική ρήξη Γαλλίας - Ιταλίας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» έγιναν η αφορμή για τη μεγαλύτερη διπλωματική ρήξη μεταξύ της Γαλλίας και της Ιταλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών σοβεί εδώ και πολύ καιρό και οι λεκτικές επιθέσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις είναι συνεχείς για πολλά ζητήματα, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό.

Οι δύο αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι -στα χέρια των οποίων βρίσκεται ουσιαστικά το τιμόνι της εξουσίας της Ρώμης- αμφισβήτησαν γι’ άλλη μια φορά, εντελώς απροκάλυπτα, τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, αναγνωρίζοντας τα «Κίτρινα Γιλέκα» ως «κίνημα αλλαγής».

Ο Ντι Μάιο, δε, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο Παρίσι συναντώντας εκπροσώπους των «Κίτρινων Γιλέκων», μια κίνηση που καταγγέλθηκε ως απαράδεκτη από τη Γαλλία και είχε ως συνέπεια την ανάκληση του Γάλλου πρέσβη στη Ρώμη.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «εξοργιστικές» και «χωρίς προηγούμενο μετά το τέλος του Πολέμου» τις δηλώσεις Ντι Μάιο για τα «Κίτρινα Γιλέκα», τονίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης «υπονομεύει τις διμερείς σχέσεις».

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, μετά τη συνάντησή του με στελέχη των «Κίτρινων Γιλέκων», έγραψε στο twitter ότι «ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Αλπεις».

Ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων -του ιταλικού αντισυστημικού κόμματος που συμμάχησε με την εθνικιστική Λέγκα για τον σχηματισμό μιας λαϊκίστικης κυβέρνησης- συναντήθηκε με τον Κριστόφ Σαλανσόν, εκ των ηγετών των «Κίτρινων Γιλέκων», καθώς και με ορισμένα μέλη της λίστας για τις ευρωεκλογές.

Η συνάντηση προκάλεσε διχόνοια στην ομάδα των στελεχών των «Κίτρινων Γιλέκων» που προαλείφονται για τις ευρωεκλογές, καθώς η επικεφαλής της λίστας, Ινγκριντ Λεβαβασέρ, αντιτάχθηκε στη συνάντηση με τον Ντι Μάιο και επιτέθηκε στον Σαλανσόν.

Ο επικεφαλής της ιταλικής Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή του στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», αν και εκείνος έχει άλλη «ατζέντα» αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο Μακρόν: το μεταναστευτικό, ένα ζήτημα για το οποίο το ρήγμα ανάμεσα στο Παρίσι και στη Ρώμη συνεχώς βαθαίνει.

Η γαλλοϊταλική σύγχρονη διαμάχη ξεκίνησε από το 2015, όταν οι δύο χώρες συγκρούστηκαν για τα στρατόπεδα μεταναστών από την Αφρική που είχαν στηθεί πρόχειρα στη Βεντιμίλια, την ιταλική πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οι μετανάστες ήθελαν να περάσουν στο γαλλικό έδαφος, αλλά η Γαλλία αρνήθηκε να τους δεχθεί.

Το καλοκαίρι νέο επεισόδιο ξέσπασε στη γαλλο-ιταλική διένεξη για το μεταναστευτικό, όταν ο Ματέο Σαλβίνι έκλεισε τα λιμάνια για τα πλοία των ΜΚΟ που μετέφεραν μετανάστες.

Το Παρίσι επιτέθηκε στην ιταλική κυβέρνηση για την κίνηση αυτή, εκτός ευρωπαϊκής νόρμας, και ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, που συμπληρώθηκε από την έκρηξη της Ρώμης εναντίον των Γάλλων για «υπόθαλψη τρομοκρατών» – το θέμα προκλήθηκε από την επιστροφή στις ιταλικές φυλακές του πρώην ακροαριστερού τρομοκράτη Τσέζαρε Μπατίστι (εκδόθηκε από τη Βολιβία, αλλά είχε βρει άσυλο για πολλά χρόνια στη Γαλλία).

Οι δύο κυβερνήσεις επίσης συγκρούονται τελευταία και γύρω από την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής για την υπερταχεία Λιόν – Τορίνο.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπον βιβέρ της Μυκόνου στη σπείρα των Βορείων Προαστίων

Ένας από τους πιο γνωστούς µπον βιβέρ της Μυκόνου, λάτρης των παλαιοπωλείων και της... µεγάλης ζωής, εµπλέκεται στη «σπείρα των βορείων προαστίων», που «µπούκαρε» σε πολυτελή σπίτια και αφαιρούσε χρυσαφικά και µετρητά.

Ο 76χρονος είναι ένας από τους 11 κατηγορουµένους για την υπόθεση, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν την Τετάρτη από τους άντρες του Τµήµατος Ασφαλείας Πικερµίου - Ραφήνας.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους», ο καλοβαλµένος άντρας µε τα ακριβά γούστα και µε περιουσία -τουλάχιστον κατά το παρελθόν- στο Νησί των Ανέµων, φέρεται να είχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου.

Το κοµµάτι της δικογραφίας που τον «καίει» αναφέρει ότι αγόραζε ρολόγια που είχαν κλαπεί από σπίτια. Μάλιστα, σε µία περίπτωση τα µέλη της σπείρας λένε, σε µεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ότι τους χρωστάει χρήµατα και πρέπει να πάρουν πίσω τα ρολόγια και να βρουν άλλον κλεπταποδόχο.

Σε προγενέστερο χρόνο αναφέρεται ότι ο 76χρονος, ο οποίος έχει υπάρξει σύντροφος γνωστών καλλονών, «εµφανίζεται σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις να διαπραγµατεύεται την τιµή πώλησης των κλοπιµαίων, ενώ σε άλλη συνοµιλία κανονίζει µεταφορά 5.000 ευρώ από λογαριασµό συγγενικού του προσώπου σε λογαριασµό αρχηγικού µέλους του κυκλώµατος».

Ο µπον βιβέρ φερόταν να εργάζεται σε πολύ γνωστό παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, ενώ στο µικροσκόπιο των Αρχών µπήκε και µια ισόγεια αποθήκη που χρησιµοποιούσε στο κέντρο της πόλης. Η σπείρα κατηγορείται για 55 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων µε λεία 500.000 ευρώ, ενώ ερευνάται για ακόµα τουλάχιστον 50 ανεξιχνίαστες επιθέσεις. Ανάµεσα στα θύµατα είναι γνωστός επιχειρηµατίας µε σπίτι στο Ντράφι, από τη µεζονέτα του οποίου ξήλωσαν ακόµα και το καταγραφικό από τις κάµερες ασφαλείας, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνοµικούς σε κάδο απορριµµάτων στα Ανω Λιόσια.

Ο κατηγορούµενος φέρεται να είχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου µε ειδίκευση στα ρολόγια

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έχει καταγράψει πλήθος συνοµιλιών ανάµεσα στα µέλη του κυκλώµατος, που αγαπούσαν τα αυτοκίνητα µάρκας Audi. Το συγκεκριµένο µοντέλο ήταν άλλωστε το σήµα κατατεθέν τους, ενώ ένα δεύτερο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι συνοδηγός του επιχειρησιακού αυτοκινήτου της οργάνωσης φορούσε πάντα ένα χαρακτηριστικό πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο. Μεταξύ τους χρησιµοποιούσαν ψευδώνυµα. Τον έναν τον φώναζαν «Iron Mike» («σιδερένιος Μιχάλης»), γιατί κυκλοφορούσε η φήµη για εκείνον ότι µε τις γροθιές του είχε δείρει µια φορά πέντε άτοµα. Αλλο µέλος το φώναζαν «φεύγα», γιατί ξεγλιστρούσε πάντα από τους αστυνοµικούς, ενώ συνεργός τους λεγόταν «χοντρός» λόγω των παραπάνω κιλών του.

Το κύκλωµα κατηγορείται για 55 κλοπές και διαρρήξεις µε λεία 500.000 ευρώ

Στην αρχή της έρευνας οι αστυνοµικοί «άκουσαν» συνοµιλία που ανέφερε «πάµε για δουλειά. Παρασκευή σήµερα και έχει κακοκαιρία. Πάµε να σπάσουµε δύο-τρεις βίλες». Από τότε ήταν σχεδόν σίγουροι ότι έχουν να κάνουν µε επαγγελµατίες ληστές. Τον ∆εκέµβριο, σε άλλη συνοµιλία, αρχηγικό µέλος φέρεται να λέει: «Πήγαµε, µας
έφερε ο Μ. το ένα αυτοκίνητο, το πήγαµε κάτω, εκεί που ήταν να γίνει η δουλειά, κουκούλες µέσα, το πιστόλι, ναι αλλά δεν έγινε η δουλειά, να πεθάνουνε τα παιδιά µου δεν έγινε, άµα παίρναµε ένα εκατοµµύριο δεν θα σε χάλαγε».

Στις επιθέσεις τους σε ακριβά σπίτια έψαχναν -εκτός από µετρητά- για αντίκες, ασηµικά και σπάνια αντικείµενα. Και αυτό γιατί συνεργάζονταν µε παλαιοπωλείο 26χρονου επιχειρηµατία στα νότια προάστια, στο µαγαζί του οποίου πουλούσαν κλοπιµαία. Τα µετρητά που έπαιρναν τα ξόδευαν συνήθως στα µπουζούκια, ενώ κυκλοφορούσαν µε ακριβά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το ίδο ρεπορτάζ, στην υπόθεση εµπλέκεται και ένας αστυνοµικός, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάµεσα στους κατηγορουµένους. Ο 44χρονος, ο οποίος υπηρετεί σε µάχιµη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, φέρεται να άκουγε από τον ασύρµατο τα σήµατα των συναδέλφων του, προκειµένου να ενηµερώνει τα µέλη της συµµορίας για το πού βρίσκονται οι αστυνοµικές δυνάµεις και να αποφεύγουν τυχόν ελέγχους. Για τη «δουλειά» του έπαιρνε «µεροκάµατο». Σε βάρος του σχηµατίστηκε δικογραφία και αναµένεται να διαταχθεί Ενορκη ∆ιοικητική Εξέταση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σε έρευνες που έγιναν προχθές από την Ασφάλεια στα σπίτια και τα κρησφύγετα των συλληφθέντων βρέθηκε πλήθος χρυσαφικών, ασηµικών και ρολογιών, που θα επιστραφούν στα θύµατα.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Χαμηλή δαπάνη τα 3.092 ευρώ για κινητά», λέει η Κουντουρά

«Περιουσία του δημοσίου» αποτελούν τα τρία κορυφαία smartphone που πρόλαβε να αγοράσει, εξόδοις των φορολογουμένων, η Έλενα Κουντουρά. Με αυτό τον - προκλητικό ομολογουμένως - ισχυρισμό προσπάθησε η υπουργός Τουρισμού να υποβαθμίσει το θέμα, μετά τον σάλο που ξέσπασε και την σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά η ερώτηση απλώς αναπαράγει δημοσιεύματα και δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και το εύλογο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δημοσίων οικονομικών.

Μάλιστα, η ίδια θεωρεί ότι τα 3.092 ευρώ για τα τρία smartphone της είναι… «χαμηλή και επιβεβλημένη δαπάνη» - έτσι ακριβως το είπε.

Απαντώντας στην ερώτηση η κ. Κουντουρά λέει: «Σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι επιβεβλημένη, είναι χαμηλή και αφορά στην προμήθεια υπηρεσιακών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, που καλύπτουν διαρκείς και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στα Υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματέων».
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακατάσχετοι λογαριασμοί - Αυξάνεται το ταβάνι των 1250€

Ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, που θα αυξάνεται παράλληλα με τη βελτίωση της "διαγωγής" του οφειλέτη έναντι των υποχρεώσεών του, ετοιμάζει η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ethnos.gr το σχέδιο της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει την κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί στο Taxisnet ως ακατάσχετος από κάθε φορολογούμενο παράλληλα με την αποπληρωμή τυχόν οφειλών του. Σήμερα το ακατάσχετο όριο ενός τραπεζικού λογαριασμού είναι 1.250 ευρώ. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποπληρώσει μέρος ρυθμισμένης οφειλής, το ακατάσχετο όριο θα αυξάνεται με ανώτατο όριο τα 4.500 ευρώ.

Επιπλέον εντός του 2019 έρχεται η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των μεταβιβάσεων ακινήτων και γενικότερα του τμήματος Κεφαλαίου των Εφοριών. Στην πράξη θα καταργηθεί η χειρόγραφη υποβολή δηλώσεων κάθε είδους φόρου μεταβίβασης, όπως είναι οι δηλώσεις φόρου γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη επίσκεψης των φορολογουμένων ή των συμβολαιογράφων στην εφορία.

Παράδειγμα

Ένας φορολογούμενος έχει αρχική ρυθμισμένη οφειλή 5.000 ευρώ. Εφόσον έχει ήδη αποπληρώσει τα 2.500 ευρώ, τότε το ακατάσχετο όριο θα αυξηθεί από τα 1.250 στα 2.000 ευρώ.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρωδία: Νέο επεισόδιο στον θίασο των ΑΝ.ΕΛ

Και πάνω που ήταν να ανακοινώσει την διαγραφή του βουλευτή του Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος κάνει πίσω.

Όπως λέει ο κ. Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter δε προχωρά στη διαγραφή του βουλευτή, καθώς έτσι θα χάσει πραξικοπηματικά τον λόγο του στη βουλή εν όψει της ψηφοφορίας για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα....{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }», έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο twitter.


 
Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα....{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }
81 people are talking about thisΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!