EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Επανέρχονται τα δώρα στο Δημόσιο, αλλά «κουρεμένα»: Ποσά 250-300 ευρώ

Το κρίσιμο θέμα των δώρων στο Δημόσιο βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, με τις αποφάσεις των δικαστηρίων να αποτελούν μονόδρομο, κάτι που θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Μια δημοσιονομική διέξοδο ωστόσο, δίνει απόφαση του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, που έκρινε πως ορθά καταργήθηκαν τα δώρα ύψους 800 ευρώ στις συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ, κρίνοντας παράλληλα πως ούτε από την εγχώρια, ούτε και από τη διεθνή νομοθεσία προβλέπεται συγκεκριμένο ύψος δώρων.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», η απόφαση αυτή μένει «ανοιχτό παράθυρο»για την κυβέρνηση, στην περίπτωση που υποχρεωθεί να επαναφέρει τα δώρα, να καθορίσει ποσά πολύ κάτω ακόμη και από τα «κομμένα» της τάξης των 500+250+250 ευρώ.

Η κυβέρνηση δηλαδή, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» μπορεί να νομοθετήσει τα δώρα στο Δημόσιο σε μισθωτούς και συνταξιούχους ως έκτακτα βοηθήματα, τα οποία μπορεί να είναι της τάξης των 250 και 300 ευρώ το χρόνο, πολύ κάτω δηλαδή σε σχέση με τα προηγούμενα ποσά.

Την ίδια ώρα, και το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας ότι οι μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 θα πρέπει να σταματήσουν, δεν καθόρισε με τις αποφάσεις του που μιλούν για επαναφορά των δώρων το ύψος που θα πρέπει αυτά να έχουν.

Κάπως έτσι η κυβέρνηση εάν υποχρεωθεί να επαναφέρει τα δώρα δεν φαίνεται υποχρεωμένη να επαναφέρει ποσά 800 και 1.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά με την επίκληση του κινδύνου εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών, πιθανόν να δώσει πολύ μικρότερα ποσά.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη: Στο σκαμνί για Εσχάτη Προδοσία οι σκευωροί της υπόθεσης Novartis

Στη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν τα πολιτικά πρόσωπα, οι κρατικοί αξιωματούχοι και οι ψευδομάρτυρες, που εμπλέκονται στη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που στήθηκε στη χώρα, με στόχο την κατασυκοφάντηση και την εξόντωση δέκα κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κ", αμέσως, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, κατά των σκευωρών με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εσχάτη προδοσία, η κατάχρηση εξουσίας και η σύσταση παραδικαστικού κυκλώματος.

Δύο κορυφαίοι νομικοί κι ένας συνταγματολόγος, που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, τεκμηριώνουν με απόλυτη ακρίβεια τα αδικήματα στα οποία έχουν υποπέσει, τόσο τα πολιτικά πρόσωπα που έστησαν την σκευωρία, όσο και κρατικοί αξιωματούχοι που λειτούργησαν σαν όργανα της Εκτελεστικής Εξουσίας.

Οι κορυφαίοι αυτοί νομικοί επισημαίνουν, ότι με την σκευωρία της NOVARTIS η Εκτελεστική Εξουσία ακύρωσε την ανεξαρτησία της Δικαστικής Εξουσίας, προκαλώντας συνταγματική και πολιτική εκτροπή.

Η εξέλιξη αυτή τεκμηριώνει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Στη μηνυτήρια αναφορά θα περιλαμβάνονται όλοι οι νομικοί ισχυρισμοί που τεκμηριώνουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και της σύστασης παραδικαστικού κυκλώματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αξιοποιηθούν και οι παραιτήσεις δύο κορυφαίων δικαστών που είχαν αναλάβει την υπόθεση και παραιτήθηκαν, επειδή δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις από ισχυρά κέντρα εξουσίας, προκειμένου να στήσουν κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

Οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, είναι αποφασισμένες να περάσουν στην επίθεση αποκαλύπτοντας τους σκευωρούς, καταγγέλλοντας τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις και βέβαια, δρομολογώντας ποινικές διώξεις των πρωταγωνιστών της βρόμικης αυτής επιχείρησης των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Η έκδοση του πορίσματος δρομολογεί εξελίξεις σε πολιτικό και ποινικό επίπεδο.

Η απάντηση στους σκευωρούς θα είναι σκληρή,διότι από την πολύμηνη δικαστική έρευνα δεν έχει αποκαλυφθεί απολύτως κανένα στοιχείο όπως λογαριασμός που να συνδέεται με τη NOVARTIS για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται.

Η απόπειρα να στηθούν κατηγορίες κατά τριών πολιτικών-ένας από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και δύο από τη Νέα Δημοκρατία-με μαρτυρίες ψευδομαρτύρων, προκαλεί αναγκαστικά μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Η εξέλιξη της υπόθεσης με τη NOVARTIS γυρίζει μπούμερανγκ για τους σκευωρούς, οι οποίοι από κατήγοροι θα βρεθούν σύντομα απολογούμενοι για βαρύτατα αδικήματα και άθλιες καθεστωτικές πρακτικές.

Πηγή: Εφημερίδα "Στο Καρφί"

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ!!!!!

Εδώ η μάχη αυτή δεν έχει όπλα, δεν έχει αίμα να τρέχει… είναι μια μάχη όμως τόσο σημαντική για εμάς που αποτελεί τον Γόρδιο δεσμό που πρέπει ο καθένας να λύσει ή να κόψει. Τι εννοώ με όλα αυτά; Πολύ απλά είναι ο αγώνας της αφύπνισης της φυλής μας. Δηλαδή ο Έλληνας πρώτα έχασε την ταυτότητα του, την μνήμη του, την ιστορία του, την αποστολή του και μετά έχασε τον εαυτό του. Θεωρώ ότι για να γυρίσουμε πίσω, δηλαδή όπως ήμασταν θα πρέπει να ξυπνήσουμε από τον πνευματικό λήθαργό στον οποίο έχουμε πέσει και εγώ δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ 301
Πως θα γίνει αυτό;

Τα πράγματα είναι απλά καταρχήν μαθαίνοντας την πραγματική ιστορία μας.Τι εννοώ πραγματική ιστορία; Εννοώ τα γεγονότα που έγιναν, μαθαίνοντας την αλήθεια. Σίγουρα αυτή έχει κρυφτεί, παραποιηθεί, κοφτεί και ραφτεί στα μετρά του εκάστοτε ύπουλου σκοπού που υπηρετεί. Δεν γίνεται να είσαι Έλληνας και να μην ξέρεις την ιστορία σου. Θα μου πει κάποιος γιατί τόσα χρονιά στο σχολείο (1 στάδιο αποβλάκωσης) τι μαθαίναμε; Μας έλεγαν αυτό που θέλανε να μάθουμε, Για να το εξηγήσω καλύτερα δεν γίνεται σε μια ολόκληρη ιστορία ενός λάου να τονίζονται συνέχεια οι πόλεμοι που έχουμε δώσει. Με αποτέλεσμα ένας γνωστός μου να μου πει ότι είμαστε λαός πολεμικός. Όχι άπλα εκεί δόθηκε βαρύτητα. Μίλησε κάνεις για την ταυτότητα του Έλληνα; είπε κάνεις για την αποστολή του Έλληνα; όχι . Αφού λοιπόν η παραπληροφόρηση έχει πολλές μάσκες αλλά και πολλούς τρόπους να επιβληθεί, πρέπει ο καθένας μας να ψάξει και να μάθει τι έχει γίνει πραγματικά. Φυσικά αυτό όσο μπορεί διότι η πρόσβαση είναι περιορισμένη και πολλά χάθηκαν σκοπίμως. Βλέπε πόσες βιβλιοθήκες κάηκαν και λεηλατήθηκαν.

Που θα ψάξω:

Για να μάθουμε τι έχει γίνει πραγματικά θα πρέπει να ανατρέξουμε στις πήγες, δηλαδή σε ανθρώπους που ζήσανε τα γεγονότα και ήταν εκεί. Οι μαρτυρίες αυτών είναι αληθινές. Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας ε; Εδώ είναι το δύσκολο: που είναι αυτή η γνώση. Φυσικά μην περιμένει κανένας από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης να μάθει ιστορία, άλλα ούτε από τα σχολικά εκτρώματα . Όποτε θα αρχίσει μια συστηματική ερευνα που θα χρειαστεί να κοπιάσει. Δηλαδή να ψάξει και να συγκρίνει πήγες ώστε να καταλήξει σε κάποιο λογικό συμπέρασμα. Που θα ψάξει τώρα να βρει; Σε κάποιο βιβλιοπωλείο καταρχήν, εκεί μπορεί να βρει και κάποια παλιά βιβλία που να περιέχουν θησαυρούς μέσα. Δεν είναι εύκολο. Θέλει χρόνο και κόπο για είνα σωστά. Εντάξει υπάρχουν ακόμα και κάποιες βιβλιοθήκες που μπορεί κάποιος να πάει και να δανειστεί βιβλία και να τα διαβάσει. Μέτα υπάρχει το διαδίκτυο . Εδώ χρειάζεται τεράστια προσοχή και φιλτράρισμα το τι διαβάζουμε.Εδώ γίνεται ο χαμός. Υπάρχουν πολλοί που λένε πολλά. Πάλι η μέθοδος για να καταλήξουμε είναι να διαβάσουμε πολλά και να διασταυρώσουμε στοιχειά που αυτά συμβαίνουν με λογική και μόνον. Δηλαδή αν κάτι δεν το κοιτάξουμε πολύ καλά και δεν αποκλείσουμε πιθανότητες παραποίησης ή σφάλματος δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Πχ όταν πρόκειται για νούμερα δεν μπορεί ο ένας να αναφέρει 300 και ο άλλος 1000. Εδώ η απόκλιση είναι μεγάλη. Επίσης πρέπει να έχουμε μελετήσει τον συγκεκριμένο αρθρογράφο που κινείται, Δηλαδή ανήκει σε κάποια ομάδα; σε κάποια πολιτική ιδεολογία; κερδίζει κάτι από όλο αυτό; Γιατί ο εχθρός είναι ντυμένος σαν φίλος και μπορεί να δείχνει πατριώτης και να σκίζεται για την χωρά μας άλλα να κάνει ζημιά; Πως διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, με ποιον τρόπο πολύ άπλα. Δηλητηριάζοντας το πηγάδι της αληθείας με διάφορα ψέματα. Σου δίνει 2-3 αλήθειες που τις ντύνει με 150 ψέματα (Τακτική Γκέμπελς) μια λογική πλάνη στην ουσία. Κάτι που φαίνεται λογικό αλλά δεν είναι. Ακόμα υπάρχει και η τακτική της μισής αληθείας, όπου τα σημαντικότερα κομμάτια αποκρύπτονται συστηματικά.Όποτε εδώ τα πράγματα είναι πάλι δύσκολα. Στην ουσία χρειάζεται να γίνει μια ερευνά εις βάθος και σε μεγάλο χρονικό διάστημα για να αρχίσεις να μαθαίνεις πράγματα. Ακόμα κάποιοι συγγενείς μας άνθρωποι μεγάλη ηλικίας, όσοι είναι ακόμα εν ζωή έχουν να μας δώσουν πολλές μαρτυρίες. Πχ συνάδελφος μου εδώ και χρονιά μου έχει πει από τον πάππου του ο οποίος σώζει μια μαρτυριά από τον δικό του πάππου που πολέμησε στην μικρασιατική εκστρατεία: ότι όσο πιο κοντά πλησιάζανε οι Έλληνες στην Άγκυρα τότε όσοι Τούρκοι στρατιώτες που πιάνανε αιχμάλωτους, ,μίλαγαν μόνο αγγλικά. Σοκ::: και όμως η Άτιμη Αγγλίτσα είχε βάλει το χεράκι της και εκεί. Έχει δίκιο ο Εργοδότης που τους πιάνει, ειδικά τις μεγάλες δυνάμεις Αγγλίτσα και Ηπαπάρα. Ορίστε αυτή την πληροφορία που θα την βρίσκαμε;;

Η Μυθολογία.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό κομμάτι μέρος της ιστορίας μας. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Τι είναι μυθολογία; Είναι η προφορική εξιστόρηση των γεγονότων. Επειδή εκείνες τις εποχές δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι να σωθούν τα γεγονότα που έγιναν πάρα μόνο με την προφορική εξιστόρηση από γενιά σε γενιά. Ή μπορεί να μην έφτασαν σε εμάς αυτοί οι άλλοι τρόποι μετάδοσης πληροφορίας. Πιστευω ότι πολλά κομμάτια χάθηκαν με τους μεγάλους κατακλυσμούς που έγιναν εκείνες τις εποχές. Αλλά και με την λήξη του Ελληνοατλαντικού πόλεμου , που βρισκόμασταν σε άθλια κατάσταση. Εδώ τα γεγονότα μπορεί να είναι τόσο παλιά που να μην φανταζόμαστε πόσο. Φυσικά και εδώ υπάρχει μεγάλη αλλοίωση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μόνο με λογική σκέψη και διασταύρωση στοιχείων δεχόμαστε ως αληθή. Εδώ κρύβεται ένα φοβερό κομμάτι της ιστορίας μας η Προκατακλυσμιαία ιστορία μας. Εκεί που η γλωσσά μας μας ήταν 60% μεγαλύτερη. Δικαίως εδώ πάλι ο Εργοδότης φωνάζει μάθετε την μυθολογία μας πολύ καλά, αλλά η αποκωδικοποίηση της θέλει πολύ μεγάλη ακρίβεια. Θα φέρω ένα παράδειγμα, πολλοί ξέρουν τον Ορφέα ,το μυθικό πρόσωπο γνωστός για τους Ορφικούς ύμνους, τους οποίους αντέγραψε μετά ο λογοκλόπος Δαυίδ. Ξέρετε όμως ότι ο Ορφέας έζησε πραγματικά και γεννήθηκε 90.000 χρονιά πίσω;;;

Ενθυμίσεις.

Είναι ένα κομμάτι προσωπικής εργασίας του καθενός μας. Ο εργοδότης κατά καιρούς έχει δώσει πολλά από ενθυμίσεις του από άλλες ζωές. Δεν είναι τυχαίο όταν πηγαίνουμε κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει πότε και ο τόπος μας φαίνεται οικείος και γνωστός σαν να τον ξέραμε χρονιά!! πως;; αφού δεν έχουμε ξαναπάει μέχρι τώρα: Ίσως έχουμε ξαναπάει, αλλά όχι σε αυτήν τη Ζωή. Αυτό δεν συμβαίνει και με ανθρώπους; που δεν τους ξέρουμε και τους βλέπουμε πρώτη φορά και όμως νομίζουμε ότι τους ξέρουμε και μας φαίνονται γνωστοί;; Ειδικά το βλέμμα και η χροιά της φωνής λένε πολλά… Θεωρώ λοιπόν ότι με το εσωτερικό καθάρισμα του εαυτού μας, δηλαδή με το άρθρο του Παλαιού: Οραματισμός στο τώρα.. Παλεύοντας… το ξύπνημα του εαυτού. Μαζί με την κάθαρση μας και την σύνδεση μας με το ψυχικό αποτύπωμα της φυλής μας, έρχεται και η μνήμη καθώς και οι ενθυμίσεις.( αν κάπου λέω κάτι λάθος να με διορθώσει ο Παλαιός).

Η Μάχη

Η μάχη λοιπόν που προτείνω να δώσουμε είναι: Ο καθένας από εμάς αφού οπλίσει τον εαυτό του με την γνώση της ιστορίας μας και του τι γίνεται πραγματικά , είναι υποχρεωμένος να μεταδώσει αυτήν την γνώση, δηλαδή την αφύπνιση της φυλής μας. Να μάθουν και οι υπόλοιποι τι είναι η Ελλάδα πραγματικά και τι έχει γίνει. Ο καθένας από εμάς να αρχίσει να μιλάει σε συγγενείς , φίλους , συνάδελφους, γνωστούς και να αρχίσει να τους δίνει πληροφορία για να μάθουν. Να αρχίσουν επιτέλους να ψάχνουν και από μονοί τους να μάθουν τι τεράστιο Βάρος είναι να είσαι Έλληνας. Τι τιμή μεγίστη είναι να είσαι Έλληνας και ότι αυτό που βλέπουν σήμερα, δηλαδή αυτή η σαπίλα και όλο αυτό το αίσχος που υπάρχει δεν είναι η Ελλάδα άλλα αυτό που θέλουν να περάσουν οι εχθροί μας ότι είναι Ελλάδα. Αυτό το προτεκτοράτο δεν είναι η χωρά μας. Αυτό έγινε επίτηδες για να απογοητευτούμε πλήρως και να τα αφήσουμε όλα να πάνε να γ@μ… Τι πετυχαίνουνε με αυτό; Πολύ απλά δεν έχουν αντίσταση σε ότι και αν κάνουν . Για αυτό ο πληθυσμός δεν αντιδρά (βλέπε τα γεγονότα στην Μυτιλήνη με τα οστά που ξέθαψαν και καλά κατά λάθος από το χωνευτήρι). Να αισθάνονται περήφανοι που είναι Έλληνες. Να είσαι όμως σίγουρος για αυτά που λες, δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι θέλει. Αλλά όταν βλέπεις ανθρώπους που ζητάνε να μάθουν -καλοπροαίρετους τότε να μιλάμε, να λέμε την αλήθεια. Μονό μεσώ της πνευματικής αφύπνισης θα επανέλθουμε σε αυτό που ήμασταν και αφύπνιση δίχως λογική και κριτική σκέψη δεν υπάρχει. Διότι μόνο αυτά προσφέρουν ασφαλή συμπεράσματα, το τι συμβαίνει και το τι έχει συμβεί. Πιστεύω ότι όταν κάποιος συνειδητοποιήσει ποιος είναι πραγματικά θα αφήσει την βόλεψη του και θα ξεκινήσει μια άλλη ζωή. Όταν σου λένε ότι είσαι υπηρέτης και εσύ καταλάβεις ότι γεννήθηκες βασιλιάς θα συνεχίσεις να κάνεις τον υπηρέτη; Ξυπνήστε τους, δείξτε τους ποιοι είμαστε πραγματικά. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και τα ΖΑ που λέει ο Παλαιός μπορούν να ξυπνήσουν, χρειάζονται το έναυσμα , κάποιος να κάνει την αρχή να τους πάρει από το χεράκι και να τους δείξει τον δρόμο, να βαδίσει μαζί τους , για να μπορέσουν να περπατήσουν μονοί τους. Όπως το μωρό το κρατάμε εμείς όρθιο και σιγά σιγά περπατάει από μόνο του , έτσι και εδώ. Είναι η ίδια τακτική. Μιλήστε με την σειρά σας, αφυπνίστε τους υπολοίπους. Βαρέθηκα να βλέπω τον Παλαιό να λέει: δεν ξυπνάνε , δεν δεν , ( δεν το λέει λανθασμένα όμως, έχει δίκιο) αλλά θα χαιρόμουν να αρχίσει να δημιουργείτε ένα νέο ρεύμα ξυπνήματος, ώστε να αρχίσουμε να μαζεύουμε καρπούς. Μην φοβάστε να σου πουν γραφικούς και ένα σωρό αλλά. Σταθείτε και μιλήστε. Δώστε την μάχη σας. Πάρτε μέρος στην αφύπνιση της φυλής μας. Φυσικά αυτό προϋποθέτει να γίνουν όλα τα παραπάνω που αναφέρω. Έτσι με το να ξέρουμε ποιοι είμαστε θα έρθει πίσω η μνήμη μας και η αποστολή μας. Να φτιάξουμε ΞΑΝΑ την πάλαι ποτέ Ελλάδα και να φύγουμε από τον κόσμο φυλακή. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηandelsblatt: Εφιαλτικό σενάριο για ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών

Eφιαλτικό σενάριο αναφορικά με πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Ηandelsblatt».

Στην δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Ελλάδα και στις επιδιώξεις του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων αναφέρεται η «Ηandelsblatt». Ο Τσίπρας καλείται να βρει τη λύση σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο δίλημμα για την Ελλάδα. Την άρση των περιορισμών στα capital controls τα οποία

επέβαλε η πολιτική και η κυβέρνηση του (το ζητούν οι επιχειρήσεις) και θα μπορούσε να το… πουλήσει ως αφήγημα εξόδου από τα μνημόνια πριν τις εκλογές και στην πιθανότητα να «στραγγίξουν» οι καταθέσεις σε μια περίοδο που οι τα κόκκινα δάνεια πνίγουν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
«Τα capital controls ήταν η ζώνη ασφαλείας που έσωσε τις ελληνικές τράπεζες από την καταστροφή το καλοκαίρι του 2015. Τη νύχτα 27-28 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την κάνουλα των χρημάτων στους Έλληνες. Οι τράπεζες έκλεισαν για τρεις εβδομάδες, στα ΑΤΜ υπήρχαν διαθέσιμα μόνο 60 ευρώ την ημέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά γ γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 2015 ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών του, Γιάνης Βαρουφάκης, αναγκάστηκαν να επιβάλουν περιορισμούς στην ανάληψη χρημάτων καθώς λόγω της καταστροφικής τους πολιτικής οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. «Φοβούμενοι την επιστροφή στη δραχμή οι Έλληνες πολίτες απέσυραν μαζικά τις καταθέσεις τους», υπογραμμίζει η εφημερίδα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την «Ηandelsblatt», τώρα που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τυπικά τα προγράμματα στήριξης ο Τσίπρας θα μπορούσε να άρει τους περιορισμούς με σκοπό να κερδίσει πόντους κατά την προεκλογική περίοδο. Θα ήταν μια κίνηση που ταιριάζει στο αφήγημά του. Ότι οδήγησε τη χώρα στην κανονικότητα. Ωστόσο οι τράπεζες προειδοποιούν για βιαστικά βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επανάληψη του 2015 και σε νέες εφιαλτικές στιγμές για την χώρα…

Ζητούν οι επιχειρήσεις χαλάρωση των capital controls

«Οι μεγάλες συναλλαγές πρέπει να εγκρίνονται κατά περίπτωση από τις τράπεζες και από το Υπουργείο Οικονομικών – μια γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία. Συνεπώς, οι επιχιρήσεις επιθυμούν περαιτέρω χαλάρωση των ελέγχων. Ωστόσο, οι τράπεζες ανησυχούν ότι πολλοί Έλληνες θα μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό εάν αρθούν οι περιορισμοί» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης , οι τράπεζες έχασαν σχεδόν το ήμισυ των καταθέσεων τους. Οι καταθέσεις μειώθηκαν από 237,5 δισ. ευρώ σε μόλις 122,2 δισ. ευρώ από το 20019 ως τα μέσα του 2015. Σήμερα βρίσκονται στα , αυξήθηκαν και πάλι σε 134,5 δισ. ευρώ. Αλλά τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι Έλληνες εξακολουθούν έχουν περίπου 28 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά σε θυρίδες, λόγω του φόβου για το μέλλον των τραπεζών.

«Στην πραγματικότητα, οι τράπεζες εξακολουθούν να απέχουν από το κανονικό. Ως αποτέλεσμα της οκταετούς ύφεσης, τα πιστωτικά ιδρύματα είναι αντιμέτωπα με με τεράστιους κινδύνους. Σχεδόν το 47% όλων των χορηγηθέντων δανείων δεν εξυπηρετούνται. Πρόκειται για αξιώσεις σχεδόν 85 δις ευρώ. Από το ποσό αυτό, 27 δισεκατομμύρια είναι στεγαστικά δάνεια», τονίζεται.

Το εφιαλτικό σενάριο για τους καταθέτες

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ότι οι τράπεζες, οι οποίες έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές κατά τα έτη της κρίσης, ενδέχεται να χρειαστούν νέα κεφάλαια. Από που θα βρεθούν τα χρήματα είναι τελείως ασαφές. Το να πληρώσουν οι μέτοχοι των τραπεζών είναι ένα αμφισβητήσιμο σενάριο. Οι μετοχές των τραπεζών έχουν ήδη χάσει το 80% της αξίας τους από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση στο τέλος του 2015.[…] Είναι επίσης απίθανο οι να χορηγήσουν νέες ενισχύσεις στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι της. Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να γίνει ένα bail – in. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα χρήματα όσων διαθέτουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Σε ένα τέτοιο σενάριο φρίκης, είναι κατανοητό ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για άρση των περιορισμών στα capital controls» τονίζει πιο συγκεκριμένα για το πιο εφιαλτικό σενάριο που αφορά την Ελλάδα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Ηandelsblatt».
Πηγή:  iefimerida.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άτακτο Brexit θα κοστίσει 100.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας ενδέχεται να κινδυνεύσουν στη Γερμανία αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

"Σε καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο μεγάλες οι επιπτώσεις" στον τομέα της απασχόλησης, όσο στη Γερμανία, εξήγησε στην εφημερίδα ο Όλιβερ Χολτεμέλερ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης αυτής.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους μόνο τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να χαθούν λόγω της μείωσης των εξαγωγών εξαιτίας των νέων τελωνειακών δασμών που θα επιβάλλονταν στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit. Δεν συνυπολογίζονται άλλοι παράγοντες για την αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα, η μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται ότι θα πληγεί περισσότερο από τη μείωση των εξαγωγών. Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, μπορεί να επηρεαστούν 500 εργαζόμενοι στη μονάδα της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και άλλοι 265 στο εργοστάσιο της BMW στο Ντίνγκολφινγκ-Λάνταου, στη Βαυαρία.

Γενικά, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας της Χάλε (IWH) και του Πανεπιστημίου Μαρτίνου Λούθηρου στη Χάλε-Βίτενμπεργκ θεωρούν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι θέσεις εργασίας στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ενώ στην ανατολική Γερμανία δεν κινδυνεύουν σχεδόν καθόλου.

Μετά τη Γερμανία, η μελέτη αυτή θεωρεί ότι η Γαλλία είναι η χώρα της ΕΕ που θα επηρεαστεί περισσότερο από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αφού θα κινδυνεύσουν 50.000 θέσεις εργασίας. Στην Κίνα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στις 59.000. Αναλογικά με τον πληθυσμό τους, τις σοβαρότερες συνέπειες θα αντιμετωπίσουν η Μάλτα και η Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, 612.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας ενός άτακτου Brexit.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με καθυστέρηση αλλά έρχονται - Και στην Ελλάδα τα προγράμματα κινητής με απεριόριστες κλήσεις

Με σχετική καθυστέρηση που αποδίδεται στην ύφεση των τελευταίων ετών η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζεται να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή τάση όπου τα προγράμματα συμβολαίου θα «χτίζονται» με βάση τον όγκο δεδομένων και θα προσφέρουν απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις.

Σε πολλές χώρες της Ε.Ε., τόσο σε μεγάλες αγορές της λεγόμενης «πρώτης ταχύτητας» όσο και στις μικρότερες που από πλευράς πληθυσμού μπορούν να συγκριθούν με τη δική μας χώρα, οι συνδρομητές έχουν μεν τον νου τους να μην... ξεχαστούν κατά την πλοήγησή τους στο Internet, όμως για τις τηλεφωνικές τους κλήσεις δεν χρειάζεται να το σκεφτούν για δεύτερη φορά αφού τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν όριο λεπτών ομιλίας.

Παράγοντες της ελληνικής αγοράς αναφέρουν πως η τάση αυτή αναμένεται να έρθει στο προσεχές διάστημα και στη χώρα μας, καθώς και εδώ τα δεδομένα είναι ο παράγοντας στον οποίο οι πελάτες δίνουν ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον.

Η εξέλιξη των smartphones σε συνδυασμό με την εξέλιξη υπηρεσιών όπως το Viber ή το WhatsApp έχουν μετατρέψει την κλασική υπηρεσία φωνής σε... αξεσουάρ, αφού πολλές συνδιαλέξεις διεκπεραιώνονται μέσω των συγκεκριμένων εφαρμογών. Με τη μετάβαση σε προγράμματα με απεριόριστες κλήσεις θα οριστεί βεβαίως ένα ανώτατο όριο χρήσης σε μηνιαία βάση προκειμένου να αποφεύγεται η κατάχρηση, όμως στην πράξη ο συνδρομητής δεν θα έχει τον νου του στο ρολόι κάθε φορά που πραγματοποιεί ένα τηλεφώνημα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως αυτή η μετάβαση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η φυσιολογική εξέλιξη των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Υπενθυμίζουν πως στα μέσα της δεκαετίας του '90 σχεδόν καμία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη δεν χρέωνε την υπηρεσία SMS, θεωρώντας τη μη αξιοποιήσιμη εμπορικά. Βεβαίως η πραγματικότητα διέψευσε αυτή την εκτίμηση και στα χρόνια που ακολούθησαν βγήκαν πολλά προγράμματα που περιείχαν και ορισμένο αριθμό SMS στην τιμή του παγίου.

Η τάση αυτή κορυφώθηκε στην προηγούμενη δεκαετία όμως μετά την ανάπτυξη του «κινητού Internet» και των online εφαρμογών επικοινωνίας το SMS είναι σήμερα μια υπηρεσία που -όπως και η φωνή- δεν αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις εμπορικές προτάσεις των εταιρειών.

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση προγραμμάτων με απεριόριστες κλήσεις είναι η σταδιακή στροφή μεγάλης μερίδας καταναλωτών σε προγράμματα που συνδυάζουν κινητή και σταθερή τηλεφωνία με συνδρομητική τηλεόραση και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το λανσάρισμα προγραμμάτων με απεριόριστες κλήσεις ενδεχομένως θα προκαλέσει έναν νέο γύρο προσφορών και αντιπροσφορών από τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα, ωστόσο ελάχιστοι περιμένουν έναν νέο «πόλεμο τιμών» παρόμοιο με εκείνον που είχε σημειωθεί στην περίοδο 2009-2010 και, με μικρότερη ένταση, το 2013-2014.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για την πρώτη κατοικία

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για το νέο καθεστώς για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, ο οποίος λειτουργούσε ως «πλέγμα προστασίας» τα τελευταία εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιθυμεί τη διεύρυνση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας και στη βάση των εντολών που έχουν λάβει οι κ.κ. Φλαμπουράρης και Λιάκος έχουν καταρτίσει μια πρόταση που οδηγεί σε προστασία της πρώτης κατοικία αξίας έως και 250.000 ευρώ.

Μάλιστα, στο σχεδιασμό αυτό η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και τους ελεύθερους επαγγελματίες που υποθήκευσαν την κατοικία τους για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Από την άλλη οι τράπεζες απορρίπτουν στο σύνολό της σχεδόν την πρόταση αυτή, καθώς εκτιμούν ότι θα τις δυσκολέψει στο να ανακτήσουν «κόκκινα» δάνεια και κυρίως να τα τιτλοποιήσουν και διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως ένα τέτοιο πλαίσιο προστασίας θα πλήξει την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Όπως προαναφέρθηκε, ως προς την αντικειμενική αξία της κατοικίας το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει πως τα όρια προστασίας θα ξεκινούν από 150.000 ευρώ και θα διαμορφώνονται κατ’ ανώτατο όριο στα 250.000 ευρώ και ως προς το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δανειολήπτη η «οροφή» θα είναι στα 35.000 ευρώ.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο-ντοκουμέντο από την κατάρρευση του κτηρίου στο Μεταξουργείο

Καρέ-καρέ καταγράφει την κατάρρευση της πρόσοψης κτηρίου στον δρόμο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην περιοχή του Μεταξουργείου, βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο μεγάλος όγκος γέρνει προς τον δρόμο και τελικά καταρρέει, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, συνθλίβοντας δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι από τα σπίτια τους, νομίζοντας ότι έγινε σεισμός. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός από την κατάρρευση.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!