EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Συναγερμός για ληστείες στα ΑΤΜ: Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν χιλιάδες πολίτες θίγει με κείμενό της η Ελληνική Αστυνομία, θέλοντας να δώσει οδηγίες. Σ’ αυτό το κείμενο δίνονται οδηγίες για τη χρήση των ΑΤΜ και των PIN και πώς μπορούν να προστατευτούν από επικίνδυνους κλέφτες.

Σε κείμενο που δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται:

Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.


  • Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
  • Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
  • Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
  • Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
  • Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
  • Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.


Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.

1)Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία ανάληψης χρημάτων η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, ελέγξτε την απόδειξη της συναλλαγής. Εάν δεν είχατε ζητήσει απόδειξη τότε ξανατοποθετήστε την κάρτα σας στο A.T.M. και ελέγξτε είτε το υπόλοιπο είτε τις τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού σας.

2)Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.

3)Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.

4)Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

5)Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας, ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.Για την προστασία του λογαριασμού σας

-Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.

-Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.

-Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.

-Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.

-Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.

-Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.

-Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.

-Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.

-Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας.

-Όταν κυκλοφορείτε έχετε μαζί σας μόνο τις κάρτες που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.

-Αναφέρατε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα και στην Αστυνομία.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσια πανεπιστήμια αλλά όχι το «σκουπιδαριό» των ελληνικών

Ο κύβος ερρίφθη. Η Βουλή των Ελλήνων απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα πορευτούμε ως έχουμε κι αυτό είναι μια μεγάλη εθνική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές. Ήταν η ευθύνη να αλλάξουν την εικόνα των κρατικών πανεπιστημίων και να δημιουργήσουν ακαδημαϊκή κουλτούρα, ήθος και αισθητική, πέρα από την επέκταση και διεύρυνσή τους.

Πρώτον, τα πανεπιστήμια πρέπει να αποκτήσουν πόρτα. Δεν μπορεί κανείς να μπαίνει χωρίς έλεγχο ταυτότητας και σκοπού. Πρέπει το «σύνδρομο του ασύλου», που έχει γίνει άσυλο συμμοριών του κοινού ποινικού δικαίου, να καταργηθεί.

Δεύτερον, στα πανεπιστήμια πρέπει να γίνει αποκαθήλωση των εικόνων-αφισών και να διώκεται η αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους (2000 ευρώ πρόστιμο στους γονείς, απευθείας στο ΑΦΜ τους). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπουν κάποιες κάμερες και να υπάρχει σοβαρή ασφάλεια. Αφού γίνει αυτό, πρέπει να ξαναβαφτούν τα κτήρια, κυρίως μέσα, για να γίνουν ανθρώπινοι χώροι που να αποπνέουν αν μη τι άλλο σοβαρότητα.

Ο φίλος νομικός Κωνσταντίνος Παρίσσης, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο facebook, αφού εκθειάζει -και σωστά- το υψηλό επίπεδο της Νομικής Θεσσαλονίκης σε σύγκριση με το Manchester Business School, μία από τις δέκα καλύτερες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων στον κόσμο την εποχή που έκανε εκεί μεταπτυχιακές σπουδές, γράφει:

«Το επίπεδο του πανεπιστημίου της Αγγλίας δεν το έφτανε με τίποτα το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Και για να πω την αμαρτία μου, αυτό που χάρηκα περισσότερο ήταν η καθαριότητα: ούτε αφίσες, ούτε τραπεζάκια, ούτε σκουπίδια. Διάβασμα και εργαστήρια -τίποτα άλλο. Ένας πραγματικός ναός της γνώσης και της έρευνας. Εδώ, 25 χρόνια μετά, το ΑΠΘ είναι ακόμη άντρο παρανομίας και ένα απέραντο σκουπιδαριό, μια αηδία σκέτη. Όπως είναι, δηλαδή, το μέσο ελληνικό πανεπιστήμιο όπου κι αν κοιτάξεις».

Επιτροπή διασφάλισης ποιότητας

Τρίτον, όπως μου συνέστησε φίλος πανεπιστημιακός και πρώην πολιτικός που διάβασε το προηγούμενο σχετικό άρθρο μου, πρέπει να υπάρξει μια Επιτροπή Διασφάλισης Ποιότητας. Μου έγραψε, λοιπόν, πριν την απόρριψη της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος:

«Αν γίνει και είναι σοβαρή, θα βάλει αυστηρούς κανόνες και τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα κρατήσουν μια ποιότητα. Επίσης, έτσι θα συμμαζευτούν και μερικά κρατικά ΑΕΙ που σήμερα είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Αν δεν υπάρξει ή είναι απλά γραφειοκρατική (το πιθανότερο), τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα γίνουν μαγαζιά χαμηλής ποιότητας και υψηλής κερδοσκοπίας. Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η αυστηρή λειτουργία μιας Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας; Υπάρχουν 2-3 τρόποι:

(α) Να στελεχωθεί με λίγους αλλά κορυφαίους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς, μακράς θητείας (8-10 έτη). Οι ετήσιες εκθέσεις να δίνονται στη δημοσιότητα με τις υπογραφές αυτών που τις συνέταξαν.

(β) Τα ιδιωτικά ΑΕΙ να είναι υποχρεωτικά παραρτήματα μεγάλων και σοβαρών ξένων, τα οποία δεν θα ήθελαν να ρισκάρουν τη φήμη τους, ρίχνοντας την ποιότητα. Την τελική αστική ευθύνη παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης να την έχει το μητρικό.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως απαραίτητο να θεσπιστούν πανελλήνιες εξετάσεις επαγγελματικής επάρκειας (όπως γινόταν παλιά για το ΤΕΕ). Θα είναι κοινές για τους αποφοίτους κρατικών και μη ΑΕΙ. Τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται υποχρεωτικά μαζί με την προέλευση φοίτησης επιτυχόντων και αποτυχόντων». Και καταλήγει: «εναντίον αυτών των μέτρων θα ξεσηκωθούν όχι μόνο οι ιδιώτες που θέλουν άρπα-κόλλα ιδρύματα, αλλά και πολλά κρατικά ΑΕΙ καθώς και σύσσωμο το ‘φοιτητικό κίνημα’ (λέμε τώρα) γιατί θα αποκαλυφθούν οι δικές τους κακές πρακτικές».

Είναι προφανές ότι όλα αυτά, ανεξάρτητα από το άρθρο 16, πρέπει να γίνουν …χτες, έστω την επομένη των εκλογών.

Αξιολόγηση επιστημονικού προσωπικού

Τέταρτον, για όσους εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, πρέπει να υπάρξει σοβαρή αξιολόγηση των καθηγητών και του επιστημονικού προσωπικού. Γράφει ο νομικός Παρίσσης από τη Θεσσαλονίκη:

«Το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια από χορηγίες για εκπόνηση ερευνών, απευθείας από επιχειρήσεις, και οι απόφοιτοί του συχνά προσλαμβάνονται στις κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη πριν τελειώσουν τις σπουδές τους. Στη Θεσσαλονίκη είδα μια μέρα διαδήλωση ‘φοιτητών’ με αίτημα ‘έξω οι εταιρείες από το πανεπιστήμιο’. Ήθελα να τους τυλίξω με το πανό και να τους πετάξω στη θάλασσα!

 Στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αξιολογούσαμε όλους τους καθηγητές. Ο Κινέζος δεν ξαναδίδαξε την επόμενη χρονιά. Εδώ η αξιολόγηση είναι αδιανόητη. Με ένα σύγγραμμα και την κατάλληλη γνωριμία μπορείς να διδάσκεις για πάντα. Τρούπωσες; Τέλειωσες.

Ακούστε, λοιπόν. Ήταν και τα δυο κρατικά πανεπιστήμια. Η διαφορά ήταν και παραμένει στην κουλτούρα, στο πώς θέλουμε το πανεπιστήμιο και πώς το πετυχαίνουμε. Το σε ποιον ανήκει είναι αδιάφορο. Ήμουν και παραμένω κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, διότι το μόνο που θα φέρουν είναι ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των κρατικών (θα φύγουν οι καλύτεροι καθηγητές).

Ήμουν και παραμένω υπέρ της εξυγίανσης των κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, που πρέπει να γίνει σωστά και κυρίως αποφασιστικά: με αξιοκρατία, με διαρκή αξιολόγηση, με μηδενική ανοχή στην παρανομία, με άνοιγμα στην αγορά με κανόνες και όραμα. Κι αφού γίνουν τα ελληνικά κρατικά πανεπιστήμια όπως μπορούν και αξίζουν να είναι, ανοίξτε και ιδιωτικά, δε με νοιάζει».
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο μεγάλος ασθενής, οι κυβερνήσεις και τα προσχήματα

Οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν την τάση να επικαλούνται την ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης για να δικαιολογήσουν ολιγωρίες και καθυστερήσεις στην προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι για την προβληματική κατάσταση του δημοσίου τομέα, την κύρια ευθύνη έχει το πολιτικό σύστημα. Την ευθύνη για τη δομή, τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα έχουν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Το πρόβλημα με τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η νομοθετική υπερύθμιση και οι εκτεταμένες συναρμοδιότητες υπουργείων που εντείνουν τα γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα. Είναι και το γεγονός ότι είναι δομημένη κατά τρόπο που την καθιστά υπερβολικά εξαρτημένη από την εκάστοτε κυβέρνηση, από τους υπουργούς και από τη στρατιά των μετακλητών που αυτή διορίζει.

Κατά κανόνα οι κυβερνήσεις έχουν την τάση να μην αγγίζουν την ουσία του προβλήματος στη δημόσια διοίκηση. Λειτουργούν περισσότερο διαχειριστικά παρά μεταρρυθμιστικά. Επίσης, έχουν την τάση να παρακάμπτουν τη δημόσια διοίκηση, ενισχύοντας με διάφορες μορφές το πρωθυπουργικό και τα υπουργικά γραφεία με ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες.

Η θητεία των ειδικών συμβούλων και συνεργατών συνδέεται με αυτή των υπουργών. Δεν έχουν, λοιπόν, υποχρέωση αμεροληψίας, ούτε θεσμική ευθύνη. Στην πραγματικότητα, όμως, στο όνομα των υπουργών, ασκούν διοίκηση, δίνοντας εντολές στους υπηρεσιακούς παράγοντες και συχνά υποκαθιστώντας τους. Η συνήθης πρακτική παράκαμψης της δημόσιας διοίκησης δυσχεραίνει περαιτέρω την ομαλή της λειτουργία. Την απαξιώνει, την απομακρύνει από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, εντείνει την ευθυνοφοβία της, και καλλιεργεί το σύνδρομο της περιχαράκωσης και της αντίστασης σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Ισχυρό πρωθυπουργείο
Προφανώς, η εξυγίανση του δημοσίου τομέα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ευθύνη του πρωθυπουργού είναι να χαράζει τις βασικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου, να ελέγχει τακτικά την πορεία υλοποίησης του, να συντονίζει τους υπουργούς, λύνοντας άμεσα τις διαφωνίες που προκύπτουν. Οι υπουργοί από την πλευρά τους έχουν αποστολή να ασκούν την πολιτική διεύθυνση των κρατικών μηχανισμών που ανήκουν στον χώρο ευθύνης τους, δηλαδή να σχεδιάζουν πολιτικές και να εποπτεύουν την εφαρμογή τους. Στην πραγματικότητα, όμως, ασκούν μικροδιαχείριση.

Η θέσπιση ισχυρού πρωθυπουργικού γραφείου, ένα είδος πρωθυπουργείου, δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λειτουργεί μέσα στο υφιστάμενο διοικητικό σύστημα άρα και με τα ανυπέρβλητα διοικητικά προσκόμματα που αυτό δημιουργεί. Θα διεκπεραιώνει μεν αποσπασματικά κάποια θέματα, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Ένας υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ή ένας ισχυρός σύμβουλος υπουργού μπορεί στην πράξη να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να υλοποιηθεί μία επένδυση. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι να βρεθούν λύσεις περιστασιακά. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένα σαφές πλαίσιο κανόνων, φιλικό προς το επιχειρείν, ώστε να μην απαιτούνται πολιτικές παρεμβάσεις για να υλοποιηθεί μία επένδυση, ώστε ο υποψήφιος επενδυτής και ο κάθε πολίτης να απελευθερωθεί από την υποκειμενική κρίση του εκάστοτε δημοσίου υπαλλήλου.

Όχι αποσπασματικές ενέργειες
Θα δώσω μερικά παραδείγματα: Η καθιέρωση του εργόσημου απλοποίησε τις διαδικασίες στο ΙΚΑ, όπως και η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Οι αντικειμενικές αξίες κατήργησαν τα παζάρια με την Εφορία για την αξία των ακινήτων. Η ηλεκτρονική υπηρεσία μιας στάσης για τη σύσταση επιχειρήσεων δίνει τη δυνατότητα να συστήσεις ηλεκτρονικά την εταιρεία σου. Στο ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ καταχωρούνται ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις και πρέπει να είναι δημόσια.

Οι προαναφερόμενες θετικές αλλαγές οφείλονται λιγότερο σε κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό και περισσότερο σε αποσπασματικές ενέργειες. Με την ελληνική πραγματικότητα να είναι αυτή που είναι, η πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης πρέπει να προέλθει από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αυτό προϋποθέτει αλλαγή ρότας και ισχυρή πολιτική βούληση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτός θα πρέπει, σε συνεργασία με τους υπουργούς του, να καθορίσει όχι μόνο τον κατάλογο των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, αλλά και τον οδικό χάρτη για την υλοποίηση καθεμίας ξεχωριστά. Το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυτό που θα πρέπει σε τακτική βάση να ελέγχει τον ρυθμό υλοποίησης, κατά πόσο δηλαδή τηρείται ο προσδιορισμένος οδικός χάρτης.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε μερικές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις: Πρώτον, καταγραφή, κωδικοποίηση και απλοποίηση της νομοθεσίας. Δεύτερον, κατάργηση των εκτεταμένων συναρμοδιοτήτων ανάμεσα στα υπουργεία και όπου αυτό δεν γίνεται καθορισμό μηχανισμού συντονισμού και άμεσης επίλυσης πιθανών διαφορών. Τρίτον, καταγραφή και αξιολόγηση από μηδενική βάση του έργου των κρατικών  μονάδων. Τέταρτον, εισαγωγή ψηφιακής τεχνολογίας σε όλο το μήκος και το πλάτος της δημόσιας διοίκησης.

Αυτές και άλλες τέτοιου χαρακτήρα κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, εάν εφαρμοστούν θα αλλάξουν δραστικά την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Η εφαρμογή τους, εξαρτάται κυρίως από την πολιτική βούληση. Τεχνικά προβλήματα υπάρχουν, αλλά μπορούν εύκολα να επιλυθούν. Μέσα από συνέδρια και μελέτες, ο ΣΕΒ έχει υποβάλει πληθώρα προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή. Υφίσταται, άλλωστε και διεθνής τεχνογνωσία, η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξαναέχουμε συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επικεφαλής των Τραπεζών - Μέσα στις επόμενες μέρες η κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, μετά από 3,5 περίπου ώρες,  η σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επικεφαλής των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία επί της αρχής - η διάρκεια του μέτρου θα συνεχιστεί για ένα χρόνο, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν ακόμη σημεία τα οποία δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Στη σύσκεψη με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs  των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο συμμετείχαν και οι Θεσμοί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ειδικότερα, μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των επικεφαλής των τραπεζών (Καραβίας Eurobank, Μυλωνάς Εθνική, Ψάλτης Alpha bank, Μεγάλου Πειραιώς) με μέλη της κυβέρνησης και όπως προέκυψε αντιμετωπίστηκαν οι σοβαρές διαφωνίες που εξέφρασαν οι θεσμοί και ειδικά ο SSM o Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό την Περασμένη εβδομάδα μετά την πρώτη συνάντηση των δυο πλευρών, το ύψος της αντικειμενικής αξίας στα ακίνητα ήταν 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο του δανείου 130.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είχαν οριστεί στις 12.500 ευρώ για ένα άτομο, στις 21.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ ανά τέκνο έως τα τρία. Δηλαδή οικογένεια με τρία παιδιά θα καλύπτονταν για εισόδημα μέχρι 36.000 ευρώ.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταλονία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών συγκρούστηκαν σήμερα με διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, την ώρα που άλλοι ακτιβιστές έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων και προσπάθησαν να αποκλείσουν αυτοκινητοδρόμους στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, διαμαρτυρόμενοι για τη δίκη των 12 αυτονομιστών ηγετών.

Κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Plaza Catalonia στο κέντρο της Βαρκελώνης, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση των γκλοπ τους εναντίον μιας μεγάλης ομάδας, στην πλειονότητά τους νεαρών διαδηλωτών, αφού ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες εναντίον τους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή συλλήψεις.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βενεζουέλα: Ανθρωπιστική βοήθεια – η ορολογία της ντροπής

Η σύγχυση που δημιουργεί στην «κοινή γνώμη» η ορολογία που χρησιμοποιείται για να περιγραφούν αποφάσεις και πολιτικές οι οποίες τελικά επιβάλλονται ερήμην – αν όχι σε βάρος – της κοινωνίας αποδεικνύει την επιτυχία των μηχανισμών χειραγώγησης. Πώς, λοιπόν, κάποιος μπορεί να επιχειρηματολογήσει κατά μιας έννοιας που συνθέτουν δυο λέξεις («ανθρωπιστική βοήθεια») με θετικό περιεχόμενο; Ποιος είναι αντίθετος με την ευαισθησία που εκδηλώνουν οι Αμερικανοί και οι φίλοι τους για ανάληψη δράσης προκειμένου να τραφούν οι πεινασμένοι στη Βενεζουέλα;

Αν – πολλοί από εμάς – δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τι ακριβώς (μας) συμβαίνει αυτήν την εποχή και τι κρύβεται πίσω από την ορολογία, είναι επειδή το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο οικοδομείται στο έδαφος της παγκόσμιας ιδεολογικής κυριαρχίας των κρατούντων. Οι κρατούντες και οι μηχανισμοί τους ορίζουν και επιβάλλουν το νόημα και το περιεχόμενο των λέξεων με το καλό ή με το ζόρι.

Έτσι, λοιπόν, η «παγκοσμιοποίηση», ως κυρίαρχη ιδεολογική πρόταση, επιβάλλεται:

◆ με τον οικονομικό καταναγκασμό των ασθενέστερων (π.χ. τους κανόνες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τούς επιβάλλουν οι ισχυροί στους αδύναμους),

◆ τη στρατιωτική ισχύ (εμπάργκο, οικονομικές κυρώσεις, απειλές και κηρύξεις πολέμων)

◆ και την επιστημονική χειραγώγηση των λαών με τη βοήθεια των media και της βιομηχανίας της κουλτούρας (που σχεδόν μας έχουν πείσει ότι ελευθερία υπάρχει όπου υπάρχουν ΜακΝτόναλντς).

Η κυρίαρχη ιδεολογία, ωστόσο, για όποιους δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις, επιβάλλεται με «λίγο» καρότο και πολύ μαστίγιο. Κατά κανόνα επιβάλλεται διά πυρός και σιδήρου, όπως το έθεσε ο Τόμας Φρίντμαν, πρώην σύμβουλος της υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ στην κυβέρνηση Κλίντον, στο «Times Magazine» τον Δεκέμβριο του 1999:

«Το αόρατο χέρι της αγοράς δεν θα λειτουργήσει ποτέ χωρίς μια ορατή γροθιά. Τα ΜακΝτόναλντς δεν πρόκειται να επεκταθούν χωρίς τη ΜακΝτόνελς Ντάγκλας, την κατασκευάστρια των F-15. Και η ορατή γροθιά που εγγυάται την παγκόσμια ασφάλεια της τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ καλείται στρατός, αεροπορία, ναυτική δύναμη και πεζοναύτες των ΗΠΑ».

Ας προσπαθήσουμε τώρα να τοποθετήσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια που «μαζεύουν» οι Αμερικανοί στο θεωρητικό πλαίσιο που συνοπτικά περιγράψαμε πιο πάνω και ας αναρωτηθούμε:

1. Γιατί δεν εκδηλώνεται ανάλογη ανθρωπιστική ευαισθησία σε τόσες γωνιές του πλανήτη όπου άνθρωποι υποφέρουν διαπιστωμένα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στη Βενεζουέλα;

2. Γιατί δεν καθαιρούνται άλλοι ηγέτες με τις ίδιες συνοπτικές διαδικασίες που επιχειρείται να καθαιρεθεί ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Βενεζουέλας;

Προχωρώντας ακόμα πιο πέρα, εμφανίζονται ακόμη περισσότερα και πιο ουσιαστικά ερωτήματα:

1. Με ποιον μηχανισμό θα δοθεί τελικά αυτή η βοήθεια;

2. Ποιοι θα εξασφαλίσουν τη δίκαιη διανομή της;

3. Με τι αντάλλαγμα και ποιο αντίτιμο εκδηλώνεται αυτή η ανθρωπιστική ευαισθησία και προσφορά;

Τροφή για σκέψη…

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμάκου με πιθανώς καρκινογόνο συστατικό

Την ανάκληση της παρτίδας 800452, με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2021, του φαρμακευτικού προϊόντος KARVOFIL 300mg/tab, κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDEA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων, αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Η εταιρεία VOCATE ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕΒ: Τόσα χρωστάει ο κάθε Έλληνας

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ με βάση τη μελέτη του ΟΟΣΑ "How's Life".

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του επιπέδου ευημερίας της χώρας μας στο μέλλον, συγκριτικά με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία (35η), ενώ στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, και χώρες όπως, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 5η, 6η και 12η θέση από το τέλος, με τις Σκανδιναβικές χώρες στις τέσσερις πρώτες θέσεις, και πρωταθλήτρια τη Σουηδία.

Η Ελλάδα έχει μια καλύτερη σχετικά θέση στο φυσικό κεφάλαιο (23η) αλλά και τη χειρότερη σχετικά θέση στο οικονομικό κεφάλαιο (τελευταία), λόγω της υπερχρέωσης της χώρας στο εξωτερικό και της κατάρρευσης των επενδύσεων και της τραπεζικής χρηματοδότησης τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκεται στην 4η και την 5η θέση από το τέλος στο κοινωνικό και ανθρώπινο κεφάλαιο αντιστοίχως, αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και της χαμηλής ποιότητας των επαγγελματικών και γνωστικών δεξιοτήτων του πληθυσμού αντιστοίχως.

Άλλα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα του ΟΟΣΑ:

-Ο καθαρός πλούτος ανά νοικοκυριό (περιουσιακά στοιχεία μείον χρέος) ανέρχεται στην Ελλάδα σε Euro125.262, έναντι Euro280.383 κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ με τα ποσά να διαμορφώνονται σε Euro231.854, Euro292.619, Euro198.634 σε Ιταλία, Ισπανία, και Πορτογαλία, ενώ τα νοικοκυριά των ΗΠΑ καταγράφονται ως τα πλουσιότερα στον κόσμο (Euro383.489).

-Στην ερώτηση «θεωρείτε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τους περισσότερους ανθρώπους;», (το 10 σημαίνει ότι οι «άνθρωποι αξίζουν την εμπιστοσύνη μου» και το 0 ότι «δεν εμπιστεύομαι κανέναν», στοιχεία 2013) η απάντηση των Ελλήνων είναι κατά μέσο όρο 5,3, όσο και στην Πορτογαλία, με τη Γερμανία στο 5,5, τη Γαλλία στο 4,0 και την Τουρκία στο 3,5. Η εμπιστοσύνη στις Σκανδιναβικές χώρες είναι πολύ υψηλότερη απ' οπουδήποτε αλλού στον κόσμο (Δανία 8,3, Φινλανδία 7,4, Νορβηγία 7,3 και Σουηδία 6,9).

-Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη προς την αστυνομία, με άριστα το 10 (απόλυτη εμπιστοσύνη) οι Έλληνες δίνουν αρκετά υψηλό βαθμό 6,4, όπως και οι Γερμανοί και οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, έναντι 6,1 του μέσου όρου 27 χωρών του ΟΟΣΑ, 5,8 των Ιταλών και 5,4 των Ισπανών και των Πορτογάλων. Υψηλότερες βαθμολογίες (7-8) δίνουν οι πολίτες των Σκανδιναβικών χωρών.

-Στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, το 25,3% των ερωτώμενων στην Ελλάδα απαντούν καταφατικά, όπως απαντά και ο μέσος πολίτης στις χώρες του ΟΟΣΑ σε ποσοστό 37,6%. Στις Σκανδιναβικές χώρες το ποσοστό υπερβαίνει το 50%, ενώ οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου δίνουν αποτελέσματα στο ίδιο περίπου επίπεδο με την Ελλάδα. Πρωταθλήτρια χώρα αναδεικνύεται η Ελβετία με 77,9%, ενώ χώρες με σχετικώς υψηλά ποσοστά αναδεικνύονται η Νορβηγία (64,8%), η Γερμανία (60%), ο Καναδάς (59,3%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (42,9%). Το ποσοστό στην Τουρκία είναι 54,2% και στις ΗΠΑ 33,1%.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για τον νέο «νόμο Κατσέλη»

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μαξίμου νέα σύσκεψη για το νομικό καθεστώς που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι των συστημικών τραπεζών αλλά και οι θεσμοί, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στόχος της σύσκεψης είναι να επιλυθούν τα τελευταία ζητήματα που απομένουν αναφορικά με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Την προηγούμενη Πέμπτη κυβέρνηση και τράπεζες κατέληξαν σε ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει ότι το ανώτατο όριο της αντικειμενικής αξίας μέχρι το οποίο θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία απ’ όλα τα επαχθή μέτρα θα ανέρχεται σε 250.000 ευρώ. Το όριο αυτό θα συνδυάζεται υποχρεωτικά και με το ύψος του δανεισμού, το οποίο προσδιορίζεται σε 130.000 ευρώ, ενώ θα προβλέπεται και «κούρεμα» του δανείου υπό προϋποθέσεις.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΕΡΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (mind control) -Οι βασικές μέθοδοι με τις οποίες επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός, είναι οι ακόλουθες ...

"Η υπονόμευση, είναι ο όρος που χρησιμoποιούμε για να περιγράψουμε τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας και συνήθως στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένη με την κατασκοπεία και άλλα ρομαντικά πράγματα όπως η ανατίναξη γεφυρών, ο εκτροχιασμός τρένων και άλλες θεαματικές χολυγουντιανές ενέργειες...

Αυτά όμως που θα πω τώρα, δεν έχουν καμία σχέση με τα κλισέ της κατασκοπείας ή τις δραστηριότητες της KGB για τη συλλογή πληροφοριών.

Το μεγαλύτερο λάθος ή καλύτερα η λανθασμένη αντίληψη είναι το γεγονός ότι όποτε μιλάμε για την KGB, για κάποιον περίεργο λόγο από τους παραγωγούς ταινιών του χόλυγουντ, μέχρι τους διδάκτορες της πολιτικής επιστήμης, και τους εντός εισαγωγικών "ειδικους" επι των σοβιετικών θεμάτων ή "κρεμλινολόγους" οπως αυτοαποκαλούνται ολοι τους νομίζουν ότι η δραστηριότητα της KGB περιορίζεται στην κλοπή των σχεδίων κάποιου υπερηχητικού αεροσκάφους, την παράδοση τους στους σοβιετικούς και την πώληση τους στην σοβιετική στρατιωτική βιομηχανία.


Αυτό όμως είναι μόνο μέρος της αλήθειας...."

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες - στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970.

Ο Bezmenov εξηγεί μερικές από τις τεχνικές πάνω στις οποίες εκπαιδευτηκε και τον τρόπο με τον οποίο η σοβιετική προπαγάνδα απλώνεται σε τρίτες χώρες για να υπονομεύσει τους δασκάλους, τους πολιτικούς και τους υπόλοιπους διαμορφωτές της κοινής γνώμης της χώρας - στόχου ώστε οι κάτοικοι να δεχθούν την σοβιετική ιδεολογία.

Περιγράφει με λεπτομέρεια τους στόχους και τις μεθόδους της σοβιετικής προπαγάνδας για την υπονόμευση της χώρας - στόχου με μια μεθοδολογία τεσσάρων βημάτων.

Ο Yuri Bezmenov αυτομόλησε στην Αμερική και προφανώς τώρα εργάζεται υπηρετώντας την Αμερικανική προπαγάνδα, πράγμα που είναι εμφανές στη διάλεξη του.

Οι μέθοδοι όμως που περιγράφει, είναι πραγματικές και χρησιμοοποιούνται με τον τρόπο που περιγράφονται στη διάλεξη. Οι μέθοδοι αυτές αναφέρονται στα αμερικανικά στρατιωτικά εγχειρίδια ψυχολογικού πολέμου.

Σήμερα, οι μέθοδοι της υπονόμευσης χρησιμοποιούνται και εναντίον της χώρας μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως περιγράφονται στη διαλεξη.

Οι ομοιότητες των καταστάσεων που ζει η χώρα μας είναι ανατριχιαστικές, όπως ανατριχιαστική είναι και η κατάληξη της υπονόμευσης όπως την περιγράφει ο Bezmenov ειδικά στο τελευταίο στάδιο της εξομάλυνσης.

Η απαξίωση της θρησκείας μας, η διεθνιστική ιδεολογία που έχει δηλητηριάσει τη νεολαία μας, ο ρόλος των ακροδεξιών και ακροαριστερών ομάδων, οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων, τα ΜΜΕ, οι πουλημένοι πολιτικοί μας, ταιριάζουν ανατριχιαστικά με τις περιγραφές του Bezmenov.

Είναι ένα βίντεο που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε ολόκληρο. Αγνοήστε τις αναφορές στους κακους σοβιετικούς (τώρα ο Yuri Bezmenov δουλεύει για την Αμερική) και δείτε την ουσία.

Θα σας λυθούν ίσως πολλές απορίες για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και μια ιδέα για όσα πρόκειται να συμβούν....

Πάρτε βαθιά ανάσα και δείτε το....
Πηγή  ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!