EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Δεν είναι επιστημονική φαντασία: Έρχονται τα αεροταξί drones που θα μεταφέρουν επιβάτες χωρίς οδηγό!

Είναι σκηνές από την φετινή μεγαλύτερη εκδήλωση ψηφιακών επικοινωνιών του κόσμου, του Mobile World Congress, που γίνετε στην Βαρκελώνη. Πρόκειται για τα αεροταξί – drones που παρουσιάζουν κατασκευαστές και κοινοπραξίες, κυρίως των χωρών της αραβικής χερσονήσου. Τα αεροταξί δεν θα χρησιμοποιηθούν για ψyχαγωγικούς λόγους εικονικής πραγματικότητας, αλλά στο χώρο των επιχειρήσεων. Μέχρι το 2022 το αργότερο, σε μόλις δηλαδή 3 – 4 χρονια από σήμερα, θα πετάνε και θα μεταφέρουν επιβάτες, μας αναφέρει στέλεχος εταιρίας που εδρεύει στην Ντόχα του Κατάρ. Εχουν ήδη κατασκευαστεί, εχουν πετάξει, έχουν δοκιμαστεί. Είναι έτοιμα.

Σε ερώτηση γιατί δεν μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα η εμπορική τους λειτουργία, μας αναφέρει ότι η μαζική κατασκευή τους έχει μεγάλο κόστος, που πέφτει όμως σταδιακά, αλλά κυρίως διότι δεν διατίθενται εμπορικά τα δίκτυα ψηφιακών επικοινωνίων 5G που θα εξασφαλίσουν την πτήση με μεγάλη ασφάλεια και προγραμματισμό. Επίσης υπάρχει ακόμη έλλειψη σχετικών υποδομών που σχετίζονται με τα σημεία πάρκινγκ, απογείωσης και προσγείωσης, μας αναφέρει αργότερα στέλεχος εταιρίας δικτύων 5G που ρωτήσαμε την γνώμη του.

Η μεγαλυτερη έκπληξη μας περίμενε για το τέλος. Τα αεροταξί δεν θα έχουν οδηγό. Θα κινούνται αυτόνομα. Τα δίκτυα νέων επικοινωνίων το εξασφαλίζουν αυτό, καθώς λόγω της διασυνδεσιμοτητας που θα υπάρχει μεταξύ του στόλου των ταξί και δεκάδων άλλων αντικειμένων και υπηρεσίων θα εξασφαλίζεται η δυνατοτητα της πτήσης χωρίς ταξιτζή – πιλότο.

Τα παιδια που που μόλις έχουν γεννηθεί ίσως δεν θα έχουν την ευκαίρια να θυμούνται τα παραδοσιακά ταξί καθώς θα πετάνε με τα αεροταξί, μας αναφέρει επισκέπτης της έκθεσης από την Σαουδική Αραβία. Όπως με τους σημερινούς φοιτητές που δεν πρόλαβαν την εποχή χωρίς κινητό τηλέφωνο, προσθέτει.

Πριν φύγουμε ανεβήκαμε στο ταξί μιας αλλης εταιρίας από το Ριάντ, βάλαμε την κάσκα και σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας πετάξαμε πάνω από τα ψηλά κτήρια και τους δρόμους του Ριάντ. Μια πτήση πραγματικά από το μέλλον, που είναι ήδη «εδώ» και περιμενει το 5G για να απογειωθεί!
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βιβλιάρια υγείας τέλος! – Όλες οι αλλαγές που έρχονται

Τέλος στα απαρχαιωμένα βιβλιάρια υγείας που προσφάτως ανέκαμψαν για συνταγές φαρμάκων και παραπεμπτικά φαίνεται πως βάζει το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, τροπολογία με την οποία θα καταργεί το Προεδρικό Διάταγμα που επιβάλλει τη χρήση έντυπου βιβλιαρίου Υγείας προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του «Έθνους».

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κατάργησης των παλαιών βιβλιαρίων και η μετατροπή όλων των υπηρεσιών σε ψηφιακές μέσω του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, ο οποίος θα περιλαμβάνει από τα φάρμακα μέχρι και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει ο κάθε ασφαλισμένος.

Είχε προηγηθεί βέβαια αναστάτωση τόσο στον ιατρικό κόσμο όσο και στα νοσοκομεία, από εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο ΕΟΠΥΥ στα τέλης Ιανουαρίου με την οποία ζητούσε να ανασυρθούν από τα συρτάρια όλα τα παλιά βιβλιάρια Υγείας, ακόμη κι αυτά που είχαν καταργηθεί, όπως του ΙΚΑ.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος θεσμοθετείται πλέον και όλοι οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να τον δημιουργούν και να τον ενημερώνουν μετά από κάθε επίσκεψη ασθενούς, Πρόσβαση θα έχουν τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί όσο και οι ίδιοι οι πολίτες με κωδικούς που θα τους δοθούν και έτσι θα μπορούν να μπαίνουν ακόμη και από το σπίτι τους για να βλέπουν τα αποτελέσματα εξετάσεων, τι φάρμακα πήραν , αλλά και να διαπιστώνουν αν παρανόμως έχουν χρεωθεί στον ΑΜΚΑ τους φάρμακα ή άλλες υπηρεσίες.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί πρέπει να «είμαστε όλοι Μακεδόνες»

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες που παρασυρόμενοι από την προπαγανδιστική ρητορική του Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ΑΝΕΛ, θεωρούν το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», εθνικιστικό και θεωρούν τον εθνικισμό προθάλαμο του φασισμού. Πρόκειται για πλάνη και αμορφωσιά. Χρησιμοποιούν κίβδηλες λέξεις, για να περιγράψουν διαφορετικό περιεχόμενο. Κατ’ επέκταση θεωρούν πως όποιος υποστηρίζει το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ύποπτος για κρυπτοφασισμό.

Θα θέλαμε να δούμε και άλλους πολίτες, φιλελεύθερους ή σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν και θεωρούν το παραπάνω σύνθημα εθνικιστικό. Είναι η άλλη όψη της διαμαρτυρίας για την κρυφή διπλωματία του Νίκου Κοτζιά και για την έλλειψη συναίνεσης για την επίλυση όχι μιας εκκρεμότητας που άφησε πίσω του ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον θάνατό του, αλλά μιας θεμελιώδους διαφοράς μεταξύ δύο κρατών.

Αν ένα κράτος επιδιώκει την απελευθέρωση των υπόδουλων αδελφών του από γειτονικό κράτος, ασφαλώς δεν είναι βάση για καλή γειτονία, φιλία και συνεργασία. Η Συμφωνία να γίνει δημοψήφισμα και φυσικά να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμά του, θα ήταν το πρώτο βήμα για να σταματήσει να προσφέρεται στους ξένους η λύση της υποτέλειας. Η συναίνεση και η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων αποτρέπει τη μονομερή προσφορά της λύσης της υποτέλειας. Το 1992 είχε συμβεί το ίδιο.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε να παραχωρήσει το όνομα, αλλά αναγκάστηκε να συμφωνήσει στην αντίθετη άποψη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αναγκάστηκε να υποστηρίξει και τα συλλαλητήρια και τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο εκπαραθύρωσε ο πρωθυπουργός. Αυτό έγινε γιατί ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε (και σωστά) ότι έπρεπε οπωσδήποτε να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, «αλλιώς θα γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών«!

Τώρα θα συνέβαινε το ίδιο και πάντως σίγουρα θα υπήρχε καλύτερη διαπραγμάτευση, έστω κι αν δεν υπάρχει πια Ανδρέας Παπανδρέου και το κενό φαίνεται από μακριά. Άλλωστε και το 2008 είχαμε μια καλή διαχείριση του ίδιου θέματος από την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα ήθελε να δικαιώσει τον πατέρα της, επέβλεπε αποτελεσματικά ο Πέτρος Μολυβιάτης, άλλοτε δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρώην υπουργός Εξωτερικών της ίδιας κυβέρνησης.

Φυσικά το σύνθημα δεν είναι εθνικιστικό, γιατί δεν αποτελεί κρατική ιδεολογία και δεν προωθείται από το ελληνικό κράτος. Δεν υπάρχει εθνικισμός που να μην είναι κρατικός. Αντιθέτως, ο «μακεδονισμός» είναι εθνικισμός, γιατί είναι κρατική ιδεολογία των Σκοπίων και προωθείται από το κράτος. Ο εθνικισμός, επίσης, δεν είναι συνώνυμο του φασισμού.

Εθνικιστές και όχι φασίστες

Οι Βούλγαροι κομμουνιστές, που υποστήριζαν στις αρχές του 20ου αιώνα την ανεξαρτησία της Μακεδονίας ως πρώτο βήμα για την ενσωμάτωσή της στη Βουλγαρία, ήταν εθνικιστές και δεν ήταν φασίστες. Ο Γκεόργκι Δημητρώφ ασφαλώς και ήταν κορυφαίος αντιφασίστας στην εποχή του, αλλά και εθνικιστής με την επίνευση του Στάλιν.

Το θέμα της Μακεδονίας είναι ταυτόσημο με τα θέματα της Κύπρου, του Αιγαίου, της Θράκης, της Βορείου Ηπείρου, της Κωνσταντινούπολης, της γενοκτονίας των Ποντίων και του μικρασιατικού Ελληνισμού. Παράλληλα, όμως, είναι ταυτόσημο και με άλλα, όπως τα δικαιώματα των Ελλήνων στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τα δικαιώματα των Ελλήνων και των χριστιανών στις μουσουλμανικές χώρες κλπ. Αυτά τα θέματα είναι η άλλη όψη του αντιμνημονιακού αγώνα για ανάκτηση της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Το ελληνικό κράτος πρέπει να προστατεύει τους Έλληνες σε όλον τον πλανήτη. Ακριβώς όπως προστατεύει με τα πλοία του πολεμικού ναυτικού τα εμπορικά πλοία μας από την πειρατεία στον κόλπο του Άντεν, στη Δυτική Αφρική και στη Νοτιοανατολική Ασία. Έτσι πρέπει να προστατεύει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, τους Κωνσταντινουπολίτες και τους Μαριουπολίτες.

Τα λεγόμενα εθνικά θέματα δεν υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα υπάρχουν, γιατί η ελληνική επανάσταση δεν νίκησε ποτέ. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν περιελήφθη ποτέ στα σύνορα του ελληνικού κράτους και δεν απελευθερώθηκε η πόλη που οι Έλληνες θεωρούσαν πρωτεύουσά τους, η Κωνσταντινούπολη. Με τον Βενιζέλο φτάσαμε κοντά στην απελευθέρωση σχεδόν του 50% των εδαφών που διεκδικούσαμε και από τότε μας γύρισαν πίσω οι μεγάλες δυνάμεις χωρίς να αποκτήσουμε ποτέ «βιώσιμο μέγεθος».

Στη μελέτη που περιλαμβάνεται στο βιβλίο μας «Το Σχέδιο Για τη Χώρα», (Εκδόσεις Σιδέρη) το «βιώσιμο μέγεθος» μίας χώρας περιλαμβάνει τουλάχιστον την Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία και αρχίζει να πλησιάζει το ελάχιστο ικανό μέγεθος, μόνον αν συμπεριλάβει την πρώην ενιαία Γιουγκοσλαβία ή τη Ρουμανία ή και τις δύο. Δηλαδή ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Οι έξι δείκτες

Το «βιώσιμο μέγεθος» δεν είναι ένα σταθερό μέγεθος, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν οι μεγάλες δυνάμεις, ώστε να μπορείς να σταθείς απέναντί τους ως ανεξάρτητη χώρα. Αυτό μετριέται με τους εξής δείκτες: Πληθυσμός, Έκταση, Πολιτισμός, Ιστορία, πρώτες ύλες, τρόφιμα, ΑΕΠ, ανισότητες, στρατιωτική ικανότητα και τεχνολογική πρωτοπορία, αλλά και πολιτική ηγεσία ικανή να ηγηθεί. Οι πρώτες τέσσερις είναι σταθερές, οι τελευταίες τέσσερις είναι μεταβλητές του στρατηγικού σχεδιασμού.

Αν η σύγκριση γίνει με τις μεγάλες δυνάμεις του καιρού μας, (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία) είναι προφανές ότι οι ενωμένες βαλκανικές χώρες δεν αρκούν για να αποκτήσουμε «βιώσιμο μέγεθος» και να γίνουμε μετά από αγώνες «ανεξάρτητη χώρα», με σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία και εσωτερική δημοκρατία. Αν η σύγκριση γίνει με την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία, την Τουρκία, τότε αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι το εγχείρημα είναι μακρόπνοο και περιλαμβάνει τη συνένωση περισσότερων εθνικών κρατών σε μια δημοκρατική ομοσπονδία ισότιμων κυρίαρχων κρατών.

Οι προαναφερόμενες χώρες (Βραζιλία, Ινδία, Νότια Αφρική, Γαλλία, Τουρκία) δεν είναι ανεξάρτητες χώρες, αλλά εξαρτημένες από τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, σε έναν πολυπολικό κόσμο με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Γι’ αυτό η επιλογή μας να ανήκουμε στην ΕΕ είναι «αναγκαστική» πολιτική επιλογή και όχι οικονομικά συμφέρουσα εθελοντική επιλογή. Χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία ή η Αγγλία δεν έχουν να επιλύσουν εθνικά θέματα, (ήδη περιλαμβάνουν εντός των συνόρων τους την πλειοψηφία του λαού τους, του έθνους τους και έχουν την πρωτεύουσά τους) αλλά μόνον ταξικά ζητήματα αναδιανομής και μείωσης των ανισοτήτων.

Πώς θα επιτευχθεί η εθνική λαϊκή ενότητα

Η Ελλάδα, πρώτα, πρέπει να απελευθερωθεί, να πάψει να είναι προτεκτοράτο και παράλληλα να μειώσει τις ανισότητες στο εσωτερικό. Διαφορετικά δεν μπορεί να πετύχει την εθνική λαϊκή ενότητα που απαιτείται, για να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της και την ελευθερία της. Έτσι και τα κόμματα στη Δύση μπορούν να είναι ταξικά, δηλαδή τα αριστερά να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, τα σοσιαλδημοκρατικά τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη και τα αστικά την αστική τάξη και τους συμμάχους της. Αυτό το σχήμα δεν έχει εφαρμογή στην Ελλάδα.

Στη θέση της λέξης «κοινωνική τάξη» πρέπει να τοποθετήσουμε τη λέξη «πατρίδα». Αυτή πρέπει να είναι η βάση, πάνω στην οποία θα χτιστεί το κίνημα ή τα κόμματα που συνεργάζονται σε πατριωτική βάση. Έτσι δεν μπορούμε, ακόμα κι αν ήμασταν ανόητοι, να ξεχωρίσουμε τη Βόρεια Ήπειρο από την Κύπρο, τη Μακεδονία από το Αιγαίο, τη Θράκη από τη γενοκτονία των Ποντίων. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το μνημόνιο από τη δημοκρατία, τα εργασιακά δικαιώματα από την ελευθερία, τον κατώτατο μισθό από την πολιτιστική αναγέννηση, τον πατριωτισμό από τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Γι’ αυτό οι αγρότες που είναι με τα τρακτέρ στην εθνική οδό, πρέπει να φοράνε κονκάρδες που γράφουν «Είμαστε όλοι Μακεδόνες», όπως πρότεινε ο Χάρης Παπαδάκης. Αν μοιράζαμε τις κονκάρδες στους αγρότες κι αν εκείνοι συμφωνήσουν σιωπηρά να τις φορέσουν, ενώ διεκδικούν τα αιτήματά τους, τότε έχουμε ενοποιήσει τους αγώνες μας. Αυτή είναι η μία αποστολή που αξίζει να αναλάβουμε.

Το εγχείρημα δεν μας υπερβαίνει. Το μεγαλύτερο ταξίδι στην Κίνα, αρχίζει με το πρώτο βήμα. Αύριο θα ενώσει μαζί μας τα βήματά της άλλη μια συλλογικότητα ή προσωπικότητα. Έτσι να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι ο στόχος μας, αλλά ο ενδιάμεσος στόχος που θέσαμε για να φτάσουμε στην ανεξαρτησία. Το δημοψήφισμα είναι ένας προηγούμενος ενδιάμεσος στόχος, για να φτάσουμε στην ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η πεποίθηση των μακεδονικών οργανώσεων ότι θα σταματούσαν την κυβέρνηση Τσίπρα από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν μαξιμαλιστική, αισθηματική αντί για ρεαλιστική. Μετέτρεπε την επιθυμία σε εφικτό στόχο. Η απογοήτευση στη Βόρεια Ελλάδα οφείλεται στο ότι είχαν πιστέψει πως με το συλλαλητήριο θα σταματούσαν την κυβέρνηση, όπως έγινε το 1992. Προφανώς τώρα είμαστε πολύ πιο αδύνατη χώρα με εντελώς ακατάλληλη ηγεσία.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτόξευση του χρέους κατά 30 δισ. – Παγίδα αργού θανάτου η Ευρωζώνη

Απαρατήρητη πέρασε μια φοβερή είδηση που περιλάμβανε το πρόσφατο δελτίο μηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης. Το δημόσιο χρέος της χώρας μας αυξήθηκε κατά 30,2 δισ. μέσα σε ένα μόλις χρόνο, από το 2017 μέχρι το 2018. Με άλλα λόγια, ύστερα από εννέα χρόνια αδυσώπητης μνημονιακής λιτότητας και υφαρπαγής των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά αντιθέτως εξακολουθεί να διογκώνεται με εξωφρενικούς ρυθμούς και χωρίς κάποια προοπτική συγκράτησής του στην Ευρωζώνη. Ποτέ σε καμιά περίοδο της εποχής της «επαράτου» δραχμής το χρέος δεν αυξήθηκε σε ποσά αντίστοιχα των 2-4 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) που περιλαμβάνονται στο δελτίο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η συνολική άξια του ακαθάριστου δημόσιου χρέους εκτοξεύθηκε στα 358,949 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2018, από 328,707 στο τέλος του 2017. “Φωτογραφίζεται” δηλαδή αύξηση κατά 30,2 δισ. ευρώ στην “καθαρή αξία”, η οποία προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ των νέων εκδόσεων (844,911 δισ. ευρώ) και των εξοφλήσεων (814,861 δισ. ευρώ) που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά (συνολικά 30,050 δισ. ευρώ), μαζί με τις διάφορες ανατιμήσεις (195 εκατ. ευρώ).

Στις εκδόσεις των 844,911 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται, τόσο τα δάνεια που εκταμιεύονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) όσο και η ανακύκλωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού μέσω repos. Αντιστοίχως, προσδιορίζονται και τα νούμερα στις εξοφλήσεις. Επισημαίνουμε ότι η χώρα μας οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο τον Μάιο 2010, έχοντας στην πλάτη της χρέος ύψους 301,062 δισ. ευρώ στα τέλη του 2009.

Από την άνοιξη του 2010 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα εισέπραξε δανειακές δόσεις συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει ομόλογα που έληγαν και άλλες υποχρεώσεις. Επίσης, για να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του προϋπολογισμού της. Τις δανειακές αυτές δόσεις τις εισέπραξε από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Παράλληλα, τμήμα των δανείων του δεύτερου και του τρίτου Μνημονίου χρησιμοποιήθηκε για να εξοφληθεί σταδιακά το δάνειο που χορήγησε το ΔΝΤ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου (20,1 δισ. ευρώ συν τόκοι). Μετά από τρία Μνημόνια κι ένα PSI το ελληνικό δημόσιο χρέος, στο τέλος του 2018 όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά, αντιθέτως, αυξήθηκε στα 358,939 δισ. ευρώ με τους χρεωστικούς τίτλους να ξεπερνούν τα 66,83 δισ. ευρώ και τα δάνεια (παντός τύπου) να διαμορφώνονται στα 292,118 δισ. ευρώ!

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή

Το 2002, όταν δηλαδή μπήκαμε στο ευρώ, το χρέος ανερχόταν σε 158 δισ. Αυτό αφορά τη συσσώρευση του χρέους στα 170 χρόνια από τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, από το 1832 μέχρι το 2002, όταν υπήρχε η “επάρατος” δραχμή. Και από το 2002, έτος ένταξής μας στην Ευρωζώνη, μέχρι το 2018, μόλις σε 16 χρόνια, το χρέος αυξήθηκε κατά 240 δισ. Απίστευτο και όμως αληθινό, αλλά αυτό αυτό προκύπτει από τα αδιαφιλονίκητα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Βέβαια, στο παρελθόν, το ελληνικό χρέος έχει κουρευτεί και αναδιαρθρωθεί σε διάφορες ιστορικές περιόδους με στάσεις πληρωμών έναντι των δανειστών, όπως έχει συμβεί με εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις άλλων χωρών που χρησιμοποιούν το εθνικό τους νόμισμα. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν ότι βρέθηκαν βιώσιμες λύσεις, όπως η στάση πληρωμών, οι οποίες δεν προσφέρονται μέσα στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, αλλά και με την πολιτική που ακολουθείται, λόγω των κανόνων που έχει επιβάλει η ηγεμονεύουσα Γερμανία, το κούρεμα του χρέους αποκλείεται μέσα στην Ευρωζώνη. Μέσα στην Ευρωζώνη, όμως, διογκώθηκε και διευρύνεται με διάφορα χρηματιστηριακά κόλπα, με swaps, τοξικά ομόλογα, επιτόκια κλπ.

Το υποχρεωτικό ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό σε επίπεδα άνω του 3,5% του ΑΕΠ απλούστατα σκοτώνει την ελληνική οικονομία.Το ίδιο γίνεται και με την υποχρέωση της Ελλάδας να καταβάλλει ετησίως συνολικά ποσά της τάξης του 15-20% (27–36 δισ.) στους ανελέητους δανειστές με υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας, όπως έχει αποφασιστεί στο Eurogroup της 16ης Ιουνίου 2017. Όλο αυτό το σκηνικό είναι εντελώς παρανοϊκό.

Είναι καιρός να καταλάβουμε επιτέλους ότι, οι δανειστές μας εγκλώβισαν σε μια τεράστια παγίδα χρέους, από την οποία μόνο με έξοδο από τη γερμανική οικονομική «κατοχή», υπάρχει ελπίδα να σωθεί η χώρα μας, την οποία κινδυνεύουμε να χάσουμε. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και αυτοκαταδίκη μας στην ευρωκαταστροφή. Το γεγονός ότι το χρέος αυξάνεται σήμερα με εξωφρενικούς ρυθμούς καταδεικνύει ότι το σημερινό οικονομικό μοντέλο μέσα στην Ευρωζώνη και χωρίς δυνατότητα κουρέματος του χρέους, μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή! Ο ΕΟΦ απαγορεύει επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ κάνει γνωστό ότι απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση ενός συμπληρώματος διατροφής. Ποιοι δεν πρέπει να το καταναλώσουν.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (25.02.2019) ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN (μαρμελάδα).

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των γερμανικών αρχών περιέχει την φαρμακευτική ουσία  σιλδεναφίλη η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ σημειώνει ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Καλεί δε την επιχείρηση, εφόσον διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα, να το αποσύρει από την αγορά.

Πηγή    newsit.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΟΒΕ: Από το κακό στο χειρότερο η ελληνική οικονομία

Πτωτικά κινήθηκε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιανουάριο, καθώς διαμορφώνεται στις 99,6 (από 101,6) μονάδες. Στη Βιομηχανία, τις Κατασκευές και στο Λιανικό Εμπόριο καταγράφεται βελτίωση του κλίματος, με το τελευταίο μάλιστα να κινείται σε υψηλά 10ετίας.

Από την άλλη πλευρά όμως, η μεγάλη επιδείνωση του κλίματος που καταγράφεται στις Υπηρεσίες, αντισταθμίζει την άνοδο στους υπόλοιπους τομείς, όπως και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία βελτιώνεται για έναν ακόμη μήνα. Στην τρέχουσα συγκυρία το οικονομικό κλίμα συνδιαμορφώνεται από διαφορετικούς παράγοντες.

Την αναζήτηση κατεύθυνσης στους πρώτους μήνες εκτός των προγραμμάτων, τη διαμόρφωση νέων όρων χρηματοδότησης της οικονομίας, την προεκλογική δυναμική και τις εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον. Όπως συμβαίνει σχεδόν συστηματικά σε προεκλογικές περιόδους, σημειώνεται πάντα βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης εξέλιξη που επηρεάζει και το λιανικό εμπόριο. Οι αποφάσεις και εξαγγελίες, ιδίως όσες αφορούν σε δημοσιονομικά μέτρα, π.χ. σε φοροελαφρύνσεις, παροχή επιδομάτων, αλλά και αυτές για προσλήψεις σίγουρα επηρεάζουν τις προσδοκίες.

Στην πλευρά των επιχειρήσεων όμως, η εικόνα είναι μικτή τους τελευταίους μήνες. Άλλωστε, για τις εξωστρεφείς οικονομικές μονάδες, είναι πολύ σημαντικές οι εκτιμήσεις για βελτίωση ή επιδείνωση του κλίματος διεθνώς και ιδίως για την εξέλιξη της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες από το εξωτερικό.

Ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία ενισχύεται ελαφρώς τον Ιανουάριο, μετά από ένα τετράμηνο υποχώρησης, στις 97,6 (από 96,4) μονάδες, επίδοση χαμηλότερη όμως εκείνης πριν από έναν χρόνο (103,9 μον.). Συνεπώς, παρά τη μεταβολή στην τάση, η άνοδος είναι μικρής έντασης. Αυτή η εξέλιξη είναι αρκετά συμβατή με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, του περασμένου Δεκεμβρίου, κατά τον οποίο αυτή υποχώρησε ήπια σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (-1,6%). Παρόμοια τάση σημειώθηκε τον ίδιο μήνα σε επίπεδο ΕΕ (-0,9%).

Στη μικρή βελτίωση των προσδοκιών ενδεχομένως συνέβαλε σε κάποιο βαθμό η «εκεχειρία» 90 ημερών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ως προς τους περιορισμούς στο διεθνές εμπόριο, που δημιούργει ελπίδες μεγαλύτερης αναστολής, ακόμα και τερματισμού τους. Άλλωστε, την τρέχουσα περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την κατάργησή τους.

Σε κάθε περίπτωση οι εξαγωγές εξακολουθούν να στηρίζουν δυναμικά την εγχώρια μεταποίηση. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων κινούνται ανοδικά, καθώς όπως αποτυπώνεται και στον παρακάτω πίνακα, την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 οι εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων έχουν αυξηθεί κατά 13,2%, ενώ το σύνολο των εξαγωγών προϊόντων κατά 17,6%.

Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων έχουν επίσης αυξηθεί την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018 αν και αισθητά λιγότερο από τις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων την ίδια περίοδο (3,2%), ενώ το εμπορικό έλλειμμα στα βιομηχανικά προϊόντα έχει μειωθεί κατά €604 εκατ., στα €14.980 εκατ., δηλαδή κατά -3,9%. Αντίθετα, το ελλειμματικό ισοζύγιο στο σύνολο των εξαγόμενων προϊόντων έχει αυξηθεί την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 κατά 0,3% (από €19.090 εκατ. στα €19.152 εκατ.).

Από τις βασικές μεταβλητές του δείκτη, το αρνητικό ισοζύγιο των εκτιμήσεων για τις παραγγελίες και τη ζήτηση επιδεινώθηκε οριακά, ενώ το ισοζύγιο στις προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες βελτιώθηκε, με το δείκτη στις εκτιμήσεις για τα αποθέματα να παραμένει αμετάβλητος.

Στις προβλέψεις για την εξέλιξη της παραγωγής τους προσεχείς 3-4 μήνες, το σχετικό ισοζύγιο κερδίζει 5 μονάδες και διαμορφώνεται στις 10, με το 28% (από 21%) των επιχειρήσεων να προβλέπει άνοδο της παραγωγής του το επόμενο τρίμηνο και ένα 18% (από 16%) μείωσή της.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα «αργύρια» της καρέκλας! 19.000 ευρώ για την dolce vita του Κόκκαλη στις ΗΠΑ

O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, έφυγε από τους ΑΝΕΛ και έμεινε στην κυβέρνηση για την dolce vita! Η καρέκλα είναι γλυκιά και ο κ. Κόκκαλης φρόντισε να απολαύσει τα οφέλη αυτής.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο υφυπουργός έφτιαξε βαλίτσες και πέταξε για την Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχετε στο ελληνοαμερικανικό αγροδιατροφικό φόρουμ για να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», που επικαλείται έγγραφα της «Διαύγειας», η κάλυψη των

εξόδων μετακίνησης του υφυπουργού και ακόμα δυο συνεργατών του προς τη Νέα Υόρκη στοίχισε 9.135 ευρώ.
Αλλά, όπως γράφει η εφημερίδα, «επειδή ο υφυπουργός (πρώην βουλευτής του Πάνου Καμμένου και στη συνέχεια στην ομάδα των εφεδρικών ψήφων του Αλέξη Τσίπρα), είναι large και το event ήταν σπουδαίο, δόθηκαν άλλες 10.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις στις ΗΠΑ».

Συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση εγκρίθηκε η πίστωση ύψους 10.000 ευρώ για την κάλυψη δαπάνης δημοσίων σχέσεων σε εταιρία των ΗΠΑ, η οποία θα προετοιμάσει τις συναντήσεις και το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η ελληνική αντιπροσωπεία σε στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες στο πλαίσιο προώθησης των ελληνικών προϊόντων.

Μόλις έναν μήνα πριν 12-17 Ιανουαρίου από τα ταμεία του κράτους βγήκαν 7.180 ευρώ για το ταξίδι του ίδιου υπουργού στη Σαγκάη.

crashonline.gr
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινάει η «Γαλάζια Πατρίδα» και στην Αθήνα συνιστούν… ψυχραιμία: Άσκηση αρπαγής κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Πολεμικό κλίμα δημιουργεί η Άγκυρα με το τουρκικό υπουργείο Αμυνας να ανακοινώνει ότι «ο στόλος μας είναι έτοιμος για την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”», σημειώνοντας ότι θα γίνει «ταυτόχρονα σε τρεις θάλασσες».

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Στην ουσία πρόκειται για μια μείζονα άσκηση αρπαγής κοιτασμάτων, δηλαδή επιβολής κυριαρχίας σε κομμάτια της ελληνικής και της  κυπριακής ΑΟΖ

Άλλωστε το προανήγγειλε ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ


Πρόκειται για το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Δηλαδή όπου η Άγκυρα διεκδικεί κοιτάσματα άλλων πλην φυσικά της Ρωσίας που ποτέ δεν θα τολμούσε.

Στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο στο στόχαστρο είναι κομμάτια της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ.

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας δημοσιοποίησε και ένα προπαγανδιστικό βίντεο για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου.

Πρόκειται για «υπερπαραγωγή» που στόχο έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις ανίκητης αρμάδας.Στη δεκαήμερη άσκηση, που θα γίνει με πραγματικά πυρά, θα συμμετέχουν 102 πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα, δυνάμεις πεζοναυτών και SAS-SAT καθώς και η Ακτοφυλακή.

Φυσικά ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μόνο τυχαίος δεν είναι καθώς εκτελούν όλες τις επιχειρήσεις που χρειάζονται προς κατάληψη νήσων και της μετέπειτα διατήρησης της κυριαρχίας επ’αυτές.

Παράλληλα, θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά οπλικά συστήματα τουρκικής κατασκευής όπως οι πύραυλοι Cirit και Umtas.Θα χρησιμοποιηθούν οι βάσεις στο Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο, και τη βάση Γκιολτζούκ, στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση θα ξεκινήσει μόλις μια ημέρα πριν τις ανακοινώσεις -την Πέμπτη- της Exxon Mobil, για την ανεύρεση μεγάλου κοιτάσματος στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δείχνουν να διαχειρίζονται με ψυχραιμία την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, το επίπεδο ετοιμότητας των Ενοπλων Δυνάμεων είναι στο -καθ’ όλα ειρηνικό- «μπλε», κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί κανένα έκτακτο μέτρο, ούτε έχει σημάνει κάποιου τύπου «συναγερμός», εν όψει της άσκησης των Τούρκων.

Παρά ταύτα, τόσο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και στο Πεντάγωνο, αναμένουν να διαπιστώσουν αν ο Ερντογάν και ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για περιορισμό της προκλητικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, δυο ημέρες προ της εκκίνησης της άσκησης, οι Τούρκοι προέβησαν σε 11 παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Χουλουσί Ακάρ προέβη σε μια άκρως προκλητική δήλωση στην οποία επανέλαβε το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».
Συγκεκριμένα τόνισε ότι «έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. Γαλάζια πατρίδα μας», αναφερόμενος στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

«Δεν θα έχουν καμία τύχη βήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία. Σε αυτά τα μέρη που ανέφερα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, βάζοντας στο «τραπέζι» το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ και των κοιτασμάτων.


Μάλλον στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει ότι η ψυχραιμία με τους Τούρκους δεν αρκεί.Πηγή   pronews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν «Κιμ» και «Τραμπ» φιλήθηκαν στο στόμα (Video)

Θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει μία συμβολική κίνηση αλλαγής του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών.

Αλλά όχι. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας και ο αμερικανός πρόεδρος ποτέ δεν έφτασαν τόσο κοντά. Έφτασαν όμως οι σωσίες τους!

Το στιγμιότυπο προέρχεται από παλαιότερη συνάντηση των «alter egos» των δύο ηγετών, οι ομοιότητα των οποίων με τους Κιμ και Τραμπ είναι εκπληκτική.

Όμως ο σωσίας του Κιμ το πλήρωσε ακριβά: Απελάθηκε από το Βιετνάμ εν όψει της δεύτερης συνάντησης των δύο ηγετών στο Ανόι.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατριχιαστική μαρτυρία για την πτήση από Αθήνα προς Λήμνο: Κοντέψαμε να πέσουμε (video)

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν όταν ένα τέταρτο μετά την απογείωση, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το αεροσκάφος άρχισε να «τρέμει» πολύ έντονα.

Όπως λέει μια εκ των επιβατών στην κάμερα του Limnos FM 100, ειδοποιήθηκαν ότι λόγω τεχνικού προβλήματος το αεροσκάφος πρέπει να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος». Μια γυναίκα λιποθύμησε, ενώ μια άλλη έπαθε κρίση πανικού με αποτέλεσμα να μείνει προληπτικά στην Αθήνα.

Στην πρωτεύουσα παρέμειναν και ορισμένοι άλλοι από τους επιβάτες, οι οποίοι δεν θέλησαν να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι έφτασαν στη Λήμνο με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάμερες ασφαλείας στα διόδια για όσους δεν πληρώνουν - Πού τοποθετήθηκαν

Οι κάμερες ασφαλείας τοποθετήθηκαν κατά μήκος της εθνική Αθηνών-Λαμίας στους σταθμούς των διοδίων προκειμένου να καταγράφονται όσοι δεν πληρώνουν.

Σε ποια διόδια έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες ασφαλείας

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μώλου (χ/θ 190+456), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μώλου (χ/θ 190+456), ρεύμα πορείας προς Λαμία.

Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αγίας Τριάδας (χ/θ 194+958), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αγίας Τριάδας (χ/θ 194+958 ), ρεύμα πορείας προς Λαμία.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Θερμοπυλών (Μπράλου), (χ/θ 203+065), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Θερμοπυλών (Μπράλου), (χ/θ 203+065), ρεύμα πορείας προς Λαμία.

Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μαυρομαντήλας (χ/θ 220+077), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μαυρομαντήλας (χ/θ 220+077), ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Αγίας Μαρίνας (χ/θ 223+320), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Αγίας Μαρίνας (χ/θ 223+320), ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Στυλίδας / Καραβόμυλου (χ/θ 231+868), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Στυλίδας / Καραβόμυλου (χ/θ 231+868), ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.

Όσοι δεν πληρώνουν θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ, θα τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες γα 20 μέρες.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «Ωκεανίς» φεύγει, τα προβλήματα μένουν: «Βομβαρδισμένο τοπίο» η Κρήτη, αγωνία για τον αγνοούμενο

Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς» που επηρέασε τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας με ισχυρότατες βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους.

Άκαρπες ωστόσο παραμένουν οι έρευνες στα Χανιά για τον 61χρονο κτηνοτρόφο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες, όταν το αγροτικό όχημα του παρασύρθηκε από χείμαρρο στην προσπάθεια του να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το όχημα εντοπίσθηκε σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη, ενώ σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, στο ίδιο περίπου σημείο, λίγες ώρες νωρίτερα, η πυροσβεστική είχε απεγκλωβίσει από άλλο ΙΧ ένα ζευγάρι.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Αθήνα.

Όπως τόνισε, στην Δυτική Κρήτη και ειδικά στην περιοχή των Βρυσών εξακολουθεί να βρέχει ασταμάτητα.

Να σημειωθεί ότι κατά τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη ειναι σε εξελιξη επιχειρηση μεταφορας απο την Καντανο δυο ασθενων προς το νοσοκομειο Χανιων. Επειδή δεν μπορούν να περάσουν από το δρόμο αποφασίστηκε να γίνει η μεταφορά τους είτε από άλλο δρόμο είτε με ελικόπτερο!

Μερική άρση του απαγορευτικού

Κανονικά εκτελούνται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια των πλοίων σχεδόν σε όλη τη χώρα, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα. Στις 7 το πρωί αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία "Blue Galaxy" για Χανιά και "Κρήτη 2" για Ηράκλειο. Στις 8 το πρωί αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά και το Mykonos palace για Χανιά και Ηράκλειο.

"Βομβαρδισμένο τοπίο" στην Κρήτη - Στέλνει γέφυρες ο στρατός

«Η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα για να αποκατασταθούν τα δίκτυα και οι ζημιές στο νησί», τόνισε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στα Χανιά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης έφτασε μέσω Ηρακλείου στα Χανιά, όπου προήδρευσε σε ευρεία, μαραθώνια σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, η οποία ολοκληρώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να δοθούν άμεσα στην Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ για την διάνοιξη των σημείων που έχουν κλείσει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και σε οικισμούς που είναι αποκλεισμένοι.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν σήμερα (Τρίτη) δύο μεγάλες γέφυρες και θα σταλούν κι άλλες ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη σύνδεση με τους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες».

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι για δύο σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης όπου έγιναν μεγάλες κατολισθήσεις αλλά και για τους δήμους που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες θα επιληφθεί το υπουργείο Υποδομών.

«Οι καταστροφές είναι αρκετά μεγάλες (...). Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ακραία φαινόμενα, υπάρχουν και κακοτεχνίες σε αρκετά έργα. Το δικό μας μέλημα ήταν πρώτα να αντιμετωπίσομε έκτακτες καταστάσεις και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο υποστράτηγος της ΕΜΑΚ Γιάννης Πετρούτσος, κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αργότερα σήμερα το πρωί, κυβερνητικό κλιμάκιο θα προχωρήσει σε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ cretalive.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!