EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

«Μύθοι και αλήθειες για την κλιματική αλλαγή»

Τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε το global warming protection που εκδηλώθηκε με την αποδοχή της παραγωγής αερίων θερμοκηπίων ότι συμβάλουν στην ανορθόδοξη κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.

Άποψη  του Μιχάλη Χριστοδουλίδη

Οι οπαδοί της θεωρίας του “Φαινομένου του θερμοκηπίου“, ισχυρίζονται πως το CO2 παρεμποδίζει την  διαφυγή της θερμότητας στο διάστημα, στο ύψος των περίπου 6 χλμ., όπου την ανακλά πίσω στη Γη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ισχυρίζονται πως εγκλωβίζεται θερμότητα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, όπως θα συνέβαινε μέσα σε ένα θερμοκήπιο, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε τώρα σε υπερθέρμανση.

Ακούγεται λογικό, όμως, στα θερμοκήπια, η θερμότητα δεν οφείλεται στις ιδιότητες αντανάκλασης του γυαλιού, αλλά στον κακό αερισμό του χώρου. Εάν εισαγόταν ψυχρότερος αέρας σ’ ένα θερμοκήπιο, η θερμοκρασία θα προσαρμοζόταν σε αυτή του περιβάλλοντος.

Για τον πλανήτη μας δεν τίθεται, βέβαια, θέμα έλλειψης αερισμού. Κανένα σώμα, το οποίο ακτινοβολεί ακατάπαυστα ενέργεια προς τα έξω –όπως η Γη- δεν μπορεί να θερμανθεί από μόνο του ή να ανεβάσει τη μέση θερμοκρασία του μέσα σε ένα ψυχρότερο περιβάλλον. Οι υπέρμαχοι αυτής της αντίληψης στο όνομα της οικολογίας κατάφεραν να δημιουργήσουν και να κινητοποιήσουν μια ολόκληρη βιομηχανία κέρδους και οικονομικών συμφερόντων (φόροι ρύπανσης CO2, τα γνωστά μερίδια ρύπων, στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στροφή στην πυρηνική ενέργεια κλπ.).

Σχεδόν όλα όσα έχουν ειπωθεί από την επικρατούσα επιστημονική κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα μειονεκτήματα των αερίων του θερμοκηπίου και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, πως αυξάνουν τη θερμοκρασία του πλανήτη μας, καταρρίπτονται -σύμφωνα με τα νέα δεδομένα – που συγκεντρώθηκαν από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA. Όπως αποδεικνύεται, όλα αυτά τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου, ψύχουν αντί να θερμαίνουν τη γη.

Αυτό αποδεικνύουν τόσο έρευνες της NASA όσο και έρευνες Ρώσων επιστημόνων. Όπως αναφέρθηκε από το Principia Scientific International (PSI), ο Martin Mlynczak και οι συνεργάτες του στη NASA παρακολούθησαν τις υπέρυθρες εκπομπές από την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης κατά τη διάρκεια και ύστερα από μια πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8-10 Μαρτίου του 2013.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ενέργειας που απελευθερώνεται από τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της τεράστιας στεφανιαίας μαζικής εκτίναξης (CME) αντανακλάται πίσω στο διάστημα και όχι στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης.

Το αποτέλεσμα από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA, ήταν μια συνολική επίδραση ψύξης, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς που γίνονται από το τμήμα κλιματολογίας της NASA, ότι τα αέρια θερμοκηπίων είναι μια αιτία της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες επιστημόνων, σύμφωνα με τις οποίες η υπερθέρμανση του πλανήτη αναφέρουν ότι όχι μόνο είναι ένας μύθος, αλλά κυριολεκτικά αποτελεί μια καλοστημένη απάτη, που στηρίζεται από στρατιές πολιτικών λόμπι, δημοσιογράφων, τραπεζιτών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων. Απώτερος σκοπός είναι να πεισθεί η ανθρωπότητα ότι…ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ότι πρέπει να χρυσοπληρώνει την “πράσινη” ανάπτυξη.

Στην πραγματικότητα η Γη, σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις, οδεύει σταθερά προς μία νέα εποχή παγετώνων, μετά τη λήξη της τελευταίας Βουρμίου Εποχής των πάγων, που άρχισε πριν από 100.000 χρόνια και έληξε πριν από 20.000 χρόνια, με αποτέλεσμα την οριστική καταβύθιση της Αιγηίδος, που είχε αρχίσει πριν από 2.000.000 χρόνια, και τη δημιουργία του Αιγαίου, όπου τα νησιά αποτελούν ναυάγια της καταβυθισθείσης ξηράς. Η δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη διαψεύσθηκε παταγωδώς πριν από λίγο καιρό με τις έντονες και συνεχείς χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Ν. Κορέα, ακόμη και… στην Αίγυπτο.

Στη Βόρεια Ντακότα επεκράτησαν θερμοκρασίες -45 βαθμών Κελσίου, χαμηλότερες και από εκείνες που επικρατούν στον Άρη, ενώ ακόμη και στην τροπική περιοχή της Φλώριδος η θερμοκρασία κατέβηκε στους -8 βαθμούς. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το φαινόμενο του θερμοκηπίου, χωρίς το οποίο δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη, ευθύνεται για την υπερθέρμανση, και συγκεκριμένα το διοξείδιο του άνθρακος (CO2), οι εκπομπές του οποίου είναι μεν αυξημένες, αλλά δεν ευθύνεται για την υπερθέρμανση όσο οι υδρατμοί, που αποτελούν το 90% των αερίων της ατμοσφαίρας, ενώ το CO2 ανέρχεται μόλις στο 0,3%. Φωτογραφίες της NASA που παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρώην επίτροπο της Ε.Ε., καθώς καταδείχθηκε πως οι πάγοι της Ανταρκτικής στα τέλη του 2013 είχαν αυξηθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Οι ευρωβουλευτές που έφεραν το θέμα, κατήγγειλαν ότι η καραμέλα της υπερθέρμανσης και της “πράσινης” ανάπτυξης έχει σκοπό να φορολογήσει ασφυκτικά τους πολίτες όλου του κόσμου.

Ηχηρά ονόματα καθηγητών, παρουσιάζονται τώρα συχνά στην παγκόσμια κοινή γνώμη και καταγγέλλουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι η ίδια που συμβαίνει εδώ και χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια στη Γη, χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό η ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ο διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής της Φυσικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Harold Lewis, παραιτήθηκε πρόσφατα από την Ένωση Φυσικών και προειδοποίησε ότι σύντομα θα εκραγεί η φούσκα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, όπου εμπλέκονται τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η παλαιότερη γνωστή υπερθέρμανση συνέβη στην εποχή του χαλκού, στην Παλαιολιθική Ωλόκαινο Εποχή. Θερμική περίοδος συνέβη και στον Μεσαίωνα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε βιομηχανική δραστηριότητα. Στην νεωτέρα περίοδο, η αυξημένη υπερθέρμανση σημειώθηκε πριν από 200 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, στην προβιομηχανική εποχή, είχαμε πάλι υπερθέρμανση του πλανήτη, χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό η εκπομπή CO2 από ανθρώπινη δραστηριότητα.

Από το 1905 έως το 1940, οπότε υπήρχε μικρή σχετικώς βιομηχανική παραγωγή, είχαμε και πάλι αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, καθώς ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και στην συνέχεια έγινε παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για την ανασυγκρότηση του κόσμου. Όμως, στην δεκαετία του ’70 σταμάτησε η αύξηση της θερμοκρασίας, και μάλιστα όταν στην συνέχεια αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή, η θερμοκρασία έπεσε. Οι επιστήμονες που διαφωνούν με την διακήρυξη Αλ Γκορ, λένε ότι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακος, αλλά οι υδρατμοί.

Οι επιστήμονες που διαφωνούν με την θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη λόγω εκπομπών CO2, υποστηρίζουν ότι η υπερθέρμανση συνδέεται αναπόσπαστα με την δραστηριότητα του Ηλίου, και πιο συγκεκριμένα με τις ηλιακές κηλίδες, που αποτελούν γιγαντιαίες μαγνητικές θύελλες.

Ήδη πολλοί επιστήμονες κάνουν κλιματικές προβλέψεις ακριβείας με δεδομένα που αντλούν αποκλειστικά από την ηλιακή δραστηριότητα. Αλλά πώς ξεκίνησε η ιστορία της υπερθερμάνσεως του πλανήτη; Διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον φυσικό Μπερ Μπόλιγκ, ο οποίος έκανε λόγο για υπερθέρμανση από CO2 που εκπέμπει η ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ μέχρι τότε επικρατούσε η αντίληψη ότι η Γη οδεύει προς νέα παγετώδη περίοδο, που είναι και η αλήθεια.

Το θέμα πολιτικοποιήθηκε επί κυβερνήσεων Θάτσερ, καθώς υπήρχε φόβος για ενεργειακή ανασφάλεια, που ενίσχυσε τα προγράμματα της πυρηνικής ενέργειας. Τεράστια κεφάλαια επενδύθηκαν με το πρόσχημα της προστασίας του πλανήτη από την υπερθέρμανση, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή η ανεπανόρθωτη μόλυνση του περιβάλλοντος, που προκαλείται από τα απόβλητα των πυρηνικών σταθμών, αλλά και από τις ίδιες τις εγκαταστάσεις, που φάνηκε καλλίτερα με τα πυρηνικά ατυχήματα στις ΗΠΑ (Θρη Μάιλς Άιλαντ), στη Ρωσία (Τσέρνομπιλ) και στην Ιαπωνία (Φουκουσίμα).

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έπιασε σαν σύνθημα, χωρίς να αναζητηθεί η επιστημονική αλήθεια, και ο πολύς αδαής κόσμος άρχισε να πιστεύει και να αισθάνεται, ότι βάζοντας το κλειδί στην μηχανή του αυτοκινήτου του, βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον.

Αυτές οι ενοχές, που επέβαλε η παγκόσμια προπαγάνδα των γιγαντιαίων πολυεθνικών συμφερόντων, δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα για την λήψη κάθε μέτρου, που θα μπορούσε να μειώσει την εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα. Πολιτικά, τα κινήματα προστασίας του πλανήτη από την υπερθέρμανση, πλαισιώθηκαν κι από ακτιβιστές, που παρέμειναν ιδεολογικά ακάλυπτοι μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, μέσα σε ένα καπιταλιστικό κόσμο, όπου έπρεπε να μιλούν για… αντικαπιταλισμό, διατρέχοντας έτσι τον κίνδυνο να περάσουν ακόμη και από ειδικά δικαστήρια, όπως οι ναζί.

Έτσι προτίμησαν να γίνουν οικολόγοι. Κυβερνητικά κονδύλια διετέθησαν, ακόμη και μέσω των λεγομένων ΜΚΟ, και επιχειρηματίες έκαναν επενδύσεις. Πολλοί καθηγητές, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, κλιματολόγοι, μετεωρολόγοι κ.ά. κινδύνευαν πλέον να χάσουν την δουλειά τους, αν δέχονταν ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση λόγω CO2, αλλά προσωρινή αλλαγή κλιματικών συνθηκών, σαν αυτές που σημειώθηκαν άπειρες φορές στο παρελθόν. Τελικά θεσμοθετήθηκε ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή, καθώς πλέον χιλιάδες επαγγέλματα εξαρτώνται από την υπερθέρμανση.

Ο Τραμπ το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την κατάργηση του Obamacare ήταν και η κατάργηση των συμφωνιών που αναφέρονται στα μέτρα για την κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όπως συμβαίνει και με τους ένθερμους υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης που υποκινούνται από τα γνωστά οικονομικά κέντρα και λέσχες, έτσι και ο μύθος της κλιματικής αλλαγής εντάσσεται μέσα σε αυτά τα δόλια σχέδια.

Όταν η επιστημονική αλήθεια είναι κατευθυνόμενη και όταν επιστήμονες εξαγοράζονται για να λανσάρουν θεωρίες και έρευνες ως προϊόν εξαγοράς συνειδήσεως αυτό αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ανθρωπότητας. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα όπου η επιστημονική κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να στραφεί στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα βιομηχανικά λύματα, που αποδεδειγμένα σκοτώνουν τον άνθρωπο και τα έμβια όντα του πλανήτη.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την πράσινη ενέργεια, σαφώς έχει τα γνωστά οφέλη, αλλά αν αυτό πρέπει να συνδέεται με τις εκπομπές αερίων που επιδρούν στην κλιματική αλλαγή διερευνάται.

Χριστοδουλίδης Μιχάλης
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ
Ενεργειακός Επιθεωρητής Εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Δ.Σ του Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠΠηγή  analyst.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι φάσεις του περιουσιολογίου

Φαίνεται πως είμαστε ένας λαός ανεπίδεκτος μαθήσεως, γεγονός που μας καθιστά τη μεγάλη ντροπή της Ευρώπης – αφού οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι αδύνατον να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν να ψηφίζουν άνθρωποι ξανά και ξανά τους θύτες τους, νομιμοποιώντας ως εκ τούτου τις εγκληματικές τους ενέργειες.

Επικαιρότητα

Όπως ο διεθνής πόλεμος εναντίον των μετρητών, η συνωμοσία των τοκογλύφων καλύτερα που έχει

τοποθετήσει στο στόχαστρο της τις καταθέσεις της μεσαίας τάξης παγκοσμίως επικαλείται ως αιτιολογία την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έτσι και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που προωθεί η «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» (ΑΑΔΕ) – η οποία ουσιαστικά είναι ανεξάρτητη μεν από την Ελλάδα, αλλά πλήρως εξαρτημένη από τη Γερμανία, ενώ χρησιμοποιείται ως βασικός μηχανισμός της ληστείας των Ελλήνων.

Η ίδια υπηρεσία φαίνεται πως έβαλε πρόσφατα στο στόχαστρο της τους Έλληνες πλοιοκτήτες, λόγω της μεγάλης αύξησης του ναυτιλιακού συναλλάγματος – το οποίο υπερέβη ξανά τα τουριστικά έσοδα (ανάλυση). Αντί λοιπόν να επικροτήσει την άνοδο του, θέλει να την τιμωρήσει ανακοινώνοντας μεγάλους ελέγχους των εφοπλιστών – παρά το ότι δεν κερδίζουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό.

Εύλογα επομένως συμπεραίνει κανείς πως η Γερμανία, αφενός μεν φοβάται μήπως ο συγκεκριμένος κλάδος απειλήσει τα σχέδια της, όσον αφορά την υφαρπαγή της Ελλάδας, αφετέρου θέλει να εκδικηθεί τους Έλληνες εφοπλιστές που έχουν κυριαρχήσει στην Ευρώπη – ενώ οι Γερμανοί συνάδελφοί τους βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση είναι οξύμωρο να αναφέρει η Γερμανία ως αιτία τη φοροδιαφυγή – όταν η ίδια είναι πρωταθλήτρια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στις φορολογικές και άλλες απάτες, στη διαφθορά, στα σκάνδαλα κοκ.

Από την άλλη πλευρά, όταν το ίδιο το συνταγματικό της δικαστήριο έχει καταργήσει το περιουσιολόγιο, κάτι που έχει συμβεί σε πολλά άλλα κράτη (ανάλυση), δεν μπορεί να θέλει να το επιβάλλει στην Ελλάδα – αν και στη χώρα μας έχει καταπατηθεί δεκάδες φορές το Σύνταγμα από τα μνημόνια, ενώ τα πολιτικά μας κόμματα σκύβουν συλλήβδην το κεφάλι στην καγκελάριο, πιθανότατα επειδή έχει επαρκή στοιχεία για να τα εκβιάζει. Σε κάθε περίπτωση, η επιβολή της καταγραφής των περιουσιακών μας στοιχείων δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη φοροδιαφυγή – αλλά με το στόχο μετατροπής μας σε εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους, σε μία αποικία που θα έχει αλλοιωθεί ο πληθυσμός της με τη βοήθεια των μεταναστευτικών εισροών, ενώ θα διαμελισθεί με αφετηρία τη Μακεδονία, έτσι ώστε να ελέγχεται ευκολότερα.
Η πρώτη φάση

Στην πρώτη φάση τώρα του περιουσιολογίου, θα περάσουν από τη Βουλή οι απαιτούμενες διατάξεις – όπως τα μνημόνια και η Συμφωνία της Πρέσπας. Φυσικά δεν θα γίνει σεβαστή η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων, αφού δεν έχουμε πλέον ατομικά/ανθρώπινα δικαιώματα στην αποικία – ενώ ασφαλώς θα υπάρξουν διαρροές, μέσω των οποίων θα γίνονται στόχος οι «αντιφρονούντες», αυτοί που δεν θα υποκύπτουν στο σύστημα κοκ.

Όπως έχουμε αναφέρει δε, η ολοκλήρωση του περιουσιολογίου θα δημιουργήσει την υποδομή για την επιβολή νέων φόρων στη συνολική περιουσία των Ελλήνων– με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα οι πλέον εύποροι εις βάρος του ρυθμού ανάπτυξης και των ελλειμμάτων της (σχετικά πρόσφατο παράδειγμα η Γαλλία), οπότε να παραμείνει μόνο το φθηνό εργατικό δυναμικό σε ένα «τρόπον τινά» στρατόπεδο εργασίας για τη γερμανική βιομηχανία.

Στο τέλος πάντως της πρώτης φάσης που θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, ο κάθε φορολογούμενος θα έχει την ατομική του μερίδα (κάτι σαν τον αριθμό στα ρούχα των φυλακισμένων), στην οποία θα καταγράφονται όλα τα ακίνητα του με την αντικειμενική τους αξία, το ή τα αυτοκίνητα του, τα σκάφη αναψυχής, τυχόν αεροσκάφη, καθώς επίσης τα ετήσια εισοδήματα του – ουσιαστικά λοιπόν όλα όσα γνωρίζει ήδη η Εφορία.
Η δεύτερη φάση

Συνεχίζοντας, στη δεύτερη φάση που θεωρητικά θα τελειώσει εντός του 2020, στο περιουσιολόγιο θα προστεθούν στοιχεία που δεν γνωρίζει σήμερα η Εφορία –όπως είναι οι τραπεζικές καταθέσεις (από το μητρώο καταθετών που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του φορολογικού ελέγχου), οι πάσης φύσεως επενδύσεις σε κινητές αξίες (μετοχές, ομόλογα, χρυσός, δάνεια, δόσεις δανείων), οι τραπεζικές θυρίδες, τα μετρητά εκτός του τραπεζικού συστήματος, τα τιμαλφή ή έργα τέχνης άνω ενός ορίου, καθώς επίσης οι συμμετοχές σε εισηγμένες επιχειρήσεις στο εξωτερικό ή σε μη εισηγμένες στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, είναι φανερό πως όλα αυτά έχουν στόχο την εξυπηρέτηση του υπέρογκου πλέον δημοσίου χρέους μας, το οποίο από 109% του ΑΕΠ το 2008 (132% σήμερα της Ιταλίας) έφτασε παρά το «ευεργετικό PSI» στο 190% – παράλληλα με την εκτόξευση του κόκκινου ιδιωτικού πάνω από το 130% του ΑΕΠ από αμελητέο το 2008, τη χρεοκοπία των τραπεζών (ανάλυση), τον αφελληνισμό τους, το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων, την εξαθλίωση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, την αποψίλωση του παραγωγικού μας ιστού κοκ. Σωστά λοιπόν είχαμε αναφέρει ήδη από το 2010 πως όταν δεν χρεοκοπεί επίσημα ένα κράτος, χρεοκοπούν οι Πολίτες του – ενώ έναντι του δανείου των 250 δις € περίπου από την Τρόικα, έχουμε χάσει ήδη πάνω από 1 τρις €.
Η δρομολόγηση τώρα της καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, με στόχο την εξυπηρέτηση του χρέους που όμως δεν θα πάψει να αυξάνεται, όπως έχουν πλέον διαπιστώσει οι πάντες, θα γίνει ανεξάρτητα από ποιό κόμμα φαίνεται πως θα κυβερνήσει – αφού ο πάνσοφος λαός μας, με κριτήριο τις δημοσκοπήσεις, δίνει 8,5% στο κόμμα που καταδίκασε την Ελλάδα στα μνημόνια (ΚΙΝΑΛ), 39% σε αυτό που τη δολοφόνησε μαζί με το προηγούμενο υπογράφοντας το PSI (ΝΔ), κάτι μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία, καθώς επίσης 24,5% σε εκείνο που κορόιδεψε τους πάντες, έβαλε την οριστική ταφόπλακα στην πατρίδα μας και ξεπούλησε τη Μακεδονία (ΣΥΡΙΖΑ).

Συνολικά δηλαδή 72%, τεκμηριώνοντας πως είμαστε ένας λαός ανεπίδεκτος μαθήσεως, για να μη χρησιμοποιήσουμε έναν άλλο πιο ταιριαστό χαρακτηρισμό– γεγονός που μας καθιστά «περίγελο» και τη μεγάλη ντροπή της Ευρώπης, αφού οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι αδύνατον να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν να ψηφίζουν άνθρωποι ξανά και ξανά τους θύτες τους, νομιμοποιώντας ως εκ τούτου τις εγκληματικές τους ενέργειες.
Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, θα αρκεστούμε να υπενθυμίσουμε ακόμη μία φορά πως όταν η Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία, επέβαλλε την καταμέτρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Εβραίων, στα πλαίσια της πολιτικής της «Αρειοποίησης» που είχε ξεκινήσει το 1937. Οι δύστυχοι υποχρεώθηκαν να καταγράψουν τα πάντα, όλα όσα είχαν στην ιδιοκτησία τους: έργα τέχνης, κοσμήματα, οικόπεδα, ακίνητα, μετοχές κοκ.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εικόνες από drone της καταστροφής στην Κρήτη μετά τη θεομηνίαΒομβαρδισμένο τοπίο ο θυμίζει ο νομός Χανίων μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Στα πλάνα από ψηλά αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής στις υποδομές και στις περιουσίες των κατοίκων.Ανάλογες τιμές σημειώθηκαν και στους σταθμούς του ΕΑΑ στους πεδινούς σταθμούς των νομών Ρεθύμνου και των Χανίων μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες της Δευτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους ορεινούς σταθμούς του Σέμπρωνα και του Ασκύφου Χανίων τα ύψη βροχής έφτασαν τα 319 και 336.4 mm δηλαδή ήταν 3 με 6 φορές παραπάνω απ' ότι στους πεδινούς σταθμούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το νερό που σημειώθηκε στα ορεινά, να μεταφερθεί από τις λεκάνες απορροής με σφοδρότητα στα πεδινά.

Έτσι λόγω του μεγάλου όγκου του νερού αλλά και της ραγδαιότητας της βροχής δημιουργήθηκαν σημαντικά και πολλά πλημμυρικά φαινόμενα.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aδιέξοδο με τα κτίρια που κρύβουν τη θέα προς την Ακρόπολη

Σε αδιέξοδη υπόθεση και χωρίς εύκολη λύση, αναδεικνύεται το ζήτημα του δεκαώροφου ξενοδοχείου στην οδό Φαλήρου 5, στο κέντρο της Αθήνας, και το οποίο θα έκρυβε, σύμφωνα με καταγγελίες τη θέα προς την Ακρόπολη.

Το ξενοδοχείο αναμένεται να ελεγχθεί για τη νομιμότητα των οικοδομικών του αδειών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ οι ιδιοκτήτες του (τα αδέλφια Ευμορφίδη που ήταν παρόντες) δήλωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ότι το ξενοδοχείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει με γκρουπ τουριστών στις 15 Απριλίου.

Οι ιδιοκτήτες του έργου δηλώνουν ότι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε προκειμένου να πάρουν όλες τις οικοδομικές άδειες, ωστόσο κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι δεν ελέγχθηκαν άδειες και δεν κατατέθηκαν τα τελικά οικοδομικά σχέδια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων με ευθύνη, όπως φαίνεται, και υπηρεσιών του ΥΠΠΟ.

Στην περίπτωση του οικοπέδου στην οδό Μισαραλιώτου το ΚΑΣ, ενώ άναψε το πράσινο φως, τώρα φαίνεται πως το ξανασκέφτεται.

Το Συμβούλιο σε μια μαραθώνια συνεδρίαση αποφάσισε τελικά να διενεργήσει αυτοψία στο ξενοδοχείο της Φαλήρου και στο οικόπεδο της οδού Μισαραλιώτου την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου, προκειμένου να επανεξετάσει τα δεδομένα των δύο υποθέσεων.

Η υπόθεση της Μισαραλιώτου ωστόσο έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία έχει λάβει μόνο την προέγκριση και όχι την τελική οικοδομική άδεια που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει εργασίες.

Το ΚΑΣ είχε γνωμοδοτήσει ομόφωνα πριν από μερικούς μήνες θετικά στην ανέγερση της πολυώροφης ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά το θέμα ετέθη ξανά υπό συζήτηση μετά την αίτηση θεραπείας που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής με το σκεπτικό ότι το νέο κτίριο αλλοιώνει το αισθητικό περιβάλλον της περιοχής.

Όπως και να έχει προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν έχει ή δεν εφαρμόζει αυστηρά πολεοδομικά μέτρα σε ότι αφορά τις οικοδομές ή τις κατασκευές που ενδεχομένως να επηρεάζουν ή να αποκρύβουν τη θέα πορς την Ακρόπολη.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οδηγός για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο: Τι πρέπει να δηλωθεί και πότε

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης από την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής, η φορολογική διοίκηση χτίζει αργά αλλά σταθερά την ηλεκτρονική υποδοµή για να εντοπίζονται φορολογούµενοι οι οποίοι έχουν σηµαντική ακίνητη και κινητή περιουσία αλλά δηλώνουν χαµηλά εισοδήµατα.

Εντός του έτους, σύµφωνα µε τον σχεδιασµό της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων, θα έχει δηµιουργηθεί η βασική υποδοµή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, ενώ θα έχουν περάσει και από τη Βουλή οι απαιτούµενες διατάξεις για την οικοδόµησή του.

Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο κάθε φορολογούµενος θα έχει την ατοµική του µερίδα, στην οποία θα καταγραφούν αυτόµατα:

όλα τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του ο φορολογούµενος µαζί µε την αντικειµενική αξία τους.

Μάλιστα, µε την ολοκλήρωση της επικαιροποίησης των αντικειµενικών αξιών προκειµένου να ευθυγραμμιστούν µε τις εµπορικές, ουσιαστικά θα καταγραφεί η συνολική εµπορική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούµενου,

όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα που διαθέτει ένας φορολογούµενος. Τα σχετικά στοιχεία θα ληφθούν από το αρχείο οχηµάτων που διαθέτει η ΑΑΔΕ αλλά και τη φορολογική δήλωση,

τα σκάφη αναψυχής που έχει στην κατοχή του κάθε φορολογούµενος.

Τα στοιχεία θα ληφθούν από το σχετικό αρχείο που τηρεί η ΑΑΔΕ,

τα αεροσκάφη που έχουν δηλωθεί από τους φορολογούµενους στο Ε1,

τα ετήσια εισοδήµατά του, όπως εµφανίζονται στις φορολογικές του δηλώσεις.

Σε δεύτερη φάση, δηλαδή έως το τέλος του 2020, θα ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο µε δεδοµένα τα οποία δεν γνωρίζει η φορολογική διοίκηση.

Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ θα λάβει στοιχεία από τις αντίστοιχες πηγές για:

τις καταθέσεις που διαθέτει κάθε φορολογούµενος. Τα σχετικά στοιχεία θα ληφθούν από το µητρώο καταθετών που έχει ήδη δηµιουργηθεί για τις ανάγκες του φορολογικού ελέγχου,

τις πάσης φύσεως επενδύσεις σε κινητές αξίες που κατέχει ο φορολογούµενος, όπως είναι τα οµόλογα, οι µετοχές, οι προθεσµιακές καταθέσεις κ.ά.,

τα δάνεια που έχει λάβει ο φορολογούµενος και τα ποσά που δαπανά ετησίως για την εξυπηρέτηση ή την πλήρη απόσβεσή τους,

τις τραπεζικές θυρίδες που έχει µισθώσει ο φορολογούµενος.

Οι φορολογούµενοι θα κληθούν παράλληλα να δηλώσουν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο περιουσιακά στοιχεία
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατέθεσε ο Τσουκάτος για την χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ - Δεν έδωσε ονόματα ιδιωτών κι εταιρειών

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος, γνωστό παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα όσα ανέφερε για την ιδιωτική χρηματοδότηση του κόμματος στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατά την απολογία του στην υπόθεση Siemens.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος, που έχει κατηγορηθεί στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας, είχε πει στο δικαστήριο απολογούμενος ότι περί τα 16 δισεκατομμύρια σε δραχμές προήλθαν από ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις για το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αντιμετωπιστούν έξοδα για συγκεντρώσεις, μεταφορές ετεροδημοτών και λοιπά.

Για τις αναφορές του αυτές διατάχθηκε έρευνα την οποία έχει αναλάβει η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, δια του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, κατά την κατάθεσή του ο Θεόδωρος Τσουκάτος δεν έδωσε ονόματα εταιρειών και ιδιωτών - χρηματοδοτών, επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο των χρηματοδοτήσεων.

Επιπλέον επισήμανε ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία ανάμειξη με το κομματικό ταμείο.

Εν τω μεταξύ η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος έχει σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνα της για τα δάνεια των κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από τις τράπεζες και αναμένονται διώξεις για την υπόθεση.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη δημοσιότητα σήμερα από την ΕΕ η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν, έως το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την αποδέσμευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, αναμένεται να στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην έκθεση οι θεσμοί θα επισημαίνουν, ότι από τον περασμένο Νοέμβριο η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο σε όλους τους τομείς των μεταρρυθμίσεων, κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο ορισμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας), τη στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά..

Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση της δόσης από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ΑΝFAs - SMPs), εξαρτάται, βάσει της συμφωνίας για το χρέος, από την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Την απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, θα λάβει το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, βάσει της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας του ευρωπαϊκού εξαμήνου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις εκθέσεις της για τυχόν μακροοικονομικές ανισορροπίες στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τα αποτελέσματα των εκθέσεων, αναμένεται να παρουσιάσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στη 1 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις και η επίτροπος αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Μάριαν Τίσεν.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λεωφορεία-βόμβες στους δρόμους

Διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά φωτιάς σε αστικά λεωφορεία των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), τα οποία οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αποδίδουν, σε μεγάλο βαθμό, στην παλαιότητα των οχημάτων.

Χθες, σε ακόμα ένα λεωφορείο του στόλου ξέσπασε φωτιά, και μάλιστα στο εσωτερικό του, ως αποτέλεσμα της έκρηξης του κινητήρα στο πίσω τμήμα του οχήματος, που είναι άνω των 20 ετών. Το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ωστόσο, ευτυχώς, σε αυτό επέβαινε μόνο ο οδηγός, ο οποίος μαζί με συνάδελφό του από άλλο διερχόμενο λεωφορείο κατάφεραν με τους πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις. Το λεωφορείο είχε βγει στις 7 το πρωί από το αμαξοστάσιο της Ανθούσας και το περιστατικό συνέβη περίπου στις 7.20, τη στιγμή που επιχειρούσε να στρίψει αριστερά προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, πρόκειται για το όγδοο λεωφορείο στο οποίο σημειώνεται κρούσμα πυρκαγιάς ή έκρηξης κινητήρα σε διάστημα μικρότερο του 1,5 έτους.

Τελευταία φορά, όπως επισημαίνει στο «Έθνος» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταφορών (ΟΣΜΕ), Παναγιώτης Στάθης, ήταν περιστατικό που συνέβη πριν από δύο μήνες στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας: «Ξέσπασε φωτιά σε λεωφορείο την ώρα του ανεφοδιασμού. Ευτυχώς, επενέβησαν εγκαίρως οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ. Διαφορετικά, η κατάσταση θα είχε βγει εκτός ελέγχου».

Την ανησυχία τους εκφράζουν και οι τεχνίτες της εταιρείας, οι οποίοι επισημαίνουν ότι, παρότι η ροή ανταλλακτικών έχει εμφανίσει βελτίωση, η κατάσταση απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ομαλοποιημένη, καθώς συχνά έρχονται ανταλλακτικά που δεν είναι άμεσης ανάγκης, ενώ εξακολουθούν να είναι σε έλλειψη άλλα, πρώτης προτεραιότητας: «Οταν σε ένα λεωφορείο σπάει ο κινητήρας, το πιθανότερο είναι να οφείλεται στην παλαιότητά του. Δυστυχώς, τα προβλήματα είναι παγίως τα ίδια. Ο γηρασμένος στόλος, οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά και τεχνίτες» λέει ο Κώστας Κουλούρης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Τεχνιτών, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή στην εταιρεία έχουν απομείνει λίγο περισσότεροι από 600 τεχνίτες, όταν οι οργανικές θέσεις είναι 1.123.

Ο στόλος

Σήμερα ο στόλος των οχημάτων των ΟΣΥ θεωρείται ένας από τους πιο γηρασμένους με ορισμένα εκ των οχημάτων να έχουν διανύσει μέχρι και 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνά τα 14,5 έτη. Μόνο το 2017 έγιναν συνολικά 338 εκατομμύρια επιβιβάσεις στα λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ στις 258 γραμμές λεωφορείων και τις 19 των τρόλεϊ πραγματοποιήθηκαν 3,5 εκατομμύρια δρομολόγια και συνολικά διανύθηκαν 83 εκατομμύρια οχηματοχιλιόμετρα. Ο στόλος περιλαμβάνει 2.022 θερμικά λεωφορεία εκ των οποίων 1.412 diesel και 610 φυσικού αερίου και 354 ηλεκτροκινούμενα λεωφορεία.

Ωστόσο, απ’ αυτά, απολύτως λειτουργικά είναι τα 1.500, τα οποία είναι και ασφαλισμένα, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος των ΟΣΥ, Γιώργος Γλυκός, προσθέτοντας ότι καθημερινά δρομολογούνται περί τα 1.100 οχήματα ανά βάρδια.

Για την αντικατάσταση του στόλου, η οποία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των συγκοινωνιακών εταιρειών, έχει ήδη εξασφαλιστεί ποσό ύψους 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια 92 οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εκ των οποίων τα 12 ηλεκτρικά. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα εντός του μήνα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών ο ΟΑΣΑ διεκδικεί νέα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 120 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 40 αρθρωτών τρόλεϊ και 360 λεωφορείων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Για το ζήτημα παλαιότερων πυρκαγιών η διοίκηση των ΟΣΥ έχει παραγγείλει μελέτη από ειδικούς επιστήμονες του ΕΜΠ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται, σύμφωνα με τον κ. Γλυκό.
Πηγή: ethnos.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!