EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

«Ο κύβος ερρίφθη»: «Δώστε άμεσα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την καθιέρωση επαρκούς ελάχιστου εισοδήματος σε όλη την Ευρώπη, προσαρμοσμένου στο βιοτικό επίπεδο κάθε κράτους μέλους, ζητάει με γνωμοδότησή της ,από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) .

Σύμφωνα με την ΕΟΚΕ – που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θεσμική έκφραση της Κοινωνίας των Πολιτών της ΄Ενωσης – δεδομένου ότι οι δεσμεύσεις της ΕΕ για τη μείωση κατά 20 εκατομμύρια του αριθμού των πολιτών στην Ευρώπη που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας απέτυχαν, είναι αναγκαίο ένα δεσμευτικό ενωσιακό πλαίσιο υπό μορφή οδηγίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της φτώχειας στην Ευρώπη, καθώς και για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ένωσης.

Με εισηγητή τον Γιώργο Ντάση, μέλος της Ομάδας Εργαζομένων και πρώην Πρόεδρο της ΕΟΚΕ, η γνωμοδότηση πρωτοβουλίας εγκρίθηκε στη σύνοδο ολομέλειας της τον Φεβρουάριο με 158 ψήφους υπέρ, 81 ψήφους κατά και 12 αποχές.

«Η ΕΕ πρέπει να δείξει ότι είναι εδώ για όλους τους πολίτες της», διαφορετικά ο ίδιος ο λόγος ύπαρξής της θα μπορούσε να τεθεί εν αμφιβόλω», δήλωσε ο κ. Ντάσης τονίζοντας ότι «ένα αξιοπρεπές ελάχιστο εισόδημα αποτελεί μέτρο αλληλεγγύης που συνάδει με τονΕυρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

«Η Επιτροπή», πρόσθεσε, «δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την αρχή της επικουρικότητας ―που χρησιμοποιείται λανθασμένα στην προκειμένη περίπτωση ― για να αποφασίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Είναι σημαντικό η Ένωση να κάνει κάτι χειροπιαστό γι’ αυτούς που στερούνται τα πάντα. Αν αδιαφορήσουμε τώρα για τη δυστυχία τους, αύριο ίσως να είναι πολύ αργά», προειδοποίησε ο κ. Ντάσης.

Η γνωμοδότηση, ωστόσο, συνάντησε αντίσταση από μια άλλη ομάδα της ΕΟΚΕ, που εκπροσωπεί τους εργοδότες της Ευρώπης, και η οποία κατέθεσε αντιγνωμοδότηση. Η Ομάδα Εργοδοτών εναντιώθηκε «στην προτεινόμενη χρήση οδηγίας της ΕΕ ή άλλου δεσμευτικού μέσου για την καθιέρωση συστημάτων αξιοπρεπούς ή επαρκούς ελάχιστου εισοδήματος στα κράτη μέλη», υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει η αρχή της επικουρικότητας. Αμφισβήτησε επίσης κατά πόσον οι Συνθήκες και τα νομικά κείμενα της ΕΕ παρέχουν νομική βάση προς τον σκοπό αυτό.

«Η αντιμετώπιση του ελάχιστου εισοδήματος σε εθνικό επίπεδο είναι όχι μόνο ενδεδειγμένη αλλά και πιο αποτελεσματική διότι έτσι τα συστήματα ελάχιστου εισοδήματος θα προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κράτους μέλους», τόνισε ο Γιάσεκ Κράουσζικ, Πρόεδρος της Ομάδας Εργοδοτών.

Η αντιγνωμοδότηση της Ομάδας Εργοδοτών απορρίφθηκε από 142 μέλη και υποστηρίχθηκε από 92, ενώ 9 μέλη απείχαν.

 Ήδη το 2013, η ΕΟΚΕ υιοθέτησε γνωμοδότηση επί του θέματος, όπου ζητούσε από την Επιτροπή να εξετάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης ενός ευρωπαϊκού ελάχιστου εισοδήματος, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην δυνατότητα δημιουργίας ενός κατάλληλου ευρωπαϊκού ταμείου. Η Επιτροπή το έκρινε πρόωρο. Και έξι χρόνια αργότερα, ενώ απειλείται το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, η ΕΟΚΕ φρονεί ότι αξίζει να επαναλάβει το αίτημά της.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, το 22,5% του πληθυσμού απειλείται με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Παρότι το ποσοστό είναι μειωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2016, σημαίνει ότι 112,9 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι φτωχοί, εκ των οποίων 26 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Βλέπετε τι ωραία που δίνουν το πρόβλημα για να φέρουν αμέσως μετά και την είδη προσχεδιασμένη λύση;

Ωστόσο, είναι «απορίας άξιον» το γιατί αφού ήδη σε πείραμα που έγινε στην Φινλανδία, το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έχει αποτύχει, συνεχίζουν να το προωθούν τόσο εναντικά.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς κανένα οίκτο: Στη τελευταία διαδήλωση των «Κίτρινων Γιλέκων» αστυνομικός ψέκασε… (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 40.000 «κίτρινα γιλέκα», σύμφωνα με τις αρχές, διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη τη Γαλλία, στο 16ο Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ επεισόδια ξέσπασαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο Παρίσι, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν μια πορεία 12 χιλιομέτρων, υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία. Στο μεγαλύτερο μέρος της η διαδήλωση διεξήχθη σε ειρηνικό κλίμα, αν και η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη νερού υπό πίεση εναντίον των διαδηλωτών στο λεωφόρο Σανζ Ελιζέ. Ένας άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο, στο περιθώριο της πορείας, «πιθανόν» από LBD (εκτοξευτήρας αμυντικών σφαιρών), σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, με την αστυνομία να ξεκινά εσωτερική έρευνα για το περιστατικό. Επιπλέον, προχώρησε σε 33 προσαγωγές.

Το υπουργείο Εσωτερικών καταμέτρησε 39.300 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, οι 4000 εκ των οποίων στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στη Λιόν, όπου διαδήλωσαν περισσότερα από 2000 κίτρινα γιλέκα, επικράτησε ένταση στην πλατεία Bellecour, στο κέντρο της πόλης, όταν το πλήθος επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να περάσει σε έναν εμπορικό δρόμο. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των «κίτρινων γιλέκων» και των αστυνομικών και σε άλλα σημεία της πόλης.

Και στην κινητοποίηση στη Ντιζόν με τη συμμετοχή 800 ανθρώπων σημειώθηκαν ταραχές.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν στη Νίκαια, το Στρασβούργο, τη Λιλ, όπου επίσης ξέσπασαν επεισόδια. Στη Ναντ, όπου η νομαρχία έκανε λόγο για πρόκληση σοβαρών ζημιών από τους διαδηλωτές, ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι ορισμένοι από το πλήθος πέταξαν πλαστικά μπουκάλια, που περιείχαν οξύ, εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Σε αρκετές χιλιάδες ανέρχεται ο αριθμός των διαδηλωτών στο Μπορντό, όπου εισέβαλαν, και παρέμειναν εκεί για μικρό χρονικό διάστημα, στον σιδηροδρομικό σταθμό και στην Τουλούζη, όπου το εβδομαδιαίο ραντεβού διαμαρτυρίας ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Στο Μπορντό, ο βουλευτής της Ανυπότακτης Γαλλίας Λοϊκ Προυντόμ κατήγγειλε ότι αστυνομικοί τον χτύπησαν με τα γκλομπ τους, την ώρα που αποχωρούσε από την πορεία. Σύμφωνα με τη νομαρχία, η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές μεταξύ άλλων για «φθορές σε δημόσια περιουσία».


Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο, που δείχνει αστυνομικό να ψεκάζει διαδηλωτή καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο διαδηλωτής διαμαρτυρήθηκε στον αστυνομικό για την στάση των συναδέλφων του, και εκείνος δεν δίστασε να τον ψεκάσει από απόσταση αναπνοής στο πρόσωπο.

φώτο: Eurokinissi
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα πασχαλινά «δώρα» της κυβέρνησης σε χιλιάδες νοικοκυριά – Ποιους αφορά

«Πασχαλινές» παροχές σε χιλιάδες νοικοκυριά ετοιμάζεται να δώσει κυβέρνηση, καθώς μέσα στο επόμενο δίμηνο θα χορηγήσει επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, επιστροφές φόρων σε όποιους εγκαίρως υποβάλλουν τη δήλωση τους, ενώ θα τρέξει και τη ρύθμιση των 120 δόσεων, πρώτα για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και μετά για τα χρέη προς την εφορία.

Τέλος Μαρτίου θα πληρωθεί η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού του 2019 σε 926.000 οικογένειες, ενώ εντός του Απριλίου 260.000 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα ενοικίου και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Θα εισπράξουν δηλαδή το επίδομα για τρεις μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Αυτό σημαίνει ότι πριν από το Πάσχα οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα δουν στην τσέπη τους από 210 έως 630 ευρώ.

Το «πουγκί» των κυβερνητικών παροχών περιλαμβάνει και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2019 για τους πυρόπληκτους, αλλά και τις νέες ρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για αναστολή περικοπής των συντάξεων χηρείας σε δικαιούχους ηλικίας 52 έως 55 ετών.

Παράλληλα, με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεωννωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εντός του Μαρτίου και με την έκδοση ξεχωριστών εκκαθαριστικών για τα ζευγάρια αναμένεται να τρέξουν γρηγορότερα και συγκεκριμένα από τα τέλη Απριλίου οι επιστροφές φόρων στους φορολογουμένους με πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί η ελληνική οικονομία εκφυλίζεται σε οικονομία-ζόμπι

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη μέχρι το 2022 να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και στη συνέχεια, μέχρι το 2060, 2,2%. Όταν κατά γενική ομολογία η οικονομία είναι στα γόνατα, λόγω και της έλλειψης ρευστότητας, μία τέτοιου επίπεδου αφαίμαξη δεν αφήνει περιθώρια για να ξανασταθεί στα πόδια της. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση Τσίπρα παράγει τα τελευταία χρόνια υπερπλεονάσματα, πολύ μεγαλύτερα από τους μνημονιακούς στόχους. Πρώτον, για να πείσει τους δανειστές ότι δεν χρειαζόταν η μείωση των συντάξεων. Δεύτερον, για να κάνει κάποιες μικροπαροχές στους φτωχούς, τους οποίους θεωρεί εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, το 22,2% των Ελλήνων επιβιώνει σε συνθήκες ένδειας. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο αυξάνονται με ρυθμό που φθάνει μέχρι και το ένα δισ. ευρώ τον μήνα. Σ’ αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τις αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τις τράπεζες. Τα κόκκινα δάνεια έχουν πλέον καταστεί καρκίνος για το τραπεζικό σύστημα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις τους. Οι κατασχέσεις καταθέσεων σε λογαριασμούς και η δρομολόγηση των πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας είναι ισχυρότατο μέσο πίεσης προς τους οφειλέτες. Το γεγονός ότι τελικώς πραγματοποιούνται και κατασχέσεις και πλειστηριασμοί είναι η ατράνταχτη απόδειξη ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες πέφτουν στον γκρεμό και δεν είναι κακοπληρωτές. Το γεγονός ότι υπάρχουν και τέτοιοι δεν σημαίνει πως θα μετατρέψουμε την εξαίρεση σε κανόνα.

Πολλά είναι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Εξαντλούν όλα τα περιθώρια για να ανταποκρίνονται με τα δόντια στις υποχρεώσεις τους, αλλά αρκετά δεν τα καταφέρνουν. Την ίδια ώρα, μεγάλες υγιείς επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα σε αναζήτηση φτηνότερης χρηματοδότησης, αλλά και για να αποφύγουν τις επιπτώσεις από την αβεβαιότητα, η οποία συνεχίζει να αιωρείται πάνω από την ελληνική οικονομία. Αβεβαιότητα, η οποία λειτουργεί ως πρόσθετο αντικίνητρο για νέες άμεσες ξένες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από νέους επιστήμονες.

Φοροδιαφυγή και δημόσιες δαπάνες

Προφανώς, υπάρχουν στρώματα που έχουν φοροδιαφύγει και συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Και σ’ αυτό το επίπεδο πρέπει να ληφθούν συστηματικά και στοχευμένα μέτρα, τα οποία ούτε αυτή η κυβέρνηση έχει λάβει, παρά την αντίθετη ρητορική της. Είναι αληθές ότι έγινε προσπάθεια και ότι της έβαλαν εμπόδια, αλλά αυτό μόνο εν μέρει δικαιολογεί τα πενιχρά αποτελέσματα.

Αν και με τις δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών μαζί με την υποβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών έχει περιορισθεί και η σπατάλη, παραμένει ζητούμενο η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δημοσίων δαπανών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μία από μηδενική βάση επανεξέταση κάθε δημόσιας δαπάνης με σκοπό την αξιολόγηση της αποδοτικότητας και της σκοπιμότητάς της. Μία τέτοια διαδικασία όχι μόνο θα εξοικονομούσε πόρους, αλλά και θα διευκόλυνε την παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους.

Αυτός, όμως, είναι ο δύσκολος δρόμος, τον οποίο δεν ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως δεν τον είχαν ακολουθήσει και οι προηγούμενες. Αυτό που έκαναν και σε γενικές γραμμές συνέχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι πρότινος ευθέως υπό την καθοδήγηση της Τρόικας και τώρα πλέον υπό την έμμεση καθοδήγηση των δανειστών, είναι κυρίως οριζόντιες περικοπές. Αυτού του είδους οι περικοπές έχουν καταστήσει άκρως προβληματική τη λειτουργία ζωτικών λειτουργιών του κράτους.

Η επιβολή των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας όλα τα προηγούμενα χρόνια το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να σταθεροποιήσουν την ελληνική οικονομία σε πολύ χαμηλό επίπεδο, τόσο χαμηλό που δεν μπορεί να στηρίξει την στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Δεδομένου, μάλιστα, πως δεν πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις, το αποτέλεσμα είναι ένας χαμηλός ρυθμός μεγέθυνσης, παρότι έχει προηγηθεί μία πρωτοφανής συρρίκνωση του ΑΕΠ τουλάχιστον κατά 25%.

Κίνητρα για σοβαρές επενδύσεις

Μία τέτοια οικονομία μετατρέπεται σε οικονομία-ζόμπι, η οποία μπορεί να παράγει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μόνο αν αφυδατώνει την πραγματική οικονομία. Αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα και θα συνεχίσει τα επόμενα. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της, όμως, είναι να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι αφενός η διάλυση του κλίματος αβεβαιότητας που σκοτώνει την οικονομία, αφετέρου η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις.

Οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται μόνο για χαμηλό κόστος εργασίας και για περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτά, άλλωστε, έχουν σε μεγάλο βαθμό ήδη συντελεστεί. Στην περίπτωση της Ελλάδας ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για μία σειρά άλλους παράγοντες, όπως είναι ο καθαρός οικονομικός ορίζοντας, οι σταθεροί κανόνες, η συρρίκνωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η μείωση της φορολογίας.

Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να υπογραμμισθεί πως οι κάθε είδους μικρομεσαίοι υφίστανται εξοντωτική φορολογία (συνυπολογίζοντας και τις ασφαλιστικές εισφορές). Το γεγονός αυτό εμποδίζει αποφασιστικά τη δρομολόγηση μίας ενδογενούς ανάπτυξης σ’ αυτό το επίπεδο της οικονομίας, που -ας σημειωθεί- δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά τις άμεσες ξένες επενδύσεις, αναγκαία -όχι και ικανή συνθήκη- για να καθαρίσει ο οικονομικός ορίζοντας είναι η οριστική γενναία μείωση του χρέους. Τα σημαντικότερα διεθνή οικονομικά ινστιτούτα συγκλίνουν στη θέση ότι το κούρεμα (όχι απλώς η αναδιάρθρωση) του ελληνικού χρέους είναι επιβεβλημένο και ως εκ τούτου αναπόφευκτο.

Ο πέλεκυς του χρέους

Πριν αλλάξει ρόλο, ο Σόιμπλε δεν έχανε ευκαιρία να δηλώνει πως η αναδιάρθρωση δεν είναι του παρόντος. Μέχρι το τέλος, η Γερμανία παρέμεινε ουσιαστικά στην γραμμή πλεύσης. Προφανώς έκανε κάποια βήματα πίσω, αλλά, όπως φάνηκε και στη συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα δεν πήρε αυτό που ζωτικά χρειάζεται η οικονομία της για να γυρίσει σελίδα.

Υπενθυμίζουμε μία παλιά ωμή δήλωση του επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Βάιντμαν. Σε μία έξαρση οικονομικού εθνικισμού, είχε πει το 2016 πως αυτό που έχει σημασία είναι να επιτευχθεί βιώσιμο πλεόνασμα και όχι η αναδιάρθρωση του χρέους. Προφανώς, γι’ αυτόν σημασία έχει το πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή του εξασφαλίζει αποπληρωμή του χρέους και όχι το να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

Το επιχείρημα του Σόιμπλε ήταν εξαρχής πως μέχρι το 2022 η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα. Άρα, το βάρος που σηκώνει δεν είναι μεγάλο. Από λογιστικής απόψεως έχει δίκιο. Το χρέος, ωστόσο, δεν είναι μόνο λογιστικό μέγεθος. Είναι και οικονομικό μέγεθος. Το μη βιώσιμο χρέος είναι παράγοντας οικονομικής αβεβαιότητας που απωθεί τις άμεσες ξένες παραγωγικές επενδύσεις, τις οποίες η Ελλάδα έχει ζωτική ανάγκη. Την προφανή αυτή αλήθεια έχει αναγνωρίσει δημοσίως και η Λαγκάρντ. Όσο το χρέος παραμένει στα ύψη, τόσο η ελληνική οικονομία θα παραμένει στα γόνατα. Αυτό ακριβώς είναι που ζούμε όλο αυτό το διάστημα, παρά τις προπαγανδιστικές κορώνες και τις προεκλογικές παροχές.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανελέητο «σφυροκόπημα» Όρμπαν σε Μητσοτάκη & ΕΛΚ: «Είστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι της αριστεράς» – Έβγαλε στη «φόρα» το σχέδιο Σόρος για τους μετανάστες

«Χρήσιμους ηλίθιους», που υπηρετούν την Αριστερά, χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, όσους τον επικρίνουν στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Σε συνέντευξή του στην Weltam Sonntag, υποστηρίζει ότι οι επικριτές του στο ΕΛΚ «ενώ πιστεύουν ότι αγωνίζονται για μια πνευματική μάχη, υπηρετούν τα συμφέροντα εξουσίας των άλλων, ακόμα και εκείνων των αντιπάλων μας».

Κατά την άποψή του, η επίθεση εναντίον του στην πραγματικότητα γίνεται από τα αριστερά για «να αποδυναμώσει το ΕΛΚ» όπως είπε ο Ορμπάν, επιχειρώντας να αποκρούσει τις εκκλήσεις κορυφαίων ηγετών των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη για να αποκλειστεί το κόμμα του Fidesz από το ΕΛΚ. Δέκα κόμματα -μέλη του ΕΛΚ έχουν ήδη ζητήσει την αποπομπή του Ορμπάν από το Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα.

Μεταξύ των κορυφαίων επικριτών του Ορμπάν είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, ο οποίος έχει τονίσει ότι το κόμμα Fidesz δεν αντιπροσωπεύει «τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες με οποιονδήποτε τρόπο και ως εκ τούτου ο Ορμπάν δεν έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Το Fidesz βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο αποπομπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει την επίμαχη πρόταση.

Μάλιστα έκανε και ο Μητσοτάκης δηλώσεις κατά του Β. Όρμπαν. Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να ανασταλεί η συμμετοχή του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν από το Ευρωπαίκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)!

Το καταστατικό του ΕΛΚ προβλέπει πως η αποπομπή μπορεί να συζητηθεί μόνον εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τουλάχιστον επτά κόμματα που προέρχονται από πέντε διαφορετικές χώρες.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΡΟΣ

Ο οδοστρωτήρας της Νέας Τάξης Πραγμάτων Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orbán επιτέθηκε με νέα ευφάνταστο τρόπο, με μια διαφημιστική πινακίδα, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Jucker και τον Τζορτζ Σόρος πριν λίγες ημέρες.

Ο Orbán έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία με πινακίδες που υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Juncker και ο Τζορτζ Σόρος είναι «Ενάντια στην Ασφάλεια της Ουγγαρίας».

Ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο κατά των Βρυξελλών λίγους μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, η αφίσα δείχνει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παράλληλα με τον γκουρού της ΝΤΠ George Soros, έναν γνωστό στόχο στην Ουγγαρία.

«Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε τι σχεδιάζουν να κάνουν οι Βρυξέλλες», λέει η αφίσα. Στην επίσημη σελίδα του Facebook, η ουγγρική κυβέρνηση αναφέρει ότι η αφίσα είναι μέρος μιας ενημερωτικής εκστρατείας για να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τα σχέδια των Βρυξελλών, τα οποία ισχυρίζεται ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ουγγαρίας».

Αν και η κυβέρνηση έχει ήδη οργανώσει μια εκστρατεία «Σταματήστε τις Βρυξέλλες», η απόφαση να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα του Junker είναι η κλιμάκωση του πολέμου δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης Orbán με τους ανώτερους ηγέτες της ΕΕ.

Εκθέτει επίσης τη ρήξη στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους δύο, Juncker και Orbán, ως μέλη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ορμπάν έχει μιλήσει για τις ελπίδες του ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κυριαρχείται από κόμματα κατά της μετανάστευσης.

Ο Juncker χαιρέτισε μια φορά τον Orbán με τον αστείο χαιρετισμό «γεια, δικτάτορα» και χτύπησε παιχνιδιάρικα το πρόσωπό του. Σήμερα, ο Juncker απαντάει ότι ο Orban θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κεντροδεξιά της Ευρώπης.

«Ενάντια στα ψέματα δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε», ανέφερε ο κ. Juncker από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει την απέλαση του Fidesz από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η αποστολή του Orbán είναι να αποδυναμώσει την ΕΕ από μέσα. Η Ιταλία του Σαλβίνι έχει ακολουθήσει την ίδια αποστολή, για διάφορους λόγους,

Το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί με Marine Le Pen στη Γαλλία, Victor Orbán στην Ουγγαρία και Matteo Salvini στην Ιταλία έχει μετατραπεί σε φόβο και τρόμο στους μανδαρίνους της ΕΕ.Πηγή   pentapostagma.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιαννιστά: Στο τμήμα για ώρες κρατήθηκαν πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη Μακεδονία για να μην ενοχληθεί ο Κουβέλης!

Σε μαζικές προσαγωγές πολιτών που διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της Μακεδονίας προχωρούν οι αστυνομικές Αρχές σε συντονισμένες επιχειρήσεις.

Αυτό έγινε και στα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη σε εκδήλωση μνήμης για την Ουρανία Νιζαμίδου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, για τη Μακεδονία   δημιουργώντας προς στιγμήν ένταση.

Η αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές πολιτών.

Για περισσότερες από 2,5 ώρες τους είχαν κλεισμένους και υπό εποπτεία στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχόταν μια ειρηνική διαμαρτυρία. Όποιος διαφωνεί μέσα λοιπόν…

Να σημειωθεί ότι έκλεισαν τα τμήματα των οδών Χατζηδημητρίου και Εθ. Αντίστασης, από την Τροχαία, Ασφάλεια και Αστυνομία για την… δημοκρατική υποδοχή του Φώτη Κουβέλη.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Λερναία Ύδρα»: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για ληστείες και ναρκωτικά - Συλλήψεις 138 ατόμων

Σε περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές - διαρρήξεις, καθώς και διακίνηση ναρκωτικών εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Κυρίως δρούσε στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 138 άτομα, όλοι αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 93 κατηγορούνται, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι 45 για την κατάληψη κτιρίου στην οδό Αραχώβης, στα Εξάρχεια, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι περισσότεροι δράστες είναι από Μαρόκο, Αλγερία, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Εκτός από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε φυλακές και αναζητούνται ακόμα 54, επίσης αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε 213 άτομα.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών,με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ομάδων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ, καθώς και προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικών σκύλων.

Κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως πάνω από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης μαχαίρια, στιλέτα, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά.

Η αστυνομία εξακρίβωσε την εμπλοκή των κατηγορουμένων σε σωρεία αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα σε 324 περιπτώσεις, από τις οποίες οι 287 αφορούν διαρρήξεις οχημάτων, οι 11 διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, οι 15 είναι κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και οι 11 ληστείες με τη χρήση όπλων - αντικειμένων (πιστόλι, μαχαίρι, σπασμένο μπουκάλι), αλλά και τη χρήση σωματικής βίας.

Οι δράστες εντόπιζαν τους στόχους τους και επέλεγαν κυρίως: Διαμερίσματα που βρίσκονταν σε πολυκατοικίες με αρκετά γραφεία προκειμένου κατά το χρόνο μη λειτουργίας να μη γίνονται αντιληπτοί από ενοίκους. Οχήματα σταθμευμένα σε σημεία με μικρή κυκλοφορία και κυρίως παλαιάς τεχνολογίας, ώστε να μπορούν να διαπράττουν κλοπές στο μικρότερο δυνατό χρόνο με το ελάχιστο ρίσκο. Επίσης, επέλεγαν πεζούς που κινούνταν σε απομονωμένα σημεία και είχαν τσάντες, χαρτοφύλακες, σακούλες ή κοσμήματα, τα οποία αφαιρούσαν χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού, με την απειλή μαχαιριού, πυροβόλου όπλου ή λεκτικής βίας. Μάλιστα, σε περίπτωση αντίδρασής τους δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, μια ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά, κυρίως ακατέργαστης κάνναβης, στις οδούς Αραχώβης και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο και χώρο αποθήκευσης, καθώς και διαφυγής υπό κατάληψη κτίριο επί της οδού Αραχώβης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από αλλοδαπούς, ταυτοποιήθηκαν 9 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Εξήντα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά ναρκωτικών, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε στερεή μορφή, 94 άγνωστης χημικής σύστασης δισκία, πλήθος μαχαιριών και σπαθιών, διαρρηκτικά εργαλεία, συσκευές κινητών τηλεφώνων και 410 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, το κτίριο της οδού Αραχώβης ασφαλίστηκε και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά, την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πόλεμος» ΝΔ-υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα φαινόμενα βίας

Η επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ακροπόλεως έδωσε την αφορμή για νέα σκληρή κόντρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η κυβερνητική πολιτική της σκανδαλώδους ανοχής και του στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας έχει, δυστυχώς, συνέπειες.

Χθές, μέσα σε λίγες ώρες, ζήσαμε αλλεπάλληλα επεισόδια τυφλής βίας από περιθωριακές ομάδες, στα οποία απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.

• Αρχή έκαναν ομάδες χούλιγκαν που σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις έκαψαν και χτυπούσαν αδιακρίτως, ακόμη και σε αγώνα πόλο κοριτσιών.

• Τη νύχτα, οι γνωστές «συλλογικότητες» επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -εκεί αξιοποιώντας το άσυλο του ΑΠΘ- εκτοξεύοντας μολότοφ και πέτρες. Ο στόχος τους ήταν να προκαλέσουν θύματα μεταξύ των αστυνομικών.

• Την ίδια ώρα ο Ρουβίκωνας επαίρεται διαδικτυακά για τις επιτυχίες του και τη συχνότητα των χτυπημάτων του εναντίον πρεσβειών, εταιρειών και πολιτών, καλώντας ανοιχτά σε στρατολόγηση νέων μελών.

Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ορίων. Όσο το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα θα αυξάνονται.

Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία αυτό δεν είναι εφικτό».

Απαντώντας στη ΝΔ, το υπουργείο εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, τόνίζοντας ότι «η ΝΔ προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες μέσα από την επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου.
Θέλουν να επιχειρηματολογήσουν για το δόγμα που υπηρετούν, περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη, μιας και στο κομμάτι της οικονομίας και της πραγματικής ζωής έχουν χάσει κάθε επιχείρημα.

Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή.

Η Ελλάδα είναι κανονική χώρα και έγινε από αυτή την Κυβέρνηση».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!