EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Η κλιματική αλλαγή, τα πράσινα ομόλογα και η ελληνική αφασία

Η «Ωκεανίς» πέρασε προκαλώντας απώλειες ανθρώπων, καταστρέφοντας υποδομές, σκορπίζοντας περιουσίες, ταράσσοντας (για λίγο) την μικρή ή μεγάλη αδιαφορία μας σε σχέση με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος αναφέρει ότι περιοχές της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωπες με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και με ακραία καιρικά φαινόμενα και επίσης ότι οι παρατηρούμενες αλλαγές στο κλίμα έχουν ήδη ευρείες επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, στην οικονομία αλλά και στην ανθρώπινη υγεία.

Η νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) προβλέπεται ότι θα είναι ένα από τα «καυτά σημεία» της κλιματικής αλλαγής, καθώς αναμένεται να αντιμετωπίσει τις περισσότερες δυσμενείς επιπτώσεις. Η περιοχή αντιμετωπίζει ήδη σημαντική αύξηση των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών. Οι συχνότεροι καύσωνες και οι αλλαγές στην κατανομή των κλιματικά ευαίσθητων λοιμωδών νοσημάτων αναμένεται να αυξήσουν τους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Η διάδοση διαφόρων ειδών τσιμπουριών, του ασιατικού κουνουπιού-τίγρη και άλλων φορέων νόσων αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Lyme, της επιδημικής εγκεφαλίτιδας, του πυρετού του Δυτικού Νείλου, του δάγκειου πυρετού, της chikungunya και της λεϊσμανίασης.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με το κλίμα στις χώρες της Ευρώπης έχουν προκαλέσει οικονομικές ζημίες άνω των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 1980. Το σημερινό αλλά και προβλεπόμενο κόστος των ζημιών λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι υψηλότερο στην περιοχή της Μεσογείου. Αδήριτη προκύπτει η ανάγκη, όχι μόνον άμεσης αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτιών της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της θωράκισης των ευαίσθητων περιοχών με βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις στη λογική της ανάπτυξης και όχι της εγκατάλειψής τους.

Τα πράσινα ομόλογα

Τα πράσινα ομόλογα αποτελούν πηγή χρηματοδότησης και τμήμα της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για επενδύσεις που συμβάλλουν θετικά στην κλιματική αλλαγή ή στο περιβάλλον στη μάχη για την καταπολέμηση των αιτίων δημιουργίας της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα δε με το Climate Bond Initiative, για την τελευταία 10ετία, η ΕΕ είναι πρωταθλήτρια στην έκδοση 144 τέτοιων ομολόγων αξίας 141 δισ. δολαρίων όταν στη Βόρεια Αμερική οι εκδόσεις έφταναν τις 135 (αξίας 99 δισ. δολαρίων), σε Ειρηνικό και Ασία τις 127 (77 δισ. δολάρια.) και στον υπόλοιπο κόσμο 46 εκδόσεις (60 δισ. δολάρια).

Τα πράσινα ομόλογα αφορούν επενδύσεις, φιλικές προς το περιβάλλον και περισσότερο βιώσιμες. Είναι μορφές «επενδύσεων» που αφορούν έργα τα οποία σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των ρύπων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σήμερα, τα πράσινα ομόλογα χρηματοδοτούν κυρίως έργα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση, την ανέγερση βιοκλιματικών κτιρίων, τις υποδομές ύδρευσης, τις μεταφορές, την ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων τα εν γένει απόβλητα και τη ρύπανση, έξυπνες τεχνολογίες και καινοτομίες στην κατεύθυνση εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων.

Η πράσινη χρηματοδότηση αυξάνεται και όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται ως ζωτικής σημασίας για τη στήριξη της βιώσιμης παγκόσμιας ανάπτυξης με την άμεση εμπλοκή τόσο του ιδιωτικού, όσο και του κρατικού τομέα. Η Apple Inc. (για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, απόβλητα, νερό), η Toyota (για οχήματα χαμηλών εκπομπών, υβριδικά οχήματα, ηλεκτρικά οχήματα), Electricité de France (για ανανεώσιμη ενέργεια), Shanghai Pudong Development Bank (για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενεργειακή απόδοση, διαχείριση του νερού και των αποβλήτων) είναι ενδεικτικά παραδείγματα. Αλλά και σε κρατικό επίπεδο η Πολωνία, η Γαλλία και ακολουθούν η Ολλανδία με το Λουξεμβούργο είναι τα κράτη που πρωτοπορούν στην έκδοση πράσινων ομολόγων.

Η περίπτωση της Ελλάδας

Στην Ελλάδα οι επενδύσεις είναι είδος «εν ανεπαρκεία». Οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες. Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ούτε και στη διαμόρφωση στρατηγικού σχεδιασμού μιας νέας πιστωτικής πολιτικής που θα αναπτύσσει την οικονομία (όχι απλώς θα την μεγεθύνει – βαρεθήκαμε την ευημερία των αριθμών). Στρατηγικοί τομείς, αλλά και πόροι της οικονομίας με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με γεωοικονομικές διαστάσεις έχουν εκχωρηθεί στο πλαίσιο των συνθηκών του νεοαποικισμού.

Πλημμύρες στην Μάνδρα και αλλαχού, φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και αλλαχού, θεομηνία στην Κρήτη πρόσφατα και αλλαχού, άνθρωποι χάνονται από φουσκωμένα ποτάμια, γεφύρια πέφτουν, δρόμοι εξαφανίζονται, πλαγιές βουνών κατακρημνίζονται είναι μέρος του σκηνικού των πρώτων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Οι προκλήσεις αυτές κυοφορούν όχι μόνον κινδύνους, αλλά και ευκαιρίες. Αναζητείται πολιτικό προσωπικό, αναζητούνται άνθρωποι με επιχειρηματική κουλτούρα, να αξιοποιήσουν την νέα ευκαιρία που προβάλλει με το εργαλείο των πράσινων ομολόγων.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει το χρηματοδοτικό εργαλείο των πράσινων ομολόγων πώς, πού, πότε; Στις επικείμενες εκλογές θα υπάρξει πρόγραμμα υποψήφιου περιφερειάρχη ή και δημάρχου όπου θα εξαγγέλλονται έργα βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης/υποδομών (πράσινων υποδομών) με τη δυνητική χρηματοδότησή τους από πράσινα ομόλογα; Θα έχει δεσμεύσει τους ανθυποψήφιους του με την αποδοχή τους για μια χρηματοδότηση τέτοιου είδους (δεδομένου ότι λόγω απλής αναλογικής προαπαιτούνται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις); Ζητούνται πολιτικοί, ζητείται ελπίς.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καθεστώς ανομίας», τρομοκρατία χαμηλής έντασης και μηδενική ανοχή

Η καταδρομική επίθεση εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή της Ακρόπολης, όπως τον περασμένο Οκτώβριο εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος της Ομόνοιας επαναφέρει για μία ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το πρόβλημα που δημιουργεί η τρομοκρατία χαμηλής έντασης. Πρόβλημα που οι εκάστοτε εξουσίες έχουν την τάση να παρακάμπτουν ή τουλάχιστον να υποβαθμίζουν. Αυτή τη φορά, με αφορμή και τα επεισόδια με τους χούλιγκανς, η ΝΔ ύψωσε αντιπολιτευτική σημαία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι συντηρεί με την ανοχή της ένα καθεστώς ανομίας.

Μακάρι το πρόβλημα να οφειλόταν στην ανοχή μίας κυβέρνησης. Αυτό θα σήμαινε πως με την αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου θα λυνόταν και το πρόβλημα. Το πρόβλημα, ωστόσο, υφίσταται με διακυμάνσεις τις τελευταίες δεκαετίες παρότι η ΝΔ βρέθηκε επανειλημμένως στο τιμόνι. Οι συγκρούσεις κουκουλοφόρων με διμοιρίες ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όμως, ποτέ δεν σταμάτησαν. Για την ακρίβεια, έχουν καταστεί σχεδόν ρουτίνα.

Παλαιότερα, όταν πραγματοποιούνταν μεγάλες διαδηλώσεις, οι κουκουλοφόροι τις μετέτρεπαν σε πεδίο μάχης. Τώρα, που δεν πραγματοποιούνται μεγάλες διαδηλώσεις, οργανώνουν τα δικά τους πάρτι, άλλοτε συγκρουόμενοι με τα ΜΑΤ και άλλοτε πραγματοποιώντας επιδρομικές επιχειρήσεις εναντίον αστυνομικών και άλλων στόχων.

Το φαινόμενο των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων» πάει πίσω στον χρόνο, αλλά μετά τη νεανική εξέγερση του 2008, η φαντασίωση μιας δυναμικής συνέχειας του έδωσε νέα ώθηση, όπως έδωσε και ώθηση στις επιδρομές κουκουλοφόρων και στις ένοπλες επιθέσεις. Είναι σαφές ότι η ριζοσπαστικοποίηση εκείνης της νεολαίας και οι συγκρούσεις τον Δεκέμβριο 2008 τροφοδότησαν τη δεξαμενή από όπου αντλούν σε πρώτο επίπεδο οι οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων.

Στο ίδιο πλαίσιο εγγράφονται και οι κάθε είδους επιθέσεις αντιεξουσιαστών με ακάλυπτα πρόσωπα κυρίως σε πανεπιστήμια, αλλά όχι μόνο. Αν και οι παραπάνω ενέργειες έχουν μεταξύ τους διαφορές, έχουν και έναν κοινό παρονομαστή: Διαμορφώνουν κλίμα φόβου και ως εκ τούτου βιάζουν σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία των πολιτών. Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικές, που δεν νομιμοποιούνται από κανένα αντιεξουσιαστικό ιδεολόγημα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για χαμηλής έντασης τρομοκρατικές επιθέσεις, που αντίκεινται στο Κράτος Δικαίου.

Επαγγελματίες της βίας

Κάποιοι βολεύονταν παραδοσιακά με τη θεωρία ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι τίποτα άλλο από μια ομάδα παρακρατικών και πρακτόρων της αστυνομίας. Η θεωρία αυτή είναι ένας εύκολος τρόπος παράκαμψης του προβλήματος. Πιθανότατα, στους κόλπους των κουκουλοφόρων να υπάρχουν και τέτοιοι. Είναι λάθος, όμως, να ερμηνεύεται το φαινόμενο αποκλειστικά με όρους συνωμοσίας.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με την πάροδο των χρόνων έχει διαμορφωθεί στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο ένας σκληρός πυρήνας επαγγελματιών της βίας, που διαθέτουν οργάνωση και συνήθως λειτουργούν σαν ομάδες κρούσης. Η δράση τους προκαλεί κατά κανόνα την αντίδραση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τη γενίκευση των επεισοδίων και τη μετατροπή μιας μαζικής διαμαρτυρίας σε πεδίο μάχης.

Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, πως το φαινόμενο αναπαράγεται στον χρόνο. Από ένα ηλικιακό σημείο και πέρα, η μεγάλη πλειονότητα των κάθε είδους αντιεξουσιαστών αποσύρεται για να δώσει τον αγώνα της επιβίωσης. Παίρνουν τη θέση τους, όμως, νέοι και έφηβοι που έλκονται από την εμπειρία της συλλογικής μέθης των συγκρούσεων του πεζοδρομίου.

Το κενό και τα υποκατάστατα

Στον 20ο αιώνα η Αριστερά ήταν ο βασικός μηχανισμός διοχέτευσης, εκλογίκευσης και τελικώς αφομοίωσης του αντισυστημικού ρεύματος που αναδυόταν σε μία κοινωνία. Σήμερα, ο μετεξελιγμένος άγριος καπιταλισμός των Αγορών έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη διεθνή οικονομική κρίση μετά από εκείνη του 1929. Παρόλα αυτά, η Αριστερά όχι μόνο δεν είναι, αλλά ούτε και φαντάζει ανατρεπτική. Ως εκ τούτου, δεν είναι πόλος έλξης ούτε για τους κάθε λογής απόκληρους ούτε για τους νέους που ασφυκτιούν.

Ο διασυρμός της πολιτικής, καθώς και ο εκφυλισμός και η παρακμή της ιδεολογικής αμφισβήτησης έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό. Και επειδή ούτε η φύση ούτε η ζωή ανέχονται για πολύ τα κενά, είναι αναπόφευκτο να αναδύονται κάθε είδους υποκατάστατα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα και η νεανική εγκληματικότητα είναι εκφάνσεις του ίδιου προβλήματος. Το ίδιο και οι ομάδες των νεαρών κουκουλοφόρων με τις μολότοφ και τα ρόπαλα.

Η πολιτική με όρους κοινοβουλευτισμού και εξουσίας, λοιπόν, είναι για την πλειονότητα των νέων μακρινή και απεχθής. Αντιθέτως, οι μάχες του πεζοδρομίου συγκινούν τους πιο ανήσυχους. Και οι πιο ατίθασοι στρατεύονται σ’ αυτό το ιδιότυπο «αντάρτικο πόλης» χαμηλής έντασης που βιώνεται σαν το μεγάλο πάρτι του χαβαλέ και της ασυδοσίας. Οι νέοι έχουν πάντα την τάση να καταπατούν τα όρια. Στην περίπτωσή μας, όμως, πρόκειται για «καθεστώς», το οποίο έχει αποκληθεί «άβατο των Εξαρχείων».

Ελκυστικό πρότυπο

Στην τηλεοπτική δημοκρατία, άλλωστε, αυτοί που κάνουν καριέρα δεν είναι οι ειρηνικοί διαδηλωτές. Είναι οι κουκουλοφόροι, που επιδίδονται σε μάχες με την Αστυνομία. Κυνηγώντας το θέαμα, τα κανάλια τούς έχουν μετατρέψει σε αναμφισβήτητους πρωταγωνιστές. Έχουν, άλλωστε, όλες τις προδιαγραφές: Χωρίς πολιτική πλατφόρμα, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, είναι απρόσωποι, dark, ριψοκίνδυνοι, καταστροφείς, σκληροί στις μάχες του δρόμου και με διάθεση να βεβηλώσουν τα ιερά και τα όσια.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ ελκυστικό πρότυπο. Για ανήσυχους γόνους μεσοστρωμάτων, που βλέπουν σ’ αυτή την οδό έναν τρόπο να επαναστατήσουν για όλα αυτά που τους περιβάλλουν και δεν τους αρέσουν. Για ατίθασους νέους που νιώθουν ασφυκτικά εγκλωβισμένοι σε ένα μίζερο παρόν και σε ένα αβέβαιο μέλλον. Πολύ περισσότερο για νεαρούς μετανάστες. Η σύγκρουση με τα ΜΑΤ έχει καταντήσει ο μόνος τρόπος για να μπουν, έστω και με κουκούλα, στο προσκήνιο. Η απόσταση που χωρίζει τον ρομαντισμό από τον μηδενισμό είναι πολύ πιο μικρή απ’ όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται.

Διαχείριση αντί μηδενικής ανοχής

Μπορεί η ΝΔ να έχει υψώσει τη σημαία του «νόμου και της τάξης», μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι συγκριτικά πιο ανεκτικός, μπορεί τέλος η Παπακώστα να δηλώσει σε κάθε ευκαιρία ότι εφαρμόζεται πολιτική μηδενικής ανοχής, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις διαχειρίζονται –με περισσότερη ή λιγότερη αυστηρότητα– το φαινόμενο. Καμία δεν επιχείρησε να το ξεριζώσει.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Επιχείρηση ξεριζώματος σημαίνει επί της ουσίας πραγματική μηδενική ανοχή. Και πραγματική  μηδενική ανοχή ουσιαστικά σημαίνει κήρυξη πολέμου, ο οποίος θα συνδυάζει αστυνομικές επιχειρήσεις και ειδικά νομοθετικά μέτρα. Προϋπόθεση γι’ αυτό, όμως, είναι να υπάρχει η αναγκαία δεδηλωμένη πολιτική βούληση, η οποία, μάλιστα, να έχει ευρύτατη κοινοβουλευτική στήριξη.

Εάν η Πολιτεία επιδιώξει με συστηματικό τρόπο την οριστική διάλυση των ομάδων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ασκούν τρομοκρατία χαμηλής έντασης, κατά πάσα πιθανότητα σε πρώτη φάση θα πολλαπλασιασθούν και θα κλιμακωθούν τόσο οι σχετικές επιθέσεις όσο και οι επιχειρήσεις καταστολής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό και μιλήσαμε για πόλεμο. Ο πόλεμος έχει θύματα και γι’ αυτό τον ξεκινάς μόνο εάν είσαι αποφασισμένος να πας μέχρι το τέλος.

Το γεγονός ότι όχι μόνο η σημερινή, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέφυγαν επιμελώς να κηρύξουν αυτόν τον πόλεμο και να το πάνε μέχρι το τέλος κάτι λέει. Κάτι λέει, επίσης, και το γεγονός ότι κι αυτό το ζήτημα μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό όπλο για χρήση στο πλαίσιο του κατά κανόνα στείρου κομματικού καυγά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πρόβλημα υπάρχει και μάλιστα οξύ, αλλά η ρητορική περί καθεστώτος ανομίας είναι προπαγανδιστικού τύπου γενίκευση.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην αντεπίθεση οι ιδιοκτήτες Airbnb: «Δεν δεχόμαστε περιορισμούς, θα φοροδιαφύγουμε»

Στην αντεπίθεση περνούν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που διατίθενται προς ενοικίαση μέσω Airbnb ή άλλων πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Μετά το «μπαράζ» δημοσιευμάτων στον ελληνικό και διεθνή Τύπο για την εκτόξευση των ενοικίων στην Αθήνα λόγω του «φαινομένου» Airbnb, τρεις σύλλογοι βραχυχρόνιων μισθώσεων, σε κοινή τους ανακοίνωση, εκτιμούν ότι η Αθήνα δεν είναι κορεσμένη πρωτεύουσα οπότε δεν χρειάζεται πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά, ότι ενδεχόμενη εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων θα οδηγήσει «είτε σε παύση της δραστηριότητας μας είτε σε φοροδιαφυγή».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, ο Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού (ΣΟΔΙΑ), ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων - Κατοικιών (ΣΙΕΕΔΚΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) αποφάσισαν να συντονίσουν τις δράσεις τους και να εκπροσωπούν με μια φωνή τα συμφέροντα του κλάδου.

Η απόφαση ελήφθη στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ, σε έκτακτη κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων με το Προεδρείο της, εν όψει της σύστασης Επιτροπής εργασίας από εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Τουρισμού, με σκοπό την ενεργοποίηση περιοριστικών μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρόνιων μισθώσεων.

"Οι εκπρόσωποι θα ζητήσουν την συμμετοχή τους στις εργασίες της Επιτροπής αυτής, και όχι ερήμην "καταδίκη" τους. Για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι εκπρόσωποι των συλλόγων τόνισαν ότι μέτρα ελήφθησαν σε ήδη υπερκορεσμένες πόλεις όπως η Βαρκελώνη, το 'Αμστερνταμ κλπ., ενώ στην Αθήνα απλώς ανακαινίζονται και αξιοποιούνται χιλιάδες κενά και αδιάθετα ακίνητα, για μια δραστηριότητα που λειτουργεί προς όφελος όλης της οικονομίας και της κοινωνίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Σύλλογοι τονίζουν ότι οι πάγιες θέσεις που θα καθορίζουν τις κινήσεις τους από εδώ και στο εξής, είναι:

" - Δεν δεχόμαστε κανέναν από τους προβλεπόμενους περιορισμούς καθώς προτρέπουν είτε σε παύση της δραστηριότητας μας είτε σε φοροδιαφυγή.

- Είμαστε έτοιμοι με κοινές θέσεις να υποστηρίξουμε τη δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πολιτεία, στους αρμόδιους φορείς, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να διοργανώσουμε από κοινού δράσεις για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα θετικά της βραχυχρόνιας μίσθωσης στη χώρα μας.

- Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να ακολουθούμε τους νόμους που έθεσε η πολιτεία και να υποστηρίξουμε το Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής εκδίδοντας ΑΜΑ για όλα τα ακίνητα που διαθέτουμε στις πλατφόρμες".

Αναφορά στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων αλλά και τα λοιπά επίκαιρα θέματα (φορολογικές δηλώσεις, Εθνικό Κτηματολόγιο, Δημοτικά τέλη, κλπ.) θα γίνει στο πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο της ΠΟΜΙΔΑ, την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Μαρτίου και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 και Αιόλου, 4ος όροφος. Το λεπτομερές πρόγραμμα στο www.pomida.gr
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαβάστε για να είστε προετοιμασμένοι: Αλλάζουν τα πάντα (Βίντεο)

Όπως έχετε διαβάσει πολλές φορές στο el, το 5G αποτελεί το νεότερο «επίτευγμα» της Νέας Τάξης.

Κάθε μέρα που περνάει, η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, γίνεται όλο και πιο…έντονη. Το 5G, «απλώνει τα δίχτυα του» σε πολλά κομμάτια της καθημερινότητάς μας.Πριν προχωρήσετε παρακάτω, είναι σημαντικό να ξαναδείτε αυτό το βίντεο:

Προφανώς, κανένας δεν θα τονίσει τα «μελανά σημεία» του 5G αλλά στο παραπάνω βίντεο, τα είδατε. Τώρα θα δούμε τις αλλαγές όπως μας έχουν παρουσιαστεί.

Για να γίνουν κατανοητές οι αλλαγές που έρχονται, αξίζει να διαβάσετε τις παρακάτω πληροφορίες, όπως τις μετέδωσε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό πρακτορείο:

Τα νέα δίκτυα επικοινωνιών, το περίφημο 5G, βρίσκονται προ των πυλών και θα φέρουν μια πραγματική επανάσταση στον τρόπο ζωής που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, όχι μόνον στον τομέα της οικονομίας, αλλά και στην υγεία, τις μεταφορές, την ψυχαγωγία και φυσικά στην καθημερινότητα μας. Πότε όμως αναμένεται η εμπορική χρήση των δικτύων των 5G. Σε ποια φάση βρίσκεται η προετοιμασία; Τι αλλαγές αναμένονται στη ζωή μας και πότε;

Ο αριθμός των Ευρωπαίων παρόχων που επενδύουν σε τεχνολογίες 5G αυξάνεται σημαντικά, καθώς η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την εμπορική εισαγωγή των τεχνολογιών 5G.

Οι κύριοι πάροχοι στην Ευρώπη έχουν ήδη ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών και τα σχέδια για περαιτέρω παρουσιάσεις συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του 5G. Το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Στρατηγική 5G» έχει ήδη ξεκινήσει σε αρκετές χώρες, οδηγώντας το οικοσύστημα στην επίτευξη των αναπτυξιακών ορόσημων του 5G, όπως καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτά, συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν: μέχρι το 2018 να καθοριστεί η στρατηγική 5G για κάθε χώρα της ΕΕ, μέχρι το 2020 να ξεκινήσει η εμπορική χρήση δικτύου 5G σε μία επιλεγμένη πόλη σε κάθε χώρα-μέλος και τέλος, μέχρι το 2025, να έχουμε πλήρως λειτουργικό δίκτυο 5G που θα καλύπτει όλες τις αστικές περιοχές και τις μεγάλες χερσαίες αρτηρίες των μεταφορών. Ως εκ τούτου, το αργότερο μέχρι το 2025, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες απαιτείται να έχουν διαθέσιμη εκτενή κάλυψη 5G, αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Dr Jakub Borkowski, Wireless Business Development Director for CEE & Nordic της Huawei.

Σύμφωνα με αυτή τη συνολική ευρωπαϊκή στρατηγική, κάθε χώρα καθορίζει τις δικές της ημερομηνίες-στόχους για τα δίκτυα 5G και, αντιστοίχως, κάποιοι διαχειριστές ορίζουν κάποιες πολύ φιλόδοξες ημερομηνίες, όπως π.χ. η γερμανική T-Mobile που στοχεύει, έως το 2025, το 90% της Γερμανίας να καλύπτεται από 5G. Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί 181 πιλοτικά δίκτυα 5G σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την έκθεση του «5G Observatory» της ΕΕ. Η Huawei παρουσίασε ήδη, πριν από έναν χρόνο, την πρώτη ολοκληρωμένη εμπορική λύση 5G και, έκτοτε, έχει υπογράψει πάνω από 30 εμπορικές συμβάσεις, παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 18 αφορούν στην κατασκευή δικτύων 5G ανά την Ευρώπη. Το πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018 στην Ευρώπη από τη φινλανδική Elisa βασισμένο στη 5G τεχνολογία της Huawei. Προβλέπεται ότι εντός του έτους θα δούμε πολλές περισσότερες εκκινήσεις εμπορικών 5G δικτύων, σε συνέχεια της παρουσίασης των πρώτων 5G smartphones που θα γίνει στο ερχόμενο Mobile World Congress.

Παγκοσμίως, υπάρχουν ήδη πάνω από 200 πάροχοι σε 83 χώρες που έχουν διεξάγει δοκιμές ή έχουν αδειοδοτηθεί να πραγματοποιήσουν δοκιμές 5G και αντίστοιχων τεχνολογιών, σύμφωνα με την έκθεση GSA. Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι, έως τον Απρίλιο του 2018, υπήρχαν 154 πάροχοι σε 66 χώρες, διεξάγοντας δοκιμές και επενδύοντας στο 5G, προσθέτει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei

Πρωτοφανές άλμα στις ευρυζωνικές ταχύτητες

Η τεχνολογία 5G, αναφέρει ο Dr Jakub Borkowski, υπόσχεται ένα πρωτοφανές άλμα στις ευρυζωνικές ταχύτητες, συγκριτικά με τα προηγούμενα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η τεχνολογία 5G θα μειώσει τη χρονοκαθυστέρηση και θα βελτιώσει τη συνολική απόκριση του δικτύου. Επιπλέον, βελτιώνοντας την αρχιτεκτονική του δικτύου θα επιτευχθεί η απαίτηση για συνολική χρονοκαθυστέρηση, μικρότερη από 5ms. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων δικτύων 5G είναι η λειτουργία Ultra -reliable low latency communication (URLLC) που θα θέσει ισχυρά θεμέλια για αυτοματοποίηση εφαρμογών μεταξύ διαφορετικών κλάδων, υπηρεσίες από μηχάνημα σε μηχάνημα και εφαρμογές δημόσιας ασφάλειας. Όλες οι προηγούμενες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας αδυνατούσαν να παρέχουν αξιόπιστη συνδεσιμότητα, που αποτελεί μια κρίσιμη απαίτηση για τη συντριπτική πλειονότητα των βιομηχανικών εφαρμογών. Αυτό θα βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, να βελτιώσουν τη δραστηριότητά τους και, ταυτόχρονα, θα κάνει εφικτές πληθώρα ρηξικέλευθων εφαρμογών. Ενδεικτικά αναφέρουμε: τα αυτόνομα οχήματα, συνδεδεμένα drones για παραδόσεις προϊόντων, υπηρεσίες τηλεϊατρικής, και πολλά άλλα. Με αυτόν τον τρόπο, οι καινοτομίες 5G θεωρούνται ότι οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με εντελώς νέους τρόπους.

Συγκρίνοντας τα υπάρχοντα συστήματα κινητών τηλεφώνων, το 5G είναι το πρώτο που διαχειρίζεται απευθείας την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση των υπηρεσιών για τους καταναλωτές. Ως εκ τούτου αναμένεται ότι το 5G θα φέρει επανάσταση στον τρόπο ζωής μας και θα επηρεάσει, μακροπρόθεσμα, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Με το 5G ο χρήστης θα έχει συνεχώς στη διάθεσή του online, υψηλής ποιότητας, cloud-based περιεχόμενο που περιλαμβάνει: παιχνίδια, εφαρμογές VR/AR, βίντεο με ανάλυση 4k/8k και πολλά άλλα. Το 5G smartphone θα λειτουργεί ως πύλη διασύνδεσης με το δίκτυο και σαν ένα τερματικό συνδεδεμένο, μέσω εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων και με σχεδόν απεριόριστους πόρους στο διαδικτυακό νέφος (cloud). Μπορούμε επίσης να αναμένουμε με βεβαιότητα, ότι τέτοια τεχνολογική διαθεσιμότητα και αρμονική συνύπαρξη με το cloud, θα οδηγήσει την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που θα αλλάξουν πλήρως τον σημερινό τρόπο χρήσης του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών.

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Το 5G δημιουργεί τον έξυπνο διασυνδεδεμένο κόσμο

Σταδιακά, αναφέρει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei, το δίκτυο 5G θα συνεισφέρει, ώστε να αναπτυχθούν πολλές εφαρμογές που θα λειτουργούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και μικρότερο κόστος. Για παράδειγμα, οι έξυπνες πόλεις και τα έξυπνα σπίτια θα φροντίζουν την ποιότητα ζωής μας, η υγεία μας θα βρίσκεται υπό τη διαρκή φροντίδα των υπολογιστών που θα επεξεργάζονται σήματα από αισθητήρες στο περιβάλλον μας, δέματα θα παραδίδονται με drones και η δημόσια ασφάλεια θα παρέχεται από διασυνδεδεμένες υπηρεσίες γρήγορης ανταπόκρισης, με δυνατότητα αποτελεσματικότερης δράσης χάρις στη συνεχή διαθεσιμότητα όλων των απαραίτητων πληροφοριών.

Επιπροσθέτως, θα χρησιμοποιούμε αυτόνομα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αυτοκίνητα, που θεωρείται μια πραγματική επανάσταση που επηρεάζει σημαντικά, με θετικό αντίκτυπο, τον τρόπο ζωής μας.

5G συνδεδεμένα αυτοκίνητα, έξυπνη παραγωγή, η συνδεδεμένη ενέργεια, η e-υγεία, η οικιακή ψυχαγωγία και πολλά άλλα

Η Huawei, μαζί με πολλούς συνεργάτες, μελέτησε και ανέλυσε τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης 5G και επέλεξε 10 κορυφαίες, τις πιο πολλά υποσχόμενες και σχετικές με την αγορά εφαρμογές. Σε αυτές περιλαμβάνονται: τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, έξυπνες διαδικασίες βιομηχανικής παραγωγής, η συνδεδεμένη ενέργεια, η e-υγεία, η οικιακή ψυχαγωγία, τα συνδεδεμένα drones, οι έξυπνες πόλεις καθώς και πολλές άλλες εφαρμογές σε τομείς όπου αναμένεται ένα πρώτο κύμα των 5G καινοτομιών.

Συγκεκριμένα, η αγορά των συνδεδεμένων αυτοκινήτων θα αλλάξει ριζικά όπως και πολλοί εξαρτώμενοι τομείς. Καίριες τεχνολογικές τάσεις που τροφοδοτούν την επανάσταση της κινητικότητας περιλαμβάνουν την αυτόνομη οδήγηση, τη συνεργατική κινητικότητα, και τη συγκέντρωση δεδομένων μέσω αισθητήρων, και απαιτούν ασφαλή, αξιόπιστη, χαμηλής χρονοκαθυστέρησης και υψηλής ευρυζωνικότητας συνδεσιμότητα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι θεμελιώδη για την παροχή της απαραίτητης απόδοσης σε υψηλές ταχύτητες και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και μόνο η τεχνολογία 5G μπορεί να ικανοποιήσει αυτές τις αυστηρές απαιτήσεις συνδεσιμότητας.

Αλλάζει και η βιομηχανική αυτοματοποίηση

Το 5G αναμένεται, αναφέρει ο Dr Jakub Borkowski, να είναι καταλύτης για τη βιομηχανική αυτοματοποίηση. Η καινοτομία είναι η καρδιά της παραγωγής. Μείζονες εξελίξεις περιλαμβάνουν ενέργειες που οδηγούν σε αποδοτικές και λιτές παραγωγικές διαδικασίες, ψηφιοποίηση και μεγαλύτερη ευελιξία στην διεκπεραίωση εργασιών καθώς και στην παραγωγή. Η υποκείμενη επιχειρηματική λογική για την υλοποίηση της έξυπνης παραγωγής είναι η παράδοση υψηλότερης ποιότητας προϊόντων στην αγορά γρηγορότερα, με περισσότερο ευέλικτα και αποδοτικά συστήματα παραγωγής. Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί μία έντονη τάση που ευνοεί τον τομέα του Internet of Things (IoT).

Ιστορικά, οι κατασκευαστές βασίζονταν στις ενσύρματες τεχνολογίες για τις συνδεδεμένες τους εφαρμογές. Ωστόσο, οι ασύρματες λύσεις, όπως το Wi- Fi και το Bluetooth, πήραν πρόσφατα το προβάδισμα στον παραγωγικό κλάδο, όμως αυτές οι ασύρματες λύσεις αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην ασφάλεια και την αξιοπιστία της ευρυζωνικής διασύνδεσης. Στο σημείο αυτό η τεχνολογία 5G αναμένεται να επιφέρει πολύ σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις.

Το 5G δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων ( IoT)

Η πλειονότητα των κινητών συνδέσεων στο μέλλον θα είναι μεταξύ μηχανημάτων και όχι μεταξύ ανθρώπων. Υπάρχουν πολλά περισσότερα μηχανήματα στον πλανήτη σε σχέση με τους ανθρώπους και η σχετική διαφορά αναλογίας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ήδη σήμερα, οι υπηρεσίες IoT αναδεικνύονται σταδιακά σε μια σημαντική πηγή εσόδων για τους παρόχους των ασύρματων δικτύων, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα η βασικότερη. Οι συμβατικές τεχνολογίες δικτύων, ακόμη και το LTE, δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν εκατομμύρια συνδεδεμένων συσκευών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ο ρόλος του 5G είναι να διαχειριστεί την αγορά του IoT, όσον αφορά στην παροχή υψηλότερου επιπέδου ασφάλειας και σημαντικά αυξημένης χωρητικότητας, δηλαδή μεγαλύτερος αριθμός ταυτόχρονα συνδεδεμένων αισθητήρων. Ως εκ τούτου, το 5G θεωρείται ένα ισχυρό θεμέλιο για την ανάπτυξη του IoT. Τεχνικά μιλώντας, τα πρότυπα υποστήριξης των υπηρεσιών τύπου ΙοΤ από το 5G αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 από τους οργανισμούς Τυποποίησης και, μέχρι τότε, οι διαχειριστές δικτύων θα χρησιμοποιούν την εξελιγμένη λειτουργία του LTE, που ονομάζεται NB-ΙΟΤ (Narrowband-IoT) η οποία όμως υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις δυνατότητες που θα παρέχει στο μέλλον η τεχνολογία 5G.

Πόσο έχει επενδύσει η Huawei στα δίκτυα 5G; Η Huawei, αναφέρει, εξυπηρετεί πάνω από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 170 χώρες για πάνω από 30 χρόνια, έχοντας τα τελευταία 10 χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 75 δις. δολ ΗΠΑ σε ‘Ερευνα και Ανάπτυξη.

Στον εμπορικό τομέα, η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει 30 εμπορικές συμβάσεις και έχει παραδώσει πάνω από 25.000 σταθμούς βάσης 5G παγκοσμίως.photo:pexels

Πηγή  


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΣΥΝΘΗΜΑ της Νέας Τάξης που εξηγεί τι συμβαίνει παγκόσμια σήμερα- Το «τελικό βήμα» πριν έρθει ο παγκόσμιος ηγέτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νέα Τάξη χρησιμοποιεί ένα πολύ συγκεκριμένο σύνθημα, που δείχνει και το σχέδιό της.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Η Νέα Τάξη, δουλεύει αργά και μεθοδικά για να πετύχει το σκοπό της. Ο σκοπός αυτός, είναι ο απόλυτος έλεγχος των ανθρώπων και η υποδούλωσή τους σε αυτή.

Αν σκεφτείτε τον κόσμο μας σήμερα, θα δείτε ότι είναι πολύ διαφορετικός από ότι ήταν πριν χρόνια. Αν και ονομάζουμε την εποχή μας, εποχή της προόδου και μιλάμε για την μεγάλη εξέλιξη της τεχνολογίας, βιώνουμε στο «πετσί μας» πως πολλά πράγματα που αφορούν τη ζωή μας και τις διάφορες πτυχές της, γίνονται με πολύ πιο σύνθετες διαδικασίες, σε σχέση με τις πιο απλοϊκές του παρελθόντος. Πάντα υπάρχει κάτι που αλλάζει συνεχώς στην καθημερινότητά μας, για να μας κουράζει και να μας φθείρει λίγο περισσότερο πνευματικά και σωματικά.

Το λεγόμενο σχέδιο της νέας τάξης είναι πολυεπίπεδο και αποτελείται από μεγάλα ή μικρά βήματα που έχουν ένα μόνο σκοπό. Να δεχθούν οι άνθρωποι τον παγκόσμιο ηγέτη-δικτάτορα και να «πουληθούν» σε αυτόν ολοκληρωτικά υποτασσόμενοι στην εξουσία του.

Για να το πετύχουν αυτό εφαρμόζουν το σύνθημά τους : «ORDO AB CHAO»

Σε μετάφραση από τα λατινικά, σημαίνει: «Τάξη μέσα από το Χάος».

Σκεφτείτε πως είναι ο κόσμος παγκόσμια σήμερα.

Παντού επικρατεί πολυεπίπεδο χάος, που συνεχώς μεγαλώνει και γίνεται ολοένα και πιο σκοτεινό, θέλοντας να επιφέρει την απόλυτη σύγχυση και απελπισία στους ανθρώπους.

Παγκόσμια υπάρχει μια πολυεπίπεδη «κρίση» που οι πολλοί οι οποίοι αρκούνται στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ δεν μπορούν να καταλάβουν από που προέρχεται.Κρίση οικονομική, μεταναστευτική, πολιτική, πολιτισμική. Κρίση αξιών, αύξηση εγκληματικότητας ή ανάπτυξης στα διάφορα κράτη. Όλα αυτά έχουν κουράσει τους ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν κάθε μέρα να είναι πιο «γκρίζα» από την προηγούμενη. Κάτι θα αλλάξει για να τους αγχώσει ακόμη περισσότερο.

Κάποτε, ένιωθαν ότι «ήξεραν τι τους ξημερώνει», τώρα αυτό έχει αλλάξει.

Όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα σε παγκόσμια κλίμακα που πολλοί δεν προλαβαίνουν τις εξελίξεις. Δεν προλαβαίνουν και ούτε ξέρουν τι νόμοι περνούν από τις κυβερνήσεις τους «για το καλό τους». Δεν θέλουν καν να ασχοληθούν. Τους έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο πνευματικής κούρασης, που δεν έχουν τη δύναμη να ασχοληθούν με αυτό που ονομάζουμε «επικαιρότητα». Θέλουν ένα μόνο πράγμα: Την ησυχία τους.

Η ησυχία όμως στον κόσμο αυτό είναι ψευδαίσθηση, γιατί όπως μας έχει πει ο Χριστός, μαίνεται συνέχεια πόλεμος στον οποία άμαχοι δεν υπάρχουν.

Τάξη μέσα από το χάος λοιπόν. Να το θυμάστε αυτό. Γιατί εξηγεί τα όσα ζούμε σήμερα γύρω μας και τα όσα έρθουν σύντομα.

Τεχνητό χάος και φυσικά αμέσως μετά με την γνωστή τους μέθοδο «πρόβλημα-λύση» θα φέρουν την τεχνητή τάξη. Το χάος το έχουν εξαπλώσει αρχικά με τις διάφορες οικονομικές κρίσεις που έδιωξε «για τα καλά» τη σιγουριά του αύριο από τις καρδιές των ανθρώπων που πλέον αγωνιούν για το πως θα τα βγάλουν πέρα, αν θα τους πάρουν το σπίτι, αν θα έχουν να θρέψουν τις οικογένειές τους κτλ.

Κατόπιν μέσα στις ήδη πολύπαθες και κατεστραμμένες από τις οικονομικές κρίσεις χώρες, έφεραν εκατομμύρια «μετανάστες» από τις χώρες του τρίτου κόσμου, οι οποίοι κουβαλούν συγκεκριμένη νοοτροπία που αυξάνει το χάος με γοργούς ρυθμούς. Σε όποια χώρα πάνε, τα ποσοστά εγκληματικότητας αυξάνονται ραγδαία, με βιασμούς, ληστείες, ανθρωποκτονίες, δημουργία περιοχών-γκέτο, πράγμα που κάνει τους ντόπιους να νιώθουν ακόμη πιο φοβισμένοι και απελπισμένοι. Ταυτόχρονα με τις αριστερές κυβερνήσεις, να τους παραχωρούν μαζικά επιδόματα και να στρέφουν όλη την προσοχή τους σε αυτούς, απογοητεύουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες της όποιας χώρας, οι οποίοι νιώθουν και είναι αβοήθητοι.

Θεσμοί όπως αστυνομία, στρατός, πολιτικοί, δικαστές, έχουν φθαρεί και χάσει την αξία τους στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Όλοι έχουν παράπονα και κανείς δεν είναι ικανοποιημένος. Το σχέδιο της νέας τάξης οδεύει καλώς.

Σε όλα τα παραπάνω, να προσθέσουμε όλη την θολοκουλτούρα και το «καρακιτσαριό» της αριστερόστροφης Νέας Τάξης Πραγμάτων, που χρησιμοποιεί, εξαπλώνει αλλά και είναι η νοοτροπία του ίδιου του χάους.

Βιώνουμε την πλήρη διαστροφή. Πολλαπλά φύλα, μαθήματα τρανσέξουαλ στα παιδιά, απαλοιφή των όρων «πατέρας» και «μητέρα», εκατομμύρια εκτρώσεις, γελοίες προπαγάνδες τύπου Vegan, φεμινισμού, κλιματικής αλλαγής, αθεϊας και ταυτόχρονα λατρείας της τεχνολογίας, αισχρής τέχνης. Ήδη συζητείται, να δοθούν «δικαιώματα» στους παιδόφιλους και τους κτηνοβάτες να μπορούν να «εκφράζονται» ελεύθερα.

Όλα αυτά έχουν εξαπλώσει μια τεράστια μαυρίλα επάνω στον πλανήτη μας που έχει καλύψει κάθε πόλη και χωριό. Αυτή η μαυρίλα εκφράζεται από την ιδεολογία της Αριστεράς και έχει ως σκοπό να αφανίσει οτιδήποτε διαφέρει από αυτή, οτιδήποτε καλαίσθητο που εκπέμπει ζωή και δημιουργία. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και αυτούς που το εκπροσωπούν και το εκφράζουν.

Μετά και την εισβολή των μουσουλμάνων στις ευρωπαϊκές χώρες οδεύουμε προς το τελικό βήμα. Σύντομα, οι φωνές που θα ζητούν λύση στα παγκόσμια προβλήματα και που ήδη ακούγονται σε πολλές χώρες του πλανήτη θα πληθύνουν. Ταυτόχρονα η πολυεπίπεδη οικονομική, πολιτική και μεταναστευτική κρίση που κάθε μέρα επιδεινώνεται θα «γονατίσει» ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους. Τότε που τίποτε δεν θα είναι βέβαιο και όλα θα είναι στην κυριολεξία θέμα ζωής και θανάτου, όλοι θα ζητούν μόνο ένα πράγμα ένα πιάτο φαΐ και ασφάλεια.

Αυτή θα είναι και η στιγμή που θα δώσει η Νέα Τάξη τη λύση στο πρόβλημα που η ίδια μεθοδικά για χρόνια δημιουργούσε. Η λύση θα είναι η παγκόσμια χούντα του ενός ηγέτη-δικτάτορα που θα παρουσιαστεί ως φιλάνθρωπος σωτήρας του κόσμου, που όπως έχει πει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, με τη βοήθεια των εταιρειών εγκεκριμένων άλευρων και του τεχνητού κρέατος θα ταϊσει τους πεινασμένους και εξαθλιωμένους προσφέροντάς τους ταυτόχρονα ασφάλεια με τον παγκόσμιο στρατό του. Αυτός θα είναι ο Αντίχριστος που αναφέρει η Αποκάλυψη του Ιωάννου.

Θα δημιουργηθούν ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, που θα προσφέρουν ασφάλεια από το χάος που θα μαίνεται έξω από αυτά. Μόνο που για να μπει κάποιος εκεί, θα πρέπει να έχει το σημάδι αναγνώρισης του παγκόσμιου κράτους που θα φανερώνει την αποδοχή του στην παγκόσμια εξουσία και τον παγκόσμιο ηγέτη. Θα πρέπει να έχει το χάραγμα.

Ή το παίρνεις, έχεις ένα πιάτο φαΐ και μια υποτυπώδη ασφάλεια ή μένεις εκτός των γκέτο, στην άγρια ζούγκλα των πόλεων όπου θα παλεύεις καθημερινά για την ίδια σου τη ζωή, χωρίς καμία ασφάλεια εκτεθειμένος σε όλους τους πιθανούς κινδύνους, πολεμώντας εναντίον «θεών και δαιμόνων».

Όλα εκεί οδηγούν όπως βλέπετε. Στην επιβεβαίωση των λόγων του Χριστού, για το ότι υπάρχει πόλεμος και άμαχοι δεν υπάρχουν. Όλα έχουν στηθεί με τέτοιο τρόπο για να φτάσουμε να επιλέξουμε:

ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ή ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ο Χριστός μας έχει ξεκαθαρίσει ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος (MATRIX) και το πολύ πολύ να μας σκοτώσουν, αφού όλα είναι εικονικά. Οι υπηρέτες του Σκότους, μας λένε δια των οργάνων τους πως εδώ πρέπει να ζήσουμε, να χαρούμε την πρόοδο της τεχνολογίας, να «αγκαλιάσουμε» τον παγκόσμιο ηγέτη και να αρνηθούμε τον Χριστό και όλες αυτές τις «φαντασιώσεις»

Το σίγουρο είναι ότι θα έρθει η ώρα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Όταν από το Χάος φέρουν την τάξη που εκείνοι θέλουν, τότε τα λόγια δεν θα έχουν σημασία. Τότε ο κάθε ένας θα επιλέξει τι θέλει για τον εαυτό του.

Αν θέλει να κερδίσει προσωρινά λίγο φαΐ και ασφάλεια στον κόσμο αυτό, χάνοντας τον αληθινό ή αν θέλει να απορρίψει τον κόσμο αυτό δεχόμενος την Αλήθεια που μας είπε ο Χριστός.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!