EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Τα πάνω κάτω φέρνουν στην Πυροσβεστική οι ποινικές διώξεις για το Μάτι – Ακυρες οι πρόσφατες κρίσεις;

Ζήτημα ακυρότητας των πρόσφατων κρίσεων στην Πυροσβεστική τίθεται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του νυν αρχηγού του Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλου. Στελέχη της υπηρεσίας μάλιστα υποστηρίζουν ότι η μη εξαίρεσή του από τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα. Στο κάδρο των ευθυνών βάζουν και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, με το επιχείρημα ότι επικύρωσε με την υπογραφή της μια παράνομη, όπως τη χαρακτηρίζουν, διαδικασία.

Οι κρίσεις των αξιωματικών έγιναν την 1η Φεβρουαρίου και όπως προβλέπει η διαδικασία, στο υπηρεσιακό συμβούλιο προήδρευσε ο κ. Ματθαιόπουλος. Προχώρησε στην αποστρατεία, μεταξύ άλλων, του διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Γιάννη Φωστιέρη, του προϊσταμένου του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Φίλιππου Παντελεάκου, του επιτελάρχη Γιάννη Ράμφου και του επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Αθηνών Νίκου Παναγιωτόπουλου. Και οι τέσσερις αξιωματικοί είχαν ενεργό ρόλο στη διαχείριση της φωτιάς στο Μάτι και επιπλέον, στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας κλήθηκαν να καταθέσουν είτε ως ύποπτοι είτε ως μάρτυρες. Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, οι τρεις από αυτούς κατηγορούνται, όπως και ο κ. Ματθαιόπουλος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος.

Στελέχη της Πυροσβεστικής, συνδικαλιστές και νομικοί υποστηρίζουν ότι ο κ. Ματθαιόπουλος όφειλε να έχει ζητήσει την εξαίρεσή του από τη διαδικασία κρίσεων, καθώς είναι εμπλεκόμενος στην ίδια ποινική υπόθεση με τους αξιωματικούς τους οποίους έκρινε.

Κάποιοι από αυτούς άλλωστε, όπως ο κ. Ράμφος, ενώπιον των εισαγγελέων είχαν επιρρίψει ευθύνες στην ηγεσία για τους χειρισμούς της στη φωτιά. Καθώς δε ο κ. Ματθαιόπουλος, όπως και οι υπόλοιποι ύποπτοι, είχε πάρει αντίγραφα της δικογραφίας, γνώριζε με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των καταθέσεων των συναδέλφων του και επομένως, η αντικειμενικότητα της κρίσης του αμφισβητείται.

Η κριτική στο πρόσωπο του κ. Ματθαιόπουλου και της ηγεσίας του υπουργείου δεν σταματά εδώ. Πηγές μέσα στο Σώμα υποστηρίζουν ότι η μη εξαίρεσή του από τα συμβούλια, συνιστά όχι μόνο ηθικό ζήτημα, αλλά ποινικό αδίκημα. Επικαλούμενοι συγκεκριμένους νόμους και άρθρα του Ποινικού Κώδικα τονίζουν ότι ο νυν αρχηγός υπέπεσε σε ποινικό αδίκημα, αφού «αποσιώπησε ότι συνέτρεχαν λόγοι εξαίρεσής του από τα συμβούλια κρίσεων».

Εξώδικα, μηνύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τις αμέσως επόμενες ημέρες στελέχη της Πυροσβεστικής πρόκειται να κινηθούν νομικά, καταθέτοντας εξώδικα πιθανόν δε και μηνύσεις. Θα ζητήσουν να μη μετάσχει κ. Ματθαιόπουλος στα δευτεροβάθμια συμβούλια κρίσεων που θα εξετάσουν τις προσφυγές των αξιωματικών οι οποίοι αποστρατεύθηκαν και, αφετέρου, θα αμφισβητήσουν τη νομιμότητα όλων των πρόσφατων αποφάσεων που έλαβαν τα συμβούλια, στα οποία μετείχε ο κ. Ματθαιόπουλος.Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της Πυροσβεστικής σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς ενώ ήταν σχεδόν βέβαιη η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του κ. Ματθαιόπουλου, επέλεξε να τον διατηρήσει στο τιμόνι του Σώματος.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάτι, οι διάλογοι του χάους και της ντροπής: Τα πυροσβεστικά δεν είναι ταξί, έρχονται κυρία μου, το κέρατό μου

Εξοργιστικοί διάλογοι που σοκάρουν και δείχνουν το αλαλούμ που επικράτησε στον τόπο της τραγωδίας με τους 100 νεκρούς περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων για τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Οι εισαγγελείς περιγράφουν την ασυνεννοησία που επικράτησε -μεταξύ άλλων- τις ώρες που οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σωθούν, ενώ εκφράζουν ξεκάθαρες αμφιβολίες για τον αν «το κεντρικό συντονιστικό όργανο» γνώριζε πού ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί η παραδοχή με παράθεση δεκάδων δεδομένων από τους εισαγγελείς ότι ήταν τέτοιο το μέγεθος του αλαλούμ των κρατικών υπηρεσιών που δεν γνώριζαν ούτε ποιος ήταν ο επικεφαλής των επίγειων δυνάμεων!

«Είναι προφανές αναφέρουν οι εισαγγελείς ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για επιχείρηση κατάσβεσης και διάσωσης ανθρώπων, που κινδυνεύουν, όταν το βασικό κεντρικό συντονιστικό όργανο, αγνοεί ποιος είναι ο επικεφαλής των επίγειων δυνάμεων, πού είναι η πυρκαγιά, πού έχει επεκταθεί, ποιος διαχειρίζεται τα εναέρια μέσα και ακόμη και αν υπάρχει πυρκαγιά».

Απίστευτοι διάλογοι: «Δεν ξέρω ποιος διαχειρίζεται τα εναέρια»

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι των αρμοδίων που αφήνουν άφωνο κάθε πολίτη.

Ερμής Αθηνών προς Αξ. Υπηρεσίας του 199. » Ρε καταλαβαίνεις τι σου λέμε τόση ώρα; Σας καλώ τόση ώρα να ρίξουν τα εναέρια γιατί δεν μπορεί να πιάσει βόρεια βορειοδυτικά έχει πιάσει κορυφογραμμή και δεν μου απαντάει κανένας. Γυρνάμε σε σας και δεν μου απαντάει ούτε από σας».

Αξιωματικός του 199. » Δεν έχετε ασύρματο να μιλήσετε με τα εναέρια;»

Eρμής Αθηνών. » Οχι, όχι και δεν τα διαχειρίζομαι εγώ τα εναέρια».

Αξιωματικός 199. » Ποιος τα διαχειρίζεται;»

Eρμής Αθηνών. » Δεν ξέρω ποιος τα διαχειρίζεται, εγώ μιλάω με το κέντρο και δεν απαντάτε…»

Οι συνομιλίες που περιλαμβάνονται στο πόρισμα καταδεικνύουν την απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος πολιτών, που κινδύνευε η ζωή τους, από τους τηλεφωνητές – χειριστές του προγράμματος της Πυροσβεστικής για τη διαχείριση των συμβάντων διάσωσης και πυρκαγιών σε σπίτια «199»- ΣΕΚΥΠΣ.

Οι διάλογοι που περιγράφονται στην εισαγγελική διάταξη είναι χαρακτηριστικοί της απόγνωσης που βίωναν οι κάτοικοι προσπαθώντας να σωθούν. Δεν ήταν όμως και λίγες οι φορές που οι διαχειριστές των κλήσεων εμφάνισαν απρεπή συμπεριφορά.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί:

«Έρχονται κυρία μου, έρχονται, το κέρατο μου, έρχονται»,

«αυτό σας λέω κυρία μου ότι μπορούμε κάνουμε δέκα πέντε αυτοκίνητα είκοσι έρχονται, μακάρι να γεννήσουμε και άλλα»,

«δεν κατάλαβα το ύφος σας κύριε….όχι, όχι τι είσαστε εσείς τι δεν καταλάβατε πολίτης είμαι έχετε υποχρέωση τι είσαστε μαγαζί σας είναι η Πυροσβεστική, δεν το κατάλαβα; ….Κι εγώ δεν το κατάλαβα»,

«εντάξει δεν είναι ταξί να το παραγγείλουμε κινδυνεύει κάποιος, μπορεί να κινδυνεύει κάποιος άνθρωπος θα το δούμε έτσι; Θα ρθει»,

«καπνό (αλ) την Αττική ο καπνός μην παραπονιέστε και φωνάζετε όλοι».

Ο παππούς θα πεθάνει ρε μ@λ@κ@

Εντάσεις όμως υπήρχαν και με τους εμπλεκόμενους φορείς:

«Θέλω τροχαία στα φανάρια στη διασταύρωση στη Ραφήνα….στη Ραφήνα έχω φωτιές από εκεί πέρα….τι είναι αυτό στο Ν. Βουτζά, χεσ@@καμε. Ο παππούς θα πεθάνει εκεί μέσα, μ@λ@κ@ είναι να πεθάνει ο παππούς….θέλω τροχαία στη διασταύρωση για Ραφήνα».

Οι εισαγγελείς διαπιστώνουν πως ήταν μικρός ο αριθμός των χειριστών – τηλεφωνητών καθώς ήταν μόλις τρεις ενώ η λειτουργία του προγράμματος έφτασε στο 19:17 της 23ης Ιουλίου στο μέγιστο της απόδοσης και λειτουργίας του. Μετά από το χρονικό αυτό σημείο η υπηρεσία κατέστη ανενεργή καθώς δεν ήταν έτοιμη και ικανή να διαχειριστεί τα περιστατικά αποτελεσμάτικά αλλα ούτε καν στοιχειωδώς, όπως αναφέρεται στη διάταξη

«Να καούν να βάλουν μυαλό ρε φίλε τα όρνια»!

Προκειμένου να καταδειχθεί εμφατικά η στάση -ευτυχώς ορισμένων – οργάνων του Π. Σ οι εισαγγελείς παραθέτουν και την συνομιλία του αξιωματικού του Π.Σ. με τον αξιωματικό υπηρεσίας του «199» όταν είπε χαρακτηριστικά για τους κινδυνεύοντες στην περιοχή της Κινέτας:

«Τώρα να καούν για να βάλουν μυαλό ρε φίλε….Ναι μπορεί να έχουμε 50 νεκρούς για πλάκα για τον κάθε βλάκα τώρα….Τα όρνια να μείνουν εκεί»…

«Έχω μωρό 13 μηνών… κάντε κάτι!»

Ο πανικός και οι έλλειψη συντονισμού οδηγούν σε πολλές περιπτώσεις τους τηλεφωνητές να δίνουν λάθος οδηγίες και να παραπέμπουν τους πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο σε άλλες υπηρεσίες.

Στις 18:13 μία οικογένεια που βρίσκεται στο σπίτι της στο Νέο Βουτζά επικοινωνεί με το «199» την ώρα που η αυλή τους φλέγεται και το αυτοκίνητο τους έχει καεί:

«Γύρω γύρω τώρα καίγονται όλα, έχουν καεί όλα εμείς είμαστε μέσα, έχει πολύ καπνό… χάλασε το αυτοκίνητό μας, κάηκε, τί λέτε τώρα;…» και ο χειριστής – τηλεφωνητής απάντησε: «σιγά σιγά προς την παραλία δεν μπορείτε να πάτε; Εχετε αυτοκίνητο;» Και μία γυναίκα του απάντησε: «όχι ρε παιδιά αφού έχω μωρό 13 μηνών και πόσο θα αναπνεύσει λίγο, δεν ξέρω κάντε κάτι».

«Δεν γίνεται η κυρία να πάρει το 100;»

Σύμφωνα με τη διάταξη, ο χειριστής – τηλεφωνητής δύο λεπτά αργότερα διαβιβάζει το συμβάν στο ΚΕΠΠ αναφέροντας του: «ο Δήμος δεν μπορεί να βάλει ένα αυτοκίνητο για να βοηθήσει, τα δικά μας σβήνουν» και το ΚΕΠΠ απαντά: «ναι παιδιά όμως δεν γίνεται όλοι εσείς να παίρνετε μόνο το δικό μου τηλέφωνο, έχει και δίπλα τρία τέσσερα εδώ πέρα» και συνεχίζοντας αναφέρει: «αυτή η κυρία δεν γίνεται να πάρει τηλέφωνο το 100 να πάει ένα περιπολικό; Αυτά που είπε σε εσένα δεν μπορούσε να τα πει στο 100;».

«Πάρτε το 100, γίνεται χαμός»

Σε άλλη περίπτωση , όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς στις 18:57:

Πολίτης από το Μάτι επικοινωνεί με το 199 ενημερώνοντας τους για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν τρεις γυναίκες καθώς έξω από το σπίτι τους καίγονταν δέντρα. Ο πολίτης ζήτησε βοήθεια για τη διάσωση και μεταφορά των γυναικών σε ασφαλή περιοχή και ο τηλεφωνητής του απάντησε: «Νταξει (αλ) πάρα πολλά περιστατικά όμως που είναι έτσι αντίστοιχα με τα δικά σας και κατασκηνώσεις προσπαθούμε να εκκενώσουμε και γίνεται χαμός» και «να σας πω, πάρτε και το 100 την αστυνομία αν μπορούν να κάνουν και αυτοί μεταφορά».

Εάν οι κάτοικοι είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως θα είχαν σωθεί

Οι περιγραφές είναι από μόνες τους συγκλονιστικές, όπως επίσης και το εισαγγελικό πόρισμα που αριθμεί τις 293 σελίδες και περιγράφει μόνον λάθη, παραλείψεις, έλλειψη συντονισμού και απόλυτη ανυπαρξία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που οδήγησαν στην εκατόμβη των νεκρών και τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην Ανατολική Αττική.

«Εάν είχε κατ΄ ελάχιστον λειτουργήσει το σύστημα Πολιτικής Προστασίας και είχε ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός ενημέρωσης- προειδοποίησης των κατοίκων των περιοχών που απειλούνταν, εκείνοι θα είχαν το χρόνο να απομακρυνθούν πριν πλησιάσει η φωτιά η ο καπνός και το θερμικό ακόμη και με ίδια μέσα και όχι απόλυτα οργανωμένα ή να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας έγκαιρα και έτσι να αποτραπούν οι τραγικές συνέπειες για τη ζωή τους» αναφέρουν.

Η παραδοχή των εισαγγελέων που αξιολόγησαν ένα τεράστιο υλικό από καταθέσεις και δεδομένα, ότι οι άνθρωποι αν είχαν ενημερωθεί θα μπορούσαν να γλυτώσουν το θάνατο ακόμα και χωρίς οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης, μιλά για τις ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν με απίστευτη προχειρότητα μια κατάσταση βιβλικής καταστροφής.

«Από όλα τα ανωτέρω προέκυψε, ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας αποδείχθηκε τελικά, και του εκ του αποτελέσματος, ότι από το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την λήξη της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου, και μέχρι την έναρξη της επόμενης, δεν κατόρθωσε όπως επιβαλλόταν εκ του νόμου και της αποστολής του, αλλά και των σχετικών εγκυκλίων της ΓΓΠΠ, να είναι στην πράξη- και όχι επί χάρτου- κατάλληλα και έγκαιρα προετοιμασμένος και επαρκώς επιχειρησιακά οργανωμένος και να βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, όταν οι συνθήκες το απαίτησαν, όπως στην προκειμένη περίπτωση, που ο δείκτης πυρκαγιάς είναι υψηλός κατηγορία 4, προκειμένου να αντιμετωπίσει και γενικά να διαχειριστεί ταυτόχρονα και μάλιστα στην ίδια ή έστω σε άλλη περιφέρεια δύο μεγάλες καταστροφές λόγω δασικών πυρκαγιών και με την έκταση και την ένταση σαν αυτές που εκδηλώθηκαν, στην Κινέτα και το ΝΤΑΟΥ Πεντέλης.

Επίσης από τα ανωτέρω προέκυψε ότι από ενέργειες, παραλείψεις, ολιγωρίες, πλημμέλειες, αρρυθμίες, και δυσλειτουργίες των αρμοδίων θεσμικά και νομικά οργάνων και υπηρεσιών και φορέων του ισχύοντος μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας, αιτιακά προκλήθηκε ο θάνατος τουλάχιστον 100 ανθρώπων και 31 τραυματισμών λόγω της συγκεκριμένης δασικής πυρκαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της χώρας δεν λειτούργησε κατά τα προβλεπόμενα από τον σχετικό νόμο και σύμφωνα με τις εγκυκλίους, σε όλες τις φάσεις της αντιμετώπισης της ως άνω πυρκαγιάς και γενικά της διαχείρισης του εν λόγω καταστροφικού φαινομένου και κρίσης, καθώς δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά και με επάρκεια, στην εκ του νόμου αποστολή του και στις προβλεπόμενες από αυτόν αρμοδιότητες του. Ειδικότερα, τα ως άνω σοβαρά λάθη, ενέργειες αρρυθμίες και δυσλειτουργίες, εντοπίζονται κυρίως :

στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,
Στο Πυροσβεστικό Σώμα
Την ΕΛΑΣ
Την Περιφέρεια και τους Δήμους,
Τα φαινόμενα δυσλειτουργίας εντοπίζονται κυρίως σε δράσεις συντονισμού, επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκομένων δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και σε λάθη ενέργειες και παραλείψεις κατά τις δράσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης και αντιμετώπισης και γενικά της διαχείρισης της κατάστασης

Οι εισαγγελείς στο πόρισμά τους, πρόκειται ουσιαστικά για πολυσέλιδες απαλλακτικές διατάξεις για τους τέσσερις για τους οποίους δεν προέκυψαν ευθύνες, κονιορτοποιούν τους ισχυρισμούς της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου ότι δεν είχε εκείνη την ευθύνη της εκκένωσης των πληγέντων περιοχών.

«Η λήψη της απόφασης, αναφέρουν οι εισαγγελείς, για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών αποτελεί ευθύνη των κατά τόπους δημάρχων οι οποίοι έχουν τον συντονισμό του έργου πολιτικής προστασίας …» και διευκρινίζουν ότι » όταν η εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή μπορεί να επηρεάσει πάνω από ένα δήμο η απόφαση λαμβάνεται από το αρμόδιο Περιφεριάρχη ο οποίος μπορεί να εξουσιοδοτήσει σχετικώς τον οικείο αντιπεριφερειάρχη».

Το κλείσιμο της Μαραθώνος οδήγησε ανθρώπους στον θάνατο

Στο εισαγγελικό πόρισμα με στοιχεία και σε βάθος αξιολογήσεις οι εισαγγελείς καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι το κλείσιμο της Μαραθώνος ήταν θάνατος για τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην περιοχή.

«Αναφορικά, τονίζεται στο πόρισμα, με την επίδραση που είχε η εκτροπή των οχημάτων που έγινε στον συγκεκριμένο χρόνο και στα συγκεκριμένα σημεία, πρέπει να σημειωθούν τα ακόλουθα:

Κατά αρχήν στο χρόνο που έγινε η εκτροπή 18.25 18.30 όσα οχήματα βρίσκονταν ήδη επί της Μαραθώνος, βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο κλειστές διόδους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαφύγουν και έτσι μπροστά στην απειλή της φωτιάς, που εκείνη την ώρα έβλεπαν να είναι στη Μαραθώνος, αντιδρώντας ενστικτωδώς έστριβαν προς το Μάτι και εισέρχονταν από κάθετες διόδους…»

Και συνεχίζει το πόρισμα. » Περαιτέρω επειδή οι εκτροπές έγιναν και σε σημεία του εσωτερικού οδικού δικτύου στο Μάτι δημιουργήθηκε ξαφνικά μποτιλιάρισμα στα οχήματα, που κινούνταν ήδη εκεί, καθώς ξαφνικά η διακοπή της κίνησης δημιούργησε συμφόρηση εσωτερικά στην περιοχή και έτσι δεν μπορούσαν να απεγκλωβιστούν τα οχήματα και να διαφύγουν από την περιοχή.

Και το συμπέρασμα για την εγκληματική ενέργεια να κλείσει η Μαραθώνος.

«Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρων ήταν τελικά να εισέλθει μεγάλος αριθμός οχημάτων στο Μάτι πλέον αυτών που υπήρχαν ήδη και κινούνταν εκεί, όταν οι κάτοικοι άρχισαν να κινούνται πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν. Ετσι η κίνηση γινόταν άτακτα, με συνέπεια να δημιουργηθεί συμφόρηση στους στενούς δρόμους και τελικά οι άνθρωποι να εγκλωβιστούν».

Δεν ήξεραν τον επικεφαλής των δυνάμεων στο πεδίο της πυρκαγιάς

Επίσης οι εισαγγγελείς περιγράφοντας το απόλυτο μπάχαλο της κρατικής μηχανικής κάνουν λόγο για «πλήρη σύγχυση και άγνοια για την πραγματική κατάσταση και την εικόνα του μετώπου της πυρκαγιάς στους διάφορους οικισμούς» και παραθέτουν ότι «δεν γνώριζαν ποιος ήταν κάθε χρονική στιγμή ο επικεφαλής των δυνάμεων στο πεδίο της πυρκαγιάς» και ότι «αγνοούσαν σε ποια πυρκαγιά ήταν επικεφαλής ο Διοικητής Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης. Και ειδικότερα, για τα εναέρια μέσα αγνοούσαν ακόμη και ποιος ήταν ο αξιωματικός του ΠΣ που διαχειριζόταν τα εναέρια μέσα στην Περιοχή του Νταού Πεντέλης»!!

Βεβαίως στο πόρισμα καταγράφονται σκηνές εγκληματικών συμπεριφορών από αρμόδια όργανα, πυροσβέστες στο 199, όταν οι πολίτες καλούσαν πανικόβλητοι για να μάθουν που είναι η φωτιά, οι πυροσβέστες και λοιποί, δεν ήξεραν και απαντούσαν ακόμα και με εγκληματικό τρόπο, αρνούνταν να καθοδηγήσουν τους πολίτες και επεδείκνυαν συμπεριφορές που δεν περιγράφονται.

«Ο Τόσκας ήξερε»

Ομως οι εισαγγελείς πέραν όλων των άλλων καταγράφουν πως και ο υπουργός τότε Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε άμεση ενημέρωση.

Οι εισαγγελείς αφού αναφέρονται με λεπτομέρειες για τις αρχικές ενημερώσεις από τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής και τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας προς τον κ. Τόσκα σημειώνουν ότι πήγαν στο γραφείο του διοικητή του ΕΣΚΕ προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και στη συνέχεια έδωσαν εντολή να μεταβούν επιπλέον δυνάμεις και εναέρια μέσα στο συμβάν.

Και καταλήγουν «για το συγκεκριμένο θέμα συνολικά υπήρξε άμεση ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας σε κάθε χρονική φάση υπήρχε άμεση ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα…».
Πηγή: iefimerida.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«My Market»: Τι αποφάσισε για την διευθύντρια που έστειλε την επιστολή «των χαμόγελων για 300 ευρώ»

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων σύμφωνα με το ρεπορτάζ παραμένει στην εταιρία η οποία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα «περάσει» η αρνητική δημοσιότητα που πήρε το θέμα και βέβαια το πως θα διαφυλαχθεί το κύρος της στον κλάδο.

Ωστόσο, η σπουδαιότητα του προβλήματος που προκάλεσε η διευθύντρια και το γεγονός οτι ένα 24ωρο μετά δεν έχει γίνει κάποια άλλη κίνηση εκτός μίας «μουδιασμένης» ανακοίνωσης προκαλεί ερωτήματα για το αν πράγματι υπήρξε ένα μεμονωμένο και «ατυχές» περιστατικό όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του My Market.

Κι αυτό γιατί με μία προσεκτικά ματιά στο έγγραφο που μοίρασε η διευθύντρια για το πως πρέπει να είναι χαρούμενοι οι εργαζόμενοι υπάρχει μία αναφορά που χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.

Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν».

Φαίνεται λοιπόν καθαρά οτι η προτροπή της συγκεκριμένης διευθύντριας έγινε «σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή πωλήσεων» και σύμφωνα με εργαζόμενους δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αλλά πρόκειται για μία παρατεταμένη πρακτική που τους είχε μεταφερθεί.

Προκαλείται λοιπόν το ερώτημα εάν ο απαράδεκτος υπερβάλλων ζήλος της συγκεκριμένης διευθύντριας δεν ήταν μεμονωμένος αλλά ήρθε ως αποτέλεσμα σχετικών εντολών από τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας.

Ο διευθυντής πωλήσεων είναι εκείνος που χαράσσει την συγκεκριμένη στρατηγική και δίνει τις οδηγίες για να χαμογελούν με το ζόρι οι εργαζόμενοι; Συνδικαλιστές του τομέα των ιδιωτικών υπαλλήλων παρατηρούν οτι εφόσον η εταιρία δεν απομάκρυνε την συγκεκριμένη διευθύντρια ιδιαίτερα όταν λένε οτι δεν υπάρχει τέτοια κεντρική στρατηγική από την επιχείρηση , φαίνεται πως υπάρχει, ενδεχομένως, ο φόβος μήπως τελικά η διευθύντρια μετά την απομάκρυνσή της ως αποδιοπομπαίος τράγος μιλήσει και αποκαλύψει οτι δέχτηκε τέτοιου είδους εντολές από «ψηλά».

Δηλαδή εκφράζεται ο προβληματισμός εάν η διευθύντρια μιλήσει και αποκαλύψει οτι όλο αυτό ήταν κεντρική εντολή από την διεύθυνση πωλήσεων, κάτι που ίσως συμπεραίνεται και από τις πρώτες γραμμές του σημειώματος που έδωσε στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr  επικοινώνησαν με την εταιρία η οποία δεν είχε κάτι νεώτερο, για την ώρα, να ανακοινώσει σχετικά με τις αποφάσεις για την διευθύντρια και την στρατηγική της εταιρίας.Πηγή  pronews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το δόγμα Μονρόε 2,0

Οι δηλώσεις του Μπόλτον ότι η τρέχουσα κυβέρνηση των Η.Π.Α. καθοδηγείται από τις αρχές του δόγματος Μονρόε, στην τρέχουσα κατάσταση στη Λατινική Αμερική, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αλλάξουν κυβερνήσεις στη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και την Κούβα αποδείχθηκαν αξιοσημείωτες.

Από ιδεολογική άποψη, αυτές οι δηλώσεις οδηγούν σε κάποια θεωρητική βάση στη γραμμή της “δεξιάς στροφής” της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με την αλλαγή των κυβερνήσεων στη Νότια Αμερική, όταν οι αριστερές κυβερνήσεις προσπάθησαν να παίξουν τον ρόλο της υποκειμενικότητας και της αυτονομίας,

άρχισαν να τις  αλλάζουν με  δεξιές κυβερνήσεις που εξαρτώνται από τις ΗΠΑ. Οι λόγοι για αυτές τις  ενέργειες αποδίδονται συνήθως στο γεγονός ότι η  “αριστερή στροφή” δημιούργησε απειλή για τις θέσεις των Η.Π.Α. στην περιοχή, και δημιούργησε επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για να επεκτείνει η Κίνα την επιρροή της στην “αυλή” της Αμερικής (χρηματοοικονομικές επενδύσεις και επενδύσεις σε υποδομές, στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, την μη αρεστή εικόνα  στην Αργεντινή, το σχέδιο για το κανάλι της Νικαράγουα, κλπ.). Οι αλλαγές των καθεστώτων θεωρούνται τρόπος για να αντιστραφεί η δυσμενής τάση για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά οι σχέσεις με το δόγμα του Μονρόε υπό τον Ομπάμα αποφεύχθηκαν, επειδή η ατζέντα ήταν ακόμα νεοφιλελεύθερη  παγκοσμιοποιημένη, όταν είχε να κάνει με τον έλεγχο ολόκληρου του πλανήτη, και όχι μόνο μιας ηπείρου.   Υπό τον Trump η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά-η Αφρική έγινε ένα πεδίο ανακατανομής των σφαιρών επιρροής, όπου η Κίνα και η Ρωσία συμμετέχουν ενεργά. Στη Μέση Ανατολή, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέφεραν από μια οδυνηρή ήττα, πράγμα που σημαίνει  ότι ο πλήρης έλεγχος της Μέσης Ανατολής χάθηκε. Στην Άπω Ανατολή, η ΛΔΚ απέκτησε πυρηνικά όπλα, και η Κίνα επιδεικνύει όλο και περισσότερο την επιθυμία της να αλλάξει το status quo εκεί. Ακόμα και η εξαρτημένη και υποτελής Ευρώπη δείχνει σημάδια ανυπακοής. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ελέγξουν αντικειμενικά όλα αυτά, εξ ου και η συστηματική εξασθένιση της επιρροής τους σε παγκόσμια κλίμακα. Η ιδέα της εξασφάλισης θέσεων στο Δυτικό Ημισφαίριο, με αναφορές στο Δόγμα του Monroe, είναι ένα βήμα προς την αναγνώριση νέων πραγματικοτήτων, όπου οι ισχυρισμοί για απόλυτη ηγεμονία φαίνονται να έχουν ξεπεραστεί, ενώ προσπαθώντας να εδραιώσουν τη “φυσική σφαίρα επιρροής” οδηγούν στην επιστροφή στον «παλιό καλό ιμπεριαλισμό» Όχι πολύ καιρό πριν, η νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα θεωρήθηκε ως ένα ξεπερασμένο φαινόμενο που σε αυτήν αναφέρθηκαν ο Μαρξ και ο Λένιν. Αλλά τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ντρέπονται πλέον για αυτή την «επιστροφή στο παρελθόν», όταν η νέα διοίκηση του Λευκού Οίκου ανοικτά δηλώνει την ανάγκη να εφαρμόσει αυτές τις προσεγγίσεις στη διαχείριση της Νότιας Αμερικής που χρησιμοποιήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

 Τα κύρια σημεία αυτού του “προγράμματος” θα είναι:   

1. Η εκρίζωση της οικονομικής και πολιτικής επιρροής των αντιμαχομένων των Ηνωμένων Πολιτειών-κυρίως της Κίνας και της Ρωσίας. 

2. Η αντικατάσταση μη ελεγχόμενων και ανεξάρτητων κυβερνήσεων από την Ουάσιγκτον-Βενεζουέλα, Κούβα, Νικαράγουα, Βολιβία. 

3. Ο τορπιλισμός του έργου της Νικαραγουανής διώρυγας – το κανάλι του Παναμά θα πρέπει να διατηρήσει για τις ΗΠΑ ένα μονοπώλιο άμεσης μεταφοράς από την Καραϊβική στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

4. Η εξάλειψη των συνεπειών της «αριστερής στροφής» και της διατήρησης της κατάστασης στις βασικές χώρες της Νότιας Αμερικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη συνέχεια της τρέχουσας μετακίνησης προς τα δεξιά, η οποία θεωρείται απαραίτητη για την αύξηση των συμφερόντων των ΗΠΑ. 

5. Η Καταστολή της κινεζικής στρατιωτικής παρουσίας από την Αργεντινή και η παρεμπόδιση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας της Κίνας και της Ρωσίας με τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης των συμφερόντων του Αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος – η Αργεντινή θα πρέπει επίσης να αγοράζει Αμερικανικά όπλα, όχι κινέζικα. 

6. Η αποφυγή της κατάστασης όπου το έδαφος της Βενεζουέλας και της Κούβας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη Ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών και πυρηνικών κεφαλών, ειδικά εάν ληφθεί απόφαση για την ανάπτυξη νέων πυραύλων στην Ανατολική Ευρώπη.

7. Η καθιέρωση του ελέγχου του πετρελαίου της Βενεζουέλας θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να επηρεάσουν αποτελεσματικότερα την τιμολόγηση της αγοράς πετρελαίου, ασκώντας πρόσθετη πίεση στους αντιπάλους της-Κίνα, Ρωσία και Ιράν. 

8. Η διασφάλιση των συμφερόντων των αμερικανικών πολυεθνικών εταιρειών , οι οποίες θα πρέπει να αντισταθμίσουν πλήρως τις επιπτώσεις των εθνικοποιήσεων στις χώρες της «αριστερής στροφής» και να ενισχύσουν την κυριαρχία τους στη Λατινική Αμερική. 

Η επιτυχής επίτευξη αυτών των στόχων από την άποψη του “δόγματος Μονρόε 2,0” θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια σειρά αποτυχιών στην Ευρασία να επιδείξουν μια σοβαρή στρατηγική επιτυχία και να αποδείξουν με ενεργό τρόπο ότι αν και ο ηγεμόνας είναι εξασθενημένος, αλλά για να τον ξεγράψουν είναι ακόμα νωρίς .  Εξ ου και η σημασία του τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα αλλαγής της εξουσίας σε μία μόνο χώρα-είναι επίσης μια δοκιμασία για την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να αλλάξουν αυθαίρετα το καθεστώς στην αυλή τους απέναντι στην παγκόσμια αποδυνάμωση της Αμερικανικής επιρροής.   

Κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες πετύχουν τότε μπορεί να αναμένεται να αυξήσουν την πίεση στην Κούβα και τη Νικαράγουα, και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν το σύστημα της “Βενεζουέλας” σε άλλες περιοχές όπου οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν αντεπίθεση στις θέσεις της Κίνας και της Ρωσίας (στην Ευρασία και την Αφρική).  Ως εκ τούτου, η επιμονή της Κίνας και της Ρωσίας στο ζήτημα της Βενεζουέλας δεν απορρέει μόνο από τη μεγάλη αγάπη στον Maduro και για την Βενεζουέλα, αλλά από το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις της Βενεζουέλας θα έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη Λατινική Αμερική και στην παγκόσμια ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών ως σύνολο.

http://politinform.su

tokoutsavaki


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε μαθητή γυμνασίου επειδή είχε ξεχάσει την κάρτα του!

Μια καταγγελία κατά του Αστικού ΚΤΕΛ Μυτιλήνης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Νίκος Χρυσάφης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου που έγινε την Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ.Χρυσάφης, θέτοντας το όλο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, μαθητές σχολείου της Μυτιλήνης όταν σχόλασαν πήραν το λεωφορείο από στάση που βρίσκεται σε σημείο του κέντρου για να πάνε στα σπίτια τους που βρίσκονται σε περιοχές εκτός πόλης. Ο οδηγός του λεωφορείου έλεγξε τους μαθητές αν έχουν τις κάρτες τους. Όλοι οι μαθητές είχαν την κάρτα εκτός από έναν ο οποίος από αμέλεια την είχε ξεχάσει. Ο οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ ανάγκασε τον μαθητή να κατέβει από το λεωφορείο παρ ότι ήταν εμφανές ότι πρόκειται για μαθητή και παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων συμμαθητών του.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για μικρούς μαθητές Γυμνασίου.Μετά από αυτή την καταγγελία του κ.Χρυσάφη πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Λέσβου Νίκος Καρασάββας ο οποίος διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι θα έρθει σε επαφή με την διοίκηση του Αστικού προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους περιστατικά.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: stonisi.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών εν όψει Καθαράς Δευτέρας

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, δεν θα επιτρέπεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).

(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).

(η) Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, από ώρα 15:00 έως 21:00, για το ρεύμα εισόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960)

(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής. (στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

(β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

(γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

(δ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

(ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

(στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

(ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

(η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

(θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

(ι) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.

(ια) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατριχιαστικά τα στοιχεία για τη γρίπη - Στους 111 οι νεκροί

Άκρως ανησυχητικά είναι πλέον τα στοιχεία για την εποχική γρίπη, καθώς σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί έφθασαν τους 111.

Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ το Κέντρο αναφέρει ότι κατά την εβδομάδα από 25 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 286 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία.

Τα 85 (29,7%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 84 (98,8%) ήταν τύπου Α και το 1 (1,2%) ήταν τύπου Β. Τα 76 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών τα 31 (40,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 45.

Συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν καταγραφεί 337 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 325 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 49 (15%).

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 111 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 99 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 12 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πονοκέφαλος Μαξίμου για το ασυμβίβαστο που «απειλεί» να αφήσει εκτός ευρωψηφοδελτίου Κουντουρά και Δανέλλη

Μπορεί εδώ και καιρό να κυκλοφορεί χωρίς να διαψεύδεται η πληροφορία ότι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (κυρίως) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης προορίζονται για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα όμως που έφτασε η ώρα κατάρτισής του οι αρμόδιοι σκοντάφτουν στο ασυμβίβαστο που περιπλέκει τα πράγματα γι αυτά τα δύο πρόσωπα.

Το ασυμβίβαστο βουλευτή - ευρωβουλευτή (κάποιος δεν μπορεί να εκλεγεί ευρωβουλευτής αν είναι ταυτόχρονα βουλευτής εθνικού κοινοβουλίου) υπό κανονικές συνθήκες θα οδηγούσε την υπουργό και τον βουλευτή σε παραίτηση από τη βουλευτική τους έδρα προκειμένου να μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο και αν εκλεγούν να τεθεί κώλυμα εκλογιμότητας.

Ωστόσο αν και στηρίζουν πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προέρχονται από άλλα κόμματα και αν παραιτηθούν οι έδρες τους πηγαίνουν στους επιλαχόντες από τα αντίστοιχα κόμματα (ΑΝΕΛ και Ποτάμι) και η κυβέρνηση πέφτει στους 149 βουλευτές.

Στο Μαξίμου, κατά πληροφορίες, αναζητείται ακόμη ο τρόπος υπέρβασης του προβλήματος που όπως όλα δείχνουν εντοπίστηκε τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, η φόρμουλα που αναζητείται έχει ως προϋπόθεση ότι με κανένα τρόπο δεν θα θίγεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151.

Μία σκέψη που υπάρχει είναι να αλλάξει ο νόμος ώστε να αρθεί το ασυμβίβαστο σε εθνικό επίπεδο. Αυτή τη σκέψη ενισχύουν απόψεις σύμφωνα με τις οποίες οι ευρωβουλευτές αναλαμβάνουν καθήκοντα τον Σεπτέμβριο οπότε σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου διαπιστώνεται τότε το ασυμβίβαστο αλλά ουσιαστικά δε θα υπάρχει πρόβλημα να παραιτηθούν λίγες εβδομάδες από τις εκλογές Οκτωβρίου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν ισχύει αντιθέτως οι ευρωβουλευτές αναλαμβάνουν καθήκοντα λίγες εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές, οπότε τυχόν παραίτηση των δύο βουλευτών, αν κι εφόσον έχουν εκλεγεί, αφήνει την κυβέρνηση με 149 ή 150 βουλευτές για μεγαλύτερο διάστημα.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Monsieur le Président, cher Emmanuel…

Διάβασα με προσοχή την ανοιχτή επιστολή σας προς του Ευρωπαίους πολίτες «Για μια Ευρωπαϊκή Αναγέννηση» και οφείλω να σας επισημάνω ότι θα είχε μεγαλύτερο βάρος αν την είχατε απευθύνει πριν από τη Συμφωνία του Άαχεν. Η προηγηθείσα Συμφωνία των Ηλυσίων ήταν μια αμυντική ενέργεια της Γαλλίας. Ο γαλλογερμανικός άξονας εντός της ΕΕ είχε τη στήριξη των Ευρωπαίων όσο η Γαλλία «φορούσε τα παντελόνια», γεγονός που αποτελούσε εγγύηση για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της γερμανικής βουλιμίας.

Εδώ και καιρό όμως, τα παντελόνια τα φοράει η Γερμανία και το Άαχεν μας προβληματίζει πολύ. Μερικοί το βλέπουν σαν οριστική επικράτηση της Γερμανίας επί της Γαλλίας και ως εκ τούτου επί της Ευρώπης… ειδικά μετά το Brexit που επίσης αποτελεί αμυντική κίνηση έναντι του γερμανικού imperium.

Προτείνετε πανικόβλητος για τα επερχόμενα στις ευρωεκλογές, αγαπητέ πρόεδρε, την «Αναγέννηση» γύρω από τρεις φιλόδοξους άξονες: την ελευθερία, την προστασία και την πρόοδο με την συγκρότηση νέων κοινοτικών οργανισμών που θα τους διασφαλίζουν. Η κατά περίπτωση ενοποιητική διαδικασία της ΕΕ είχε τραγικά αποτελέσματα. Η πολυδιάστατη ευρωπαϊκή κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι αποτέλεσμα αυτής της αποσπασματικής και μονοδιάστατης εξέλιξης της ΕΕ στον οικονομικό-νομισματικό τομέα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το 2005 η Γαλλία καταψήφισε το σχέδιο ευρωπαϊκού συντάγματος και έκτοτε η Ένωση πορεύεται με διακρατικές συμφωνίες που επιβάλλει το Βερολίνο. Το δημοκρατικό έλλειμμα διευρύνεται συνεχώς, όπως και οι ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών και των κοινωνικών τάξεων.

Το ευρώ που θα μπορούσε να αποτελέσει τον μείζονα ενοποιητικό παράγοντα όπως φάνηκε στην αρχή, αφ΄ ενός είχε κατασκευαστικά λάθη καθώς επιβλήθηκε η γερμανική βούληση, αφ΄ ετέρου δεν συνοδεύτηκε από ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ. Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού και του εθνικισμού είναι αποτέλεσμα αυτών των δύο τραγικών λαθών και υποχωρήσεων.

Προτάσεις κατόπιν εορτής

Έτσι, όλες οι ευφυείς και συνεκτικές προτάσεις που κατά καιρούς κάνετε είναι κατόπιν εορτής και κυρίως δεν μπορούν να πείσουν πια τους λαούς της Ευρώπης. Πρώτον, γιατί το ευρωσύστημα είναι πλέον ύποπτο και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα. Δεύτερον, γιατί το Βερολίνο απέρριψε τις προτάσεις σας για την αναδιάρθρωση της Ευρωζώνης και μετά εσείς συρθήκατε στο Άαχεν. Τρίτον, γιατί το να μιλάτε για «ελευθερία, προστασία και πρόοδο» μετά την διαχείριση της κρίσης στη Γαλλία με τα «κίτρινα γιλέκα» είναι για πολλούς προκλητικό.

Η αλήθεια είναι πως καταλάβατε το ανατρεπτικό βάρος του εν λόγω κινήματος και κάνατε κάποιες πολιτικές κινήσεις διορθωτικού χαρακτήρα, όμως δεν φαίνεται να αρκούν, κύριε πρόεδρε, γιατί το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και βαθύ. Αν στις ευρωεκλογές υπάρξει επικίνδυνη ρωγμή στο υφιστάμενο ευρω-οικοδόμημα δεν θα φταίει ο Όρμπαν ή ο Σαλβίνι ή η Λεπέν. Θα φταίει η στενοκεφαλιά και η βουλιμία των ευρωπαϊκών ελίτ που εκπροσωπείτε, που υποτάχθηκε στις αγορές εις βάρος της κοινωνικής ισορροπίας.

Και τώρα που έχουμε όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη την Ευρώπη, εσείς βλέπετε την «παγίδα» εκείνων που «εκμεταλλεύονται την οργή και στηρίζονται από τις ψευδείς ειδήσεις, υπόσχονται ανενόχλητοι τα πάντα στους πάντες». Ανεξάρτητα από τη ρητορική του λαϊκισμού και του τι είναι εφικτό ή όχι, πρέπει να γνωρίζετε ότι δυστυχώς πολλά από αυτά που λέει η Λεπέν και ο Σαλβίνι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων, άλλοτε φανερά και συνήθως ιδιωτικά, τα θεωρεί σωστά.

Σε αυτά που λένε, απαντάτε με την καταγγελία του λαϊκισμού… Μα κύριε πρόεδρε, αυτά δεν πείθουν ούτε τα μικρά παιδιά. Αντιστρέφοντας τον λόγο σας, πρέπει να καταλάβετε ότι «Η Ευρώπη είναι πλέον μόνο αγορά, δεν είναι πια ένα σχέδιο». Προτείνετε τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού Προστασίας των Δημοκρατιών που θα παρέχει Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες σε κάθε κράτος μέλος για την προστασία των εκλογικών του διαδικασιών από τις κυβερνοεπιθέσεις και την χειραγώγηση των συμπεριφορών.

Προτείνετε να επανεξετάσουμε τη ζώνη Σένγκεν και να συγκροτήσουμε μια κοινή αστυνομία συνόρων και μια ευρωπαϊκή υπηρεσία ασύλου, αυστηρές υποχρεώσεις ελέγχου, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην οποία συμβάλλει κάθε χώρα, υπό την αιγίδα ενός Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας: όσον αφορά στο μεταναστευτικό, πιστεύω σε μια Ευρώπη που μπορεί να προστατεύσει και τις αξίες της και τα σύνορά της.

Ευρωπαϊστές, αλλά αρκετά αλλιώς

Προτείνετε μια συνθήκη άμυνας και ασφάλειας πρέπει να καθορίζει τις αναγκαίες υποχρεώσεις μας, σε σχέση με το ΝΑΤΟ και ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας στο οποίο θα συμμετέχει και το Ηνωμένο-Βασίλειο. Προτείνετε έναν δίκαιο ανταγωνισμό τιμωρώντας ή απαγορεύοντας στην Ευρώπη τις επιχειρήσεις που θίγουν τα στρατηγικά μας συμφέροντα και τις θεμελιώδεις αξίες μας, όπως τα περιβαλλοντικά πρότυπα, την προστασία των δεδομένων και την δίκαιη πληρωμή των φόρων.

Προτείνετε ένα σχέδιο σύγκλισης και όχι ανταγωνισμού… μια κοινωνική ασπίδα που θα εγγυάται την ίδια αμοιβή στον ίδιο χώρο εργασίας, και έναν ελάχιστο ευρωπαϊκό μισθό που θα προσαρμόζεται σε κάθε χώρα και θα αποτελεί αντικείμενο συλλογικής συζήτησης σε ετήσια βάση.

Προτείνετε η ΕΕ να καθορίσει τις φιλοδοξίες της – μηδέν άνθρακα το 2050, μείωση των φυτοφαρμάκων στο μισό το 2025 – και να προσαρμόσει τις πολιτικές της στην απαίτηση αυτή: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Κλίματος για τη χρηματοδότηση της οικολογικής μετάβασης• Ευρωπαϊκή Υγειονομική Δύναμη για την ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα• ενάντια στην απειλή που αποτελούν οι ομάδες πίεσης, ανεξάρτητη επιστημονική αξιολόγηση των ουσιών που είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον και την υγεία …

Προτείνετε ως τεχνοκράτης ακόμα τη δημιουργία ευρωπαϊκής εποπτείας για τις μεγάλες πλατφόρμες, προτείνετε χρηματοδοτήσεις της καινοτομίας, προτείνετε στροφή προς την Αφρική και πολλά άλλα, έξυπνα και αναγκαία που όμως θα είναι αποσπασματικά και ως εκ τούτου ύποπτα. Εδώ οι χώρες υπογράψανε την Τραπεζική Ενοποίηση και ακόμη δεν έχει ισχύσει η εγγύηση των καταθέσεων. Με τη Monsanto της BAFS τι θα κάνετε;

Αγαπητέ πρόεδρε, κι εμείς είμαστε ευρωπαϊστές, αλλά αρκετά αλλιώς. Άλλα πράγματα θα σώσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο και δυστυχώς, εσείς που μπορούσατε δεν θέλατε να ακούσετε όσο υπήρχε ο καιρός. Τώρα, οι Ευρωπαίοι θα αναλάβουν όλα τα ρίσκα…

Μάκης Ανδρονόπουλος
ευρωπαϊστής
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!