EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Γύρω γύρω όλοι και στην μέση ο....Μανώλης

Μετά την επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ότι η έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη συνεχίζεται, μια νέα αποκάλυψη – «φωτιά» βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα που ήδη διεξάγεται για αρκετούς μήνες αφορά απάτη και ανωμαλίες στις πληρωμές κοινοβουλευτικών βοηθών. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία μέσω του γραφείου τύπου είχε εξηγήσει ότι «ερευνά κατηγορίες που αφορούν τον ευρωβουλευτή σε σχέση με την χρήση των προνομίων για βοηθητικό προσωπικό».

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το neweurope.eu, εκατοντάδες έγγραφα με τη μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλώσεις, βρίσκονται στην κατοχή της OLAF.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο δημοσίευμα, αυτά περιλαμβάνουν μια ηχογράφηση διάρκειας μιας ώρας, η οποία μετά την υποβολή νομικής γνωμοδότησης της OLAF έχει γίνει αποδεκτή και έχει κριθεί παραδεκτή τόσο για τους σκοπούς της ευρωπαϊκής όσο και της εθνικής νομικής χρήσης.

«Ο Κεφαλογιάννης, προς το παρόν, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ηγέτη της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για να διαλέξει νέο βουλευτή με τη νέα δημοκρατία. Το κόμμα επιβεβαίωσε ότι θα είναι στη λίστα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας πάλι τον περασμένο μήνα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το neweurope.eu, τα ηλεκτρονικά μηνύματα που βρίσκονται στην κατοχή του και ανταλλάσσονται μεταξύ των μελών του προσωπικού του γραφείου του Κεφαλογιάννη, αναδεικνύουν μόνο ένα από τα θέματα της υπόθεσης, «ζωγραφίζοντας» μια εικόνα των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών (APA) οι οποίοι – σύμφωνα με τον Κανονισμό πρέπει να εργάζονται στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά στην πραγματικότητα δεν κατοικούσαν στις Βρυξέλλες – παρουσιάζονται να υπογράφουν συμβάσεις ή ακόμη και να γνωρίζουν τον όροφο και τον αριθμό των γραφείων που υποτίθεται ότι εργάζονταν. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτουν τους μηχανισμούς που εφαρμόστηκαν, έτσι ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα τρίτα μέρη να παραμείνουν στο σκοτάδι, ενώ τα χρήματα των φορολογουμένων πήγαιναν στους μισθούς των APA.

Μάλιστα, σύμφωνα με το neweurope.eu, σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα της 4ης Ιανουαρίου 2016, ένας APA που δεν κατοικούσε στις Βρυξέλλες έστειλε μηνύματα για βοήθεια στα ελληνικά. Τα μεταφρασμένα μέρη των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

«Θα χρειαστεί να έρθω ξανά στις Βρυξέλλες. Υπολογίζω στις 18-22 αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη», γράφει ο APA και στη συνέχεια ακολουθεί μια δέσμη οδηγιών. «Θα χρειαστεί να εισάγετε το intranet σας (για το προσωπικό) για την ενεργοποίηση του email μου και για ο,τιδήποτε άλλο χρειάζεται να γίνει» … «σε καθημερινή βάση όπως μου δόθηκε να καταλάβω στις συναντήσεις που είχα με το προσωπικό»(έμφαση στο πρωτότυπο). Οι οδηγίες συνεχίζονται για να συζητηθούν τα πρωτόκολλα για τους κωδικούς πρόσβασης, προτού καταλήξουν σε αμφιβολίες σχετικά με την απομακρυσμένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. «Δεν ξέρω αν μπορώ να εισέλθω από μακρυά για να ελέγξω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ. επειδή είναι πιθανό να ζητήσουν πράγματα – όπως μου είπαν – όπως άλλα έγγραφα ή ο,τιδήποτε άλλο». Η λέξη «από μακρυά» γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα. «Αν δεν είναι δυνατό», το email συνεχίζει, «τότε θα πρέπει να [ελέγξετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου] σε τακτά χρονικά διαστήματα και εάν είναι απαραίτητο να το γνωρίζω, να το προωθήσετε σε μένα στο προσωπικό μου email».

Οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (κατά κύριο λόγο στις Βρυξέλλες) και προσλαμβάνονται με ευρωπαϊκή σύμβαση (με ειδικό καθεστώς διαφορετικό από τους δημόσιους υπαλλήλους). Οι τοπικοί βοηθοί, από την άλλη πλευρά, εργάζονται στην εκλογική περιφέρεια του βουλευτή του ΕΚ και προσλαμβάνονται βάσει εθνικού συμβολαίου (με το σχετικό νόμο και φόρους που πηγαίνουν μαζί του).

Στο επόμενο σημείο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το μακρινό APA ζητάει τον όροφο του γραφείου και τον αριθμό του Κεφαλογιάννη, όπου «υποτίθεται ότι πρέπει να είμαι, για να το γνωρίζω σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με εμένα». Ανησυχώντας για την ανάγκη περί «ομερτά», ο APA ζητά τα «κορίτσια του γραφείου για να τις ενημερώσει» σε περίπτωση που κάποιος εμφανιστεί ζητώντας τους.

Στο τέλος του μηνύματος, ο APA συνοψίζει τη βοήθεια που χρειάζεται και κλείνει: «Ενημερώνετε το γραφείο σας για την «ύπαρξή μου» και στείλτε οποιαδήποτε email ή πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζω …».

«Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά θέματα που εξετάζει η OLAF όσον αφορά τον Κεφαλογιάννη», τονίζει το δημοσίευμα.

Σε ένα άλλο πακέτο ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με έναν ακόμη – μόνιμα απόντα- βοηθό, και που σύμφωνα με το neweurope.eu ούτε αυτός ζούσε στις Βρυξέλλες, φαίνεται η απροθυμία του προσωπικού να κάνει το ακριβό ταξίδι από την Ελλάδα στις Βρυξέλλες για να υπογράψει την ανανέωση της σύμβασής του.

Το πρώτο από τα ηλεκτρονικά μηνύματα, στάλθηκε τις 12 Δεκεμβρίου 2014 και είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα στα ελληνικά, ρωτά ένα μέλος του προσωπικού που είναι φυσικά στις Βρυξέλλες, αν μπορούν να απευθυνθούν στο Ανθρώπινο Δυναμικό για να παραλάβουν το ανανεωμένο συμβόλαιο ενός άλλου βοηθού που θέλει να αποφύγετε το ταξίδι στις Βρυξέλλες. Αυτό ακολουθεί ένα μήνυμα από έναν εκπρόσωπο του EP/DG PERS την 1η Δεκεμβρίου 2014, καλώντας τον βοηθό να έρθει υπογράψει την παράταση της σύμβασής της.

«Η υπόθεση συνεχίζεται, αλλά τίθενται ερωτήματα ως προς το εάν η πολιτική πίεση επιβραδύνει την πρόοδο, έτσι ώστε να μην προχωρήσει τίποτα πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές», αναφέρει το δημοσίευμα.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύγκρουση αστικών λεωφορείων στο Αιγάλεω – 9 ελαφρά τραυματίες

Σύγκρουση δύο λεωφορείων σημειώθηκε στο Αιγάλεω, το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και Πίνδου στο Αιγάλεω, με αποτέλεσμα το ένα να καταλήξει πάνω σε μια κολώνα.

Από τη σύγκρουση υπάρχουν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από το ΕΚΑΒ, εννέα άτομα τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση των δύο λεωφορείων στο Αιγάλεω. Οι εννέα τραυματίες μεταφέρθηκαν με τρία ασθενοφόρα στο Αττικόν. Όλοι είναι σε καλή κατάσταση.
Πηγή  difernews.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Μ.Σαλβίνι πέρασε το νόμο για την αυτοάμυνα: «Όποιος μπει στο σπίτι σας ρίξτε του στο ψαχνό»!

Ο Ιταλός ΥΠΕΣ Ματέο Σαλβίνι αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους «προοδευτικούς» γιατί έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα επιστροφής στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και σε μια εθνοκεντρική προσέγγιση εκατομμύρια πολιτών όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την ΕΕ.

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Βασικό υπόβαθρο της κλασσικής αντίληψης της καθαρής πατριωτικής Δεξιάς είναι η υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών, της οικογένειας και του άβατου της οικογενειακής  εστίας και στα πλαίσια αυτά έγκειται και η χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας σε οποιουδήποτε τύπου εισβολή.

Πριν λίγες ημέρες, το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε μία νομοθετική ρύθμιση που διευκολύνει την αυτοάμυνα με όπλα. Με 373 «Ναι» έναντι 104 «Όχι», το σώμα ψήφισε την τροποποίηση των άρθρων 52 και 55 του ποινικού κώδικα.

Το νομοσχέδιο εισήγαγαν προς ψήφιση ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο. Και οι δύο ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, κρίνεται «πάντοτε» με βάση τις ισχύουσες συνθήκες όποιος αμύνεται με όπλα κατά προσώπων που παραβιάζουν το σπίτι ή την επιχείρησή του.

«Όταν ένας μασκοφόρος στέκεται στο ένα μέτρο μπροστά μπροστά μου, πρέπει να αμυνθώ, αφού πρώτα καταλάβω, εάν ο δράστης με απειλεί, αν το πιστόλι του είναι πραγματικό κι αν το μαχαίρι του είναι ακονισμένο», ανέφερε ο Σαλβίνι.

«Και σας λέω: Αν μέσα στη νύχτα δω έναν μασκοφόρο μέσα στο δωμάτιό μου, τότε θα τον κανονίσω. Αν φοβηθώ, νομιμοποιούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι

Οι επικριτές του νόμου προειδοποιούν για καταστάσεις «Άγριας Δύσεως» στην Ιταλία. Ειδικά αν ο νόμος περάσει και από τη γερουσία και ενεργοποιηθεί προ των Ευρωεκλογών.

«Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου – οποτεδήποτε και όπως και να ‘χει», ανταπαντά ο Σαλβίνι.

Στις δημοσκοπήσεις η πλειονότητα των Ιταλών είναι υπέρ αυτής της τροποποίησης. Άλλωστε, τέτοιου είδους νομοθετικές παρεμβάσεις, υπέρ του Νόμου και της Τάξεως, είχαν προαναγγελθεί στο πρόγραμμα της Λέγκας.

Για όποιον δεν έχει ζήσει Ιταλία δεν μπορεί να κατανοήσει το επίπεδο της εγκληματικότητας στην χώρα αυτή ειδικά στις πόλεις του Νότου. Μπάρι, Ρέτζιο Καλάβρια, σικελικές πόλεις δεν είναι εύκολα μέρη για να ζει κάποιος και ειδικότερα τα περίχωρά τους είναι ακόμα πιο δύσκολα.


Πηγή   pronews.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Λήγει η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για τις απουσίες λόγω γρίπης

Παύει από την Τετάρτη 13/3/19, η ισχύς της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, λόγω γρίπης. Τη σχετική ενημέρωση έκανε το υπουργείο νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, με νεότερη εγκύκλιο.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα, οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονταν στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν ελήφθησαν υπ' όψιν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, με πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Λαβράκια» από το ΣΔΟΕ: Ποτά-«μπόμπες» και επικίνδυνα προφυλακτικά-«μαϊμού»

Νέες υποθέσεις λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών αλλά και προϊόντων «μαϊμού», επικίνδυνων για την δημόσια υγεία, έφεραν στο φως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ειδική γραμματεία του ΣΔΟΕ, υπάλληλοι της επιχειρησιακής διεύθυνσης Αττικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλαπλούς ελέγχους και έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα:

- Διενεργήθηκε έλεγχος στις εγκαταστάσεις μεγάλης ποτοποιίας στη Βόρεια Ελλάδα και βρέθηκε ότι τα πραγματικά αποθέματα σε αιθυλική αλκοόλη ήταν περισσότερα, κατά 11.699,74 λίτρα, σε σχέση με την ποσότητα που είχε αποκτήσει νόμιμα η ελεγχόμενη επιχείρηση. Τα επιπλέον 11.699,74 λίτρα κατασχέθηκαν.

- Διενεργήθηκε έλεγχος σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος αλκοολούχων ποτών καθώς επίσης και πλαστών σημάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• 1.014 φιάλες γνωστών εταιρειών, γεμάτες με αλκοολούχο ποτό άγνωστης προέλευσης

• 1.400 κενές φιάλες γνωστής εταιρείας αλκοολούχων ποτών, οι οποίες προορίζονταν για γέμισμα και επανασφράγιση

• 14.200 τεμ. πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, καπάκια φιαλών και ζελατίνες καπακιών γνωστών εταιρειών

• 4.752 φύλλα χαρτιού με εκτυπωμένα σήματα γνωστών εταιρειών εμπορίας αλκοολούχων ποτών, καθώς και ένα καλούπι

• 2 μηχανήματα (γεμίσματος, εμφιάλωσης) και άλλος εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την επαναγέμιση των άδειων φιαλών με αγνώστου προέλευσης αλκοολούχο ποτό

• 60 κενά δοχεία 10 λίτρων, με υπολείμματα αιθυλικής αλκοόλης (οινοπνεύματος) και

• ένα επιβατικό όχημα.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, που συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, τα οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού».

Από την παραπάνω κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία. Ζητήθηκε από το Τελωνείο Αθηνών να προσδιορίσει τους αναλογούντες δασμούς και λοιπούς φόρους.

Επίσης δείγματα των αλκοολούχων ποτών και των ετικετών απεστάλησαν στην Διεθνή Ομοσπονδία Παραγωγών Αλκοολούχων Ποτών (IFSP) για τον έλεγχο της γνησιότητας τους και εκπρόσωποι των εταιριών κατέθεσαν δηλώσεις πραγματογνωμοσύνης, από τις οποίες προκύπτει ότι οι ετικέτες, οι φιάλες και τα κιβώτια, που κατασχέθηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους έφεραν σήματα που ήταν πλαστά. Η ζημία που υπέστησαν οι δικαιούχοι των σημάτων υπολογίζεται στο ποσό των 214.652,88 ευρώ από χρήση των πλαστών φιαλών και στο ποσό των 113.784,00 ευρώ από τη χρήση των πλαστών σημάτων. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

- Διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση εμπορίας ιατροφαρμακευτικών & καλλυντικών προϊόντων στην Αθήνα, η οποία διακινούσε μεταξύ άλλων και προφυλακτικά γνωστής εταιρείας. Από τον έλεγχο κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.364 τεμάχια προφυλακτικών, τα οποία αποτελούσαν απομιμήσεις των αυθεντικών και ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Make the Economy Scream

MAKE THE ECONOMY SCREAM

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

2019 | Ελλάδα | Διάρκεια 80'

Ένας Έλληνας δημοσιογράφος ταξιδεύει στη Βενεζουέλα προσπαθώντας να καταλάβει γιατί οι πολιτικοί της χώρας του ασχολούνται με το αν υπάρχει χαρτί υγείας στο Καράκας.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ξηλώνει» και το Ενιαίο Μισθολόγιο η κυβέρνηση

«Δωράκια» για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που δημιουργούν ανισότητες μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται σε άλλα υπουργεία, προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, κύριος Γιάννης Δραγασάκης.


Του Κωστή Πλάντζου


Το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας», αξιοποιεί την ...τεχνογνωσία του υπουργού Οικονομικών κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος πρώτος -και από πέρυσι ήδη- έχει δώσει αυξήσεις στους υπαλλήλους του υπουργείου του.

Το νομοσχέδιο, το οποίο συνυπογράφει μεταξύ άλλων και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου, προβλέπει ότι καταβολή της προσωπικής διαφοράς σε όλους τους υπαλλήλους και αναδρομικά από 1 Σεπτεμβρίου του 2018. Το συνολικό ποσόν ανέρχεται στα 3,85 εκατομμύρια ευρώ ενώ για την τρέχουσα χρονιά υπολογίζεται στα 5,13 εκατ. ευρώ λόγω της αναδρομικής ισχύος του μέτρου.

Ωστόσο αρχίζει έτσι να «ξηλώνεται» το Ενιαίο Μισθολόγιο, καθώς με τις ρυθμίσεις Τσακαλώτου και Δραγασάκη, οι νέοι προσλαμβανόμενοι θα λαμβάνουν και την προσωπική διαφορά που διατήρησαν (λόγω «υπερβάλλουσας μείωσης») οι παλαιοί συνάδελφοί τους, εφόσον οι περικοπές που θα υφίσταντο θα ξεπερνούσαν το 25% του μισθού τους.

Αυτή η ανισότητα που είχε προκύψει με σκοπό να προστατευθούν παλαιοί δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι να αποσυρθούν σταδιακά από την ενεργό υπηρεσία, πλέον εδραιώνεται αφού θα λάβουν σαν αύξηση το ποσόν της «προσωπικής διαφοράς» και οι νεοπροσληφθέντες στο δημόσιο. Και μάλιστα χωρίς να έχει προκύψει καμία τελεσίδικη απόφαση που να επιτάσσει το δημόσιο να πληρώσει, όπως ισχύει για άλλους πολίτες, συνταξιούχους και υπαλλήλους που περιμένουν από το Δημόσιο να εφαρμόσει τις αποφάσεις που τους έχουν ήδη δικαιώσει.

Για τον λόγο αυτό και οι Βρυξέλλες δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις αυξήσεις που έδωσε πέρυσι σε νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους του υπουργείου του ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς εξομοιώνονται μεν μισθολογικά με τους παλαιότερους, αλλά έτσι «σπάει» το Ενιαίο Μισθολόγιο, δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των υπουργείων και, κυρίως, νέες εστίες δημοσιονομικών κινδύνων. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση μοιράζει αυξήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για να εγείρουν ανάλογες διεκδικήσεις και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι υπουργείων –και όχι μόνον.

Η επίπτωση των αποφάσεων αυτών θα φανεί τους επόμενους μήνες και χρόνια. Άμεσα όμως, με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Οικονομίας, στέλνουν το μήνυμα πως αθετούν επιλεκτικά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Αθήνα για διατήρηση των μεταρρυθμίσεων, υποσκάπτοντας το Ενιαίο Μισθολόγιο που θεωρείται μεταρρύθμιση- κλειδί για το Δημόσιο.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν μας καταγράφουν απλά: Τα ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να δείτε για να ξέρετε τι συμβαίνει γύρω σας

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών περιστατικών.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Πρίν δυο χρόνια, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια δήλωση του που πέρασε ψιλά, είχε αναφέρει σε δημοσίευσή του στο Facebook ότι:

«Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media, περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σώου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς

Με αυτή του την ανάρτηση παραδέχτηκε πως υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης των χρηστών του διαδικτύου, ο οποίος, μάλιστα, διαχωρίζει τους χρήστες σε «δεξιούς» και «αριστερούς.

Στο πρόσφατο νομοσχέδιο που πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών, το άρθρο 105 είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για όσα είδαμε αλλά και όσα θα ακολουθήσουν.

«Κρυμμένο», πίσω από τα άρθρα για τις μαζικές προσλήψεις στους δήμους, στο άρθρο αυτό, προβλέπεται η σύσταση Διαδικτυακού «Παρατηρητηρίου» με σκοπό τη χρήση του για τις εκλογικές διαδικασίες.

Το «παρατηρητήριο», όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, θα αποτελείται από μια επιτροπή, που φέρει τον τίτλο «Επιτροπή Ορθής Χρήσης του Διαδικτύου» που θα συγκροτηθεί σε περίπου ένα μήνα και θα αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, ως πρόεδρο, υπαλλήλους των αρμόδιων οργανικών μονάδων των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες.

Η επιτροπή αυτή όπως αναφέρεται θα παρακολουθεί τη χρήση του διαδικτύου στις εκλογικής διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και θα εισηγείται προς τους συναρμόδιου υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνσή:

– της πρόληψης των fake news
– του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών
– της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων


Δείτε το επίμαχο άρθρο:
Η Επιτροπή θα παρακολουθεί τη χρήση του Διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και «εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων.

Το παραπάνω νομοσχέδιο, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα είπε η υπουργός προστασίας του πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη:

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως «πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς».

 «Μέρος της δουλειάς» λοιπόν, η παρακολούθηση των πολιτών στο διαδίκτυο αλλά και οι «προληπτικές συλλήψεις» ακόμη και μικρών παιδιών με τους γονείς τους.

Ας θυμηθούμε τις σκηνές στις οποίες όλοι γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες:
 Τις τελευταίες ώρες όμως, προέκυψαν και μερικά άλλα πράγματα.

Δεν μας καταγράφουν απλά αλλά αξιοποιούν οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύεται στα Social Media, για να ταυτοποιήσουν «ύποπτα πρόσωπα» και κατόπιν να συντάξουν δικογραφίες εξ αποστάσεως!!!

Ναι καλά διαβάσατε, χρησιμοποιούν βίντεο που υπάρχουν στο Youtube και το Facebook για να συντάξουν δικογραφίες και να κάνουν προσαγωγές/συλλήψεις πολιτών!

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέταξε δικογραφίες για 14 άτομα που «πιάστηκαν» σε βίντεο στο Youtube από τον Νοέμβριο του 2017, να αντιδρούν έναντι των αρχών σε πλειστηριασμούς κατοικιών.

Μια άλλη περίπτωση, αφορά ταυτοποίηση ατόμων που «πιάστηκαν» σε βίντεο στο Facebook. Στο υπόμνημα της αστυνομίας στην επίμαχη δικογραφια μάλιστα, αναφέρεται ότι ο ύποπτος «βρέθηκε» μετά από βίντεο που είχε δημοσιευτεί…στο Facebook.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κριθεί ένοχος επειδή απλά βρέθηκε σε κάποια διαδήλωση και τον «έπιασε η κάμερα» ή επειδή δημοσίευσε ψευδείς ειδήσεις στο Facebook. Και ποιος θα ορίζει ποιες είναι οι ψευδείς ειδήσεις; Μα φυσικά η…έγκυρη επιτροπή του παρατηρητηρίου!

Και ποιες οι συνέπειες κάποιων που θα αναρτούν περιεχόμενο αντίθετο προς την κυβέρνηση ή ειδήσεις μη αποδεκτές από την επιτροπή; Μήπως θα καταλήγουν σε ανύποπτο χρόνο στα αστυνομικά τμήματα όπως έγινε στα Γιαννιτσά;

Σίγουρα θέλει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή όλοι μας, στις ενέργειες μας εντός και εκτός διαδικτύου.

Καταλάβατε τι έρχεται;

Και χρειάστηκε μόνο μια τετραετία από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αν θέλετε κι άλλη μια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψηφίσετε μικρά κόμματα ώστε να αποδυναμωθεί η ΝΔ και να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική!

Θέλετε και δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «όλοι είναι ίδιοι..» ;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

(φώτο: Pexels)

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!