EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Συνελήφθη δημοτική σύμβουλος για "φακελάκι" 2.000 ευρώ- Καταγγέλλει σκευωρία - ΦΩΤΟ

Σε σκευωρία που στήθηκε σε βάρος της από τον πρώην σύντροφό της αποδίδει το στέλεχος της δημοτικής αρχής Άργους Δέσποινα Δαμασκηνού τις σε βάρος της κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση, όπως δημοσιεύει η Espresso.

Η κ. Δαμασκηνού, που είναι και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Άργους-Μυκηνών, συνελήφθη ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ότι απαίτησε εκβιαστικά χρήματα από έναν 28χρονο ξυλουργό που ανέλαβε να φτιάξει ένα στέγαστρο σε δημοτικό σχολείο της περιοχής αντί 9.500 ευρώ.

Ο εργάτης ολοκλήρωσε τις εργασίες του, αλλά η πληρωμή του αργούσε. Τότε απευθύνθηκε στον δήμο και την αρμόδια κυρία Δαμασκηνού. Όπως είπε ο ίδιος, η γυναίκα τον συμβούλευσε ότι για να πληρωθεί καλό θα ήταν να δώσει ένα "φακελάκι" 2.000 ευρώ στον δήμο.
Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 28χρονος μίλησε στον δήμαρχο που του είπε να δώσει τα χρήματα στη δημοτική υπάλληλο και μάλιστα να υπογράψει γραμμάτια. Απηυδισμένος ο ξυλουργός απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε το συμβάν.

Όπως γράφει η Espresso, το ραντεβού κλείστηκε για την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ο 29χρονος παρέδωσε στην πρόεδρο της Επιτροπής τα 2.000 ευρώ, τα οποία είχαν προσημειωθεί, και οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες. Στο πλαίσιο της προανάκρισης διερευνήθηκε τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου, ενώ το σχετικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η ίδια, με δήλωσή της στο argonafplia.gr, καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σκευωρίας και αντικρούει τις κατηγορίες: "Επειδή δεν έχω μάθει να κρύβομαι θα ήθελα να ενημερώσω τις φίλες και τους φίλους μου, ότι από χθες βιώνω ένα Γολγοθά, με υπαίτιο έναν άνθρωπο με τον οποίο κατά το πρόσφατο παρελθόν διατηρούσα σχέση και τον είχα βάλει στο σπίτι μου. Ο άνθρωπος αυτός , με εκδικητικό μίσος, προσπάθησε να δώσει άλλη διάσταση σε μια μεταξύ μας, από το παρελθόν, οικονομική διαφορά. Η πλεκτάνη που προσπάθησε να μου στήσει, βοηθούμενος πιστεύω και από τρίτους, που με βεβαιότητα θα αποκαλυφθούν σύντομα, είμαι σίγουρη ότι θα καταρρεύσει ενώπιον των Δικαστηρίων. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθούν όσοι προσπάθησαν να κατασκευάσουν αυτή την υπόθεση. Και να θυμίσω μια παροιμία ‘’όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα...".Πηγή: Espresso, argonafplia.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όσο κυλάει ο χρόνος όλο και νέα «διαμάντια» ανακαλύπτονται στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Οι ποινικολόγοι ανακαλύπτουν συνεχώς άρθρα του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα τα οποία καταργούνται παντελώς, και αφορούν την κατάρτιση ένοπλης ομάδας, τη βλασφημία του Θεού, της Εκκλησίας και της θρησκείας, τη περιύβριση νεκρών, την απάτη για την αποφυγή της στράτευσης, τη διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων, κ.λπ.

Παράλληλα, αδικήματα για τα οποία μέχρι τώρα προβλεπόταν η επιβολή της κάθειρξης, δηλαδή ήταν χαρακτηρισμένα κακουργήματα, με το νέο Ποινικό Κώδικα μετατρέπονται σε πλημμελήματα και φυσικά θα επιβάλλονται πολύ μικρότερες ποινές.Έτσι, με το νέο Ποινικό Κώδικα καταργείται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (καταργούνται τα άρθρα 59-64 του ΠΚ). Σήμερα σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης επιβάλλεται και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 1 έως 5 χρόνια και σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης συνεπάγεται αυτοδικαίως και πάλι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα δεν προβλέπεται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, τα αδικήματα τα οποία μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα και έχουν επιεικέστερη αντιμετώπιση είναι:

- το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, δηλαδή αυτό της κατασκευής και χρήσης μολότοφ που χρησιμοποιούν οι μπαχαλάκιδες στην Αθήνα, το οποίο μετατρέπεται από κακούργημα που είναι τώρα με προβλεπόμενη ποινή έως κάθειρξη 20 ετών, σε πλημμέλημα με προβλεπόμενη ποινή τα 3 έτη και σε περίπτωση μάλιστα που παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, παύει η δίωξη πριν ξεκινήσει (άρθρο 272),

-οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (άρθρο 135),

-η νόθευση αποδεικτικών (άρθρο 139),

-το κακούργημα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας μετατρέπεται σε πλημμέλημα (άρθρο 370Α) ,

-η υπηρεσία στον εχθρό (άρθρο 143),

-η δωροδοκία πολιτικών προσώπων (άρθρο 159Α),

-η τρομοκρατική οργάνωση ( άρθρο 187Α) και

-ο εμπρησμός (άρθρο 264) και η πλημμύρα (άρθρο 268).

Κατάργηση ουσιαστικών-βασικών άρθρων

Παράλληλα, καταργούνται ουσιαστικά άρθρα του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα, τα οποία μάλιστα σχετίζονται με τη βλασφημία θρησκειών, την περιύβριση των νεκρών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, καταργείται μια σειρά άρθρων του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα τα οποία συνθέτουν το ιδεολογικό και πολιτικό στάτους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν, εκτός από την άρση του πολιτικού ασύλου:

-πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες (άρθρο 192),

-κατάρτιση ένοπλης ομάδας (άρθρο195),

-διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων (άρθρο 197),

- κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό και θρησκεία (άρθρα 198-199),

- περιύβριση νεκρών ή μέλη του ή την τέφρα του (άρθρο 201) και

-εγκλήματα που ανάγονται στην στρατιωτική υπηρεσία, στην υποχρέωση στράτευσης και παράνομη αποδημία προς αποφυγή της στράτευσης (άρθρα 202 - 206).Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΕΠΙΠΛΕΟΝ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ»!

Ενώ η κυβέρνηση έχει τσακίσει τους Έλληνες στη φορολογία, μοιράζει τα εκατομμύρια που προέρχονται από το αίμα και τον ιδρώτα τους στα χρεωκοπημένα κόμματα!

Έτσι, ποσόν ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται για το τρέχον έτος στα πολιτικά κόμματα του «συνταγματικού τόξου» και στους –υποτιθέμενους!- συνασπισμούς των κομμάτων, σύμφωνα με απόφαση του μπολσεβίκου κομισάριου Εσωτερικών Χαρίτση. Κι αυτό συμβαίνει ενώ βρίσκεται σε εκκρεμότητα η δικαστική απόφαση για την δανειοδότηση των χρεωκοπημένων κομμάτων!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την υπ’ αριθμόν 15425/2019 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κατανέμονται από την τακτική κρατική χρηματοδότηση 12,5 εκατομμύρια ευρώ και από την κρατική χρηματοδότηση 2,5 εκατομμύρια ευρώ για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους» (εδώ γελάνε!).

Ιδού τα ποσά που θα λάβουν τα κόμματα – κάποια εκ των οποίων θα καταλήξουν κατευθείαν στις τσέπες των αρχηγίσκων τους:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 4.101.931.73 εκατομμύρια ευρώ ως χρηματοδότηση και άλλα 820.386,35 ευρώ για ερευνητικούς σκοπούς

-Η Νέα Δημοκρατία θα λάβει 3.315.147,74 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 663.029,55 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς

-Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα λάβει 828.824,24 και άλλα 165.764,85 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς .

-Το ΚΚΕ θα λάβει 906.938,98 ευρώ και άλλα 181.387, 80 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.

-Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα λάβουν 551.176, 95 και άλλα 110.235, 40 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.

-Η Ένωση Κεντρώων θα λάβει 523.868,44 ευρώ και άλλα 104.773,68 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.

-Το Ποτάμι θα λάβει 750.939,35 ευρώ και άλλα 150,187, 87 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.

-Η Ελιά (!!!) θα λάβει 156.862,74 και άλλα 31.372,56 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.

-Η Λαϊκή Ενότητα θα λάβει 73.529,41 και αλλα 14.705, 88 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.

(ΥΓ): Στην Χρυσή Αυγή αντιστοιχούν 1.060.388,27 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 212.077.65 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς, αλλά δεν πρόκειται να πάρει ούτε φράγκο, γιατί όταν έπαιρνε χάλαγε την πιάτσα, αφού τα επέστρεφε με κοινωνικές προσφορές (συσσίτια, κ.λπ.) σε όσους τα είχαν ανάγκη…
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Διάσημοι και επιφανείς πλήρωναν αδρά για να βάλουν τα παιδιά τους στα μεγάλα πανεπιστήμια

Σχεδόν 50 γνωστά και επιφανή πρόσωπα, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Φελίσιτι Χάφμαν και Λόρι Λάφλιν κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την απάτη στις εισαγωγικές εξετάσεις πανεπιστημίων της ελίτ στις ΗΠΑ, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο παράνομης εισαγωγής σε πανεπιστήμια που έχει εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα στην χώρα.

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος δεκάδων προσώπων που βοηθούσαν εύπορους Αμερικανούς να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους σε πανεπιστήμια όπως το Γέιλ, το Στάνφορντ και το Τζορτζτάουν, σε μια πλεκτάνη ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δίκτυο Edge College & Career Network λειτουργούσε μέσω μιας μικρής εταιρείας προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο με έδρα το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Βασιζόταν σε δωροδοκίες προπονητών, σε εξεταστές που υποδύονταν τους εξεταζόμενους ακόμη και σε παραποιημένες φωτογραφίες που εμφάνιζαν υποψήφιους χωρίς καμία σχέση με τον αθλητισμό ως αριστούχους αθλητές.

Το δίκτυό του χρέωνε από 100.000 δολάρια ως 2,5 εκατομμύρια δολάρια για κάθε παιδί και τα ποσά αυτά εμφανίζονταν ως δωρεές προς ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα-μαϊμού.

Ως επικεφαλής της απάτης εμφανίζεται ο 58χρονος Ούλιαμ "Ρικ" Σίνγκερ εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες , μεταξύ άλλων, για απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης και 12 προπονητές και συνεργάτες της επιχείρησής του.

"Ουσιαστικά εξαγόραζα ή δωροδοκούσα τους προπονητές για μία θέση. Και αυτό συνέβαινε πολύ συχνά", είπε στο δικαστήριο ο Σίνγκερ ομολογώντας την ενοχή του.

Ήδη απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, ανάμεσα στους οποίους οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Φελίσιτι Χόφμαν (πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς "Νοικοκυρές σε Απόγνωση") και η Λόρι Λάφλιν (γνωστή από την σειρά «Full House»).

Ντυμένη απλά με ένα μαύρο πουλόβερ, σκούρα γυαλιά και τα μαλλιά της πιασμένα κότσο, η Χόφμαν είναι ανάμεσα στους περίπου 20 κατηγορούμενους που εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

Ο δικαστής Αλεξάντερ Μακ Κίνον διέταξε να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση 250.000 δολαρίων η Χόφμαν μέχρι την ακροαματική διαδικασία που θα γίνει στις 29 Μαρτίου στη Βοστώνη.

Ο σύζυγος της Χόφμαν, ο επίσης ηθοποιός Γουίλιαμ Χ. Μέισι, γνωστός από την ταινία "Fargo", καθόταν στα μπροστινά καθίσματα.

Εναντίον του Μέισι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση, αλλά ο βοηθός εισαγγελέα Άνταμ Σλάιφερ είπε στο δικαστήριο ότι (ο Μέισι) "βρίσκεται στο στόχαστρο».

Ο σύζυγος της Λάφλιν, ο Μόσιμο Τζιανούλι, ένας σχεδιαστής μόδας γνωστός για την σειρά ρούχων "Μόσιμο", επίσης βρισκόταν στο δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ανάμεσα στους διάσημους γονείς εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες είναι ο Μανουέλ Ενρίκες, ο επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού οργανισμού Capital Inc, ο Γκόρντον Κάπλαν, ο συμπρόεδρος της διεθνούς νομικής εταιρείας Willkie Farr & Gallagher, ο Μπιλ Μακ Γκλάσαν ο νεώτερος, ο οποίος είναι επικεφαλής της εταιρείας επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων TPG Capital και ο Ντάγκλας Χοτζ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Pimco.

Οι φερόμενοι εγκέφαλοι της απάτης και οι γονείς που εξαγόραζαν θέσεις αντιμετωπίζουν έως και 20 χρόνια ποινή φυλάκισης αν καταδικαστούν.

Πάντως, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος φοιτητών καθώς, σε πολλές περιπτώσεις δεν γνώριζαν ότι οι γονείς τους είχαν φροντίσει για την εισαγωγή τους.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν τέλος ότι εναπόκειται στα πανεπιστήμια να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τους φοιτητές τους που έχουν εισαχθεί μέσω της απάτης.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άτακτο Brexit επιλέγει η πλειοψηφία

Η νέα ταπεινωτική ήττα της Μέι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Ποιες επιπτώσεις θα έχει μια μη συμφωνημένη έξοδος

Αναμενόταν, αν και υπήρχε ελπίδα ότι ίσως τη «δωδεκάτη ώρα» οι βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων θα αντιλαμβάνονταν τη σπουδαιότητα της ψήφου τους και θα έδιναν χώρο σε ένα «συντεταγμένο» Brexit. Όμως, η πραγματικότητα έδειξε ότι ο Στιβ Μπάνον νίκησε και, με απαρχή τη «μη συντεταγμένη» έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκινά μια πορεία αναταραχής στην Ευρώπη, που ίσως να αποτελέσει την καλύτερη βάση για τη νίκη των λαϊκιστών/ακροδεξιών και άρα του... τραμπισμού παγκοσμίως.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπέστη μια νέα – μικρότερη από την προηγούμενη – βαριά ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων, αφού καταψηφίστηκε δεύτερη φορά η συμφωνία για το Brexit, η οποία περιείχε και συμφωνία της τελευταίας στιγμής που είχε επιτευχθεί με τον Γιούνκερ και κυρίως αφορούσε το backstop, το σκληρό σύνορο δηλαδή μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας, επαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Το «καντράν» έγραψε 242 υπέρ και 391 κατά και έτσι η συμφωνία για το Brexit καταψηφίστηκε και αυτή τη φορά, παρά τις διαβεβαιώσεις της τελευταίας στιγμής που εξασφάλισε η Μέι από τον Γιούνκερ τα ξημερώματα της Τρίτης. Στην προηγούμενη ψηφοφορία, τον Ιανουάριο, 202 βουλευτές είχαν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας.

«Νέα ταπεινωτική ήττα της Μέι για τη συμφωνία της» είναι το σχόλιο του «Guardian». Όλα αυτά μόλις 17 ημέρες πριν από την 29η Μαρτίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

«Λυπάμαι γι’ αυτή την απόφαση του Κοινοβουλίου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μακράν το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η ομαλή έξοδος από την Ε.Ε. Και η συμφωνία που έχουμε είναι η καλύτερη και η μόνη διαθέσιμη» είπε η Μέι στους βουλευτές, με φωνή που μόλις έβγαινε, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός γνωρίζει ότι και ύστερα από αυτή την ψηφοφορία το Πάσχα αρχίζει πιο νωρίς για εκείνη. Πολλοί στο κόμμα της θέλουν να διαβεί την Εβδομάδα των Παθών και να χάσει τη θέση της. Χωρίς να έχουν όμως σαφή προοπτική ούτε διάδοχο έτοιμο να αναλάβει το τιμόνι.

Επόμενα βήματα

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, την Τετάρτη διεξήχθη συζήτηση και ψηφοφορία για να αποφασίσει το Κοινοβούλιο αν είναι υπέρ του Brexit χωρίς συμφωνία. Με την πολυτέλεια της «ελεύθερης ψήφου» για τους βουλευτές των Συντηρητικών, η Μέι τόνισε με νόημα:
«Ο καλύτερος τρόπος είναι να φύγουμε από την Ε.Ε. με συμφωνία. Πιστεύω ακόμη ότι υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή γι’ αυτό». Αν οι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της άτακτης εξόδου, τότε αυτό θα αποτελέσει κυβερνητική πολιτική, συνέχισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός. Αν ψηφίσουν κατά, τότε την Πέμπτη θα ακολουθήσει νέα ψηφοφορία, για την παράταση του άρθρου 50.

«Η παράταση δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Η Ε.Ε. θέλει να ξέρει αν η Βρετανία επιθυμεί την ανάκληση του άρθρου 50 ή αν θέλει (νέο) δημοψήφισμα. Η Βουλή πρέπει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα».

Εκλογές ζητάει ο Κόρμπιν

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία ότι η Μέι πρέπει πλέον να προκηρύξει εκλογές καθώς στερείται νομιμοποίησης. Γι’ αυτό ακριβώς οι Εργατικοί θα πιέσουν τώρα προς την κατεύθυνση ενός «ήπιου» Brexit. «Πιστεύω ότι υπάρχει πλειοψηφία για τη λογική, αξιόπιστη και διαπραγματεύσιμη συμφωνία των Εργατικών. Ανυπομονώ να ανακτήσει τον έλεγχο το Κοινοβούλιο, ώστε να επιτύχουμε εκεί που απέτυχε κατάφωρα αυτή η κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Η κρίσιμη λεπτομέρεια
Λίγο πριν από την ψηφοφορία ο γενικός εισαγγελέας (πολιτική θέση και ύπατος νομικός του στέμματος και της κυβέρνησης) δήλωσε ότι και με τις νέες «παραχωρήσεις» που κατάφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με την Ε.Ε., το «Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να εγκλωβιστεί στον κυκεώνα του backstop στην Ιρλανδία». Αυτό, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την απόρριψη της πρότασης Μέι.

Καταστροφή ή... αυτοκρατορία;

Οι καταστροφολόγοι προβλέπουν την απόλυτη καταστροφή, ενώ οι ευρωαρνητές προβλέπουν την άνοιξη του Ηνωμένου Βασιλείου και την ανασύσταση της... αυτοκρατορίας. Η αλήθεια είναι σίγουρα κάπου στη μέση. Ειδικότερα τα βασικά προβλήματα που αναμένονται είναι η ελεύθερη πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας, η απογείωση των τιμών και η αποχώρηση διεθνών ομίλων.

Ειδικότερα, το χωρίς συμφωνία Brexit αποτελεί το χειρότερο σενάριο για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς πολλοί προβλέπουν πως θα έχει τεράστιες συνέπειες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η οικονομική δραστηριότητα θα βρεθεί σε κενό αέρος και άρα θα έχουμε ύφεση λόγω των μειώσεων στις δαπάνες των νοικοκυριών και στις επενδύσεις των επιχειρήσεων. Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Τζέιμς Κάρνι δεν αποκλείει προσωρινή συρρίκνωση του ΑΕΠ. Στη χειρότερη των περιπτώσεων η ΤτΑ περιμένει άνοδο του πληθωρισμού κατά 6,5%, αύξηση της ανεργίας στο 7,5% και ελεύθερη πτώση κατά 30% των τιμών των κατοικιών.

Αναφορικά με τη στερλίνα, η ΤτΑ προβλέπει ότι η συναλλαγματική ισοτιμία της λίρας θα υποχωρήσει κατά 25%. Γι’ αυτό, μπροστά στο σενάριο να ξεσπάσει χρηματοοικονομική κρίση, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε από τις τράπεζες να αυξήσουν τα άμεσα διαθέσιμα κεφάλαιά τους σε επίπεδο που υπερβαίνει το 1 τρισ. λίρες συνολικά.

Κλειστά σύνορα και δασμοί

Μετά το Brexit η χώρα θα επανέλθει σε καθεστώς δασμολόγησης και θα προκύψουν πολλά διοικητικά και διαχειριστικά προβλήματα στα σύνορα με την Ε.Ε., καθώς πλέον οι εμπορικές ανταλλαγές θα διέπονται από τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Ως άμεση πυροσβεστική απάντηση, η κυβέρνηση μελετά τη δραστική μονομερή μείωση των δασμών στα εισαγόμενα αγαθά.

Άλλη πιθανότητα είναι να υπάρξουν τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις στα βρετανικά λιμάνια. Οι αυστηρότεροι έλεγχοι ενδέχεται εξάλλου να προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στον σταθμό Σεντ Πάνκρας του Λονδίνου, τουλάχιστον ως προς τα ταξίδια με τους συρμούς του Eurostar.

Θα ακριβύνει η φέτα!

Οι τιμές αρκετών αγαθών ενδέχεται να απογειωθούν, λόγω της επιβολής δασμών και λόγω του ότι οι εισαγωγές θα ακριβύνουν κυρίως εξαιτίας της πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της λίρας. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ ενδέχεται να μην έχουν ποικιλία ευρωπαϊκών λιχουδιών αλλά και φρούτων, λόγω των δυσχερειών στην προμήθεια αγαθών από τη Γηραιά Ήπειρο, ειδικά φρέσκων λαχανικών και φρούτων.

Επιπτώσεις στη βαριά βιομηχανία

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς θα απορρυθμιστούν οι αλυσίδες εφοδιασμού και ενδέχεται μεγάλες βιομηχανίες να πάρουν την άγουσα προς την έξοδο. Η ιαπωνική Nissan δεν θα κατασκευάσει ένα crossover στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και η Honda πρόκειται να κλείσει το εργοστάσιό της στη Βρετανία το 2021. Ο κολοσσός της αεροπορικής βιομηχανίας Airbus έχει προειδοποιήσει πως μπορεί να χρειαστεί να πάρει «πολύ οδυνηρές» αποφάσεις, συνεπώς διακυβεύονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Εν κατακλείδι, το (άτακτο) Brexit, θα δημιουργήσει μια γεωπολιτική περιδίνηση, της οποίας τις συνέπειες ελάχιστοι μπορούν να προβλέψουν πλήρως.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσδεθείτε εν όψει αναταράξεων

Ρευστότητα. Αυτή είναι η λέξη που αποτυπώνει ίσως πληρέστερα την κατάσταση που επικρατεί εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά και των δικών μας εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά από τα μνημόνια, αλλά πολύ μακριά ακόμη από ό,τι θα μπορούσε να αποκληθεί «κανονικότητα». Η Ευρώπη αφήνει πίσω της μια εποχή δεκαετιών που χαρακτηρίστηκε από ηρεμία, αύξηση των προσδοκιών και κάποια βήματα ενοποίησης, καθώς η αδυναμία της να δώσει πειστικές απαντήσεις στην πρόσφατη κρίση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ξεπήδησαν πολλές και ποικίλες θύελλες.

Το Eurogroup ήρθε προσφάτως να μας υπενθυμίσει ότι, παρά το σχετικό περιθώριο που έχουμε να αποφασίζουμε σε επιμέρους πολιτικά μέτρα, στις σοβαρές αποφάσεις η γνώμη των δανειστών είναι η κρίσιμη. Διαφορετικά μια νέα κρίση χρέους μπορεί να μας γυρίσει πολλά βήματα πίσω. Αυτό είναι ένα ακόμη κριτήριο στο πώς πρέπει να διαβάζουμε και τις εσωτερικές προεκλογικές εξαγγελίες.

Αν όμως στην Ελλάδα η επιτήρηση παραμένει αυστηρή και η χώρα σε έναν δρόμο από τον οποίο δεν μπορεί να παρεκκλίνει σοβαρά, στη Γηραιά Ήπειρο τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα. Η πολιτική καθεστηκυία τάξη αποσυντίθεται επί τη βάσει της λιτότητας και του μεταναστευτικού καθώς κόμματα και κινήματα – εξ αριστερών και, κυρίως, εκ δεξιών – αμφισβητούν το σημερινό ευρωπαϊκό στάτους, αλλά χωρίς κάποιο ξεκάθαρο σχέδιο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο, αφού αποφάσισε διά δημοψηφίσματος την έξοδό του από την Ε.Ε., διαπιστώνει ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’ όσο είχε υπολογιστεί και ψάχνει εκ των υστέρων το προτιμότερο μοντέλο εξόδου βυθισμένο σε πολιτική κρίση.

Η Γερμανία είναι χαμένη ανάμεσα στον οιονεί εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, την αποδυνάμωση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών και την απειλή δραματικής υποχώρησης του οικονομικού της μοντέλου.

Η Γαλλία αδυνατεί να αδράξει την ευκαιρία και να ανακτήσει τον πρώτο ρόλο στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση πολιτικού προσανατολισμού εν μέσω παραγωγικής - κοινωνικής κρίσης και ταχείας απαξίωσης των Προέδρων της.

Στην Ιταλία ο Σαλβίνι εκμεταλλεύεται πλήρως την αποσύνθεση του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος και η Ισπανία θα πρέπει να λύνει διαρκώς πολλά και δύσκολα πολιτικά «σταυρόλεξα».

Καθώς η Κίνα προβάλλει δυναμικά αξιώσεις πρωτοκαθεδρίας στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, το πλουσιότερο τμήμα του δυτικού κόσμου αδυνατεί να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του και να αποφασίσει τον προσανατολισμό του. Οι σπασμοί που προκαλούν η απώλεια του παγκόσμιου ρόλου της Ευρώπης και η εσωστρέφεια θα κρατήσουν πολύ ακόμη. Προσδεθείτε εν όψει αναταράξεων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολλά τα έσοδα μέσω AirBnb - Οι περιοχές χρυσωρυχεία σε Αθήνα και νησιά

Τα στοιχεία από συμβολαιογραφικά γραφεία αποκαλύπτουν ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb, και το μετρό έχουν προκαλέσει άλμα τιμών των ακινήτων σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του AirDNA, που «μετρά» τις αποδόσεις από τις μεγάλες πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων και κυρίως του Airbnb.

Σε Κουκάκι- Μακρυγιάννη είναι ενεργά 771 ακίνητα, τα οποία σε ποσοστό άνω του 90% εκμισθώνονται ολόκληρα.

Και όπως φαίνεται αυτό είναι λογικό, καθώς αποτελούν πολύ καλή πηγή εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες τους, αφού του αποφέρουν 77 δολάρια/ ημέρα, 1.560 δολάρια το μήνα ή αλλιώς 1.377 ευρώ.

Μάλιστα όσο κάποιος ανηφορίζει προς την Ακρόπολη τα ακίνητα αποδεικνύονται ακόμα πιο κερδοφόρα. Συγκεκριμένα τα 354 ακίνητα γύρω από τον Ιερό Βράχο, κάνουν τους ιδιοκτήτες τους πλουσιότερους κατά 1.831 δολάρια το μήνα, δηλαδή 1.616 ευρώ.

Σύμφωνσ με το economistas, και οι τουριστικοί προορισμοί όμως αποδεικνύονται «θησαυρός» για όσους διαθέτουν τα ακίνητα τους μέσω της πλατφόρμας του Airbnb.

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί στην Κέρκυρα. Το μήνα Αύγουστο που η τουριστική κίνηση είναι στα ύψη ένα ακίνητο δίνει εισόδημα στον ιδιοκτήτη του 2.793 δολάρια ή αλλιώς 2.465 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η πληρότητα φτάνει το 100%.

Στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Εκεί το μηνιάτικο που μπορεί να εξασφαλίσει το Airbnb αγγίζει τα 2.688 δολάρια ή αλλιώς 2.372 ευρώ.

Και όσο πλησιάζουμε σε πιο hot προορισμούς η κατάσταση ξεφεύγει. Ενδεικτικά παραδείγματα η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Στο νησί της Καλντέρας το μηνιαίο έσοδο φτάνει και τα 5.967 δολάρια ή αλλιώς 5.266 ευρώ, ενώ στο νησί των Ανέμων τα 12.200 δολάρια ή αλλιώς 10.768 ευρώ.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξελίξεων συνέχεια στα My Market μετά την απαράδεκτη επιστολή - Και νέα παραίτηση

Μία ακόμη ηχηρή αποχώρηση στην ηγεσία των My Market ακολούθησε μετά το σάλο που προκάλεσε το γραπτό κείμενο προς τους υπαλλήλους των καταστημάτων της περιοχής.

Η περιφερειακή διευθύντρια που έγραψε το επίμαχο κείμενο ήταν η πρώτη που παραιτήθηκε για να ακολουθήσει και ο προϊστάμενός της, γενικός διευθυντής λειτουργίας των καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία αμέσως μετά τις διαστάσεις που πήρε η δημοσιοποίηση του γραπτού κειμένου της περιφερειακής διευθύντριάς της εξέδωσε ανακοίνωση, όπου έκανε λόγο για ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της, την κουλτούρα και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10.700 εργαζομένων της εταιρείας.

«Οι άνθρωποί μας», όπως τονίστηκε, «ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα - και μετά τη συγχώνευση με τη Βερόπουλος - ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

H εταιρεία διευκρίνισε ακόμη πως είναι απόλυτα σύννομη με τις συλλογικές συμβάσεις και τόνισε μάλιστα πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι μισθοί είναι άνω αυτού που ορίζει ο νόμος ως βασικό.

Δικαιολόγησε μάλιστα την ύπαρξη κατηγορίας εργαζομένων με αμοιβή 300 ευρώ, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρόκειται για χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους, των οποίων οι συμβάσεις προβλέπουν αυτό το ύψος των μισθώνΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!