EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Ανοίγουν οι ομαδικοί τάφοι των θυμάτων του ISIS - «Δωσίλογοι των τζιχαντιστών οι ντόπιοι σουνίτες»

Ένας πρώτος ομαδικός τάφος θυμάτων του Ισλαμικού Κράτους άνοιξε χθες Παρασκευή στο Κότζο, μια περιοχή όπου ζουν κυρίως μέλη της μειονότητας των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ, παρουσία της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Νάντια Μουράντ.

Το άνοιγμα του τάφου αυτού από τις αρχές του Ιράκ για την εκταφή των σορών και τον εντοπισμό στοιχείων που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων θα επιτρέψει να διευκρινιστεί η τύχη εκατοντάδων κατοίκων του Κότζο στην περιοχή Σίντζαρ της επαρχίας Νινευή, διαβεβαίωσε ο ΟΗΕ που ερευνά για να καθορίσει αν οι σφαγές αυτές αποτελούν γενοκτονία.

Στο Κότζο, από όπου κατάγεται και η Μουράντ, πιστεύεται ότι εκτελέστηκαν εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες όταν οι τζιχαντιστές εισήλθαν στην περιοχή τον Αύγουστο του 2014.

Ηλικίας 25 ετών, η νεαρή Γιαζίντι και η ίδια πρώην σκλάβα του σεξ των μαχητών του ΙΚ, μάχεται μαζί με τη δικηγόρο και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ ώστε να αναγνωριστούν τα εγκλήματα της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Κατά την επέλασή τους στο Ιράκ το 2014, στη διάρκεια της οποίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους σχεδόν το ένα τρίτο της χώρας, οι τζιχαντιστές απήγαγαν περισσότερες από 700 γυναίκες και παιδιά από το Κότζο. Οι γυναίκες και τα κορίτσια άνω των 9 ετών έγιναν σκλάβες του σεξ των τζιχαντιστών, ενώ τα αγόρια πάνω των 7 ετών παιδιά- στρατιώτες.

Καλώντας τις αρχές στη Βαγδάτη και το ιρακινό Κουρδιστάν να «προστατεύσουν τους ομαδικούς τάφους» ώστε να βρεθούν εκεί αποδείξεις «για τη γενοκτονία των Γιαζίντι», η Νάντια Μουράντ ζήτησε «να λογοδοτήσουν οι δράστες των εγκλημάτων».

«Δεν θα υπάρξει συμφιλίωση με τις αραβικές φυλές της περιοχής μας, αν οι αξιωματούχοι τους δεν δώσουν τα ονόματα των δραστών των εγκλημάτων προκειμένου να δικαστούν», τόνισε, την ώρα που οι Γιαζίντι κατηγορούν πολλά μέλη της σουνιτικής κοινότητας, που αποτελεί μειονότητα στην περιοχή, ότι ήταν συνεργοί των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ Κάριμ Άσαντ Άχμαντ Χαν, το άνοιγμα του ομαδικού αυτού τάφου σηματοδοτεί «μια σημαντική στιγμή». Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το ΙΚ έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 200 ομαδικούς τάφους, στους οποίους ενδέχεται να περιέχονται περισσότερα από 1.200 πτώματα.

Ο Χαν εξήγησε ότι στην περιοχή Σίντζαρ έχουν εντοπιστεί «73 ομαδικοί τάφοι». «Διαπράχθηκε κακό, προκλήθηκαν ζημιές και αυτό δεν μπορεί να σβηστεί με όμορφα λόγια», κατήγγειλε.

Μόνο στην επαρχία Νινευή, όπου βρίσκονται το Κότζο και η Μοσούλη, πρώην πρωτεύουσα του χαλιφάτου του ΙΚ περισσότεροι από 7.200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, εκ των οποίων περισσότεροι από 3.000 είναι Γιαζίντι, σύμφωνα με τις αρχές.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δύο ευρώ θα είναι κατά µέσο όρο η αύξηση στην τιµή των κανονικών εισιτηρίων και ένα ευρώ στην τιµή των µειωµένων που θα ισχύσει από το 2020 σε 24 αρχαιολογικούς χώρους και µνηµεία, συµπεριλαµβανοµένων και ορισµένων εµβληµατικών µουσείων, όπως π.χ. του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, όπου το ολόκληρο και το µειωµένο εισιτήριο από 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα θα ανέλθουν στα 12 και 6 ευρώ. Θα υπάρξει πάντως και µείωση σε πέντε αντίστοιχους χώρους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», οι τιµές, των εισιτηρίων -µεταξύ άλλων- θα αυξηθούν: Στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Αγοράς και Μουσείο Στοάς Αττάλου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου, όπου το εισιτήριο από 8 ευρώ (4 ευρώ µειωµένο) θα πάει στα 10 ευρώ (5 ευρώ µειωµένο). Στον αρχαιολογικό χώρο Ρωµαϊκής Αγοράς και στον αρχαιολογικό χώρο ∆ωδώνης, από 6 ευρώ (3 ευρώ µειωµένο) σε 8 ευρώ (4 ευρώ µειωµένο).

Και στον Λευκό Πύργο

Στον αρχαιολογικό χώρο Βιβλιοθήκης Αδριανού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Θήρας, στο ∆ιαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στον Λευκό Πύργο, από 4 ευρώ (2 ευρώ µειωµένο) σε 6 ευρώ (3 µειωµένο). Στον αρχαιολογικό χώρο Ολυµπιείου και στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου η τιµή αλλάζει από 6 ευρώ (3 ευρώ µειωµένο) σε 8 ευρώ (4 ευρώ µειωµένο).

Οσο για τις µειώσεις, αφορούν στις τιµές των εισιτηρίων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου (από 8 και 4 ευρώ το ολόκληρο και το µειωµένο γίνονται 6 και 3 ευρώ αντίστοιχα), στον αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης (από 12 και 6 ευρώ γίνονται 10 και 5 ευρώ), στον αρχαιολογικό χώρο Νεκροµαντείου (από 8 και 4 ευρώ σε 6 και 3 ευρώ) και στο Βυζαντινό Μουσείο ∆ιδυµοτείχου (από 4 και 2 ευρώ σε 3 και 2 ευρώ). Το θέµα απασχόλησε προχθές το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συµβούλιο (ΚΑΣ), τα µέλη του οποίου έδωσαν οµόφωνα το «πράσινο φως» στις προτάσεις της οµάδας εργασίας που ασχολήθηκε µε τον επανακαθορισµό των τιµών εισιτηρίων (µεµονωµένων και ενιαίων) σε αρχαιολογικούς χώρους και µουσεία ανά την επικράτεια.

Στις νέες προτάσεις ελήφθησαν υπόψη στατιστικά στοιχεία και έσοδα από εισιτήρια, η κατάσταση των χώρων, η περιοχή που βρίσκονται -αν δηλαδή προσελκύουν κόσµο ή όχι-, η ολοκλήρωση έργων ΕΣΠΑ και κυρίως η επισκεψιµότητά τους. Σύµφωνα µε τις νέες τιµολογιακές προτάσεις, προστίθεται κατηγορία των 10 ευρώ σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως στο Σούνιο και στην Αρχαία Αγορά - Μουσείο Στοάς Αττάλου (των οποίων η τιµή αυξάνεται), καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης (όπου η τιµή µειώνεται, δηλαδή από 12 και 6 ευρώ οι τιµές πηγαίνουν στα 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα). Επίσης καταργείται η κατηγορία των 2 ευρώ (σε αρχαιολογικούς χώρους, µουσεία και µνηµεία), που αντικαθίσταται από την κατηγορία των 3 ευρώ καθολικά – µε το µειωµένο εισιτήριο να ανέρχεται στα 2 ευρώ


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαβρόγλου για το αδιάβλητο των εξετάσεων: Να μας πει η ΟΛΜΕ αν έχει εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς

«Το σύστημα είναι πολύ ορθολογικό και πολύ ενισχυμένη η παιδαγωγική του διάσταση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Οι εγκύκλιες σπουδές ολοκληρώνονται στη Β' Λυκείου και η γενική παιδεία συνεχίζεται και στη Γ' Λυκείου, αλλά συνεχίζεται σε ένα πλαίσιο προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο», επισήμανε για τη φιλοσοφία της πρότασης, που ανακοίνωσε ο ίδιος την Πέμπτη και τίθεται από βδομάδα σε διαβούλευση, ώστε πριν από το Πάσχα να είναι νόμος του κράτους.

Απαντώντας στις επιφυλάξεις που εξέφρασε η ΟΛΜΕ για το αδιάβλητο των ενδοσχολικών εξετάσεων απολυτηρίου, ο υπουργός κάλεσε την Ομοσπονδία να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον σημερινό τρόπο που οι μαθητές αποκτούν απολυτήριο, καθώς και να δηλώσει δημόσια εάν δεν έχει εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με τη συμπλήρωση -τον Οκτώβριο- των πρώτων μηχανογραφικών δελτίων, μέσα από τα οποία θα προκύψουν τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, διαβεβαίωσε πως έπειτα από «πάρα πολλές συζητήσεις με σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες» η διαδικασία που ανακοινώθηκε δεν έχει δυσκολίες ως προς την κατανόηση και δεν επιφέρει επιπρόσθετη πίεση στους μαθητές.

Σε ό,τι αφορά τα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της αναδιάταξης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σημείωσε ότι το δρόμο της Βουλής παίρνουν άμεσα οι συνέργειες των Ιδρυμάτων στη Δυτική Μακεδονία, όπως και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Γνωστοποίησε, δε, πως σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η συζήτηση ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου υπάρχει μία πρόταση για τη Σχολή Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να γίνει Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα και τα υπόλοιπα τμήματα να πάνε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου θα ιδρυθεί Νομικό Τμήμα, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Με τα νομοσχέδια που πρόκειται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην Παιδεία και ξεκινά ένας νέος κύκλος, ο οποίος θα δίδει έμφαση στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Περαιτέρω, ο υπουργός «έκλεισε» οριστικά τη συζήτηση, η οποία είχε ανοίξει τις τελευταίες μέρες μέσα από εισηγήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων για τη δυνατότητα προαιρετικής αφυπηρέτησης των μελών ΔΕΠ στα 70 έτη, γνωστοποιώντας ότι στη σημερινή σύνοδο των πρυτάνεων προτίθεται να ανακοινώσει νέες θέσεις καθηγητών.

Για τον προγραμματισμό των μόνιμων διορισμών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διευκρίνισε ότι για τις 4.500 προσλήψεις που έχουν προϋπολογιστεί για το 2019, σε λίγες μέρες το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην προκήρυξη και το άνοιγμα του συστήματος για αιτήσεις και αμέσως μετά θα εκδοθεί η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προγραμματισμό των 5.250 διορισμών, για το 2020.

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Ιεραρχίας, την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχιστεί ο διάλογος και για τα θέματα μισθοδοσίας, για τα οποία η Ιεραρχία έχει δηλώσει ότι αρνείται να συζητήσει».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα Ζηλανδία: Ήρεμος και χαμογελαστός στο δικαστήριο μακελάρης (Video)

Ντυμένος με τη λευκή στολή των κρατούμενων και χωρίς παπούτσια 28χρονος Αυστραλός, δράστης του χθεσινού μακελειού σε δύο τεμένη στο Κράισττσερτς εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκε μία κατηγορία για ανθρωποκτονία.

Ο Μπρέντον Χάριστον Ταράντ, Αυστραλός υπήκοος, χαμογέλασε όταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφησαν να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald. Φωτογραφίες τον δείχνουν να κάνει με το χέρι του το σήμα «OK», μια χειρονομία που συχνά χρησιμοποιείται για να εκφραστεί η στήριξη στην ακροδεξιά ιδεολογία της λευκής υπεροχής.

«Φαινόταν ήρεμος και παρατηρούσε επί πολλή ώρα τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους», μετέδωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Radio New Zealand.

Ο Ταράντ δεν ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά ούτε και να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του από το δικαστήριο. Θα παραμείνει υπό κράτηση ως τις 5 Απριλίου οπότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του Κράισττσερτς.

Ο δικαστής Πολ Κέλαρ επέτρεψε στους φωτορεπόρτερ να τραβήξουν φωτογραφίες του Ταράντ, αλλά ζήτησε να δημοσιευθούν με το πρόσωπό του καλυμμένο από «μωσαϊκό», ενώ η δικαστική αίθουσα ήταν κλειστή για το κοινό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πιθανό να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες.

Η χθεσινή επίθεση εναντίον δύο τεμενών στο Κράισττσερτς, που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 49 ανθρώπους και την οποία η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική, είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη χώρα.

Δύο ακόμη πρόσωπα βρίσκονται υπό κράτηση και η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει την εμπλοκή τους στην επίθεση. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν είχε ποινικό μητρώο, ούτε βρισκόταν σε καταλόγους στη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία με πρόσωπα που παρακολουθούσαν οι αρχές.

Στο μεταξύ ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία σε όλες τις πόλεις της Νέας Ζηλανδίας, κάτι που είναι ασυνήθιστο για μια χώρα με πολύ χαμηλά ποσοστά ένοπλης βίας.


Τα όπλα του δράστη

Σύμφωνα με την Άρντερν, ο Ταράντ είχε άδεια οπλοφορίας και χρησιμοποίησε πέντε όπλα για να διαπράξει το μακελειό, μεταξύ των οποίων δύο ημι-αυτόματα και δύο τουφέκια.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα όπλα του δράστη φαίνεται ότι είχαν τροποποιηθεί, ενώ το αυτοκίνητό του ήταν γεμάτο όπλα, κάτι που υπονοεί «την πρόθεσή του να συνεχίσει την επίθεση».

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς ο Ταράντ κατάφερε να έχει στην κατοχή του τόσα όπλα, πώς έλαβε άδεια οπλοφορίας, αλλά και πώς μπόρεσε να εισέλθει στη χώρα για να διαπράξει την επίθεση, εξήγησε η Άρντερν.

«Μπορώ να σας πω ένα πράγμα αυτή τη στιγμή: οι νόμοι μας για την οπλοκατοχή θα αλλάξουν», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την απαγόρευση των ημι-αυτόματων όπλων.Τα θύματα

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για τη σημασία να επανενωθούν οι οικογένειες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα «το συντομότερο δυνατό», ενώ πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να ανασύρονται πτώματα από το τέμενος αλ Νουρ, τόπο της πρώτης επίθεσης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε όσους έχασαν ένα πρόσωπο από το οποίο εξαρτώνταν οικονομικά.

Εξάλλου ο 71χρονος Νταούντ Νάμπι, ένας Αφγανός που έφτασε στη Νέα Ζηλανδία τη δεκαετία του 1980, είναι το πρώτο θύμα της χθεσινής επίθεσης η ταυτότητα του οποίου έχει δημοσιοποιηθεί.

Συνολικά 48 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις. Ανάμεσά τους είναι δύο αγόρια, ηλικίας δύο και 13 ετών. Έντεκα από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Κράισττσερτς.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το καταστροφικό ντόμινο που απειλεί την ανθρωπότητα

Για τη δραματική μείωση του πληθυσμού των εντόμων στον πλανήτη, αραιά και πού διαβάζει κανείς κάτι στον λαλίστατο διεθνή τύπο. Οι νεώτερες έρευνες, σε διάφορα μέρη του κόσμου, μιλούν για απώλειες μεταξύ 50-90%. Τα αίτιά τους δεν έχουν ακόμη διακριβωθεί. Ελλείψει εντόμων, σε περιοχές όπως η Κίνα η επικονίαση των καλλιεργούμενων φυτών και δέντρων γίνεται πλέον από εργάτες ενώ οι Ιάπωνες πειραματίζονται με δρόνους-επικονιαστές. Και επειδή η μεγάλη πλειονότητα των φυτών είναι εντομόφιλα, επικονιάζονται δηλαδή με τη βοήθεια εντόμων, ιδίως μελισσών, ο κίνδυνος που ανακύπτει είναι κατά τις πιο έγκυρες εκτιμήσεις πολύ μεγαλύτερος εκείνου της κλιματικής αλλαγής.

Στον δημόσιο λόγο το ζήτημα είναι, φυσικά, ανύπαρκτο. Καθώς όλη την προσοχή των δημοσιογράφων και των πολιτικών την απορροφά η κλιματική αλλαγή, κι αυτή πάλι συνδέεται εντελώς παραπλανητικά με το ζήτημα της “ήπιας” ενέργειας, είτε διαβάζεις τοποθετήσεις κόμματος είτε διαφήμιση εταιρείας είναι το ίδιο.

Αρκεί να απαλλαγούμε από τους ενεργειακούς πόρους τους βασιζόμενους στον άνθρακα, και μπορούμε να εξακολουθήσουμε να καταναλώνουμε ανέμελα και αφειδώς, αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται. Οι μπαταρίες της Τέσλα, ναι, αυτές θεωρούνται οικολογικές «επαναστάσεις», μήπως και στερηθεί ο αναξιοπαθείς κάτοικος του Πρώτου κόσμου την αυτοκίνησή του.

Είναι βέβαιο μάλιστα ότι και αν ακόμη το θέμα των εντόμων τρυπώσει κατά λάθος σε καμιά υποσημείωση της ημερήσιας διάταξης μιας διεθνούς συνόδου, θα βρεθούν αμέσως κάποιοι, αυτοαποκαλούμενοι «συντηρητικοί» μάλιστα, που όπως και στην μεταβολή του κλίματος θα αμφισβητήσουν τα δεδομένα και θα τα αποδώσουν σε συνωμοσία κάποιων δολερών επιστημόνων. Λες και μπορεί να υπάρξει πολιτικός «συντηρητισμός», χωρίς συντήρηση και αυτοσυντήρηση πρώτα του πλανήτη…

Οι προβλέψεις του Ουίλσον

Στο βιβλίο του “The Creation: An Appeal to Save Life on Earth” (2006), ο κορυφαίος βιολόγος (και εντομολόγος) της εποχής μας, ο μεγάλος Έντουαρντ Ο. Ουίλσον ανέπτυξε ένα σενάριο των πιθανολογούμενων ήδη τότε εξελίξεων. Οι τωρινές μετρήσεις επιβεβαιώνουν, και μάλιστα επί τα χείρω, τις εκτιμήσεις του εκείνες. Το παραθέτω μεταφράζοντας από τις σελίδες 34-35:

«Οι άνθρωποι χρειάζονται τα έντομα για να επιβιώσουν, αλλά τα έντομα δεν μας χρειάζονται. Αν αύριο εξαφανιστεί ολόκληρη η ανθρωπότητα, είναι απίθανο ότι θα εξαφανισθεί έστω και ένα μόνο έντομο, εκτός από τρία είδη που ζουν στο ανθρώπινο σώμα και τις ψείρες της κεφαλής. Ακόμα και τότε όμως θα επεβίωναν οι ψείρες του γορίλα, στενοί συγγενείς με τα ανθρώπινα παράσιτα έτσι που να περισωθεί τουλάχιστον κάτι παραπλήσιο με το αρχικό είδος.
Σε δύο ή τρεις αιώνες, με τους ανθρώπους φευγάτους, τα οικοσυστήματα του κόσμου θα αναγεννηθούν επιστρέφοντας σχεδόν στην κατάσταση της πλούσιας ισορροπίας που υπήρχε πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια, μείον βέβαια τα πολλά είδη που έχουμε εξωθήσει στην εξαφάνιση. Αν όμως τα έντομα εξαφανιστούν, το χερσαίο περιβάλλον σύντομα θα καταρρεύσει χαοτικά.

Τα βήματα του κατακλυσμού

Φανταστείτε τα βήματα του κατακλυσμού, όπως πιθανότατα θα κλιμακωνόταν κατά τις πρώτες δεκαετίες:
  • Η πλειοψηφία των ανθοφόρων φυτών, αφού στερηθούν τους επικονιαστές τους, θα πάψουν να αναπαράγονται.
  • Τα περισσότερα ποώδη είδη θα οδηγηθούν στην εξάλειψη. Οι θάμνοι και τα εντομόφιλα δέντρα θα επιβιώσουν για μερικά ακόμη χρόνια, σπανίως για αιώνες.
  • Η μεγάλη πλειοψηφία των πτηνών και των άλλων χερσαίων σπονδυλωτών, στερούμενα τα φύλλα, τα φρούτα και τα έντομα από τα οποία τρέφονται, θα ακολουθήσουν τα φυτά στη λήθη.
  • Το χώμα θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αργό επιταχύνοντας την παρακμή των φυτών, επειδή τα έντομα, και όχι όπως πιστεύεται οι γαιοσκώληκες, είναι οι κυριότεροι ανανεωτές και αναδευτές του χώματος.
  • Οι πληθυσμοί των μυκήτων και των βακτηρίων θα αυξηθούν εκρηκτικά και θα παραμείνουν έτσι για λίγα χρόνια όσο θα μεταβολίζουν τα νεκρά φυτά και ζώα που θα σωρεύονται.
  • Οι ανεμόφιλες πόες και μια χούφτα είδη φτέρης και κωνοφόρων θα εξαπλωθούν σε μεγάλο μέρος του αποψιλωμένου εδάφους και στη συνέχεια θα μειωθούν στο μέτρο που η ποιότητα του χώματος θα επιδεινώνεται.
  • Το ανθρώπινο είδος θα επιβιώσει ξαναγυρνώντας σε μια διατροφή από ανεμόφιλα φυτά και θαλάσσια αλιεύματα. Αλλά εν μέσω της εκτεταμένης σιτοδείας των πρώτων δεκαετιών, οι ανθρώπινοι πληθυσμοί θα απομείνουν μικρό κλάσμα των αρχικών. Οι πόλεμοι για τον έλεγχο των μειούμενων πόρων, τα δεινά και η επεισοδιακή έκπτωση στη βαρβαρότητα των σκοτεινών αιώνων δεν θα έχει το όμοιό της στην ανθρώπινη ιστορία.
Αγωνιζόμενοι να τα βγάλουν πέρα σ’ έναν αφανισμένο κόσμο και παγιδευμένοι στον οικολογικό Μεσαίωνα, οι επιζώντες θα αναπέμπουν δεήσεις στα ζιζάνια και τα ζουζούνια να ξαναρθούν» .


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από την ισλαμική στην αντι-ισλαμική τρομοκρατία – Ο φαύλος κύκλος του αίματος

Ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί. Η ισλαμική τρομοκρατία, που έχει σκορπίσει τον θάνατο στη Δύση, αλλά και σε μουσουλμανικές χώρες, ήταν αναπόφευκτο να βρει το συμμετρικό της: την ρατσιστική αντι-ισλαμική τρομοκρατία, την επονομαζόμενη και “λευκή” τρομοκρατία. Οι 49 νεκροί και οι δεκάδες τραυματίες από τις επιθέσεις σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία μας υπενθύμισαν ότι όπως όλα τα νομίσματα έτσι κι αυτό έχει δύο όψεις.

Οι δράστες μπορεί να έχουν ακροδεξιό υπόβαθρο, αλλά οι δύο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις δεν ταξινομούνται στην παραδοσιακή ακροδεξιά τρομοκρατία, χαρακτηριστικό δείγμα της οποίας είναι η έκρηξη βόμβας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνιας τη δεκαετία του 1970. Η παραδοσιακή ακροδεξιά τρομοκρατία είχε σαφή πολιτικό στόχο: η τυφλή βία εντασσόταν στη λεγόμενη “στρατηγική της έντασης”, που αποσκοπούσε να εκφοβίσει τους πολίτες και να υπονομεύσει την πολιτική στράτευσή τους, να συκοφαντήσει πολιτικά την Αριστερά και να εξωθήσει τις κυβερνήσεις να λάβουν αυταρχικά μέτρα.

Το γεγονός ότι ιστορικά έχουμε σχετικά λίγες τέτοιες ενέργειες δεν είναι τυχαίο. Ακόμα και οι πιο φανατικοί φασίστες είναι οργανικά μέλη των κοινωνιών στις οποίες ζουν και δρουν. Μπορεί να εχθρεύονται το πολιτικό σύστημα, αλλά παραμένουν στο πλαίσιο της εκάστοτε κοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι εισπράττουν την αντίδραση της κοινής γνώμης και επηρεάζονται κάπως από αυτήν, έστω και εμμέσως.

Αντιθέτως, οι τζιχαντιστές έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός αυτού του πλαισίου. Θεωρούν εχθρό τους αυτή καθαυτή τη δυτική κοινωνία, παρότι συχνά έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στους κόλπους της. Η ισλαμική τρομοκρατία δικαίως θεωρείται ότι προσκόμισε μία ποιοτικά νέα διάσταση στην έννοια του τρομοκρατικού φαινομένου. Η κήρυξη του “ιερού πολέμου” (τζιχάντ) προσέφερε σε πολλούς φανατικούς ισλαμιστές μαχητές την ιδεολογική και ηθική βάση για την πραγματοποίηση επιθέσεων αυτοκτονίας εναντίον “απίστων”.

Κατ’ εικόνα και ομοίωση

Ο όρος ισλαμική τρομοκρατία, που κατά κανόνα έχει δράστες σουνίτες, πηγάζει από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, αλλά πάει πολύ πιο μακριά από την ακραία σουνιτική εκδοχή του Ισλάμ. Είναι εκδήλωση της συνακόλουθης κουλτούρας βίας. Δεν περιορίζεται από ενδοιασμούς για τις απώλειες αθώων. Από τη στιγμή που οι ίδιοι οι δράστες πιστεύουν ότι θυσιάζονται για έναν ιερό σκοπό, δεν διστάζουν να συμπαρασύρουν στον θάνατο αμάχους, ακόμα και μικρά παιδιά. Στα μάτια τους, άλλωστε, οι Δυτικοί, εκτός από “άπιστοι”, είναι και παθητικά ένοχοι. Σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες τρομοκρατών που διατηρούν κάποιου είδους ηθικούς φραγμούς, η ισλαμική τρομοκρατία δεν έχει αναστολές.

Η ισλαμική τρομοκρατία δεν είναι μόνο ασύμμετρος πόλεμος. Είναι και μία ειδική μορφή ψυχολογικού πολέμου. Η χρήση κάθε μέσου που καλλιεργεί τον φόβο στον εχθρό είναι θεμιτή. Και εχθρός δεν είναι μόνο οι φορείς και οι μηχανισμοί ενός καθεστώτος. Εχθρός είναι τα ιδεολογικά και αξιακά παρακλάδια του Διαφωτισμού, είναι ο δυτικός τρόπος ζωής και κατ’ επέκτασιν ο δυτικός άνθρωπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική δύσκολα από μόνη της οδηγεί σε τόσο ακραίες συμπεριφορές. Καθοριστικό ρόλο παίζει, όπως προανέφερα η ύπαρξη του θρησκευτικού υποβάθρου, η νομιμοποιημένη από το Ισλάμ έννοια του “ιερού πολέμου”.

Στόχος της ισλαμικής τρομοκρατίας δεν είναι απλώς η εκδίκηση. Οι κατά καιρούς επιθέσεις εντάσσονται σε μία στρατηγική. Οι τζιχαντιστές επιδιώκουν να προκαλέσουν έναν ακήρυχτο πόλεμο πολιτισμών με σκοπό να υποχρεώσουν τον μουσουλμανικό κόσμο να περιχαρακωθεί και να εισέλθει μαζικά σε τροχιά σύγκρουσης με τη Δύση. Μπορεί να μην το έχουν καταφέρει, αλλά κατάφεραν να βρουν τον δίδυμο αδελφό τους, τους ρατσιστές αντιισλαμιστές τρομοκράτες, οι οποίοι, μάλιστα, είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση των ισλαμιστών εχθρών τους.

Ο νέος φαύλος κύκλος

Μέχρι τώρα η ισλαμική τρομοκρατία έχει προκαλέσει ένα φαύλο κύκλο τρομοκρατίας-αντιτρομοκρατίας που παγιδεύει τους πολίτες μεταξύ της ανασφάλειας και του περιορισμού των ατομικών ελευθεριών, σε βαθμό που η καθημερινότητα να θυμίζει συνθήκες αεροδρομίου. Τώρα πλέον, αναδύεται ο πολύ χειρότερος φαύλος κύκλος ανάμεσα στην ισλαμική και την αντι-ισλαμική τρομοκρατία.

Όπως για τους τζιχαντιστές εχθρός είναι ο δυτικός, έτσι και για τους ρατσιστές αντι-ισλαμιστές τρομοκράτες εχθρός είναι ο μουσουλμάνος. Όπως φάνηκε και από το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, οι ρατσιστικές αντι-ισλαμικές οργανώσεις επικαλούνται ως “νομιμοποιητική” βάση τον ισχυρισμό περί “λευκής γενοκτονίας”, την “εισβολή των μουσουλμάνων μεταναστών στις δυτικού τύπου κοινωνίες”. Για την ακρίβεια, αναθέτουν στον εαυτό τους τον ρόλο του εξολοθρευτή που αντιστέκεται στην “εισβολή”.

Ουσιαστικά η ισλαμική και η αντι-ισλαμική τρομοκρατία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, εξίσου τυφλές και απεχθείς, εξίσου ανενδοίαστες όσον αφορά το πως σκορπούν τον θάνατο. Και επειδή ακριβώς είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος η μία τρομοκρατία τροφοδοτεί την άλλη. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως είτε κάποιοι οργανωμένοι πυρήνες τζιχαντιστών είτε κάποιοι “μοναχικοί λύκοι” θα επιδιώξουν να εκδικηθούν για το αίμα των ομοθρήσκων τους που χύθηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα είμαστε στην αφετηρία ενός αιματηρού φαύλου κύκλου αίματος. Εκατέρωθεν ομάδες εξτρεμιστών θα εμπλακούν σε έναν τρομοκρατικού τύπου πόλεμο πολιτισμών με θύματα όχι μέλη των αντίπαλων ομάδων, αλλά εκατέρωθεν ανύποπτους αθώους αμάχους. Εφεξής οι αρχές ασφαλείας θα πρέπει να επιδοθούν σε διμέτωπο αγώνα: να αποτρέψουν επιθέσεις και από τους ισλαμιστές και από τους αντι-ισλαμιστές τρομοκράτες. Είναι προφανές πως εισερχόμαστε σε πολύ επικίνδυνο μονοπάτι.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα σόσιαλ μίντια χακάρουν τον εγκέφαλο…

Τουλάχιστον το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τα σόσιαλ μίντια. Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό δείχνει σημάδια εξάρτησης, τα οποία και αποτυπώνονται στον εγκέφαλό του, επηρεάζοντας την λειτουργία του. Ως αποτέλεσμα, στα εγκεφαλογραφήματα παρουσιάζονται παρόμοιες αλλοιώσεις με όσους είναι εθισμένοι στο αλκοόλ, στην κοκαΐνη και στην κάνναβη.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει περίτρανα ότι το χακάρισμα του εγκεφάλου μέσω ψηφιακής τεχνολογίας όχι μόνο είναι πιθανό, αλλά για την ακρίβεια αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του προσεχούς μέλλοντος. Τότε, που σύμφωνα με τους ειδικούς για ένα ευτελές ποσό, όπως 29 δολάρια, εταιρείες ένδυσης, υπηρεσιών, προϊόντων ομορφιάς και άλλες θα διεισδύουν στο μυαλό των χρηστών του Διαδικτύου με στόχο την καταναλωτική τους χειραγώγηση.

Ο τζίρος των διαφημίσεων που απευθύνονται στοχευμένα σε συγκεκριμένους ανθρώπους βάσει του εντοπισμού τους σήμερα αγγίζει τα 21 δισ. δολάρια τον χρόνο. Το ποσό αυτό αναμένεται να εκτοξευτεί, καθώς ο χρήστης θα καθίσταται κατά μία έννοια υποχείριο. Μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα YouTube, την πιο δημοφιλή και αχανή βιντεοθήκη στον πλανήτη, προτείνονται βίντεο με παραπλήσιο περιεχόμενο αυτών που επιλέγει ο θεατής.

Μέχρι εδώ, όλα καλά! Αυτό συμβαίνει με τη βοήθεια των αλγόριθμων. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι που ανοίγει το δρόμο και στο μέλλον θα υπάρχουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι. Θα υπάρχουν ειδικές κάμερες, οι οποίες θα εστιάζουν στο πρόσωπο και στα μάτια των χρηστών. Κάτι σαν μικροσκόπιο. Μέσω αυτού, όμως, θα αποκωδικοποιούνται οι κόρες, οι παλμοί του αίματος που κυκλοφορούν στα αγγεία του προσώπου, η διάθεση, το στρες και άλλα.

Θα προδίδονται τα γούστα

Είναι μία τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται πειραματικά στα τεστ ανίχνευσης ψεύδους. Τα επόμενα χρόνια θα γίνει πιο προσιτή, αλλά κυρίως πολύ πιο εξελιγμένη. Και μόνο η συστολή-διαστολή της κόρης των οφθαλμών τους θα προδίδει τα γούστα, την πρόθεση να αγοράσει κάτι και πολλά ακόμα για τον χρήστη και δυνάμει καταναλωτή.

Τα τρωτά σημεία των χρηστών θα αποκαλύπτονται μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι πειραματικοί ψυχολόγοι που έχουν στρατολογηθεί ήδη από τεχνολογικούς κολοσσούς ειδικεύονται σε αυτό που αποκαλούν κατ’ ευφημισμό το «σχέδιο συμπεριφοράς», αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό την ηθική. Στο μέλλον, η τεχνολογία αυτή ενδέχεται να έχει δημιουργήσει μέχρι και εμφυτεύματα μνήμης για να κλέψουν, να παρακολουθήσουν, να αλλάξουν ή να ελέγξουν τις ανθρώπινες αναμνήσεις.

Απέχουμε πολύ από αυτό, αλλά η απαραίτητη τεχνολογία υπάρχει ήδη με τη μορφή συσκευών βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης. Ένας χρήστης θα χαζεύει για μισή ώρα στα σόσιαλ μίντια και κάποιος θα συγκεντρώνει στοιχεία για το αν επιθυμεί να αγοράσει ρούχα, επίσημα ή κάζουαλ, αν νιώθει καλά με την φυσική υγεία του ή χρειάζεται βιταμίνες, αν τέλος επιθυμεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών του. Και όλα αυτά θα μεταφέρονται σε εταιρείες που προωθούν όλα τα παραπάνω προϊόντα. Με λίγα λόγια ο χρήστης του Διαδικτύου θα είναι αιχμάλωτος, χωρίς καν να το γνωρίζει.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα δεσμά του εχθρού μας είναι η Ψευτοδημοκρατία

Ο Κοινοβουλευτικός Αντιπροσωπευτισμός ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία

σχόλιο Γ.Θ : Οφείλουμε να έχουμε πολιτική σκέψη και άποψη και να ενδιαφερόμαστε για το σπίτι-Πατρίδα μας.

Διαβάστε το οπωσδήποτε

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 η νικήτρια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού πανηγύριζε την εκλογική νίκη του αγαπημένου της κόμματος. Συγκεκριμένα, με σχεδόν 50% αποχή, λευκά και άκυρα, το 19,4% των  ψηφοφόρων γιόρταζε τη διθυραμβική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνοντας στους δρόμους, περιχαρείς και γελαστοί όλοι τους, για την τρομερή επιτυχία του νέου εθνάρχη Τσίπρα.
Επαναλαμβάνω, επρόκειτο για νίκη του 19,4%. Λιγότερο δηλαδή από ένας στους πέντε πολίτες ψήφισε το κυβερνών κόμμα. Προφανώς και δεν υπάρχει ίχνος δημοκρατίας, ούτε επί της διαδικασίας ούτε βέβαια επί του αποτελέσματος.

Άλλωστε, διαχρονικά στη χώρα μας, από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτος και ιδιαίτερα κατά τη μεταπολίτευση, οι εκλογές έχουν εξισωθεί με τις πρακτικές και το πολίτευμα της ολιγαρχίας. Εξάλλου, ο νεολογισμός και η ανύπαρκτη έννοια της «Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κεκαλυμμένη ολιγαρχία. Έτσι ακριβώς ορίζει δυστυχώς η πολιτειολογία το πολίτευμα της Ελλάδας σήμερα.

Τα εξωνημένα, πτωχευμένα και απαράδεκτα ΜΜΕ της χώρας αναγνώρισαν τον εν λόγω θρίαμβο(!) του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχτηκαν κάποια δήθεν δημοκρατική εντολή των πολιτών. Μίλησαν μάλιστα για επιβράβευση του Τσίπρα και της φράξιας του, και ιδιαίτερα για τη διαχείριση του επονείδιστου και μαύρου «δημοψηφίσματος» που είχαν προκηρύξει πριν από λίγους μήνες. Στον ίδιο φαιδρό χορό νομιμοποίησης των εκλογών και του κίβδηλου αποτελέσματος βρέθηκαν και οι Έλληνες ακαδημαϊκοί. Αυτή είναι η ηθική και δημοκρατική κατάπτωση της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία.

Επειδή λοιπόν κανείς δεν τόλμησε να πει το αυτονόητο, πώς δηλαδή είναι δυνατόν μια οικτρή μειοψηφία να νομιμοποιείται όχι να κυβερνήσει, αλλά έστω να πράξει το παραμικρό (πόσο μάλλον να παραχωρήσει τη Μακεδονία στους Σλάβους γείτονες), φτάσαμε σήμερα στην απόλυτη πολιτική παρακμή. Να κατηγορούμε τους πολίτες για τις επιλογές τους. Τις επιλογές πάνω στις προεπιλεγμένες επιλογές των κομμάτων (βλέπε χρίσμα). Για ακόμα μια φορά, τα σαθρά ΜΜΕ, τα χειρότερα και από τον ΣΥΡΙΖΑ κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών (σκιτσογράφοι, κτλ.), κατηγορούν και λοιδορούν τους πολίτες για τις δήθεν επιλογές τους. Αυτός είναι ο πραγματικός ξεπεσμός της χώρας μας.

Αντί να καταγγέλλουμε το ανθελληνικό και αντιδημοκρατικό σύνταγμα της Ελλάδας, αντί να καλούμε την καταστροφή του ολιγαρχικού εκλογικού νόμου που παράγει, νομιμοποιεί και διαιωνίζει αυτά τα πολιτικά εκτρώματα, αντί να απαιτούμε να μην ξαναγίνουν εκλογές μέχρι να δοθεί πραγματική πολιτική ελευθερία στους πολίτες (με νέο, δημοκρατικό, και επιτέλους ελληνικό σύνταγμα και πολίτευμα), αντί να μποϊκοτάρουμε τη φαυλεπίφαυλη αστική δημοκρατία και τα τερατουργήματά της με κάθε δυνατό τρόπο, η καθεστηκυία τάξη της χώρας τα βάζει με τους αποκλειστικά μη υπεύθυνους – τους πολίτες. Το γιατί δεν φταίνε οι πολίτες μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς και μόνος του διαβάζοντας το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Το γιατί οι «ελίτ» αντί να αναδείξουν τα ανωτέρω και το κενό δημοκρατίας στη χώρα επιλέγουν να μας κατηγορούν με χυδαίο και υποτιμητικό τρόπο για τις υποτιθέμενες «επιλογές» μας, το εξηγεί η θέση τους στο παρασιτικό σύστημα το οποίο συντηρούν και από το οποίο συντηρούνται.

Για ακόμα μια φορά ας μιλήσουμε με αλήθειες. Οι πολιτικοί δεν επιλέγονται από τους πολίτες. Είναι οι βαλτοί τού κάθε κομματάρχη και έτσι, έτοιμοι και εξωνημένοι, εμφανίζονται μπροστά μας στα ψηφοδέλτια.

Δεν επιλέγονται με καμία εκλογική διαδικασία, ούτε με κάποιον μαγικό, πεφωτισμένο και μυστικό τρόπο. Αυτά είναι παραμύθια, και όσοι τα υποστηρίζουν το κάνουν είτε επειδή είναι πολιτικά αμύητοι είτε επειδή έχουν να κερδίσουν από τη διαιώνιση της ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Πολύ απλά, οι εκλογές είναι μια φαρσοκωμωδία, ένα δημοκρατικοφανές θέατρο με το οποίο οι σύγχρονοι δυνάστες αντλούν νομιμοποίηση για να μας καταστρέφουν. Με το πρόσχημα αυτό, ο κάθε ανάξιος πολιτικάντης τύραννος ισχυρίζεται πως η κυβέρνησή του «έχει εκλεγεί δημοκρατικά από τον ελληνικό λαό», κάτι που αποτελεί υπέρτατο ψέμα και απάτη.

Όταν συνειδητοποιήσουμε λοιπόν αυτήν την πολύ απλή αλλά τεράστια αλήθεια, τότε θα καταγγείλουμε και θα πάψουν οι θρασύδειλες και ύπουλες επιθέσεις των δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και λοιπών, οι οποίοι μας ειρωνεύονται κρατώντας μας έτσι στην πολιτική λήθη. Τότε θα ακυρώσουμε όλες τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της ολιγαρχίας. Τότε θα καταλάβουμε την εξουσία και θα επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχίας, ως πολίτες και ως έθνος.

Μέχρι τότε ας περιοριστούμε στο να αυτοτιμωρούμαστε για εγκλήματα άλλων και ας συνεχίσουμε να μαλώνουμε σαν παιδιά για το ποιανού ο ταγός είναι λιγότερο καταστροφικός και εκφυλισμένος, ή για το ποιον θέλουμε να μας καταστρέψει πρώτος. Την επομένη αυτών των εκλογών, όπως και όλων των άλλων, οι μόνοι που θα γιορτάσουν είναι οι πολιτικοί – αυτοί που μισούν την Ελλάδα και τους πολίτες.

Ας αντιτάξουμε σε αυτές τις δυνάμεις της παρακμής και της διαφθοράς την ομόνοια και την ενότητα των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας.Πηγή  yiorgosthalassisΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα σκουπίδια της Μεταπολίτευσης!

Τα σκουπίδια της Μεταπολίτευσης!

Μια αστική κοινωνία έχει τους κανόνες της, τις ισορροπίες της, τα ήθη της, τις αρετές και τις αμαρτίες της.

Θανάσης Κ.

Έχει και ο δικός μας αστικός κόσμος, τις αμαρτίες του, τα λάθη του, την αβελτηρία του, τις εμμονές του, τους διχασμούς του.

Κάποιοι «νοικοκύρηδες» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή. Και βαράνε το κεφάλι τους σήμερα.

Καθένας στο περίγυρό του βλέπει πολλά τέτοια… «ψυχοδράματα» τραυματικών ενοχών και ανυπόφορων τύψεων.

Μερικοί τα βγάζουν και δημόσια πλέον.

Όπως η επώνυμη κυρία, που θλιμμένη δήλωσε προχθές, πως την…. μουτζώνει ο γιός της, γιατί ψήφισε Τσίπρα το 2015.

Αλλά ο αστικός κόσμος της χώρας (όχι κάποιοι μεγαλόσχημοι, όχι οι καραμπινάτοι κρατικοδίαιτοι, όχι οι καλλιτεχνικές περσόνες, αλλά) οι νοικοκύρηδες, ΔΕΝ έχουν πια καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ!
Ούτε τον αντέχουν άλλο.

Κι όμως ο Τσίπρας προσπαθεί ακόμα να τους ξεγελάσει! Και πάλι…

Αλλά εδώ ισχύει το παλιό εκείνο:

«Θέλει η… αποτέτοια να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει…»

Προσπαθεί να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ, ως «κεντροαριστερό» αστικό κόμμα!

Ως… born again bourgeois, ένα πράγμα.

* Αλλά η αποποινικοποίηση των… μολότοφ, ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τις απαιτήσεις του αστικού κόσμου!

* Η μπαχαλοποίηση των πάντων (Πανεπιστημίων και όχι μόνο, πλέον), επίσης ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον αστικό κόσμο!

* Η σκανδαλώδης «ασυλία» προς το «Ρουβίκωνα» και η ασυδοσία των κουκουλοφόρων, ενοχλεί τους νοικοκύρηδες!

* Η αποφυλάκιση χιλιάδων βαρυποινιτών – πολλοί των οποίων μόλις βγουν εγκληματούν ξανά – ΔΕΝ «συγκινεί» τον αστικό κόσμο. Τον προκαλεί…

* Η προβολή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προσώπων που λένε δημόσια πως τα σκοτωμένα θύματα της τρομοκρατίας οφείλουν να… ζητήσουν συγγνώμη από τους δημίους τους, προκαλεί εμετό – ή οργή, ή και τα δύο μαζί – στον αστικό κόσμο.

* Η υπέρ-φορολόγηση που επέβαλαν και τα ψέματα που εξακολουθούν και λένε, ΔΕΝ «ενθουσιάζουν» τον αστικό κόσμο.

* Η ανικανότητα που επέδειξαν (στο Μάτι) εξοργίζει τον αστικό κόσμο.

* Το άνοιγμα των συνόρων στους λαθρομετανάστες (που αποσταθεροποίησε ολόκληρη την Ευρώπη) και τα hot spot της ντροπής που δημιούργησαν στα νησιά μας προκαλούν αγανάκτηση στον αστικό κόσμο.

* Το ξεπούλημα της Μακεδονίας, και οι… «μοναχοφάηδες» του Κοτζιά στο Αιγαίο, προκαλούν θυμό στους νοικοκύρηδες. Ιδιαίτερα σε αυτούς…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα ακραίο κόμμα ήταν (που ανέβηκε μέσα στην κρίση) και ένα ακραίο κόμμα παραμένει (ενώ καταρρέει μέσα στην κρίση)!

Αλλάζει πρόσωπα και προσωπεία, κάνει κολοτούμπες προς πάσαν κατεύθυνση, αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει τον ακραίο εαυτό του. Δεν έχει καμία σχέση με τον αστικό κόσμο, που θέλει να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.

Σίγουρα, η «αστική Ελλάδα» ΔΕΝ είναι αναμάρτητη. Άλλωστε τις αμαρτίες της πληρώνει – ΚΑΙ με το ΣΥΡΙΖΑ!

Αλλά σίγουρα, επίσης, η αστική Ελλάδα δεν περιμένει πια τίποτε από το ΣΥΡΙΖΑ! Οι περισσότεροι «ψεκασμένοι» τον βλέπουν με οργή – γιατί τους κορόϊδεψε.

Είναι και μπερδεμένοι – οι «ψεκασμένοι» – αν αυτό είναι η Αριστερά, ή κάτι άλλο, που ακόμα δεν το έχει βρει κανείς.

Αλλά οι «αστοί» – οι νοικοκύρηδες – δεν είναι καθόλου μπερδεμένοι! Βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ πια με απέχθεια.

Και τον έχουν ήδη κατατάξει εκεί που του αξίζει: Στα σκουπίδια της Μεταπολίτευσης!

Καθ’ οδόν προς τη «χωματερή» της Ιστορίας.

ΥΓ. Κι όλοι αυτοί που μαζί του ταυτίζονται τελευταία, στα σκουπίδια της Ιστορίας θα καταλήξουν.

Ευτυχώς δεν είναι πολλοί, ούτε σπουδαίοι.

Αλλά για το σκουπιδοντενεκέ!Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!