EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Μητσοτάκης : «Tα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα» – Ανακοίνωσε «Μουσουλμανικό Συμβούλιο» παρά τω Πρωθυπουργώ

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την περιοδεία του στην περιοχή, προμηνύοντας «μουσουλμανικό συμβούλιο» παρά τω Πρωθυπουργό και εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα σχόλεια.

Ουσιαστικά, αναγνωρίζει «τουρκική μειονότητα» και ακολουθεί την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου, ικανοποιώντας τα παράλογα αιτήματά του.
Σε μια περίοδο προεκλογική και μετά από την εθνική τραγωδία της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι δηλώσεις αυτές προκαλούν ερωτηματικά.

Ταυτιζόμενος με τη γραμμή του τουρκικού Προξενείου ομογενοποίησε τη μειονότητα και εξαφάνισε πλήρως τους Πομάκους και το δικαίωμα τους στη διδασκαλία της δικής τους μητρικής γλώσσας.

Γιατί ο κ.Μητσοτάκης, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα προκληθούν, προχώρησε στις εν λόγω δηλώσεις;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα του προγράμματός του ενώ μίλησε και για τις πολιτικές που θα υλοποιήσει για την μειονότητα σε συνέχεια των όσων είχε πράξει ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μάλιστα αποκάλυψε πως θα δημιουργήσει «Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ.
Ώστε η μειονότητα να μπορέσει να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός κεντρικής πολιτείας με μειονότητα, να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά».

«Η Θράκη είναι ένα υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων.
Και αυτό το υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, και στις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια, είναι ένα κεκτημένο το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί και να υποστηριχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν πάντα απόλυτα επιτυχημένη και σίγουρα θα υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, τον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή του νόμου για τα Βακούφια, με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ειδικά τοπικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης, ειδικά στους νομούς, στις περιφερειακές ενότητες της Ροδόπης και της Ξάνθης» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την εκπαίδευση της μειονότητας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα: «η δίγλωσση παιδεία να αποκτήσει πραγματικό και ποιοτικό περιεχόμενο.

Και νομίζω ότι υπάρχουν προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση τις οποίες θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, προχωρώντας στο δημοτικό, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Κατά το πόσο, παραδείγματος χάρη στο δημόσιο σχολείο, θα μπορεί να διδάσκεται η Τουρκική ως ξένη γλώσσα, ώστε τα παιδιά της μειονότητας, τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως ολοένα και περισσότερα ή αρκετά εν πάση περιπτώσει το κάνουν, να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους με τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που έμαθαν και ομιλείται μέσα στο σπίτι τους.

Πρέπει να δείξουμε ανοιχτό πνεύμα σε αυτή τη συζήτηση.

Και βέβαια τα ελλείμματα και μειονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της μειονοτικής εκπαίδευσης θα πρέπει και αυτά να αντιμετωπιστούν».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του στρατηγικού αναλυτή, Αθανάσιου Δρούγου, στα λεγόμενα του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος με μακροσκελές κείμενο στα κοινωνικά δίκτυα καταδικάζει τις εν λόγω δηλώσεις και τις χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» και «εκτός πραγματικότητας».

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τη σύσταση «Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ», αλλά και η εισαγωγή της Τουρκικής ως ξένης γλώσσας στα δημόσια δημοτικά σχολεία, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στο χώρο της εθνικά ευαίσθητης Θράκης.
Μετά την πληγή με το Μακεδονικό και τις Πρέσπες, έρχεται να προστεθεί αυτό της Θράκης…Από άγνοια, από ασχετοσύνη ή και από κάτι άλλο…»

«Δυστυχώς για πολλοστή φορά θα τονιστεί ότι, η μειονότητα της Θράκης δεν είναι εθνική αλλά θρησκευτική και αποτελείται από 3 ομάδες (Τουρκογενείς ,Πομάκοι και Αθίγγανοι / Ρομά).
Αυτό σημαίνει ότι οι Πομάκοι και οι Ρομά υποχρεούνται να μαθαίνουν Τουρκικά, χωρίς να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα της εκμάθησης της δικής τους «μητρικής» γλώσσας.
Ας μας πουν ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα ποια είναι η θέση τους για αυτό, έχοντας υπόψη ότι η Τουρκία προωθεί το μότο… οι Μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια είναι Τούρκοι(Βούλγαροι-Βόσνιοι, κα)…»

Συνεχίζει αναφερόμενος στα δύο «μεγάλα» κόμματα: «Από τα τελευταία γεγονότα (Πρέσπες και περιοδεία Μητσοτάκη στη Θράκη) διαφαίνεται ότι τα 2 κόμματα «εξουσίας» δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει «εθνικά θέματα» και μετά λύπης επίσης διαφαίνεται η ανικανότητα όλων των συμβούλων των πολιτικών αρχηγών, μηδενός εξαιρουμένου (που σίγουρα γνωρίζουν τη Θράκη μόνο από το χάρτη ή αν είχαν το προνόμιο να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στο Δ’ ΣΣ δηλαδή σε μονάδες και σχηματισμούς ανατολικά του Νέστου.), για τις ατυχείς δηλώσεις του εν δυνάμει πρωθυπουργού σε επιλεκτικά Θρακικά ΜΜΕ και όχι στο σύνολό τους.»

Κλείνει το κείμενό του επισημαινόντας: «…να είστε όλοι σας έτοιμοι να θερίσετε θύελλες αν επιμένετε στο να σπείρετε ανέμους… για ξανασκεφτείτε το.

Εκτός κι αν μετανιώσατε που προηγείστε δημοσκοπικά(όπως λέγεται) και θέλετε να απαλλαγείτε από το…. ποτήριο τούτο.

Γιατί υπάρχουν και όρια στην ανοχή και την υπομονή του λαού.

Μη παίζετε με αυτή.»


Πηγή   epilekta.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΙΣ “ΜΟΛΟΤΟΦ” ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (σ.σ. μικρή Λέσχη Μπίλντερμπεργκ όπως την ονόμασα και φαντάζομαι θα καθιερωθεί δημοσιογραφικά που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019, στην καθιερωμένη ετήσια σύναξη, παραβρέθηκαν πολλοί αξιωματούχοι του Συστήματος!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Μεταξύ αυτών και ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο! Ο οποίος όταν αποχώρησε από την ΕΕ ανέλαβε μη εκτελεστικός πρόεδρος και ανώτερος σύμβουλος στο διεθνές τμήμα της Goldman Sachs! Η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, οικονομικών συμβούλων και εκτιμητών εξαγορών – συγχωνεύσεων και μ’ ένα πλήθος άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πελάτες της εταιρείας αυτής είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες, κρατικές και ιδιωτικές, κυβερνήσεις χωρών αλλά και ιδιώτες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οικονομικό παράγοντα στο χώρο της οικονομικής διαχείρισης των ΗΠΑ!


                           

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν λοιπόν, μας είπε από τους Δελφούς, ότι η Ευρώπη έχει ένα πολιτικό χρέος προς την Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες έδειξαν τη δέσμευση τους στην ΕΕ. Εκτίμησε, πως οι “αγορές” (σ.σ. αυτές που λήστεψαν και εξακολουθούν να ληστεύουν τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα με τα Μνημόνια) αξιολογούν ήδη και περιμένουν τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές γι΄ αυτό και δείχνουν σήμερα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα! Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός, για να τον ευχαριστήσει μας είπε:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. … Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ»!

Ο “καλός στρατιώτης” Νίκος Χατζηνικολάου…

Έτσι, ο “καλός στρατιώτης” δημοσιογράφος – επιχειρηματίας Νίκος Χατζηνικολάου, που επί της εποχής των Μνημονίων εξακολουθεί και ζει πλουσιοπάροχα, πήρε συνέντευξη στους Δελφούς από τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και όπως ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Δυνατή εξομολογητική συνέντευξη σήμερα (3/3/2019) στο συνέδριο των Δελφών με τον Πρόεδρο Μπαρόζο! Βγήκαν ειδήσεις!»!

Ανεβάζοντας την παρακάτω φωτογραφία! Και επισημαίνοντας σε ερώτηση χρήστη, που ερωτούσε: Έχει αναρτηθεί κάπου η συνέντευξη ή αναμένεται;;!

«Θα δημοσιευθεί την Κυριακή στη Realnews»!
Και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2019 στο πρωτοσέλιδο της Real News βγήκε η τεράστια είδηση:

«Βερολίνο και Βρυξέλλες φοβούνται εκτροχιασμό της οικονομίας και πιέζουν για εκλογές τον Μάιο»!

Η επιβεβαίωση του Κυριακάτικου πρωτοσέλιδου της Real News ήλθε από το Euro group, δυο ημέρες μετά, που αποφάσισε να μη γίνει η εκταμίευση του ενός δις ευρώ προκειμένου να ληφθεί απόφαση στο Euro group της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι!

Έτσι επιβεβαιώνεται και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο που ανακήρυξε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άδειασε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων γυρολόγων του Συστήματος!

ΣΥΡΙΖΑ σε πανικό…

Αυτός ο πανικός στο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπήσει “κόκκινο” και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κινήσεις απελπισίας, από τη στιγμή που δεν μπορεί να ολοκληρώσει κανένα ψηφοδέλτιο στην Επικράτεια! Έτσι μπροστά στον τρόμο της εκλογικής ήττας θυμήθηκε όλα τα παρατρεχάμενα λιμά της αριστεράς και πλαισιώνει τα ψηφοδέλτια με Αφγανούς, “τρομοκράτες” και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες του Συστήματος! Βγάζει τις υποκριτικές μάσκες, αφού άλλωστε πέρασαν και οι Απόκριες!

Νομιμοποιεί την παραβατικότητα μετατρέποντας τους χρήστες θανατηφόρων μολότοφ από κακούργημα σε πλημμέλημα! Νομιμοποιεί χιλιάδες παράνομους μετανάστες που στις εκλογές θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό! Τα βρίσει με παλιούς “συντρόφους” του που υπηρέτησαν τον καπιταλισμό επί σειρά ετών και τώρα στρατεύονται και πάλι στην “αριστερά”!

Όλες αυτές οι κινήσεις μετατρέπονται σε χιλιάδες ψήφους, που σκοπό έχουν να περιορίσουν την έκταση της εκλογικής τους ήττας από τη ΝΔ!

Και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, τι ακριβώς κάνει πέραν της δουλικότητας στο Σύστημα των “αγορών”, της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης;

Πόλεμος χαρακωμάτων στη ΝΔ…Έχω γράψει πολλές φορές και σας έχω αποδείξει, ότι η ΝΔ είναι τριχοτομημένη!

Ακούει στο Μητσοτακικό μπλοκ, στο Καραμανλικό και στη “λαϊκή δεξιά” που θέλουν να πιστεύουν ότι εκφράζουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Αυτή η σφαγή χαρακωμάτων δεν λέει να κοπάσει, αντίθετα φουντώνει κάθε ημέρα και περισσότερο, από τη στιγμή που διαφαίνεται ακόμη και αυτή η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές που ολοταχώς έρχονται τον Μάιο!

Αυτή η αυτοδυναμία καθιστά κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Όχι μόνο ως Πρωθυπουργό αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά από πολλά χρόνια κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά και εντός της ΝΔ! Που την αμέσως επόμενη ημέρα της νίκης του στις εκλογές θα “καρατομήσει” Σαμαρά και Γεωργιάδη! Θα τους στείλει να πίνουν καφέ στα βορεινά έδρανα της Βουλής μαζί με τον Κώστα Καραμανλή! Τον Κώστα Καραμανλή, του οποίου η αυτοδυναμία Μητσοτάκη θα σημάνει τον ενταφιασμό των όποιων φιλοδοξιών του στην αναρρίχησή του στην Πρωθυπουργία διά μέσω μιας σύστασης Οικουμενικής κυβέρνησης, που θα έφερναν επαναλαμβανόμενες εκλογές!

Αυτές τις στοχεύσεις Κυριάκου Μητσοτάκη τις ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς και βεβαίως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια…

Ο “Πόλεμος” ξεκίνησε από τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές…

Στην τελευταία στροφή των επιλογών της ΝΔ για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει το χρίσμα του κόμματος στον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη, σημερινό Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, και γιο της Ντόρας Μπακογιάννη! Που όπως λένε οι κακές γλώσσες, επέβαλε την καρατόμηση της διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας από τον νυν Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ! Τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της λαοφιλούς ανταπόκρισης του προσώπου του Γιώργου Πατούλη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, τον έστειλε στην Περιφέρεια της πολύπαθης Αττικής! Βάζοντας ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όπως άλλωστε έχω γράψει – τοποτηρητές στο ψηφοδέλτιο Πατούλη, που εάν ο Γιώργος Πατούλης κερδίσει την Περιφέρεια και καταστεί “μικρός Πρωθυπουργός”, αυτοί θα ονομαστούν αντιπεριφερειάρχες για να τον ελέγχουν! Τη βρώμικη αυτή δουλειά, όπως μαθαίνω, την έχει αναλάβει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και υπεύθυνος για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ! Ως γνωστόν, ο έτερος Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζει Γιώργο Πατούλη!

Ο Μητσοτακικός πόλεμος κατά Πατούλη έχει πολύ “ουρά”! Αφού εξετάζονται όλα τα σενάρια από το Μητσοτακικό περιβάλλον (Κυριάκου – Ντόρας)! Έχοντας κατά νου το σενάριο το οποίο απεύχονται και το οποίο δεν τους αφήνει να κοιμηθούν ήσυχοι! Μια πρωτιά Γιώργου Πατούλη και νίκη από την πρώτη Κυριακή καθιστά πανίσχυρο τον σημερινό Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ! Ταυτόχρονα, διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας από τον Κώστα Μπακογιάννη τη δεύτερη Κυριακή, με απρόβλεπτη εξέλιξη, αδυνατίζει την μελλοντική του στόχευση, αυτής της υποψηφιότητάς του στη διεκδίκηση – όταν τεθεί – της αρχηγίας του κόμματος της ΝΔ! Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας από τον Κώστα Μπακογιάννη! Στόχο όμως, που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και ο πάντα φιλόδοξος Γιώργος Πατούλης!

Έτσι, το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι οριστικής καταρτίσεως των ψηφοδελτίων της ΝΔ σε Δήμο της Αθήνας και σε Περιφέρεια Αττικής, η μάχη χαρακωμάτων θα ενταθεί!

Και η τελευταία πληροφόρηση που μας έρχεται, λέγει ότι λόγω του ότι οι κρυφές δημοσκοπήσεις στη ΝΔ κάνουν λόγο για νίκη Πατούλη στην Περιφέρεια από την πρώτη Κυριακή, την ίδια ώρα που αυτές οι δημοσκοπήσεις στέλνουν τον Μπακογιάννη στο δεύτερο γύρο, το περιβάλλον Μητσοτάκη θα κατευθύνει ψηφοφόρους της ΝΔ υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού!

Ακραίο θα μου πείτε, αλλά ενδεχομένως και αληθινό! Αφού η είδηση μου έρχεται από άκρως υψηλότατης ακρίβειας πηγή…

Ο Καραμανλής “κατεβάζει” Βουλγαράκη και Ορφανό…

Στο δεύτερο γύρο ο Κώστας Μπακογιάννης θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Αν μάλιστα στο δεύτερο γύρο θα είναι και ο “αντάρτης” της ΝΔ, πρώην γαλάζιος υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή! Ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος πρόσφατα μας είπε όλο νόημα: «Έχω την Αθήνα στην καρδιά μου»!

Αλλά το ίδιο πρόβλημα θα έχει ο προσφάτως φιλοαριστερός Κώστας Μπακογιάννης, αν στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης! Ο οποίος κατεβαίνει με κυρίαρχο σύνθημα: «για να καθαρίσει η Αθήνα»! Και όλοι οι Αθηναίοι γνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα της Πρωτεύουσας από την αύξηση των παράνομων μεταναστών, που την έχουν μετατρέψει σε Ισλαμική πόλη, με αυξημένη την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα!

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει “αντάρτης” της ΝΔ, εκλεκτός του Κώστα Καραμανλή και απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος, το Νίκο Ταχιάο! Ο πρώην υπουργός λοιπόν, των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, ο Γιώργος Ορφανός θα διεκδικήσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές το Δήμο Θεσσαλονίκης!

Και προς το παρόν ο Γιώργος Ορφανός δεν επισκέφτηκε το τούρκικο Προξενείο της Πόλεως, όπως πρόσφατα έπραξε ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Ταχιάος…Μετά από όλα αυτά, πιστεύω πως έχουμε ακόμα πάρα πολλά να δούμε μέχρι τις εθνικές εκλογές! Και ο μόνος που χαμογελά είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Οι οποίοι στήνουν περίεργους μηχανισμούς, ακόμη και νόθευσης των εκλογών, την ώρα που η ΝΔ σφάζεται…

Μετά ταύτα, επανέρχομαι…

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τράπεζες – εθελουσία: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους

Πέντε χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι αποχωρούν φέτος και άλλοι 5.000 έως το τέλος του 2021 με το προσωπικό των τραπεζών να μειώνεται δραματικά.

Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου «ψαλιδίζονται» κατά 30% και έτσι το μάξιμουμ της αποζημίωσης και του bonus που πέρυσι ήταν στις 180.000 ευρώ, φέτος θα έχει ταβάνι τις 125.000 και σταδιακά θα εξαφανιστεί!

Ο αριθμός των εργαζομένων στις τράπεζες, θα περιοριστεί σε λιγότερους από 30.000 στο τέλος του 2021. Κι αυτό, γιατί θα κλείσουν πολλά υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε το 2021 να μην ξεπερνά τα 1.000 με 1.200.

Μόνο από τις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς εκτιμάται ότι φέτος θα φύγουν 4.000 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το «Εθνος», τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι αυτά θα είναι και τα τελευταία «πακέτα» με μπόνους και παροχές και αυτές θα εκλείψουν έως το τέλος του χρόνου. Δεν αποκλείουν μάλιστα να ανοίξει και κύκλος καταγγελίας των συμβάσεων. Στην περίπτωση αυτή, όσοι αποχωρούν θα παίρνουν μόνο την προβλεπόμενη αποζημίωση από το νόμο.
newsit.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αθήνα: Μαθητικό συλλαλητήριο με μολότοφ κατά νόμου Γαβρόγλου

Στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αντιδρούν οι μαθητές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Εκπρόσωποι των μαθητών τονίζουν ότι το σχέδιο του υπουργείου και του κ. Γαβρόγλου κάνει το Λύκειο «ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό».

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνεται παράλληλα στα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής, διεκδικώντας «δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους» απαιτώντας σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».

Αυτή την στιγμή επικρατεί ένταση, ενώ σημειώθηκε και ρίψη μολότοφ.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη – Πολλοί τραυματίες

Πολλοί τραυματίες από πυρά στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας όπως ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άντρας άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι υπάρχουν «αρκετοί τραυματίες».


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοντονής: Η κυβέρνηση εκτίθεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Νέες ενστάσεις για τις προτεινόμενες αλλαγές που αφορούν στον Ποινικό Κώδικα διατύπωσε ο τέως υπουργός  Δικαιοσύνης. Σταύρος Κοντονής.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς όπως ανέφερε, οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δεσμεύουν την Κυβέρνηση και δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, αναφέροντας μια σειρά από επίμαχες διατάξεις και προτεινόμενες αλλαγές, όπως αυτές για τις ποινές σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Μιλώντας στον ANT1, άφησε αιχμές για τον διάδοχό του σημειώνοντας ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Δικαιοσύνης, είχε στα χέρια του το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για αλλαγές, το οποίο όμως όπως επεσήμανε δεν προώθησε για να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση, σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον την προεκλογική περίοδο.

Όπως υπογράμμισε, ο ίδιος πρότεινε την σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, με άλλα μέλη, καθώς όπως τόνισε, στο υφιστάμενο πόρισμα – το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – σε μεγάλο βαθμό, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεπουλάνε τα οπλοπωλεία στη Νέα Ζηλανδία πριν αλλάξουν οι νόμοι για την οπλοκατοχή (Photos)Χαριτολογώντας πριν από την τρομοκρατική επίθεση του ακροδεξιού εθνικιστή στα τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας, κάποιοι έλεγαν πως στη χώρα εκείνη αφήναν τα αυτοκίνητα ξεκλείδωτα. Δεν υπήρχε ίχνος εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Τώρα όμως όλοι σπεύδουν να αγοράσουν όπλα και πυρομαχικά από καταστήματα όπλων τα οποία σε λίγες ημέρες όχι μόνο έχουν ξεπουλήσει αλλά κάνουν συνεχώς και νέες παραγγελίες.

Οι πωλητές πυροβόλων όπλων αναφέρουν ότι η αγορά των ημιαυτόματων καραμπίνων αλλά και τον πιστολιών αυξήθηκε κατακόρυφα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. «Δεν μπορώ να πω ότι επικρατεί πανικός, αλλά σίγουρα τις τελευταίες ώρες έχουμε ξεπουλήσει» λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «gun city» στη Νέα Ζηλανδία.Αιτία είναι η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα αναθεωρήσει άμεσα τους κανόνες για τα όπλα, καθιστώντας την αγορά πολλών εξ αυτών παράνομα.

Παρότι στη Νέα Ζηλανδία δεν υπάρχει η κουλτούρα της οπλοκατοχής όπως στις ΗΠΑ, είναι φανερό ότι οι οπαδοί των πολυβόλων (!) έσπευσαν να αγοράσουν, πριν τεθούν ορισμένα όπλα εκτός νόμου.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!