EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Βαρύ το κόστος του "διαζυγίου" τόσο για Βρετανία όσο και για ΕΕ

Το τί θα συμβεί τελικά με το “διαζύγιο” Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να μην έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, ωστόσο ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο: θα κοστίσει ακριβά σε όλους. Κι αυτό γιατί θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών.

Σίγουρο είναι, επίσης, ότι η συντεταγμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το κόστος αυξάνεται δραματικά.

Μεγάλος “χαμένος” φυσικά θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σύμφωνα με μελέτη σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit στα εισοδήματα των πολιτών της ΕΕ που εκπόνησε το γερμανικό think tank Bertelsmann Stiftung, στην περίπτωση ενός “σκληρού” Brexit οι Βρετανοί θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 57 δισ. ευρώ ετησίως, που αντιστοιχεί σε κατά κεφαλήν απώλεια 900 ευρώ.

Λίγο μικρότερο, όμως εξίσου βαρύ, θα είναι το κόστος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού το εισόδημα των Ευρωπαίων εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 40 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Σε επίπεδο επιμέρους χωρών, η Γερμανία και η Γαλλία, χώρες με εξαγωγικό προσανατολισμό και οι δύο, θα πληρώσουν ακριβότερα το Brexit, καθώς θα χάσουν αντίστοιχα 10 δισ. ευρώ και 8 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ ακολουθεί η Ιταλία, για την οποία οι απώλειες υπολογίζονται γύρω στα 4 δισ. ευρώ.

Η υποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα στοιχίσει φυσικά και στις υπόλοιπες χώρες του μπλοκ, σε πολύ μικρότερο όμως βαθμό.

“Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότεροι είναι φυσικά αυτές που έχουν ισχυρή βιομηχανία, όπως για παράδειγμα η αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία και τμήματα της Ισπανίας και της Ιταλίας. Επίσης, θα επηρεαστεί ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπως και ο τομέας των υπηρεσιών πληροφορικής. Γενικά, διαπιστώνεται ότι οι κυρίως οι παραγωγικές περιοχές είναι αυτές που θα υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες”, σημειώνει ο οικονομολόγος του Bertelsmann Stiftung, Dominic Ponattu, που εκπόνησε τη μελέτη μαζί με τον Giordano Mion του Πανεπιστημίου του Sussex.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το Ηνωμένο Βασίλειο, το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθεί το Λονδίνο, με απώλειες της τάξης των 5 δισ. ευρώ ετησίως, ακολουθούμενο από το Μπέρκσαϊρ και το Σάρρεϊ. “Σε απόλυτους όρους οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο θα είναι αυτές στα νότια της Αγγλίας, όπως το Κεντ, το Λονδίνο και το Έσσεξ”, αναφέρει η μελέτη, προσθέτοντας ότι όσο πιο κοντά στην ΕΕ βρίσκεται μια περιοχή τόσο πιο ισχυρή θα είναι η επίδραση του Brexit.

Η Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται και στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων του Brexit μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την προσπάθεια αποφυγής “σκληρών” συνόρων στα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία, θα πληγεί επίσης σημαντικά στην περίπτωση μια άτακτης υποχώρησης, που θα μπορούσε να της κοστίσει έως και 3,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Ακόμα, όμως και στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το κόστος θα είναι μεγάλο, σημαντικό ωστόσο χαμηλότερο σε σύγκριση με ένα “σκληρό διαζύγιο”. Σύμφωνα με τη μελέτη, στην περίπτωση συντεταγμένης αποχώρησης οι απώλειες εισοδήματος για τους Ευρωπαίους εκτιμώνται “μόνο” στα 22 δισ. ευρώ ετησίως, έναντι 40 δισ. ευρώ στο αρνητικό σενάριο, ενώ για τους Βρετανούς στα 32 δισ. ευρώ από 57 δισ. ευρώ.

“Το Brexit θα μπορούσε να πλήξει σοβαρά τα θεμέλια της μεγαλύτερης οικονομικής ζώνης του κόσμου και οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο οφείλουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουν μια συμφωνία”, σημείωσε ο Aart de Geus, πρόεδρος του Bertelsmann Stiftung.

Αντίθετα, σύμφωνα με την μελέτη, από το Brexit ωφελημένες θα βγουν τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ. Τα εισοδήματα των Αμερικανών θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά περίπου 13 δισ. ευρώ ετησίας στο σενάριο ενός “σκληρού” Brexit, ενώ το όφελος για την Κίνα υπολογίζεται περίπου στα 5 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είτε “σκληρό” είτε συντεταγμένο, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Brexit θα πλήξει την αναπτυξιακή δυναμική τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και τις Ευρώπης, καθώς θα επηρεάσει αρνητικά βασικές πηγές ανάπτυξης και ανταγωνισμού, καταλήγει η μελέτη.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΘΩΟΣ ΜΕΤΆ ΘΆΝΑΤΟΝ Ο ΜΙΛΌΣΕΒΙΤΣ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΚΆΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΊΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΏΝ “ΗΓΕΤΏΝ”;

Έχει τσίπα η Δύση για όσα έχει κάνει σε χώρες και λαούς; Έχουν ντροπή για όσες καταστροφές προκάλεσαν “ηγέτες” υποτίθεται πολιτισμένων χωρών σε αθώους ανθρώπους; Τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο στην υπόθεση του Ιράκ όπου ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ δεν ξέρει που να κρυφτεί απ΄ όσα αποκαλύπτονατι εναντίον του.Δεν είναι μόνο τα ανύπαρκτα χημικά του Σαντάμ Χουσεϊν που αποδείχτηκαν ένα ψεύδος που χρησιμοποιήθηκε μόνο και μόνο για να γίνει ο πόλεμος.

Πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό και ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ του έδωσαν μεγάλη σημασία ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε μετά θάνατον αθώο τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου 1992-1995! Ο Μιλόσεβιτς έχει πια πεθάνει και η χώρα του η Γιουγκοσλαβία έχει διαλυθεί! Είναι για μας τους παλαιότερους μια ανάμνηση αλλά κι ένα παράδειγμα ότι οι ισχυροί του κόσμου δεν έχουν καμμία αναστολή μπροστά στο κέρδος…

Δυστυχώς κανείς από τους ηγέτες μαριονέτες συμφερόντων και κεφαλαίων δεν θα καθήσει στο σκαμνί.Ούτε ο Κλίντον ,ούτε ο χερ Κολ.Η Γερμανία έπαιξε πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.Ήταν η επιστροφή της στα Βαλκάνια τα οποία τόσο την είχαν πληγώσει στο ναζιστικό της παρελθόν που βέβαια θέλει να ξεχάσει.

Σύμφωνα με την σερβική ιστοσελίδα «http://inserbia.info/», από την απόφαση του δικαστηρίου για τον Μιλόσεβιτς,προκύπτει μια σειρά θεμάττων από απλή αποζημίωση στην οικογένειά του, τη χήρα και τα παιδιά του, έως έγερση ζητήματος από την ίδια τη Σερβία που ενοχοποιήθηκε τόσο άδικα.

Νομικό ζήτημα ασφαλώς υπάρχει για αξιωματούχους της Δύσης που είπαν ψέμματα. Όσο για το δικαστήριο; Πρέπει να εξηγήσει γιατί απέκρυψε την αθώωση του Μιλόσεβιτς, θεωρώντας ότι το 2.500 σελίδων σκεπτικό της απόφασης δεν θα το διάβαζε κανείς.

Πρόκειται για την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου που έκρινε ένοχο τον Ράντοβαν Κάρατζιτς και τον καταδίκασε 40 χρόνια φυλακή για εγκλήματα πολέμου, η οποία τώρα αποφάνθηκε ότι ο Μιλόσεβιτς ΔΕΝ ήταν μέρος της «κοινής εγκληματικής οργάνωσης» με στόχο τους Μουσουλμάνους και τους Κροάτες κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτς στις αρχές του πολέμου, το 1991, τάσσονταν υπέρ της διατήρησης της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ώστε να μην χωριστούν οι Σερβοβόσνιοι από τους Σέρβους, με τις απόψεις τους να αρχίσουν σταδιακά να διαφέρουν.

Από υποκλαπείσες συνομιλίες των δυο ηγετών,προκύπτει ότι συζητήθηκε η κήρυξη ανεξαρτησίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης από τη Γιουγκοσλαβία, με τον Μιλόσεβιτς να λέει στον Κάρατζιτς ότι δεν είναι σωστό να απαντήσει η σερβική πλευρά σε μια παρανομία με μια νέα παρανομία και τον καλούσε ουσιαστικά να μην κηρύξει ξεχωριστή σερβοβοσνιακή οντότητα, ενώ δεν θα έπρεπε να αποκλειστούν οι Μουσουλμάνοι που επιθυμούσαν διατήρηση της Γιουγκοσλαβίας!

Ο Μιλόσεβιτς επίσης, αμφισβήτησε κατά πόσον η διεθνής κοινότητα θα δεχόταν οι Σερβοβόσνιοι που αντιπροσώπευαν το ένα τρίτο του πληθυσμού της Βοσνίας Ερζεγοβίνης θα αποσπούσαν περισσότερο από το 50% της βοσνιακής επικράτειας και για τον λόγο αυτό ενθάρρυνε μια πολιτική συμφωνία, λέγοντας εμφατικά στον Κάρατζιτς, «εμείς δεν πρέπει να πάρουμε κάτι που ανήκει σε κάποιον άλλο»!

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του στη φυλακή υπερασπίζοντας τον εαυτό του και τη Σερβία από ψευδείς κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου,έχοντας απέναντί του το σύνολο των δυτικών ΜΜΕ να τον αποκαλεί “χασάπη” και “Χίτλερ”.

Στο δημοσίευμα του σερβικού ιστοχώρου αναφέρεται, ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απεβίωσε υπό εξαιρετικά ύποπτες περιστάσεις. Πέθανε από καρδιακή προσβολή μόλις δύο εβδομάδες μετά την άρνηση του δικαστηρίου να μεταβεί στη Ρωσία για να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του λιγότερο από 72 ώρες μετά και ο δικηγόρος του παρέδωσε επιστολή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία ο εκλιπών ανέφερε πως φοβόταν ότι τον δηλητηρίαζαν.

Στο αίμα του βρέθηκε φαρμακευτική ουσία, η οποία εξουδετέρωνε το φάρμακο για την υψηλή πίεση που του χορηγούνταν, για να αντιμετωπίσει τον αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, που τελικά κατάφερε να τον σκοτώσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι τη περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας η ελληνική κοινή γνώμη είχε σαφώς ταχθεί όχι υπέρ των Σέρβων όπως έυκολα την κατγορούσαν οι γιαλατζί δημοκράτες της δύσης,αλλά υπέρ της άποψης ότι δεν μπορεί για όλα όσα γίνονταν εκεί να ευθύνεται μόνο ο Μιλόσεβιτς και να μην έχουν καμία ευθύνη οι μουσουλμάνοι.Η ανάληψη της εξουσίας της χώρας από το σύστημα Σημίτη,δεν άλλαξε την άποψη των πολιτών ,άλλαξε όμως την κυβερνητική ελληνική θέση.Πηγή    militaire.gr
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το Taxisnet – Όλες οι αλλαγές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος κατά τον οποίο θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το newsbomb.gr, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη 31 Ιουλίου και την τελευταία τον Δεκέμβριο.

Για πρώτη χρονιά σε κοινή φορολογική δήλωση από τους συζύγους θα διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και θα εκδίδονται δύο εκκαθαριστικά σημειώματα. Ένα για τον κάθε σύζυγο.

Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά. Μάλιστα από φέτος τα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν χωριστές δηλώσεις φτάνει να έχουν κάνει σχετική γνωστοποίηση ως τις 28 /2 όπως προέβλεπε σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία αλλαγή δεν επέρχεται στον τρόπο εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, ο οποίος θα καταβληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου.

Η μεγάλη αλλαγή στο E3

Στο νέο έντυπο Ε3 που υποβάλλουν όσοι έχουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα κληθούν να υποβάλλουν περίπου 1,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι η μεγάλη αλλαγή θα είναι η κατηγοριοποίηση των εσόδων ανα κωδικό αριθμό δραστηριότητας και η αναλυτική καταγραφή των δαπανών.

Τα έξοδα για φως νερό και τηλέφωνο, θα αναγραφούν ξεχωριστά από τα έξοδα για τους μισθούς των υπαλλήλων αλλά και τις λεγόμενες «παροχές σε είδος» ενώ η εφορία ζητά να μάθει την αξία των τιμολογίων που κόπηκαν από εταιρείες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους. Τους κωδικούς, τους είχαν δει και πέρυσι οι επαγγελματίες.

Επιπλέον θα πρέπει οι φορολογούμενοι να προσέξουν άλλους δύο νέους υποπίνακες

Τον νέο υποπίνακα με κωδικό 051: Πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά στοιχεία για τις «ελεγχόμενες αλλοδαπές επιχειρήσεις (ΕΑΕ)» του άρθρου 66 του ν. 4172/2013.

Τον νέο υποπίνακα Θ’: νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε ομίλους πολυεθνικών επιχειρήσεων και για τα οποία υφίσταται υποχρέωση θα έχουν υποχρέωση υποβολής έκθεσης ανά χώρα, για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών για θέματα φορολογίας.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

VIDEO 12′ από τις σοκαριστικές αποδοκιμασίες σε Νίκο Παππά και άνδρες των ΜΑΤ

Αυτή τη φορά το Σινικό Τείχος της Γεροβασίλη δεν αντέδρασε στις λεκτικές επιθέσεις των διαδηλωτών, κάποιες από τις οποίες ξεπερνούσαν τα όρια και θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή των οργάνων.

Ηταν η ατσάλινη αλυσίδα των ΜΑΤ για να προστατευθεί ο Νίκος Παππάς που μιλούσε στον Πολυχώρο «Ελιά» της Βέροιας. Οι συγκεντρωμένοι εκσφενδόνιζαν χρυσοποίκιλτα μπινελίκια. Δείτε το video των 12′ από τις αποδοκιμασίες προς των Παππά αλλά και τους άνδρες των ΜΑΤ.


Σαφώς οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι τόσο από τους διαδηλωτές όσο και από τους οπαδούς του Σύριζα που πήγαν ν΄ακούσουν τον υπουργό. Το ερώτημα είναι εάν ο Τσίπρας θ΄αντέξει ως τον Οκτώβριο αυτές τις αντιδράσεις του κόσμου που θα γίνονται όλο και πιο μαζικές μια και διάφορα αντιπολιτευόμενα συμφέροντα θα σπεύσουν να ενισχύσουν με χορηγίες τους διαδηλωτές.


Με τόση ανεργία που υπάρχει χιλιάδες άνεργοι θα μπορούσαν να επιστρετευθούν για να κράζουν άγρια τους κυβερνητικούς όπου εμφανίζονται ανά την Ελλάδα. Κάποιοι από τους κραξιματίες θα τραβάνε video με τα κινητά τους και στη συνέχεια θα τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Μπάχαλο άνευ προηγουμένου και πρακτικές στις οποίες πρώτος ο Σύριζα εκπαίδευσε τα οργισμένα πλήθη από το 2012 έως το 2015.


Ο Παππάς τώρα ξεκινώντας από το επίμαχο πρόβλημα του Μακεδονικού, στο οποίο η λύση της Συμφωνίας των Πρεσπών δημιούργησε έντονους κραδασμούς, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες, έχουμε με τις αντισυγκεντρώσεις. Η διαφωνία μας για το Μακεδονικό δεν στάθηκε εμπόδιο να προχωρήσουμε με γνώμονα το καθήκον. Ποτέ δεν είπαμε ψέματα για το Μακεδονικό».


 Επισημαίνοντας τον διπλό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας ως προς το Μακεδονικό, διαφορετική για το εσωτερικό σε σχέση με το εξωτερικό, κατέληξε πως η στάση της είναι μια στάση που στερείται ειλικρίνειας.

«Βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν βγήκαμε από την κρίση. Όμως προχωρούμε με αισιοδοξία. Λάθη, παλινωδίες, πισωγυρίσματα υπάρχουν, κι όλα πρέπει να τα συζητάμε, για να τα αντιμετωπίζουμε. Η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της σ’ όλα τα επίπεδα!

Μνημόνια σημαίνει ύφεση, διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τελείωσε αυτή η περίοδος, όμως δεν τελείωσαν αυτές οι πολιτικές.»

«Οι δημοσκόποι θα σκίσουν τα πτυχία τους» κατέληξε αισιόδοξα, ζητώντας από τους πολίτες του τόπου να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια αυτοδικοιητικών εκλογών και ευρωεκλογών κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά την επίθεση στην μασονική στοά η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συντρίψει τα «Κίτρινα Γιλέκα» αυτό το Σάββατο

Για «μαζικές συλλήψεις» από την επόμενη κινητοποίηση του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» εάν μέλη του κινήματος αψηφήσουν την πιθανή απαγόρευση διαδηλώσεων από τις Αρχές, προειδοποίησε την Τρίτη ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ μιλώντας ενώπιον της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

«Στο μέλλον, αρχής γενομένης από το επόμενο Σάββατο, θα δρούμε θεωρώντας πως έχουμε μπροστά
μας συγκεντρώσεις ταραχοποιών, με μόνο σκοπό να σημειωθούν επεισόδια (…) θα τις διαλύουμε αμέσως και, εάν χρειάζεται, θα προχωράμε σε μαζικές συλλήψεις», διεμήνυσε ο Νουνιέζ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανήγγειλε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τελείως οι διαδηλώσεις σε περιοχές του ιστορικού κέντρου της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στα Ηλύσια Πεδία, όπου υποκατάστημα τράπεζας πυρπολήθηκε και καταστήματα λεηλατήθηκαν.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι από το επόμενο Σάββατο θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις συνοικίες που έχουν πληγεί περισσότερο –μεταξύ αυτών και τα Ηλύσια Πεδία– μόλις υπάρξουν ενδείξεις για την παρουσία ριζοσπαστικών ομάδων που σκοπεύουν να προκαλέσουν ζημιές.

Ενώ ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Ντελπίς αναμενόταν να αντικατασταθεί από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νουνιέζ σημείωσε νωρίτερα πως αξιωματικοί της Αστυνομίας διέταξαν τα στελέχη να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση όταν επιχειρούν, αλλά χωρίς να φροντίσουν να ενημερώσουν την κυβέρνηση.

Έτσι, «θα αναλάβει μια νέα ομάδα» αξιωματικών τη διοίκηση της Αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία «θα εφαρμόζει τις οδηγίες που δίνουμε», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Υπουργοί της κυβέρνησης επέκριναν την Αστυνομία διότι δεν επενέβη έγκαιρα ώστε να συλλάβει τους ταραχοποιούς το περασμένο Σάββατο, αλλά και διότι εμφανίζεται να διστάζει να χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες.

Οι λεγόμενοι εκτοξευτές αμυντικών σφαιρών (lanceurs de balles de défense, LBD) βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονων επικρίσεων εναντίον των σωμάτων ασφαλείας, καθώς πάνω από 20 διαδηλωτές έχουν χάσει την όρασή τους εξαιτίας της χρήσης αυτών των όπλων σε επεισόδια.
Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανία: Τελειώνει η περίοδος των παχιών αγελάδων λέει το ΥΠΟΙΚ

Ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το 2020 καταθέτει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Προειδοποιεί όμως για δύσκολες εποχές για τη γερμανική οικονομία, καθώς καταγράφει στασιμότητα στα φορολογικά έσοδα.

Επί δέκα συναπτά έτη οι δείκτες ανάπτυξης ευδοκιμούσαν στη Γερμανία, αλλά τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν τα σύννεφα της ύφεσης. Το Βερολίνο αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2019, η οποία, σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις, θα κυμανθεί γύρω στο 1%, έναντι 1,8% της αρχικής πρόβλεψης. Και αυτό γιατί ασθμαίνει η διεθνής οικονομία λόγω Brexit, αλλά και λόγω της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, με αποτέλεσμα να καταγράφεται στασιμότητα στα φορολογικά έσοδα για τη γερμανική οικονομία, που διατηρεί σταθερά εξαγωγικό προσανατολισμό.

"Τα έσοδα εξακολουθούν να αυξάνονται, αλλά όχι με την ίδια δυναμική" τονίζουν πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Στην περίοδο 2020-2023 αναμένονται έσοδα μειωμένα κατά τουλάχιστον 625 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία. Τελειώνει λοιπόν η περίοδος των παχιών αγελάδων; "Δεν κόβουμε κονδύλια", επιμένουν στο υπουργείο Οικονομικών, για να διευκρινίσουν πάντως ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να παραμείνει ισοσκελισμένος. Φαίνεται ότι ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς επιμένει στη συντηρητική διαχείριση του προκατόχου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και "φρενάρει" ορέξεις των συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο.

Προτεραιότητα στην καινοτομία
Ο προϋπολογισμός για το 2020 προβλέπει δαπάνες ύψους 362,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένες κατά 1,7% σε σχέση με το 2019. Το ζήτημα είναι "να τεθούν οι σωστές προτεραιότητες" και παράλληλα να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στη Γερμανία, επισημαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών. "Σωστές προτεραιότητες" θεωρούνται προφανώς οι επενδύσεις σε υποδομές και σύγχρονη τεχνολογία. Συνολικά 39,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις υποδομές, εκ των οποίων 16 δις στις μεταφορές. Η ανάπτυξη νέων ευρυζωνικών δικτύων ενισχύεται με τέσσερα δισεκατομμύρια. Επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται για την έρευνα στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Σε όλα αυτά προστίθενται φοροαπαλλαγές για την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Σε επίπεδα-ρεκόρ φτάνουν πλέον οι δαπάνες για την ασφάλεια. Δεν λείπουν όμως και οι κοινωνικές παροχές, για παράδειγμα οι αυξήσεις στο επίδομα τέκνων.

Δυσαρέσκεια αναμενεται να εκφράσουν η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και ο υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Γκερντ Μίλερ. Οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται μεν κατά 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε ζητήσει πολύ περισσότερα χρήματα, προκειμένου να πλησιάσει η Γερμανία τον στόχο του ΝΑΤΟ, που προβλέπει ότι κάθε χώρα-μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας θα επενδύει το 3% του ΑΕΠ στον αμυντικό προϋπολογισμό της. Όσο για τον Γκερντ Μίλερ, βλέπει τον προϋπολογισμό του δικού του υπουργείου να παραμένει στάσιμος στο 0.51% του γερμανικού ΑΕΠ. Στο υπουργείο Οικονομικών επιμένουν πάντως ότι αυτό το ποσό, σε απόλυτες τιμές, είναι υψηλότερο από κάθε άλλη φορά και η Γερμανία θα εκπληρώσει χωρίς καθυστέρηση όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Κριτική από τους Πράσινους
Το Κόμμα των Πρασίνων, ανερχόμενη δύναμη στο πολιτικό στερέωμα της Γερμανίας, ασκεί πάντως έντονη κριτική στην αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. "Δίνουμε ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια για τανκς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά είμαστε πολύ σφιχτοχέρηδες όταν πρόκειται να καταπολεμήσουμε την πείνα στον κόσμο ή να προωθήσουμε πολιτικές για την προστασία του κλίματος" υποστηρίζει ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ, εκπρόσωπος του κόμματος για οικονομικά θέματα.
Πηγή: Deutsche Welle

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΟΑΣΘ αναζητά μεταχειρισμένα λεωφορεία στην Ιταλία - Μεγάλο πρόβλημα με τον στόλο (Photos)

Ο στόλος του ΟΑΣΘ παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία στους δρόμους της Θεσσαλονικης κυκλοφορούν λεωφορεία με διαρροή λαδιού, με σοβαρές βλάβες και σε πολύ κακή κατάσταση.

Σε αυτά, να προστεθεί η υπερφόρτωση των οχημάτων καθώς τα δρομολόγια δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό που συνωστίζεται σε απάνθρωπες συνθήκες.
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με το ρερποτάζ της εφημερίδας η διοίκηση του ΟΑΣΘ σκέφτεται την αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων.
Γι' αυτόν το σκοπό, ο διευθύνων σύμβουλος Σάββας Παναγιωτίδης ετοιμάζεται στο προσεχές διάστημα να μεταβεί στην Ιταλία για αναζήτηση οχημάτων. Μαζί του θα ταξιδέψει ο διευθυντής Συντήρησης Νίκος Κωνσταντινίδης καθώς και δύο τεχνικοί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο ΟΑΣΘ θα αναζητήσει μεταχειρισμένα λεωφορεία για αγορά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που θα βρουν για μπορέσουν να τα προμηθευτούν, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για διαγωνισμό αλλά ούτε και τρόπος, με τον Οργανισμό να βρίσκεται σε εκκαθάριση.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Θρίλερ» για την πρώτη κατοικία - Νέα εκλογοσενάρια στο τραπέζι

Με άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια…απειλεί τους θεσμούς η κυβέρνηση.

Τις οικονομικές εκκρεμότητες επείγεται να κλείσει η κυβέρνηση προκειμένου να μπει απερίσπαστη στην προεκλογική περίοδο – και το επιδιώκει ακόμη κι αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους θεσμούς, εν προκειμένω στην περίπτωση της ρύθμισης για την πρώτη κατοικία.

Χθες, το Μαξίμου με διαρροή διαμήνυσε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί όπως και να ’χει αύριο Παρασκευή στη βάση της «συμφωνίας κυβέρνησης - τραπεζών», δείχνοντας να υλοποιεί όσα ακούγονταν ως εκείνη την ώρα περί του ενδεχόμενου να προχωρήσει «μονομερώς» κι ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ενημερώσει την Κομισιόν εδώ και μέρες για τις προθέσεις της να προχωρήσει πριν από το επόμενο Eurogroup. Παρά ταύτα στην εν λόγω διαρροή υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η προσπάθεια για συμβιβασμό στα σημεία που οι θεσμοί καταθέτουν ενστάσεις συνεχίζεται, καθώς ανέφερε πως «μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών».

Ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση αυτή, το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε μνημόνιο και είναι κυρίαρχο κράτος που ναι μεν λαμβάνει υπόψη τις συστάσεις και απόψεις των θεσμών, αλλά έχει κυβέρνηση και αυτή χαράσσει την οικονομική πολιτική, σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ωστόσο η κυβέρνηση ποντάρει στο ότι προεκλογική περίοδο έχουν και οι Βρυξέλλες και όχι μόνο η Αθήνα.

Εκλογοσενάρια

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή οργιαστικής σεναριολογίας – κι ενδεχομένως να την τροφοδοτήσει εκ νέου – σχετικά με τα ενδεχόμενα των εκλογών που η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει δείχνοντας επίμονα Οκτώβριο με ένα εκ των επιχειρημάτων της να είναι η οικονομική σταθερότητα και η εμπέδωση των ωφελημάτων στην κοινωνία.

Τα σενάρια επιμένουν και δίπλα σε αυτό που μιλά για τριπλές κάλπες τον Μάιο (περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές) «σηκώνεται» περισσότερο και αυτό για κάλπες τον Ιούνιο, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Το φιλοκυβερνητικό επιχείρημα για ένα τέτοιο σενάριο είναι ότι η κυβέρνηση, εφόσον διαπιστώσει στις ευρωεκλογές ότι επαληθεύονται οι εκτιμήσεις της για μια ψαλίδα της τάξης των 5 - 6 μονάδων, δεν θα αφήσει να χαθεί το μομέντουμ, εφόσον αυτή τη διαφορά τη θεωρεί διαχειρίσιμη έως και ανατρέψιμη. Η αντιπολιτευτική εκδοχή αυτού του σεναρίου λέει ότι η διαφορά θα είναι πράγματι αυτή που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και θα αποτυπώνει τη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην μπορεί να σταθεί πολιτικά, οπότε θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

Η ανάγκη των πολιτικών κομμάτων για την πρόβλεψη του πολιτικού χρόνου των εκλογών πλέον θέτει κάθε κίνηση της κυβέρνησης στο μικροσκόπιο. Έτσι από τις τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών η τροπολογία για το σπάσιμο των καλπών (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές) σε χωριστά εκλογικά τμήματα ώστε να μην δημιουργούνται ουρές και να διευκολύνονται οι εκλογείς ερμηνεύθηκε ως ένδειξη πως το σενάριο των εθνικών εκλογών τον Μάιο είναι ακόμη ζωντανό και παρά τα όσα υποστηρίζει ο πρωθυπουργός – εσχάτως αναφέρθηκε χαριτολογώντας με τη δήλωση ότι αντιστέκεται σε όσους τον γαργαλάνε για εθνικές κάλπες των Μάιο – η κυβέρνηση ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.


Ανοίγει ο δρόμος για Κουντουρά

Από την άλλη, η τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή - υποψήφιου ευρωβουλευτή προβλήθηκε από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως απόδειξη ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, αφού με αυτό τον τρόπο δεν απειλείται άμεσα η κυβερνητική πλειοψηφία των 151 – τουλάχιστον ώς τις ευρωεκλογές.

Επισήμως, βέβαια, η κυβέρνηση αμύνθηκε στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί φωτογραφικής τροπολογίας που ειρωνικώς ονόμασε «τροπολογία Κουντουρά», με το επιχείρημα ότι ήταν το μόνο ασυμβίβαστο που δεν είχε αρθεί, καθώς βουλευτές επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως αν παραιτούνταν από τη βουλευτική της έδρα η Έλενα Κουντουρά, η οποία μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τους ΑΝΕΛΛ παραμένει στην κυβέρνηση, ο επιλαχών θα προερχόταν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, δηλαδή τους ΑΝΕΛΛ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σπύρο Δανέλλη, τον οποίο επίσης αφορά η διάταξη εφόσον τελικώς είναι υποψήφιος.

Παρεμπιπτόντως, αν και από το κυβερνητικό στρατόπεδο, προς υπεράσπιση της επικείμενης τροπολογίας, επισήμαιναν πως αυτή δεν αφορά μόνο τους βουλευτές της πλειοψηφίας αλλά και της αντιπολίτευσης, όπως τους Β. Μεϊμαράκη και Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, τελικώς οι δύο τελευταίοι δεν έκαναν χρήση της διάταξης και χθες παραιτήθηκαν από το βουλευτικό τους αξίωμα σε μια προσπάθεια να εκθέσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές. Πιο πολύ αναμένεται να πιεστεί πολιτικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος είναι υποψήφιος και η παραίτησή του δεν θα προκαλούσε επιπλοκές στην κυβερνητική πλειοψηφία.


Στην τελική ευθεία

Ύστερα από όλα αυτά ανοίγει ο δρόμος για τη συμπερίληψη της Έλενας Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η πλήρης σύνθεση αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 27 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση πιθανότατα στον συνεδριακό χώρο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο. Είναι με ερωτηματικό αν τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση θα «διαρρέει» σταδιακά ονόματα ή θα κρατήσει την έκπληξη για τους επόμενους 26 (έχουν ήδη ανακοινωθεί οι 16) ώς την τελευταία στιγμή.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσαβούσογλου στον Σύντροφο Κατρούγκαλο: Ευχαριστούμε που λέτε ότι χωρίς την Τουρκία δεν προχωρά κανένα πρότζεκτ

Τις ευχαριστίες του προς τον Σύντροφο Γιώργο Κατρούγκαλο για όσα είπε σχετικά με το ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης των υδρογαναθράκων στη νότιοανατολική Μεσόγειο διατύπωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις κοινές τους δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στην Αττάλεια.

«Όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων ο Γιώργος είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία. Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στέλνοντας επίσης μήνυμα ότι «κανένα προτζεκτ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό».

«Η Τουρκία έχει δικαιώματα που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, δεν μπορούν να φτάσουν κάπου αποκλείοντας την Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο έχει η Τουρκία δικαιώματα που της αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στο θέμα της ενέργειας έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει «πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό».


Για «τουρκική μειονότητα» έκανε λόγο ο Τσαβούσογλου μπροστά στον άφωνο Κατρούγκαλο 

Ένα από τα θέματα που συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας ήταν και το θέμα των μειονοτήτων με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μιλά ενώπιον του Γιώργου Κατρούγκαλου για «τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα» ως «ένα θέμα που συζητάμε όποτε συναντιόμαστε».

Από την πλευρά του ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε για το θέμα ότι «μιλήσαμε και για τη μουσουλμανική μειονότητα όπως την προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες. Είναι Έλληνες πολίτες και έχουμε καθήκον να φροντίσουμε για την εκπαίδευσή τους» προσθέτοντας ότι ο ίδιος έθεσε ζήτημα για την ανάγκη αντικαταστασης της διοίκησης στα βακουφικά ιδρύματα.


Κυπριακό

Ξεχωριστές αναφορές έκαναν οι δύο υπουργοί και για το Κυπριακό με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να λέει ότι «θέλουμε να επιλύσουμε τη διεθνή του διάσταση με πάγιες θέσεις να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και της αποχώρησης των στρατευμάτων» κάνοντας λόγο για μια άτυπη συνάντηση στις 12 Απριλίου «για το πού βρίσκονται οι δύο πλευρές στο Κυπριακό».

«Στόχος να ακούσουμε τις ιδέες της Τουρκίας για τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας που θα αντικαταστήσει το καθεστώς των εγγυήσεων» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο Τούρκος ομόλογός του από την πλευρά του είπε ότι για να ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση στην Κύπρο πρέπει να αποφασίσουμε τι και πώς θα διαπραγματευτούμε. «Δεν είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε συνομιλίες μόνο για να ξεκινήσουμε συνομιλίες αλλά για να υπάρξει αποτέλεσμα με μια λύση που θα μπορούν να αποδεχτούν οι δύο πλευρές».


Κατρούγκαλος: Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε τη θετική ατζέντα

Στην αρχή των δηλώσεών του ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι «είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσομε τη θετική ατζέντα».

«Κομμάτι της θετικής μας ατζέντας είναι πώς θα εξασφαλίζουμε το σεβασμο του διεθνούς δικαιίου στην αποκλιμάκωση της έντασης και εφαρμόζοντας μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Στόχος μας να συζητήσουμε για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Σημείωσε, επίσης, ότι «είμαστε ανοιχτοί στην Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας γιατί είναι προς το συμφέρον της ΕΕ, του τουρκικού λαού και της Ελλάδας να έχει μια ευρωπαϊκή Τουρκία στα ανατολικά σύνορα» για να προσθέσει ότι «το μέτρο αρμονικής συνύπαρξης των κρατών το δίνει το διεθνές δίκαιο».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «θετική ατζέντα σε θέματα πολιτισμού και κατανόησης λαών» κάνοντας λόγο για πρωτοβουλίες για αναστήλωση θρησκευτικών μνημείων όπως το τέμενος Βαγιαζίτ στο Διδυμότειχο».

«Ο Μεβλούτ με διαβεβαίωσε ότι στις 15 Αυγούστου θα μπορέσει να ξαναγίνει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Τι θελήσαμε να κάνουμε; Να θέσουμε ένα πρόγραμμα που με μικρά βήματα χωρίς να επιδιώκουμε μεγάλους στόχους να είμαστε σε συνεχή διάλογο που θα βελτιώνει την κατάσταση» είπε ακόμα ο Έλληνας ΥΠΕΞ.


Τσαβούσογλου: Να ξεπεράσουμε μαζί τις προκλήσεις


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας από την πλευρά του σημείωσε ότι «θα πρέπει να ξεπεράσουμε μαζί τις προκλήσεις και να αξιοποιησουμε μαζί τις ευκαιρίες στην περιοχή».

«Όσον αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι ωφέλιμο να συναντηθούν οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και τον Απρίλιο θα ξεκινήσουμε τις πολιτικές διαβουλεύσεις και οι συνάδελφοί μας θα συζητήσουν σε αυτό το επίπεδο όλα τα θέματα».

«Στόχος μας η αύξηση των τουριστών και των επενδύσεων, θέλουμε να υλοποιήσουμε κάποια πρότζεκτ μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης καθώς στις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα δρόμολόγια πλοίων RoRo» πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «με την πρώτη ευκαιρία μετά τις εκλογές στην Τουρκία θα πάω στην Ελλάδα όταν θα έχει χρόνο ο Γιώργος (σ.σ. Κατρούγκαλος)».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ίλιγγος: Αυτό το μπόνους θα πάρουν οι εργαζόμενοι στην Porsche

Μπόνους - ρεκόρ ύψους 9700 ευρώ θα λάβουν φέτος οι εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρίας.

Οι 32.000 εργαζόμενοι της Porsche - διπλάσιοι από όσους εργάζονταν το 2012 - θα λάβουν το επιπλέον ποσό με τον μισθό του Απριλίου, καθώς η εταιρία αύξησε το 2018 τις πωλήσεις της κατά 4% και τον τζίρο της κατά 10% και παραμένει αλώβητη από τα σκάνδαλα των υπόλοιπων κατασκευαστών αυτοκινήτων της Γερμανίας.

Συνεχίζει δε να αναπτύσσεται και έως το 2020 αναμένεται να προσλάβει ακόμη 1500 εργαζόμενους, ενώ έως το 2023 θα επενδύσει επιπλέον 15 δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη νέων μοντέλων, μεταξύ των οποίων και η ηλεκτροκίνητη Taycan. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 2025 μία στις δύο Porsche που θα πωλείται θα είναι είτε ηλεκτροκίνητη είτε υβριδική.

«Το 2018 ήταν εξαιρετικά απαιτητικό. Παρ 'όλα αυτά, μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα υψηλά ποσοστά του προηγούμενου έτους όσον αφορά τις πωλήσεις, τα κέρδη και τις παραδόσεις και να παρουσιάσουμε πιο συναρπαστικά οχήματα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας καταπληκτικής συλλογικής προσπάθειας. Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας. Με μεγάλο κόπο και πάθος εργάζονται κάθε μέρα προκειμένου να φέρουν την φίρμα Porsche με επιτυχία στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας Όλιβερ Μπλούμε.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προς «μονομερή» ρύθμιση για την πρώτη κατοικία προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ως την Παρασκευή, στη βάση της συμφωνίας της με τις τράπεζες, αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικές πηγές.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμφωνίας με τους δανειστές, αν και η κυβέρνηση αναφέρει ότι επιδίωξή της είναι  να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας έως το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι ήδη υπάρχει πρόοδος σε δευτερεύουσες παραμέτρους του νέου πλαισίου. Ωστόσο, είπαν ότι οι θεσμοί εμμένουν σε δραστική μείωση της περιμέτρου κάλυψης, τόσο συνολικά του αριθμού των «κόκκινων» δανειοληπτών που μπορούν να ενταχθούν στο σχήμα, όσο και επιμέρους στο σκέλος που αφορά στα επιχειρηματικά δάνεια με ενέχυρο την πρώτη κατοικία. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν ενστάσεις και ως προς την αντιμετώπιση των στρατηγικά κακοπληρωτών.

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία για το νέο σχήμα τόσο με τις τράπεζες, όσο και με την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ έχουν ληφθεί και ασφαλιστικές δικλείδες που έχουν οδηγήσει στην εξαίρεση των κακοπληρωτών.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία έως το Euro Working Group, το σχετικό νομοσχέδιο μπορεί να κατατεθεί στη Βουλή έως το Eurogroup της 5ης Απριλίου. Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο μονομερούς ενέργειας από την πλευρά της κυβέρνησης, οι ίδιες πηγές δεν το απέκλεισαν, επισημαίνοντας, πάντως, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συζητείται καν στην παρούσα φάση. «Δουλεύουμε στο σενάριο να τα βρούμε», ανέφεραν, εκτιμώντας ότι είναι εφικτή η συμφωνία έως τη Δευτέρα.

Η αντίδραση των Βρυξελλών

Η πρόθεση στο τελευταίο Eurogroup ήταν και συνεχίζει να είναι υπέρ τού να προχωρήσουμε όσο γίνεται συντομότερα προς μία συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο της τακτοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναφέρουν έγκυρες ευρωπαϊκές πηγές.

Με δεδομένη αυτή την πρόθεση, προσθέτουν, είναι πιθανόν στο επόμενο Eurogroup της 5ης Απριλίου να υπάρξει τελικώς συμφωνία. Υπάρχουν καθημερινές επαφές σε τεχνικό επίπεδο για να βρεθεί κοινός τόπος, προσθέτουν οι ίδιες πηγές με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης να νομοθετήσει εντός της εβδομάδας για το θέμα.

Βεβαίως, διευκρινίζουν οι ευρωπαϊκές πηγές, ένα θέμα είναι τι θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο αλλά ένα άλλο είναι τι τελικά θα νομοθετηθεί, σημειώνουν. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες χαρακτηρίζονται από τις ίδιες πηγές τεχνοοικονομικού χαρακτήρα, καθώς το σύστημα θα διαθέτει πλατφόρμα IT στην οποία θα περιέχονται οι όροι και τα κριτήρια για την επιλεξιμότητα των δικαιούχων.

Το πνεύμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι ότι οι τράπεζες, οι κρατικές αρχές και η Επιτροπή όλοι πρέπει να δουλέψουν μαζί, αλλά η τελική απόφαση είναι πολιτική και ανήκει στην κυβέρνηση. Επίσης σημειώνουν ότι εκτός από τη συμφωνία των τραπεζών χρειάζεται και η έγκριση της ΕΚΤ που εποπτεύει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αυτό που επισημαίνεται ιδιαιτέρως είναι ότι η νέα νομοθεσία δεν πρέπει να επαναλαμβάνει τα προβλήματα του νόμου «Κατσέλη». Το οικονομικό μέρος θεωρείται ευκολότερο να επιλυθεί , έναντι του τεχνικού που είναι πολύ πολύπλοκο, αλλά στην περίπτωση που υπάρξουν θετικές προτάσεις μπορεί να προχωρήσει σύντομα καλά.

Επίσης, οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές διαχωρίζουν τα αμιγώς στεγαστικά δάνεια από τα επιχειρηματικά και τίθενται ερωτήματα ως προς το εύρος των περιουσιακών στοιχείων που θα συμπεριληφθούν για την επιλεξιμότητα των δικαιούχων, δεδομένου ότι δεν πρέπει να σταλούν αρνητικά μηνύματα στους συνεπείς δανειολήπτες.

Η απόφαση ανήκει στην Ελλάδα, η οποία είναι πλέον εκτός προγράμματος ωστόσο έχει αναλάβει δεσμεύσεις, στις οποίες δεν πρέπει η όποια απόφαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας να έχει αρνητικό αντίκτυπο και να υπάρξουν παρεκκλίσεις. Εκτός από την ΕΚΤ, σημειώνουν, έχει λόγο και η ευρωπαϊκή αρχή DGcom προκειμένου να δώσει το πράσινο φώς για την κρατική επιχορήγηση που θα αποφασίσουν οι πολιτικοί.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος στο Anadolu: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την Τουρκία από την αν. Μεσόγειο

Την θέση ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από την ενεργειακή εξίσωση στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων "Αναντολού" μια μέρα πριν τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ερωτηθείς σχετικά με την συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της ανατολικής Μεσογείου, ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι «ασφαλώς βλέπουμε θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας σε ό,τι δικαίωμα τής αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο». Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο; Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό». Ως προς τις συνεργασίες με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε ότι αυτές κινούνται στο πλαίσιο σεβασμού στο διεθνές δίκαιο και στα κυριαρχικά δικαιώματα.

Αναφερόμενος στην κυπριακή ΑΟΖ τόνισε ότι ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στο κοινό ταμείο που έχει εγκρίνει η κυπριακή Βουλή και για τις δύο κοινότητες στην Κύπρο, στο οποίο θα κατατεθούν τα έσοδα από τις ενεργειακές πηγές για να αξιοποιηθούν και προς όφελος των Τουρκοκυπρίων μετά την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε την βούληση της Ελλάδας για λύση του Κυπριακού και επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, «όχι μόνο για επίδειξη αλλά ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στην προσπάθεια των δύο πλευρών για καλύτερη αντίληψη των θέσεών τους αποσαφήνισε: «Θέλουμε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Αλλά στο τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων πρέπει να υπάρχει πιθανότητα για συμφωνία. Όχι μόνο για επίδειξη. Εμείς θέλουμε λύση στο Κυπριακό».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε επίσης και στα 12 μίλια και στην απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα «στο Ιόνιο Πέλαγος ως μέρος του καθορισμού της ΑΟΖ μας με την Ιταλία και την Αλβανία», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «και στις άλλες περιοχές πιστεύουμε ότι είναι αναφαίρετο κυριαρχικό μας δικαίωμα η επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Αλλά ξεκινήσαμε από τα δυτικά της χώρας γιατί υπήρχε ένας πρακτικός και επείγων λόγος, η ανάγκη οριοθέτησης της ΑΟΖ».

Ειδικότερα για το Αιγαίο, επιβεβαίωσε τη βούληση των δύο πλευρών για αποκλιμάκωση της έντασης που αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα, ενώ αναφερόμενος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας. «Αυτό που συμφωνήσαμε πράγματι με το φίλο μου τον Μεβλούτ είναι να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις των δύο ηγετών. Και αυτό θα γίνει εργαζόμενοι μαζί για να βρούμε τρόπους για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε σοβαρές συνομιλίες για θέματα όπως το ζήτημα του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας» είπε.

Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Εξωτερικών υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. «Η πόρτα της Ευρώπης πρέπει να μείνει ανοιχτή στην Τουρκία με τον όρο του σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει και την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας. «Αυτό είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας και της Ευρώπης», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι το άνοιγμα της Σχολής θα είναι απόδειξη ότι το Ισλάμ είναι ανοιχτό απέναντι στις άλλες θρησκείες, ενώ για την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες είπε ότι κατέβαλαν προσπάθεια για την μείωση της έντασης στο Αιγαίο και τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας.

Τέλος σχετικά με το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 o υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι κάθε χώρα οφείλει να σέβεται τις δεσμεύσεις της και τις συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει, προσθέτοντας ότι «εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μία πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. Αλλά το δικό μας πολιτικό σπίτι είναι η ΕΕ. Προσπαθούμε όμως παράλληλα να δημιουργήσουμε πολιτικές γέφυρες και με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα και ο αραβικός κόσμος».

Πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!