EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

«Κανόνι» βάρεσε γνωστή αεροπορική εταιρία – «Στον αέρα» οι επιβάτες

Η ισλανδική αεροπορική εταιρεία WOW έγινε σήμερα το τελευταίο θύμα μεταξύ των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους, τερματίζοντας τις δραστηριότητές της και ακυρώνοντας όλες τις πτήσεις της καθώς απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για άντληση κεφαλαίων, με την απόφασή της να επηρεάζει χιλιάδες επιβάτες.

Η WOW, η οποία είναι εστιασμένη σε χαμηλού κόστους πτήσεις πάνω από τον Ατλαντικό, συμβούλευσε τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν να αναζητήσουν διαθέσιμα εισιτήρια με άλλες εταιρείες. Πέρυσι μετέφερε συνολικά 3,5 εκατ. επιβάτες.

«Ποτέ δεν θα συγχωρήσω τον εαυτό μου που δεν ενήργησα νωρίτερα», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της WOW Σκούλι Μόγκενσεν σε επιστολή του προς τους 1.000 εργαζομένους της εταιρείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα για θέματα του κλάδου Check-in.dk.

Η WOW είχε ήδη ακυρώσει πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα καθώς ήλπιζε ότι προχωρούσε στην τελική φάση άντλησης κεφαλαίων από μια ομάδα επενδυτών.

Η WOW είναι η τελευταία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που τερματίζει τις δραστηριότητές της καθώς ο ευρωπαϊκός κλάδος αερομεταφορών προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υπερβάλλουσα δυναμικότητα και το υψηλό κόστος καυσίμων. Πρόσφατα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους μεταξύ άλλων η βρετανική Flybmi, η σκανδιναβική Primera Air και η κυπριακή Cobalt, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και όμως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ομοφωνούν στην εξωτερική πολιτική

Στην επιφάνεια, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκρούονται σχεδόν για τα πάντα, και βεβαίως για ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Από τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέχρι τα ελληνοτουρκικά, οι προσεγγίσεις των δύο κομμάτων φαίνεται να αποκλίνουν, μέχρι του σημείου να συμπεριλαμβάνουν αντιπαραθέσεις ακόμα και επί των εμβατηρίων των παρελάσεων. Ωστόσο, πίσω από την απατηλή αυτή εικόνα, που κατά βάση περιορίζεται στον ανταγωνισμό επί της νομής της εξουσίας, ο βαθμός ομοφωνίας των δύο αυτών κομμάτων, όπως και του συνόλου του κατεστημένου της χώρας είναι σχεδόν απόλυτος, ιδίως στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Δεν είναι μόνο η υπόρρητη ανακούφιση της επίσημης δεξιάς για το ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που τελείωσε τη «δουλειά» με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι κυρίως, η κοινή, άνευ όρων και άνευ ορίων προσχώρηση στην κηδεμονία των ΗΠΑ πρωτίστως και δευτερευόντως της Γερμανίας- εν μέρει στο οικονομικό επίπεδο και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην ΕΕ.

Αφότου το ελληνικό κατεστημένο επανέκαμψε στον καθαρό ατλαντισμό- με τον ευρωπαϊσμό να συνιστά παρακολούθημα και μόνο του πρώτου, τερματίζοντας έτσι την αμφισημία ως προς τον κυρίαρχο πάτρωνα της χώρας, που προέκυψε μετά την είσοδο στην ΟΝΕ- η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρώην ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά θνησιγενή κόμματα του «κέντρου» με το σύνολο σχεδόν των οργανικών διανοουμένων του συστήματος εξουσίας έχουν ανάγει σε Λυδία λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, τη δορυφοριοποίηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και μάλιστα από τους πλέον ακροδεξιούς κύκλου στο εσωτερικό των κρατών αυτών. Όχι τυχαία, στην ίδια ακριβώς πολιτική δεσμεύεται παρεμπιπτόντως σχεδόν το σύνολο της εγχώριας ακροδεξιάς, κάθε απόχρωσης.

Μέσα από μια πρωτοφανή εκστρατεία ουσιαστικά φίμωσης δια της απαξίωσης ή παρασιώπησης κάθε άλλης φωνής και επηρεασμού της κοινής γνώμης, η Ελλάδα από μια έστω σχετικώς πολύπλευρη εξωτερική πολιτική ορισμένων περιόδων της μεταπολιτευτικής περιόδου έχει μετατραπεί σε ενεργούμενο των ΗΠΑ στην περιοχή και ως εκ τούτου σε στρατηγικό σύμμαχο του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Πολιτική άγνοια

Η «εθνική» -στην πραγματικότητα η νέα, εθνικόφρων- «γραμμή» διατείνεται ότι έτσι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ηγετικό «παίχτη» και ότι επιπλέον θωρακίζεται από την τουρκική επιθετικότητα. Με άλλα λόγια, το κατεστημένο της χώρας «ποντάρει» σε πολύπλευρη πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου η τελευταία να αναγκαστεί σε κάποιου είδους υποχωρήσεις από τις ήδη γνωστές και διαρκώς διευρυνόμενες διεκδικήσεις της.

Για όσους δε βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία –δεν είναι και λίγοι- πρόκειται για ζήτημα, ιστορικής άγνοιας και αναλυτικής αδυναμίας. Ιστορικής άγνοιας διότι ξεχνούν πως δύο άλλες φορές τουλάχιστον- το 1922 και την περίοδο 1967- 1974- η Ελλάδα από πιονέρος της «Δύσης» μετατράπηκε σε άθυρμα των συμφερόντων της τελευταίας και σε καθημαγμένη χώρα.

Αναλυτικής αδυναμίας διότι η Τουρκία σε τίποτα δεν έχει απολέσει τη σημασία τη για τη Δύση, ούτε θεωρείται τελειωμένη ιστορία. Το αντίθετο: παρά τις αδυναμίες της, τις μεγαλομανείς περιπέτειες Ερντογάν που έχουν εκθέσει την Τουρκία σε κινδύνους εξ ανατολών και που φαίνεται να θέτουν επ’ αμφιβόλω πρόσκαιρα το ρόλο της στο ενεργειακό παιχνίδι της νοτιοανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία μέσα από την «αυθάδη» απέναντι στις ΗΠΑ πολιτική της αυξάνει τη σημασία της ως γεωπολιτικό επίδικο, τόσο για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, όσο και για τη Ρωσία και την Κίνα.

Αντιθέτως, η αποδυναμωμένη εσωτερικά και διεθνώς δεδομένη, Ελλάδα υποβιβάζεται στο ρόλο του δολώματος για την Τουρκία, όπως και η Κύπρος. Ιδίως η ελληνική κυβέρνηση, με ελάχιστο βαθμό αυτονομίας στη χάραξη τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς πολιτικής της καθιστά τον εθνικό χώρο και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους πεδίο διαπραγμάτευσης ΗΠΑ- Τουρκίας.

Ενώ μάλιστα, η απόφαση της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους της επί της αρχής είναι ορθή, όπως θα είναι και όποια τυχόν αντίστοιχη απόφαση της Ελλάδας, εξελίσσεται σε εν δυνάμει παράγοντα περαιτέρω αποδυνάμωσης στον βαθμό που οδηγεί σε περαιτέρω δορυφοριοποίηση από ξένες δυνάμεις. Με ακόμα εμφατικότερο τρόπο αυτή η εξέλιξη προμηνύεται για την Ελλάδα.

Δηλώσεις Κατρούγκαλου-Τσιρώνη

Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ερμηνευθούν και οι δηλώσεις Κατρούγκαλου και Τσιρώνη.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία πράγματι η ελληνική γραμμή περί ζητήματος μόνο υφαλοκρηπίδας φέρεται αποδυναμωμένη, δεδομένου ότι νέα θέματα προστίθενται αντικειμενικά στην ατζέντα, όπως είναι η αξιοποίηση των φυσικών πόρων του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επομένως, όντως πρέπει να υπάρξει μια ειλικρινής εσωτερική διαδικασία τροποποίησης της ελληνικής γραμμής και ενίσχυσης της χώρας, μέσα σε μια περίοδο οξυνόμενων εντάσεων.

Είναι επίσης γεγονός ότι η Τουρκία έχει και αυτή δικαιώματα, όπως και ότι για τέτοιου είδους διαφορετικές προσεγγίσεις υπάρχει η διεθνής δικαιοσύνη, προκειμένου αποδραματοποιημένα, να ξεπερνώνται αυτού του τύπου αντιθέσεις- τελείως διαφορετικά ζητήματα βεβαίως είναι οι απειλές πολέμου, η αμφισβήτηση της ελληνικότητας νησιών κλπ. Μάλιστα, η διεθνής δικαιοσύνη είναι πολύ προτιμότερη τόσο από τις απευθείας διαπραγματεύσεις και το ανατολίτικο παζάρι, όσο και από μια ένταση διαρκείας- με τη χώρα ωστόσο να οφείλει να είναι έτοιμη και για τέτοια ενδεχόμενα.

Σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να προτείνει στην Τουρκία την αποδοχή από πλευράς της τελευταίας, του δικαίου και της νομικής οδού, μέσα από μια γνήσια Τουρκό- Ελληνική πολιτική. Επιπλέον, Ελλάδα και Κύπρος, αναβιώνοντας ταυτόχρονα το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου- που εγκαταλείφτηκε στο όνομα του «Ευρωπαϊσμού» – βεβαίως και πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέσο πίεσης για την επίλυση του κυπριακού, χτίζοντας πολύπλευρες συμμαχίες.

Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου και Τσιρώνη ωστόσο δεν εντάσσονται στην παραπάνω προσέγγιση. Σα λαγοί της πρεσβείας των ΗΠΑ, χωρίς να πληρούται καμιά από τις παραπάνω προϋποθέσεις, σπεύδουν να αποδυναμώσουν περαιτέρω την υπάρχουσα ελληνική γραμμή, προσφέροντας έτσι τη χώρα ως οικόπεδο προς διαπραγμάτευση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφωνία από τα κόμματα του τόξου της υπακοής στην ξένη πατρωνία.

Από τη στιγμή που τα κόμματα από Χρυσή Αυγή έως ΣΥΡΙΖΑ ομνύουν στην δορυφοριοποίηση από ΗΠΑ- Ισραήλ, με πρόσχημα ένα δήθεν αντί-τουρκικό άξονα αποδέχονται τον ετεροπροσδιορισμό Κύπρου και Ελλάδας από τα συμφέροντα άλλων χωρών στην περιοχή. Ο δε, East Med, με την περιορισμένη έτσι κι αλλιώς χρησιμότητά του μετατρέπεται στη νέα εθνική φαντασίωση που συμπυκνώνει όλη την παραπάνω αυτοκαταστροφική πολιτική.

Κύπρος και Ελλάδα, δια των ηγεσιών τους φέρονται όχι μόνο να καλύπτουν τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ και των ΗΠΑ αλλά επιπλέον απομονώνονται από άλλες συμμαχίες και «ιδεολογικοποιούν» την αδυναμία και την εξάρτηση, σε βαθμό που ούτε η μετεμφυλιακή κυβερνητική δεξιά είχε πράξει.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραδοσιακά ΜΜΕ: Επανεφεύρεση ή εξαφάνιση

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η λειτουργία τους στην ψηφιακή εποχή. Μία δύσκολη εξίσωση! Κατά πολλούς το δίλημμα που τίθεται είναι “επανεφεύρεση ή εξαφάνιση”. Θα καταφέρουν τα παραδοσιακά Μέσα να προσαρμοστούν ή θα χαθούν στη λήθη; Το μέλλον εμφανίζεται ευοίωνο, παρά τις σημερινές δυσκολίες που έχουν κατά πολύ αποδυναμώσει τον κλάδο. Το τεχνολογικό περιβάλλον, μάλιστα, είναι που θα συμβάλει στην επιβίωσή τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι βασικές προκλήσεις που τα Μέσα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν στο μέλλον είναι η χρηματοδότηση, η πληθώρα των ειδήσεων και η κρίση εμπιστοσύνης. Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι οι καταναλωτές δυσκολεύονται να διαχωρίσουν την ήρα από το στάρι στο Διαδίκτυο κι αυτό επιδεινώνεται επειδή πολλοί εκδότες κυνηγάνε τα κλικ και όχι την αξιόπιστη είδηση.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να οξυνθεί η τάση, σύμφωνα με την οποία  τα παραδοσιακά Μέσα θα βασίζονται όλο και λιγότερο στις διαφημίσεις και θα στηρίζονται όλο και περισσότερο στην απευθείας χρηματοδότηση των αναγνωστών. Αν και αυτό είναι μονόδρομος, δυστυχώς ακόμα και στις πιο εξελιγμένες χώρες, λίγοι είναι οι αναγνώστες που εμφανίζονται διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ή για την ακρίβεια να συμπληρώσουν διαδικτυακά τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας. Έχουν, όμως, την πολυτέλεια να μην το κάνουν, επειδή τα Μέσα δεν ακολουθούν μία ενιαία στάση, η οποία θα υποχρέωνε και τον αναγνώστη να πληρώσει για τις υπηρεσίες που του προσφέρονται.

Αυτό, πάντως, αναμένεται να αλλάξει, προσφέροντας μία πολυπόθητη ανάσα ζωής στη δημοσιογραφία. Οι πλατφόρμες αναζήτησης και κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνουν σήμερα το 61% της παγκόσμιας ψηφιακής διαφήμισης. Για την ακρίβεια, η μερίδα του λέοντος κατευθύνεται στο Facebook και στη Google.

Πληθαίνουν συνεχώς όσοι υποστηρίζουν ότι έχει έρθει η ώρα οι τεχνολογικοί κολοσσοί να μοιραστούν λίγο από τον πλούτο τους με τα Μέσα, πληρώνοντας το μερίδιο που πρέπει. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ δήλωσε πως θα έρθει η ώρα που το Facebook θα πληρώνει τους εκδότες. Εξάλλου, είναι τα Μέσα που το τροφοδοτούν. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θυμίζουν κάπως τα μυθικά τέρατα της αρχαιότητας που απαιτούσαν ανθρωποθυσίες για να χορτάσουν.

Eπιβολή κανόνων

Μία ακόμα θετική εξέλιξη για τη δημοσιογραφία και τους παραδοσιακούς ιδιοκτήτες των Μέσων είναι οι επιβολή κανόνων. Μέχρι σήμερα κραταιές εταιρείες τεχνολογίας λειτουργούν εκτός πλαισίου ανταγωνισμού, σχεδόν ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα τα πράγματα να έχουν επιδεινωθεί δραματικά για τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα. Αυτό αναμένεται να αλλάξει, περιορίζοντας λίγο την παντοκρατορία και βάζοντας κανόνες στο παιχνίδι.

Στον προσεχές μέλλον θα αλλάξει ριζικά και ο ρόλος του δημοσιογράφου. Από μισθωτός μεταλλάσσεται ουσιαστικά σε ελεύθερο επαγγελματία, με πολλαπλές γνώσεις για να πουλήσει όσο πιο αποτελεσματικά το δημοσιογραφικό έργο του. Οι εκδοτικοί οίκοι θα μεταλλαχθούν σε υβριδικές μιντιακές επιχειρήσεις, οι οποίες θα χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος τα «έξυπνα κινητά», δουλεύοντας κυρίως με on demand προγράμματα και live streaming μεταδόσεις.

Η τεχνολογία θα προσφέρει πολλές περισσότερες επιλογές, μετατρέποντας την ενημέρωση σε μία διαδραστική και πολύ πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία για τον αναγνώστη. Σε αυτό θα έρθει να προστεθεί και ο ενεργός ρόλος του πολίτη, ο οποίος δεν θα είναι πλέον ένας παθητικός δέκτης. Μέσω των επιλογών που θα έχει στη διάθεσή του με την εξέλιξη της τεχνολογίας, θα εμπλέκεται. Θα θέτει ερωτήματα, θα προσδιορίζει την κατηγορία των ειδήσεων που τον ενδιαφέρουν, θα επιλέγει ακόμα και τον τρόπο που η είδηση θα φτάσει σε αυτόν.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εσύ ψέκασες με ....Roundup ;

Το σώμα ενόρκων δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο επέβαλε στην Bayer να καταβάλει πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια σε έναν εβδομηντάρη που κατήγγειλε ότι η χρήση ενός ζιζανιοκτόνου του Roundup, ήταν η αιτία του καρκίνου από τον οποίο πάσχει.

Η γερμανική εταιρεία είναι αντιμέτωπη με χιλιάδες παρόμοιες προσφυγές σε βάρος της. Το σώμα των ενόρκων του ομοσπονδιακού δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι η εταιρεία φέρει ευθύνη για το λέμφωμα μη-Χότζκιν από το οποίο πάσχει ο Έντουιν Χάρντεμαν. Ο Χάρντεμαν, 70 ετών, διαγνώστηκε ότι πάσχει από λέμφωμα μη-Χότζκιν το 2015 και κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εταιρείας την επόμενη χρονιά, υποστηρίζοντας πως η ασθένειά του οφειλόταν στο Ράουνταπ, το οποίο χρησιμοποιούσε επί 25 χρόνια και πλέον σε μια ιδιοκτησία του στην Καλιφόρνια.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που σώμα ενόρκων σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκε ότι το Ράουνταπ αποτελούσε την αιτία εμφάνισης ενός καρκίνου αλλά και ότι η παρασκευάστρια Monsanto - έχει εξαγοραστεί από την Μπάγερ - φέρει ευθύνη, διότι δεν έκανε τίποτε για να προληφθούν οι κίνδυνοι εξαιτίας της χρήσης του προϊόντος της, που είναι βασισμένο στη γλυφοσάτη.

Δείτε...εδώ

Η απόφαση ορίζει ότι η Μπάγερ θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 75 εκατ. δολαρίων, 5 εκατ. σε αποζημίωση και 200.000 δολάρια για τα ιατρικά κόστη του Χάρντεμαν.

Η ετυμηγορία χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για τον γερμανικό κολοσσό, που εξαγόρασε πέρυσι τη Μονσάντο έναντι 63 δισεκ. δολαρίων και έχει δει τις μετοχές της να υποχωρούν πολύ εξαιτίας της δίκης.

Η Μπάγερ είναι αντιμέτωπη με πάνω από 11.200 παρόμοιες δικαστικές υποθέσεις μόνο στις ΗΠΑ.
Η επόμενη δίκη της για το Ράουνταπ θα αρχίσει στην Καλιφόρνια σήμερα άλλες τουλάχιστον δύο δίκες αρχίζουν στο Μισούρι το φθινόπωρο.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εφημερίδα Πριν «Επιθετική κίνηση ή μονομερής κήρυξη ΑΟΖ» 24.3.2019

Του Γ. Σιώζου

Για δες καιρό που διάλεξε η ομάδα εργασίας του ΝΑΡ, για την δημοσίευση των θέσεών τους, σχετικά με το ζήτημα του Αιγαίου και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. 


Την ημέρα της επετείου του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, της εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821!!! 


Ίσως και να ήθελαν με τον πιο «λαμπρό» τρόπο να τιμήσουν τους ήρωες του ’21!!!

Και πραγματικά τους τιμούν δεόντως, ενταφιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, στο όνομα ενός δήθεν Διεθνισμού. 

Ταυτόχρονα λειτουργούν ως λαγοί μαζί με τον κο Κοτζιά - το αίμα νερό δεν γίνεται - προτρέποντας την Κυβέρνηση και προετοιμάζοντας τον Ελληνικό λαό και κυρίως την Αριστερά, για τις «αναγκαίες υποχωρήσεις» εκ μέρους της Χώρας μας, προκειμένου να «εξομαλυνθούν» οι σχέσεις της με την Τουρκία. 

Εάν κάποιοι τους απέδιδαν «επαναστατικό» βερμπαλισμό, έρχεται το δημοσιευθέν πόνημα, να τους διαψεύσει. 

Ο ρεαλισμός μέχρι κυνισμού, διακρίνει την πολιτική σκέψη των συντακτών του ΝΑΡ. 

Ρεαλισμός, που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεδιαλύνει, αν είναι η μπροστινή ή πίσω αυλή του ΣΥΡΙΖΑ, ή η φωνή του κου Κατρούγκαλου. 

Στην σελ. 8 του Πριν και σε άρθρο που φέρει τον τίτλο «Το άδικο Διεθνές Δίκαιο και τα αστικά σχέδια» και υπότιτλο «Χωρικά ύδατα, Υφαλοκρηπίδα & ΑΟΖ» δημοσιεύουν μία επισκόπηση των άρτι διατυπωμένων απόψεών τους, παραπέμποντάς μας στην ιστοσελίδα  εδω 


Σε αυτήν και εμείς καταφεύγουμε και διαβάζουμε:
 

«Η Ελλάδα μιλάει για το «δικαίωμα της επέκτασης στα 12 ν. μίλια». Ωστόσο αν το πλάτος των Χωρικών υδάτων μείνει στα 6 μίλια (όπως είναι από το 1936, δηλαδή 80 χρόνια περίπου) τα Χωρικά Ύδατα της Ελλάδας θα αποτελούν το 43,5% του Αιγαίου, της Τουρκίας το 7,5% και τα Διεθνή το 49%». 
Στην περίπτωση επέκτασης στα 12 μίλια, τότε τα αντίστοιχα ποσοστά γίνονται 71,5% για την Ελλάδα, 8,8% για την Τουρκία και τα Διεθνή ύδατα περιορίζονται στο 19,7%. 
Το Αιγαίο μετατρέπεται σε Ελληνική λίμνη, η Τουρκία περιορίζεται εξαιρετικά, ενώ η διεθνής ναυσιπλοΐα μπαίνει σε μονοπάτια που ούτε ο Ελληνικός εφοπλισμός θα ήθελε, πόσο μάλλον κράτη όπως η Ρωσία. 
Κάθε πλοίο που θα διέρχεται πλέον από το Αιγαίο θα πρέπει να αποδεικνύει ότι εκτελεί «αβλαβή διέλευση».
 

Ας δούμε όμως και τι γράφει στο βιβλίο του ο «άσπονδος» φίλος της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ. «Το Στρατηγικό Βάθος» και με υπότιτλο «Η Διεθνής θέση της Τουρκίας». 
Εκδόσεις Ποιότητα, σχετικά με το Αιγαίο, σελ. 261. 

«Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς των χωρικών υδάτων διαμορφώνεται βάσει της αρχής των 6 ν.μ. την οποία υποστηρίζει και η Τουρκία, μόνο το 8,8% του Αιγαίου βρίσκεται υπό Τουρκική κυριαρχία. Το ποσοστό που κατέχει βάσει αυτού του καθεστώτος η Ελλάδα που δεν της αρέσει, αγγίζει το 35% ενώ το 56,2% του Αιγαίου συνιστά ανοικτή θάλασσα (διεθνή ύδατα). Στην περίπτωση που ισχύσει η εφαρμογή των 12 ν.μ. η Τουρκία στην πράξη δεν θα έχει πρόσβαση στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Ελλάδας. Σε αυτή την περίπτωση, ενώ το ποσοστό της ανοικτής θάλασσας θα υποχωρήσει στο 26% του Αιγαίου, η κυριαρχία της Ελλάδας θα ανέλθει στο 63,9% το Αιγαίο θα γίνει μια κλειστή θάλασσα της Ελλάδας και το ποσοστό της Τουρκίας θα κυμαίνεται γύρω στο 10%. 
Στην περίπτωση που η Ελληνική θέση αποκτήσει ισχύ, η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια στρατηγική πολιορκία, αλλά θα επηρεαστεί απευθείας και στις οικονομικές της δραστηριότητες».
 

Εκτός από τις διαφορές στα ποσοστά, δεν είναι εμφανές ότι οι απόψεις μοιάζουν, σαν δύο σταγόνες νερού; 

Έκπληξη επίσης προκαλεί το ενδιαφέρον του ΝΑΡ για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών, συμφέροντα που πλήττονται από τον περιορισμό των διεθνών υδάτων. 

Και η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Μόνον οι κανονιοφόροι της «Ιμπεριαλιστικής» Ρωσίας διέρχονται των διεθνών υδάτων του Αιγαίου; 

Της επιθετικής ιμπεριαλιστικής Αμερικής, δεν χρησιμοποιούν τους ίδιους διαύλους. 

Τί μας προτείνει αλήθεια το ΝΑΡ; 

Να τους παρέχουμε μεγαλύτερο θαλάσσιο χώρο ασυδοσίας; 

Να μην τους υποβάλλουμε στην «βάσανο» της αβλαβούς διέλευσης. 

Ή μήπως δεν ξέρουν ότι η πρόταση για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και την επέκταση της ΑΟΖ στα 200 ν.μ. πέραν των χωρικών υδάτων είχε υποστηριχθεί από τις χώρες του Τρίτου κόσμου, ενώ καταψηφίστηκε, από τις τότε δύο Υπερδυνάμεις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, καθώς επίσης και από την Τουρκία, για ευνόητους λόγους. 

Η απόφαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας (Σύμβαση του Μοντέγιο Μπαίυ) που υπεγράφη το 1982, αποτελεί Διεθνές δίκαιο. 

Μήπως για τους Συντάκτες του ΝΑΡ πρέπει να ισχύει το Δίκαιο του ισχυρότερου; 

Γιατί κύριοι του ΝΑΡ,
 οι χώρες του Τρίτου κόσμου επέβαλαν αυτήν την σύμβαση; 

Ασφαλώς, για να προστατεύσουν τις χώρες τους από τις επιθετικές ενέργειες των Ιμπεριαλιστών, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τον θαλάσσιο και υποθαλάσσιο φυσικό τους πλούτο. 

Και συνεχίζει ακάθεκτη η ομάδα εργασίας του ΝΑΡ. 

«Η μονομερής επομένως επέκταση από μεριάς της Ελλάδας στα 12 ν. μίλια συνιστά τυχοδιωκτική ενέργεια, με πιθανές βαριές συνέπειες για τον Ελληνικό λαό (και τον Τουρκικό), ενώ στερείται κάθε έννοια δικαιοσύνης αλλά και ρεαλισμού. Σημειώνεται ότι η Τουρκία από το 1995 έχει θεωρήσει μια τέτοια κίνηση ως αιτία πολέμου (cassus belli)». 

Σε αυτό το εδάφιο, μπορούμε να διαπιστώσουμε μια ποιοτική διαφορά. 

Ενώ μέχρι σήμερα ταύτιζαν το θύμα με τον θύτη, τώρα η Τουρκία τελεί εν δικαίω, και βεβαίως ανθίσταται, προβάλλοντας το «cassus belli».
 

Απίστευτο και όμως αληθινό. Scripta Manent.
 

Αλλά μην ανησυχείτε υπάρχουν και προτάσεις. 

Έτσι η αντίληψή μας θα γίνει σφαιρική, χωρίς να αφήνει κανένα «κενό» από την σκέψη των φωστήρων της «Κομμουνιστικής» Όρθοδοξίας. 

«Αντίθετα μια διαπραγμάτευση, και ειδική συμφωνία για το Αιγαίο, με οικειοθελή μερική αποποίηση από μεριάς της Ελλάδας του «δικαιώματος επέκτασης» θα μπορούσε να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής, ορίζοντας με διαπραγμάτευση και ειδική συμφωνία για τα Χωρικά Ύδατα με επωφελή τρόπο για τις δύο χώρες, αλλά και διαδρόμους για την διεθνή ναυσιπλοΐα». 

Τι διαφορετικό λένε από τον κο Κοτζιά; 

Ο οποίος μας επέστησε την προσοχή, ώστε να μην είμαστε «μοναχοφάηδες» στο Αιγαίο, τονίζοντας την προβληματικότητα των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου, που απορρέει από την μεγάλη έκταση των Μικρασιατικών ακτών. 

Τι διαφορετικό εκφράζουν από τον κο Κατρούγκαλο, όταν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία και στην συνάντησή του με τον ομόλογό του Τούρκο Υπουργό, ανέφερε τα εξής: «Βλέπουμε θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου. Ουδείς μπορεί να την αποκλείσει από αυτή την περιοχή, όταν έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο». 

Άλλωστε και στο εκτεταμένο κείμενο της ομάδας εργασίας του ΝΑΡ, η προβληματικότητα των Χωρικών Υδάτων του Καστελόριζου, λόγω των εκτεταμένων Τουρκικών ακτογραμμών τονίζεται ιδιαίτερα. 

Το εν λόγω κείμενο όμως, παραθέτει και παραδείγματα διαφορετικής οριοθέτησης των Χωρικών Υδάτων, πέραν του Διεθνούς Δικαίου: «Πολλές χώρες έχουν κάνει το ίδιο και ειδικά στις περιπτώσεις θαλασσίων κόλπων, στενών περασμάτων κλπ. Η Ιαπωνία με τις γειτονικές χώρες Χωρικά Ύδατα 3 ν. μιλίων για τα στενά της. Το ίδιο και η Εσθονία σε συμφωνίες με την Φιλανδία και Ρωσία στον κόλπο της Φιλανδίας, όπως και άλλες χώρες». 

Εδώ ας αφήσουμε τον κο Νταβούτογλου να ξεδιπλώσει την σκέψη του από το βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος» σελ. 368. 

«Το γεγονός ότι οι δίαυλοι «ανατολικά και δυτικά της Κρήτης» αφενός της Καρπάθου και της Κάσου και αφετέρου των Κυθήρων και του ακρωτηρίου της Σπάθης αλλά και τις Καρπάθου και της Μαρμαρίδας, έχουν περικυκλωθεί από αυτά τα νησιά επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη σύνδεση της Τουρκίας με τον Εύξεινο Πόντο - Προποντίδα - Μεσόγειο» και Κύπρο θα πρόσθετα εγώ. 

Προτροπή του ΝΑΡ, ας προβούμε σε διευκολύνσεις που θα βοηθήσουν την Τουρκία να γίνει και De Jure Περιφερειακή Υπερδύναμη. 

Χωρίς την έξοδο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο είναι αδύνατον να παίξει αυτόν τον ρόλο. 

Αν τελικά τα καταφέρει, το καθεστώς Φιλανδοποίησης για τη Χώρα μας θα είναι γεγονός. 

Το παράδειγμα της διευθετήσεως, μεταξύ Φιλανδίας και πρώην ΕΣΣΔ είναι χαρακτηριστικό. 

Δορυφόρος της ΕΣΣΔ η Φιλανδία, ίδια τύχη επιφυλλάσσουν οι του ΝΑΡ και για την Χώρα μας; Όσο για την Ιαπωνία, χώρα ηττημένη στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, που της απαγόρευσαν ακόμη και την απόκτηση ενόπλων δυνάμεων, θα ήταν δυνατόν η μη αποδοχή από μέρους της, των 3 ν. μιλίων; 

Μήπως προφητικά οραματιζόμενοι, οι συντάκτες της ομάδας εργασίας του ΝΑΡ, προβλέπουν κάποιο στημένο «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο και μια ήττα της Χώρας, οπότε ως λογικό επόμενο θα ακολουθήσει μια διαδικασία εθνικών εκπτώσεων; 

Από την Ντούρα «Αριστερά» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Καμία έκπληξη, ο δεξιός και ο αριστερός οπορτουνισμός πάνε χέρι-χέρι. 

Από το ίδιο κείμενο: «Ο Χ. Ροζάκης ως άρση του αδιεξόδου 10 ν. μίλια και προς το συμφέρον των τρίτων χωρών που στην περίπτωση των 12 Μιλίων θα ήταν αναγκασμένοι να εφαρμόσουν την αβλαβή διέλευση, με ότι αυτό συνεπάγεται». 

«Βαρυσήμαντη» εναλλακτική πρόταση. 

Αποφεύγεται ο «εξευτελισμός» της αβλαβούς διέλευσης!!! 

Ποντάρουμε στην εύνοια των Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, παίρνει κάτι και η Τουρκία. 

Με Ροζάκη και η κατακόκκινη «Αριστερά». 

Ως προς τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου που αναφέρονται στο κείμενο εργασίας του ΝΑΡ προς επίλυση αντίστοιχων διακρατικών διαφορών και το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας μας, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις: 

1) Αποτελεί νέα έκπληξη από την μεριά του ΝΑΡ, η πρόταση «Λεγκανιστικών» διαδικασιών. 

2) Αντίστοιχες προτάσεις είχαν διατυπωθεί κι από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ. 

3)
 Μια τέτοια είδους προσφυγή, απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας. 

4) Και το πιο σημαντικό η απόφαση του Δικαστηρίου, εξαρτάται από τα ζητήματα που θα υποβάλλεις στην κρίση του. 

Εάν θέτεις στην κρίση του δικαστηρίου την αναθεώρηση του Δικαίου της θάλασσας που διέπεται από την σύμβαση του Ο.Η.Ε. και ισχύει και για την θάλασσα του Αιγαίου και της Α. Μεσογείου, τότε η απόφασή του θα αποτελεί ένα Εθνικό Βατερλώ. 

Τί ανάγκη όμως έχομε, για ένα εθνικό Βατερλώ που θα προκύπτει από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, όταν προς μια τέτοια ήττα, οδηγούν οι θέσεις που διατυπώνει η ομάδα εργασίας του ΝΑΡ; 

Αποτελεί εθνική τραγωδία η συγκρότηση Μετώπου, από το λεγόμενο Δημοκρατικό Τόξο έως και την ομάδα εργασίας του ΝΑΡ, εθνικής μειοδοσίας και άκρατου εθνομηδενισμού. 

Πατριωτικό φρόνημα σε πλήρη καταστολή. 

Ραγιαδισμός στο «Κόκκινο».
 

Αυτού του είδους οι αντιλήψεις θα ήταν εύλογες από οργανώσεις τύπου Σ.Ε.Κ. 
Είναι λυπηρό το γεγονός, ότι εκφράζονται από μία οργάνωση που προέρχεται από την Εαμογεννή Αριστερά.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

EKTAKTO: Απαγόρευση κατοχής πολιτικού αξιώματος στον Γκουαϊδό για 15 χρόνια

Οι αρχές της Βενεζουέλας απαγόρευσαν στον Χουάν Γκουαϊδό να κατέχει οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα για 15 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Εισαγγελέας της χώρας.

Ο αυτοανακηρυχθείς προσωρινός πρόεδρος, είχε σύμφωνα με τις αρχές κενά στην οικονομική του δήλωση και δαπάνες που δεν δικαιολογούνται από τα έσοδά του, όπως αναφέρει το Euronews.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι επίσημο: Ο Γ. Καμίνης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «πρώτοι εμείς ζητήσαμε να χαρακτηριστούν εγκληματική και ναζιστική οργάνωση (σ.σ. η Χρυσή Αυγή), με προκάλυμμα ενός πολιτικού κόμματος, επισημαίνοντας ότι η ανοχή στην βία είναι νάρκη στη δημοκρατία»  και κάνοντας ειδική αναφορά στον δήμαρχο Αθηναίων και τη στάση που κράτησε στις προκλήσεις των νεοναζιστών και ακροδεξιών στην Αθήνα.

«Θυμίζω ότι ήταν ο Γιώργος Καμίνης που ως δήμαρχος Αθηναίων το 2013 απαγόρευσε να γίνει το προπαγανδιστικό και διχαστικό συσσίτιο στην πλατεία Συντάγματος. Χρησιμοποίησε τότε την φράση του Ηλία Ηλιού "Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα". Δεν είναι ζήτημα ποινικής θεωρίας και ακαδημαϊκών συζητήσεων. Η δημοκρατία οφείλει να αμύνεται, δεν μπορεί να αφοπλίζεται την κρίσιμη ώρα».

«Είναι τιμή για μένα να δώσω τη μάχη των Ευρωεκλογών του Μαΐου ως υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής, της προμετωπίδας των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων, μαζί με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμματο απέναντι την Ακροδεξιά και τον εθνολαϊκισμό, που στοχεύουν στη διάλυση της Ευρώπης» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το διχαστικό κλίμα που καλλιεργούν, αλλά και τη ΝΔ που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις τους λέγοντας: «Δεν υπάρχουν διλήμματα "ή εμείς ή αυτοί", δεν κοιτάμε μπροστά με συνθήματα του τύπου "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Δεν κοιτάμε μπροστά με τη ρητορική μίσους. Αν θέλουμε να σκοτώσουμε το φίδι, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να θωρακίσουμε τη δημοκρατία».

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά κάλεσε ειδικά τους νέους και τις νέες στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Το "Αυγό του φιδιού" κυκλοφορεί ανάμεσά τους. Δεν είναι ιστορίες από το παρελθόν, είναι ο κίνδυνος για το μέλλον. Αφορά-όπως είχε γράψει η Χάνα Άρεντ, τον φασισμό στην καθημερινή ζωή, στη "διπλανή πόρτα". Τον αντιμετωπίζουν στις διακρίσεις στις εργασιακές σχέσεις, στην καταγωγή, στον σεξουαλικό προσανατολισμό, στη θέση της νέας γυναίκας, στον τρόπο ζωής, στις πολιτιστικές και οικολογικές ανησυχίες. Τον βιώνουν από όσους καλλιεργούν τον φόβο στο αίτημα της ανοιχτής κοινωνίας».

«Μαζί με τη νέα γενιά να ορθώσουμε τοίχο στην σύγχρονη Ακροδεξιά. Στο χέρι της νέας γενιάς είναι να γράψει τη δική της ιστορία και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του κοινού μας αγώνα κατά της Ακροδεξιάς. Είναι η μάχη της γενιάς τους. Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε συνείδηση της ιστορικής μας ευθύνης. Και δεν θα σας απογοητεύσουμε» κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είναι παντρεμένος με άνδρα

Ο 59χρονος Νίκος Γραικός εδώ και αρκετά χρόνια ζει στο Παρίσι. Είναι παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ, που «είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία».

Πρόκειται για έναν από τους δέκα υποψήφιους ευρωβουλευτές που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος να θεωρείται αυτονόητη, αφού μία από τις βασικές θέσεις του -σε ό,τι αφορά τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών- είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, ψηφίστηκε στη Βουλή το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν νομικά προσκόμματα για την τέλεση θρησκευτικού γάμου.

Η πρώτη επαφή του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική έγινε σε ηλικία 16 ετών, όταν και οργανώθηκε στην ΚΝΕ ιδρύοντας την ΟΒ ιδιωτικών σχολείων βορείων προαστίων, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του λυκείου στο οποίο φοιτούσε.

Από το 1978 έως το 1984 ο Νίκος Γραικός σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής στην Αθήνα, όπου και εκλέχθηκε στην Τμηματική Επιτροπή, με έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα. Όταν τελείωσε τις σπουδές του μετέβη στο Παρίσι με γαλλική υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές. Εκεί αποτέλεσε δραστήριο μέλος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου, ενώ εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας. Για δέκα χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος της πολιτιστικής επιτροπής με ενεργό συμμετοχή «στην πάλη κατά της ακροδεξιάς που θέλησε να τη διαλύσει κάνοντας 13 δίκες».

Από το 1989 έως το 1994 δίδαξε ελληνικά στο πανεπιστήμιο συνεχίζοντας τη συνδικαλιστική δράση του ως μέλος του Συνασπισμού, ενώ παράλληλα υπήρξε και εθελοντής διερμηνέας για τις ελληνικές αντιπροσωπείες επί πολλά χρόνια.
Ο Νίκος Γραικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού και ενεργό μέλος σε πολλές συλλογικότητες για την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι «ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή-Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία. Συντονιστής και βασικός καθηγητής από το 1994. Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως για τη μετάφραση και έκδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια διατήρησης των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια και ως μέλος του Δ.Σ. της επιστημονικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων και για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ.».

Υπήρξε, μάλιστα, και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο Παρίσι με ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο, ενώ είναι και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.

«Η πολιτιστική του δράση επεκτείνεται με εκθέσεις των σχεδίων του σε εναλλακτικούς χώρους στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα. Διοργανώνει ως ηθοποιός θεατρικά αναλόγια με ελληνική λογοτεχνία σε θέατρα στο Παρίσι. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές εντάσσεται στη δράση του για την επανίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον αντιφασιστικό αγώνα», καταλήγει το βιογραφικό του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Όχι» από το ΣτΕ στη λειτουργία ναού δίπλα στο ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η ίδρυση και λειτουργία Ιερού Ναού των Ορθοδόξων Χριστιανών μπορεί να γίνει μόνο σε χώρο που έχει προβλεφθεί πολεοδομικά ότι μπορεί να κατασκευαστεί και έτσι δεν επέτρεψε τη λειτουργία του Ιερού Ναού της Παναγιάς της Ελευθερώτριας στο Βοτανικό, κοντά στο υπό ανέγερση Ισλαμικό Τέμενος.

Ειδικότερα, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Αθηνά» και 153 πολίτες ζήτησαν από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού να τους επιτραπεί να εισέλθουν και να λειτουργήσουν για 6 ημέρες κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, στο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος - Παναγίας Ελευθερώτριας που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού 114 στο Βοτανικό (οικοδομικό τετράγωνο 25Α).

Δεν τους χορηγήθηκε η άδεια και προσέφυγαν στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία τους η οποία κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (με προεδρεύοντα το σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο και εισηγήτρια της Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου), με την υπ΄ αριθμ. 560/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης, κρίνοντας ότι η ίδρυση του εν λόγω Ιερού Ναού, όταν είχε γίνει δεν ήταν και δεν είναι συμβατή με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής και νόμιμα απορρίφθηκε το αίτημα να επιτραπεί η πρόσβαση στην επίμαχη εκκλησία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση ότι η ίδρυση και λειτουργία Ιερού Ναού προϋποθέτει την επιλογή χώρου στον οποίο νόμιμα έχει καθοριστεί ότι επιτρέπεται πολεοδομικά η κατασκευή του ή επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση η κατασκευή του.

Το σημείο που ανεγέρθηκε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας είναι δημόσιο κτήμα και οι εγκαταστάσεις που υπήρχαν ήταν για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες έχει προβλεφθεί να κατεδαφιστούν.

Τέλος, κρίθηκε ότι η ίδρυση Ιερού Ναού στην επίμαχη περιοχή δεν είναι συμβατή με το πολεοδομικό καθεστώς, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας και επισημαίνουν ότι και εάν ακόμα θεωρηθεί ότι για να τεθεί σε λειτουργία Ναός των παλαιοημερολογιτών δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια του υπουργού Παιδείας, οι Ναοί της θρησκευτική αυτής κοινότητας μπορεί να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν σε υφιστάμενα κτίρια και εφόσον τα κτίρια αυτά προορίζονται για την εξυπηρέτηση λατρευτικών αναγκών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ   Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βροχή δικογραφιών στη Βουλή

Δικογραφίες για πολυσυζητημένες υποθέσεις με πολιτικά πρόσωπα «συρρέουν» στην Βουλή.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται εκείνη που σχηματίστηκε για την τηλεφωνική συνομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την αποκάλυψή για το δάνειο του πρώτου ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

Η δικογραφία είχε σχηματιστεί μετά και την κατάθεση του κ. Στουρνάρα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και το σάλο που είχε προκληθεί περί παράνομης εγγραφής της συνομιλίας από τον κ. Πολάκη χωρίς τη συγκατάθεση του συνομιλητή του.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου στο πλαίσιο του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει ανάμεσά τους μετά τους υπαινιγμούς του κ. Καμμένου για συνεργασία με τον Τζορτζ Σόρος.

Πλέον μένει να φανεί κατά πόσο θα κινηθούν διαδικασίες συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για κάποιες εξ αυτών των δικογραφιών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσακαλώτος: Βήμα επιστροφής στη κανονικότητα η τροπολογία για την α' κατοικία

‘Ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, την τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας ότι επιμερίζεται το κόστος ανάμεσα σε κράτος, τράπεζες και δανειολήπτες,

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της αλλαγής για τη μείωση του ύψους των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων σημειώνοντας ότι περιορίζει λίγο μόνο την περίμετρο και δεν επηρεάζει τον πολύ κόσμο αλλά είναι πολύ σημαντική γιατί μετά από αυτό θα έχουμε το πράσινο φως από τον SSM και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Το πρόβλημα του SSM και οποιασδήποτε στρατηγικής μείωσης των κόκκινων δανείων είναι ότι υπάρχει ρίσκο. Το καλό νέο είναι ότι το ρίσκο δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Οι τράπεζες έχουν περάσει όλα τα «κραστ τεστ» και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήταν. Ο SSM και η ΕΚΤ ζήτησαν να υπάρξει και εξέταση του δυσμενούς σεναρίου και να μην υπάρξει μεγάλο ρίσκο. Η νομοθετική βελτίωση, θα περιορίσει λίγο την περίμετρο για τα επιχειρησιακά δάνεια. Δεν επηρεάζει πολύ κόσμο αλλά είναι πολύ σημαντική γιατί μετά από αυτό θα έχουμε το πράσινο φως αλλάζει και παίρνουμε την έγκριση της ΕΚΤ», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει τα πρώτα βήματα για να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος. Είναι μια κυβέρνηση που λέει ότι βγαίνοντας από τη κρίση πρέπει να μπορέσουν αυτοί που υπέφεραν περισσότερο να δουν το πρόσωπό τους στο καθρέφτη της ανάπτυξης. Αυτό που κάνουμε με τη νέα ρύθμιση είναι ότι έκανε ο Ρούσβελτ τη 10ετία του 1930. Προσπαθεί να μοιραστεί το κόστος ανάμεσα στις τράπεζες, στους δανειολήπτες και στο κράτος».

Ο κ. Τσακαλώτος, κατηγόρησε την Αντιπολίτευση ότι δεν βοηθά στη προσπάθεια να επανέλθει η χώρα στη κανονικότητα σημειώνοντας ότι κάθε φορά που βάζει ένα κριτήριο στη κυβέρνηση και αυτή καταφέρνει και το περνάει με επιτυχία, βρίσκει πάντα να βάλει κάτι άλλο.

Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για το ΚΙΝΑΛ πως προσπαθεί να χτίσει ένα αφήγημα ότι είναι αριστερότερο κόμμα από το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ελπίζω στις εκλογές να έχει κάτι καλύτερο να πει γιατί η δυνατότητα τους να πείσουν είναι το ίδιο σαν να προσπαθώ να πείσω ο ίδιος τους Μανδαρίνους της Κίνας ότι εγώ είμαι πιο Κουμφουκιανός από ότι αυτοί της Κίνας.

Έμφαση έδωσε ο κ. Τσακαλώτος στο ότι η χώρα επέστρεψε στις διεθνείς αγορές με 10ετές ομόλογο, τονίζοντας ότι «αυτό είναι το κριτήριο που διδάσκουμε στους φοιτητές ότι αν οι αγορές είναι έτοιμες να αγοράσουν ομόλογα τότε έχουν εμπιστοσύνη στη χώρα».

Ακόμα, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση της ΝΔ και του αρχηγού της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό που είπε ο κ.Μητσοτάκης να βραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες, ότι υπάρχει αδικία, να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε, το ακούω αλλά όλα τα συστήματα, έχουν μια αδικία. Το ακούω, είναι πρόβλημα, να το συζητήσουμε».

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για δύο πυλώνες που έχει το νομοσχέδιο.

Τον παλιό νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη νέα προσέγγιση για να βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια.

Τι λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας

«Η νομοτεχνική αλλαγή σε ό,τι αφορά στον 'νέο νόμο Κατσέλη' αλλάζει τα όρια του υπολοίπου του επιχειρηματικού δανείου από 130000 σε 100000 ευρώ, κατά τον χρόνο της αίτησης» σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν, ότι η νομοτεχνική αλλαγή «δεν αλλάζει τα όρια του αρχικού ύψους του επιχειρηματικού δανείου, με τα οποία, ούτως ή άλλως, δεν σχετιζόταν κανένα κριτήριο του νόμου. Επισημαίνεται δε, πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα προβλέπεται προστασία πρώτης κατοικίας που συνδέεται με επιχειρηματικά δάνεια».

Στη σχετική νομοτεχνική αλλαγή αναφέρεται συγκεκριμένα:

Στο άρθρο 68 του σχεδίου νόμου:

α) Στο πρώτο εδάφιο της περίπτ. η΄ της παρ. 1, μετά τις λέξεις «δεν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ ανά πιστωτή» προστίθενται οι λέξεις «ή τις 100.000 ευρώ ανά πιστωτή, αν στις οφειλές αυτές περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια».

β)Στο δεύτερο εδάφιο της περίπτ. η΄ της παρ. 1, μετά τις λέξεις «των 130.000 ευρώ» τίθεται οι λέξεις «ή των 100.000 ευρώ, αντίστοιχα».

Την Παρασκευή η ονομαστική ψηφοφορία

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την προστασία της Α' Κατοικίας κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Ολομέλειας η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!