EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

Εδώλια-σαλάμια για Ψυχαροδανεια-Φλώρους, ώστε να μη συσχετίζονται!

Η μέθοδος που ακολουθούν τα εξουσιαστικά κυκλώματα (παραπολιτικά-παραδικαστικά) για να βάλουν στο αρχείο καραμπινάτα σκάνδαλα είναι ο τεμαχισμός τους, ο σχηματισμός χωριστών δικογραφιών,ώστε να μην γίνεται σύνδεση γεγονότων, προσώπων και να σπάνε οι κρίκοι της αλυσσίδας.

Πριν χρόνια ένας δικαστικός λειτουργός όταν τον ρωτήσαμε για ένα σκάνδαλο πίστευε ότι και εμείς,όπως η πλειονότητα των γνωστών δημοσιογράφων και ΜΜΕ είμαστε με την πλευρά του πολιτικού και όχι του θύματος ουσιαστικής παιδεραστίας.

Ο λειτουργός άρχισε να μας λέει τι υπέφερε ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός για να καταφέρει να τεμαχίσει την κατηγορία,ώστε να μην καταλήξει στο εδώλιο ολόκληρη και με όλα τα στοιχεία. Ετσι και έγινε και ο πολιτικός αυτός με λαμπρή προβολή απο τον ΔΟΛ νίκησε στο δικαστήριο και η αθώωση ήταν με 5-2 με μειοψηφία στο κακούργημα της αποπλάνησης ανηλίκου 2 ενόρκων.

Οι τρεις δικαστές έκριναν ότι δεν υπήρχε καν ερωτικό στοιχείο ενώ τα γραπτά μηνύματα που δεν δέχθηκαν να διαβαστούν στο ακροατήριο έκαναν και τους τοίχους να κοκκινίζουν από τα ερωτόλογα μεταξύ εκπαιδευτικού λειτουργού  και ανηλίκου της τάξης του εκπαιδευτικού λειτουργού...

Σήμερα στο εδώλιο οδηγήθηκε για καμιά 50αριά εκατομμύρια ευρώ ο ιδιοκτήτης της "γάτας Ιμαλαϊων" Στάυρος Ψυχάρης. Μαζί του και 10 στελέχη της ΑΛΦΑ για να είναι η αθώωση πιο... εύκολη...

Παράλληλα σε άλλη αίθουσα είχε προγραμματισθεί σε δεύτερο βαθμό η δίκη Φλώρου για το σκάνδαλο ΕΝΕΡΓΚΑ, απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΔΕΗ-ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος δυο ημέρες πριν την δίκη αυτή προφυλακίσθηκε με την κατηγορία ότι "πλήρωσε" τον Φλώρο με το ίδιο νόμισμα... Δηλαδή τα βρήκε με εκείνους που έστειλε ο Φλώρος να τον σκοτώσουν και έφτιαξε μαζί τους ομάδα με την οποία εκβίαζε τον Φλώρο να δώσει εκατομμύρια για να "καθαρίσει" με την σφαίρα που αστόχησε για λίγο.

Ο Αντωνόπουλος δεν είναι τυχαίος και στο νομικό χώρο όλοι τον θεωρούσαν δυνατό επειδή μεταξύ άλλων εκτός της πολύπαθης ΔΕΗ είχε και τη θέση νομικού συμβούλου σε κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας, σε τραπεζικό οργανισμό κλπ θέσεις καταφανώς άσχετες  με τα θέματα αυτά.

Στην υπόθεση ΔΕΗ -ΕΝΕΡΓΚΑ όμως εμφανίζονται σε ρόλο συνηγόρου, είτε του Φλώρου, είτε του Αντωνόπουλου τα κορυφαία δικηγορικά ονόματα της χώρας και τώρα παρευλάνουν ως μάρτυρες για να καταλάβει η Δικαιοσύνη υπο ποιές συνθήκες έγινε απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου και η δολοφονία του μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Μάρτυρες κλήθηκαν οι συνήγοροι Η. Αναγνωστόπουλος, Θ. Σοφός, Α.Λυκουρέζος, Θ.Παναγόπουλος, Δημακόπουλος, Μ. Δημητρακόπουλος, Μπαλτάκος κλπ.

Στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου γνωστοί δικηγόροι καταθέτουν ότι "εδωσαν τα χέρια και τα βρήκαν χωρίς κανένα αντάλλαγμα" οι Φλώρος και Αντωνόπουλος. Και ότι ο Λυκουρέζος, ως συνήγορος του Αντωνόπουλου, ζήτησε αμοιβή 2 εκατ. ευρώ, πράγμα που δεν βρήκε σύμφωνο τον Αντωνόπουλο,ο οποίος έστειλε και email απαγορευτικό των χρημάτων. Κατατέθηκε επίσης ότι ο Αντωνόπουλος φοβόταν πολύ κλπ

Ξύνουμε το κεφάλι μαςμε διάφορες σκέψεις όπως: πίστευε και πιστεύει ο Αντωνόπουλος ότι πίσω απο την απόπειρα εναντίον του είναι ο Φλώρος, όπως κατέθεσαν οι εκτελεστές Αλβανοί;

Αν το πίστευε και το πιστεύει σε ποιά βάση ¨"εδωσαν τα χέρια" με τον Φλώρο; Στη βάση ότι θα ξαναβρεθούν στα μαρμαρένια αλώνια;

Αν δεν το πίστευε και δεν το πιστεύει γιατί στο δικαστήριο είπε ότι "δεν θέλω κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον άνθρωπο που πήγε να με σκοτώσει" και μίλησε για θύτη και θύμα;

Αν έδιναν τα χέρια τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου θα τους πλήρωνε ο ίδιος ο Αντωνόπουλος, άρα θα έβγαινε και κερατάς και ζημιωμένος;

Υπάρχει κάτι άλλο που μας διαφεύγει ή κάποιοι θέλουν να μας φορέσουν την ταμπέλλα του "πέρα για πέρα ανοήτου";

Είναι αλήθεια ότι ο Αντωνόπουλος φέρεται να ανήκει στην εγκληματική οργάνωση-Μαφία του Κορυδαλλού από τον Νοέμβριο του 2014,όταν δηλαδή έγινε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του;

Ανήκε στην εγκληματική οργάνωση που πήγε να τον δολοφονήσει; Αυτό είναι παράλογο,εκτός και αν είχαν λογαριασμούς απο νωρίτερα και πήγαν οι Αλβανοί να τους ξεκαθαρίσουν, αλλά δεν είχαν υπολογίσει τις κάμερες της βίλας του Γιώργου Παπαδάκη.

Αν δεν ανήκε στην οργάνωση αυτή, πράγμα μάλλον λογικό, μήπως ανήκε σε άλλη,άγνωστη ως σήμερα;

Και απορία: Πόσους τελικά δικηγόρους είχε ο Φλώρος και έναντι ποίων αμοιβών; Μήπως όλα αυτά τα λαμπρά δικηγορικά γραφεία πρόσφεραν αμισθί υπηρεσίες για να σφυρηλατηθεί η ελληνοαλβανική ...φιλία;

Αν πάει κανείς πίσω θα φτάσει στην διαβόητη άνοιξη του 2012 με την νεόκοπη κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων.

Κατά τα δικόγραφα ο Ψυχάρης, ο οποίος σκανδαλωδώς κατά τη νομική μας άποψη δεν κλήθηκε μάρτυρας στην υπόθεση Φλώρου, αν και κατέθεσε στην ανάκριση, την άνοιξη του 2012 είχε πολυεπίπεδη αγχώδη δραστηριότητα.

Από τη μία βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πατέρα Φλώρο, ο οποίος δεν ήταν τυχαίος.

Στο προεδρικό Μέγαρο επί Παπούλια υπηρετούσε στενός συγγενής του, μπαινόβγαινε σε πολιτικά γραφεία και βρέθηκε να ανταλλάσει μηνύματα με τον Ψυχάρη για την υπόθεση αυτή και ο Ψυχάρης να γράφει στο ΒΗΜΑ ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο ΕΝΕΡΓΚΑ-ΔΕΗ κλπ

Μικρογραφία
Την ίδια άνοιξη ο Ψυχάρης ενώ δεν εξυπηρετούσε δάνειο 40 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο με τους τόκους είχε περάσει τα 50, έπαιρνε χωρίς εξασφαλίσεις άλλα 15 εκατομμύρια απο τις "συστημικές τράπεζες".

Ο περίφημος "αέρας του ονόματος" κατά τον Παναή...

Θα βρούμε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια αν βρούμε λόγους για τους οποίους οι δυο αυτές παράλληλες αγχώδεις δραστηριότητες του Ψυχάρη συνδέονται με την απόκτηση εκ μέρους του ελέγχου του Δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη;

Τον απέκτησε τον έλεγχο τελικά με αυτά τα χρήματα.

Σήμερα όμως οι υποθέσεις αυτές δυσώδεις και με ανθρώπινο αίμα(5 δολοφονίες στο σκάνδαλο ΕΝΕΡΓΚΑ) και με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δικάζονται χωριστά και δεν υπάρχει ούτε ένας κοινός μάρτυρας,ώστε να εξιστορήσει την χρονική συνάφεια των γεγονότων,ώστε να βγάλει κανείς τα σωστά συμπεράσματα για τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες που είχε ο ιδιοκτήτης της "γάτας των Ιμαλαϊων" στην πολυσχιδή αυτή δραστηριότητα.

Χωρισμένες όπως είναι βοηθιούν μόνο τους κατηγορούμενους και όχι την αλήθεια για την τύχη του δημοσίου χρήματος και των δυο υποθέσεων.

Αυτός ο εναγκαλισμός των άλλοτε εχθρών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας(κρατήστε την αναπνοή σας για όσα θα αποκαλυφθούν και για "επώνυμο" ξέπλυμα χρήματος στη Νοβάρτις...) ενόχλησε πολλά στελέχη και φυσικά τους ψηφοφόρους τους.

ΟΙ ηγεσίες όμως δεν ήθελαν αντιρρησίες... συνείδησης.

Image removed.Ο Ψυχάρης πριν επιδείξει τη γάτα Ιμαλαϊων για να εκφοβίσει τον Αλέξη Τσίπρα, είχε δείξει τις γνώσεις του στους κλώνους συστήνοντας τον Κώστα Καραμανλή ως ..."Ντόλλυ", την διάσημη δημιουργία της κλωνοποίησης.

Αυτή την κίνηση ούτε ο Καραμανλής την συγχώρεσε (ποτέ δεν απέκτησε κάτι παραπάνω απο τυπικές σχέσεις μαζί του) ούτε οι Καραμανλικοί.

Αρχικά ο Πάνος Καμμένος πήρε το δρόμο του.

Στη συνέχεια άλλα στελέχη, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος. Η Κατερίνα Παπακώστα διαγράφηκε. Γιατί άδειασε τον Αδωνη Γεωργιάδη σε μία επίθεσή του εναντίον του Π. Καμμένου στη Βουλή.

Ερώτημα: Εχει διατυπωθεί ποτέ το κατηγορητήριο κατά της Παπακώστα και η απόφαση αρμοδίου για την διαγραφή οργάνου, όπως επιτάσσει ο Κανονισμός ενός σοβαρού Κόμματος, το οποίο και άσκησε και διεκδικεί εξουσία;

Οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν έχει γραφεί ούτε λέξη... Ισως γιατί δίνουν όλες τις δυνάμεις τους να αντικρούσουν το (επερχόμενο) κατηγορητήριο για τα θαλασσοδάνεια, από τα οποία έχουν πλουτίσει και γνωστές στο... Κολωνάκι ερωμένες...

Πάρτε μια γεύση απο Κατερίνα Παπακώστα στην ΕΡΤ και έπεται συνέχεια στα... εδώλια:Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς πλαφόν η νέα γενιά συνταξιούχων

Ολο και περισσότεροι συνταξιούχοι πολλών ταχυτήτων που θεωρητικά θα εξίσωνε ο νόμος Κατρούγκαλου αποκαλύπτονται κατά την τριετή εφαρμογή του.

Tο υπουργείο Εργασίας με τις διευκρινιστικές εγκυκλίους προσπαθώντας να «στρογγυλέψει» τα αιχμηρά σημεία του νόμου δημιουργεί συστηματικά υποομάδες για τις οποίες ισχύουν διαφορετικοί όροι συνταξιοδότησης. Οπως επισημαίνουν παράγοντες της ασφάλισης, «στην πράξη ο νόμος όχι μόνο δεν υιοθετεί ενιαίους όρους για όλους, αλλά το σύστημα θα φτάσει να είναι πιο κατακερματισμένο απ' ό,τι στο παρελθόν. Και εμείς οι ειδικοί έχουμε αρχίσει να χάνουμε τον μπούσουλα!».

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Η νέα ταχύτητα συνταξιούχων που εμφανίστηκε είναι λίγες χιλιάδες προνομιούχοι οι οποίοι μετά το τέλος των μνημονίων δεν υπόκεινται σε πλαφόν και λαμβάνουν με το νέο καθεστώς συντάξεις έως 2.700 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι το μνημόνιο είχε επιβάλει για τους παλιούς συνταξιούχους πλαφόν στην κύρια σύνταξη η οποία δεν έπρεπε να υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ μεικτά, καθώς και πλαφόν 3.000 ευρώ για τους διπλοσυνταξιούχους. Ωστόσο, παρά τη λήξη των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, αυτές οι συντάξεις δεν θα επανέλθουν ποτέ στα προ μνημονίων επίπεδα.

Αντίθετα, οι νέοι συνταξιούχοι που βγαίνουν στη σύνταξη με τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο πάνω από 35 χρόνια έχουν το δικαίωμα να ξεπερνούν το πλαφόν που ισχύει για την παλιότερη γενιά. Ειδικότερα, χιλιάδες εργαζόμενοι πάνω από 35 χρόνια στις ΔΕΚΟ, ιδίως στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ καθώς και στις τράπεζες, λαμβάνουν ήδη συντάξεις που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ. Οι διπλοασφαλισμένοι 35-40 χρόνια στο Δημόσιο και το πρώην ΕΤΑΑ γιατροί και μηχανικοί λαμβάνουν ή θα λάβουν συντάξεις περίπου 2.500 ευρώ.

Οι πανεπιστημιακοί θα λάβουν συντάξεις περίπου 2.300 ευρώ, οι δικαστικοί λειτουργοί 2.700 ευρώ και οι δημοσιογράφοι με υψηλούς μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών της ασφάλισης, η νέα μεταμνημονιακή γενιά ευνοημένων συνταξιούχων την επόμενη τριετία υπολογίζεται σε 25.000 έως 30.000 άτομα. Βεβαίως πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στη φτωχοποίηση που έχει επιβάλει ο νόμος Κατρούγκαλου. Δείχνει όμως τις διαφορετικές ταχύτητες που επικρατούν στο ασφαλιστικό σύστημα και θα ομαλοποιηθούν τις επόμενες δεκαετίες. Κατά κανόνα, ο νέος τρόπος υπολογισμού αδικεί τους υψηλόμισθους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, ενώ η επικράτηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης οδηγεί σε συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ.

Οι εγκλωβισμένοι

Απεγκλωβίζονται μέσω της ρύθμισης των 120 δόσεων περίπου 70.000 ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι όφειλαν στον πρώην ΟΑΕΕ πάνω από 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με δεδομένη την αδυναμία τους να εξοφλήσουν το ποσό. Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων που αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα θα λάβουν τη σύνταξή τους αφού καταβάλλουν υποχρεωτικά μπροστά όλες τις δόσεις που αναλογούν στα αναδρομικά τα οποία θα πιστωθούν στον λογαριασμό τους. Δηλαδή αν ένας εγκλωβισμένος είχε υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης δύο χρόνια πριν και είχε ενταχθεί στη ρύθμιση καταβάλλοντας την ελάχιστη δόση ύψους 50 ευρώ μηνιαίως κατά τον πρώτο μήνα της πληρωμής, το Ταμείο θα παρακρατήσει ποσό ύψους 1.200 ευρώ (24 x 50).Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μυστηριώδης, επικίνδυνη μόλυνση εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο!

Μυστηριώδης, επικίνδυνη μόλυνση εξαπλώνεται στον κόσμο μέσα σε κλίμα μυστικότητας, αποκαλύπτουν οι New York Times. Το μικρόβιο, ένας μύκητας που ονομάζεται Candida auris, επιτίθεται σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και εξαπλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

Τον περασμένο Μάιο, ένας ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Μια εξέταση αίματος αποκάλυψε ότι μολύνθηκε με ένα μικρόβιο που ήταν τόσο θανατηφόρο όσο ήταν μυστηριώδες.

Οι γιατροί τον απομόνωσαν γρήγορα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το μικρόβιο, ένας μύκητας που ονομάζεται Candida auris, επιτίθεται σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και εξαπλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, έπληξε μια νεογνική μονάδα στη Βενεζουέλα, σάρωσε ένα νοσοκομείο στην Ισπανία, ανάγκασε ένα διάσημο βρετανικό ιατρικό κέντρο να κλείσει μια μονάδα εντατικής θεραπείας και εμφανίστηκε στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Νότια Αφρική.

Πρόσφατα, ο C. auris έφτασε στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Ιλινόις, με τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να το προσθέτουν σε μια λίστα με μικρόβια που θεωρούνται «επείγουσες απειλές».

Η έρευνα των New York Times είναι αποκαλυπτική καθώς χαρτογραφεί πώς το μικρόβιο αυτό εξαπλώνεται και γιατί σπάνια αναφέρεται στα μίντια.

Πανίσχυρος και επικίνδυνος μύκητας

Ο άνθρωπος στο νοσοκομείο του Μπρούκλιν πέθανε μετά από 90 ημέρες, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον C. auris. Οι δοκιμές έδειξαν ότι ήταν παντού στο δωμάτιό του. Ήταν τόσο επιθετικός ώστε το νοσοκομείο χρειάστηκε ειδικό εξοπλισμό καθαρισμού και έπρεπε να αφαιρέσει μερικά από τα πλακάκια οροφής και δαπέδου για να το εξαλείψει.

«Τα πάντα ήταν θετικά – οι τοίχοι, το κρεβάτι, οι πόρτες, οι κουρτίνες, τα τηλέφωνα, ο νεροχύτης, τα χερούλια…» , δήλωσε η πρόεδρος του νοσοκομείου, Δρ Scott Lorin. «Το στρώμα, οι ράγες των κρεβατιών, το ταβάνι, όλα στο δωμάτιο ήταν θετικά σε δείγματα του μύκητα», πρόσθεσε περιγράφοντας την έκπληξη της ομάδας των γιατρών.

Το στέλεχος του C. auris είναι τόσο ανθεκτικό, εν μέρει, επειδή είναι αδιαπέραστο από μείζονες αντιμυκητιασικές φαρμακευτικές ουσίες, καθιστώντας το ένα νέο παράδειγμα μιας από τις πιο μεγάλες απειλές κατά της υγείας στον κόσμο: την αύξηση των λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα.

Επί δεκαετίες, εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών μειώνει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που έχουν επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής, θεραπεύοντας τις βακτηριακές λοιμώξεις κάποτε συνήθως θανατηφόρες. Αλλά πρόσφατα, υπήρξε έκρηξη ανθεκτικών μυκήτων, προσθέτοντας μια νέα και τρομακτική διάσταση σε ένα φαινόμενο που υπονομεύει έναν πυλώνα της σύγχρονης ιατρικής.

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο Matthew Fisher, καθηγητής μυκητιακής επιδημιολογίας στο Imperial College London, συγγραφέας πρόσφατης επιστημονικής ανασκόπησης σχετικά με την αύξηση των ανθεκτικών μυκήτων. «Εμείς εξαρτώμεθα από το να μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτούς τους ασθενείς με αντιμυκητιασικά φάρμακα».

Με απλά λόγια, οι μύκητες, όπως και τα βακτηρίδια, εξελίσσονται με άμυνα για να επιβιώσουν από τα σύγχρονα φάρμακα.

Ωστόσο, αν και οι ηγέτες της παγκόσμιας υγείας έχουν παρακαλέσει για περισσότερη αυτοσυγκράτηση στη συνταγογράφηση αντιμικροβιακών φαρμάκων για την καταπολέμηση βακτηριδίων και μυκήτων, συνεχίστηκε η ξαφνική υπερβολική χρήση τους στα νοσοκομεία, τις κλινικές και τη γεωργία.

Τα ανθεκτικά μικρόβια ονομάζονται συχνά «superbugs», αλλά αυτό είναι απλοϊκό επειδή δεν τους σκοτώνουν όλους. Αντίθετα, είναι πιο θανατηφόρα σε άτομα με εξσθενημένα ή υποβαθμισμένα ανοσοποιητικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων και των ηλικιωμένων, των καπνιστών, των διαβητικών και των ατόμων με αυτοάνοσες διαταραχές που λαμβάνουν στεροειδή τα οποία καταστέλλουν την άμυνα του σώματος.

Οι επιστήμονες λένε ότι αν δεν αναπτυχθούν πιο αποτελεσματικά νέα φάρμακα και η άσκοπη χρήση των αντιμικροβιακών φαρμάκων, ο κίνδυνος θα εξαπλωθεί σε πιο υγιείς πληθυσμούς. Σύμφωνα με μια μελέτη, η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδότησε μια έρευνα η οποία αναφέρει ότι αν δεν εφαρμοστούν πολιτικές για να επιβραδυνθεί η αύξηση της αντοχής στα φάρμακα, 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν παγκοσμίως από όλες αυτές τις λοιμώξεις το 2050.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η γκρίνια του ΚΙΝΑΛ και το κενό ισχύος στα δεξιά του Τσίπρα

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την δημιουργία ενός αντιδεξιού μετώπου έκανε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και με την ανακοίνωση συμφωνιών συμπαράταξης. Την κίνηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, επιχείρησαν να μειώσουν  τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο το ΚΙΝΑΛ. Η πρωτοβουλία του Τσίπρα δείχνει την πρόθεσή του να βγεί στην αντεπίθεση, κηρύσσοντας ατύπως και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στο πλαίσιο των διεργασιών και σε μια προσπάθεια να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στην εκδήλωση στο Γαλάτσι, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε, πριν την ομιλία του, με στελέχη προερχόμενα από την κεντροαριστερά. Σημαντικότερη από όλες ήταν βεβαίως η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Τσίπρας και Θεοχαρόπουλος συμφώνησαν ότι, μετά τον σύντομο αρραβώνα, ήρθε η ώρα να προχωρήσουν όχι σε γάμο, αλλά σε ένα σύμφωνο συμβίωσης, όπως επιβάλλει η αριστερή νοοτροπία.

Ο ίδιος ο Θεοχαρόπουλος είπε άλλωστε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να συμπορευτούν «σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας». Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις εντός της ΔΗΜΑΡ. Πρώην βουλευτές και στελέχη παραιτήθηκαν, αντιδρώντας στην σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε λόγος για διαγραφές, τις οποίες η ΔΗΜΑΡ αποκάλεσε fake news και στο τέλος βγήκαν 28 στελέχη να καταγγείλουν αντικαταστατικές διαδικασίες στην Κεντρική Επιτροπή.

Πολύ θόρυβος για το τίποτα

Η συνεργασία μικρών κομμάτων, κινήσεων πολιτών, ανεξάρτητων ή ανεξαρτητοποιημένων πολιτικών με κάποιο μεγάλο κόμμα πριν τις εκλογές είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις δημοκρατίες. Οι μικροί αναζητούν πολιτική στέγαση και οι μεγάλοι αξιοποιούν αυτήν την ανάγκη για να προσδώσουν πολιτικό ρεύμα στο δικό τους κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση της ΔΗΜΑΡ, όπως και του ΠΡΑΤΤΩ που προηγήθηκε, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως φυσιολογικές προεκλογικές κινήσεις.

Ο θόρυβος, ωστόσο, που προκλήθηκε με την ΔΗΜΑΡ είναι δυσανάλογος του πολιτικού της μεγέθους και της πραγματικής απήχησής της στην κοινωνία, καθώς πρόκειται για ένα μικρό κόμμα, το οποίο κινείται υπερβολικά χαμηλότερα του εκλογικού ορίου. Σε ό,τι αφορά δε τα εκλογικά οφέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την συνεργασία μαζί της θα μπορούσαν να εκτιμηθούν ως μηδαμινά, αφού η ΔΗΜΑΡ, εκτός από μικρή, δεν πάει και ολόκληρη μαζί του.

Από την άλλη η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012-13 είχε εξαγριώσει πολλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν δείχνει πλέον να αποτελεί πρόβλημα, όχι μόνον λόγω της ανάγκης να φανεί ότι υπάρχει «ρεύμα», αλλά και γιατί, από τότε, πολλά έχουν αλλάξει και στο κυβερνών κόμμα. Ο Τσίπρας δεν είδε όμως μόνον τον Θεοχαρόπουλο, αλλά και άλλα στελέχη της κεντροαριστεράς, προερχόμενα από την μεγάλη δεξαμενή του παλαιού ΠΑΣΟΚ, πολλά από τα οποία συμμετείχαν και μίλησαν στην Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία.

Ανάμεσά τους, ο all time classic Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος είπε για τον Τσίπρα: «Δικαιούσαι μια νέα τετραετία πρόεδρε». Ο σημιτικός Νίκος Μπίστης επέπληξε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ότι «από την πλούσια  ιστορία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη στάχτη». Ο δε πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ότι δεν θα πει ποτέ «εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίνουμε». Από τον συνωστισμό του Γαλατσίου δεν έλειψε η Μαρία Ρεπούση, ενώ η Λούκα Κατσέλη έστειλε μέσω βιντεοσκοπημένου χαιρετισμού το μήνυμα ότι πρόκειται για μια «ιστορική αφετηρία για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου».

Γκρίνια και πόλωση  

Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ και η παρουσία πολλών, προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, στελεχών στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν ό,τι καλύτερο για το ΚΙΝΑΛ, το οποίο στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για προσπάθεια του πρωθυπουργού «να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας». Στην ίδια ανακοίνωση ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται ως «δημιουργός της παράταξης της νέας δεξιάς» και ως «πολιτικός χορηγός της Ακροδεξιάς», ο οποίος «επιστρατεύει γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες».

Κανένα πάντως από τα παραπάνω, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως δεξιός, πολύ περισσότερο ως ακροδεξιός. Όσο για το «γυρολόγος» χωράει πολύ συζήτηση. Αντιθέτως, η παρουσία τους στην υπό τον Αλέξη Τσίπρα δημιουργούμενη «Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία» δεν καταδεικνύει μόνον ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να υπερκαλύψει τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Αποδεικνύει και την πλήρη αποτυχία της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να δημιουργήσει ένα ισχυρό πολιτικό κόμμα στη δεξιά πλευρά του Τσίπρα. Ένα κόμμα, το οποίο θα λειτουργούσε ως χώρος υποδοχής των δυσαρεστημένων από την κυβερνητική πολιτική αριστερών και κεντροαριστερών ψηφοφόρων, αποδυναμώνοντας το κυβερνών κόμμα. Ταυτιζόμενη με το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έκοψε τον ενθουσιασμό των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που μετείχαν στις αρχικές διεργασίες για την δημιουργία του «νέου φορέα της κεντροαριστεράς».

Έτσι, όμως, το ΚΙΝΑΛ περιχαρακώθηκε σε μια μικρή συνάθροιση ψαρομάλληδων  «παλαιοπασόκων», η σημερινή παρουσία των οποίων στην πολιτική σκηνή οφείλεται απλώς στο ό,τι αποτέλεσαν μέρος ενός συστήματος που κυβέρνησε επί δεκαετίες την χώρα. Πάνω σε αυτήν την αδυναμία της Γεννηματά και στο πολιτικό κενό στον χώρο του κέντρου πατάει σήμερα ο Τσίπρας. Με την δημιουργία ενός αντιδεξιού μετώπου, προσπαθεί να υπερκαλύψει τον χώρο του αριστερόστροφου και δημοκρατικού κέντρου, επιβάλλοντας το δίπολο Αριστερά-Δεξιά. Έτσι, επιδιώκει να καταστήσει τον εαυτό του τον μοναδικό αντίπαλο ενός πολιτικού συστήματος, το οποίο καταδίκασε ο λαός στο δημοψήφισμα του 2015.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λιβύη: Η έκκληση του ΟΗΕ για εκεχειρία δεν εισακούσθηκε

Συνεχίσθηκαν σήμερα οι μάχες νότιας της πρωτεύουσας της Λιβύης Τρίπολη, παρά την έκκληση του ΟΗΕ για «ανθρωπιστική εκεχειρία» διάρκειας δύο ωρών για να επιτραπεί η απομάκρυνση των αμάχων και των τραυματιών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και την αποστoλή του ΟΗΕ στην Λιβύη (Manul).

«Δεν υπήρξε εκεχειρία. Αλλά πάντα ελπίζουμε για μία θετική απάντηση» των δύο αντίπαλων πλευρών, δήλωσε στο AFP ο Ζαν Αλαμ, εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ. «Μέχρι στιγμής, οι ομάδες μας δεν έχουν κατορθώσει να εισέλθουν στην ζώνη του συγκρούσεων» ανάμεσα στις λιβυκές εμπόλεμες πλευρές, δήλωσε από την πλευρά του ο Ουσάμα Αλι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ηγέτες δεν κρύβονται, μπαίνουν μπροστά

Και να που βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κομματική συγκέντρωση στη Βέροια με «μακεδονομάχους» να εισβάλουν στην αίθουσα και να τον αποκαλούν προδότη! Που ήσασταν εσείς όταν εμείς (η ΝΔ δηλαδή) αγωνιζόμασταν στη Βουλή κατά της Συμφωνίας, ρώτησε αμήχανος τους εισβολείς. Ας αφήσουμε όμως το ερώτημα που ήταν αυτοί, διότι όλοι ξέρουμε που ήταν και από που έρχονται. Το μείζον στη συγκεκριμένη ιστορία, είναι ότι αυτοί αποφάσισαν να αποσπάσουν όλα τα κέρδη των εντυπώσεων και να εκμεταλλευτούν την άγνοια όσων με καλή πρόθεση διαφωνούν, κυρίως συναισθηματικά με τη συμφωνία, αγνοώντας τις σύγχρονες ανάγκες και τις ιστορικές εξελίξεις, στην περιοχή που κυριαρχούσε το Βασίλειο των αρχαίων Μακεδόνων πριν 20 αιώνες.

Και επιχειρούν να αποσπάσουν όλα τα κέρδη, διότι γνωρίζουν πως η θέση της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα ήταν προσχηματική. Και η τοποθέτηση της, κατά μιας συμφωνίας που επεδίωκε χρόνια τώρα, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις, ήταν για να αποσπάσει τις κρίσιμες, όπως νομίζουν, ψήφους ώστε να επανακατακτήσουν την εξουσία. Και ο Κυριάκος δεν το έκρυψε άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο πατέρας του, αφού μετά την έγκριση της συμφωνίας, δήλωσε πως τώρα: «θα την αποδεχτούμε λόγω Τουρκίας»!

Λες και η Τουρκία πριν ή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν υπήρχε. Προς επιβεβαίωση και η αποκάλυψη του Σταύρου Θεοδωράκη που δήλωσε ότι η ΝΔ τους παρακαλούσε ως Ποτάμι, να υπερψηφίσουν τη συμφωνία για να περάσει και να αποφύγει την οργή των εταίρων και των συμμάχων της χώρας. Ακόμα και την οργή του ΕΛΚ στην πολιτική οικογένεια του οποίου ανήκει.

Η ισχύς διά της οικονομίας…

Ένα κόμμα χωρίς ηγέτη, και πολύ περισσότερο ως ουρά των λαϊκιστικής παραγωγής αισθημάτων στις αντιδράσεις, δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο μέλλον. Και αυτό, διότι το μέλλον στον σημερινό υπερσυνδεδεμένο κόσμο, διασφαλίζεται με αμοιβαίων συμφερόντων συνεργασίες. Διότι στον σημερινό κόσμο, η εθνική ισχύς κτίζεται δια της οικονομίας. Έτσι έγινε μια από τις ισχυρότερες σε δύναμη και επιρροή χώρες η κατεστραμμένη Γερμανία, έτσι και η Ιαπωνία, έτσι γίνεται ηγεμονεύουσα και η σημερινή Κίνα.

Η γνώση και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα

Και στο σημερινό κόσμο, η δύναμη της οικονομίας προέρχεται από τη γνώση. Από την προστιθέμενη αξία σε όλη την γκάμα των προϊόντων και των αγαθών. Χώρες εντάσεως εργασίας υπάρχουν πολλές στην Ασία, ακόμα και εδώ δίπλα μας όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η συνταγή που κατέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή του νεοφιλελευθερισμού, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας χώρας που θέλει να πρωταγωνιστήσει γρήγορα στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό στερέωμα.

Που πρέπει στη συγκεκριμένη περίπτωση να ηγηθεί της ειρήνης και της συνεργασίας στα Βαλκάνια. Να κάνει για παράδειγμα τα τρία μεγάλα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) πύλες εμπορίου προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Πως αλλιώς θα περιοριστεί η εκτεταμένη ανεργία και η παραγωγική υποβάθμιση στην επί σειρά ετών πληττόμενη Μακεδονία; Πως; Με ευχές, με τραγούδια, με χλαμίδες και περικεφαλαίες, δεν έχεις μέλλον. Μένεις κολλημένος στο παρελθόν. Παρελθόν που είχε και η Μογγολία με τον μεγάλο στρατηλάτη Τζέκινς Χαν που πήγε τόσο μακριά περισσότερο και από όσο ο Μέγας Αλέξανδρος.

Και όλα αυτά, σε μια χώρα όπως η δική μας που είχε και έχει μεγάλη ανάγκη τις συνεργασίες και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας. Μιας χώρας που σήμερα, θεωρείται από τους δημοκρατικούς πυλώνες στην Ευρώπη και τον κόσμο, ανάχωμα στον ξενοφοβικό ρατσισμό που απειλή με τείχη και διάλυση την Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ένωση. Την Ένωση που ήταν ανάγκη μετά τις τραγωδίες δύο αιματηρών παγκοσμίων πολέμων.

Οι ηγέτες μπαίνουν μπροστά

Ένα πραγματικά μεγάλος ηγέτης τα μετράει όλα αυτά και μπαίνει μπροστά, δεν κρύβεται στην ουρά του όχλου με σκοπό να ξεγελάσει τους αφελείς πολίτες. Πρέπει να βλέπει και να οραματίζεται το μέλλον πενήντα χρόνια μπροστά. Αλλά αυτός, εκτός από τους πολίτες, νόμιζε ότι μπορεί να ξεγελάσει και να εκμεταλλευτεί τη φασιστική εγχώρια δεξιά, έχοντας σε ηγετικούς ρόλους μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα προϊόντα αυτής της φύτρας. Έσπειρε ανέμους και άρχισαν οι θύελλες.

Και πλάι σε αυτόν λαϊκιστή καιροσκόπο αρχηγό της ΝΔ, συνεχίζει ακάθεκτη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, που χαρακτήρισε το μεγάλο επιχειρηματικό άνοιγμα στη Βόρεια Μακεδονία «ως φιέστα του Τσίπρα που κάνει κακό στα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα». Και μετά, απορεί γιατί οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές καλούν μονίμως τον Αλέξη Τσίπρα στις διασκέψεις τους, ενώ ο Κυριάκος φαρμακώθηκε γιατί ο Πάπας έκρινε άξιο για το Νόμπελ «ειρήνης και αγάπης» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Απλές είναι οι απαντήσεις. Απλά οι πολιτικοί που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, στερούνται των προσόντων που πρέπει να έχει ένας πολιτικός για να ονομαστεί ηγέτης. Όπως ονομάστηκαν, κόντρα στα τότε εθνικά ρεύματα, ο Τσόρτσιλ και ο Ρούσβελτ.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όρμπαν: Απαιτούμε από την ΕΕ να σταματήσει να δίνει προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες στους μετανάστες

Νέα «σφαλιάρα» στην «προοδευτική» Ευρώπη από τον Εθνικοδεξιό ηγέτη της Ουγγαρίας.
Οι Βρυξέλλες «πρέπει να σταματήσουν χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμά τους για την παροχή προπληρωμένων τραπεζικών καρτών στους μετανάστες», δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ο Γκουλάς είπε σε μια κυβερνητική ενημέρωση ότι «είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι τρομοκράτες μπορούν επίσης να λάβουν τις τραπεζικές κάρτες» και ήταν «απαράδεκτο» ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη βοήθησαν οικονομικά τις ταξιδιωτικές τους διευθετήσεις και διαμονή στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο.

Η κυβέρνηση έχει πληροφορίες σχετικά με την απειλή ενός «μεταναστευτικού τροχόσπιτου«, είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν η απειλή αυτή θα υλοποιηθεί.«Αν ναι, οι δυνάμεις προστασίας των συνόρων της Ουγγαρίας είναι έτοιμες και ικανές να προστατεύσουν τη χώρα».

Είπε ότι είναι σημαντικό η Ουγγαρία να μην πέσει θύμα της μετανάστευσης. Η Ουγγαρία θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους, ειδικά τις χριστιανικές κοινότητες – και πέρα ​​από τις διεθνείς υποχρεώσεις της -η κυβέρνηση αποφάσισε να υποστηρίξει δύο έργα στη Συρία, δήλωσε ο Γκουλάς, αναφέροντας το πρόγραμμα Ουγγαρίας Helps, με 794 εκατομμύρια φιορίνια (2,48 εκατομμύρια ευρώ) την ανακατασκευή ενός σχολείου και με 318 εκατομμύρια φιορίνια για την ανακαίνιση σπιτιών και κοινωνικών ιδρυμάτων στο Homs. «Στόχος είναι να δημιουργηθούν επειγόντως οι συνθήκες που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να παραμείνουν στις χώρες τους αντί να εισάγουν προβλήματα μεταναστεύοντας στην Ευρώπη. Θα πρέπει να βοηθήσουμε εκείνους που το χρειάζονται «, πρόσθεσε.

Ο Γκουλάς δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν «υπέρ της μετανάστευσης» και ότι ο αρμόδιος Επίτροπος ήταν «σαφώς υπέρ της μετανάστευσης», πράγμα που ήταν «απαράδεκτο». Κάλεσε να καταβληθούν προσπάθειες στην προεκλογική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία τελειώνει με ένα σαφές μήνυμα ότι «οι ευρωπαίοι και οι Ούγγροι πολίτες επιθυμούν ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που να έχει θέσεις αντίθετες με τη μετανάστευση», ανέφερε.

Σχολιάζοντας την ιδιότητα του κυβερνώντος μέλους του Fidesz στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είπε ότι το ΕΛΚ χρειάστηκε περισσότερο από τον Fidesz. Ο Fidesz, πρόσθεσε, ήθελε να παραμείνει στο ΕΛΚ, αλλά αν, για παράδειγμα, η ομάδα του κόμματος έκανε παραχωρήσεις σε δυνάμεις υπέρ της μετανάστευσης, τότε η ουγγρική κυβέρνηση δεν θα συνεργαζόταν.

Ταυτόχρονα, επέμεινε ότι ο Fidesz σκόπευε να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το ΕΛΚ. Η σύνοδος του Μαρτίου, κατά την οποία το ΕΛΚ αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους της Fidesz, ήταν μια «συγκέντρωση που ανήκει στον κλάδο της ψυχαγωγίας», ανέφερε. Περιέγραψε τη συζήτηση ως «καταστρεπτική» για το ΕΛΚ και «τραγελαφική», προσθέτοντας ότι το κόμμα «προσπαθούσε να αυτοπυροβοληθεί στο πόδι» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ΕΚ, συζητώντας εάν πρέπει να κυρωθεί το «ισχυρότερο μέλος» του. Ο Γκουλάς δήλωσε ότι ο ηγέτης του ΕΛΚ, Μαντφορντ Βέμπερ, φαίνεται να είναι ο καλύτερος υποψήφιος, ακόμα κι αν η θέση του επικρίθηκε σε ορισμένα θέματα.

O Γκουλάς δήλωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σαντόρ Πίντερ κάλεσε τον Ιταλό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι να επισκεφθεί την Ουγγαρία. Η Ουγγαρία επικροτεί τις πολιτικές Σαλβίνι, διότι έδειξε ότι και η θαλάσσια μετανάστευση μπορεί να σταματήσει. Η ουγγρική κυβέρνηση συμφωνεί πλήρως με τον Σαλβίνι ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι απαραίτητη για την παύση της μετανάστευσης, πρόσθεσε ο Γκούλας.


(φώτο: Eurokinissi)

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι θα πρέπει να πληρώσουν χαράτσι 113 ευρώ για το δίπλωμα οδήγησης

Παράβολο συνολικού κόστους 113 ευρώ πρέπει να πληρώσουν ηλεκτρονικά οι οδηγοί ηλικίας άνω των 74 ετών που θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησής τους. ενώ θα πρέπει να δώσουν και τις σχετικές εξετάσεις.

Στα ηλεκτρονικά παράβολα κόστους 113 ευρώ συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά τα εξής:

1. Ανανέωση άδειας οδήγησης 50 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «23»)

2. Εκτύπωση εντύπου άδειας οδήγησης 30 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «28»)

3. Χαρτόσημο ανανέωσης άδειας οδήγησης 18 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «65»)

4. Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς (Πρακτική εξέταση) 15 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «2038»)

*Σημείωση: Υπάρχει επιπλέον χρέωση (προμήθεια) για κάθε παράβολο από οποιαδήποτε τράπεζα.

Επίσης αν η άδεια οδήγησης είναι φθαρμένη ή έχουμε αλλαγή στοιχείων, χρειάζεται επιπλέον παράβολο 9,02 ευρώ.

Τι ισχύει για την πρακτική εξέταση

Η πρακτική εξέταση ξεκινά με τον έλεγχο από τον εξεταστή των απαραίτητων εγγράφων του οδηγού (όπως ταυτότητα, διαβατήριο και άδεια οδήγησης) και του οχήματος (άδεια κυκλοφορίας, δελτίο τεχνικού ελέγχου, κάρτα καυσαερίων, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή ειδικό σήμα ασφάλισης, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας) και έπειτα ακολουθεί η ουσιαστική πρακτική εξέταση από τον εξεταστή.

Σε έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς τις Διευθύνσεις Μεταφορών αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες τονίζεται, ότι, κατά την πρακτική εξέταση των οδηγών άνω των 74 ετών, δεν διενεργούνται οι ειδικές δοκιμασίες, εξαιρουμένων:

– του ελέγχου για την προετοιμασία του οχήματος και επιπλέον, κατά την εξέταση με δίκυκλο, του ελέγχου για τη χρήση κράνους και λοιπών προστατευτικών.

– του ελέγχου για τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά την έξοδο από το όχημα, ή αντιστοίχως, κατά την εξέταση με δίκυκλο, του ελέγχου για την ακινητοποίηση, στάθμευση δικύκλου και ασφαλή απομάκρυνση από αυτό.Πηγή: enikonomia.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ωρολογιακή βόμβα το δημογραφικό - Περισσότεροι οι συνταξιούχοι από μισθωτούς και επαγγελματίες σε 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας

Υπαρξιακές διαστάσεις για την Ελλάδα λαμβάνει το δημογραφικό πρόβλημα, με το μέγεθός του να γιγαντώνεται τα χρόνια της κρίσης, καθώς η τεράστια ανεργία οδήγησε αρχικά εκτός εργασίας και στην συνέχεια εκτός συνόρων εκατοντάδες χιλιάδες νέους εργαζόμενους, η πλειονότητα των οποίων διαθέτουν μάλιστα επαγγελματικά προσόντα υψηλής εξειδίκευσης.

Αποκαλυπτικά της ζοφερής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι τα στοιχεία της ΑΑΔΕ -που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής - σύμφωνα με τα οποία ποσοστό 35,4% της φορολογικής βάσης συγκροτείται πλέον από συνταξιούχους. Τα εν λόγω στοιχεία προέκυψαν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων και δείχνουν ότι στα χρόνια της κρίσης ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 588 χιλιάδες, φθάνοντας τα 2,25 εκατομμύρια άτομα.

Έτσι, σε 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μάλιστα, σε ορισμένες περιφέρειες τόσο ο αριθμός των συνταξιούχων, όσο και τα δηλωθέντα εισοδήματα υπερτερούν έναντι των υπολοίπων ομάδων.

Ουσιαστικά η Ελλάδα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε χώρα συνταξιούχων και είναι αμφίβολο αν το όποιο δημοσιονομικό μέτρο μπορεί να καλύψει στο μέλλον μια κατάσταση όπου το ενεργό δυναμικό της χώρας δεν θα διαφέρει σημαντικά από το σύνολο των συνταξιούχων.

Όπως αποτυπώθηκε σε πρόσφατη μελέτη της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, με τα στοιχεία της απογραφής του 2001, οι συζυγικές οικογένειες είχαν στην πλειονότητά τους δύο παιδιά. Το 2011, άνω του 65% των ζευγαριών (παντρεμένων και συμβιούντων) έχουν το πολύ ένα παιδί, το 27% έχουν δύο παιδιά και μόλις το 7% έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Το 37% των παντρεμένων ζευγαριών και το 85% των ζευγαριών που συμβιώνουν, χωρίς να έχουν παντρευτεί, δεν έχουν παιδιά.

Το 2015 ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 10,9 εκατομμύρια, ενώ η μείωση θα είναι 0,45% ή 1,4 εκατομμύρια σε απόλυτες τιμές. Επίσης, το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα κυμανθεί από 10,0 έως 8,3 εκατομμύρια και, κατά συνέπεια, η μείωση θα είναι έως και 2,5 εκατομμύρια σε απόλυτες τιμές σε σχέση με το 2015.

Εκτός από τις διαφορές σε απόλυτα μεγέθη του συνολικού πληθυσμού, σημαντικές αλλαγές αναμένονται τα επόμενα χρόνια και στην ηλικιακή δομή (του πληθυσμού). Το 2035 το ποσοστό των άνω των 65 ετών και των άνω των 85 ετών στο συνολικό πληθυσμό (20,9% και 2,8% αντίστοιχα το 2015), αναμένεται να κυμανθεί από 27,9% έως 27,7% για τους άνω των 65 ετών και 4,1% έως 4,5% για τους άνω των 85 ετών. Τα ποσοστά των νέων θα κυμανθούν από 11% έως 12,4% για τους 0 έως 14 ετών και 15,8% έως 14,2% για τους 0 έως 18 ετών.

Το 2050 το ποσοστό των άνω των 65 ετών και των άνω των 85 ετών στον συνολικό πληθυσμό, αναμένεται να κυμανθεί από 33,1% έως 30,3% για τους άνω των 65 ετών και 6,5% έως 4,9% για τους άνω των 85 ετών. Το 2050 το ποσοστό των νέων, από 0 έως 14 ετών, αναμένεται να κυμανθεί από 14,8% έως 12%. Για τους νέους 0 έως 18 ετών θα είναι 19% έως 15,4%.


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται το οριστικό BREXIT στις 12 Απριλίου: Η Βρετανία τυπώνει νέα διαβατήρια χωρίς την ένδειξη ΕΕ!

Νέα διαβατήρια τυπώνει το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών για μετά το BREXIT δείγμα ότι η χώρα οδεύει προς μια έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Όπως αναφέρεται Βρετανοί που προσήλθαν για την έκδοση νέων διαβατηρίων διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ΕΕ και το διαβατήριο πλέον αναγράφει μόνο «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας».

Στα προηγούμενα διαβατήρια υπήρχε επάνω από την περιγραφή του «Ηνωμένου Βασιλείου» η ένδειξη  Ευρωπαϊκή Ένωση που τώρα απουσιάζει εντελώς.
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της βρετανική κοινής γνώμης απαιτεί από την κυβέρνηση έξοδο από την ΕΕ ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας statista ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση του Λονδίνου σε περίπτωση σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία ή που δοθεί ακόμη και παράταση μέχρι τις 12 Απριλίου (όριο που έχει θέσει η ΕΕ) το πρέπει να γίνει οι Βρετανοί απαντούν έξοδο χωρίς συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση εάν επιτευχθεί συμφωνία για παράταση της εξόδου στις 12 Απριλίου τι πρέπει να γίνει το 40% των ερωτηθέντων απαντούν έξοδο χωρίς συμφωνία, το 11% απαντούν να πάρουν την παράταση και το 36% να παραμείνουν στην ΕΕ.

Στη δεύτερη ερώτηση εάν οι Βρυξέλλες αρνηθούν παράταση το 44% λέει έξοδο εδώ και τώρα, το 42% παραμονή και το 13% ΔΞ/ΔΑ.

Πηγή    pronews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!