EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Novartis: Η απάντηση των εισαγγελέων στον πολιτικό χουλιγκανισμό

Η διαβίβαση στην Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, εκτός από την πολιτική αντιπαράθεση που πυροδότησε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, έφερε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο το θεμελιώδες για την δημοκρατία ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Και αυτό γιατί, όπως συμβαίνει κάθε φορά που υποθέσεις με εμπλοκή πολιτικών φτάνουν σε εισαγγελική διερεύνηση, κόμματα και βουλευτές επιτέθηκαν σε εισαγγελείς, πλήττοντας την Δικαιοσύνη και την δημοκρατία.

Η δικογραφία για την Novartis, όπως είναι ήδη γνωστό, διαβιβάστηκε στην Βουλή όχι με την διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά με το αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Παραλλήλως, το πόρισμα έβαλε στο αρχείο την υπόθεση για τέσσερις πολιτικούς που φέρονταν  αρχικά εμπλεκόμενοι και την κρατά ανοιχτή για άλλους πέντε.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίων των εισαγγελικών λειτουργών. Ο πρώην υπουργός εξέφρασε βεβαίως την αυτονόητη, όπως είπε,  εμπιστοσύνη του στην Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες του, όμως, για «τους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει» προκάλεσαν αντιδράσεις.

Σήκωσαν το γάντι οι εισαγγελείς

Τιμητική για την Δικαιοσύνη δεν ήταν ούτε η αντίδραση της ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη μια πανηγύριζε για το ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση για τον πρώην υπουργό της Ανδρέα Λυκουρέντζο και έκανε λόγο για απόφαση που «εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς». Από την άλλη όμως άφηνε αιχμές, χαρακτηρίζοντας «δυστύχημα» την τμηματική ανακοίνωση του πορίσματος. Έκανε λόγο, μάλιστα, για «ηθελημένη ή μη» σύμπραξη δικαστικών λειτουργών σε αυτήν την ενέργεια που εξυπηρετεί τις «επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου».

Δεν έλειψαν βεβαίως και δηλώσεις στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία μίλησαν για «εργαλειοποίηση» της Δικαιοσύνης. Η λογική, όμως, που θέλει τις δικαστικές και εισαγγελικές αποφάσεις, όταν δεν μας συμφέρουν πολιτικά να οφείλονται σε παρεμβάσεις και όταν μας συμφέρουν να αποτελούν τεκμήριο της εις βάρος μας σκευωρίας, θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης.


Στις κατηγορίες για «επίορκους» και «διαπράττοντες το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας» στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis απάντησε η  Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Σηκώνοντας το γάντι που πέταξαν πολιτικοί, η Ένωση Εισαγγελέων υπογράμμισε ότι οι εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον «υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία». Επισήμανε δε ότι οι εισαγγελείς δεν εξυπηρετούν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, όπως «ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τους καταλογίζεται».

Σκοπιμότητες ή λάθη

Σκοπιμότητες ή λάθη, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την αντιπολίτευση ως έχοντα υπόνοια σκοπιμότητας, έγιναν στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis και από την κυβέρνηση και ορθώς σχολιάστηκαν και επικρίθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικά σε ό,τι αφορά την διαδικασία με την οποία η υπόθεση πήγε στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018, όταν κυβερνητικά στελέχη είχαν λάβει, χωρίς να έχουν το δικαίωμα, γνώση της αρχικής, τότε, δικογραφίας.

Σήμερα, τα στελέχη της κυβέρνησης, η οποία προφανώς αξιοποιεί προεκλογικά την υπόθεση, υπερθεματίζουν για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και κάποια από αυτά κάνουν λόγο για απόπειρα εκφοβισμού δικαστών και εισαγγελέων, όταν αναφέρονται στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Αυτές οι ερμηνείες, όμως, θα μπορούσαν επίσης να εκληφθούν ως απόπειρες επηρεασμού, όπως και οι κατηγορίες βουλευτών και κομμάτων που γίνονται από την άλλη πλευρά.

Η κομματική αντιπαράθεση άλλωστε γύρω από δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελικές ενέργειες εντάσσει την Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του γενικότερου πολιτικού χουλιγκανισμού που επικρατεί στην χώρα. Στις κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες είθισται οι εισαγγελικοί λειτουργοί να έχουν κατά την διάρκεια της έρευνάς τους μόνον έναν προϊστάμενο: τον Νόμο. Και σε αυτό το θέμα η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων είναι σαφής με την αναφορά της στην «πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία» των εισαγγελικών λειτουργών.

Από την άλλη, υποχρέωση της Πολιτείας, των κυβερνήσεων, των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού συνολικά είναι η διαφύλαξη αυτής της «ανεξαρτησίας» και η δημιουργία εκείνου του πολιτικού κλίματος που δεν την διαταράσσει και δεν την θέτει εν αμφιβόλω. Τα σχόλια πάντως για απόπειρες επηρεασμού και οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας δεν συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

65 εκατ. ευρώ στοίχισαν στο Δημόσιο οι αποφάσεις Λοβέρδου με τα φάρμακα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… εξήντα πέντε (65) εκατομμύρια ευρώ κόστισε στο Δημόσιο υπουργική απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου με τις μαγειρεμένες, υπέρ της Novartis, τιμές των φαρμάκων.
«Βάφτισαν» και τιμολόγησαν το Gilenya ως «ορφανό φάρμακο», εντάσσοντας το παρανόμως στην κατηγορία των φαρμάκων για τις πιο σπάνιες παθήσεις που δεν απειλούνται με μείωση τιμής….

«Από τον υπολογισμό προέκυπτε μια διαφορά 65 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ του σεναρίου που προβλεπόταν από τον νόμο και του σεναρίου που τελικά επελέγη με υπουργική απόφαση την οποία υπέγραψε, αν θυμάμαι καλά, ο κ. Λοβέρδος».

Αυτό καταθέτει με τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του ενώπιον της εισαγγελίας διαφθοράς, στην τελευταία κατάθεση του προς τις αρχές, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, στις 4 Απριλίου 2019, ο Νίκος Μανίας, σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τον Ιούνιο του 2011 είχε κληθεί από τον ΕΤΦ να υπολογίσει τις τιμές των φαρμάκων με διαφορετικά σενάρια.
Ο μάρτυρας δίνει μια πλήρη εικόνα της δράσης του τότε Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, προς όφελος της Novartis.

«Ενθυμούμαι επίσης, καταθέτει ο μάρτυρας, ότι έλαβε χώρα τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Μπαλασόπουλου Δημητρίου, νομικού συμβούλου του κ. Λοβέρδου, προς τον υπάλληλο της υπηρεσίας κ. Μυλωνά, ώστε να παγώσει η έκδοση του δελτίου. Μεταξύ των φαρμάκων που ευνοήθηκαν ήταν το DIOVAN της Novartis, η οποία ήταν η κύρια ευνοημένη συνολικά εκ των εταιρειών μεταξύ των οποίων ήταν οι GLAXON, SANOFI που είχαν όπως και η Novartis φάρμακα με λήξη πατέντας με υψηλή κυκλοφορία».
Κι ακόμα σύμφωνα με τον μάρτυρα:

«Τον Αύγουστο του 2011 δόθηκε τιμή στο νέο φάρμακο της Novartis, gilenya, υψηλότερη και στρογγυλοποιημένη σε επίπεδο δεκάδος από την τιμή που προέκυπτε από την σάρωση, κατά περίπου 180 ευρώ. Το προϊόν αυτό δεν ήταν στη λίστα φαρμάκων προς τιμολόγηση που είχε αποστείλει ο ΕΟΦ. Το ίδιο επαναλήφθηκε τον Απρίλιο του 2012 με μείωση μόλις 10 ευρώ για το ίδιο φάρμακο καθώς και για το ΤASIGNA, ενώ η μείωση που θα έπρεπε να γίνει για το gilenya με βάση τη σάρωση ήταν ομοίως περίπου 180 ευρώ. Όταν επεσήμανα πως προέκυπταν χαμηλότερες τιμές μου απαντήθηκε πως το φάρμακο GILENYA τιμολογήθηκε ως ορφανό, χωρίς όμως εξ όσων γνωρίζω να έχει λάβει την αντίστοιχη ένδειξη. Επιπλέον θέλω να τονίσω πως ούτε από τη σάρωση προέκυπτε η ένδειξη αυτή (ορφανό) σε άλλες χώρες.

Την περίοδο εκείνη σχημάτισα την εντύπωση πως πριν από την παράδοσή τους στην ΕΤΦ, τα δελτία δίνονταν στο γραφείο του κ. Μπαλασόπουλου νομικού συμβούλου του Λοβέρδου και ετίθεντο προς διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Συχνός επισκέπτης κατά τη διαδικασία αυτή και όχι μόνο ήταν ο κ. Φρουζής Κωνσταντίνος που κυκλοφορούσε με σακίδιο πλάτης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε χρηματικά ποσά. Από κύκλους της αγοράς (Γεώργιος Συκιανάκης ενδεικτικά) μου έχει μεταφερθεί πως ο κ. Φρουζής κυκλοφορούσε με το σακίδιο και μοίραζε χρήματα. Εξ όσων γνωρίζω ο κ. Φρουζής είχε επισκεφτεί και τον κ. Λοβέρδο αρκετές φορές σύμφωνα με τις μαρτυρίες συνεργάτιδων του κ. Λοβέρδου που σχολίαζαν την εξωτερική εμφάνιση του κ. Φρουζή. Επίσης εκείνη την περίοδο ο Φρουζής διατηρούσε στενή σχέση με την κ. Δρέτα και εκεί οφείλεται η προνομιακή εξόφληση της NOVARTIS HELLAS από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κ. Φρουζής φέρεται να είχε χρηματοδοτήσει εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας της κ. Δρέτα, μέσω της εταιρείας Prestige η οποία ανήκει ουσιαστικά στην κ. Έλενα Φυντανίδου. Η κ. Φυντανίδου είχε μεσολαβήσει ώστε να συναντηθώ με τον Χασαπόπουλο Νικόλαο , κουμπάρο του κ. Λοβέρδου στο εστιατόριο «Βιβλιοθήκη» στην πλατεία Κολωνακίου όπου ο κ. Χασαπόπουλος μου έκανε πρόταση να αγοράσει το σύστημά μου ή να μεσολαβήσει ώστε να το αγοράσει κάποιος άλλος χωρίς να μου πει ποιος. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα το φθινόπωρο του 2011.

3) Στο δελτίο τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε στις 2-8-2011 έλαβαν αύξηση τιμής κατά παράβαση της πολιτικής απόφασης για μη αύξηση τιμής κανενός φαρμάκου, φάρμακα της NOVARTIS μεταξύ των οποίων τα DIOVAN, ILARIS, EXJADE, GLIVEC.

4) Στο δελτίο τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε στις 10 – 4- 2012 έλαβαν αύξηση τιμής κατά παράβαση της πολιτικής απόφασης για μη αύξηση τιμής κανενός φαρμάκου, φάρμακα της NOVARTIS και συγκεκριμένα τα AFFINITOR, EXELON..».Πηγή: documentonews.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν οι αποδοκιμάζοντες αποδοκιμάζονται

Ένα από τα βασικά δόγματα της αριστερής θεολογίας είναι το τελετουργικό της αποδοκιμασίας των «άπιστων»:  αυτών δηλαδή που έχουν διαφορετική γνώμη από τους αποκλειστικούς διακινητές  της Αλήθειας. Το λατρευτικό συνοδεύεται από εξάψαλμους συνοδεία μολότοφ και άλλων κινηματικών εμπνεύσεων. Ο αριστερός τραμπουκισμός είναι καθαγιασμένος και εκφράζει το λαϊκό αίσθημα. Αντίθετα, όταν στρέφεται εναντίον τους, εκφράζει τον φασισμό. Ο λαός  και οι διαμαρτυρόμενοι είναι φασίστες. Όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης εμπορεύθηκαν την αποκλειστικότητα της αποδοκιμασίας…

Σήμερα  βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πάνδημη αποδοκιμασία - θερίζοντας ότι οι ίδιοι έσπειραν. Τώρα χρησιμοποιούν καταχρηστικά την βία των ΜΑΤ που επί δεκαετίες κατήγγειλαν την αντιλαϊκή κατασταλτική τους χρήση. Σήμερα, πλέον, η Αριστερά είναι ολόγυμνη και αποκαλυπτική στην υποκρισία της, στο παρανοϊκό της πάθος για εξουσία, στον ολοκληρωτικό φασιστικό της χαρακτήρα. Γίνονται τα αποκαλυπτήριά της: ότι έκαναν, το βρίσκουν μπροστά τους σαν μια πληρωμή που άργησε χαρακτηριστικά  καθώς αλώνιζαν δεκαετίες τζάμπα μάγκες - προστατευόμενοι της δημοκρατικής ανοχής.

Σήμερα ζητούν την αποδοκιμασία των αποδοκιμασιών που δέχονται. Έγιναν πολιτικοί correctores οι μάρτυρες υπεράσπισης των τρομοκρατών, οι θεωρητικοί των εξτρεμιστών, οι εργολάβοι των απάτριδων. Οι  μνημειακοί μειοδότες του εθνικού πλούτου, οι καταστροφείς της ελληνικής κοινωνίας, οι εμπνευστές πραξικοπηματικών δημοψηφισμάτων, επικαλούνται την νομιμότητα και την καταδίκη τών σε βάρος τους διαμαρτυριών…

Οι ηθικοί αυτουργοί του αποτρόπαιου λιντσαρίσματος της  Μαρφίν, οι Νέρωνες της Αθήνας που σχεδίαζαν να καταλάβουν και να κάψουν την Βουλή παρέα με τους χρυσαυγίτες, επικαλούνται την πολιτική ευπρέπεια.

Η αποκαθήλωση του μεγαλύτερου μύθου της ελληνικής ιστορίας, αυτού της Αριστεράς, συντελείται από την ίδια την Αριστερά. Δεν χρειαζόταν παρά να καταλάβουν την εξουσία  για να φανεί το αληθινό και αποτρόπαιο πρόσωπο της.

Υ.Γ.  Στη μέση άφησε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου την ομιλία της στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, και αποχώρησε ιδιαίτερα ενοχλημένη για τα σχόλια που άκουσε…Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!