EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Πάρτι μίζας με ζημία 69 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο ,πάρτι μίζας με ζημία 69 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο...

«Για την υπογραφή της σύμβασης 8002 μεταξύ της Siemens και του ΟΤΕ, το 1997, διατέθηκαν σε παράνομες αμοιβές κρατικών αξιωματούχων 75 εκατομμύρια μάρκα, ενώ για την επέκτασή της, το 2001, άλλα 19 εκατομμύρια», είπε η  εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά.

Μετά από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, η δίκη για το σκέλος της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων της Siemens», που αφορά την σύμβαση της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του, οδεύει στην ολοκλήρωσή της με τη σημερινή αγόρευση της εισαγγελέως έδρας για τους 60 κατηγορούμενους, πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας του ΟΤΕ και άλλων που ενεπλάκησαν στη διακίνηση παράνομων αμοιβών.

Η κ. Σκεπαρνιά, που ξεκίνησε σήμερα την αγόρευση της για την υπόθεση, αναφέρθηκε στην εισαγωγή της πρότασής της στο ιστορικό της υπόθεσης «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρίας, που, όπως είπε επικαλούμενη πλήθος εγγράφων της γερμανικής δικογραφίας, από το 1980 μεριμνούσε ώστε μέσω δωροδοκιών να αυξάνει τις πωλήσεις της ανά τον κόσμο. Αναφέρθηκε, επίσης, λεπτομερώς στους τρόπους που λειτουργούσε η εταιρία, προκειμένου οι δωροδοκίες να φτάνουν στους αποδέκτες τους.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από έγγραφο της μητρικής εταιρείας τον Ιανουάριο του 1998, προκύπτει ότι για τη σύμβαση 8002 συμφωνήθηκε να διατεθούν σε παράνομες πληρωμές 75 εκατομμύρια μάρκα, ενώ για την επέκταση της σύμβασης, το 2001, διατέθηκαν επιπλέον 19 εκατομμύρια μάρκα. Τα ποσά αυτά, όπως είπε η εισαγγελέας, αντιστοιχούν στο 8% της αρχικής και στο 8,5% της επέκτασης της σύμβασης 8002 επί του κόστους του έργου.

Το ποσό της «μίζας», σύμφωνα με την εισαγγελέα, επιβάρυνε την επίμαχη σύμβαση κατά 69 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προσδιόρισε και ως αντίστοιχη ζημιά του Δημοσίου.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους τρόπους των «μαύρων πληρωμών», σε εμβάσματα που πέρασαν μέσα από εταιρείες off shore» και εταιρείες παροχής συμβούλων, αλλά και σε μετρητά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν πάγια τακτική της μητρικής εταιρείας για όλες τις χώρες με τις οποίες συνεβλήθη από το 1980 έως το 2006».

«Στην Ελλάδα οι δωροδοκίες ήταν μακραίωνη παράδοση», ανέφερε η κ. Σκεπαρνιά, συμπληρώνοντας πως μέχρι την 8002, η Siemens φαίνεται να έδινε ανά έτος για διάφορα έργα στην Ελλάδα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αυθάδεια των μορμολυκείων και παρασίτων…

Κάποιοι άνθρωποι αντί να σιωπούν προκαλούν!!! 


Είναι τα ποικίλα μορμολύκεια που αυθαδιάζουν ΠΑΝΤΑ, ακριβώς διότι αποτελούν «πόρνες» (αρσενικές, θηλυκές και του «τρίτου» φύλου) κυβερνητικών μαφιόζων-προστατών… 


Ιδιαίτερα οι «αριστερές πόρνες» είναι αχαλίνωτες και στην αυθάδεια και στην ηλιθιότητα…

Ένα τέτοιο «είδος» είναι και ο Κώστας Αρβανίτης. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ (αγωνιστικά και κινηματικά εντελώς άκαπνος), ο οποίος αφού φίλησε (στη δημοσιογραφία) κατουρημένες ποδιές, βρήκε το …λιμάνι του στον αυθεντικό χώρο της πολιτικής πορνείας, αχρειότητας και αλητείας: Στο χώρο όπου η προκλητική αυθάδεια έχει υψωθεί σε μορφές παράνοιας… 
Διαβάστε την αθλιότητα της αυθάδειας αυτού του κυρίου, εδώ 

Τρέχουν όλα τα παράσιτα και όλα τα είδη των ασπόνδυλων να … τρυγήσουν ό,τι μπορούν πριν το σκάφος των «αριστερών» ανδρεικέλων βυθιστεί… 
Και όσο πλησιάζει αυτή η ώρα τόσο και η βουλιμία τους θα είναι ασυγκράτητη και εμετική…

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ευρώπη σε τροχιά κοινωνικής παρακμής – Πως θα είναι το 2070

Είναι πλέον προφανές ότι στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας, κυρίαρχα χαρακτηριστικά, μεταξύ των άλλων, που σηματοδοτούν την πορεία της σταδιακής κοινωνικής αποσύνθεσης στην Ευρώπη, είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων, της φτωχοποίησης του πληθυσμού και η εγκαθίδρυση διαφόρων κατηγοριών δυϊσμού (π.χ. οικονομικός-κοινωνικός δυϊσμός, δυϊσμός ευρωπαϊκών-περιφερειακών ανισοτήτων, διεύρυνση του εισοδηματικού χάσματος πλουσίων-φτωχών κρατών-μελών καθώς και τμημάτων του πληθυσμού, κ.λ.π.).

Έτσι, στην πορεία αυτή απέκτησε δυναμική, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, η θεσμοποίηση της Ευρώπης των πολλαπλών ταχυτήτων, του κοινωνικού dumping και του αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και η πλήρης αποδυνάμωση, της πολιτικά, δημοκρατικά και κοινωνικά ισχυρής και ενιαίας Ευρώπης. Στις συνθήκες αυτές, ο ισχυρισμός της Συνόδου Κορυφής στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (17/11/2017) ότι η υιοθέτηση του «ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων» θα συμβάλλει στον περιορισμό του ανησυχητικού πλέον, για την συνεκτική προοπτική της ΕΕ, διευρυμένου κοινωνικού ελλείμματος, καθίσταται, ουτοπικός και παραπλανητικός.

Κι΄αυτό γιατί η στρατηγική επιλογή νεοφιλελεύθερης έμπνευσης της κοινωνικής αποσύνθεσης της Ευρώπης, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, αποτέλεσε και αποτελεί, μεταξύ των άλλων, θεμελιώδη συνιστώσα της μετάβασης της ευρωπαϊκής οικονομίας από το βιομηχανικό υπόδειγμα (τρίτη βιομηχανική επανάσταση) στο τεχνοοικονομικό υπόδειγμα (τέταρτη βιομηχανική επανάσταση).

Στο τελευταίο δεσπόζει η εισαγωγή και η αλληλεπίδραση των τεχνολογικών συστημάτων παραγωγής, του αυτοματισμού, της ψηφιακής τεχνολογίας, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης, της νανοτεχνολογίας, κ.λ.π. στην παραγωγική διαδικασία και τις εργασιακές σχέσεις. Έτσι, στην πορεία αυτής της τεχνολογικής μετάβασης, η ασκούμενη ευρωπαϊκή πολιτική απάντησε και απαντά μέχρι σήμερα, για την επίτευξη, όπως ισχυρίζεται, ενός νέου επιπέδου ισορροπίας εργασίας-τεχνολογίας, με κοινωνικά επιζήμιες λύσεις.

Μιλάμε φυσικά για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την αποδιάρθρωση του κράτους-πρόνοιας, την ευελιξία σε όλες της τις μορφές (εισοδηματικές, ασφαλιστικές, χρόνου, απασχόλησης) της εργασίας, τη διεύρυνση των κοινωνικών-εισοδηματικών ανισοτήτων και τη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού.

Η ανάδυση του αυταρχισμού στην Ευρώπη

Στη δε επόμενη δεκαετία 2020-2030, οι προαναφερόμενες ασκούμενες πολιτικές, εάν δεν αποτραπούν, θα κινδυνεύουν να υλοποιούνται με πολιτικές αυταρχισμού και συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λειτουργιών. Οι δυσμενείς αυτές εξελίξεις θα ανατρέψουν, μεταξύ των άλλων, την πορεία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος από αθροιστικό (κράτη-μέλη) σε ακέραιο (ΕΕ). Η εν δυνάμει αντιστροφή και μετατροπή του ακέραιου σε αθροιστικό προκαλείται, μεταξύ των άλλων, από τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κοινωνικής αποσύνθεσης.

Επιπλέον, προωθούμενες από τις εθνοτικές, εθνικιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις, που αμφισβητούν την συνεκτική προοπτική της ΕΕ, αποπειράται να αναιρεθεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές τόσο το δίλημμα της δημοκρατικής ομαλότητας, όσο και να αποκτήσει η πρότασή τους, την προοπτική της πολιτικής κανονικότητας στην Ευρώπη.

Όμως, μία τέτοια προοπτική ουσιαστικά σημαίνει περαιτέρω επιτάχυνση και εμβάθυνση της κοινωνικής αποσύνθεσης, της αποδημοκρατικοποίησης της ΕΕ, της εγκαθίδρυσης του μοντέλου της εξατομίκευσης στην εργασία και της ανάπτυξης των λόμπι εξατομικευμένων συμφερόντων. Τα εξατομικευμένα αυτά συμφέροντα, υπονομεύοντας την όποια κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη, θα λειτουργούν σε όφελος της υλοποίησης δράσεων και πρωτοβουλιών φιλανθρωπίας τόσο από μέρους των κρατικών φορέων, όσο και από μέρους των ιδιωτών-χορηγών.

Η κοινωνική δαπάνη στα τάρταρα

Επιπλέον, η συντελούμενη συρρίκνωση και ελαχιστοποίηση των διαστάσεων του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, περιόρισε και περιορίζει σημαντικά, μεταξύ των άλλων, το ρόλο του ως «παραγωγού αξίας» και ως αναπαραγωγική συνιστώσα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η παρατήρηση αυτή αποδεικνύει την περιορισμένη αξιοποίηση των βασικών αναπτυξιακών εξωτερικών οικονομιών κλίμακας του κοινωνικού κράτους (εκπαίδευση, υγεία, έρευνα, γνώση, εξειδίκευση, κοινωνική συνοχή, κ.λ.π.).

Με αυτόν τον τρόπο, σε συνδυασμό και με την προοπτική επιβράδυνσης, ενδεχομένως και ύφεσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, που σύμφωνα με διεθνείς και Ευρωπαίους αξιωματούχους η ΕΕ δεν θα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει, ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου. Θα μιλάμε για μια ΕΕ που οι συνταξιοδοτικές δαπάνες των 27 κρατών-μελών θα μειωθούν από 11.9% του ΑΕΠ το 2016 σε 11,4% του ΑΕΠ το 2070, ενώ στην Ελλάδα θα μειωθούν από 14,6% του ΑΕΠ το 2020, σε 10,6% του ΑΕΠ το 2070 (με ανώτερο μνημονιακό επίπεδο 16% του ΑΕΠ). Σύμφωνα με πρόσφατη εργασία μας, θα μιλάμε για συνολικό ποσό της μέσης κύριας και επικουρικής σύνταξης στα 850-900 ευρώ μεικτά και συντελεστή αναπλήρωσης των συντάξεων από 75% το 2009 σε 45% το 2070!

Σημειώνεται ότι το 25% του συνολικού πληθυσμού (124 εκατ. άτομα) στην ΕΕ είναι συνταξιούχοι και από αυτούς τα 17,3 εκατ. άτομα, δηλαδή 18,2% των συνταξιούχων απειλούνται από τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, η κατά κεφαλή κοινωνική δαπάνη στην ΕΕ από 7.700 ευρώ το 2018 θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 8.900 ευρώ το 2060, ενώ στην Ελλάδα η κατά κεφαλή κοινωνική δαπάνη από 4.500 ευρώ το 2017 θα μειωθεί στα 3.700 ευρώ το 2060.

Οι διεθνείς οργανισμοί δίνουν άλλοθι

Στις συνθήκες αυτές, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κοινωνικών και εισοδηματικών ανισοτήτων στην ΕΕ πλήττει και τις πιο ανεπτυγμένες και πιο πολυπληθείς (50% περίπου του πληθυσμού) χώρες της, όπως τη Γαλλία και τη Γερμανία. Πράγματι, στη Γαλλία από το 1983 μέχρι το 2015, το μέσο εισόδημα του πλουσιότερου 1% του πληθυσμού αυξήθηκε κατά 100% έναντι της αύξησης κατά 25% του μέσου εισοδήματος του υπόλοιπου τμήματος του γαλλικού πληθυσμού.

Το ίδιο και στην Γερμανία, όπου σύμφωνα με έκθεση (2016) της Bundesbank το πλουσιότερο 10% των Γερμανών κατέχει το 60% του πλούτου της χώρας και το φτωχότερο 50% του γερμανικού πληθυσμού καρπούται μόλις το 2,5% του συνολικού πλούτου της χώρας. Η νεοφιλελεύθερη αυτή στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων της «σταθεροποίησης της οικονομίας με αποσταθεροποίηση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους» και τα αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα πολιτικής, υποστηρίχθηκαν και υποστηρίζονται τεχνικά από τους διεθνείς οργανισμούς (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ, Κομισιόν, Eurostat, κ.λ.π.).

Με αυτόν τον τρόπο αποπειρώνται να προσδώσουν άλλοθι ουδετερότητας, αντικειμενικότητας και τεχνικής τεκμηρίωσης, με στόχο την αφομοίωση της πολιτικής ευθύνης των πολιτικών κέντρων λήψης των αποφάσεων (Υπουργικά Συμβούλια, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ.λ.π.).

Στην κατεύθυνση αυτή τροποποιήθηκαν το εννοιολογικό-θεωρητικό περιεχόμενο και η μεθοδολογία υπολογισμού και μέτρησης, για παράδειγμα του ορισμού και του επιπέδου της ανεργίας, της απασχόλησης, των συλλογικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, του ορισμού και του επιπέδου της φτώχειας, των συντάξεων, της επάρκειας των συνταξιοδοτικών παροχών κ.λ.π. Κεντρική επιδίωξη είναι η συρρίκνωση της συλλογικότητας (κοινωνικές δαπάνες), η διεύρυνση της ατομικότητας (εξατομίκευση στην εργασία και ιδιωτική επιβάρυνση της κοινωνικής δαπάνης), που οδηγούν σε πτώση του βιοτικού επιπέδου.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tο καλό, το κακό και το άσχημο εκλογικό σενάριο για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Καθώς, παρά του αντιθέτου θρυλούμενα, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές αναβάλλονται, οι ευρωεκλογές γίνονται ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις και σε αυτό συμφωνούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Σε σχέση λοιπόν με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διαγράφονται και για τα δύο μεγάλα κόμματα το καλό, το κακό και το άσχημο σενάριο.

Το καλό σενάριο για τη ΝΔ το έχει περιγράψει καθαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας μαζί και τον στόχο του: οι ευρωεκλογές αποκτούν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και παράλληλα ευρωεκλογές και βουλευτικές είναι μία ενιαία αναμέτρηση, ένα παιχνίδι με δύο ημίχρονα. Στόχος είναι από το πρώτο ημίχρονο η ΝΔ να πετύχει τέτοιο σκορ που όχι μόνο να μην αμφισβητείται το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, αλλά και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να δρομολογήσει εξελίξεις. Δηλαδή, να πάει άρον άρον σε εθνικές εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να σταθεί από την διάχυτη και χειροπιαστή πλέον δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο εκλογικό σώμα.

Αν και δεν μιλάει για ποσοστά νίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε περίπτωση περιγράφει μία διαφορά στις ευρωεκλογές άνω των πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Αυτό είναι το θετικό σενάριο για τη ΝΔ και ταυτόχρονα το αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν το κυβερνών κόμμα χάσει με περισσότερες από πέντε μονάδες τότε ακόμη κι αν διατηρηθεί στην εξουσία για μερικούς μήνες, μπορεί να είναι βέβαιο ότι η δυναμική των πραγμάτων θα είναι τέτοια που στις βουλευτικές εκλογές θα συντριβεί.

Το καλό σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι νίκη στις ευρωεκλογές, έστω και με μία ψήφο. Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε εκείνοι που από υποχρέωση το προβάλλουν. Καλό σενάριο είναι και ήττα με μικρή διαφορά. Με δεδομένο ότι η ΝΔ για δικούς της λόγους -για να συγκρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εσωτερικό ακροατήριο δίχως αμφισβήτηση- έχει καλλιεργήσει υπέρμετρες φιλοδοξίες μέσω των δημοσκοπήσεων και των φιλικών της ΜΜΕ, μία νίκη με μικρή διαφορά θα έχει συνέπειες.

Ο Άδωνις και ο πήχης 

Οι προσδοκίες θα διαψευστούν, η βεβαιότητα της μεγάλης νίκης θα καταρρεύσει, οι νεοδημοκράτες -που όπως έχει πει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έχουν καρδιά καρδερίνας, δηλαδή σκιάζονται εύκολα- θα απογοητευθούν, η γκρίνια θα ενσκήψει και μαζί και η εσωκομματική αμφισβήτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο από την δεξιά πτέρυγα του κόμματος όσο και από την καραμανλική που σιωπά περιμένοντας.

Συνολικότερα, όμως, η εντύπωση που θα επικρατήσει θα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει και στους επόμενους μήνες η δυναμική για περαιτέρω μείωση της διαφοράς θα τον ευνοεί. Το ερώτημα βέβαια είναι με τι ποσοστό επιβεβαιώνεται το αρνητικό σενάριο για τη ΝΔ που είναι ταυτόχρονα το θετικό για το κυβερνών κόμμα. Τον πήχη τον έβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκαίρως, μιλώντας για διαφορά 3,5 μονάδων.

Σε μικρότερη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει πρόβλημα. Βέβαια το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις ευρωεκλογές με 3,9 μονάδες, αλλά το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό. Η τότε κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει κλίμα νίκης ή έστω ισοπαλίας. Τώρα οι δημοσκοπήσεις έχουν παγιώσει την αντίληψη των δέκα μονάδων διαφορά υπέρ της ΝΔ, νίκη στις 3,5 μονάδες θα φανεί αποτυχία.

Το άσκημο σενάριο για τη ΝΔ

Υπάρχει όμως και το άσχημο σενάριο. Μία νίκη στην γκρίζα ζώνη με διαφορά πάνω από το 3,5% και κάτω από το 5%. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ έχει κερδίσει, αλλά το σκορ δεν είναι τέτοιο που να προεξοφλεί το αποτέλεσμα της μάχης για την εξουσία. Η μεγάλη ανατροπή θα έχει αμελητέες πιθανότητες, αλλά δεν θα έχει αποκλειστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θα παραμείνει στο παιχνίδι, έστω και επιδιώκοντας μικρή διαφορά στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτό θα τον κρατήσει στο παιχνίδι την επόμενη ημέρα. Και σίγουρα θα μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά, όπως άλλωστε μετά τις ευρωωεκλογές του 2014 κυβέρνησε και ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι το τέλος του χρόνου, παρότι αμέσως μετά την ήττα με 3,9 μονάδες του τράβηξαν το χαλί οι Ευρωπαίοι εταίροι και ήταν διάχυτη η ηττοπάθεια, η γκρίνια και η αμφισβήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ.

Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας θα επανεξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, από την άμεση προκήρυξη εκλογών μέχρι και την εξάντληση της τετραετίας. Παλαιότεροι πάντως και πιο έμπειροι πολιτικοί λένε ότι ο καλύτερος χρόνος είναι αμέσως μετά τις θερινές διακοπές μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής το 2007.

Αλλά σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κάνει μαγικά, ακόμη και η αναστολή της μείωσης του αφορολόγητου και η υποψηφιότητα για το Νόμπελ δεν είναι βέβαιο ότι θα αρκούν. Ίσως σκεφτεί να περάσει χειροπέδες σε κάποιον πρώην υπουργό, κάνοντας καυτή την σούπα περί παλαιών και διεφθαρμένων πολιτικών  κομμάτων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

O Τζούλιαν Ασάνζ και η σιωπή, των αμνών...

«τέτοια είναι η αδιαφορία των πολλών, που δεν κοπιάζουν για να εξακριβώσουν την αλήθεια, αλλά προτιμούν τα έτοιμα σχήματα».

(Θουκιδίδου Ιστορία).

Ισως τελικά η αδιαφορία για κάθε τι που δεν θίγει τον προσωπικό πυρήνα της ύπαρξης να είναι θεμελιώδες ανθρώπινο χαρακτηριστικό όπως εύστοχα είχε παρατηρήσει ήδη 2,5 χιλιάδες χρόνια πριν ο Θουκυδίδης. Επάνω σ αυτήν την αδιαφορία ωστόσο, οικοδομούνται οι μηχανισμοί του κοινωνικού ελέγχου από την εξουσία η οποία έτσι μπορεί να προωθήσει το δικό της αφήγημα και να το μετατρέψει σε «αλήθεια».

Κι αν αυτή η τακτική ήταν γνωστή και πετυχημένη από τα χρόνια του Πελοπονησιακού πολέμου, μπορεί κανείς να φανταστεί ίσως την εξέλιξή της μέχρι τις σημερινές «ψηφιακές» μας μέρες όπου η τεχνολογία έχει κάνει ασύλληπτα άλματα ταυτόχρονα με την εξέλιξη της συγκέντρωσης και των μηχανισμών ελέγχου της πληροφορίας.

Σήμερα περισσότερο ίσως από κάθε άλλη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας τα «έτοιμα σχήματα» προσφέρονται εύκολα σε πρωτοφανή εύρος και βάθος ως παγκόσμια αλήθεια έτσι ώστε οι πολλοί να παραμένουν αδιάφοροι και ήσυχοι, αμνοί έτοιμοι ανά πάσα στιγμή επί σφαγή.

Βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση ενός ήσυχου παγκόσμιου κοπαδιού είναι ο έλεγχος της πληροφορίας. Θα μπορούσε κάνεις να ονομάσει αυτόν τον πρωτοφανή έλεγχο ως την αρχιτεκτονική της ηθικής της εποχής μας. Μέσα απ αυτήν τη διαδικασία ελέγχου δημιουργούνται οι αντιλήψεις για το καλό και το κακό για το δίκαιο και άδικο για το σωστό και το λάθος. Με άλλα λόγια δημιουργείται η «πραγματικότητα» την οποία οι «αδιάφοροι πολλοί» απλώς καταναλώνουν.

Σε έναν τέτοιον κόσμο οι αεροπορικές επιδρομές για παράδειγμα μπορεί να προβληθούν και να γίνουν αποδεκτές σαν αγγελικές ψαλμωδίες, οι στρατιωτικές εισβολές ως απελευθερωτικές παρελάσεις, οι εκτελέσεις αμάχων ως παράπλευρες απώλειες και τα προνόμια του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού σε βάρος του υπόλοιπου 99% ως ελευθερία της αγοράς η οποία τα πάντα ρυθμίζει...

Το μέλλον ενός τέτοιου κόσμου προδιαγράφεται εφιαλτικό καθώς μαζί με την διαπιστωμένη και προαιώνια αδιαφορία (ή ευπιστία) των πολλών οι εξελίξεις στην τεχνολογία διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ασφυκτικού ελέγχου της ανθρώπινης ύπαρξης στο σύνολό της καθώς σε παγκόσμια κλίμακα μπορεί να οριστεί  «τι πρέπει» και «τι δεν πρέπει». Ο ορισμός της αλήθειας ωστόσο, διαμορφώνεται όχι μόνο από γεγονότα και αποφάσεις οι οποίες ανακοινώνονται αλλά- κατά κύριο λόγο- από αποφάσεις και επιλογές οι οποίες κρύβονται στα πιο σκοτεινά δώματα της εξουσίας.

Κατά καιρούς από κάποιο ατύχημα κάποιο αμυδρό φως ξεφεύγει από τη μαύρη τρύπα της εξουσίας και αποκαλύπτει ότι, για παράδειγμα, οι πόλεμοι για την αποκατάσταση της δημοκρατίας συμπίπτουν με τις ανάγκες ελέγχου πλουτοπαραγωγικών πόρων και δρόμων μεταφοράς τους, ή ότι η αποκατάσταση και διαφύλαξη της δημοκρατίας προϋποθέτει τις παράπλευρες απώλειες με τις δολοφονίες ακόμη και αμάχων, ή ότι η επόπτευση της ειρήνης σε κάποιες γωνιές του πλανήτη γίνεται με καθημερινές πτήσεις drones τα οποία κάποιες φορές βομβαρδίζουν γάμους ή κηδείες που από το ύψος των 40 χιλιάδων ποδών μοιάζουν... ατυχώς με παραστρατιωτικές συγκεντρώσεις.

Κάποιες τέτοιες ελάχιστες σκοτεινές στιγμές της τρέχουσας ιστορίας φώτισε με τη δραστηριότητα του στον κυβερνοχώρο ο Τζούλιαν Ασάνζ. Οι πρώτες αποκαλύψεις άφησαν, τουλάχιστον για λίγο, τους «αδιάφορους- πολλούς» με ανοιχτό το στόμα. Μεγάλα ειδησιογραφικά δίκτυα και εφημερίδες πλήρωναν ακριβά για δικαιώματα πρόσβασης σε απόρρητες πληροφορίες και τηλεγραφήματα.  Πρόκειται για τα ίδια δίκτυα, για τους ίδιους μηχανισμούς που τώρα είναι επικεντρωμένα στην αποδόμηση της προσωπικότητας του Τζούλιαν Ασάνζ, αλέθοντας  την μασημένη αλήθεια για να τραφεί πλουσιοπάροχα η αδιαφορία των πολλών αμνών,  επί σφαγή...Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΔ: Νέο επεισόδιο αποδοκιμασίας βουλευτή από μέλη της «γαλάζιας» παράταξης (Video)

Στα ύψη είναι η κόντρα του υποψήφιου δημάρχου Καρδίτσας Κώστα Γκαβογιάννη με τους Λευτέρη Αυγενάκη και Κώστα Τσιάρα μετά τη χθεσινή εκδήλωση, όταν ο  βουλευτής Καρδίτσας κ. Τσιάρας αναφέρθηκε μόνο στην υποψηφιότητα και στη στήριξη του Β. Τσιάκου, ενός εκ των τριών υποψηφίων που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές και οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της Ν.Δ.

Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες και έχουν θορυβήσει το κόμμα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην Πειραιώς.

Τόσο ο Κώστας Γκαβογιάννης όσο και ο Κώστας Παπαλός ήταν παρόντες στην εκδήλωση και φυσικά ήταν οι πρωταγωνιστές των όσων συνέβησαν.

Έντονες ήταν οι δήλωσεις του Κ. Γκαβογιάννη σε επικοινωνία που είχε μαζί του το voreini.gr ότι «ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε κάτω από τις κομματικές βλέψεις του Τσιάρα ο οποίος το μόνο που κοιτάζει είναι το δικό του πολιτικό μέλλον. Δεν είναι δραγουμάνος, δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει, δεν μπορεί να μεθοδεύει πράγματα που αφορούν τον κόσμο της Καρδίτσας, αυτά ας τα κρατήσει για την δική του «οικογένεια».  Αφού κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την πολιτική διάλεκτο ήρθε η ώρα της «γλώσσας του πεζοδρομίου» τα αστεία τελειώσανε, δεν θα γίνουμε υποτακτικοί κανενός βουλευτή, ούτε το χαρέμι του»

Υπενθυμίζεται ότι και ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη είχε θερμό επεισόδιο με μέλος του κόμματος και τους χώρισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρβανίτης για αποδοκιμασίες: Γκοτζαμάνικες ιστορίες - Ήταν χρυσαυγίτες και δεν τους φοβόμαστε (Video)

Τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από μικρή ομάδα συγκεντρωμένων στην Κατερίνη, σχολίασε μέσω του ΑΝΤ1 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

«Είναι δυνατόν να λέμε έντονα επεισόδια από πολίτες της Κατερίνης όταν είναι 25 άτομα με επικεφαλής τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής; Τους κινηματογράφησα και εγώ όπως κινηματογραφούσαν και εκείνοι. Τους είπα ότι δεν φοβόμαστε τον φασισμό και τους έδειξα την κόκκινη μου καρφίτσα. Δεν τους φοβόμαστε. Δεν μπορείς να λες έντονες αποδοκιμασίες πολιτών στην τάδε πόλη όταν είναι άνθρωποι συγκεκριμένου φορέα και με συγκεκριμένη άποψη. Χαρακτηρίζεις μία ολόκληρη πόλη, οι 30 άνθρωποι συγκεκριμένου φορέα ;», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

«Ποτέ δεν συμφώνησα με τις λεγόμενες αντισυγκεντρώσεις, τις θεωρώ ''Γκοτζαμάνικες ιστορίες''. Στη Δημοκρατία, ένας φορέας έχει τη δυνατότητα να κάνει συγκέντρωση και να μιλήσει με τον κόσμο του. Από τη στιγμή που στα πέντε μέτρα συγκεντρώνονται κάποιοι οι οποίοι διαφωνούν με τί ακριβώς, μας γυρνάει πάρα πολύ πίσω, είναι απολύτως αντιδημοκρατικό και δεν συμφωνώ. Δεν είναι αντίδραση όταν πετάγονται μπουκάλια, πέτρες και εκτοξεύονται συνθήματα όπως ''κομμούνια θα σας φάμε,, σας θάψαμε στο Γράμμο, σας φάγαμε στο Βίτσι''. Στη δική τους αντίληψη για τη Δημοκρατία, όποιος διαφωνεί ή τον φυτεύουν ή τον πάνε στα κρεματόρια ή στην εξορία», πρόσθεσε.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Boeing 737 Max: Ακυρώνει 115 πτήσεις τη μέρα η American Airlines

Η American Airlines ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ακυρώνει περίπου 115 πτήσεις ημερησίως αυτό το καλοκαίρι, διότι παρατείνεται η καθήλωση στο έδαφος των 24 αεροσκαφών Boeing 737 MAX που διαθέτει στον στόλο της ως τη 19η Αυγούστου.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία προέβλεπε ως τώρα την αναστολή της εκμετάλλευσης αυτών των αεροσκαφών, που καθηλώθηκαν στο έδαφος για λόγους ασφαλείας από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, ως την 5η Ιουνίου.

Όλος ο στόλος των 737 MAX απαγορεύθηκε να πετά μετά τα μέσα Μαρτίου, έπειτα από δύο δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αεροσκάφη του τύπου αυτού με λίγους μήνες διαφορά: το πρώτο, της ινδονησιακής εταιρείας Lion Air, έπεσε στη θάλασσα της Ιάβας την 29η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι 189 επιβαίνοντες να βρουν τον θάνατο, και το δεύτερο, της Ethiopian Airlines, συνετρίβη τη 10η Μαρτίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 157 επιβαίνοντες.

«Αυτές οι 115 πτήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,5% του συνολικού αριθμού των πτήσεων μας αυτό το καλοκαίρι», διευκρίνισε ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της AA Νταγκ Πάρκερ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Υπογράμμισε πάντως για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του στα 737 MAX. «Με δεδομένη την εξελισσόμενη συνεργασία μας με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και την Boeing», είναι σίγουρο ότι τα αεροσκάφη του τύπου θα «πιστοποιηθούν εκ νέου πριν από αυτή την ημερομηνία» -τη 19η Αυγούστου- τόνισε.

Εξήγησε ότι τα 737 MAX της AA θα αρχίσουν να πετούν ξανά αφού ισχύει η νέα πιστοποίησή τους.

Η American Airlines αναθεώρησε την περασμένη Τρίτη επί τα χείρω την πρόβλεψή της για έναν από τους βασικούς οικονομικούς δείκτες της το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της καθήλωσης στο έδαφος των 737 MAX 8, του shutdown και τεχνικών προβλημάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, μια από τις βασικές ανταγωνίστριές της, η Southwest Airlines, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εκμετάλλευση των 34 δικών της 737 MAX 8 ως την 5η Αυγούστου.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του φορολογικού πακέτου του 2020 (πίνακας)

Τo φορολογικό πακέτο του 2020 –το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση του αφορολογήτου αλλά και σειρά μειώσεων σε φορολογικούς συντελεστές– μετατοπίζει φορολογικά βάρη ύψους δύο δισ. ευρώ από περίπου 500 χιλιάδες φορολογουμένους που εμφανίζουν ατομικό εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ, σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα τα οποία δηλώνουν αποδοχές από 7.000 έως και 22.000 ευρώ, οι οποίες και προέρχονται από μισθούς, συντάξεις ή αγροτική δραστηριότητα. Δηλαδή οι «φτωχότεροι» μισθωτοί και συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν με έως και 450 ευρώ επιπλέον φόρο και οι «πλουσιότεροι» θα εξοικονομήσουν ακόμη και πάνω από 700 ευρώ τόσο από τον φόρο εισοδήματος όσο και από την εισφορά αλληλεγγύης.

Στο «μικροσκόπιο»

Οι επιπτώσεις που θα έχουν τα φορολογικά μέτρα του 2020 βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των κομμάτων, καθώς οι αποφάσεις για την ενεργοποίησή τους θα πρέπει να ληφθούν το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε και θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2020 στη Βουλή. Και αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, το θέμα είναι δεδομένο ότι θα κυριαρχήσει στην προεκλογική εκστρατεία ακριβώς λόγω των επιπτώσεων που επιφέρουν τα μέτρα στο ατομικό εισόδημα.

Το «πακέτο» του 2020 περιλαμβάνει:

• Τη μείωση της έκπτωσης φόρου από τα 1.900 ευρώ στα 1.250 ευρώ.

• Τη μείωση του κατώτερου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας από το 22%, που είναι σήμερα, στο 20%.

• Την ενεργοποίηση νέας κλίμακας υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης με την οποία πρακτικά μηδενίζεται η επιβάρυνση για όλους όσοι έχουν ατομικό εισόδημα έως και 30.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει και φέτος με πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3,5%, θεωρείται σίγουρο ότι το ερώτημα που θα τεθεί θα είναι το εξής: Θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα τα ψηφισμένα μέτρα (μείωση αφορολογήτου) και αντίμετρα (μείωση συντελεστή και εισφοράς αλληλεγγύης) ή θα ακυρωθούν στο σύνολό τους; Για να μη μειωθεί το αφορολόγητο και να εφαρμοστούν οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, θα πρέπει να συμφωνηθεί με τους δανειστές ότι υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (έως και δύο δισ. ευρώ), κάτι που δεν μπορεί να φανεί παρά μετά τον Σεπτέμβριο. Επίσης, προοπτική να συνταχθεί προϋπολογισμός με πρωτογενές πλεόνασμα κάτω του 3,5% για την επόμενη χρονιά δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς ακόμη και αν ανοίξει η σχετική συζήτηση με τους Ευρωπαίους, το πιο πιθανό είναι ότι θα αφορά τον προϋπολογισμό του 2021.
Οδεύοντας επομένως προς τις βουλευτικές εκλογές, τα 8,9 εκατομμύρια των φορολογουμένων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, με βάση τα ήδη ψηφισμένα μέτρα, χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

Σύμφωνα με την kathimerini.gr στην πρώτη κατηγορία κατατάσσονται όσοι φορολογούμενοι έχουν ατομικές αποδοχές χαμηλότερες των 7.000 ευρώ ετησίως. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν (με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ) 4,776 εκατομμύρια φορολογούμενοι, δηλαδή το 50% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού. Οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας δήλωσαν αθροιστικά εισοδήματα της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,245 δισ. ευρώ προήλθαν από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις και αγροτικά εισοδήματα. Αυτοί οι φορολογούμενοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται από το νέο αφορολόγητο. Με δεδομένη τη μείωση και του αφορολογήτου αλλά και του κατώτατου συντελεστή, δεν θα επιβάλλεται φόρος για εισόδημα έως και 6.250 ευρώ για τον ανύπαντρο ή έως και 7.000 ευρώ για την οικογένεια με παιδιά. Αρα, οι μισοί φορολογούμενοι δεν ενδιαφέρονται ή ενδιαφέρονται ελάχιστα για τις αλλαγές, καθώς, κατά μέγιστο, θα προκύψει επιβάρυνση 150 ευρώ τον χρόνο (για όσους δηλώνουν ακριβώς 7.000 ευρώ).

Χαμένοι - κερδισμένοι

Στους χαμένους επομένως ανήκουν αυτοί που δηλώνουν ατομικό εισόδημα από 6.500-7.000 έως 22.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 3,5 εκατομμύρια πολίτες. Αν εξαιρεθούν εισοδηματίες και αυτοαπασχολούμενοι ή μερισματούχοι, μένουν τουλάχιστον τρία εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες, οι οποίοι και θα επιβαρυνθούν με έως και 450 ευρώ ο καθένας. Οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας δηλώνουν 42 δισ. ευρώ τον χρόνο και από αυτά, τα 36 δισ. ευρώ προέρχονται από μισθούς, συντάξεις και αγροτικά εισοδήματα.

Στους κερδισμένους ανήκουν όσοι δηλώνουν πάνω από 22.000 ευρώ. Αυτοί είναι μόλις 560.000. Θα πρέπει να αφαιρεθούν βέβαια αυτοαπασχολούμενοι, εισοδηματίες κ.λπ., οπότε μένουν περίπου 500.000 κερδισμένοι. Γι’ αυτούς ισχύει ο κανόνας: όσο μεγαλύτερο το εισόδημα, τόσο μεγαλύτερο και το φορολογικό όφελος. Ειδικά για τους (λιγοστούς) που δηλώνουν αποδοχές άνω των 60.000-70.000 ευρώ (μόλις 40.000 άτομα σε όλη τη χώρα), τα φορολογικά οφέλη μπορεί να ξεπεράσουν τα 1.000 ευρώ σε ετήσια βάση.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λήστεψαν διανομέα και έπεσαν πάνω σε λεωφορείο ΟΣΥ: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες (Photos)Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, στο Μενίδι, έπειτα από ληστεία σε βάρος διανομέα φαγητού.Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα άτομα, αφού λήστεψαν διανομέα φαγητού στο Μενίδι, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ και προσπάθησαν να διαφύγουν. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και κινείτο με μεγάλη ταχύτητα συγκρούστηκε με διερχόμενο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγίας Τριάδας.Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και ο οδηγός του λεωφορείου. Οι δύο από τους επιβάτες του Ι.Χ. διέφυγαν μετά τη σύγκρουση, ενώ οι άλλοι δύο και ο οδηγός του λεωφορείου διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο. Ο ένας από τους δράστες άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα. Στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο τρίτος επιβάτης του Ι.Χ., επίσης τραυματισμένος, ενώ αναζητείται ο τέταρτος.Σημειώνεται, επίσης, ότι για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων στο αυτοκίνητο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά 7 Χρόνια Απάτης για τον Άσανζ Οι ΗΠΑ Ετοιμάζουν την Απαγωγή της Πληροφόρησης

Jonathan Cook, April 12,2019

[Σήμαντρο αφύπνισης κάθε κατοίκου της «δημοκρατικής» Δύσης, αλλά ιδιαίτερης οξύτητας καμπανάκι για τους ασκούντες την λεγόμενη 4η Εξουσία (πληροφόρηση του πολίτη και έλεγχο των αρχόντων), το ακόλουθο άρθρο ξετινάζει την δόλια πλεκτάνη εξόντωσης ενός υποδειγματικού λειτουργού της Αλήθειας και απογυμνώνει από φύλλα συκής και ψιμύθια καμπαρέ το όλο κατεστημένο σύστημα πολιτικής και ΜΜΕ που

Η Απαγωγή και Κάθειρξη της Ελευθεροτυπίας

διεκδικεί την κοσμοκρατορία. Ο Jonathan Cook ελάμπρυνε επί δεκαετίες τους τίτλους της βρετανικής δημοσιογραφίας (μιας άλλης εποχής), ως απεσταλμένος σε μέτωπα αναμέτρησης του πολιτισμού με την βαρβαρότητα και τιμήθηκε με υψηλό διεθνές βραβείο για την προσφορά του. Από χρόνια έχει αποσυρθεί και ζει στην Παλαιστίνη. Το τελευταίο βιβλίο του τιτλοφορείται: «Εξαφανιζόμενη Παλαιστίνη: Πείραμα του Ισραήλ με την Ανθρώπινη Απόγνωση» Disappearing Palestine: Israel’s Experiments in Human Despair” (Zed Books). His website is www.jonathan-cook.net]

Ανάδειξη: Μιχαήλ Στυλιανού

Επί επτά χρόνια, από την στιγμή που ο Τζούλιαν ΄Ασανζ ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, μας έλεγαν ότι κάνουμε λάθος, ότι είμαστε παρανοϊκοί συνωμοσιολόγοι. Μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει πραγματική απειλή απέλασης του ΄Ασανζ στις ΗΠΑ, ότι ήταν όλα αυτά ήταν αποκυήματα της ταραγμένης φαντασίας μας.

Επί εφτά χρόνια ήμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε μα χορωδία δημοσιογράφων, πολιτικών και «ειδικών» να μας λένε ότι ΄Ασανζ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας φυγόδικος, ότι το δικαστικό σύστημα στην Βρετανία και στην Σουηδία έχει την ακεραιότητα και το κύρος να χειριστεί την υπόθεσή του με απόλυτο σεβασμό στον νόμο. Σπάνια κάποια χορωδιακή φωνή ξεχώρισε όλον αυτόν τον καιρό, σε υπεράσπισή του.

Από την στιγμή που ζήτησε άσυλο, ο ΄Ασανζ προβλήθηκε σαν άτομο εκτός νόμου. Το έργο του –ως ιδρυτή των Wikileaks, ενός ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που για πρώτη φορά στην Ιστορία έδινε στους απλούς ανθρώπους μιαν εικόνα από τις πιο σκοτεινές γωνίες των πιο απόκρυφων υπόγειων θωρακισμένων θαλάμων του βαθύτερου από τα βαθειά κράτη- σβήστηκε από τα αρχεία.

Ο ΄Ασανζ ε, μια από τις ελάχιστες υπέροχες φυσιογνωμίες του καιρού μας –ένας άνδρας που θα καταλάβει δεσπόζουσα θέση στα βιβλία της Ιστορίας, εάν εμείς, ως βιολογικό είδος, ζήσουμε αρκετά για να γράψουμε τέτοια βιβλία- υποβιβάστηκε σε τίποτα περισσότερο από ένα σεξουαλικό ενόχλημα και ένας τσαλακωμένος φυγόδικος.

Το σινάφι των πολιτικών και των ΜΜΕ συνέρραψε ένα αφήγημα από μισό-αλήθειες και ψέματα για κατηγορίες περί το σεξ που ερευνούνταν στην Σουηδία. Παρέλειπαν το γεγονός ότι στον ΄Ασανζ είχε επιτραπεί να φύγει από την Σουηδία από τον αρχικό ανακριτή, ο οποίος έκρινε αβάσιμες τις κατηγορίες – που αναστήθηκαν όμως από άλλον ανακριτή, με καλά τεκμηριωμένο πολιτικό φάκελο.

Δεν ανέφεραν φυσικά ότι ο ΄Ασανζ ήταν πάντοτε πρόθυμος να ανακριθεί από Σουηδούς εισαγγελείς στο Λονδίνο, όπως είχε γίνει σε δεκάδες προηγούμενες υποθέσεις με διαδικασίες απελάσεως στην Σουηδία. Το πράγμα έδειχνε πως οι Σουηδοί αξιωματούχοι δεν επιθυμούσαν να εκτεθούν στην δημόσια κρίση τα στοιχεία που έλεγαν πως διέθεταν. Τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί αυλικοί τόνιζαν ατελείωτα την παραβίαση από τον ΄Ασανζ του χρόνου αποφυλάκισης υπό εγγύηση στην Βρετανία, σαν να αγνοούσαν ότι όσοι ζητούν άσυλο διαφεύγοντας πολιτικό διωγμό με δικαστικά μέσα δεν τηρούν με ευλάβεια τους όρους προσωρινής αποφυλάκισης που επιβλήθηκαν από το ίδιο κράτος από το οποίο ζήτησαν άσυλο.

Το πολιτικό και μιντιακό σύστημα παρίσταναν πως αγνοούσαν όγκο στοιχείων ότι μυστικό δικαστήριο της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, κατάστρωνε κατηγορίες εναντίον του ΄Ασανζ και χλεύαζαν τις ανησυχίες των Γουίκιληκς ότι η σουηδική κατηγορία μπορεί να ήταν προκάλυμμα μιας υποχθόνιας αμερικανικής επιχείρησης για την απέλαση του ΄Ασανζ στις ΗΠΑ και τον εγκλεισμό του σε μια φυλακή υψηλής ασφάλειας, όπως συνέβη στον συνεργάτη του τότε στρατιώτη Μάνινγκ.

Τα μίντια και οι πολιτικοί αυλικοί περιφρονούσαν ως ασήμαντη την ετυμηγορία επιτροπής νομικών των Ηνωμένων Εθνών ότι « Η κράτηση του ΄Ασανζ από την Βρετανία είναι αυθαίρετη». Τα ΜΜΕ έδειχναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την γάτα του. Αγνόησαν το γεγονός ότι με την αλλαγή προέδρων στον Ισημερινό και με τον νέο πρόεδρο να επιζητεί την εύνοια της Ουάσιγκτον, ο ΄Ασανζ τέθηκε σε ολοένα αυστηρότερες συνθήκες απομόνωσης. Του απαγορεύτηκε να δέχεται επισκέπτες και του αφαιρέθηκε κάθε μέσο επικοινωνίας –κατά παραβίαση τόσο του καθεστώτος του ασύλου όσο και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και έθεταν σε κίνδυνο την πνευματική και φυσική του υγεία.

Αγνόησαν επίσης ότι στον ΄Ασανζ είχε δοθεί η διπλωματική ιδιότητα από τον Ισημερινό, όπως και η υπηκοότητα αυτής της χώρας. Και ότι η Βρετανία ήταν υποχρεωμένη να του επιτρέψει να βγει από την πρεσβεία, επικαλούμενος την διπλωματική ασυλία του, και να ταξιδέψει ανενόχλητος στον Ισημερινό. Κανένας δημοσιογράφος των καθιερωμένων ΜΜΕ ή πολιτικός δεν έκρινε ούτε αυτό το στοιχείο σαν άξιο προσοχής. ΄Εκαναν τον κουφό και όταν, το 2015, μετά την άρνησή τους να ανακρίνουν τον ΄Ασανζ στο Λονδίνο, οι Σουηδοί αποφάσισαν να κλείσουν σιωπηρά την υπόθεση εναντίον του. Η Σουηδία είχε κρατήσει αυτή την απόφαση μυστική επί δύο χρόνια. Και δεν ήταν κάποιο όργανο ενημέρωσης, αλλά ένα αίτημα συμμάχου του ΄Ασανζ, που επικαλέστηκε το Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφόρησης, που ανέσυρε από το σκοτάδι τα έγγραφα που έδειχναν ότι η σουηδική ανάκριση ήθελε να κλείσει τον φάκελο της κατηγορίας κατά του ΄Ασανζ από το 2013. Η Βρετανία ωστόσο επέμεινε να συνεχίσει την παράσταση, για να κρατήσει τον ΄Ασανζ εγκλωβισμένο. ΄Ενας Βρετανός αξιωματούχος έστειλε μήνυμα ΄Ιντερνετ στους Σουηδούς: «Μην τολμήσετε να δειλιάσετε !!!»

Τα περισσότερα από τα άλλα έγγραφα γύρω από αυτή την υπόθεση δεν υπάρχουν. Καταστράφηκαν από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος, κατά παραβίαση του κανονισμού. Αλλά κανείς στο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο δεν νοιάστηκε, φυσικά. Kαι βεβαίως, αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι ο ΄Ασανζ κλειδαμπαρώθηκε επί χρόνια στην πρεσβεία, στην χειρότερη μορφή εγκλεισμού κατ’ οίκον, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πια καθόλου υπόλογος στην σουηδική δικαιοσύνη. Μας έλεγαν –με πολύ σοβαρότητα- πως έπρεπε να συλληφθεί για την παραβίαση του χρονικού ορίου της αποφυλάκισής του με εγγύηση, παράβαση που φυσιολογικά επέσυρε ποινή προστίμου.

Και ίσως το πιο επονείδιστο από όλα, τα περισσότερα ΜΜΕ αρνιούνταν να αναγνωρίσουν ότι ο ΄Ασανζ ήταν δημοσιογράφος και εκδότης, μολονότι, με το να αρνούνται να το κάνουν, εξέθεταν και τους εαυτούς τους σε μελλοντική χρήση της ίδιας μεταχείρισης, εάν οι ίδιοι ή τα όργανά τους έπρεπε να φιμωθούν. Συνυπέγραψαν και αυτοί το δικαίωμα της αμερικανικής εξουσίας να αρπάζει οποιονδήποτε δημοσιογράφο, από οπουδήποτε στον κόσμο, και να τον εξαφανίζει σε κάποια φυλακή. άνοιξαν την πόρτα σε μια νέα, ειδικού τύπου «αρπαγή και παράδοση» (rendition) * για δημοσιογράφους.

Αυτά δεν είχαν καμιά σχέση με την Σουηδία, την προθεσμία της αποφυλάκισης ή για το γελοιοποιημένο αφήγημα για ρωσική βοήθεια στην εκλογή του Τραμπ, όπως κάθε ένας που έδινε λίγη προσοχή μπορούσε να αντιληφθεί. Ήταν απλά το αμερικανικό βαθύ κράτος που έκανε ότι μπορούσε για να συντρίψει το Γουίκιληκς και να επιδείξει τον ιδρυτή του σαν παράδειγμα αυτής της συντριβής.

΄Ηταν για να εξασφαλιστεί πως ποτέ πια δεν θα γινόταν κάποια διαρροή στην δημοσιότητα, όπως αυτή της Παράπλευρης Δολοφονίας –του στρατιωτικού βίντεο που αποκάλυψαν οι Γουίκιληκς το 2007, που έδειχνε Αμερικανούς στρατιώτες να χαριεντίζονται δολοφονώντας Ιρακινούς αμάχους πολίτες. ΄Ηταν για να εξασφαλιστούν πως ποτέ πια δεν θα διέφευγε μια μάζα αμερικανικών διπλωματικών μηνυμάτων, όπως αυτά που δημοσιεύθηκαν το 2010, που αποκάλυπταν τις μυστικές δολοπλοκίες της Ουάσιγκτον για να κυριαρχήσει στον πλανήτη, με οποιοδήποτε μέσο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τώρα οι προφάσεις τελείωσαν, Η βρετανική αστυνομία εισέβαλε στην πρεσβεία του Ισημερινού –καλεσμένη από την κυβέρνηση του Ισημερινού, αφού ξέσχισε το καθεστώς ασυλίας του Άσανζ- για να τον λαθρεπιβιβάσει στην φυλακή. Δυο υπηρετικά έθνη συνεργοί στις διαταγές της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ. Η σύλληψη δεν ήταν για να βοηθήσουν δυο Σουηδέζες ή για να τιμωρήσουν ένα πταίσμα παραβίασης προθεσμίας. Όχι, η βρετανικές αρχές ενήργησαν σε εκτέλεση αμερικανικού εντάλματος σύλληψης. Και οι κατηγορίες που έχουν μηχανευτεί οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν να κάνουν με την παλαιότερη προσφορά των Γουίκιληκς, με τις αποκαλύψεις για τα αμερικανικά εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ -στοιχεία για των οποίων την δημοσίευση όλοι κάποτε λέγαμε πως ήταν προς το δημόσιο συμφέρον και τα αμερικανικά και Βρετανικά ΜΜΕ κραύγαζαν για να τα δημοσιεύσουν.

Αλλά τώρα τα μίντια, η πολιτική τάξη και οι νομικές αυθεντίες κοιτάζουν αλλού. ΄Ηξεραν από την αρχή ότι η Ουάσιγκτον ήθελε να φιμώσει τον Άσανζ και να συντρίψει το Wikileaks. Το ήξεραν αλλά δεν τους ένοιαζε. Στην πραγματικότητα συνωμοτούσαν ευχαριστημένοι για να στρώσουν τον δρόμο για την σημερινή απαγωγή του ΄Ασανζ. Και το έκαναν επειδή δεν είναι εκεί για να αντιπροσωπεύουν την αλήθεια, ή για να υπερασπίζονται αθώους ανθρώπους, ή να προστατεύουν την ελευθερία του Τύπου, ή έστω να επιβάλλουν το κράτος δικαίου. Είναι εκεί για να προστατεύουν την καριέρα τους και το Σύστημα που τους ανταμείβει με λεφτά και επιρροή. Δεν θέλουν έναν παρείσακτο σαν τον Άσανζ να τους χαλάσει την μανέστρα.

Τώρα θα μας σερβίρουν ένα σωρό παραμύθια και παραφιλολογία για τον ΄Ασανζ, για να μας κρατούν σε αναισθησία, ώστε να μην εκραγούμε για την βαθμιαία υφαρπαγή των δικαιωμάτων μας και για να μας εμποδίζουν να αντιληφθούμε ότι τα δικαιώματα που αρπάζουν από τον ΄Ασανζ, τα αρπάζουν από όλους μας. Στεκόμαστε ή πέφτουμε μαζί.

Σημ:* Rendition είναι ο όρος για την απαγωγή (από οποιαδήποτε ξένη χώρα) και μεταφορά σε άλλη συνεργό χώρα, ( για ανάκριση τρίτου και… βαθμού) που χρησιμοποιούν αμερικανικές υπηρεσίες για πρόσωπα θεωρούμενα πιθανώς επικίνδυνα.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες

Ένα κύμα που θα φέρει περισσότερους φόρους σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.  Οι περιοχές στις οποίες η ψαλίδα μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών αξιών παραμένει ανοικτή είναι και οι "υποψήφιες" για αύξηση των τιμών ζώνης.

Οι αυξήσεις τιμών που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στις τιμές πώλησης των κατοικιών αναμένεται να συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές ζώνης και να βάλουν φωτιά στους φόρους των ακινήτων.

Οι διαφορές που παρατηρούνται σήμερα στην αγορά μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών δείχνουν αυξήσεις σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας όπως Κουκάκι, Εξάρχεια, Κυψέλη, Κολωνάκι, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Σύνταγμα, Χίλτον.

Σύμφωνα με Τα Νέα μεγαλύτερες τιμές ζώνης θα δουν και πολλά προάστια του Λεκανοπεδίου, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει τα πάνω τους, όπως το Μαρούσι, το Ελληνικό, το Χαλάνδρι, η Γλυφάδα αλλά και ο Πειραιάς. Για παράδειγμα η κατώτερη τιμή ζώνης στον Πειραιά ανέρχεται σε 900 ευρώ το τετραγωνικό όταν η μέση κατώτατη τιμή πώλησης των νέων κατοικιών έχει "πετάξει" στα 2.150 ευρώ το τετραγωνικό.

Ωστόσο, από τις επικείμενες αυξήσεις δεν θα γλιτώσουν λαϊκές γειτονιές της Νίκαιας, της Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης και του Ιλίου στις οποίες οι τιμές ζώνης που λαμβάνει υπόψη της η εφορία για τον υπολογισμό των φόρων κινούνται κάτω από τις τιμές της αγοράς. Στο Κερατσίνι για παράδειγμα, ενώ η ανώτερη τιμή ζώνης ανέρχεται σε 950 ευρώ το τετραγωνικό, οι τιμές πώλησης νέων κατοικιών κινούνται μεταξύ 1.100 έως 1.500 ευρώ το τετραγωνικό.

"Υποψήφιες" για αύξηση των αξιών είναι πολλές από τις 4.132 περιοχές της χώρας, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε τον περασμένο Ιούνιο να κρατήσει τις τιμές αμετάβλητες, με στόχο να μην πληγούν οι ιδιοκτήτες.

Η εξίσωση των αντικειμενικών με τις αγοραίες αξίες αποτελεί μια από τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Φέτος οι αντικειμενικές θα πρέπει να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τις εμπορικές, ενώ το 2020 θα πρέπει οι δύο τιμές να "κουμπώσουν". Οι νέες τιμές ζώνης που θα προκύψουν από τη δεύτερη αναπροσαρμογή θα τεθούν σε ισχύ από το 2020 και εκτός από το ντόμινο ανατροπών που θα προκαλέσουν σε φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα, αναμένεται να ακυρώσουν σε πολλές περιπτώσεις και τα οφέλη από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες τιμές και ως εκ τούτου δεν υπάρχει βιασύνη. Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό να μην δούμε αναπροσαρμογές άμεσα, εφόσον δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές.

Μεγαλύτερη φωτιά στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων και στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ανάψουν οι τιμές ζώνης που ετοιμάζονται για 7.000 ξεχασμένους οικισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μεταξύ των οικισμών που θα υπαχθούν στο νέο σύστημα περιλαμβάνονται περιοχές στην Κρήτη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο ακόμη και την Αττική.

Οι τιμές που θα καθοριστούν και θα αποτελέσουν τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων που επιβάλλονται στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές ακινήτων, θα κάνουν άλμα.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!