EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Πως θα είναι τα ανακαινισμένα βαγόνια του Ηλεκτρικού

Οι ανακαινισμένοι συρμοί του Ηλεκτρικού θα διαθέτουν νεά σύγχρονη εμφάνιση θα διαθέτουν κλιματισμό τελευταίας γενιάς, οθόνες πληροφόρησης του κοινού, νέος φωτισμός νέοι μηχανισμοί για το άνοιγμα των θυρών. Σε αυτά που ..δεν φαίνονται, συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στο σύστημα παροχής ισχύος της έλξης και όλα τα Η/Μ και ηλεκτρονικά συστήματα.

Πολύ κοντά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γραμμής 1 είναι στην Αττικό Μετρό καθώς όπως έγινε γνωστό προετοιμάζεται διαγωνισμός για την ανακατασκευή και αναβάθμιση 75 οχημάτων από τους συρμούς 8ης παραλαβης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ypodomes.com.

Το κόστος εκτιμάται σε περίπου 70 εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 86,8εκατ.ευρώ) και στο έργο περιλαμβάνεται και 5ετής εγγύηση.

Οι συρμοί αυτοί μπήκαν στην κυκλοφορία της "πράσινης γραμμής" το 1985 και σήμερα είναι σε πολλή κακή κατάσταση.

Στόχος είναι η επιμήκυνση κατά 20 επιπλέον χρόνια της ζωής τους, η μείωση του κόστους ενέργειας και συντήρησης και βελτιστοποίηση της λειτουργίας.

Αυτή τη στιγμή η διάρκεια ζωής αυτών των συρμών είναι στα όρια τους δεδομένου του ότι μπήκαν στην κυκλοφορία το 1985, δηλαδή 34 χρόνια πριν ενώ ο μέσος όρος ζωής τους είναι 30 ή το πολύ 35 χρόνια.

Τα επόμενα βήματα είναι η συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ που θα δώσει τις προδιαγραφές, να γίνει λεπτομερής έλεγχος στους συμούς κυρίως για ρωγμές, να καθοριστούν οι εργασίες που θα γίνουν, να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης και να βγει ο διαγωνισμός.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, και κύκλοι της Αττικό Μετρό θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Στο διαγωνισμό αναμένεται να προσέλθουν οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες του χώρου.

Ένα από τα ερωτηματικά είναι που θα γίνουν αυτές οι εργασίες καθώς θεωρείται -οικονομικά - απαγορευτικό να μεταφερθούν όλοι αυτοί οι συρμοί στο εξωτερικό και αντίστοιχες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα είναι δυσεύρετες.

Αυτό που είναι ελπιδοφόρο είναι πως αυτός ο διαγωνισμός θα ανοίξει την πόρτα και σε άλλους αντίστοιχους μελλοντικά (ήδη οι συρμοί Α` παραλαβής των γραμμών 2 και 3 θα γίνουν 20 ετών σε μερικούς μήνες) και η τεχνογνωσία από εργασίες στη χώρα θα είναι πολύτιμη.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπήρξε γενιά συρμών που κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά αλλά χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα του Economist αναφέρθηκε στο θέμα της ύπαρξης γραμμής παραγωγής στη χωρά θεωρώντας ότι έτσι αμβλύνονται οι διαφορές μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλείδωσε η ώρα για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά η διαδικασία προκειμένου από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9 σε Γυμνάσια και Λύκεια. Όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα δημοτικά αλλά στα γυμνάσια και λύκεια, ενώ σήμερα αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Εντονος είναι ο προβληματισμός από γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο, κάτι που σημαίνει οτι θα πρέπει να κινούνται δύο διαφορετικές ώρες.

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,

2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, 

3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Παράθυρο» για πρόωρη σύνταξη στα 60

Σύνταξη στο 60ό έτος της ηλικίας τους και όχι στο 62ο ή στο 67ο έτος, μπορούν να λάβουν όσοι ήταν ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), με τη βασική προϋπόθεση το 2012 να είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και τα ένσημα που χρειάζονταν κατά περίπτωση μέχρι το έτος εκείνο. Αυτό αναφέρεται ρητά σε νέα εγκύκλιο με διευκρινιστικές οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την οποία «τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31.12.2012, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίων ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε». Η εγκύκλιος τονίζει χαρακτηριστικά: «Για τους ενταχθέντες φορείς των αυτοτελώς απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών το 60ό έτος της ηλικίας εξακολουθεί και παραμένει ένα από τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ορίζει η νομοθεσία τους, αφού αποτελεί όριο ηλικίας που απαιτείται κατά την άσκηση των ήδη θεμελιωμένων δικαιωμάτων από το 2012».

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr παραπάνω οδηγίες εφαρμόζονται για συνταξιοδοτικά αιτήματα που υποβάλλονται από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου Ν.4387/2016, δηλαδή από τις 13 Μαΐου του 2016 και εφεξής, καθώς και για όσα αιτήματα συντάξεων είναι σε εκκρεμότητα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η διευκρινιστική εγκύκλιος, «όσα αιτήματα έχουν απορριφθεί θα επανεξετασθούν σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον υποβληθεί αίτηση από τους ενδιαφερόμενους και τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανατρέξουν στην ημερομηνία της νέας αίτησης».

Παράδειγμα ασφαλισμένης

Η νέα εγκύκλιος παραπέμπει και σε σχετικό παράδειγμα ασφαλισμένης στον πρώην ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το οποίο η συγκεκριμένη ασφαλισμένη μπορεί να λάβει την πλήρη σύνταξή της όταν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας. Σύμφωνα με το παράδειγμα, ισχύουν τα εξής:

Μητέρα που έχει ανήλικο τέκνο το έτος 2010, ασφαλισμένη στον πρώην ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ από το 1992 έως 31.12.2016 και από 1ης/1/2017 έως 31/12/2018 στον ΕΦΚΑ (27 έτη ασφάλισης). Για τη χρονική περίοδο από το 2008 έως 31/12/2016 και από 1ης/1/2017 έως 31/12/2017 ασφαλίζεται και ως μισθωτή στο πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΦΚΑ (9 έτη ασφάλισης). Υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης το 2019 στον ΕΦΚΑ έχοντας συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας της.

Η ασφαλισμένη δεν θεμελιώνει αυτοτελές συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τις διατάξεις κανενός εκ των δύο πρώην φορέων. Όμως, μπορεί να συνυπολογίσει στον χρόνο του πρώην ΙΚΑ-­ΕΤΑΜ τον μη παράλληλο χρόνο του πρώην ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ και να συμπληρώνει τις απαιτούμενες 5.500 ημέρες ασφάλισης θεμελιώνοντας συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις προϋποθέσεις του πρώην ΙΚΑ-­ΕΤΑΜ του έτους 2010 ως μητέρα ανηλίκου τέκνου, κάνοντας χρήση των διατάξεων του άρθρου 19 του ν. 4387/2016 περί αρμοδιότητας.

Ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξης πραγματοποιείται ως εξής:
μία εθνική σύνταξη για 27 έτη ασφάλισης (1992-2018),
μία ανταποδοτική σύνταξη για 27 έτη ασφάλισης (1992-2018) λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά αναπλήρωσης του άρθρου 8 του ν. 4387/2016 για 27 έτη και τον μέσο όρο των συνταξίμων αποδοχών από το 2002 έως το 2007 του πρώην ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, από το 2008 έως 31/12/2016 του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από 1ης/1/2017 έως 31/12/2018 των συντάξιμων αποδοχών τόσο της μισθωτής εργασίας όσο και της αυτοαπασχόλησης.
Προσαύξηση σύνταξης για τον παράλληλο χρόνο ασφάλισης στο πρώην ΟΑΕΕ (2008-2016).

Δικαίωμα και διατάξεις

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, προκύπτει το εξής συμπέρασμα: όταν το δικαίωμα για σύνταξη κρίνεται με τις διατάξεις της νομοθεσίας φορέων αυτοτελών απασχολούμενων ή ελεύθερων επαγγελματιών ως τελευταίου ενταχθέντος φορέα και κατά την εξέταση αιτήματος συνταξιοδότησης λόγω γήρατος με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης διαπιστώσει ότι δεν είναι αρμόδιος για την κρίση του αιτήματος, ή ότι δεν πληρούνται οι διατάξεις της νομοθεσίας του, για να κριθεί με τις διατάξεις του προηγούμενου ενταχθέντος φορέα με τον περισσότερο χρόνο ασφάλισης, θα πρέπει ο αιτών να έχει συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του ή μικρότερο όριο ηλικίας εφόσον το προβλέπει η νομοθεσία του τελευταίου.
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κούλογλου: Να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής

Υπέρ της παραίτησης Κουρουμπλή και της νομοθέτησης της μη μείωσης του αφορολόγητου τάχθηκε ο ευρωβοουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -και εκ νέου υποψήφιος ευρψωβουλευτής- Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον News 24/7.

Σχολιάζοντας την συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο σημείωσε: «Ο κ. Κουρουμπλής διέπραξε ένα ολέθριο λάθος, μας εξέθεσε όλους, θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του είτε παραιτούμενος είτε αναγνωρίζοντας το λάθος του.

Ο ίδιος θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει και πολλά γιατί ήδη υπήρξε κλυδωνισμός γύρω από το ευρωψηφοδέλτιο με την κα Λοίζου, ο κ. Κουρουμπλής είναι και βουλευτής με την κυβερνητική πλειοψηφία να είναι οριακή, το κόμμα πάντως τον αποδοκίμασε».

Ο κ. Κούλογλου ανέφερε επίσης τα εξής: «Πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει πριν από τις εκλογές για τη μη μείωση του αφορολόγητου. Αυτό προϋποθέτει διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, δεν χρειαζόμαστε την έγκρισή τους, αλλά χρειάζεται μια νοικοκυρεμένη και ήρεμη διαπραγμάτευση με τους εταίρους γιατί αυτό μέχρι τώρα έχει αποδώσει».

Μιλώντας για την υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ τόνισε: «Επιβεβαιώνεται η μεμψιμοιρία της ΝΔ με τις αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ.

Αν είχε κάνει τέτοιο ο Κυρ. Μητσοτάκης προφανώς θα υποστηρίζαμε μια δική του υποψηφιότητα. Παρασκηνιακά η κυβέρνηση στήριξε την υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη για το Συμβούλιο της Ευρώπης και προσωπικά τάχθηκα ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητάς της».

Ο κ. Κούλογλου πρόσθεσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση παρακαλάει να μην εφαρμοστούν θετικά μέτρα για να μην ωφεληθεί η κυβέρνηση. Αυτό συνέβη με τη μη μείωση των συντάξεων, αυτό συμβαίνει με όλα.

Υπάρχει φοβερή καταστροφολογία από την πλευρά της ΝΔ. Διαψεύδονται συνεχώς. Ειπαν ότι δεν θα τελειώσει η αξιολόγηση, ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια, ότι θα μειωθούν οι συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές.

Διαψεύδονται σε όλα. Οταν οι πολίτες βρεθούν μπροστά στις καλπες θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν να επιστρέψουν στην κατάσταση που έφερε τη χρεοκοπία ή να προχωρήσουμε μπροστά. Και δεν πιστεύω ότι θα κάνουν ένα μοιραίο ιστορικό λάθος. Τελικά ο ελληνικός λαός θα φανεί ώριμος».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμμένος: Στη Βουλή την Παρασκευή όλα τα στοιχεία για τα οποία κατηγορώ τον Κοτζιά

Νέα επίθεση στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εξαπέλυσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος προαναγγείλει ότι την Παρασκευή θα παρουσιάσει στη Βουλή όλα τα στοιχεία σχετικά με αυτά που καταλογίζει στον Νίκο Κοτζιά.

«Την Παρασκευή θα παρουσιάσω στη Βουλή όλα τα στοιχεία για το θέμα της βίζας. Εγώ ότι στοιχεία έχω, θα τα καταθέτω, Ο διαγωνισμός είναι μαϊμού. Ο Κοτζιάς το έστησε. Αυτή η συμφωνία έχει παραβιάσει τους νόμους του κράτους», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας «ο πρωθυπουργός όταν τα είπα στο υπουργικό συμβούλιο, τον ξήλωσε το Νίκο Κοτζιά»

«Ο Νίκος Κοτζιας ήταν πάντα ή διορισμένος ή στο επικρατείας», σχολίασε ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας για το προεκλογικό σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων με πρωταγωνιστή ένα μαύρο...κανίς, δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιο πρόσωπο υπονοεί ότι βρίσκεται πίσω από το σκυλάκι με το όνομα «Thanassis».

«Αυτός που τρώει από τα χέρια της Μέρκελ και παίρνει εντολές και κάνει κολωτούμπες», αρκέστηκε να πει.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η επόμενη μέρα της Παναγίας των Παρισίων: Στάχτες και «κάρβουνα» - Σοκαριστικές εικόνες

Μπορεί οι φλόγες που κατέκαψαν έναν από τους σπουδαιότερους ναούς της Ευρώπης, να έχουν σβήσει, τα δάκρια όμως των Γάλλων αλλά και όλου του κόσμου για την καταστροφή αυτή, δεν έχουν στερέψει.

«Θα την ξαναχτίσουμε σε 5 χρόνια και θα είναι καλύτερη» είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Το πάτωμα του ναού είναι γεμάτο με καρβουνιασμένα δοκάρια, σπασμένα γυαλιά και συντρίμια από την οροφή, που έχει καταρρεύσει.
Οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με drone από ψηλά, σοκάρουν και δείχνουν και το μέγεθος της καταστροφής. Η Παναγιά των Παρισίων, όπως την ξέραμε δεν είναι πια η ίδια. «Είναι ματωμένη και ασταθής» λένε οι Γάλλοι και συνεχίζουν «αλλά ζει. Και αυτό είναι το σημαντικότερο».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «Πρόσωπο» της Ρωμιοσύνης στον Λευκό Οίκο: Οι “Πατούληδες” δεν πρέπει να ξανάρθουν…

Αν κάποιος ξένος καλλιτέχνης βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο και του ζητούσες να ζωγραφίσει το πρόσωπο της υπαρκτής Ρωμιοσύνης, μάλλον κάπως σαν τον Γιώργο Πατούλη θα την είχε φανταστεί.
Και έτσι για άλλη μια χρονιά γιορτάσαμε την εθνική μας επέτειο στον Λευκό Οίκο. Οι κοσμικοί τουρίστες εξ’ Αθηνών ποδοπατήθηκαν για μια σέλφι με τον Αμερικανό Πλανητάρχη. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε το δικό του σόου. Μια μικρή αλλά θλιβερή μερίδα Ελληνοαμερικανών έστησε προεκλογική συγκέντρωση με συνθήματα και κόκκινα καπέλα. Μόνο το «BUILD THE WALL» δεν ακούσαμε και πάλι καλά να λένε.
Οι ηγέτες στην Ομογένεια μας αναπαύονται στις δάφνες τους και μάλλον ετοιμάζονται ήδη για το επόμενο κοσμικό γκαλά που θα πάνε. Και όσο εγώ κοιτώ το περσινό μου κείμενο και προβληματίζομαι για το τι καινούργιο να προσθέσω, η ζωή φαίνεται πως για άλλη μια φορά τραβάει την ανηφόρα. Δεν άλλαξε τίποτα… Και δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ακούγονται και λέγονται πολλά. Ήρθαν και με βρήκαν ομογενείς και μου είπαν φρικτά πράγματα. Σ’ αυτή την ιστοσελίδα, που μας φιλοξενεί και δεν μας λογοκρίνει, δεν μιλούν και δεν γράφουν αν δεν έχουν στοιχεία. Οπότε αναγκαστικά περιμένω τα όποια στοιχεία και αποδείξεις και θα επανέλθω.
Όμως ελπίζω το πάθημα να έγινε μάθημα. Και του χρόνου να μην δούμε τους Πατούληδες στο Λευκό Οίκο αλλά την αφρόκρεμα της Ομογένειας και της Ελλάδας…
  • Ουάσινγκτον, 24 Μαρτίου 2018: Άνοιξαν οι πύλες και άξαφνα να τη πετιέται. Η «Ρωμιοσύνη» βρίσκεται πλέον εντός των τειχών του Λευκού Οίκου. Δυνατή, θορυβώδης και ορμητική πλημμυρίζει βήμα βήμα τους φωτεινούς διαδρόμους του «East Wing», της περίφημης ανατολικής πτέρυγας του κτηρίου.  Οι γαλανόλευκες σημαίες είναι παντού. Ελληνικά ακούσματα, παραδοσιακές στολές μπροστά από τα γνωστά πορτρέτα των Αμερικανών προέδρων και γνώριμες ελληνικές γεύσεις συνδυάζονται με την επιβλητικότητα και την θεσμική ιστορία του κτηρίου για να δημιουργήσουν μια ζωντανή εικόνα.
Αλλά, όπως δυστυχώς λέει και ο ποιητής, «όπου και αν ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει». Ακόμα και μέσα στον Λευκό Οίκο. Γιατί πίσω από τα χαμόγελα στις όμορφες φωτογραφίες που κατέκλυζαν τους διάφορους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτυλισσόταν χωρίς αιδώ ένα κακόγουστο πανηγύρι.
Από την μια η παλιά Ελλάδα της προκοπής, σοβαρή και μετρημένη, είναι αυτή που δημιούργησε ένα θεσμό που μας βάζει κάθε χρόνο μέσα στον Λευκό Οίκο. Και από την άλλη η σύγχρονη και κοσμική Ελλάδα του εκσυγχρονισμού που ποδοπατήθηκε για να ικανοποιήσει την κενή της ματαιοδοξία βγάζοντας μια σέλφι.
Αυτή είναι η άγνωστη ιστορία της ετήσιας δεξίωσης στον Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Το πως μια κοινότητα κατάφερε να ξοδέψει το κεφάλαιο ενός πολιτικού επιτεύγματος στο βωμό της φτηνής επικοινωνίας.
Την συγκεκριμένη δεξίωση μόνο ως δεδομένη δεν πρέπει να την θεωρούμε. Πέντε φορές όλες και όλες τον χρόνο ανοίγει το «East Wing» τις πόρτες του για να φιλοξενήσει μια τέτοιου μεγέθους εκδήλωση και η μία είναι για εμάς. Μάλιστα αν αναλογιστούμε ότι οι άλλες τέσσερις δεξιώσεις γίνονται για τις κοινότητες των Αφροαμερικανών, των Λατίνων, των Ιρανών, αλλά και των Ιρλανδών, μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της τιμής που μας γίνεται.
  • Εδώ, όμως, δεν μιλάμε απλώς για συμβολισμούς και επικοινωνία, αλλά για πραγματική πολιτική ουσία. Ας σκεφτούμε μόνο το πόσες ξένες κυβερνήσεις, ομάδες λόμπι και άλλων οργανωμένων συμφερόντων σφάζονται για να έχουν έστω και μια ολιγόλεπτη ακρόαση με τον Αμερικανό πρόεδρο. Την ίδια ώρα εμείς έχουμε εξασφαλίσει να έχουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα τετ α τετ μαζί του. Επιπλέον, μέσω της δεξίωσης δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στα μέλη μας  για «networking» με σημαντικά κυβερνητικά στελέχη, ενώ παράλληλα στέλνεται και ένα μήνυμα για την δύναμη και την επιρροή της κοινότητας μας σε όλη την Ουάσινγκτον.
Ο χρόνος, όμως, τίποτα δεν αφήνει όρθιο. Κάποιες φορές η εξέλιξη που φέρνει το πέρασμα του είναι προς το καλύτερο. Και άλλες πάλι προς το χειρότερο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή εκδήλωση που έδινε την ευκαιρία στον Αρχιεπίσκοπο και ορισμένα βασικά στελέχη του ελληνοαμερικανικού λόμπι να έχουν μια δίωρη εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο εξελίχθηκε σε ένα πεντάλεπτο τυπικό διάλογο που γίνεται στο πόδι και πλαισιώνεται από ένα ευρύτερο λαϊκό πανηγύρι.
Γίνεται, όμως, πανηγύρι χωρίς τους απαραίτητους οργανοπαίχτες; Γιατί πέρα από τα όντως βασικά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, υπήρχαν πάρα πολλοί καλεσμένοι για τους οποίος εύλογα αναρωτιόσουν τι άραγε βιολί να βαρούν εκεί μέσα; Καμία δυστυχώς αξιοκρατία ή αν έστω θέλετε στρατηγική επιλογή των καλεσμένων από πλευράς των οργανωτών.
  • Που ήταν άραγε όλοι οι ελληνοαμερικανοί και οι νέοι Έλληνες επαγγελματίες της κρίσης που διαπρέπουν στα αμερικανικά μίντια και πανεπιστήμια, που καινοτομούν στον χώρο της τεχνολογίας, της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας και σε πολλές περιπτώσεις στελεχώνουν βασικές θέσεις στην δημόσια διοίκηση και στις διάφορες δεξαμενές σκέψης της αμερικανικής πρωτεύουσας;
Αυτοί, ευτυχώς για εκείνους και δυστυχώς για εμάς, έχουν χαράξει την δική τους αυτόνομη πορεία. Δεν θα σηκώσουν το τηλέφωνο ούτε φυσικά θα καθίσουν να πιέσουν και να παρακαλούν για να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι της πρόσκλησης γιατί πολύ απλά δεν μας έχουν ανάγκη. Αντιθέτως, είμαστε εμείς, η κοινότητα και η πατρίδα, που τους χρειαζόμαστε και θα έπρεπε να επιδιώξουμε την δική τους παρουσία. Γιατί αν άραγε αύριο η Ελλάδα χρειαστεί κάτι στις ΗΠΑ, ποιον θα σηκώσουμε το τηλέφωνο για να καλέσουμε; Πάντως αν κρίνουμε από ορισμένες επιλογές των προσκλήσεων, μάλλον τους διάφορους κοσμικούς γιατρούς, δημάρχους, δικηγόρους και τραγουδιστές που τους έχουμε άλλωστε και βολικά δίπλα μας στην Αθήνα.
Και δυστυχώς η παρουσία αυτών των κοσμικών τουριστών εξ Αθηνών που είχε ξεκινήσει δειλά πριν από μερικά χρόνια, τείνει πλέον να εξελιχθεί σε βασικό κανόνα της εκδήλωσης. Έντονο παρασκήνιο, κλίκες, και καλοθελητές μεσάζοντες που πουλούν στην Αθήνα τις καλές τους υπηρεσίες και εξασφαλίζουν μέσω αδιαφανών διαδικασιών τα πολυπόθητα εισιτήρια. Όμορφα, λοιπόν, και κυρίως οικεία εξελίχθηκε η δεξίωση την προηγούμενη Πέμπτη στο Λευκό Οίκο που έμοιαζε με ένα αυθεντικό μωσαϊκό της δικής μας νεοελληνικής πραγματικότητας.
  • Σπρωξίματα και πραγματικός αγώνας για την κατάκτηση της πρώτης σειράς, την ώρα που κάποιοι έφταναν στο σημείο να γυρνούν την πλάτη τους στον πρόεδρο κατά την ομιλία του για να βγάλουν μια σέλφι (ονόματα και οικογένειες δεν θίγουμε κύριε δήμαρχε) όντας μόλις μισό μέτρο μπροστά από το βήμα που μιλούσε. Ασταμάτητοι και ασυγκράτητοι μπροστά στην αχαλίνωτη ματαιοδοξία τους δεν κατάφεραν να τηρήσουν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα και να αντιληφθούν το που πραγματικά βρίσκονταν. Και τα κατάφεραν. Η κοσμική Ελλάδα της ευμάρειας θριάμβευσε στα σόσιαλ μίντια.
Αλλά γιατί φίλε μου προβληματίζεσαι; Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις. Μάταια θα την ψάξεις στα φώτα και τις σέλφι του Λευκού Οίκου. Με τέτοιες ανησυχίες που σε έκαναν να φτάσεις ως εδώ, θαρρώ πως ήδη γνωρίζεις τη Ρωμιοσύνη που την βρίσκεις.
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα υπερψήφισε... γιατί τίποτα και ποτέ δεν είναι τυχαίοΚλοπη-right συνέχεια, ψηφοφορία συμβουλίου μέσω Υπουργών γεωργίας, αν ψάχνετε γιατί στην κρίσιμη ψηφοφορία έλαμψαν δια της απουσίας τους παπαδημούλης- κουνεβα- κούλογλου, η Ελλάδα υπερψήφισε.

Κατά ψήφισαν Ιταλία, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, ενώ απείχαν από...την ψηφοφορία Βέλγιο, η Εσθονία και η Σλοβενία. γιατί τίποτα και ποτέ δεν είναι τυχαίο

* Πέρασε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Οδηγία Copyright ενάντια στο Διαδίκτυο - Υπερψήφισε η ΕλλάδαΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η "Παναγία των Παρισίων"... τα κροκοδείλια δάκρυα στην υπηρεσία μαζικής ψύχωσης!

«Ύβριν χρη σβεννύναι μάλλον ή πυρκαϊήν.»
Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ.

(μετάφραση: Προτιμότερο να σβήνεις την υπεροψία παρά την πυρκαγιά.)

Σήμερα μάθαμε όλοι πως η "Παναγία των Παρισίων" αποτελεί το μεγαλύτερο "εθνικό και χριστιανικό" σύμβολο όλων των λαών της Ευρώπης!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί κι υπουργοί, μαζί κι όλα τα ΜΜΕ επισημαίνουν «Θα ανοικοδομήσουμε την, το παγκόσμιο σύμβολο του χριστιανισμού και θα το ανοικοδομήσουμε όλοι μαζί...».

Φυσικά είναι αδιαμφισβήτητη κι αυτονόητη η αλληλεγγύη όλων προς το γαλλικό λαό, για το πλήγμα ενός δικού τους σύμβολου, που όμως καμία σχέση δεν έχει με "παγκόσμια ή ευρωπαϊκά σύμβολα Χριστιανισμού", μιας κι είναι ένα υπέροχο σύγχρονο μνημείο τέχνης και τουριστικής έλξης.

Γεγονός παραμένει μια σημαντική αποκάλυψη: οι ευρωπαίοι πολιτικοί -που απλώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών-, όπως και τα ΜΜΕ έχουν μια τεράστια, θα λέγαμε πρωτοφανή "ευαισθησία" κι απέναντι στην καταστροφή έργων τέχνης.

Πανομοιότυπες δηλώσεις, λες κι αποτελούν αντιγραφή ενός κειμένου που στάλθηκε σ' όλους αυτούς.
Φυσικά δεν απουσιάζει από αυτό το "προσκλητήριο" κάποια κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, η υπουργός "πολιτισμού" της κυβέρνησης Τσίπρα, προσφέροντας σ' αυτό τον "αγώνα" αίμα εξαθλιωμένων Ελλήνων πολιτών: «Η Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων»... δηλώνει μιλώντας στον... ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".

Τέτοια "αλληλεγγύη" είχαμε να δούμε από την εποχή της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίο0ν του Βιετνάμ, τις νίκες του Φιδέλ και του Τσε στην Κούβα...Ο μεγάλος κριτικός τέχνης της Ιταλίας Vittorio Sgarbi -διατέλεσε και αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού- απομυθοποιεί όλους τους ανησυχούντες κι εμπνευστές συνομωσιολογίας: «Ποια τραγωδία; Ιδού γιατί δεν είναι ένα δράμα...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω ένας λόγος να κραυγάζουμε τραγωδία: δεν υπάρχουν νεκροί, καμία τρομοκρατική ενέργεια και κανένας λόγος να γίνονται συγκρίσεις με τους δίδυμους πύργους...

Οι λόγοι είναι συνήθεις, αρκούσε να μην γινόταν εργασίες αποκατάστασης...

Το βραχυκύκλωμα ξεκίνησε από τη δομή που κατασκευάστηκε πολύ μετά την καταστροφή της δομής στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης...

Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο κι όπως το ανοικοδομούσαν συνεχώς, έτσι θα γίνει και τώρα...
Μπορεί άμεσα να επιδιορθωθεί και ανοικοδομηθεί...».

Επιτέλους ένας ειδικός -κριτικός έργων τέχνης κι από τους καλύτερους- άναψε "φωτιά", που όμως δεν θα βρει την απήχηση, αλλά και την επιστημονική διάσταση στα ΜΜΕ. Η δημοσιογραφική πορνεία περί άλλων τυρβάζει: ότι θέλουν οι τραπεζίτες.

Όλα τα ΜΜΕ -το γελοίο είναι κι όλοι οι ευρωπαίοι υπουργοί πολιτισμού, υποτίθεται γνώστες της τέχνης- μιλούν για την "Παναγία των Παρισίων" που κτίστηκε στο διάστημα (1160 - 1260) και λες πως δεν έχουν πάει σχολείο, αποσιωπούν πως αυτός ο καθεδρικός καταστράφηκε στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης -ήταν σύμβολο της μασονίας και του καθολικισμού που συντάχθηκε με τους καταπιεστές του λαού- και ουσιαστικά οικοδομήθηκε το 1859.

Το μεγαλύτερο σύμβολο της Χριστιανικής Ευρώπης... το παγκόσμιο κέντρο του Χριστιανισμού... μας διαλαλούν... Δηλαδή η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (537 μ.Χ.), τι είναι; Τι κάνει η παγκόσμια "ευαίσθητη" κοινότητα (ΟΗΕ, UNESCO, Ευρωπαϊκή Ένωση) για την Αγιά Σοφιά;
Κανένας δεν μιλάει για το επίσημο αίτημα του ιδρύματος, τα απαραίτητα 150 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ζητηθεί εδώ και χρόνια για τις αναγκαίες επισκευές συντήρησης του έργου (τα καλώδια της οροφής, εκεί που ανέκυψε η φωτιά, κρέμονται από την πρώτη ημέρα που τοποθετήθηκαν) και που ποτέ δεν έδωσε ο κρατικός προϋπολογισμός. Δηλαδή να μην στέλνει όπλα στους τρομοκράτες το γαλλικό κράτος, να μην πλουτίζει η πολεμική βιομηχανία για να γίνονται έργα συντήρησης;

Ε... τώρα θα πληρώσουν οι λαοί -κι ο ελληνικός λαός-, μαζί με τις προσφορές των σχεδιαστών μόδας που ήδη ανακοίνωσαν τις χορηγίες (Gucci, Saint Laurent, Louis Vuitton κ.α.). Μήπως η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά θα τα βάλει από τον προσωπικό της λογαριασμό; Φόροι, φόροι, φόροι, πλεονάσματα, αίμα του ελληνικού λαού.

Η παγκόσμια ψύχωση που τεχνητά κατασκεύασαν ενοχοποιεί και το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων", εμφανίζει τον υπάλληλο των Ρότσιλντ Μακρόν ως λυπημένο. Μπορούμε να σκεφθούμε τι θα συμβεί, όχι με ένα εργοστάσιο θρησκευτικού τουρισμού σαν την "Παναγία των Παρισίων", αλλά με έργα αιώνων, όπως ο Παρθενώνας, η Πομπηία, η Βεργίνα, η Βενετία και τόσα άλλα;

Κανένας δεν επιχαίρει γι' αυτό που συνέβη στο Παρίσι.

Κάηκε ένα πανέμορφο έργο για το οποίο εργάστηκαν τόσοι καλλιτέχνες κι αρχιτέκτονες.
Ένα σύμβολο της Γαλλίας.

Αλλά, πάντα μιλάμε για αντικείμενα, πέτρες, τοίχους και μάλιστα του 1859...


Τα τελευταία 3 χρόνια στην Υεμένη, που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση και μοσχοπουλούν οι Γάλλοι πρόεδροι τα φονικά τους όπλα στη Σαουδική Αραβία, πέθαναν από πείνα 85.000 παιδάκια.
Δεν μας είπαν ποτέ τα ΜΜΕ πως απαγορεύουν να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, υπάρχει εμπάργκο όπως κι εναντίον του Ιράν, της Συρίας, της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Αν προσθέσουμε και τα παιδάκια που δολοφόνησαν οι γαλλικές βόμβες -αλλά κι αμερικάνικες, ιταλικές, γερμανικές...- θα έπρεπε να ζουν με εφιάλτες οι ευρωπαίοι "ηγέτες".
Να δεχθούμε πως τα 85.000 παιδάκια που πέθαναν στην Υεμένη (για να μην προσθέσουμε τα παιδάκια στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ κι αλλού) δεν είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Να δεχθούμε πως τα παιδάκια που πεθαίνουν από πείνα κι από τις γαλλικές βόμβες, δεν είναι ίσης αξίας με την "Παναγία των Παρισίων".

Αλλά, είδατε κάπου ανάλογες δηλώσεις πρωθυπουργών υπουργών, δημοσιογράφων, ιερωμένων... για τα 85.000 παιδάκια που πέθαναν από την πείνα στην Υεμένη;

Λοιπόν... για τους "πολιτισμένους" τα παιδάκια στην Υεμένη και παντού όπου πουλάνε τα όπλα τους, δεν υπάρχουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα, δηλώσεις συμπάθειας.

Θέλουν να μας κάνουν ν' αγαπάμε αυτούς που μας δολοφονούν.

Οι διανοούμενοι είναι κι αυτοί ένα όπλο των τραπεζιτών, όπως η δημοσιογραφία κι οι ηγέτες της Ε.Ε.Για το Μεγάλο Τένος του Χαλεπιού (1090 μ.Χ.), που κατέστρεψαν τα όπλα της "πολιτισμένης" δύσης... προκάλεσε λύπη, το μάθατε από τα ΜΜΕ, ή δηλώσεις υπουργών πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Δεν είναι ο καθεδρικός ναός της "Παναγίας των Παρισίων"...

Είναι ανεκτίμητα μνημεία Χριστιανοσύνης, αιώνες πριν την "Παναγία των Παρισίων" που κατέστρεψαν οι Νατοϊκές βόμβες στη Γιουγκοσλαβία...Νινευή Μεσοποταμία (Ιράκ)...

Πριν λίγα χρόνια οι εξοπλισμένοι, εκπαιδευμένοι και χρηματοδοτούμενοι τρομοκράτες-μισθοφόροι κατέστρεφαν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco.

Μνημεία 3.000 χρόνων πριν την πόλη της Ρώμης, όταν δεν υπήρχε Γαλλία και Παρίσι...

Μνημεία 4.000 χρόνων πριν την πόλη του Παρισιού...

Μνημεία 6.000 χρόνων πριν την πόλη του Λονδίνου...

Είδατε, ακούσατε δηλώσεις, έκφραση λύπης για την καταστροφή στη Νινευή, την πρωτεύουσα της Ασσυρίας, των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που υμνούν ο Στράβων από την Αμάσεια Πόντου, ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, ο Ελληνο-Ρωμαίος μαθηματικός, αστρονόμος, γεωγράφος Κλαύδιος Πτολεμαίος;


Έτσι δεν είδαμε, ακούσαμε για την Παλμύρα... Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ήταν... [Βλέπε: Yποκρισία: Στην Παλμύρα οι θάνατοι δεν έχουν την ίδια αξία]

Ρωτούσαμε και ρωτάμε: Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;Η Αγία Ζώνη οικοδομήθηκε στη Χόμς (Συρία) το 56 μ.Χ. κι όχι το 1859 της "Παναγίας των Παρισίων".

Εκεί η Θεία Λειτουργία γινόταν στην Αραμαϊκή γλώσσα, τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς. Οι μισθοφόροι φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης -και οι Γάλλοι- την κατέστρεψαν.

Δεν καταστράφηκε από έργα συντήρησης...

Το μάθαμε στην "πολιτισμένη" δύση;

Ακούσαμε υπουργούς, πρωθυπουργούς, ιεράρχες πως θα την ανοικοδομήσουν;


Όχι μόνον ο πολιτισμός είναι ταξικός, αλλά κι ο θάνατος...

Η φαιά Πανούκλα του τρόμο-θεάματος στο Παρίσι… Οι έμποροι της ΦΡΙΚΗΣ καταδικάζουν τη ΦΡΙΚΗ που παράγουν και σκηνοθετούν οι ίδιοι…Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!