EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Μεταμοντέρνα Αριστερά – Η Λούμπεν Αριστερά (10 Θέσεις) (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!)

Θέση 1η 


Η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπεί παραγωγικά στρωματά αλλά στηρίζεται σε Δυο συνιστώσες: 


(α). Την ανώτατη και ανώτερη Δημοσιοϋπαλληλία (Άνω Μανδαρινάτο) που είναι η Στρατηγική δύναμη κρούσης. 

(β). τους καθαυτούς Λούμπεν (Lumpen) που εκπροσωπούν την «βαθιά» τραγωδία των τελείως εξαθλιωμένων. 

Του Ηλία Παπαναστασίου 


Με την πρώτη κατηγορία υλοποιεί την ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ Governability (Κυβερνησιμότητα) χαράζοντας το Γενικό Σχέδιο Αντιστροφής της Πραγματικότητας και στο οποίο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διαπρέπουν παίρνοντας Άριστα. 

Με την δεύτερη κατηγορία μαζικοποιούνται, «απευθύνονται στο λαό» μοιράζοντας επιδόματα ελεημοσύνης και τα οποία – στην ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ διάλεκτο– βαφτίζονται Κοινωνικό Κράτος. 

Θέση 2η 

Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ιστορικό Εργατικό Κίνημα – παραδοσιακό και σύγχρονο– κυμαίνεται από ανύπαρκτη έως μηδαμινή όσον αφορά τους Μισθωτούς Εργαζομένους στον Ιδιωτικό Τομέα και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τον κύριο όγκο των δυνάμεων του Μισθωτού Προλεταριάτου. Η όποια μέτρια αντιπροσώπευση του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται σε εργαζομένους των ΔΕΚΟ και στις χαμηλότερες και μεσαίες βαθμίδες του Δημόσιου Τομέα. 

Θέση 3η
 

Οι συνεχείς αναφορές των κάπως διαβασμένων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ – όσοι υπάρχουν– αναφέρονται στους «Διανοούμενους», την «Διανόηση» και για τις οποίες κατηγορίες χρησιμοποιούν όρους ενός κακοχωνεμένου Gramsci. 


Έτσι, αυτοϊκανοποιείται
 το ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ Πανεπιστημιακό Μανδαρινάτο στο οποίο παραδοσιακά ο Πρωτοσύριζα – ΚΚΕ εσωτερικού– διέθετε σημαντικές δυνάμεις και ταυτόχρονα αυτοϊκανοποιείται μια σημαντική μερίδα σανοφάγων μελών και οπαδών και οι οποίοι μέσω της Διαδικασίας Μεταβίβασης (Transfer) «μετέχουν» της Θείας Μετάληψης και του Αγίου Φωτός της Παντογνώστριας ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ Ιντελιγκέντσιας. Θυμίζει την Transfer διαδικασία μεταξύ Ψυχίατρου – Ψυχικά Ασθενούς. 

Θέση 4η 

Η προαναφερθείσα τρίτη κοινωνική κατηγορία προσδίδει ένα ιδιαίτερο πνευματικό Άρωμα και το οποίο απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι ΣΥΡΙΖΑΙΙΟΙ, άνδρες και γυναίκες ή του Τρίτου/ Απροσδιορίστου Φύλου (Μαζική συνιστώσα του Κόμματος): Αυτό του «Διανοούμενου»

Είναι τίτλος τιμής
 και αποτελεί ένα είδος Διαβατήριου ή VISA για τα κλιμάκια του «Άνω» ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα για την περιβόητη a la SYRIZA Πανεπιστημιακή Ιντελιγκέντσια. Αρσενικά ή θηλυκά του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται πολλές φορές σε πνευματικές ασκήσεις επίδειξης και αυτοθαυμασμού. 

Θέση 5η 

Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αποτελεί – στην καλύτερη των περιπτώσεων– κλασσικό δείγμα Μικροαστού που ανέβηκε απότομα μέσω του Κοινωνικού Καταπέλτη (Διορισμός στο Δημόσιο). Είναι επόμενο αυτό που ήταν (Παλαιότερο Κοινωνικό Είναι) με αυτό που είναι τώρα (Σημερινό Κοινωνικό Είναι) να δημιουργούν ψυχικά ρήγματα που θυμίζουν ρήγματα Τεκτονικών Πλακών ειδικότερα σε ανθρώπους που στερούνται παντελώς φυσιολογικής εξέλιξης χαρακτήρα όπως συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. 

Περιστατικά όπως της Αυλωνίτου, Νοτοπούλου ή και του ιδίου του Τσίπρα δεν εξηγούνται αλλιώς. 

Θέση 6η 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην Ιστορία σαν το Κόμμα που ανέτρεψε την Επιστήμη όπως ακριβώς ο Eugene During πριν 140 χρόνια και τον οποίο κατακεραύνωσε κατάλληλα ο Freidrich Engels. 

Στην θέση του Μοντέρνου ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στο μεταμοντέρνο (Μεταμοντέρνα Αριστερά) όπου ο Ορθολογικός Λόγος και η Διαλεκτική βασική του συνιστώσα αντικαθίστανται από Ιδεοληψίες και Ιδεολογήματα και όχι Επιστημονική Κοσμοθεωρία με Ολιστικό υπόβαθρο. 

Στην θέση της Επιστημονικής Επιχειρηματολογίας θέτει Ιδεοληπτικές Έννοιες με επιστημονικοφανή κριτήρια που ανταποκρίνονται περισσότερο σε Trendy – Μοδάτες – θεωρίες οι οποίες ανταποκρίνονται σε κριτήρια ευκαιριακού μεταμοντερνισμού μειονοτήτων παρά σε κριτήρια τεκμηριωμένης επιστημονικής έρευνας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά την «Διανόηση» και μισεί την Επιστήμη – έχουν διαχωριστεί οι έννοιες εδώ και δεκαετίες– γι’ αυτό αποτελεί τον βασικό εχθρό του Κλασσικού σαν Γνήσιος οπαδός του Μεταμοντέρνου και εχθρός του Νεωτερικού (Μοντέρνου) που αποτελεί συνέχεια του Κλασσικού.
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό αντίπαλο του μοντέρνου δηλαδή του Νεωτερικού και ταυτόχρονα Κλασσικού, πολεμώντας τα λυσσαλέα. 

Η Κλασσική Παιδεία του είναι άγνωστη, η Νεότερη Παιδεία είναι «Σεξιστική», «Ομοφοβική», «Ισλαμοφοβική», «Πατριαρχική», «Ανδροκρατική» και «Αποικιοκρατική». Είναι ο κατεξοχήν πολέμιος της Νεωτερικότητας και του Κλασσικού, ο κύριος και Par excellence Τζιχαντιστής εναντίον του Σύγχρονου Κόσμου και της Κλασσικής του κληρονομιάς. 

Ο Μεταμοντερνισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά μετά την Νεωτερικότητα εξελίσσοντας την – όπως βαυκαλίζεται– αλλά οπισθοδρομεί προς τα πίσω, πολλούς αιώνες, στον Μεσαίωνα και ακόμη παραπέρα. Αποδομώντας την Νεωτερικότητα και τους Κλασσικούς Προπάτορές της μας πλασάρει ταυτόχρονα τον Ερεβώδη και Φρικαλέο Μεσαίωνά του σαν «Προοδευτισμό». Καταργώντας τον Ολισμό και το Όλον σαν έννοιες Φιλοσοφικές και βασικές της Επιστημονικής Μεθοδολογίας, κατρακυλά στην ομιχλώδη Κοιλάδα του Τμηματισμού, τμηματοποιώντας και μερικοποιώντας τα πάντα. Γιατί άραγε;;; 

Θέση 7η 

Ο προ-κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ της πάλαι ποτέ Λούμπεν Μικροαστικής Ψευδό–Ιντελιγκέντσιας του ΚΚΕ εσωτερικού,αποτελούσε πάντοτε μια μειονεκτική ομάδα στον χώρο της Αριστεράς και μάλλον ένιωθε άνετα, πουλώντας ριζοσπαστικότητα και αμφισβήτηση δεξιά και αριστερά. Η ατζέντα του ξεκινούσε από τις κλασσικές περιθωριακές ομάδες των Νευρωτικών και Μισανδριών Φεμινιστριών και κατέληγε στην προνομιακή Κάστα της ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ «Κοσμοθεωρίας», τους Ομοφυλόφιλους. 

Ταυτόχρονα επεξέτεινε το βεληνεκές της πρωτοποριακής οπτικής του στους μετανάστες, πρόσφυγες, λεβέντες της Επανάστασης των Εξαρχείων και στους κάθε τύπου περιθωριακούς. 

Έγινε με άλλα λόγια, ένα συνονθύλευμα περιθωριακών παντός καιρού και οποιασδήποτε περίστασης. Έτσι εξηγείτε άλλωστε και η εποποιΐα της Κυβερνητικής του Μεγάλης Πορείας, έτσι εξηγείτε και η πολιτική/εκλογική του επένδυση στο Ομοφυλοφιλικό Λόμπι, το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και άλλα ων ουκ εστί αριθμός. 

Θέση 8η 

Η «θεωρητική» υποδομή του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην Μεταμοντέρνα Ψευδο-επιστήμη αποδόμησης της Κλασσικής και Ιστορικής Επιστήμης κάθε είδους και τύπου, την εσωτερική τους υπονόμευση και ουσιαστική διάλυση. 

Η Επιστήμη της Λογικής αντικαθίσταται από το Σόφισμα, η τεκμηρίωση από την ευνοημένη υπόθεση και η Φύση από την «Κοινωνική Κατασκευή». 

Πάνω στην ορμή του, αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ «Κοινωνική Κατασκευή» κάθε Ιστορικό απόθεμα, Υλική και Πνευματική Κληρονομιά, Συλλογική Ταυτότητα. 

«Φαντασιακή Κατασκευή» το Έθνος, η Κοινωνική Τάξη, ακόμη και η Βιολογική Ένταξη εκ γενετής σε συγκεκριμένο φύλο. Από το «Δεν υπάρχει Βιολογικό Φύλο» καταλήγουμε στον Γονέα 1 και Γονέα 2, την αποδόμηση και εξαφάνιση κάθε συλλογικότητας που θα μπορούσε να αντισταθεί στην λαίλαπα της Καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης (Έθνος, Κοινωνική Τάξη, Πολιτικό Κόμμα, Οικογένεια, Φύλο). 

Είναι ακριβώς η ατζέντα του Παγκοσμιοποιημένου Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού με πιστό Υπηρέτη τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση του. 

Εννοείται ανάλογη μεταχείριση έχει και η Διαλεκτική Θεωρία του Marx την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει στην Πράξη, λογικότατο από μεριάς του. Όταν απορρίπτεις όλη την Εργατική Τάξη – χαρίζοντας την στην Ακροδεξιά– είναι λογικό να απορρίπτεις και την Γερμανική Φιλοσοφία της οποίας οι ιδιοφυέστεροι μαθητές υπήρξαν οι Marx–Engels. 

Όταν «Κληρονόμος της Γερμανικής Φιλοσοφίας είναι το Προλεταριάτο» (Fr.Engels – “Ludwig Feuerbach and the End of German classical Philosophy”) και συ απορρίπτεις μαζί με το νερό της μπανιέρας και το μωρό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα είναι πασιφανές.

ΥΓ. Καλά θα κάνουν οι Νεοφιλελεύθεροι Ιδεολόγοι και οι Ακροδεξιοί συνοδοιπόροι τους να μην ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαρξισμό, τον Σοσιαλισμό/Κομμουνισμό, την Ιστορική Αριστερά, τους Μπολσεβίκους κλπ. Το τονίσαμε, «Η άγνοια δεν είναι επιχείρημα» (Καρτέσιος). Ας μελετήσουν πρώτα.
 

Θέση 9η 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θιασώτης και φανατικός υπέρμαχος της Γυναικοκρατίας πολεμώντας την «επάρατη» Πατριαρχία. Όχι βέβαια για να προωθήσει την Ισότητα των Φύλων όπως βαυκαλίζονται οι Νεοφιλελεύθερες φεμινίστριές του αλλά για να προωθήσουν τη θεωρία «Να γίνουμε Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη». 

Σύνθημα τους: Αντικαθιστώντας την Πατριαρχία με Γυναικοκρατία/Μητριαρχία να διώξουμε τους Άνδρες – Φαλλοκράτες, Σεξιστές, Υποψήφιοι Βιαστές συν όλα τα κακά της οικουμένης– και να έλθουμε στην Εξουσία σαν Γυναίκες. 

Τα υπόλοιπα περί «Ισότητας των δυο φυλών» είναι το πιασάρικο περιτύλιγμα για τις μάζες.
 Διορίζοντας σε ανώτατες θέσεις μπλαζέ κυρίες με ύφος Μαρίας Αντουανέττας κατάντησε να μαζεύει σχεδόν κάθε μέρα απίστευτες δηλώσεις Γυναικών εκπροσώπων του. Νομίζοντας πως περισσότερες Γυναίκες σε Ανώτερες θέσεις θα αλλάξουν το νόημα της Πολιτικής – χωρίς κανένα ταξικό πρόσημο – λησμόνησε πως οι πεινασμένες Φεμινίστριες αποδεικνύονται οι χειρότεροι καταπιεστές και εξουσιολάτρες. Ονόματα όπως της Κλίντον, Θάτσερ, Ολμπραιτ, Ράις και Τανσού Τσιλέρ λένε και μαρτυρούν άλλα. 

Θέση 10η 

Η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την επιτομή της παρακμής με «αριστερό» πρόσημο, πιο «δημοκρατικό, προοδευτικό και επικοινωνιακό». 

Κάθε Ιστορική περίοδος έχει τους εκπροσώπους της, πολιτικούς και κοινωνικούς. Έτσι και η εποχή της Δυτικής Παρακμής έχει τους εκπροσώπους της και οι οποίοι ασχέτως χρωμάτων υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα με διαφορετικό τρόπο και μικρές αλλαγές επίλογων. Μαζί με την Αστική Τάξη της Παρακμής έχουμε και τους λαούς της παρακμής, τα έθνη της παρακμής, την Δεξιά της Παρακμής αλλά και την Αριστερά της Παρακμής. Κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της Παρακμής περίπου κάτι σαν Τάγματα Κρούσης ή ΟΥΚαδες της Παρακμής. Εγκλωβίζοντας τους εν δυνάμει αμφισβητίες του συστήματος – Εργατικό Κίνημα, Λαϊκά Στρωματά – εκμηδενίζουν κάθε αντι–συστηματική και ανατρεπτική του συστήματος προοπτική. 

Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζονται σκανδαλωδώς από την Ελίτ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που τους ευνόησε, έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση της αστικής τάξης που πίνει νερό στο όνομα του. 

Εάν λοιπόν «Οι Φιλόσοφοι μέχρι σήμερα εξηγούσαν τον κόσμο, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε» (10η Θέση για τον Φόιερμπαχ– Κ. Μαρξ) εμείς παραφράζοντας τον αξεπέραστο και επίκαιρο Γερμανό θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε: «Οι αναλυτές συζητούν για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα είναι να τον ανατρέψουμε».
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίθεση Τσίπρα από Καλαμάτα και πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά τη συνέντευξη Μαρινάκη στον Χατζηνικολάου (Video & Audio)

«Τον ασκό του αιόλου» άνοιξε η ραδιοφωνική συνέντευξη - ποταμός του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το πρωί της Πέμπτης.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» κατήγγειλε ότι ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς τού είχε ζητήσει το 2016 να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα έτσι ώστε να πληρωθεί η πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ακολούθως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην τοποθέτησή του για τον Πέτρο Κόκκαλη, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως «ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης, για να έχει ένα αντικείμενο να ασχολείται στην καθημερινότητα του, γιατί είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις, όπως και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που άφησε πίσω του χρέη 7 εκατ. ευρώ που καλύψαμε».

Τσίπρας: Γιατί τέτοιο άγχος;

Το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Καλαμάτα, είπε, μεταξύ άλλων, για τη συνέντευξη Μαρινάκη: "Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος; Γιατί τόση απελπισία. Να σας απαντήσω γιατί: Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει κάτω από το τραπέζι. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της. Με μας όλα αυτά τέλος".


Απάντηση Κόκκαλη στον Μαρινάκη: Σοκάρομαι...

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού αρχικά σοκαρίστηκε «…από τον τρόπο με τον οποίον ο κύριος Μαρινάκης αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά», αποκάλυψε στη συνέχεια ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του είχε προτείνει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο παρελθόν, πρόταση που τελικά, αρνήθηκε..

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Θέση για τα λεγόμενα του κ. Μαρινάκη πήραν και από το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για εμφάνιση του πραγματικού αρχηγού της αντιπολίτευσης.

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η σύγκρουση των δύο κομμάτων

Από την άλλη, πηγές της Νέας Δημοκρατίας στάθηκαν στις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη και έκαναν λόγο για ένοχη σιωπή του πρωθυπουργού αλλά και του Νίκου Παππά.

Πιστοί στα «πιστεύω» τους, κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για επιβεβαίωση «της πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ».

Π. Κόκκαλης: Ο Μαρινάκης ψεύδεται


Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τις προσωπικές αναφορές σε βάρος του, εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ το απόγευμα της Πέμπτης.

Ακόμη δήλωσε πως σκεφτόταν σοβαρά την παραίτησή, αλλά επέλεξε τελικά να σεβαστεί την ψήφο των Πειραιωτών που τον εμπιστεύτηκαν. Ειδικά για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αρέσκεται στις επιθέσεις και στην υποταγή».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη ο Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών» - Οι διάλογοι του υπερκοριού - Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι συνεργάτες του (Video)

Συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έπειτα από ένταλμα εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά τα όσα είπε, αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στο Εφετείο.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Alpha, δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με τον γνωστό δικηγόρο. Και ταυτόχρονα δηλώνουν σοκαρισμένοι και πολύ θυμωμένοι. Έλεγαν πως είναι αδιανόητο να συλλαμβάνεται ένας άνθρωπος που τη μισή του μέρα είναι στα δικαστήρια και την άλλη μισή στο δικηγορικό του γραφείο, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξαν πως πρόκειται για μία προσπάθεια ηθικής του εξόντωσης.

Ο κ. Λυκουρέζος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε όλες αυτές τις κατηγορίες, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Διάλογοι - φωτιά

O κοριός έχει καταγράψει τους κακοποιούς να μιλούν μεταξύ τους και να αναφέρονται και στο μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που δεν έχουν δοθεί το φως της δημοσιότητας. Οι διάλογοι που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, αναφέρουν:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;».
Μετά τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τη σύλληψη ενός ακόμα δικηγόρου, του Θεόδωρου Παναγόπουλου, ζήτησε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αποδίδει ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», σε εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε για τους δύο δικηγόρους.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάκερ φέρονται να έκλεψαν προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πρακτόρων του FBI

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το FBI. Οι χάκερ έκλεψαν δεδομένα, τα οποία αναμένεται να πωλήσουν στη συνέχεια.

Διαβάζουμε στο sputniknews.gr:

Στο στόχαστρο μιας ομάδας χάκερ, η οποία αποτελείται σύμφωνα με πληροφορίες από τουλάχιστον 10 άτομα, βρέθηκε η ιστοσελίδα ενός προγράμματος του FBI, του FBI National Academy.

Σύμφωνα με το TechCrunch, οι χάκερ έκλεψαν προσωπικά αρχεία αρκετών χιλιάδων αξιωματούχων, τα οποία φέρονται να περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνου και ταχυδρομικές διευθύνσεις.

Ένας από τους χάκερ, με τον οποίο επικοινώνησε το περιοδικό, υποστήριξε ότι η ομάδα του κατάφερε να κλέψει «πάνω από ένα εκατομμύριο δεδομένα» Αμερικανών κυβερνητικών υπαλλήλων, τα οποία εξετάζει και αναμένεται να πωλήσει στη συνέχεια.Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντίστροφη μέτρηση για τη σωτηρία της Alitalia – Πως εμπλέκεται η… ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας οικονομικές ενισχύσεις, προκειμένου να μην καθηλωθούν στο έδαφος τα αεροσκάφη της Alitalia.

Ωστόσο η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να παρατείνει κάθε τόσο την πιστωτική γραμμή. Ο δημόσιος διαχειριστής πτώχευσης κλήθηκε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του άλλοτε κολοσσού, αλλά και να αναζητήσει επίδοξο αγοραστή. Η νέα προθεσμία λήγει στις 30 Απριλίου.

Πώς όμως έφτασε σε αυτό το σημείο ο ιταλικός αερομεταφορέας, με ένα τόσο ένδοξο παρελθόν; «Τις δεκαετίες του 1970 και 1980 ήταν μια ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση, ωστόσο σε ένα προστατευόμενο μονοπώλιο», επισημαίνει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο ειδικός σε θέματα αερομεταφορών Αντρέα Γκιουρίτσιν.

«Από τη στιγμή που άνοιξε η αγορά για τους ανταγωνιστές, η Alitalia άρχισε να χάνει όλο και περισσότερο χρήματα». Από το 2007 η εταιρία βρέθηκε τρεις φορές στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Μετά τις δυο πρώτες κρίσεις τόσο η Air France-KLM όσο και η Etihad επιχείρησαν να την εξυγιάνουν, αλλά χωρίς επιτυχία.

Στα χέρια της FS το μέλλον της Alitalia

Με δεδομένο το περιορισμένο ενδιαφέρον των επενδυτών η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται στο μεταξύ περισσότερο σε λύση που θα φέρει και «δημόσια σφραγίδα». Τι σημαίνει αυτό; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Βιομηχανίας ντι Μάιο έχει αναθέσει στην κρατική εταιρία σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato Italiane, μητρική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να επιληφθεί της Alitalia.

Η FS ωστόσο, αν και αρκετά επικερδής τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σηκώσει μόνη της το βάρος του αερομεταφορέα ενώ την ίδια ώρα δυσκολεύεται να βρει και εταίρους.

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι φέρονται διατεθειμένοι να αναλάβουν το 30%, άλλο ένα 15% θα μπορούσε να περάσει στο υπ. Οικονομίας -καθιστώντας έτσι το δημόσιο μέτοχο της εταιρίας- ενώ για άλλο ένα 15% φέρεται να ενδιαφέρεται η αμερικανική Delta. Το πρόβλημα;

Για το υπόλοιπο 40% δεν διαφαίνεται κανένας ενδιαφερόμενος. Σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης καλλιεργείται η φημολογία ότι ασκούνται πιέσεις στην οικογένεια Μπένετον, προκειμένου να συνδράμει και αυτή τις προσπάθειες διάσωσης. Πέρα από την ομώνυμη μάρκα ρούχων η γνωστή εταιρία ελέγχει τα δυο αεροδρόμια της Ρώμης αλλά και αυτοκινητόδρομους.

Αισιόδοξη η κυβέρνηση

Παρότι ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα και η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει πλέον απειλητικά, στο κυβερνητικό επιτελείο κυριαρχεί ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

«Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε καλές ειδήσεις», εκτίμησε ο ντι Μάιο. «Ελπίζω ότι θα είμαι ο τελευταίος υπουργός που ασχολείται με την κρίση της Alitalia».

Εντούτοις στην παρούσα φάση δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο και νέας παράτασης πέραν της 30ης Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Alitalia θα πρέπει να επιστρέψει τα κρατικά δάνεια που έλαβε τα τελευταία χρόνια, όπως αξιώνουν οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού. Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να εξέλθει από τη διαδικασία πτώχευσης.

Στα 70 και πλέον χρόνια της ιστορίας της η Alitalia έπεσε συχνά θύμα κακοδιαχείρισης, με ενίοτε ωμή και ζημιογόνα παρέμβαση τόσο της πολιτικής όσο και των συνδικάτων.

Τη χαριστική βολή έδωσαν στον άλλοτε ιταλικό γίγαντα των αιθέρων τόσο οι εταιρίες χαμηλού κόστους, όσο και τα τρένα υψηλής ταχύτητας.

Οι νυν διαχειριστές έχουν καταφέρει ωστόσο να περιορίσουν σημαντικά τις ζημίες της εταιρίας. Ενώ το 2016 οι ζημίες είχαν ανέλθει στα 410 εκατομμύρια ευρώ, το 2018 η Alitalia κατέγραψε απώλειες 154 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων.

Ειδικοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν επενδύσεις ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ -κυρίως για την αγορά νέων αεροσκαφών- για να υπάρξει πραγματική στροφή του ιταλικού αερομεταφορέα και να επιστρέψει στην κερδοφορία.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόση δημοκρατία χωρούν τα ΜΜΕ – Το Σύνταγμα και το ΕΣΡ

Ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ως προς την συνταγματικά επιβαλλόμενη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, δεν εξαντλείται στους διαγωνισμούς για την παροχή αδειών. Εξ ίσου και ίσως πιο σημαντικό είναι να επιβάλει πλήρως στα ήδη λειτουργούντα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα –για τα οποία δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα αδειοδότησης– τις συνταγματικές αρχές που πρέπει να διέπουν την λειτουργία τους. Κι αυτό, επειδή αυτήν την στιγμή καταστρατηγούνται κατάφωρα.

Πράγματι, η σημερινή εικόνα των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι άκρως αποκαρδιωτική. Θέτει ένα μείζον ζήτημα ως προς την συμβατότητα της ενημέρωσης που παρέχουν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο της ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας. Ας δούμε όμως τα πράγματα συγκεκριμένα:

Από την μία έχουμε την κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία αποτελεί, δυστυχώς, ακόμα μία χαμένη ευκαιρία για την σημερινή κυβέρνηση. Η ΕΡΤ όφειλε να αποτελέσει, μετά την ολική επαναφορά της, ένα πρότυπο πολυφωνικής και ποιοτικής ενημέρωσης, που θα έθετε ψηλά τον πήχη και για την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση. Αντί γι’ αυτό, διαμορφώθηκε εξ υπαρχής στην λογική ενός κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού, ο οποίος υπηρετεί διατεταγμένα και συστηματικά –άλλοτε κραυγαλέα και άλλοτε τηρώντας κάποια προσχήματα– τις σκοπιμότητες των κομμάτων της πλειοψηφίας. Με άλλα λόγια η σημερινή κυβέρνηση αντιμετώπισε την δημόσια τηλεόραση ακριβώς όπως και η προηγούμενη (με την αλήστου μνήμης ΝΕΡΙΤ), αλλά όπως και οι περισσότερες από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος. Υπήρξαν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που δεν πρέπει να υποτιμώνται, ή να αντιμετωπίζονται με άκριτο ισοπεδωτισμό.

Όσον αφορά δε το υπόλοιπο πρόγραμμά της (πλην του ενημερωτικού), η ΕΡΤ είναι κατά κανόνα σοβαρότερη και ποιοτικότερη από την ιδιωτική. Αλλά και εκεί εμφορείται από γενικότερες ιδεολογικές και αισθητικές εμμονές, οι οποίες, σε συνδυασμό με έναν έκδηλο δήθεν προοδευτικό ελιτισμό, την καθιστούν εν πολλοίς μονομερή και μονοδιάστατη, συχνά δε πληκτική και απωθητική.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα εκπληκτικά χαμηλά ποσοστά θεαματικότητας και ακροαματικότητας (αντίστοιχα ή και χειρότερα της ΝΕΡΙΤ), που πόρρω απέχουν από αυτά των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Τα χαμηλά ποσοστά την καθιστούν αμελητέα τόσο από την άποψη της πολιτικής ενημέρωσης, διότι είναι φανερό ότι έχει καταντήσει θεραπαινίδα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, όσο και από την άποψη της διαμόρφωσης ποιοτικών ψυχαγωγικών και αισθητικών προτύπων που θα αγγίζουν το ευρύτερο κοινό.


Η προπαγάνδα των ιδιωτικών ΜΜΕ

Από την άλλη, τα ιδιωτικά ραδιοφωνικά και ιδίως τηλεοπτικά Μέσα λειτουργούν πλέον ολοένα και πιο κραυγαλέα και προκλητικά σαν προέκταση των οικονομικών συμφερόντων των ιδιοκτητών τους, Ταυτοχρόνως και σαν φερέφωνα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως της ΝΔ. Στα Μέσα αυτά η έννοια της είδησης έχει χάσει το νόημά της. Οι παρουσιαστές κατά κανόνα προτάσσουν, με ύφος τιμητή ή με ειρωνικά σχόλια και εξυπνακισμούς, τον αντικυβερνητικό σχολιασμό της «είδησης» που ακολουθεί. Προκαταλαμβάνουν εξ υπαρχής την πολιτική της αντιμετώπιση και απαξιώνουν συστηματικά κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, πριν καν την μεταδώσουν.

Στην συνέχεια, και αφού τελειώσει το κυρίως «ειδησεογραφικό» μέρος του δελτίου, αρχίζει μια ατελείωτη παρουσίαση πανομοιότυπων επιτηδευμένων ρεπορτάζ. Η στόχευσή τους δεν είναι η ενημέρωση για τα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία βεβαίως είναι υπαρκτά και οι ευθύνες γι αυτά  πρέπει να καταλογίζονται. Στόχευσή τους είναι να καταδειχθεί με ακραίους προπαγανδιστικούς τόνους η απέραντη μιζέρια και δυστυχία, στην οποία μας έχει οδηγήσει η σημερινή (και μόνο!) κυβέρνηση.

Στον τομέα του ψυχαγωγικού προγράμματος (όταν ο χρόνος δεν καλύπτεται από συνεχείς επαναλήψεις), οι νέες ποιοτικές εκπομπές είναι η εξαίρεση. Κατά κανόνα πρυτανεύει  μια αβάσταχτη ελαφρότητα, σε συνδυασμό με φτηνό κουτσομπολιό και με απείρου κάλλους γλωσσικούς και αισθητικούς βαρβαρισμούς…

Οι εξαιρέσεις και τα «πιστόλια»

Με βάση αυτά τα δεδομένα, αν κανείς παρακολουθεί τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά Μέσα νομίζει ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι σε λίγο όλα τα προβλήματά μας θα είναι παρελθόν. Αντίθετα, αν παρακολουθεί ιδιωτικά Μέσα, στο τέλος έχει μια έντονη διάθεση αυτοκτονίας. Η εικόνα που παρουσιάζουν είναι τόσο μαύρη και άραχνη που ούτε να περιμένει την σωτηρία από την ΝΔ δεν έχει κουράγιο!

Δεν ισχυρίζομαι, βέβαια, ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Υπάρχουν και ελάχιστα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα που ή είναι φιλοκυβερνητικά (με τρόπο ακόμα πιο κραυγαλέο), ή κρατούν κάποιες ισορροπίες. Αλλά και εντός των δημόσιων και των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων υπάρχουν εκπομπές που καταφέρνουν να ανθίστανται στην γενική γραμμή και να σέβονται –λιγότερο ή περισσότερο– τις βασικές συνταγματικές αρχές. Κάποιες, μάλιστα, σε πείσμα των καιρών, είναι σχεδόν υποδειγματικές.

Ωστόσο, όλα αυτά είναι απλώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και ο κανόνας, δυστυχώς, δεν είναι μόνον η μεροληπτική και συχνά προπαγανδιστική ενημέρωση, ή η απουσία έστω και στοιχειωδών ποιοτικών προδιαγραφών. Ακόμη χειρότερο είναι ότι η πλειονότητα των δημοσιογράφων –δεδομένης και της οικονομικής κρίσης– υποτάσσεται ολοένα και περισσότερο στο κυρίαρχο μοντέλο. Κάποιοι από αυτούς αποδέχονται, περίπου σαν νομοτέλεια, την μικρότερη ή μεγαλύτερη παραβίαση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Κάποιοι, μάλιστα, προχωρούν και ένα βήμα παραπάνω: μετατρέπονται σε «πιστόλια» των εργοδοτών τους.

Πρόκειται, συνολικότερα, για μια σαφή οπισθοδρόμηση στο πεδίο της λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, τα οποία, όπως λειτουργούν, παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα και βλάπτουν σοβαρά την δημοκρατία. Εναπόκειται λοιπόν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο και να επιβάλει, επιτέλους τις συνταγματικές επιταγές της ισότητας, της αντικειμενικότητας και της ποιότητας, τόσο στην δημόσια όσο και στην ιδιωτική ραδιοτηλεόραση.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς ο ψηφιακός καπιταλισμός μεταλλάσσει την εργασία

Η εκτεταμένη εφαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων και της ψηφιοποίησης στην οργάνωση των μέσων παραγωγής στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης έχει οδηγήσει σε πραγματική μετάλλαξη των υλικών συνθηκών παραγωγής και εργασίας. Ταυτόχρονα έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της -ήδη υφιστάμενης από τη «φύση του πράγματος»- εξάρτησης του δικαίου και της πολιτικής από την οικονομία και τις αγορές.

Πρόκειται για την βασιζόμενη στην τέταρτη τεχνολογική (ψηφιακή) βιομηχανική επανάσταση οργάνωση της οικονομίας και των συναλλαγών που πραγματοποιείται και λειτουργεί μέσω διαμεσολάβησης σχετικών ψηφιακών πλατφορμών. Πλατφόρμες που ελέγχονται από πανίσχυρες πολυεθνικές επιχειρήσεις-κλειδιά με έδρα στη Silicon Valley ή στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Έτσι, η οικονομία της πλατφόρμας αποτελεί μια δεσπόζουσα μορφή του «ψηφιακού καπιταλισμού». Ως προνομιακός χώρος της πληροφοριακής και ψηφιακής διαμεσολάβησης έχει ευνοήτως αναδειχθεί η αγορά εργασίας, η οποία, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε τροχιά προϊούσας απορρύθμισης.

Έτσι, οι γνωστές πρακτικές της εξαγωγής εργασίας από την επιχείρηση και οι λογικές της υπεργολαβίας και φυγής από την άρρηκτα συνδεδεμένη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής μισθωτή εργασία -ανεξαρτήτως νεοφιλελεύθερης ή νεοκεϋνσιανής εκδοχής του- μέσω της ψηφιακής τους αναβάθμισης, τείνουν πια να αποτελέσουν τη νέα κυρίαρχη κανονικότητα στον κόσμο της εργασίας. Κανονικότητα δύσκολα αναστρέψιμη και ανατρέψιμη.

Η «οικονομία της πλατφόρμας»

Η πραγματοποιούμενη στο πλαίσιο της «οικονομίας της πλατφόρμας» οργάνωση της εργασίας, ουσιαστικά πια εξαϋλώνει τον παραδοσιακό, αλλά κρίσιμο για την πραγμάτωση της προστατευτικής αρχής, διαχωρισμό ελεύθερου και εργασιακού χρόνου, τόπου εργασίας και κατοικίας, ακόμη δε και προσωρινής διαμονής, τελικά εργασιακής και ιδιωτικής ζωής. Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει, όπως ήταν επόμενο, στη δημιουργία πρωτόγνωρων όσο και δυσχερών ζητημάτων νομικού χαρακτηρισμού. Δεσπόζουσα θέση έχει η προϊούσα υποχώρηση της έννοιας του μισθωτού υπέρ μιας, ενισχυόμενης τα τελευταία χρόνια, φυγής προς το σχήμα του αυτοαπασχολούμενου ανεξάρτητου επιχειρηματία.

Εμφανίζεται σαν «νομοτελειακή αναγκαιότητα» και «προσαρμογή» η υποταγή της εργασίας στις νέες συνθήκες οργάνωσης και λειτουργίας της παραγωγής (ευέλικτη επιχείρηση) στο πλαίσιο της «μεταφορντικής τεχνολογικής (ψηφιακής) ανασυγκρότησης» του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Το γεγονός αυτό δίδει νέα σημαντική ώθηση στη δυναμική μετάλλαξης του εργατικού δικαίου.

Για την ακρίβεια, δίνει ώθηση στον δραστικό εκφυλισμό της πρωταρχικής προστατευτικής λειτουργίας του εργατικού δικαίου, η οποία μετατρέπεται ουσιαστικά σε «υπολειπόμενο μέγεθος». Η εξελικτική πορεία μετατροπής της flexicurity σε flexiprecarity και του εργατικού δικαίου σε «δίκαιο απασχόλησης» αποτελούν έτσι χαρακτηριστικές εκδηλώσεις του διαμορφωνόμενου «νέου», γενετικά τροποποιημένου, εργατικού δικαίου.

Η ψηφιακή εργασία

Υπό την καταλυτική επίδραση της -ενταγμένης στις ανάγκες και τα προτάγματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης- επελαύνουσας ψηφιοποίησης, η αγορά εργασίας έχει πράγματι αναδειχθεί σε ένα ιδιαιτέρως πρόσφορο πεδίο ανάπτυξης και εφαρμογής της «οικονομίας της πλατφόρμας». Στο πλαίσιο αυτό, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις πλατφόρμες που, ανεξαρτήτως ειδικότερης μορφής οργάνωσης και λειτουργίας, υπηρετούν μία νέα μορφή ψηφιακής εργασίας. Σ’ αυτή δεσπόζει το λεγόμενο crowdwork ή crowdworking ή crowdsourcing.

Με την σηματοδοτική για το μέλλον -ακόμη νομικά ανεπεξέργαστη- αυτή μορφή οργάνωσης της εργασίας παρέχεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα για μία πολύπλευρα ελκυστική και συμφέρουσα κάλυψη των εργασιακών τους αναγκών, μέσω διαμεσολαβούμενης από το Διαδίκτυο προσφυγής σε εξωτερικές πηγές. Από την άλλη πλευρά, δημιουργείται μία παράλληλη, αμφίβολης νομιμότητας, διαδικτυακή αγορά εργασίας κατά -συνειδητή ή όχι- παράκαμψη της προστατευτικής εργατικής νομοθεσίας.

Είναι μία θυσία, μία πλημμελής και περιστασιακή αντιμετώπιση της κρίσης απασχόλησης, ενταγμένη στη στρατηγική της μεταφορντικής ανασυγκρότησης του νεοφιλελεύθερου, χρηματιστικού καπιταλισμού. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη ψηφιακή μορφή του outsourcing (crowdsourcing), δηλαδή εξωτερίκευσης της μισθωτής εργασίας, μέσω ανάθεσης σε τρίτο.

Το crowdworking

Δεσπόζουσα θέση στην ψηφιακή αυτή αγορά (ή παρα-αγορά) εργασίας παρουσιάζουν οι πλατφόρμες εκείνες, στις οποίες η διαμεσολαβούμενη εργασία έχει ως βασικό αποδέκτη τον επιχειρηματία, ο οποίος και την εντάσσει στη γενεσιουργό αξίας παραγωγική διαδικασία (crowdworking υπό στενή έννοια). Η πλατφόρμα αυτή διακρίνεται σε εσωτερική και εξωτερική.

Το κοινό χαρακτηριστικό του εσωτερικού και του εξωτερικού crowdworking συνίσταται στο ότι η διαμεσολαβούμενη από την πλατφόρμα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάληψη συμβατικής υποχρέωσης εκτέλεσης ορισμένης εργασίας απευθύνεται στο λεγόμενο crowd, δηλαδή στο πλήθος των χρηστών του Διαδικτύου. Ωστόσο, στην μεν πρώτη περίπτωση η πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται από τον ίδιο τον επιχειρηματία, μέσω δικής του πλατφόρμας, απευθύνεται δε στους χρήστες που ανήκουν στο δικό του προσωπικό, ή στο προσωπικό του ομίλου, στον οποίο ενδεχομένως ανήκει.

Στην δεύτερη περίπτωση, που δεσπόζει στην ιδιότυπη αυτή ψηφιακή αγορά εργασίας, το έργο της ψηφιακής εξωτερίκευσης της εργασίας, μέσω της σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς το crowd, είτε αναλαμβάνεται από την ίδια την επιχείρηση είτε, κατά κανόνα, ανατίθεται από αυτήν σε μια τρίτη, ειδικευμένη στον επίμαχο εργασιακό τομέα, πλατφόρμα. Αυτή απευθύνεται πια στο απεριόριστο πλήθος των χρηστών του Διαδικτύου.

Ενδιάμεσος η πλατφόρμα

Πρόκειται για κατ’ εξοχήν κυρίαρχη μορφή του crowdwork, η οποία καταλαμβάνει μία ευρύτατη κατηγορία αντικειμένων, απλών ή πιο σύνθετων, όπως είναι π.χ. η συγγραφή λημμάτων ενός λεξικού, η μετάφραση ενός κειμένου, ή η δοκιμή ενός software. Η σχετική δε σύμβαση συνάπτεται από τον crowdworker ή με την επιχείρηση ή -όπως κατά κανόνα συμβαίνει- με την πλατφόρμα.

Σ’ αυτή την περίπτωση με την πλατφόρμα συμβάλλεται και η επιχείρηση που παραλαμβάνει το αποτέλεσμα της εργασίας και καταβάλλει την αμοιβή. Πολλές πάντως φορές, μάλιστα, ο crowdworker δεν γνωρίζει ποιος τελικά είναι ο αποδέκτης της εργασίας του. Τόσο η ίδια η επιχείρηση όσο βεβαίως και βασικά η πλατφόρμα μπορούν να επιφυλαχθούν του δικαιώματός τους να αρνηθούν να αποδεχθούν το προϊόν της εργασίας.

Αυτό, εφόσον το κρίνουν μη ικανοποιητικό, χωρίς εγγύτερη ουσιαστική αιτιολόγηση, με αποτέλεσμα την μη καταβολή της συμφωνηθείσας αμοιβής. Μάλιστα σε περιπτώσεις πιο απαιτητικής και εκλεπτυσμένης εργασίας, όπως είναι π.χ. ο σχεδιασμός ενός λογοτύπου, αμείβεται ο επιτυχών το καλύτερο αποτέλεσμα, ή, πάντως, ο πρώτος που θα ολοκληρώσει επιτυχώς την ανατεθείσα εργασία, ενώ οι υπόλοιποι μένουν απλήρωτοι.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η εισαγγελική αρχή απέκλεισε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Φταίει μία ....μπαλαντέζα.

Από χθες το βράδυ, ο εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για «ακούσια καταστροφή από την πυρκαγιά» μακριά από κάθε εγκληματική ενέργεια, ενώ η φωτιά δεν είχε ακόμα τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπήρχε τίποτα που να συνηγορεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάποιο τυχαίο γεγονός. 

Η εισαγγελική αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες έρευνας για να προσδιοριστούν οι πραγματικές αιτίες αυτής της πυρκαγιάς. Πώς μπορεί να δώσει τα συμπεράσματα μιας μακράς έρευνας που δεν έχει ξεκινήσει; Είναι εκπληκτικό.

Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 19 μ.μ., οι 50 ερευνητές που διορίστηκαν δεν είχαν εισέλθει ακόμα εντός του κατεστραμμένου καθεδρικού ναού. Αλλά ο εισαγγελέας είχε ήδη εκδώσει την ετυμηγορία του: 
Τυχαία έγιναν όλα! Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος μήπως ανακαλυφθεί κάποια εγκληματική πράξη, κάποια νέα επίθεση ισλαμικής προέλευσης, ώστε παραλύει τους ηγέτες μας;

Αλλά αυτή η βιασύνη της εισαγγελίας να αποκλείσει τα εγκληματικά αίτια εγείρει φόβους ότι η αλήθεια θα κρυφθεί αν η έρευνα αποκαλύψει μια τρομοκρατική ενέργεια. Από πολιτική άποψη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καταδίκαζαν αμέσως όλους όσους εξέφραζαν αμφιβολίες για την μη ύπαρξη εγκληματικής πράξης.

Πώς ξεκίνησε μια πυρκαγιά στις 6:50 μ.μ. όταν οι εργαζόμενοι είχαν εγκαταλείψει τον χώρο στις 5:30 μ.μ.;

Πώς μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά όταν απαγορεύεται στον χώρο κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει πυρκαγιά; (ηλεκτρικά καλώδια, συγκολλήσεις).

Πώς μπορεί να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά τόσο γρήγορα, αν δεν υπάρχουν πολλαπλές ταυτόχρονες πυρκαγιές;

Πώς μπορεί κανείς να μην έχει υποψίες όταν καθημερινά γίνονται στόχος βανδαλισμών και καίγονται δύο εκκλησίες στη Γαλλία;

«Σύμφωνα με το PI-News, μια γερμανική ιστοσελίδα, 1063 επιθέσεις σε εκκλησίες ή χριστιανικά σύμβολα (σταυροί, εικόνες, αγάλματα) έχουν αναφερθεί στη Γαλλία το 2018. Μια αύξηση της τάξης του 17% σε σύγκριση με το 2017 (878). Ο ρυθμός των επιθέσεων αυξάνεται. (Ινστιτούτο Gatestone).
"Ένα άρθρο τον Ιανουάριο του 2017 αποκάλυψε ότι "οι ισλαμικές εξτρεμιστικές επιθέσεις κατά των Χριστιανών" αυξήθηκαν κατά 38%, από 273 επιθέσεις το 2015 σε 376 το 2016".
Και πώς να μην μας προβληματίσει αυτή η φωτιά που ξεσπάει τυχαία στη μέση της Μεγάλης Εβδομάδας;

Είναι αποτρόπαιο να βλέπει κανείς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία επιταχύνουν να συντρίψουν τον οποιονδήποτε αμφισβητήσει την «επίσημη γραμμή», να αγνοούν τις εικόνες μίσους και χαράς που δείχνουν να έχουν πολλοί μουσουλμάνοι στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν είναι ένα ή δύο απομονωμένα tweets, αλλά χιλιάδες μηνύματα μίσους που έχουν αγνοηθεί από τον Τύπο. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Για αυτούς τους φανατικούς, η φωτιά της Παναγίας των Παρισίων είναι "η εκδίκηση του Αλλάχ".

Είμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια έκρηξη μίσους, που για άλλη μια φορά απεικονίζει τη μεγάλη ψευδαίσθηση του «vivre- ensemble» ("ζούμε μαζί").

Όλα τα κόμματα κάνουν έκκληση για «εθνική ενότητα» ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη βαριά δοκιμασία. Αλλά ας είμαστε σαφείς, εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει εθνική ενότητα. Η Γαλλία είναι ήδη κατακερματισμένη, κάτω από τα χτυπήματα μιας μαζικής μετανάστευσης που αρνείται να ενταχθεί. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε.

Και μην υπολογίζετε σε κανέναν Macron για να μας προστατεύσει. Μόνο τα πατριωτικά κόμματα θα μπορέσουν να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Του Jacques Guillemain (Riposte Laique) / ΚΟ


Από εδώ


Αξίζει μια ματιά στο άρθρο του (.henrymakow.com). για την Παναγία των Παρισίων, ενώ μυστήρια είναι η πυρκαγιά στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ την ίδια μέρα.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καλές ειδήσεις» και πραγματικότητα

Καθώς η βασανιστικά μεγάλη προεκλογική περίοδος έχει εξελιχθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο φθοράς, στον οποίο συμμετέχουν όλοι εναντίον όλων – σύνηθες το φαινόμενο στο ελληνικό θέατρο πολιτικών σκιών –, ο κόσμος εξακολουθεί να κινείται χωρίς να ενδιαφέρεται για την ελληνική μελαγχολία.

Κατ’ αρχάς πολλοί είναι αυτοί που ανακαλύπτουν ότι ο αμερικανικός εναγκαλισμός στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε ασφυξία και, συνεπώς, κρατάνε πλέον αισθητά μικρότερο καλάθι, το οποίο χωράει πολύ λιγότερα ωφελήματα – κι αυτά με επιφύλαξη – από εκείνα που προσδοκούσαν λίγο καιρό νωρίτερα. Από μια άποψη, οι πλέον ψύχραιμοι αποδείχθηκε ότι είναι οι δημοσιογράφοι – κι αυτός είναι ένας σοβαρός πόντος για έναν κλάδο του οποίου η υπόληψη έχει δοκιμαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια.

Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πλέον ότι τα παιχνίδια που παίζονται δίπλα, γύρω και εντός της χώρας μας υπερβαίνουν κατά πολύ σε σοβαρότητα τον... μπερντέ πίσω από τον οποίο κινείται το πολιτικό μας σύστημα. Η αποκληθείσα και «διπλωματία των γαμπρών» στα αμερικανοτουρκικά θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ξυπνητήρι για όσους ακόμη εξακολουθούν να ονειρεύονται διπλωματικούς θριάμβους.

Σε ένα άλλο επίπεδο, το ευρωπαϊκό, η συμφορά που χτύπησε την Παναγία των Παρισίων συγκάλυψε κάπως ένα γαλλικό πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο: ότι η Γερμανία, στην προσπάθειά της να οχυρωθεί έναντι μιας πιθανής επόμενης κρίσης, δεν διστάζει να βάλει στον πάγο την κοινή πορεία με τη Γαλλία. Η οποία με τη σειρά της βλέπει τα χρέη της να εκτινάσσονται, την έκθεσή της στην Ιταλία να παραμένει υψηλότατη και τον Πρόεδρό της να στριμώχνεται πολιτικά όλο και περισσότερο στο εσωτερικό.

Η αδυναμία του Παρισιού να συμμαζέψει τα οικονομικά, οι αντιδράσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», η μόνιμη πια απειλή της Λεπέν, η μεταρρυθμιστική – με την όποια έννοια – ακινησία του κράτους και το φρενάρισμα των «οραμάτων» του Μακρόν ότι θα αλλάξει την Ευρώπη καθιστούν τη Γαλλία, μια κατ’ εξοχήν σύμμαχό μας, ιδιαίτερα εύθραυστη στο ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Εξάλλου η στροφή της Γερμανίας προς τον εαυτό της, ο κίνδυνος που συνιστά η Ιταλία, η άνοδος των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων και αρκετά ακόμη εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη έχουν αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση να εγκωμιάζεται η Ελλάδα ως μια από τις λίγες «καλές ειδήσεις» του ευρωσυστήματος. Ωστόσο τα εγκώμια δεν συνιστούν ισχύ και σταθερότητα. Όσοι ζούμε σε αυτήν τη χώρα το ξέρουμε καλύτερα απ’ όσους μας βλέπουν μόνο ως αριθμούς. Αν κάναμε και καμιά δημόσια συζήτηση της προκοπής, καλό θα ήταν, αλλά... δεν το βλέπουμε πιθανό.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα άκουσε και ο Γιαννούλης για τις «Πρέσπες» στα Γιαννιτσά! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σε παρακαλώ, δεν θέλω να σε ακούσω» είπε θαμώνας μαγαζιού εστίασης των Γιαννιτσών όταν πλησίασε στο τραπέζι του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γιαννούλης συγκέντρωσε πλήθος αποδοκιμασιών το μεσημέρι της Κυριακής περνώντας από καταστήματα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για τις δηλώσεις και τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων σε Γιαννιτσά και Έδεσσα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε να τον φωνάζει ο κόσμος ακόμα και «προδότη» μόλις τον αντίκρισαν, ενώ κάποιοι άλλοι του είπαν ότι είναι ανεπιθύμητος στην πόλη. Όπως φαίνεται και στο βίντεο είναι χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο ότι κάποιος δεν ήθελε καν να τον ακουμπήσει κι έτσι όταν πήγε να του χτυπήσει φιλικά την πλάτη, ο πολίτης άρχισε να φωνάζει «μη με ακουμπάς».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Περού που αυτοπυροβολήθηκε όταν πήγαν να τον συλλάβουν

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί αφού νωρίτερα αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, όταν αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht.

«Ο Άλαν Γκαρσία απεβίωσε«, ανακοίνωσε ο Ομάρ Κεσάδα, ο γενικός γραμματέας του κόμματος του πρώην προέδρου. Ο 69χρονος Γκαρσία, που υπηρέτησε δύο προεδρικές θητείες (1985-1990 και 2006-2011) απέρριπτε τις κατηγορίες σε βάρος του.

Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του γύρω στις 6.30 το πρωί για να τον συλλάβουν κατόπιν δικαστικής εντολής για μια υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που συνδέεται με το σκάνδαλο του βραζιλιάνικου κολοσσού Odebrecht.

Μέσα σε μια δεκαετία η κατασκευαστική εταιρεία είχε δώσει μίζες συνολικού ύψους 788 εκατομμυρίων δολαρίων σε δέκα χώρες της λατινικής Αμερικής για να εξασφαλίσει συμβάσεις. Η Odebrecht παραδέχτηκε ότι δωροδόκησε αξιωματούχους στο Περού με το ποσό των 29 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2005 μέχρι το 2014.

Ο Γκαρσία αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε κατεπειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Η υπουργός Υγείας Σουλέμα Τόμας είπε ότι υπέστη τρεις καρδιακές προσβολές στο χειρουργείο.

Την Τρίτη ο Γκαρσία είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί και ότι δεν σκόπευε να ζητήσει άσυλο σε άλλη χώρα, όπως είχε κάνει τον Δεκέμβριο. Τότε, είχε ζητήσει άσυλο στην Ουρουγουάη και παρέμεινε επί 16 ημέρες στην πρεσβεία της χώρας αυτής στη Λίμα. Το Μοντεβιδέο απέρριψε όμως το αίτημά του. Τις τελευταίες εβδομάδες επαναλάμβανε ότι «δεν υπήρχε καμία απόδειξη» που να τον συνδέει με οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια και, πολύ περισσότερο, με την εταιρεία Odebrecht ή κάποιον συνεργάτη της.

Ο Άλαν Γκαρσία γεννήθηκε το 1949 στη Λίμα. Το 1978 έγινε ο νεότερος βουλευτής της Συντακτικής Συνέλευσης και το 1985, σε ηλικία 36 ετών, ο νεότερος πρόεδρος του Περού. Επανεξελέγη στο ανώτατο αξίωμα το 2006.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε οκτώ απλά βήµατα περίπου 80.000 εγκλωβισµένοι ελεύθεροι επαγγελµατίες θα µπορέσουν να λάβουν σύνταξη µε τη νέα ρύθµιση.

Σε οκτώ απλά βήµατα περίπου 80.000 εγκλωβισµένοι ελεύθεροι επαγγελµατίες, αυτοαπασχολούµενοι και αγρότες θα µπορέσουν να λάβουν σύνταξη µε τη νέα ρύθµιση οφειλών που αναµένεται. Στον... πάγο βρίσκονται σήµερα περίπου 78.000 ελεύθεροι επαγγελµατίες και αγρότες, όπως και µερικές χιλιάδες ανεξάρτητα απασχολούµενοι (κυρίως µηχανικοί), ηλικίας κυρίως άνω των 62 ετών, που δεν µπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους, συνολικά οφείλουν στα Ταµεία σχεδόν 3,5 δισ. Το νέο σχήµα της ρύθµισης, ο µηχανισµός του οποίου προσφέρει συνολική αποµείωση οφειλής της τάξης του 60%-65%, αναµένεται να δώσει οριστική λύση στην πλειονότητα των εγκλωβισµένων που έχουν βρεθεί εκτός συστήµατος.

Εχουν θεµελιώσει

Η εξίσωση για τους µη µισθωτούς που οφείλουν σηµαντικό ποσό ανεξόφλητων εισφορών και γι’ αυτό τον λόγο στερούνται τη σύνταξή τους, ενώ έχουν θεµελιωµένο δικαίωµα, αναµένεται να είναι απλή.

Η εν λόγω µέριµνα της ρύθµισης αφορά όσους ασφαλισµένους του πρ. ΟΑΕΕοφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ, ασφαλισµένους του πρ. ΕΤΑΑ που οφείλουν πάνω από 15.000 ευρώ και του πρ. ΟΓΑ που χρωστούν πάνω από 4.000 ευρώ.

Αυτές οι κατηγορίες µπορούν να ενταχθούν στη ρύθµιση και εφόσον η νέα τους οφειλή πέσει κάτω από τα προβλεπόµενα όρια -είτε άµεσα είτε κατά τη διάρκεια της ρύθµισης-, θα µπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Προσοχή, κρίσιµο στοιχείο είναι πως ο οφειλέτης µπορεί να επιλέξει σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθµισης την εφάπαξ εξόφληση του υπόλοιπου αριθµού των δόσεων των ρυθµισµένων οφειλών ή τη µετάπτωση σε µικρότερο αριθµό δόσεων.

Τι συµβαίνει µε όσους έχουν ήδη πληρώσει εφάπαξ ποσά

Αν έχουν καταβληθεί εφάπαξ ποσά για την εξόφληση ασφαλιστικών οφειλών µε σκοπό τη συνταξιοδότηση, αλλά δεν επαρκούν ώστε η οφειλή να πέσει κάτω από τα προβλεπόµενα όρια (20.000, 15.000 ή 4.000), η οφειλή υπάγεται στη νέα ρύθµιση µε ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Αναλυτικά ακολουθείται η εξής διαδικασία:

Η αρχική οφειλή, όπως ήταν πριν πληρώσουν οι ασφαλισµένοι τα εφάπαξ ποσά (δίχως δηλαδή τον συνυπολογισµό των καταβολών), επανυπολογίζεται και «κουρεύεται» αντίστοιχα.

Από το νέο ποσό της οφειλής, που µπορεί να είναι και κατά 65% «κουρεµένο», αφαιρείται το ποσό που έχει καταβληθεί.

Το νέο χρέος που αποµένει εντάσσεται στη ρύθµιση των 120 δόσεων. Αν όµως το ποσό της νέας οφειλής, όπως προκύπτει µετά τον επανυπολογισµό, είναι µικρότερο από αυτό που καταβλήθηκε, το υπερβάλλον δεν αναζητείται.

Ο επανυπολογισµός κλειδί για τον χρόνο συνταξιοδότησης


Το Εθνος ετοίµασε έναν πλήρη οδηγό για τους «εγκλωβισµένους» ασφαλισµένους που αναζητούν διέξοδο στη συνταξιοδότηση. Αναλυτικά τα βήµατα που ανοίγουν την πόρτα της σύνταξης είναι:

1. Αίτηση για υπαγωγή στη ρύθµιση οφειλών στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρµα που προετοιµάζεται γι’ αυτό τον σκοπό. Η αίτηση αποσκοπεί κατ’ αρχάς στον προσδιορισµό της οφειλής µέσω της πλατφόρµας του ΕΦΚΑ.

2. Αίτηση για επανυπολογισµό της οφειλής. Στους οφειλέτες που επιλέγουν επανυπολογισµό του χρέους παρέχεται ενηµέρωση για το ύψος της οφειλής, όπως διαµορφώνεται πριν και µετά τον επανυπολογισµό.

Στον επανυπολογισµό εντάσσονται οι προερχόµενοι από πρ. ΟΑΕΕ και πρ. ΕΤΑΑ, αλλά όχι οι προερχόµενοι από τον πρ. ΟΓΑ, οι οποίοι όµως καρπώνονται «κούρεµα» προσαυξήσεων 100%.

Η εν λόγω κατηγορία µη µισθωτών -ελεύθεροι επαγγελµατίες, αυτοαπασχολούµενοι- έχουν συµφέρον να αιτηθούν την ένταξή τους στον επανυπολογισµό, καθώς µε τον τρόπο αυτό θα «κουρευτεί» σηµαντικά ακόµη και πάνω από 60% η οφειλή τους και έτσι θα µπορέσουν ακόµη και άµεσα να υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωρίζουν πως θα «κουρευτούν» αντίστοιχα και οι συντάξιµες αποδοχές τους και συνεπώς το τελικό ποσό της προσδοκώµενης σύνταξης.

Ωστόσο είναι ο µόνος τρόπος να απεγκλωβιστούν και να συνταξιοδοτηθούν αν δεν έχουν να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό που υπερβαίνει τα ποσά των 20.000 (πρ. ΟΑΕΕ), 15.000 (πρ. ΕΤΑΑ) ή 4.000 ευρώ (πρ. ΟΓΑ).

Η µόνη κατηγορία που ενδεχοµένως δεν έχει συµφέρον να ενταχθεί στον επανυπολογισµό είναι όσοι οφείλουν µικρό ποσό πάνω από τα αντίστοιχα όρια, το οποίο µπορεί να εξαλειφθεί µόνο µε το «κούρεµα» των προσαυξήσεων κατά 85%, και συνεπώς µπορεί να υποβληθεί αίτηση συνταξιοδότησης.

Αλλά και στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισµένος οφειλέτης πρέπει να σταθµίσει αν τον συµφέρει -σε σχέση πάντα και µε την ηλικία του- να αποπληρώνει µε παρακράτηση από τη µηνιαία σύνταξή του ένα σηµαντικό χρέος ή να λάβει µικρότερη σύνταξη αλλά να έχει ξεµπερδέψει µε το χρέος.

3. Αν η οφειλή που υπάγεται σε ρύθµιση, όπως προκύπτει µετά τον επανυπολογισµό, είναι κάτω από τα προβλεπόµενα όρια, ο οφειλέτης δικαιούται απονοµής σύνταξης και µπορεί άµεσα να υποβάλει αίτηση, εφόσον πληρούνται και οι λοιπές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις (όρια ηλικίας, χρόνος ασφάλισης κ.λπ.).

Αυτό σηµαίνει ότι αν ο οφειλέτης έχει το απαραίτητο όριο ηλικίας και τον απαιτούµενο χρόνο ασφάλισης (π.χ. 67 ετών και 15ετία ασφάλισης) και ταυτόχρονα το όριο της οφειλής του πέσει µε τον επανυπολογισµό κάτω από 20.000 ευρώ, αν προέρχεται από τον πρ. ΟΑΕΕ, κάτω από 15.000 ευρώ αν προέρχεται από το πρ. ΕΤΑΑ ή κάτω από 4.000 ευρώ αν προέρχεται από τον πρ. ΟΓΑ, τότε µπορεί να υποβάλει αµέσως αίτηση συνταξιοδότησης.

Αν η οφειλή που υπάγεται σε ρύθµιση, µετά τον επανυπολογισµό, είναι πάνω από τα προβλεπόµενα όρια (20.000 ευρώ πρ. ΟΑΕΕ, 15.000 πρ. ΕΤΑΑ και 4.000 πρ. ΟΓΑ), ο οφειλέτης πρέπει να περιµένει να αποπληρωθεί το υπερβάλλον ποσό µε το σύστηµα των δόσεων και µετά να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Ο οφειλέτης µπορεί να επιλέξει όποιο πλήθος δόσεων θέλει έως το «ταβάνι» των 120. Εκτιµάται, πάντως, ότι οι οφειλέτες στην πλειονότητά τους θα µπορέσουν µε τον επανυπολογισµό να υποβάλουν άµεσα αίτηση για σύνταξη.

4. Εφόσον η αίτηση συνταξιοδότησης δεν µπορεί να υποβληθεί άµεσα µετά τη ρύθµιση, ο οφειλέτης καταβάλλει τις δόσεις κάθε µήνα και µέχρι να αποπληρωθεί το υπερβάλλον ποσό, ώστε να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Το δοσολόγιο το επιλέγει ο ασφαλισµένος σε έως 120 δόσεις, µε ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ για τους αγρότες και τα 50 ευρώ για τους υπόλοιπους (ΟΑΕΕ - ΕΤΑΑ).

5 .Από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης έως την έναρξη καταβολής της σύνταξης αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής των δόσεων της ρύθµισης.

Στο χρονικό διάστηµα που µεσολαβεί µέχρι οι υπηρεσίες να βγάλουν την απόφαση συνταξιοδότησης, ο ασφαλισµένος δεν πληρώνει δόσεις.

Οι δόσεις που αντιστοιχούν στο µεσοδιάστηµα παρακρατούνται αθροιστικά από το ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται αναδροµικά. ∆ηλαδή όταν θα εκδοθεί η σύνταξη -όπως συµβαίνει παγίως-, ο ασφαλισµένος θα λάβει εκτός από το πρώτο µηνιάτικο και αναδροµικά ποσά για την περίοδο από την υποβολή της αίτησης έως την έκδοση της σύνταξης.

Γι’ αυτή την περίοδο της αναµονής οι δόσεις της ρύθµισης θα παρακρατηθούν από τα αναδροµικά της σύνταξης.

6. Ειδικά κατά την περίοδο χορήγησης προσωρινής σύνταξης παρακρατούνται από τη σύνταξη τα ποσά που αντιστοιχούν στο ελάχιστο ποσό δόσης, δηλαδή 30 ευρώ για τους αγρότες και 50 για τους υπόλοιπους.

Η διαφορά µεταξύ του ποσού της οφειλόµενης δόσης και του παρακρατηθέντος ελάχιστου ποσού δόσης παρακρατείται αθροιστικά από το ποσό της οριστικής σύνταξης που καταβάλλεται αναδροµικά για το διάστηµα αυτό.

7. Μετά την έκδοση της οριστικής σύνταξης και τον συµψηφισµό των δικαιούµενων αναδροµικών µε τα ποσά δόσεων που οφείλονται για το διάστηµα της αναµονής ή της χορήγησης προσωρινής σύνταξης, οι επόµενες δόσεις παρακρατούνται από το ποσό της σύνταξης κάθε µήνα.

8. Αν η αίτηση συνταξιοδότησης απορριφθεί -επειδή για παράδειγµα δεν υπάρχει το όριο ηλικίας ή ο απαραίτητος χρόνος ασφάλισης-, ο οφειλέτης υποχρεούται να αποπληρώσει εντός τριών µηνών από την επίδοση της απορριπτικής απόφασης το σύνολο των δόσεων που αντιστοιχούν στο διάστηµα της αναµονής, δηλαδή από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης έως την επίδοση της απορριπτικής απόφασης.


Παραδείγματα

Εµπορος του πρ. ΟΑΕΕ που οφείλει 37.444 ευρώ


Ασφαλισµένος έµπορος του πρ. ΟΑΕΕ που οφείλει σήµερα (βασική οφειλή και προσαυξήσεις) 37.444 ευρώ. ∆εν µπορεί να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αν δεν πέσει το χρέος του κάτω από 20.000 ευρώ.

Χωρίς τη ρύθµιση θα έπρεπε να πληρώσει εφάπαξ 17.444 ευρώ και τα υπόλοιπα 20.000 να του παρακρατούνται σε δόσεις από τη σύνταξη.

Εφόσον ενταχθεί στον επανυπολογισµό, το νέο χρέος του, µετά το «κούρεµα» βασικής οφειλής και προσαυξήσεων, πέφτει στα 13.519 ευρώ (συνολική αποµείωση 63,9%).

Μπορεί άµεσα να υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Οταν εκδοθεί η σύνταξή του, θα αρχίσει να του παρακρατείται κάθε µήνα ποσό 112 ευρώ από τη σύνταξη για την αποπληρωµή της οφειλής του, εφόσον επιλέξει το πλήρες πακέτο των 120 δόσεων. Για την περίοδο αναµονής ανάµεσα στην υποβολή της αίτησης και την απονοµή της σύνταξης οι οφειλόµενες δόσεις θα κρατηθούν από τα δικαιούµενα αναδροµικά της σύνταξης.


Εµπορος του πρ. ΟΑΕΕ που οφείλει 67.476 ευρώ

Ασφαλισµένος έµπορος του πρ. ΟΑΕΕ που οφείλει σήµερα (βασική οφειλή και προσαυξήσεις) 67.476 ευρώ. ∆εν µπορεί να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αν δεν πέσει το χρέος του κάτω από 20.000 ευρώ.

Χωρίς τη ρύθµιση θα έπρεπε να πληρώσει εφάπαξ 47.476 ευρώ και τα υπόλοιπα 20.000 να του παρακρατούνται σε δόσεις από τη σύνταξη. Εφόσον ενταχθεί στον επανυπολογισµό, το νέο χρέος του, µετά το «κούρεµα» βασικής οφειλής και προσαυξήσεων, πέφτει στα 22.118 ευρώ (συνολική αποµείωση 67,2%).

Μένουν να αποπληρωθούν 2.118 ευρώ για να µπορέσει να υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Εφόσον επιλέξει το πλήρες πακέτο των 120 δόσεων, η µηνιαία δόση βγαίνει στα 184 ευρώ. Καταβάλλοντας 184 ευρώ τον µήνα, σε 12 µήνες θα µπορέσει να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Από τη στιγµή της υποβολής θα πάψει να πληρώνει τα 184 ευρώ τον µήνα και θα περιµένει την έκδοση της σύνταξης.

Εφόσον λάβει στο µεσοδιάστηµα προσωρινή σύνταξη, θα του παρακρατείται 50 ευρώ τον µήνα για την οφειλή του.

Οταν εκδοθεί η οριστική σύνταξή του, θα αρχίσει να του παρακρατείται κάθε µήνα ποσό 184 ευρώ από τη σύνταξη για την αποπληρωµή της οφειλής του.

Για την περίοδο αναµονής ανάµεσα στην υποβολή της αίτησης και την απονοµή της σύνταξης, οι οφειλόµενες δόσεις -ύστερα από συµψηφισµό και µε τα τυχόν ποσά που του κρατήθηκαν από την προσωρινήθα κρατηθούν από τα δικαιούµενα αναδροµικά της σύνταξης.


Αγρότης του πρ. ΟΓΑ που οφείλει 7.074 ευρώ

Ασφαλισµένος αγρότης του πρ. ΟΓΑ που οφείλει σήµερα (βασική οφειλή και προσαυξήσεις) 7.074 ευρώ. ∆εν µπορεί να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αν δεν πέσει το χρέος του κάτω από 4.000 ευρώ.

Χωρίς τη ρύθµιση θα έπρεπε να πληρώσει εφάπαξ 3.074 ευρώ και τα υπόλοιπα 4.000 να του παρακρατούνται σε δόσεις από τη σύνταξη.

Εφόσον ενταχθεί στη ρύθµιση, το νέο χρέος του, µετά το «κούρεµα» 100% των προσαυξήσεων πέφτει στα 5.920 (συνολική αποµείωση 16,3%).

Μένουν να αποπληρωθούν πλέον 1.920 ευρώ για να µπορέσει να υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Εφόσον επιλέξει το πλήρες πακέτο των 120 δόσεων, η µηνιαία δόση βγαίνει στα 49 ευρώ.

Καταβάλλοντας 49 ευρώ τον µήνα, σε 40 µήνες, δηλαδή σε 3 χρόνια και 4 µήνες, θα µπορέσει να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Εφόσον θέλει να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα, µπορεί να επιλέξει ένα πιο «σφιχτό» πακέτο δόσεων, όπως για παράδειγµα 60 δόσεις που οδηγούν σε µηνιαία δόση 100 ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση θα µπορεί να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης σε 19 µήνες, δηλαδή σε έναν χρόνο και επτά µήνες. Από τη στιγµή της υποβολής θα πάψει να πληρώνει τη µηνιαία δόση και θα περιµένει την έκδοση της σύνταξης.

Εφόσον λάβει στο µεσοδιάστηµα προσωρινή σύνταξη, θα του παρακρατείται 30 ευρώ τον µήνα για την οφειλή του.

Οταν εκδοθεί η οριστική σύνταξή του, θα αρχίσει να του παρακρατείται κάθε µήνα το µηνιαίο ποσό δόσης που έχει επιλέξει από τη σύνταξη για την αποπληρωµή της οφειλής του. Για την περίοδο αναµονής ανάµεσα στην υποβολή της αίτησης και την απονοµή της σύνταξης οι οφειλόµενες δόσεις -ύστερα από συµψηφισµό και µε τα τυχόν ποσά που του κρατήθηκαν από την προσωρινή- θα κρατηθούν από τα δικαιούµενα αναδροµικά της σύνταξης.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια: Περισσότερες από 70 προσαγωγές

Περισσότερες από 70 προσαγωγές έχουν γίνει έως τώρα στη νέα επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων, την οποία πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί η ΕΛΑΣ.

Aυτή τη φορά η επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην οποία μετέχουν πολλοί αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, γίνεται σε δύο κτίρια που έχουν καταληφθεί εδώ και χρόνια, ένα στην οδό Μπουμπουλίνας και ένα στη Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και σε μια οικία για υπόθεση ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην οδό Τζαβέλλα, καθώς και σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία, όπου είχαν γίνει συλλήψεις για ναρκωτικά.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανοί όλα τα θύματα του τραγικού τροχαίου στην Πορτογαλία με 29 νεκρού

29 γερμανοί πολίτες -11 άνδρες και 18 γυναίκες-σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας, όπου παραθέριζαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα αφού μια γυναίκα που είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Φουντσάλ υπέκυψε. Από τους 28 τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, «μία γυναίκα, αλλοδαπή» υπέκυψε στα τραύματά της, ανακοίνωσε ο γιατρός Πέντρου Φρέιτας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Άλλοι τρεις χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

 Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 τουρίστες, ένας ξεναγός και ο οδηγός όταν σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, στην κοινότητα Σάντα Κρουζ, ανατολικά της Φουντσάλ, της πρωτεύουσας του αρχιπελάγους. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα ανακοίνωσε, πριν γίνει γνωστό ότι ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, πως όλα τα θύματα είχαν γερμανική υπηκοότητα.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!