EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

Ο αφορολόγητος λαϊκισμός και οι ευρωεκλογές

Ο εξυπνακισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναγγείλει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου και να προκαλέσει τον πρωθυπουργό να την συνυπογράψουν και να την ψηφίσουν είναι μια ανεύθυνη πολιτική τρίπλα που έγινε αφενός για να διασκεδαστεί η ήττα του αδελφού κόμματος της ΝΔ στην Ισπανία και αφετέρου να θολώσει το νεοφιλελεύθερο αντιλαϊκό πρόγραμμα του κόμματός του.

Η υποκριτικότητα αυτής της πολιτικής κίνησης φάνηκε από την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ: «Όταν τον Φεβρουάριο καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση του αφορολόγητου σφυρίζατε αδιάφορα… Την Πρωτομαγιά το θυμηθήκατε… Σας την στέλνουμε για να πάρετε μια ιδέα». Αυτό δεν σημαίνει πως και η τότε κίνηση του ΚΙΝΑΛ δεν είχε ψηφοθηρική σκοπιμότητα. Ως γνωστόν, η μη εφαρμογή του αφορολόγητου τελεί υπό την έγκριση των δανειστών.

Όταν η κυβέρνηση μέσω των υπερπλεονασμάτων κέρδισε τη μη περικοπή των συντάξεων αφού έπεισε για τη σταθερότητα του δημοσιονομικού χώρου που δημιούργησε, αμέσως μετά –ενώ είναι θέμα του 2020 και της μετεκλογικής διαπραγμάτευσης- κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ πρόταση νόμου τον Φεβρουάριο σε στιλ «τούκα προ» που λέγαμε παιδιά…

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και η κα. Γεννηματά γνωρίζουν καλά πως οι κινήσεις τους αυτές είναι άκαιρες, ενδεχομένως και αντιευρωπαϊκές με την έννοια της μη συνεννόησης και ότι θα μπορούσαν εύκολα να ενταχθούν στη ρητορική του λαϊκισμού. Η καταστροφολογία και η ψευδολογία τους άλλωστε όπως καταγράφτηκε τους δώδεκα τελευταίους μήνες και όπως ακυρώθηκε από την πραγματικότητα, το επιβεβαιώνει.

Σε ότι αφορά τους μύδρους που εξαπολύει ο κ. Μητσοτάκης και η κα. Γεννηματά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψέματα, τον λαϊκισμό, τα σκισμένα μνημόνια της προεκλογικής περιόδου του 2015 και του α’ εξαμήνου, είναι σαφές πως δεν επρόκειτο ούτε για ψέματα, ούτε για λαϊκισμό, αλλά για λάθος ανάλυση και βλακεία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνθηκολόγηση, απέδειξε ότι μαθαίνει γρήγορα, ειδικά εάν συγκριθεί με το ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου που του πήρε μία 4ετία, αν όχι δύο, για να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα. Για τη ΝΔ ξέρουμε όλοι πως διαχειρίστηκε την «επανίδρυση του κράτους» την περίοδο του 2004-2009, με 150.000 προσλήψεις και με τη χρεοκοπία.

Και επειδή όλα αυτά γίνονται στο α’ ημίχρονο, δηλαδή τις ευρωεκλογές, ο κάθε πολίτης αναρωτιέται τι έκαναν την 5ετία 2014-2019 οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Στρασβούργο, εκτός από το να απουσιάζουν από κρίσιμες ψηφοφορίες (γενοκτονία Ποντίων κλπ) και να βολεύουν συγγενείς τους. Κανείς δεν ξέρει τι έκαναν στο Ευρωκοινοβούλιο.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θέλεις δημαρχία; Tαμιακή και...POS

Σε κοινή καταγγελία προχώρησαν έξι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικούς και απαγορευτικούς όρους συμμετοχής στις τοπικές εκλογές και εκτιμώντας ότι...
«το αστικό σύστημα προστατεύεται ποικιλότροπα από τις ενοχλητικές παρουσίες».

Στην καταγγελία τους οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και Πολιτική Οργάνωση «ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ» τονίζουν:

«Είναι γνωστές οι μέθοδοι του κράτους, των μηχανισμών του και των καθεστωτικών ΜΜΕ για την προβολή των κομμάτων τους, τον αποκλεισμό των μη αρεστών και τη χειραγώγηση του λαού. Σε όλα αυτά προστίθεται και ένα πλαίσιο πολλαπλών όρων και υποχρεώσεων, προκειμένου ένα συνδυασμός να συμμετάσχει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Για κάθε συνδυασμό, που στηρίζεται στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων και όχι σε κοινοβουλευτικά κόμματα με κρατικές επιχορηγήσεις, σε επιτελεία και οικονομικούς παράγοντες, αυτοί οι όροι και οι υποχρεώσεις είναι τόσο ασφυκτικοί και απαγορευτικοί, ώστε αποδεικνύεται ότι τελικά στοχεύουν στον αποκλεισμό και όχι στην διαφάνεια και την πάταξη της διαπλοκής, όπως επικαλούνται. Τα περί διευκόλυνσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά αποτελούν μια ακόμα απάτη του πολιτικού συστήματος.

Εκτός από τα απαιτούμενες υπεύθυνες δηλώσεις, τα πιστοποιητικά γέννησης και τα άλλα έγγραφα προς το Πρωτοδικείο, ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα αντιδημοκρατικά εμπόδια και τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις :

· Απαγορεύεται από τον «Κλεισθένη» να θέσει υποψηφιότητα για σύμβουλος στις τοπικές εκλογές οποιοσδήποτε μεμονωμένος υποψήφιος και στερεί το δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε συνδυασμούς που δεν έχουν αριθμό υποψηφίων όσες και οι έδρες του συμβουλίου. Παρόλα αυτά προβάλλεται ότι είναι δημοκρατικός ο νόμος λόγω της εκδοχής της απλής αναλογικής. Να θυμίσουμε ότι στις βουλευτικές εκλογές δεν είναι υποχρεωτικό και θεωρείται δικαίως αντιδημοκρατικό να στερούν το δικαίωμα υποψηφιότητας σε συνδυασμούς που δεν έχουν 300 υποψηφίους.

· Στήνονται οικονομικά εμπόδια με την υποχρεωτική κατάθεση ακριβών παράβολων αφού κάθε συνδυασμός χρειάζεται να καταθέσει 200 ευρώ για τον επικεφαλής και 50 για κάθε σύμβουλο.

· Υποχρεώνεται κάθε συνδυασμός να υποστεί ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος με τους φόρους για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων και με το κόστος του χαρτιού να αποτελεί πάνω από τα 2/3 του συνολικού κόστους, αφού το χαρτί για τα ψηφοδέλτια δεν έχει ατέλεια. Αυτό συμβαίνει σε αντίθεση με τις βουλευτικές και τις ευρωεκλογές όπου ισχύει η ατέλεια και αφού το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε την επέκταση της ατέλειας στις τοπικές εκλογές, όπως είχε ζητηθεί σε σχετική παράσταση.

· Η εφορία απαιτεί έκδοση ΑΦΜ, βιβλία εσόδων-εξόδων, εισάγοντας τον κρατικό έλεγχο στην πολιτική δράση και αντιμετωπίζοντας την πολιτική δράση σαν να πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα.

· Το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά άνοιγμα διαδικτυακής μερίδας, με λήψη κωδικού μέσω αποστολής θεωρημένων εγγράφων σε υπηρεσία και καταχώρηση κινήσεων στο διαδίκτυο.

· Οι τράπεζες κάνουν το άνοιγμα του υποχρεωτικού λογαριασμού από κάθε συνδυασμό με προσκόμιση τουλάχιστον 4 εγγράφων από τον επικεφαλής. Μόνο μέσα από το λογαριασμό θα πληρώνονται τα έξοδα και στον οποίο θα κατατίθενται τα έσοδα με ταυτόχρονες βεβαιώσεις.

· Η Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων ζητά κατάθεση μετά τις εκλογές μιας σειράς παραστατικών, καταστάσεων και εγγράφων για έλεγχο.

Αν κάποιος από αυτούς τους όρους δεν τηρηθεί επιβάλλεται αποκλεισμός από τις εκλογές, πρόστιμα, έκπτωση από τη θέση όσων εκλεγούν. Έρχονται να χτυπήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε λαϊκές Οργανώσεις και συλλογικότητες που θέλουν να υπηρετήσουν με τη συμμετοχή στις εκλογές την επικοινωνία των θέσεων τους με το λαό, κόντρα σε κρατικές παρεμβάσεις και σε «από κοινού» διαχείριση με το κράτος. Τελικά πλήττουν ανοικτά το πολιτικό δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Δεν πείθει ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα της «διαφάνειας» και της πάταξης της διαφθοράς, όπως υποκριτικά διατείνονται η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα του συστήματος αυτού. Του συστήματος δηλαδή της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της διαφθοράς! Διαφθορά μάλιστα που αντιμετωπίζεται ως πιο πιθανή στις δημοτικές απ΄ ότι στις βουλευτικές εκλογές! Αποτελεί μέρος ανάλογων πρακτικών με τις επεμβάσεις του κράτους στο συνδικαλισμό, με πιο κραυγαλέες τις «εφόδους» του ΣΔΟΕ σε Σωματεία εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε το αντιδημοκρατικό πλαίσιο εμποδίων συμμετοχής στις τοπικές εκλογές των κινήσεων που δεν δέχονται καμιά κρατική χρηματοδότηση και τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο από μεριάς του κράτους»...Πηγή   documentonews.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε και έναν λογαριασμό ΔΕΗ αξίας ρεύματος 10 ευρώ. Και μετά απορείς γιατί ερήμωσε η χώρα;;;

Η ΔΕΗ για να αντεπεξέλθει στις δαπάνες της και το μισθολογικό κόστος έχει φεσώσει την αγορά με πάνω από μισό δισ. ευρώ.

Στις 7 Μαρτίου 2019 για να κρατήσουν την ΔΕΗ ανοιχτή μέχρι τις βολευτικες εκλογες με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών εκταμιεύθηκε από τα χρήματα των φορολογουμένων κονδύλι ύψους 550,7 εκατ. για την προπληρωμή της φετινής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της γενικής κυβέρνησης και των δήμων.

Οι τράπεζες, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, δέχθηκαν να της δώσουν δάνειο 200 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει την 1η Μαΐου ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Αυτό που δεν ανακοινώθηκε είναι ότι οι τράπεζες για να μπορέσουν να δανείσουν τη ΔΕΗ ζήτησαν και πήραν ως ενέχυρο τις μετοχές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Δείτε και πως βρίσκουν τις ψήφους για να μας σώζουν κάθε φορά οι πολιτικοί μας στέλνοντας τον λογαριασμό στον λαό. Η μείωση του προσωπικού κατά 5.860 άτομα μέχρι το 2022 και η αναπροσαρμογή των τιμολογίων προς τα πάνω αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου Mckinsey για τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της ΔΕΗ, κατάλαβες τώρα;;;

Δείτε και έναν λογαριασμό ΔΕΗ αξίας ρεύματος 10 ευρώ. Και μετά απορείς γιατί ερήμωσε η χώρα;;; Είδες η ΔΕΗ.......

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου και περαιτέρω ευτελισμός της πολιτικής ζωής

Θα ήταν εξαιρετικά διασκεδαστική και θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα λαϊκής θεατρικής επιθεώρησης στο Δελφινάριο, αν δεν ήταν τόσο ενδεικτική της βαθιάς σήψης και παρακμής που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή της χώρας αυτά τα χρόνια της μνημονιακής εθνικής και κοινωνικής καταστροφής. 

Από Γ.Α.


Πρόκειται για την ανάληψη του υπουργείου Τουρισμού από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, για αντικατάσταση της ακροδεξιάς Έλενας Κουντουρά που έβαλε πλώρη για την Ευρωβουλή. Ή έτσι ελπίζει, μιας και η αναμενόμενη εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει και πολλή αισιοδοξία. 

Ο Θεοχαρόπουλος υπουργός, λοιπόν! Και γιατί όχι, θα ρωτήσει κάποιος, που έχει δει τόσους και τόσους από εκείνους που δεν έχουν αφήσει μνημόνιο για μνημόνιο που να μην το στηρίξουν, να παίρνουν υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα. 

Πράγματι, ως προς αυτό ο Θεοχαρόπουλος είναι ένας από τον σωρό. Άλλωστε, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι του 2015 έχει γίνει σημαιοφόρος της μνημονιακής πολιτικής. 

Το ιλαροτραγικό με τον ανεκδιήγητο αυτόν τυπάκο είναι ότι μόλις πριν κάποιους μήνες, τον Αύγουστο 2018, με αγόρευσή του στη Βουλή, απαιτούσε την παραίτηση του Τσίπρα, κατονομάζοντάς τον ως υπεύθυνο για τη απώλεια της ζωής μιας εκατοντάδας ανθρώπων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της ανατολικής Αττικής. 

Τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη; Πείστηκε πως ο Τσίπρας δεν έφταιγε; Μα στην περίπτωση αυτή δεν θα έπρεπε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, όπως δημοσίως είχε εξαπολύσει τις κατηγορίες; 

Ή μήπως μπροστά στην υπουργική θέση δεν έχει καμιά σημασία, πλέον, ο θάνατος εκατό ανθρώπων; 

Ο φαιδρός αυτός πολιτικάντης, που όταν έγινε υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα ο Κουβέλης δεν δίστασε να τον αποδοκιμάσει, εκφράζοντας “θλίψη και λύπη”, δεν προκαλεί τα ίδια συναισθήματα και για το άτομό του. 

Ούτως ή άλλως, πρόκειται για ασήμαντο διάττοντα αστέρα απ’ αυτούς που αφού εμφανιστούν για λίγο στο στερέωμα, κάνουν τη βρομοδουλειά για την οποία προορίζονται και πάνε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
 

Το τραγικό είναι πως αυτά τα άνευ ήθους και τσίπας άτομα και οι θλιβεροί ηγετίσκοι τύπου Τσίπρα που τους περισυλλέγουν μέσα στην απελπισία για την επιβίωση της κυβέρνησης έστω και για μερικές εβδομάδες ακόμη, φανερώνουν και το μέγεθος της συνολικότερης εξαχρείωσης που επικρατεί στο καθεστωτικό μνημονιακό κατεστημένο. 

Πρόκειται για θλιβερά ανθρωπάκια που εκεί που βγάζουν γέλιο ακράτητο, υπενθυμίζουν συνάμα το πόσο αναγκαίος είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για την κάθαρση της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας από την κόπρο του Αυγεία. Με την ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που εξυπηρετούν οι κάθε είδους φαιδροί και συνάμα επικίνδυνοι Θεοχαρόπουλοι.
 Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις (Video)

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Εσωτερικών για τις 120 δόσεις στο υπουργείο Οικονομικών

Ο κ. Τσακαλώτος  ανέφερε πως με το νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο στη Βουλή αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα και χαρακτήρισε μεγάλο λάθος αν καθυστερήσει η συζήτηση στη Βουλή λόγω της πρόθεσης του κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως το καινοτόμο στοιχείο της ρύθμισης αυτής είναι το κούρεμα της βασικής οφειλής δηλαδή το κούρεμα του κεφαλαίου με τον επαναπροσδιορισμό της οφειλής.

Το δεύτερο καινοτόμο στοιχείο είπε η κ. Αχτσιόγλου είναι το κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85%. Η εξόφληση θα γίνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.

Επίσης ανέφερε πως με το νομοσχέδιο αυτό ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα των δικαιούχων σύνταξης χηρείας.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνουν οι ρυθμίσεις των χρεών στην εφορία ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε τη ρύθμιση αυτή ανάσα για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν οφειλές στους δήμους. Στη ρύθμιση υπάγονται όλοι ανέφερε και τόνισε πως υπάρχει πλάνο διαγραφής προσαυξήσεων.

Αλ. Χαρίτσης: Ρύθμιση ανάσα για τους οφειλέτες σε δήμους. Εξόφληση οφειλών με έως 100 δόσεις και δυνατότητα έως και ολικής διαγραφής των προσαυξήσεων

Ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα με έως 100 δόσεις και με δυνατότητα μείωσης έως και πλήρους διαγραφής των προσαυξήσεων περιλαμβάνει τροπολογία που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, που παρουσίασαν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και των πρόστιμα αυτών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης), που έχουν βεβαιωθεί στο παρελθόν ή θα βεβαιωθούν τους επόμενους δύο μήνες. Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου, το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες από τη δημοσίευση της ρύθμισης στο ΦΕΚ.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα αφενός σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες να ανταποκριθούν σε χρονίζουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις και αφετέρου στους ίδιους τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, να αυξήσουν σημαντικά τη ροή των εσόδων τους και να εισπράξουν απαιτήσεις που επί μακρό χρόνο δεν εξυπηρετούνταν. Οι συνολικές οφειλές προς τους δήμους, σύμφωνα με στοιχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, που επικαλέστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι περίπου 2,7 εκατ. ευρώ , ενώ μαζί με τα νομικά τους πρόσωπα το ποσό υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.

Οι οφειλές θα καταβάλλονται με απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Το ποσοστό της απαλλαγής εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων της εξόφλησης. Όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ η απαλλαγή είναι ολική (100%).

Εάν εξοφληθούν από δύο έως 24 δόσεις, το «κούρεμα» είναι κατά ποσοστό 80%, από 25 έως 48 δόσεις, απαλλάσσεται το 70%, σε 49 έως 72 δόσεις, η μείωση προσαυξήσεων είναι της τάξης του 60%, ενώ αν οι οφειλές εξοφληθούν από 73 έως 100 δόσεις, ο οφειλέτης διαγράφεται το 50% των προσαυξήσεων.

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες (τουλάχιστον 20 ευρώ) εκτός της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων.

Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη. Επίσης η ρύθμιση της οφειλής καταργείται αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει τρεις συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, δεν υποβάλει στο δήμο τις προβλεπόμενες δηλώσεις για την επιβολή του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και του τέλους παρεπιδημούντων, μαζί με τις περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. και το εκκαθαριστικό Φ.Π.Α., ή έχει υποβάλει αναληθή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.

Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνσή με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης, από την επομένη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση για χρέη στους δήμους αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια ανάλογης ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών το 2017, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία η νέα ρύθμιση, καθώς σημαντικός αριθμός οφειλετών δεν υπέβαλε σχετική αίτηση εξαιτίας περιορισμένης χρονικής διάρκειας της δυνατότητας υπαγωγής στη ρύθμιση εκείνη, όσο και λόγω ελλιπούς σχετικής ενημέρωσης από τους δήμους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δωρεάν WiFi σε 3.000 δημόσιους χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Γράφημα)

Στη δημιουργία περίπου 3.000 σηµείων ασύρµατης πρόσβασης σε δηµόσιους χώρους για δωρεάν Ίντερνετ σε όλη την επικράτεια προχωρεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το προσεχές διάστηµα, µε στόχο να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και σηµεία ενδιαφέροντος, στα οποία συµπεριλαµβάνονται νησιά και τουριστικοί προορισµοί.

Παράλληλα, έως τα τέλη Μαΐου εκτιµάται ότι θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισµός για την τοποθέτηση WiFi σε όλα τα οχήµατα του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ, προκειµένου οι Αθηναίοι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις καθηµερινές µετακινήσεις τους «σερφάροντας» χωρίς να καταναλώνουν τα δεδοµένα των προγραµµάτων τους.

Η ύπαρξη σηµείων WiFi αποτελεί µία ιδιαίτερα σηµαντική και πολύ δηµοφιλή υποδοµή τόσο µεταξύ των Ελλήνων όσο και των τουριστών, ενώ η ύπαρξή της θα δώσει σε επόµενο στάδιο τη δυνατότητα να «χτιστούν» υπηρεσίες απαραίτητες για τους τουρίστες που σχετίζονται µε την αναζήτηση χρήσιµων πληροφοριών, σηµείων ενδιαφέροντος αλλά και χαρτών της περιοχής.
Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να στηθεί δηµόσιο δίκτυο ασύρµατης πρόσβασης στο Ιντερνετ, καθώς παλαιότερο πρόγραµµα για τη δηµιουργία 600 hotspots δεν είχε προχωρήσει σύµφωνα µε τα αναµενόµενα, αφού δύο χρόνια µετά την εφαρµογή του εντοπίστηκε ότι δεν λειτουργούσαν ούτε τα µισά σηµεία, ενώ µεγάλος αριθµός δεν είχε καν εγκατασταθεί.

Η προκήρυξη για τον διαγωνισµό αναµένεται να βγει στον αέρα τις επόµενες ηµέρες και θα αφορά την εγκατάσταση σηµείων ασύρµατης πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο σε περίπου 3.000 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το έργο «WiFi4GR - Ανάπτυξη δηµοσίων σηµείων ασύρµατης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο», αρχικού προϋπολογισµού 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικού προϋπολογισµού 14,8 εκατ. µε το δικαίωµα προαίρεσης. Αντικείµενο του έργου είναι η προµήθεια και εγκατάσταση σηµείων ασύρµατης πρόσβασης-WiFi (hotspots) στο ∆ιαδίκτυο σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη της λειτουργίας τους για διάστηµα τουλάχιστον τριών ετών.

ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ

Τα ακριβή σηµεία στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστηµα θα υποδειχθούν από τους δήµους και θα αφορούν τόσο υπαίθριους όσο και κλειστούς δηµόσιους χώρους, και συγκεκριµένα πλατείες, πεζόδροµους, παιδικές χαρές, δηµοτικές βιβλιοθήκες, µουσεία κ.λπ. Συνολικά θα εγκατασταθούν 11.600 access points, τα οποία θα κατανεµηθούν σε 2.900 περιοχές σε όλη την επικράτεια. Βασικό χαρακτηριστικό των χώρων που θα επιλεγούν είναι η ιδιαίτερη πληθυσµιακή συγκέντρωση και θα περιλαµβάνουν χώρους συνάθροισης κοινού, χώρους αναµονής-µετακίνησης, χώρους εκδηλώσεων, σηµεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ θα γίνει προσπάθεια να κατανεµηθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση. Τα σηµεία εγκατάστασης θα υποδειχθούν από τους κατά τόπους δήµους, σύµφωνα µε τις οδηγίες της αναθέτουσας Αρχής.

Οι προδιαγραφές του δικτύου θα πρέπει να καλύπτουν την ταυτόχρονη σύνδεση στο ∆ιαδίκτυο τουλάχιστον 50 ατόµων ανά σηµείο ασύρµατης πρόσβασης. Το δίκτυο διανοµής θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης µελλοντικών αναγκών εξοπλισµού αυξηµένων κατά 50%, χωρίς αντικατάσταση ή/και προσθήκη εξοπλισµού. Βάσει του «σεναρίου» που πρέπει να καλυφθεί, οι πολίτες, εισερχόµενοι στον χώρο κάλυψης, θα ειδοποιούνται ότι βρίσκονται σε περιοχή κάλυψης και θα εισέρχονται σε ένα πόρταλ απ’ όπου θα ενηµερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειµένου να συνδεθούν. Οι σχετικές οδηγίες θα παρέχονται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η χρήση του δικτύου στην αρχική φάση δεν θα απαιτεί την εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ενώ θα έχει περιορισµό χρόνου, πιθανότατα µίας ώρας συνεχούς σύνδεσης. Επειτα από αυτό το διάστηµα ο χρήστης θα αποσυνδέεται αυτόµατα και θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επανασυνδεθεί. Ωστόσο, µελλοντικά η πρόσβαση σε σελίδες πληροφοριακού χαρακτήρα µε εγγραφή δεν θα έχει χρονικό περιορισµό. Για την ολοκλήρωση του έργου θα υπογραφεί συµφωνία-πλαίσιο µε τρεις οικονοµικούς φορείς, η οποία θα έχει διάρκεια τριών ετών και δυνατότητα παράτασης για ακόµη έναν χρόνο.

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Οπως επισηµαίνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο γενικός γραµµατέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Βασίλης Μαγκλάρας, «στόχος µας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, η οποία έχει αναγνωριστεί ως ένας σηµαντικός παράγοντας για την οικονοµική ανάπτυξη αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η δηµιουργία των σηµείων αυτών θα συµβάλει, µεταξύ άλλων, στην παροχή προστιθέµενης αξίας σε αναπτυξιακές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές, ενώ θα κάνει το ∆ιαδίκτυο προσιτό και σε χρήστες οι οποίοι δεν βρίσκονται σε σταθερό χώρο. Ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες της χώρας, βελτιώνοντας περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας». Ιδιαίτερα σηµαντική παράµετρος, όµως, σύµφωνα µε τον ίδιο, είναι το γεγονός ότι οι υποδοµές θα µπορούν να αξιοποιηθούν και για τη µελλοντική υλοποίηση υποδοµών έξυπνων πόλεων, όπως η δηµιουργία δικτύων αισθητήρων περιβαλλοντικών συνθηκών, ρύθµισης της κυκλοφορίας κ.λ.π.Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ασύλληπτη τραγωδία στη Μόσχα - Τουλάχιστον 13 νεκροί από την πυρκαγιά στο αεροσκάφος (Photo, Video)

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά και την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε σήμερα ένα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, μετέδωσε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

"Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται", είπε η πηγή αυτή.

Το πλήρωμα του Sukhoi Superjet 100, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.
"Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του", είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 "επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους" και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί. "Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.Посадка пылающего Sukhoi Superjet 100 в Шереметьево. Пилоты - стальные люди
1,409 people are talking about this

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!