EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

Η «δημοκρατία του Κέντρου» ευνουχίζει την Πολιτική

Η προσεκτική ανάγνωση των θεωρητικών (αλλά και ιστορικών) προσεγγίσεων για την δημοκρατία καταδεικνύει το εγγενές συγκρουσιακό της περιεχόμενο. Είναι πασίδηλο ότι η δημοκρατία δεν είναι απλώς ένα «συμβολικό πράγμα», ένα σύνολο σταθερών αξιών και νομικών κανόνων, ένα άθροισμα δικαιωμάτων που μοιράζονται ισομερώς σε όσους τα επιζητούν ή τα επικαλούνται. Είναι ένα διακύβευμα αγώνων και συγκρούσεων που οικοδομείται, αμφισβητείται, εμπλουτίζεται ή ανατρέπεται απ’ όσους μπορούν να την οικοδομήσουν, να την αμφισβητήσουν, να την εμπλουτίσουν και να την ανατρέψουν ή να την υπερασπιστούν.

Με άλλα λόγια η δημοκρατία ως αίτημα και ως διαδικασία είναι δημιουργός Ιστορίας και πολιτικών παραδόσεων κάποιων κοινωνικών ομάδων ενάντια πιθανότατα σε άλλες ιστορικές πράξεις, προσδοκίες και παραδόσεις άλλων ομάδων. Συγκροτείται δε ως πάντα ασταθές συνειδησιακά οικοδόμημα του λαϊκού πολιτισμού. Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε αναγκαστικά και εξ ορισμού η δημοκρατία ως έννοια συστηματοποιεί, συνεπώς εμπεριέχει εν δυνάμει «διακρίσεις» και αποκλεισμούς.

Η δημοκρατία είναι σχέση και ιστορική διαδικασία συλλογικά οργανωμένων κοινωνικών συμφερόντων που προσπαθούν να ρυθμίσουν, να απορρυθμίσουν και να αναδιοργανώσουν τις σχέσεις τους ως προς την κυριαρχία. Δηλαδή, να αναδιαρθρώσουν τις σχέσεις τους ως προς τη δυνατότητα εξάσκησης της εξουσίας, της προνομιακής εκμετάλλευσης και ιδιοποίησης (από τις κυρίαρχες ομάδες) του χώρου, του χρόνου, των μέσων παραγωγής, των συνθηκών εργασίας και των προϊόντων της. Με άλλα λόγια η δημοκρατία είναι προϊόν κοινωνικών υποκειμένων που παράγουν εκτός από προϊόντα και ηθικές, γνωστικές και πολιτικές σημασίες. Μέσω αυτών νοηματοδοτούν (και νοηματοδοτούνται από) τις σχέσεις κυριαρχίας του ατόμου με την εκάστοτε εξουσία.

Ανίκανη όταν θριάμβευε

Οφείλουμε, επομένως, να επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε πως η δημοκρατία (στις χώρες της Δύσης) αποδείχτηκε ανίκανη να διαφυλάξει τις κατακτήσεις της από μια οδυνηρή συντριβή. Κι όλα αυτά μετά από μια μακρά πορεία με σκληρούς ανταγωνισμούς και μεγάλες δοκιμασίες, που οδήγησαν στην αναγνώριση των τυπικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αποδείχτηκε ανίκανη τη στιγμή που έδινε την εντύπωση ότι θριάμβευε οριστικά, εξουδετερώνοντας τους αντιπάλους της.

«Η παρακμή της νεωτερικής δημοκρατίας και η προοδευτική σύγκλισή της με τα ολοκληρωτικά κράτη στις μεταδημοκρατικές κοινωνίες του θεάματος (που άρχισαν να γίνονται εμφανείς ήδη με τον Tocqueville και βρήκαν στις αναλύσεις του Debord την οριστική επικύρωσή τους)» (G. Agamben, Homo Sacer), πρέπει να μας οδηγήσει σε μια πειστική απάντηση γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Για να έχουμε πειστικές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι βέβαιον ότι χρειάζεται ενδελεχής και συστηματική μελέτη των όρων και των προϋποθέσεων, κάτω από τους οποίους ασκήθηκε η πολιτική την εποχή της νεωτερικότητας και της ανάπτυξης του καπιταλισμού (Κ. Μελάς, Η Σαστισμένη  Ευρώπη, Εξάντας 2009).

Οι δύο αιώνες που προηγούνται του 21ου, δηλαδή ο 19ος και ο 20ός, αποτελούν ίσως τους πρώτους αιώνες της ιστορίας που μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολιτικοί αιώνες. Η περίοδος που αρχίζει με την αμερικανική και γαλλική επανάσταση συνεχίζεται με το δημοκρατικό και εργατικό κίνημα και φαίνεται να κλείνει με την κατάρρευση των καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη και με ό,τι αυτά για, εβδομήντα χρόνια, αντιπροσώπευσαν.

Η δημοκρατία του Κέντρου

Η περίοδος αυτή, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην ανθρώπινη ιστορία, επιφόρτισε την Πολιτική με τον σημαντικότερο ρόλο για την επίλυση των ανθρωπίνων προβλημάτων. Προκάλεσε επί τα βελτίω, αλλά και ενίοτε και επί τα χείρω, τη μαζική συμμετοχή των λαών στις πολιτικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν δύο βασικές συνιστώσες που οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση και τον ίδιο ακόμα τον όρο «πολιτική». Η πρώτη αφορά την παταγώδη αποτυχία του όποιου «σοσιαλιστικού» πειράματος, προεξαρχούσης της απόλυτης χρεοκοπίας του σοβιετικού υποδείγματος. Στην αποτυχία συμπεριλαμβάνονται και τα πειράματα στις αραβικές χώρες, στην Κίνα, στην Κούβα, ακόμη και στην Ευρώπη. Η σοσιαλδημοκρατία, παρότι κατάφερε αρκετά πράγματα, τελικά υποτάχθηκε πολύ εύκολα. Ο συγκλονισμός που υπέστη τεράστιος αριθμός ατόμων ανά την υφήλιο ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.

Η δεύτερη συνιστώσα που απαξιώνει την πολιτική αφορά την αυξανόμενη απογοήτευση του κόσμου μπροστά στην έκδηλη ανικανότητα του συντηρητικού φιλελευθερισμού να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποσχέσεις του. Δημιούργημά του είναι η εξαφάνιση του πολιτικού, κοινωνικού, συλλογικού ορίζοντα, η εγκατάλειψη της ιστορίας. Δημιούργημά του είναι η παγίδα της συναίνεσης, ή η δημοκρατία του Κέντρου. Η δημοκρατία του Κέντρου μετέθεσε τη λύση των πιεστικών προβλημάτων και ταυτόχρονα οδήγησε στην κρίση των ριζοσπαστικών προταγμάτων, στο φιλελεύθερο τέλος της ιστορίας, στη λοιδορία της συμμετοχής και στο έντονο δημοκρατικό έλλειμμα.

Δημιούργημά του είναι η σταδιακή κατάργηση του κοινωνικού κράτους, η επαναφορά του άγριου καπιταλισμού της παγκοσμιοποίησης, η απαξίωση της πολιτικής, η αδιαφορία και η απορία των ψηφοφόρων εμπρός στην κάλπη. Όλα αυτά είναι τα αναμενόμενα συμπτώματα της απουσίας των συγκρούσεων. Δημιούργημά του είναι επίσης η παγίδα της απώθησης των ρήξεων, που -μεταξύ άλλων- προκάλεσε τη μετάλλαξη της ταυτότητας της Αριστεράς.

Αριστερά κόμματα σύρθηκαν στη φαντασίωση της πραγμάτωσης μιας φιλελεύθερης δημοκρατίας και πολιτικών «τρίτου δρόμου». Θεωρητικός του «τρίτου δρόμου» είναι αναμφισβήτητα ο Άντονυ Γκίντενς και ο πολιτικός εφαρμοστής των ιδεών του ο Τόνυ Μπλερ. Το «Τέλος της Ιστορίας» ήταν και το τέλος του Πολιτικού. Αυτό πρέπει να εννοηθεί ως το τέλος της δυνατότητας παρέμβασης του ενός Πόλου της Υποκειμενικότητας (λόγω της ήττας του εργατικού κινήματος) στα συμβαίνοντα στην σύγχρονη μαζικοδημοκρατία.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς μια γενναιόδωρη Κυρία ......

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητή κυρία Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου

Nikolai Rousnikwf

Εκτιμώντας την αγαθοεργή σας πρόθεση, να προσφέρετε τζάμπα διακοπές στο κότερο σας, στον Τσίπρα επειδή, όπως δηλώσατε, ήταν κουρασμένος , θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι:

-Εγώ είμαι περισσότερο κουρασμένος και βαρειά βαλαντωμένος, τέσσερα χρόνια τώρα, μιας και εξαιτίας του αναγκάζομαι να ζώ στα ξένα, με σύνταξη που μετά βίας φθάνει τά 1.000 ευρώ τον μήνα.

-Εγώ δεν είμαι κανένας τυχαίος δημοσιογράφος και έχω προσφέρει, μέσω της δουλειάς μου, πολλά στην χώρα και στους χωριάτες της.Ως εφαψίας των δραστηριοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης θα γνωρίζετε, πιστεύω, ότι διέπρεψα ως ανταποκριτής Τύπου του Οργανισμού στην Ελλάδα, επί μία δεκαετία, αμοιβόμενος μ' ένα χαρτζηλίκι των 800 ευρώ κάθε μήνα καί ότι, τόσον αυτό το πόστο όσο και το οκτακοσάρι, τα έχασα κατόπιν παρεμβάσεως της Ντόρας Μπακογιάννη, όταν ήτανε ΥΠΕΞ, επειδή ξαναμίλησα για τις μίζες που πήρε το βρωμόσογο από την πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Καλτεστρούτσι.

-Με πόνο καρδιάς κυρία Παναγοπούλου μου, σας ομολογώ ότι έχω να κάνω διακοπές και να φέρω το κορμί μου σε επαφή με την θάλασσα και το γαλάζιο του Αιγαίου, πάνω από οκτώ χρόνια, επειδή δεν περισσεύει μία για τέτοιες πολυτέλειες.

-Τι θα ήτανε για σας κυρία τέτοια μου, να με προσκαλέσετε και μένα τον ...κουρασμένο στο κότερο σας για μια βδομαδούλα?

Κι' εγώ δεν θέλω πούρα και μεγαλεία, δύο τρείς φιάλες ουϊσκάκι από το φθηνό θέλω, να βγάλω την βδομάδα και να φιλοξενήσετε μαζί μου καί δύο νεαρές Ουκρανέζες φίλες μου, να μου παίρνουν πίπες νυχθημερόν, μπας και καταφέρουν να με στείλουν ευτυχή και ικανοποιημένο πριν την ώρα μου.

Μπορεί να είστε χήρα κυρία τέτοια μου, αλλά μην με αφήσετε με το πουλί στην χείρα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω...


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε ο εργαζόμενος θα μπορεί να ελέγχει πώς τον έχει δηλωμένο ο εργοδότης και με τι μισθό

«Ο εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα μόνος του να μπαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και να βλέπει πως τον έχει δηλωμένο ο εργοδότης του», σημείωσε στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου,  κατά την ενημέρωση των συντακτών σχετικά με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις προς Εφορία, Ταμεία και δήμους. 

Η υπουργός εξήγησε δε πως ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να βλέπει αν ο εργοδότης του τον έχει δηλωμένο κατ' αρχάς, αν τον έχει σε πλήρες ωράριο, αν τον έχει με αυτά που έχουν συμφωνήσει, αν το μισθό με τον οποίο δηλώνει ότι πληρώνει, τη σχέση εργασίας, το χρονικό διάστημα, τα πάντα.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό όπως καταλαβαίνετε δίνει ένα φοβερό εργαλείο στον εργαζόμενο να έχει πραγματικά έλεγχο και ο ίδιος της εργασιακής του κατάστασης, να μπορεί να διαπιστώνει τυχόν παραβάσεις και να καταγγέλλει στην Επιθεώρηση Εργασίας και δημιουργεί κι ένα φοβερό αντικίνητρο στους εργοδότες να κάνουν καταχρηστικές πρακτικές, ή να προσπαθούν να μεθοδεύουν ουσιαστικά απομείωση δικαιωμάτων των εργαζομένων με αυτό τον τρόπο».

Όσον αφορά στο πότε θα ξεκινήσει να υλοποιείται η δυνατότητα αυτή, η υπουργός σημείωσε: «Κατ' αρχάς θα το θεσμοθετήσουμε τώρα με το νόμο που θα ψηφιστεί ελπίζω εντός της εβδομάδας, η δυνατότητα πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα εντός Ιουνίου θα υπάρχει για τον εργαζόμενο. Εντός Ιουνίου θα μπορεί να εργαζόμενος, δηλαδή, να κάνει αυτό που σας είπα, να μπαίνει στο πληροφοριακό σύστημα.»
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρυπτονομίσματα: Ήρθαν για να μείνουν - Συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος και επενδυτές

Έκαναν την εμφάνισή τους ως μια «underground» καινοτομία και επένδυση, που απασχολούσε λίγους. Το 2017 βρέθηκαν αίφνης στο προσκήνιο των αγορών, μια φρενίτιδα που εξαπλώθηκε ταχύτατα ανά τον κόσμο και απογείωσε την αξία τους. Έναν χρόνο αργότερα βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση, με ειδικούς να κάνουν λόγο για «φούσκα» που έσκασε και τις ρυθμιστικές αρχές να επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ελεγχόμενης λειτουργίας. Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται και πάλι σε δυναμική ανάκαμψη. Μπορούν όμως να γίνουν κάτι παραπάνω από μια εναλλακτική επένδυση υψηλού ρίσκου; Δύο πρόσφατες ειδήσεις στέλνουν το μήνυμα ότι ίσως δεν αργεί η ώρα που θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε ως mainstream τρόπο πληρωμής, βάζοντάς τα για τα καλά στη ζωή μας.

Όπως γράφει η naftemporiki.gr το bitcoin, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, έζησε ένα «βίαιο» 2018. Το σημείο εκκίνησης της περσινής χρονιάς ήταν τα 13.464 δολάρια. Είχε ήδη χάσει αρκετό έδαφος από τα ιστορικά υψηλά των σχεδόν 20.000 δολ. στα οποία είχε αναρριχηθεί μέσα στο 2017. Αλλά λίγοι μάλλον περίμεναν το τέλος της χρονιάς να βρει την τιμή του στα 3.742 δολάρια. Η ετήσια πτώση της τιμής 72%. Όσο για την κεφαλαιοποίησή του, συρρικνώθηκε κατά 80%, από τα 626,6 δισ. στα 125,6 δισ. δολάρια.

To πρώτο τρίμηνο του έτους χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις, αλλά τελικά έκλεισε με κάποιες νότες αισιοδοξίας και την τιμή πάνω από τα 4.000 δολάρια. Το ράλι άρχισε δειλά με την έλευση του δεύτερου τριμήνου και πήρε φόρα τις τελευταίες εβδομάδες, με την τιμή να σκαρφαλώνει στα 5.700 δολάρια. Αναλυτές θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστεί και το ψυχολογικό όριο των 6.000 δολαρίων. Η διαφορά από τα υψηλά του 2017 θα είναι και πάλι τεράστια, αλλά αυτό είναι μάλλον καλό νέο, αφού τα επίπεδα των 20.000 δολ. δύσκολα μπορούσαν να δικαιολογηθούν για ένα «νόμισμα» που κανείς πραγματικά δεν χρησιμοποιούσε στις συναλλαγές του.

Οι κεντρικές τράπεζες
Μπορεί όμως αυτό να αλλάξει; Μπορεί το bitcoin να μπει και αυτό στη ζωή μας, όπως οι πιστωτικές κάρτες ή οι ηλεκτρονικές εφαρμογές πληρωμών; Αυτές και πάλι στηρίζονται στο «κανονικό» χρήμα. Τα ψηφιακά νομίσματα είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν τυπώνονται από κεντρικές τράπεζες - ή τουλάχιστον όχι έως πρόσφατα. Γιατί πριν από λίγες ημέρες οι κεντρικές τράπεζες Καναδά και Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι έγιναν οι πρώτες που προχώρησαν στην ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain.

Οι δύο κεντρικές τράπεζες υπογράμμισαν ότι συνεργάζονται στη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, πιστεύοντας ότι μπορεί να καταστήσει τις διασυνοριακές πληρωμές πιο φθηνές, ταχύτερες και πιο ασφαλείς, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση. Το πιλοτικό δίκτυο πληρωμών της καναδικής κεντρικής τράπεζας, Project Jasper, συνδέθηκε με το Project Ubin της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο της δοκιμής, η οποία έγινε με τη βοήθεια των Accenture και JPMorgan Chase.

Θα πρέπει να πούμε ότι εδώ και καιρό η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει επισημάνει ότι θα πρέπει οι κεντρικές τράπεζες να εξετάσουν την έκδοση δικών τους ψηφιακών νομισμάτων. Κάτι τέτοιο θα πρόσθετε σαφώς περισσότερη αξιοπιστία και διαφάνεια και θα απέτρεπε το «τρενάκι του τρόμου» με τις τιμές και τους φόβους για φούσκα. Θα ήταν ένα καθοριστικό βήμα αναγνώρισης των κρυπτονομισμάτων ως «συνάλλαγμα» και όχι απλά ως ένα ριψοκίνδυνο χρηματιστηριακό εμπόρευμα. Ακόμη άλλωστε και εκείνοι που δεν βλέπουν αξία στα υπάρχοντα εικονικά νομίσματα, αναγνωρίζουν τις τεράστιες ευκαιρίες που η τεχνολογία blockchain προσφέρει.

Η ώθηση από το Facebook

Δεν είναι όμως μόνο οι κεντρικές τράπεζες που θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά στην καθημερινότητά μας τα κρυπτονομίσματα. Αυτό φαίνεται να προσπαθεί να κάνει και το Facebook. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στον οποίο συνδέεται κάθε μήνα το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, θέλει να μπει στον χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και θέλει να το κάνει με ένα μεγάλο «μπαμ». Δεν αρκείται σε παραδοσιακές λύσεις, αλλά εξετάζει κάτι που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τον ευρύτερο χώρο της ψηφιακής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, το Facebook έχει επιστρατεύσει δεκάδες ειδικούς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και online συναλλαγών προκειμένου να οικοδομήσει το δικό του σύστημα πληρωμών, βασισμένο σε κρυπτονόμισμα και φυσικά στο τεράστιο δίκτυο των χρηστών του. Η προσπάθειά του φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο και φέρει την κωδική ονομασία Project Libra.

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός εικονικού νομίσματος, που θα μπορούν οι χρήστες να ανταλλάσσουν για χρήση σε αγορές τόσο στο Facebook όσο και σε άλλες πλατφόρμες του διαδικτύου. Εάν τα σχέδια γίνουν πραγματικότητα θα έχουμε ένα «άλμα» και όχι απλώς βήμα των κρυπτονομισμάτων στον χώρο του «mainstream». Τα εμπόδια για κάτι τέτοιο εξακολουθούν να είναι αρκετά, με κυριότερο την απουσία ενός ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου, που θα προστατεύει τους χρήστες των εικονικών νομισμάτων.

Θα πρέπει δε οι δημιουργοί των εικονικών νομισμάτων να πείσουν καταναλωτές και επενδυτές ότι η εποχή των μεγάλων σκανδάλων τελειώνει. Στα τέλη Απριλίου η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης στράφηκε κατά των εταιρειών που βρίσκονται πίσω από το Tether και το Bitfinex, ενός εκ των κορυφαίων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για να αποκρύψουν ζημία 850 εκατ. δολαρίων από ιδιώτες πελάτες και εταιρικά funds. Η αποκάλυψη της υπόθεσης τάραξε την αγορά για λίγα μόλις εικοσιτετράωρα. Στη συνέχεια ξεχάστηκε, με τους επενδυτές να κοιτούν μπροστά.


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάποιοι επιμένουν ακόμη να μας θεωρούν ελέφαντες...

Κάποιοι επιμένουν ακόμη να μας θεωρούν ελέφαντες... Πίσω από δικαιολογίες που έχουν καταρριφθεί οργανώνεται η πιο άγρια καμπάνια λογοκρισίας κι εμείς ως στρουθοκάμηλοι, σιχτιριάζουμε μεν τον Ταγιπ που κήρυξε άκυρες τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη μια και δεν έφεραν το...
επιθυμητό αποτέλεσμα, σφυρίζοντας εντελώς αδιάφορα για την ακριβώς ίδια αντιμετώπιση του δικού μας δημοψηφίσματος, ή εκείνου του μπρέξιτ, για να μην θυμηθώ και τα παλαιότερα του αποκαλούμενου ευρωπαϊκού Συντάγματος .... Είναι σαφέστατο πως στα σπλάχνα της ΕΕ η δημοκρατία είναι μια τελειωμένη υπόθεση: ψηφίζουμε συνεχώς μέχρι να βγει το δικό τους επιθυμητό αποτέλεσμα, προσωπικά δεν βλέπω καμιά διαφορά μεταξύ μπεκρούλιακα και σουλτάνου....
Ενόψει των ευρωεκλογών σe μόλις 19 μερούλες, το Facebook έχει ανοίξει ένα "στρατηγείο", μιαν αίθουσα επιχειρήσεων στο Δουβλίνο, στα χνάρια εκείνου που δημιουργήθηκε πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακολουθήσει τις ενδιάμεσες εκλογές και αυτού που δημιουργήθηκε στη Σιγκαπούρη για τις πιο πρόσφατες ινδικές εκλογές: δεκάδες άνθρωποι εργάζονται για την αντιμετώπιση της διάδοσης "ψεύτικων ειδήσεων" που στοχεύουν στην καθοδήγηση της κοινής γνώμης.
Σύμφωνα με τις Guardian και New York Times, μεταξύ των εφημερίδων που έχουν επισκεφθεί την "ευρωπαϊκή αίθουσα πολέμου", υπάρχουν περίπου σαράντα άτομα που καλούνται να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει στο Facebook. Αυτοί οι εργαζόμενοι, επικουρούμενοι από ομάδες εμπειρογνωμόνων, έχουν το καθήκον να " καθαρίσουν" το κοινωνικό δίκτυο από ψεύτικες ειδήσεις, ψεύτικους λογαριασμούς και ξένες παρεμβολές. Ο έλεγχος πραγματοποιείται στις διάφορες γλώσσες που ομιλούνται στις 27 χώρες (28 με το Ηνωμένο Βασίλειο), οι οποίες μεταξύ 23 και 26 Μαΐου θα ψηφίσουν για την ανανέωση του κοινοβουλίου της ΕΕ
"Αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση ασφάλειας. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θέλουν να χειραγωγήσουν τη δημόσια συζήτηση", δηλώνει ο Nathaniel Gleicher, επικεφαλής της ασφάλειας των πληροφοριών στο Facebook. Ωστόσο, σημείωσε, "σε μια τέτοια κατάσταση δεν αρκεί μια ενιαία οργάνωση. Χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να επικεντρωθούν στο πρόβλημα". 


Επίσημα, λοιπόν, η « αίθουσα πολέμου » είναι η τελευταία κίνηση του Facebook για την "προστασία" της προεκλογικής συζήτησης στην ΕΕ. Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία του Mark Zuckerberg ενίσχυσε τους κανόνες πολιτικής παρέμβασης για την αποφυγή της χρήσης διαφημίσεων από τρίτες χώρες για παρεμβολή στις εκλογές, όπως συνέβη κατά δήλωση τους πάντα με τις ρωσικές trol κατά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Προσωπικά, με ξαναβλέπω στο ψυγείο οσονούπω, πάραυτα όσο μπορώ, θέμα θα το κάνω.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

120 δόσεις: Ανάσα για χιλιάδες φορολογούμενους - Παραδείγματα

Ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους, που θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία σε έως 120 δόσεις, αναμένεται να δώσει η ρύθμιση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η ρύθμιση προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ με βάση τα οποία προσδιορίζεται το ετήσιο ποσό των δόσεων που θα καταβάλουν, άρα και ο συνολικός αριθμός των δόσεων που δικαιούνται. Για τους οφειλέτες με δηλωθέν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ δεν υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο για τον προσδιορισμό του αριθμού των δόσεων. Δικαιούνται 120 δόσεις, εφόσον δεν παραβιάζεται το ελάχιστο ποσό δόσης των 30 ευρώ που προβλέπει η ρύθμιση.

Ενδεικτικά για τον αριθμό και το ύψος των δόσεων που προβλέπει η ρύθμιση για τους οφειλέτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος τους και της οφειλής τους είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

Οφειλέτης με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 9.000 ευρώ και χρέος 3.600 ευρώ. Ο συγκεκριμένος οφειλέτης δικαιούται το σύνολο των 120 δόσεων με το ελάχιστο ύψος της δόσης να είναι 30 ευρώ, όσο το κατώτατο όριο που προβλέπει η ρύθμιση.
Οφειλέτης με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ και ύψος οφειλής 5.000 ευρώ δικαιούται 120 δόσεις των 42 ευρώ η κάθε μία. Αν ο ίδιος οφειλέτης έχει συνολική οφειλή 10.000 ευρώ δικαιούται 120 δόσεις των 84 ευρώ η κάθε μία.
Οφειλέτης με εισόδημα 16.000 ευρώ και συνολική οφειλή 6.000 ευρώ δικαιούται 120 δόσεις των 64 ευρώ η κάθε μία.
Οφειλέτης με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 20.000 ευρώ και οφειλή 8.000 ευρώ δικαιούται 120 δόσεις των 85 ευρώ η κάθε μία.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Kυβέρνηση: «Στρατηγική» ανακοίνωση των μέτρων ελάφρυνσης πριν τη μονομαχία στη Βουλή

Απόψε, εκτός απροόπτου, αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης που συζητούν εδώ και μερικές εβδομάδες το Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του «έξτρα» δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται για το 2019.

Το ύψος του δημοσιονομικού χώρου και άρα των μέτρων που θα ανακοινωθούν θα οριστικοποιηθούν σε σύσκεψη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που όπως είπε και ο πρωθυπουργός θα γίνει σήμερα - για αυτό άλλωστε ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Γιάννενα. Μάλιστα χθες ανακοινώνοντας αυτή την εξέλιξη κατά την ομιλία του στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «πρόγραμμα της επόμενης τριετίας»

«Θα γυρίσω στην Αθήνα, ώστε μαζί με τον υπουργό των Οικονομικών να προβούμε στις αναγκαίες ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο, σε ό,τι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης τριετίας και τις νέες δυνατότητες που μας δίνουν».

Προηγουμένως αντέκρουσε τις κατηγορίες περί προεκλογικών παροχών σημειώνοντας ότι εφάπαξ παροχές προεκλογικού χαρακτήρα έδιναν εκείνοι που χρεοκόπησαν τη χώρα και πήγαν το έλλειμμα στο 15%. «Εμείς δεν πρόκειται τις επόμενες μέρες να αναγγείλουμε ούτε ένα εφάπαξ μέτρο» είπε. «Θα αναγγείλουμε μόνο μόνιμα μέτρα. Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Μόνιμα μέτρα για τους χαμηλόμισθους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα μεσαία εισοδήματα, για τη μεσαία τάξη, για την επιχειρηματικότητα. Αλλά αυτά στην ώρα τους. Δεν θα σας τα φανερώσω όλα εδώ. Να έχει και σασπένς ο κ. Μητσοτάκης αύριο. Μην τα θέλετε όλα σήμερα, εδώ στην Ξάνθη. Να τον αφήσουμε λίγο να ψηθεί.

Επί της ουσίας το κυβερνητικό επιτελείο φέρνοντας μπροστά τις ανακοινώσεις (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι ανακοινώσεις να γίνουν στην κορύφωση της διαδικασίας) και σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τις 120 που κατατέθηκε χθες στοχεύει να τροφοδοτήσει με υλικό την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Σύμφωνα με τα όσα είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, η πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη μετατράπηκε σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Οικονομία και όχι Πολάκης στην ατζέντα του τριημέρου

Ωστόσο ακόμη κι αν η ΝΔ θέλησει να επιμένει στην κριτική για τον Πολάκη, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις θα δημιουργήσουν άλλα δεδομένα και θα αναγκάσουν τον Μητσοτάκη να απαντά στην ατζέντα που διαμορφώνεται με βάση τα θετικά μέτρα, στα οποία ο πρωθυπουργός θα καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά και να καταθέτει τις προτάσεις του κόμματός του.

Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση από αύριο - υπό την εκτίμηση ότι η κοινωνική πολιτική είναι το αδύνατο σημείο της ΝΔ, αλλά και ότι η γαλάζια ρητορική περί φορολογικών ελαφρύνσεων στοχεύει κατά βάση στα υψηλά δώματα της μεσαίας τάξης και στον κόσμο των επιχειρήσεων - θα επιχειρήσουν να στριμώξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ζητήματα φορολογικής ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και της κοινωνικής πολιτικής, μεταξύ άλλων και σε σχέση με τα επιδόματα και τη μοριοδότηση, συζήτηση που φούντωσε μετά τη σχετική παρέμβαση του υποψηφίου της ΝΔ Στ. Κυμπουρόπουλου και την αντιπαράθεση με τον Π. Πολάκη, προκαλώντας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκανδαλίδης: Βλαξ ή «λαγός»…

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι τα «εκσυγχρονιστικά» κουρέλια του πασοκικού θιάσου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού. 


Ένα από αυτά τα κουρέλια, από τα πλέον γελοία και γλοιώδη, είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης. Αποτελεί μια κλασσική περίπτωση των «γενναίων της υποταγής»: 


Δηλαδή των ιδιαίτερων εκείνων ηλιθίων οπορτουνιστών που από τη μια βρυχώνται και από την άλλη βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια. 

Συχνότατα, αυτός ο «γενναίος της υποταγής», έχει εκτοξεύσει απειλητικά πυροτεχνήματα του τύπου, «δίνω ψήφο επώδυνης ανοχής, ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή της», αλλά ακάθεκτος παρόλα αυτά συνέχισε να δίνει ψήφο «επώδυνης ανοχής» και να …αντέχει!!! 

Τώρα εξαπέλυσε νέα κροτίδα: «Μετά τις εκλογές να κάνουμε κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»! 
Μόνο ένας, όχι απλώς καιροσκόπος, αλλά μέγιστος πολιτικός βλάκας, θα ξεστόμιζε προεκλογικά κάτι τέτοιο, το οποίο στρέφεται ΕΥΘΕΩΣεναντίον του κόμματός του: ΚΙΝΑΛ 

Το ΠΑΣΟΚ, με βαθύτατες ρίζες στην ελληνική κοινωνία, που χάραξε ανεξίτηλα τη μεταδικτατορική ιστορία,ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ από την «εκσυγχρονιστική» κακοήθη νεοπλασία και ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ από τη μνημονιακή συνεργασία και ταύτιση με τη ΝΔ… 

Ο Σκανδαλίδης ζητά τα «κουρέλια» που απόμειναν από αυτήν την ολέθρια καταστροφή να συνεργαστούν πάλι με τη ΝΔ και τη νέα δεξιά:Την αλητεία των «αριστερών ανδρεικέλων»… 
Τα «κουρέλια» αυτά του ΠΑΣΟΚ, αν δεν έχουν πεταχτεί ολοκληρωτικά στον σκουπιδοτενεκέ, αυτό οφείλεται στην ΤΕΡΑΣΤΙΑκοινωνική δυναμική και πολιτική σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ της πρώτης ιστορικής του περιόδου: Αυτής της εκρηκτική του ανάπτυξης… 

Ζει ακόμα το ΠΑΣΟΚ, έστω και σαν «κουρέλι», ακριβώς διότι σφράγισε ανεξίτηλα την ελληνική κοινωνία και αποτέλεσε το ΠΡΩΤΟ κυβερνητικό και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ κόμμα στην Ελλάδα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ΠΟΤΕ και δεν θα έχει ΠΟΤΕ καμιά σχέση με Αριστερά, για τον απλούστατο λόγο ότι ΠΟΤΕ δεν απόκτησε ρίζες, ούτε στον ελάχιστο βαθμό, μέσα στην ελληνική κοινωνία και το λαό. Γι αυτό και κατάντησε ένα κυβερνητικό απόστημα πολιτικής μαφίας, ένα γρανάζι των μαφιόζων του χρήματος και του 4ου Ράιχ, που μισεί θανάσιμα την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό ΚΑΙ τους συκοφαντεί σαν «λαϊκιστές», «εθνικιστές» και CIA… 

O Σκανδαλίδης βλέπει τη σωτηρία του ΚΙΝΑΛ μέσα από τον τελεσίδικο θάνατό της… 
Αν υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ των απομειναριών του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟΣ διαχωρισμός τους από τον «εκσυγχρονισμό» και τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ τους στις ιστορικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ… 

Είναι, όμως, τόσο μεγάλη η πολιτική ηλιθιότητα του Σκανδαλίδη που προτείνει τον σκουπιδοτενεκέ στα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ ή αυτός ο «γενναίος της υποταγής» ενεργεί και λειτουργεί σαν «λαγός» των εξουσιών του 4ου Ράιχ;;; 

Διότι τα επιτελεία της πλανητικής εξουσίας διακρίνουν καθαρά το πολιτικό αδιέξοδο και ετοιμάζουν τέτοιες συνεργασίες, ιδιαίτερα κυβερνητικά σχήματα με πυλώνες τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. 

Μέσα εδώ θέλουν, για αλοτοπίπερο και τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ. 

Και το ερώτημα που προκύπτει: «Είναι ο Σκανδαλίδης πολιτικός κρετίνος ή “λαγός”…»
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!