EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Προσοχή: Ο ΕΟΦ αποσύρει από την αγορά κραγιόν και μέικ απ

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά κραγιόν και μέικ απ. Ειδικότερα, αποφάσισε την ανάκληση των παρτίδων των παρακάτω καλλυντικών προϊόντων για τους λόγους που αναφέρονται:

Κραγιόν Lovie Lip Booster, Collagen Microsheres VIT. E & Aloe Vera, Paraben Free, No14. (αρ. παρτ. 15911). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS. Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Κραγιόν Lovie Lip Booster, Collagen Microsheres VIT. E & Aloe Vera, Paraben Free, No52. (αρ. παρτ. 151163). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS. Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Κραγιόν Lovie MaXi Lip, Grapeseed & Avogado oil VIT. E, Paraben Free, No255. (αρ. παρτ.: 16881). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS. Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

SEVENTEEN NATURAL VELVET Long lasting matte foundation SPF 20 CAFÉ AU LAIT No 90 (αρ. παρτ.: 1704712434). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: HELLENICA S.A). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Phenoxyethanol, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημοσιάς Υγείας. Οι εταιρείες LOVIE COSMETICS ATHENS και HELLENICA S.A. οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει τη διάθεση των εν λόγω παρτίδων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων προκειμένου να τις αποσύρουν.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο προεκλογικό σποτ με πρωταγωνιστή τον... Μητσοτάκη (Video)

Τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει... πρωταγωνιστή στο νέο προεκλογικό του σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί αποσπάσματα από συνεντεύξεις και ομιλίες του προέδρου της ΝΔ στα οποία τάσσεται κατά της 13ης σύνταξης, αναφέρεται σε εργασία επτά ημερών και κάνει αναφορά στο δώρο των Χριστουγέννων.

Το σποτ κλείνει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «θέλει να μας γυρίσει στον 18ο αιώνα».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Άμεση μείωση τιμών στα σούπερ-μάρκετ λόγω μείωσης ΦΠΑ»

Άμεση θα είναι η μείωση των τιμών, λόγω αναπροσαρμογής του ΦΠΑ, διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ με τους οποίους επικοινώνησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, επικοινώνησε σήμερα με τους: Μαρία και Γεράσιμο Σκλαβενίτη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, αντίστοιχα, της «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε», Γιάννη Μασούτη, διευθύνοντα σύμβουλο της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», Αριστοτέλη Παντελιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» και Βασίλη Σταύρου, Brand President της «"'Αλφα Βήτα" Βασιλόπουλος Α.Ε». Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η μείωση των τιμών των προϊόντων, μετά την ψήφιση του νέου νόμου που προβλέπει την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 24% σε 13%.

Όλοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω επιχειρήσεων διαβεβαίωσαν για την άμεση μείωση των τιμών και την ταχεία προσαρμογή της αγοράς, όπως θα προβλέπεται από τον νέο νόμο, προς όφελος των καταναλωτών και πελατών τους.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο νέο νόμο Κατσέλη η Fitch

Οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα με τις οποίες τα οικονομικά αδύναμα ελληνικά νοικοκυριά μπορούν να προσπαθήσουν να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους (προστασία πρώτης κατοικίας) είναι θετικές για τις τράπεζες και τις συναλλαγές με καλυμμένα ομόλογα (CVB), επισημαίνει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.

Όπως αναφέρει ο οίκος, το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας θα πρέπει να παράσχει έναν πιο αποτελεσματικό μηχανισμό για την διευθέτηση των πιο προβληματικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, να περιορίσει τις στρατηγικές χρεοκοπίες και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια πιο πειθαρχημένη νοοτροπία πληρωμών. Ο πλήρης αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από τις λεπτομέρειες εφαρμογής και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το νέο πλαίσιο.

Ο νεός νόμος που ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου αντικατέστησε τον νόμο Κατσέλη, ο οποίος είχε προστατεύσει τις κύριες κατοικίες. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι οφειλέτες που είχαν ήδη άνω των τριών μηνών καθυστερήσει να πληρώσουν τις οφειλές στις 31 Δεκεμβρίου 2018, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά για την αναδιάρθρωση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων που καλύπτονται από την κύρια κατοικία τους. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι το τέλος του 2019.

Ο προσωρινός χαρακτήρας του σχήματος και τα στενότερα κριτήρια επιλεξιμότητας για την προστασία από την κατάσχεση, από ό,τι στο νόμο Κατσέλη, μειώνουν τα περιθώρια για να ζητήσουν προστασία οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Σε συνδυασμό με την απειλή κατάσχεσης, αυτό θα μπορούσε με την πάροδο του χρόνου να υποστηρίξει τη βελτίωση της πειθαρχίας στις πληρωμές.

Όταν υπάρχει συμφωνία για αναδιάρθρωση για τους δανειολήπτες που προστατεύονται από το νέο νόμο, οι διαγραφές χρεών και τα κυβερνητικά σχέδια για επιχορήγηση αυτών των δανειοληπτών, θα ενισχύσουν την ικανότητα αποπληρωμής. Εάν η αναδιάρθρωση δεν συμφωνηθεί ή ο οφειλέτης παύσει να πραγματοποιεί έγκαιρες πληρωμές για το δάνειο που έχει αναδιαρθρωθεί, οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατάσχεση. Αυτό θα ενθαρρύνει τους δανειολήπτες να συμφωνήσουν σε μια αναδιάρθρωση, να μειώσουν τα ποσοστά αθέτησης πληρωμών και να υποστηρίξουν τις κατασχέσεις. Εάν αντιμετωπιστούν περισσότερα NPLs μέσω του νέου πλαισίου, θα απελευθερωθούν πόροι στο ελληνικό νομικό σύστημα για την επεξεργασία των κατασχέσεων.

Η διάταξη για την επιχορήγησης θα θεσπιστεί μέσω μελλοντικής δευτερογενούς νομοθεσίας, ενώ λεπτομέρειες για το μέγεθος και τυχόν προϋποθέσεις δεν είναι ακόμη διαθέσιμες. Η δεύτερη έκθεση ενισχυμένη επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την Ελλάδα αναφέρει ότι θα εφαρμοστεί "με προοδευτικό τρόπο εξαρτώμενο από το εισόδημα" και υπολογίζεται περίπου στο 30% των αναδιαρθρωμένων μηνιαίων δόσεων, κατά μέσο όρο.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι το «κούρεμα» θα είναι υποχρεωτικό για το κεφάλαιο που υπερβαίνει το λόγο δανείου/αξίας ύψους 120%, ενώ η κανονική διάρκεια των αναδιαρθρωμένων δανείων θα είναι 20 έτη, αλλά δεν θα μπορεί να υπερβεί τα 80 έτη του δανειολήπτη. Η επέκταση της νομοθεσίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία δεν καλύπτονταν από τον νόμο Κατσέλη, υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να αυξηθεί το μέσο ποσό των διαγραφέντων.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που επικαλείται η Fitch, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους που καλύπτεται από το νέο πλαίσιο θα εξακολουθήσει να αφορά σε στεγαστικά δάνεια (9 δισ. ευρώ, συνολικά 11 δισ. ευρώ). Αυτό υποδηλώνει ότι η συνολική διαγραφή χρέους δεν θα επηρέαζε σημαντικά τα επίπεδα κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.

Η έκθεση της Επιτροπής δείχνει ένα περιορισμένο δημοσιονομικό κόστος για την επιδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ το 2019 και 200 ​​εκατ. ευρώ ετησίως στη συνέχεια, αν και αυτές οι εκτιμήσεις είναι αβέβαιες "εξαιτίας της ελλιπούς διαθεσιμότητας δεδομένων". Οι ενδεχόμενες δαπάνες για τις τράπεζες και το κράτος θα εξαρτηθούν από τις λεπτομέρειες και την αποδοχή του σχήματος.

Τέλος, η Fitch επισημαίνει ότι η μεταρρύθμιση ενισχύει την άποψή της ότι ο όγκος των ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μειωθεί περαιτέρω μεσοπρόθεσμα, υποστηριζόμενος από τα μέτρα πολιτικής και τις προσπάθειες των τραπεζών να επιτύχουν τους στόχους του SSM. Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν είναι σαφές εάν οι τράπεζες θα επιδιώξουν επιθετικά κατασχέσεις για τη βελτίωση των ανακτήσεων, ιδίως με τους δανειολήπτες που δεν προστατεύονται από το νέο νόμο, καθώς μπορεί να είναι επιφυλακτικοί για τους κινδύνους φήμης που θα έφερνε αυτή η πράξη. Εάν οι τράπεζες δεν είναι πρόθυμες να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, αυτό θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητα του νέου πλαισίου στην αποκατάσταση της πειθαρχίας στις πληρωμές.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκτόνησε 16χρονο κορίτσι

Τραγική κατάληξη για ένα ανήλικο κορίτσι, που βρέθηκε νεκρό σε οικοδομή στην περιοχή Κομμένο της Κέρκυρας, συμφωνα με το corfutvnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη 16χρονη απαγχονίστηκε με ζώνη της. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου προσπάθησε να την επαναφέρει στη ζωή, αλλά ήταν ήδη αργά.

Η σορός έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κοπέλα άφησε σημείωμα όπου εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Στο σημείωμα δεν αναφέρεται bullying, ούτε κάποιο πρόβλημα με τους γονείς της και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ερωτική απογοήτευση.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπουργείο Υποδομών: Διαγωνισμός για την προμήθεια 750 λεωφορείων (σε βάθος χρόνου) για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια το Πρωτογενές Αίτημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων με νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ο διαγωνισμός – μαμούθ, η προκήρυξη του οποίου αναμένεται τις επόμενες μέρες, έχει προϋπολογισμό 461.094.000 ευρώ με ΦΠΑ και αφορά την προμήθεια 490 λεωφορείων με δικαίωμα προαίρεσης για 260 επιπλέον λεωφορεία, συνολικά δηλαδή για 750 λεωφορεία, σε βάθος χρόνου. Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού, τα 400 λεωφορεία προορίζονται για τις συγκοινωνίες της Αθήνας ενώ τα υπόλοιπα 350 για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της Σύμβασης, όπως αυτό εκτενέστερα περιγράφεται στις «Τεχνικές Προδιαγραφές» και στα λοιπά τεύχη του Διαγωνισμού, είναι η προμήθεια Αστικών Λεωφορείων διαφορετικών τεχνολογιών για τις μείζονες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, η προμήθεια παρελκομένων (φορτιστών βραδείας φόρτισης και ταχυφορτιστών) αυτών και η συντήρηση – επισκευή των αστικών λεωφορείων και των παρελκομένων τους.

Για πρώτη φορά, αντικείμενο της σύμβασης είναι και η συντήρηση και η επισκευή των νέων λεωφορείων για περίοδο 15 ετών.

Αναλυτικότερα:

Προμήθεια 100 πετρελαιοκίνητων αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m, κατηγορίας EURO VI (Τμήμα 1 της σύμβασης)

200 απλών αστικών λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου 12 m (CNG), με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 130, ήτοι, σύνολο 330 (Τμήμα 2 της σύμβασης)

190 απλών ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων 12m, με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 130, ήτοι, σύνολο 320 (Τμήμα 3 της σύμβασης).

Προμήθεια παρελκόμενων, ήτοι 190 σταθερών φορτιστών βραδείας φόρτισης, με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 130, ήτοι, σύνολο 320, 13 κινητών φορτιστών βραδείας φόρτισης, με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 9, ήτοι, σύνολο 22 και 19 ταχυφορτιστών, με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 13, ήτοι, σύνολο 32, για τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία (εντάσσεται στο Τμήμα 3 της Σύμβασης και αφορά στα  ηλεκτρικά λεωφορεία).


Εκπόνηση όλων των μελετών και σχεδίων που απαιτούνται από τις Τεχνικές Προδιαγραφές της Σύμβασης, καθώς των τελικών σχεδίων κατασκευής των λεωφορείων «ως κατασκευάσθη» (as built) (αφορά σε όλα τα Τμήματα της Σύμβασης).

Προμήθεια όλων των εγχειριδίων, των τεχνικών εγγράφων και των εικονογραφημένων καταλόγων εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση οδηγών, την λειτουργία, την συντήρηση, την γενική επισκευή, την ανίχνευση και αποκατάσταση βλαβών και την επισκευή των οχημάτων και των φορτιστών (αφορά στο Τμήμα 3), καθώς και του βιβλίου «ιστορικού» του κάθε οχήματος (αφορά σε όλα τα ΤΜΗΜΑΤΑ της Σύμβασης).

Παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης δοκιμών, επαλήθευσης επιδόσεων και θέσης σε λειτουργία στο δίκτυο, στις οποίες ο Ανάδοχος θα αποδείξει τη δυνατότητα της Προμήθειας να τηρεί τις Τεχνικές
Προδιαγραφές (αφορά σε όλα τα Τμήματα της Σύμβασης).

Παροχή εκπαίδευσης στο κατάλληλο προσωπικό των Φορέων Λειτουργίας των λεωφορείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη εξοικείωση με το σχεδιασμό, τη λειτουργία και την ανίχνευση βλαβών των οχημάτων και των παρελκόμενων αυτών (αφορά σε όλα τα Τμήματα της Σύμβασης).

Συντήρηση και επισκευή των αστικών λεωφορείων όλων των τύπων και των παρελκομένων τους, για χρονικό διάστημα 15 ημερολογιακών ετών από την οριστική παραλαβή του κάθε λεωφορείου ή/και του κάθε παρελκομένου (αφορά όλα τα Τμήματα της Σύμβασης για τα λεωφορεία, το Τμήμα 3 για τα παρελκόμενα)

Κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας –  τιμής, ανά τμήμα ενώ η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 17 ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με την ένταξη του έργου σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Π.Π. 2014-2020 να εκκρεμεί.

Πέραν από το διαγωνισμό του υπουργείου αναμένεται και η προκήρυξη διαγωνισμού από τον ΟΑΣΑ, για την προμήθεια 92 ακόμα λεωφορείων, τα 12 εκ των οποίων ηλεκτρικά.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!