EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Juncker : «Με την ψήφο δεν θα αλλάξετε τίποτα»

Όσο κι αν φαντάζει παράξενο, μόνον ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε. Jean-Claude Juncker εκστόμισε την αλήθεια. Απευθυνόμενος στους θιασώτες του "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού" ήταν απόλυτα σαφής κι ειλικρινής:

«Με την ψήφο δεν θα αλλάξετε τίποτα»!

Παρότι ακόμη κι οι λεγόμενες δυνάμεις "ευρωσκεπτικιστών", αλλά κι όσοι μέχρι χθες έθεταν θέμα επιστροφής σε "εθνικό νόμισμα" κι έξοδο από την Ε.Ε., όπως ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini που βροντοφώναξε στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο "La7" «Η Ιταλία πρέπει να επιστρέψει στην εκτύπωση νομίσματος» (βλέπε το σχετικό βίντεο: ΕΔΩ), σήμερα θέλει ν' αλλάξει την Ευρώπη από το εσωτερικό της. Όπως κι ο άλλος κυβερνητικός εταίρος κι αυτός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Di Maio -διαδέχθηκε στην ηγεσία του Κ5α τον Beppe Grillo-, που αγνόησε πως το Κίνημα 5 αστέρων κατάκτησε την κυβερνητική εξουσία με το σύνθημα "Δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ" (βλέπε το πραγματικά καταπληκτικό βίντεο που έδωσε τη νίκη στο Κ5α, με τίτλο "Κ5α για επιστροφή στη λίρα με ένα δημοψήφισμα": ΕΔΩ)

Γιατί ο Jean-Claude Juncker, νηφάλιος ή πιωμένος δεν έχει σημασία τόνισε με... όση απλότητα μπορεί να υπάρξει πως «Με την ψήφο δεν θα αλλάξετε τίποτα»;

Η απάντηση το ίδιο απλή, σαφέστατη και γνωστή σε όλους όσους σε πέντε ημέρες διεκδικούν μία από τις χρυσές πολυθρόνες της ευρωβουλής:

1). Το "Δημόσιο Χρέος" είναι ανύπαρκτο αλλά δημιουργήθηκε για να εκβιάζει ακόμη και τις αστικές κατ' επίφαση "δημοκρατίες".

2). Τα προσκλητήρια υπέρ της "μετανάστευσης", του "αντιφασισμού", της πάλης εναντίον του "λαϊκισμού" είναι κατασκευές "εργαστηρίου" για την υποβάθμιση της εργασίας -χαμηλότερους κι "ανταγωνιστικούς" μισθούς, του Δικαιώματος της Εργασίας που τώρα βαπτίστηκε "απασχόληση", των "μεταρρυθμίσεων" και της "καινοτομίας" ως ενοχοποίηση των "τεμπέληδων" λαών.

3). Η ανεργία για τη σταθερότητα των τιμών.

4). Η Ε.Κ.Τ. (ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα) δεν είναι τράπεζα, αλλά ένας ιδιωτικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός (εταιρία) και το τυπωμένο χαρτί (ευρώ) που διαθέτει δεν είναι νόμισμα. Μια απευθείας ανάθεση έργου της Ε.Ε. σε μια ιδιωτική εταιρία, ώστε να "κανονίζει" την οικονομική πολιτική της "μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας".

5). Το "νόμισμα" στην κυκλοφορία, το ιδιωτικό "ευρώ" είναι το Δημόσιο Χρέος.

Η απόλυτη δικτατορία των τραπεζιτών, της "αγοράς".

Κι όλα αυτά πλήρως γνωστά σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην ευρωβουλευτές με τις χρυσές αμοιβές -χωρίς να περιλαμβάνονται αυτές των λόμπυ και των προνομίων (π.χ. άτοκα δάνεια για αγορά διαμερίσματος στις Βρυξέλλες, ετήσιο μπόνους για προπαγάνδιση της "ευρωπαϊκής ιδέας" σ' όσους ανήκουν σε ευρωομάδες, διορισμούς συγγενικών τους προσώπων ως μόνιμους υπαλλήλους στην Ε.Ε., μισθοί κι έξοδα παραστάσεων σε αστρονομικά ποσά και που βεβαίως "νομότυπα" δεν υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στη φορολογική τους δήλωση κ.α.π.)-, σε μία δήθεν "ευρωπαϊκή βουλή" χωρίς ΚΑΜΙΑ αποφασιστική δραστηριότητα. Εξαιρουμένου του ΚΚΕ που δεν συμμετέχει σε κανένα λόμπυ κι ευρωομάδα, αλλά κι η διαχείριση των οικονομικών απολαβών είναι συλλογικό έργο του κόμματος.

Κι όλα αυτά στις πλάτες των χειμαζόμενων και φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών.
Το κωμικοτραγικό είναι πως κανένας και καμία ευρωβουλευτής αποσιωπά όλα αυτά και ζητάει την ψήφο μας για να κάνει καλύτερη την Ευρώπη, να φέρει την "Ευρωπαϊκή Άνοιξη", γνωρίζοντας πως είναι χυδαίοι ψεύτες.


Εκείνο που πραγματικά τρομάζει κι αναρωτιέσαι μήπως είσαι "συνωμοσιολόγος", είναι πως η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωσης είναι επακριβώς το μοντέλο που εμπνεύστηκε ο Walter Funk (Βάλτερ Φανκ) κι αποτελούσε το μεγάλο όνειρο της ναζιστικής Γερμανίας του 3ου Ράιχ.

Ο υπουργός Οικονομικών του Χίτλερ από το 1938 ως το 1945 -που δικάστηκε ως εγκληματίας πολέμου στη Νυρεμβέργη- δικαίως χαρακτηρίζεται για το επιστημονικό του έργο ως οικονομολόγος από όλους τους ιστορικούς κι αναλυτές ως "ένας από του πατέρες θεμελιωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης... ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της ιδέας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  [Walter Funk... One of the Founding Fathers of the European Union... was one of the most important promoters of the idea of a European Economic Community and European Union...]. Ενδιαφέροντα στοιχεία μπορεί κάποιος ν' αναζητήσει, μεταξύ του συνολικού του έργου ως οικονομολόγου, στην ομιλία του (25 Ιούλη 1940) για την οικονομική αναδιοργάνωση της Ευρώπης (Walther Funk: The economic reorganization of Europe): ΕΔΩΕνώ στην Ελλάδα "αριστεροί" και δεξιοί εξαφάνισαν την ξεκάθαρη προειδοποίηση του Juncker, ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro σχολιάζει:

«Ο Juncker απευθύνεται στις δυνάμεις των λαϊκιστών κι εθνικοκυριαρχικών: 'Με την ψήφο δεν θα αλλάξετε τίποτα'. [σημ. στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί η Εθνική Κυριαρχία με τον εθνικισμό, αλλά καλομελέτα κι έρχεται...]

Παραδόξως έχει δίκιο.

Όποιος λέει πως αλλάζει την Ε.Ε. από τα μέσα, ψεύδεται.

Ο μοναδικός δρόμος;

Έξοδος από την Ε.Ε. πριν είναι πολύ αργά. Όπως συμβαίνει με ένα αυτοκίνητο που τρέχει προς το γκρεμό»!

Κατανοητό γιατί το ΑΠΕ-ΜΠΕ κι η ΕΡΤ, που χρυσοπληρώνουν αδρά οι χειμαζόμενοι Έλληνες πολίτες για "αντικειμενική ενημέρωση", αλλά κι όλα τα ΜΜΕ εξαφάνισαν "ως μη γενομένη ποτέ" τη δήλωση του Jean-Claude Juncker; Ή μήπως τους "διέφυγε";

Κατανοητή, για παράδειγμα, η απόλυση από το ΑΠΕ του Νίκου Ρούση, ανταποκριτή στο Στρασβούργο με 800 ευρώ, αλλά αρνούμενου να του γράφουν από την Αθήνα τις ανταποκρίσεις, ώστε με την υπογραφή του να μεταφέρουν την προπαγάνδα που επιθυμούν;
Στη γειτονική Ιταλία όπου η δήλωση του Juncker έλαβε διαστάσεις

Στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό "La7" και ελεγχόμενο από την αριστερά, ο Diego Fusaro τονίζει: «Η Ε.Ε. είναι μια μηχανή που δεν μεταρρυθμίζεται και μας οδηγεί στην άβυσσο...  Πρέπει να εξέλθουμε από την Ε.Ε., ν' επιστρέψουμε στην κυριαρχία».

Επισημαίνει: «Η Ε.Ε. οικοδομήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εγγυηθεί, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου να κερδίζουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ελάχιστα αλλάζει αν ο οδηγός είναι περισσότερο δεξιός, περισσότερο κεντρώος, περισσότερο αριστερός. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί ώστε να πάει απευθείας, χωρίς παρεκκλίσεις, στις μειώσεις μισθών, μειώσεις δημοσίων δαπανών. Ο μοναδικός έξυπνος οδηγός είναι εκείνος που πηδάει έξω από το αυτοκίνητο πριν αυτό καταλήξει στην άβυσσο. Αυτά μεταφορικά... Σημαίνει έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς δοκιμές να την μεταρρυθμίσεις από το εσωτερικό...».Ο Αντρέι Ζντάνοβ το είχε "προφητεύσει": «Η καινοτομία δεν συμπίπτει πάντοτε με την πρόοδο».

Στις "Βάσεις Κριτικής και Πολιτικής Οικονομίας" (1857-1858), ο Μαρξ εξηγεί  πως  η χρονολογική διαδοχή γεγονότων και κοινωνικών φαινομένων δεν συμπίπτει καθόλου με τη λογική σειρά, η οποία επομένως πρέπει πρώτα να ερευνηθούν οι συγκεκριμένοι δεσμοί αιτίας-αποτελέσματος και στη συνέχεια να συναχθεί και να εξηγηθεί η πραγματική πορεία της ιστορίας. Με άλλα λόγια, η λογική μπορεί να ρίξει φως στη χρονολογία, αλλά όχι το αντίστροφο.

Ο "προοδευτισμός" αγνοεί αυτή τη βασική αρχή της επιστήμης και ταυτίζεται άκριτα, χωρίς διακρίσεις με την καινοτομία ως απλή σειρά χρόνου και βελτίωση του καλού, της δικαιοσύνης.

Αυτό σημαίνει την παραίτηση, την εγκατάλειψη κάθε ικανότητας ανεξάρτητης κρίσης, ωθούμενοι στο να ακολουθούμε τα γεγονότα ώστε να ανταλλαχθούν τα ιδανικά με κατάλληλα "δώρα". Έτσι, η δημιουργική ανάπτυξη της θεωρίας δεν συνίσταται πλέον στη μελέτη νέων προβλημάτων και στην εκπόνηση στρατηγικών και τακτικών που λειτουργούν στην επίτευξη των ταξικών στόχων, αλλά στην παθητική υποδοχή των μορφών και των κυρίαρχων ιδεών που, μαρξιστικά, είναι πάντα οι ιδέες της κυρίαρχης τάξης.

Δεν πρέπει να μας παραξενεύει πως η "ευρωπαϊκή αριστερά" μετά το 1989 (πτώση σοσιαλιστικών χωρών), γύρισε την πλάτη της στον «προοδευτικό ανθρωπισμό» του σοσιαλισμού σε υποχώρηση, για να αγκαλιάσει την «προοδευτική μεταρρύθμιση και τον δικαιωματισμό» του καπιταλισμού.

Ο "προοδευτισμός" κι ο "δικαιωματισμός" ήταν μια αυθεντική ωρολογιακή βόμβα τοποθετημένη στα θεμέλια της σοσιαλιστικής σκέψης και η έκρηξή της άνοιξε το δρόμο για τους στρατευμένους στη νεοφιλελεύθερη σκέψη πάνω στα ερείπια της αριστεράς, που όχι μόνον αγνόησε τα αληθινά διδάγματα της ιστορίας και της φιλοσοφίας, αλλά διστρέβλωσε κι εξαφάνισε κάθε διαλεκτική σκέψη.

Αν δεχθούμε πως οι ηγεσίες αυτής της νέας μεταρρυθμιστικής, κοσμοπολίτικης "ευρωπαϊκής αριστεράς" δεν εξαγοράστηκαν με αντίτιμο τα σαλόνια διαχείρισης κυβερνητικής εξουσίας και πλούτου, θα πρέπει να δεχθούμε ότι ήταν τουλάχιστον "αδιάβαστοι" ηγέτες και μαυρογιαλούροι, διότι:

«Το σφάλμα του διανοούμενου συνίσταται στην πεποίθηση ότι κάποιος μπορεί να γνωρίζει χωρίς να κατανοεί κι ειδικά χωρίς να αισθάνεται και να είναι παθιασμένος -όχι μόνο της ίδιας της γνώσης αλλά του αντικειμένου της γνώσης-, δηλαδή ο διανοούμενος μπορεί να είναι τέτοιος αν είναι αποκομμένος από το έθνος-λαό, δηλαδή δεν αισθάνεται τα στοιχειώδη πάθη του λαού. (...)Δεν κάνεις πολιτική-ιστορία χωρίς αυτό το πάθος, δηλαδή χωρίς αυτή τη συναισθηματική σχέση μεταξύ διανοουμένων και λαού-έθνους. Όταν απουσιάζει αυτή η σχέση, οι δεσμοί του διανοούμενου με τον λαό-έθνος μειώνονται ή περιορίζονται σε μια καθαρά τυπική γραφειοκρατική κατάσταση: έτσι οι διανοούμενοι γίνονται μια κάστα ή ένα ιερατείο∙ ο λεγόμενος οργανικός συγκεντρωτισμός (...)».
Antonio Gramsci, Il materialismo storico [Ο ιστορικός υλισμός], εκδόσεις Riuniti, Ρώμη, 1971, σελ. 135-136.

Ο αντιφασισμός του Antonio Gramsci είχε πατριωτικό χαρακτήρα, ήταν αντικαπιταλιστικός πατριωτισμός. Ο φασισμός, όπως κι ο ναζισμός, ήταν το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού, ήταν επιλογή του κεφαλαίου σ' εκείνη την ιστορική περίοδο. Σήμερα ο καπιταλισμός, οι τραπεζίτες ελέγχουν τις εθνικές οικονομίες, το νόμισμα, τις τράπεζες, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης των χωρών της Ε.Ε.. Θα ήταν φαιδρό να πιστεύει σήμερα κάποιος πως οι τραπεζίτες θα εγκαταλείψουν αυτή την κυριαρχία τους, να επιλέξουν φασισμό και ναζισμό ως κυρίαρχη έκφραση του κεφαλαίου.

Ο σημερινός "αντιφασισμός" της "ευρωπαϊκής καπιταλιστικής αριστεράς", πλήρως υποταγμένης στους τραπεζίτες και κύριο εργαλείο όπλο τους, είναι το άλλοθι, ο φερετζές απόκρυψης της προδοσίας των εργαζομένων και των λαών. Αυτή η "νέα αριστερά" πολεμάει έναν ανύπαρκτο φασισμό και καταγγέλλει ως φασισμός κάθε προσπάθεια εθνικής-κυριαρχικής ανόρθωσης των λαών, ακόμη και μέτρα ρύθμισης-ελέγχου της "ελεύθερης αγοράς".
Ένα ακόμη απλό παράδειγμα επιβεβαιώνειτα παραπάνω.

Προσφάτως, 4 Απρίλη 2019, το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε την μέθοδο "Ασφάλισης-Συνταξιοδότησης" (PEPP - Pan-European personal pension product) και για όλες τις 28 χώρες μέλη κι ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τα κράτη μέλη να ενσωματώσουν στην "εθνική" τους νομοθεσία (το εθνική... τρόπος του λέγειν και κατ' επίφαση, αφού είναι επιταγή της Ε.Ε.) ένα ενιαίο συνταξιοδοτικό σύστημα που έχει ως βάση την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Είδαμε κάπου την είδηση ιδιωτικοποίησης του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού;

Είδαμε κάπου τις κινητοποιήσεις τόσο των "αριστερών" κυβερνήσεων, των δεξιών κυβερνήσεων, ή των συγκυβερνήσεων αριστεράς και δεξιάς;

Είδαμε τα συνδικάτα να ενημερώνουν τους εργαζόμενους και να κινητοποιούνται;

Κι ακόμη περισσότερο εξοργίζει το γεγονός πως αυτή η Απόφαση Ιδιωτικοποίησης έλαβε και ψήφο από την λεγόμενη ευρωβουλή, αν και η απόφασή της δεν επηρεάζει στο παραμικρό την εφαρμογή αυτού του μέτρου που επιβάλουν οι τραπεζίτες, η "ελεύθερη αγορά" της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας"!

Ας υποθέσουμε πως η απόλυτη πλειοψηφία της λεγόμενης και κατ' επίφαση "ευρωβουλής" είναι χρυσοπληρωμένων βουλευτών της κατ' επίφαση "ριζοσπαστικής αριστεράς", μπορεί να αλλάξει η απόφαση του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών;

Σ' αυτές τις ευρωεκλογές κανένας δεν ανοίγει ένα "διάλογο", δεν θέτει έναν "προβληματισμό" γι' αυτή την Ευρώπη και το σημαντικότερο πως αυτή η Ευρώπη δεν αλλάζει, δεν καλυτερεύει όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η δομή της Ε.Ε. -που καμία εκλογική διαδικασία δεν μπορεί ν' αλλάξει- δεν περιορίζεται στην εφαρμογή της λιτότητας και της αύξησης χρέους λόγω του τυπωμένου χαρτιού που βάπτισαν "ενιαίο νόμισμα - ευρώ" [δηλαδή απώλεια εθνικής κυριαρχίας κι αυτό επίσης δεν είναι μυστικο, βλέπε σε: Mario Draghi: "Μια χώρα χάνει την κυριαρχία της όταν το χρέος είναι πολύ μεγάλο"]. Ακόμη και σε γεωγραφικό επίπεδο -ούτε καν γεωπολιτικό- αυτή η Ευρώπη, για παράδειγμα δεν περιλαμβάνει τη Ρωσία -η Ρωσοφοβία αντικατέστησε τον "κομμουνιστικό κίνδυνο"-, αλλά περιλαμβάνει την Τουρκία και το Ισραήλ σε μια προνομιακή σχέση.Ο μεγάλος Έλληνας (ελληνίδα μητέρα) σύγχρονος μαρξιστής φιλόσοφος Costanzo Preve (1913 - 2013), το έχει περιγράψει με σαφήνεια:

«Στη σημερινή ιστορική συγκυρία κι όχι σε μια αφηρημένη λογική διαστήματος-χρόνου αλλά προς το παρόν ανύπαρκτη, είμαι ενάντιος στην Ευρώπη, δεν την θέλω, θα προτιμούσα τη διατήρηση κυρίαρχων εθνικών κρατών, προφανώς συνδεδεμένων με εμπορικές και πολιτιστικές συνεργασίες και από αμυντικές συμμαχίες, οι οποίες όμως δεν εμποδίζουν την πλήρη κι απόλυτη κυριαρχία.

Σκέφτομαι αυτό γιατί σήμερα, με την τρέχουσα πολιτική τάξη, με την τρέχουσα τάξη των ΜΜΕ-πανεπιστημιακών, με την τρέχουσα αίσθηση της συλλογικής ενοχής που συνεχώς πυροδοτείται από τη χειρότερη ομάδα διανοούμενων στην ευρωπαϊκή ιστορία από την εποχή των Ετρούσκων, η Ευρώπη είναι αυτή της δυτικής αυτοκρατορίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Αυτό συμβαίνει. Δεν θέλω αυτή την Ευρώπη».

Costanzo Preve


* Αναγκαιότητα επιβίωσης: Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί... «Europa delenda est»!... όσο γίνεται γρηγορότερα!«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα. Πέθανε ακριβώς τη στιγμή που γραφόταν η διακήρυξη των "Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", όπου εγγυάται τα πάντα εκτός από την κοινωνική ισότητα των ανθρώπων κι ένα πτώμα δεν έχει δικαίωμα να βρωμίζει την ατμόσφαιρα: πρέπει να θαφτεί. Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα την αστική δημοκρατία.»

Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν (1874-1922)

Ευτυχώς για το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, την αριστερά χωρίς εισαγωγικά κι απεγκλωβισμένη από τον θελκτικό "έρωτα των τραπεζιτών", φάρος πάλης των λαών: τα Εθνικοαπελευθερωτικά Κινήματα, η Πατριωτική αριστερά της Λατινικής Αμερικής με τη σοσιαλιστική Κούβα στην πρώτη γραμμή, οι ανυπότακτοι λαοί που χαστουκίζουν αδιάκοπα τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους... στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, την Υεμένη, το Ιράν, τη Συρία...


Η αριστερά που δεν εξαγοράστηκε από τους τραπεζίτες είναι παντού όπου οι λαοί δίνουν τη δική τους μάχη και την κερδίζουν απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους.

Μαζί με την Ε.Ε. των τραπεζιτών η δεξιά κι η ιμπεριαλιστική αριστερά εναντίον των λαών.«Εμείς λέμε ότι στη νέα φάση του καπιταλισμού, στο νεοφιλελευθερισμό, επιβεβαιώνεται η καταστροφή του Εθνικού κράτους.

Λέμε ότι έτσι η πατρίδα δεν υπάρχει πλέον. Καταστρέφεται η έννοια του Έθνους, της Πατρίδας κι όχι μόνο στην αστική τάξη αλλά και στις κυρίαρχες τάξεις. Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν τομείς της κυβέρνησης που υπερασπίζονται την έννοια του Έθνους.

Αυτοί που υπερασπίζονται το Έθνος δολοφονούνται ή εξορίζονται. Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο απαιτεί διεθνοποίηση της ιστορίας, Απαιτεί διαγραφή της εθνικής ιστορίας και μετατροπή της σε διεθνή. Απαιτεί την εξαφάνιση των συνόρων πολιτισμών.

Το μεγαλύτερο κόστος για την ανθρωπότητα είναι ότι για τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό δεν υπάρχει τίποτα.

Για το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο υπάρχουν μόνον αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών. Και σε όλο αυτό το παιχνίδι εξαφανίζεται η έννοια του έθνους.

Μια επαναστατική διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει με την ανάκτηση των ιδεών του Έθνους και της Πατρίδας!»

Subcomandante Marcos

(Σουμπκομαντάντε Μάρκος, εκπρόσωπος του Στρατού των Ζαπατίστας για την Εθνική Απελευθέρωση - EZLN)Η ευρωπαϊκή "αριστερά" είναι νεκρή! Πέθανε... κι ενταφιάστηκε στον "προοδευτισμό" & τον "δικαιωματισμό"!

Η "Ευρωπαϊκή Ένωση" δεν είναι η Ευρώπη και δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί ή να καλυτερεύσει!
Η υπεράσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας, εναντίον της "ευρωπαϊκής κυριαρχίας" είναι ταξική πάλη!

Σ' όσους δεν κατανοούν πως οι ηγεσίες της "ευρωπαϊκής αριστεράς" είναι οι εκλεκτοί των τραπεζιτών, τους καλούμε ν' αποστηθίσουν τα "κουρσάρικα" γραπτά του "Poeta Vate" (του οραματιστή, προφητικού ποιητή...), όπως χαρακτηρίζει η παγκόσμια λογοτεχνία τον διανοούμενο κομμουνιστή που πριν 45 χρόνια έθετε βόμβες στα θεμέλια του καπιταλισμού.

Τεράστιος κι απαράμμιλος ο Pier Paolo Pasolini είχε ήδη προεξοφλήσει ποια θα ήταν η διεστραμμένη προέλευση του σημερινού αφηγήματος της παγκοσμιοποίησης, ο αποκαλούμενος "αντιφασισμός" [Βλέπε σε: Δεν είμαι αντιφασίστας!).«Η μάζα των διανοουμένων που μετέφερε τον αγώνα προς τα ατομικά δικαιώματα και τον έκανε προοδευτικό τους κώδικα, ή αριστερό κονφορμισμό, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά το παιχνίδι εξουσίας: τόσο που ο προοδευτικός διανοούμενος είναι και φανατικά πεπεισμένος  για την καλοσύνη της δικής του συμβολής στην πραγματοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων και, κατ' ουσίαν, δέχεται τη σοσιαλδημοκρατική λειτουργία που του επιβάλλει η εξουσία με την κατάργηση πραγματικών κοινωνικών δικαιωμάτων, μέσω της πλασματικής και συσσωρευμένης υλοποίησης ατομικών δικαιωμάτων.

Επομένως, αυτή η εξουσία στην πραγματικότητα έχει προσλάβει τους προοδευτικούς διανοούμενους ως δικούς της ιεροκήρυκες. Κι αυτοί έχουν ήδη δώσει σ' αυτή την αόρατη δύναμη μια αόρατη συμμετοχή, τσεπώνοντας μια αόρατη ταυτότητα.»

Pier Paolo PasoliniΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με βόλι στην καρδιά και το μυαλό

Αγαπητέ ψηφοφόρε 
Σε τέσσερις μέρες ψηφίζεις για την Ευρωβουλή και τις αντίστοιχες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν χρειάζονται πολλά να ειπωθούν για την σημασία τους. 


Του Ηλία Παπαναστασίου


Εάν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατορθώσει με την χυδαία και ανήθικη παροχολογία Κοινωνικής Ελεημοσύνης της τελευταίας στιγμής να κρατήσει σημαντικά ποσοστά που θα κυμαίνονται περίπου στο 25% – συν πλην μια η δυο μονάδες– τότε όλα όσα είδες κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων τεσσεράμισι ετών – για την ακρίβεια, 52 μήνες– ξέχασέ τα. 


Απλά, πολύ απλά, όλοι οι δείκτες Οικονομίας θα χειροτερέψουν όπως προειδοποιούν οι πάντες εφόσον ο Μινχάουζεν Τσίπρας θα ξοδέψει και το τελευταίο ευρώ έως τις Βουλευτικές εκλογές για να επανεκλεγεί. 

Η Εξωτερική Πολιτική
 θα καταλήξει όχι απλά σε «υποχωρήσεις» αλλά σε πλήρη αποικιοποίηση της χώρας, χειρότερης και από την περίοδο Πιούριφοϊ των αρχών της δεκαετίας του 1950. 

Η Ελλάδα όπως την ήξερες
 μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν και η χώρα μας θα υποχωρήσει σε όλες τις απαιτήσεις των Δυτικών (κυρίως Αμερικάνων) και του ΝΑΤΟ, ειδικότερα στις ακόρεστες και εξαιρετικά σχεδιασμένες απαιτήσεις (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, νησιά, Κύπρος) της Τουρκίας. 

Όλα με την συνοδεία του «χαμογελαστού» Πραιτωριανού των Δυτικών (Τσίπρας), του Έπαρχου Τζέφρεϊ Παιατ και του σύγχρονου Call Girl για όλα τα γούστα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Εάν επιθυμείς να ξαναγίνεις Ραγιάς και Χανουμάκι όλων αυτών των κυρίων τότε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Το δικαίωμα στην αυτοκτονία είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο. 

Είπαμε για την οικονομία αλλά εσύ ενδιαφέρεσαι πάνω απ΄ όλα για τα εισοδήματα σου. Και καλά κάνεις! Μήπως κατά τύχη – λέμε, μήπως– σκέφτηκες πόσα έχασες τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια με την περικοπή του ΕΚΑΣ – υπολογίζεται σε πάνω από 2.000 ευρώ ετησίως για τον κάθε συνταξιούχο– αλλά και πόσα έχασες από τους τουλάχιστον 17 νέους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ;;; 

Ο Τσίπρας ισχυρίζεται
 πως κατέβασε το Φ.Π.Α. των τροφίμων/ εστίασης στο 13%. Μήπως θυμάσαι ποιος το ανέβασε το 2015;; Ο ίδιος ο Τσίπρας, επιβαρύνοντας εσένα και την οικογένεια σου με 11% περισσότερο Φ.Π.Α. όποτε ψώνιζες ή πήγαινες στη ταβέρνα. Μήπως το ξέχασες;;; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, μια και φημιζόμαστε σαν τον «εξυπνότερο λαό του κόσμου». Μην μας απογοητεύσεις! 

Η ανεργία – ισχυρίζεται ο Τσίπρας– μειώθηκε από το 25,5 % το 2015 στο 18.5 % το 2019. Ξεχνάει να μας πει πως: 
(α). το 55 % των προσλήψεων στον Ιδιωτικό Τομέα είναι προσλήψεις εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης. 
(β). Οι μισθοί περίπου του 30% των εργαζόμενων είναι κάτω από 500 ευρώ μηνιαίως και οι μισθοί περίπου 220.000 νέων εργαζόμενων είναι 180–250 ευρώ. 
(γ). Πόσοι αλήθεια έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια του Τσίπρα;;; Γιατί δεν αποκαλύπτονται οι πραγματικές στατιστικές; 
(δ). Γιατί τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ – αγαπημένος οργανισμός της Μαρίας Αντουανέττας των Γιαννιτσών, κυρίας Έφης– δείχνουν 880.000 εγγεγραμμένους ανέργους και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που βρίσκεται παραδοσιακά πλησιέστερα στον άνεργο, έδειχναν μέχρι πρόσφατα 1.100.000 και μάλιστα με αυξητικές τάσεις;;; Ποια είναι τα αληθινά στοιχεία του Αριθμού των ανέργων; Είσαι ευφυέστατος, είμαστε σίγουροι πως καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά. 

Μέχρι τον Γενάρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα για τις αυτοκτονίες. Όμως από το 2016 και μετά – πάνω από τρία χρόνια στατιστικές– δεν δημοσιεύονται για τις αυτοκτονίες. ΓΙΑΤΙ;;; 

Πώς εξηγείται η σιωπή των λαλίστατων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που ξεσηκωνόντουσαν ακόμη και για τα ψυχοσεξουαλικά προβλήματα μιας Γαλοπούλας; 

Γνωρίζαμε τον Αριστερό – με άλφα κεφαλαίο–
 σαν άνθρωπο με τεράστια μόρφωση, απίστευτη αυταπάρνηση και θάρρος, ασύγκριτη ηθική ανωτερότητα. Χιλιάδες πήγαν στο εκτελεστικό απόσπασμα για να μην υπογράψουν δηλώσεις μετάνοιας τιμώντας τις ιδέες τους και την κοσμοθεωρία τους. Βλέπεις εσύ κάτι ανάλογο από τους σημερινούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ;;;Ρωτάμε μήπως και δεν το πήραμε είδηση, έστω καλόβουλα… 

Μήπως,αντίθετα, βλέπεις αρπακτικά παντός καιρού, 
χυδαίους Λούμπεν που πέφτουν με επτά μασέλες στο τραπέζι– χωρίς πετσέτες και μαχαιροπήρουνα παρακαλώ– ανθρώπους που εκτοξεύτηκαν με κοινωνικό καταπέλτη (διορισμός στο Δημόσιο) και προσπαθούν να χορτάσουν την απίστευτη λιγουριά τους;;; Αλλά και η αγάπη τους για τα κότερα με πρώτο τον Αλέξη;;; Μήπως εξηγείται επειδή έγιναν αποδεκτοί από το αστικό κατεστημένο και την εγχώρια Ελίτ κάνοντας «γούστα» μαζί της;;; Λέμε, μήπως. 

Μήπως εντυπωσιάζεσαι από το ύφος των παλαιών συντρόφων σου; Και δη των γυναικών; 
Γνώρισες ποτέ ανάλογη περίοδο της ελληνικής ιστορίας όπου να μαζεύτηκαν τόσες Μαρίες Αντουανέττες και Δούκισσες Βουργουνδίας;;; Με το γνωστό μπλαζέ ύφος, την αύρα νεοφώτιστης ψευτοδιανοούμενης, βλέμμα a la Πάπισσα Ιωάννα με αρκετή δοσολογία νεοφιλελεύθερου φεμινισμού, ύφος άγριου «αντισεξισμού» επιλεκτικού τύπου δηλαδή όπου μας συμφέρει και όλα καρυκευμένα με το γνωστό ύφος της αρχοντοχωριάτισσας που ανέβηκε οικονομικά και κοινωνικά από το πουθενά μέσω του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ διορισμού, δηλαδή του κοινωνικού καταπέλτη…Θα ήθελες να αναφέρουμε ορισμένα – κυριολεκτικά αηδιαστικά– παραδείγματα;;; 

Έχεις παρατηρήσει πλέον τα έργα και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑΙΙΩΝ Λουδοβίκων και Αντουανέτων και είμαστε σίγουροι πως έβγαλες τα συμπεράσματα σου.
 Και όχι μόνο αυτό. Ελπίζουμε – και ευχόμαστε – να ψηφίσεις και ανάλογα.Καταδικάζοντας την παρέα της Παρακμής και ποταπότητας που είναι ο Τσίπρας και οι λοχαγοί του. 
Σκέφτηκες μήπως οι Κυβερνώντες έχουν σαν στόχο να συνηθίσεις στην αθλιότητα, την μιζέρια και το χαμήλωμα όλων σου των προσδοκιών με απαύγασμα την πλήρη σου εξαθλίωση που άλλωστε ήδη βιώνεις;;; 

Θέλεις να συνεχίσεις με αυτό τον ρυθμό ώστε στο τέλος να μην σου μείνει ούτε το σπίτι δικό σου, χωρίς δουλειά και – εννοείται– καταχρεωμένος σε όλους; Συνήθισες τόσο πολύ τον βούρκο και στεναχωριέσαι μήπως σου λείψει;;; 

Γνωρίζεις πολύ καλά πως μετά τον πάτο ακολουθεί ο απόπατος, ο βούρκος, ο υπόνομος.
 Αηδιάζεις και μόνο στο άκουσμα της λέξης. Και έχεις απόλυτα δίκιο! Μόνο που ο μεγάλος Ιταλός, ο Δάντης – ένα εξαιρετικό παλικάρι από την Φλωρεντία που έγραψε αριστουργήματα– είχε γράψει πως «Ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με λουλούδια». Πρόσεξε λοιπόν τις εκλογικές σου προτιμήσεις – και μιλάμε για το βακτήριο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ – μήπως κατά λάθος σε οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κόλαση απ’ ότι ζεις. Γιατί τότε θα ισχύσει το ρηθέν του Δάντη – πονηρούλης, τον διώχνεις από την πόρτα και σου έρχεται από τα παράθυρο– που είπε κάποτε «Εδώ που μπήκες ξέχασε κάθε ελπίδα». Πρόσεξε αγαπητέ ψηφοφόρε, μην πάρεις στο λαιμό σου τον εαυτό σου, τους δικούς σου αλλά και όλους τους υπόλοιπους. 

Όμως μήπως σκέφτηκες την οικογένεια σου, την γυναίκα ή τα παιδιά σου;;; 

Θα σου άρεσε τα παιδιά σου να λένε «Γονέα 1
 (εσύ δηλαδή) σήμερα θα βγω έξω!» η «Γονέα 2 (η γυναίκα σου, η μαμά του σπιτιού ) τι έχουμε να φάμε σήμερα ;». Μήπως θα ήθελες ο Γιώργος – ο γιος σου – να αλλάξει φύλο με νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι επειδή το θέλει αλλά επειδή έτσι τον επηρέασε η παντοδύναμη προπαγάνδα των Media;;; Αλλά και εσύ όταν γνώρισες την γυναίκα σου υπέγραψες Ιδιωτικό Συμφωνητικό μαζί της πως θα τη φιλήσεις μήπως και σε κατηγορήσει για «σεξουαλική παρενόχληση»;;; Αλήθεια, θα ανεχτείς τον ψυχοπαθολογικού τύπου Προτεσταντισμό των Αμερικάνων που ποινικοποιούν τις σχέσεις των δυο φύλων, αυτών των βάθρων του ανθρώπινου γένους;;; Μήπως όλοι οι άνδρες πρέπει να βγούμε στην παρανομία a la ΚΚΕ δεκαετίας 1950 ή να κάνουμε αντάρτικο πόλεων εναντίον του ψυχωτικού και παρανοϊκού αστικού φεμινισμού της Ελίτ που πλασάρει επιτυχώς τα πρότυπα της στους «κάτω» δηλαδή στην πλέμπα δημιουργώντας τεχνηέντως δυο αντίπαλα στρατόπεδα που σφάζονται καθημερινά μεταξύ τους;;; 

Έχεις αντιληφθεί πως δεν χτυπιέται απλώς η οικογένεια αλλά το ίδιο το ανθρώπινο γένος στο βιολογικό του υπόβαθρο;;; Καταργώντας τον άνδρα καταργείς και την γυναίκα δηλαδή τον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τουλάχιστον όπως τον γνωρίσαμε στα πέντε εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης του. 
Προφανώς σαν εργαζόμενος παρακολουθούσες τα συνδικάτα και τις δράσεις τους ή συμμετείχες σε πολιτικά κόμματα. Σήμερα, αυτό γιατί θεωρείται ξεπερασμένο;;; Αλλά και την Πατρίδα σου αγαπάς – και πολύ καλά κάνεις – και συγκινείσαι όταν ακούς την Ιστορία της αλλά και αγανακτείς όταν πωλείται τοις μετρητοίς στα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Την θέλεις ισχυρή, οικονομικά ευημερούσα, κοινωνικά δίκαιη. Γιατί όπως φαίνεται ακόμη και το όνομα Ελλάδα σε συγκινεί. Φίλε, μήπως είσαι Ακροδεξιός, Εθνικιστής, ετερόκλητος όχλος, ξενοφοβικός, ισλαμοφοβικός, ομοφοβικός, τρανσφοβικός – είναι πολλές οι φοβίες σου αγαπητέ– δηλαδή τελικά μήπως είσαι Φασίστας;;; Γιατί είσαι προσκολλημένος σε συλλογικότητες – όπως θα έλεγε και ο καλός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ της διπλανής πόρτας– όπως το Έθνος, το Συνδικάτο, το Πολιτικό Κόμμα και η Κοινωνική Τάξη;;; 

Γιατί κύριε θέλεις οικογένεια
 και μάλιστα με γυναίκα και όχι με τον πλησιέστερο Ομοφυλόφιλο η Τρανσέξουαλ για να είσαι και στο κλίμα της εποχής, της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ;;; Δηλαδή της εποχής της Παρακμής με π κεφαλαίο;;; Οι ομοφυλόφιλοι διεθνώς – αλλά και στην χώρα μας – αποτελούν την ναυαρχίδα της Ελίτ με μεγάλα Προνόμια και όχι απλώς δικαιώματα. Δεν θέλεις ένα γάμο μαζί τους μήπως και βελτιωθείς οικονομικά και φτιάξει η τύχη σου;;; Πολύ μίζερος και οπισθοδρομικός είσαι παιδάκι μου ! Αμάν πια ! 

Εάν όλα όσα σου περιγράψαμε δεν θέλεις να γίνουν καθεστώς – χωρίς καν να το καταλάβεις– και σε φοβίζουν σαν μελλοντικό 1984 του Όργουελ, τότε κοίταξε τι θα ψηφίσεις αλλά πρώτα κοίταξε τι δεν θα ψηφίσεις και αυτός είναι σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι επειδή στο λέμε εμείς αλλά επειδή κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με βόλι στην καρδιά και το μυαλό του ελληνικού λαού. Και επειδή αγαπάς την χώρα σου και το λαό της πιστεύουμε πως δεν θα το κάνεις ! Γιατί δεν θέλεις να είσαι Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αλλά συνειδητοποιημένος Πολίτης μια και γνωρίζεις πως οι Λούμπεν είναι η μαγιά δηλαδή η Κοινωνική βάση του Φασισμού και της Αντίδρασης ! Μην το ξεχνάς ΠΟΤΕ ! Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Κίνα «βουλιάζει» iphone & Αpple: Στην αντεπίθεση το Πεκίνο με μέτρα σοκ – Πρόβλημα και στους χρήστες Honor

Εταιρείες-κολοσσοί αναστέλλουν τις παραγγελίες από την Huawei

Εδωσε το «σύνθημα» ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, ο οποίος μίλησε για «πολύ δύσκολες στιγμές στις σχέσεις με ΗΠΑ» και ζήτησε προετοιμασία και υπομονή καθώς το Πεκίνο θα περάσει στην αντεπίθεση με στόχο να «βουλιάξει» την παραγωγή του iphone!

Yπενθυμίζουμε πως η Apple αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς έχει χάσει 2 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας!

Πριν λίγο έγινε γνωστό πως πρόβλημα αντιμετωπίζει και ακόμη μια κινεζική εταιρεία, θυγατρική της Huawei, η Honor, καθώς το νέο της κινητό το 20 Pro απέτυχε να λάβει πιστοποιητικό Android από την Google. Αναλυτές λένε πως και αυτή η εταιρεία θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα στις δυτικές αγορές.

Το «βέτο» της Google στην κινεζική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Huawei, στάση την οποία υιοθέτησαν και άλλες εταιρείες, όπως η Intel και η Qualcomm, τέντωσε ακόμη περισσότερο το σκοινί στον εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με κινεζικές πηγές, η αντεπίθεση του Πεκίνου θα έχει ως στόχο το iPhone.

Στην Κίνα, η Huawei συμβάλλει σημαντικά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για την Apple στις ΗΠΑ, οπότε είναι λογικό να συμπεράνει κανείς πως το Πεκίνο θα θελήσει πρωτίστως να πλήξει το δημοφιλές smartphone της εταιρείας.

H Κίνα ετοιμάζεται να απαγορεύσει σε εγχώριες εταιρείες να συνεργάζονται με την Apple, κάτι που θα διαταράξει σοβαρά την παραγωγή της συσκευής.

Η αμερικάνικη πολυεθνική δημοσιεύει έναν κατάλογο με τους προμηθευτές της, που ξεπερνούν τους 200 σε 43 χώρες.

Μεταξύ τους, υπάρχουν πάμπολλες κινεζικές εταιρείες, όπως και από την Ταϊβάν. Στην Κίνα, από την εποχή του Ντένγκ Σιαοπίνγκ, έχουν δημιουργηθεί ειδικές οικονομικές ζώνες, μολονότι η Apple δεν δημοσιεύει αναλυτικά ποιες είναι οι εταιρείες και ποια τμήματα της συσκευής της προμηθεύουν.

Μία από τις εταιρείες που προμηθεύει στην Apple μπαταρίες για το iPhone είναι η Sunwoda Electronics, με έδρα την πόλη Σενζέν. Από την ίδια εταιρεία, προμηθεύεται μπαταρίες και η Samsung. Αλλά και η εταιρεία BYD, θυγατρική της ομώνυμης κινεζικής αυτοβιομηχανίας, προμηθεύει άλλα τμήματα κινητών και βρίσκεται μεταξύ των προμηθευτών της Apple.

Ονόματα λιγότερο γνωστά, όπως η ACC Tecnologies (κατασκευαστής μικροσκοπικών μικροφώνων και δεκτών), η Cathay Tat Ming Precision Metal Products (μέταλλα), η Chengdu Homin Technology (επαφές μπαταρίας, προσταστευτικά), η China Circuit Technology (κυκλώματα), είναι κάποιες μόνον από εκείνες που χρησιμοποιεί η Apple.

Αλλά, επίσης, και εταιρείες από την Ταϊβάν συνεργάζονται για την κατασκευή του iPhone και θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο των κινεζικών κυρώσεων.

Τα τσιπάκια σειράς Α, τα σχεδιάζει μεν η Apple, αλλά τα κατασκευάζει η TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο. Τα εργοστάσιά του βρίσκονται και στην Κίνα και στην Ταϊβάν. Το iPhone το συναρμολογεί η Foxconn, με μεγάλες εγκαταστάσεις στον ασιατικό γίγαντα.

Η Apple συνεργάζεται και με άλλη ταϊβανέζικη εταιρεία, την Pegatron, η οποία ένεκα του εμπορικού πολέμου μετέφερε ορισμένα από τα εργοστάσιά της στην Ινδονησία.

Εάν ο Τραμπ απαγόρευσε την πώληση τηλεφώνων Huawei στις ΗΠΑ, ο Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με τα iPhones. Μόνο που η Huawei δεν είναι παρούσα στην αμερικανική αγορά, ενώ απεναντίας η κινεζική αγορά αντιπροσώπευε μόνον για το 2018 το 15% των πωλήσεων της Apple. Ας μη λησμονούμε πως η Google, Amazon, Facebook δεν είναι παρούσες στην Κίνα, όμως η Apple είναι και αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Κίνα: Το υπουργείο Εμπορίου διαμαρτυρήθηκε επίσημα στις ΗΠΑ για τη μεταχείριση της Huawei

Η Κίνα προέβη σε «επίσημη διαμαρτυρία» προς την Ουάσινγκτον σε σχέση με τη μεταχείριση της Huawei, της δεύτερης στον κόσμο στην παραγωγή έξυπνων τηλεφώνων (smartphones), η οποία έχει τεθεί στη μαύρη λίστα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, για την οποία υπάρχουν υποψίες κατασκοπείας για λογαριασμό του Πεκίνου, τέθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση Τραμπ σε μια λίστα υπόπτων εταιριών στις οποίες απαγορεύεται η πώληση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ανακοινώνοντας πως το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε εναντίον αυτού του μέτρου, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει τα μέσα «να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων».

«Σε ό,τι αφορά την ενόχληση των Ηνωμένων Πολιτειών, η καλύτερη απάντηση των κινεζικών επιχειρήσεων είναι να συνεχίσουν να μεγεθύνονται» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών μέτρων, η Google ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί πλέον να πωλεί στη Huawei το σύστημά της επεξεργασίας Android, που εφοδιάζει κυρίως τα έξυπνα τηλέφωνα της Huawei, επιφέροντας ένα δυνητικά πολύ ισχυρό πλήγμα στον κινεζικό όμιλο.

Εταιρείες-κολοσσοί αναστέλλουν τις παραγγελίες από την Huawei

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ασία και την Ευρώπη άρχισαν να αναστέλλουν τις παραγγελίες για έξυπνα κινητά της Huawei ακολουθώντας ουσιαστικά την απόφαση των ΗΠΑ για περιοριστικά μέτρα προς την κινέζικη εταιρεία.

Η συμπερίληψη της Huawei στην «μαύρη λίστα» των εξαγωγών σημαίνει ότι η κινέζικη εταιρεία δεν έχει πλέον την δυνατότητα να προμηθεύεται λογισμικό ή εξαρτήματα από αμερικανικούς προμηθευτές χωρίς άδεια. Οι υπάρχουσες συσκευές δεν επηρεάζονται αλλά οι περιορισμοί απειλούν τα μελλοντικά προϊόντα της Huawei και την ηγετική της θέση στην κατασκευή δικτύων 5G επόμενης γενιάς.

Η Vodafone, η δεύτερη παγκόσμια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει σταματήσει τις προ-παραγγελιές των κινητών Huawei Mate 20X (5G) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλώντας στο CNN υπεύθυνος της εταιρείας τόνισε ότι είναι ένα προσωρινό μέτρο αφού υπάρχει αβεβαιότητα για τις 5G συσκευές της Huawei.

Μια ακόμη μεγάλη εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η EE, καθυστερεί την εισαγωγή των νέων κινητών της Huawei. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε διαλέξει το Mate 20X σε μια προεπισκόπηση του δικτύου 5G της την περασμένη εβδομάδα.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε χώρες της Ασίας με τις Ιαπωνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να ακολουθούν τα ίδια βήματα για το μοντέλο Huawei P30 Lite που θα λανσαριζόταν στην αγορά της χώρας τέλος αυτού του μήνα.

Μια από τις μεγαλύτερες Ιαπωνικές εταιρείες τηλεπικοινωνίων η NTT Docomo ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για το P30 Lite καθώς εξετάζει τον αντίκτυπο των αμερικάνικων περιορισμών.

Οι εταιρείες KDDI και SoftBank Corp. δήλωσαν ότι θα καθυστερήσουν την κυκλοφορία του νέου τηλεφώνου της Huawei.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNN η αναστολή των παραγγελιών από εταιρείες-κολοσσούς είναι η πρώτη απτή απόδειξη ότι τα μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας κατά της Huawei άρχισαν να πλήττουν την κινέζικη εταιρεία.

Πλήγμα για τη Huawei: Η ARM παγώνει τη συνεργασία με τον κινεζικό γίγαντα

Από όλες τις δυτικές εταιρείες που συνεργάζονται με την Huawei και ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» τη συνεργασία με την κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό, ίσως αυτή να είναι η πιο οδυνηρή.

Η βρετανική εταιρεία σχεδιασμού τσιπ ARM «πάγωσε» τις σχέσεις της με την Huawei, σε μια κίνηση που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην εταιρεία.

Κι αυτό γιατί η ARM είναι η εταιρεία που σχεδιάζει όλα τα τσιπ που χρησιμοποιούνται σήμερα στα κινητά τηλέφωνα, είτε αυτά που χρησιμοποιούν Android είτε τα iPhone της Apple.

H Huawei χρησιμοποιεί τα τσιπ της δικής της εταιρείας, της HiSilicon, για τα κινητά της, ωστόσο, ο σχεδιασμός των τσιπ ανήκει στην ARM, η οποία και αδειοδοτεί τα σχέδιά της.

Η ARM ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην κίνηση αυτή λόγω των μέτρων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, προσθέτοντας, πάντως, ότι ελπίζει σύντομα να λυθεί το πρόβλημα.'s sub-brand Honor's latest flagship phone the Honor 20 Pro fails to get an Android certification from after Trump's ban

Honor P20 was launced two days ago but now it can't be released in western markets.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News

Japan cancels sales of P30 series amid blacklist

After the ban on Huawei by US President Trump, many firms has halted business with Huawei to comply with US restrictions.

▪️Panasonic suspended transactions with Huawei
▪️ARM to stop its business with Huawei.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News

Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ΗΠΑ στο κυνήγι του Ασάνζ – Του ασκήθηκαν 17 κατηγορίες για κατασκοπεία

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Τζούλιαν Ασάνζ με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς των ΗΠΑ να του απαγγέλλουν συνολικά 17 κατηγορίες για κατασκοπεία. Οι κατηγορίες αφορούν στη δημοσιοποίηση αμερικανικών απορρήτων εγγράφων το 2010.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks συνελήφθη στις 11 Απριλίου με τους Αμερικανούς να επιδιώκουν την εκδοσή του στις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες ενδέχεται να εγείρουν ζητήματα που άπτονται της Πρώτης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία προστατεύει την ελευθερία του λόγου. Πολλά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν άλλωστε συχνά αποκαλύψεις που βασίζονται στο περιεχόμενο κλειστών πηγών, συμπεριλαμβανομένων διαβαθμισμένων εγγράφων.

Ο Ασάνζ παραμένει έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Βρετανία, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων διότι παρέβη τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του, ενώ καταζητείται επίσης από τις αρχές της Σουηδίας εξαιτίας κατηγοριών σε βάρος του για βιασμό. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η απόφαση για την έκδοσή του επαφίεται στο σύστημα δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι κατηγορίες συνδέονται με την αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών, ιδίως των ονομάτων πληροφοριοδοτών των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν στο Ιράν, τη Συρία, την Κίνα, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Εν μέρει, οι νέες κατηγορίες σε βάρος του Ασάνζ συνδέονται με τη συνεργασία του, ο όρος που χρησιμοποιείται στο κατηγορητήριο είναι «συνωμοσία», με την Τσέλσι Μάνινγκ, την πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού, για να εξασφαλίσει τα αρχεία. Οι εισαγγελείς διατείνονται ότι η δραστηριότητα αυτή είναι εντελώς διαφορετική από τη δημοσιογραφική δουλειά. Τονίζουν ότι ακόμη ο Αυστραλός γνώριζε ότι η αποκάλυψη των περίπου 750.000 εγγράφων θα έπληττε τις ΗΠΑ.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν είναι δημοσιογράφος», επέμεινε ο Τζον Ντίμερς, στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης αρμόδιο για ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Η νέα δίωξη σε βάρος του ιδρυτή του WikiLeaks αποκαλύφθηκε έναν μήνα και κάτι αφότου είχε γίνει γνωστή μια προηγούμενη από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, με κατά τι πιο περιορισμένη σκοπιά.

Ο Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη την 11η Απριλίου στο Λονδίνο, όπου αστυνομικοί τον προσήγαγαν βιαίως από την πρεσβεία του Ισημερινού, όπου του προσφερόταν άσυλο επί χρόνια, αντιμετωπίζει με βάση το νέο κατηγορητήριο ποινή 170 χρόνων κάθειρξης, σε περίπτωση που εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Η Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε αφεθεί ελεύθερη το 2017, οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή φέτος διότι αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον του Ασάνζ.

Ο ίδιος ο Τζούλιαν Ασάνζ και πολλοί από τους υποστηρικτές του τονίζουν πως ο Αυστραλός δεν πρέπει να διωχθεί διότι δημοσιοποίησε τα έγγραφα αυτά, επικαλούμενοι την αρχή της ελευθεροτυπίας.Πηγή   newsit.grΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοκτονία στο Μοσχάτο: Ο ψιλικατζής με τα «μακριά χέρια» - Πώς ο 43χρονος αποπλάνησε τη 14χρονη

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση αποπλάνησης της 14χρονης μαθήτριας η οποία αυτοκτόνησε το μεσημέρι της Πέμπτης πηδώντας στις ράγες στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοσχάτο.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ο 42χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών ο οποίος συνελήφθη προχθές Τετάρτη και ενώπιον του εισαγγελέα ομολόγησε πως διατηρούσε σχέση με το ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος είχε συνάψει σχέση με την 14χρονη, την οποία είχε πλησιάσει μέσω της κόρης του.

Όταν ο πατριός της διαπίστωσε τι συμβαίνει τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Κατά τη σύλληψή του, από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο διατηρούσε σχέση με την 14χρονη, αλλά και με μία ακόμη κοπέλα 17 ετών, με την οποία είχε συνάψει σχέση όταν και εκείνη ήταν 14.

Μάλιστα, στο κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντος βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία καθώς βαρύνεται και με την κατηγορία της κατοχήςπορνογραφικού υλικού ανηλίκων.

Ο συλληφθείς είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι γνώρισε τη μαθήτρια πριν από τρεις μήνες στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε στην περιοχή του Μοσχάτου, όπου εκείνη αγόραζε γλυκίσματα και σνακ.

Κάποια στιγμή, βρήκε την ευκαιρία όταν την είδε στεναχωρημένη και με το πρόσχημα πως ήθελε να την παρηγορήσει, κατάφερε να της κερδίσει την εμπιστοσύνη και άρχισαν να κάνουν πολύ στενή παρέα.

Πέρα από το γεγονός ότι ο 43χρονος παραδέχθηκε ότι είχε αποπλανήσει αρκετές φορές τη 14χρονη, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο ίδιος άνθρωπος πριν από ενάμισι χρόνο είχε αποπλανήσει άλλο ένα κορίτσι, επίσης 14 ετών, γυμνές φωτογραφίες του οποίου βρέθηκαν αποθηκευμένες στο κινητό τηλέφωνό του.

Δίωξη για κακουργήματα στον 42 χρονο

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 42χρονου.

Ο άνδρας διώκεται για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών (κακούργημα), για κατάχρηση σε ασέλγεια (κακούργημα) και για πορνογραφία ανηλίκων (πλημμέλημα).

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουτιά θανάτου έκανε γυναίκα από τη γέφυρα του Ισθμού (Video)

Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα, αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 35 ετών όταν έπεσε στη Διώρυγα της Κορίνθου σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει το Korinthos TV η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της.

Προανάκριση κάνει το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!