EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Εκτίμηση αποτελέσματος

Εκτίμηση αποτελέσματος
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανικός ηγεμονισμός και Νέα Δεξιά – Οι βαριές σκιές των ευρωεκλογών

Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι ευρωεκλογές αποκτούν πολιτικά κρίσιμο χαρακτήρα. Κι αυτό, λόγω του διαφαινόμενου άλματος που θα καταγράψουν οι δυνάμεις –κυρίως η Νέα Δεξιά– που αμφισβητούν την κυρίαρχη, αλλά σε κρίση, φιλελεύθερη συναίνεση και αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ή και αρνητικά το ευρωπαϊκό ενοποιητικό εγχείρημα, ή τουλάχιστον την κατεύθυνση που έχει πάρει.

Μέχρι τώρα οι ευρωεκλογές ήταν περισσότερο μία πολιτική τελετουργία, η οποία σε κάθε χώρα-μέλος λειτουργούσε κατά κάποιον τρόπο και ως πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές. Εάν οι ευρωκάλπες επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις, η μετατόπιση του κέντρου βάρους στον συσχετισμό δυνάμεων και στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Κομισιόν θα επηρεάσει αναπόφευκτα γενικώς την περαιτέρω πορεία της ΕΕ-Ευρωζώνης και ειδικώς την άτυπη πλην ουσιαστική ηγεμονία της Γερμανίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Εδώ και αρκετά χρόνια στη μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ έχει συντελεστεί μία μετάλλαξη. Η μεταπολεμική Γερμανία αποτελεί παρελθόν. Η ενοποίηση ήταν η αφετηρία για τη μετάβαση από την Γερμανία, που ντρεπόταν για τα ναζιστικά εγκλήματα και έθετε όρια στον εαυτό της, στον σημερινό κλιμακούμενο γερμανικό ηγεμονισμό. Η μετάβαση αυτή έγινε σταδιακά και διακριτικά για να μην αναζωπυρώσει μνήμες και προκαλέσει αντιδράσεις. Αυτή είναι η περίοδος των κυβερνήσεων Κολ και Σρέντερ.

Επί των κυβερνήσεων Μέρκελ η Γερμανία άρχισε σταδιακά να εκδηλώνει ανοικτά τον ηγεμονισμό της, αλλά και πάλι κατά τρόπο που να τηρεί στοιχειωδώς τα προσχήματα. Έχουμε, όμως, φύγει πλέον από την περίοδο της ‘ευρωπαϊκής Γερμανίας’ και έχουμε για τα καλά εισέλθει στην περίοδο της ‘γερμανικής Ευρώπης’. Αυτό αφορά συνολικά την επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και έχει καταστεί σαφές από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της Γηραιάς Ηπείρου.

Γαλλικές ανησυχίες

Στον ευρωπαϊκό Νότο –και όχι μόνο– πνέει αντιγερμανικός άνεμος. Στην ανατολική Ευρώπη πνέει άνεμος εθνικής περιχαράκωσης και αρνητισμού έναντι των Βρυξελλών. Αλλά και στη Γαλλία γίνονται δεύτερες σκέψεις για την προσκόλληση στο άρμα του Βερολίνου. Η πρωτοβουλία του Μακρόν, μετά την εκλογή του, να εκθέσει επισήμως το όραμά του για τη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική αντανακλούσε τις ανησυχίες που είχαν εκδηλωθεί στις άρχουσες γαλλικές ελίτ για τον κλιμακούμενο γερμανικό ηγεμονισμό.

Όπως είναι γνωστό, το Βερολίνο φρόντισε εμμέσως πλην σαφώς να τορπιλίσει τον κορμό των προτάσεων του Γάλλου προέδρου, γεγονός που τροφοδότησε τη γαλλική επιφύλαξη. Μπορεί το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων να απέσπασε για μήνες την προσοχή της κυβέρνησης Μακρόν από το ευρωπαϊκό ζήτημα, αλλά το πρόβλημα παραμένει και πιθανότατα οξύνεται.

Παραδοσιακά, λόγω της επιρροής του γκωλισμού, το Παρίσι ήταν ο σημαιοφόρος της πρωτοκαθεδρίας του εθνικού κράτους και κατ’ επέκτασιν έθετε όρια στο μέχρι που θα φθάσει το ενοποιητικό εγχείρημα. Για την ακρίβεια, απέρριπτε το ομοσπονδιακό μοντέλο. Αυτό άλλαξε κυρίως επί προεδρίας Σαρκοζί και συνεχίσθηκε επί προεδρίας του σοσιαλιστή Ολάντ.

Οι προτάσεις Μακρόν

Ο Μακρόν επιχείρησε μία περαιτέρω υπέρβαση. Πρότεινε μία σειρά αλλαγών στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ουσιαστικά προς την ομοσπονδιακή κατεύθυνση. Μπορεί την κοινή άμυνα να την επιθυμεί και το Βερολίνο, αλλά οι προτάσεις του Γάλλου προέδρου για αλλαγές στην Ευρωζώνη (κοινός προϋπολογισμός, ορισμός υπουργού Οικονομικών κ.α.) είναι αντίθετες με τις πάγιες γερμανικές θέσεις και γι’ αυτό με κομψό τρόπο μπήκαν στο ράφι.

Η Μέρκελ αντέδρασε με τη γνωστή τακτική της. Κατά κανόνα αποφεύγει να απορρίπτει κατηγορηματικά γαλλικές πρωτοβουλίες και ως εκ τούτου να συγκρούεται με το Παρίσι. Προτιμάει να δίνει τη μάχη επί του συγκεκριμένου, όπου φροντίζει να απονευρώνει ό,τι δεν είναι συμβατό με τα γερμανικά συμφέροντα. Αυτό έπραξε και στην περίπτωση των προτάσεων Μακρόν. Είχε καλωσορίσει τις προτάσεις του, είχε συμφωνήσει γενικόλογα ότι η ΕΕ πρέπει να εξελίσσεται, αλλά μέχρι εκεί.

Το πρόβλημα, άλλωστε, δεν είναι εάν θα ορισθεί υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά ποιες αρμοδιότητες θα έχει. Εάν βαπτιστεί υπουργός Οικονομικών ο πρόεδρος του Eurogroup με κάποιες δευτερεύουσας σημασίας αρμοδιότητες, το Βερολίνο δεν έχει κανένα λόγο να αρνηθεί. Το ίδιο εάν ο κοινός προϋπολογισμός είναι κάτι περιορισμένο, το οποίο δεν θα αλλάξει ουσιαστικά το σημερινό μοντέλο.

Ο μεγάλος κερδισμένος

Η κυρίαρχη τάση στο γερμανικό πολιτικό σύστημα είναι να αποκλείουν την καθ’ οιοδήποτε τρόπο μεταφορά πόρων από τη Γερμανία στην Ευρωζώνη. Η Μέρκελ είναι σ’ αυτή τη γραμμή, αλλά προσπαθεί με τακτικισμούς να τηρήσει ισορροπίες για να περνάει την πολιτική της στην ΕΕ χωρίς αντιδράσεις. Και η καγκελάριος θέλει μία Ευρώπη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των γερμανικών συμφερόντων, αλλά φροντίζει να τηρεί τα προσχήματα για να αμβλύνει αντιδράσεις.

Η ‘Εναλλακτική για τη Γερμανία’, η οποία δείχνει πως θα σημειώσει νέο ρεκόρ εκλογικής επίδοσης στις ευρωκάλπες, υπηρετεί τον γερμανικό οικονομικό εθνικισμό κατά τρόπο ακόμα πιο ακραίο. Θεωρεί πως η Γερμανία ό,τι είχε να πάρει από το ευρώ το έχει πάρει. Ως εκ τούτου πρέπει να το εγκαταλείψει, επειδή εφεξής θα υποχρεώνεται να πληρώνει. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ιδεοληπτική θέση. Η Γερμανία συμβάλει στον κοινοτικό προϋπολογισμό με περίπου 20 δισ ευρώ ετησίως (αντιστοίχως η Γαλλία συμβάλει με περίπου οκτώ δισ). Από την άλλη πλευρά, όμως, αποκομίζει πολλαπλάσια οφέλη και εμπορικά και χρηματοπιστωτικά.

Η Γερμανία τοποθετεί εντός της ΕΕ το 25% του ΑΕΠ της (η Γαλλία μόλις το 12,8%) και αντλεί από την ΕΕ το 50% του εξωτερικού εμπορικού πλεονάσματός της. Επίσης, λόγω της ανασφάλειας, υπάρχει μεγάλη ροή κεφαλαίων στη Γερμανία, γεγονός που έχει μηδενίσει το κόστος του χρήματος για το γερμανικό δημόσιο, αλλά και για τις γερμανικές επιχειρήσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μπορεί να υπήρχαν εκτιμήσεις για τον ποιον θα ωφελήσει η υιοθέτηση του ευρώ. Σήμερα, έχει αποδειχθεί αναμφισβήτητα το ποιος είναι ο μεγάλος κερδισμένος από το κοινό νόμισμα. Γι’ αυτό και η Μέρκελ δεν πρόκειται να τραβήξει το σκοινί μέχρι να σπάσει.

Όλα αυτά, ωστόσο, μέχρι οι ευρωκάλπες να αναδείξουν το νέο συσχετισμό δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο και μέχρι να συγκροτηθεί η νέα Κομισιόν. Μία ισχυρή μειοψηφία της Νέας Δεξιάς και στα δύο αυτά ευρωπαϊκά όργανα εκ των πραγμάτων θα επηρεάσει τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι από το ευρωιερατείο, αλλά και τις εσωτερικές ισορροπίες του. Με άλλα λόγια, όλα δείχνουν ότι θα προκύψει ένα νέο πολιτικό τοπίο στην ΕΕ, το οποίο αναπόφευκτα θα αντανακλαστεί με κάποια μορφή και στα κράτη-μέλη.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να γιατί θέλω να γίνω ευρωβουλευτής – Μισθός και απολαβές

«Θυμάμαι ακόμα τη σοκαριστική πρώτη μου μέρα στις Βρυξέλλες» είχε γράψει το 2016 ο ευρωβουλευτής Daniel Hannan, «Μόλις βρήκα το γραφείο μου, μια ευγενική κυρία μου ζήτησε το αεροπορικό μου εισιτήριο για να μου επιστραφούν τα χρήματα. Το ποσό που μου μέτρησαν ήταν τόσο μεγάλο που νόμιζα ότι έκαναν λάθος«. «Μα από το Λονδίνο ήρθα» εξήγησα. «Δεν κάναμε λάθος κύριε, αυτή είναι η χιλιομετρική ταρίφα από Λονδίνο». «Μα δεν πληρώνει κανείς τόσα πολλά για την πτήση Χίθροου-Βρυξέλλες», διαμαρτυρήθηκα. «Τόσα καθορίζει το κοστολόγιο» είπε εκείνη.

Ο ευρωβουλευτής Daniel Hannan περιέγραφε την έκπληξή του από τις εξωπραγματικές παροχές που απολαμβάνουν οι ευρωβουλευτές μόλις περάσουν το κατώφλι του γραφείου τους στο Στρασβούργο. Ο Daniel Hannan, ως υπέρμαχος του Brexit, ίσως να έχει κάθε λόγο να υπερβάλει στην κριτική του, ωστόσο τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά.

Πέρασαν τρία χρόνια από τις περιγραφές του Βρετανού brexiteer και έκτοτε τα πράγματα άλλαξαν… οι ευρωβουλευτές παίρνουν περισσότερα! Λίγες ώρες λοιπόν πριν τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές, ας δούμε τι απολαβές θα έχουν οι 21 Έλληνες –και όχι μόνο– ευρωβουλευτές που θα επιδιώξουν να φέρουν τη φωνή των Ελλήνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

8.757.70 ευρώ προ φόρων και ασφαλιστικών εισφορών είναι ο σημερινός μηνιαίος μισθός ενός ευρωβουλευτή. Τα καθαρά χρήματα που βάζει στην τσέπη του ο αιρετός Ευρωπαίος είναι 6.824.85 ευρώ. Σημειωτέον ότι πρόκειται για αυξημένο μισθό συγκριτικά με το 2016 όταν το ποσό προ φόρων και εισφορών ήταν 8.484 ευρώ. Έτσι μέχρι πριν τρία χρόνια ένας ευρωβουλευτής εισέπραττε 101,808 ευρώ τον χρόνο και σήμερα πάνω από 105.000, δηλαδή 525.420 ευρώ την 5ετία. Στο τέλος της 5ετούς θητείας τους, φεύγοντας από το ευροβουλευτιλίκι, θα πάρουν μεταβατική αποζημίωση (σαν εφάπαξ) πάνω από 210.000 ευρώ! Τουτέστιν, συνολικά οι 21 συμπατριώτες μας ευρωβουλευτές θα εισπράξουν 15.653.820 ευρώ περίπου στα πέντε ευρωχρόνια.Οι ετήσιες αποδοχές ενός Ευρωβουλευτή (πηγή:euronews)

«Ο τρόπος που αμείβονται οι ευρωβουλευτές είναι ένα μικρό μόνο παράδειγμα του πως η ΕΕ, αντί να είναι αγνή, στην πραγματικότητα διαφθείρει, δηλαδή κάνει καλούς ανθρώπους να υιοθετούν κακούς τρόπους. Ξέρω πολλούς ευρωβουλευτές πού ήρθαν στις Βρυξέλλες όχι από ενθουσιασμό για στενότερη ενοποίηση, αλλά που ήπιαν τις θεωρίες περι ομοσπονδιοποίησης, καταπίνοντας τα επιδόματά τους» έγραψε ο Daniel Hannan.

Επίσης ο ευρωβουλευτής δικαιούται σύνταξη γήρατος από την ηλικία των 63 ετών, η οποία ισούται με το 3,5% του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης βουλευτικών καθηκόντων αλλά όχι περισσότερο από 70% συνολικά.

Δωρεάν ταξίδια business class

4.513 ευρώ είναι τα χρήματα που δίνονται στους Ευρωβουλευτές για να καλύπτουν τα έξοδα τους στις χώρες τους. Όταν λέμε έξοδα εννοούμε ένα γραφείο, τα τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη, καθώς και η αγορά, λειτουργία και συντήρηση εξοπλισμού, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στην περίπτωση δε που ο Ευρωβουλευτής δεν είναι συνεπής στην παρουσία του στις συνεδριάσεις του σώματος τότε το επίδομα μειώνεται κατά το ήμισυ.

4.454 ευρώ είναι το ποσό που προσφέρεται στους βουλευτές για τα οδοιπορικά τους εκτός ΕΕ. Όσον αφορά τα ταξίδια προς τις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο και τις άλλες χώρες μέλη εκεί κάθονται δωρεάν σε θέσεις business class D στο αεροπλάνο, στα τραίνα απολαμβάνουν την πρώτη θέση ενώ έχουν προνόμια ακόμα και μετακινήσεις με αυτοκίνητο (έως και 1000 χλμ).

320 ευρώ είναι το κατ ‘αποκοπή επίδομα που τους χορηγείται επιπλέον ημερησίως για τα καθημερινά τους έξοδα, όπως λογαριασμοί ξενοδοχείων ή γεύματα. Επίσης και αυτό το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση ότι οι ευρωβουλευτές αποδεικνύουν τη συμμετοχή τους στις βουλευτικές διαδικασίες. Στην περίπτωση που κάποιος δεν συμμετέχει σε περισσότερες από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες στην ολομέλεια το επίδομα αυτό μειώνεται στο ήμισυ.

160 ευρώ είναι το ημερήσιο επίδομα που παίρνουν οι Ευρωβουλευτές στην περίπτωση συνεδριάσεων που διοργανώνονται εκτός της ΕΕ (υπό την προϋπόθεση της υπογραφής του μητρώου), ενώ τα έξοδα διαμονής είναι ξεχωριστά.

300.000 ευρώ ετησίως για βοηθούς

24.943 ευρώ είναι το μέγιστο μηνιαίο διαθέσιμο ποσό που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές για να συντηρούν το προσωπικό τους. Σε αυτό περιλαμβάνονται τρεις με τέσσερις διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί βοηθοί, που είναι εγκατεστημένοι σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, τοπικοί βοηθοί που προσφέρουν υπηρεσίες στον ευρωβουλευτή από τη χώρα προέλευσής του και τέλος ασκούμενοι. Στην Ελλάδα, ο μισθός των τοπικών βοηθών και ασκούμενων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5.480 ευρώ.

Αν βέβαια στα ποσά αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ευρωβουλευτές διατηρούν εξωκοινοβουλευτικές κερδοφόρες δραστηριότητες, καταλαβαίνουμε πόσο κερδοφόρο είναι το αιρετό όργανο της ΕΕ. Ενδεικτικά, ο φιλελεύθερος ευρωπαϊστής ευρωβουλευτής Γκυ Φερχόφεστατ κερδίζει πολλά, πάρα πολλά από τις παράλληλες επαγγελματικές δραστηριότητές του στις Βρυξέλλες όπως δείχνει και το Transparency International EU. Έτσι τα τεράστια κτίρια που συντηρούν τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων φορολογούμενων στις Βρυξέλλες φαντάζουν εξαιρετικά ελκυστικά σε χιλιάδες υποψηφίους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι τόσο απεγνωσμένο να φέρει κόσμο στις κάλπες που επιστράτευσε ακόμα και την πλατφόρμα γνωριμιών Tinder! «Φανταστείτε να ψάχνετε για το ραντεβού των ονείρων σας και να σας έχει προσεγγίσει ο Γιούνκερ ή ο Φερχόφεστατ» σχολίασε σαρκαστικά ο βουλευτής John Flack. Πολλή αγάπη, πολλά λεφτά αλλά δυσανάλογα λιγότερη δημοκρατία;


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μοναρχική αλητεία σε παράκρουση…

Τσίπρας: «Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια». 


Αυτός ο επαρμένος ιπποκόμος του 4ου Ράιχ ξεπερνάει σε μοναρχική παράκρουση και τον Λουδοβίκο Βασιλιά ήλιο!!! 


Ο παρακμιακός αυτός μονάρχης ταύτιζε τον εαυτό του με το κράτος («το κράτος είμαι εγώ»)! 


Ο Τσίπρας προχωράει ακόμα παραπέρα: 
ταυτίζει τον εαυτό του και το ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο με το κράτος, αλλά και με ολόκληρη την κοινωνία («το Κράτος και η Κοινωνία είμαι εγώ»)… 

Αυτό σημαίνει ο μοχθηρός, αχαλίνωτα κινδυνολόγος και επαρμένος εκβιασμός του: «Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια». 
Ο φασιστικός εκβιασμός αυτού του ανδρείκελου δεν αποτυπώνει, απλώς, την κακουργία του υπηρέτη του 4ου Ράιχ, αλλά αντιστρέφει, θρασύτητα και προκλητικά, την Πραγματικότητα… 

Διότι ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ για την ελληνική Κοινωνία, και μάλιστα από τις πλέον ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ είναι η ίδια αυτή η ΥΠΑΡΞΗ της κυβερνητικής αλητείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα… 

Συνεπώς, η ΠΤΩΣΗ τους αποτελεί και την ΠΤΩΣΗ αυτής της άκρως επικίνδυνης περιπέτειας που ζούμε σπαρακτικά, η ΠΤΩΣΗ του ΕΦΙΑΛΤΗ: των «αριστερών» ανδρεικέλων… 
Καιρός να πούμε ΟΧΙ στα μοναρχικά και εκβιαστικά παραληρήματα του Τσίπρα: Του ξεδιάντροπου υπηρέτη του 4ου Ράιχ που εκτελεί, ανελέητα, τις ΕΝΤΟΛΕΣ των νέων αποικιοκρατών…
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή στο άκυρο ψηφοδέλτιο και στους πόσους σταυρούς βάζουμε στις εκλογές – Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε μπροστά στην κάλπη

Ο εκλογικός νόμος είναι ξεκάθαρος σχετικά με το ποια ψηφοδέλτια είναι άκυρα και ποια προσμετρώνται έγκυρα.

Συγκεκριµένα οι διατάξεις που προβλέπουν ακυρότητα των ψηφοδελτίων κατά την ψηφοφορία, θα πρέπει να εφαρµόζονται µόνο στις περιπτώσεις εκείνες, όπου σαφώς προκύπτουν ελαττώµατα που βάσιµα µπορεί να θεωρηθούν ότι οδηγούν στην παραβίαση του απορρήτου της ψηφοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα άκυρο κρίνεται κάθε ψηφοδέλτιο που:

Έφερε σταυρό πράσινου χρώματος,

Ήταν κομμένο κατά την άνω αριστερή γωνία του

Έφερε γραμμή πλαγίως και καθέτως γραμμένη με μπλε στυλό

Έφερε ημισέληνο σε σχήμα παρένθεσης, εμπρός από το όνομα υποψηφίου

Έφερε αρχικά υποψηφίου ή αστερίσκο αντί σταυρού (ΑΕΔ 9/2001, ΔΕφΑ 3724/1986 ΕλΔ 28, 218) ή V (ΑΕΔ 9/2001, ΣτΕ 1322/2000).

Έφερε σταυρό μέσα σε κύκλο

Έφερε στίγματα, προσδιοριστικά της ταυτότητας του εκλογέα

Έφερε κηλίδα από μελάνη στο διάκενο μεταξύ ονόματος και επωνύμου υποψηφίου

Έφερε το χαρακτηριστικό γράμμα Χ στην οπίσθια πλευρά του

Ήταν διπλωμένο κατά ιδιόρρυθμο τρόπο (και όχι κατά τον συνήθη)

Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αποτελούν κατά κανόνα λόγο ακύρωσης από τις εφορευτικές επιτροπές,  μικρότερες διαφορές ψηφοδελτίων που αφορούν σε:

-Συνήθεις τυπογραφικές αβλεψίες

-Ασήµαντες αποκλίσεις από τις οριζόµενες διαστάσεις (στις οποίες η σχετική απόφαση αναφέρεται µε τη λέξη “περίπου”), αναπόφευκτες άλλωστε κατά την κοπή των φύλλων του χαρτιού

-Απλές παραλλαγές της απόχρωσης ή της ποιότητας του χαρτιού

-Ατέλειες στην κοπή των πλευρών

-Στίγµατα ή ξέσµατα, που επέφερε η εκτύπωση του µεγάλου όγκου των ψηφοδελτίων

Οι σταυροί

Και επειδή θα αναρωτιέστε πόσους σταυρούς προτίμησης βάζουμε σε αυτές τις εκλογές σας λέμε:

Στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι εκλογείς µπορούν να βάλουν 4 σταυρούς, κατ’ ανώτατο όριο, υποψηφίων του συνδυασµού, σηµειώνοντας στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνοµα του καθενός σταυρό προτίµησης.

Συνεπώς στα ψηφοδέλτια των συνδυασµών µπορούν να τεθούν µέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίµησης.

Σε περίπτωση όµως που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίµησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο αλλά προσµετράται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης.

Περιφερειακές εκλογές

Ψηφοδέλτιο συνδυασµού µε περισσότερους σταυρούς προτίµησης από τους κατά περίπτωση οριζόµενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης.

Για τον υποψήφιο περιφερειάρχη δεν χρειάζεται σταυρός προτίµησης. Αν σηµειωθεί, δεν συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Για τον υποψήφιο δήµαρχο, δεν απαιτείται σταυρός προτίµησης και, αν σηµειωθεί, δεν συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Σε όσες περιπτώσεις επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των δηµοτικών αρχών, δεν απαιτείται σταυρός προτίµησης και αν σηµειωθεί δεν συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Πρόεδροι κοινότητας

Ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόµενους σταυρούς προτίµησης, είναι έγκυρο και προσµετράται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης.

Εξαιρούνται τα ενιαία ψηφοδέλτια υποψηφίων προέδρων συµβουλίων κοινότητας έως τριακοσίων (300) κατοίκων, όπου, ψηφοδέλτιο το οποίο δεν φέρει κανέναν σταυρό ή φέρει περισσότερους του ενός (1) σταυρούς, θεωρείται άκυρο.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!