EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

Οποιαδήποτε κριτική σε τραπεζικά συμφέροντα είναι αντισημιτισμός;

Ευνόητα ερωτήματα που έκανε ο Νάιτζελ Φαράζ για την δράση του χρηματιστηριακού κερδοσκόπου Γιωργάκη Σόρο χαρακτηρίζονται πλέον ως ρατσισμός από τον “έγκριτο” Γκάρντιαν.

Όταν πολλές εβραϊκές οργανώσεις διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και παραπονιούνται στη πάντα πρόθυμη εφημερίδα Γκάρντιαν πως οποιαδήποτε κριτική εναντίον του Γιωργάκη διαιωνίζει στερεότυπα τα οποία είναι αντισημιτικά ενώ ο Φαράζ δεν αναφέρθηκε ποτέ στη καταγωγή του, τελικά ποιος τα διαιωνίζει;
Το άρθρο του Guardian: https://www.theguardian.com/politics/2019/may/12/farage-criticised-for-using-antisemitic-themes-to-criticise-soros


Ολόκληρο το υποτιτλισμένο βίντεο με τη συνέντευξη του Γιωργάκη(Εάν οι υπότιτλοι δεν ξεκινήσουν αυτόματα πατήστε το κουμπί CC)
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι πατριδοκτόνοι [ Εξαιρετικό ]

Θεωρούμε υποχρέωση μας να μην πάψουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – με απόλυτη ευθύνη των δύο κομμάτων που το υπέγραψαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά. Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους δράστες – αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν.

Επικαιρότητα

Παραμονές εκλογών ο κ. Σαμαράς, τον οποίο το 2014 επικροτήσαμε για την κατάργηση της πολιτικής των μνημονίων , προσπάθησε να ξεπλύνει το παρελθόν του – ισχυριζόμενος σε εκπομπή φιλικά διακείμενου προς το κόμμα του τηλεοπτικού σταθμού (πηγή) ότι, η κυρία Merkel του είχε προτείνει την προσωρινή έξοδο από το ευρώ και αυτός αρνήθηκε σθεναρά! Υπενθυμίζουμε πως ακριβώς το ίδιο έχει αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, μετά την παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία του, για τον κ. Σόιμπλε – υπερηφανευόμενος επίσης πως δεν το δέχτηκε και πολέμησε για την πατρίδα του!

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς τόνισε πως είχε τότε να αντιμετωπίσει, προφανώς μαζί με το ΠΑΣΟΚ που συνεργαζόταν, δύο, για πολύ καιρό μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας – το βουνό από τα χρέη και τα ελλείμματα, καθώς επίσης τα λόγια του προηγούμενου πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον πλανήτη. Αυτό που δεν είπε βέβαια είναι πως το κόμμα του, η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν αυτούς τους δύο μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας – αφού οι δύο αυτές παρατάξεις κυβερνούσαν τη χώρα τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, υπερχρεώνοντας την, εγκλωβίζοντας την στο ευρώ και χρεοκοπώντας την.

Τέλος, αυτό που απέκρυψε έμμεσα ήταν η συμφωνία και η υπογραφή του εγκληματικού PSI από τον ίδιο και από τον κ. Βενιζέλο – με το οποίο κυριολεκτικά δολοφονήθηκαν οι Έλληνες, ενώ παραδόθηκαν αμαχητί και ανεύθυνα τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς.

Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε υποχρέωση μας να μην πάψουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – με απόλυτη ευθύνη των δύο κομμάτων που το υπέγραψαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά. Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους δράστες – αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν.

Όσον αφορά τώρα αυτούς που από το δεύτερο μνημόνιο και μετά τέθηκαν υπέρ, βουλευτές ή κόμματα, είτε είναι εντελώς ανόητοι, είτε υποχείρια της Τρόικα – αφού τα μνημόνια καταστρέφουν σταδιακά την Ελλάδα, επιτρέποντας στους Γερμανούς να υφαρπάξουν τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, καθώς επίσης να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία τους (ήδη έχει δρομολογηθεί η απώλεια της εδαφικής της ακεραιότητας μέσω της Μακεδονίας, η αλλοίωση του πληθυσμού της με τη βοήθεια των μεταναστών κοκ.).

Περαιτέρω, η Ελλάδα είναι ασφαλώς μία χώρα που, λόγω της σημαντικής και ευαίσθητης αλλά εξαιρετικά πολύτιμης γεωπολιτικής της θέσης, καθώς επίσης του φυσικού, πολιτιστικού και υπόγειου πλούτου της, δεν πρέπει ποτέ να υπερχρεώνεται – αφού τότε κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα, επειδή είναι αδύναμη να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς που νομοτελειακά την επιβουλεύονται.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η λιτή διαβίωση τόσο του κράτους, όσο και των Πολιτών του – κατά το παράδειγμα της αρχαίας Σπάρτης, η οποία δεν είχε υιοθετήσει μόνο έναν λιτό τρόπο διαβίωσης αλλά, επίσης, ήταν πάντοτε ετοιμοπόλεμη. Στη σημερινή εποχή βέβαια η έννοια «ετοιμοπόλεμη» για μία χώρα δεν απαιτεί μόνο τη στρατιωτική της ετοιμότητα σε αμυντικό επίπεδο αλλά, κυρίως, την οικονομική της ανεξαρτησία – η οποία δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να τίθεται σε κίνδυνο.

Δυστυχώς όμως η Ελλάδα έκανε μεγάλα λάθη στο παρελθόν, κυρίως μετά το 1980, όπου άρχισαν να αυξάνονται τα χρέη της – οπότε, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού της, αναγκάσθηκε να υιοθετήσει το ευρώ, χωρίς όμως να είναι ανάλογα προετοιμασμένη η οικονομία της. Εν τούτοις, δεν ζούσε ποτέ πάνω από τις δυνατότητες της (ανάλυση) – ενώ όσον αφορά τα ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της, επρόκειτο για ένα μεγάλο μύθο (ανάλυση), χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν είχε άλλα προβλήματα η χώρα.

Έτσι έφτασε η Ελλάδα στην εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης όπου, αντί να φροντίσει η τότε κυβέρνηση της (ΝΔ) να διατηρήσει τουλάχιστον την πολιτική σταθερότητα, η οποία ήταν απαραίτητη προϋπόθεση του βιώσιμου δανεισμού της από τις αγορές, διορθώνοντας σταδιακά τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος (διόγκωση των δημοσίων δαπανών, εικονική αύξηση του ΑΕΠ με την πρόσθεση της παραοικονομίας, υπερβολικές εγγυήσεις του δημοσίου στις τράπεζες, μη έγκαιρη ανανέωση των ομολόγων που έληγαν μαζικά το 2010 κλπ.), προτίμησε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – ότι χειρότερο δηλαδή για εκείνη την εποχή και για την Ελλάδα.

Αργότερα, το 2012, το ίδιο κόμμα δια του κ. Σαμαρά, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο αγγλικό δίκαιο, την απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, καθώς επίσης την υποθήκευση ολόκληρης της Ελλάδας. Όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή που οι δανειστές φοβόντουσαν όσο τίποτα άλλο μία ελληνική χρεοκοπία – η οποία μπορεί μεν να ήταν επώδυνη, αλλά θα οδηγούσε τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση, ενδεχομένως με ένα δικό της εθνικό νόμισμα. Ειδικότερα, τότε είχε τη δυνατότητα η χώρα να προβεί

(α) είτε σε αναβολή πληρωμών διαπραγματευόμενη τη διαγραφή μέρους των χρεών της με τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες – κάτι που αποδέχθηκε ξανά ως σωστό το ΔΝΤ, αναφέροντας πως με το PSI διασώθηκαν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες, εις βάρος των Ελλήνων 

(β) είτε να μετατρέψει όλο το εξωτερικό χρέος της σε δραχμές και στη συνέχεια να το πληρώνει στο δικό της νόμισμα – οπότε η υποτίμηση του δεν θα επιβάρυνε μόνο την ίδια αλλά, επίσης, τους δανειστές της, ενώ το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος θα μειωνόταν πληθωριστικά.

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, η Ελλάδα ήταν σε θέση να εξυπηρετήσει τα χρέη της και να μην καταλήξει στο σημερινό αδιέξοδο – ενώ είχε πολλές άλλες δυνατότητες, όπως τα εθνικά ομόλογα ή ο μηδενισμός του χρέους (ανάλυση). Επομένως, αυτός που δολοφόνησε την Ελλάδα ή, καλύτερα, αυτός που της έδωσε τη χαριστική βολή, δεν ήταν ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε η σημερινή – αλλά οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Έκτοτε η Ελλάδα είναι έρμαιο των δανειστών, χάθηκε εντελώς η εθνική της κυριαρχία και η οικονομία της θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, έως ότου αλλάξει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς – ενώ οι Έλληνες έχουν εξουδετερωθεί πια, ελέγχονται από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, συμβιβάστηκαν και έσκυψαν οριστικά το κεφάλι, αφού στις δημοσκοπήσεις στηρίζουν τους ίδιους τους δολοφόνους τους, τα κόμματα που τους κατέστρεψαν (αν και κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον). Ως εκ τούτου, όσο και να προσπαθεί ο κ. Σαμαράς να ξεπλύνει το παρελθόν του, δεν πρόκειται να τα καταφέρει – αφού η ιστορία δεν γράφεται κατά το δοκούν και οι «πατριδοκτονίες» αυτού του είδους αποδεικνύονται χωρίς την παραμικρή δυσκολία.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι πόλεμοι των ελίτ

Ο «μισός κανόνας του χρυσού» που υιοθετήθηκε το 1922, κατά τον οποίο μόνο η Μ. Βρετανία και οι Η.Π.Α. όφειλαν να έχουν αντίκρισμα σε χρυσό, όσον αφορά τα νομίσματα τους απέτυχε – ενώ μεταξύ των ετών 1920 και 1930 αυξήθηκε το μίσος εναντίον των τραπεζών, καθώς επίσης των ιδιοκτητών τους. Οι άνθρωποι, άνεργοι και πεινασμένοι, ήθελαν να αποκτήσουν ξανά τα κράτη τον έλεγχο των νομισμάτων τους, τον οποίο είχαν παραδώσει ανόητα στις τράπεζες – με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η εξουσία του καρτέλ. Ακολούθησε το κραχ του 1929, η Μεγάλη Ύφεση και ένας ακόμη παγκόσμιος πόλεμος.

Ανάλυση

Πριν από 100 χρόνια ίδρυσαν ορισμένοι τραπεζίτες, οι οποίοι λειτουργούσαν γύρω από τις οικογένειες Rothschild, Rockefeller, Morgan και Warburg, την κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α., τη FED – με τη βοήθεια της οποίας απέκτησαν στη συνέχεια ανυπολόγιστη ισχύ, σε όλα σχεδόν τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Την ίδια στιγμή, δρομολόγησαν το ιδιωτικό δολάριο, μετατρέποντας το σε δικό τους προσωπικό νόμισμα – υποχρεώνοντας στη συνέχεια την κυβέρνηση της υπερδύναμης να δανείζεται από αυτούς στο συγκεκριμένο «συνάλλαγμα», πληρώνοντας τόκους.

Εν τούτοις, αχόρταγοι όπως ήταν, δεν περιορίσθηκαν σε αυτές τις ενέργειες  επιλέγοντας, για να αυξήσουν τη δύναμη τους, την «αποδόμηση» του κανόνα του χρυσού – παρά το ότι αποτελούσε εγγύηση για τη σταθερότητα και την ειρήνη. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, έπρεπε να μεσολαβήσουν ασυνήθιστα γεγονότα, όπως ένας πόλεμος – επειδή οι άνθρωποι εμπιστεύονταν ανέκαθεν το χρυσό, οπότε και το νόμισμα που είναι συνδεδεμένο μαζί του.

Περαιτέρω, την 1η Ιανουαρίου του 1914 δημιουργήθηκε ουσιαστικά το νέο δολάριο – ενώ στις 28 Ιουνίου του ιδίου έτους δολοφονήθηκε ο διάδοχος του αυστριακού θρόνου, από σέρβους τρομοκράτες. Η Αυστρία, μία μεγάλη δύναμη τότε σε πορεία κατάρρευσης, απαίτησε να ερευνήσει το συμβάν επί τόπου – κάτι που αρνήθηκαν οι Σέρβοι. Αυτό ήταν επίσημα αρκετό για να κηρυχθεί ο πόλεμος εναντίον της Σερβίας – όπου όλοι γνώριζαν πως ισοδυναμούσε ταυτόχρονα με την κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας και της Γαλλίας.

Μετά το τέλος του πολέμου, το 1919, στη σύσκεψη ειρήνης του Παρισιού, οι ηττημένοι υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τεράστιες αποζημιώσεις στους νικητές – παρά τις τότε προειδοποιήσεις του Keynes, ο οποίος διαισθανόταν πού θα οδηγούσαν. Απαιτήθηκε λοιπόν από τη Γερμανία να πληρώσει στη Γαλλία, στη Μ. Βρετανία, στην Ιταλία και στο Βέλγιο 7.000 τόνους χρυσού (20 δις χρυσά μάρκα) – τα οποία φυσικά θα κατευθύνονταν στις Η.Π.Α. που είχαν δανείσει τις ευρωπαϊκές χώρες για τη διεξαγωγή του πολέμου.

Επειδή όμως οι Η.Π.Α. δεν θα είχαν τη δυνατότητα να δανείσουν χρήματα, εάν οι ίδιες δεν δανείζονταν από το καρτέλ των τραπεζών και ειδικά από τους Rothschild, μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει πως ο γερμανικός ουσιαστικά χρυσός κατευθύνθηκε σε αυτές.

Συνεχίζοντας η Γερμανία, παρά τις επιβαρύνσεις που της επιβλήθηκαν, ήθελε να έχει αντίκρισμα στα χρήματα της σε χρυσό, τουλάχιστον στο 30% των ποσοτήτων που τύπωνε – γεγονός που περιόριζε αυτόματα την ποσότητα των χρημάτων, οπότε την ισχύ του τραπεζικού καρτέλ.

Οι τράπεζες τότε, επειδή δεν ήθελαν να είναι η Γερμανία η μοναδική χώρα με αντίκρισμα στο νόμισμα της, προκάλεσαν το 1922 τη συμφωνία των σημαντικότερων κρατών στη Γένουα – με βάση την οποία υιοθετήθηκε ο «μισός κανόνας του χρυσού». Σύμφωνα με αυτόν, η Μ. Βρετανία και οι Η.Π.Α. όφειλαν να έχουν αντίκρισμα σε χρυσό, όσον αφορά τα νομίσματα τους – γεγονός πολύ εύκολο φυσικά για τις δύο αυτές χώρες, οι οποίες διέθεταν αρκετά αποθέματα, ενώ θα εισέπρατταν ακόμη περισσότερα από την ηττημένοι Γερμανία.

Ο «μισός κανόνας του χρυσού» απέτυχε – ενώ μεταξύ των ετών 1920 και 1930 αυξήθηκε το μίσος εναντίον των τραπεζών, καθώς επίσης των ιδιοκτητών τους. Οι άνθρωποι, άνεργοι και πεινασμένοι, ήθελαν να αποκτήσουν ξανά τα κράτη τον έλεγχο των νομισμάτων τους, τον οποίο είχαν παραδώσει ανόητα στις τράπεζες – με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ξανά η εξουσία του καρτέλ (με έναν ανάλογο τρόπο «υπεξαίρεσε» ουσιαστικά η ΕΚΤ, με εντολή της Fed, τα νομίσματα όλων των χωρών της Ευρωζώνης).

Ακολούθησε λοιπόν ένας καινούργιος πόλεμος, ο οποίος πυροδοτήθηκε από τη σύγκρουση της Γερμανίας με την Πολωνία – οπότε εκτοξεύθηκαν ξανά τα κέρδη των τραπεζών στα ύψη, αφού χρηματοδοτούσαν και τις δύο πλευρές. Στο τέλος δε οικειοποιήθηκαν όλες εκείνες τις ποσότητες χρυσού, τις οποίες είχαν προηγουμένως ληστέψει η Γερμανία και η Ιαπωνία, από πολλές άλλες χώρες, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το πραγματικά πολύ μεγάλο παιχνίδι, το «Colpo Grosso», ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία του Bretton Woods το 1944 – όπου η Fed υποχρέωσε ουσιαστικά ολόκληρο τον πλανήτη να διεξάγει το σύνολο των διεθνών συναλλαγών του σε δολάρια. Φυσικά υπήρξαν ορισμένα «προβληματικά» κράτη, τα οποία δεν ήθελαν να παραιτηθούν εντελώς από το χρυσό – οπότε η Fed αναγκάσθηκε να εγγυηθεί την ανταλλαγή των δολαρίων με χρυσό, εάν κανείς το επιθυμούσε.

Δυόμιση δεκαετίες αργότερα δημιουργήθηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία παγκοσμίως τόσα πολλά δολάρια, ώστε η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν μπορούσε να εκπληρώσει πλέον τις επιθυμίες των Ευρωπαίων «φίλων» της – να ανταλλάσσει δηλαδή τα δολάρια με χρυσό. Κατήγγειλε λοιπόν μονομερώς τη συμφωνία (σοκ του Νίξον, 1971), με τη βοήθεια μίας ακόμη μαριονέτας-προέδρου των Η.Π.Α. – γεγονός που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με την κήρυξη του πολέμου, εναντίον όλου του υπόλοιπου πλανήτη.

Η Fed ανακοίνωσε στην πραγματικότητα προς όλες τις χώρες πως είτε αποδέχονται τα ψέματα και την απάτη της, συνεχίζοντας να χρησιμοποιούν τα χωρίς αντίκρισμα δολάρια για τις συναλλαγές τους, είτε θα υποχρέωνε τον πρόεδρο των Η.Π.Α. να εισβάλλει στο εσωτερικό τους – με όλα τα μέσα, οικονομικά, χρηματοπιστωτικά και στρατιωτικά που έχει στη διάθεση του.  Έκτοτε, αρκετές χώρες έχουν συνειδητοποιήσει πως η απειλή δεν ήταν θεωρητική, αλλά πρακτική – έχοντας αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ κοκ.

Η σύγχρονη εποχή

Το δολάριο, καθώς επίσης το βασισμένο στα χρέη νομισματικό μας σύστημα, το οποίο ελέγχεται από μία μικρή ελίτ, φτάνει στο τέλος του. Μαζί του καταρρέει η δύναμη του αγγλοσαξονικού τραπεζικού καρτέλ, καθώς επίσης η ισχύς όλων των συντελεστών που το υπηρετούν: της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, της BIS, της λέσχης Bilderberg, της στρογγυλής τράπεζας του Ο.Η.Ε. κοκ.

Εν τούτοις, τα ανερχόμενα κράτη της BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική), έγιναν μεν στην αρχή πιο ισχυρά και πολύ πιο θαρραλέα, έχοντας ήδη δημιουργήσει τη δική τους Παγκόσμια Τράπεζα και το δικό τους ΔΝΤ, με τα οποία σχεδιάζουν να ενισχύουν τις υπόλοιπες χώρες, αλλά η Βραζιλία καταλήφθηκε ξανά από τις Η.Π.Α. – ενώ η Ν. Αφρική αποσταθεροποιήθηκε εντελώς. Τα υπόλοιπα όμως, αγοράζουν ήδη με τα συναλλαγματικά τους αποθέματα σε δολάρια όλα όσα πωλούνται στη Δύση – μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την εξάρτηση τους από τις Η.Π.Α., από τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς επίσης από το δολάριο.

Τα γεγονότα αυτά «προκαλούν» τους ιδιοκτήτες της Fed σε πολύ μεγάλο βαθμό – οπότε θεωρείται πως θα κάνουν όλα όσα περνούν από τα χέρια τους, στην κυριολεξία τα πάντα, για να εμποδίσουν το τέλος του δολαρίου και την απώλεια της παγκόσμιας ηγεμονίας τους. Αυτήν την εποχή πάντως φαίνεται πως γίνονται όλες οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή ενός νέου, μεγάλου πολέμου, με την Κίνα – αφού οι μαζικές οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες επιβάλλονται σε μία χώρα, όπως οι εμπορικοί δασμοί, είναι ο «προθάλαμος» των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Από την άλλη πλευρά τόσο η Κίνα, όσο και η Ρωσία θα συνεχίσουν να μειώνουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα σε δολάρια, προσπαθώντας να μην προκληθεί πόλεμος – αφού έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν το υφιστάμενο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το δολάριο, οπότε το τραπεζικό καρτέλ που το ελέγχει.

Εάν τα καταφέρουν, τότε θα επιβάλλουν μία νέα τάξη πραγμάτων, όπου οι Η.Π.Α. θα πάψουν να είναι η ηγεμονική δύναμη στον πλανήτη – ενώ η θέση της Ευρώπης σε μία τέτοια περίπτωση δεν είναι εύκολο να προσδιορισθεί, επειδή ο τρόπος, με τον οποίο χειρίζονται οι ευρωπαίοι πολιτικοί το θέμα (με τα δύο πόδια σε δύο βάρκες που απομακρύνονται μεταξύ τους), δεν οδηγεί πουθενά.

Επιμύθιο

Ολοκληρώνοντας, όπως το 1914, έτσι και το 2019 υπάρχει μία παγκόσμια αυτοκρατορία σε καθοδική πορεία (αυτή της Fed) – καθώς επίσης χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες τοποθετούνται εναντίον της ηγεμονίας του τραπεζικού καρτέλ. Το εάν θα ακολουθήσει ή όχι ένας ανάλογος πόλεμος, όπως το 1914, εξαρτάται από το εάν το καρτέλ είναι πρόθυμο να αναλάβει το ρίσκο μίας στρατιωτικής σύγκρουσης – καθώς επίσης από το εάν οι Ευρωπαίοι Πολίτες είναι τόσο ανόητοι, ώστε να επαναλάβουν τα λάθη του 1914 και του 1939.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας ο πρώτος αυτόματος πωλητής σιδηροδρομικών εισιτηρίων (Photos)

Μία νέα υπηρεσία εισήγαγε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών της προς τους επιβάτες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypodomes.com στο Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας (Σταθμός Λαρίσης), εδώ και λίγες εβδομάδες εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ο πρώτος στην Ελλάδα αυτόματος πωλητής εισιτηρίων.


Πρόκειται για μία αρχικά πιλοτική ενέργεια της σιδηροδρομικής εταιρείας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στόχος είναι η σταδιακή επέκταση τους, αρχικά στους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας (Θεσσαλονίκη, Λιανοκλάδι, Λάρισα, Πάτρα, Αεροδρόμιο, Βόλο κ.α) και αργότερα και στους υπόλοιπους.
Αυτή η νέα υπηρεσία θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την έκδοση εισιτηρίου καθώς ο επιβάτης θα μπορεί να εκδίδει επιτόπου το εισιτήριο του ακόμα και λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Προς το παρον αφορά τρένα με αριθμημένες θέσεις και η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική κάρτα.
Το μηχάνημα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων μοιάζει αρκετά με τα νέα μηχανήματα που βλέπουμε στους σταθμούς του Μετρο.


ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ


Η διαδικασία έκδοσης του εισιτηρίου είναι σχετικά απλή και γίνεται σε πέντε βήματα. Από την οθόνη αφής, ο επιβάτης επιλέγει διαδρομή (τον σταθμό αναχώρησης και τον σταθμό προορισμού) καθώς και τις επιθυμητές ημερομηνίες.

Στη συνέχεια εφόσον είναι δικαιούχος κάποιας έκπτωσης κάνει τη σχετικη επιλογή. Ακολουθεί η επιλογή τρένου και θέσης, η πληρωμή του ποσού και η εκτύπωση του εισιτηρίου (και σχετική απόδειξη) το οποίο θα πρέπει ο επιβάτης να το κρατήσει για να το επιδείξει στον έλεγχο που θα γίνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και μήνες είναι εφικτή και η online έκδοση του εισιτηρίου και εκτύπωση σε απλο χαρτί Α4.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιταλία: Επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε κοινοβουλευτική έδρα

Οι χθεσινές ευρωεκλογές στην Ιταλία σηματοδοτούν και την επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως «κοινοβουλευτικού».

Χάρη στην αποκατάσταση των πολιτικών του δικαιωμάτων από το δικαστήριο του Μιλάνου τον Μάιο του 2018, ο «Καβαλιέρε» απέκτησε ξανά τη δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κι επέστρεψε ως υποψήφιος για κάποιο κοινοβουλευτικό αξίωμα εντός κι εκτός Ιταλίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να διεκδικήσει μία επανεκλογή του στο Στρασβούργο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός του Forza Italia, παρά τις διάφορες περιπλοκές στην υγεία του και τα άλλα ενδοοικογενειακά και ενδοκομματικά προβλήματα.

Για τον συντηρητικό πολιτικό, ο οποίος έχει χάσει και την ιδιότητα του Γερουσιαστή στην Ιταλία εξαιτίας της καταδίκης του για φοροδιαφυγή στο πλαίσιο της δίκης για τον ραδιοτηλεοπτικό του όμιλο Mediaset, είναι η τρίτη φορά που επιστρέφει στο Στρασβούργο.

Η πρώτη ήταν το 1994, αλλά έληξε σύντομα διότι ήταν ήδη πρωθυπουργός και παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως.

Η δεύτερη φορά που θήτευσε ως ευρωβουλευτής ήταν την περίοδο 1999-2001 και οφείλεται στις πολιτικές συγκυρίες και επιλογές εκείνης της περιόδου, που σχετίζονται και με την αυξημένη κοινοβουλευτική ασυλία που χαίρουν οι ευρωβουλευτές.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καταποντίστηκαν» οι Τόρις στις ευρωεκλογές - «Απογοητευτική νύχτα» λέει η Μέι

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τη λύπη της για τα «πολύ απογοητευτικά» για το Συντηρητικό Κόμμα της αποτελέσματα στις ευρωεκλογές, καθώς οι Τόρις έπεσαν στην πέμπτη θέση με σχεδόν 9% των ψήφων, μακράν πίσω από το ευρωφοβικό Κόμμα του Brexit του Νάιζελ Φάρατζ (περίπου 32%).

«Είναι μια νύχτα πολύ απογοητευτική για τους Συντηρητικούς. Εξαιρετικοί ευρωβουλευτές έχασαν τις έδρες τους, εξαιρετικοί υποψήφιοι ηττήθηκαν (...) Αυτό δείχνει τη σημασία που έχει να βρεθεί μια συμφωνία για το Brexit», έγραψε η Τερέζα Μέι στο Twitter. «Ελπίζω ειλικρινά πως τα αποτελέσματα αυτά θα βρεθούν στο κέντρο των συζητήσεων στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοκτονία 14χρονης στο Μοσχάτο: Στη φυλακή ο 43χρονος μετά την απολογία του

Το δρόμο για την φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 43χρονος ο οποίος διατηρούσε ερωτική σχέση με το 14χρονο κορίτσι που αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στο Μοσχάτο την περασμένη Πέμπτη. Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αποδίδονται κατηγορίες για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών και κατάχρηση σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος και το πλημμέλημα της πορνογραφίας ανηλίκων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα αίτια μιας συντριβής

Συντριπτική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και εμφατική η νίκη της Ν.Δ. από κάθε άποψη. Αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα της χθεσινής ευρωκάλπης στην Ελλάδα.

● Αν συγκρίνουμε το χθεσινό αποτέλεσμα (έως τη 1.00 π.μ.) με αυτό των ευρωεκλογών του 2014, υπάρχει ανατροπή κατά 13,2 μονάδες υπέρ της Ν.Δ., καθώς το 26,56% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι 22,72% της Ν.Δ. (διαφορά 3,84%) μετατράπηκε σε 33,31% για τη Ν.Δ. έναντι 23,91% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 9,4%).

● Αν το συγκρίνουμε με αυτό των βουλευτικών του Σεπτεμβρίου του 2015, υπάρχει ανατροπή κατά 16,8 μονάδες υπέρ της Ν.Δ., καθώς στο χθεσινό 9,4% υπέρ της Ν.Δ. προστίθεται το 7,36% που είχε καταγραφεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 (35,46% έναντι 28,10% της Ν.Δ.).

Ακόμη πιο συντριπτική είναι η ήττα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς από τη Λαμία και πάνω οι διαφορές ήταν σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες και σε αρκετούς νομούς με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό.

Τα ποσοστά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στους τρεις μεγαλύτερους δήμους, όπως και σε άλλους μεγάλους ανά την Ελλάδα, ήταν απογοητευτικά – αν και, όπως επανεπιβεβαιώθηκε στις περιφερειακές εκλογές, πέρα από το πολιτικό κλίμα, δεν μπορεί να αγνοηθεί η παραδοσιακή ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης.

Κατόπιν αυτού δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την προκήρυξη εκλογών, τις οποίες ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν επιβεβαιώθηκε πλήρως η ήττα. Μια ήττα αυτού του μεγέθους δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.

Τα αίτια της συντριβής

Ένα εύλογο ερώτημα είναι αν κατά βάση υπερψηφίστηκε η Ν.Δ. ή καταψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση δεν είναι απλή ούτε εύκολη.

Στην πραγματικότητα αυτό θα φανεί όχι μόνο από το αποτέλεσμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, αλλά κυρίως από τον βαθμό ανοχής που θα έχει η Ν.Δ. τους επόμενους μήνες εάν υποτεθεί ότι θα κερδίσει και τις βουλευτικές και ότι όλα όσα ακούσαμε τους τελευταίους λίγους μήνες σε επίπεδο εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων μέτρων επί κοινωνικών θεμάτων θα μπουν σε τροχιά εφαρμογής.

Μέχρι να καταστεί σαφής ο βαθμός υπερψήφισης της Νέας Δημοκρατίας, ας μείνουμε στο βέβαιο: ότι καταψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ας δούμε για ποιους λόγους. Τους τρεις βασικούς τους περιγράψαμε στο τελευταίο φύλλο του «Ποντικιού»:

● Βαριά φορολόγηση της μεσαίας τάξης, η οποία κυριολεκτικά αποδεκατίστηκε όχι μόνο λόγω του τρίτου μνημονίου, αλλά κυρίως επειδή εκλήθη να χρηματοδοτήσει – μόνη αυτή – ταυτοχρόνως το χρέος, μέσω των πλεονασμάτων, και την κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των υπερπλεονασμάτων.

● Καθεστωτικές συμπεριφορές – όχι μόνο από κυβερνητικά στελέχη, αλλά ακόμη και από ασυγκράτητους παρατρεχάμενους, των οποίων το στυλ προκάλεσε, ουκ ολίγες φορές, απέχθεια.

● Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία αρκεί να δει κάποιος τα αποτελέσματα ανά νομό στη βόρεια Ελλάδα.

Πέραν αυτών, υπάρχουν και άλλοι – μικρής ή μεγαλύτερης σημασίας – λόγοι για την ευρεία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυριότερος ενδεχομένως είναι η διάψευση υποσχέσεων του... 2014. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε αναδρομικά – αφού η πολιτική του κυριαρχία ήταν πρακτικά αδύνατον να αμφισβητηθεί το 2015 – τη διάψευση μιας σειράς προσδοκιών, άλλων εύλογων και άλλων ανεδαφικών, τις οποίες όμως ο ίδιος είχε καλλιεργήσει πριν αναλάβει την κυβερνητική εξουσία.

Σε ένα άλλο επίπεδο λειτούργησαν ακόμη η εικόνα μπάχαλου, άλλοτε πραγματική και άλλοτε σε σημαντικό βαθμό μιντιακή, σε μια σειρά τομείς που αφορούσαν το μεταναστευτικό, τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τη λειτουργία του κράτους – με κορυφαία παραδείγματα την εκατόμβη νεκρών σε Μάνδρα και Μάτι.

Ελέγχει τον χώρο της Κεντροαριστεράς

Παρά ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μεγάλη δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως άλλωστε αναμενόταν, αφού το Κίνημα Αλλαγής, παρά την ενίσχυσή του σε σύγκριση με το ποσοστό των τελευταίων βουλευτικών εκλογών (8% έναντι 6,28%), παρέμεινε στάσιμο συγκριτικά με τις ευρωεκλογές του 2014 και γενικώς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί σε αξιόλογο βαθμό την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι σημαντικές διαρροές είχαν άλλες κατευθύνσεις, και παρέμεινε σε ρηχά νερά.

Ως εκ τούτου η Κουμουνδούρου πιθανότατα θα έχει την ευκαιρία είτε να δρομολογήσει διαδικασίες σύγκλισης με τον κύριο φορέα της Κεντροαριστεράς – και όχι με τα διάφορα ρετάλια του – είτε να επιβληθεί πολιτικά στον χώρο αυτόν με ηγεμονικούς όρους στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης. Προφανώς όμως με πολιτικούς και προγραμματικούς όρους και χωρίς την έπαρση που τον χαρακτήρισε την τελευταία τετραετία.

Υπό τον όρο φυσικά ότι και στο Κίνημα Αλλαγής θα υπάρξει νέα προσέγγιση επί του θέματος...

Διάσπαση της Άκρας Δεξιάς

Ένα από τα καλά νέα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης είναι η κατακρήμνιση της Χρυσής Αυγής στην πέμπτη θέση από την τρίτη στην οποία βρισκόταν (4,8% από 7% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές), κάτω από το τρίτο Κίνημα Αλλαγής και το τέταρτο ΚΚΕ, παρότι η συνολική δύναμη της Άκρας Δεξιάς δεν υπέστη πλήγμα:

Το σύνολο της Χ.Α., της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου και του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη θα φτάσει περί το 10%, όταν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το ανάλογο σύνολο ήταν 7% με τη Χρυσή Αυγή να μονοπωλεί τον χώρο. Τουλάχιστον σε αυτές τις εκλογές υπήρξε διάσπαση και, κυρίως, αποδυνάμωση του πιο βίαιου τμήματός της.

Βαρουφάκης αντί Λαφαζάνη και Ζωής

Η έκπληξη των εκλογών λέγεται ΜεΡΑ25 και είναι το σχήμα του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο με 3,1% (έως αργά τη νύχτα) υπερσκέλισε τόσο τη Λαϊκή Ενότητα, η οποία βυθίστηκε στο 0,6%, όσο και την Πλεύση Ελευθερίας, η οποία «κόλλησε» στο 1,7%. Κοινή μήτρα όλων ο ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου μέχρι το τρίτο μνημόνιο.

Αμφίβολο προς το παρόν το εάν αυτός ο χώρος θα μπορούσε να ενοποιηθεί για να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή.

Εξαφάνιση για τρεις

Κατά τα λοιπά, η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η απουσία σοβαρότητας την Ένωση Κεντρώων και η πολιτική ασάφεια το Ποτάμι. Τρία κόμματα που έλαβαν συνολικό ποσοστό 10,21% τον Σεπτέμβριο του 2015 προσγειώθηκαν απότομα στο 4% χθες.

Οι ψηφοφόροι και των τριών θεωρείται ότι απορροφήθηκαν, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, από τη Ν.Δ., με την οποία άλλωστε είχαν κυρίως ιδεολογική συνάφεια οι ψηφοφόροι τους...

Ισχυρή παρουσία του DEB

Μια ψυχρολουσία που πέρασε χθες στα ψιλά, λόγω των πολιτικών καυγάδων που παγίως συνοδεύουν τις εκλογικές αναμετρήσεις, είναι το σημαντικό ποσοστό του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB).

Το κόμμα αυτό, το οποίο ευθυγραμμίζεται με το τουρκικό προξενείο και την Άγκυρα, που επιδιώκουν την αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας ως τουρκικής, κατέγραφε αργά τη νύχτα 18,69% στην Ξάνθη και 37,18% στη Ροδόπη – έναντι 25,91% και 42% αντίστοιχα το 2014.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια κύκλοι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής επαναφέρουν θέμα «ανεξάρτητης δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» και μιλούν περί καταπάτησης δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας.***Όπως σημειώναμε χθες στην ιστοσελίδα του «Π», μια νέα πολιτική περίοδος θα άνοιγε με τις ευρωεκλογές ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αυτό ακριβώς έγινε. Μένει τώρα να ερμηνεύσουμε σε όλη τους την έκταση τα χαρακτηριστικά της...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα ποσοστά που αναφέρονται στο παρόν πόνημα καταγράφονταν μεταξύ 1.00 και 2.00 π.μ.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

LIVE τα αποτελέσματα για Ευρωεκλογές, Περιφέρειες και Δήμους

Παρακολουθήστε μέσω του διαδραστικού χάρτη την ζωντανή ροή των αποτελεσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!