EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Λογοκρισία με 11 χρόνια καθυστέρηση λόγω εκλογών

Ένα σχόλιο ενός υποψηφίου στις αγγλικές ευρωεκλογές ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε από το Facebook σαν πρόφαση για να του μειώσει την προβολή τις επίμαχες μέρες των εκλογών.

Μάλιστα το σχόλιο το οποίο ήταν η αφορμή της φίμωσης ήταν κάτι που κατέκρινε τους ΛΟΑΤΚΙ αλλά όπως και ο ίδιος ανέφερε πριν από έντεκα χρόνια δεν τους είχαν ακόμα κάνει προμετωπίδα της προοδευτικής ατζέντας άρα το σχόλιο του ήταν ακόμα πολιτικά ορθό.

Εννοείτε πως για να βρούνε ένα σχόλιο πριν από τόσα πολλά χρόνια κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ του το έψαξε αλγόριθμος και όχι άνθρωπος.

Καλώς ήρθατε πλέων και επίσημα στην εποχή του μεγάλου αδερφού και το πραγματικό του όνομα είναι Facebook.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μην αφήνεις την ορμή να σου κρύβει την αλήθεια

Σε όλη μας τη ζωή, συνειδητά ή ασυνείδητα οι άνθρωποι προσπαθούμε να επιτύχουμε μια ισορροπημένη σχέση με το περιβάλλον μας.

Η προσαρμογή αυτή , τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο, διαταράσσεται συνεχώς. Η διαταραχή αυτή γίνεται αισθητή με τη μορφή αναγκών, πείνα, δίψα, ανάγκη ανάπαυσης, συναισθηματικό, ψυχολογικό ή πνευματικό κενό. Ταυτόχρονα όμως εκδηλώνεται και η τάση των ανθρώπων για την ικανοποίηση των αναγκών που εμφανίζονται.

Ορμή για αυτοσυντήρηση, ορμή για διατήρηση του είδους, ορμή για γνώση, για κοινωνική συμβίωση, για κίνηση και δράση, για κτήση αγαθών και ασφάλεια, για επικράτηση, για ελευθερία και αυτονομία.

Γενικά ενώ όλοι μας έχουμε αυτή την έμφυτη δύναμη που ωθεί τον οργανισμό σε δράση για την ικανοποίηση βασικών αναγκών, ξεχάσαμε την ευγενή άμιλλα, το ευ ζην και περάσαμε στο βιώνει και το επιβιώνει επί πτωμάτων και εις τον βωμών του χρήματος.

Θα μου πεις τώρα καλά και πως ζεις χωρίς λεφτά ρε μπάρμπα ; ζεις αρκούντως των αναλογιών και χωρίς να επιδιώκεις την θανάτωση γειτόνων και της κατσίκας αυτών, ασχολούμενος με τα του οίκου σου χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς και νταηλίκια.

Η γενετήσια ορμή σου έχει πλημμυρίσει το μυαλό σου με την ικανοποίηση του φαντασιακού σου υποκειμένου αγνοώντας την πραγματικότητα. Πράττεις ανοργάνωτα και απερίσκεπτα χωρίς να υπακούς σε κανόνες της λογικής και της συναίνεσης. Κατά τον αυτό τρόπο αποτελείς μάζα ανθρώπων που χαρακτηρίζεται όχλος και χειραγωγείται ανάλογα με την σχετική μορφή ορμής.
Κάθε τι που συμβαίνει στο κόσμο τούτο αφήνει έναν αποτύπωμα, μια γνώση, μια πληγή.

Η ματαιοδοξία, ο πλούτος, η δόξα αποτελούν μια ακολουθία που μόνο αίμα έχει φέρει στην ανθρωπότητα. Αίμα ανθρώπων εις βάρος ανθρώπων. Κανείς δεν έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος. Η ορμή της επικράτησης ένας ατέρμονος ανταγωνισμός για περισσότερο κακό, για έλεγχο, για χρήμα.

Κάστες ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ισχυροί, αγορές, επικυρίαρχοι, πεφωτισμένοι που δρουν εις βάρος των πολλών και απλών γιατί κάποια στιγμή κάτι τους έχρισε ως ανώτερους και ισχυρούς. Όλα πέρασαν στην λήθη σαν ένα παραμύθι με άσχημο όμως τέλος. Θεωρούν όλοι πως μπορούν να καταστρέφουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, πως κανείς δεν θα τους ζητήσει το λόγο και πως όλα θα μείνουν ατιμώρητα.

Όλα είναι ένας κύκλος ζωής, όλα έχουν αρχή, μέση και τέλος. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που όλοι μας θα παραδώσουμε ταμείο, κάποια στιγμή εκεί με το βαρκάρη για το απέραντο ταξίδι πέρα από δυο τάλαντα, θα ζητηθούν το βιβλίο της γνώσης, το βιβλίο των αξιών, το βιβλίο του ήθους.

Πολλά πράγματα στο πέρασμα των χρόνων μας έχουν συμβεί, κάποια μας συμβαίνουν και κάποια άλλα μας έχουν αποκαλυφθεί για να συμβούν.

Εμείς από την άλλη χαρακτηρίζουμε ανθρώπους, τους δείχνουμε με το δάχτυλο, τους χλευάζουμε, τους κολλάμε μια ταμπέλα γιατί αρνούμαστε την αλήθεια. Άγνοια κινδύνου, απάθεια, ημιμάθεια, αδιαφορία.

Πολλά έρχονται, πολλά ήδη μαγειρεύονται, πολλά και κυρίως για άλλη μια φορά καταστροφικά εις βάρος του ανθρωπάκου και της γης.  Θες το κακό εναντίον του καλού, το άσπρο εναντίον του μαύρου, του Θεού με το Σατανά, το φως με το σκοτάδι ότι και αν είναι όπως και αν λέγεται το αίμα φέρνει χρήμα και το χρήμα αίμα.

» Ότι ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό και αυτός που μπορεί να ζήσει μόνος του είναι ή θηρίο ή Θεός » Αριστοτέλης.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

«ΟΤΑΝ Ο «ΑΝΤΙΕΘΝΙΣΜΟΣ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ.»

Γράφει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ

Όπως ο διάβολος, έτσι και ο φασισμός έχει πολλά ποδάρια.

Ανάλογα την ιστορική συγκυρία, διαλέγει κάθε φορά με ποιο θα περπατήσει καλύτερα ανάμεσα στους πολιτικά αποπροσανατολισμένους και κοινωνιοοικονομικά εξαθλιωμένους μικροαστούς, έτσι ώστε να φαίνεται κοινωνικά δίκαιος, ιστορικά αναγκαίος, πολιτικά αναμενόμενος και λογικά ορθός.

Το σημερινό “αυγό του φιδιού” έχει σπάσει προ πολλού και πολλά “φιδάκια” έχουν ήδη εκκολαφθεί. Κυκλοφορούν παντού γύρω μας, χωρίς καν να έχουν πάντα σαφή συνείδηση του ιστορικού και πολιτικού τους ρόλου.

Σέρνονται κάτω από τα μάτια του δημοκρατικού πληθυσμού της χώρας και ασταμάτητα τον προκαλούν. Ίσως όμως σφάλλουν, υποτιμώντας, λόγω της μεγάλης σιγουριάς τους, την εσωτερική δομή του αντιστασιακού και αντικαθεστωτικού φρονήματος ενός πραγματικά αντικομφορμιστικού τμήματος του ελληνικού λαού.

Είναι οι πολίτες, το νευρικό σύστημα των οποίων δεν έχει ακόμα παραλύσει από τις δηλητηριώδεις, νεοφασίζουσες, σοσιαλκοσμοπολίτικες επιθέσεις της τελευταίας εικοσαετίας.

Μαζί με τα παιδιά των πρώην αριστερών και των απογοητευμένων οπαδών του πράσινου ήλιου που σαν “λαός στην εξουσία” έγιναν κάποια στιγμή καθεστώς, κόλλησαν “αριστεροφροσύνη” και τα εγγόνια ή τα δισέγγονα των υπερπατριωτών αμερικανόφιλων της δεκαετίας του ’50.

Εκείνων που μετά τον εμφύλιο απαιτούσαν τον έλεγχο των πολιτικών φρονημάτων του προδομένου και ηττημένου ελληνικού δημοκρατικού λαού.

Κάποιοι απόγονοι των στρατολογημένων σε διάφορες παρακρατικές οργανώσεις ακροδεξιών Γκοτζαμάνηδων, που αναλάμβαναν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της δημοκρατικής και πατριωτικής Aριστεράς, τώρα πια δηλώνουν αριστεροί και ιδίως αντιπατριώτες, ή υποπατριώτες, Ευρωπαίοι, πολίτες του κόσμου και οπωσδήποτε αντιεθνικιστές.

Πάντα, όμως, πολιτισμικά αμερικανόπνευστοι και ενίοτε αμερικανόφιλοι.

Οι υβριστές των πατριωτικών αντανακλαστικών

Κι αυτό είναι φυσικό, γιατί τα ιδεολογικοπολιτικά πρόσημα έχουν από τότε αντιστραφεί ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ, ακολουθώντας κατά βήμα τις εξελίξεις και την καπιταλιστική διεθνοποίηση.

Ως αφελείς ανεθνιστές νομίζουν ότι γίνονται διεθνιστές όταν αερολογούν ανιστόρητα υπέρ της «κατάργησης όλων των συνόρων», υιοθετώντας έτσι σχήματα γεωπολιτικής σκέψης της αποικιοκρατίας, του ιμπεριαλισμού, του σωβινισμού και των Μεγάλων Δυνάμεων.

Ως ριζοσπαστικοποιημένοι μικροαστοί βαυκαλίζονται με την ιδέα ότι επαναλαμβάνοντας την εντελώς ακατανόητη γι’ αυτούς μαρξιστική ρήση «των προλεταρίων που δεν έχουν πατρίδα», αποκτούν αυτομάτως κάτι σαν «προλεταριακή ταξική συνείδηση».

Όλοι μαζί καθυβρίζουν τα δημοκρατικά πατριωτικά αντανακλαστικά των Ελλήνων πολιτών. Όπως ακριβώς έκαναν οι πολιτικοί πρόγονοί τους ως σιωπηλή κοινωνική βάση όλων των καθεστώτων, ιδίως μετά τον εμφύλιο: της «επάρατης Δεξιάς», της Χούντας, αργότερα του «πράσινου σοσιαλιστικού ήλιου», τελικά, της σημερινής φιλοευρωπαϊκής και γερμανόδουλης Αριστεράς.

Καθυβρίζουν πλέον τους δημοκράτες πατριώτες όχι βέβαια ως «συνοδοιπόρους των κομμουνιστών», αλλά ως συνοδοιπόρους των «ακροδεξιών κύκλων». Τους αποκαλούν λαϊκιστές και ξεφτίλες.

Και ίσως να έχουν κάποιο δίκιο, αφού, όπως και να το κάνουμε, ένας λαός πρέπει να είναι κάπως ξεφτίλας για να ανέχεται τόσο ειρηνικά όλη αυτή την πολιτική λουμπεναρία να του δίνει αφ’ υψηλού μαθήματα αριστεροφροσύνης και πολιτικού ήθους!

Οι πολιτικά ορθές «γοργόνες»

Σε τέτοιες όμως ανεκδιήγητες ιδεολογικοπολιτικές συνθήκες, σκέφτεται κανείς ότι ίσως ο Μεγαλέξανδρος θα ζει καλύτερα στις πλατείες των Σκοπίων.

Εδώ, κουτσά-στραβά, βολευόμαστε με την παρεούλα του μικρού Αλέξη και με τον κυρ-Αλέκο, τον εργολάβο του αριστερού εκσυγχρονισμού. Εκεί τουλάχιστον, οι Σλάβοι και οι Αλβανοί «απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» μοιάζουν, έστω αλυτρωτικά, να τον εκτιμούν, ίσως ακριβώς επειδή «τον κόσμο κυριεύει».

Αντίθετα, η ημετέρα “αντιεθνικιστική” και προοδευτική κοινή γνώμη τον ταξινομεί εύκολα στην απεχθή κατηγορία των πολεμόχαρων ιμπεριαλιστών του εθνικιστικού μας παρελθόντος!

Τι να τις κάνουμε, άλλωστε, τις εθνικίστριες γοργόνες του λαϊκού παραμυθιού, όταν δεν έχουμε πια στα καράβια τους πατριωτικώς ευαίσθητους Έλληνες ναύτες για να τους ρωτήσει αν «ο Μεγαλέξανδρος ζει;»!

Εξάλλου, νέες πολιτικά ορθές “γοργόνες” συνωστίζονται πλέον στη βραχύχρονη μνήμη μας (λόγου χάρη οι κ.κ. Ρεπούση, Χριστοδουλοπούλου κλπ).

Η σημερινή Ρωμιοσύνη μοιάζει κάποτε να είναι πράγματι για κλάματα. Παρά τους μύθους, του Έλληνος ο τράχηλος εύκολα ή δύσκολα υποφέρει τον ζυγό των εκάστοτε επικυρίαρχων.

Σε ορισμένες κρίσιμες ιστορικές συνθήκες, όμως, ένα είδος πολιτικού-πολιτισμικού λαϊκού “συντηρητισμού” μοιάζει, παρά τους συγκυριακούς ραγιαδισμούς, να οργανώνει τις υπόγειες διαδρομές των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων. Αντιστάσεων στις εξουσίες και στις άνωθεν ή έξωθεν επιβαλλόμενες πολιτικές ορθότητες.

Το αντιστασιακό πνεύμα των Ελλήνων

Από ιστορική άποψη, οι Έλληνες εκδηλώνουν μια συλλογική προδιάθεση αντίστασης των εκάστοτε τρόπων ζωής (πολιτισμικών συνηθειών, ηθών, εθίμων και παραδόσεων) στους προσηλυτισμούς, στους καθεστωτικά επιβαλλόμενους ριζοσπαστισμούς, στους κατά συνθήκη νεοτερισμούς, στις αυταρχικά εισαγόμενες καινοτομίες και στους εκ των άνω αποφασισμένους εκσυγχρονισμούς.

Αυτό ίσχυε λόγου χάρη κατά το διάστημα του χριστιανικού βυζαντινού πολιτικού καθεστώτος. Μέχρι τον 8ο-9ο αιώνα, η έννοια Έλληνας δεν προσδιόριζε τόσο την εθνική ταυτότητα των αυτοχθόνων πληθυσμών, όσο την πολιτισμική τους προσήλωση στις αρχαίες θεότητες. Ήταν δηλαδή μια θρησκευτικού τύπου βρισιά, ισοδύναμη με την ιδιότητα του ειδωλολάτρη.

Αποτελούσε έναν απαξιωτικό όρο που χρησιμοποιούσε το καθεστώς για να ισχυροποιήσει πολιτικά και ιδεολογικά τη θέση του και να υποτιμήσει πολιτισμικά τις αρχαίες κουλτούρες που θεωρούσε αντίπαλες του.

Ίσχυε αργότερα, κατά το διάστημα της Τουρκοκρατίας, για τους εκχριστιανισμένους πλέον Ρωμιούς ραγιάδες, που με τη χριστιανική τους πίστη εκδήλωναν έμπρακτα τις αντιστάσεις στον εξισλαμισμό τους.

Με άλλους όρους, το ίδιο ισχύει, ίσως, και σήμερα. Το διαπιστώνουμε κάποτε και υπό τη μορφή μαζικών συλλαλητηρίων για τη διαφύλαξη έστω του ονόματος κάποιας “πατρίδας” που ο ελληνικός πληθυσμός δεν επιθυμεί να μοιραστεί με τους γείτονες.

Πιο γενικά, το βλέπουμε στις πολύμορφες λαϊκές αντιστάσεις στο πνεύμα του εθνομηδενισμού που εκπορεύεται με προπαγανδιστικό ζήλο και θρησκευτικό φανατισμό από ένα αντισυνεκτικό ιδεώδες της υπό παγκοσμιοποίηση κοινωνίας.

Ο εθνομηδενισμός μετασχηματίζεται σε υπερολοκληρωτική πολιτική θρησκεία. Κατά προέκταση, σε μια φιλελεύθερη ιδεολογία του δικαίου, στο όνομα των νομικών «δικαιωμάτων του ανθρώπου» ως μεμονωμένου φυσικού ατόμου.

Δικαιωμάτων συχνά εικονικών, που προφανώς τα άτομα δεν μπορούν στην πραγματικότητα να διεκδικήσουν παρά με τρόπο συλλογικό.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η dolce vita πλάνεψε την "κόκκινη Μπέτυ"...

...κι ο νέος Λένιν καπνίζει πούρα και λιάζεται σε κότερα που κοστίζουν εκατομμύρια

Αλλά η Περιστέρα, επειδή δεν της αρέσουν οι αμερικανιές κλαίει κάθε 5 Ιούλη!

Και περιμένουν ο ηλίθιος λαός να μην προτιμήσει τον κανακάρη του αρχιερέα της αποσταCiaς... γιατί αυτοί είναι "αριστεροί" της κωλοτρυπίδας!


Η τιμωρία για την προδοσία θα είναι αμείλικτη... χωρίς έλεος, χωρίς τύψεις για τα εθνοκτόνα πουλημένα τομάρια!

Ο λαός θα ψηφίσει ορίτζιναλ δεξιά για να φύγει η νεοφασιστική ακροδεξιά!

Τους λογαριασμούς με την παραδοσιακή δεξιά θα τους λύσει ο λαός στους δρόμους...


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ... που ο Τσίπρας ανέστησε!

...και παραδίδει στον Κούλη έχοντας ξεπουλήσει τα πάντα


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ...

Το τί ακριβώς περίμενε κανείς να συμβεί στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, έχει παραμείνει στην σφαίρα των υποθέσεων, των νοητικών αφαιρέσεων και προσθέσεων. Πλέον υπάρχει η ζωντανή πραγματικότητα, η οποία και δεν είναι άλλη από τα αποτελέσματα που έβγαλαν οι κάλπες, η σωστή ανάγνωση των οποίων μπορεί να δώσει χρήσιμα συμπεράσματα για τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις που πρόκειται να υπάρξουν. 

Πατάρι


Πρώτο σημαντικό συμπέρασμα λοιπόν είναι το ότι την Κυριακή οι ψηφοφόροι προσήλθαν και ψήφισαν. Δεν τιμώρησαν τον Τσίπρα δια μέσου της αποχής όπως αρκετοί πίστευαν ( και πολλοί από εμάς, ανάμεσά τους και ο γράφων) αλλά αντίθετα τον τιμώρησαν με την προσέλευσή τους, και το ηχηρό μαύρισμά του. Οι συγκριτικοί πίνακες προηγούμενων αναμετρήσεων δείχνουν ανάγλυφα τις διαφορές. 

Προτού παραθέσουμε τους επίμαχους πίνακες να σημειώσουμε δύο βασικά πράγματα: 

α). Ανήκουμε σ' αυτούς που πιστεύουν, σε αντίθεση με κάποιους άσχετους κουφιοκέφαλους, ότι ο Ελληνικός λαός στον μέσο όρο του, ψηφίζει πάντοτε σοφά

β). Οι συγκρίσεις γίνονται με βάση την συγκεκριμένη εποχή, και τις ουσιαστικές εξελίξεις που υπήρχαν, απεικονίζοντας την άνοδο ή πτώση του κινήματος των μαζών άσχετα με το αν επρόκειτο για εθνικές αναμετρήσεις, ή ευρωεκλογές. 

Στις εθνικές λοιπόν εκλογές του Γενάρη του 2015, η συμμετοχή έφτασε το 63, 94%. 

Ήταν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ
 είχε δημιουργήσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στις μάζες ενάντια στην ολέθρια συγκυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία και έφεραν τον Τσίπρα καβάλα σε άσπρο άλογο. 

Στις ευρωεκλογές που προηγήθηκαν το 2014, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούσαν την πρόβα τζενεράλε της πτώσης του Σαμαρά, (καλή ώρα σαν και σήμερα αλλά με τις κατευθύνσεις να βρίσκονται σε αντίθετη φορά) η συμμετοχή είχε φτάσει το 59,33%. 

Όταν ο Τσίπρας τον Σεπτέμβρη προκήρυξε και πάλι εκλογές ενώ είχε ήδη υπογράψει την υποταγή του στο ευρωπαϊκό ιερατείο, η συμμετοχή έπεσε στο 56,16%. 

Σχεδόν 4 χρόνια παρά 4 μήνες αργότερα, στις 26 Μάη του 2019, η συμμετοχή σε ευρωεκλογές, έφτασε το 58,70%, αγγίζοντας το 59,33% του 2014. 

Λογικά τι θα πρέπει να αναμένεται στις επερχόμενες εκλογές της 7ης του Ιούλη; Νέα άνοδος τη συμμετοχής, περαιτέρω ενίσχυση του Κούλη ο οποίος φλερτάρει πλέον ξεκάθαρα με την αυτοδυναμία δεδομένου ότι τα μικρά κομματίδια της πλάκας που είχαν πάρει θέσεις στα βουλευτικά έδρανα, έχουν πλέον διαλυθεί!. 

Φαίνεται απαισιόδοξο το σενάριο; Καλά. Θα μιλήσουμε πιο κάτω και για τις... "προοπτικές" που θα ισχύσουν και για την Ν.Δ όταν στρογγυλοκαθίσει στην εξουσία. 

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε εδώ
, ότι η σημαντική συμμετοχή στις ευρωεκλογές τόσο του 2014 όσο και στις προχθεσινές, οφείλεται στο γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις διενεργήθηκαν λίγο πρίν από τις εθνικές, χρησιμεύοντας στους ψηφοφόρους σαν εργαλείο αποστολής προειδοποιητικού πολιτικού μηνύματος. 

Εάν οι εθνικές εκλογές
 είχαν προηγηθεί, τότε η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, θα είχε παραμείνει κοντά στο 40%. 

Για την ώρα να σημειώσουμε το ότι "είμαι μία "αριστερή κυβέρνηση που για 4 χρόνια σας χτύπησα κάτω σαν χταπόδια αλλά ψηφίστε με τώρα για να μην έλθει η δεξια" πέθανε πλέον οριστικά και τελεσίδικα...…. 

Τί μένει στο κάτω - κάτω της γραφής; Η ηχηρή σφαλιάρα στο σβέρκο όσων εξωκοινοβουλευτικών και όχι μόνο (π.χ ΚΚΕ) λένε στα λόγια ότι είναι εναντίον της Ε.Ε, συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει και αυτός στις διαδικασίες αυτού του σάπιου αντιδραστικού και ετοιμόρροπου οικοδομήματος. Προφανώς για να το...."αλώσουν εκ των έσω"!!..... 

Η κυβέρνηση του Τσίπρα, διέπραξε τεράστια πολιτικά εγκλήματα σε όλο το διάστημα που κυβέρνησε. Το μεγαλύτερό του, ήταν η απογοήτευση που σκόρπισε ανάμεσα σε μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού, και κυρίως στους αριστερούς πολίτες. Οι οποίοι εκτός όλων των άλλων αισθάνθηκαν ότι έγιναν όλο αυτό το διάστημα έρμαιο στα λυσσασμένα αντικομουνιστικά σχόλια των αντιδραστικών παπαγάλων των ΜΜΕ. Μία ψυχολογική κατάπτωση από την οποία πολλοί ακόμα δεν έχουν συνέλθει. 
Πιστεύουμε ότι η αντιδραστικότατη κυβέρνηση του Κυριάκου θα τους....βοηθήσει να επανακάμψουν. Θα τους βγάλει και πάλι στους... δρόμους... 

Όταν ο Τσίπρας ξεπούλησε ψυχρά το 62% του Ελληνικού λαού που ψήφισε "όχι" στο δημοψήφισμα,
 προκήρυξε και πάλι εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2015,και βγήκε ξανά. Αυτό οφείλεται στο ότι ήταν ακόμα πολύ νωπές οι μνήμες από την βάρβαρη διακυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων, και ο κόσμος με βαριά καρδιά, του έδωσε και πάλι ψήφο ανοχής. 

Θα πρέπει αυτός και το επιτελείο του να είναι πραγματικά πολύ ηλίθιοι αν πίστεψαν ότι στις προχθεσινές εκλογές θα συνέβαινε και πάλι το ίδιο, ακόμα και αν σαν αντίπαλο είχαν απέναντί τους τον...Κυριάκο ο οποίος στην Θεσ/νίκη, χαιρετούσε κούκλες που στόλιζαν ...βιτρίνες καταστημάτων. 

Με την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, ο Τσίπρας έβαλε με τα ίδια του τα χέρια την ταφόπλακα πάνω από το πολιτικό μέλλον του ίδιου και του Κόμματός του, ένα προδιαγεγραμμένο ήδη μέλλον, από το οποίο δεν πρόκειται να ξεφύγει. 

Αυτή είναι η μοίρα όλων των σφουγγοκωλάριων των ντόπιων και διεθνών ελίτ. 

Μία αρκετά μεγάλη μερίδα της μεσαίας τάξης
 σε εποχές σαν την σημερινή όπου η δυναμικότητα του κινήματος των μαζών σε όλες τις μορφές του βρίσκεται στα τάρταρα, εκφράζεται αποκλειστικά με τις κάλπες, απεικονίζοντας ουσιαστικά την μακάβρια ακινησία που υπάρχει ανάμεσα στις αντίπαλες κοινωνικές τάξεις. 

Πρόκειται για τους "γνωστούς - άγνωστους" ψηφοφόρους του εκλογικού σώματος που μετακινούνται από το ένα συντηρητικό κόμμα στο άλλο προσθέτοντας το ειδικό βάρος τους στην ρουτίνα των εκλογικών εξελίξεων. 

Εάν στο διάστημα της τετραετίας που πέρασε είχε αναπτυχθεί κάποιο μαζικό κίνημα εναντίον της κυβέρνησης του Τσίπρα, ίσως οι εξελίξεις να είχαν σήμερα διαφορετικό χαρακτήρα. 

Όμως από ποιόν και πώς να υπάρξει κάτι τέτοιο; Τα υπόλοιπα κόμματα ή καλύτερα κομματάκια της αριστεράς συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ, βρίσκονται σε πολιτικό μονόδρομο που οδηγεί στην απόλυτη αποσύνθεση. Αφ' ενός επειδή είναι απόλυτα συμβιβασμένοι με την μαύρη διεθνή των πολυεθνικών της νέας τάξης, και αφ' ετέρου, λόγω ακριβώς αυτού του αναμφισβήτητου γεγονότος, είναι ανίκανοι να κατανοήσουν τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, και κυριολεκτικά κάτω από την μύτη τους. 

Ωστόσο το ενδεχόμενο μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης Μητσοτάκη
 σε άμεση συνάρτηση με την αναμενόμενη ακόμα οξύτερη επίθεση ενάντια στο ήδη καθημαγμένο βιοτικό επίπεδο των μαζών (ας μην έχει κανείς αμφιβολία γι' αυτό) θα έχει για τον ίδιο, και την κυβέρνησή του επιπτώσεις. Επειδή πρόκειται αμέσως να αφυπνισθούν τα....πατροπαράδοτα αντιδεξιά σύνδρομα μέσα στις μάζες ανεβάζοντας τόσο τα ποιοτικά, αλλά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του κινήματος σε νέα ελπιδοφόρα επίπεδα, τα οποία θα ξεκινήσουν την πορεία συντόμευσης της θητείας του. Τότε που ο κάθε κατεργάρης θ' αρχίσει να κάθεται στον πάγκο του...... 

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη εάν δεν σημειώναμε την εκλογική συρρίκνωση της... Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για πραγματική συντριβή, η οποία προσθέτει μία ακόμη δυσκολία στα ντόπια αντιδραστικά επιτελεία των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η Χρυσή Αυγή υπήρξε πάντα το πολιτικό άλλοθι όλων τους. Μπορεί να συνωμοτούσαν καθημερινά κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον του Ελληνικού λαού, αλλά όλα κι'όλα!!.. Ήταν όλοι τους "αντιφασίστες"!!... 

Τελειώνοντας, και παραφράζοντας τον Καβάφη τους ρωτάμε. Και τί θα κάνετε τώρα χωρίς τους βαρβάρους; Θα βάλετε στην θέση τους τον Βελόπουλο;....Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ: «Θα φερθούμε σε όσους δεν ψήφισαν ΝΔ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου»

Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η δήλωση του Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, επιχειρηματία και υποψηφίου της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, ότι το κόμμα του Μητσοτάκη θα συμπεριφερθεί στο τμήμα του ελληνικού λαού που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα σαν να είναι… αιχμάλωτοι πόλεμου, «με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει και η σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών είτε των πολιτικών», είπε χαρακτηριστικά ο επίδοξος βουλευτής της ΝΔ.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου, Γιώργου Χριστοφορίδη, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελεσίγραφο δανειστών για «καυτό» δημοσιονομικό καλοκαίρι: Ζητούν 2 δισ. νέα μέτρα για το 2019 – Την άλλη εβδομάδα η έκθεση της Κομισιόν

Κάθε άλλο παρά καθησυχαστική θα είναι η έκθεση των θεσμών που θα αποφασίστηκε να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα προειδοποιεί την Αθήνα για τον δημοσιονομικό «καύσωνα» που πρόκειται να έρθει.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των δανειστών για δημοσιονομική «τρύπα» έως και 1% του ΑΕΠ ή 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019 από τα «θετικά» μέτρα Τσίπρα.

Θα είναι η πρώτη φορά μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 όπου η ελληνική οικονομία έρχεται αντιμέτωπη με τη λήψη «διορθωτικών» μέτρων όχι μόνο για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για την επόμενη.

Και αυτό διότι στην έκθεση των θεσμών θα επισημαίνεται η ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων για να καλυφθεί το «κενό» του 2020 που εκτιμάται σε 1,5% του ΑΕΠ ή 2,8 δισ. ευρώ, λόγω της επίδρασης που θα έχουν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και στήριξης των αδύναμων εισοδηματικά κοινωνικών ομάδων που εφαρμόζονται από τις 20 Μαΐου, όπως αναφέρει το Banking News.

Η κυβέρνηση που θα αναδείξει η κάλπη της 7ης Ιουλίου πριν καλά ακόμη προλάβει να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το «καυτό» αυτό θέμα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών καλείται να υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις ότι το σενάριο για πρωτογενές αποτέλεσμα 4,1% του ΑΕΠ το 2019 έναντι αρχικής εκτίμησης για 3,6% του ΑΕΠ είναι απολύτως εφικτό.

Εξάλλου στηρίζεται σε εισπράξεις 300 εκατ. ευρώ, ώς το τέλος του έτους, από τις δύο ρυθμίσεις σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που «τρέχουν», και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης σχεδιάζεται παράταση των προθεσμιών για την υπαγωγή των οφειλετών στις 120 δόσεις.

Το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής υπολογίζει τη συνολική αξία των «θετικών μέτρων» Τσίπρα σε 0,55% του ΑΕΠ γεγονός το οποίο εξασφαλίζει τον «έξτρα» δημοσιονομικό χώρο για παροχές 0,6% του ΑΕΠ ή 1,14 δισ. ευρώ που ήθελε η κυβέρνηση.

Όλα αυτά τα σενάρια δημοσιονομικής πολιτικής με τα ακριβή περιθώρια για παροχές θα ήταν πιο ξεκάθαρα αν το οικονομικό επιτελείο προχωρούσε στην κατάθεση του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου για την περίοδο 2020 – 2023 στην ελληνική Βουλή.

Ένα πρώτο κείμενο εστάλη για «μελέτη» στις Βρυξέλλες πλην όμως δεν αποτελεί τελικό σχέδιο του νέου πολυετούς προϋπολογισμού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση των θεσμών θα συζητηθεί στο Euroworking Group (EWG) που θα συνεδριάσει στις 3 Ιουνίου και η ελληνική πλευρά θα πάρει μια γερή γεύση από τις προθέσεις των εταίρων για όσα πρόκειται να συζητηθούν στην υπουργική σύνοδο του Ιουνίου. Εκτός απροόπτου, τη χώρα στο EWG θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σπουδαίο ενδιαφέρον θα έχουν και οι παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στα προαπαιτούμενα της 3ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης: πλήρης αναθεώρηση του ν. Κατσέλη, εφαρμογή του νέου πλαισίου προστασίας πρώτης κατοικίας, πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των αναβολών από τα δικαστήρια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πορεία του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, ληξιπρόθεσμα χρέη του ελληνικού κράτους, κ.ά.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που «κατεβαίνουν» με τη ΝΔ στις εκλογές

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του αυτή τη στιγμή να είναι επικεντρωμένοι στις επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής, ωστόσο με γοργούς ρυθμούς κλείνουν και οι λίστες των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ, με φόντο την 7η Ιουλίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των γαλάζιων υποψηφίων έχει «κλειδώσει» και απομένουν οι λεπτομέρειες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πάρα πολλοί δημοσιογράφοι θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην Αττική τον σταυρό θα διεκδικήσουν 13 δημοσιογράφοι, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Α’Αθήνας 

Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφια η Φωτεινή Πιπιλή, ο Δημήτρης Τσιόδρας και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών 

Στον Βόρειο Τομέα της β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Φώτης Καρύδας.

Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών

Σήμερα Παρασκευή ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο δημοσιογράφος - αναλυτής Μπάμπης Παπαδημητρίου.  Επίσης θα είναι υποψήφιες η Άννα Καραμανλή και η Σοφία Βούλτεψη.  Στο Νότιο Τομέα και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ανατολική Αττική 

Θα είναι υποψήφια η Χαρά Ξάνθη.

Δυτική Αττική 

Οι Αντώνης Πανούτσος και Γιάννης Λοβέρδος.

Α’ Πειραιά 

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα: Οι πλούσιες χώρες δεν πιστεύουν πια στην παγκοσμιοποίηση

Έρευνα του ινστιτούτου Ifo δείχνει ότι, ενώ οι απόψεις των ειδικών παγκοσμίως για την παγκοσμιοποίηση διίστανται, οι πλούσιες χώρες αισθάνονται ότι δεν έχουν πια να αποκομίσουν οφέλη από τη διαδικασία.

«Η αποδοχή της παγκοσμιοποίησης στη χώρα μου έχει φθάσει στα όριά της», πιστεύει το 70% των ειδικών σε οικονομικά ζητήματα στις ΗΠΑ και το 56% των ειδικών στην ΕΕ, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελευταία Παγκόσμια Οικονομική Έρευνα του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo. Στην κορυφή της κατάταξης των συνολικά 120 χωρών που βλέπουν επικριτικά την παγκοσμιοποίηση βρίσκεται η Γαλλία με 85%, ενώ ακολουθούν η Τσεχία με 70%, η Αυστρία με 69%, η Βρετανία με 68% και η Γερμανία με 64%.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Οικονομικής Έρευνας, που λαμβάνει χώρα τέσσερεις φορές το χρόνο το οικονομικό ινστιτούτο Ifo, ρωτά περίπου 1.200 οικονομολόγους και ειδικούς σε οικονομικά ζητήματα σε 120 χώρες για το κλίμα που επικρατεί στη χώρα τους σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη και τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης.

Από την έρευνα προκύπτει ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα: οι χώρες που ωφελήθηκαν περισσότερο από την παγκοσμιοποίηση είναι εκείνες που την επικρίνουν περισσότερο. Μερικά παραδείγματα: Η Βρετανία με το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, οι ΗΠΑ με τον πρόεδρο Τραμπ και το σύνθημα "Make America great again", καθώς και το κίνημα των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία. Σε αυτές τις χώρες ο πληθυσμός θεωρεί ότι η παγκοσμιοποίηση έχει φθάσει στα όριά της, ως εδώ και μη παρέκει, λέει η Γιοχάνα Γκάρνιτς μια από τις συντάκτριες της έρευνας του οικονομικού ινστιτούτο του Μονάχου.

Μοιρασμένες οι απόψεις για την παγκοσμιοποίηση

Μιλώντας στην DW η Γιοχάνα Γκάρνιτς δηλώνει ότι οι εύρωστες οικονομίες είναι πολύ πιο επικριτικές με την παγκοσμιοποίηση από ότι οι αναδυόμενες ή η υπό ανάπτυξη οικονομίες. Προσθέτει ωστόσο ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι εκτιμήσεις υπέρ και κατά της παγκοσμιοποίησης είναι 50-50.

Στην Κίνα το 77% θεωρεί θετική την παγκοσμιοποίηση για τη χώρα, όπως και οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και πολλές άλλες αναδυόμενες οικονομίες ή υπό ανάπτυξη χώρες. Η Γιοχάνα Γκάρνιτς εκτιμά ότι οι χώρες αυτές συνδέουν την παγκοσμιοποίηση με υψηλές προσδοκίες, ενώ αντίθετα στις πλούσιες χώρες οι άνθρωποι θεωρούν ότι δεν έχουν πια τίποτα να κερδίσουν από την εν λόγω διαδικασία.

Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις. Σε Ινδία, Μπαγκλαντές, Ινδονησία και Ταϊλάνδη λιγότερο από το 40% πιστεύει σε οφέλη από την παγκοσμιοποίηση. Μεταξύ των βιομηχανοποιημένων χωρών η θετικότερη στάση καταγράφεται στην Νότια Κορέα με 83%. Και στην Ευρώπη όμως η έρευνα του Ifo δείχνει ότι υπάρχουν χώρες που αποτιμούν θετικά τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης σε ποσοστό 60-70%, όπως η Πορτογαλία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο, η Δανία και η Φινλανδία.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» ζητά φροντιστήριο από τους εργαζόμενούς του - Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ (Photo)

Καταγγελία που φέρνει στο μυαλό πολύ σκοτεινές περιόδους του ελληνικού κράτους κάνει η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) σχετικά με τις πρακτικές κέντρου ξένων γνωσσών σε περιοχή της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, ο ιδιοκτήτης του κέντρου υποχρεώνει τους εργαζόμενούς του στη σύμβαση εργασίας που υπογράφουν να δηλώσουν τα... συνδικαλιστικά τους φρονήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ «ο/η εκπαιδευτικός καλείται να υπογράψει εάν συμμετέχει, ή όχι σε συνδικαλιστική οργάνωση και δεσμεύεται ότι θα πρέπει να ενημερώσει τον εργοδότη του γι’ αυτό».Η ομοσπονδία συμπληρώνει ότι «η υπογραφή/δήλωση σε σύμβαση εργασίας ιδιωτικού εκπαιδευτικού για συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση αποτελεί στην ουσία επαναφορά του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων που ίσχυε στη χώρα σε σκοτεινές εποχές».

Τονίζει, δε, ότι «ήδη έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας και τις υπηρεσίες του και θα εξετάσει την προσφυγή σε κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο, αλλά και στη δικαιοσύνη, αν χρειαστεί».


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Τσουνάμι» αιτήσεων για τις 120 δόσεις στα ταμεία

Για τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία έκανε λόγο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Όπως είπε, σε μία εβδομάδα, έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) περισσότερα από 185.000 άτομα, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 36.000 και, έως χθες, είχαν γίνει 11.800 ρυθμίσεις οφειλών.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «στην κάλπη της 7ης Ιουλίου θα κριθεί, αν θα μειωθούν ξανά οι συντάξεις. [...] Αν έρθει η ΝΔ, οι μειώσεις των συντάξεων θα επισυμβούν, γιατί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15% για τους μισθωτούς οδηγεί σε 2,5 δισ. ευρώ έλλειμμα το χρόνο. Και για να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα, θα έρθουν περικοπές στις συντάξεις».

Υπογράμμισε δε ότι «και οι επικουρικές θα εξαφανιστούν, καθώς η ΝΔ έχει πει ότι θα κάνει μία διχοτόμηση των ασφαλισμένων. Οι νέοι θα μπουν σε έναν νέο πυλώνα και οι παλιοί θα μείνουν εκεί που είναι, οπότε θα γίνει αυτό που συνέβη με τους συνταξιούχους της Εθνικής, οι οποίοι δεν λαμβάνουν, επί ενάμιση χρόνο, επικουρική σύνταξη».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής και την ψήφο των συνταξιούχων, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «Εγώ δεν είδα χαρά και πανηγύρια στον ελληνικό λαό για τη ΝΔ από το αποτέλεσμα των εκλογών. Εμείς δεν επιλέξαμε κομματικό πελατολόγιο για την πολιτική μας. Επιλέξαμε να υποστηρίξουμε τους συνταξιούχους, γιατί οφείλαμε τη στήριξη σε αυτές τις ηλικίες και, έτσι, δεν κάναμε ούτε την περικοπή των συντάξεων».

«Ο κόσμος είχε μεγαλύτερες προσδοκίες για γρηγορότερη βελτίωση της ζωής του και δεν έγινε με τον τρόπο που και εμείς θα θέλαμε. Από τις 20 Αυγούστου, αποκτήσαμε ένα περιθώριο να κάνουμε πολιτικές, αλλά δεν κάναμε τα πάντα» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συντάξεις: Η αποθέωση της υπέρτατης βλακείας

Πριν λίγα χρόνια κατέβηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας, κατά του νέου τότε ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι κατά τεκμήριο πλέον μορφωμένες επαγγελματικές τάξεις τις χώρας. Οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και τέλος πάντων οι επαγγελματίες που είναι απόφοιτοι των ΤΕΙ και των Ανωτάτων Εκπαιδευτηρίων του Κράτους. Η συγκέντρωση όλων αυτών των εκπαιδευμένων ανθρώπων στους δρόμους ονομάστηκε ‘η διαδήλωση της γραβάτας’. Συνθήματα: ‘κάτω τα χέρια από τις συντάξεις’, ‘όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις’, ‘όχι διάλυση των επικουρικών ταμείων’ και...
άλλα παρόμοια.

Spyros Stalias
Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Πρέπει να πω ευθύς εξ αρχής ότι τα συνθήματα με παραξένεψαν και με ανησύχησαν. Τα συνθήματα ήσαν εκτός πνεύματος ευρώ, με την έννοια ότι σε μια χώρα, χρήστη ξένου νομίσματος, του ευρώ, κανένα σύστημα ασφάλισης ή αμοιβής δεν είναι εγγυημένο. Κατά συνέπεια, τι έννοια είχαν αυτά τα συνθήματα. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν οι μορφωμένοι διαδηλωτές, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι με το ευρώ και το στηρίζουν ως μέρος της αξιοπρέπειας τους. Προφανώς δεν γνώριζαν με είχαν μπλέξει.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τους διαδοχικούς συλλογισμούς που καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα, δηλαδή κανένα σύστημα ασφάλισης ή αμοιβής δεν είναι εγγυημένο με το ευρώ.
Το οικοδόμημα του ευρώ, στηρίχτηκε στην διαπίστωση των τραπεζιτών, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών της αριστεράς στις ευρωπαϊκές αναζητήσεις τους, ότι το επικυρίαρχο τότε κεϋνσιανό κράτος πράττει αντιφατικά αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα από την μια, να διατηρεί και να δημιουργεί τους όρους κερδοφόρας συσσώρευσης κεφαλαίου για τους καπιταλιστές, και από την άλλη, να δημιουργεί και να διατηρεί και όρους κοινωνικής αρμονίας, μέσω της πλήρους απασχόλησης.

Αυτό συνεπάγεται εξαιρετικά υψηλές δαπάνες, τις οποίες το κράτος μπορεί να εξασφαλίσει μόνο μέσω μιας διαρκώς αυξανόμενης φορολογίας και δανεισμού, με αποτέλεσμα να προκύψει κρίση. Προσθέτοντας στο παραπάνω σκεπτικό και την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέσα στην ευρωζώνη και την παγκοσμιοποίηση, δημοσιονομικά είναι αδύνατον το εθνικό κράτος να δαπανά και να διατηρεί την πλήρη απασχόληση.

Δεδομένης αυτής της ερμηνείας, ο αποκλεισμός του κράτους από την έκδοση νομίσματος, ήταν κατ’ ανάγκη το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της ΕΕ.

Η έκδοση και η διαχείριση του χρήματος ανετέθη στην ΕΚΤ, έναν υπερεθνικό ιδιωτικό οργανισμό. Υπέρτατο καθήκον αυτού του οργανισμού είναι η διατήρηση της αξίας του ευρώ χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση.

Αφού το χρήμα έγινε ιδιωτικό επόμενο βήμα ήταν και τα κράτη να γίνουν ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη μέλη, θα πρέπει να απέχουν από την δημιουργία χρήματος, να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να ασκούν εισοδηματική πολιτική που δεν θα προκαλεί πληθωρισμό. Εφ’ όσον έχουν δανειακές ανάγκες, θα πρέπει σαν ιδιωτικές εταιρείες ή σαν νοικοκυριά να προσφεύγουν στο Τραπεζικό σύστημα, ικανοποιώντας τα κριτήρια των τραπεζών για δανεισμό.

Συνοψίζοντας, σε ένα τέτοιο τοπίο, η πολιτική είναι απούσα αφού το επικυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να ασκήσει καμία πολιτική (δημοσιονομική, νομισματική, εισοδηματική συναλλαγματική, εμπορική), ερήμην της ΕΚΤ. Με άλλα λόγια οι πολιτικοί και οι λαοί είναι υπόδουλοι στους διεθνείς κατόχους κεφαλαίων. Η χρήση του ευρώ απαιτεί διαρκή λιτότητα και υψηλή ανεργία. Η πραγματική αξία του ευρώ στηρίζεται στον αποθησαυρισμό του και όχι στη δαπάνη του. Δηλαδή πλήρης απασχόληση και ευρώ είναι αμοιβαίως αποκλειόμενες έννοιες.

Ας δούμε τώρα τον αντίκτυπο των παραπάνω στο ασφαλιστικό. Δεδομένου ότι η αξία του ευρώ είναι συνδεδεμένη με ένα ποσοστό ανεργίας, που ποικίλει από χώρα σε χώρα, ανάλογα με την παραγωγικότητα της, το πρώτο χτύπημα στο ασφαλιστικό είναι η διαρκής ανεργία για την προστασία της αξίας του ευρώ.

Πέραν αυτού υπάρχει ένας δείκτης που λέγεται δείκτης αλληλεξάρτησης των γενεών (=dependency ratio). Αυτός ο δείκτης μας δίνει το βαθμό εξάρτησης εκείνων που είναι από 65 ετών και πάνω και εκείνων που είναι από 1-15 ετών, από αυτούς που είναι από 15-65 ετών. Δηλαδή [{(πληθυσμός από 1-15 ετών) + (πληθυσμός από 65-και άνω)}/ (πληθυσμός από 15-65) ] x 100.

Αν προσθέσουμε στον αριθμητή του δείκτη, φοιτητές, ανέργους, ημιαπασχολούμενος και άλλους ανήμπορους προς εργασία που είναι μεταξύ 15-65, έχουμε μια καλή εικόνα για την σχέση των οικονομικά ενεργών και μη. Όσο αυτός ο δείκτης μεγαλώνει, δεδομένου ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν δημοσιονομικούς περιορισμούς, οι νεοφιλελεύθεροι τρελαίνονται. Αν ο δείκτης μεγαλώνει (οι μη εργαζόμενοι αυξάνονται) σημαίνει ότι το κράτος θα εισπράττει λιγότερους φόρους και από την άλλη οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορολογηθούν πιο πολύ για να στηρίξουν τους μεγάλους και μικρούς της οικονομίας, που πιθανότατα θα οδηγήσει το κράτος σε νέα ελλείμματα, σε νέους φόρους και νέο δανεισμό. Έτσι αρχίζουν οι ανόητες προτάσεις, η κοινωνική ασφάλιση να ιδιωτικοποιηθεί (δεν έχουν ιδέα πως το σύστημα λειτουργεί) ή για να βελτιωθεί ο δείκτης να εισάγουμε ξένους εργάτες. Ας αφήσουμε αυτές τις ανοησίες κατά μέρους.

Το πρόβλημα λοιπόν στη σκέψη τους είναι ‘χρηματοδοτικό’. Πως θα εξασφαλίσουμε χρήματα για τους νέους και τους συνταξιούχους να μπορούν να αγοράζουν υπηρεσίες και προϊόντα στο μέλλον.

Με βάση αυτό το σκεπτικό το πρόβλημα το κάνουν χειρότερο. Η σκέψη και η πράξη που ακολουθεί είναι του τύπου ‘κατά συνέπεια η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει δραστικές μειώσεις στις δαπάνες της, να αυξήσει του φόρους, να μειώσει τις παρούσες συντάξεις, να διαλύσει τα επικουρικά ταμεία έτσι ώστε να συσσωρευτούν κεφάλαια για το μέλλον’.

Αυτό το τελευταίο είναι η αποθέωση της υπέρτατης βλακείας. Δηλαδή με στόχο να αποταμιεύσουμε κεφάλαια για ένα καλύτερο μέλλον, κόβουμε τις σημερινές δαπάνες γενικώς, με αποτέλεσμα να μειώνουμε το ΑΕΠ, να αυξάνουμε την ανεργία. Ενώ ο στόχος είναι να πάμε στο μέλλον πλουσιότεροι πηγαίνουμε φτωχότεροι και με τους νέους εκείνης της εποχής αμόρφωτους τουλάχιστον παραγωγικά.

Μας πως μπλέξαμε έτσι; Μπλέξαμε λόγω ευρώ. Είπαμε το ευρώ αντλεί την αξία του από την σπανιότητα του. Για να έχουμε όμως ανάπτυξη, προηγούνται οι δαπάνες που δημιουργούν αποταμιεύσεις στο τέλος, και όχι οι αποταμιεύσεις που δημιουργούν φτώχεια. Αυτή όμως είναι η φιλοσοφία του ευρώ. Η άξια του ευρώ προηγείται. Και έτσι μπλέξαμε. Συντάξεις και ευρώ δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα κεφάλαια που θα μαζεύονται, αλλά που κάθε χρόνο θα λιγοστεύουν λόγω πτώσης του ΑΕΠ, θα τα έχουμε επενδύσει σε ασφαλή ομολόγα κάποιας αξιόπιστης ξένης χώρας (αλήθεια, σήμερα τα χρήματα των ασφαλισμένων που επενδύονται;), αυτά θα εξαφανιστούν, όπως το βραστό νερό στην κατσαρόλα. Σε μια χώρα που δεν παράγει, τα κεφάλαια αυτά θα τα εξατμίσει ο πληθωρισμός.

Άρα το ασφαλιστικό πρόβλημα δεν έχει σχέση με την χρηματοδότηση του, όπως αυτοί της ‘πρώτης φοράς αριστεράς’ μας λένε, μαζί με τους άλλους τους ευρωχτυπημένους και με τους σοφούς τους. Είναι θέμα της πραγματικής οικονομίας. Έχει να κάνει με τις παραγωγικές δαπάνες μιας χώρας που εκδίδει το δικό της νόμισμα.

Ας έχουμε κατά νου, στο οποίο δεν χωρά αμφισβήτηση, ότι μια χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα ποτέ δεν πτωχεύει και ότι έχει απεριόριστη δυνατότητα δαπάνης, δηλαδή να αγοράσει οτιδήποτε μπορεί να παραχθεί στη χώρα σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης. Αυτό το κάνει με απλό τρόπο. Πληκτρολογεί χρήμα στους λογαριασμούς των πολιτών της. Τόσο απλά γίνεται.

Δεδομένου αυτού, όταν μια χώρα φαίνεται ότι θα έχει πρόβλημα με τον δείκτη αλληλεξάρτησης των γενεών στο μέλλον, χαράσει από τώρα εκείνη την οικονομική πολιτική έτσι ώστε, οι δαπάνες της από σήμερα, να δημιουργούν εκείνες τις συνθήκες, που οι εργαζόμενοι στο μέλλον να μπορούν να παράγουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης και να ικανοποιούν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού εκείνης της εποχής. Με άλλα λόγια δεν περικόπτεις δαπάνες για την παιδεία, γιατί στο μέλλον θα έχεις εργατικό προσωπικό και ελάχιστο επιστημονικό προσωπικό χωρίς γνώση και τεχνολογία για να ‘τρέξουν’ την οικονομία της εποχής τους.

Άρα όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα με τους συνταξιούχους δεν είναι πρόβλημα που έχει σχέση με την χρηματοδότηση τους. Το επικυρίαρχο κράτος κάθε πρώτη του μηνός έχει την δυνατότητα να ‘βάζει’ όσα χρήματα απαιτούνται να ζουν μια καλή ζωή.

Το θέμα είναι αν η χώρα θα παράγει και τότε το ερώτημα γίνεται πολιτικό με την έννοια, πόσα αγαθά θα δώσουμε για κατανάλωση στους συνταξιούχους; Πόση υγεία; Πόσες διακοπές; Πόσα ρούχα; Πόση ενέργεια; Πόσο πολιτισμό; και οτιδήποτε άλλο. Όλα αυτά συνιστούν το πραγματικό κόστος για μας, και όχι τα χρήματα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά αριθμοί σε λογαριασμούς τραπεζών.
Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με πολιτικές ηγεσίες στη χώρα μας που έχουν παντελή έλλειψη γνώσης για το πώς το νόμισμα λειτουργεί στην οικονομία. Έτσι ζούμε στο ψεύδος και στο φόβο του ευρώ, με όλες τις καταστροφές που μας έχει επιφέρει ως σήμερα, και που δεν θα έχουν τελειωμό απ ότι φαίνεται, αν σθεναρά δεν αντιδράσουμε σε αυτή την λαίλαπα των ευρωδούλων. Yποψιάζομαι πια ότι είναι ιδιοτελείς με πολύ ύπουλο τρόπο. Πιθανολογώ ότι είναι ‘πολλά τα λεφτά’ κάτω από το τραπέζι.
Νομίζω ότι η παρουσίαση ήταν ξεκάθαρη. Ευρώ και συντάξεις είναι παραμύθι. Δραχμή, συντάξεις και αξιοπρεπής βιός είναι στόχος εφικτός.

New York 30-5-2019
spyridonstalias@hotmail.com


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!