EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

Ρώσοι αναλυτές: Η πολιτική του ΔΝΤ στην Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί δικτατορία

Την αυστηρή «συνταγή» δημοσιονομικής συμμόρφωσης που εφαρμόστηκε από το ΔΝΤ στην Ελλάδα αλλά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα σχολιάζουν Ρώσοι αναλυτές.

«Δικτατορία» θα χαρακτήριζε κανείς την πολιτική του ΔΝΤ στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή Μιχαήλ Μπελιγιάεφ που μίλησε στο Sputnik. Από την άλλη ο ειδικός σε διεθνή ζητήματα Γιούτι Κβάσνιν προβλέπει περικοπή των παροχών που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

Μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα, ο Μιχαήλ Μπελιγιάεφ, αναλυτής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Επιστημών Μόσχας παραδέχεται πως οι συνθήκες σαφώς έχουν βελτιωθεί αλλά εκτιμά πως η χώρα θα δυσκολευτεί να ανακάμψει λόγω των πολιτικών που εφήρμοσε τόσα χρόνια το ΔΝΤ.

«Οι κοινωνικοοικονομικές εντάσεις έχουν αμβλυνθεί, αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε. Ωστόσο, η σημερινή ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία θα επέτρεπε στην Ελλάδα να προχωρήσει με επιτυχία, δεν συμβαίνει. Γιατί; Αυτό είναι συνέπεια των «φαρμάκων» που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «συνταγογράφησε» στην Αθήνα», αναφέρει.

Ασκώντας κριτική στις «συνταγές» αυτές του ΔΝΤ, ο ίδιος εξηγεί πως το Ταμείο συνηθίζει να χρησιμοποιεί μεθόδους περισσότερο λογιστικές, δηλαδή την πληρωμή των χρεών, παρά πολιτικές που θα φέρουν ένα μακροπρόθεσμα θετικό αποτέλεσμα.

«Η Ελλάδα άρχισε να βγαίνει από την απελπιστική οικονομική της κατάσταση χρησιμοποιώντας τις συνταγές του ΔΝΤ, που είναι γνωστές σε όλους. Το ΔΝΤ δεν κοιτάζει κατάματα την κατάσταση γύρω από τις πραγματικές συνθήκες που αφορούν την παραγωγή. Πρέπει να «ισοσκελίσει» στα χαρτιά τα χρέη και τη δυνατότητα πληρωμής τους. Δεδομένου ότι το ΔΝΤ δεν βλέπει δυνατότητες πληρωμής, μειώνει τις πιθανές δαπάνες — για παράδειγμα σε κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς: συντάξεις, μισθούς, καθορίζει ποιες θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργηθούν και ποιες όχι»

Ο Μπελιγιάεφ θεωρεί μάλιστα πως η Ελλάδα διανύει ακόμα περίοδο μνημονίου και χαρακτηρίζει την πολιτική του ΔΝΤ μια κατά κάποιο τρόπο «δικτατορία».

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό «καθεστώς μνημονίου». Στην πραγματικότητα, μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει (την πολιτική του ΔΝΤ προς την Ελλάδα) ως «δικτατορία και τιμωρία». Εάν κάποτε αποφασιστεί να θεραπευτείς από την οικονομική δυσπραγία μέσω του ΔΝΤ, αυτή η θεραπεία θα διαρκέσει πολύ. Αυτό που βλέπουμε τώρα για παράδειγμα στην Ελλάδα», σημειώνει.

Από την πλευρά του ο Γιούτι Κβάσνιν, επικεφαλής του τομέα Ερευνών για την ΕΕ του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, κάνει μια περισσότερο πολιτική εκτίμηση για το μέλλον της οικονομίας της χώρας.

«Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι βρίσκεται πολύ πίσω από τη ΝΔ. Για να ενισχύσει την πολιτική του θέση, υιοθέτησε μια σειρά λαϊκιστικών μέτρων με στόχο τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και, δεύτερον, την αύξηση των κοινωνικών παροχών, τον κατώτατο μισθό κλπ. Από πολλές απόψεις, αυτή είναι μια λαϊκιστική πολιτική. Προφανώς, τα μέτρα αυτά δεν έφεραν τίποτα, ο ΣΥΡΙΖΑ έζησε μια συντριπτική ήττα. Νομίζω ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα θα ανασταλούν. Η ΝΔ, η οποία φαίνεται πως θα βρεθεί στην εξουσία μετά τις 7 Ιουλίου, θα αναγκαστεί να περάσει μια πολιτική με στόχο την αποτροπή της αύξησης του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους», αναφέρει.

Ως προς τις παροχές και τα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Κβάσνιν θεωρεί πως με την άνοδο της ΝΔ αυτά θα αλλάξουν και εκτιμά πως οι καλές σχέσεις της ΝΔ με τους Ευρωπαίους εταίρους μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση μερικών από τα οφέλη.

«Η ΝΔ έχει καλές σχέσεις με το ευρωπαϊκό καθεστώς μπορεί να συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες, τη Γερμανία, τη Γαλλία ότι κάποια από τα οφέλη θα διατηρηθούν. Αλλά γενικά, τα περιττά μέτρα θα σταματήσουν, αν και κάτι θα μπορέσουν να κρατήσουν».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Κομισιόν ενέκρινε την εξαμηνιαία έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την οποία είναι πιθανό επαναξιολογήσει τη δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα το προσεχές φθινόπωρο.

Η έκθεση της Κομισιόν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην ελληνική πλευρά, προειδοποιώντας για πιθανές επιπτώσεις στους δημοσιονομικούς στόχους από τα μέτρα ανακούφισης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν ο δημοσιονομικός αντίκτυπος μόνιμων μέτρων όπως η 13η σύνταξη και η μείωση του ΦΠΑ υπερβαίνει το 1% του ΑΕΠ τόσο για το 2019, όσο και για τα επόμενα χρόνια.
Πηγη


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή κατά του άρθρου για τον βιασμό

«Τις καλημέρες μας στην κυβέρνηση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", εκτός κι αν είσαι γυναίκα, θηλυκότητα, άτομο που έχει υποστεί έμφυλη βία, μετανάστης, πρόσφυγας, ψυχικά ασθενής» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το άρθρο 336 του υπό ψήφιση νέου Ποινικού Κώδικα που ορίζει τον βιασμό πραγματοποίησαν φεμινιστικές οργανώσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Χωρίς ΣυΝΑΙνεση είναι Βιασμός».

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους «την ίδια στιγμή που η αιτιολογική έκθεση του Κώδικα διατείνεται την εναρμόνιση της εσωτερικής ποινικής νομοθεσίας με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς επιταγές, την ίδια στιγμή, παραβλέπει το πιο πλήρες νομικό εργαλείο για την έμφυλη βία, τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011, την οποία το ελληνικό κοινοβούλιο κύρωσε το 2018 (4531/2018)».

«Τις καλημέρες μας στην κυβέρνηση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", εκτός κι αν είσαι γυναίκα, θηλυκότητα, άτομο που έχει υποστεί έμφυλη βία, μετανάστης, πρόσφυγας, ψυχικά ασθενής» αναφέρουν οι διοργανώτριες ομάδες.


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαζικοί θάνατοι σε νοσοκομείο της Οκλαχόμα - Δολοφόνησε 25 ασθενείς του με παυσίπονα

Συνελήφθη γιατρός στην Οκλαχόμα που κατηγορείται για τον θάνατο 25 ασθενών σε νοσοκομείο, οι οποίοι υποστηρίζεται ότι πέθαναν από υπερβολική δόση παυσίπονων.

Ο Δρ. William Husel, ο οποίος απολύθηκε από το Σύστημα Υγείας τον Δεκέμβριο και έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος μετά τις κατηγορίες, βρέθηκε αντιμέτωπος με τις δολοφονίες 25 ατόμων.

Ο εισαγγελέας Franklin County Ron O'Brien δήλωσε ότι άλλα μέλη του ιατρικού προσωπικού αντιμετωπίστηκαν ως μάρτυρες.

Ο δικηγόρος του γιατρού είπε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει ασθενείς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του Συστήματος Υγείας, Husel διέταξε θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων για 29 ασθενείς επί αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων άλλων πέντε που μπορεί να έχουν χορηγηθεί εκείνο το φάρμακο για τον πόνο όταν υπήρχε ακόμη η ευκαιρία να βελτιώσουν τις συνθήκες τους με τη θεραπεία. Το νοσοκομειακό σύστημα υποστήριξε ότι επιπλέον έξι ασθενείς έλαβαν δόσεις που ήταν υπερβολικές, αλλά δεν προκάλεσαν τον θάνατό τους.

Πολλοί από τους νεκρούς ασθενείς ήταν βαριά άρρωστοι.

Οι οικογένειες ισχυρίστηκαν ότι οι αγαπημένοι τους είχαν σκοτωθεί εξ αμελείας ή σκόπιμα από υπερβολικές δόσεις παυσίπονων που διέταξε ο γιατρός. Ορισμένοι επίσης αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των συνθηκών των ασθενών.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προς διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ιταλία - Έξω φρενών ο Ντι Μάιο

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), κατήγγειλε σήμερα ως «υπερβολικό εύκολο» το άνοιγμα από τις Βρυξέλλες μιας διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα εναντίον της κυβέρνησης στη Ρώμη.

«Εδώ και χρόνια, δίνουμε χωρίς να παίρνουμε ή παίρνουμε λιγότερα απ' όσα μας αναλογούν, επί χρόνια που μας αγνοούν εντελώς στο ζήτημα των μεταναστών, για παράδειγμα. Όλο το βάρος πέφτει σ' εμάς και, σαν αυτό να μην είναι αρκετό, μας κάνουν και κήρυγμα. Δεν πάει έτσι, είναι υπερβολικά εύκολο», έγραψε στο Facebook.

«Θα πάμε στην Ευρώπη και θα συζητήσουμε υπεύθυνα για να οικοδομήσουμε και όχι για να καταστρέψουμε. Όμως είναι οδυνηρό να βλέπουμε πως κάθε μέρα βρίσκουν άλλον έναν λόγο για να μιλούν άσχημα για την Ιταλία και γι' αυτή την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Οι Βρυξέλλες άνοιξαν σήμερα τον δρόμο για οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ιταλίας λόγω του κολοσσιαίου χρέους της, ξαναρχίζοντας τη σύγκρουση με τον συνασπισμό λαϊκιστών-ακροδεξιών που βρίσκεται στην εξουσία. Σε μια απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά την έναρξη «διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος» σε βάρος της Ρώμης.

Για τον Λουίτζι Ντι Μάιο, όλο το λάθος γι' αυτή την ενδεχόμενη διαδικασία βαραίνει την προηγούμενη κυβέρνηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

«Τώρα μιλάνε πολύ γι' αυτή την πιθανή διαδικασία παράβασης και ξέρετε τι αφορά; Αφορά το χρέος που παρήχθη από το PD το 2017 και το 2018», διαβεβαίωσε.

Η Κομισιόν δεν ανέφερε παρά το χρέος που συσσωρεύθηκε πέρυσι και η κυβέρνηση που σχηματίσθηκε από το M5S και την ακροδεξιά Λέγκα ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιουνίου 2018.

«Είναι αδιανόητο μια χώρα με 6 εκατομμύρια ανέργους και χιλιάδες επιχειρήσεις που παράγουν λιγότερο απ' ό,τι μπορούν να σταυρώνονται επειδή θέλει να επενδύσει στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τη μείωση των φόρων», επέμεινε ο Ντι Μάιο.


Πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μεγάλη επιστροφή: Συντονιστής θεμάτων οικονομίας στο ΚΙΝΑΛ ο Ν. Χριστοδουλάκης

Νομίζετε ότι θα γλιτώσετε ...... επιστρέφουν

Ένας από τους «τσάρους της οικονομίας» επιστρέφει στο προσκήνιο.

Ο λόγος για τον καθηγητή Οικονομικών και πρώην υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος με απόφαση της  προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, αναλαμβάνει τον συντονισμό των θεμάτων Οικονομίας του κόμματος.

Σημειώνεται ότι οι Γραμματείς των Τομέων Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ είναι υποψήφιοι βουλευτές.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκθεση Κομισιόν: Κίνδυνος από «μεταρρυθμιστική κόπωση» και «κόκκινα» δάνεια

Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έκανε καλό ξεκίνημα στη μεταμνημονιακή περίοδο, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει επιβραδυνθεί η μεταρρυθμιστική της προσπάθεια, καταλήγει η τρίτη έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, που δημοσίευσε, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

H έκθεση επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπήκε «με σύνεση» στη μεταμνημονιακή περίοδο από τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο διαπιστώνει ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων «έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες» και ότι ορισμένα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί δεν είναι «συνεπή» και δεν διασφαλίζουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των Ευρωπαίων εταίρων, ενώ ενέχουν «κινδύνους» για την επίτευξη των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων. Ωστόσο επισημαίνεται ότι «η έκταση του κινδύνου θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή των νέων σχημάτων για εξόφληση των οφειλών με δόσεις και τον αντίκτυπο που αυτή θα έχει στα υφιστάμενα».

Ειδικότερα στην έκθεσή της, η Επιτροπή κάνει λόγο για «οικονομική ανάκαμψη» που αναμένεται να συνεχιστεί το 2019, με την ανάπτυξη να προβλέπεται να φτάσει το 2,2% το 2019 και το 2020, από 1,9% το 2018, στηριζόμενη κυρίως από την εσωτερική ζήτηση. Η έντονη εξαγωγική επίδοση ήταν βασικός παράγοντας ανάπτυξης το 2018, αλλά αναμένεται να μετριαστεί το 2019, σημειώνει η Επιτροπή, προβλέποντας, ωστόσο ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 5% περίπου το 2019 και σχεδόν 4% το 2020 σε πραγματικούς όρους.

Επίσης, αναφέρεται στην υπεραπόδοση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% τρεις συνεχείς χρονιές αν και σημειώνεται ο περιορισμός των δημοσίων επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, σημειώνεται ότι παρουσιάζει περαιτέρω βελτιώσεις, «παρόλο που η μείωση της ανεργίας πάγωσε τον Οκτώβριο του 2018 στο 18,6%, κυμαινόμενη γύρω από το επίπεδο αυτό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019». Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναφέρεται ότι ο αντίκτυπος θα υπολογιστεί σε δεύτερο χρόνο, ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι «σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ήταν ισχυρή τους πρώτους μήνες μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού (Φεβρουάριος-Απρίλιος 2019), με μεγάλη αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων συμβάσεων».

«Η πραγματική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης διατηρήθηκαν, και η Ελλάδα για άλλη μια φορά υπερέβη τον κύριο στόχο της για πλεόνασμα το 2018», αναφέρει η έκθεση, σημειώνοντας ότι «αν και με κάποια καθυστέρηση η ολοκλήρωση συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών υποχρεώσεων για το τέλος του 2018 επέτρεψε την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων χρέους ύψους 970 εκατ. τον Απρίλιο του 2019». Επισημαίνεται, δε, ότι «η Ελλάδα έχει αρχίσει να ανακτά την πρόσβαση στις αγορές» και επωφελήθηκε από τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

Ανάμεσα στα θετικά σημειώνεται ότι το σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, προχωρά ομαλά, με ένα μεγάλο αριθμό ελέγχων να έχουν γίνει το 2018 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, στον τομέα των κοινωνικών παροχών επισημαίνονται ως θετικά μέτρα το νέο επίδομα κατοικίας και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εξάλλου, η έκθεση της Επιτροπής αναφέρει ότι παρόλο που ο χρηματοπιστωτικός τομέας συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, η ρευστότητα στις τράπεζες έχει βελτιωθεί περαιτέρω και βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την καταπολέμηση των κόκκινων δανείων -αν και σε πιο χαμηλούς ρυθμούς από το αναμενόμενο.

Σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή βλέπει «κινδύνους» σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, που προκύπτουν από την επιβράδυνση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και την ανατροπή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων. «Οι σημαντικότερες επιπτώσεις της κρίσης παραμένουν, όπως τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η ανεργία. Η μείωση αυτών των ανισορροπιών θα απαιτήσει πολυετή συνεχή εφαρμογή των θεσμικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και του κράτους, καθώς και πολλά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης», αναφέρει η έκθεση των θεσμών.

Αναφορικά με το πακέτο μέτρων που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, η Επιτροπή σημειώνει: «Οι προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων δείχνουν ότι, μετά την έγκριση δημοσιονομικών μέτρων τον Μάιο του 2019, υπάρχουν κίνδυνοι για την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου για πρωτογενή πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και εφεξής, καθώς και για τη συμμόρφωση με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο το 2020». Εξάλλου εκτιμάται ότι το πακέτο, που περιλαμβάνει τη ρύθμιση οφειλών σε εφορία και Ταμεία, τη μείωση του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων, την υιοθέτηση της λεγόμενης "13ης σύνταξης" και την ανατροπή προηγούμενων μεταρρυθμίσεων για ορισμένες συντάξεις, θα έχει δημοσιονομικό κόστος άνω του 1% του ΑΕΠ το 2019 και έπειτα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι «η έκταση του κινδύνου θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή των νέων σχημάτων για εξόφληση των οφειλών με δόσεις και τον αντίκτυπο που αυτή θα έχει στα υφιστάμενα».

Επίσης, σημειώνεται ότι «η ποιότητα των πρόσφατων δημοσιονομικών μέτρων προκαλεί ανησυχία, δεδομένου του στόχου να καταστούν τα δημόσια οικονομικά πιο φιλικά προς την ανάπτυξη και να κατευθυνθεί ένα μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δαπανών προς τις ομάδες που απειλούνται περισσότερο από τη φτώχεια».Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Έπρεπε να γίνουν τα έργα, η Συγγρού βούλιαζε» (Photos)

Οι σοβαρές καθιζήσεις που σημειώθηκαν σε τμήμα της Λεωφ. Συγγρού (από το ύψος Καλλιρρόης έως το ύψος Φραντζή), επέβαλαν την άμεση εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης με παράλληλες ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, οι οποίες συναποφασίστηκαν από την περιφέρειας Αττικής και την Τροχαία.

Σε ανακοίνωση της περιφέρειας σημειώνεται ότι τα έργα εκτελούνται επί 18ωρου μια και λόγω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων δεν είναι εφικτή η 24ωρη εργασία. Οι φθορές και οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, παρά τις συντηρήσεις, καθιστούσαν το πρόβλημα επιτακτικό, επιβάλλοντας σε βάθος ανακατασκευή της οδού.

Η περιφέρεια σε συντονισμό με την τροχαία και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι εργασίες, λόγος για τον οποίο τα συνεργεία της εργάζονται σε διπλές βάρδιες.


 

 

 

 

 

 Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!